هفته مُد پاریس؛ شانل به خیابان آمد
معترضان هنگ کنگی به خیابان ها بازگشتند
خیابان های هنگ کنگ روز یکشنبه برای نخستین بار پس از اعتراض های گسترده ای که سال گذشته میلادی دو ماه به طول انجامید، شاهد حضور معترضان بود.
هزاران تن از هواداران دموکراسی در حالی که حدود ۲هزار نیروی پلیس در مناطق مهم مستقر بود، به خیابان ها برگشته و علیه سیاست های دولت چین راهپیمایی کردند.
بسیاری از شرکت کنندگان در این راهپیمایی چترهایی زرد رنگ را که نماد جنبش سال گذشته میلادی در هنگ کنگ است در دست داشتند. نیروهای امنیتی هنگ کنگ نگران تحصن معترضان و اشغال مجدد مناطق تجاری هستند.
سال ۲۰۱۴ اعتراض به تصمیم چین برای دخالت در گزینش نامزدهای انتخابات ۲۰۱۷ منجر به برپایی جنبشی مسالمت آمیز شد. با این همه پلیس هنگ کنگ به مقابله با تحصن کنندگان پرداخت و معترضان به خانه هایشان رانده شدند.
جامعه بین الملل وضعیت سیاسی هنگ کنگ را به عنوان مرکزی برای تجارت آزاد زیر نظر دارد.Ver video "معترضان هنگ کنگی به خیابان ها بازگشتند"
جولان حیوانات وحشی در خیابان های تفلیس
در پی بالا آمدن آب رودخانه و جاری شدن سیل در تفلیس، پایتخت گرجستان دست کم هشت نفر جان خود را از دست دادند و دهها تن ناپدید شدند.
طغیان رودخانه “وره” در مرکز شهر تفلیس همچنین موجب تخریب باغ وحش و باز شدن قفس حیوانات شد. در پی این حادثه حیوان های وحشی از جمله ببر، شیر، خرس، تمساح، اسب آبی و پلنگ از باغ وحش فرار کرده و در سطح شهر پخش شده اند.
به گفته شهردار تفلیس تعدادی از حیوانات وحشی توسط پلیس مهار شده اند و شماری از جمله شش گرگ که در نزدیکی بیمارستان کودکان مشاهده شدند، به ضرب گلوله از پای درآمده اند. دهها خانه نیز تخلیه و ساکنان آن به مناطق امن منتقل شده اند.
در پی این حادثه دولت گرجستان ستاد بحران تشکیل داد . وزارت کشور از مردم پایتخت خواست که تا مهار تمام حیوانات، خانه های خود را ترک نکنند. رییس جمهوری گرجستان نیز به خانواده قربانیان تسلیت گفت و وعده داد که به زودی خرابی ها را بازسازی کند.Ver video "جولان حیوانات وحشی در خیابان های تفلیس"
شورلت های قدیمی از خیابان های کوبا ناپدید می شوند؟
خودروهای قدیمی هم مانند سیگار و مشروب نشانه کوبا هستند.
مدل های قدیمی خودروهای آمریکایی متعلق به دوره پیش از انقلاب کوبا، هنوز در خیابان های این کشور رفت و آمد می کنند. برخی از آنها خوب مانده اند و بعضی به کمک رنگ و چسب حفظ شده اند ولی به هرحال همه آنها آلوده کننده هستند.
جولیو آلوارس، صاحب یک تعمیرگاه اتوموبیل در هاوانا است . چالش دائمی وی پیدا کردن قطعات اصلی این نوع خودروها در خارج از آمریکاست ولی منابع او رو به اتمام هستند.
او از آینده و کساد کسب و کارش نگران نیست و می گوید: “به نظر من خودروهای مدرن به سرعت خیابان های کوبا را پر خواهند کرد اما هنوز جایی برای ماشین های کلاسیک خواهد ماند.” جولیو آوارس به آینده کوبا خوش بین است و می گوید که به تغییرات موجود امید دارد.
اولدزموبیل و شورلت های قدیمی در غرب خریدار زیادی دارد و درکلکسیون ها نگه داشته می شود ولی در کوبا نگهداری آنها یک ضرورت است.
گشایش درهای کوبا بروی غرب نه تنها چهره خیابان ها که تصویر اقتصادی کشور را نیز عوض خواهد کرد.
اشتفان گروبه، گزارشگر یورونیوز از هاوانا می گوید: “ماشین های رنگارنگ دوره آیزنهاور که یادآوVer video "شورلت های قدیمی از خیابان های کوبا ناپدید می شوند؟"
معترضان هنگ کنگ در خیابان ها خوابیدند
ناآرامی در هنگ کنگ چین همچنان ادامه دارد و هزاران نفر از مردم این منطقه جمعه شب را در خیابان ها به صبح رساندند.
این حرکت اعتراضی در پی لغو مذاکرات دو طرف از سوی دولت چین و به درخواست «جنبش طرفدار دموکراسی» در مقابل مقر رییس اجرایی هنگ کنگ برگزار شد.
یک دانشجوی 25 ساله معترض می گوید: «به نظر می رسد آنها نمی خواهند با ما گفتگو کنند. اما فکر می کنم حضور مردم نشان می دهد که ما واقعا می خواهیم مشکل با دولت حل شود.»
یکی دیگر از معترضان می گوید: «فکر می کنم شانس کمی برای رسیدن به هدفمان داریم اما باید مبارزه کنیم. باید برای یک مدت حضورمان پررنگ باشد.»
همچنین روز شنبه تعدادی از معترضان در یک حرکت نمادین و برای نشان دادن استقامتشان در مبارزه مسابقه ماراتن برگزار کردند.
معترضان، خواهان این هستند که رییس اجرایی هنگ کنگ از سوی خود آنها و نه دولت چین انتخاب شود.Ver video "معترضان هنگ کنگ در خیابان ها خوابیدند"
زندگی نپالی ها به خیابان منتقل شده است
در پی زلزله شدید دیروز، نپالی ها روز چهارشنبه خارج از خانه های خود و در خیابان ها و میدان های شهر از خواب بیدار شدند. بعضی از آنها پس از زلزله اول دیگر به محل زندگیشان برنگشته اند. زندگی برای آنها که زنده مانده اند، در فضای باز با حداقل امکانات ادامه دارد
دومین زمین لرزه نپال با شدت ۷.۳ درجه ریشتر سه شنبه شب این کشور را دوباره تکان داد. شدت زلزله چنان زیاد بود که در نواحی شمالی هند نیز مردم به خیابان ها پناهنده شدند.
یکی از زلزله زدگان در کاتماندو می گوید: “همه مردم ترسیده اند. الان هیچکس خانه نمی ماند. همه در خیابان ها هستند و می ترسند. در چادر می خوابند. نمیدانم باید چکار کنیم. چرا اینطور شد؟”
دسترسی به شهرها و آبادی های کوچکی که در مناطق کوهستانی هم مرز چین قرار دارند آسان نیست.
در عین حال ارتش نپال از پیدا شدن یک هلیکوپتر نظامی امدادگر آمریکایی در رودخانه ای در این محل خبر داد. این هلی کوپتر هشت سرنشین داشت.Ver video "زندگی نپالی ها به خیابان منتقل شده است"
حضور بی سابقه ارتش فرانسه در خیابان ها
پس از حوادث اخیر فرانسه دولت این کشور بالاترین هشدار امنیتی را صادر کرد.
تدابیر امنیتی تشدید شده و روز دوشنبه وزارت دفاع فرانسه خبر از بسیج گسترده تر نیروها خبر داد.
بر این اساس قرار است ده هزار نیروی ارتش تامین امنیت شهروندان و اماکن حساس مانند فرودگاهها، ایستگاههای قطار و اماکن توریستی را بر عهده گیرند.
این برای نخستین بار است که این تعداد نیروی ارتش در خیابان های فرانسه حضور خواهند یافت.
ژان ایو لو دریان، وزیر دفاع فرانسه روز دوشنبه با اعلام این خبر گفت که این ماموریت به دستور مستقیم رییس جمهور و «به دلیل میزان بالای تهدید برای تامین امنیت نقاط حساس» به نیروهای ارتش محول شده است.
علاوه بر ارتش چهار هزار و و پانصد نیروی پلیس نیز تامین امنیت اماکنی مانند کنیسه ها، مدارس یهودی و رسانه ها که احتمال دارد هدف حمله قرار گیرند را بر عهده گرفته اند.Ver video "حضور بی سابقه ارتش فرانسه در خیابان ها"
جشن پیروزی رییس جمهور جدید لهستان در خیابان های ورشو
آندری دودا که یکشنبه شب در انتخابات ریاست جمهوری لهستان پیروز شد، صبح دوشنبه به خیابان های ورشو رفت تا شادی پیروزی را با مردم پایتخت تقسیم کند.
وی که نامزد حزب “حق و عدالت” بود توانست با کسب پنجاه و دو درصد آرا رقیب خود برونیسلاو کومورووسکی، رییس جمهوری کنونی را شکست دهد.
محور وعده های انتخاباتی آقای دودا حل مشکلات اقتصادی و معضل بیکاری بود. وی در همین زمینه در جمع هوادارنش وعده داد که اصلاحات عمیقی در قراردادهای کاری لهستان ایجاد کند. او همچنین گفت که برنامه ای برای حل مشکل قراردادها دارد که به محض شروع کار آن را اجرا خواهد کرد.
آقای دودای ۴۳ ساله حقوقدان است و پیش از این شهرت چندانی در لهستان نداشت.
یکی از ساکنان ورشو می گوید: «من خیلی خوشحالم که او رییس جمهور شد. با این شرایط دوست دارم در کشورم بمانم و کار کنم.»
فرد دیگری می گوید: «برای اولین بار دیدم که یک منتخت، از مردم تشکر می کند.»
و دیگری می گوید: «من به برونیسلاو کومورووسکی رای دادم، اما این راهی است که مردم برگزیدند. چیزی است که مردم می خواهند و ما هم باید با آن کنار بیاییم.»
با اینکه مقام ریاست جمهوری در لهسVer video "جشن پیروزی رییس جمهور جدید لهستان در خیابان های ورشو"
زمین در خیابان شهری در نزدیکی لندن دهان باز کرد
ساکنان خیابانی در شهر سنت البنز بریتانیا در نزدیکی لندن بامداد پنجشنبه با صدای ریزش شدید و عجیبی از خواب بیدار شدند.
زمین در خیابان فونتمل کلوز این شهر درست در آستانه در خانه ای به ناگهان دهان باز کرد و گودالی عمیق به عرض ۲۰ و به عمق ۱۰ متر ایجا شد.
هنوز دانسته نیست چرا این گودال به ناگهان ایجاد شده است.
ساکنان پنج منزل مسکونی مجاور گودال تخلیه شده اند اما به هیچ کس و هیچ کدام از خانه های مجاور گودال آسیبی نرسیده است.Ver video "زمین در خیابان شهری در نزدیکی لندن دهان باز کرد"
افزایش مالیات در اوکوادور معترضان را به خیابان ها کشاند
هزاران معترض اکوادوری روز پنجشنبه در مخالفت با سیاست های دولتشان به خیابان های گوایاکیول، بزرگترین شهر اکوادور ریختند.
این تظاهرات به رهبری جِیم نبوت، شهردار و از مخالفان دولت برپاشد.
او ضمن هشدار در خصوص اینکه اوکوادر روزهای دشواری پیش رو دارد دولت را به دوپاره کردن کشور متهم کرد.
همزمان هواداران دولت نیز در نقاط دیگری دست به تجمع گسترده ای زدند.
ناآرامی های اخیر در اوکوادور از سه هفته پیش و در پی پیشنهاد دو لایحه جدید مالیاتی از سوی دولت آغاز شد و دامنه آن شهرهای دیگر از جمله کیتو، پایتخت را نیز فرا گرفته است.
به موجب این دو لایحه مالیات بر میراث تا ۷۷.۵ درصد و مالیات بر سرمایه تا ۷۵ درصد افزایش می یابند.
رافائل کورئا، رئیس جمهوری اوکوادور گرچه این روزها مورد خشم معترضان است اما دولت سوسیالیست و سخاوتمند وی توانسته محبوبیت قابل توجهی را برای او به همراه آورد.
رئیس جمهوری اکوادور در ابتدای ماه جاری میلادی در گفتگو با یورونیوز گفته بود: «ما در آمریکای لاتین در زمینه بحران خبره هستیم و می بینیم که اروپا همان اشتباهات را مثلا در مورد یونان تکرار می کند.»Ver video "افزایش مالیات در اوکوادور معترضان را به خیابان ها کشاند"
بازنشستگان یونان در اعتراض به قوانین سختگیرانه دولت به خیابان آمدند
بازنشستگان یونانی در اعتراض به سختگیری های اقتصادی دولت و عدم دریافت حقوقشان به خیابان آمدند.
نزدیک به دو ماه پیش از انتخابات پارلمانی یونان، بازنشستگان این کشور به خیابان آمدند و فریاد زدند که یکی از بزرگترین قربانیان سیاستهای سختگیرانه اقتصادی دولت هستند. در پنج سال اجرای این سیاستها آنها نزدیک به دو سوم از حقوق دریافتی شان را از دست داده اند.
یکی از بازنشستگان می گوید: “برایمان مهم نیست دولت آینده در دست چه حزبی خواهد بود. ما جانمان به لبمان رسیده است دیگر نمی توانیم تحمل کنیم. به همین خاطر برای کسر حقوقمان که به ناحق انجام گرفته است تا آخر مبارزه خواهیم کرد.”
حزب چپ سیریتزا، یکی از رقیبان اصلی دولت فعلی قول داده است در صورت پیروزی در انتخابات اخیر سیاستهای سختگیرانه را منحل و فشار را از روی اقشار آسیب پذیر کم خواهد کرد.Ver video "بازنشستگان یونان در اعتراض به قوانین سختگیرانه دولت به خیابان آمدند"
حمایت از دولت ضد ریاضتی یونان در خیابان های بروکسل و آتن
همزمان با مذاکرات بی نتیجه وزیران دارایی منطقه پولی یورو بر سر بدهی های یونان، عده ای با تجمع در نزدیکی شورای اتحادیه اروپا در بروکسل ضمن اعلام همبستگی با مردم و دولت جدید یونان مخالفت خود را با ریاضت های اقتصادی اعلام کردند. پیام آنها «نه به سازمان های اروپایی وام دهنده به یونان و ریاضت های اقتصادی» است.
یک جوان ایرلندی خواهان تغییرات در اروپا گفت: «امیدوارم که تغییرات در اروپا از یونان آغاز شود. بدون شک دولت جدید یونان تنها دولتی است که برنامه توسعه برای آینده اروپا و بویژه برای جوانان اروپایی را دنبال می کند.»
در آتن نیز هزاران نفر با تجمع در خیابان ها حمایت خود را از دولت جدید اعلام کردند. دولتی که مخالف ادامه ریاضت های اقتصادی مورد نظر اتحادیه اروپا است.
یکی از شرکت کنندگان در این تجمع گفت: «چهار سال ریاضت اقتصادی موجب ویرانی شده است. این برنامه نه در قالب یک سیاستگذاری بلکه بعنوان یک ایدئولوژی بر ما تحمیل شد. ما نه به ریاضت، بلکه به پیشرفت نیاز داریم.»
دیگری افزود: «ما از بیعدالتی عظیمی رنج می بریم و اوضاع باید بهبود یابد. ما هنوز می خواهیم بخشی از اروپا بمانیم اما روی پاVer video "حمایت از دولت ضد ریاضتی یونان در خیابان های بروکسل و آتن"
ارمنستان؛ حمله پلیس به معترضان افزایش قیمت برق
خبر کوتاه
پلیس ارمنستان روز دوشنبه موانع ایجاد شده در یکی از خیابان های اصلی ایروان پایتخت را که بوسیله معترضان به افزایش قیمت برق ایجاد شد بود، جمع آوری کرد.
در حمله پلیس به معترضانی که نمی خواستند این خیابان را ترک کنند، ۴۶ نفر دستگیر شدند. اعتراضات به افزایش قیمت برق بمدت دو هفته ادامه داشت.Ver video "ارمنستان؛ حمله پلیس به معترضان افزایش قیمت برق"
تظاهرات علیه سیاستهای سختگیرانه اقتصادی دولت کامرون در لندن
دو روز پس از پیروزی مجدد دولت حامی سیاستهای ریاضتی اقتصادی بریتانیا نگذشت و مخالفان سیاستهای سختگیرانه دولت کامرون به خیابان آمدند.
تظاهرات در لندن و کاردیف برگزار شد و در پایتخت انگلستان به درگیریهای گسترده میان معترضان به سیاستهای سختگیرانه دولت دیوید کامرون و پلیس تبدیل شد.
تظاهرات کنندگان در نزدیکی شماره ۱۰ خیابان داونینگ، دفتر نخست وزیری بریتانیا، تجمع کردند و علیه سیاستهای سرمایه داری دیوید کامرون شعار دادند.
هفده تن از معترضان بدست نیروهای پلیس بازداشت شدند و یکی از نیروهای پلیس جراحت ناچیزی برداشت. این تجمع بدون مجوز و بصورت خودجوش برگزار شد.Ver video "تظاهرات علیه سیاستهای سختگیرانه اقتصادی دولت کامرون در لندن"
زخمی شدن دو نفر در جشن گاوبازی سنفرمینس
خبر کوتاه
سنت رها کردن گاوهای وحشی در خیابان بار دیگر در اسپانیا قربانی گرفت.
در این جشن گاوبازی امسال در سنفرمینس دو نفر از شرکت کنندگان به شدت زخمی شدند. یکی از آنها بریتانیایی و دیگری آمریکایی است.Ver video "زخمی شدن دو نفر در جشن گاوبازی سنفرمینس"
اعتراضات نسبت به انتشار کاریکاتور پیامبر اسلام همچنان ادامه دارد
به تصویر کشیدن کاریکاتورهایی از پیامبر اسلام در اولین شماره هفته نامه شارلی ابدو، یک هفته پس از کشتار روزنامه نگاران و کاریکاتوریستهای مهم این هفته نامه، همچنان با اعتراض گسترده مسلمانان در جهان اسلام روبرو است.
گروزنی، مرکز جمهوری چچن در فدراسیون روسیه، شاهد حضور دهها هزار مسلمانی بود که در اعتراض به انتشار دوباره کاریکاتور پیامبر اسلام به خیابان آمدند. یکی از تظاهرات کنندگان می گوید: “ این کاریکاتورها برای مسلمانان دردآور است. می تنها می خواهیم نشان دهیم که صلح ارجحیت دارد.”
عده ای از دانشجویان نیز در خیابان نوفل لوشاتو تهران در مقابل سفارت فرانسه گردهم آمدند و اعتراض خود را نسبت به انتشار این کاریکاتورها بیان کردند. در فیسبوک هم صفحه ای با عنوان من “عاشق حضرت محمد هستم” از سوی مخالفان این کاریکاتورها باز شده است.
در جلال آباد افغانستان هم بسیاری در اعتراض به محتوای مجله شارلی ابدو به خیابان آمدند و در برخی موارد پرچم فرانسه را هم آتش زدند و خواستار عذرخواهی رسمی کشور فرانسه شدند.
تندروهای سلفی در غزه هم اعتراض شدیدی نسبت به چاپ کاریکاتور پیامبر اسلام روی جلد هفته نامه شاVer video "اعتراضات نسبت به انتشار کاریکاتور پیامبر اسلام همچنان ادامه دارد"
معترضان از فرمان دولت هنگ کنگ سرپیچی کردند
اعتراضات در هنگ کنگ ادامه دارد؛ ده هزار تن با سرپیچی از فرمان دولت محلی، همچنان در خیابان های مرکز شهر تحصن کرده اند.
آنها خواستار انتخابات آزاد هستند و از هفته گذشته در اعتراض به تصمیم دولت مرکزی چین در مورد نحوه برگزاری انتخابات سال ۲۰۱۷ به خیابان آمده اند. پکن اعلام کرده بود که صلاحیت نامزدها باید به تایید دولت مرکزی برسد.
چین تظاهرات و گردهمایی های اخیر را غیرقانونی خوانده است. بریتانیا و آمریکا بر حق رای مردم بر اساس قانون تاکید کرده اند.
از زمان آغاز اعتراضات خیابانی دست کم ۴۰ تن از معترضان و ۱۲ پلیس مجروح و ۷۸ تن نیز بازداشت شده اند.Ver video "معترضان از فرمان دولت هنگ کنگ سرپیچی کردند"
کلمبیا؛ تظاهرات مخالفان علیه روند مذاکرات دولت با شورشیان فارک
خبر کوتاه
مخالفان خوان مانوئل سانتوس، رییس جمهوری کلمبیا در اعتراض به سیاستهای آشتی ملی و مذاکره صلح دولت با شورشیان فارک به خیابان آمدند. در میان معترضان چهره بسیاری از نظامیان سابق این کشور که در درگیریها با نیروهای فارک شرکت داشته اند دیده می شود.Ver video "کلمبیا؛ تظاهرات مخالفان علیه روند مذاکرات دولت با شورشیان فارک"
تظاهرات مخالفان جنبش پگیدا در شهرهای آلمان
هزاران تن در شهرهای آلمان در مخالفت با جنبش موسوم به «پگیدا» (اروپاییان میهن پرست ضد اسلامی کردن غرب) دوشنبه شب به خیابان ها ریختند.
راهپیمایی هواداران «آلمان اهل مدارا» در شهرهای مختلف از جمله برلین، مونیخ، دوسلدورف، نورنبرگ و ورتزبورگ پس از آن برگزار شد که تظاهرات هفتگی جنبش «پگیدا» در شهر درسدن آلمان بدلیل تهدیدهای تروریستی لغو شد.
در همین حال آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان روز دوشنبه ضمن دفاع از حق برخوردای از برگزاری تظاهرات، خواستار حمایت مقام های امنیتی فدرال شد.
وی گفت: «بعنوان صدراعظم آلمان و صرف نظر از اینکه با محتوای تجمعات موافق باشم یا نه، در هر نقطه ای از آلمان مردم باید بتوانند در خیابان ها تظاهرات برپا کنند چون این، حق اولیه آنهاست.»
رهبران جنبش پگیدا در درسدن اعلام کرده اند که خواهان برپایی تجمع دیگری هستند.
لوتز باخمن، از سازمان دهندگان این جنبش گفت: «امیدوارم به روال معمول، دوشنبه بعد، تجمع دیگری در مونیخ داشته باشیم. ما ترجیح می دهیم آنهایی که بعنوان نماینده ما انتخاب شده اند به وظایفشان عمل کنند.»
وی افزود:« ما تمامی ۲۵ هزار نفری که در خیابان های درسدن تجمعVer video "تظاهرات مخالفان جنبش پگیدا در شهرهای آلمان"
دو سارق در نزدیکی شانزه لیزه جواهرات را تسلیم پلیس کردند
خبر کوتاه
دو سارق مسلح با سرقت از جواهرفروشی «کارتیر» در نزدیکی خیابان شانزه لیزه پاریس متواری شدند. سارقان وقتی از موتور سیلکت افتادند خود را به درون آرایشگاهی انداختند و مدیر آن را گروگان گرفتند. اما در نهایت گروگان را آزاد و خود و جواهرات را تسلیم پلیس فرانسه کردند.Ver video "دو سارق در نزدیکی شانزه لیزه جواهرات را تسلیم پلیس کردند"
تلاش برای متفرق کردن معترضان در نخستین شب اجرای مقررات منع آمد و رفت
نخستین شب اجرای مقررات منع آمد و رفت شبانه در شهر بالتیمور با تجمع گروه هایی از مردم همراه بود.
علاوه بر پلیس و نیروهای گارد ملی، شهردار بالتیمور نیز با حضور در جمع معترضان از آنها خواست تا به راهپیمایی خود در شب پایان داده و خیابان ها را ترک کنند.
استفانی راولینگ، شهردار بالتیمور به زنی که در جمع معترضان است، می گوید : «من به شما به عنوان یک مادر نیاز دارم، فرد بالغی که به من کمک کند تا آنها نیز خیابان را ترک کنند. می دانم رنجیده اید و من هم با شما هستم و رنجیده ام.»
کشیشی که به خیابان آمده تا معترضان را متقاعد کند تا به خانه هایشان باز گردند نیز می گوید: «در تلاش هستیم تا بیشتر با آنهایی گفت و گو کنیم که به نظر می رسد احتمال بروز خشونت از سوی آنها وجود دارد.»
خبرنگار یورونیوز از یکی از معترضان درباره احساسش می پرسد و فرد معترض در پاسخ می گوید: «ما در شهرمان صلح می خواهیم و این احساس من است.»
در جریان ناآرامی ها در این شهر، چند فروشگاه غارت و حدود ۱۹ ساختمان و ۱۴۴ خودرو به آتش کشید.
پلیس از بازداشت بیش از ۲۳۰ نفر خبر داده و حدود ۲۰ نیروی پلیس نیز در درگیری ها مجروح شدهVer video "تلاش برای متفرق کردن معترضان در نخستین شب اجرای مقررات منع آمد و رفت"
دادستان کل پاریس جزئیات حملات مرگبار پاریس را تشریح کرد
یک روز پس از حوادث مرگبار پاریس٬ فرانسوا مولنس، دادستان کل پاریس از شناسایی هویت برخی از عاملان این حملات خبر داد.
او در یک نشست خبری ضمن تشریح حملات صورت گرفته در شب پیش از آن گفت: «در برابر قساوت صورت گرفته در این حملات باید بگویم که نبرد ما با تروریستها قطعی تر از گذشته ادامه دارد.»
دادستان کل پاریس سپس زمان و موقعیت حملات را تشریح کرد و افزود: «در ساعت ۲۱:۲۰ به محض شروع مسابقه فوتبال میان تیم های ملی فرانسه و آلمان در استادیوم ملی فرانسه٬ نخستین انفجار در خیابان ژول ریمه در منطقه سن دونی و در نزدیکی خروجی دی استادیوم روی داد. در آن حوالی دو جسد تن پیدا شده که یکی از آنها متعلق به بمبگذار بوده که در اقدامی انتحاری کمربند خود را منفجر کرده بود.»
در ساعت ۲۱:۲۵ دومین حمله صورت می گیرد؛ در تقاطع خیابان آلیبرت و خیابان بیشا در منطقه ده پاریس در مقابل رستوران پتی کامبوج. تعدادی از مشتریان که در تراس رستوران بودند هدف کلاشنیکف مهاجم قرار گرفتند. پوکه هایی با کالیبر متفاوت از جمله ۷٬۶۲ میلیمتر در محل پیدا شده است.
تا آن لحظه تعداد قربانیان ۱۵ نفر بوده و وضعیت ده نفر هم بحرانی اعلامVer video "دادستان کل پاریس جزئیات حملات مرگبار پاریس را تشریح کرد"
رمان نویس فرانسوی برنده جایزه نوبل ادبیات
جایزه نوبل سال ۲۰۱۴ میلادی در حوزه ادبیات به پاتریک مودیانو، رمان نویس فرانسوی تعلق گرفت.
این رمان نویس که در ۳۰ جولای ۱۹۴۵ میلادی به دنیا آمده است، در سال جاری میلادی برنده جایزه رمان آکادمی فرانسه شد.
در سال ۱۹۷۸ میلادی نیز کتاب وی معروف به «خیابان بوتیک های خاموش» جایزه بزرگ کنگور را به نام خود ثبت کرد.
«خیابان بوتیک های خاموش»، داستان کارآگاهی است که حافظه خود را از دست داده است و همانند تمامی شخصیت های ضد قهرمان داستان های مودیانو، سهمی از گذشته دارد که به امروز آغشته است. این کتاب در ایران نیز به زبان فارسی ترجمه شده است.
کتاب های کتاب «آه ای سرزمین محبوب من»، «بیراه» و «افق» نیز از دیگر آثار این نویسنده است که ترجمه آنها به زبان فارسی موجود است.Ver video "رمان نویس فرانسوی برنده جایزه نوبل ادبیات"
تظاهرکنندگان مکزیکی خواستار پاسخگویی دولت درباره سرنوشت دانشجویان ناپدید شده شدند
هزاران نفر روز جمعه با راهپیمایی در خیابان های شهر چیلپانکینگو، مرکز ایالت گوئررو مکزیک، خواستار پاسخگویی دولت درباره سرنوشت ۴۳ دانشجوی ناپدید شده این منطقه شدند.
در برخی خیابان ها این تظاهرات به خشونت کشیده شد و جمعی از معترضان، با حمله به ساختمان های نمایندگان پارلمان محلی، خودروهای آنان را به آتش کشیدند و راه های منتهی به فرودگاه بین المللی آکاپولکو را مسدود کردند.
پلیس از معترضان خواست تا رفتار خشونت آمیز خود را متوقف کنند اما تظاهر کنندگان خشمگین پاسخ می دادند که خشونت آدم ربایی و قتل عام دانشجویان است و نه حمله به اموال نمایندگان فاسد.
دادستان کل مکزیک هفته پیش اعلام کرده بود که قاچاقچیان مسلح با همکاری ماموران فاسد پلیس دانشجویان را کشته و اجساد آن ها را سوزانده اند.
پس از انتشار این گزارش و به دلیل بدبینی گستره نسبت به نهادهای عمومی، اعتراضات عیه دولت تشدید شده است.Ver video "تظاهرکنندگان مکزیکی خواستار پاسخگویی دولت درباره سرنوشت دانشجویان ناپدید شده شدند"
انصراف دولت مجارستان از وضع مالیات بر اینترنت
مخالفان ویکتور اوربان، نخست وزیر محافظه کار مجارستان روز جمعه بار دیگر به خیابان آمدند، اما این بار برای جشن و پایکوبی.
این تجمع پس از آن برگزار شد که صبح جمعه آقای اوربان در یک گفتگوی رادیویی از مواضع قبلی خود در مورد وضع مالیات بر اینترنت و فعالیت های آنلاین عقب نشینی کرد. اقدامی که سازماندهندگان این تجمع از آن به عنوان «پیروزی» یاد کردند.
بالاش گولیاش، یکی ازبرگزارکنندگان تجمع می گوید: «وقتی یکشنبه ده ها هزار نفر و روز سه شنبه صدها هزار نفر از ما به خیابان آمدند، موفق شدیم نکته مهمی را نشان دهیم؛ اینکه اعتراضات تنها به مالیات بر اینترنت محدود نمی شود. اقدام ما در حقیقت وادار کردن دولت به عقب نشینی از مواضعش بود، دولتی که مایل نیست به حرف کسی گوش کند.»
در همین حال مخالفان در سومین تجمع طی روزهای اخیر، هدف خود را به چالش کشیدن سیاست های دولت راستگرای این کشور اعلام کردند.
به زعم منتقدان، دولت آقای اوربان که پیشتر نیز در راستای اعمال محدودیت بر آزادی بیان اقداماتی انجام داده است، با پیشنهاد مالیات بر اینترنت قصد داشته فعالیت منتقدان دولت را که به رسانه های آنلاین دسترسی دارند، محدود کند.
یکی از ساکنان بوداپست می گوید: «این اعتراض فقط به مالیات بر اینترنت مربوط نمی شود. امیدوارم عده زیادی با من هم عقیده باشند. انتخاب سیاسی دیگری نداریم ولی خیلی ها از دست رژیم اوربان ذله شده اند. از این موضوع مطمئنم.»
شهروند دیگری می گوید: «اصولا اوربان وعده مشخصی نداده که بخواهد انگیزه ما از آمدن به خیابان را کم کند. ما در روزها و هفته ها و ماه ها و سال های آینده، تا هر وقتی که او و دولتش استعفاء دهند، به کار خود ادامه خواهیم داد.»
بدین ترتیب این لایحه جنجالی دولت که روزهای گذشته مخالفان زیادی را به خیابان کشانده بود، از دستور کار پارلمان هم خارج خواهد شد. با این حال ویکتور اوربان گفته این لایحه سال آینده مورد بازنگری قرار خواهد گرفت.Ver video "انصراف دولت مجارستان از وضع مالیات بر اینترنت"
هلند؛ تصویب طرح ممنوعیت پوشیدن روبنده
خبر کوتاه
هلند طرح ممنوعیت پوشیدن روبنده را تصویب کرد.
این ممنوعیت شامل استفاده از برقع و روبنده اسلامی در امکان عمومی از جمله مدارس، بیمارستان ها و وسایل نقلیه عمومی می شود. اما مقامات گفته اند که این ممنوعیت شامل استفاده از روبنده در خیابان نمی شود. جریمه تخطی از این قانون ۴۰۵ یورو تعیین شده است.Ver video "هلند؛ تصویب طرح ممنوعیت پوشیدن روبنده"
تظاهرات مخالفان دولت در مرکز بلژیک
تظاهرات صدها تن از مخالفان دولت جدید بلژیک در خیابان های شهر بروکسل، پایتخت این کشور به درگیری با پلیس انجامید.
بر اساس گزارش ها، در این درگیری ها ده ها تن مجروح و تعدادی از معترضان نیز توسط پلیس دستگیر شدند.
معترضان که تعداد آنها بیش از صد هزار تن ذکر شده، ضمن پرتاب سنگ و وسایل آتش زا به سوی نیروهای پلیس، تعدادی خودرو در مرکز شهر را نیز آتش زدند.
اعتراض ها در بلژیک پس از تصمیم دولت راست ائتلافی بلژیک در زمینه تدابیر جدید ریاضت اقتصادی و نیز افزایش سن بازنشستگی از ۶۵ به ۶۷ سالگی صورت گرفت.
معترضانی که در اعتراض به سیاست های بازار آزاد و اقدامات اقتصادی دولت دست به تظاهرات زدند، با واژگون کردن خودروها تعدادی از خیابان های مرکز بروکسل را مسدود کردند و پلیس برای متفرق کردن آنها اقدام به پرتاب گاز اشک آور و استفاده از ماشین های آب پاش کرد.Ver video "تظاهرات مخالفان دولت در مرکز بلژیک"
تصادف فجیع در مکزیک
در پی تصادف یک کامیون با گروهی از زائران یک مکان مذهبی در شمال مکزیک، دست کم بیست و شش تن از جمله چهار کودک کشته و در حدود صد نفر دیگر زخمی شدند. این حادثه روز پنج شنبه در خیابان اصلی شهر کوچکی به نام مازاپیل روی داد و گفته می شود علت آن بریدن ترمز کامیون بوده است.
Ver video "تصادف فجیع در مکزیک"
تعلیق دیلما روسف و پایکوبی خیابانی مردم برزیل
صدها هزار تن از مردم برزیل، یکشنبه شب رای قاطع مجلس نمایندگان را به عزل دیلما روسف، رئیس جمهوری این کشور جشن گرفتند.
میلیون ها تن این تصمیم نمایندگان مجلس را که گامی قاطع در پایان دادن به ۱۳ سال حضور حزب چپ گرای کارگر در قدرت است، به صورت پخش زنده در خیابان تماشا کردند.
ادواردو، دانشجویی در میان جمعیتی که برای پایکوبی به خیابان آمده می گوید: «این تولد یک برزیل جدید است، برزیلی که با احترام به قدرت قانون و به نفع قوانین ما کاملا دموکرات است.» روزا نیز که یک زن بازنشسته است می گوید: «مردم بیدار شده اند. ما آموخته ایم و بر این باوریم که با این کار جرات تازه ای یافته ایم.»
اکنون با ۳۶۷ رای علیه صلاحیت رئیس جمهوری از مجموع ۵۱۳ نماینده مجلس عوام، طرح عزل دیلما روسف به مرحله نهایی در سنا رفته است.Ver video "تعلیق دیلما روسف و پایکوبی خیابانی مردم برزیل"
تظاهرات علیه جنبش ضد اسلام پدیگا در درسدن آلمان
هزاران نفر در شهر درسدن آلمان با حضور در خیابان ها علیه جنبش ضد اسلام پدیگا دست به تظاهرات زدند.
تعدادی از حاضران پلاکاردهایی همراه داشتند که بر روی آن نوشته شده بود: «به پناهندگان کمک کنید.»
به گفته برگزارکنندگان، حدود سی و پنج هزار نفر در این تظاهرات حاضر شدند.
تظاهرکنندگان همچنین به احترام کشته شدگان حوادث اخیر فرانسه یک دقیقه سکوت کردند.
رییس دولت ایالت زاکسن که در این تظاهرات حضور داشت، گفت:«سه روز پیش در جریان حمله به مجله شارلی ابدو در پاریس افرادی توسط اسلامگرایان متعصب کشته شدند. این موهون است که همه مسلمانان اروپا را به دلیل این حمله تروریستی دشمن دموکراسی بدانیم. ما چنین اجازه ای نخواهیم داد.»
جنبش ضد اسلام پدیگا از هواداران خود خواسته است که روز چهارشنبه برای همدردی با قربانیان حوادث پاریس به خیابان ها بیایند.
یکی از مخالفان این جنبش می گوید: «من هم مانند همه از دیدن این حادثه رنج کشیدم، اما نمی خواهم از اتفاقاتی که در پاریس رخ داد استفاده اشتباه بشود.»Ver video "تظاهرات علیه جنبش ضد اسلام پدیگا در درسدن آلمان"
تبرئه حسنی مبارک و خشم و خوشحالی مردم مصر
تبرئه حسنی مبارک، رییس جمهوری پیشین مصر از کلیه اتهامات وارده واکنش های مختلفی در این کشور به همراه داشت.
صدها تن ازمخالفان رییس جمهوری پیشین، یا بستگان کشته شدگان انقلاب سال ۲۰۱۱، پس از شنیدن رای دادگاه به خیابان ها آمدند و به آن اعتراض کردند.
آن ها فریاد می زدند: «شما هم ما را کشتید، هم رویا هایمان را.»
یکی از کسانی که در جریان اعتراضات سال ۲۰۱۱ زخمی شده بود، می گوید: «غیرعادلانه است. انتظار نداشتیم نظام قضایی مصر این کار را با ما بکند. بعد از چهار سال انتظار، حق ما این حکم نبود.»
فرد دیگری می گوید: «اشتباه کردیم که برای انقلاب به خیابان ها آمدیم. نباید اعتراض می کردیم، حتی نباید حقمان را می خواستیم، آن ها به ما می گویند که کار ما اشتباه بوده و همه را تبرئه کردند. آن ها بی گناهند. چه کسی شهدا را کشت؟ می خواهم بدانیم چه کسی شهدا را کشت؟»
در مقابل، هواداران آقای مبارک نیز به خیابان های قاهره آمدند و ابراز شادی کردند.
یکی از هواداران رییس جمهوری پیشین می گوید: «مبارک به حق خود رسید. مصر به توطئه [انقلاب] ۲۰۱۱ پایان داد.»
فرد دیگری اضافه می کند: «درود بر نظام قضایی و تبریک به رییس جمهور مبارک، بعد از چهار سال او پیروز شد. اکنون می خواهیم از او تقدیر شود.»
در جریان انقلاب سال ۲۰۱۱ که منجر به پایان سی سال ریاست جمهوری حسنی مبارک شد بیش از هشتصد و پنجاه نفر کشته شدند.Ver video "تبرئه حسنی مبارک و خشم و خوشحالی مردم مصر"
در پی ناآرامی ها در بالتیمور فرماندار مریلند وضعیت اضطراری اعلام کرد
ناآرامی های روز دوشنبه در خیابان های بالتیمور در مریلند آمریکا فرماندار این ایالت را بر آن داشت تا اعلام وضعیت اضطراری، گارد ملی را فعال کند.
خشونت های روز گذشته پس از مراسم خاکسپاری فردی گری، سیاهپوست ۲۵ ساله ای که در خلال بازداشت توسط پلیس بالتیمور به شدت زخمی شد و جانش را از دست داد، به وقوع پیوست.
لری هوگان فرماندار ایالت مریلند در توضیح اقدام خود گفت: «من به آسانی چنین تصمیمی را نگرفته ام. گارد ملی آخرین اهرم برای بازگرداندن نظم و امنیت است. مردم حق دارند اعتراض و سرخوردگی خود را ابراز کنند. اما خانواده های شهر بالتیمور در جایی که زندگی می کنند سزاوار آرامش و امنیت اند.»
تظاهرات آرام روز گذشته با حمله گروهی از معترضان به چند خودروی پلیس و به آتش کشیدن آنها همراه شد. گفته می شود در این درگیری ها دست کم ۱۵ افسر پلیس زخمی شدند.
از زمان مرگ فردی گری در ۱۹ آوریل، خیابان های شهر بالتیمور به صحنه اعتراضات به خشونت پلیس آمریکا علیه آفریقایی تبارها تبدیل شده است.Ver video "در پی ناآرامی ها در بالتیمور فرماندار مریلند وضعیت اضطراری اعلام کرد"
افزایش آمار تلفات سرما در لهستان
خبر کوتاه
در لهستان، هفت نفر دیگر طی بیست و چهار ساعت گذشته بر اثر سرمازدگی جان خود را از دست دادند.
تنها بیست و یک نفر از این افراد بی سرپناه که عمدتا در چادرهای موقت یا در خیابان شب را به صبح می رسانند، طی روزهای شنبه و یکشنبه گذشته قربانی برودت هوا شدند. دمای هوا در برخی نقاط این کشور به ۱۸ درجه زیر صفر رسیده استVer video "افزایش آمار تلفات سرما در لهستان"
بحران زباله ها در بیروت؛ اعتصاب غذای معترضان برای استعفای وزیر محیط زیست
با گذشته بیش از یک ماه از بحران زباله ها در بیروت پایتخت لبنان و با وجود ارائه طرح دولت در هفته گذشته، بحران زباله ها در این شهر هنوز حل نشده است. تعدادی از معترضان که دولت را به فساد و انفعال متهم می کنند ده روز است که در خیابان و زیر چادر دست به اعتصاب غذا زده اند. آنها خواستار استعفای محمد المشنوق وزیر محیط زیست هستند.
یکی از شرکت کنندگان در اعتصاب غذا می گوید: «ما در اعتصاب غذا هستیم بخاطر اینکه دیگر نمی توانیم این وضعیت را تحمل کنیم. ما خواستار استعفای وزیر محیط زیست هستیم تا آغازی باشد برای اجرای اصل پاسخگویی به تمام فسادها. در بحران زباله ها فساد رخ داده و این بحران ما را به خیابان ها کشیده است.»
اعضای جنبش «شما بوی تعفن می دهید» از ماه اوت گذشته تظاهرات علیه دولت را آغاز کرده اند. معترضانی که با این جنبش همراهی می کنند انفعال و فساد در دولت را محکوم می کنند.Ver video "بحران زباله ها در بیروت؛ اعتصاب غذای معترضان برای استعفای وزیر محیط زیست"
سووتو در آفریقای جنوبی صحنه خشونت میان پلیس و معترضان خشمگین از افزایش قیمت برق
خبر کوتاه
اعتراضات ساکنان سووتو یکی از شهرکهای اقماری ژوهانسبورگ در آفریقای جنوبی به خشونت گرایید.
معترضان که از اقدام شرکت دولتی اسکوم در قطع کردن برق به خشم آمده بودند، با تجمع در خیابان های سووتو مخالفت خود را با شیوه جدید پرداخت قبوض که به گفته آنها با افزایش تعرفه مصرف همراه است، نشان دادند.
پلیس برای متفرق کردن تظاهرکنندگان، لاستیک هایی را در محل تجمع آنها آتش زد.Ver video "سووتو در آفریقای جنوبی صحنه خشونت میان پلیس و معترضان خشمگین از افزایش قیمت برق"
انفجار دوشنبه شب بغداد چند کشته و مجروح بر جای گذاشت
انفجار یک خودروی بمب گذاری شده در بغداد در دوشنبه شب حداقل ۴ کشته و ۱۱ زخمی بر جای گذاشت.
این انفجار که در منطقه شیعه و سنی نشین و در گاراژی در خیابان سعدون در مرکز بغداد روی داد به خودروها و ساختمان های مجاور نیز خساراتی وارد آورد.
هرچند تاکنون هیچ گروهی مسئولیت این انفجار را بر عهده نگرفته اما دولت اسلامی یا داعش مسئولیت انفجارهای مشابه پیشین در بغداد را پذیرفته است.Ver video "انفجار دوشنبه شب بغداد چند کشته و مجروح بر جای گذاشت"
میلیونها دلار روی آسفالت خیابانهای هنگ کنگ
خبر کوتاه
در هنگ کنگ، باد دو میلیون دلار اسکناسی را که در خودروی حمل پول بود به خیابان ریخت.
ظاهرا ماموران جابجایی پول بانک، در صندوق محتوی اسکناسها خودرو را درست نبسته اند و بعد از مدتی که خودرو براه افتاده باد اسکناس ها را از عقب این خودرو به بیرون ریخته است و باعث شده تا ترافیک بی سابقه ای پشت سر این خودرو بوجود آید.Ver video "میلیونها دلار روی آسفالت خیابانهای هنگ کنگ"
تظاهرات همزمان هواداران و مخالفان "لیگ شمال" در ایتالیا
هزاران نفر از مخالفان دولت ایتالیا و معترضان به سیاست های اتحادیه اروپا روز شنبه در شهر رم دست به تظاهرات زدند.
برگزار کنندگان تعداد شرکت کنندگان را صد هزار نفر اعلام کرده اند.
این افراد که به دعوت گروه راست افراطی لیگ شمال به خیابان ها آمده بودند خواستار کناره گیری ماریو رنتزی، نخست وزیر ایتالیا از قدرت شدند.
رهبر لیگ شمال می گوید: «خواستار تغییر در ایتالیا و رشد اقتصادی هستم. این کار با بروکسل و سیاست های جنون آمیزش غیر ممکن است.»
رهبر لیگ شمال همچنین درباره سیاست های ضد مهاجرتی این گروه گفت: «ما در ایتالیا هستیم و معتقدیم که مهاجرت محدود و کنترل شده یک ارزش است، اما مهاجرت بی رویه فاجعه بار.»
در مقابل، عده دیگری با برگزاری راهپیمایی در رم به تظاهرات گروههای راست گرا اعتراض کردند.
این افراد که شمارشان سی و پنج هزار نفر برآورد شده، به دعوت گروههای چپ گرا به خیابان ها آمده بودند.
بیش از چهار هزار نیروی پلیس مامور جلوگیری از خشونت احتمالی میان دو گروه بودند.Ver video "تظاهرات همزمان هواداران و مخالفان "لیگ شمال" در ایتالیا"
سایه کارل مارکس؛ ۲۵ سال بعد از سقوط دیوار برلین
فیلسوفان تنها جهان را به شیوه های گوناگون تفسیر کرده اند، مسئله اما بر سر تغییر آن است. ۲۵ سال بعد از سقوط دیوار برلین، دانشگاه همبولت در برلین شرقی سابق هنوز این نقل قول مشهور کارل مارکس را بر دیوار دارد.
اگر چه مارکسیسم – لنینیسم دیگر در این دانشگاه تدریس نمی شود اما هنوز یکی از خیابان های اصلی برلین شرقی نام و مجسمه کارل مارکس را بر خود دارد.
ساختمان هایی که در امتداد خیابان کارل مارکس دیده می شوند، سبک «سوسیالیست کلاسیک» نامیده شده اند که پروژه بزرگ ساختمان سازی رژیم کمونیستی بود. این خیابان بعنوان مسیر اصلی برای رژه های نظامی استفاده می شد. اگر چه این خیابان ابتدا به نام استالین نامیده شد اما در سال ۱۹۶۱ سالی که دیوار برلین ساخته شد، بنام کارل مارکس تغییر یافت. اما آیا در اینجا مردم مارکس را بخاطر دارند؟
یک شهروند می گوید: «من از بخش شرقی ام، همه اینجا مارکس را می شناسند.»
دیگری می گوید: «همه سیستم های سوسیالیستی در آسیا نظام هایشان را تغییر داده اند، آنها دیگر به آن باور ندارند.»
و شهروند دیگری اضافه می کند: «فقط کتاب سرمایه را بخاطر داشته باشید، حقایقی که او نوشت هنوز هم برای من معتبرند. وقتی او می نویسد، گرفتن سود بیشتر از هزار درصد از مردم در حالی که هیچ چیز نمی تواند مانع شان شود، مرا یاد بانک های امروزی می اندازد.»
غرب برلین هم حتی زودتر از بخش شرقی، خیابانی را به نام کارل مارکس نامگذاری کرد. جاده اصلی نویکن در سال ۱۹۴۷ درست بعد از جنگ، زمانی که جدایی دو آلمان در حال انجام بود، بنام کارل مارکس نامیده شد. مردم در بخش غربی چطور کارل مارکس را به یاد می آورند؟
شهروندی می گوید: «ضد سرمایه داری، با موهای بلند، مبارزه کارگران، استفاده از مشت چب به علامت مبارزه.»
و دیگری می افزاید: « من کارهایش را نخوانده ام. سبک نوشته های او دشوار است، نمی توانم آنها را به سادگی بخوانم.»
با سقوط دیوار برلین، دولتی که مدعی بود با پیروی از ایده های کارل مارکس جهان را تغییر داده است، ناپدیده شد. ۲۵ سال بعد، نه تنها فیلسوفان بلکه همچنین شهروندان برلین حیرت زده می شوند اگر جهان نیاز به تغییر دیگری داشته باشد.Ver video "سایه کارل مارکس؛ ۲۵ سال بعد از سقوط دیوار برلین"
آلودگی صوتی خودروهای لوکس در لندن
شهرداری لندن برای آمد و شد خودروهای لوکس در اطراف محله اعیان نشین نایتسبریج محدودیت هایی را به اجرا گذاشته است. دلیل اعمال این محدودیت ها، ایجاد آلودگی صوتی در هنگام جولان دادن این خودروها در خیابان به ویژه در ساعات پایانی شب اعلام شده است.
یکی از ساکنان این محله می گوید: «مشکل اصلی ما شب هاست، یعنی زمانی که اینها طول خیابان اسلون و جاهای دیگر را بالا و پایین می روند، خودروهای پرسرعت شان را نمایش می دهند، سر و صدای وحشتناک درمی آورند و نمی گذارند بخوابیم.»
ریاض عزاوی عراقی که قهرمان ورزش بوکس و صاحب یک فراری طلایی است، می گوید: «من کاملا با این تصمیم موافقم چون اصلا باید همین طور باشد. بعضی از رانندگان این خودروها، بقیه را هم خراب می کنند. ما اینجا رانندگی می کنیم، چون دوست داریم. مردم هم عکس می گیرند، چون خوششان می آید.»
بیشتر صاحبان این خودروهای گران قیمت، از بوگاتی فرانسوی گرفته تا رولز رویس انگلیسی و لامبورگینی ایتالیایی، از ثروتمندان کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس هستند.Ver video "آلودگی صوتی خودروهای لوکس در لندن"
اپلیکیشنی برای خرید، حتی هنگامی که فروشگاه بسته است
یک اپلیکیشن جدید با نام «خرید در خیابان» به کاربر امکان می دهد که از یک فروشگاه حتی هنگامی که فروشگاه بسته است خرید کند.
رافائل لایانی، بنیانگذار اپلیکیشن «خرید در خیابان» می گوید: «من یک جفت صندل سفارش می دهم. زیرا از جلوی مغازه رد می شوم و زیاد وقت ندارم وارد آن شوم. عجله دارم و در چند ثانیه به کمک اپلیکیشن «خرید در خیابان» به کفشهای داخل ویترین دسترسی خواهم داشت و می توانم تعامل کنم.»
این کارآفرین ۳۴ ساله از آنجایی که می خواست پس از ساعات کار فروشگاهها خرید کند، به فکر ایجاد این اپلیکیشن افتاد. این اپلیکیشن به کاربر امکان تعامل با شیشه ویترین مغازه را می دهد.
ناتالی گریان، گلفروش می گوید: «مزیت این اپلیکیشن در این است که وقتی تعداد مشتریها در روزهای ویژه زیاد می شود، مانند روز مادر یا والنتاین، کسی که وقت زیادی برای وارد شدن به گلفروشی ندارد، می تواند آنرا سفارش دهد.»
بیش از شش میلیون نفر در فرانسه از فن آوری «ان اف سی» یا ارتباط میدانی با برد کوتاه استفاده می کند. قبلا این فن آوری فقط برای تلفنهای آندرویید قابل استفاده بود ولی اکنون برای آی فون نیز قابل دسترس است.
اپلیکیشن حل معادلات ریاضی
یک اپلیکیشن برای تلفنهای هوشمند، ساخت کرواسی قادر به حل مسائل ریاضی مانند حساب، کسر، رادیکال، معادلات خطی ساده و اعشار است. کاربر این برنامه که «فوتومت اپ» نام دارد، با عکس گرفتن با تلفن از مسئله، پاسخ خود را در عرض چند لحظه دریافت می کند.
این اپلیکیشن برای تلفنهای ویندوز و اپل قابل دسترس است و نسخه آندروییدی آن تا پایان سال جاری میلادی به بازار عرضه خواهد شد.Ver video "اپلیکیشنی برای خرید، حتی هنگامی که فروشگاه بسته است"
حال و هوای آتن یک روز قبل از انتخابات
یک روز مانده به انتخابات یونان، خیابان های آتن چه حال و هوایی دارد؟
گزارشگر یورونیوز در خیابان های مرکزی این شهر نظر برخی از شهروندان را جویا شده است.
بی اعتمادی نسبت به سیاستمداران نزد بسیاری از یونانی ها کاملا ملموس است، همانطور که زن آتنی می گوید: «چه وضع آشفته ای! چه هرج و مرجی! هیچیک از نامزدها شایسته رای دادن نیستند. هیچکدام من را قانع نکردند. نمی دانم شاید معجزه ای رخ دهد. اما دیگر به معجزه باور ندارم. تمام سیاستمداران فقط به قدرت فکر می کنند.»
فکر مهاجرت در بین جوانان یونانی امری شایع است، همانطور که یک جوان ۱۸ ساله می گوید: «هیچ نقطه امیدی نیست. جایی برای پیشرفت نیست. فرصت های شغلی کم اند و بیشترشان هم پشت میزنشینی است با حقوق پایین. بیشتر دوستانم در کافه یا رستوران پیشخدمت هستند. آنکه جوان، خلاق و پرتحرک است باید کشور را ترک کند.»
یک دختر جوان هم از دلیل مهاجرت جوانان یونانی چنین می گوید: «تنها به این فکر می کنم که مهاجرت کنم. واقعیت این است که ۲۵۰ هزار جوان یونان را ترک کرده اند نه بر اساس تمایلشان بلکه به دلیل اوضاع نامناسب. »
اما همانطور که آپوستولوس استایکوس، گVer video "حال و هوای آتن یک روز قبل از انتخابات"
فعالیتهای «اوبر» برخلاف قانون اساسی فرانسه نیست
دادگاه قانون اساسی فرانسه روز جمعه درباره تطابق مفاد قانون موسوم به «تونو Thévenou»، مصوبه ماه اکتبر سال ۲۰۱۴ مربوط به حمل و نقل مسافر در فرانسه با قانون اساسی رای صادر کرد.
براساس تصمیم این دادگاه عالی، فعالیتهای اتومبیلهای حمل مسافر با راننده از جمله شرکت «اوبر» تحت شرایطی خلاف قانون اساسی نیست.
یکی از این شرایط، الزام خودروهای اوبر پس از رساندن مسافر به بازگشت به مرکز و ممنوعیت گشتن در خیابان برای جذب مسافر است.Ver video "فعالیتهای «اوبر» برخلاف قانون اساسی فرانسه نیست"
دیلما روسف: دولت با مطالبه مردم برزیل کاملا موافق است
یک روز پس از تظاهرات گسترده در برزیل، دادستانان این کشور، خزانه دار حزب حاکم «کارگران» و ۲۶ نفر دیگر را تحت پیگرد قانونی قرار دادند.
بیش از یک میلیون نفری که روز یکشنبه «سائوپائولو»،«ریودوژانیرو» و ده ها شهر دیگر برزیل در اعتراض به فساد مقامات دولتی به خیابان ها ریختند خواهان استیضاح رئیس جمهوری هستند.
دیلما روسف، رئیس جمهوری برزیل در واکنش به اعتراضات گفت:«همه ما در دولت با این مطالبه مردم کاملا موافقیم و با اتخاذ و تشدید اقدامات لازم برای ریشه کن کردن فساد عزمی صریح و راسخ داریم.»
معترضان می گویند مقامات حزب خانم روسف از محل قراردادهای شرکت نیمه دولتی نفت و گاز برزیل، پتروبراس، ده ها میلیون دلار رشوه دریافت کرده اند.
پالو بایا، یک تحلیل گر مسائل سیاسی می گوید:« اگر دولت و روسف به ناراضیانی که دیروز به خیابان ها ریختند و بخش بزرگی از جامعه بودند گوش نسپارند تظاهرات و نارضایتی ها بزرگتر و بیشتر خواهد شد.»
دادستانان از دادگاه عالی برزیل خواسته اند تا در مجموع از ۳۴ سیاستمدار و مقام دولتی از جمله روسای هر دو مجلس کنگره این کشور به اتهام رشوه خواری تحقیق بعمل آید.Ver video "دیلما روسف: دولت با مطالبه مردم برزیل کاملا موافق است"
برپایی مراسم چهل و یکمین سالگرد کودتا در شیلی
میشل بَشله، رئیس جمهوری شیلی در مراسم چهل و یکمین سالگرد کودتای نظامی علیه دولت سالوادور آلنده، بر ضرورت اتحاد ملت این کشور تاکید کرد.
در این مراسم ایزابل دختر و دیگر اعضای خانواده آلنده حضور داشتند. رئیس جمهوری شیلی گفت: «یازدهم سپتامبر مترداف با درد و از دست رفتن تمام جامعه ما است. این تاریخی است که تفرقه ای هولناک میان مردم را به ما یادآوری می کند. به ما یادآوری می کند آنچه را که دوباره نمی خواهیم روی دهد.»
در سال ۱۹۷۳ میلادی و در پی کودتا، دیکتاتوری نظامی ژنرال آگوستو پینوشه در شیلی آغاز شد. در دوران حکومت ژنرال پینوشه نزدیک به ۴۰ هزار تن به دلایل سیاسی کشته، شکنجه و زندانی شدند.
در پی نزدیک شدن به سالگرد این کودتا، پس از بمبگذاری روز دوشنبه در یکی از ایستگاه های متروی سانتیاگو که ۱۴مجروح برجا گذاشت، پنجشنبه شب نیز خیابان های این شهر شاهد درگیری با پلیس بود. برخی از معترضان به دولت با سلاح به خیابان ها آمدند. دست کم ۲۰تن بازداشت شدند.Ver video "برپایی مراسم چهل و یکمین سالگرد کودتا در شیلی"
تظاهرات در بلفاست به خشونت انجامید
خبر کوتاه
رژۀ سنتی جمهوریخواهان در بلفاست، پایتخت ایرلند شمالی با مداخلۀ پلیس پایان یافت. پلیس این شهر برای متفرق کردن تظاهرات کنندگان از آب پاش های قوی استفاده کرد.
به گفتۀ مقامات پلیس، این درگیری زمانی آغاز شد که تظاهرات کنندگان بعد از ساعات پایانی تعیین شده برای این راهپیمایی نیز حاضر به ترک خیابان نبودند.
این تظاهرات برای گرامیداشت یاد قربانیان خشونت های ارتش بریتانیا و همچنین درگیری های میان طرفداران پادشاهی بریتانیا و جدایی طلبان کاتولیک ایرلند شمالی برگزار می شود.Ver video "تظاهرات در بلفاست به خشونت انجامید"
«شبی سلطنتی بیرون از خانه» با مردم چگونه گذشت
در شب پیروزی و پایان جنگ جهانی دوم، دو شاهزاده خانواده سلطنتی بریتانیا از کاخ بیرون می روند و به جشن عمومی مردم در خیابان ها ملحق می شوند. پادشاه در شرایطی ویژه با این درخواست موافقت می کند.
فیلم «شبی سلطنتی بیرون از خانه» ماجراهای شاهزاده الیزابت، ملکه فعلی بریتانیا و شاهزاده مارگارت خواهرش را در این شب به تصویر می کشد.
سارا گیدن، بازیگر کانادایی در نقش شاهزاده الیزابت در فیلم «شبی سلطنتی بیرون از خانه» درباره ارتباط شخصی اش با موضوع فیلم میگوید: «جنگ جهانی دوم کشورها را به هم نزدیکتر کرد. مادربزرگ من در واحد حمایتی نیروی هوایی خدمت می کرد و همانجا با پدربزرگم آشنا شد. او تفنگدار نیروی دریایی بریتانیا بود. پس از آشنایی با هم ازدواج کردند و در شب پیروزی در میدان ترافالگار لندن در جشن عمومی مردم می رقصیدند. داشتن این ارتباط نزدیک و شخصی با موضوع فیلم جالب بود.»
داستان «شبی سلطنتی بیرون از خانه» از خانه بر اساس واقعیت شکل گرفته است، شبی که ملکه الیزابت که در آن وقت شاهزاده جوانی بود همراه با ماگارت خواهرش بطور ناشناس به خیابان می روند و در شب جشن عمومی و خوشگذرانی مردم شرکت می کنVer video "«شبی سلطنتی بیرون از خانه» با مردم چگونه گذشت"
رزمندگان کوبانی: نیاز به کریدور محافظت شده برای انتقال مجروحان داریم
نیروهای پیشمرگه کرد در کوبانی که نبردی سخت علیه شبه نظامیان موسوم به دولت اسلامی را به پیش می برند، می گویند اگر چه حملات هوایی ائتلاف تحت رهبری آمریکا در عقب نشاندن شبه نظامیان موثر بوده اما کافی نیست.
عصمت الشیخ مسئول شورای دفاع از کوبانی به خبرگزاری رویترز گفته است مشکل ما جنگ خیابان به خیابان و خانه به خانه است و این وضعیت را برای هواپیماهای ائتلاف در هدف گرفتن مواضع گروه دولت اسلامی دشوار می کند.
رزمندگان کرد در کوبانی همچنین مطرح کرده اند که نیاز به ایجاد کریدور سربسته ای از داخل شهر تا مرز ترکیه دارند تا بتوانند مجروحان خود را از صحنه نبرد خارج و در عین حال سلاح های جدیدی را از طریق این کریدور به داخل کوبانی منتقل کنند. آنها می گویند در حالی که داعش تانک و توپ به داخل شهر آورده، ما هیچ سلاح سنگینی نداریم.
مقامات بریتانیایی ضمن حمایت از این ایده، عملی شدن آن را در گروی جلب توافق ترکیه دانسته اند. از سوی دیگر، چاک هیگل وزیر دفاع آمریکا روز یکشنبه گفت ما در عقب نشاندن داعش هرچه درتوان داریم انجام می دهیم، اما این نبردی طولانی است.Ver video "رزمندگان کوبانی: نیاز به کریدور محافظت شده برای انتقال مجروحان داریم"
یونان؛ جشن و شادی مردم پس از رای منفی در همه پرسی
هزاران نفر از حامیان رای منفی به برنامه ریاضتی وام دهندگان بین المللی به یونان در همه پرسی روز یک شنبه، در خیابان های آتن به جشن و شادی پرداختند. آنها یک شنبه شب با حمل پرچم یونان و با شعار «ریاضت کافی است» به خیابان ها آمدند.
یکی از شرکت کنندگان در این جشن می گوید: «مردم یونان از هیچ چیز نمی ترسند و رهبران اروپایی باید این را بدانند. ما خواهان یک اروپای دموکراتیک هستیم که در آن عدالت اجتماعی برقرار باشد. این چشم انداز سیپراس برای یونان و همه ماست.»
فرد دیگری می گوید: «مردم موفق شدند به ترس شان غلبه کنند. به نظر من ما باید جلو برویم و به توافق برسیم. می دانیم که این توافق می تواند دردناک باشد. امیدواریم که نظام سیاسی فاسد و پوسیده به پایان کارش برسد و شروع جدیدی برای کشور پیش رو داشته باشیم.»
نیکولتا کریتیکو، خبرنگار یورونیوز در آتن گزارش می دهد: «پس از اعلام نتایج رسمی همه پرسی، هزاران نفر در روبروی پارلمان یونان در آتن تجمع کردند. همه آنها امیداورند که پیروزی قاطع رای «نه»، ابزار قدرتمندی در دستان آلکسیس سیپراس برای مذاکرات باشد تا توافق با نهادهای اروپایی در روزهای آینده امVer video "یونان؛ جشن و شادی مردم پس از رای منفی در همه پرسی"
تظاهرات در اعتراض به اصلاحات نظام آموزشی در ایتالیا
هزاران تن از دانش آموزان ایتالیایی در اعتراض به طرح دولت در اصلاح نظام آموزشی روانه خیابان ها شدند.
این طرح که با عنوان «مدرسه خوب» شناخته شده است، روز پنجشنبه به پارلمان ایتالیا تسلیم شد.
ماتئو رنتسی، نخست وزیر ایتالیا امیدوار است که با تکیه بر کمک های مالی بخش خصوصی، هزاران پست آموزشی و فرصت شغلی در مدارس ایجاد کند. اما دانش آموزان نگران خصوصی سازی غیرمستقیم مدارس هستند و می گویند که نظر آنها نادیده گرفته شده است.
یکی از تظاهرکنندگان گفت: «ما مخالف طرح آموزشی هستیم که آنها روی کاغذ پیشنهاد کرده اند. ما یک طرح جایگزین داریم همراه با گزینه های بسیاری داریم که رنتسی قادر نبود از طریق مشاوره آنلاین که خودش راه اندازی کرد، دریابد.»
یکی دیگر از معترضان گفت: «ما به خیابان آمده ایم تا از مدرسه ای دفاع کنیم که فراتر از تفاوت طبقات اجتماعی برود.»
معترض دیگری افزود: «به عقیده ما ایده ای که دولت از مدرسه دارد کاملا اشتباه است. ما خواهان سرمایه گذاری روی حق یادگیری هستیم، روی یک رفاه جدید، یک تناوب با کیفیت، بین مدرسه و کار که فقط تحت سلطه کسب و کار نباشد.»
دولت ایتالیا پیش بینی می کنVer video "تظاهرات در اعتراض به اصلاحات نظام آموزشی در ایتالیا"
دوشنبه نسبتا آرام هنگ کنگ
در پی اخطار دولت محلی هنگ کنگ و با کاهش شمار تظاهرکنندگان، این شهر روز نسبتا آرامی را پشت سر گذاشت.
اغلب اماکن عمومی از جمله مدارس و اداره های دولتی فعالیت خود را از سر گرفتند.
با این وجود هنوز تعدادی از تظاهرکنندگان در خیابان ها حضور دارند و شهر آبستن ناآرامی است.
یکی از مخالفان دولت می گوید: «من واقعا نمی دانم چه اتفاقی خواهد افتاد اما همانطور که می توانید ببینید، امروز در مقایسه با روزهای گذشته جمعیت کمتری آمده. من اینجا هستم تا از جنبش پشتیبانی کنم و امیدوارم که مردم بیشتری بیایند تا جنبش ادامه داشته باشد.»
انتظار می رود شمار تظاهرکنندگان در شب و پس از پایان ساعت کاری اندکی افزایش یابد. تا پیش از اخطار دولت هنگ کنگ، این شمار به دهها هزار نفر می رسید.
یکی از فعالان سندیکای کارگری می گوید: «باید همه تلاش کنم تا بهترین اتفاق بیفتد. ما در مسیر خوبی قرار داریم. اگر رابطه دولت و مخالفان بهبود یابد همه چیز حل و فصل می شود.»
نیروهای امنیتی در هنگ کنگ حضور پررنگی دارند و در بسیاری از خیابان های شهر پست های بازرسی برقرار شده که همین موضوع عبور و مرور خودروها را دشوار کرده است.Ver video "دوشنبه نسبتا آرام هنگ کنگ"
مستند «وولف پک»، داستان ۱۴ سال حبس هفت خواهر و برادر در یک آپارتمان
مستند «وولف پک» (The Wolfpack) داستان شش برادر و یک خواهر است که پدرشان آنها را ۱۴ سال در آپارتمانی حبس می کند. بچه ها تمام دوران کودکی و نواجوانی شان را در آپارتمان شان در نیویورک می گذارند و در خانه درس خوانده و آموزش دیده اند.
این مستند را کریستال موزل براساس داستانی واقعی، کارگردانی کرده است. وی درباره اینکه چگونه با این خانواده آشنا شده می گوید: «بچه ها را در خیابان دیدیم. در خیابان اول نیویورک قدم می زدم وآنها با موهای سیاه بلند و عینک های آفتابی شان دوان دوان از کنار من رد شدند. فکر کنم آن روز کت و شلوار پوشیده بودند درست یادم نیست. اما چیزی در آنها بود که برایم مثل معما بود. دنبالشان دویدم و در تقاطع یکی از خیابانها از آنها پرسیدم که برادر هستند. جواب دادند: “بله” و من گفتم: “خیلی عجیب است. شما را هیچوقت این طرف ها ندیده ام” و بعد از من پرسیدند که کارم چیست. گفتم که فیلمسازم و آنها هم گفتند که می خواهند وارد حرفه فیلم سازی شوند.»
فرزندان خانواده “آنگولو“، بیش از ده سال به مدرسه نرفتند. پدر خانواده، از پیروان مذهب هاره کریشنا بوده است، بیرون رفتن از خانه را برای همسر و هفتVer video "مستند «وولف پک»، داستان ۱۴ سال حبس هفت خواهر و برادر در یک آپارتمان"
دومین تظاهرات در اعتراض به قانون مالیات بر اینترنت در بوداپست برگزار شد
دهها هزار تن از شهروندان مجارستان در بوداپست، پایتخت، شامگاه سه شنبه دومین تظاهرات گسترده خود را در اعتراض به وضع مالیات بر استفاده از اینترنت برگزار کردند.
سازمان های مردم نهاد و احزاب مخالف، یکشنبه و در پایان نخستین تجمع اعتراضی علیه لایحه اخذ مالیات از کاربران اینترنت، به دولت ۴۸ ساعت فرصت داده بودند تا پیشنویس این قانون را از مجلس پس بگیرد.
با سپری شدن زمان ضرب الاجل و با وجود بازنگری دولت در این لایحه، معترضان بار دیگر خیابان های مرکز بوداپست را تسخیر کردند.
ژوت وارادی، کاربر نوآور اینترنت، در جمع معترضان گفت: «این مالیات تهدیدی برای توسعه اینترنت در آینده و همینطور گردش آزادانه اطلاعات است.»
با این حال به نظر می رسد وضع این مالیات جدید، بهانه ای برای ابراز نارضایتی از سیاست های دولت است. یکی از تظاهر کنندگان به خبرنگار یورونیوز گفت: «قطعا وقتی دولت چنین تصمیمی می گیرد، مردم خشمگین می شوند.» هنگامی که از او پرسیده شد که آیا فقط مالیات بر استفاده از اینترنت شما را خشمگین کرده است؟ پاسخ داد: « نه، به نظر من تمام فعالیت های این دولت جنجال برانگیز است.»
یکی دیگر از حاضران در این تجمع هم با تاکید بر تداوم این اعتراض ها گفت: «شاید ساده لوحانه به نظر برسد، ولی من فکر می کنم این کار ما اثرگذار باشد. اگر لازم باشد، خودم باز هم به خیابان خواهم آمد. اعتراض ها متوقف نخواهند شد.»
در پی به خشونت کشیده شدن تظاهرات یکشنبه شب، سازماندهندگان تجمع دوم از شهروندان خواسته بودند تا به هیچ وجه با پلیس درگیر نشده و اموال عمومی را تخریب نکنند.
آندرئا هایاگوش، خبرنگار یورونیوز در بوداپست گفت: «هنوز هیچ نهادی برای تجمعات بعدی در روزهای آینده فراخوان نداده است. اما آن ها تهدید کرده اند در صورتی که مجلس با وجود اعتراض ها به لایحه مالیات بر استفاده از اینترنت رای دهد، معترضان بار دیگر به خیابان ها باز خواهند گشت.»Ver video "دومین تظاهرات در اعتراض به قانون مالیات بر اینترنت در بوداپست برگزار شد"
راهپیمایی روز وحدت ملی روسیه و حمایت از پوتین
به مناسبت روز وحدت ملی روسیه، دهها هزار نفر در خیابان های مسکو راهپیمایی کردند. امسال بیش از هفتاد هزار تظاهرکننده در مراسم اصلی که در مرکز مسکو برگزار می شد شرکت کرده و از سیاست های ولادیمیر پوتین رییس جمهوری این کشور، در قبال اوکراین و کشورهای غربی حمایت کردند.
روس ها در این روز، بیرون راندن نیروهای لهستانی از مسکو در سال ۱۶۱۲ میلادی را گرامی می دارند.
گروههای مختلف دیگری نیز در حومه مسکو تظاهرات کردند؛ از تظاهرات گروههای تندرو تحت عنوان «رژه روس ها» گرفته تا تظاهرات حمایتی از مردم اوکراین.
یکی از تظاهرکنندگان ملی گرا گفت: «روس ها باید نشان دهند که روس هستند؛ که در کشور و در سرزمین خودشان ارشد هستند. کسانی که اینجا می آیند باید بدانند که مهمان اند و باید به ما احترام بگذارند. این تنها چیزی است که ما می خواهیم بگوییم.»
تظاهرکننده دیگری با اشاره به وقایع اوکراین گفت: «ما به خیابان آمده ایم تا از حقوقمان دفاع کنیم. حقوقی که در قانون اساسی روسیه نوشته شده. همچنین ما از مبارزه مردم اوکراین حمایت می کنیم، چرا که آنها هم مانند ما، اسلاو هستند و ما خوشحالیم که یانوکوویچ را سرنگون کردند.»
ولادیمیر پوتین ریيس جمهوری روسیه، با نثار گل به پای مجسمه یادبود در میدان سرخ، طی سخنرانی از موضع روسیه در برابر غرب دفاع کرد و خواستار وحدت روس ها در مقابل «چالشهای دشوار» شد.Ver video "راهپیمایی روز وحدت ملی روسیه و حمایت از پوتین"
تظاهرات حامیان پلیس در نیویورک در حضور مخالفان
جمعه شب نیویورک شاهد نوع متفاوتی از اعتراضات بود. حامیان پلیس با شعار «قانون شکنی نکنید» به خیابان ها آمدند. در شبکه های اجتماعی مخالفان پلیس با هشتک «مساله ی زندگی سیاهان» و طرفداران پلیس یا هشتک «مسائل زندگی آبی پوشان» در اشاره به لباس آبی نیروهای پلیس، همانند بحث های میان دو طرف در خیابان، رویاروی یکدیگر قرار گرفته اند.
یکی از معترضان حامی نیروهای پلیس می گوید: «این درست نیست. این افراد خواهان جهانی بدون قانون و بدون افسران پلیس هستند. این خواسته به معنای بازگشت به دوران غرب وحشی است. این اتفاق نخواهد افتاد. من یک دختر دو ساله دارم و نمی خواهم که او احساس ترس و تهدید کند چرا که ما دیگر افسر پلیس در شهر نداریم. این دقیقا چیزی است که آنها می خواهند.»
از سوی دیگر مخالفان اقدامات پلیس که در مقابل طرفداران پلیس تجمع کرده بودند با اشاره به مرگ اخیر دو آمریکایی سیاه پوست بدست پلیس، شعارهایی حاکی از اقدامات نژادپرستانه پلیس را سر می دادند.
یکی از معترضان مخالف نیروهای پلیس می گوید: «واقعیت این است که وقتی شما هشتکی مانند «مساله ی زندگی سیاهان» دارید و وقتی محاسبه می کنید واقعا می توان گفت که آنها طرفدار برتری سفیدها هستند.خیلی ساده است. اداره پلیس ما را می کشد و حتی آنها آنقدر گستاخ هستند که از چنین شعارهایی که شما می دانید منظورم چیست علیه ما استفاده کنند. به نظر من این وضعیت بخوبی جهل و نژادپرستی پلیس را نشان می دهد.»
یکی دیگر از معترضان مخالف پلیس نیز می گوید: «ما مخالف همه افسران پلیس نیویورک نیستیم اما مسئله، پلیس های بد و کارهایی همچون قتل ناموجه جوانان و مردان سیاه غیر مسلح است که باید در برابر آنها پاسخگو باشند. تا این لحظه، آنها پاسخگوی اعمالشان نبوده اند و این مطلقا غیر قابل قبول است.»
با اینکه دو گروه معترضان حامی و مخالف پلیس با موانع فلزی از هم جدا شده بودند با این حال بحث های رو در روی مخالفان و موافقان در طول خیابان قابل مشاهده بود.Ver video "تظاهرات حامیان پلیس در نیویورک در حضور مخالفان"
فیلم مستند «پنی ها» با موضوع تکدی گری کودکان فلسطینی
فیلم مستند «پنی ها» یحیی، ۸ ساله و برادرش همام، ۱۴ ساله را دنبال می کند که در خیابان تکدی گری می کنند. آنها از روستایی کوچک در مناطق فلسطینی در کرانه باختری هستند. عمر، پدر آنها یک کارگر ساختمانی در اسرائیل است که در چند سال اخیر درخواست او برای اجازه کار جدید مورد پذیرش قرار نگرفته است. در نتیجه پسران این خانواده ۱۳ نفره باید مخفیانه از مرز اسرائیل عبور کنند تا با گدایی به خانواده شان کمک کنند.
این فیلم در جشنواره فیلم بیت المقدس به نمایش درآمد. کارگردان فیلم ظرف ۱۵ سال اخیر با کودکان و نوجوانان در پروژه های آموزشی غیر رسمی کار کرده است.
بدران بدران، کارگردان و تهیه کننده فیلم می گوید: «ساخت این فیلم برای من یک تعهد اجتماعی بود. این فیلم سیاسی نیست اما مسئله غیرقابل حل برای آنها این است که حصار امنیتی به پدر خانواده اجازه نمی دهد که در اسرائیل کار کند. مسئله ای که آنها را به فقر کشانده است. سوال اینجاست مسئول شرایط این کودکان کیست؟ آنها قربانیانی هستند که مجبورند در خیابان گدایی کنند به جای اینکه به مدرسه بروند. چه چیز یا چه کسی می تواند مشکل آنها را حل کند؟»
این اولین فیلم بVer video "فیلم مستند «پنی ها» با موضوع تکدی گری کودکان فلسطینی"
سیل بی سابقه در تگزاس جان سه نفر را گرفت
مقامات ایالت تگزاس از کشته شدن دست کم سه نفر در جریان جاری شدن سیل خبر می دهند. چهارصد منزل مسکونی نیز در اثر بارش شدید باران در محاصرۀ آب قرار گرفته اند.
بر اثر موج بارش های اخیر در این ایالت، رودخانۀ بلانکو طغیان کرده به خیابان های شهر سرازیر شده است. بالا آمدن سطح این رودخانه موجب غوطه ور شدن خودروها در سطح شهر شده است.
طغیان رودخانه های تگزاس و جاری شدن سیل طی ۵۰ سال اخیر در این ایالت بی سابقه است. این سیل خسارات زیادی نیز به محیط زیست منطقه وارد کرده است.Ver video "سیل بی سابقه در تگزاس جان سه نفر را گرفت"
شادی اهالی بروندی در خیابانهای پایتخت این کشور
تحولات بروندی ما را بر آن داشت تا با یکی از روزنامه نگاران مقیم این کشور در بوجومبورا، پایتخت بروندی گفتگو کنیم. او درباره آخرین تحولات این کشور می گوید: “ رادیو و تلویزیون کشور به محاصره نظامیان درآمده است. در جنوب پایتخت بسیاری را مشاهده کردیم که می دوند و فریاد می زنند، زنان و کودکان بسیاری مشاهده شده اند که در حال دویدن فریاد شادی سرداده اند. آنها می گویند به پیروزی رسیده اند. داخل شهر جو شادی و امیدواری بی سابقه ای وجود دارد. بسیاری از مردم در کنار خیابان نشسته اند، مشروب می خورند و بسیار خوشحال هستند.”
Ver video "شادی اهالی بروندی در خیابانهای پایتخت این کشور"
بورکینافاسو همچنان در انتظار یک دولت منتخب و برگزیده مردم
یک هفته پس از سقوط دولت بلز کومپائوره و تشکیل دولت موقت توسط نظامیان در بورکینافاسو، حالا جوانانی که در اعتراض به دولت سابق به خیابان آمدند در انتظار انتخابات دموکراتیک و تشکیل دولتی در جهت اندیشه های انقلابشان می گردند.
یکی از دانشجویان معترض می گوید: “ اگر دولت موقت انگیزه های مهم جوانانی را که به خیابان آمدند، از جان خود گذشتند و عامل این خیزش مردمی شدند را فراموش کند و بگوید که آنها تنها عامل خرابکاری هستند مطمین باشید که دوباره در اولین فرصت به خیابانها می آییم.”
همزمان در آکرا پایتخت غنا، کشورهای آفریقای غربی در جریان نشست اقتصادی گفتگوهای جامعی را برای برگزاری انتخابات و تشکیل دولت دموکراتیک در بورکینا فاسو انجام دادند.
جان درامانی ماهاما، رییس جمهوری غنا هم می گوید: “ما تا زمانی ادامه خواهیم داد تا بواسطه یک انتخابات دموکراتیک بهترین شخصی که مردم احترام زیادی برایش قائلند و انسانی ملی گراست و اعتبار کافی برای اداره کشور را دارد برگزیده شود. این هدف نهایی ما از این نشست است.”
پیشتر هم نمایندگانی از اتحادیه آفریقا به بورکینا فاسو رفته اند تا در گفتگو با نظامیان که کنترل دولت موقت را بر عهده دارند، راهی سریع برای جایگزینی دولت سرنگون شده کومپائوره بیایند.
به نظر می رسد مشکل اصلی نبود یک جایگزین معتبر و مطمین در میان مخالفان دولت سابق است. کسی که بتواند قدرت در بورکینا فاسو را عهده دار شود.Ver video "بورکینافاسو همچنان در انتظار یک دولت منتخب و برگزیده مردم"
ابتکار تازه گوگل و بنیاد آمازون برای دیدار از قلب جنگل های آمازون
خبر کوتاه
گوگل و بنیاد آمازون در برزیل در ابتکاری تازه موسوم به «نمای مسیر آمازون» امکانی را برای دیدار از قلب جنگل های آمازون فراهم می کنند.
این ابتکار شبیه سرویس «نمای خیابان گوگل» است و به کابران در هر گوشه ای از دنیا امکان می دهد که از طریق رایانه یا دستگاه های دیجیتال بتوانند در جنگل های آمازون، در مسیری پانصد کیلومتری و با گذر از رودخانه ها و دریاچه ها به سیر و سیاحت بپردازند.
برای فراهم ساختن چنین امکانی از سامانه ای مجهز به پانزده لنز و با قابلیت تصویر برداری ۳۶۰ درجه استفاده شده است.Ver video "ابتکار تازه گوگل و بنیاد آمازون برای دیدار از قلب جنگل های آمازون"
تظاهرات دانشجویان مکزیکی علیه دولت محلی
اعلام دادستان مکزیک مبنی بر اینکه اجساد یافته شده در گورهای دسته جمعی مربوط به دانشجویان ناپدید شده نبوده است، خشم دانشجویان را در پی داشت و بار دیگر آنها را به خیابان کشاند.
دانشجویان معترض با تجمع در مقابل ساختمان های دولتی نسبت به عدم پیشرفت تحقیقات برای یافتن دانشجویان ناپدید شده، اعتراض کردند.
به گزارش پلیس در رابطه با پرونده ناپدید شدن این دانشجویان تاکنون ۱۴ نفر دستگیر شده اند که به مشارکت در قتل این جوانان اعتراف کرده اند. اکثر دستگیرشدگان از ماموران پلیس محلی بوده اند.
۴۳ دانشجو دو هفته پیش و در جریان یک تظاهرات خشونت آمیز درشهر ایگولا در جنوب ایالت گوئرو ناپدید شدند.Ver video "تظاهرات دانشجویان مکزیکی علیه دولت محلی"
اعتراض به افزایش تدریس مبانی اسلام در مدارس ترکیه
هزاران تن از معترضان به دولت اسلامگرای ترکیه در شهرهای آنکارا، ازمیر و استانبول به خیابان آمده و علیه سیاست های رجب طیب اردوغان دست به تظاهرات زدند.
معترضان که با برخورد پلیس رو به رو شدند خواستار جدایی دین از نظام آموزش عمومی هستند. نیروهای امنیتی در شهر ازمیر با خودروهای آبپاش تلاش کردند تا تظاهرکنندگان را متفرق کنند.
همزمان صدها تن از دانش آموزان و معلمان در سراسر ترکیه در اعتراض به افزایش تدریس مبنای اسلام در مدارس از حاضر شدن در کلاس خودداری کردند. مخالفان آقای اردوغان می گویند که وی در پی اسلامی کردن این کشور لائیک و عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو است.Ver video "اعتراض به افزایش تدریس مبانی اسلام در مدارس ترکیه"
کشته شدن ۲ تن در تظاهرات دانشجویان شیلی
تظاهرات دانشجویان، دانش آموزان دبیرستانی و معلمان در شیلی روز پنجشنبه با برخورد پلیس رو به رو شد و دست کم دو معترض کشته شدند.
جان باختگان درگیری با پلیس در شهر والپاریزو ۱۸ و ۲۴ ساله بودند. در تظاهراتی همزمان در سانتیاگو، به گفته برگزارکنندگان بالغ بر ۱۵۰ هزار تن به خیابان ها آمدند.
نیروهای پلیس با شلیک گاز اشک آور و استفاده از خودروهای آبپاش تلاش کردند تا آنان را متفرق سازند و شماری مجروح و تعدادی نیز بازداشت شدند. شرکت کنندگان در تظاهرات شهرهای والپاریزو و سانتیاگو خواستار اصلاح نظام آموزش عالی بودند.Ver video "کشته شدن ۲ تن در تظاهرات دانشجویان شیلی"
آغاز انتخابات ریاست جمهوری در قزاقستان
انتخابات ریاست جمهوری قزاقستان روز یکشنبه با رقابت سه نامزد در حالی آغاز شد که تردید زیادی در مورد پیروزی نورسلطان نظربایف رییس جمهوری کنونی این کشور وجود ندارد.
پیش بینی می شود که رییس جمهوری ۷۴ ساله قزاقستان برای چهارمین بار متوالی در انتخابات پیروز شود.
او از ۲۵ سال پیش سکان حکومت در این کشور آسیای مرکزی را در دست دارد.
یکی از دو نامزد دیگر این انتخابات عضو حزب کمونیست است و دیگری خود را یک نامزد مستقل معرفی کرده است.
اما خیابان های آستانه، پایتخت قزاقستان مملو از پوسترهای انتخاباتی آقای نظربایف است. نهادهای ناظر بین المللی این انتخابات را آزاد و عادلانه توصیف نکرده اند.Ver video "آغاز انتخابات ریاست جمهوری در قزاقستان"
محاکمه سیمون باگبو، همسر رییس جمهوری سابق ساحل عاج
سیمون باگبو، همسر رییس جمهوری سابق ساحل عاج به اتهام تهدید امنیت ملی کشورش در آبیجان پایتخت ساحل عاج دادگاهی شد.
وی متهم به شراکت در کشتار سه هزار ساحل عاجی است که در جریان خشونت های مرگبار پس از انتخابات سال 2010 میلادی جانشان را در خیابان های آبیجان از دست دادند.
سیمون باگبو از آوریل 2011 در حبس خانگی به سر می برد در حالی که همسرش لوران باگبو نزدیک به سه سال است که در لاهه هلند زندانی است و قرار است در ماه ژوییه سال 2015 میلادی محاکمه شود.
سیمون باگبو 65 ساله است و نقش مهمی در دولت پیشین ساحل عاج داشته است.Ver video "محاکمه سیمون باگبو، همسر رییس جمهوری سابق ساحل عاج"
اعتراض خیابانی از فرگوسن به شهرهای دیگر آمریکا رسید
هزاران تن از شهروندان ایالات متحده آمریکا سه شنبه شب همزمان در شهرهای هوستون، نیویورک، فرگوسن و مینیاپولیس علیه تصمیم دادگاه درباره پرونده کشته شدن یک نوجوان در خیابان ها تظاهرات کردند.
این اعتراض ها از فرگوسن واقع در ایالت میسوری، در پی کشته شدن مایکل براون، جوان سیاه پوست غیرمسلح به ضرب گلوله پلیس در ماه اوت آغاز شد.
با تصمیم هیات منصفه دادگاه مبنی بر عدم پیگرد قانونی دارن ویلسون، افسر پلیسی که به عنوان ضارب معرفی شده است، شعله های آتش این اعتراض بالاگرفته است.
بیش از هزار و 500 سرباز گارد ملی به جمع 700 نیروی امنیتی حاضر در میسوری پیوسته تا از آسیب رسیدن به اموال عمومی و خصوصی جلوگیری شود.
به معترضان اخطار داده شده است که در پیاده روها ایستاده و از ورود به خیابان خودداری کنند. در غیر این صورت پلیس می تواند آنان به اتهام تجمع غیرقانونی بازداشت کند.
سه شنبه شب علاوه بر آتش زدن یک دستگاه خودروی پلیس، برخی از تظاهرکنندگان به خودروهای شخصی نیز آسیب رساندند. تظاهرکنندگان به سوی پلیس پرتاب سنگ و بطری پرتاب کردند. پلیس با شلیک گاز اشک آور تلاش کرد تا آنان را متفرق سازد.
از آغاز اعتراض های خیابانی در فرگوسن، 12 ساختمان تجاری در آتش سوخته و امدادگران در هشت مورد دیگر به اطفای حریق پرداخته اند. تاکنون شماری از فروشگاه ها نیز غارت شده و به 12 دستگاه خودرو آسیب وارد آمده است.Ver video "اعتراض خیابانی از فرگوسن به شهرهای دیگر آمریکا رسید"
خشم مردم بروندی از نامزدی دوباره رییس جمهوری کنونی در انتخابات
پیر انکورونزیزا بار دیگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری بروندی شد.
در پی این اقدام صدها نفر در بوجومبورا، پایتخت بروندی دوباره دست به تظاهرات زدند.
این برای دومین هفته پیاپی است از که معترضان با حضور در خیابان ها علیه رییس جمهوری تظاهرات می کنند.
به گفته تظاهرکنندگان تصدی پست ریاست جمهوری توسط آقای انکورونزیزا برای سومین بار متوالی بر خلاف قانون اساسی است.
هفته گذشته شورای قانون اساسی بروندی با این استدلال که وی در دور اول از طریق انتخابات رییس جمهور نشده، اعلام کرد که او می تواند این دور نیز نامزد شود.
آقای انکورونزیزا در واکنش به تظاهرات اخیر مخالفان را “عده اندکی در بخش کوچکی از پایتخت” خواند.
انتخابات ریاست جمهوری بروندی پنجم تیر ماه برگزار خواهد شد.Ver video "خشم مردم بروندی از نامزدی دوباره رییس جمهوری کنونی در انتخابات"
تظاهرات مردم ترکیه در اعتراض به خشونت علیه زنان
صدها نفر روز یکشنبه در شهر استانبول ترکیه در اعتراض به قتل یک دختر و خشونت علیه زنان تظاهرات کردند.
این دختر بیست ساله دانشجو روز یازدهم فوریه در مسیر بازگشت به خانه مورد تجاوز قرار گرفت و سپس به قتل رسید.
یکی از کسانی که در تظاهرات شرکت کرده بود می گوید: «ما اینجا جمع شدیم تا نگذاریم دختران مورد قتل و خشونت خانگی قرار بگیرند.»
فرد دیگری می گوید: «من مخالف هرگونه خشونت و آزار جنسی علیه جوانان و دخترانمان هستم.»
پس از قتل این دختر جوان، وی به نماد اعتراض به خشونت علیه زنان تبدیل شد و مردم ترکیه بارها با حضور در خیابان ها خشم خود را از خشونت جنسی ابراز کردند.Ver video "تظاهرات مردم ترکیه در اعتراض به خشونت علیه زنان"
اولین سالگرد ربایش دختران دبیرستانی توسط بوکوحرام
در سالگرد ربوده شدن دختران دانش آموز نیجریه ای توسط شبه نظامیان بوکوحرام، صدها تن در خیابان های ابوجا پایتخت نیجریه تظاهرات کردند.
تظاهرکنندگان خواستار افزایش تلاش های دولت برای بازگرداندن این دختران شدند.
محمدو بوهاری، ریيس جمهور منتخب نیجریه وعده داده است برای آزادی این دختران تلاش کند اما اعتراف کرده که ممکن است آنها هرگز پیدا نشوند.
یکی از پدرانی که دو دخترش ربوده شده اند می گوید: «اکنون که بوهاری به قدرت رسیده است، اطمینان زیادی دارم که دیر یا زود، دخترانمان را خواهیم دید.»
حدود سیصد دانش آموز دختر سال گذشته در شهر چیبوک در شمال شرق نیجریه ربوده شدند. دهها تن از آنان موفق به فرار شدند، اما ۲۱۹ تن هنوز در چنگ اسلامگرایان تندروی بوکوحرام هستند.Ver video "اولین سالگرد ربایش دختران دبیرستانی توسط بوکوحرام"
تائید حکم ۱۵ روز زندان برای الکسی ناوالنی
دادگاهی در روسیه حکم ۱۵ روز زندان برای الکسی ناوالنی، از رهبران منتقدان ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه را تائید کرد.
این حکم هفته گذشته و به اتهام نقض قانون و دعوت دیگران به شرکت در اعتراض های موسوم به “بهار” در اول ماه مارس صادر شد.
آقای ناوالنی پس از شنیدن حکم نهایی دادگاه تجدید نظر گفت: «من همه را برای آینده کشورمان به شرکت در اعتراض های “بهار” دعوت می کنم.»
ناوالنی وعده داده بود که روز اول مارس، ۱۰۰ هزار نفر را در اعتراض به سیاستهای کرملین به خیابان های مسکو بکشاند.
دو روز پیش نیز دادگاهی دیگر در مسکو حکم سه سال و نیم زندانی تعلیقی را که سال گذشته به جرم کلاهبرداری برای ناوالنی تعیین شده بود، تائید کرد.Ver video "تائید حکم ۱۵ روز زندان برای الکسی ناوالنی"
جوان ترین فرزند پادشاه سوئد با ستاره سابق تلویزیون ازدواج کرد
مراسم ازدواج شاهزاده کارل فیلیپ، جوان ترین فرزند پادشاه سوئد با سوفیا هلکِویست، روز شنبه در کلیسای کاخ سلطنتی در استکهلم، پایتخت سوئد برگزار شد.
شاهزاده کارل فیلیپ سی و شش ساله، سومین فرد در سلسله مراتب سلطنتی برای جانشینی پادشاه سوئد است. همسر او خانم هلکِویست سی ساله است و زمانی مانکن و معلم یوگا و ستاره مشهور برنامه های تلویزیونی واقع نما در سوئد بوده است.
سال گذشته انتشار خبر نامزدی این دو تن با توجه به سوابق کاری خانم هلکویست مانند بمبی در مطبوعات زرد سوئد صدا کرد و نارضایتی هایی را نیز به همراه داشت. وانگهی، روز شنبه خیابان های استکهلم مملو از شهروندانی بود که برای جوان ترین زوج خاندان سلطنتی آروزی خوش بختی کردند.Ver video "جوان ترین فرزند پادشاه سوئد با ستاره سابق تلویزیون ازدواج کرد"
افسر پلیسی که مایکل براون را کشت، از پلیس فرگوسن استعفا داد
دارن ویلسون، افسر پلیسی که در ماه اوت گذشته مایکل براون، یک جوان سیاه پوست اهل فرگوسن، در ایالت میسوری آمریکا را به ضرب گلوله کشت، از پلیس استعفا کرد.
آقای ویلسون در نامه ای که روز شنبه در یک روزنامه محلی منتشر شد گفت که نمی خواهد برای حفظ شغل خود، جان ساکنان فرگوسن و همکاران خود را به خطر بیاندازد. او گفت که امیدوار است این اقدام او، آرامش را به فرگوسن برگرداند.
مرگ مایکل براون که هجده سال سن داشت و هنگام این حادثه غیر مسلح بود، منجر به اعتراضات خشونت آمیز در شهر فرگوسن شد. هفته پیش، صدور حکم هیات منصفه در مورد این پرونده و تبرئه آقای ویلسون، بار دیگر هزاران معترض را در فرگوسن و شهرهای دیگر آمریکا به خیابان کشاند.Ver video "افسر پلیسی که مایکل براون را کشت، از پلیس فرگوسن استعفا داد"
عواقب شیوع ابولا برای کودکان
شیوع بیماری ابولا عواقب بیشتری برای کودکان بهمراه دارد. صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) اخیرا درباره مسئله کودکان یتیم هشدار داده است.
در لیبریا، گینه و سیرالئون بیش از ۳۷۰۰ کودک یک یا هر دو والدینشان را از دست داده اند. به گزارش سازمان ملل متحد ترس از ابولا باعث شده که بر تعداد کودکانی که رها می شوند، افزوده شود.
سازمان جهانی بهداشت تخمین زده که ۱۵ درصد موارد مرگ و میر ناشی از ابولا به کودکان اختصاص دارد. به این دلیل که کودکان آسیب پذیرتر هستند، در خیابان ها مکانهایی ویژه ای برای شستن دستها ایجاد شده است.
یکی از اعضای سازمان غیر دولتی زینب تانکارا کلارکسون که برای کمک به کودکان ایجاد شده می گوید: «بچه ها همیشه در کوچه و خیابان بازی می کنند. همدیگر را لمس یا بغل می کنند. اگر حتی به آنها بگویید به همدیگر دست نزنید، باز هم روزها با هم فوتبال بازی می کنند. این کار هر روز آنهاست. بنابراین باید به آنها آموزش بدهیم.»
مسئله مدارس مشکل دیگری است و در سیرالئون همانند لیبریا بیشتر مدارس تعطیل شده اند. در سیرالئون ، دولت طرحی برای یادگیری دروس مدرسه از طریق رادیو ایجاد کرده که با مسوولیت بریما مایکل از مسوولان وزارت آموزش و پرورش اجرا می شود.
بریما مایکل می گوید: «ما بیش از ۲۲ معلم را در جریان مبارزه با ویروس ابولا از دست داده ایم. تصور کنید که اگر اجازه دهیم مدارس باز شوند بدیهی است که معلم ها و دانش آموزان با هم در ارتباط قرار می گیرند و فقط خدا می داند که چه تعداد از دانش آموزن به این بیماری مبتلا خواهند شد و در نتیجه چه تعداد خانواده به این ویروس مبتلا می شوند. به این دلیل ما مدارس را تعطیل کرده ایم.»
در این شرایط، یونیسف می گوید که تنها یک چهارم از کمک ۲۰۰ میلیون دلاری وعده داده شده را دریافت کرده است.Ver video "عواقب شیوع ابولا برای کودکان"
سالگرد سقوط دیوار برلین؛ عبور کاروان خودروهای ترابانت
بیست و پنج سال بعد از سقوط دیوار برلین، عبور کردن کاروانی از خودروهای ترابانت از پل بورن هالمر حرکتی نمادین جالب توجهی است.
روز یک شنبه مصادف با بیست و پنجمین سالگرد سقوط دیوار برلین، کاروانی از خودروهای قدیمی ترابانت ساخت آلمان شرقی از برلین شرقی به برلین غربی حرکت کردند.
درست روی پل بورن هالمر بود که در شب ۹ نوامبر ۱۹۸۹ مردم نخستین ایست بازرسی مرزی را مجبور کردند موانع را بردارد و خودروهای کوچکی که نماد آلمان شرقی بود با عبور از مرز در کنار هزاران نفری که با پای پیاده وارد برلین غربی می شدند، از مرز عبور کردند.
در آن زمان این خودرو طرفداران زیادی داشت بخاطر اینکه بدنه اش از پلاستیک و مقوا ساخته شده بود و بخاطر همین آماتورها آنرا دوست داشتند. یکی از رانندگان این خودرو با اشاره به رهبران کمونیست آلمان شرقی می گوید: «مردان آهنی ماشین هایی از مقوا می راندند.»
آنجلا و ولفگانگ بورشارد با دو خیابان فاصله از هم زندگی می کردند. آنها از جمله کسانی بودند که در شب اول سقوط دیوار با پای پیاده از پل عبور کردند. آنها ویزای آلمان غربی را با اعتبار شش ماهه در پاسپورتشان داشتند.
آنجلا می گوید: «سرو صداهای زیادی بود، خیابان ما پر از خودرو بود و تا اینجا ترافیک ادامه داشت. همسرم گفت: واقعا حقیقت دارد، آنها در این مورد جدی اند، بریم و نگاهی بیاندازیم.»
ولفگانگ می افزاید: «اول باورمان نمی شد. ما چندین دهه اینجا زندگی می کردیم اما دنیا درست اینجا تمام شد. در آخر باورمان شد.»
خودروهای ترابانت دوست داشتنی و خنده دارند اما با اینکه هر دو سیلندر موتور آنها کاملا خراب نشده اما بوی متعفنی از اگزوز آنها به مشام برسد. حتی با وجود مشکلات محیط زیستی این خودرو، گویا برخی آماتورها راه حلی برای آن پیدا کرده اند.Ver video "سالگرد سقوط دیوار برلین؛ عبور کاروان خودروهای ترابانت"
اعتراض یونانی به طرح اصلاح نظام آموزشی
رای مثبت پارلمان یونان به طرح دولت برای اصلاحاتی در نظام آموزشی این کشور صدها تن از دانشجویان، معلمان و اساتید دانشگاه ها را به خیابان های آتن کشاند.
این طرح سیستم امتحانات در سطح آموزش عالی و نحوه انتخاب روسای مدارس و دانشگاه ها را تغییر خواهد داد.
این تظاهرات در مقابل پارلمان یونان برگزار شد و گزارش ها حاکی از آنست که نمایندگانی از احزاب مخالف دولت نیز در آن شرکت داشته اند.
یکی از معترضان می گوید: «با این اقدام دولت بسیاری از دانش آموزان موفق برای پیوستن به روند آموزشی بی انگیزه می شوند.»
خبرنگار یورونیوز از آتن گزارش می دهد: «شرکت کنندگان در این اعتراض معتقدند که اصلاحات مورد نظر دولت یونان نظام آموزشی این کشور را به ۴۰ سال قبل باز می گرداند.»Ver video "اعتراض یونانی به طرح اصلاح نظام آموزشی"
اعلام وضعیت اضطراری در پرو
در پی تشدید تظاهرات معدنچیان در پرو، دولت در بخشی از کشور وضعیت اضطراری اعلام کرد.
تا کنون دست کم چهار نفر در این خشونت ها کشته شده اند.
در منطقه سن خوان ده مارکونا، تظاهرات زمانی آغاز شد که شرکت چینی عامل استخراج معدن هشتاد و پنج کارگر را اخراج کرد.
همزمان در منطقه ایسلای در جنوب پرو نیز نیروهای دولتی برای جلوگیری از تظاهرات به خیابان ها آمدند.
در این منطقه ساکنان از دو ماه پیش با برگزاری تظاهرات به استخراج معدن مس تیا ماریا توسط یک شرکت مکزیکی اعتراض کردند.
به گفته ساکنان، بهره برداری از این معدن موجب آلودگی آب منطقه و از بین رفتن کشاورزی می شود.
ارزش پروژه استخراج معدن مس تیا ماریا یک میلیارد و چهارصد میلیون دلار برآورد شده است.Ver video "اعلام وضعیت اضطراری در پرو"
طوفان مرگبار در استرالیا
طوفان شدیدی که روز سه شنبه سواحل شرقی استرالیا را در خود گرفت، سه قربانی به جای گذاشت. این طوفان مرگبار پیرامون شهر سیدنی خرابی های زیادی به بار آورد، باعث قطع برق هزاران خانه شد و درخت ها را از ریشه درآورد.
یکی از مقامات استرالیا گفت: “شک نیست که این طوفان بسیار شدید و در ده سال گذشته بی سابقه بوده است. از آنچه گمان می رفت، جدی تر بود، بنابراین عواقب قابل توجهی در ایالت نیوساوث ولز داشت. واضح است که با یک مشکل آب و هوایی جدی درگیر هستیم.”
سرعت باد توأم با باران صد و سی و پنج کیلومتر در ساعت بود و باعث موج های بلند در کناره ساحل شد. مقدار بارانی که بیست و چهار ساعت گذشته بارید به اندازه یک ماه بارندگی بود و خیابان های سیدنی را در آب فرو برد.Ver video "طوفان مرگبار در استرالیا"
ارمنستان؛ تحقیق درباره خشونتهای پلیس علیه معترضان
مقامات دولت ارمنستان قول دادند تا تحقیقات کاملی درباره خشونت پلیس علیه معترضان در این کشور برگزار کنند.
معترضان بیشتر از دو هفته در ایروان پایتخت کشور علیه افزایش قیمت برق تظاهرات کردند.
نیروهای پلیس در جریان اعتراضها رفتار خشونت آمیزی با معترضان داشتند. بخش تحقیقات ویژه دولت ارمنستان ضمن تایید این نکته گفته است که نیروهای پلیس روزنامه نگاران و خبرنگاران را شدیدا سرکوب کردند.
تحقیقات بواسطه ویدئوهایی که شهروندان معترض گرفته اند بطور روشن خشونت های نیروهای امنیتی را نشان می دهد.
مقامات قضایی ارمنستان می گویند پلیسهای خاطی امکان دارد احکام سنگینی از جمله شش سال زندان بگیرند.
هزاران تن از ارمنیها از روز ۱۹ ژوئن در اعتراض به افزایش ۱۶ درصدی قیمت برق به خیابان آمدند.Ver video "ارمنستان؛ تحقیق درباره خشونتهای پلیس علیه معترضان"
اعزام هیات نمایندگی شورای امنیت سازمان ملل به هاییتی برای حل بحران سیاسی در این کشور
یک هیات نمایندگی از سفرای کشورهای عضو دائم و موقت شورای امنیت در سازمان ملل، جمعه به هاییتی رفتند تا سازوکار انتخاباتی دموکراتیک و پیش از موعد در این کشور را فراهم کنند.
این سفرا، رهبران احزاب مختلف را فراخوانده اند تا با همکاری یکدیگر امکان برگزاری انتخابات آزاد و شفاف را فراهم کنند. انتخاباتی که براساس مفاد قانون اساسی این کشور برگزار خواهد شد.
چند هفته است که هاییتی در بحران سیاسی قرار دارد. مخالفان میشل مارتلی ، رییس جمهوری این کشور تظاهرات گستر ده ای را علیه وی در پورتوپرنس، پایتخت هاییتی برگزار کرده اند. میشل مارتلی ناگزیر کابینه دولت را تغییر داده است و به مردم وعده برگزاری انتخابات، پیش از پایان سال جدید میلادی را داده است. با این حال مخالفان دولت همچنان در خیابان هستند.Ver video "اعزام هیات نمایندگی شورای امنیت سازمان ملل به هاییتی برای حل بحران سیاسی در این کشور"
خیز مارین لوپن برای ریاست جمهوری فرانسه
مارین لوپن، رهبر حزب راست افراطی «جبهه ملی» فرانسه، به عنوان تنها نامزد برای جانشینی خود، روز یکشنبه مجددا در سمتش ابقا خواهد شد.
او که در سالهای اخیر موفقیت های چشمگیری برای «جبهه ملی» به ارمغان آورده، اکنون برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۷ میلادی خیز برداشته است.
همچنین ماریون مارشال لوپن، یکی دیگر از اعضای خانواده لوپن به کمیته مرکزی حزب جبهه ملی راه یافت. او در سال ۲۰۱۲ و در سن ۲۲ سالگی، به عنوان نخستین نماینده جبهه ملی وارد پارلمان فرانسه شد.
همزمان، صدها معترض به برگزاری پانزدهمین کنگره «جبهه ملی» در لیون، در خیابان های این شهر تظاهرات کردند. حضور قابل توجه نیروهای پلیس از بروز درگیری و تخریب دهها مغازه جلوگیری نکرد.
در این درگیری ها دست کم چهارده نفر دستگیر و یازده مامور پلیس مجروح شدند.Ver video "خیز مارین لوپن برای ریاست جمهوری فرانسه"
درگیری پلیس ضدشورش یونان با آنارشیست ها در آتن
در حدود ۶۰ آنارشیست روز سه شنبه در همبستگی با یک گروه چریکی موسوم به «توطئه سلول های آتشین» در آتن، پایتخت یونان دست به تجمع زدند.
آنها خواستار آزادی چند زندانی وابسته به این گروه و بسته شدن زندان جدیدی هستند که سطح امنیتی بالایی برای آن تعبیه شده است.
تظاهرکنندگان خشمگین به سوی پلیس ضدشورش سنگ پرتاب می کردند و از به آتش کشیدن خودروها، تخریب ایستگاه های اتوبوس، شکستن شیشه های فروشگاه ها و چراغ های راهنما دریغ نکردند.
درگیری اخیر میان پلیس ضدشورش و تظاهرکنندگان در خیابان های مرکزی آتن دومین ناآرامی از زمان به قدرت رسیدن ائتلاف چپ میانه به نخست وزیری الکسیس سیپراس در بیست و پنجم ژانویه سال جاری گزارش شده است. اولین آن نیز در تجمع این گروه آنارشیستی در بیست و ششم فوریه روی داد.Ver video "درگیری پلیس ضدشورش یونان با آنارشیست ها در آتن"
تظاهرات هواداران "پگیدا" در بلژیک و آلمان
حدود ۲۰۰ تن از هواداران جنبش پگیدا با در دست داشتن پرچم های ضد اسلام در خیابان های شهر آنتورپ در بلژیک تظاهرات کردند.
شهر دار این شهر که رهبر حزب اتحاد جدید فلاندرز است، با وجود اینکه پیشتر از احتمال ممنوعیت برگزاری این تظاهرات به دلیل مسایل امنیتی خبر داده بود، خود نیز در تظاهرات شرکت کرد.
جنبش پگیدا یا اروپایی های وطن پرست علیه اسلامی شدن غرب است که در آلمان شکل گرفته و در کشورهای دیگر اروپا در حال گسترش است.
سخنگوی این جنبش در فلاندرز دلیل برپایی این تظاهرات را تحت فشار قرار دادن سیاستمداران بلژیک عنوان کرده است.
همزمان در شهر درسدن آلمان نیز همچون هر هفته، تظاهراتی با حضور حدود ۶ هزار تن از هواداران پگیدا برگزار شد.
این هفدهمین تظاهرات هواداران این جنبش از ماه اکتبر تاکنون در شهر درسدن است.Ver video "تظاهرات هواداران "پگیدا" در بلژیک و آلمان"
یازده مامور پلیس در پرونده قتل فرخنده به زندان محکوم شدند
قاضی دادگاه رسیدگی به پرونده قتل «فرخنده»، روز سه شنبه یازده مامور پلیس را به دلیل جلوگیری نکردن از قتل او به یک سال زندان محکوم کرد.
هشت تن دیگر از ماموران پلیس کابل که در میان متهمان بودند به دلیل نبود شواهد کافی تبرئه شدند.
فرخنده دختر ۲۷ ساله افغان، دو روز پیش از نوروز در نزدیکی مسجد شاه دوشمشیره به اتهام آتش زدن قرآن مورد حمله مردان خشمگین قرار گرفت که او را با سنگ و چوب و مشت و لگد به قتل رساندند و سپس جسدش را سوزاندند.
مرگ فرخنده خشم هزاران شهروند را برانگیخت و شمار بسیاری از ساکنان پایتخت و دیگر شهرهای افغانستان را به خیابان ها کشاند.
تحقیقات نشان داد که فرخنده هرگز قرآن را نسوزانده بود و فقط از یک روحانی خواسته بود از خرافه گویی مذهبی دست بردارد.Ver video "یازده مامور پلیس در پرونده قتل فرخنده به زندان محکوم شدند"
هنگ کنگ هجدهمین سالگرد الحاق به چین را جشن می گیرد
هنگ کنگ روز چهارشنبه، هجدهمین سالگرد انتقال حاکمیت این جزیره به چین را جشن گرفت. هنگ کنک که یکی از دو منطقۀ تجاری مهم چین است، تا سال ۱۹۹۷ مستعمرۀ بریتانیا بود.
از زمان الحاق این شهر جزیره ای به چین، رئیس دولت محلی هنگ کنگ توسط پکن انتخاب می شود.
چین در سال گذشته طرحی را تصویب کرد که به موجب آن، تنها افرادی که از سوی پکن مورد تایید قرار گرفته باشند می توانند برای انتخابات دولت محلی هنگ کنگ نامزد شوند.
این تصمیم چین هزاران معترض را به خیابان های این جزیره کشاند. این اعتراض ها بیش از دو ماه به طول انجامید.
طرح اصلاحات انتخاباتی دولت چین به تازگی در پارلمان هنگ کنگ به رای گیری گذاشته شد اما به دلیل عدم حضور اکثر نمایندگان و رای مخالف اندک نمایندگان حاضر تصویب نشد.Ver video "هنگ کنگ هجدهمین سالگرد الحاق به چین را جشن می گیرد"
تظاهرات ضد اروپایی در یونان
گروه هایی از مردم و نمایندگان احزاب یونان غروب چهارشنبه به طرفداری از دولت چپ گرای این کشور به خیابان آمدند و خطاب به وام دهندگان بین المللی گفتند: «ما مذاکرات را در دست می گیریم، ما ریاضت اقتصادی را نابود می کنیم.»
تظاهرکنندگان که در میدان سینتاگما در برابر پارلمان یونان تجمع کرده بودند، نسبت به پیشنهاد اصلاحات اقتصادی از سوی اتحادیه اروپا نیز اعتراض کردند.
یونان پیشنهاد تعویق بخشی از بدهی های خود به وام دهندگان از جمله اتحادیه اروپا و صندوق بین المللی پول را داده است اما این درخواست پذیرفته نشده و مذاکرات طرفین برای حل این مشکل تاکنون به بن بست برخورده است.
قرار است روز پنج شنبه وزرای دارایی کشورهای عضو اتحادیه اروپا گرد هم بیایند. این نشست احتمالا یکی از آخرین تلاش ها برای جلوگیری از خروج یونان از منطقه یورو خواهد بود.Ver video "تظاهرات ضد اروپایی در یونان"
سیل جان سه نفر را در آلمان گرفت
بارش شدید باران و جاری شدن سیل در ایالت بایرن آلمان جان دست کم سه نفر را گرفت. هر سه این افراد به دلیل بالا آمدن آب در داخل یک خانه جان باخته اند. پلیس برای خارج کردن اجساد آنها از غواص استفاده کرد.
آب گرفتگی در خیابان های برخی مناطق ایالت بایرن رفت و آمد جاده ای را غیرممکن کرده است.
در شهر کوچک تریفترن بارندگی به حدی بود که ۲۵۰ دانش آموز برای ساعت ها نتوانستند از مدرسه خارج شوند و سرانجام تعدادی از آنها توسط نیروهای آتش نشانی به خانواده شان تحویل داده شدند. با این حال هنوز ۵۰ کودک و ۲۵ بزرگسال نتوانسته اند از ساختمان خارج شوند و به نظر می رسد ناچار باشند شب را در داخل مدرسه به صبح برسانند.
به گزارش رسانه های آلمان تنها درطول شش ساعت میزان بارندگی ۳۲ لیتر در متر مربع بود.Ver video "سیل جان سه نفر را در آلمان گرفت"
بیش از بیست کشته و زخمی در حمله انتحاری کابل
بر اثر انفجار یک خودرو بمب گذاری شده روز دوشنبه در مقابل درب ورودی فرودگاه کابل، دست کم پنج تن کشته و ۱۶ نفر مجروح شدند. این انفجار ادامه موج حملات انتحاری روزهای گذشته در پایتخت افغانستان است که سبب کشته شدن ده ها و زخمی شدن صدها غیرنظامی شده است. گروه طالبان مسئولیت حمله روز دوشنبه را به عهده گرفته است.
یکی از مجروحان انفجار دوشنبه گفته است که حمله انتحاری هنگام عبور او از خیابان مقابل فرودگاه روی داده و ترکش های بمب به بدنش اصابت کرده است.
در نخستین واکنش رسمی به این رویداد، اشرف غنی احمدزی، رئیس جمهوری افغانستان، انگشت اتهام را به سوی اسلام آباد و «مزدوران پاکستان» نشانه رفت.
موج حملات اخیر در افغانستان به دنبال اعلام فوت ملامحمد عمر پایه گذار و رهبر پیشین طالبان و بروز اختلاف در رهبری این گروه آغاز شد.Ver video "بیش از بیست کشته و زخمی در حمله انتحاری کابل"
خشم و درگیری در فرگوسن پس از اعلام رای دادگاه
پس از رای دادگاه مبنی برمنع تعقیب قضایی افسر پلیسی که متهم به قتل نوجوان سیاه پوست بود، اعتراض ها در منطقه فرگوسن در ایالت میسوری نیز شدت گرفته است.
دادستان این ایالت پس از بررسی دقیق تمامی شواهد موجود اعلام کرد که علیه این افسر پلیس اعلام جرم نخواهد کرد.
مایکل براون ۱۸ ساله، در تاریخ نهم ماه اوت با شلیک گلوله ای از سوی دارن ویلسون، مامور پلیس سفید پوست در فرگوسن کشته شد.
گزارش ها از درگیری معترضان با نیروهای پلیس و حتی به آتش کشیده شدن خودروهای پلیس در شهر فرگوسن حکایت دارد.
بسیاری از فروشگاهها در این شهر نیز مورد حمله و غارت قرار گرفته و چند ساختمان نیز به آتش کشیده شده است.
پلیس برای متفرق کردن معترضان، نسبت به پرتاب گاز اشک آور اقدام کرد و برخی شاهدان عینی از شنیدن صدای تیراندازی در این شهر خبر داده اند.
باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا در واکنش به رای دادگاه گفت: «ابتدا و مهمتر از همه اینکه ما ملتی هستیم که تحت حاکمیت قانون شکل گرفته ایم. همچنین باید تصمیم را که از سوی هیات منصفه ویژه دادگاه اتخاذ شده بپذیریم. گروهی از آمریکایی ها هستند که این را پذیرفته اند و گروهی دیگر نیز عمیقا از این تصمیم متاسف و یا حتی خشمگین هستند. این یک واکنش قابل قبول است. اما من هم به خانواده مایکل می پیوندم و از تمامی کسانی که به این تصمیم معترض هستند، می خواهم که این اقدام را کاملا صلح آمیز انجام دهند.»
صدها تن از معترضان به رای دادگاه در خیابان های دیگر شهرهای ایالات متحده از جمله لوس آنجلس و نیویورک نیز ضمن برپایی تجمع با نشستن در خیابان مسیرهای اصلی را بسته اند.
گروهی دیگر نیز در برابر کاخ سفید در واشنگتن و در میدان تایم شهر نیویورک تجمع کرده اند.
دستکم یک معترض در ایالت فرگوسن نیز از سوی پلیس بازداشت شده است.Ver video "خشم و درگیری در فرگوسن پس از اعلام رای دادگاه"
رئیس دولت هنگ کنگ به معترضان هشدار داد
معترضانی که در هنگ کنگ خود را هوادار «دموکراسی کامل» می خوانند می گویند که تا سررسیدن ضرب العجل برای اشغال مراکز دولتی ساعاتی بیشتر باقی نمانده است.
آنان خواستار استعفای رئیس دولت هستند. لئونگ چون یینگ، رئیس دولت منطقه ای هنگ کنگ در واکنش به رهبران معترضان که تهدید به تصرف ساختمان های دولتی کرده اند هشدار داد که عواقب این اقدام جدی خواهد بود.
در حالی که معترضان هنگ کنگی بعد از ظهر پنجشنبه نیز به تظاهرات در خیابان ها ادامه دادند وی تاکید کرد که قصد کناره گیری از قدرت را ندارد.
همزمان برخی از گروه های اجتماعی هنگ کنگ نیز با اعلام جنبشی با نام «روبان آبی» خواستار پایان اعتراض های خیابانی شدند که نزدیک به یک هفته به طول انجامیده است. دولت منطقه ای پیش تر از معترضان خواسته بودند تا به سرعت به تحصن در بخش های تجاری پایان دهند.Ver video "رئیس دولت هنگ کنگ به معترضان هشدار داد"
تصمیم اصلی ترین جنبش دموکراسی خواه هنگ کنگ به توقف اعتراضات خیابانی
پس از بیش از دو ماه اعتراضات خیابانی، سه پایه گذار مهمترین جنبش دموکراسی خواه هنگ کنگ ، از تسلیم شدن در مقابل پلیس خبر داده و از تظاهرکنندگان خواستند که چادرهای خود را از خیابان برچینند.
آنها دلیل این اقدام خود را تعهدشان به اصل صلح و عشق عنوان کردند.
یکی از پایه گذاران این جنبش گفت: “به تصمیم دانشجویان برای مبارزه برای دموکراسی احترام می گذاریم، اما ما از بی تفاوتی و بی احساسی دولت خشمگین هستیم. دولتی که از باتوم پلیس برای حفظ قدرت خود استفاده می کند دولتی فاقد منطق است. ما برای اطمینان از امنیت دانشجویان از آنها می خواهیم که عقب نشینی کنند.”
این اقدام یک روز پس از درگیری و زد و خورد شدید میان دانشجویان و پلیس صورت می گیرد.
این درگیریها، شدیدترین از نوع خود در طول دو ماه اعتراضات خیابانی در هنگ کنگ بود.Ver video "تصمیم اصلی ترین جنبش دموکراسی خواه هنگ کنگ به توقف اعتراضات خیابانی"
کمک پانصد میلیون یورویی کمیسیون اروپا به کشاورزان
در واکنش به اعتراض کشاورزانی که روز دوشنبه در بروکسل، پایتخت بلژیک تظاهرات کردند، وزیران کشاورزی اروپا اعلام کردند که یک بسته کمک مالی پانصد میلیون یورویی به کشاورزان این اتحادیه اختصاص داده شده است.
یرکی کاتاینن، معاون مشاغل و سرمایه گذاری کمیسیون اروپا گفت: «پیشنهاد امروز کمیسیون مشخص و سریع است و یک پاسخ عینی به وضعیت حاضر ارائه می کند. پانصد میلیون یورو یک پول حقیقی است که قرار است به دست کشاورزان برسد تا برای ما که مواد غذایی را دوست داریم، آن را به روش مناسبی تولید کنند.»
هزاران کشاورز روز دوشنبه در اعتراض به کاهش قیمت محصولات کشاورزی، با تراکتورهای خود خیابان های بروکسل در اطراف ساختمان های اتحادیه اروپا را مسدود کردند.
قرار است بیشترین مقدار از کمک مالی جدید کمیسیون اروپا به تولید کنندگان محصولات لبنی برسد زیرا آنها بیشترین خسارت را از کاهش قیمت ها متحمل شده اند.Ver video "کمک پانصد میلیون یورویی کمیسیون اروپا به کشاورزان"
تظاهرات علیه تروریسم در تونس
یک روز پس از آنکه یک حمله تروریستی از سوی گروه موسوم به دولت اسلامی، جان ۳۹ تن گردشگر را در تونس گرفت، دهها تن شامگاه روز گذشته در مرکز این کشور بر علیه تروریسم دست به تظاهرات زدند.
در این راهپیمایی که به دعوتِ جناه سیاسی مخالف دولت در این کشور برگزار شد، تظاهرکنندگان پرچم های تونس را در دست داشتند و پلاکاردهایی حمل می کردند که شعار «نه به تروریسم» بر روی آنها دیده می شد.
از آنجا که مسلمانان در ماه رمضان به سر می برند این تظاهرات پس از افطار آغاز شد و تظاهرکنندگان در نزدیکی خیابان حبیب بورقیبه، که در جریان سرنگونیِ رئیس جمهوری پیشین این کشوربه مکانی نمادین تبدیل شده است، شعارهایی علیه تروریسم سر دادند.
برخی از این تظاهرکنندگان که از رفتار حزب دست راست حاکم بر این کشور ناخشنود اند، بر این باور اند که رفتار ائتلافِ حاکم، به نوعی لاپوشانی تروریسم است.Ver video "تظاهرات علیه تروریسم در تونس"
کارکنان خدمات درمانی مجارستان در تظاهراتی خواستار بهبود وضعیت کاری شدند
هزاران نفر از کارکنان بخش خدمات درمانی مجارستان دیروز سه شنبه در خیابان های بوداپست پایتخت راهپیمایی کردند.
تظاهرکنندگان خواستار بهبود شرایط کاری، ثبات شغلی و افزایش دستمزدها بودند.
در این تظاهرات که یکی از بزرگترین تجمعات سال جاری مجارستان محسوب می شود، نزدیک به ده هزار نفر در دو گروه جداگانه شرکت کردند.
از یکسو کارکنان خدمات درمانی در پاسخ به فراخوان اتحادیه صنفی از مرکز شهر به سوی وزارت منابع انسانی راهپیمایی کردند و از سوی دیگر پزشکان و پرستاران به دعوت فدراسیون پزشکان مجارستان در برابر پارلمان تجمع کردند.
تجمع کنندگان سرآخر توماری را امضاء و تسلیم سخنگوی پارلمان کردند.
مجارستان از سال گذشته شاهد چندین تظاهرات ضد دولتی در اعتراض به سیاست های ویکتور اوربان، نخست وزیر محافظه کار، نزدیکی او به روسیه و فساد مالی اعضای وابسته به دولت وی بوده است.Ver video "کارکنان خدمات درمانی مجارستان در تظاهراتی خواستار بهبود وضعیت کاری شدند"
قانونی شدن ازدواج همجنسگرایان در پنج ایالت آمریکا
دیوان عالی آمریکا روز دوشنبه احکام دادگاههای پنج ایالت مبنی بر لغو ازدواج همجنسگرایان را رد کرد.
به این ترتیب همجنسگرایان می توانند در پنج ایالت دیگر به صورت قانونی ازدواج کنند.
همزمان با رای دیوان عالی، هزاران نفر از هوادارن حقوق همجنسگرایان به خیابان ها آمدند و به ابراز شادی پرداختند.
تا کنون در بیست و چهار ایالت آمریکا ازدواج افراد همجنس قانونی شده است.
تعدادی از سازمان های فعال حقوق بشر ضمن استقبال از رای دیوان عالی آمریکا ابراز امیدواری کردند که در سایر ایالت ها نیز این روند ادامه داشته باشد.
استفان گروبه، خبرنگار یورونیوز در واشنگتن می گوید: «این تصمیم نشان از آن دارد که دیوان عالی، افکار عمومی را مد نظر قرار داده است. تعدادی زیادی از آمریکایی ها بویژه جوانان از ازدواج همجنسگرایان حمایت می کنند. حتی بسیاری از جمهوری خواهان نیز پذیرفته اند که این موضوع به بخشی از زندگی آمریکایی تبدیل شده است.»Ver video "قانونی شدن ازدواج همجنسگرایان در پنج ایالت آمریکا"
کوبایی ها به بهبود رابطه با آمریکا خوشبین اند
در خیابان های هاوانا پایتخت کوبا، مردم نسبت به بهبود مناسبات میان آمریکا و کوبا امیدار به نظر می رسند.
بعد از دیدار تاریخی میان جان کری وزیر امور خارجه آمریکا و همتای کوبایی اش، باراک اوباما و رائول کاسترو روسای جمهوری آمریکا و کوبا در حاشیه اجلاس سران قاره آمریکا در پاناما، با یکدیگر دیدار خواهند کرد.
یک شهروند کوبایی می گوید: «خیلی مهم است که در نظر بگیریم چند سال است که کوبا و ایالات متحده از این دست ملاقات ها با هم نداشته اند. به نظر من این ملاقاتی بنیادی است و به بهبود روابط منجر می شود.»
همچنین شهروند دیگری با ابراز خوشبینی نسبت به نزدیکی روابط میان دو کشور، می گوید: «به نظرم برقراری رابطه امر خوبی است. هر دو کشور در تلاش اند که کارهای مهمی انجام دهند، اقداماتی که هم به نفع آنها باشد و هم به نفع ما.»Ver video "کوبایی ها به بهبود رابطه با آمریکا خوشبین اند"
میانجیگری سران آفریقایی در بحران بورکینافاسو
برخی سران کشورهای آفریقایی از جمله روسای جمهور نیجریه، غنا و سنگال روز چهارشنبه به اوآگادوگو سفر کردند تا بعنوان میانجی با سران ارتش بورکینافاسو و اپوزیسیون درمورد انتقال سریع و مسالمت آمیز قدرت مذاکره کنند.
در پی کناره گیری بلزکومپائوره، رییس جمهوری پیشین بورکینافاسو، ارتش و در راس آن ژنرال ایزاک زیدا، موقتا قدرت را دراین کشوردر دست گرفته است.
رز ماری کومپائوره، یکی از اعضای اپوزیسیون بورکینافاسو می گوید: «اگر طی دوازده، سیزده روز آینده راه حلی حاصل نشود، مردم تظاهرات را از سر خواهند گرفت. خون افرادی که در اعتراضات کشته شدند نباید پایمال شود. ولی معتقدیم ظرف این مدت حتما تغییری صورت خواهد گرفت.»
در پی تلاش بلز کومپائوره برای اصلاح قانون اساسی، بنحوی که امکان ابقایش در قدرت میسر شود، هزاران نفر به خیابان آمدند. آقای کومپائوره در نهایت بعد از بیست و هفت سال ریاست جمهوری کناره گیری کرد.
ارتش وعده داده ظرف دو هفته آینده زمینه انتقال قدرت به غیرنظامیان را فراهم کند.Ver video "میانجیگری سران آفریقایی در بحران بورکینافاسو"
ممنوعیت رفت و آمد شبانه در بالتیمور لغو شد
شهردار بالتیمور در ایالت مریلند آمریکا روز یکشنبه ممنوعیت رفت و آمد شبانه را در این شهر لغو اعلام کرد.
استفانی راولینگز بلیک، شهردار بالتیمور در توئیتر خود نوشت که همواره هدفش برقرار نبودن ممنوعیت رفت و آمد حتی یک شب بیش از زمان مورد نیاز بوده است.
بالتیمور در دو هفته اخیر شاهد اعتراض های خیابانی و درگیری با پلیس در رابطه با کشته شدن یک متهم سیاه پوست بوده است. اعلام متهم شدن شش افسر پلیس در رابطه با مرگ فردی گری نیز سبب بازگشت آرامش به بالتیمور نشد. عده ای از معترضان شنبه شب با زیر پاگذاشتن ممنوعیت رفت و آمد شبانه به خیابان ها آمده و با نیروهای امنیتی درگیر شده و تعدادی از این تظاهرکنندگان بازداشت شدند.
پیش تر هزاران تن با برپایی راهپیمایی، در برابر شهرداری بالتیمور تجمع کردند. آنان از تصمیم دادستانی این شهر برای محاکمه افسران پلیس مرتبط با پرونده مرگ فردی گری حمایت کرده و خواستار اجرای عدالت شدند.Ver video "ممنوعیت رفت و آمد شبانه در بالتیمور لغو شد"
اعتصاب سراسری در اعتراض به دولت ایتالیا
اعتصاب یک روزه سراسری در ایتالیا در اعتراض به تصمیم های دولت این کشور بسیاری از مردم و گردشگران را سرگردان کرده است.
این اعتراضها علیه دولت ماتیو رنزی، نخست وزیر این کشور درباره تصویب قانونی در مورد اشتغال و نیز کاهش بودجه سال ۲۰۱۵ میلادی صورت گرفته است.
بر اساس قانون جدیدی که توسط دولت به تصویب رسیده، اخراج کارکنان توسط کارفرمایان بسیار آسانتر خواهد بود.
همزمان با اعتصاب، معترضانی که در مرکز شهرهای میلان و رم به خیابان آمده بودند، با پلیس درگیر شدند.
این اعتصاب سراسری که در بیش از ۵۰ شهر ایتالیا برقرار است، توسط اتحادیه دانشجویان و نیز دو اتحادیه بزرگ ایتالیا از جمله اتحادیه کارگری ترتیب داده شد.
در پی اعتصاب، کارکنان اتوبوس و مترو دست از کار کشیده اند و بسیاری از پروازها نیز لغو شده و همین امر سرگردانی مسافران را درپی داشته است.
ماتیو رنزی، نخست وزیر ایتالیا روز پنجشنبه طی سخنانی خواستار تغییر و اصلاحات ساختاری برای جلوگیری از فروپاشی اقتصاد ایتالیا شد.Ver video "اعتصاب سراسری در اعتراض به دولت ایتالیا"
بازگشت آرامش نسبی به خیابانهای بالتیمور
پس از دو روز ناآرامی در بالتیمور، آرامش تا حدودی به خیابان های این شهر در ایالت مریلند آمریکا بازگشته است. آشوبها در بالتیمور در پی کشته شدن یک جوان سیاهپوست در بازداشتگاه پلیس رخ داد.
اجرای مقررات منع آمد و رفت شبانه از روز سه شنبه، باعث کاهش خشونتها در این شهر شد.
سه شنبه شب، شماری از مردم بالتیمور با حمایت از پلیس مانع حضور برخی از تظاهرکنندگان شده و از آنها خواستند به خانه هایشان بازگردند. با اینکه درگیریها در این شب ادامه یافت اما خشونت و غارت به شدت کاهش یافته و شمار فروشگاهها و ساختمانهای به آتش کشیده شده در مقایسه با شب های پیش ناچیز بود.
در جریان ناآرامی های دوشنبه، بیش از ۲۳۰ نفر بازداشت شده و حدود ۲۰ نیروی پلیس نیز در درگیری ها مجروح شدند اما روز سه شنبه تنها ده نفر توسط پلیس دستگیر شدند.
مدارس بالتیمور که از روز سه شنبه تعطیل شده بود، روز چهارشنبه بازگشایی شد.Ver video "بازگشت آرامش نسبی به خیابانهای بالتیمور"
برچیده شدن محل اقامت معترضان هنگ کنگ توسط پلیس
پلیس چین اقدام به پاکسازی محل تجمع دانشجویان معترض در محله مونگ گوک هنگ کنگ کرد.
نیروهای امنیتی پیش تر به معترضان برای ترک محل هشدار داده بودند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، پلیس با هیچ مقاومتی روبرو نشد.
دخالت پلیس تنها چند ساعت پس از آن صورت گرفت که رییس اجرایی هنگ کنگ، دانشجویان را به بازگشت به پای میز مذاکره فراخواند.
یکی از معترضان می گوید: «حضور ما در اینجا آرام است. نمی خواهیم با هیچ گروهی از جمله پلیس دوباره درگیر شویم.»
اما یک دانشجوی دیگر می گوید: «تا زمانی که خواسته هایمان محقق نشود، ادامه می دهیم.»
از سه هفته پیش تا کنون به دلیل حضور معترضان در خیابان ها، عبور و مرور خودروها و وسایل نقلیه عمومی با دشواری مواجه است.
معترضان، که خود را هواداران دموکراسی می نامند، خواستار انتخاب مستقیم رییس اجرایی هنگ کنگ هستند.Ver video "برچیده شدن محل اقامت معترضان هنگ کنگ توسط پلیس"