ریوی برزیل امسال نیز با کارناوال سامبا خواب ندارد
فرانسه؛ لایحه «خواب عمیق» برای پایان زندگی بیماران علاج ناپذیر تصویب شد
پارلمان فرانسه روز سه شنبه با رای قوی نمایندگان قانون جدیدی را به تصویب رساند که طبق آن پزشک ها می توانند بیماران علاج ناپذیر را تا زمان مرگ به «خواب عمیق» فرو ببرند.
مخالفان این طرح جنجال برانگیز می گویند این همان قانونی کردن «اُتانازی» یا «مرگ از روی ترحم» است.
پیش از رای گیری، شماری از مخالفان این قانون، اعلامیه های را علیه «کشتن از سر ترحم» به سوی نمایندگان پارلمان پرتاب کردند.
ژان لئونتی، یکی از طراحان این قانون می گوید که این قانون به حقوق بیماران لاعلاج احترام می گذارد. وی گفت: «این قانون تغییری در اصول اصلی ایجاد نمی کند، اما در عین حال استقلال بسیار بیشتری می دهد. یعنی آزادی و قدرت بیشتری برای تصمیم گیری به فرد بیمار، آسیب پذیر یا در حال مرگ می دهد.»
این قانون برای اجرایی شدن باید به تصویب مجلس سنای فرانسه هم برسد. در اینصورت پزشکان اجازه خواهند داشت به بیمارانی که امکان علاج ندارند و درخواست رسمی کرده اند، آرام بخشی عمیق تزریق کنند. منتقدان می گویند تنها فرق این روش با «کشتن از سر ترحم» این است که زمان دقیق مرگ تعیین نمی شود.Ver video "فرانسه؛ لایحه «خواب عمیق» برای پایان زندگی بیماران علاج ناپذیر تصویب شد"
درمان کم خوابی با استفاده از نور در زمان بیداری
حدود یک سوم شهروندان اروپایی، دچار کمبود خوابند. مسافرت های طولانی همراه با اختلاف ساعت و شب کاری، دلایل اصلی ابتلا به بی خوابی در اروپا قلمداد می شوند.
لئون لَک، روانشناس و متخصص خواب در استرالیا، راه حلی برای این معضل در جهان صنعتی یافته است. او وسیله ای را به نام ری-تایمر(Re-Timer)، اختراع کرده که استفاده از آن، مثل زدن عینک، ساده است. وقتی ری-تایمر را به چشم می گذاریم، این وسیله نوری به رنگ سبز- آبی ساطع می کند و به این ترتیب قسمتی از مغز را که مسئول تنظیم ساعت زیستی بدن است، تحت تاثیر قرار می دهد. به کمک این فرایند، استفاده کننده از این دستگاه در زمان بیداری هوشیارتر است و خواب عمیقتری هم دارد.
لئون لک درباره چگونگی عملکرد ری تامر می گوید: «این وسیله فقط نور دیودها را به طرف ما بر می گرداند، این نیمه رساناها بسیار کوچک و کارآ هستند و اگر نزدیک باشند، نور کافی را به چشم می رسانند. بنا بر این، در اصل، این وسیله، یک منبع نور را به نزدیک چشمان ما می آورد و شدت نور دیودها را هم کاهش می دهد.»
نوردرمانی برای تنظیم ساعت زیستی بدن در کشورهای صنعتی از سال ها پیش در جریان است. امVer video "درمان کم خوابی با استفاده از نور در زمان بیداری"
روبی با بیش از سیصد کیلومتر در ساعت فیلیپین را درنوردید
توفان روبی سواحل فیلیپین را در می نوردد و بسیاری را بی خانمان و آواره کرده است. این توفان بادهایی را با سرعت 320 کیلومتر در ساعت به شهر تکلوبان در شرق فیلیپین آورده است.
نزدیک به یک میلیون نفر تاکنون مناطق مورد هجوم توفان را ترک کرده اند. توفان دقیقا در همان مناطقی بوقوع پیوسته که سال گذشته توفان هایان آنجا را ویران کرد. هایانی که نزدیک به 7000 قربانی گرفته است. گفته می شود روبی تاکنون جان دو نفر را گرفته است.
یکی از کسانی که خانه اش را از دست داده است می گوید: “مشکل ما اینست که جایی برای خواب
نداریم. در حال حاضر شبها در مدرسه می خوابیم. اگر مدرسه ای نبود جایی برای خواب نداشتیم.”
به گفته سازمان هواشناسی فیلیپین این توفان مساحتی نزدیک به 600 کیلومتر را در می نوردد و زندگی بیش از 30 میلیون نفر را تهدید می کند.Ver video "روبی با بیش از سیصد کیلومتر در ساعت فیلیپین را درنوردید"
نگاهی به فیلم دلهره آور«ادامه دارد»
«ادامه دارد» (It Follows) فیلمی است دلهره آور، به کارگردانی دیوید رابرت میشل. «ترس از ناشناخته»، موضوعی است درکانون این اثر سینمایی.
داستان دختری نوزده ساله که بعد از یک رابطه جنسی به ظاهر معمولی دچار توهم می شود. احساس اینکه چیزی یا شخصی دائم او را تعقیب می کند.
میکا مونرئو، بازیگر این نفش بیشتر توضیح می دهد: «دیوید (کارگردان) ایده این فیلم را مطرح کرد که در واقع کابوسهای شبانه خودش بودند. در دوران کودکی اش دائم خواب می دیده که انسانهایی او را تعقیب می کنند. بعضی وقتها در خواب هویتشان را تشخیص می داده و بعضی وقتها هم آدمهای ناشناسی بوده اند. بنظرمن بخاطر همین است که در فیلم برخی شخصیتها جایشان عوض می شود، پدر در چهره یک فرد دیگر یا همینطور مادر بزرگ بشکل فردی متفاوت. فکر می کنم وقتی شخصی که می شناسیدش، شما را تعقیب کند، ماجرا ترسناک تر می شود.»
«ادامه دارد» سال گذشته در بخش منتقدان جشنواره کن به نمایش در آمد و تحسین اغلب منتقدان را برانگیخت.
دانیل زُواتو، بازیگر نقش «گرگ» از اینکه تماشاچیان با دیدن این فیلم «می ترسند» خرسند است.
او می گوید: «اولین باری که فیلم را دیدیم در کنVer video "نگاهی به فیلم دلهره آور«ادامه دارد»"
پنج کشته در جریان یک تصادف جاده ای در ورشو
در جریان یک تصادف جاده ای در نزدکی ورشو پایتخت لهستان پنج نفر جان خود را از دست دادند و حدود بیست و چهار تن نیز مجروح شدند.
به گفته سخنگوی پلیس لهستان خواب آلودگی راننده سبب شد تا اتوبوسی حامل چهل و نه مسافر که از شهر لِویو اوکراین عازم ورشو در لهستان بود، پس از انحراف از مسیر خود به درون شیب کنار جاده بلغرد و پس از برخورد با یک درخت سرنگون شود.
گفته می شود کلیه مسافران این اتوبوس اوکراینی بوده اند.Ver video "پنج کشته در جریان یک تصادف جاده ای در ورشو"
زمین در خیابان شهری در نزدیکی لندن دهان باز کرد
ساکنان خیابانی در شهر سنت البنز بریتانیا در نزدیکی لندن بامداد پنجشنبه با صدای ریزش شدید و عجیبی از خواب بیدار شدند.
زمین در خیابان فونتمل کلوز این شهر درست در آستانه در خانه ای به ناگهان دهان باز کرد و گودالی عمیق به عرض ۲۰ و به عمق ۱۰ متر ایجا شد.
هنوز دانسته نیست چرا این گودال به ناگهان ایجاد شده است.
ساکنان پنج منزل مسکونی مجاور گودال تخلیه شده اند اما به هیچ کس و هیچ کدام از خانه های مجاور گودال آسیبی نرسیده است.Ver video "زمین در خیابان شهری در نزدیکی لندن دهان باز کرد"
توصیف زنان افغان از وضعیت قندوز هنگام ورود طالبان
شهر قندوز واقع در شمال افغانستان، حدود سه هفته پیش به مدت کوتاهی به تصرف طالبان در آمد و بسیاری از ساکنان آن مجبور به ترک این شهر شدند.
یکی از زنان افغان که از این شهر به کابل گریخته، در توصیف زمان ورود طالبان می گوید: “آن طور که من آن فضا، آن حالت و آن آمدن طالبان که همه به خواب بودند را دیدم و وقتی صبح از خواب بیدار شدیم طالبان در همه جای کوچه و خیابان بودند، فکر نمی کنم که خوب باشد پیش بینی کنم، شاید فقط احساس خودم باشد و شاید روحیه ام خراب شده، اما من احساس خوبی ندارم.”
پریسا ایماق، خبرنگار شبکه خصوصی خاور هم که از قندوز گریخته، درباره آزار و اذیت زنان توسط طالبان می گوید: “ طالبان در هر ولایتی که باشند آنجا امن نیست. زندگی خانمها به خطر می افتد و ممکن است که آزار و اذیت جنسی شوند. بعضی از خانمها هم بودند که مورد آزار و اذیت جنسی قرار گرفتند. به هر نحوی که باشد، وضعیت قندوز واقعا وخیم است.”
تصرف سریع و آسان قندوز توسط طالبان، رییس جمهور آمریکا را بر آن داشت تا 5500 نیروی نظامی این کشور را تا سال 2017 در افغانستان باقی نگهدارد.
این در حالی است که قرار بود این نیروها تا ساVer video "توصیف زنان افغان از وضعیت قندوز هنگام ورود طالبان"
کاوشگر فیله بیدار شد و به زمین سلام کرد
کاوشگر فیله بعد از گذشت چند ماه از فرود به روی ستارۀ دنباله دار “پی ۶۷” یا چوری، دوباره بیدار شد و پیام خود را به زمین ارسال کرد. به گفتۀ متخصصان مرکز فضایی اروپا، این کاوشگر که در ماه نوامبر گذشته توسط سفینۀ روزتا به این ستاره دنباله دار انتقال یافت، طی این مدت به دلیل عدم شارژ باتری ها امکان از سرگیری فعالیت های تعیین شده را نداشت.
کارشناسانی که طرح تحقیقاتی به روی چوری را دنبال می کنند فعال شدن دوبارۀ این کاوشگر در نتیجۀ نزدیک شدن این ستارۀ دنباله دار به خورشید و شارژ شدن باتری های فیله را پیش بینی کرده بودند.
مت تیلور، یکی از متخصصان طرح روزتا در سازمان فضایی اروپا می گوید: «ما سعی می کنیم بعضی از برنامه هایی را که در نوامبر انجام داده ایم، تکرار کنیم. [فیله] اولین مرحله از برنامۀ علمی اش را در نوامبر و بعد از فرود پشت سر گذاشت. این کاوشگر طوری طراحی شده که بتواند غیرفعال شود و به خواب زمستانی فرو برود. تمام مدت [فیله] در خواب زمستانی بود. بعضی از فعالیت هایی را که موفق به انجام آنها در این مدت نشده بودیم، آغاز خواهیم کرد. فیله قبلا حفاری هایی انجام داده اما نیاز داریم برای بهVer video "کاوشگر فیله بیدار شد و به زمین سلام کرد"
گروگانگیری در بلژیک
روز دوشنبه، سه مرد مسلح به آپارتمانی در شهر “گنت” در بلژیک حمله کرده و شخصی را به گروگان گرفتند. این واقعه با دخالت بیست افسر پلیس به بازداشت گروگانگیرها خاتمه یافت و به کسی هم آسیبی وارد نیامد. گفته می شود محل واقعه، منطقه معاملات مواد مخدر است.
یکی از شاهدان عینی به گزارشگر یورونیوز گفت: “مردی در لباس خواب وارد روزنامه فروشی من شد و گفت پلیس را خبر کنم چون چهار مرد مسلح وارد آپارتمانش شده اند. او گفت دوستش خواب است و او موفق به فرار شده است.”
این واقعه توجه رسانه های بین المللی را بخود جلب کرد، اما سخنگوی دادستانی شهر “گنت” ضمن تاکید بر اینکه این واقعه بعد سیاسی یا مذهبی نداشته است، گفت: “به اعتقاد ما این (واقعه) احتمالا به خرید و فروش مواد مخدر مرتبط بوده است. دو سه نفر از آنها، اخیرا، در کار مواد مخدر بوده اند.”
یکی از ساکنین این محله افزود: “میدانم در این خانه همواره مشکلاتی از قبیل مواد مخدر وجود داشته است. این اولین، و مطمئنم آخرین بار نیست.”
ادری تیلو، گزارشگر یورونیوز در “گنت” می گوید: علیرغم تشابهاتی که میان این واقعه و واقعه سیدنی وجود دارد، پلیس و دادستانی شهر “گنت” به عامل تروریسم در این ماجرا اشاره ای نکرده اند.Ver video "گروگانگیری در بلژیک"
برلین و المپیااشتادیون آماده دیدار تاریخی بارسلونا و یوونتوس
هزاران فوتبال دوست شنبه شب خواب را از چشمان پایتخت نشینان آلمان خواهند ربود. در این روز و از استادیوم المپیک برلین یکی از دو تیم بارسلونا و یوونتوس با جام لیگ قهرمانان اروپا در دست از میدان مسابقه پیروز بیرون خواهد آمد.
پیشاپیش این دیدار تاریخی دروازه براندنبورگ برلین با حضور بازیکنان سابق و نامدار شاهد برگزاری فستیوال قهرمان یوفاست.
حدود سی هزار بلیط سهم هر کدام از دو باشگاه بارسلونا و یوونتوس است اما بی شک شنبه شب هزاران فوتبال دوست در المپیااشتادیون و خصوصا در سطح شهر برلین موج خواهند زد و رسوایی فساد فیفا و مقامات بلندپایه آن در هیاهو و شادی فوتبال دوستان گم و فراموش خواهد شد.Ver video "برلین و المپیااشتادیون آماده دیدار تاریخی بارسلونا و یوونتوس"
تایلند؛ ۱۷ کشته در پی آتش سوزی در خوابگاه یک مدرسه دخترانه
آتش سوزی شبانه در خوابگاه یک مدرسه دخترانه در «چیانگ رائی» در شمال تایلند باعث کشته شدن ۱۷ دختر دانش آموز شد. این خوابگاه متعلق به مدرسه ای است که به خانوادههای فقیر تایلندی اختصاص دارد.
آتش سوزی یک شنبه شب در حالی رخ داد که دختران در خواب بودند و همین باعث افزایش تعداد تلفات شده است. قربانیان بین ۵ تا ۱۲ سال سن داشتند.
به گفته پلیس پنج کودک دیگر زخمی شده اند که وضعیت دو نفر از آنها وخیم گزارش شده است. هنوز علت این آتش سوزی مشخص نشده است.
ساختمان این خوابگاه قدیمی که در بخش هایی از چوب ساخته شده است قدمتی چهل ساله دارد. در این خوابگاه دانش آموزانی از قبایل کوهستان نشین، مسیحیان و بوائیان منطقه حضور دارند.Ver video "تایلند؛ ۱۷ کشته در پی آتش سوزی در خوابگاه یک مدرسه دخترانه"
طولانی ترین مرحله سفر سولار ایمپالس ۲ به دور دنیا
هواپیمای سولار ایمپالس ۲ که با انرژی خورشیدی کار می کند، بعد از حدود یک ماه توقف به علت بدی آب و هوا، فعالیت خود را از سر گرفت. این هواپیمای خورشیدی که یکشنبه شب از فرودگاهی در ناگویای ژاپن به مقصد جزایر هاوایی پرواز کرد، قرار است مسافت ۷۹۰۰ کیلومتری میان این دو نقطه در ژاپن و اقیانوس آرام را در طول پنج روز و پنج شب بدون وقفه بپیماید.
آندره بورشبرگ، خلبان سوئیسی، تنها سرنشین این هواپیمای خورشیدی است که سفر خود را در هیجدهم اسفند سال گذشته از ابوظبی آغاز کرده و قرار است دور کره زمین را بپیماید. بورشبرگ در مدت سفر پنج روزه خود تا هاوایی، با خواب های کوتاه بیست دقیقه ای و روش های تمرکز ذهنی، به تنهایی هواپیما را هدایت خواهد کرد.Ver video "طولانی ترین مرحله سفر سولار ایمپالس ۲ به دور دنیا"
سیپراس: یونان پیش از پیدایش یورو، مهد دموکراسی بوده است
آلکسیس سیپراس، نخست وزیر یونان، در تلویزیون دولتی این کشور حاضر شد و با دو خبرنگار گفتگو کرد.
آقای سیپراس در این مصاحبه از تصمیم خود مبنی بر برگزاری همه پرسی بر سر پیشنهاد وام دهندگان به یونان دفاع کرد و آن را تنها راه موجود خواند.
او گفت نتیجه همه پرسی، ادامه ای بر مذاکرات خواهد بود و با دموکراتیک خواندن این روند، یونان را مهد دموکراسی خواند و گفت این کشور پیش از آنکه اروپایی باشد و یورویی به وجود بیاید، دموکراسی داشته است.
آلکسیس سیپراس گفت هر قدر درصد گفتن نه به پیشنهاد وام دهندگان بالاتر باشد، کفه ترازوی مذاکرات به سود یونان سنگین تر خواهد شد. وی همچنین این تعبیر که رای «نه» به معنای خروج یونان از حوزه یورو است را رد کرد.
عده ای از شهروندان یونان، همزمان با پخش مصاحبه تلویزیونی نخست وزیر، در اعتراض به سیاست های ریاضتی و در دفاع از رای «نه» به خیابان ها ریختند.Ver video "سیپراس: یونان پیش از پیدایش یورو، مهد دموکراسی بوده است"
کلمبیا؛ مراسم تشییع جنازه قربانیان سیل و رانش زمین
مراسم تشییع جنازه قربانیان سیل و رانش زمین در غرب کلمبیا روز جمعه در شهر سالگار برگزار شد.
بیش از پنج هزار نفر از ساکنان سالگار در میدان روبروی کلیسای اصلی شهر برای ادای احترام به کشته شدگان این حادثه تجمع کردند. این مراسم برای تشییع جنازه ۳۳ نفر از ۸۴ قربانی ای برگزار شد که اجسادشان پیدا شده است. جستجوها برای یافتن افرادی که در این حادثه مفقود شده اند ادامه دارد.
بارش شدید باران، سیل و رانش زمین دوشنبه گذشته در بخشی از شهر سالگار، خانه های بسیاری را ویران کرد. این اتفاق در ساعت سه صبح به وقت محلی روی داد که بیشتر مردم در خواب بودند.
کمبیا از نظر توپوگرافی بسیار ناهموار و در منطقه ای زلزله خیز قرار دارد. از سوی دیگر ساخت و سازهای بدون کیفیت ساختمان ها، کلمبیا را به یکی از فاجعه خیز ترین کشورهای آمریکای لاتین بدل کرده است.Ver video "کلمبیا؛ مراسم تشییع جنازه قربانیان سیل و رانش زمین"
"کمک خلبان آلمانی در گذشته تمایلات محسوسی به خودکشی داشته است"
آخرین گزارشها از تحقیقات صورت گرفته در مورد آندره آس لوبیتس، کمک خلبان شرکت هواپیمایی جرمن وینگز آلمان، حکایت از آن دارد که او در گذشته بخاطر تمایلاتش برای خودکشی، تحت روان درمانی قرار گرفته است.
کریستوف کومپا، دادستان دوسلدورف ضمن اعلام این خبر گفت:“او سالها قبل از دریافت گواهی پرواز، برای یک مدت طولانی بخاطر گرایشهای محسوسی که به خودکشی داشته، تحت درمان بوده است.اما پس از این دوره، معاینات پزشکی صورت گرفته بر روی این فرد نشان می دهد که او تمایلی به خودکشی و یا اعمال خشونت نداشته است.”
پلیس آلمان می گوید تاکنون هیچ نامه و یا پیامی از این کمک خلبان مبنی بر قصد او برای ساقط کردن یک هواپیما و یا بر عهده گرفتن مسئولیت ساقط کردن هواپیمای ای 320 که به قیمت جان 150 نفر تمام شد، پیدا نکرده است.
آن چه تاکنون کشف شده، نسخه ها و داروهای ضد افسردگی و خواب آور بوده است.Ver video ""کمک خلبان آلمانی در گذشته تمایلات محسوسی به خودکشی داشته است""
برغم ممنوعیت خروج عمر البشیر آفریقای جنوبی را ترک و وارد سودان شد
عمر البشیر، رئیس جمهوری سودان، که همزمان با برگزاری نشستی در آفریقای جنوبی موقتا ممنوع الخروج شده بود روز دوشنبه این کشور را ترک و وارد خارطوم، پایتخت سودان شد.
دونستن ملمبو، یک قاضی آفریقای جنوبی با انتقاد از نهادی کشورش گفت:«مسئولان ذیربط در دستگیری یا بازداشت رئیس جمهور بشیر کوتاهی کرده اند، چنین قصوری مغایر با قانون اساسی سال 1996 جمهوری آفریقای جنوبی است.»
توکوانِ مولوتو از دیوان بین المللی کیفری در خصوص خروج آقای البشیر از آفریقای جنوبی گفت:«خروج او از آفریقای جنوبی می تواند به شکست یا تحقیر نظام قضایی بین المللی تعبیر شود، چرا که کشور او عضو و بخشی از سازمان ملل متحد است.»
عمر البشیر که برای شرکت در نشست سران اتحادیه آفریقا در ژوهانسبورگِ آفریقای جنوبی به سر می برد به اتهام نسل کشی و جنایت علیه بشریت در دارفور از سوی دیوان بین المللی کیفری تحت تعقیب و پیگرد قانونی است.
اتحادیه آفریقا تاکنون از همکاری با دیوان بین المللی کیفری در خصوص پرونده آقای البشیر و بازداشت وی سر باز زده است.Ver video "برغم ممنوعیت خروج عمر البشیر آفریقای جنوبی را ترک و وارد سودان شد"
فرانسه؛ دهها زخمی در برخورد سقف یک اتوبوس با پلی کم ارتفاع
در برخود سقف یک اتوبوس حامل ۶۰ دانشجوی اسپانیایی با پلی که ارتفاعی کوتاه تر از این اتوبوس داشت، دست کم ۳۰ نفر زخمی شدند که جراحات ۶ نفر از آنها جدی گزارش شده است.
این اتوبوس روز یک شنبه از بیل بائو اسپانیا به سمت آمستردام هلند در حرکت بود که در نزدیکی شهر لیل فرانسه دچار حادثه شد.
یکی از سرنشینان اتوبوس می گوید: «خوابیده بودم که ناگهان سر و صدای زیادی شنیدم و بوی دود را حس کردم. شیشه ها شکسته و مسافران زخمی شده بودند. فاجعه بود.»
یکی از پزشکان حاضر در محل نیز حادثه می گوید: «این حادثه واقعا شدید بود و زمانی اتفاق افتاد که بیشتر مسافران اتوبوس در خواب بودند.»
به گزارش تلویزیون محلی، راننده این اتوبوس بازداشت شده اما بررسی های اولیه می گوید که وی تحت تاثیر مشروبات الکلی نبوده است.
آسیب دیدگان این حادثه به بیمارستان منتقل شده اند و بقیه مسافران با انتقال به یک مرکز ورزشی در انتظار بازگشت به اسپانیا به سر می برند.Ver video "فرانسه؛ دهها زخمی در برخورد سقف یک اتوبوس با پلی کم ارتفاع"
یونان در برزخ همه پرسی یکشنبه
سه روز مانده به همه پرسی یونان، بحث و گفتگو میان حامیان پذیرش برنامه مالی گروه یورو و مخالفان داغ داغ است. آخرین نظرسنجی ها نشان می دهد طرفداران نه در این همه پرسی اکثریت را دارند.
تعبیر بسیاری از رای دهندگان درباره این همه پرسی به منزله ماندن و یا خروج از منطقه مالی یورو است. تعبیری که مورد قبول دولت یونان نیست.
دولت الکسیس سیپراس می گوید مخالفت با یکی از برنامه های مالی منطقه مالی یورو به معنای مخالفت با ارزشهای پیدایش اتحادیه اروپا و واحد پولی یورو نیست.
الکسیس سیپراس، نخست وزیر یونان در اینباره می گوید: “جهت گیریهای سیاسی ما همواره در راستای نزدیکی به اتحادیه اروپا است اما این بدان معنی نیست که ما اجازه برقراری و حفظ روابط دیپلماتیک با دیگر کشورهای جهان را نداشته باشیم. ما باید از لحاظ ژئوپلیتیک موقعیتمان را تقویت کنیم.”
یانیس واروفاکیس، وزیر دارایی یونان که این روزها به ستاره سیاسی این کشور تبدیل شده است رسما نظر خود راجع به همه پرسی را عدم پذیرش برنامه ها دانسته و اعلام کرده است در صورت پذیرش این برنامه از سوی یونانیها از مقام خود استعفا خواهد کرد.
واروفاکیس چهارشنبهVer video "یونان در برزخ همه پرسی یکشنبه"
زندگی نپالی ها به خیابان منتقل شده است
در پی زلزله شدید دیروز، نپالی ها روز چهارشنبه خارج از خانه های خود و در خیابان ها و میدان های شهر از خواب بیدار شدند. بعضی از آنها پس از زلزله اول دیگر به محل زندگیشان برنگشته اند. زندگی برای آنها که زنده مانده اند، در فضای باز با حداقل امکانات ادامه دارد
دومین زمین لرزه نپال با شدت ۷.۳ درجه ریشتر سه شنبه شب این کشور را دوباره تکان داد. شدت زلزله چنان زیاد بود که در نواحی شمالی هند نیز مردم به خیابان ها پناهنده شدند.
یکی از زلزله زدگان در کاتماندو می گوید: “همه مردم ترسیده اند. الان هیچکس خانه نمی ماند. همه در خیابان ها هستند و می ترسند. در چادر می خوابند. نمیدانم باید چکار کنیم. چرا اینطور شد؟”
دسترسی به شهرها و آبادی های کوچکی که در مناطق کوهستانی هم مرز چین قرار دارند آسان نیست.
در عین حال ارتش نپال از پیدا شدن یک هلیکوپتر نظامی امدادگر آمریکایی در رودخانه ای در این محل خبر داد. این هلی کوپتر هشت سرنشین داشت.Ver video "زندگی نپالی ها به خیابان منتقل شده است"
جدایی موفقیت آمیز کاوشگر فیله از رزتا؛ گامی بزرگ در راه شناخت منشا پیدایش زمین
جدایی کاوشگر فضایی فیله از رزتا، سفیه حامل آن با موفقیت انجام گرفته است و اکنون باید چند ساعت منتظر ماند تا این کاوشگر بر سطح ستاره دنباله دار موسوم به چوریوموف معروف به «چوری» فرود بیاید.
نزدیک به ده سال پیش رزتا به فضا فرستاده شد اما مدتهای زیادی را در خواب ماند بالاخره در تابستان امسال دانشمندان بار دیگر آنرا در مدار ستاره دنباله دار چوری یافتند.
یکی از کاوشگران پروژه رزتا می گوید: “مساله ما شناخت بیشتر ستاره های دنباله دار است. این موضوع برای من حیاتی است. در واقع این ستاره شناخت زیادی از منشا حیات انسان نیز خواهد داد. این ستاره دنباله دار به سوی خورشید می رود و دوباره بنوعی دیگر باز می گردد و نوع فعالیتش تغییر می کند.”
کلودیو روزمینو، خبرنگار اعزامی یورونیوز به مرکز عملیات فضایی اروپا در شهر دارمشتات آلمان می گوید: “ پس از سالها رزتا و فیله در کنار هم در راهشان قدم می گذارند. آنها در راهند تا شاید دلایل اولیه پیدایش زمین ما را بیابند.”Ver video "جدایی موفقیت آمیز کاوشگر فیله از رزتا؛ گامی بزرگ در راه شناخت منشا پیدایش زمین"
درخشش دوباره سندمن، شخصیت افسانه ای محبوب کودکان
“سند من“، شخصیتی افسانه ای در اروپای مرکزی و شمالی است که برابر روایت های تاریخی برای خواب کردن کودکان شن جادویی به چشمان آنها می پاشد. در تصویرهایی که از این شخصیت در دست است، دارای کلاه، ریش و کیسه ای از شن است.
بنا به این روایت ها او به ویژه طی نیم قرن گذشته دوست کودکان آلمانی در خواب کردن آنها بوده است. این روزها و در بیست و پنجمین سالگرد فروریزی دیوار برلن، استودیوی بابلزبرگ در این شهر ، نمایشگاهی درباره این شخصیت افسانه ای برپا کرده است.
فیلم های مربوط به سندمن افسانه ای، ابتدا در ۲۲ نوامبر ۱۹۵۹ در تلویزیون آلمان شرقی سابق ظاهر شد. در این فیلم ها تصویر سندمن نسبت به الگوهای مدرن تر آن کمی ژولیده به نظر می رسد. اولین فیلم ظرف سه هفته ساخته شد.
فولکر پتزولد نویسنده کتاب تحقیقی “فرهنگ شرقی و غربی سندمن” می گوید: “طراحان رسانه ای این برنامه در شرق آلمان این شخصیت را کشف کردند و گفتند همان چیزی است که ما برای پخش شبانه نیاز داریم و سریع تر از آلمان غربی آنرا تولید می کنیم. به این ترتیب آنها در نوامبر ۱۹۵۹ اولین پخش تلویزیونی این برنامه را آغاز کردند، یعنی یک هفته قبل از تولید و پخش آن در آلمان غربی.”
اما این سندمن آلمان شرقی بود که به طور پیوسته به شخصیت ثابت دوران کودکی تبدیل شد. او به ابزار کاملی برای حمل و نقل، از جمله به سفینه فضایی، بولدوزر و خوروی ترابانت مجهز بود.
پس از اتحاد دو آلمان، پخش برنامه سندمن در خطر تعطیلی قرار گرفت. اما اعتراض همزمان کودکان و مادران و پدرانشان، مانع بایگانی شدن این شخصیت افسانه ای در آرشیو تلویزیونها شد و محبوبیت آن اکنون رو به رشد است.
همزمان با پخش نسخه های قدیمی، فیلم های جدیدی ساخته شد و در سال ۲۰۱۰ پویانمایی به نام “سندمن و شن های رویایی فراموش شده” روی آنتن ها رفت و تصویر سندمن برای اولین بار دارای دهان و صدا شد.
فولکر لشتنبرینک، بازیگر و صدای سندمن می گوید: “این شخصیتی است که بچه ها آنرا پذیرفته اند. شخصیتی مهربان که به آنها احساس امنیت و آرامش می دهد. بچه ها باید احساس کنند که وقتی سندمن در این نزدیکی هاست، هیچ چیز بدی برای آنها اتفاق نمی افتد.”
سندمن، اکنون فقط شخصیتی که بر پرده نکایش ظاهر می شود نیست، بلکه به صورت عروسک و کارت پستال نیز در دسترس است.Ver video "درخشش دوباره سندمن، شخصیت افسانه ای محبوب کودکان"
کشورهای اتریش و آلمان در کنترل مرزهایشان همگام شدند
مرزهای شرقی اتریش شاهد انبوه مهاجرانی است که خواهان رفتن به آلمان هستند. شامگاه روز دوشنبه تنها حدود ۷۰۰ پناهجو در شهر سالزبورگ اتریش اسکان داده شدند. محل اسکان اضطراری این پناهجویان یک پارکینگ زیرزمینی در نزدیکی ایستگاه قطار این شهر است. دولت از مردم درخواست کرده تا کیسه خواب و وسایل کمپینگ را برای کمک به پناهجویان اهدا کنند.
سالزبورگ در مرز اتریش و آلمان و در حدود ۱۵۰ کیلومتری از شهر مونیخ آلمان قرار دارد.
کنترل مرزهای اتریش و آلمان در حالی صورت می گیرد که پیشتر آلمان اعلام کرده بود برای حل بحران پناهجویان در مرزهای خود تدابیر تازه ای برقرار می کند. دولت اتریش روز یکشنبه در قبال تصمیم یک جانبه آلمان اعلام کرده بود که اقدامی متقابل برای کنترل مرزی نخواهد داشت. با اینحال در برابر موج پناهجویانی که از سوی مرزهای مجارستان وارد این کشور می شوند اتریش روز دوشنبه با تصمیم آلمان همگام شد. یکی از دلایل اصلی این کنترل مرزی و بزرگراهها جلوگیری از قاچاق انسان اعلام شده است.
ورود پناهجویان به کشورهای اروپایی با عکس العملهای متفاوتی همراه بوده است. از حدود یکسال پیش هتلی در شهر آوگسبورگ آلمVer video "کشورهای اتریش و آلمان در کنترل مرزهایشان همگام شدند"
رُزتا؛ بالا رفتن احتمال بیدار شدن فرودگر "فیلی"
ستاره دنباله دار “۶۷ پی/چوریوموف – گراسیمنکو” به خورشید نزدیک می شود و امیدها برای بیدار شدن دوباره فرودگر فیلی پررنگ.
فرودگر فیلی که پس از نقص باتری ارتباط خود با کاوشگر رزتا را از دست داد، با نزدیک شدن به خورشید می تواند از نیروی خورشیدی بهره گرفته و از خواب بیدار شود.
کُن خِرتس، مدیر فنی فرودگر فیلی، می گوید: «رزتا تقریبا در فاصله دویست کیلومتری ستاره دنباله دار در حرکت است. این کاوشگر ارسال سیگنال برای برقراری ارتباط با فیلی را آغاز خواهد کرد و اگر فیلی روشن شده باشد و انرژی خورشیدی کافی برای پاسخ دادن داشته باشد، فرستنده اش را روشن می کند و جواب می دهد و خط ارتباطی برقرار می شود و ما روی زمین خوایهم فهمید که فیلی زنده است یا خیر.»
احتمال زیادی می رود که در دو ماه آینده، باتری های خورشیدی فیلی به اندازه کافی انرژی ذخیره کنند. آنگاه تنها باید در انتظار قرارگرفتن کاوشگر رزتا در موقعیت مناسب نشست.
کُن خِرتس، مدیر فنی فیلی، در مورد ماموریت دقیق رزتا می گوید: «شرایطی را پیش بینی می کنیم که از باتری ثانویه کاری ساخته نباشد و تنها مجبور به حساب کردن روی انرژی خورشیدی باشیم. پس در پVer video "رُزتا؛ بالا رفتن احتمال بیدار شدن فرودگر "فیلی""
کلمبیا؛ کشته شدن دهها نفر در اثر سیل و رانش زمین
تلاش ها برای یافتن قربانیان حادثه رانش زمین در غرب کلمبیا ادامه دارد. بر اساس آخرین خبرها دست کم ۶۳ نفر در اثر این حادثه کشته شده اند.
صبح روز دوشنبه، در اثر بارش شدید باران و جاری شدن سیل بخشی از شهر سالگار دچار رانش زمین شد که خانه های بسیاری را ویران کرد. این اتفاق در ساعت سه صبح به وقت محلی روی داد که بیشتر مردم در خواب بودند.
یکی از نجات یافتگان می گوید: «وحشتناک بود زیرا هرگز نمی توانید چیزی شبیه این پدیده را تصور کنید که دارد اتفاق می افتد و شما می بینید کسانی را که می شناختید، از جمله بسیاری از همسایگانتان کشته شدند، اما خدا را شکر، من و دختران و نوه ام سالم هستیم.»
مقامات کمبیایی گفته اند که برخی از اجساد برای شناسایی به شهر مدلین در صد کیلومتری شمال شرقی کشور منتقل شده اند. کمبیا از نظر توپوگرافی بسیار ناهموار و در منطقه ای زلزله خیز قرار دارد. از سوی دیگر ساخت و سازهای بدون کیفیت ساختمان ها، کلمبیا را به یکی از فاجعه خیز ترین کشورهای آمریکای لاتین بدل کرده است.Ver video "کلمبیا؛ کشته شدن دهها نفر در اثر سیل و رانش زمین"
طوفان کم سابقه در سومین شهر بزرگ استرالیا
بارش باران های سیل آسا، تگرگ و طوفان شدید ساکنان بریزبن، سومین شهر بزرگ استرالیا را غافلگیر کرد. به گفته مقامات استرالیا دوازده نفر مجروح شده اند اما هیچکس در این حادثه جان خود را از دست نداده است.
سرعت طوفان یکصد و چهل کیلومتر در ساعت بوده و تگرگ خسارتهای زیادی به بار آورده است. بارش باران نیز موجب بالا آمدن آب در تقریبا تمام شهر، حتی متروها شده است.
بسیاری از کامیونها و خودروهایی که در حال تردد بودند و نیز هواپیماهای سبک بر روی باند فرودگاه واژگون شده اند. تعداد زیادی از خانه ها نیز به دلیل آبگرفتگی غیر قابل سکونتند.
صاحب یکی از این خانه ها می گوید: «همه چیز از دست رفت. تقریبا همه چیز نابوده شد. بعضی ها که خوش شانس تر بودند چند اتاق خشک برایشان باقی مانده، اما هرچیز که در پذیرایی، بالکون یا اتاق خواب بوده به کلی از بین رفته است.»
تقریبا تمام مدارس تعطیل و برق نود هزار خانه قطع شده است. حرکت قطارها نیز متوقف شده است. وزیر حمل و نقل استرالیا میزان خسارت را حداقل صد میلیون دلار برآورد می کند.
این شدیدترین طوفان ده سال اخیر در شهر بریزبن است.Ver video "طوفان کم سابقه در سومین شهر بزرگ استرالیا"
حمله مرگبار به کارگران معدن در کنیا
حملۀ مردان مسلح به کارگران معدن در کنیا دست کم ۱۴ کشته و ۱۱ زخمی بر جای گذاشت. در میان کشته شدگان یک زن نیز دیده می شود.
این حمله در نیمه شب دوشنبه و زمانی انجام شد که کارگران معدن در اقامتگاهشان در شهر مرزی ماندرا در خواب بودند.
شهر ماندرا در شمال شرق کنیا و در نزدیکی مرز سومالی قرار دارد، کشور سومالی محل استقرار اسلامگرایان تندروی الشباب است.
اگرچه تاکنون هیچکس مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته اما از آنجا که شبه نظامیان الشباب طی سالهای اخیر حملات مشابه متعددی را انجام داده اند، احتمال می رود که این حمله مرگبار نیز توسط گروه الشباب انجام شده باشد. این گروه در ماه دسامبر گذشته به جمعی از کارگران معدن حمله کردند و ۳۶ نفر را کشتند.
هدف گروه اسلامگرای الشباب سومالی وابسته به القاعده، سرنگونی دولت سومالی و برقراری حکومت اسلامی در این کشور است.
از آنجا که ارتش کنیا در عملیات اتحادیه آفریقا در سومالی برای برچیدن قدرت الشباب شرکت دارد، این گروه تروریستی تا کنون حملات متعددی را بویژه از سال ۲۰۰۷ میلادی به این سو در کشور همسایه اجرا کرده است.
حمله به دانشگاه گاریسا در شرق کنیا نیزVer video "حمله مرگبار به کارگران معدن در کنیا"
مجارستان دروازه تازهِ ورود پناهجویان به غرب اروپا
ماگیورکونییژا یکی از شهرهای کوچک صربستان طی ماه های گذشته شاهد پدیده جدید مهاجرتی بوده است. این شهر آخرین توقفگاه پناهجویان پیش از قدم گذاشتن به خاک مجارستان است. آنها قصد دارند از این طریق وارد حوزه اتحادیه اروپا شوند. دریکی از مغازه های شهر برخی از پناهجویان مشغول خرید چادر و کیسه خواب هستند. صاحب مغازه نگران نیست اما شایعاتی در باره آنها شنیده است: «نظرها مختلف است. برخی ها از حضور مهاجران ناراحتند. از این می ترسند که اتحادیه اروپا آنها را نپذیرد و برشان گرداند. آنوقت ممکن است برخی از آنها دست به کارهای خلاف نطیر دزدی بزنند و یا حتی کسی را بکشند. شاید در میان آنها تروریست وجود داشته باشد. کسی چه می داند؟»
این شهر در چند کیلومتری مرز مجارستان واقع شده، جایی که امسال بیش از شصت نفر پس از عبور غیر قانونی از مرز توسط پلیس دستگیر شدند. اکثر پناهجویان از کشورهای افغانستان، سوریه و عراق می آیند و قصد دارند به شرق و غرب اروپا بروند. آنها قصد ماندن در مجارستان را ندارند. یک مرد سوری که نمی خواست چهره اش نمایش داده شود، می گوید: «فکر می کنم وضعیت مجارستان شبیه یونان است. نه کاری هست و نه تسVer video "مجارستان دروازه تازهِ ورود پناهجویان به غرب اروپا"
تلاش جمعی از پناهجویان عراقی برای بازگشت از آلمان
شرایط دشوار اقامت پناهجویانی که از خاورمیانه به پایتخت آلمان رسیده اند سبب شده تا بسیاری از آنان به ویژه عراقی ها تصمیم به بازگشت بگیرند.
شماری از این پناهجویان خواستار بازگشت به عراق، پس از ماه ها انتظار هنوز پاسخی درخصوص درخواست پناهندگی خود نگرفته اند.
بسیاری از مهاجران که خواستار بازگشت به زادگاهشان هستند برای تهیه بلیت مجبور به فروش دارایی های ارزشمندی نظیر زیورآلات خود هستند.
یکی از این مهاجران با اشاره به رفتار مسوولان آلمانی می گوید: «آنها پناهجویان را به اردوگاه های افتضاحی بدون جای کافی برای خواب، استحمام و استراحت می فرستند. هیچ امیدی اینجا در آلمان نیست. امیدوارم هیچکس خانه اش را برای آمدن به اینجا ترک نکند.»
علاء هدروس، صاحب یک آژانس مسافرتی در برلین که پدرش اهل فلسطین و مادرش لبنانی است به بسیاری از این مهاجران برای تهیه بلیت کمک کرده است.
وی می گوید: «بسیاری هنوز باقی مانده اند. من از تعداد دقیقشان باخبر نیستم ولی زیادند. برخی از آنان مجبور شده اند دارایی های ارزشمندشان را بفروشند؛ درست مثل کاری که در جواهرفروشی کنار این دفتر انجام می شود تا بتوانند بلیتVer video "تلاش جمعی از پناهجویان عراقی برای بازگشت از آلمان"
یک روز پس از حمله خونین به دانشجویان، کنیا همچنان در شوک
چهار مهاجم عضو گروه الشباب از هم پیمانان القاعده، در سپیده دم روز پنج شنبه به خوابگاه دانشگاه گریسا در کنیا یورش بردند.
آنها صدها دانشجو را که از مناطق مختلف کشور در این مکان اسکان داده شده بودند، در خواب غافلگیر کردند.
یکی از اعضای گروه امداد می گوید: «آنها فقط تیراندازی می کردند. برخی از ناحیه پا بشدت مجروح شدند و برخی را نیز تنها از ناحیه سر هدف گرفتند. آنها بدون هدف به هر طرف تیراندازی می کردند.»
حمله شب گذشته سرانجام با مداخله نیروهای امنیتی به پایان رسید و در پایان درگیری ها چهار مهاجم، کمربندهای انفجاری خود را منفجر کردند.
به گفته بازماندگان این حادثه، افراد الشباب دانشجویان مسلمان و غیر مسلمان را از یکدیگر جدا می کردند و به مسلمانان اجازه می دادند که دانشگاه را ترک کنند. سپس ابتدا از لحاظ روانی قربانیانشان را شکنجه می دادند و بعد با خونسردی می کشتند.
به گفته مقامات، این حادثه تروریستی تاکنون ۱۴۷کشته بر جای گذاشته و احتمالا شمار قربانیان افزایش می یابد. صبح روز جمعه، بسیاری از خانواده ها به سردخانه نایروبی آمدند تا اخبار کاملتری از وضعیت فرزندانشان کسب کنند.Ver video "یک روز پس از حمله خونین به دانشجویان، کنیا همچنان در شوک"
اظهارات جنجال برانگیز وزیر خارجه هلند در خصوص استفاده از ماسک اکسیژن در پرواز ام اچ ۱۷
وزیر خارجه هلند ضمن ابراز تاسف درخصوص اظهارات اخیرش درباره یکی از مسافران کشته شده در هواپیمای مالزیایی گفت که «واقعا از طرح این اطلاعات متاسف است اما نمی خواهد شاهد ناراحتی هیچ خانواده دیگری باشد.»
فرانس تیمرمن، پیش تر گفته بود که یکی از مسافران پرواز ام اچ ۱۷ که بر فراز اوکراین منهدم شد ماسک به صورت داشته است.
این اطلاعات می توانست به این موضوع تعبیر شود که برخی از مسافران هواپیما پس از اصابت موشک بلافاصله کشته نشده و از ماسک اکسیژن استفاده کرده اند.
وکیل برخی از اقوام قربانیان این حادثه می گوید:« ناامید کننده است. همه به دنبال روشن شدن گوشه هایی از این معما هستند و هر گونه اطلاعات هرچند کوچک مورد بحث و ارزیابی قرار می گیرد. مردم همچنان عزادار هستند که تحت الشعاع کندی عملیات شناسایی است و همچنین این واقعیت که انجام تحقیقات در اوکراین ممکن نیست. انتشار اینگونه اطلاعات موجب سردرگمی و آشفتگی مردم می شود.»
روز ۱۷ ژوئیه، هواپیمای مسافربری بوئینگ متعلق به شرکت هواپیمایی مالزی با ۲۹۸ سرنشین در مسیر آمستردام به مقصد کوالالامپور در مالزی در حرکت بود که در منطقه ای در شرق اوکراین سقوط کرد و تمامی سرنشینان آن کشته شدند. اغلب مسافران این هواپیما شهروندان هلند بودند.
تحقیقات اولیه حاکی است این هواپیما بر اثر اصابت «اجسام پرشتاب» منهدم شده است.Ver video "اظهارات جنجال برانگیز وزیر خارجه هلند در خصوص استفاده از ماسک اکسیژن در پرواز ام اچ ۱۷"
دولت اوکراین: آوازخوان روس «روز سکوت» را نقض کرد
دولت اوکراین می گوید «روز سکوت» به دلیل حمایت آنا نتربکو آوازخوان روس از جدایی طلبان نقض شده است.
ارتش اوکراین و جدایی طلبان هوادار مسکو روز سه شنبه درگیری نظامی را به حال تعلیق درآوردند.
آنا نتربکو آوازخوان اپرا که دارای تابعیت دوگانه روسیه و اتریش است همزمان با برپایی «روز سکوت» در سن پترزبورگ یک میلیون روبل معادل ۱۸هزار و ۴۳۹دلار را به تئاتر شرق اوکراین اهدا کرد.
همچنین سخنان وی از سوی دولت اوکراین به حمایت از جدایی طلبان تعبیر شد. وی گفت: «به جنگ باید در اولین فرصت ممکن پایان یابد ولی این موضوعی سیاسی است و من اهل آن نیستم. می خواهم که این حرکت را در حمایت از هنر انجام دهم. مطمئنم که آنجا سفر خواهم کرد ولی ما احتمالا منتظر می مانیم تا جنگ پایان یابد.»
یک روز پیش از آن در شرق اوکراین دو غیرنظامی کشته و شماری مجروح شدند. یکی از کشته شدگان در منطقه کوبیشیوسکی و دیگری در منطقه پتروفسکی جان باخت. بر اثر بمباران شبانه ۲۰ساختمان مسکونی نیز آسیب دیده است.
جنگ داخلی در شرق اوکراین طی هفت ماه گذشته بیش از ۴هزار ۳۰۰ کشته برجاگذاشته و صد ها هزار تن را فراری داده است. دولت فدراسیون روسیه از سوی اوکراین و دولت های غرب به تقویت جدایی طلبان علیه دولت مرکزی و ایجاد ناآرامی در اروپا متهم است.Ver video "دولت اوکراین: آوازخوان روس «روز سکوت» را نقض کرد"
نخست وزیر نپال از مناطق زلزله زده بازدید کرد
سوشیل کویرالا، نخست وزیر نپال از منطقه ای در شرق کاتماندو، پایتخت که از دو زمین لرزه اخیر بیشترین خسارت ها را دیده بازدید کرد.
به گزارش مقام های رسمی نپال زمین لرزه ۷.۳ ریشتری روز سه شنبه دست کم یکصد کشته و بیش از ۲۵۰۰ زخمی برجای گذاشته است.
دو روز پس از دومین زمین لرزه نپال عملیات امداد و نجات ادامه دارد.
صدها نیروی نظامی از نپال، هند و آمریکا به همراه هلی کوپترهای آمریکایی و نپالی، در عملیات جستجو شرکت دارند.
در همین حال جستجو برای یافتن یک فروند هلیکوپتر آمریکایی که سه شنبه شب در جریان عملیات کمک رسانی به قربانیان زمین لرزه ناپدید شد ادامه داد. گفته می شود این هلیکوپتر حامل شش تفنگدار نیروی دریایی آمریکا و دو غیر نظامی نپالی بوده است.
ساکنان کاتماندو و اطراف آن که به تدریج زندگی روزمره خود را در میان ویرانه های به جا مانده از زمین لرزه نوزده روز پیش از سرمی گرفتند، در پی زلزله روز سه شنبه با هراس و وحشتی وصف ناپذیر روبرو هستند.
ترس و نگرانی از احتمال وقوع زمین لرزه ای دیگر خواب آرام را از چشمانشان ربوده و آنها ترجیح می دهند در فضایی باز زیر چادرهایی موقت شب را به صبح برVer video "نخست وزیر نپال از مناطق زلزله زده بازدید کرد"
بحران زباله در بیروت معترضان را به خیابانها کشاند
بحران زباله در بیروت، صدها معترض را به خیابانها کشانده است. انباشت کوهی از زباله در پایتخت لبنان، سبب شده تا شهروندان علیه دولت تجمع کرده و شعار بدهند.
رسانه های محلی بیروت گزارش می دهند که مردم از گسترش و اشاعه بیماریها نگران هستند و پودر سمی سفید رنگی بر روی زباله ها پاشیده می شود تا موش و سایر حیوانات از محل زباله ها دور نگه داشته شوند.
از «درگیرهای داخلی طولانی مدت در سوریه و بحران اقتصادی در این کشور»، به عنوان یکی از دلایل پدید آمدن بحران دفع زباله در کشور یاد می شود. اختلاف میان دولت لبنان و بخش خصوصی نیز به بحران زباله شدت بخشیده و اکنون در دمای بالای ۳۰ درجه بیروت، هر روز به انبوه زباله های متعفن افزوده می شود.
یک شهروند لبنانی معترض می گوید: «ما امروز اینجا هستیم تا به فساد و به زباله بگوییم «نه». زباله ای که برای سلامتی مضر است، همه جا دیده می شود. ما به اندازه کافی مشکل داریم، این نباید به مشکل تازه ای تبدیل شود و باید زود برطرف اش کنیم. از خواب بیدار شوید.»
برخی از سکنه بیروت نیز تلاش می کنند با روش ساده سوزاندن زباله ها، از آنها خلاص شوند.Ver video "بحران زباله در بیروت معترضان را به خیابانها کشاند"
برنامه های آینده آژانس فضایی اروپا در گفتگو با دو مدیرعامل این نهاد
آژانس هوایی اروپا، برخی از بهترین دستاوردهایش را در نمایشگاه هوایی پاریس به نمایش گذاشته است. در غرقه این نهاد می تواند محصولاتی چونه آی ایکس وی (حمل کننده واسط آزمایشی) و البته فیله مشهور را که سال گذشته روی ستاره دنباله دار فرود آمد و در حال حاضر از خواب بیدار شده و آماده خدمت به جهان دانش است، مشاهده کرد.
در حاشیه این نمایشگاه با یان ونا، رئیس کنونی آژانس فضایی آلمان که در آغاز ماه ژوئیه مسوولیت را در دست می گیرد و ژان ژک دوردن که در پایان ماه جاری بازنشسته می شود، گفتگو کرده ایم.
یورونیوز: وقتی به فیله نگاه می کنید، چه حسی دارید؟
ژان ژاک دوردن: «حس خوبی دارم، با چنین موفقیتی، الان می توانم بگویم برای من زمان بسیار مناسبی برای ترک اینجاست. فکر می کنم بهترین زمان باشد.»
یورونیوز: فیله چه کاری قرار است انجام دهد؟ قصد دارید چه استفاده ای از آن بکنید؟
یان ونا: «هشت سال پیش که به آژانس فضایی آلمان آمدم و این آزمایش شگفت انگیز را که دیدم، گفتم عملی نیست. بخاطر اینکه من یک مهندس عمرانم و فکر می کردم که این کار ممکن نیست. سه روز است که خورشید بر کاوشگر می تابد و فیله اکنون فعVer video "برنامه های آینده آژانس فضایی اروپا در گفتگو با دو مدیرعامل این نهاد"
نیاز سازمان جهانی بهداشت به کمک های مالی بیشتر برای مهار ابولا
به گفته سازمان جهانی بهداشت گسترش ویروس ابولا در غرب آفریقا کاهش چشمگیری داشته است.
همزمان، دولت سیرالئون می گوید که این کشور از قرنطینه در آمده است.
اما مقام های سازمان جهانی بهداشت نگران کمبود منابع مالی و انسانی اند. آنها می گویند تا اواسط ماه فوریه یعنی تا حدود سه هفته دیگر بودجه مربوط به مبارزه با ابولا به صفر می رسد در حالی که این بیماری می تواند تا سه یا چهار ماه دیگر کاملا تحت کنترل درآید.
دکتر بروس ایلوارد، معاون مدیر سازمان جهانی بهداشت گفت: «وضعیت امروز مانند آن است که انگار از سه یا چهار ماه پیش، دو مار کبرا در تختخواب داشته ایم. چراغ ها باید روشن بمانند و هیچکس به تختخواب نرود. تا زمانی که کبراها هستند، هیچکس به خواب نمی رود اما اکنون که یکی از آن دو کبرا مرده یا از آنجا رفته، مانند آن است که ما چراغ را خاموش کنیم و به رختخواب برویم. پیام من این است که نسبت به این ویروس، ما هنوز در وضعیت بسیار خطرناکی هستیم.»
تا کنون بیست و یک هزار و هفتصد و بیست و چهار مورد ابتلا به ابولا گزارش شده که موجب مرگ هشت هزار و ششصد و چهل و یک تن عمدتا در لیبریا، سیرالئون و گینه شده است.Ver video "نیاز سازمان جهانی بهداشت به کمک های مالی بیشتر برای مهار ابولا"
هراس و وحشت زلزله زدگان نپال از احتمال وقوع زمین لرزه ای دیگر
ساکنان کاتماندو، پایتخت نپال و اطراف آن که در تلاش بودند زندگی روزمره خود را در میان ویرانه های به جا مانده از زمین لرزه هجده روز پیش از سرگیرند، در پی زلزله روز سه شنبه با هراس و وحشتی وصف ناپذیر روبرو هستند.
ترس و نگرانی از احتمال وقوع زمین لرزه ای دیگر خواب آرام را از چشمانشان ربوده و آنها ترجیح می دهند در فضایی باز زیر چادرهایی موقت شب را به صبح برسانند.
این زلزله زدگان به آب، غذا و دیگر اقلام ضروری نیاز دارند. یکی از آنها گفت: «امکاناتی تدارک دیده شده اما کافی نیست. مقداری مواد غذایی در اختیار ما قرار داده اند اما به کمک بیشتری نیاز داریم.»
به گزارش مقام های رسمی نپال زمین لرزه ۷.۳ ریشتری روز سه شنبه دست کم یکصد کشته و بیش از ۲۵۰۰ زخمی برجای گذاشته است.
در زمین لرزه مرگبار ۲۵ آوریل که قدرت آن ۷.۸ درجه در مقیاس ریشتر گزارش شده دست کم ۸۰۴۶ جان باختند و بیش از ۱۷۸۰۰ نفر زخمی شدند.
عملیات نجات و امدادرسانی در مناطق زلزله زده ادامه دارد. هلی کوپترهای امدادرسانی به مناطق کوهستانی که رانش زمین رخ داده اعزام شده اند. هلی کوپترهای ایالات متحده آمریکا نیز گروه امداد را همراهیVer video "هراس و وحشت زلزله زدگان نپال از احتمال وقوع زمین لرزه ای دیگر"
جزایر یونان توان خدمات دهی به پناهجویان را ندارند
روزانه بین ۳ تا ۴ هزار مهاجر و پناهجو از سواحل ترکیه با قایق های بادی خود را به یونان بحران زده می رسانند.
از ماه ژانویۀ سال جاری بیش از ۱۲۵ هزار نفر از آنان وارد جزایر این کشور شده اند، رقمی که نسبت به سال گذشته افزایشی ۷۵۰ درصدی نشان می دهد.
دولت یونان با جابجایی مهاجران توسط کشتی های مسافربری درصدد کاستن از تراکم جمعیت در جزایری است که به دلیل خیل عظیم مهاجران توان خدمات دهی به آنان را ندارند.
مدیر یکی از رستورانهای جزیره لزبوس می گوید:«این جزیره نمی تواند پذیرای این همه جمعیت باشد، جمعیتی انبوه از کشورهای مختلف که چیزی برای خوردن و نوشیدن و جایی برای خواب ندارند. هوا هنوز خوب است اما چند روز دیگر فصل باران شروع و هوا سرد می شود. مهاجران چه کار خواهند کرد و کجا پناه خواهند گرفت؟»
اتحادیه اروپا برای مواجه با هزاران مهاجری که از طریق دریای مدیترانه به ایتالیا و یا از طریق دریای اژه وارد یونان می شوند، در صدد ایجاد گروه های ویژه در نقاط ورودی آنان به خاک اروپاست.
این گروها بطور ضربتی از مهاجران ثبت نام بعمل آورده و به مدیریت بحران مهاجرت خواهند پرداخت، طرحی که هنوز به بوتهVer video "جزایر یونان توان خدمات دهی به پناهجویان را ندارند"
دولت مقدونیه می گوید وضعیت در شمال آرام است
پس از دو روز عملیات نظامی در شمال مقدونیه، ساکنان محل درگیری در شهر «کومانوو» به خانه های خود بازگشتند. این منطقه به دلیل درگیری میان پلیس و نیروهای مسلحی که گفته می شود یک گروه تروریستی بوده است، محل تبادل آتش بود که در نتیجۀ آن دست کم ۲۲ نفر جان باخته اند.
به گفتۀ وزارت کشور مقدونیه، هشت نفر از این قربانیان پلیس و ۱۴ نفر دیگر نیز از اعضای این گروه مسلح تروریستی هستند.
یکی از ساکنان این محله می گوید: «هیچ تروریستی اینجا نبود. اصلا معلوم نیست آنها چه کسانی بودند. اعضای خانواده ام صدای شلیک شنیدند که از آنطرف می آمد. وقتی تیراندازی شروع شد همه خواب بودند. اعضای خانواده ام از طریق پنجره از خانه خارج شده و تمام مدت درگیری را در زیرزمین مخفی شدند تا بتوانند در ساعات پایانی شب از اینجا خارج شوند.»
در پی این واقعه شورای امنیت ملی مقدونیه یک جلسۀ فوق العاده با حضور وزرای دولت و رهبران احزاب این کشور تشکیل داد. احزاب مخالف و رهبران آلبانیایی تبارهای مقدونیه نیز به این نشست فوق العاده دعوت شده بودند. در این جلسه دولت دو روز عزای عمومی به خاطر از دست دادن «هشت پلیس قهرمان» اعلام کرده است.Ver video "دولت مقدونیه می گوید وضعیت در شمال آرام است"
بازسازی ویلای سابق آل کاپون
ویلای سابق آل کاپون، تبهکار افسانه ای در سواحل میامی برای تولیدات تصویری و عکاسی و تولید فیلم بازسازی شده است. آل کاپون در دهه ۱۹۲۰ و ۱۹۳۰ در شیکاگو به شهرت رسید.
این ویلا به سبک معماری موسوم به استعماری ساخته شده است و دارای هفت اتاق خواب است و مساحتی ۲۸۰۰ متر مربعی دارد و سال گذشته سرمایه گذاری خصوصی آن را به قیمت ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار یورو خریداری کرد.
دیردر ماری کاپون، برادرزاده آل کاپون که ۷۵ سال دارد فیلمنامه ای درباره زندگی عمویش نوشته است و می گوید که امیدوار است که قسمتهایی از این فیلمنامه در ویلای بازسازی شده عمویش فیلمبرداری شود.
او بخشی از کودکی اش را در این ویلا گذراند و شنا را در آنجا همراه با عمویش یاد گرفت.
برادرزاده آل کاپون با نشان دادن استخر ویلا می گوید: «من در این استخر با او شنا می کردم که در آن زمان استخری از آب شور بود که از دریاچه بیسکین به آن آبرسانی می شد و در نتیجه آب، بسته به جزر و مد بالا و پایین می رفت.»
آل کاپون این ویلا را در سال ۱۹۲۸ و در دوران رکود اقتصادی خریداری کرد. در آن زمان صنعت گردشگری منطقه در پی طوفان سال ۱۹۲۶ صدمه دیده بود و در نتیجVer video "بازسازی ویلای سابق آل کاپون"
نخستین پارلمان دموکراتیک در میانمار پس از ۵۳ سال
نخستین پارلمان دموکراتیک میانمار(برمه) بعد از ۵۳ سال، روز دوشنبه آغاز به کار کرد. صدها نفر از نمایندگان پارلمان جدید برمه که اکثریت آنها از
حزب لیگ ملی برای دموکراسی برهبری آنگ سان سوچی هستند در افتتاحیه شرکت کردند.
حزب خانم سوچی ۸۰ درصد کرسی های انتخابی پارلمان را کسب کرده است با این حال یک چهارم کرسی های پارلمانی بر اساس قانون اساسی در اختیار نظامیان است.
بر اساس قوانین میانمار خانم سوچی به دلیل داشتن فرزندانی با ملیت خارجی نمی تواند سمت ریاست جمهوری را عهده دار شود و بهمین خاطر احتمال می رود هتین کیاو از حزب خانم سوچی برای ریاست جمهوری نامزد شود. خانم سوچی گفته است که او نقشی فراتر از رئیس جمهوری ایفا خواهد کرد.
خین ماونگ مینت نماینده پارلمان از حزب خانم سوچی می گوید: «هنوز فکر می کنم خواب می بینم که در پارلمان هستم. هیچ کس فکر نمی کرد که لیگ ملی هرگز بتواند دولت تشکیل دهد. این رویداد نه تنها میانمار که کل جهان را تکان داده است.»
آنگ سان سوچی برنده جایزه صلح نوبل، ۱۵ سال را در حبس خانگی در برمه گذراند و در سال ۲۰۱۰ حبس او به پایان رسید. با پیروزی تاریخی حزب خانم سوچی در پاVer video "نخستین پارلمان دموکراتیک در میانمار پس از ۵۳ سال"
آیا نفرتی تی به دنیای ما بازمی گردد؟
درۀ پادشاهان در جنوب مصر، باز هم خبرساز شده است. نیکلاس ریوز، باستان شناس و مصر شناس بریتانیایی که پیش از این، با انتشار فرضیۀ خود در مورد مقبرۀ نفرتی تی، ملکۀ مشهور و زیباروی مصر، نام خود را بر سر زبان ها انداخته بود، به این کشور رفته است تا این فرضیه را عملی کند. وی سالهاست که در جستجوی یافتن مقبرۀ نفرتی تی است.
این باستان شناس می گوید: «جنبۀ جالب اسکن سطح دیوارها این است که به شما امکان می دهد رنگ های نقاشی های دیواری را پس بزنید و آنچه را که این نقاشی ها مخفی می کرده اند، ببینید. با این اسکن ها می توان شکل فیزیکی لایه های پشت این دیوارها را دید. اسکن این دیوارها، بخش های جالب توجهی را فاش کرده است که طبیعی به نظر نمی رسند.»
به گفتۀ این باستان شناس، نفرتی تی، ملکۀ مصر که چهارده قرب پیش از میلاد مسیح می زیسته، در همان آرامگاهی دفن شده که توتانخامون، فرعون مصر به خواب رفته است. توت عنخ آمون پسر «آکن آتون»، فرعون مصر است که در سن ۱۰ سالگی و پس از مرگ پدرش به قدرت رسید و پس از ۹ سال حکومت، در سن ۱۹ سالگی درگذشت. نیکلاس ریوز معتقد است توت عنخ آمون به طور ناگهانی و در سن ۱۹ سالگی درگذVer video "آیا نفرتی تی به دنیای ما بازمی گردد؟"
نخستین سینمای دارای تخت اروپا
اولین سینمای دارای تخت به جای صندلی در اروپا دو هفته پیش در بوداپست افتتاح شد. برای این سینما بیش از سه میلیون یورو سرمایه گذاری شده است و ده سال ساخت آن طول کشیده است. تماشاگران در این سینما می توانند فیلم را با دراز کشیدن روی تخت و با بالشتهایی زیر سرشان دنبال کنند.
لازلو جانکورا مدیر این سینما می گوید: «اگر کسی دوست دارد در خانه دراز بکشد و سرش را روی بالشت بگذارد و در عین حال صفحه تلویزیون خانه به نظرش به اندازه کافی بزرگ نیست و می خواهد از مدرن ترین امکانات صدا و نور و پرده بزرگ واقعی بهره ببرد ما می توانیم هر دو این امکانات را به او ارائه کنیم.»
از آنجا که موضوع بهداشت در این سینما بسیار با اهمیت است، منسوجات مورد استفاده برای تختها و بالشها در این سینما بسادگی قابل شستشو هستند.
یکی از تماشاگران ابراز امیدواری می کند که از آنجا که این سینما تازه افتتاح شده است، تختهایش هنوز تمیز باشند.
در قدم اول در این سینما به جای فیلمهای جدید فیلمهای کلاسیک قدیمی به نمایش در می آیند.
سانس نمایش اول بعدازظهر این سینما برای فیلمهای خانوادگی و بچه ها خواهد بود. فیلمهای کمدی و درام در ابتدای شب نمایش داده می شوند و فیلمهای آخر شب هم فیلمهای ترسناک خواهند بود.
یکی دیگر از تماشاگران در مورد احتمال به خواب رفتن هنگام تماشای فیلم در این سینما می گوید:«فکر کنم به فیلم هم بستگی دارد. موقع تماشای یک فیلم خسته کننده ممکن است خوابتان ببرد، ولی من دوستش داشتم.»
در این سینما هر نفر فقط یک بلیط برای کل یک تخت می تواند تهیه کند که قیمت آن ۱۸ یورو است که دو نفر همراه با دو بچه زیر ده سال می توانند از آن استفاده کنند.Ver video "نخستین سینمای دارای تخت اروپا"
سناتور مک کین: توافقنامه هسته ای با ایران، توافق بسیار بدی است
جان مک کین را اغلب سیاستمداری مستقل می دانند. این کهنه سرباز جنگ ویتنام بی پرده و صریح سخن می گوید و یکی از چهره های همیشه حاضر در سیاست ایالات متحده آمریکاست. مک کین در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۸ مغلوب باراک اوباما شد، با این حال امروز هم قدرتی سیاسی به حساب می آید. سیاستمدار ۷۸ ساله در انتخابات سال ۲۰۰۰ هم در رقابتهای درون حزبی از جرج دبلیو بوش شکست خورد. ایزابل کومار، خبرنگار یورونیوز، در حاشیه نشست بین المللی امنیت در هالیفاکس کانادا با سناتور مک کین گفتگو کرده است.
یورونیوز: سپاس از اینکه در برنامه گفتگوی جهانی همراه ما هستید. در اروپا عده بسیاری شما را به خاطر حضورتان در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۰۸ به یاد دارند. پس از گذشت ۶ سال، این تجربه کمکی برای شما بود یا مانعی؟
جان مک کین: «به نظرم شرکت در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده مفید بود. اما پس از شب انتخابات، به هیچ وجه فکر نمی کردم که جهان، امروز به این شکل باشد. وضعیت امنیتی به شدت خراب شده واز میزان نفوذ آمریکا در جهان به میزان زیادی کاسته شده است.»
یورونیوز: یکی از پرسشهای مکرر سایت یورونیوز این است که آیا دوباره نامزد انتخابات خواهید شد؟
جان مک کین: «نه»
یورونیوز: به هیچ وجه؟
جان مک کین: «نه. به نظرم بعد از دو بار تلاش، باید درسم را از رأی دهنگان گرفته باشم.»
یورونیوز: در این صورت حزب جمهوریخواه خیلی نامزدهای قوی ندارد. اما اگر از شما بخواهند سه نامزد قوی در حزب جمهوریخواه را نام ببرید، از چه کسانی حمایت می کنید؟
جان مک کین: «من تصمیم ندارم از قدرت خود برای حمایت از کسی استفاده کنم، تا زمانی که کمپین انتخاباتی آنها را نبینم. اما جِب بوش، فرماندار سابق فلوریدا یکی از نامزدهای احتمالی است. دوست عزیز من لیدسی گراهام هم یکی از زیرکترین افراد در حوزه مسأله امنیت ملی آمریکاست. مارکو روبیو، سناتور فلوریدا هم پیشرفت بسیار چشمگیری دارد.»
یورونیوز: به نظرتان موضوعات مطرح در انتخابات بعدی چه خواهد بود؟
جان مک کین: «اگر شش ماه پیش بود، می گفتم اقتصاد، مسأله انرژی و مسأله بهداشت و درمان که البته هنوز هم مطرح است. اما الآن، [وضعیت] امنیت ملی و سیاست خارجی خیلی مهمتر شده است. داعش، مسلمانان افراطی، جنبشهای اسلامی افراطی تا مدتها گریبان ما را خواهد گرفت. لذا به نظرم، امنیت ملی و سیاست خارجی یکی از دو یا سه مسأله مهم در انتخابات بعدی باشد.»
یورونیوز: یکی دیگر از بینندگان به نام دام لوندو پرسیده است: “آیا هنوز خواب کاخ سفید را می بینید؟”
جان مک کین: «خواب کاخ سفید؟ نه. خواب کاخ سفید را نمی بینم. بهترین درمان برای شکست این است که آدم خودش را حسابی مشغول کند. من هم مستقیم [پس از شکست در انتخابات] به سنا رفتم و تا جایی که می توانستم خودم را درگیر کار کردم. البته نامزد جمهوریخواهان در انتخابات افتخارآمیز بود. وقتی از آکادمی نیروی دریایی آمریکا فارغ التحصیل شدم، در حالیکه نفر پنجم از آخر بودم، فرمانده گروهانم پیش بینی چنین چیزی را نمی کرد.»
یورونیوز: آن موقع انتخاب شما برای معاون رئیس جمهور بحث انگیز شد. آیا هنوز هم معتقدید انتخاب سارا پیلین به عنوان معاون خود کار درستی بود؟
جان مک کین: «سارا پیلین به ما انرژی داد، موقعیت ما را در نظرسنجی ها بالا برد. جناح چپ لیبرالها شدیداً به او تاختند. در سیاست آمریکا همینطور است. اما این حمله ها، احتمالاً نامنصفانه ترین حملاتی بود که تاکنون در صحنه سیاست آمریکا دیده ام.»
یورونیوز: فضای سیاسی واشنگتن مسموم است. بخصوص از زمانی که باراک اوباما تصمیم گرفته اصلاحاتی در قانون مهاجرت انجام دهد، اوضاع بدتر شده است. به نظرتان، اوضاع چقدر بدتر می شود؟
جان مک کین: «به نظرم بد است. اما می دانم که جمهوریخواهان می دانند نمی توانیم درگیر این شویم که تک تک کارهای اوباما را تلافی کنیم. الآن، هم در مجلس نمایندگان، هم در کنگره اکثریت باماست. باید به آمریکاییها نشان دهیم که می توانیم حکومت کنیم. اما نمی توانیم تنها به حزبی تبدیل شویم که فقط بلد است بگوید: نه. آمریکایی ها حزبی را می پسندند که مثبت باشد: حزب آری.»
یورونیوز: آبل آلمک از بینندگان پرسیده است در چه شرایطی شما از متوقف کردن کار دولت حمایت خواهید کرد؟
جان مک کین: «تحت هیچ شرایطی. الآن شاهد شرایطی هستیم شبیه آنچه قبلاً [۲۰۱۳ ] رخ داد که تعطیلی دولت را توجیه می کند. من همان موقع هم مخالف بودم.»
یورونیوز: اما برخی از اعضای حزب شما از این طرفداری می کنند.
جان مک کین: «فکر نمی کنم در اکثریت باشند. رهبر حزب جمهوریخواهان گفته است که تعطیلی دولت در کار نخواهد بود. دفعه پیش که دولت تعطیل شد، ۶۰۰ هزار توریست که عمدتا اروپایی بودند، نتوانستند از پارکهای ملی و پارک ملی گرند کنیون در آریزونا را دیدن کنند.»
یورونیوز: بنابر نتایج انتخابات میاندوره ای کنگره ، شما به احتمال خیلی خیلی زیاد رئیس بعدی کمیته خدمات نظامی آمریکا خواهید بود و نقشی کلیدی در سیاست خارجی خواهید داشت. اولویتهای شما در سیاست خارجی و دفاع آمریکا چیست؟
جان مک کین: «در وهله اول فکر می کنم باید جلوی این کاهش های خودبه خودی در هزینه های دفاعی و هزینه های دیگر دولتی را بگیریم. ما نیروی نظامی خود را ضعیف کرده ایم. این نکته را من از همه فرماندهان نظامی می شنوم و تنها عقیده شخصی ام نیست. موضوع دوم این است که هر کاری لازم است انجام شود تا رهبری جهانی آمریکا را دوباره احیا کنیم. منظورم این است که پیشروی بقیه جهان باشیم. به عبارت دیگر، باید چنان سیاست خارجی مستحکمی داشته باشیم که اولاً به پوتین بفهمانیم که نمی تواند از هر مرز اروپایی که مایل بود، عبور کند؛ دوماً داعش را شکست دهیم. در این باره استراتژیی وجود ندارد. در نتیجه باید استراتژی ای برای تضعیف و در نهایت برای شکست دادن داعش ایجاد کنیم.»
یورونیوز: به این موضوعات برخواهیم گشت. اما پاسخ شما به کسانی که از شما انتقاد می کنید و شما را تندرو می دانند، چیست؟Ver video "سناتور مک کین: توافقنامه هسته ای با ایران، توافق بسیار بدی است"
نسخه جدید «سرفیس پرو»ی مایکروسافت به بازار اروپا عرضه شد
جدیدترین نسخه تبلت – لپ تاپ مایکروسافت، موسوم به «سرفیس پرو ۳» اخیرا در اروپا به بازار عرضه شده است.
این نسخه جدید در پی فروش بسیار کم اولین «سرفیس» طراحی شد. این تبلت ۷۹۸ گرم وزن دارد و صفحه نمایش آن ۱۲ اینچ است.
ششصدهزار دستگاه از مدل اولیه موسوم به «سرفیس پرو ۲» در کل جهان به فروش رفت، در حالیکه آی پد، شانزده هزار دستگاه فروخت.
مایکروسافت امیدوار است با افزودن «داکینگ استیشن» یا جایی برای اتصال به این دستگاه، بتواند به نتایج بهتری دست پیدا کند. این وسیله جنبی برای اتصال و شارژ کردن لپ تاپ و همچنین نمایشگرهای اچ دی، سیستم های صوتی، کیبورد و چاپگر به کار می رود.
یکی از نکته های برجسته «سرفیس پرو ۳» قلم آن است که با آن می توان بر روی نمایشگر یادداشت کرد. این قلم احساس نوشتن روان و واقعی را در کاربر ایجاد می کند.
همچنین می توان با فشردن دکمه موجود بر روی قلم، نرم افزار «وان نوت» را حتی زمانی که لوح در حالت «خواب» است، اجرا کرد.
باب او دانل، تحلیلگر در مرکز پژوهش «تکنالیسیس» معتقد است این دستگاه، دسترسی به همه خدمات مایکروسافت را ممکن می کند. او می گوید: «سرفیس، یک دندانه در کل چرخه سخت افزار مایکروسافت است و به کاربر اجازه دسترسی به همه خدمات مایکروسافت را می دهد. مانند آفیس، اسکایپ، بینگ، وان درایو و وان نت. مایکروسافت در نظر دارد کاربران آی پد و تلفن های آندروید را نیز پوشش دهد.»
قیمت «سرفیس پرو ۳» از ششصد یورو شروع می شود و قیمت مجهزترین آن به ۱۵۰۰ یورو می رسد. به نظر تحلیلگری دیگر، گرانی این دستگاه نقطه ضعف آن است.
آوی گرینگارت مدیر پژوهش دستگاه های مصرف کننده در «کارنت آنالیسیس» می گوید: «برای داشتن یک محصول قوی، با قابلیت حمل راحت و بسیار سبک باید پول هنگفتی خرج کرد. ولی اگر فقط به دنبال یک لوح رایانه سبک و نازک هستیم، دستگاههای بسیار ارزان در بازار وجود دارد.»
در هر حال به نظر می رسد دستگاه های دو منظوره ای که هم بعنوان تبلت و هم بعنوان لپ تاپ از آنها می توان استفاده کرد محبوبیت بسیاری در میان کاربران دارند.Ver video "نسخه جدید «سرفیس پرو»ی مایکروسافت به بازار اروپا عرضه شد"
برنامه بودجه سال ۲۰۱۵ فرانسه تشریح شد
وزارت اقتصاد و دارایی فرانسه برنامه بودجه سال ۲۰۱۵ این کشور را روز چهارشنبه تقدیم شورای وزیران کرد.
حفظ روند رشد اقتصادی کشور و مبارزه با نرخ بیکاری از اولویتهای این برنامه بودجه است.
میشل سپن، وزیر دارایی فرانسه درباره برنامه بودجه می گوید: «در وضعیت اقتصادی نامناسب حال حاضر که همه در جریان آن هستند، دولت تصمیم گرفت استراتژی اقتصادی خود که در بهار امسال آنرا تشریح کرده بود را حفظ کند. ما مسئولیت وضعیت بودجه ای کشور را بعهده می گیریم و اعمال تدابیر ریاضتی را رد می کنیم.»
میزان کسری بودجه فرانسه در سال ۲۰۱۴ به رقم ۴.۴ درصد می رسد این رقم برای سال ۲۰۱۵ با یک دهم درصد کاهش باز هم از هدف از پیش تعیین شده اتحادیه اروپا یعنی سه درصد دور است. پیش بینی میشود در سال ۲۰۱۶ میزان کسری بودجه این کشور ۳.۸ درصد باشد.
رقم بالای کسری بودجه و نرخ پایین رشد اقتصادی، میزان بدهی های فرانسه را به رقم رکورد بیش از دو هزار میلیارد یورو رسانده است.
مارک توآتی، اقتصاددان می گوید: «تدابیر واقعی برای اقتصاد اعمال نمی شود. به اصلاحات و تدابیر ریشه ای برای اقتصاد فرانسه نیاز داریم. نه سارکوزی و نه اولاند این نوع تدابیر را به مرحله اجرا در نیاورده اند. ادامه افزایش کسری بودجه، بالا رفتن بدهی های دولتی را نیز در پی خواهد داشت. نرخ بهره استقراض دولتی اکنون پایین است اما روزی می رسد که بازار از خواب بیدار می شود و متعاقب آن نرخ بهره بالا می رود در این حالت با مشکلی همانند بحران یونان در فرانسه مواجه خواهیم شد.»
بدین ترتیب نرخ بدهی های دولت فرانسه در سال ۲۰۱۴ معادل ۹۵.۳ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور خواهد بود. در سال آینده میلادی این رقم افزایش ۱.۹ درصدی به خود می بیند و در سال ۲۰۱۶ میلادی به رقم ۹۸ درصد می رسد.
پیش بینی رشد اقتصادی یک درصدی در سال ۲۰۱۵ مبنای برنامه بودجه فرانسه قرار گرفته است. دولت فرانسه که با توجه به فشار افکار عمومی و رسانه تمایل ندارد به سراغ افزایش میزان مالیاتها برود، با چالش مبارزه با کسری بودجه خود روبرو خواهد بود.Ver video "برنامه بودجه سال ۲۰۱۵ فرانسه تشریح شد"
نمایشگاه فناوری دیجیتال «لووِب» در پاریس
پاریس به رسم ده سال گذشته، هر دسامبر با برگزاری نمایشگاه «لووِب» (LeWeb) به مرکز دنیای دیجیتال بدل می شود. امسال سه هزار نفر از ۸۵ کشور دنیا برای شرکت در این رخداد به پایتخت فرانسه آمده اند.
از سایت های مصرف مشارکتی، تا ظهور پهپادهای تجاری و تاثیر فناوری جدید بر بهداشت و درمان، همه را می توان در نمایشگاه لووب ۲۰۱۴ دید.
این نمایشگاه سکوی پرتاب مناسبی برای کارآفرینان و سرمایه گذاران جوان و تازه کار است. چنان که لوئیک لومور (یکی از بنیانگذاران نمایشگاه) می گوید، نام هایی چون «اوبر» (Uber: جایگزینی برای تاکسی شهری) و اسکوئر (Square: خدمات بانکی) نخستین بار در اینجا طنین انداز شده اند.
لوئیک لومور، یکی از بنیانگذاران نمایشگاه سالانه «لووِب»، می گوید: «در “لووِب” همه چیز برای شروع کسب و کار تازه مهیا است. می شود ایده گرفت و تیم جمع کرد و شریک یافت. کسانی اینجا شغل پیدا می کنند. سپس می شود به دنبال پول رفت. اینجا سرمایه گذاران زیادی مشتاق حمایت از تازه کارها هستند.»
شرکت فرانسوی ویتینگز (WITHINGS) که در زمینه اینترنت اشیا فعال است، از روزهایی که تنها شرکتی تازه کار بود فاصله زیادی گرفته است. آنها ساعتی مچی ساخته اند که حساب قدم ها و میزان خواب شما را دارد و به تلفن هوشمند وصل می شود. عمر باتری این ساعت مچی هوشمند هشت ماه است.
سدریک اوچینگز، مدیرعامل و از بنیانگذاران ویتینگز، می گوید: «ما در ویتینگز در پی یافتن راهی برای ساختن ابزاری هستیم که در طولانی مدت قابل استفاده باشند. معادلات را برعکس می کنیم و می گوییم “باید ساعتی طراحی کرد که زیبا باشد و شما برای زیباییش آن را ببندید“، اما در عین حال همه حسگرها و اطلاعات مورد نیاز را داشته باشد.»
بعضی ها ساعت نمی بندند، اما همه لباس می پوشند. شرکت او ام سیگنال (OMsignal) بر روی لباس های حسگر داری سرمایه گذاری کرده که ضربان قلب و نوسان تنفس را اندازه گیری می کنند و اطلاعات را به کمک ابزاری کوچک به تلفن شما می فرستند.
استفانی مارسو، مدیرعامل و از بنیانگذاران او ام سیگنال، می گوید: «فکر می کنیم یک نوع همگرایی میان دنیای فناوری و دنیای مد در حال وقوع است. اگر قرار است چیزی به بدن خود وصل کنید، خواه پوشاک باشد یا هر چیز دیگر، ناچار گذارتان به مد می افتد. انتخابی است که در هویت شما نقش دارد و شما را بیان می کند.»
ایده لباس هوشمند مخاطبش را یافته و رالف لورن، طراح لباس مشهور، نخستین نمونه های لباس هوشمند خود را در مونترآل کانادا طراحی کرده است.Ver video "نمایشگاه فناوری دیجیتال «لووِب» در پاریس"
هر سه روز، یک زن بر اثر خشونت خانگی می میرد
خشونت علیه زنان در همه جوامع وجود دارد و تقریبا یک شکل است با این تفاوت که در برخی از کشورها می توان از طریق مراجع قانونی به آن اعتراض کرد اما در برخی از کشورها، زنان مجبور هستند در برابر این خشونت ها، سکوت کنند.
در صورتیکه قانون نیز به شکلی باشد که تحمل این خشونت ها را تایید کند یا زمینۀ دادخواهی را فراهم نکند، بر شدید شدن خشونت ها می افزاید.
در کنیا، زنان در اعتراض به حملۀ مردان به زنانی که دامن های کوتاه به تن داشتند، به خیابان آمدند و با سردادن این شعار که، “لباس من، انتخاب من است“، به اینکه نوع پوشش زنان را عامل جلب نظر مردان می دانند، اعتراض کردند.
اعتراضی که مراجع قضایی نه تنها حمایتی از آن نکردند بلکه حمله کنندگان به زنانی را که دامن کوتاه به تن می کردند، تنها به پرداخت یک جریمۀ کمتر از یک یورو محکوم کردند. امری که موجب تکرار حمله به زنان دامن پوش شد. اینجا هم مثل خیلی جاهای دیگر، متجاوزان نوع پوشش زنان را عامل تحریک آنها به خشونت و تجاوز عنوان می کنند.
به گفتۀ سیسیلیا برندا، فعال حقوق بشر در کنیا زنان در این کشور با هم گونه خشونتی روبرو هستند. وی می گوید: “موارد خشونت علیه زنان اخیر در این کشور بیشتر شده است. این خشونت ها تنها سلب حقوق آنها نیست. آنها تحت خشونت جنسی قرار گرفته اند و موارد مکرر تجاوز هم وجود دارد. نمی توان آن را به نوع لباس پوشیدن زنها مربوط دانست چرا که در میان زنانی که به آنها تجاوز شده، یک مادربزرگ ۸۰ ساله هم دیده می شود. حتی یک مورد تجاوز به یک کودک ۷ ساله ثبت کرده ایم.”
شمار زیادی از زنانی که تحت خشونت قرار می گیرند، سکوت پیشه می کنند و بخش قابل توجهی از این خشونت ها، غالبا هم ریشه سنتی دارد که از آنجمله می توان به ختنۀ زنان اشاره کرد.
بر طبق تحقیقات منتشر شده توسط نشریۀ پزشکی لانست، نزدیک به ۱۴۰ میلیون زن در سراسر دنیا تحت عمل وحشیانۀ بریدن آلت تناسلی قرار گرفته اند و هرساله، نزدیک به ۳ میلیون دختر در آفریقا در معرض این خطر هستند.
این گزارش می افزاید که ۷ درصد از زنان در دنیا یکبار در زندگی خود مورد تجاوز قرار گرفته اند. و سی درصد نیز از خشونت های خانگی رنج می برند.
عرف و سنت در خیلی از کشورها، زنان را به سکوت و تحمل این خشونت ها تشویق می کند. رقیه پروان، زنی است که در روستایی در پاکستان زندگی می کند و در نتیجۀ پاشیدن اسید توسط همسر مست خود، به هنگامی که خواب بوده، صورتش را از دست داده است. چشم و گوش چپ این زن کاملا از بین رفته و علاوه بر وی، پسر خردسالش نیز که در کنار وی خوابیده بوده، از ناحیه کمر آسیب دیده است.
رقیه می گوید: “من یکی از قربانیان اسیدپاشی در این کشورم. فردا فرد دیگری تحت همین خشونت قرار می گیرد چرا که قانون برای افرادی نظیر من وجود ندارد. قانون فقط از ثروتمندها حمایت می کند و مردم فقیری مثل من هیچ امیدی به عدالت نداریم. تنها کاری که از دستم برمی آید، نفرین همسرم در دعاهای روزانه ام است.”
در بسیاری از موارد، این خشونت ها به یک تراژدی ختم می شود و زنان جان خود را از دست می دهند. آمارها نشان می دهد که هر سه روز، یک زن بر اثر خشونت اعمال شده توسط مردان خانواده اعم از همسر یا پدر یا برادر، جان خود را در دنیا از دست می دهد. تنها در فرانسه، هر دو روز و نیم، یک زن قربانی خشونت مردان است.
در یکی از این خشونت ها، که سروصدای زیادی هم به پا کرد، قتل دختربرگزیدۀ هندوراس توسط دوست پسرش بود. این مرد، نامزد خود را تنها به خاطر اینکه با مرد دیگری رقصیده است، با گلوله به قتل رساند.Ver video "هر سه روز، یک زن بر اثر خشونت خانگی می میرد"
استقلال طلبان اسکاتلند برای جدایی از بریتانیا راهی طولانی پیموده اند
گزارش از جوانا گیل، خبرنگار یورونیوز در ادینبورگ
اسکاتلند در برابر یک آزمون مهم قرار دارد. همه پرسی روز هجدهم سپتامبر که توسط دولت الکس سالموند برگزار می شود، در پی پایان دادن به اتحاد سیصد سالۀ اسکاتلند و بریتانیاست و موفقیت یا ناکامی این همه پرسی، تبعات خود را خواهد داشت.
جدایی اسکاتلند از بریتانیا در ابتدا بصورت زمزمه هایی از سوی احزاب ملی گرا آغاز شد و در سال اکتبر ۲۰۱۲ بود که بعد از امضای توافق نامه ای میان دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا و الکس سالموند، نخست وزیر دولت منطقه ای اسکاتلند، جنبه ای رسمی یافت.
این رویایی بود که حزب ملی اسکاتلند به رهبری نخست وزیر این منطقه در سر می پروراند و روز هجدهم سپتامبر، در صورتیکه مردم اسکاتلند نیز بر این باور باشند، این رویا می تواند به حقیقت بپیوندد.
راهی که به این همه پرسی ختم شده است، طولانی است و دنباله روی جریانات سال ۱۹۹۸ است که به تفویض اختیارات به پارلمان اسکاتلند منجر شد. تصور می شد که این جریان به مرگ ملی گرایی منجر شود اما اینطور نشد.
دیوید تورانس، روزنامه نگار و تاریخدان در ادینبورگ در این باره می گوید: “در ابتدا به نظر می رسید که اینطور عمل شود اما حزب ملی اسکاتلند کاری را که باید انجام نداد. در طول زمان، پارلمان اسکاتلند دامنۀ حمایت خود را از این حزب بیشتر کرد و این حزب به دولت راه یافت. رفته رفته، آنها پایشان را میان در گذاشتند و بیشتر رشد کردند. دیگر نمی شد در را در برابر فشار آنها برای همه پرسی بست و به این ترتیب، ما به اینجایی که الآن هستیم، رسیدیم.”
حزب ملی اسکاتلند، در سال ۲۰۱۱ برندۀ انتخابات پارلمانی اسکاتلند شد و با در اختیار گرفتن دولت منطقه ای، وعدۀ جدایی این منطقه از بریتانیا که به مردم داده شده بود، جدیت بیشتری یافت و به عمل نزدیک شد. خدشه دار شدن چهرۀ احزاب راست و محافظه کار از جمله کارگر و لیبرال دموکرات با رسوایی هایی در عرصۀ سیاسی و مالی موجب شد که اعتبار حزب ملی اسکاتلند در فضای سیاست بالا برود و هواداران آن بیشتر شوند.
تام دیواین، مورخ در اسکاتلند معتقد است: “در دهۀ پنجاه (میلادی)، حزب ملی اسکاتلند به عنوان یک گروه تندرو شناخته می شد. اتفاقی که در این میان افتاد تغییر جایگاه آنها از یک گروه ملی گرای قومی به یک گروه ملی گرای مدنی بود. اصل مهم این بود که تا زمانی که از استقلال حمایت می کنید، محل تولد شما مهم نیست. یک چیز دیگر هم وجود داشت و آن اینکه آنها در جامۀ حزب کارگر قدیمی ظاهر شده اند و حزب مدرن ملی اسکاتلند، کارگرتر از حزب کارگر است.”
بسیاری از اسکاتلندی ها، حزب جدید کارگر را وارث دولت محافظه کار مارگارت تاچر، نخست وزیر فقید بریتانیا می دانند. سیاست های دولت وی در دهۀ هشتاد، بیکاران زیادی را در اسکاتلند و شمال بریتانیا برجای گذاشت و بر نفرت از بانوی آهنین در این مناطق دامن زد.
تام وبستر، مدرس تاریخ در دانشگاه ادینبورگ، از کشورهای پادشاهی بریتانیا بعنوان نوعی آزمایشگاه تعبیر می کند و می گوید : “بزرگترین میراثی که تاچر داشت، دادن نوعی احساس آزمایشگاه بودن به این کشورها، پیش از اجرای برخی از سیاست ها در خود انگلستان بود. این حس قوی که آنها نوعی آزمایشگاه برای منافع انگلستان هستند، وجود دارد.”
بر این مساله باید منافع اقتصادی را نیز افزود. نفت دریای شمال که یکی از منابع تامین مالی اسکاتلند است، به مردم این منطقه اعتماد کافی برای استقلال را می دهد.
دیوید تورانس می گوید: “طی چند سال اخیر، نفت دریای شمال همواره در مباحث مطرح بوده است. این امر نه تنها به دلیل اینکه امروزه منابع نفتی شمال اسکاتلند امروزه یکی از مهمترین سرچشمه های مالی بریتانیا محسوب می شوند، بلکه حتی در سال ۱۹۷۹ که مباحث تاسیس پارلمان اسکاتلند مطرح بود نیز، یکی از منابع تامین ذخیرۀ مالی بریتانیا به حساب می آمد. این مساله در زمینۀ بحث استقلال اسکاتلند، نقش مهمی بازی می کند.
نتیجۀ همه پرسی هر چه باشد، سیاست های بریتانیا را تغییر خواهد داد و آخرین بار نیز نخواهد بود که از استقلال اسکاتلند سخن رانده می شود.
تام دیواین به این موضوع اشاره می کند و می گوید: “غول چراغ جادو آزاد شده و دیگر نمی توان آن را به چراغ جادو برگرداند.”
طرفداران اتحاد با بریتانیا امیدوار بودند که مخالفان این همه پرسی، دعوت به استقلال را بی پاسخ بگذارند اما نتایج همه پرسی خلاف این امر را نشان می دهد. اسکاتلند نشان خود را در تاریخ بریتانیا حک کرده و نگاهها به کشور آینده دوخته شده است.
اسکاتلند در سال ۱۹۷۹ یک همه پرسی را برای پارلمان مستقل برگزار کرد و در سال ۱۹۹۸ بود که این منطقه صاحب یک پارلمان و دولت محلی مستقل شد.Ver video "استقلال طلبان اسکاتلند برای جدایی از بریتانیا راهی طولانی پیموده اند"
چشم انداز اختیارات بیشتر برای اسکاتلند پس از تلاش نافرجام برای استقلال
پس از آنکه در دهه ۸۰ میلادی موج اعتراضات نسبت به دولت مارگارت تاچر، نخست وزیر وقت بریتانیا در اسکاتلند به اوج خود رسید، این کشور تبدیل به پایگاهی برای حزب اپوزیسیون شد امری که تقویت موضع استقلال طلبان را در پی داشت.
مردم اسکاتلند در رفراندوم سال ۱۹۹۷ به تشکیل یک پارلمان جواب مثبت دادند.
الیزابت دوم، ملکه بریتانیا در زمان گشایش پارلمان اسکاتلند طی سخنانی ضمن تاکید بر تاریخی بودن آن برای مردم اسکاتلند، اعلام کرد پارلمان اسکاتلند تمام قدرت لازم را برای استفاده آن در جهت منافع مردم در دست دارد.
شکست استقلال طلبان در همه پرسی روز پنجشنبه تسکین خاطری برای دیوید کامرون، نخست وزیر محافظه کار بریتانیا بود که کابوس جدایی اسکاتلند و ثبت نام وی در تاریخ بعنوان نخست وزیری که قسمتی از بریتانیا را از دست داد خواب او را آشفته کرده بود.
نخست وزیر بریتانیا در سخنانی از اعطای بیشتر قدرت و اختیارات به پارلمان اسکاتلند خبر داد. استقلال و اختیار بیشتر در سیستم مالیاتی، بهداشتی رفاهی و هزینه های دولتی اسکاتلند از دیگر مواردی است که دولت دیوید کامرن درباره آنها به مردم اسکاتلند وعده داده بود.
مذاکراتی بین احزاب مختلف و دولت برتیانیا در ماه نوامبر سال جاری میلادی برای بررسی چگونگی افزایش اختیارات اسکاتلند برگزار خواهد شد. به نظر می رسد در مذاکرات پیش رو بحث بر سر دادن اختیارات بیشتر به اسکاتلند در بخش مالیتها یکی از محورهای اصلی گفتگو ها تشکیل دهد.
از سال ۱۹۹۹ میلادی پارلمان اسکاتلند درباره بخشهای آموزش، بهداشت، حمل و نقل، کشاورزی، محیط زیست و گردشگری تصمیم گیری می کند اما تعیین سیاست خارجی، سیاستهای دفاعی و نظامی، اشتغال و قوانین مربوط به تامین اجتماعی، امور تجاری بازرگانی و بخش انرژی در صلاحیت وستمینستر است.
علیرغم اینکه مردم اسکاتلند به کسب استقلال این کشور رای منفی دادند اما این همه پرسی وجود شکاف بین این مردم را نمایان کرده است. در شهر های بزرگ اسکاتلند از جمله گلاسکو و ادینبورگ بیشتر مردم طرفدار استقلال اسکاتلند بوده اند.
بررسی پیامدهای برگزاری رفراندوم درباره استقلال اسکاتلند
برای بررسی پیامدهای همه پرسی اسکاتلند مارگاریتا اسفورزا، گزارشگر یورونیوز در بروکسل با وویان پرتوسو، مدیر دفتر بروکسل “انستیتوی فرانسه در امور روابط بین الملل” گفتگو کرده است:
یورونیوز: دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا، وعده هایی داده و گفته خواسته های استقلال طلبان را شنیده است. باید منتظر چه اقدام محسوسی بود؟
وویان پرتوسو: باید منتظر دو اتفاق اساسی بود. واگذاری قدرت و نیز اختیار بیشتر به اسکاتلند.
یورونیوز: نه تنها برای اسکاتلندی ها؟
وویان پرتوسو: در واقع این تنها شامل حال اسکاتلند نمی شود. آنها قدرت بیشتری در زمینه آموزش و امور مالیاتی بدست می آورند. از سوی دیگر دیوید کامرون باید به مسائل انگلستان هم برسد. تناقضی که وجود دارد این است که در بریتانیا مردم ولز، اسکاتلند و ایرلند شمالی پارلمان خود را دارند. بنابراین مردم انگلستان نسبت به آنها نمایندگان کمتری دارند. احتمال کمی هم وجود دارد که مردم انگلستان صاحب پارلمان شوند. با این وجود دیوید کامرون راهی خواهد یافت که مردم انگلستان برای رسیدن به اولویت هایشان بتوانند رای دهند.
یورونیوز: این همه پرسی نشان دهنده این موضوع نبود که اتحادیه اروپا برای جدایی یکی از اعضایش آمادگی ندارد؟
وویان پرتوسو: درست است که اتحادیه اروپا برای وقوع این اتفاق آماده نبود. از بعضی جهات می توان این مسئله را با اجرای پیمان لیسبون و امکان خروج کشورها از اتحادیه اروپا مقایسه کرد. مسئله ای که پیش از این وجود نداشت. بر اساس معیارهایی، یک پیمان جدید وجود دارد که امکان عضویت یک منطقه جدا شده از یک کشور در اتحادیه اروپا را فراهم می کند. نباید فراموش کرد که کشورهای کمی خواهان تصویب قوانین روشنی هستند که راه را برای ورود یک منطقه جدا شده به اتحادیه اروپا هموار کند.
یورونیوز: جدا از نتیجه، آیا این همه پرسی می تواند الگویی برای جریان های ملی گرا شود؟
وویان پرتوسو: بله، دقیقا، این مسئله مورد توجه جریان های استقلال طلب قرار گرفته است. دو نوع استقلال طلب است. یک، کاتالانها و فلامان ها که به صورت قوی حضور دارند. دو، مناطق کوچکی در شرق اروپا که خواهان استقلال هستند. آنها در اقلیت هستند و نمی توانند راه اسکاتلند را طی کنند.
یورونیوز: با همه این مسائل مناطق کاتالان و فلاندر واقعیتهای موجود در اروپا هستند. جریان های استقلال طلب در تمام اروپا وجود دارند. از دیدگاه سیاسی چه درسی از این همه پرسی می توان گرفت؟
وویان پرتوسو: ... نخست اینکه، این مناطق به خوبی اداره می شوند و سیاست خود را دارند. قدرت واگذار شده به این مناطق بر کارایی آنها افزوده است. و در تعدادی از مناطق موضوع ملیت مهم است و این مناطق از اتحادیه اروپا کمک مالی دریافت می کنند. این مناطق می گویند چرا ما این کار را نکنیم. درس که کشورهای مختلف می توانند بگیرند این است که هویت های متفاوتی وجود دارد و با داشتن یک هویت واحد اروپایی فاصله داریم. هویت های منطقه ای قوی هستند. بنابرین در سطح اروپا و ملی چگونه باید این جریان ها جدایی طلبان استقلال طلب را مدیریت کرد. این جریان ها در سطح منطقه ای حضور دارند. جای این بحث در سطح اروپا خالی است.Ver video "چشم انداز اختیارات بیشتر برای اسکاتلند پس از تلاش نافرجام برای استقلال"
آیا سوییس درهایش را بروی خارجی ها خواهد بست؟
قرار است در کشور سوییس، در تاریخ ۳۰ نوامبر یک همه پرسی برای ایجاد محدودیت در پذیرش مهاجران برگزار شود.
در شهر افینگن در ایالت آرگاو، واقع در منطقه آلمانی زبان سوییس، درباره این همه پرسی گفتگوهایی بسیار داغ در جریان است.
آندریاس تومن، شهردار افینگن که عضو حزب سبز آرگاو و دبیر گروه «اکوپوپ» است، از مخالفان ازدیاد جمعیت این کشور محسوب می شود. «اکوپوپ» طرحی تهیه کرده و خواهان ایجاد محدودیت در پذیرش مهاجر به میزان دو درصد جمعیت سالانه این کشور است تا اثرات زیست محیطی رشد جمعیت در سوئیس کاهش یابد.
آندریاس تومن می گوید: «تعادل زیست محیطی مدت طولانی است که در سوئیس به هم خورده است. ما می خواهیم طبیعت را حفظ کنیم. آیا ارزش دارد که به نام موفقیتهای اقتصادی، در همه جا بتن قرار دهیم و انتخاب دیگری برای فرزندانمان نگذاریم؟ آیا می توان برای فرزندان، کشوری را به ارث گذاشت که بطور کامل از نظر مواد غذایی، انرژی و مواد خام به خارج وابسته است؟ روشن بگویم این جهانی نیست که بخواهم برای فرزندانم باقی بگذارم.
در ماه فوریه گذشته نیز ساکنان سوئیس به طرح دیگری رای دادند که توسط «حزب مردم» این کشور تهیه شده بود. این حزب راست محافظه کار، خواهان ایجاد سهمیه برای خارجی ها شده بود. اکنون در طرح جدید نیز پیشنهاد شده که شمار مهاجران به شانزده هزار نفر در سال کاهش یابد که رقمی پنج برابر کمتر از رقم امروزی آن است.
یکی از شهروندان می گوید: «این یک فاجعه است زیرا ما جدای از بقیه اروپا نیستیم. ما در مرکز اروپا
قرار داریم و نمی توانیم مرزهایمان را ببندیم.»
و یک زوج معتقدند می گوید: «ما موافقیم که لازم است برای جمعیت زیادی که به این کشور می آیند، متناسب با میزان ساکنان و اندازه کشور محدودیتهایی قائل شد. اما چیزی که مطرح می شود محدودیت بیش از اندازه ای است....این تاحدودی بیگانه ستیزی است.»
شهروند دیگری می گوید: «مردم بسیاری به اینجا می آیند تا تنها از امتیازات زندگی در سوئیس استفاده کنند زیرا ما درهایمان را روی همه باز کردیم. مردم زیادی به اینجا می آیند و هیچ کاری انجام نمی دهند آنها فقط امتیاز می گیرند.»
کشور سوئیس هشت میلیون نفر جمعیت دارد و خارجی ها حدود یک چهارم این جمعیت را تشکیل می دهند. نیمی از مساحت این کشور کوچک را مناطق کوهستانی تشکیل داده است.
سخنگوی گروه «اکوپوپ» می گوید با توجه به تراکم بالای جمعیت در اروپا، این کشور توان تحمل فشار بیشتری را ندارد و به همین دلیل طرح آنها نباید بیگانه ستیزی تعبیر شود. دیگر اینکه آستانه ای که برای پذیرش مهاجر از سوی گروه «اکوپوپ» مطرح شده، بسیار کمتر از چیزی است که دیگر کشورهای اروپایی به دنبال اجرای آنند.
آنیتا مسر می گوید: «این یک مسئله نژادی نیست بلکه یک مشکل جدی آماری است. هر ساله ۷۳ هزار نفر به سوئیس می آیند که به معنی ساخت ۴۰ هزار خانه جدید و ۵۶ هزار اتومبیل بیشتر است. این آمار سال ۲۰۱۳ میلادی است. ما تنها می خواهیم که شمار ورود این افراد به کشور کاهش یابد تا تاثیرات کمتری بر چشم اندازهای این کشور بگذارد.»
این استدلال ها توسط دولت سوئیس رد شده است چراکه طرح «اکوپوپ»، توافق تجاری دوجانبه میان سوئیس و اتحادیه اروپا را به هم زند. توافقی که بر اساس حق آزادی حرکت میان کشورهای اروپایی بوجود آمده است. این توافقنامه تجاری، یک بار در همه پرسی ماه فوریه این کشور تهدید شده است و اکنون فعالان اقتصادی و صاحبان کسب و کار در سوئیس نگران پیروزی طرح «اکوپوپ» در رای گیری پیش رو هستند.
کریستینا گاجینی، از مدیران فدراسیون شرکتهای تجاری سوئیس می گوید: «با این کار شرکتهایمان با مشکل استخدام نیرو مواجه خواهند شد چراکه سهمیه بندی مطرح شده بسیار کم است. آنقدر کم که حتی نمی توان تقاضاهای پناهندگی سیاسی را پذیرفت. از سوی دیگر، پس از رای گیری ۹ فوریه، روابط ما با اتحادیه اروپا با مشکلاتی مواجه شده است. ما باید راه حلی برای مصالحه بیابیم و این کار زمان می برد. بنابراین همه پرسی دوم با موضوعی مشابه، آنهم در یک سال، باعث می شود که به نتیجه رسیدن گفتگوها با اتحادیه اروپا زمان بیشتری برد.»
با توجه به نرخ پایین بیکاری و کمبود نیروی فارغ التحصیل از آموزش های عالی، اتباع سوئیس به تنهایی نمی توانند نیروی کار مورد نیاز شرکتها را تامین کنند.
ژان مارک پروبست، رییس فدراسیون اتحادیه های بازرگانی سوئیس، خود در بخش ماشین آلات فعالیت دارد. او تاکید می کند که در سوییس بخش ساخت و ساز تا حد زیادی به نیروی کار خارجی وابسته است.
او می گوید: «آخرین مکانیکی که به استخدام درآوردم یک فرانسوی بود؛ یکی از ساکنان مناطق مرزی این کشور. من همچنین چند ایتالیایی استخدام کرده ام، کسانیکه در بخش هایی فعالند که نیروی کار زیادی برای آن وجود ندارد. من افرادی را استخدام می کنم که بسیار ماهرند، افرادی که نمی توانم مانند آنها را در بازار کار سوییس بیایم. بنابراین من برای حفظ و توسعه کسب و کارم به نیروی کار خارجی نیاز دارم.»
یکی دیگر از بخش های مخالف طرح «اکوپوپ» بخش درمانی است. در بیمارستان دانشگاه «کانتون وو» در لوزان، حدود ۱۰ هزار نفر مشغول کارند که نیمی از آنها خارجی هستند. ایجاد محدودیت در جذب نیروی کار خارجی باعث می شود تفاهم نامه ها برای تبادل پژوهشگر قابل اجرا نباشد و امکان بهره برداری از متخصصین و پزشکان خارجی نیز میسر نشود.
پیر فرانسوا لیوراز، مدیر این بیمارستان می گوید: «این کار برای ما یک فاجعه محسوب می شود زیرا دیگر بیمارستان قادر به ادامه فعالیت نخواهد شود. همچنین بخش پژوهش و پزشکی، بخشی کاملا بین المللی است بنابراین ما دیگر نمی توانیم پزشک و پژوهشگر استخدام کنیم زیرا آنها تمایل نخواهند داشت در کشوری کار کنند که تعاملی با اتحادیه اروپا و با دنیا در حقیقت ندارد. همچنین این خطر وجود دارد که محققان سوییسی ما نیز دیگر نخواهند با ما بمانند.»
دو سوم مهاجران سوئیس از کشورهای اروپایی می آیند. از زمان امضای توافق نامه دو جانبه در سال ۲۰۰۲ مVer video "آیا سوییس درهایش را بروی خارجی ها خواهد بست؟"
اخباری هیجان انگیز از ماموریتهای فضایی اروپا تا نیم قرن بعد
سال ۲۰۱۴ برای منظومه شمسی سالی فوق العاده ای بوده است. بشر توانست روی دنباله دار، یک روبات قرار دهد و نیز فضانوردهای جدیدی را به فضا بفرستد. برنامه ریزی برای همه نوع مأموریتهای فضایی مختلف آغاز شده است. در این گزارش به آینده برنامه های فضایی اروپا نگاهی می اندازیم.
فضاپیمای ناسا موسوم به «نیوهورایزن» یا “افقهای نو” که به سوی سیاره پلوتون حرکت می کند، از خواب زمستانی بیدار شده و قرار است تیرماه سال آینده (ژوییه ۲۰۱۵) به این سیاره برسد. تصاویری که این کاوشگر فضایی، از سیاره کوتوله پلوتون تهیه کند، اولین تصاویری خواهد بود که از نهمین سیاره منظومه شمسی بدست ما می رسد.
رصدخانه جنوبی اروپا تأیید کرده است که بودجه لازم برای ساخت «تلسکوپ بسیار بزرگ اروپا»(E-ELT ) در شیلی، تأمین می شود. ساخت این تلسکوپ بلندپروازانه ترین طرح بشر در ساخت تلسکوپهای بزرگ است و با آن خواهیم توانست دوردست ترین نقاط گوشه های عالم را ببینیم.
پیش از تعطیلات کریسمس، چرخ سیاست برنامه های فضایی اروپا به چرخش در آمده است. وزرای بیست کشور عضو آژانس فضایی اروپا در لوکزامبورگ گرد هم آمدند تا در باره موشک و مأموریتهای فضایی و بودجه های لازم گفتگو کنند.
تصمیمهایی که اخیرا در نشست لوگزامبورگ گرفته شده است، بر برنامه های فضایی اروپا طی ۲۰، ۳۰ یا حتی ۵۰ سال آینده تأثیر خواهد گذاشت. استفنیا جانینی، وزیر آموزش ایتالیا می گوید: «یکی از موضوعاتی که در دستور کار امروز ما قرار دارد، برقراری تعادل بین سهم کشورهای مختلف به ویژه فرانسه، ایتالیا، و آلمان است.»
ساخت موشک آریان ۶
بدون موشک نمی توان ماهواره ها را به فضا فرستاد. در این نشست درباره موشکهایی که سفینه ها را به فضا می برند، نیز بحث شد. موشک آریان ۵، موشک اصلی اروپا، بسیار گران است. اسپیس ایکس (Space X)، رقیب آمریکایی جدید این موشک است که ارزانتر هست و براحتی می تواند جای موشک آریان ۵ را بگیرد. به همین دلیل اروپا تصمیم گرفته موشک آریان ۶ را بسازد. در نشست لوگزامبورگ بودجه ۳ میلیارد یورویی برای ساخت این موشک تصویب شد.
ژنویوو فیاروسو، وزیر تحقیقات و آموزش عالی فرانسه می گوید: «مهمترین خبر خوش برای اروپا این است که تصمیم گرفته شده است تا برنامه ساخت موشک آریان ۶ آغاز شود. اولین پرواز آن هم برای سال ۲۰۲۰ میلادی برنامه ریزی شده است. آریان ۶ می تواند با موشکهای جدید دیگر رقابت کند، بخشهای مستقل دارد، و برای بودجه پروازش هم نیاز به بودجه عمومی ندارد.»
دو نوع موشک آریان ۶، یکی با دو تقویت کننده (بوستر) و دیگری با چهار تقویت کننده، ساخته خواهد شد. هزینه هر بار پرواز بین ۷۵ تا ۱۱۵ میلیون یورو خواهد بود که از ۱۶۰ میلیون یوور هزینه پرتاب آریان ۵ بمراتب کمتر است.
بریژیت زیپری، وزیر هوافضای آلمان در مورد موشک آریان- ۶ می گوید: «با این موشک در برنامه هایمان انعطاف خواهیم داشت و توان رقابتمان را هم بیشتر می شود. چون ما اروپاییها در رقابت با آمریکا، چین، روسیه، و هند باید راهمان را به فضا، باز نگه داریم. طیف رقبای ما گسترده شده اما باید در زمین بازی بمانیم و باید موشک پرتاب کننده خوبی داشتیم که ماهواره هایمان را به فضا ببرد.»
مریخ پیمای “اگزومارس” بزودی بر سطح مریخ فرود می آید
اما قرار است با این موشکها در فضا به کجا برویم؟ سیاره مریخ یکی از مقاصد مهم است. مأموریت فضایی «اگزومارس» به رهبری آژانس فضایی ایتالیا و بریتانیا، مدارگرد و کاونده کوچکی را در سال ۲۰۱۶ به فضا خواهد فرستاد. مریخ پیمای “اگزومارس” در سال ۲۰۱۸ بر سطح مریخ فرود خواهد آمد.
در لوگزامبورگ، آژانس فضایی اروپا ۱۶۰ میلیون یورو بودجه این پروژه را دریافت کرده است. این، نخستین کاوشگری است که مستقیما شواهد حیات روی سطح مریخ را جستجو خواهد کرد.
گرگ کلارک، عضو کابینه بریتانیا در امر دانشگاهها و علوم می گوید: «ویژگی منحصربه فرد “اگزومارس” این است که سطح مریخ را حفاری خواهد کرد و نشانه های حیات را زیر سطح مریخ جستجو می کند. این امکان قبلا وجود نداشت. هر بار که یکی از این مأموریتهای فضایی عملی می شود، اتفاقی تازه رخ می دهد. در واقع همان راه رزتا را می رویم. هیجان انگیز است چون چه چیزی پیدا خواهد شد.»
روبرتو باتیسون، مدیر آژانس فضایی ایتالیا در مورد “اگزومارس” می گوید:« این برنامه، ادامه پروژه فرود [کاوشگر] فیله بر سطح دنباله دار است. جالب است ببینیم زیر سطح مریخ چه هست. زیرا آنالیز سطح مریخ تا کنون نشان می دهد که روی سطح این سیاره حیات وجود ندارد و بدون شک پرتوهای کیهانی طی میلیونها سال هر گونه حیات را که احیانا وجود داشته، از بین برده اند. اما این امکان وجود دارد که چیزی در اعماق مریخ مانده باشد.»
دو فضانوردان اروپایی در فضا
اروپا سال آینده دو فضانورد را به فضا خواهد فرستاد، اما اگر حمایتهای لازم مالی تمدید نشود، احتمالا در اواخر سالهای ۲۰۲۰ میلادی کار ایستگاه بین المللی فضایی پایان خواهد یافت. اما در حال حاضر این ایستگاه فضایی مشغول انجام پژوهشهای لازم در این زمینه است.
جان دیتریش ورنر، مدیر آژانش فضایی آلمان در این باره می گوید: «از نظر ما ایستگاه فضایی بین المللی زیرساختاری کامل برای پژوهش در مدار نزدیک سطح زمین است. به این تحقیقات درحوزه های فیزیولوژی، زیست شناسی، علم مواد و همین طور برای رصد زمین و پژوهش در علوم پایه مثلا درباره پادماده نیاز داریم.»
طرحهایی برای ماجراجویی های روباتهای فضانورد
فضانوردان در انجام اکتشافات فضایی نقش مهم دارند، با این حال در اروپا، روباتها هم دست به ماجراجویی هایی فضایی می زنند.
ژان ایو لوگال، مدیر آژآنس فضایی فرانسه می گوید: «چیزی که این روزها بیشتر از هرچیز دیگری نظرم را جلب می کند، کارهایی است که می توان با روباتها انجام داد. با روباتها تقریباً هر جا که بخواهیم می توانیم برویم و مامویتهای فضایی را سریعتر، بهتر، و به مراتب ارزانتر از ماموریتهایی با فضانوردان انجام دهیم.»
هزینه مأموریت های فضایی باید توسVer video "اخباری هیجان انگیز از ماموریتهای فضایی اروپا تا نیم قرن بعد"
پدرو آلمودوار: در فیلمهای کمدی شخصیت زنان را به مردان ترجیح می دهم
پدرو آلمودوار نزدیک به ۲۰ فیلم در کارنامه هنری خود دارد. کارگردان اسپانیایی در ۶۵ سالگی با همان شور و نگرانی های آغاز کار روبروست. وی می گوید که تازه ترین فیلمش بازگشتی به دوران جوانی اش است. آلمودوار امسال، در ششمین دوره جشنوراره فیلم لومیر در شهر لیون فرانسه جایزه «لومیر» را دریافت کرد. ماریا پینِرو، خبرنگار یورونیوز با او گفتگویی در تئاتر سلستن لیون انجام داده است.
یورونیوز: پدرو المودوار، شما مشهورترین کارگردان اسپانیا در سطح جهانی هستید و تاکنون جوایز بین المللی زیادی نصیب شما شده است. از دانشگاه هاروارد مدرک دکترای افتخاری دریافت کرده اید. شبهای افتتاح فیلمهای شما رخدادهای مهمی محسوب می شوند. خیلی از مردم می گویند که شما یکی از کارگردانانی شده اید که در ارتباط با آنها کیشی شکل گرفته است، نوعی کیش شخصیت. درباره این برچسب چه احساسی دارید؟ باعث خوشحالی تان است یا اینکه آزارتان می دهد؟
پدرو آلمودوار:
«هر جایزه ای خوشحالی زیاد به همراه دارد. مثل اینکه کسی به شما می گوید که دوستتان دارد و شما هم باید از او تشکر کنید. اما وقتی جایزه داده شد، همه چیز به وضعیت عادی باز می گردد. خوب من از همه سپاسگزارم و فکر می کنم بخت یارم بوده است. حتی در خواب هم نمی دیدم که اینگونه از من تقدیر شود.
اما حقیقت این است که وقتی می خواهید فیلم جدیدی را شروع کنید یا با واقعیت پیر شدن روبه رو شوید، این جوایز هیچ کمکی نمی کنند. همیشه باید به دنبال چالشهای جدید بود و فقط این است که به زندگی هیجان می دهد. همان هیجانی که در شروع کار داشتم، یعنی موقعی که کارگردانی و فیلم ساختن را شروع کردم و همان نگرانیها دوباره سراغم می آید. زیرا هیچگاه از پیش نمی دانید فیلم چطور از کار در خواهد آمد و هنگام ساخت فیلم چه اتفاقاتی پیش می آید.»
یورونیوز: شما بازیگر بوده اید، کارگردان بوده اید، فیلمنامه نوشتید و فیلم هم تهیه کرده اید. در نتیجه تمام جنبه های فیلم هایی را که می سازید، کنترل می کنید. از جنجالها و بحثهایی که گاهی در اینباره به وجود می آید تعجب می کنید یا عمداً اینطور عمل می کنید؟
پدرو آلمودوار:
«اینکه من عمداً بخواهم جنجال به پا کنم و بحث ایجاد کنم، خیلی درست نیست. اما می دانم که این جور حرفها به نوعی نشانه آزادی و حق کسانی است که فیلمهای مرا می بینند. از پیش نمی دانم بر سر چه چیزی جنجال به پا خواهد شد، اما چون از همان اولین فیلمی که ساختم این جنجالها پیش آمد، دیگر عادت کرده ام و شگفت زده نمی شوم. اما واقعاً به دنبال این جور جنجال ها نیستم. اگر دست خودم بود، دوست داشتم با مخاطبان همدست باشم. از کسانی که از کار من خوش شان نمی آید یا نسبت به آنها اعتراضی دارند، تنها چیزی که می خواهم این است که دستکم توضیح یا توجیهی داشته باشند. چیزی که در این نوع انتقادها دوست ندارم این است که این انتقادها تبدیل به حمله مستقیم می شوند. من آگاه هستم که چه طور فیلمسازی هستم و نمی توانم وانمود کنم که همه فیلمهای مرا دوست دارند. مردم متفاوت هستند و واکنش ها یشان هم با هم فرق دارد.»
یورونیوز: شما گفته اید که شخصیتهای زن را ترجیح می دهد و با نقش مادر می توانید در هر ژانری فیلم بسازید.
پدرو آلمودوار:
«بله به نظرم چیزی شبیه به این گفته ام.»
یورونیوز: چرا این احساس نزدیکی به زن ها را دارید؟ چه طور می توانید به این راحتی وارد دنیای آنها شوید؟
پدرو آلمودوار:
«برای فهمیدن حرفِ دل زن ها لازم نیست که دانشگاه بروید یا درس خاصی را بخوانید. باید چشم و گوش، و کمی کنجکاوی داشته باشید. اما فکر می کنم این احساس نزدیکی به دنیای زنها به این دلیل است که زنها مرا بزرگ کردند. البته مادرم بی پول بود، درست بعد از جنگ بود. هر جا که نگاه می کردید بچه ها دنبال مادرشان بودند. ما اگر هم با مادرمان نبودیم، نزد زنان همسایه بودیم.
از این رو،در قدیمی تری خاطرات دوران کودکی ام، زنان دور و بر من هستند. به یاد می آورم که به داستانهایشان گوش می کردم. تمام زندگی ام گوش دادن به داستانها آنها بود. همه جور سبک داستانی پیدا می شد: ملودرام، ترسناک، کمدی، موزیکال. زیرا همه جور اتفاقی دوروبر ما پیش می آمد، درست در برابر چشمان بچه ای چهارساله که آنجا نشسته بود. آن موقع نمی دانستم که روزی کارگردان خواهم شد، اما از تمامی رخدادهای اطرافم از آن موقع، چیزهایی در ذهنم باقی مانده است.»
یورونیوز: شما همینطور گفته اید که ساختن کمدی در باره مردان برایتان آسان نیست.
پدرو آلمودوار:
«بله حقیقت دارد. چون خودم مرد هستم. به نظرم، خندیدن یا جوک ساختن در باره شرایط خودم سختتر از همین کار درباره زنان است. با زن ها فاصله بیشتری دارم. در هر حال مردها بیشتر به نقشهای دراماتیک و جدی می خورند. زنها خیلی بیشتر رفتارهای واقعی و خودجوش از خود بروز می دهند. این نوع رفتارها برای کمدی خیلی مناسب تر است. البته ببخشید که این حرف را می زنم!»
یورونیوز: در سالهای اخیر در بین فیلمهای شما بیشتر کارهای درام و جدی دیده می شود تا کمدی. اما همه چیز با این فیلم آخر که «خیلی هیجان زده هستم» نام دارد، تغییر کرد. این فیلم به سبک فیلم های دهه ۱۹۸۰ میلادی ساخته شده است و همان حال وهوای فیلمهای اول شما را دارد. آیا شما با این فیلم می خواستید یاد آن دوره را زنده کنید؟ دلتان برای آن دوران تنگ شده است؟
پدرو آلمودوار:
«من خیلی آدمی نیستم که دلم برای چیزی تنگ بشود اما فکر می کنم آنچه از سالهای هشتاد به یاد دارم دقیق، حقیقی، وعینی است. این دوره، دوران فوران آزادی ها بود، نه فقط در سینما، بلکه در زندگی ، در خیابان، در تفریحات شبانه، در زندگی روزمره. نمی توان آن دوره را با وضعیت فعلی در اسپانیا مقایسه کنید. دهه هشتاد میلادی دورانی بود که من تجربه کسب می کردم، اولین فیلمم را ساختم : «پپی، لوسی، بوم».دهه هشتاد میلادی اولین دهه دموکراسی در اسپانیا بود: سالهای جشن گرفتن. دهه ای هیجان انگیز بود که من بیشتر از هر زمان دیگری در طول ۳۰ سال زندگی سینمایی امVer video "پدرو آلمودوار: در فیلمهای کمدی شخصیت زنان را به مردان ترجیح می دهم"
آخرین خواسته ریحانه جباری قبل از اجرای حکم اعدام
OK
آخرین خواسته ریحانه جباری قبل از اجرای حکم اعدام
ریحانه جباری، زن جوان ایرانی که روز شنبه به دار آویخته شد، در وصیتنامه صوتی که پیش از اعدام ضبط شده از مادرش می خواهد تا کلیه اعضای بدن وی را اهدا کند.
ریحانه جباری هفت سال پیش به اتهام قتل بازداشت شد. او در جلسات دادگاه همیشه تکرار کرد که برای دفاع از خود در برابر تعرض جنسی مرتضی سربندی، پزشک ۴۷ ساله و کارمند سابق وزارت اطلاعات مرتکب این قتل شده است.
ریحانه در بخشی از وصیتنامه خود خطاب به مادرش می گوید: «نمی خواهم زیر خاک بپوسم. نمی خواهم چشم یا قلب جوانم خاک شود. التماس کن که ترتیبی داده شود که به محض دار زدنم، قلب، کلیه، چشم، کبد، استخوان ها و هر چیزی که قابل پیوند زدن است، از بدنم جدا و به کسی که نیاز دارد، هدیه شود. نمی خواهم گیرنده عضو، نامم را بداند، گلی برایم بخرد یا حتی فاتحه ای برایم بخواند.»
برای شنیدن فایل صوتی اینجا کلیک کنید
با وجود درخواستهای فعالان حقوق بشری در داخل و خارج از ایران برای توقف مجازات اعدام ریحانه جباری، مقام های ایران حکم اعدام وی را روز شنبه به اجرا گذاشتند.
اعدام خانم جباری باعث واکنشهای بسیاری در ایران و محکومیت این اقدام از سوی مقام ها و نهادهای بین المللی شد.
روز سه شنبه سه تن از اعضای گروه فمن در مقابل سفارت ایران در برلین در اعتراض به اعدام ریحانه جباری تجمعی برهنه برگزار کردند.
بخشی از متن وصیت نامه صوتی ریحانه جباری در پی می آید:
شعله جان، امروز فهمیدم که چه اتفاقی افتاده؛ فهمیدم حالا دیگر در نوبت اجرای حکم قصاص قرارگرفته ام. از تو گله دارم که چرا خودت به من نگفتی که به آخرین صفحهٔ کتاب زندگی ام رسیده ام. به نظر تو این حق من نبود که بدانم؟! تو که میدانی چقدر از غمگین بودنت شرم زده ام، چرا فرصت عذر خواهی و یا بوسیدن دست خودت و بابا را برایم کوتاه تر کردی؟!
دنیا به من اجازهٔ نوزده سال زندگی را داد، آن شب شوم می باید من کشته می شدم، جسدم در گوشه ای از شهر می افتاد و بعد از چند روز نگرانی، پلیس شما را برای شناسایی ام به پزشکی قانونی می برد و تازه آنجا می فهمیدید که به من تجاوز هم شده!
قاتل هرگز پیدا نمی شد زیرا ما زر و زور آن ها را نداریم و همهٔ شما رنجور و شرم زده به زندگی تان ادامه می دادید، چند ماه یا چند سال بعد هم دق می کردید و تمام!
اما با آن ضربهٔ لعنتی، قصه عوض شد، جسدم نه در بیابان ها، که در گور زندان «اوین» و بندهای بالا و پایین و انفرادی و حالا در زندان گور مانند شهر ری رسیده است. اما تسلیم سرنوشت باش و هرگز گلایه نکن!
تو بهتر از من می دانی، مرگ پایان زندگی نیست! تو یادم دادی هر انسانی به دنیا می آید تا تجربه ای کسب کند و درسی یاد بگیرد و با هر تولد، رسالتی بر دوش انسان گذاشته می شود. من یاد گرفتم که گاهی باید جنگید.
یادت هست داستان نیچهٔ فیلسوف را برایمان می گفتی که به مرد گاریچی که به اسبش شلاق می زد، اعتراض کرد و صاحب اسب شلاق را به سر و صورت نیچه کوبید و در نهایت به مرد سنجابی. تو می گفتی، او به همه یاد داد که در راه خلق یک ارزش باید ایستاد، حتی اگر بمیری! تو به ما یاد دادی که در گیرودار مدرسه، دعوا ها و چقولی های کودکانه باید خانم بود. یادت هست چقدر روی رفتار ما تأکید داشتی؟! تجربه ات غلط بود!
وقتی به حادثه پرت شدم، آموزشم کمکی به من نکرد. رفتار آرامم در دادگاه مرا به خونسردی در قتل و جنایت کار بی رحم بودن متهم کرد. اشک نریختم، التماس نکردم و کولی وار هوار نزدم. چون به حمایت قانون اطمینان داشتم، اما متهم شدم به بی تفاوتی در برابر جنایت.
می بینی! من که حتی پشه ها را نمی کشتم و سوسک را با شاخکش بیرون می انداختم، شدم جانی، آن هم با قصد قبلی! رفتارم با حیوانات تمایل به پسر بودن تعبیر شد و قاضی حتی به خودش زحمت نداد که توجه کند. هنگام حادثه ناخن هایم بلند و سوهان کشیده بود و بی توجه به این گفت که من بوکسر بوده ام.
چه خوش خیال بودیم که از قضات توقع عدل و داد داشتیم. او هرگز از خود نپرسید که آیا دست هایم ضمانتی ورزشکاران به خصوص ورزشی مثل بوکس را ندارد. در این کشور که تو عشقش را در دلم کاشتی، هیچ کس مرا نخواست و هیچ کس حمایتم نکرد، وقتی زیر ضربه های بازجو فریاد می زدم و رکیک ترین الفاظ را می شنیدم. وقتی آخرین نشانهٔ زیبایی را از خودم دور کردم و موهایم را تراشیدم جایزه گرفتم، یازده روز انفرادی!
شعله جان گریه نکن به چیزهایی که از من می شنوی! من همان روزهای اول در آگاهی، وقتی پیر دختری به اسم مأمور آگاهی از خجالت ناخن هایم درآمد، فهمیدم زیبایی چیزی نیست که مطلوب این دوره باشد، زیبایی ظاهر، زیبایی افکار و آرزوها، زیبای خط، زیبایی چشم و بینش و حتی داشتن صدایی خوش.
مادر عزیزم، جهان بینی من عوض شده و تو مسئولش نیستی. حرف هایم تمامی ندارد و همه را به کسانی داده ام تا اگر زمانی دور از چشم تو و بی خبر اعدامم کردند، به تو برسانند. من ارثیهٔ کاغذی فراوانی برایت گذاشته ام.اما قبل از مرگ چیزی می خواهم که تو باید با تمام توان از هر راهی که می توانی برایم فراهم کنی. در واقع این تنها چیزی است که از این دنیا، کشور و از تو می خواهم. می دانم برای این کار نیاز به زمان داری، به همین دلیل این بخش از وصیت نامه ام را زودتر به تو می گویم.
تو را به خدا اشک نریز و گوش کن! از تو می خواهم به دادگاه بروی و تقاضایم را بگویی. از داخل زندان امکان نوشتن چنین نامه ای را که به تأیید رئیس زندان برسد، ندارم و تو باید یک بار دیگر برایم عذاب بکشی. این تنها چیزی است که اگر برایش التماس کنی ناراحتم نمی کند، هرچند بارها به تو گفته ام برای نجاتم از اعدام التماس نکن.
مهربان مادرم، شعله جانم، عزیزتر از جانم، نمی خواهم زیرخاک بپوسم. نمی خواهم چشم یا قلب جوانم خاک شود. التماس کن که ترتیبی داده شود که به محض دار زدنم، قلب، کلیه، چشم، کبد، استخوان ها و هرچه که قابل پیوند زدن است، از بدنم جدا و به کVer video "آخرین خواسته ریحانه جباری قبل از اجرای حکم اعدام"