الشيعة يهددون اهل السنه
قصة هداية عبدالوهاب الابراهيم لمذهب اهل السنه4-4
قصة هداية عبدالوهاب الابراهيم لمذهب اهل السنه4-4 Uploaded by_KhaLidmoro افتح عقلك وفكر اخي الشيعي هداك الله حقيقة اعداء ال البيت اصحاب العمائم http://www.kasr-alsanam.com http://www.fnoor.com http://www.ansaaar.com http://www.aaa102.com http://www.albrhan.com http://www.karbala-tv.com http://www.frqan.com http://www.dhr12.com Distributed by Tubemogul.
Ver video "قصة هداية عبدالوهاب الابراهيم لمذهب اهل السنه4-4"
قصة هداية عبدالوهاب الابراهيم لمذهب اهل السنه2-4
قصة هداية عبدالوهاب الابراهيم لمذهب اهل السنه2-4 Uploaded by_KhaLidmoro افتح عقلك وفكر اخي الشيعي هداك الله حقيقة اعداء ال البيت اصحاب العمائم http://www.kasr-alsanam.com http://www.fnoor.com http://www.ansaaar.com http://www.aaa102.com http://www.albrhan.com http://www.karbala-tv.com http://www.frqan.com http://www.dhr12.com Distributed by Tubemogul.
Ver video "قصة هداية عبدالوهاب الابراهيم لمذهب اهل السنه2-4"
قصة هداية عبدالوهاب الابراهيم لمذهب اهل السنه1-4
قصة هداية عبدالوهاب الابراهيم الى مذهب اهل السنه 1-4 Uploaded by_KhaLidmoro افتح عقلك وفكر اخي الشيعي هداك الله حقيقة اعداء ال البيت اصحاب العمائم http://www.kasr-alsanam.com http://www.fnoor.com http://www.ansaaar.com http://www.aaa102.com http://www.albrhan.com http://www.karbala-tv.com http://www.frqan.com http://www.dhr12.com Distributed by Tubemogul.
Ver video "قصة هداية عبدالوهاب الابراهيم لمذهب اهل السنه1-4"
قصة هداية عبدالوهاب الابراهيم لمذهب اهل السنه3-4
قصة هداية عبدالوهاب الابراهيم لمذهب اهل السنه2-4 Uploaded by_KhaLidmoro افتح عقلك وفكر اخي الشيعي هداك الله حقيقة اعداء ال البيت اصحاب العمائم http://www.kasr-alsanam.com http://www.fnoor.com http://www.ansaaar.com http://www.aaa102.com http://www.albrhan.com http://www.karbala-tv.com http://www.frqan.com http://www.dhr12.com Distributed by Tubemogul.
Ver video "قصة هداية عبدالوهاب الابراهيم لمذهب اهل السنه3-4"
بازداشت پرحاشیه یک پلیس اهل استونی به اتهام جاسوسی علیه روسیه
پليس روسيه يک پليس اهل استونی را به اتهام جاسوسی بازداشت کرد. استون کوهور، نام اين پليس اهل استونی است که امکان دارد بيست سال در حبس بماند.
در اوج تنش ها بين آمريکا و روسيه بر سر اوکراين و در حاليکه باراک اوباما هفته گذشته از استونی دیدار کرده است بسياری اين حرکت پليس روسيه را بنوعی تبليغات جنگ سرد روسیه با آمريکا می دانند.
پليس مسکو تاکيد کرده است که کوهور درخاک روسيه در حالی بازداشت شده است که اسلحه گرم، ۵ هزار يورو پول نقد و
وسايلی برای شنود غيرقانونی در اختيار داشته است.
استون کوهور در استونی مامور مبارزه با قاچاق بوده است و در مرز بين روسيه و استونی دستگير شده است.Ver video "بازداشت پرحاشیه یک پلیس اهل استونی به اتهام جاسوسی علیه روسیه"
مسلسل العاصي البيت الأبيض الحلقة 80 التمنون
مسلسل العاصي البيت الأبيض الحلقة 80 التمنون
Ver video "مسلسل العاصي البيت الأبيض الحلقة 80 التمنون"
مسلسل البنات زينة البيت الجزء 3 الحلقة 51
Ver video "مسلسل البنات زينة البيت الجزء 3 الحلقة 51"
چهارمین شب اعتراضات در لاهه بدنبال کشته شدن یک تبعه اهل کاراییب
معترضان به مرگ یک تبعه اهل کاراییب که در هنگام بازداشت او توسط پلیس هلند کشته شد، برای چهارمین شب پیاپی در لاهه تظاهرات کرده و با پلیس درگیر شدند.
پلیس می گوید که این فرد را به دلیل آن که گفته بوده سلاح در دست دارد بازداشت کرده است.
تعداد معترضان پانصد نفر گزارش شده است و اعتراضات در مقابل مقر پلیس در یک منطقه مهاجر نشین لاهه صورت گرفت.
همزمان، پلیس هلند از بازداشت دویست تن از این معترضان طی روزهای گذشته خبر داده است. معترضان به بانکها و اماکن عمومی خسارت وارد کردند.
پلیس روز پنجشنبه هر نوع اجتماعی را ممنوع اعلام کرده بود.Ver video "چهارمین شب اعتراضات در لاهه بدنبال کشته شدن یک تبعه اهل کاراییب"
یمن؛ درگیری شیعیان حوثی و نیروهای اهل سنت در نزدیکی کاخ ریاست جمهوری
بنابر گزارشهای ارسالی از یمن، از ساعات اولیه روز دوشنبه، درگیری های شدیدی میان شیعیان حوثی و نیروهای سنی مذهب این کشور در نزدیکی کاخ ریاست جمهوری واقع در صنعا، پایتخت یمن آغاز شده است.
درگیری ها در نزدیکی کاخ ریاست جمهوری دو روز پس از آن روی داد که شیعیان حوثی، احمد عواد بن مبارک، رییس دفتر رییس جمهوری یمن را به گروگان گرفتند.
عبد ربه منصور هادی، رییس جمهوری یمن صبح روز دوشنبه طی بیانیه ای خواستار برقراری آتش بس شد تا امکان مذاکره و یافتن راه حلی غیر نظامی فراهم شود.
قرار است طی ساعات آینده نشستی با حضور نمایندگان همه احزاب این کشور از جمله حزب شیعه انصارالله برگزار شود.
درگیری های میان شیعیان حوثی و نیروهای دولتی از ماه سپتامبر گذشته شدت یافته و منجر به آوارگی بسیاری از ساکنان این کشور شده است.
هم اکنون شبه نظامیان شیعه بخش عمده ای از پایتخت این کشور را در کنترل خود دارند.Ver video "یمن؛ درگیری شیعیان حوثی و نیروهای اهل سنت در نزدیکی کاخ ریاست جمهوری"
لی کا شینگ، بازرگان ثروتمند اهل هنگ کنگ در پی تملک شرکت مخابراتی «او۲»
لی کا شینگ، بازرگان ثروتمند اهل هنگ کنگ و صاحب شرکت «هاچیسون وامپوا» در نظر «او۲»O2 اپراتور مخابراتی بریتانیایی را به مالکیت خود درآورد. در این رابطه مذاکراتی با شرکت تلفونیکای اسپانیا صاحب او۲ آغاز شده است. براساس گزارشها رقم مطرح شده در مذاکرات بیش از ۹ میلیارد پوند است.
شرکت «هاچیسون وامپوا» که پیش از این اپراتور تلفنی بریتانیایی «تری یو کی» را به مالکیت خود درآورده بود در صورت تملک او۲ سلطه ای بی چون و چرا بر بخش مخابراتی بریتانیا خواهد داشت.Ver video "لی کا شینگ، بازرگان ثروتمند اهل هنگ کنگ در پی تملک شرکت مخابراتی «او۲»"
اهدای ملیت فرانسه به لاسانا باتیلی، جوان مسلمان اهل مالی و ناجی جان مشتریان فروشگاه یهودیان
لاسانا باتیلی، جوان ۲۴ ساله اهل مالی، ملیت فرانسوی دریافت کرد. باتیلی ناجی جان چندین نفر از مشتریان فروشگاه یهودیان در پاریسی بود که امدی کولیبالی، اسلام گرای تندرو، روز نهم ژانویه، با دو اسلحه گرم به گروگان گیری در آنجا دست زد.
لاسانا باتیلی سه شنبه با حضور مانوئل والس، نخست وزیر، برنار کازنوو وزیر کشور فرانسه و آن هیدالگو، شهردار پاریس، ملیت فرانسوی اش را دریافت کرد.
باتیلی با مخفی کردن برخی از مشتریان فروشگاه در سردخانه جان آنها را نجات داد. پس از بیرون رفتن از فروشگاه نیروهای پلیس او را با ظن اینکه او همدست امدی کولیبالی، گروگان گیر این فروشگاه است، بازداشتش کردند و بعد از پرس و جو از مشتریان فراری از فروشگاه، متوجه شدند که این جوان مسلمان اهل مالی عامل نجات آنها بوده است.
او پس از آزادی سریعا پلان فروشگاه را برای نیروهای پلیس ترسیم کرد و اینگونه به نیروهای پلیس کمک کرد تا بدون کشتن حتی یکی از مشتریان امدی کولیبالی را از پای درآورند.
باتیلی که پیشتر به روزنامه نگاران گفته بود که از بچگی همیشه آرزوی فرانسوی شدن را داشته است سرانجام بدلیل کار بزرگی که انجام داد آرزویش برآوردVer video "اهدای ملیت فرانسه به لاسانا باتیلی، جوان مسلمان اهل مالی و ناجی جان مشتریان فروشگاه یهودیان"
العاب عبير : لعبة البيت من الخارج : الأثاث المنزلي :: العاب أطفال بنات و أولاد
Ver video "العاب عبير : لعبة البيت من الخارج : الأثاث المنزلي :: العاب أطفال بنات و أولاد"
ذلك عليا لا ريب فيه عند الرافضة القران محرف
ذلك عليا لا ريب فيه عند الرافضة القراءن محرف Uploaded By_KhaLidmoro Distributed by Tubemogul.
Ver video "ذلك عليا لا ريب فيه عند الرافضة القران محرف"
هادي المدرسي يدعي الوهية علي رضي الله عنه
هادي المدرسي يدعي الوهية علي رضي الله عنه Uploaded by_KhaLidmoro افتح عقلك وفكر اخي الشيعي هداك الله حقيقة اعداء ال البيت اصحاب العمائم http://www.kasr-alsanam.com http://www.fnoor.com http://www.ansaaar.com http://www.aaa102.com http://www.albrhan.com http://www.karbala-tv.com http://www.frqan.com http://www.dhr12.com Distributed by Tubemogul.
Ver video "هادي المدرسي يدعي الوهية علي رضي الله عنه"
اعطای جایزه بلورین اجلاس داووس به بوچلی و دو هنرمند دیگر
جایزه سالانه کریستال یا بلورین که همه ساله در آستانه برگزاری اجلاس جهانی اقتصاد در داووس سوئیس اعطا می شود، امسال به آندریا بوچلی، خواننده نابینای تنور اهل ایتالیا، شیگرو بان معمار ژاپنی و آنژلیک کیجو، موسیقی دان اهل بنین ، اعطا شد.
آندریا بوچلی با بیان این که همواره به موسیقی علاقه داشته و تلاش کرده تا بهترین کار ممکن را ارائه دهد، گفت: “من فکر می کنم که موسیقی به ما شادی و آرامش می دهد و امکان می دهد تا جهان جای بهتری برای زندگی باشد.”
این جایزه بطور سنتی به هنرمندانی اعطا می شود که با هنرشان اقدام مثبتی در جامعه انجام داده اند.Ver video "اعطای جایزه بلورین اجلاس داووس به بوچلی و دو هنرمند دیگر"
مقامات بازداشت شده در ارتباط با فساد مالی در فیفا چه کسانی هستند؟
هفت مقام عالی رتبه فوتبال شامل دو نایب رئیس فعلی فیفا به اتهام فساد مالی صبح چهارشنبه در زوریخ سوئیس بازداشت شدند.
یک دادگاه فدرال در نیویورک این افراد را به اتهام اخاذی، کلاهبرداری و پولشویی تحت تعقیب قرار داده است. بازداشت این افراد به درخواست مقامات قضایی ایالات متحده انجام شده و قرار است این افراد به این کشور مسترد شوند.
در اینجا نگاهی داریم به مقامات بازداشت شده:
جفری وب، نایب رئیس و عضو کمیته اجرایی فیفا در میان بازداشت شدگان است. او رئیس کنفدراسیون فوتبال امریکای شمالی و مرکزی و منطقه کارائیب موسوم به کنکوکاف و اهل جزیره کیمن در دریای کارائیب است.
اوگنیو فیگیردو اهل اوروگوئه، نایب رئیس فیفا و عضو هیات اجرایی آن است. او همچنین سابقه ریاست کنفدراسیون فوتبال امریکای جنوبی را هم دارد.
خوزه ماریا مارن، عضو کمیته باشگاهی فیفا اهل برزیل است و صبح چهارشنبه در زوریخ بازداشت شد. او عضو کمیته برگزار کننده جام جهانی سال ۲۰۱۴ در برزیل بود.
ادواردو لی، رئیس فدراسیون فوتبال کاستاریکا که قرار بود روز جمعه به عضویت کمیته اجرایی فیفا دربیاید هم در میان بازداشت شدگان است.
رافائل اسVer video "مقامات بازداشت شده در ارتباط با فساد مالی در فیفا چه کسانی هستند؟"
روت رندل، نویسنده بریتانیایی درگذشت
خبر کوتاه
روت رندل، نویسنده داستان های جنایی در سن ۸۵ سالگی درگذشت. وی که اهل بریتانیا بود توانست بیش از ۶۰ اثر پرفروش را به بازار کتاب عرضه کند. کتاب های روت رندل در ۳۰ کشور منتشر شده است. رمان «بکش، دوستم داشته باش» از آثار وی به فارسی ترجمه شده است.Ver video "روت رندل، نویسنده بریتانیایی درگذشت"
مقدونیه، مرگ مهاجران افغان و سومالیایی در برخورد با قطار
چهارده مهاجر غیرقانونی در مقدونیه جانشان را در برخورد با قطار از دست دادند.
این گروه از مهاجران در حالکیه تلاش می کردند مسیر ریل قطار بالکان را ادامه دهند و وارد اروپای غربی شوند دچار سانحه شدند.
قربانیان اهل افغانستان و سومالی، دو کشوری بودند که دهه ها است درگیر جنگ و تروریسم هستند.Ver video "مقدونیه، مرگ مهاجران افغان و سومالیایی در برخورد با قطار"
رسیدن گروه جدید فضانوردان به ایستگاه فضایی بین المللی
خبر کوتاه
محفظه موشک سویوز حامل سه فضانورد اهل روسیه، ایالات متحده و ژاپن روز پنجشنبه به ایستگاه فضایی بین المللی رسید و توانست به آرامی به آن متصل شود.
موشک حامل این محفظه، پانزده دقیقه پس از پرتاب به مدار زمین رسید و پیش از اتصال به ایستگاه فضایی بارها به دور زمین چرخید.Ver video "رسیدن گروه جدید فضانوردان به ایستگاه فضایی بین المللی"
جاسازی یک کودک در چمدان برای رسیدن به اسپانیا
خبر کوتاه
کسانی که قصد داشتند یک پسر بچه هشت ساله اهل ساحل عاج را با قرار دادن در چمدان به صورت غیر قانونی وارد اسپانیا کنند، تحت تعقیب قضایی قرار گرفتند.
قرار بود این پسر بچه با عبور از مرز مراکش وارد شهر سئوتای اسپانیا شود.
در این رابطه زن نوزده ساله ای که چمدان را حمل می کرد بازداشت شده است.Ver video "جاسازی یک کودک در چمدان برای رسیدن به اسپانیا"
اعتراض کارگران اسلوونیایی به مالیات مضاعف
خبر کوتاه
کارگران اهل اسلوونی روز شنبه در مرز سابق میان اسلوونی و اتریش درست به اعتراض زدند.
آنها نسبت به وضع مالیات مضاعف بر درآمدی که در خارج از کشور کسب می کنند اعتراض داشتند.
تخمین زده می شود که این کارگران که روزانه یا هفتگی از مرز عبور می کنند مجبور به پرداخت 500 تا چند هزار یورو مالیات اضافه باشند.Ver video "اعتراض کارگران اسلوونیایی به مالیات مضاعف"
"التون جان" و "دیوید فرنیش" به طور رسمی ازدواج کردند
خبر کوتاه
التون جان، خواننده و آهنگساز اهل بریتانیا به طور رسمی با دیوید فرنیش، معشوقه اش ازدواج کرد.
در تصویر ارسال شده از این مراسم، دیوید فرنیش درحال امضای عقدنامه است و در شرح آن نیز نوشته شده “حالا که این اقدام قانونی انجام شد، پیش به سوی جشن”.
این زوج از سال ۱۹۹۳ میلادی با یکدیگر زندکی می کرده اند و از سال ۲۰۰۵ میلادی نیز زندگی مشترک قانونی داشتند.Ver video ""التون جان" و "دیوید فرنیش" به طور رسمی ازدواج کردند"
راه رفتن مرد دانمارکی پس از پنج سال معلولیت
خبر کوتاه
توبیاس ینسن، اهل دانمارک، سال نوی میلادی را پس از پنج سال معلولیت، با دوباره راه رفتن جشن می گیرد.
این جوان ۲۷ ساله که در یک تصادف از کمر به پایین فلج شده بود به کمک یک تکنولوژی روباتیک موسوم به «اگزو-اسکلتون» می تواند دوباره راه برود.
این دستگاه همانند یک اسکلت بیرونی عمل می کند و به فردی که نمی تواند راه برود اجازه می دهد که حرکت کند.Ver video "راه رفتن مرد دانمارکی پس از پنج سال معلولیت"
آرامش به شهر آشوب زده اسپانیا بازگشت
یک شب پس از آشوب و اعتراض در رکتاس د مار، آرامش بر این منطقه کوچک توریستی در اسپانیا حکمفرما شده است.
مرگ یک مهاجر ۴۱ ساله جرقه این آشوبها را زد. به گزارش رسانه های محلی، جسد این مرد که اهل گینه بیسائو بود روز جمعه در خیابانهای شهر پیدا شد و پس از آن معترضان به خیابانها آمدند. گفته می شود که او بعد از بحث بر سر یک تصادف رانندگی کشته شد.
شهردار رکتاس د مار پس از آرام شدن اوضاع می گوید: «پلیس کنترل اوضاع را در دست گرفته است و همه چیز مرتب است. کسانی که آشوب ایجاد کردند اصلا اهل این منطقه نیستند. آنها فقط به اینجا آمدند که شرایط را پیچیده تر کنند.»
در آشوبهای جمعه شب که به درگیری بین آشوب کنندگان و نیروهای پلیس منجر شد، سطلهای زباله بزرگ شهر آتش زده شد.
به گزارش یک روزنامه محلی شمار افرادی که در درگیریها حضور داشتند بین سی تا چهل نفر بود.
پلیس گفته است که در چند روز آینده نیروهای خود را در خیابانها نگه می دارد تا از بروز حوادث مشابه جلوگیری کنند.Ver video "آرامش به شهر آشوب زده اسپانیا بازگشت"
رئیس هیات داوران فستیوال ونیز: به مهاجران خوش آمد بگویید
فیلم سینمایی اورست در نخستین روز از هفتادودومین فستیوال ونیز به نمایش درآمد و توانست تحسین حاضران را برانگیزد. این فیلم ماجرای صعود به بلندترین قلۀ جهان در سال ۱۹۹۶ را روایت می کند که در جریان آن هشت نفر از کوهنوردان جان خود را از دست دادند.
ریاست هیات داوران هفتادودمین فستیوال ونیز را آلفونسو کوآرون، کارگردان صاحب نام مکزیکی به عهده دارد. دیانا کروگر، بازیگر آلمانی، هو هیسائو هسین، فیلمساز تایوانی و فرانچسکو مونتزی، کارگردان اهل ایتالیا از دیگر اعضای هیات داوران این دور از قدیمی ترین فستیوال فیلم دنیا هستند.
رئیس هیات داوران به هنگام افتتاحیۀ فستیوال فیلم ونیز به بحران مهاجران اشاره کرد و گفت:« من اهل مکزیک هستم و در اروپا زندگی می کنم. همیشه احساس خوبی داشتم و به من خوش امد گفته اند. از همه شما می خواهم امروز و در آینده، به تمام مهاجرانی که به اینجا می آیند هم خوش آمد بگویید.»
بازیگرانی همچون جیسون کلارک، جیک جینلهال و جاش برولین در فیلم اورست ایفای نقش کرده اند. این فیلم در بخش غیرمسابقۀ هفتادودمین فستیوال ونیز شرکت دارد. فیلم سینمایی «تودۀ سیاه» با بازی جانی دپ و به کارگردانیVer video "رئیس هیات داوران فستیوال ونیز: به مهاجران خوش آمد بگویید"
محموله مهمات جنگی بریتانیا وارد عراق شد
وزارت دفاع عراق با پخش تصاویری اعلام کرد که نیروهای ارتش این کشور توانسته اند شبه نظامیان سنی گروه موسوم به «دولت اسلامی» را از مناطقی از استان انبار عقب برانند.
بنا به این گزارش نیروهای ارتش در حال پاکسازی استان انبار از شورشیان اسلامگرا هستند.
سخنگوی ارتش گفته است که در جریان درگیریها دو نفر از شبه نظامیان بازداشت شده اند که یکی از آنها اهل عربستان سعودی است و دیگری اهل تاجیکستان است.
جنگ نیروهای ارتش عراق و پیشمرگه های کرد علیه شبه نظامیان دولت اسلامی با حمایت دولتهای غربی در چند روز اخیر شدت گرفته است.
حملات این چند روز در استان انبار که اکثریت جمعیت آن سنی هستند متمرکز شده است.
همزمان وزارت دفاع بریتانیا اعلام کرده است که محموله ای حاوی صدها هزار مهمات جنگی بریتانیا از جمله سلاح سنگین و گلوله وارد اربیل شده است.
به گزارش رسانه ها ارزش این محموله جنگی ارتش بریتانیا حدود دو میلیون و ششصد هزار دلار است.
گروه «دولت اسلامی» که گروهی منشعب شده از القاعده است در ماه های اخیر بخشهای زیادی از سوریه و عراق را تصرف کرده است. قدرت گرفتن این گروه، باعث نگرانی کشورهای غربی شده است.Ver video "محموله مهمات جنگی بریتانیا وارد عراق شد"
پنجمین فرد متهم به دست داشتن در مرگ ۷۱ پناهجو در اتریش دستگیر شد
یک تبعه بلغارستان به عنوان پنجمین متهم در ارتباط با مرگ ۷۱ پناهجو در یک کامیون در اتریش دستگیر شد. پلیس مجارستان می گوید این فرد متهم را شنبه شب در این کشور بازداشت کرده است.
پیش از این چهار متهم شامل سه تبعه بلغارستان و یک تبعه افغانستان در جریان تحقیق در مورد این پرونده دستگیر شده و در برابر دادگاه حاضر شده بودند.
در همین حال پلیس اتریش سه کودک خردسال را روز شنبه در یک کامیون دیگر در نزدیکی مرز آلمان و در حالی پیدا کرد که وضع جسمی وخیمی داشتند. این کامیون حامل ۲۶ پناهجو اهل سوریه، افغانستان و بنگلادش بود. راننده ۲۹ ساله این کامیون که اهل رومانی است بازداشت شده است.
سخنگوی پلیس اتریش در این مورد می گوید: «ماموران پلیس متوجه شدند که همه آنها در شرایط جسمی ناگواری قرار دارند. حال سه کودک خردسال به طور خاص وخیم بود. دو تن از کودکان یک ساله بودند و سومین کودک پنج ساله بود. باید کمک و امدادرسانی بسرعت صورت می گرفت و در نتیجه ماموران با صلیب سرخ تماس گرفتند.»
ورود رو به افزایش پناهجویان به اتریش سبب شده است که بزرگترین اردوگاه پناهجویان در این کشور در شهر ترایسکیرشن مملو ازVer video "پنجمین فرد متهم به دست داشتن در مرگ ۷۱ پناهجو در اتریش دستگیر شد"
برندگان پنجاهمین دوره جشنواره سینمایی کارلووی واری
مراسم اختتامیه پنجاهمین جشنواره فیلم «کارلووی واری» برگزار شد. گوی بلورین بهترین فیلم این دوره از جشنواره از آنِ فیلم آمریکایی «باب و درختان» به کارگردانی دیه گو اونگارو شد. این فیلم، اولین فیلم بلند، فیلمساز فرانسوی – آمریکایی است.
فیلم، داستان یک نجار اهل ایالت ماساچوست را بازگو می کند: کارگری سختکوش و جذاب به نام باب که علاقه خاصی به ورزش گلف دارد. باب تاراسوک، شخصیت اصلی فیلم در نقش خودش ظاهر می شود. بیشتر بازیگران فیلم نیز هنرپیشه های حرفه ای نیستند.
اونگارو می گوید: «باب را هشت سال پیش دیدم. در نتیجه، قبل از اینکه او را برای بازی در فیلم انتخاب کنم، با هم دوست بودیم. ما در یک شهر زندگی می کنیم. من واقعا جذب شخصیت گیرای او شد. پس از ملاقات با او بلافاصله حس کردم که می خواهم با او فیلمی بسازم و موضوع فیلم هم باید به چوب بُری مربوط شود چون او نجار و جنگلبان است.»
گوی بلورین بهترین کارگردان جشنواره کارلووی واری هم به خاطر کارگردانی فیلم «بابا»، به ویسار مورینا، فیلمساز اهل کوزوو رسید. ساخت این فیلم هشت سال طول کشید.
داستان فیلم، در کوزوو و آلمان و در جاده های بین این دو کVer video "برندگان پنجاهمین دوره جشنواره سینمایی کارلووی واری"
جریمه گردشگران آمریکایی به دلیل تخریب بنای تاریخی در رم
خبر کوتاه
دو گردشگر آمریکایی در پی ثبت حرف اول نام خود روی دیوارهای بنای تاریخی کولوسئوم در شهر رم ایتالیا بازداشت و به پرداخت جریمه متهم شدند.
به گفته پلیس این دو زن جوان که ۲۱ و ۲۵ ساله و اهل کالیفرنیا هستند، پس از درج حروف اول نام خود در ابعاد حدود ۲۰ سانتی متری روی دیوار داخلی این بنا اقدام به گرفتن سلفی کرده اند.
این بنای تاریخ که قدمتی ۲ هزار ساله دارد، بزرگترین آمفی تئاتر در دوران امپراطوری روم باستان بوده است.Ver video "جریمه گردشگران آمریکایی به دلیل تخریب بنای تاریخی در رم"
جشنوارۀ موسیقی زیگت آغاز به کار کرد
جشنوارۀ موسیقی زیگت روز دوشنبه در بوداپست آغاز شد. این جشنواره در سال در دومین هفتۀ ماه اوت و در جزیرۀ آزادی به روی رودخانۀ دانوب به مدت یک هفته برگزار می شود.
سنا داگادو، خوانندۀ گروه ایری مافیا که یکی از مهمترین گروههای موسیقی مجارستان است، در مورد این جشنواره و ترانه ای که اجرا می کند، به خبرنگار یورونیوز می گوید: «این ترانه در مورد آزادی و آزاد بودن است و خب، اینجا هم که جزیرۀ آزادی است، همه حرف مان در این مورد است.»
برآورد می شود که در کنسرت هایی که قرار است طی یک هفته در جزیرۀ آزادی برگزار شود، روزانه بین ۵۰ تا ۷۰ هزار نفر شرکت خواهند کرد.
یکی از حاضرین که اهل نروژ است، می گوید: «خیلی خوب است که همه کنار هم در اینجا اردو می زنیم. هر سال همدیگر را اینجا ملاقات می کنیم. افرادی که تنها مسافرت می کنند اینجا در اردوهای این جشنواره همدیگر را ملاقات و لحظات خوبی با همدیگر سپری می کنند.»
دختر جوانی که اهل مصر است نیز با ابراز خوشحالی از حضور در این جشنواره می گوید: «در جزیرۀ آزادی شما هرکاری را که دوست دارید می توانید انجام بدهید.»
جشنوارۀ موسیقی زیگت که در سال ۱۹۹۳ در بوداپستVer video "جشنوارۀ موسیقی زیگت آغاز به کار کرد"
شیندلر بریتانیا ناجی کودکان یهودی از هولوکاست درگذشت
نیکلاس وینتون، مشهور به «شیندلر بریتانیا» که در جریان جنگ جهانی دوم صدها کودک یهودی اهل چک را از دست نازی ها نجات داده بود، روز چهارشنبه در سن 106 سالگی درگذشت.
او در سال 1939 موفق شده بود بیش از 669 کودک یهودی را با هشت قطار به بریتانیا بفرستد اما قطار نهم که حامل 250 کودک از پراگ بود با آغاز جنگ، هرگز نتوانست از این شهر خارج شود. نیکلاس وینتون که این کودکان را از هولوکاست نجات داد، برای 50 سال در این باره سکوت کرده بود.Ver video "شیندلر بریتانیا ناجی کودکان یهودی از هولوکاست درگذشت"
پاپ و رئیس جمهور آرژانتین با یکدیگر دیدار کردند
کریستینا کیرشنر، رئیس جمهوری آرژانتین روز یکشنبه با پاپ فرانچسکو در واتیکان دیدار کرد. این دیدار یک ساعت و ۴۰ دقیقاه طول کشید. دیدار این دو در حاشیۀ سفر رئیس جمهوری آرژانتین به رم برای شرکت در سی و نهمین اجلاس سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ممکن می شود.
پاپ فرانچسکو خود نیز اهل آرژانتین است و دو سال پیش جانشین پاپ بندیکت شانزدهم شد.
علاوه بر رئیس جمهوری آرژانتین، قرار بود پاپ با نیکولا مدورو، رئیس جمهوری ونزوئلا نیز دیدار کند اما به دلیل لغو سفر وی این نشست، این دیدار میسر نشده است.Ver video "پاپ و رئیس جمهور آرژانتین با یکدیگر دیدار کردند"
گیتاریست زن مسلمان با برقع در گروه هوی متال
جیزل مری، گیتاریست حرفه ای مسلمان یک گروه هوی متال برزیلی، می گوید قصد دارد کلیشه های موجود را به چالش بکشد. او که نوه یک مسیحی آلمانی است، سال ۲۰۰۹ و پس از مرگ پدرش، مسلمان شد. جیزل مری سه سال پیش همراه با برادرش گروه «اسپکتروس» تشکیل داد.
او با اشاره به واکنش های مختلف مردم به خواننده هوی متال با برقع می گوید: «مردم عادت ندارند یک زن مسلمان با برقع و با اعتقدات مذهبی ببینند که گیتاریست حرفه است و در یک گروه هوی متال گیتار می زند. خیلی از آدمها شوکه و بعضی ها کنجکاو می شوند و برای بعضی ها هم خوب است و مشکلی ندارند.»
خواننده ۴۲ ساله قبل از گرویدن به اسلام اهل فرقه ای به نام «ویکا» بود که یک آیین جادوگری مدرن است. او می گوید می داند خیلی از مسلمانها هم ممکن است با کار او مخالف باشند. ولی بسیاری که به دیدن برنامه او می آیند مشکلی نمی بینند.
جیزل مری می گوید: «خیلی ها موسیقی اجرا می کنند و ممکن است اهل هر مذهبی باشند و یا اصلا مذهبی نباشند. مثلا یک گروه متال هست که ترانه هایشان در باره موضوعات شیطانی است ولی همه اعضای گروه مسیحی هستند. چه تناقضی در این وجود دارد؟ هیچ تناقضی وجود نVer video "گیتاریست زن مسلمان با برقع در گروه هوی متال"
«شرایط مهاجران در جزایر یونانی غیرانسانی است»
تجمع هزاران مهاجر در جزیرۀ کوس در یونان به یک بحران تبدیل شده و سازمانهای فعال در زمینۀ بشردوستانه از بروز یک فاجعۀ انسانی در این محل خبر می دهند.
بیش از هفت هزار نفر از مهاجرانی که عمدتا اهل سوریه و افغانستان هستند وارد این جزیرۀ کوچک شده و در انتظار آغاز مراحل ثبت نام قانونی مهاجرت هستند.
محمد زکیا، یک مهاجر اهل شهر حما می گوید: «هوا خیلی گرم و وضعیت اینجا واقعا بد است. کافی است یکی از یکی عصبانی شود، یک مشکل کوچک بلافاصله تبدیل به یک مشکل بزرگ می شود و این مساله [اینجا] طبیعی است. هر کسی هم که در چنین موقعیتی قرار بگیرد، عصبانی خواهد شد.»
شهردار این جزیره که سی هزار نفر جمعیت دارد، نسبت به وضعیت موجود هشدار داده و از «احتمال جاری شدن خون» در این جزیره سخن گفته است. پلیس ضد شورش یونان نیز برای پایان دادن به درگیری میان پناهجویی که در استادیوم فوتبال این شهر گردآمده بودند تا زودتر در ادارۀ مهاجرت ثبت نام کنند، به زور متوسل شده است.
وانجلیس اوفانوداکیس، مسئول سازمان پزشکان بدون مرز در جزیرۀ کوس می گوید:«ما نه فقط از سوی مسئولان محلی، بلکه از جانب مقامات دولت مرکزی نیز انتظار دVer video "«شرایط مهاجران در جزایر یونانی غیرانسانی است»"
اجساد ۱۳۶ قربانی کشتار سربرنیتسا پس از بیست سال تشییع شد
هزاران نفر روز جمعه در آستانه بیستمین سالگرد کشتار سربرنیتسا در مراسم گرامیداشتی در این شهر شرکت کردند.
شرکت کنندگان مسیری را پیمودند که بیست سال پیش کسانی که از کشتار سربرنیتسا فرار می کردند، طی کرده بودند.
شرکت کنندگان اجساد تازه کشف شده ۱۳۶ قربانی این حادثه را تشییع کردند. این اجساد روز شنبه در مراسمی به خاک سپرده خواهد شد.
در ژوئیه سال ۱۹۹۵ نیروهای صرب بیش از ۸ هزار مرد و پسربچه مسلمان اهل بوسنی را قتل عام کردند.
سازمان ملل متحد کشتار سربرنیتسا را بدترین خشونت در اروپا پس از جنگ دوم جهانی دانسته است.Ver video "اجساد ۱۳۶ قربانی کشتار سربرنیتسا پس از بیست سال تشییع شد"
اجرای قانون جدید درباره برچسب انواع گوشت در اروپا
بر اساس قانون جدید کمیسیون اروپا از نخستین روز ماه آوریل، درج برچسب به منظور مشخص کردن منشاء انواع گوشت برای فروشندگان مواد غذایی اجباری است.
یک گردشگر برزیلی در شهر بروکسل درباره این قانون جدید گفت: «واقعا قابل تحسین است. امیدوارم در برزیل هم این کار را انجام دهیم.»
یک شهروند اهل اسپانیا، بیان کرد: «مهم است که غیر از اطلاعاتی درباره وزن و تاریخ انقضاء، می توانیم درباره منشاء گوشت هم بدانیم. می توان از فاصله زمانی بین تولید و فروش اطلاع پیدا کنیم.»
تولید کنندگان محصولات غذایی معتقدند که اجرای این قانون هزینه تولید را بالا خواهد برد.Ver video "اجرای قانون جدید درباره برچسب انواع گوشت در اروپا"
تظاهرات در پاریس در حمایت از معترضان بورکینافاسو
دهها تن از مهاجران اهل بورکینافاسو در فرانسه، روز پنجشنبه در مقابل سفارت این کشور در پاریس، تجمعی مسالمت آمیز برگزار کردند.
پس از انتشار اخباری مبنی بر انحلال پارلمان و کابینه دولت بورکینافاسو، بسیاری اعتقاد داشتند که بلز کمپائوره، رییس جمهوری این کشور سقوط کرده و با رقص و شادی، این رویداد را که هنوز تایید نشده، جشن گرفتند.
این تظاهرات توسط حزب «جنبش خلق برای پیشرفت» و گروهی بنام «علیه مصادره دموکراسی در بورکینافاسو» برگزار شد.
تظاهرکنندگان از سکوت دولت فرانسه در قبال تحولات کشورشان انتقاد کرده و خواهان حمایت بین المللی از معترضان در بورکینافاسو شدند.Ver video "تظاهرات در پاریس در حمایت از معترضان بورکینافاسو"
انحلال یک شبکه تولید و فروش غیرقانونی سیگار در مجارستان
پلیس بلغارستان با همکاری پلیس اروپا روز سه شنبه یک شبکه بزرگ قاچاق سیگار را منحل کرده و ۹ نفر قاچاقچی اهل بلغارستان را بازداشت کرد.
این افراد در کارخانه ای واقع در حومه بوداپست، پایتخت مجارستان بطور غیرقانونی به تهیه سیگار می پرداختند.
طی این عملیات ۱.۵ میلیون تن سیگار با علایم تجاری متنوع نیز کشف و ضبط شد.
به گفته پلیس، متخلفان در کارخانه ای مشغول به کار بودند که پیش از این توسط اداره ملی مالیات و گمرک مجارستان تعطیل شده بود، و مواد اولیه لازم برای فعالیت پنهانی آنها از جمله حدود ۲۲ میلیون تن توتون و تنباکو وجود داشت.Ver video "انحلال یک شبکه تولید و فروش غیرقانونی سیگار در مجارستان"
پناهجویان کُرد سوری به میدان نبرد باز می گردند
طی هفته اخیر و در پی حمله نیروهای گروه «دولت اسلامی» یا داعش به نواحی شمالی سوریه، برخی از کُردهای ساکن در این منطقه خانه و کاشانه خود را رها کردند و به ترکیه پناه آوردند. آنها، اکنون با آغاز حملات هوایی آمریکا به مواضع تحت تصرف داعش، به کشور خود باز می گردند تا به مبارزان کُرد یاری رسانند.
بورا بایراکتار، خبرنگار یورونیوز که به مرز ترکیه با سوریه رفته است، می گوید: «پشت سر من کوبانی است شهری که به خط مقدم جنگ کردها با داعش تبدیل شده است. به دیدار تعدادی از کردهایی می رویم که می خواهند به سوریه و میدان نبرد باز گردند.»
یکی از آنها می گوید: «کل کشور بسیج شده است. مساله شرافت و حیثیت ما است. مگر ممکن است در حالی که جنگی در جریان است بنشینم خانه و دست روی دست بگذاریم ؟ نه، این در سنت ما نیست.» دیگری که از اهل کوبانی است می گوید: «به مزرعه و شهرم بازمی گردم. به مردمم باز می گردم چون آنها برادران و پدران و مادران من هستند. این کشور من است. من فرزند این کشور هستم.»
مقامات مرزی گفته اند که تنها کردهای اهل سوریه حق دارند بین دو کشور رفت و آمد کنند. (مرز برای کردهای ترکیه بسته و عبور از آن ممنوع است.)
آخرین گزارش های حاکی از این است که پیشمرگ های کرد موفق شدند جلوی پیشروی نیروهای داعش را به سوی شهر کوبانی بگیرند.Ver video "پناهجویان کُرد سوری به میدان نبرد باز می گردند"
شرکت سرمایه گذاری بریت سهامدار عمده «نیو لوک» می شود
شرکت سرمایه گذاری «بریت» از آفریقای جنوبی با پرداخت یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار با تملک ۹۰ درصد سهام شرکت «نیو لوک»، فعال در بخش فروش پوشاک سهامدار عمده این شرکت خواهد شد.
نیو لوک در بریتانیا و ایرلند ۶۰۰ مرکز فروش و در سایر نقاط دنیا صاحب ۲۰۰ فروشگاه است. این شرکت در نظر دارد وارد بازار بورس لندن شود.
این دومین سرمایه گذاری بزرگ شرکت بریت محسوب می شود. پیش از این در ماه آوریل سال جاری این شرکت به ریاست کریستو وایز، میلیاردر اهل آفریقای جنوبی با امضای قراردادی به ارزش ۱ میلیارد دلار صاحب ۸۰ درصد سهام شرکت «ویرجین اکتیو» شده بود.Ver video "شرکت سرمایه گذاری بریت سهامدار عمده «نیو لوک» می شود"
آفریقا با موسیقی به جنگ ابولا می رود
تعدادی از مشهورترین خوانندگان و موسیقیدانان آفریقایی، دست در دست هم داده اند تا ترانه ای به منظور اطلاع رسانی در زمینه بیماری ابولا بسازند. این ترانه که «آفریقا ابولا را متوقف کن» (Africa Stop Ebola) نام دارد، نکاتی چون شستن دستها، خودداری از لمس درگذشتگان و اطمینان کردن به پزشک را گوشزد می کند.
خوانندگانی چون تیکن جا فاکولی (ساحل عاج)، امدو و مریم (مالی)، و سلیف کایتا (مالی) در صف این هنرمندان دیده می شوند.
باربارا کانام، خواننده اهل کنگو، می گوید: «بار دیگر باید جلوی سیاه نمایی آفریقا را گرفت. همیشه می شنویم که چیزهای منفی از آفریقا می آید، که آفریقا یعنی فقر. اما آفریقا فقط و فقط فقر نیست. قاره ای نیست که در آن فقط ابولا باشد و بس. اینجا اتفاقات دیگری هم می افتد. اینجا هنرمندانی هستند که می توانند دوشادوش هم کاری صورت بدهند.»
شاید رادیو مهمترین وسیله ارتباطی در آفریقا باشد. از این رو، این ترانه در انتقال پیام های مهم بهداشتی، نقش بزرگی ایفا می کند. متن آن هم به زبان فرانسه، انگلیسی و چندین زبان محلی نوشته شده است.
موری کانته، خواننده اهل گینه، می گوید: «لازم است اطلاعات به همه جا برسد. فکر می کنم هنر و فرهنگ کوتاه ترین مسیر برای ارتباط با روستاییان است تا آنها از راههای مقابله با این بلا آگاه شوند.»
این ترانه تاکنون بیش از ۲۵۰ هزار نسخه فروخته است. همه پول حاصل از فروش آن هم به سازمان «پزشکان بدون مرز» می رسد.Ver video "آفریقا با موسیقی به جنگ ابولا می رود"
وقوع عملیات انتحاری علیه شیعیان در عربستان
عملیات انتحاری در یک مسجد اهل تشییع واقع در شرق عربستان سعودی، روز جمعه حدود ۲۰ کشته برجاگذاشت.
این رویداد همچنین بیش از ۵۰ مجروح در پی داشته و حال شماری از مجروحان بمبگذاری در روستای القدیح وخیم گزارش می شود. به گفته شاهدان عینی، در زمان انفجار بمب در این مسجد که امام علی نام دارد ۱۵۰ تن در حال نماز خواندن بودند.
تاکنون شخص یا گروهی مسوولیت حمله به مسجد امام علی را برعهده نگرفته است. از ماه میلادی نوامبر، این نخستین باری است که شیعیان در عربستان سعودی هدف قرار می گیرند. در حمله پیشین نیز دست کم هشت تن جان باختند.Ver video "وقوع عملیات انتحاری علیه شیعیان در عربستان"
نامزدهای امسال جایزه حقوق بشر ساخاروف
جنبش “میدان” در اوکراین، به نمایندگی روزنامه نگار مصطفی نیم، خواننده پاپ روسلانا، و گروهی دیگر از فعالان سیاسی که اوکراین را از زیر حکومت رئیس جمهور سابق، ویکتور یانوکوویچ نجات دادند، در میان نامزدهای جایزه حقوق بشر ساخاروف قرار دارند.
یک نماینده پارلمان اروپا به گزارشگر یورونیوز گفت: “ جنبش “یورومیدان” بیسابقه است. هرگز در گذشته مردم برای ارزشهای اروپایی تا پای جان مبارزه نکرده بودند، ارزشهایی که شالوده اتحادیه اروپاست.”
در میان سایر نامزدهای دریافت جایزه ساخاروف دنیس موک وگن، پزشک اهل کنگوست که بیمارستانی ویژه کمک به قربانیان تجاوزات جنسی دائر کرده است.
سال گذشته، جایزه ساخاروف به ملاله یوسف زی، دختر پاکستانی فعال در زمینه آموزش دختران اهدا شد.Ver video "نامزدهای امسال جایزه حقوق بشر ساخاروف"
جوهر سارنایف، یکی از عوامل بمبگذاریِ ماراتنِ بوستون به اعدام محکوم شد
جوهر سارنایف یکی از دو عامل بمبگذاری ماراتن بوستون به اعدام محکوم شد.
جوهرسانایف بیست و یکساله به همراه برادرش تیمور سانایف با دو کوله پشتی که در آن بمب جاسازی شده بود در ماراتن سال ۲۰۱۳ بوستون شرکت کردند. استفاده از سلاح کشتارجمعی از جمله اتهامات او بود.
در جریان انفجار بمب سه نفر جان باختند و ۲۶۰ نفر زخمی شدند که در میان آنها افرادی با قطع عضو مواجه شدند.
حکم اعدام جوهر سارنایف در حالی صادر شد که وکلای او شرکت سارنایف در بمب گذاری بوستون را تحت تاثیر برادرش، تیمور لنگ سارنایف، که در جریان درگیری مسلحانه با پلیس به قتل رسید دانستند و خواستار عدم صدور حکم اعدام برای این جوان اهل چچن شدند.Ver video "جوهر سارنایف، یکی از عوامل بمبگذاریِ ماراتنِ بوستون به اعدام محکوم شد"
یک افسر استونی به اتهام جاسوسی در روسیه محکوم شد
دادگاهی در روسیه، استون کُهور، افسر پلیس اهل استونی را به اتهام جاسوسی به ۱۵ سال زندان محکوم کرد.
مقامات استونی می گویند که این فرد در خاک این کشور بازداشت و به روسیه انتقال یافته است.
مارینا کالیوراند، وزیر امور خارجه استونی دراین باره گفت: «ربودن استون کُهور در روز ۵ سپتامبر سال گذشته غیر قانونی بود و تمام ماجرای مربوط به او از جمله مراحل بررسی قضایی پرونده نیز غیر قانونی است. ما با کمک شرکای خودمان به تلاش برای آزادی سریع او ادامه خواهیم داد.»
فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اروپا در آستانه سفر هفته آینده خود به استونی تاکید کرده که اتحادیه اروپا برای آزادی آقای کهور تلاش و وظایف روسیه را در قبال تعهدات بین المللی گوشزد خواهد کرد.Ver video "یک افسر استونی به اتهام جاسوسی در روسیه محکوم شد"
ادامه مراسم سالگرد فرو ریختن دیوار برلین با حضور مرکل و شهردار این شهر
آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، به همراه شهردار برلین، با گذاشتن گل بر باقی مانده های دیوار این شهر، یاد و خاطره حادثه ای که سر آغاز اتحاد دو آلمان پس از 28 سال جدایی و پایان جنگ سرد بود را در بیست و پنجمین سالگرد فرو ریختن این دیوار گرامی داشتند.
در این مراسم، خانم مرکل که خود اهل آلمان شرقی سابق است، فرو ریختن دیوار برلین و اتحاد دو آلمان بدون خون ریزی را یک معجزه خواند.
حدود یک میلیون آلمانی و جهانگرد خارجی برای شرکت در این مراسم که شعار آن “جرات آزادی” است، شرکت کردند.
این مراسم با رها شدن حدود هفت هزار بادکنک نورانی که در پانزده کیلومتر مسیر دیوار برلین گذاشته شده، به اوج خود خواهد رسید.Ver video "ادامه مراسم سالگرد فرو ریختن دیوار برلین با حضور مرکل و شهردار این شهر"
مراسم اربعین در کربلا برپا شد
حدود ۲۰میلیون مسلمان اهل تشیع با وجود خطر گروه سلفی موسوم به «دولت اسلامی» (داعش) به زیارت مقبره پیشوای مذهبی سوم خود در کربلا رفتند.
این گردهمایی شیعیان و برپایی مراسم زیارت و سوگواری مصادف با روزی است که آنان «اربعین حسینی» می خوانند.
عقیل الطوریحی، فرماندار استان کربلا گفت: «به نظر ما موفقیت این زیارت، یکی از فصول پیروزی به دست آمده توسط نیروهای مسلح و داوطلبان ما علیه دولت اسلامی است.»
به گزارش خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران، ایرنا از پنجشنبه شب تا بامداد جمعه صدای شش انفجار در کربلا شنیده شده است. برخی از این انفجار ها مربوط به خودروهای بمب گزاری شده بوده است.
علاوه بر شیعیان عراق، شماری نیز از کشورهای پاکستان، بحرین، هند و ایران به کربلا سفر کرده اند.Ver video "مراسم اربعین در کربلا برپا شد"
اسرائیل؛ تشییع جنازه چهار یهودی کشته شده در حملات پاریس
مراسم تشییع چهار یهودی کشته شده در جریان گروگانگیری های هفته گذشته با حضور نخست وزیر و دیگر مقام های اسرائیل در شهر تل آویو آغاز شد.
اجساد این چهار تن شب گذشته برای خاکسپاری به اسرائیل انتقال یافت.
این چهار نفر در میان ۱۷ کشته شده حملات تروریستی هفته گذشته در پاریس بودند.
حدود ساعت یک ظهر جمعه گذشته، امدی کولیبالی یکی از مظنونان به حملات پاریس که در درگیری ها کشته شد، به یک سوپرمارکت یهودی در شرق پاریس حمله کرد و گروهی را گروگان گرفت.
یکی از این افراد که یوهان کوهن نام داشته از حدود یک سال پیش در این سوپر مارکت کار می کرده است. سه تن از این افراد یهودیان فرانسوی و یک تن نیز اهل تونس بوده است.Ver video "اسرائیل؛ تشییع جنازه چهار یهودی کشته شده در حملات پاریس"
افسر پلیسی که مایکل براون را کشت، از پلیس فرگوسن استعفا داد
دارن ویلسون، افسر پلیسی که در ماه اوت گذشته مایکل براون، یک جوان سیاه پوست اهل فرگوسن، در ایالت میسوری آمریکا را به ضرب گلوله کشت، از پلیس استعفا کرد.
آقای ویلسون در نامه ای که روز شنبه در یک روزنامه محلی منتشر شد گفت که نمی خواهد برای حفظ شغل خود، جان ساکنان فرگوسن و همکاران خود را به خطر بیاندازد. او گفت که امیدوار است این اقدام او، آرامش را به فرگوسن برگرداند.
مرگ مایکل براون که هجده سال سن داشت و هنگام این حادثه غیر مسلح بود، منجر به اعتراضات خشونت آمیز در شهر فرگوسن شد. هفته پیش، صدور حکم هیات منصفه در مورد این پرونده و تبرئه آقای ویلسون، بار دیگر هزاران معترض را در فرگوسن و شهرهای دیگر آمریکا به خیابان کشاند.Ver video "افسر پلیسی که مایکل براون را کشت، از پلیس فرگوسن استعفا داد"
نجات صدها مهاجر غیرقانونی دیگر در سواحل ایتالیا
علی رغم کشته شدن بیش از سیصد مهاجر غیرقانونی، طی چند روز گذشته در سواحل ایتالیا، گزارشها از نجات حدود هفتصد مهاجر دیگر که از سواحل لیبی آمده بودند و ورود یکصد تن از آنها به جزیره لامپدوزا حکایت دارد.
بنا به گفته گارد ساحلی ایتالیا، این افراد پس از دریافت درخواست کمک از طرف آنها نجات داده شده اند.
سخنگوی گارد ساحلی ایتالیا همچنین افزوده که تمام این مهاجران صحیح و سالم هستند.
اکثر این مهاجران اهل کشورهای مرکز آفریقا هستند.
بنابه گفته کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، طی سال گذشته میلادی، حداقل 218 هزار مهاجر از دریای مدیترانه عبور کرده اند و 3500 تن از آنها در این مسیر غرق شده و جان خود را از دست داده اند.Ver video "نجات صدها مهاجر غیرقانونی دیگر در سواحل ایتالیا"
اسکار پیستوریوس در انتظار حکم دادگاه
شش ماه پس از آغاز محاکمه اسکار پیستوریوس، دونده معروف اهل آفریقای جنوبی دادگاه پرتوریا مرجع رسیدگی کننده به اتهام وی دائر بر قتل عمد ریوا استین کمپ، دوست دخترش حکم خود را صادر می کند. وی متهم است شب ۱۴ فوریه سال ۲۰۱۳ با شلیک چهار گلوله دوست دختر خود را از پای درآورده است.
در صورتی که دادگاه وی را مجرم بشناسد احتمال آن می رود اسکار پیستوریوس ۲۸ ساله به حبس ابد محکوم شود.
در جریان دادرسی آقای پیستوریوس هرگز شلیک با اسلحه را رد نکرده، اما وی ادعا می کند که ریوا استین کمپ، مانکن ۲۹ ساله را با سارق اشتباه گرفته است.
خانواده قربانی اعتقاد دارند اسکار پیستوریوس تعمدا بر روی ریوا استین کمپ آتش گشوده است.Ver video "اسکار پیستوریوس در انتظار حکم دادگاه"
سفر روحانیون اندونزیایی به محل سقوط پرواز ۸۵۰۱
گروهی متشکل از ۱۲ روحانی مسلمان اهل اندونزی روز سه شنبه با سفر به محل سقوط هواپیمای متعلق به شرکت ایرآسیا به نیایش پرداخته و برای جان باختگان طلب آمرزش کردند.
۱۶۲ سرنشین پرواز ۸۵۰۱ که هفتم دی ماه اندونزی را به سوی سنگاپور ترک کرده بودند هرگز به مقصد نرسیدند. پس از گذشت چهل دقیقه از پروازی که قرار بود ۲ساعت به طول انجامد، ایرباس A۳۲۰ در دریای جاوه سقوط کرد.
هیچ یک از سرنشینان این هواپیما زنده نمانده و تنها اجساد ۳۷ تن از مسافران یافت شده است. از بدی شرایط جوی به عنوان دلیل اختلال در تداوم عملیات جستجو برای یافتن اجساد، بقایای هواپیما و جعبه سیاه یاد می شود.
این نخستین سانحه ای است که شرکت ایرآسیا که به عرضه کننده پروازهای ارزان شهرت دارد با آن مواجه می شود.Ver video "سفر روحانیون اندونزیایی به محل سقوط پرواز ۸۵۰۱"
مجروح شدن ۷ افسر پلیس اسرائیل در تظاهرات تل آویو
در تظاهرات بیش از دو هزار تن از یهودیان اهل اتیوپی در اسرائیل هفت افسر پلیس و سه معترض مجروح شدند.
این تظاهرات بعدازظهر یکشنبه در میدان رابین شهر تل آویو و با شعارهایی علیه پلیس و در حمایت از یهودیان سیاه پوست برپا شد. معترضان در این تظاهرات شعار سر دادند: «نه سیاه و نه سفید؛ ما همه انسان هستیم.» نیروهای امنیتی برای متفرق کردن معترضان از خودروهای آبپاش و گاز اشک آور استفاده کردند.
سه روز پیش از این بیت المقدس نیز شاهد برپایی تظاهراتی مشابه با شعارهایی علیه نژادپرستی بود. قرار است بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل با نمایندگان جامعه اتیوپیایی های مقیم این کشور دیدار کند.
هزاران تن از یهودیان اتیوپی در اسرائیل زندگی می کنند. بسیاری از آنان در سال های 1984 و 1990 به این کشور مهاجرت کردند.Ver video "مجروح شدن ۷ افسر پلیس اسرائیل در تظاهرات تل آویو"
برپایی دادگاه متهم به بمبگذاری در بوستون
دادگاه متهم به بمبگذاری در شهر بوستون ایالات متحده آمریکا روز دوشنبه پس از تعیین هیات منصفه برپا شد.
جوهر سارنایف ۲۱ساله متهم است که در آوریل ۲۰۱۳میلادی و همزمان با برپایی مسابقه دو مارتن به اتفاق برادرش اقدام به دو بمبگذاری کرده است. برادر این متهم سه روز پس از بمبگذاری به ضرب گلوله پلیس از پا درآمد.
سارنایاف که اهل چچن است درصورت مجرم شناخته شدن در دادگاه، احتمال دارد به مجازات اعدام محکوم شود.
این دو بمبگذاری پی در پی، سبب کشته شدن سه شهروند و برجا ماندن بیش از ۲۶۰ مجروح شد. از این رویداد به عنوان بزرگترین حمله به شهروندان ایالات متحده آمریکا پس از یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱میلادی یاد می شود.
برپایی مسابقه دو مارتن در شهر بوستون ایالات متحده آمریکا قدیمی ترین مسابقه سالانه در نوع خود محسوب می شود.Ver video "برپایی دادگاه متهم به بمبگذاری در بوستون"
داعش مسوولیت انفجار در مسجد شیعیان عربستان را برعهده گرفت
گروه دولت اسلامی موسوم به داعش با انتشار بیانیه ای مسوولیت عملیات انتحاری در مسجد اهل تشییع امام علی واقع در شرق عربستان سعودی را برعهده گرفت.
این عملیات روز جمعه در روستای قدیح حدود ۲۰ کشته و بیش از ۵۰ مجروح برجاگذاشت. حال شماری از مجروحان وخیم گزارش می شود.
به گفته شاهدان عینی، در زمان انفجار بمب در این مسجد۱۵۰تن در حال نماز خواندن بودند. با این همه داعش در بیانیه خود که در رسانه های اجتماعی منتشر کرده، مدعی شده است که این عملیات در مجموع ۲۵۰ کشته و مجروح در پی داشته است. همچنین در این بیانیه از مهاجم با نام ابو عمار النجدی نام برده شده است.
از ماه میلادی نوامبر، این نخستین باری است که شیعیان به عنوان اقلیت مذهبی در عربستان سعودی هدف قرار می گیرند. در حمله پیشین نیز دست کم هشت تن جان باختند.Ver video "داعش مسوولیت انفجار در مسجد شیعیان عربستان را برعهده گرفت"
«مسیح روی داس و چکش»، هدیه مورالس به رهبر کاتولیکهای جهان
پاپ در ادامه سفر آمریکای لاتین خود به بولیوی رفت و مورد استقبال رییس جمهوری این کشور، اوا مورالس، با هدیه ای نمادین قرار گرفت.
هدیه ای که عیسی مسیح روی یک داس و چکش کمونیستی به صلیب کشیده شده است. این کار دست یک کشیش مبارز اهل بولیوی است که در سال ۱۹۸۰ توسط دیکتاتورهای نظامی به قتل رسید. پاپ فرانچسکو این موضوع را نمی دانست و ابتدا کمی متعجب شد.
پس از این دیدار به مشتاقان و معتقدان کاتولیک بولیوی دیدار کرد. صدها هزار نفر در مراسم عشای ربانی وی شرکت کردند. او در این مراسم بار دیگر از کمک به نیازمندان گفت و مثالهای زیادی برای مشتاقان آورد که از مصرف گرایی و تجمل گرایی پرهیز کنند.
پاپ فرانچسکو جمعه دیداری خواهد داشت از زندان پالماسولا، یکی از مخوفترین و خطرناکترین زندانهای آمریکای لاتین.Ver video "«مسیح روی داس و چکش»، هدیه مورالس به رهبر کاتولیکهای جهان"
دستگیری کاپیتان کشتی غرق شده در مدیترانه و سه قاچاقچی دیگر
دو نفر از جمله محمد علی مالک کاپیتان بیست و هفت ساله تونسی کشتی که اخیرا با حدود هشتصد مهاجر غیرقانونی در دریای مدیترانه غرق شد، بازداشت شدند.
کاپیتان این کشتی مسئول اصلی این تراژدی عنوان شده است.
این دو نفر به همراه بازماندگان این کشتی صبح روز سه شنبه وارد جزیره سیسیل ایتالیا شده و بلافاصله دستگیر شدند.
روکو لیگووری، دادستان کاتانیا، با اعلام این خبر، گفت: “اتهام کاپیتان تسهیل مهاجرت غیرقانونی، غرق کردن کشتی و قتل تعداد زیادی مسافر است در حالی که اتهام عضو خدمه، تسهیل مهاجرت غیرقانونی است.”
همزمان پلیس راگوسا، واقع در جزیره سیسیل ایتالیا از بازداشت سه قاچاقچی انسان که اهل سوریه بوده اند خبر داده است.
این افراد نود و نه مسافر را پس از دریافت 8500 یورو از هر یک از آنها، با یک قایق لوکس و تحت عنوان جهانگرد ، وارد ایتالیا کرده بودند.Ver video "دستگیری کاپیتان کشتی غرق شده در مدیترانه و سه قاچاقچی دیگر"
تشدید حملات علیرغم پیشروی کند ارتش عراق در اطراف تکریت
نبرد میان نیروهای عراقی و اسلامگرایان داعش در اطراف شهر تکریت بشدت ادامه دارد و پیشروی نیروهای عراقی به کندی صورت می گیرد.
خالد العبیدی، وزیر دفاع عراق می گوید: «نیروهای عراقی نمی توانند به اطراف مناطق صنعتی نزدیک شوند زیرا علاوه بر شلیک تک تیراندازها، بمبهای زیادی در جاده ها و در خودروها کار گذاشته شده است. نیروهای ما شهر تکریت را بطور کامل در محاصره درآورده اند.»
شهر تکریت، مرکز استان صلاح الدین در ۱۳۰ کیلومتری رودخانه دجله در شمال عراق واقع شده است.
نیروهای داعش طی تابستان گذشته بخش های زیادی از شمال و غرب عراق را اشغال کردند و اکنون بازپس گیری تکریت گام مهمی در تضعیف آنها به شمار می رود.
شبه نظامیان شیعه، مشاوران نظامی ایران، پیشمرگان کرد و برخی جنگجویان قبیله های اهل سنت عراق به کمک ارتش این کشور آمده اند تا این شهر کلیدی را از نیروهای داعش پس بگیرند.Ver video "تشدید حملات علیرغم پیشروی کند ارتش عراق در اطراف تکریت"
شهادت یکی از اولین روزنامه نگارانی که به محل سانحه هواپیمای جرمن وینگز رسید
نیکلا بالیک، یکی از اولین روزنامه نگارانی بود که توانست در محل حادثه هواپیمای جرمن وینگز حاضر شود. او اهل مارسی است و در خانه یکی از دوستانش در نزدیکی محل سانحه بوده است و پس از شنیدن خبر انفجار هواپیما به محل شتافته است.
وی می گوید: “انگار که این هواپیما اصلا وجود نداشته است. به خودم گفتم امکان ندارد؛ امکان ندارد که اتفاق اینجا افتاده باشد. چیزی اینجا نیست، زمانی که نزدیک شدم به فاصله 300 متری که رسیدم، بخشی از بقایای ریز هواپیما را دیدم. انگار هواپیما تکه تکه شده باشد. انگار کوهستان آنرا جویده باشد. فکر می کنم که دیدن این تصاویر برای خانواده ها غیر ممکن است. احساساتی که دارم، در تصورتان هم نمی گنجد. غیر قابل تصور است که زندگی 150 انسان بی گناه اینگونه نابود می شود. چرا که هواپیما یک شی است و جان انسانها ارزشی یگانه دارد.”Ver video "شهادت یکی از اولین روزنامه نگارانی که به محل سانحه هواپیمای جرمن وینگز رسید"
افشاگر نقض حقوق بشر در معادن الماس آنگولا تبرئه شد
روزنامه نگاری که به دلیل نوشتن کتابی درباره حوادث معادن الماس در آنگولا در خطر مجازات ۹ سال زندان بود از اتهاماتش تبرئه شد.
رافائل مارکش دمورایش، روزنامه نگار اهل آنگولا در سال ۲۰۱۱ میلادی کتابی درباره مرگ و شکنجه در معادن الماس این کشور نوشت که در پرتغال منتشر شد. وی پس از رفع اتهاماتش اعلام کرد که به تحقیق درباره فساد و نقض حقوق کارگران ادامه خواهد داد.
این روزنامه نگار بر این باور است که «آنگولا دارای نظامی سیاسی فساد است و به همین دلیل اگر مردم آنگولا خواستار زندگی بهتری هستند، باید بسیار جدی با آن مقابله کنیم.»
آقای دمورایش در کتابش جزئیات بیش از ۱۰۰ قتل و صد ها مورد شکنجه را توسط نیروهای امنیتی در معادن الماس منطقه لوندای شمالی افشا کرده بود. وی در دادگاه خود در ماه آوریل که به صورت غیرعلنی برپا شد با ۲۴ اتهام رو به رو بود.Ver video "افشاگر نقض حقوق بشر در معادن الماس آنگولا تبرئه شد"
برپایی درخت کریسمس در میدان سن پیتر واتیکان
کلیسای کاتولیک طبق برنامه ای هر ساله در میدان سن پیتر واتیکان برای جشن کریسمس، درختی به ارتفاع 25 متر تزئین و به نمایش عموم گذاشت.
این درخت تزئین شده، یک هفته کمتر از فرارسیدن کریسمس توجه گردشگران را جلب کرده است.
وانا بونو، یک گردشگر ایتالیایی می گوید: «این نماد مسیحیت است. ما اینجا هم کاری مذهبی و هم سنتی غیرمذهبی را به دلیل طبیعتی که مسیحیت دارد می بینیم.این درخت سنتی سکولار است ولی به ویژه برای کودکان جالب است و از این رو ما هر دو را در خانه انجام می دهیم.»
سابینا وارگاس، گردشگر اهل بارسلون نیز می گوید: «این سنت است که خانواده در این زمان برای جشن گردهم جمع شوند.این یک سنت است ولی راهی هم برای جمع شدن خانواده برای کار ساده تزئین درخت است، کاری که بی تردید نمادین است.»
برنامه سالانه به نمایش گذاشتن درخت کریسمس در میدان سن پیتر واتیکان از دهه هشتاد میلادی در دوره رهبری پاپ ژان پل دوم آغاز شد.Ver video "برپایی درخت کریسمس در میدان سن پیتر واتیکان"
سالگرد سقوط هواپیمای مسافربری مالزی در خاک اوکراین
روز جمعه در مسکو پایتخت روسیه، شماری از فعالان سیاسی جوان، به مناسبت سالروز سقوط هواپیمای مسافربری ام اچ هفده، در برابر سفارت هلند شاخه های گل قرار دادند.
جانشین رئیس آژانس هوایی روسیه در یک نشست خبری به همین مناسبت گفت: «طرف اوکراینی به سادگی نمی خواست با ممنوع کردن محدوده هوایی اش متضرر بشود. ۲۹۸ نفر قربانی این طمع و سهل انگاری در معیارهای امنیت پرواز شده اند.»
این هواپیمای متعلق به شرکت هوایی مالزی، که از آمستردام هلند راهی کوالالامپور بود، سال گذشته در چنین روزی برفراز ناحیه ناآرام دونتسک در اوکراین هدف یک موشک زمین به هوا قرار گرفته و منفجر شد و تمامی سرنشینان آن که بیشتر آنان اهل هلند بودند در این حادثه جان باختند.
تاکنون دولت اوکراین و جدایی طلبان طرفدار روسیه هر یک دیگری را در زمینه سرنگونی این هواپیما متهم کرده اند.
سالروز سقوط هواپیمای شرکت هوایی مالزی؛ بحث ها همچنان درباره پذیریش مسئولیت سقوط این هواپیما ادامه دارد.Ver video "سالگرد سقوط هواپیمای مسافربری مالزی در خاک اوکراین"
یاشار کمال خالق 'اینجه ممد' درگذشت
یاشار کمال، نویسنده اهل ترکیه، روز شنبه در سن ۹۲ سالگی در بیمارستانی در استانبول درگذشت.
وی با اولین رمان خود «اینجه ممد» شهرتی جهانی یافت. این اثر روایت شورش دهقانزاده ای جوان علیه اربابان و زمینداران ستمگر است.
یاشار کمال در ۱۹۲۳ میلادی در روستای کردنشینی که امروزه «گوکچه دام» خوانده می شود و در استان جنوبی عثمانیه ترکیه جای گرفته است در خانواده ای تنگدست چشم به جهان گشود.
او در کودکی یک چشمش را از دست داد و در پنج سالگی شاهد قتل پدر بدست فرزندخوانده اش و از شوک آن بمدت هفت سال دچار لکنت زبان شد.
یاشار کمال که بخاطر دفاع از حقوق اقلیت ها بارها زندانی شده بود زندان های ترکیه را مدرسه ادبیات معاصر ترکیه می خواند.
«کمال صادق گوکچَه لی» یا یاشار کمال از چوپانی تا نویسندگی را تجربه کرد و از خود بیش از ۳۰ رمان و داستان و دفتر شعر به یادگار گذاشت.Ver video "یاشار کمال خالق 'اینجه ممد' درگذشت"
کاترین جنکینز با آلبوم جدید به ریشه هایش بازمی گردد
کاترین جنکینز، خواننده سوپرانو اهل ولز آلبوم جدید خود به نام «خانه عزیز و دلپذیر» (Home Sweet Home) را روانه بازار می کند.
این آلبوم دهمین آلبوم خواننده ۳۴ ساله است. وی در این آلبوم، بیشتر از آهنگهای کلاسیک استفاده کرده است و با همان گروهی کار می کند که کار موسیقی را با آنها شروع کرده بود.
خود وی می گوید: «دلم نمی خواهد کار تکراری کنم، سبکهای مختلف را می آزمایم و آنها را وارد موسیقی کلاسیک می کنم. اما متوجه شدم که می خواهم به ریشه های خودم و سبک دو آلبوم اولم باز گردم. دوباره سراغ شرکتی رفتم که وقتی معلم مدرسه بودم و بیست وسه سال داشتم، با آن قرارداد امضا کردم. یعنی با گروهی هستم که بار اول با آنها کار کردم. بنابراین به نظر می رسد یک دور کامل زده ام.»
جنکینز در این آلبوم به زبانهای ولزی، ایتالیایی، فرانسوی، آلمانی، لاتین، و چینی ماندارین آواز می خواند. آلبوم «خانه عزیز و دلپذیر» اواخر دیماه منتشر خواهد شد.Ver video "کاترین جنکینز با آلبوم جدید به ریشه هایش بازمی گردد"
تلاش آلمان برای مقابله با سیل مهاجران غیرقانونی منطقه بالکان
آلمان با فرستادن مهاجران غیرقانونی اهل بالکان، به کمپهای ویژه، قطع کمکهای مالی آنها و برنامه های تبلیغاتی، تلاش گسترده ای را برای کاهش این مهاجران آغاز کرده است.
بنابر گزارشها، حدود نیمی از کسانی که از ابتدای سال جاری میلادی از آلمان تقاضای پناهندگی کرده اند، از منطقه بالکان هستند.
فقط در پنج ماه اول سال ۲۰۱۵ سی و دو هزار کوزوویی به آلمان آمده اند که تعدادشان بیش از مهاجران سوری است.
همزمان، سیگمار گابریل، معاون صدر اعظم آلمان، با اشاره به این که کشورش، اتریش و سوئد پذیرای اکثر این مهاجران هستند، خواهان مشارکت دیگر کشورهای اروپایی برای پذیرش این افراد شده است.
اکثر این مهاجران که کولی هستند، برای یافتن کار و یک زندگی بهتر به آلمان مهاجرت می کنند و این بر خلاف شرایط گرفتن پناهندگی است.
انتظار می رود، آلمان بعنوان اولین مقصد مهاجران در اروپا، شاهد رقم بی سابقه پانصد هزار درخواست پناهندگی در سال جاری میلادی باشد.Ver video "تلاش آلمان برای مقابله با سیل مهاجران غیرقانونی منطقه بالکان"
حمله با فریاد الله اکبر به مقر پلیس در فرانسه
پلیس فرانسه روز شنبه از کشته شدن مردی که با سلاح سرد سه افسر پلیس را مجروح کرده بود خبر داد.
این مرد اهل بروندی با فریاد «الله اکبر» به مقر پلیس در شهر کوچک ژوئه لتور هجوم برد و در پی واکنش پلیس از پا درآمد.
ژان لوک بِک، دادستان پلیس به خبرنگاران گفت: «فردی که به مقر پلیس حمله کرد کسی نیست که به ایکس و ایگرگ حمله کرده باشد بلکه با فریاد زدن الله اکبر به وضوح به پلیس حمله کرده است. این سوال مطرح می شود که او به تنهایی اقدام کرده یا به دستور بوده است.»
برنار کزنوو، وزیر کشور فرانسه نیز در محل این رویداد حاضر شد. سه افسر پلیس مجروح، بستری شده و از خطر جان به در برده اند.
مهاجم آفریقایی تبار به دلیل ارتکاب به برخی جرایم برای پلیس فرانسه آشنا بود ولی نامش در هیچ یک از فهرست های دستگاه امنیتی این کشور به منظور نظارت و مراقبت وجود نداشت.Ver video "حمله با فریاد الله اکبر به مقر پلیس در فرانسه"
گردهمایی مخالفان پگیدا در کنسرت بزرگی در درسدن آلمان
کنسرت بزرگ مخالفان پگیدا در درسدن آلمان
هزاران نفر از مخالفان جنبش پگیدا (PEGIDA) روز دوشنبه در درسدن آلمان در یک کنسرت موسیقی راک گردهم آمدند.
این افراد که تعدادشان به بیش از بیست و دو هزار نفر می رسید معتقدند هوداران پگیدا که خود را «اروپائیان میهن پرست ضد اسلامی کردن غرب» می نامند، افرادی راستگرا، مهاجرستیز و مذهب ستیز هستند.
ظاهراً گروهی از هواداران پگیدا که تظاهراتشان را اغلب دوشنبه ها برگزار می کنند برای این که خود را اهل مدارا نشان دهند به این کنسرت پیوسته اند.
هواداران پگیدا می گویند هدفشان محافظت از فرهنگ غربی-مسیحی خود است. مخالفان پگیدا اما این جنبش را به نژادپرستان و همراهی با راستگرایان افراطی و نازی ها متهم می کنند.
مخالفان پگیدا علاوه بر هامبورگ و مونیخ، روز دوشنبه در چند شهر دیگر آلمان نیز تظاهرات برپا کردند.
گیزم عادال، خبرنگار یورونیوز که در خیابان «یونگفرنشتیق» هامبورگ حاضر بود تعداد تظاهرات کنندگانی که خود را تگیدا ( مخالفان پگیدا) می نامند بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر برآورد کرد.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در همین روز و همزمان با هفتادمین سالگرد آزادسازی اردوگاه مVer video "گردهمایی مخالفان پگیدا در کنسرت بزرگی در درسدن آلمان"
دادستان مارسی: کمک خلبان عامل اصلی سقوط ایرباس آلمانی است
بریس روبَن، دادستان شهر مارسی، روز چهارشنبه در یک کنفرانس خبری اعلام کرد که کمک خلبان ایرباس آلمانی در زمانی که خلبان اصلی خارج از کابین بوده در را قفل کرده و دیگر اجازه ورد به کابین را به هیچ کس نداده است.
دادستان مارسی در ادامه سخنانش اظهار داشت که می توان واقعه را این گونه تفسیر کرد که کمک خلبان زمانی که تنها و در سلامت کامل بوده، هواپیما را به سمت سقوط و مرگ هدایت کرده است.
دادستان همچنین برای نخستین بار هویت کمک خلبان را اعلام کرد. عامل اصلی مرگ ۱۵۰ قربانی این حادثه دلخراش آندریاس لوبیت، بیست و هشت ساله، اهل آلمان است که کارش را با کمپانی جرمین وینگز از چند ماه پیش آغاز کرده بود. آقای روبَن همچنین اظهار داشت هیچ نشانه ای برای تروریست خواندن این فرد وجود ندارد.
گفته می شود تحقیقات درباره اطرفیان این کمک خلبان بیست و هشت ساله در جریان است.
دادستان شهر مارسی همچنین اعلام کرد که ۱۴۴ مسافر این هواپیما در دقایق آخر متوجه وضعیت اضطراری و سقوط هواپیما شدند.Ver video "دادستان مارسی: کمک خلبان عامل اصلی سقوط ایرباس آلمانی است"
برف شدید در شمال شرقی آمریکا تلفات جانی بر جای گذاشت
بارش شدید برف و بوران در شمال شرقی ایالات متحده آمریکا بویژه در ایالت نیویورک و شهر بوفالو در این ایالت جان دست کم هشت نفر را گرفته، موجب قطع برق هزاران آمریکایی شده و ترافیک جاده ای را مختل کرده است. در برخی نواحی ایالت نیویورک تا ارتفاع یک متر و نیم برف نشسته است.
بدنبال این وقایع، اندرو کواومو، فرماندار ایالت نیویورک حالت فوق العاده اعلام کرد. وی گفت: «وضعیت بسیار سختی است. ما برای همه ایالت تجهیزات لازم را ارسال خواهیم کرد. از ایالات مجاور هم تقاضا کرده ایم تا وسائل و تجهیزات تکمیلی را در اختیار ما قرار دهند.»
دارلن گوبالا، یک شهروند آمریکایی اهل بوفالو می گوید: «وضعیت همانند سال ۱۹۷۷ نیست اما به اندازه کافی اوضاع بد است مخصوصا بخاطر ممنوعیتها و قطع برق و خرابی ها. جابجا شدن نیز برای مردم بسیار دشوار است.»
همچنین بر اساس گزارشها بارش شدید برف و یخبندان در شیکاگو واقع در ایالت ایلینوی، مشکلاتی برای حرکت خودروها و حمل و نقل شهروندان ایجاد کرده است.
درجه حرارت در ۵۰ ایالت آمریکا زیر صفر گزارش شده است.Ver video "برف شدید در شمال شرقی آمریکا تلفات جانی بر جای گذاشت"
عامل حمله انتحاری سوروچ در ترکیه شناسایی شد
عامل حمله انتحاری سوروچ در ترکیه که به کشته شدن دست کم ۳۲ تن انجامید شناسایی شد.
شیخ عبدالرحم الا گِز، دانشجوی ۲۰ ساله اهل آدیامان در جنوب شرق ترکیه از اعضای وابسته به گروه داعش است روز دوشنبه به مرکز تجمع جوانان هوادار مبارزان کرد کوبانی حمله کرد.
در این حادثه مرگبار دست کم ۱۰۰ نفر زخمی شدند.
اجساد کشته شدگان این حادثه با حضور بستگان قربانیان و صدها نفر از ساکنان سوروچ به خاک سپرده شد. این مراسم در میان خشم عزاران از کوتاهی و سهل انگاری دولت ترکیه در تامین امنیت داخلی و دست کم گرفتن داعش برگزار شد.
ساعاتی پس از نخستین حمله گروه افراطی داعش در ترکیه صدها تن در شهرهای مختلف از جمله سوروچ و استانبول دست به تظاهرات زدند. آنها نیز با سر دادن شعارهایی از دولت ترکیه به خاطر ناتوانی در مقابله با تهدیدهای داعش انتقاد کردند.
این تجمع اعتراضی در استانبول در ابتدا آرام بود اما پس از دقایقی به خشونت گرایید و پلیس برای متفرق کردن تظاهرکنندگان به گاز اشک آور و ماشینهای آب پاش متوسل شد.Ver video "عامل حمله انتحاری سوروچ در ترکیه شناسایی شد"
اولین جلسه دادگاه یکی از شش تبعه بوسنی در آمریکا به اتهام همکاری با گروههای تروریستی
اولین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام یکی از ۶ مظنون اهل بوسنی ساکن آمریکا که از سوی وزارت دادگستری ایالات متحده به تلاش برای ارسال پول و تجهیزات نظامی به گروه های تروریستی متهم شده اند، برگزار شد.
این متهم زنی ۳۴ ساله به نام مدیحا مدی سالکیکویچ است و به گفته وکیل او روز دوشنبه نیز جلسه دیگری برگزار می شود.
پنج تن از متهمان داخل آمریکا بوده و دستگیر شدند. در حالیکه متهم ششم خارج از ایالات متحده است. تمامی این شش تن از بوسنی به آمریکا مهاجرت کرده و سه تن از آن ها شهروند آمریکا هستند. این ۵ تن در ایالت های شیکاگو، میسوری و نیویورک ساکن بوده اند.
وزارت دادگستری آمریکا مظنون است که یکی از این افراد برای حمایت از یک سازمان تروریستی به سوریه و عراق سفر کرده است. پنج تن دیگر نیز نسبت به انتقال پول به این سازمان های تروریستی از جمله القاعده در عراق و داعش اقدام کرده اند.
این افراد همچنین به برنامه ریزی برای انتقال تجهیزات نظامی به این سازمان ها متهم هستند.Ver video "اولین جلسه دادگاه یکی از شش تبعه بوسنی در آمریکا به اتهام همکاری با گروههای تروریستی"
نخستین حضور نوزاد خانواده سلطنتی در انظار عمومی
کیت و ویلیام، دوشس و دوک کمبریج در برابر بیمارستان سن ماریز، فرزندشان را تنها ساعاتی پس از تولد به جمعیت مشتاق نشان می دهند.
به دنیا آمدن دومین فرزند این زوج خانواده سلطنتی بریتانیا موجی از شادی را در این کشور به ارمغان آورده است. این دختر در بیمارستانی به دنیا آمد که دو سال پیش تر، برادرش شاهزاده جورج چشم به جهان گشود.
تری یکی از دوستداران خانواده سلطنتی در لندن می گوید: «من هم مثل دیگران هیجان زده ام و اینجا بودنم را غنیمت می دانم.» دنیس که گردشگری اهل کانادا است نیز می گوید: «آن ها را دیدم که بیرون آمدند و کودک را در آغوش داشتند. زیبا و شاد به نظر می آمدند. صحنه ای خیره کننده بود. هرگز فراموش نمی کنم.»
این نوزاد که هنوز نامش اعلام نشده، در خانواده سلطنتی بریتانیا پس از چارلز پسر ملکه الیزابت، نوه وی ویلیام و برادرش جورج، چهارمین وارث پادشاهی است. گمان می رود که کیت و ویلیام روزهای پیش رو را در خانه یلاقی خود در ۱۹۰ کیلومتری شمال لندن سپری کنند.Ver video "نخستین حضور نوزاد خانواده سلطنتی در انظار عمومی"
واکنشها به مرگ خلبان اردنی در خیابانهای امان، پایتخت اردن
سوزاندن خلبان اردنی بدست گروه داعش با واکنشهای شدیدی در جهان عرب خصوصا امان، پایتخت اردن مواجه شده است.
همکار ما در این شهر موفق شد با چند تن از شهروندان درباره کشته شدن معاذ کساسبه، خلبان اردنی گفتگو کند.
یکی از شهروندان اردنی می گوید: “امروز همه اردن معاذ کساسبه است، ما انتقام خون او را بزودی می گیریم. انتقام خون تمامی مسلمانان که داعش آنها را قربانی کرده است، آنها ادعای مسلمانی دارند اما از اسلام دورند.”
یک پایتخت نشین اردنی می گوید: “دردمندم، نه تنها بخاطر خلبانمان، بلکه برای تمام اتفاقاتی که در منطقه می افتد. برای تمامی قربانیان این گروه تروریستی.”
دولت اردن در واکنش به کشته شدن این خلبان ساجده ریشاوی، یکی از اعضای القاعده اهل عراق و یک عراقی دیگر را اعدام کرد.
همکار ما می گوید: “ خشم و انزجار از مرگ این خلبان در خیابانهای پایتخت اردن موج می زند و بسیاری انتظار انتقام سخت دولت را دارند. انتظاری که بی ربط به سخنان ملک عبدالله مبنی بر اقدام به جنگی بی رحمانه علیه داعش نخواهد داشت.”Ver video "واکنشها به مرگ خلبان اردنی در خیابانهای امان، پایتخت اردن"
بازداشت ۴چپگرای افراطی به اتهام تخریب در زوریخ
حدود ۲۰۰جوان چپگرای افراطی جمعه شب به فروشگاه ها و بانک های واقع در مرکز شهر زوریخ سوئیس یورش برده و به تخریب پرداختند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه چهار تن از آنان که ۲۰ تا ۳۶ساله هستند بازداشت شده اند. دو تن از بازداشت شدگان سوئیسی، یک تن بریتانیایی و دیگری اهل لیختن اشتاین است.
این رویداد سبب مجروح شدن هفت افسر پلیس و برجا ماندن هزاران یورو خسارت شد. پلیس در تعقیب متهمان است.
مارکو کورتسی، سخنگوی پلیس زوریخ می گوید: «ما طی ۱۰سال گذشته شاهد شورشی به این اندازه نبوده ایم که تا این حد آماده خشونت ورزی باشد. برای نمونه آنها به درون خودروی پلیس آتش انداخته اند و رستورانی که مردم در آن بودند را تخریب کردند.»
چپگرایان افراطی که صورت های خود را زیر ماسک پنهان کرده بودند به سوی پلیس سنگ و کوکتل مولوتف پرتاب کرده و پلیس نیز با استفاده از گاز اشک آور و خودروی آبپاش تلاش کرد تا مهاجمان را متفرق کند. این درگیری و تخریب از ساعت ۲۲آغاز و تا نیمه شب به طول انجامید.Ver video "بازداشت ۴چپگرای افراطی به اتهام تخریب در زوریخ"
إحتفال آل سعود بمناسبة عيد إحراق القرآن الكريم
الملك عبد الله بن عبد العزيز آل سعود الملك عبد الله القذافي الملك عبدالله ليبيا السعودية البحرين الكويت قطر الجزائر الاردن الامارات مصر اليمن العرب الاسلام الشيعة السنة العراق امريكا جدة شعر مكة سعوديات اليسا هيفا تامر طرابلس راب تونس مضحكة زنقا شاعر قناة سكوب البحرين الكويت قطر السعودية دبي الإمارات اليمن الشيعة سنة وصال صف أهل البيت المنامة الجزيرة العربية فضيحة إحراج على الهواء مباشرة متصل برنامج scope Bahrain Kuwait funny qatar Al مصر ليبيا الأردن سوريا عمان الخليج تحية من بنت الكويت للجيش السعودي يومٌ أخضر في البحرين جندي سعودي يقول أتينا لقتل الشيعة في البحرين قارن بين السنة والشيعة في البحرين أنظر ماذا فعل الراوافض بشعب البحرين فضائح المتعة في الدوار الشيعة الجنس اكبر مصنع للكندم الواقي الذكريفي العاصمة الايرانية طهران يالخيبتكم يالرافضة
الجزيرة إيران تصنع قضبان الوقود النووي التفاوت الطبقي في ايران ختام نشرة منتصف اليوم قناة الجزيرة aljazeera جمال ريان ليلى الشايب العرعور الشيعة الرافظة الثورة السورية مقاطع مضحكه التلفزيون السوري اللي استحو ماتو الاعلامVer video "إحتفال آل سعود بمناسبة عيد إحراق القرآن الكريم"
بمبی دیگر در تایلند کشف و خنثی شد
درست یک هفته پس از بمبگذاری مرگبار در بانکوک، پایتخت تایلند، پلیس این کشور از کشف و خنثی سازی بمبی دیگر در یک کارگاه ساختمانی خبر داد. هنوز معلوم نیست این بمبگذاری با حادثه تروریستی قبلی ارتباطی داشته باشد.
تصویر مظنون بمبگذاری قبلی در دوربینهای مداربسته دیده شد. نیروهای امنیتی و اطلاعاتی رد مظنون را گم کرده اند، اما پلیس می گوید که او از کشور خارج نشده است. چهره نگاری از این مظنون پیش از این منتشر و برای یافتن او جایزه تعیین شده است.
سومیو پومپانموانگ، رئیس پلیس تایلند گفت: «امروزه در کشورهای دیگر، فناوری زیست سنجی (بیومتری) برای انگشت نگاری، چهره نگاری و تشخیص هویت با عنبیه انجام می شود اما این فناوری در تایلند هنوز وجود ندارد.»
گفته می شود مأموران در تحقیقات خود از کارکنان یک هتل و موتورتاکسی ها، رونوشت یک گذرنامه ترکیه ای را نشان داده و در مورد چند گردشگر اهل ترکیه سؤالاتی کرده اند.
در انفجار تروریستی روز بیست و ششم مرداد در معبد هندوهای بانکوک به نام «اراوان»، بیش از بیست تن کشته و افزون بر یک صد نفر دیگر مجروح شدند.Ver video "بمبی دیگر در تایلند کشف و خنثی شد"
نویسنده «الماس های خونین» به شش ماه حبس تعلیقی محکوم شد
رافائل مارکش، روزنامه نگار و فعال حقوق بشر اهل آنگولا که در سال ۲۰۱۱ میلادی کتابی درباره رفتارهای غیرانسانی در معادن الماس این کشور نوشته بود، روز پنجشنبه از سوی دادگاهی در آنگولا به اتهام اهانت به شماری از ژنرالهای ارتش این کشور به شش ماه حبس تعلیقی محکوم شد.
وکیل این روزنامه نگار اعلام کرد که این دادگاه همچنین به آقای مارکش دستور داده است که کتابِ خود با عنوانِ «الماسهای خونین» را از بازار و همچنین از روی اینترنت جمع آوری کند و همچنین هرگز آن را ترجمه و یا بازنشر ننماید.
این ژنرالها پیشتراعلام کرده بودند که در پی کسبِ توافقی با آقای والش اتهام خود را باز پس گرفته اند و بنابراین محکومیتی برای این فعال حقوق بشر در کار نخواهد بود.
اما در پی اعلام این خبر نزدیک به پنجاه سازمان محافظ و دیدبان حقوق بشر، به همراه سازمان عفو بین الملل در نامه ای سرگشاده خطاب به رئیس جمهور آنگولا این توافق را محکوم کردند و سرانجام چند قاضیِ این کشور آقای مارکش را شایسته مجازاتِ حبس تعلیقی دانستند.Ver video "نویسنده «الماس های خونین» به شش ماه حبس تعلیقی محکوم شد"
انفجار انتحاری در استانبول؛ دست کم ۱۰ کشته
وقوع انفجاری در مرکز شهر استانبول دست کم ۱۰ کشته و ۱۴ زخمی بر جای گذاشت. به گفته مقامات ترکیه ۹ نفر از کشته شدگان گردشگران آلمانی بودند.
در همین حال احمد داووداغلو، نخست وزیر ترکیه اعلام کرد که تمام قربانیان این انفجار افراد خارجی بودند. به گفته مقامات ترکیه عامل این انفجار انتحاری از اعضای گروه داعش و اهل سوریه بوده است.
از طرف دیگر دولت ترکیه به دنبال انفجار روز سه شنبه از برگزاری جلسه فوق العاده دولت این کشور به ریاست نخست وزیر ترکیه خبر داد.
انفجار صبح روز سه شنبه در حوالی میدان سلطان احمد شهر استانبول رخ داد که از محله های تاریخی و مورد علاقه گردشگران در این شهر محسوب می شود.
در پی انفجار امروز دولت آلمان از شهروندان خود خواست که از تردد در مناطق توریستی شهر استانبول بپرهیزند.
پلیس و نیروهای امدادی پس از وقوع این انفجار ضمن تخلیه محل حادثه، جستجو و تحقیق در مورد این انفجار را آغاز کردند.
منبعی در دفتر نخست وزیری ترکیه ضمن تایید کشته شدن ۹ شهروند آلمانی در انفجار امروز استانبول، اعلام کرد که احمد داووداغلو مراتب را به آنگلا مرکل صدراعظم آلمان اطلاع داده و به او تVer video "انفجار انتحاری در استانبول؛ دست کم ۱۰ کشته"
تاثیر افزایش ارزش فرانک سوییس بر بازپرداخت وامهای مسکن در شرق اروپا
توقف تدابیر حمایتی بانک مرکزی سوییس از فرانک و افزایش ارزش آن در بازار مبادلات ارزی مشکلاتی را برای شهروندان کشورهایی چون رومانی و یا لهستان ایجاد کرده است. در این کشورها افزایش ارزش فرانک و کاهش ارزش پول ملی از جمله لئوی رومانی میزان بازپرداخت ماهانه وامهای مسکن را بالا برده است. نرخ بهره این وامها متغیر بوده و شاخص مرجع آن فرانک سوییس است.
یک شهروند اهل رومانی می گوید: «فکر می کنم خانه خود را از دست بدهم. انتخاب دیگری نیست. ۷۴۰ فرانک معادل ۳۸۰۰ لئو است این در حالی است که درآمد من ۴ هزار لئو است. هیچ راهی ندارم. روشن است که خانه خود را از دست خواهم داد.»
براساس آمارها در کل قاره اروپا معادل ۲۳۰ میلیارد فرانک وام اعطاء شده که بازپرداخت آن بر مبنای تحول فرانک سوییس است.
آدریان واسیلیسکو، مشاور بانک مرکزی رومانی می گوید: «بانک مرکزی مذاکراتی را با بانکها آغاز کرده و از آنها خواسته تا مشکلات مشتریان خود را درک کنند و اینکه آماده مذاکره و بررسی هر پرونده بصورت مجزا باشند. همچنین هر وضعیت را برای یافتن راه حلی مورد بررسی قرار دهند.»
ارزش فرانک سوییس از ۱۵ ماه ژانویه حدود ۳۰ درصد افزVer video "تاثیر افزایش ارزش فرانک سوییس بر بازپرداخت وامهای مسکن در شرق اروپا"
مجارستان، سدی عبورناپذیر برای مهاجران کوزوو
شهروندان مهاجر کوزوو در کشورهای همسایه بویژه مجارستان، از سوی مقامات این کشورها با محدودیت های زیادی مواجه شده اند. به تازگی ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان از لزوم قوانین جدید برای ممانعت از مهاجرت به اروپا سخن گفته و به نظر می رسد مهاجران تبعۀ کوزوو که تلاش می کنند با عبور از مجارستان خود را به غرب اروپا برسانند، نخستین قربانی این تصمیم باشند.
بسیاری از این مهاجران به صورت غیرقانونی به مجارستان می آیند و در میان آنها از هر قشری دیده می شوند. آلمان و فرانسه از کشورهایی هستند که این مهاجران تلاش می کنند خود را به آنها برسانند.
از ماه ژانویه سال جاری بیست و سه هزار مهاجر اهل کوزوو وارد مجارستان شده اند که بیشتر آنها نیز دانشجو هستند و بدنبال راهی برای رسیدن به اروپای غربی می گردند.
یکی از این مهاجران می گوید: “ما کاملا از شرایط کشورمان ناامید و ناراضی هستیم. سالهاست که داریم برای بهتر شدن می جنگیم اما در کوزوو هیچ شانسی وجود ندارد.”
از زمان استقلال این کشور در سال ۲۰۰۸، شرایط اقتصادی بهبودی نداشته و نرخ بیکاری بویژه در میان جوانان بیش از ۳۰ درصد گزارش می شود. مهاجران کوزوو ساVer video "مجارستان، سدی عبورناپذیر برای مهاجران کوزوو"
از «بعد از اسکی» تا «پسربچه» در هفته مُد مادرید
بیستمین سالگرد افتتاح هفته مد مادرید، با نمایش آخرین تن پوش های طراحان برجسته اسپانیایی از ششم تا یازدهم فوریه برگزار می شود.
«بعد از اسکی»
یون فیز، طراح اهل کوهستان های باسک اسپانیا با مجموعه «بعد از اسکی» در این برنامه شرکت کرد. استفاده از رگه های سفید، به عنوان نشانه برف و زمستان به همراه کلاه، دستکش و گوش پوش های الهام گرفته از وسائل اسکی، ویژگی های اصلی مجموعه یون فیز بودند. لباس های به نمایش درآمده در این کلکسیون، با وجود تنوع جنس پارچه ها، سبک و عمدتا به رنگ روشن بودند.
مجموعه «پسربچه» مونتسینوس
فرانسیس مونتسینوس هم با کلکسیون بهاری «پسربچه» در هفته مد مادرید شرکت کرد. لباس های با رنگ های شاد، با پارچه های سبک، شفاف و برش های کوتاه و ریش ریش. لباس هایی که چشم های هر بیننده ای را مانند نگاه شیطنت آمیز پسربچه ها به دنبال خود می کشد.
پرنده های فلزی خوانا مارتین
آخرین طراحی خوانا مارتین، با وجود فرم های متفاوت و گوناگون همگی نشان پرنده را بر خود داشتند. در بسیاری از مدل های به نمایش درآمده، یک پرنده فلزیِ کارِ دست روی لباس ها خودنمایی می کرد. طراح این مجموعه، پرنده رVer video "از «بعد از اسکی» تا «پسربچه» در هفته مُد مادرید"
مهاجرت؛ موضوع مهم در مباحث انتخاباتی بریتانیا
موضوع مهاجرت در کانون مباحث انتخابات پارلمانی بریتانیا قرار دارد. جیمز فرینی، خبرنگار یورونیوز در لندن به میان مردم محلۀ «بتنال گرین» رفته و نظر آنها را در بارۀ این موضوع جویا شده است. به گفتۀ وی، ساکنان این محله از قومیت ها و نژادهای مختلف هستند و سیاست های مهاجرتی مسالۀ اصلی آنهاست.
این محله از دیرباز میزبان مهاجران از تمامی نقاط جهان است. پروتستان های فرانسوی از قدیمی ترین مهاجران هستند که در این محله مستقر شده اند و بیشتر یهودی های شرق اروپا نیز از اوایل قرن نوزدهم این منطقه از لندن را برای اسکان انتخاب کرده اند.
امروزه، از هر سه نفر جمعیت بتنال گرین، یک نفر اهل بنگلادش است. نرخ بیکاری در میان مردم این محله بالاست و به همین دلیل، این محله یکی از فقیرترین مناطق لندن محسوب می شود.
عمر که ۲۸ سال پیش از الجزایر به لندن مهاجرت کرده، معتقد است که باید مهاجران را انتخاب کرد. او می گوید: «باید افراد مناسب را برگزید، ما کسانی را که در کشور مشکل ساز می شوند و کار نمی کنند و بدون دلیل کمک دریافت می کنند، در اینجا نمی خواهیم.»
عبدالراحم نیز معتقد است که افزایش مهاجران بر بیکاری در اینVer video "مهاجرت؛ موضوع مهم در مباحث انتخاباتی بریتانیا"
تظاهرات مخالفان جنبش پگیدا در شهرهای آلمان
هزاران تن در شهرهای آلمان در مخالفت با جنبش موسوم به «پگیدا» (اروپاییان میهن پرست ضد اسلامی کردن غرب) دوشنبه شب به خیابان ها ریختند.
راهپیمایی هواداران «آلمان اهل مدارا» در شهرهای مختلف از جمله برلین، مونیخ، دوسلدورف، نورنبرگ و ورتزبورگ پس از آن برگزار شد که تظاهرات هفتگی جنبش «پگیدا» در شهر درسدن آلمان بدلیل تهدیدهای تروریستی لغو شد.
در همین حال آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان روز دوشنبه ضمن دفاع از حق برخوردای از برگزاری تظاهرات، خواستار حمایت مقام های امنیتی فدرال شد.
وی گفت: «بعنوان صدراعظم آلمان و صرف نظر از اینکه با محتوای تجمعات موافق باشم یا نه، در هر نقطه ای از آلمان مردم باید بتوانند در خیابان ها تظاهرات برپا کنند چون این، حق اولیه آنهاست.»
رهبران جنبش پگیدا در درسدن اعلام کرده اند که خواهان برپایی تجمع دیگری هستند.
لوتز باخمن، از سازمان دهندگان این جنبش گفت: «امیدوارم به روال معمول، دوشنبه بعد، تجمع دیگری در مونیخ داشته باشیم. ما ترجیح می دهیم آنهایی که بعنوان نماینده ما انتخاب شده اند به وظایفشان عمل کنند.»
وی افزود:« ما تمامی ۲۵ هزار نفری که در خیابان های درسدن تجمعVer video "تظاهرات مخالفان جنبش پگیدا در شهرهای آلمان"
تحریک خلاقیت، القای حس آرامش و تقویت حافظه با آموزش براساس حواس چندگانه
معمولا در آموزش تنها از دو حس بینایی و شنوایی استفاده می شود. امروزه، رویکرد جدیدی در نقاط مختلف دنیا مورد بررسی است که در آن از حواس چندگانه استفاده و سعی می شود مردم را تشویق کند که در تجارب آموزشی خود حواس لامسه، چشایی و بویایی را هم بکار ببرند. این رویکرد آموزشی را در مهدکودکی در تونس، در بیمارستانی در ایالات متحده آمریکا و در مدرسه ای در هامبوگ آلمان بررسی می کنیم.
تونس؛ بیدارکردن حس موسیقیایی کودکان با حواس پنجگانه
صبح های چهارشنبه برای کودکان مهد کودک “وی وی” در تونس، روز بیداری با موسیقی است. در این روز کودکان با استفاده از حواس لامسه، بویایی و حتا چشایی با موسیقی آشنا می شوند. در این روش موسیقی بصورت بازی با حواس آموزش داده می شود.
این شیوه آموزشی، “یادگیری ضمنی با حواس چندگانه” نام دارد و مبتکر آن دکتر سلیم مصمودی، روانشناس شناختی اهل تونس است. دکتر مصمودی در تحقیقاتش نشان می دهد که آموزش بر اساس حواس چندگانه با خلاقیت چه ارتباطی دارد و چطور احساس مثبت را تقویت می کند. وی با توسعه روش “یادگیری ضمنی با حواس چند گانه” قصد دارد جایگرینی برای شیوه سنتی آموزش پیدا کند که درVer video "تحریک خلاقیت، القای حس آرامش و تقویت حافظه با آموزش براساس حواس چندگانه"
تاکید رهبر ایران بر استکبارستیزی همزمان با مذاکرات هسته ای
در حالی که مهلت تعیین شده برای مذاکرات هسته ای ایران روز دوشنبه به پایان می رسد، علی خامنه ای، رهبر ایران روز شنبه در مراسم افطاری با دانشجویان در تهران از لزوم ادامه مبارزه با استکبار سخن گفت.
به گفته رهبر ایران آمریکا امروز کاملترین مصداق استکبار است. او از دانشجویان خواست که خود را برای مبارزه با استکبار آماده کنند.
در همین حال، حسن روحانی، رئیس جمهور ایران روز شنبه گفت: «ما با شش قدرت جهانی صحبت کردیم و حرف زدیم که اگر مذاکره موفق نباشد دنیا بخوبی بداند که ایران اهل منطق بوده و میز مذاکره را ترک نکرده است.»
همزمان با این اظهارات مقامات ایرانی، مذاکرات هسته ای این کشور با کشورهای ۱+۵ روز شنبه نیز در وین ادامه یافت.
لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه از بحث بر سر تمام موضوعات در مذاکرات خبر داد و گفت که زمان تصمیم گیری فرا رسیده است.
از تحریم تسلیحاتی ایران و تحریم برنامه موشکی ایران بعنوان یکی از موضوعات اصلی مورد اختلاف در مذاکرات هسته ای نام برده می شود. ایران اصرار دارد که این تحریم ها بلافاصله پس از توافق احتمالی برداشته شوند.
ریحانه مظاهری، خبرنگار یورونیوز از وینVer video "تاکید رهبر ایران بر استکبارستیزی همزمان با مذاکرات هسته ای"
بحران یونان؛ اتحادیه اروپا به کدام سو می رود؟
همه پرسی یونان در مورد برنامه دردناک کمک مالی یک سال پس از آن رخ می دهد که نیروهای مردد نسبت به اتحادیه اروپا در انتخابات این اتحادیه خوش درخشیدند.
در همین حال، خطر خروج یونان از اروپا عمیقا اتحادیه اروپا را تکان داده است. این در حالی است که رهبران اروپایی در مورد موضوع مهاجرت نیز دچار چند دستگی هستند.
نایجل فاراژ، رهبر یوکیپ، حزب استقلال بریتانیا گفته است: «مرگ پروژه اروپایی در عمل آغاز شده است.»
اما آیا حق با نایجل فاراژ و افراد مردد به اروپا است؟ آیا بحران یونان کاملترین نمونه یک اروپای چند سرعتی است که به طرف کوچک شدن و انقراض پیش می رود؟
آیا بحران یونان آغاز پایان اتحادیه اروپا و یا دست کم یورو است؟ آیا یک اروپای بدون حضور کشورهای جنوبی اروپا اجتناب ناپذیر است؟
و بالاخره اینکه آیا اسپانیا بحران بعدی است؟ در حالی که انتخابات عمومی در اسپانیا پائیز امسال برگزار می شود، احزاب مردد به اتحاد اروپایی به دلیل سیاستهای ریاضتی مورد حمایت اروپا در نظرسنجی ها خوب ظاهر شده اند.
در این برنامه بیست و پنج ثانیه که میزبانی آنرا کریس برنز برعهده دارد، پاول تلیچکا، نماینده اهل جمهوری چVer video "بحران یونان؛ اتحادیه اروپا به کدام سو می رود؟"
ساحل هونولولو به علت آلودگی آب تعطیل شد
ساحل سفید و زیبای هونولولو در هاوایی که مورد استقبال گردشگران جهان است، از روز سه شنبه به علت احتمال ناسالم بودن آبهای ساحلی بسته شد.
مقامهای مسئول هشدار داده اند فاضلابی که از پارک و منطقه کنار ساحل به دریا ریخته می شود، این ساحل توریستی را نامطمئن ساخته است. آزمایشهایی برای تعیین میزان آلودگی آب در حال انجام است.
شین انرایت، مدیر دفتر امور اضطراری هونولولو گفت: «ریسک نکنید. ما هنوز نمی دانیم چه چیزی در آب هست. می توانید دچار عفونتهای جدی و بشدت مریض بشوید یا بدتر.»
پیتر پارهار، گردشگر اهل ونکووور کانادا چنین یادآوری می کند :«انگلیسی زبان ها ممکن است آنچه از بلندگوها پخش می شود بفهمند ولی بخشی از آنها که انگلیسی نمی دانند اصلاً نمی فهمند چه خبر است و بچه هایشان را هم به داخل آب می برند.»
با وجود اطلاعیه های هشدار دهنده، هنوز تعدادی از گردشگران ناآگاه تن به آب می دهند و از آفتاب و آب لذت می برند.
بارانهای اخیر و طوفان موسمی بیش از ظرفیت مجاری عبور آب بوده است و بر اثر آن، فاضلاب شهری و ضایعات باغ وحش همجوار ساحل با آبهای کناره دریا آمیخته و آن را غیربهداشتی کرده است.Ver video "ساحل هونولولو به علت آلودگی آب تعطیل شد"
تجمع خانواده های قربانیان سانحه هوایی به درگیری انجامید
خویشاوندان سرنشینان چینی هواپیمای ناپدید شده مالزیایی، در جریان اعتراض به سفارت مالزی در چین، با پلیس پکن درگیر شدند.
بیش از یکسال پس از ناپدید شدن هواپیمای بویینگ ۷۷۷ در ماه مارس ۲۰۱۴، هیچ خبری از سرنوشت ۲۳۹ سرنشین این پرواز که عموما مالزیایی و چینی بودند، در دست نیست.
به تازگی و با یافتن قطعاتی از یک هواپیما در جزیره رئونیون فرانسه در اقیانوس هند، اعلام شد که این قطعات ممکن است متعلق به همان هواپیمای ناپدید شده مالزیایی باشد.
مقامات مالزی نیز بی درنگ این گمانه زنی ها را تأیید کرده و خانواده های قربانیان، خواستار عزیمت به جزیره و همراهی در کنکاش برای یافتن بقایای قربانیان شدند. اما دولت فرانسه توضیحی روشن در مورد تطابق این قطعات نداد و به پاسخی محتاطانه بسنده کرد.
اخبار متناقض دیگری حاکی از عدم تطابق این قطعات، با قطعات هواپیمای ناپدید شده هستند. با انتشار این اخبار روز جمعه برخی از خویشاوندان سرنشینان این هواپیما که اهل کشور چین هستند، مقابل سفارت مالزی در پکن تجمعی اعتراضی برگزار کرده و در حال تلاش برای ورود به سفارت، با پلیس چین درگیر شدند.
چنگ لیپینگ، همسر یکی سرنVer video "تجمع خانواده های قربانیان سانحه هوایی به درگیری انجامید"
تعقیب دو مظنون تازه در بمبگذاری تایلند
پلیس تایلند روز دوشنبه مجوز پیگرد دو مظنون دیگر را در ارتباط با مرگبارترین بمبگذاری این کشور صادر کرد.این دو مظنون که یک زن تایلندی ۲۶ ساله و یک مرد ۴۰ساله خارجی هستند در پی جستجوی یک آپارتمان در محله مین بوری که در آن مواد شیمیایی، ساعتهای دیجیتال و چاشنی های مواد منفجره کشف شده، تحت تعقیب قرار گرفته اند.
این بررسی ها در پی هجوم دیروز پلیس به آپارتمانی دیگر در محله نونگ چوک صورت گرفت که در آن یک فرد خارجی بازداشت و مقداری مواد منفجره و چند پاسپورت نیز کشف شد.
بمبگذاری روز هفده ماه اوت در یک معبد هندو در بانکوک بیست تن را کشت و بیش از یکصد تن دیگر را نیز زخمی کرد. چهارده خارجی که هفت تن از آنان اهل چین و هنگ کنگ بوده اند در میان قربانیان این حادثه دیده می شوند.
اکنون گمانه زنی ها بر گروههایی که ممکن است انگیزه و توانِ انجام چنین عملیاتی را داشته باشند متمرکز شده است: از جمله شورشیان مالزیایی در جنوب، گروههای نظامی خارجی و حامیان مسلمانان اویغور که دولت تایلند به تازگی یکصدتن از آنان را به چین بازگردانده است.Ver video "تعقیب دو مظنون تازه در بمبگذاری تایلند"
کارزار علیه طرح حصارکشی مرزی در مجارستان
مجارستان در طول مرز صد و هفتاد و پنج کیلومتری خود با صربستان حفاظی به ارتفاع چهار متر احداث می کند تا از ورود مهاجران غیر قانونی از کشور همسایه خود جلوگیری کند.
بیشتر مهاجرانی که از این مرز عبور می کنند، پناهجویان اهل سوریه هستند. آنها با عبور از چند کشور به مجارستان می رسند که عضو اتحادیه اروپاست.
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل کارزاری را در شبکه های اجتماعی علیه این اقدام به راه انداخته است.
کیتی مکینزی، سخنگوی این نهاد بین المللی می گوید: «هر حفاظ یا دیوار سدی است در برابر پناهندگی. مردم حق دارند درخواست پناهندگی کنند و این در قانون اساسی مجارستان آمده است. این یک حق جهانی است. ما می خواهیم مطمئن شویم که مجارستان مرزهای خود را باز نگه می دارد تا مردم بتوانند درخواست پناهندگی کنند و شکایت شان شنیده شود.»
آندریا هایاگوش، خبرنگار یورونیوز در بوداپست می گوید: «ایده احداث این حصار همین چند روز پیش مطرح شده است، اما به نوشته مطبوعات بیشتر وزرای دولت با آن موافق نبوده اند و حتا گمان نمی کنند که این ایده عملی بشود. اما دولت تصمیم گرفته است که یک پرده آهنی احداث کند.»Ver video "کارزار علیه طرح حصارکشی مرزی در مجارستان"
جشنواره فیلم اورشلیم؛ فیلمهایی محلی با اهدافی جهانی
سی و دومین جشنواره فیلم اورشلیم با حضورِ جان تورتورو، بازیگر و کارگردان اهل ایالات متحده آمریکا افتتاح شد. او که در بیش از شصت فیلم حضور داشته، با ایفای نقش در فیلمهای تقاطع میلر، بارتون فینک، لبوفسکی بزرگ، ای برادر کجایی؟ و سه گانه نخست ترانسفورمرز به شهرت رسید. این جشنواره، جایزه یک عمر فعالیت هنری را به وی اهدا کرد.
البته این جشنواره تلاش دارد تا روزنه ای به بازار بین المللی تولید فیلم باشد. اسرائیل بیش از هرکشور دیگر در خاورمیانه، نامزدِ دریافت جایزه اسکار در رشته بهترین فیلم خارجی زبان شده است.
در طول چند سال اخیر تولیدات سینمایی اسرائیل از نظر کمی و کیفی رُشد چشمگیری داشته است. این کشور در زمینه تولید فیلم از تسهیلات مناسب و استعدادهای بسیار برخوردار است. البته داستانِ اکثر فیلمها حول موضوعات پیچیده سیاسی/ اجتماعی این کشور می گردد.
فیلم «جروزالم» (JeruZalem : نام فیلم بازی لفظ Zombie به معنای مرده متحرک را در خود دارد) ساخته دُرون و یوآو پاز، داستان تعدادی گردشگر آمریکایی را روایت می کند که در دیداری از اورشلیم درگیر ماجرای زامبی ها می شوند. این فیلم که با تمامی عناصر اجتVer video "جشنواره فیلم اورشلیم؛ فیلمهایی محلی با اهدافی جهانی"
موفقیت آلبوم جدید ریکی مارتین
ریکی مارتین، خواننده و هنرپیشه اهل پورتوریکو ستاره بلا منازع موزیک پاپ لاتین است. او بیش از هشتاد میلیون نسخه از آلبوم هایش را تاکنون فروخته است و بیش از ۹۵ ترانه با فروشی بالای یک میلیون نسخه داشته است.
ترانه «خداحافظ» (Adios) به عنوان ترانه منتخب برای تبلیغ آلبوم جدید ریکی مارتین به نام «برای کسانی که می خواهند گوش کنند» انتخاب شده است. آلبوم جدید او روز ۲۱ بهمن ماه گذشته منتشر شد و از آن زمان این آلبوم به بالای جدول پرفروش ترینها در سرتاسر جهان رسیده است.
ریکی مارتین در مورد موفقیت آلبومش می گوید: «صادقانه بگویم که مدتها است حس خوبی در مورد موزیک خودم دارم. واقعی، تازه و صادقانه است. در جریان تولید من خودم را آسیب پذیر حس کردم و مردم هم به زیبایی به آن واکنش نشان دادند. نمی دانم در چند کشور به صدر جدول رسیده است، در کشورهای غیر اسپانیایی زبان شماره یک شده است که برای من اتفاق بسیار ویژه ای است.»
آلبوم جدید ریکی مارتین موفقیت آلبوم قبلی او که بیش از یک میلیون نسخه فروش کرد را تکرار کرده است. ریکی مارتین یکی از اولین هنرمندان اسپانیایی زبان بود که با موفقیت توانست مخاطبان غیر اسVer video "موفقیت آلبوم جدید ریکی مارتین"
کشور خودخوانده لیبرلند؛ آرمانشهر مدرن یا گریزگاه مالیاتی؟
ویت یدلیچکا، رئیس جمهوریِ دولتِ خودخوانده لیبرلند پیدایش یک کشور جدید را در ماه آوریل اعلام کرد، اما تدارک اعلام موجودیت لیبرلند در عرض چند سال اخیر در جریان بوده است. کشوری که تقریبا بدون مقررات است و در مقابل، آزادی های گسترده ای دارد.
ویت یدلیچکا، رئیس جمهوری کشور خودخوانده لیبرلند می گوید: «ما مدرک رسمی داریم. اعلامیه موجودیت داریم: سندی است که می توانید آن را بر روی اینترنت بیابید. همچنین یک نسخه اصلی آن هم همراه من است. استفاده از آن را از هنگامی که حسابمان را بر روی سایت پیپال درست کردیم، شروع کردیم. ما همچنین وجود یک سازمان بدون سوددهی در جمهوری چک را اعلام کردیم که حدود پنج سال پیش ایجاد شده است و هدف اصلی آن گسترش آزادی در سراسر جهان است.»
هدف اصلی این سیاستمدار ۳۱ ساله اهل جمهوری چک، ایجاد کشوری براساس آزادی است: جایی که پرداخت مالیات اختیاری است و حداقل مدیریت دولتی وجود دارد.
لیبرلند کجاست؟
لیبرلند یک سرزمین کوچک و بین کرواسی و صربستان، و در کنار رود دانوب است. از زمان جنگ در جمهوری یوگسلاوی سابق در اوایل دهه ۹۰ میلادی، هیچ کشوری این منطقه کوچک را رسما به عنوانVer video "کشور خودخوانده لیبرلند؛ آرمانشهر مدرن یا گریزگاه مالیاتی؟"
تلاش جمعی از پناهجویان عراقی برای بازگشت از آلمان
شرایط دشوار اقامت پناهجویانی که از خاورمیانه به پایتخت آلمان رسیده اند سبب شده تا بسیاری از آنان به ویژه عراقی ها تصمیم به بازگشت بگیرند.
شماری از این پناهجویان خواستار بازگشت به عراق، پس از ماه ها انتظار هنوز پاسخی درخصوص درخواست پناهندگی خود نگرفته اند.
بسیاری از مهاجران که خواستار بازگشت به زادگاهشان هستند برای تهیه بلیت مجبور به فروش دارایی های ارزشمندی نظیر زیورآلات خود هستند.
یکی از این مهاجران با اشاره به رفتار مسوولان آلمانی می گوید: «آنها پناهجویان را به اردوگاه های افتضاحی بدون جای کافی برای خواب، استحمام و استراحت می فرستند. هیچ امیدی اینجا در آلمان نیست. امیدوارم هیچکس خانه اش را برای آمدن به اینجا ترک نکند.»
علاء هدروس، صاحب یک آژانس مسافرتی در برلین که پدرش اهل فلسطین و مادرش لبنانی است به بسیاری از این مهاجران برای تهیه بلیت کمک کرده است.
وی می گوید: «بسیاری هنوز باقی مانده اند. من از تعداد دقیقشان باخبر نیستم ولی زیادند. برخی از آنان مجبور شده اند دارایی های ارزشمندشان را بفروشند؛ درست مثل کاری که در جواهرفروشی کنار این دفتر انجام می شود تا بتوانند بلیتVer video "تلاش جمعی از پناهجویان عراقی برای بازگشت از آلمان"
سه نفر در اندونزی به ظن دست داشتن در حملات جاکاراتا بازداشت شدند
پلیس اندونزی سه نفر را به ظن دست داشتن در حملات روز پنج شنبه در جاکاراتا بازداشت کرد. همزمان یک روز پس از این حملات خونین که به کشته شدن هفت نفر از جمله دو شهروند عادی انجامید٬ پلیس جاکارتا از تقویت توان دفاعی برای جلوگیری از تهدیدهای گروه خلافت اسلامی (داعش) خبر داد.
انفجارها و تیراندازی ها در قلب پایتخت اندونزی جان هفت نفر را گرفت. پنج تن از عاملان این حملات کشته شده اند؛ سه نفر در درگیری با پلیس و دو نفر دیگر در جریان انفجار انتحاری جان باختند. دو شهروند عادی هم٬ یکی اهل اندونزی و دیگری کانادایی در جریان این حملات جان خود را از دست داده اند. دست کم بیست نفر هم زخمی شده اند.
تیتو کارتاویان٬ رئیس پلیس جاکارتا ضمن تاکید بر جدی گرفتن تحرکات داعش در منطقه بر تشدید تدابیری برای پیشگیری از حملات احتمالی این گروه تاکید کرد و خواستار همکاری مشترک کشورهای منطقه شد. رئیس پلیس جاکارتا گفت: «داعش در کشورهای آسیای جنوب شرق از جمله اندونزی٬ مالزی٬ فیلیپین٬ تایلند و سایر کشورها لانه کرده و یک ستیزه جو به نام بحرون نعیم قصد دارد رهبری منطقه آسیای جنوب شرقی را در اختیار گیرد. تمام رهبران این گروVer video "سه نفر در اندونزی به ظن دست داشتن در حملات جاکاراتا بازداشت شدند"
ورود هزار مهاجر غیرقانونی به تایلند و اندونزی
بیش از هزار مهاجر غیرقانونی روز جمعه به خاک اندونزی و تایلند وارد شدند.
ورود این مهاجران در حالی است که کشورهای آسیای جنوب شرقی خواستار پذیرش آنان نیستند. بیشتر مهاجران در بدو رسیدن به ساحل و خروج از قایق ها نیازمند فوریت های پزشکی هستند.
محمد، یکی از این مهاجران غیرقانونی اهل میانمار است که به اندونزی رسیده و می گوید: «رئیس جمهوری ما بودایی است. او مسلمانان را دوست ندارد. او گفته که ما را ۲۰، ۳۰ یا حتی ۴۰ سال به زندان می اندازد.»
از سوی دیگر دولت ایالات متحده آمریکا از تایلند خواست تا به مسلمانان گریخته از میانمار پناه دهد. این مهاجران با استفاده از قایق و از مسیر اقیانوس هند خود را به کشورهایی چون اندونزی و تایلند می رسانند.
پرایوت چان اوچا، نخست وزیر تایلند در واکنش به ورود این مهاجران گفت: «آیا می توانیم آنان را به کشوری ثالث بفرستیم؟. این روزها کدام کشور آن ها را قبول می کند؟ هیچکس. بر اساس اصول بشردوستی باید بگذاریم که بمانند ولی اگر به باری که تایلند بر دوش دارد نگاه کنیم ماجرا به صورتی دیگر است.»
نخست وزیر تایلند به تازگی دستور داده است تا تمامی اردوگاه های غیرقVer video "ورود هزار مهاجر غیرقانونی به تایلند و اندونزی"
تبادل نظر فعالان جوان اجتماعی، راهی برای تغییر جهان
جوانان روزنامه نگار، اهل سیاست و عضو گروهای حقوق بشر از چهار کشور مختلف اسلوونی، فنلاند، بنگلادش و نپال دور هم جمع شده اند تا با برگزاری کارگاههای که موضوع آنها فعالیتهای سیاسی و مسائل حقوق بشر است، صدایشان در جامعه شنیده شود.
اولین جرقه های تشکیل این کارگاهها هشت سال پیش توسط” دمو فنلاند”:http://demofinland.org/tears-laughter-somersaults-erasmus-training-slovenia/?lang=en (تشکل حمایت از دموکراسی) و چند سازمان از نپال زده شد.
بعدها ایده اصلی گسترش پیدا کرد و در حال حاضر آتلیه ها تبدیل به محلی برای تبادل نظرات جوانانی شده که می خواهند اوضاع را تغییر دهند. این جوانان که از چهار کشور مختلف و از زممینه مختلف اجتماعی می آیند و قصد دارند تا برگزاری کلاسها و کارگاههای تعاملی، کاری کنند که دنیا جای بهتری برای زندگی شود.
لئا کشماچ از اسلوونی یکی از جوانانی است که در این طرح شرکت می کند و می گوید: «من همیشه بدنبال آموختن چیزهای جدید هستم. راههای جدیدی که با آن دنیا جای بهتری شود یا اینکه بتوانیم جامعه را عوض کنیم. این شروع خوبی است.»
لئا می گوید با ورود به این برنامه چیزهای زیادی درVer video "تبادل نظر فعالان جوان اجتماعی، راهی برای تغییر جهان"
اعدام با تزریق سم؛ حکم عامل بمبگذاری ماراتن بوستون صادر شد
هیات منصفه دادگاهی در بوستون، جوهر سارنایف، یکی از دو عامل بمب گذاری ماراتن بوستون را به اعدام با تزریق سم محکوم کرد.
دوازده عضو هیات منصفه پس از ساعتها بحث و تبادل نظر رای به اعدام این جوان بیست و یکساله اهل چچن دادند. دادگاه سارنایف را در ۳۰ اتهامی که علیه اش مطرح شده بود مجرم تشخیص داد.
کارمن ارتیز، دادستان ایالت ماساچوست درباره این حکم گفت: “ اشتباه نکنیم، مجرم می خواهد بنام مسلمانان حرف بزند. جرم او مذهبی نیست و به هیچ وجه مسلمانان را نشانه نمی رود. جرم او سیاسی است، جرمی که قصد دارد در امریکا ترس و وحشت ایجاد کند.”
جوهرسانایف بیست و یکساله به همراه برادرش تیمور لنگ سارنایف با دو کوله پشتی که در آن بمب جاسازی شده بود در ماراتن سال ۲۰۱۳ بوستون شرکت کردند. استفاده از سلاح کشتارجمعی از جمله اتهامات او بود.
در جریان انفجار بمب سه نفر جان باختند و ۲۶۰ نفر زخمی شدند که در میان آنها افرادی با قطع عضو مواجه شدند.
حکم اعدام جوهر سارنایف در حالی صادر شد که وکلای او شرکت سارنایف در بمب گذاری بوستون را تحت تاثیر برادرش، تیمور لنگ سارنایف، که در جریان درگیری مسلحانه با پلیس به قتلVer video "اعدام با تزریق سم؛ حکم عامل بمبگذاری ماراتن بوستون صادر شد"
صدها مهاجر از مقدونیه به سوی صربستان به راه افتاده اند
صدها مهاجر روز یکشنبه سوار بر قطار از مرزهای مقدونیه عبور کردند تا خود را از طریق صربستان به اروپا برسانند. این مهاجران که در میان آنها زنان و کودکان زیادی نیز دیده می شوند، عمدتا اهل سوریه هستند.
چهارصد مهاجر دیگر نیز در انتظار عبور از این مرزها هستند. به گفتۀ مسئولان مقدونیه، از ابتدای ماه ژوئن تاکنون، ۴۲ هزار مهاجر تاکنون وارد مقدونیه شده و توسط مقامات ادارۀ مهاجرت این کشور ثبت نام شده اند. در میان این مهاجران، هفت هزار کودک نیز دیده می شوند.
سازمان های مدافع حقوق بشر و کمیسیاریای عالی پناهندگان نسبت به وضعیت وخیم این مهاجران ابراز نگرانی کرده و از مقامات این کشورها خواسته اند امکانات اولیه را در اختیار این مهاجران قرار دهند.
زوران یولووسکی، وزیر دفاع مقدونیه با بیان اینکه شرایط تحت کنترل دولت مقدونیه است، می گوید: «توانسته ایم با ثبت نام مهاجران، وضعیت را ثبات ببخشیم و به این ترتیب این افراد می توانند به سفر خود به سمت شمال کشور ادامه بدهند و همه چیز خوب پیش می رود.»
امکان عبور این مهاجران از مرز مقدونیه در حالی فراهم می شود که دولت مقدونیه مرزهای خود را به مدت چند روز بهVer video "صدها مهاجر از مقدونیه به سوی صربستان به راه افتاده اند"