تجمع مردم تهران در میدان امام حسین در اعتراض به عربستان سعودی
محاکمه دیکتاتور پیشین چاد و تسکین وجدان قربانیان
همرالاغوز نام محوطه یکی از گورهای دست جمعی دوران حسین حبری است که رژیمِ خوفناکش از سال 1982 تا 1990 بر این کشور حاکم بود. این ناحیه در حاشیه انجامنا پایتختِ چاد، یکی از تاریکترین فصلهای تاریخ این کشور را در خود پنهان کرده است.
کلمت ابیفوتا چهارسال را در زندانهای این رژیم دیکتاتوری گذرانده است. او مجبور به کندن گورهای دست جمعی و دفنِ همبندانِ خود بوده است. افرادی که در زندان از گرسنگی، بیماری و یا تحت شکنجه جان می دادند.
کلمنت آبایفوتا، که اینک خود رئیس موسسه قربانیان جنایات رژیم حسین حبری است می گوید: «اینجا در همرالاغوز هستیم، جایی که دشتِ مُردگان لقب گرفته. زیر پای من در این شنها، استخوانهایی دفن شده اند… استخوانهای همکاران من، قربانیانی که من با دستان خودم آنها را دفن کردم. من منتظرم تا حقیقت گفته بشود...چه کسانی در رژیم حسین حبری این کار را کردند … و برای چه. و بعد باید عاملان این جنایت مجازات شوند. چراکه وقتی محکومان به این جنایات مجازات بشوند، ذهن های قربانیان تا حدی آرامش پیدا می کند».
مخالفان سیاسی و شهروندان عادی، زن و مرد مانند هم، هرگونه جنایت ممکن شامل دستگیری های ظالVer video "محاکمه دیکتاتور پیشین چاد و تسکین وجدان قربانیان"
جسد طارق عزیز در اردن دفن شد
جسد طارق عزیز روز شنبه در مادبا، شهری در نزدیکی پایتخت اردن دفن شد. او که وزیر امور خارجه و معاون نخست وزیر عراق در زمان صدام حسین بود، روز پانزدهم خرداد در سن هفتاد و نه سالگی درگذشت.
پسر طارق عزیز در هنگام خاکسپاری پدرش گفت که همه اعراب عزادار او هستند.Ver video "جسد طارق عزیز در اردن دفن شد"
نمایشگاه «سنگ» در موزه هنرهای مدرن باکو
آثار حسین حق وردی، هنرمند ۵۸ ساله اهل جمهوری آذربایجان در موزه هنرهای مدرن باکو به نمایش درآمده است. آثار هنری وی شامل کار بر روی سنگ و ساخت مجسمه های سنگی است. برای این هنرمند سنگ همانند یک لوح فشرده کامپیوتر است که اسرار و گذشته سیاره ما و ساکنان آنرا در خود ثبت کرده است.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار یورونیوز که از او می پرسد آیا به عصر حجر سفر کرده اید می گوید: «بله به این دوره رفته ام اما اعتقاد دارم که ما هیچگاه این دوره را ترک نکرده ایم و هنوز در عصر حجر زندگی می کنیم. مسلما سنگ در همه جا جزیی از زندگی ماست اما مخصوصا در باکو و در شبه جزیره «آبشرون» بسیاری از ساختمانها و معماری قدیمی از سنگهای این منطقه در ساخت و ساز استفاده کرده اند.»
این هنرمند دارای تحصیلات عالی در رشته هنر بر روی ۴۵ مجسمه سنگی کار کرده است و این نمایشگاه در بخشهای مختلفی با نامهای خاص، آثار این هنرمند را در معرض دید عموم قرار داده است.
چنگیز مسئول نمایشگاه و از دوستان قدیمی حسین حق وردی می گوید: «او همانند یک مجسمه بسیار کم حرف است. توتم ما را به گذشته متصل می کند. همچنین داستان انسانی است که در یک شهر بزرگ زندگی می کند و ساختمانهای بزرگ ما را به یاد توتم می اندازد.»
آثار هنری حسین حق وردی یادآور برخی محله های باکوست جایی که در برخی از این محله ها بناهای مدرن جای خود را به ساختمانهای سنگی داده اند.
حسین حق وردی می گوید: «من این سنگ را برش می دهم و به آن پولیش و رنگ می زنم. به نظر می رسد که ما یک ماده را می شکنیم اما به چه دلیل؟ برای آنکه بتوانیم آنرا خوب بفهمیم و سعی کنیم متوجه شویم که ما کی هستیم و چه می کنیم.»
یکی از مهمترین موضوعاتی که این هنرمند از آنها در کارهای خود الهام گرفته است زندگی، و امور روزمره ای است که هنرمند با آنها سر و کار دارد. حسین حق وردی در کشوری بزرگ شده که تحت سلطه اتحاد جماهیر شوروی بوده است، جایی که هنرمندان جایگاه قابل توجهی نداشته اند. اما امروز هنرمندان در آذربایجان از حمایت دولت بهره مند هستند. موزه هنرهای مدرن باکو پذیرای آثار هنرمندان جوان است که بعضی از آنها آثار خود را به هویت ملی اختصاص داده اند.
آیدا محمودووا، مدیر کل موزه که خود یکی از هنرمندان جمهوری آذربایجان است از پروژه حسین حق وردی حمایت کرد.
آیدا محمودووا می گوید: «موضوع هویت ملی محبوبیت زیادی در بین جوانان دارد. فکر می کنم این مربوط به فرهنگ ما می شود. اعتقاد دارم این موضوع بسیاری از هنرمندان جوان را به خود مشغول کرده زیرا با توجه به موضوع جهانی شدن، آنها گاهی اوقات معنای هویت خود را از دست می دهند بنابراین سعی دارند به اصل و ریشه خود بازگردند.»
این نمایشگاه که «سنگ» نام دارد تا یکم دسامبر سال جاری میلادی در نمایشگاه هنرهای مدرن باکو پذیرای علاقه مندان خواهد بود.Ver video "نمایشگاه «سنگ» در موزه هنرهای مدرن باکو"
خیز بلاتر برای حفظ ریاست فیفا
شصت و پنجمین کنگره فدراسیون بین المللی فوتبال، فیفا، عصر پنج شنبه در شهر زوریخ سوئیس آغاز به کار کرد. مهمترین دستور کار این کنگره، انتخاب رئیس بعدی فیفا است. انتخاباتی که در آن سپ بلاتر، رئیس کنونی این نهاد، برای پنجمین بار نامزد ریاست است. امروز نمایندگان ۲۰۹ فدراسیون عضو با آرای خود تکلیف کرسی ریاست فیفا را روشن خواهند کرد.
تنها رقیب سپ بلاتر در انتخابات روز جمعه شاهزاده علی بن حسین اردنی است. علی بن حسین در آمریکا و بریتانیا تحصیل کرده و علاوه بر نایب رئیسی فیفا، ریاست فدراسیون فوتبال اردن و فدراسیون غرب آسیا را نیز برعهده دارد.
در پی رسوایی های اخیر فیفا، بسیاری به انتقاد از عملکرد بلاتر ۷۹ ساله پرداختند و حتی میشل پلاتینی، رئیس اتحادیه فوتبال اروپا، از رای اعضای این اتحادیه به رقیب بلاتر خبر داد.
از مایکل فان پراک، رئیس فدراسیون فوتبال هلند، پرسیدند که آیا معتقد است بلاتر باید از شرکت در انتخابات انصراف دهد؟ وی در پاسخ گفت: «البته که فکر می کنم باید انصراف دهد. سال گذشته در سائوپائولو هم همین نظر را داشتم و حتی نهم ژانویه به دفتر او رفتم تا متقاعدش کنم چنین کند، که نکرد.»Ver video "خیز بلاتر برای حفظ ریاست فیفا"
دونتسک؛ نظامیان اسیر اوکراینی به محل حمله به اتوبوس برده شدند
پس از حمله به اتوبوس حامل افراد غیرنظامی به دونتسک در شرق اوکراین که سیزده کشته و ده زخمی بر جا گذاشت، شبه نظامیان طرفدار روسیه حدود بیست سرباز اسیر اوکراینی را به محل حادثه بردند.
تصاویر ارسالی از دونتسک، ضرب و شتم این سربازان را توسط مردم خشمگین نشان می دهد.
بیشتر این زندانیان که لباس غیرنظامی بر تن داشتند، آثاری از زخم در صورتهایشان دیده می شد.
همزمان الکساندر زاکارچنکو، رییس منطقه خودمختار دونتسک گفت: “این افراد قاتل کودکان ما هستند و باید همانند صدام حسین مجازات شوند.”
جدایی طلبان طرفدار روسیه و دولت اوکراین، یکدیگر را به حمله صبح پنجشنبه به این اتوبوس متهم می کنند.Ver video "دونتسک؛ نظامیان اسیر اوکراینی به محل حمله به اتوبوس برده شدند"
حمله به شیعیان عربستان سعودی حین مراسم عاشورا
مردان مسلح نقابدار با حمله به شیعیانی که در مراسم عاشورا شرکت کرده بودند، دست کم پنج نفر را قتل رساندند و نه نفر را زخمی کردند. این حمله مسلحانه در شرق عربستان سعودی و در روستای دلواح و در شهرستان احساء بوقوع پیوسته است.
اکثریت ساکنان این منطقه از عربستان را شیعیان تشکیل می دهند.
حمله به شیعیان با سلاح گرم و تیراندازی انجام گرفته است. مقامات وزارت کشور عربستان سعودی می گویند در این زمینه شش نفر را بازداشت کرده اند. گروه داعش بارها در روزهای محرم تهدید کرده بود که مراسم عزاداری حسین، امام سوم شیعیان، را به خاک و خون خواهد کشید.Ver video "حمله به شیعیان عربستان سعودی حین مراسم عاشورا"
اعدام پاکستانی که در سن نوجوانی مرتکب قتل شده بود
شفقت حسین، پاکستانی متهم به قتل در سن نوجوانی، در زندان مرکزی کراچی اعدام شد.
وکلای او می گویند که او تحت شکنجه به ارتکاب به قتل یک کودک در سال ۲۰۰۴ اعتراف کرده است.
بنا به گفته وکلا، او در هنگام ارتکاب به جرم هفده سال و بنا به گفته خانواده اش، او فقط چهارده سال سن داشته است.
به دنبال حمله طالبان به مدرسه ای در پاکستان در حدود هشت ماه پیش که باعث کشته شدن ۱۳۴ دانش آموز و نوزده بزرگسال شد، قانون تعلیق اعدام در این کشور لغو شد.
بنابه گفته عفو بین الملل، از ابتدای سال جاری میلادی، حدود دویست نفر در پاکستان اعدام شده اند که این کشور را در رده سوم جهان پس از چین و ایران قرار داده است.Ver video "اعدام پاکستانی که در سن نوجوانی مرتکب قتل شده بود"
انفجار در برابر محل اقامت سفیر ایران در یمن
انفجار یک خودروی بمب گذاری شده در مرکز صنعا و در مقابل محل اقامت سفیر ایران در یمن، دستکم یک کشته و ۱۷ مجروح برجای گذاشت.
در پی این انفجار به خانه های بسیاری از جمله خانه سفیر ایران در یمن خساراتی جدی وارد شده است.
شاهدان عینی می گویند، در محل وقوع انفجار که در منطقه “حده” در شهر صنعا، پایتخت یمن رخ داده، دود سیاهی بلند شده و شیشه ساختمان های بسیاری در این منطقه فرو ریخته است.
به گفته سخنگوی وزارت امورخارجه ایران در این حادثه به هیچ یک از کارکنان ایران درسفارت یمن آسیبی وارد نشده است.
هنوز هویت عاملان این بمب گذاری مشخص نیست.
حسین نیک نام هفته گذشته به عنوان سفیر جدید ایران در یمن به این کشور اعزام شده است.Ver video "انفجار در برابر محل اقامت سفیر ایران در یمن"
انفجار انتحاری در نزدیکی محل اقامت سفیر ایران در یمن
انفجار یک خودروی بمب گذاری شده در مرکز صنعا و در مقابل محل اقامت سفیر ایران در یمن، چند کشته و دهها مجروح برجای گذاشت.
بر اساس اولین گزارش ها، تعدادی از نیروهای امنیتی ایرانی و یمنی در این حادثه کشته شده اند اما هنوز تعداد دقیق کشته و مجروحان مشخص نیست.
همچنین در پی این انفجار به خانه های بسیاری از جمله خانه سفیر ایران در یمن خساراتی وارد شده است.
شاهدان عینی می گویند، در محل وقوع انفجار که در منطقه “حده” در صنعا رخ داده، دود سیاهی بلند شده است.
به گفته سخنگوی وزارت امورخارجه ایران بر اساس آخرین اطلاعات همه کارکنان ایران درسفارت یمن سالم هستند.
حسین نیک نام اخیرا به عنوان سفیر جدید ایران در یمن به این کشور اعزام شده است.Ver video "انفجار انتحاری در نزدیکی محل اقامت سفیر ایران در یمن"
اعتراض وکیل سیف الاسلام قذافی به حکم اعدام او
سیف الاسلام قذافی، فرزند معمر قذافی، رهبر سابق لیبی، به همراه هشت تن دیگر از نزدیکان او به اتهام مشارکت در سرکوب انقلاب مردم این کشور، به اعدام محکوم شدند.
این حکم پس از شانزده ماه محاکمه و در سایه خشونتها و اختلافات سیاسی و فرقه ای در این کشور صادر شد.
فرزند دیکتاتور سابق لیبی، فقط در سه جلسه از بیست و چهار جلسه دادگاه حاضر بود و بقیه را از طریق ویدئو کنفرانس در آن شرکت کرد.
حسین الشریف، وکیل مدافع او ضمن خشن توصیف کردن این حکم گفت که انتظار چنین حکمی را نداشته و از دیوان عالی لیبی درخواست تجدید نظر خواهد کرد.
سازمان ملل و چندین سازمان مدافع حقوق بشر هم نسبت به صدور این حکم ابراز تاسف کرده و اعلام کرده اند که این محاکمه عادلانه نبوده است.Ver video "اعتراض وکیل سیف الاسلام قذافی به حکم اعدام او"
برگزاری مراسم عاشورا در کربلا و آماده باش نیروهای امنیتی عراق
دهها هزار نفر از شیعیان عراق روز سه شنبه در کربلا به برگزاری مراسم عاشورا پرداختند و نیروهای امنیتی همزمان با برگزاری این مراسم، به حالت آماده باش درآمدند.
نگرانی دولت عراق متوجه حمله احتمالی شبه نظامیان موسوم به “دولت اسلامی” یا داعش سابق است که تجمع بزرگ شیعیان به مناسبت روز عاشورا می تواند هدف مناسبی برای آنها باشد. داعشی ها شیعیان را کافر و قتل آنها را از الزامات تعصب مذهبی خود می دانند.
از روز دوشنبه ده ها هزار نفر از زائران شیعه در داخل و خارج از عراق با هدف عزاداری و انجام مناسک مذهبی عاشورا وارد کربلا شدند.
مراسم عاشورا در کربلا همچنین با قمه زنی همراه بود که یکی از سنت های سوگواری در قتل امام حسین در سال ۶۸۰ میلادی یعنی بیش از ۱۳۰۰ سال قبل است.Ver video "برگزاری مراسم عاشورا در کربلا و آماده باش نیروهای امنیتی عراق"
ایران عربستان را به بمباران سفارت خود در صنعا متهم کرد
همزمان با تازه ترین حمله جنگنده های عربستان سعودی در یمن، ایران عربستان را به بمباران «عمدی» سفارت این کشور در صنعا در طول نیمه شب چهارشنبه متهم کرد. وزارت خارجه ایران این حمله را که گفته می شود چند مجروح بر جای گذاشته، محکوم کرد.
حسین صادقی، سفیر ایران در ریاض که روز چهارشنبه به تهران بازگشت، در مورد تنش میان دو کشور گفت: «عربستان با قطع کردن روابط خود با جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور مسلمان بزرگ و تأثیرگذار در منطقه اشتباه بزرگی را مرتکب شد.»
تنش دیپلماتیک میان ایران و عربستان بر سر اعدام روحانی شیعه شیخ نمر به دست دولت آل سعود آغاز شد، اعدامی که واکنش های گسترده ای در کشورها و جوامع شیعه جهان برانگیخت.
مهم ترین واکنش به این اعدام، حمله به ساختمان نمایندگی های دیپلماتیک عربستان در تهران و مشهد بود.Ver video "ایران عربستان را به بمباران سفارت خود در صنعا متهم کرد"
دیکتاتور پیشین چاد، سرانجام در دادگاه
روز دوشنبه در داکار پایتخت سنگال، دادگاهی از سوی اتحادیه آفریقا رسیدگی به اتهامات حسن هابره (حسین حبری)، رئیس جمهور پیشین چاد را در حالی آغاز کرد که تیم وکلای او پیشتر صلاحیت این دادگاه را رد کرده بودند.
آقای هابره بامداد دوشنبه در حالیکه لباسی سرتاسر سفید برتن داشت به دادگاه آورده شد. یکی از منابع نزدیک به این دادگاه ویژه گفت است: «ما هابره را به زور به دادگاه آوردیم.»
آقای هابره متهم به شکنجه و کشتار هزار تن در دوران حکومت خود در سالهای ۱۹۸۲ تا ۱۹۹۰ میلادی در چاد است. این دادگاه پس از پانزده سال مبارزه برای سپردن وی به دست عدالت، در سنگال تشکیل می شود، کشوری که او پس از برکناری اش سالها به عنوان پناهنده در آن زندگی کرده است.
این نخستین بار است که دادگاه کشوری در آفریقا به اتهامات مقام پیشین یک کشور دیگر رسیدگی می کند.Ver video "دیکتاتور پیشین چاد، سرانجام در دادگاه"
نخستین انتخابات پس از برجام در ایران برگزار شد
انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری همزمان در کلیه شهرها و روستاهای ایران برگزار شد. وزارت کشور به دلیل مشارکت گسترده شهروندان، ساعت بسته شدن درهای حوزه های رأی گیری را تا حدود نیمه شب به وقت محلی، چندین بار تمدید کرد. تلویزیون دولتی ایران نیز مطابق معمول روزهای انتخابات، تصویر رأی دادن مسئولان بلند پایه جمهوری اسلامی را در نخستین ساعات روز جمعه پخش کرد.
از زمان امضای توافق هسته ای، این نخستین بار است که مردم ایران پای صندوق های رأی می روند.
وزارت کشور هنوز آمار دقیقی از میزان مشارکت در این انتخابات منتشر نکرده است، اما حسین هاشمی استاندار تهران گفت که میزان مشارکت در این استان بیش از دوره قبل بوده است. شمار واجدان شرایط رأی گیری در این دوره از انتخابات نزدیک به ۵۵ میلیون نفر بوده است. کار شمارش آرا پیش از بسته شدن حوزه های رأی گیری آغاز شده و ابتدا نتیجه آرا مجلس خبرگان اعلام خواهد شد.Ver video "نخستین انتخابات پس از برجام در ایران برگزار شد"
جان کری؛ معلوم نیست تا پایان ماه مارس با ایران به توافق برسیم
دو هفته مانده به مهلت تعیین شده برای رسیدن به توافق سیاسی در مذاکرات هسته ای میان ایران و کشورهای ۱+۵ ، جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در شرم الشیخ مصر گفت که هنوز معلوم نیست تا اواخر ماه مارس توافقی صورت گیرد.
آقای کری که فردا یک شنبه در جریان دور تازه مذاکرات هسته ای در لوزان سوئیس با محمد جواد ظریف دیدار خواهد کرد، گفت: «همانطور که می دانید مهلت تعیین شده رو به پایان است، ما پایان ماه مارس را بعنوان مهلت نهایی تعیین کرده ایم و باید توجه کرد که این تاریخ بسیار مهم است. نمی توانم به شما بگویم که به توافقی می رسیم یا نه و یا اینکه حتی به آن نزدیک ایم.»
از سوی دیگر ایران روز شنبه و با حضور حسین دهقان وزیر دفاع و علی فدوی فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران، خط تولید انبوه موشک کروز قدیر را افتتاح کرد. ایران می گوید این موشک ۳۰۰ کیلومتر برد دارد و در داخل کشور تولید شده است.Ver video "جان کری؛ معلوم نیست تا پایان ماه مارس با ایران به توافق برسیم"
عملیات گسترده ارتش عراق علیه داعش در تکریت
ارتش عراق عملیات گسترده ای برای بازپس گیری شهر تکریت از شبه نظامیان گروه موسوم به «دولت اسلامی» آغاز کرده است.
برخی گزارش ها حاکی از آنست که نیروهای ارتش تاکنون موفق شده اند، تقریبا ۳۰ درصد این شهر را از کنترل شبه نظامیان داعش خارج کنند.
حیدر العبادی، نخست وزیرعراق گفت: «هدف ما رهایی مردم از ظلم و ستم تروریستهای داعش است. باید از حقوق شهروندانمان دفاع کنیم.»
مقامهای عراق این حمله را بزرگترین عملیات علیه شبه نظامیان موسوم به گروه دولت اسلامی توصیف کرده اند. تعداد نیروهای حاضر در این عملیات حدود ۳۰ هزار تن شامل نیروهای نظامی، پلیس و نیروهای مقاومت مردمی ذکر شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس ایران نیز برای “نظارت و مشورت” با فرماندهان، وارد تکریت شده است.
شهر تکریت زادگاه صدام حسین، رئیس جمهوری سابق عراق است که همزمان با شهر موصل از تابستان گذشته تاکنون به تصرف نیروهای داعش درآمده است.Ver video "عملیات گسترده ارتش عراق علیه داعش در تکریت"
شناسایی هویت اجساد صدها سرباز کشته شده در تکریت به دست داعش
پزشکی قانونی عراق در تکریت عملیات حفاری در ۱۲ گور جمعی را با هدف شناسایی هویت اجساد صدها تن از ۱۷۰۰ سرباز شیعه که به دست نیروهای داعش کشته شده اند آغاز کرد.
قتل عام سربازان اردوگاه اسپایکر، در تابستان گذشته و در خلال اشغال شهر تکریت، زادگاه صدام حسین رئیس جمهوری سابق عراق توسط نیروهای داعش صورت گرفته است.
یکی از بازماندگان این کشتار فجیع نجات معجزه آسایش را چنین توضیح می دهد: «گلوله چهارم مرگ من را رقم می زد اما به من اصابت نکرد. گلوله پنجم شلیک شد و سرباز کناری ام را کشت. من هم بلافاصله خود را به مردن زدم و افتادم روی زمین و غرق در خون همسنگرانم شدم.»
این کشتار به نماد توحش شبه نظامیان داعش و نفرت آنها از شیعیان عراق تبدیل شده است.
نبش قبر اجساد قربانیان این کشتار یک روز پس از آن صورت گرفت که نیروهای داعش در تکریت عقب رانده شدند.
شناسایی هویت این اجساد، داغ خانواده های قربانیان را که از پاسخگو نبودن مقام های عراق نسبت به سرنوشت فرزندانشان به خشم آمده اند یکبار دیگر تازه می کند.Ver video "شناسایی هویت اجساد صدها سرباز کشته شده در تکریت به دست داعش"
سوء استفاده جنسی از ۲۸۰ کودک در پاکستان
دوازده نفر در ارتباط با یک پرونده بزرگ سوء استفاده جنسی از کودکان در پاکستان دستگیر شدند. آنها سال ها بود که از ۲۸۰ دختر و پسر زیر ۱۴ سال در روستای حسین خان والا در ایالت پنجاب فیلم سکسی تهیه می کردند. روز دوشنبه والدین این کودکان پلیس را به بی تفاوتی در این پرونده متهم کردند.
مادر یکی از این کودکان می گوید: «پلیس برای شکایت من پرونده تشکیل نداد. پسر مرا بازداشت کرد در حالی که او بی گناه و خودش قربانی است.»
یکی از افرادی که در گذشته مورد سوء استفاده جنسی قرار گرفته می گوید: «آنها به من مواد مخدر دادند. از من سوء استفاده کردند و فیلم گرفتند. با این فیلم ها اخاذی هم می کردند و از ما پول و جواهرات می گرفتند.»
پلیس پاکستان به طور جدی به این پرونده رسیدگی نمی کند چون آن را یک ماجرای قدیمی می شمارد.
در عین حال دولت پاکستان گفته است که به پرونده این رسوایی در قالب عملیات ضد تروریستی رسیدگی خواهد کرد.Ver video "سوء استفاده جنسی از ۲۸۰ کودک در پاکستان"
حلقه محاصره داعش در تکریت تنگ تر شد
فرماندهان نیروهای ارتش و داوطلب مردمی عراق می گویند با کنترل شمال و غرب شهر تکریت حلقه محاصره نیروهای داعش را تنگ تر کرده اند.
فرماندهان عراقی همچنین می گویند اکنون تنها یک منطقۀ تکریت در دست نیروهای داعش است و آنها در این منطقه در کاخ های صدام حسین پناه گرفته اند.
گزارش های رسیده در دو روز اخیر از پیشروی قابل توجه نیروهای عراقی و تصرف اغلب مناطق این شهر حکایت دارد.
همزمان، نخست وزیر عراق با ابراز نگرانی در خصوص احتمال انتقامجویی
فرقه ای هشدار داد. وی از نفوذی هایی خبر داد که ظاهرا در پی انتقامجویی از ساکنان غیرنظامی تکریت پس از تصرف کامل آن هستند.
حیدر العبادی گفت: «نفوذی هایی هستند که می خواهند با ارتکاب به جنایت و تعرض به امنیت و مال مردم، پیروزی ما را لکه دار کنند. در همین رابطه به نیروهای امنیتی، پلیس و فرماندهان ارتش و الحشد الشعبی دستور اکید صادر شده است.»
نظامیان عراقی که در تکریت وارد نبرد خیابانی با نیروهای داعش شده اند می گویند چند روز بیشتر به آزادسازی و کنترل کامل این شهر باقی نمانده است.Ver video "حلقه محاصره داعش در تکریت تنگ تر شد"
وزیر دفاع روسیه اوکراین را مسئول سقوط هواپیمای شرکت هواپیمایی مالزی خواند
هشام الدین حسین، وزیر دفاع مالزی روز چهارشنبه با سرگئی شویگو، همتای روس خود در مسکو ملاقات کرد.
این دیدار ۲۴ ساعت پس از انتشار گزارش مقدماتی تحقیقات درباره سقوط هواپیمای بویینگ شرکت هواپیمایی مالزی بر فراز خاک اوکراین صورت می گیرد.
سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه ضمن ایراد اتهام به اوکراین بعنوان مسئول سقوط این هواپیما گفت: «مطمئنم اگر اوکراین مشکل داخلی خود را با استفاده از نیروهای نظامی و خونریزی که طی ماههای اخیر شاهد آن بودیم حل نمی کرد و اگر از ادوات سنگین نظامی، راکت، هواپیماهای جنگی و هلیکوپتر استفاده نمی شد، این فاجعه رخ نمی داد.»
از سوی دیگر ولادیمیر گروئیسمن، نماینده نخست وزیر اوکراین و مسئول تحقیقات درباره سقوط هواپیمای بویینگ پرواز ام اچ هفده شرکت هواپیمایی مالزی شلیک بطرف این هواپیما و استفاده از هر گونه سلاح نظامی از خاک اوکراین را رد کرد.
در گزارش منتشر شده در لاهه کارشناسان به این نتیجه رسیده اند که بویینگ شرکت هواپیمایی مالزی بر اثر آسیب جدی بدنه بدلیل اصابت اشیایی با نیروی بسیار زیاد و ورود آنها از بدنه به بخش داخلی هواپیما متلاشی شده است. در گزارش جزییاتی درباره ماهیت این اشیاء داده نشده است.Ver video "وزیر دفاع روسیه اوکراین را مسئول سقوط هواپیمای شرکت هواپیمایی مالزی خواند"
رهبر ایران: اجازه بازرسی از مراکز هسته ای داده نخواهد شد
علی خامنه ای رهبر ایران، با بازرسی کشورهای خارجی از مراکز هسته ای و پایگاه های نظامی این کشورمخالفت کرد و گفتگوی بیگانگان با دانشمندان هسته ای ایران را توهین دانست.
آقای خامنه ای طی سخنرانی صبح روز چهارشنبه در دانشگاه نظامی امام حسین، از زورگویی طرف مقابل در پای میز مذاکره سخن گفت و از مسئولان ایرانی حاضر در وین خواست تا «پیام عظمت» ملت ایران را در مذاکرات منتشر کنند.
او در سخنرانی خود، خطاب به غرب گفت: «اجازه بازرسی از مراکز هسته ای مطلقاً داده نخواهد شد و دشمنان بدانند ملت و مسئولان ایران در مقابل زیاده خواهی ها و زورگویی ها به هیچ وجه کوتاه نخواهند آمد. من اجازه نخواهم داد که بیگانگان بیایند و با دانشمندان و فرزندان عزیز و برجسته این ملت صحبت و از آنان بازجویی کنند.»
همزمان، مذاکرات هسته ای میان ایران و غرب در وین ادامه دارد. ایران و گروه ۱+۵ در تلاشند تا به یک توافق درباره برنامه هسته ای تهران دست پیدا کنند، توافقی که شامل بازرسی های بین المللی از تاسیسات هسته ای ایران خواهد بود. تعیین زمانبندی لغو تحریمها علیه ایران و آینده توسعه هسته ای ایران در گروی این توافق است.Ver video "رهبر ایران: اجازه بازرسی از مراکز هسته ای داده نخواهد شد"
اعتراضات در ترکیه و عراق به اقدامات دولت آنکارا
در اعتراض به حمله مرگبار نیروهای داعش در شهر سوروچ ترکیه و همچنین سیاستهای آنکارا در قبال مردم کرد، روز شنبه تجمعات اعتراض آمیز متعددی در دو کشور ترکیه و عراق برگزار شد.
در آنکارا، صدها نفر در اعتراض به حمله انتحاری روز دوشنبه نیروهای داعش در شهر سوروچ که منجر به مرگ ۳۲ نفر شد و همچنین اقدامات دولت ترکیه در حمایت از فعالیتهای داعش به خیابانها آمدند. پلیس برای متفرق کردن معترضان از اسپری فلفل و ماشین آب پاش استفاده کرد.
در شهر سلیمانیه در شمال عراق نیز تجمعات اعتراضی علیه حملات هوایی ترکیه به مواضع حزب کارگران کردستان، پ ک ک در شمال عراق برگزار شد.
در دویست کیلومتری شهر اربیل کردستان عراق نیز گروهی از معترضان که با سردادن شعارهایی ضد دولت ترکیه در حال حرکت به سمت کنسولگری این کشور بودند، توسط پلیس ضد شورش متوقف شدند.
تارا حسین، از سازمان دهندگان تجمع اربیل می گوید: «ما تنها می خواهیم مقابل کنسولگری ترکیه برویم تا پیاممان را برسانیم اما متاسفانه درحالیکه کشتار فرزندانمان و حملات به سرزمینهایمان ادامه دارد و مردممان قتل عام می شوند، آنها به ما اجازه نمی دهند تا حرف بزنیم و پیاممانVer video "اعتراضات در ترکیه و عراق به اقدامات دولت آنکارا"
عراقی ها در انتظار نیروهای پیشتیبانی برای نبرد آخر در تکریت
نبرد نظامیان عراق برای آزادسازی شهر تکریت از دست داعش یازده روز است که از هوا و زمین ادامه دارد.
اگرچه پیروزی های ارتش و نیروهای داوطلب مردمی عراق در تکریت حداقل در سه روز اخیر قابل توجه بوده است اما میزان و وسعت پیشروی آنان در این شهر ضد و نقیض گزارش می شود.
تقریبا مسجل شده است که نظامیان عراق از دروازه های تکریت عبور و در داخل تکریت با نیروهای داعش می جنگند اما این که تا چه وسعت از این شهر را از وجود داعشی ها پاکسازی کرده اند، هنوز با قطعیت معلوم نیست.
آنچه پیشروی نظامیان عراقی را در نبردهای خیابانی و درون شهری کندتر کرده، تک تیراندازها، تله های انفجاری و جنگ های چریکی داعشی هاست.
با وجود این، خالد العبیدی، وزیر دفاع عراق می گوید:«شرایط بسیار خوب و خبر آزادسازی تکریت بسیار نزدیک است، نزدیک تر از محاسبات و انتظارات.»
اگر نظامیان عراق بتوانند نیروهای داعش را از تکریت بیرون برانند، امیدهای آنان برای بازپس گیری موصل، دومین شهر بزرگ از دست این گروه افراطی زنده خواهد شد.
آخرین گزارش ارسالی خبرگزاری رویترز حاکی است حداقل سه ناحیه و مجموعه کاخ های صدام حسین در تکریت در کنترلVer video "عراقی ها در انتظار نیروهای پیشتیبانی برای نبرد آخر در تکریت"
اوباما از کنیا وارد اتیوپی می شود
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در دیدار از موطن پدری اش، کنیا، روز شنبه در ضیافت شامی در نایروبی، پایتخت، حضار را با بذله گویی در خصوص شناسنامه اش به خنده واداشت.
مخالفان وی در آمریکا در ادعایی خلاف واقع می گفتند که شناسنامه وی نه صادرۀ ایالت هاوایی آمریکا که صادره کنیاست و از این رو او از شرایط لازم برای ریاست جمهوری برخوردار نبوده است.
آقای اوباما در این ضیافت همچنین با بیان این که با این دیدار آمریکایی ها و کنیایی ها به هم آمده اند و همدیگر را بهتر می فهمند برای همکاری ها و دستاوردهای آتی دو کشور در سالهای پیش رو اظهار امیدواری کرد.
باراک اوباما پس از کنیا، امروز یکشنبه وارد آدیس آبابا، پایتخت اتیوپی می شود. اتیوپیایی ها امیدوارند دیدار رئیس جمهوری آمریکا برای کشورشان مثمر ثمر خواهد بود.
ردووان حسین، رئیس اداره ارتباطات اتیوپی اولین دیدار یک رئیس جمهوری آمریکا از آدیس آبابا را مایه افزایش اعتماد به نفس و الهام اتیوپیایی ها خواند و گفت این حس را با نگاهی به اطراف می توان در این جا دید و حس کرد.
چندین نماینده کنگره و ۲۰۰ سرمایه گذار آمریکایی رئیس جمهور اوباما را در سفر بهVer video "اوباما از کنیا وارد اتیوپی می شود"
موزه ملی به غارت رفته عراق بازگشایی شد
موزه ملی عراق ۱۲ سال پس از حمله آمریکا و متحدانش به این کشور در بغداد بازگشایی شد. با سقوط صدام حسین و هرج و مرج روزهای اولیۀ جنگ، حدود ۱۵ هزار قطعه اثر باستانی در بغداد و عراق به تاراج رفته بود که امروزه فقط یک سوم آنها پیدا و بازگردانده شده است.
یکی از انگیزه های مقامات عراقی در بازگشایی موزه ملی عراق در این برهه پاسخ به نیروهای داعش عنوان می شود که آثار باستانی این کشور در موزه موصل را نابود کردند.
حیدر العبادی، نخست وزیر عراق در مراسم افتتاح موزه ملی گفت:«وحشیان، جنایتکاران و تروریست ها در پی نابودی میراث بشر و تمدن عراق هستند، تعقیب شان و مجبورشان خواهیم کرد تا تاوان هر قطره قطرۀ خونی را که در عراق ریخته اند بازپس دهند.»
نیروهای داعش پیکره های چندین هزار ساله را بت و نابودی آنها را عین ثواب می دانند. در عین حال آنان بخشی از آثار باستانی را که غارت می کنند به فروش می رسانند.
ایران در نامه ای به یونسکو و بغداد برای نگهداری آثار باستانی عراق تا برقراری مجدد ثبات در این کشور اعلام آمادگی کرده است.Ver video "موزه ملی به غارت رفته عراق بازگشایی شد"
تهدید هواپیمای ایران توسط جنگنده های عربستان؛ افزایش تنش بین تهران و ریاض
اخطار و ممانعت جنگنده های عربستان سعودی از فرود یک فروند هواپیمای ایران در یمن به خشم ایران و تنش بین تهران و ریاض می افزاید.
تهران می گوید این هواپیما که حامل کمک های غذایی و دارویی بوده و با بمباران فرودگاه صنعا، پایتخت یمن در روز سه شنبه توسط جنگنده های سعودی قادر به فرود نشده و به ایران بازگشته است.
حسین امیرعبداللهیان، معاون وزیر امور خارجه ایران بدنبال این حادثه گفت: «اقدام عربستان سعودی در محاصره یمن بدون پاسخ باقی نخواهد ماند.»
تهدید جنگنده های عربستان هم در حالی صورت گرفت که محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران پیشتر با عنقریب خواندن «سقوط» حکومت آل سعود از مقامات ایران خواسته بود تا در برابر ریاض موضع تندی در پیش گیرند.
سرلشکر حسن فیروزآبادی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران که ادعای عربستان مبنی بر حمایت ایران از حوثی های یمن را خنده دار می داند دیروز گفت:«جنایات آل سعود سزاوار تنبیه سختی است.»
امیر سرتیپ پوردستان، فرمانده نیروی زمینی ایران، پیشتر گفته بود : «امروز که یک گلوله به سمت عربستان شلیک نشده است آثار شکست دیده می شود وای به روزی که چند ترقه در ریاض به صداVer video "تهدید هواپیمای ایران توسط جنگنده های عربستان؛ افزایش تنش بین تهران و ریاض"
کاتالونیا در عزای حادثه کوههای آلپ فرانسه، دو خبرنگار ایرانی در میان قربانیان
در سراسر اسپانیا، صدها تن از مردم برای ادای احترام به قربانیان هواپیمای خطوط هوایی جرمن وینگز و خانواده های عزادار، گردهم آمدند اما کاتالونیای اسپانیا خیلی بیشتر تحت تاثیر این فاجعه قرار گرفته است.
در فرودگاه ال پرات بارسلون و میدان اصلی این شهر، بسیاری از مردم و مقام های محلی، ظهر چهارشنبه یک دقیقه سکوت کردند.
شهر کوچک لینارس دل والِس، میزبان شانزده دانش آموز آلمانی بود که برای سفر آموزشی به اسپانیا آمده بودند. ساکنان این شهر هنوز شوکه هستند.
دانش آموزان، پانزده تا شانزده سال سن داشتند و برای یک هفته به یکی از مدرسه های این شهر آمده بودند.
مارتی پویول ای کازالز، شهردار لینارس دل والِس گفت: «شمار دیگری از دانش آموزان آلمانی بزودی عازم کشورشان هستند و شاید هم حرکت کرده اند. فکر می کنم آنها با قطار برگردند چون نمی خواهند سوار هواپیما شوند، که طبیعی است. فکر کنم ما هم همین کار را می کردیم.»
به گفته وزارت خارجه ایران، میلاد حجت الاسلامی و حسین جوادی، دو خبرنگار ورزشی ایرانی هم در میان کشته شدگان این حادثه هستند.
آنها برای دیدن بازی دو تیم بارسلونا-رئال مادرید به بارسلون سفر کردVer video "کاتالونیا در عزای حادثه کوههای آلپ فرانسه، دو خبرنگار ایرانی در میان قربانیان"
دانش آموزان پاکستانی به مدرسه بازگشتند
جان به دربردگان حادثه کشتار دانش آموزان در پیشاور پاکستان پس از نزدیک یکماه وقفه، روز دوشنبه به مدرسه بازگشتند.
در روز بازگشایی این مدرسه وابسته به ارتش، تدابیر امنیتی در پیشاور افزایش یافت و دانش آموزان با مراسم ویژه ای مورد استقبال قرار گرفتند. ژنرال رحیل شریف، فرمانده ارتش پاکستان با حضور در این مدرسه ضمن استقبال از دانش آموزان با معلمان نیز گفتگو کرد.
سید عبید حسین، یکی از این دانش آموزان است که می گوید: «من دانش آموز سال دوم مدرسه دولتی ارتشم. مادرم در آن حادثه کشته شد ولی من از بازگشت به مدرسه نمی ترسم و درس خواهم خواند.» محمد علی، دانش آموز دیگر می گوید: «ما نگران شبه نظامیان نیستیم. ما از حملاتشان نمی ترسیم. به مدرسه می رویم و درس می خوانیم چراکه این حق اساسی ماست.»
شانزدهم دسامبر سال گذشته میلادی حمله شبه نظامیان طالبان به مدرسه ای در پیشاور جان یکصد و پنجاه تن را گرفت. از این تعداد 134 تن دانش آموز بودند. دولت پاکستان از این حمله به عنوان مرگبارترین عملیات طالبان یاد می کند. پس از این حادثه بیشتر مدارس سراسر پاکستان تا روز دوشنبه در تعطیلی به سر بردند.Ver video "دانش آموزان پاکستانی به مدرسه بازگشتند"
ارتش عراق کنترل اکثر مناطق شمالی تکریت را در دست گرفت
ارتش عراق می گوید در نبرد با داعش کنترل اکثر مناطق شمال شرقی شهر تکریت از جمله قادسیه را در اختیار گرفته است.
آنچه کنترل کامل این شهر خصوصا مناطق جنوبی و غربی آن را برای ارتش و حشد الشعبی (نیروهای داوطلب مردمی عراق) کند کرده بمب گذاری ها و تله های انفجاری داعش است.
عملیات ارتش عراق از زمین و هوا برای بازپس گیری تکریت، زادگاه صدام حسین و مرکز استان صلاح الدین، بزرگترین عملیات نظامی این کشور علیه نیروهای داعش از زمان شکل گیری این گروه افراط گراست.
آخرین گزارش های منتشر شده به نقل از مقامات امنیتی استان صلاح الدین عراق حاکی است تکریت به زودی به کنترل کامل نیروهای نظامی عراق در خواهد آمد.
گفته می شود سردار قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس ایران عملیات آزادسازی تکریت را هدایت می کند.
ژنرال مارتین دمپسی، رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا گفته است کشورش بدلیل عدم درخواست کمک عراق در عملیات آزادسازی تکریت شرکت ندارد.
وی در خصوص نقش نظامی ایران در عملیات تکریت گفته است اگر نقش ایران در این نبرد عاری از تنش زایی فرقه ای باشد می تواند مثبت باشد.Ver video "ارتش عراق کنترل اکثر مناطق شمالی تکریت را در دست گرفت"
بازداشت چند مظنون در ارتباط با تیراندازی های مرگبار کپنهاگ
در پی تیراندازی های مرگبار در کپنهاگ که دو کشته برجا گذاشته، پلیس دانمارک عملیات وسیعی را برای شناسایی عاملان مرتبط با این حوادث آغاز کرده است.
در همین ارتباط چند تن دستگیر و تحت بازجویی قرار گرفتند.
ماموران اطلاعاتی دانمارک در حال بررسی شباهت های حملات کپنهاگ و تیراندازی های ماه گذشته در پاریس هستند.
عامل تیراندازی های کپنهاگ که در جریان عملیات پلیس کشته شد، عمرعبدالحمید حسین، جوان ۲۲ ساله متولد دانمارک است که دارای سابقه تبهکاری بوده و چند هفته قبل، از زندان آزاد شده بود.
نخستین تیراندازی عصر روز شنبه در کافه ای در مرکز شهر کپنهاگ که محل برگزاری جلسه ای با موضوع آزادی بیان بود رخ داد. لارس ویلکس، کاریکاتوریست سوئدی که پیشتر برای کشیدن کاریکاتور پیامبر اسلام از سوی گروه های اسلامگرا به مرگ تهدید شده بود نیز در آن حضور داشت. در این تیراندازی یک کارگردان سینما کشته و سه مامور پلیس زخمی شدند.
در پی آن در حمله به کنیسه اصلی یهودیان این شهر در بامداد روز یکشنبه، نگهبان یهودی آن کشته و دو پلیس دیگر زخمی شدند.
پس از این حوادث مقامات دانمارک گفته اند که از جامعه یهودیان این کشورVer video "بازداشت چند مظنون در ارتباط با تیراندازی های مرگبار کپنهاگ"
روابط تجاری ایران و امارات در انتظار توافق هسته ای
لنج های مستقر در سواحل دوبی سالهای سال است که در مبادلات تجاری بازرگانی ایران و امارات نقش مهمی داشته اند.
با اعمال تحریم های اقتصادی ایالات متحده آمریکا علیه ایران از سال ۱۹۷۹ حجم مبادلات تجاری طرفین اندکی کاهش یافته اما روند آن ادامه داشته است. اما اجرای تحریم های هسته ای علیه ایران روند این مبادلات بطور محسوسی کاهش یافته است.
ایمان موتمنی، معاون مدیر شرکت ساوان می گوید: «در دوبی صاحبان لنج ها زندگی خود را تامین می کنند. اما حجم فعالیتهای تجاری کاهش یافته و این خیلی چیزها را تغییر می دهد. حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد کشتی های باری دوبی به ایران می روند اما از زمان تحریم های اخیر هیچ کسی در ایران اجناسی را که از دوبی و یا سایر جاها که از طریق این منطقه ترانزیت و وارد می شود را خریداری نمی کند.»
با توجه به وجود پیشرفت هایی در روند مذاکرات درباره پرونده هسته ای ایران امید می رود حجم مبادلات تجاری طرفین روند گذشته خود را باز یابد و گسترش پیدا کند.
حسین حقیقی، معاون شورای تجاری ایرانیان در دوبی گفت: «حجم صادرات و واردات بین دوبی و ایران زمانی که هنوز تحریم ها اعمال نشده بود بسیار بالا بوده اVer video "روابط تجاری ایران و امارات در انتظار توافق هسته ای"
آغاز محاکمه دیکتاتور سابق چاد در سنگال
گزارش تفصیلی
انجمن حمایت از قربانیان جنایات حسن هابره دیکتاتور (حسین حبری) سابق چاد، پس از سالها مبارزه و تلاش بی وقفه در نهایت به آنچه انتظارش را داشتند، دست یافتند. بیست و پنج سال پس از رها شدن از برزخ زندان های این کشور و پانزده سال پس از ثبت نخستین شکایت ها، دادگاه رسیدگی به این جنایات بالاخره روز دوشنبه در سنگال برگزار شد.
کلمان ابه فوتا رئیس این انجمن که خود چهار سال در زندانهای رژیم سابق چاد حبس کشیده است، می گوید: «این نخستین بار است که رئیس یک کشور آفریقایی برای جنایاتی که در طول حکومت خود انجام داده محاکمه می شود. این روند باید عبرت آموز باشد وگرنه تمام این بیست و پنج سال مبارزه به چه درد خواهد خورد؟ این مانند ضربه شمشیری در آب خواهد بود.»
کلمان همانند جَنّت نگاربای دبیر انجمن، جزو یکصد نفری هستند که از میان چهار هزار طرف مدنیِ این پرونده قرار است در دادگاه بر ضد جنایات صورت گرفته شهادت دهند. جَنّت هر نوع مرارتی را در زندان متحمل شده است. از شکنجه، تجاوزو تحمل وضعیت های دشوار و نامطلوب محیطی گرفته تا زایمان در شرایط غیر انسانی. او همچنان تبعات مخرب شکنجه های جسمی و روحیVer video "آغاز محاکمه دیکتاتور سابق چاد در سنگال"
مرحله نهایی مسابقه آواز یوروویژن؛ بیشترین شانس برنده شدن برای سوئد، روسیه یا ایتالیا
مرحله نهایی مسابقه آواز یوروویژن با شرکت ۲۷ فینالیست شنبه شب، دوم خرداد برگزار می شود.
سوئد، روسیه و ایتالیا بیشترین شانس برنده شدن در شصتمین سال برگزاری این مسابقات را دارند. اتریش میزبان سال قبل که با درخشش کونچیتا وورست برنده شده بود، بر اساس یک سنت، امسال نیزبرای دومین بار میزبان این مسابقات است.
بوگی، نماینده مجارستان که می گوید پیام آهنگش ترویج صلح و علیه جنگ است، می گوید: «به نظر من در هر اجرایی مهم است که آواز با یک پیام همراه باشد. معتقدم که جوهر هنر همین است. بهمین خاطر واقعا افتخار می کنم که می توانم کشورم را با این آهنگ نمایندگی کنم زیرا این چیزی است که مرا از خواننده های دیگر متمایز می کند.»
النور حسین اف، نماینده آذربایجان در یوروویژن که در سال ۲۰۱۴ در مسابقه او سس ترکیه برنده شده بود و برای دومین بار در این مسابقه شرکت می کند، می گوید: «در آهنگ من پیامی وجود دارد و پیام اصلی من این است: تسلیم نشو. در زندگی هر آنچه برایتان پیش بیاید، نباید تسلیم شوید. نیروهایی در شما وجود دارد که به کمک انها می توانید برای آینده بهتر و برای شاد زیستن، مبارزه کنید.»
آندرا هاجاگو، خVer video "مرحله نهایی مسابقه آواز یوروویژن؛ بیشترین شانس برنده شدن برای سوئد، روسیه یا ایتالیا"
جنگ داخلی، یمن را به زمینه ای مساعد برای حضور داعش تبدیل می کند
طی هفته های اخیر، حوثی های یمن با حمایت نظامیان طرفدار علی عبدالله صالح، رییس جمهوری پیشین این کشور به سمت شهر عدن در جنوب این کشور سرازیر شده اند. این تحرکات با حملۀ ائتلاف کشورهای عرب به فرماندهی عربستان سعودی روبرو شده است. این ائتلاف، عملیات بمباران مواضع حوثی ها در یمن را که گفته می شود از سوی ایران حمایت می شوند، از روز پنجشنبه آغاز کرده و نگرانی از تبدیل این جنگ به صف آرایی شیعه و سنی به رهبری عربستان وهابی را بیشتر کرده است.
کاترین زیمرمن، پژوهشگر موسسۀ اینترپرایس آمریکا در این باره می گوید: «به لحاظ تاریخی یمن یک کشور فرقه ای نیست به همین دلیل اهمیت می یابد. موضع ایرانی ها در یمن طی چند ماه اخیر رشد و گسترش یافته و قوی تر شده و خیلی بیشتر از قبل به یک تهدید برای کشورهای سنی منطقه تبدیل شده است.»
حوثی ها مسلح که تحت نام انصار الله یا شباب المومنین شناخته می شوند، در شمال شرقی یمن زندگی می کنند و از سال ۲۰۰۴ و بعد از مرگ رهبر خود، حسین بدرالدین حوثی، چندین بار علیه دولت مرکزی اعلان جنگ کرده اند. آنها ۵ درصد از جمعیت یمن را تشکیل می دهند و بخشی از جمعیت زیدیان این کشور هستند.Ver video "جنگ داخلی، یمن را به زمینه ای مساعد برای حضور داعش تبدیل می کند"
نخست وزیر عراق برای جلب حمایت روسیه علیه داعش وارد مسکو شد
عدم موفقیت استراتژی آمریکا در مبارزه با گروه دولت اسلامی و پیشروی این گروه در عراق و سوریه، حیدر عبادی نخست وزیر عراق را روز پنچ شنبه برای دیدار با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه راهی مسکو کرد.
نخست وزیر عراق تلاش دارد در این سفر حمایت مسکو را برای مبارزه با داعش جلب کند. هدف دیگر این سفر گسترش همکاری اقتصادی میان دو صادرکننده نفت اعلام شده است.
حیدر عبادی، نخست وزیر عراق در این دیدار گفت: «امیداوریم که ملاقات امروز به حمایت و همکاری بیشتر دو طرف در مبارزه با تروریسم نه تنها در عراق بلکه در کل منطقه منجر شود.»
نخست وزیر عراق در این سفر بدنبال پیگیری قرارداد تسلیحاتی است که در دولت نوری المالکی با روسیه امضا شده بود.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه هم در این دیدار گفت: «عراق شریک بلند مدت و قابل اعتماد ما در منطقه است و با وجود مشکلات در اقتصاد جهانی و در منطقه، روابط ما بطور موفقیت آمیزی در حال توسعه است.»
شرکت نفتی لوک اویل روسیه در حال حاضر در تعدادی از حوزه های نفتی عراق در بصره فعالیت می کند. شرکت های روسی برای چندین دهه در دوران حکومت صدام حسین در عراق فعال بودند وVer video "نخست وزیر عراق برای جلب حمایت روسیه علیه داعش وارد مسکو شد"
تظاهرات و حملات گسترده ضد طالبان در پاکستان
سه روز پس از حمله طالبان به مدرسه ای در پیشاور پاکستان، گزارشها از برپایی تظاهرات گسترده ای در این شهر و همچنین اسلام آباد پایتخت حکایت دارد.
این حمله 149 کشته بر جا گذاشت که 132 تن از آنها دانش آموز بودند.
تظاهرکنندگان که بسیاری از آنها دانش آموز بودند شعارهای ضد طالبان و ضد آمریکایی سر می دادند.
یکی از معترضان ضمن محکوم کردن کشتار این کودکان گفت: “ما به شهید شدن کودکان بی گناه در مدرسه ای در پیشاور اعتراض داریم. ما قویا این حمله را محکوم می کنیم.”
طالبان پاکستان می گوید که این حمله را به تلافی حمله شش ماه پیش ارتش این کشور به مواضع آنها در وزیرستان شمالی صورت داده است.
زاهد حسین، تحلیلگر پاکستانی با اشاره به حملات تلافی جویانه ارتش طی دو روز گذشته می گوید: “امروز و دیروز تعدادی از جهادگرایان طالبان در کراچی و بخشهایی از پنجاب کشته شده اند. این اقدام نشان دهنده عزم دولت و ارتش برای پاکسازی کشور از این افراد است. اما ما نمی توانیم مطمئن باشیم که آیا آنها در این کار موفق خواهند شد یا نه.”
آخرین گزارشها از کشته شدن حدود شصت تن از اعضای طالبان در درگیری ارتش پاکستان با آنها در مرز این کشور با افغانستان حکایت دارد.
پس از تراژدی روز سه شنبه، ارتش پاکستان از عزم جدی خود برای پاکسازی کامل این کشور از طالبان خبر داد.Ver video "تظاهرات و حملات گسترده ضد طالبان در پاکستان"
نشست وایز؛ شناخت نوآوری ها در آموزش
فکر کردن در خارج از چهارچوب های معمول و استاندارد آموزش، موضوع امسال نشست نوآوری جهانی برای آموزش بود که در دوحه پایتخت قطر برگزار شد.
در مدتی بیش از سه روز ۸۴ کارگروه بحث و گفتگو در مرکز همایشهای ملی قطر برگزار گردید و میهمانان ویژه ای همچون ژاک جک لانگ، وزیر سابق آموزش و پرورش فرانسه در این نشستها شرکت کردند.
عمده ترین موضوع مورد بحث، چگونگی افزایش انگیزه در میان معلمان و دانش آموزان برای فراگیری بهتر بود چراکه نداشتن انگیزه یکی از مهمترین عوامل شکست و ترک تحصیل است.
یکی از ایده های مطرح شده در این باره، استفاده از بازی های ویدئویی در فرایند یادگیری بود.
جیمز پل گی، استاد دانشگاه آریزونا در ایالات متحده آمریکا می گوید: «بازی های ویدئویی مجموعه ای از مشکلات را به شما نشان می دهد، شما را علاقمند می کند و سپس برای یافتن راه حل ها به شما یاری می رساند. این اساس یادگیری است. ما در جهانی پر از مشکلاتی جدی زندگی می کنیم و به همین دلیل می خواهیم که مردم در حل مساله بهتر عمل کنند.»
معلمان نیز باید دانششان را در زمینه های مختلف افزایش دهند، خلاق باشند و نتایج را کنترل کنند. این یک چالش بزرگ است.
نوریا میرو، موسس مدرسه مونتسرات در اسپانیا نیز می گوید: «برای زمانی طولانی برنامه های آموزشی، دانش آموزان را مجبور به فراگیری دروس می کرد. شاید تصور می شد که این کار، فراگیری را آسان تر و در دسترس تر می کند. اما در واقع این شیوه فراگیری بسیار خسته کننده بود و حتی بالاتر از آن، می بینیم که دانش آموزان در نهایت مهارتی برای شاد بودن در زندگی واقعی و برای همکاری با دیگران و یا انجام کارهایی که واقعا مهم هستند، کسب نکرده اند. به همین دلیل فکر می کنم اکنون زمان آن است که همه چیز را کمی تغییر دهیم و آموزش را از حالتی رام، خارج ساخته و کمی وحشی کنیم.»
همچون سالهای گذشته، جوایز این مراسم نیز درخور توجه بود.
آن کاتن، موسس بنیاد کامفد (CAMFED) که یک سازمان غیردولتی در زمینه آموزش بیش از سه میلیون دختر در آفریقا بوده است، به علت تعهدش در آموزش، برنده جایزه ای به ارزش پانصد هزار دلار شد.
شش پروژه آموزشی دیگر نیز هر کدام مبلغ بیست هزار دلار برای تلاشهایشان در فراهم آوردن امکاناتی برای دسترسی بیشتر به سواد، افزایش خلاقیت و اشتغال کسب کردند.
یکی از این پروژه ها «آموزش دختران» نام داشت که در هند اجرا شده بود و به دختران کمک کرده بود تا به مدرسه برگردند و به ادامه تحصیل بپردازند.
سفینه حسین، موسس پروژه آموزش دختران در هند می گوید: «در حال حاضر ۴۵۰۰ داوطلب محلی با ما کار می کنند. آنها توانسته اند بیش از هشتاد هزار دختر را به کلاس های درس بازگردانند.»
ششمین نشست جهانی نوآوری در آموزش با اهداف بلندپروازانه ای در زمینه پرورش خلاقیت در کلاس های درس برگزار شد و امسال بزرگترین گردهمایی این نشست از زمان آغاز به کار آن تشکیل گردید و کارشناسانی از سراسر جهان را گرد هم آورد.Ver video "نشست وایز؛ شناخت نوآوری ها در آموزش"