کشف اجساد چهار مهاجر در مرز بلغارستان
برگزاری دومین روز از مرحله نخست انتخابات پارلمانی مصر
روز دوم از مرحله نخست انتخابات پارلمانی مصر روز دوشنبه تحت تدابیر شدید امنیتی در چهارده استان این کشور، از جمله اسکندریه آغاز شد.
مقامات مصر با تسهیل شرایط رفت و آمد و قرار دادن شعب سیار، سعی دارند مردم به ویژه جوانترها را به رای دادن تشویق کنند. این در حالیست که به روایت اکثر رسانه ها استقبال عمومی از این انتخابات در روز نخست بسیار ناچیز بوده است.
یکی از رای دهندگان در این باره می گوید: «در بین زنان، میزان مشارکت متوسط است ولی نمی دانم آیا جوانان هم تمایلی به رای دارند دارند یا نه. دیدگاه آنها چیست و با چه چیزی مخالفند؟ چه چیزهای دیگری می خواهند؟ آیا نمی خواهند فرصتی برای پیشرفت کشور مهیا کنند؟ خدا کند ختم به خیر شود.»
حدود بیست و هفت میلیون مصری برای شرکت در این انتخابات واجد شرایط هستند و در فقدان یک اپوزیسیون معتبر، این قشر سالخورده و زنان هستند که تمایل بیشتری برای رای دادن از خود نشان می دهند.
اخوان المسلمین این انتخابات را تحریم کرده و برخی علمای نزدیک به این جریان فکری تا آنجا پیش رفته اند که شرکت در آن را از نظر شرعی حرام دانسته اند.
این نخستین انتخابات از زمان انحلاVer video "برگزاری دومین روز از مرحله نخست انتخابات پارلمانی مصر"
معترضان هنگ کنگ در خیابان ها خوابیدند
ناآرامی در هنگ کنگ چین همچنان ادامه دارد و هزاران نفر از مردم این منطقه جمعه شب را در خیابان ها به صبح رساندند.
این حرکت اعتراضی در پی لغو مذاکرات دو طرف از سوی دولت چین و به درخواست «جنبش طرفدار دموکراسی» در مقابل مقر رییس اجرایی هنگ کنگ برگزار شد.
یک دانشجوی 25 ساله معترض می گوید: «به نظر می رسد آنها نمی خواهند با ما گفتگو کنند. اما فکر می کنم حضور مردم نشان می دهد که ما واقعا می خواهیم مشکل با دولت حل شود.»
یکی دیگر از معترضان می گوید: «فکر می کنم شانس کمی برای رسیدن به هدفمان داریم اما باید مبارزه کنیم. باید برای یک مدت حضورمان پررنگ باشد.»
همچنین روز شنبه تعدادی از معترضان در یک حرکت نمادین و برای نشان دادن استقامتشان در مبارزه مسابقه ماراتن برگزار کردند.
معترضان، خواهان این هستند که رییس اجرایی هنگ کنگ از سوی خود آنها و نه دولت چین انتخاب شود.Ver video "معترضان هنگ کنگ در خیابان ها خوابیدند"
مستند «ترانس ایکس استانبول» نگاهی به زندگی دگرباشان در ترکیه
فیلم مستند «ترانس ایکس استانبول»، نگاهی به زندگی هزاران زن تراجنسی در ترکیه دارد و داستان را با زندگی «ابرو کرانجی» دنبال می کند. ابرو، ساکن استانبول، یکی از این افراد است و با تبعیض علیه همه دگرباشان جنسی مبارزه می کند. هزاران زن تراجنسی در استانبول و شهرهای بزرگ ترکیه زندگی می کنند.
«ترانس ایکس استانبول» و ماریا بیندر کارگردان آلمانی فیلم در جشنواره بین المللی فیلم استانبول در بخش حقوق بشر مورد تجلیل قرار گرفت. شورای حقوق بشر اروپا از فیلمسازانی که در راستای حقوق بشر و بالا بردن آگاهی عمومی فیلم می سازند، قدردانی می کند.
فیلم، بررسی مشکلات دگرباشان جنسی در ترکیه است، یکی از موضوعات مرکزی فیلم، فرهنگ تنفرپراکنی و تهدید این افراد است. طی پنج سال گذشته، بیش از چهل زن تراجنسی در شهرهای مختلف ترکیه به قتل رسیده اند.
ماریا بیندر کارگردان آلمانی فیلم میگوید: «هدف ما نشان دادن یک مورد و تحقیق درباره آن بود، یک بررسی سینمایی که نشان می دهد تبلیغات و برآشفتن افکار عمومی، یا سخنرانی ها چطور به یک اقدام جنایتکارانه حتی به قتل منتهی می شود. ما در فیلم طی نه ماه حوادثی را دنبال کردیم که در نهایت با قتل یک زن تراجنسی به پایان رسید. وحشتناک بود، با وجودی که در تئوری همه چیز را می دانستیم اما وقتی که اتفاق افتاد، انتظارش را نداشتیم.»
کارگردان در توضیح چالش های ساخت فیلم می گوید: «هدف من مظلوم و قربانی نشان دادن این افراد نبود. می خواستم کسانی را نشان بدهم که زندگی و سرنوشتشان را در دست خودشان می گیرند. درونمایه فیلم من تاریک و دردآور است ولی سعی کردم این مضمون ها را با طنز نشان بدهم. در کل فیلم یک نوع طنز ظریف و پوشیده جاری است. جالب است که موقع نمایش فیلم اینجا در فستیوال با خنده زیاد همراه بود، اگر چه موضوع دردناکی داشت.»
ماریا بیندر در گذشته نیز مستند هایی در باره حقوق بشر، حقوق زنان، نژادپرستی ساخته است. او نه تنها کارگردان، بلکه فعال حقوق بشر است و می گوید فیلمهایش بیش از یک پروژه فیلمسازی است و نمی خواهد آنها تنها در سالن سینما و یا در تلویزیون پخش بشوند. ساخت این فیلم با کمک مالی «ابزار حقوق بشر و دموکراسی اروپا» وابسته به اتحادیه اروپا ممکن شده است.
فیلم «ترانس ایکس استانبول» در سینماهای ترکیه در نمایش و بصورت آنلاین در دسترس است.Ver video "مستند «ترانس ایکس استانبول» نگاهی به زندگی دگرباشان در ترکیه"
کمیسیون جدید اتحادیه اروپا سوگند بیطرفی یاد می کند.
روز چهارشنبه، کمیسیون جدید اتحادیه اروپا به ریاست ژان کلود یونکر، نخست وزیر سابق لوکزامبورگ سوگند بی طرفی یاد کرد. هدف نشان دادن این تعهد از طرف کمیسرهای اتحادیه اروپاست که در دوره خدمتشان، منافع شخصی را در قضاوتها و اقداماتشان دخالت ندهند.
در این میان، کنسرسیوم بین المللی گزارشگران، مدارک تازه ای دال بر معاملات محرمانه مالیاتی میان دولت لوکزامبورگ و شرکتهای بین المللی، نشت کرده است.
این مدارک نشان می دهد که شرکتهای عمده ای مثل “دیزنی“، “اسکایپ” و شرکت مخابرات ایتالیا در میان طرفهای این معاملات بوده اند.
این شرکتها با آگاهی کامل دولت لوکزامبورگ اینگونه عمل می کنند که منافع بین المللی خود را وارد لوکزامبورگ کرده، مقادیر اندکی مالیات به این دولت پرداخته و باقی منافعشان را بدون پرداخت مالیات به کشور منبع انتقال می دهند.
این معاملات محرمانه در دوران نخست وزیری ژان کلود یونکر، رئیس جدید کمیسیون اروپا آغاز شد. او ضمن اشاره به اینکه از این معاملات بی اطلاع بوده، می گوید لوگزامبورک در این مورد قانونی عمل کرده است و این قوانین مالیاتی اتحادیه اروپاست که نقص دارد.Ver video "کمیسیون جدید اتحادیه اروپا سوگند بیطرفی یاد می کند."
خشم مردم مکزیک از قتل دانش آموزان
صدها نفر از مردم مکزیک که پنج روز پیش برای نشان دادن نارضایتی خود از قتل چهل و سه دانش آموز از شهر ایگوالا به سمت پایتخت حرکت کرده بودند، به مکزیکو سیتی رسیدند.
دانش آموزان ماه گذشته میلادی ربوده شده اند، اما اعتراف های تازه دو مظنون، به کشتن و سوزاندن جسد آنها، خشم مردم را برانگیخته است.
معترضان که خود را جنبش 43 در 43 می نامند دولت را به بی کفایتی در یافتن عاملان این آدم ربایی متهم می کنند و خواستار کناره گیری رییس جمهوری هستند.
یکی از آنها می گوید: «ما با یک دولت بی کفایت طرف هستیم. امیدوارم حداقل اعتراض ها و خشم مردم موجب روی دادن یک اتفاق عمیق شود.»
پیش تر تظاهرات مخالفان دولت مکزیک در پایتخت منجر به درگیری با نیروهای امنیتی شده بود.
معترضان تلاش می کردند مقر ریاست جمهوری را اشغال کنند.
سفر شش روزه، انریکه پنا نیتو، رییس جمهوری مکزیک به چین و استرالیا همزمان با خبر کشتار دانش آموزان نیز آتش خشم مخالفان را شعله ورتر کرده است.Ver video "خشم مردم مکزیک از قتل دانش آموزان"
حضور بالای واجدین شرایط در انتخابات منطقه ای کاتالونیا
آخرین گزارشها از انتخابات منطقه ای در کاتالونیا نشان می دهد که میزان حضور واجدین شرایط پای صندوق های رای تا ساعت یک بعد از ظهر بیش از ۳۵ درصد بوده و نسبت به نرخ حضور مردم در سال ۲۰۱۲ میلادی با افزایش ۵ درصدی مواجه بوده ایم.
آرتور ماس، رئیس منطقه کاتالونیا و یکی از حامیان جدایی این منطقه از اسپانیا می گوید: “همه می دانند که رای دادن در این انتخابات تا چه اندازه اهمیت دارد. چالش تنها پارلمان کاتالونیا نیست، این انتخابات آینده این منطقه را رقم خواهد زد و سرنوشت اسپانیا را تعیین می کند.”
بیش از پنج میلیون نفر از ساکنان کاتالونیا می توانند در این انتخابات شرکت کنند.
یکی از وزرای دولت ساکن در کاتالونیا می گوید امیدوار است نمایندگانی انتخاب شوند که بتوانند به برقراری اسپانیای یکپارچه و متحد کمک کنند.
آخرین آمارها نشان می دهند که احزاب جدایی خواه و استقلال طلب در این انتخابات از دیگر رقبایشان پیشی گرفته اند. با این حال برای برگزاری همه پرسی، حامیان استقلال نیاز به کسب رای اکثریت دارند و در صورت کسب آن می توان امیدوار بود تا سال ۲۰۱۷ میلادی موفق به برگزاری همه پرسی استقلال در این کشور شVer video "حضور بالای واجدین شرایط در انتخابات منطقه ای کاتالونیا"
آتنی ها در همبستگی با دولت جدید یونان در میدان مرکزی شهر تجمع کردند
هزاران نفر در حمایت از دولت جدید یونان یکشنبه شب در مقابل پارلمان این کشور در آتن تجمع کردند.
جایی که در گرماگرم بحرن اقتصادی یونان در سال ۲۰۱۲ صحنه ناآرامی ها و تظاهرات خشونت آمیز مخالفان دولت بود حالا تبدیل به محل همبستگی آنها با دولت ضد سیاست های ریاضتی شده است.
این سومین بار طی بیست روز گذشته و از زمان سر کار آمدن دولت جدید است که شهروندان یونانی در مخالفت با ادامه ریاضت های اقتصادی مورد خواست اتحادیه اروپا به خیابان ها ریختند.
تجمع کنندگان با سر دادن شعارهایی علیه آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و حزب پاسوک و حزب دموکراسی نوین، احزاب دولت ائتلافی حاکم پیشین، مخالفت خود را با سیاست های ریاضتی نشان دادند.
یکی از تجمع کنندگان گفت: «ما باید به این تحقیر پایان دهیم و شان و کرامت خود را بازیابیم. بدهی ها را پس می دهیم اما هم اکنون نیاز داریم نفسی تازه کنیم.»
دیگری افزود: «اکثر کشورها در اروپا با مشکلات اقتصادی مشابهی روبرو هستند. امیدوارم نمونه خوبی از پایان دادن به سیاست های ریاضتی باشیم. امیدوارم پیام ما تغییرات برای کل اروپاییان را به همراه داشته باشد.»
جدا از آتن، مخالفان ریاضVer video "آتنی ها در همبستگی با دولت جدید یونان در میدان مرکزی شهر تجمع کردند"
تظاهرات بزرگ در لندن به نفع پناهجویان
هزاران نفر از اهالی انگلستان روز شنبه با شرکت در تظاهرات بزرگی در مرکز لندن، از پناهجویان حمایت کردند. تظاهرکنندگان خواستار کمک بیشتر دولت بریتانیا به پناهجویان شدند.
این تظاهرات توسط دو نفر در فیس بوک برنامه ریزی شده بود و مورد استقبال قرار گرفت. سازمان ها و نهاد های حقوق بشری و پناهندگی از جمله سازمان عفو بین الملل، جنبش همبستگی با سوریه و جمعیت های ضد جنگ از تظاهرات امروز پشتیبانی و در آن شرکت کردند.
یکی از شرکت کنندگان می گوید: «ما اینجا هستیم تا همبستگی خودمان را با پناهجویان نشان دهیم. آنها فقط ذره ای انسانیت از مردم دنیا که شاهد از دست دادن زندگی آنان هستند، می طلبند. پس، ما می خواهیم حمایتمان را نشان دهیم و ورود آنها را به انگلستان خوش آمد بگوییم.»
دیگری با انتقاد از عملکرد کشورش در خاورمیانه می گوید: «ما امروز با خانواده هایمان اینجا آمده ایم تا بگوییم که دولت ما باید مرزها را بازکند و بگذارد پناهجو ها وارد شوند. این مردم بدنبال سودجویی نیامده اند. از بمب های ما فرار کرده اند. وقت آن است که مسئولیتمان را در قبال آشوبی که طی دهه ها در خاورمیانه بوجود آورده ایم، بپذیریم.»Ver video "تظاهرات بزرگ در لندن به نفع پناهجویان"
مستندات روسیه از نقش اردوغان در قاچاق نفت داعش و واکنش آنکارا
وزارت دفاع روسیه می گوید به شواهد و مستندات ماهواره ای دست یافته که ثابت می کنند شخص رجب طیب اردوغان، رییس جمهوری ترکیه و برخی اعضای خانواده اش در قاچاق نفت داعش دست دارند.
آناتولی آنتونوف، معاون وزیر دفاع روسیه در نشستنی که به این منظور در مسکو برگزار شده بود، با نشان دادن تصاویر ماهواره ای مربوط به این ادعا، گفت: «ترکیه مصرف کنننده اصلی نفتی است که از صاحبان مشروعش یعنی سوریه و عراق دزدیده می شود. طبق اطلاعات دریافتی، رهبران عالیرتبه ترکیه از جمله اردوغان و خانواده اش در این تجارت غیرقانونی دست دارند.»
سه جاده مورد ادعای روسیه در انتقال تانکرهای نفتی، در منطقه ای در سوریه واقع شده اند که ترکیه می گوید نه تنها کنترلی بر آنها ندارد که معتقد است در احاطه وفاداران رژیم اسد و مخالفان کرد آنکارا قرار دارند .
از سوی دیگر رجب طیب اردوغان، رییس جمهوری ترکیه که پیش تر گفته بود اگر ادعای روسها صحت داشته باشد، استعفاء می دهد، این بار از قطر برای کرملین خط و نشان کشید. او گفت: «ترکیه وجدان و اخلاقش را از دست نداده که بخواهد از یک سازمان تروریستی نفت بخرد. واکنش نامتناسب روسها به قضیه سقوط هVer video "مستندات روسیه از نقش اردوغان در قاچاق نفت داعش و واکنش آنکارا"
نوار قرمز رنگ به دور اجلاس آب و هوا در پاریس به نشانه عدم عبور از خطوط قرمز
در آخرین ساعات باقی مانده برای حصول توافق بمنظور مقابله با افزایش گرمایش زمین میان مقامات کشورهای جهان، فعالان محیط زیست به نشانه آن که این کشورها نمی بایست از خطوط قرمز عبور کنند، نوار قرمز رنگی را به دور محل برگزاری اجلاس در حومه پاریس، تشکیل دادند.
یکی از آنها با بیان این که این نوار قرمز رنگ نشان دهنده آن است که تصمیم گیران نمی بایست از برخی خطوط و حدود تجاوز کنند، گفت: “هدف ما نشان دادن خطوط قرمز است و این که می بایست به نکات کلیدی همچون عدالت و مسائل مالی توجه شود.”
دیگری هم می گوید: “این اجلاس بالاترین امید ما برای حصول توافق بر سر موضوع آب و هواست و اهمیت زیادی دارد. اگر از این فرصت استفاده نکنیم، شانس دیگر، طرح دیگر و سیاره دیگری نخواهیم داشت.”
گزارش دیگری حاکی است که پلیس پاریس، تعدادی از فعالان “صلح سبز” را بدلیل نصب پارچه ای بر روی بنای طاق نصرت موسوم به “آرک دو تریومف” که بر روی آن نوشته شده بود: “آقای اولاند، انرژی را تجدید کنید.“، دستگیر کرد.
خبرنگار یورونیوز در پاریس هم با بیان این که فعالان سازمانهای غیردولتی همانند مسئولان سیاسی، آخرین نیروهای خود را در جنگ برVer video "نوار قرمز رنگ به دور اجلاس آب و هوا در پاریس به نشانه عدم عبور از خطوط قرمز"
«پیام هایی که مردم ترکیه در انتخابات مجلس به حکومت دادند»
انتخابات پارلمانی ترکیه روز یکشنبه برگزار شد. خبرنگار یورونیوز در تحلیل خود از این انتخابات می گوید: «رای دهندگان در ترکیه امروز حرف آخرشان را زدند و به ۱۳ سال حکومت بلامانع حزب عدالت و توسعه پایان دادند. به نظر می رسد که کشور وارد یک دورۀ گذار شده باشد. حزب عدالت و توسعه ۹ درصد نسبت به انتخابات پیشین کمتر رای آورد و همین امر موجب از دست دادن ۶۸ کرسی برای این حزب در پارلمان شد.
وی در مورد پیروزی احزاب مدافع حقوق کرد و با اشاره به افزایش آرای حزب دموکراتیک خلق می گوید: «برندۀ بزرگ این انتخابات حزب دموکراتیک خلق است که با ۱۳ درصد، نمایندگان بیشتری را به مجلس فرستاد. تنها کردها نبودند که به این حزب رای دادند بلکه تعداد قابل ملاحظه ای از مخالفان دولت نیز به حزب دموکراتیک خلق رای داده اند.»
خبرنگار یورونیوز در آنکارا در مورد پیام رای دهندگان به حزب حاکم و رئیس جمهوری ترکیه می گوید: «آنها در این انتخابات نشان دادند که می خواهند کردها نیز در صحنۀ سیاسی ترکیه ببینند. این انتخابات همچنین مقاومت مردم ترکیه در برابر اقدامات دولت را نشان می دهد. رای دهندگان در این انتخابات به دولت فهماندند کهVer video "«پیام هایی که مردم ترکیه در انتخابات مجلس به حکومت دادند»"
«ناوگان آزادی» به غزه می رود
کشتی های حامل فعالان طرفدار صلح در فلسطین در بندری در یونان آمادۀ حرکت به سمت غزه هستند. هدف از عزیمت این قایق ها به سمت غزه، اعتراض به ادامۀ محاصرۀ این منطقه توسط اسراییل است.
این سومین ماموریت “فریدارم فلوتیلا” یا ناوگان آزادیست که با همکاری نهادهایی مانند “حرکت برای غزۀ آزاد” و “بنیاد کمک های انساندوستانه” سازماندهی می شود.
بنیاد کمک های انساندوستانه موسوم به “IHH” که توسط فعالان صلح طلب ترکیه تاسیس شده، در سال ۲۰۱۰ نیز عملیات اعزام تعدادی از فعالان صلح دوست به غزه را سازماندهی کرده بود که با حمله نیروهای اسراییلی مواجه شد. در آن سال، نزدیک به ۷۰۰ نفر از ۳۷ کشور مختلف برای نشان دادن اعتراض خود با شش کشتی، به آب های غزه نزدیک شدند اما در نتیجۀ مداخلۀ نیروهای اسراییل، ۹ فعال طرفدار صلح بر روی کشتی اصلی به نام مرمره جان باختند.
باصل قاتاس، یکی از اعضای عرب پارلمان اسراییل نیز در جمع سرنشینان این کشتی حضور دارد. وی به خبرنگار یورونیوز می گوید:«تمام احزاب راست اسراییل واکنش های خشنی نسبت به این عمل ما نشان داده اند. بدیهی است که حرکت ناوگان آزادی مساله محاصرۀ غزه را که سالهاست موجVer video "«ناوگان آزادی» به غزه می رود"
مدیرعامل شرکت لوفت هانزا: کمک خلبان صد در صد آماده کار بود
کاستین اشپور، مدیر عامل شرکت هوایی لوفت هانزا در یک کنفرانس خبری حاضر شد و نسبت به نقش کمک خلبان و حادثه سقوط ایرباس شرکت جرمن وینگز واکنش نشان داد.
شرکت جرمن وینگز، یکی از شرکت های تابعه لوفت هانزا است.
او درباره سئوال مطرح شده درباره وقفه ایجاد شده در دوران آموزش کمک خلبان گفت: «بله، وجود داشته است. شش سال پیش در دوران آموزش او یک وقفه مدت دار ایجاد شد. پس از بازگشت به شرایط لازم، دوران آموزش را مجددا آغاز کرد. او از تمام امتحانها سربلند بیرون آمد و بدون هیچ محدودیت و مانعی صد در صد آماده کار بود.»
صدها نفر از مردم شهر دوسلدورف با قرار دادن دسته گل و روشن کردن شمع در مقابل فرودگاه این شهر یاد و خاطره ۱۵۰ قربانی این حادثه را گرامی داشتند.Ver video "مدیرعامل شرکت لوفت هانزا: کمک خلبان صد در صد آماده کار بود"
نبرد دیالکتیک پوتین و اوباما بر سر بحران سوریه
رویارویی اوباما و پوتین در سازمان ملل متحد به قدری سرد بود که حتی به هم زدن گیلاس های شراب میهمانی شام هم نتوانست سرپوشی باشد بر تنش و اختلاف میان آمریکا و روسیه به خصوص بر سر بحران سوریه. پوتین و اوباما در زمین بی طرفِ مقر سازمان ملل متحد در نیویورک با یکدیگر روبرو شدند. در مجمع عمومی هر یک از سلاح خود برای این نبرد دیالکتیک استفاده کرد.
پوتین بشار اسد را سدی در مقابل تروریسم معرفی و کنار رفتن او را نادرست اعلام کرد: «ما امروز هم در عراق و هم در سوریه کمک نظامی و فنی می کنیم. فکر می کنیم که امتناع از همکاری با دولت سوریه اشتباه بزرگی است. باید در نهایت اعتراف کرد که غیر از نیروهای مسلح دولت رئیس جمهور اسد و شبه نظامیان کرد هیچکس دیگر واقعا با گروه دولت اسلامی و دیگر سازمان های ترورسیتی در سوریه مبارزه نمی کند.»
به رغم خصومت آمریکا با شخص بشار اسد، اوباما آمادگی خود را برای دادن فرصتی اندک به وی جهت واگذار کردن قدرت نشان داد: «ایالات متحده آمریکا برای حل این مناقشه آماده همکاری با کلیه کشورها از جمله روسیه و ایران است. بله، واقع گرایی ایجاب می کند که مصالحه ای برای پایان دادن به نVer video "نبرد دیالکتیک پوتین و اوباما بر سر بحران سوریه"
ادعاهای نتانیاهو در مورد تهدید اتمی ایران ادامه دارد
بهبود روابط ایران با کشورهای غربی به نفع اسراییل نخواهد بود. به همین دلیل است که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسراییل، در پی هر دور مذاکرات اتمی عصبانیت خود را از گامهای رو به جلو در این پرونده مهم میان گروه ۵+۱ نشان می دهد. اوج این خشم بعد از گفتگوی تلفنی باراک اوباما و حسن روحانی، روسای جمهوری آمریکا و ایران بود.
بعد از این اتفاق، نخست وزیر اسراییل در سخنانی اعتراضی گفت: “ایران در این مرحله به هر چه که خواسته دست یافته است اما در مقابل هیچ چیز نمی دهد. من مصرانه از جان کری می خواهم که هیچ توافقی را امضا نکند. برای یک معامله خوب باید صبر کند اما این یک توافق خیلی بد است.”
تا پیش از بیست و هفتم نوامبر سال ۲۰۱۳، روابط ایران و آمریکا از زمان انقلاب ایران، تا به این حد بی واسطه نبوده است اما گفتگوی تلفنی روسای جمهوری دو کشور، نگرانی اسراییل از احتمال مستقیم شدن روابط ایران و آمریکا را در پی داشت. در پی همین نگرانی است که مقامات تندروی اسراییل که یکی از مهمترین متحدان آمریکا نیز هست، سعی می کنند با نشان دادن نارضایتی خود از این اقدامات، دولت این کشور را تحت فشار قرار بدهند. در این میان،Ver video "ادعاهای نتانیاهو در مورد تهدید اتمی ایران ادامه دارد"
نخستین انتخابات ریاست جمهوری تونس پس از انقلاب
مردم تونس روز یکشنبه در انتخابات ریاست جمهوری این کشور شرکت کردند.
این نخستین انتخابات ریاست جمهوری پس از انقلاب سال 2011 تونس است.
نزدیک به پنج میلیون و سیصد هزار نفر واجد شرایط رای دادن هستند. با اینکه برخی خبرگزاری ها از تشکیل صف های طولانی در مقابل شعبه های اخذ رای خبر داده اند، اما به نظر می رسد استقبال مردم از این انتخابات نسبت به انتخابات پارلمانی کمتر باشد.
بیست و هفت نامزد برای تصدی پست ریاست جمهوری با یکدیگر رقابت می کنند، اما نظرسنجی ها نشان می دهد بخت پیروزی منصف مرزوقی، رییس جمهوری کنونی و باجی قائد اسبسی، سیاستمدار 87 ساله سکولار از دیگران بیشتر باشد.
در صورتی که هیچیک از نامزدها نتواند بیش از نیمی از آرا را ازآن خود کند، دور دوم انتخابات سی و یکم دسامبر برگزار خواهد شد.Ver video "نخستین انتخابات ریاست جمهوری تونس پس از انقلاب"
حضور نامزد کمیسری اقتصادی اروپا در پارلمان اتحادیه
در چهارمین روز بررسی صلاحیت اعضای آینده کمیسیون اروپا، پی یر مسکوویسی، نامزد مقام کمیسر امور اقتصادی و مالی، مالیات و گمرک ضمن تشریح برنامه هایش به سئولات نمایندگان پارلمان اروپا پاسخ داد.
آقای مسکوویسی درباره لزوم برخورد با کشورهای که قوانین را رعایت نمی کنند گفت: “قانون و فقط قانون. قانون مسیر را به من نشان می دهد. اگر کشوری مفاد پیمان نامه ها را رعایت نکند، طبق قانون با آن برخورد خواهد شد. اگر فرانسه هم باشد، قانون را اجرا می کنم.”
مخالفان این سیاستمدار ۵۷ ساله فرانسوی معتقدند که او حرف تازه ای برای گفتن نداشت. کای سونبورن، نماینده بریتانیایی پارلمان در این زمینه گفت: “بر اساس سابقه کاریش او باید اطلاعات زیادی از مسائلی که در ۳ ساعت گذشته مطرح شد، داشته باشد، ولی او پاسخ های ناکافی داد. کسی با نشان دادن یک کاغذ سفید به من گفت که این نتیجه گیری از جواب های او است.”
یکی دیگر از دغدغه های مخالفان، تداخل بین مسئولیت آقای مسکوویسی و کمیسرهای دیگر است. آلن لاماسور، نماینده فرانسوی پارلمان درباره این مشکل گفت: “پی یر مسکوویسی نقش معاون وزیر یا معاون کمیسر را بر عهده دارد. کسی که برای معاون رئیس کمیسیون که دارای قدرت بیشتری است کار می کند. تلویحا نه منکر شد و نه اعتراف کرد. در واقع موضوع روشن نیست.”
آقای مسکوویسی بین سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ میلادی، وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه بود.Ver video "حضور نامزد کمیسری اقتصادی اروپا در پارلمان اتحادیه"
نخست وزیر اسپانیا: با جدایی طلبان کاتالونیا مذاکره نمی کنیم
ماریانو راخوی، نخست وزیر اسپانیا می گوید با رهبر جدایی طلبان کاتالونیا مذاکره نخواهد کرد. او روز شنبه در نخستین سفر خود طی شش ماه اخیر به بارسلون در جمع اعضای حزب متبوعش گفت اجازه نخواهد داد که یکپارچگی اسپانیا از بین برود.
نخست وزیر اسپانیا با اشاره به اینکه بیش از دو سوم ساکنان کاتالونیا به این همه پرسی پشت کردند بر اهمیت اتحاد کشور تاکید کرد و گفت:«اگر هدف آرتور ماس ایجاد تنش و تفرقه در کشور بوده او موفق شده است. اما اگر هدف او نشان دادن اهمیت جریان جدایی طلب بوده باید گفت که شکست خورده است.»
بیست روز پیش در حالی که دادگاه قانون اساسی اسپانیا برگزاری این همه پرسی را غیرقانونی دانسته بودند، جدایی طلبان با حمایت و به رهبری آرتور ماس، رئیس دولت محلی کاتالونیا، همه پرسیِ نمادین برگزار کردند که نتوانست اکثریت کاتالونیایی ها را به پای صندوق های رای بکشاند.Ver video "نخست وزیر اسپانیا: با جدایی طلبان کاتالونیا مذاکره نمی کنیم"
کاهش مجدد نرخ بیکاری در اسپانیا
نرخ بیکاری در اسپانیا در سه ماهه سوم سال جاری میلادی به پایین ترین حد خود طی سه سال گذشته رسیده است.
آمار منتشر شده روز پنجشنبه موسسه ملی آمار اسپانیا نشان می دهد نرخ بیکاری در چهارمین قدرت اقتصادی حوزه پولی یورو به رقم ۲۳.۷ درصد جمعیت فعال آن رسیده است. این نرخ نسبت به سه ماهه دوم سال ۰.۸ درصد کاهش یافته است.
با وجود این آمار بیش از ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در اسپانیا دچار معضل بیکاری هستند که این رقم بالاترین آمار در اروپا پس از یونان محسوب می شود.
رشد اقتصادی اسپانیا از ابتدای سال ۲۰۱۴ روند تصاعدی به خود گرفته است. دولت این کشور امیدوار است با شتاب دادن به آهنگ رشد اقتصادی با معضل بیکاری مبارزه موثر کند. دولت ماریانو راخوی پیش بینی می کند نرخ بیکاری در سال ۲۰۱۵ میلادی به رقم ۲۲.۲ درصد جمعیت فعال اسپانیا برسد.Ver video "کاهش مجدد نرخ بیکاری در اسپانیا"
برگزاری یک تظاهرات عظیم دیگر ضد دولتی در بیروت
در یکی از بزرگترین اجتماعات ضد دولتی در لبنان، دهها هزار نفر شنبه شب به خیابانهای بیروت آمده و انزجار خود را از دولتی که آن را“فاسد” و ناتوان در ارائه ابتدایی ترین خدمات می دانستند، نشان دادند.
شعار اصلی این جنبش بزرگ مردمی در لبنان، “بوی تعفن می دهید” بود که اشاره به ناتوانی دولت در جمع آوری زباله ها از سطح شهر بیروت در حدود دو ماه گذشته است.
آنها همچنین با سر دادن شعارهایی خواهان ساقط شدن نظام حاکم بر این کشور شدند.
میدان شهدای بیروت که نماد جنگ داخلی این کشور است مملو از جمعیت خشمگین معترض بود.
برخی گزارشها حاکی است که بعضی از افسران پلیس هم با تظاهرکنندگان ابراز همدردی کرده و از آنها حمایت کرده اند.
بنا به گفته عفو بین الملل، فقط در درگیریهای هفته گذشته حدود سیصد و پنجاه نفر در بیروت زخمی شدند.Ver video "برگزاری یک تظاهرات عظیم دیگر ضد دولتی در بیروت"
نمایشگاه بین المللی روبات در مسکو
بیش از سی روبات از کشورهای مختلف برای شرکت در نمایشگاه «روبو استیشن» از سراسر دنیا به مسکو آمده اند.
هدف نمایشگاه دادن فرصت به کودکان و نوجوانان و آشنا کردن آنها با مراحل ساخت و برنامه ریزی این ماشین های فوق العاده هوشمند است.
یکی از مسئولان نمایشگاه می گوید: «هدف نمایشگاه آشنا کردن کودکان با روبات است. می خواهیم به آنها نشان بدهیم روبات نه تنها خطرناک نیست. بلکه جالب است و بچه های می توانند با روبات کار کنند.»
یکی از روبات های جالب نمایشگاه، ساخت یک دانشمند ایرلندی است. این روبات، استاد جور کردن مکعب روبیک است. روبات با شکستن رکورد پیشین، مکعب روبیک را در ۲۰ ثانیه می چیند. سازنده این روبات صاحب عنوان سریع ترین جور کننده مکعب روبیک در کتاب رکورد گینس بود.
به گفته برگزارکنندگان، نمایشگاه «روبو استیشن» روزانه میزبان ۳ هزار نفر است و تا ۱۵ اکتبر ادامه دارد.Ver video "نمایشگاه بین المللی روبات در مسکو"
اقدامات رومانی برای مبارزه با فساد
در بین اعضای اتحادیه اروپا، کشور رومانی دارای یکی از فاسدترین سیستم های اداری است؛ موضوعی که مقامات بخارست را بر آن داشته تا با اجرای یک رشته عملیات گستره مبارزه با فساد چهره نوینی از کشورشان ارائه کنند.
لورا کویسی، دادستان کل این کشور هدایت عملیات پاکسازی کشورش از مقامات فاسد را بر عهده دارد. او درباره اقدامات انجام شده گفت: «موفقیت اصلی نشان دادن فساد مقامات سرشناس و محکوم کرد آنها بود؛ کسانی نظیر نخست وزیر پیشین، نمایندگان پارلمان و سنا، قضات و مقامات اداری.»
اقدامات رومانی با استقبال دیگر کشورها روبرو شده است. مونیکا ماکویی، نماینده رومانیایی پارلمان اروپا درباره این موضوع اظهار داشت: «از من و بقیه همکاران می پرسند سیستم مبارزه با فساد شما چگونه کار می کند. رمز موفقیت شما چیست؟ مهمترین چیز خود ما هستیم. کشورهای دیگر از جمله بلغارستان خواهان پیروی از ما هستند.»
برخورد با اعضای باندهای مافیایی نیز بخشی از فعالیتهای اداره مبارزه با فساد در رومانی است.Ver video "اقدامات رومانی برای مبارزه با فساد"
واتیکان فرستاده سابقش به دومینیکن را به اتهام کودک آزاری محاکمه می کند
واتیکان، جوزف وسولوفسکی، فرستاده سابق خود به جمهوری دومینیکن را به اتهام پورنوگرافی و سوء استفاده جنسی از کودکان محاکمه می کند.
محاکمه آقای وسولوفسکی که هم اکنون در واتیکان تحت بازداشت خانگی است یازدهم ماه ژوئیه و در یک دادگاه جنایی واتیکان آغاز می شود.
مارکو پولیتی، شرح حال نویس پاپ ها می گوید:« وسولوفسکی خلع لباس شده با دادرسی کیفری روبروست. این واقعیت که واتیکان تاریخ محاکمه را تعیین کرده نشان از این دارد که پاپ در پایان دادن به سوء استفاده جنسی از کودکان مصمم است.»
اگر جوزف وسولوفسکی بخاطر اتهامات وارده به وی در زمان مسئولیتش در جمهوری دومنیکن در سالهای 2008 تا 2013 میلادی مجرم شناخته شود به شش تا ده سال زندان محکوم خواهد شد.
همزمان، پاپ فرانچسکو، با استعفای یک اسقف اعظم و جانشین او در آمریکا بخاطر چشم پوشی از کودک آزاری کشیشی در مینه سوتا، موافقت کرده است.Ver video "واتیکان فرستاده سابقش به دومینیکن را به اتهام کودک آزاری محاکمه می کند"
مد روسی: آرایشگاه ارتدوکس در سن پترزبورگ
جامعه قزاق های ارتدوکس روسیه در شهر سن پترزبورگ، یک سالن آرایش مو برای مومنان ارتدوکس روسیه تاسیس کرده اند.
این سالن بسیار ساده تزئین شده را یک کشیش ارتدوکس تبرک کرد و افزود این سالن مورد تایید اوست. ایده اولیه این آرایشگاه ارتدوکس بوسیله آندری پولیاکف، رهبر سازمان قزاق های سن پترزبورگ مطرح شده است. او با نشان دادن یک شمشیر و با اشاره به اینکه قزاق ها در گذشته از این نوع شمشیر برای اصلاح استفاده می کردند، می گوید: «ما مردم روسیه، مردم بزرگ روسیه، باید تلاش کنیم که سبک ها و گرایش ها مد خودمان را داشته باشیم. نه فقط در مدل های مو بلکه در لباس، موسیقی، فرهنگ و سینما.»
این مدل موی قزاقی از سوی جامعه قزاق ها مورد استقبال قرار گرفته است. بطور معمول این مدل مو بخاطر استفاده کلاه قزاقی از چشم ها پنهان می ماند. علاقمندان به مدل آرایش قزاقی در این سالن از تخفیف ویژه برخوردار خواهند شد.Ver video "مد روسی: آرایشگاه ارتدوکس در سن پترزبورگ"
تظاهرات در بالتیمور در اعتراض به رفتار خشونت آمیز پلیس آمریکا
شهر بالتيمور در ایالت مریلند آمريکا روز سه شنبه شاهد تظاهرات مردم در اعتراض به کشته شدن يک سياه پوست ديگر توسط پليس بود.
تظاهرکنندگان با حرکت به سمت یک ایستگاه پلیس و سر دادن شعارهایی مخالفت خود را با رفتار خشونت آمیز پلیس آمریکا نشان دادند.
یکی از تظاهرکنندگان گفت: «وضعیت غم انگیزی است. وقایعی از این دست در هر جای این کشور رخ می دهد. ما در نهایت خواستار اجرای عدالت هستیم.»
دیگری افزود: «او کشته شد به خاطر اینکه پلیس مسبب آن بود. ما باید بدانیم چه چیزی اتفاق افتاده است. او نمی بایست کشته می شد و باید زنده می ماند.»
فردی گری، جوان ۲۷ ساله سياه پوست که ده روز پیش در جريان دستگیری توسط ماموران پليس بالتيمور، به شدت از ناحيه نخاغ آسیب دیده بود، روز يکشنبه جان باخت.
مرگ این جوان بار دیگر خشم سياه پوستان آمریکا را برانگیخت. پیشتر و طی ماه های اخیر نیز حوادثی از این دست ناآرامی هایی را در آمریکا به همراه داشت.Ver video "تظاهرات در بالتیمور در اعتراض به رفتار خشونت آمیز پلیس آمریکا"
ارسال لاشه احتمالی هواپیمای بوئینگ خطوط هوایی مالزی به تولوز فرانسه
کارشناسان تقریبا اطمینان دارند که لاشه هواپیمای بوئینگ خطوط هوایی مالزی را در نزدیکی جزیره فرانسوی لارئونیون در اقیانوس هند یافته اند. این هواپیما ماه مارس سال ۲۰۱۴ از رادارها خارج شد و تاکنون هیچ اثری از آن پیدا نشده است.
مردی که برای اولین بار بخشی از لاشه احتمالی این هواپیما را یافته است، از اکتشاف خود می گوید: “ روز کاری ام بود و ساعت ۹ صبح در دریا این بخش از لاشه هواپیما را یافتم. مدتی گذشت تا متوجه شدم که با لاشه یک هواپیمای سقوط کرده مواجه ام.”
یکی از مقامات محلی هم با نشان دادن یک بطری شیر تولید اندونزی می گوید به احتمال زیاد این بطری در هواپیما بوده است چرا که در این جزیره که بین آفریقا و آسیا واقع شده است کمتر محصولی از اندونزی مصرف می شود.
لاشه این هواپیما برای بررسیهای بیشتر به تولوز فرانسه فرستاده شده است تا کارشناسان فرانسوی و مالزیایی بررسیهای نهایی را انجام دهند.Ver video "ارسال لاشه احتمالی هواپیمای بوئینگ خطوط هوایی مالزی به تولوز فرانسه"
تارک دنیای اسپانیایی پس از ۲۰ سال دوباره زنده دیده شد
خبر کوتاه
یک تارک دنیای اسپانیایی که ۲۰ سال پیش ناپدید شده بود، در جنگل های توسکانی زنده دیده شده است. کارلوس سانچز که پیش از عزلت گزینی پزشک بود، در سال ۱۹۹۵ و در سن ۲۶ سالگی ناپدید شد.
دو نفر که در جنگل های توسکانی در جستجوی قارچ بودند، به طور تصادفی سر از محل زندگی کارلوس سانچز در آورده اند. این تارک دنیا پس از معرفی خود به این دو نفر و نشان دادن پاسپورتش، تاکید کرده است محل خود را ترک خواهد کرد تا هیچ کس او را پیدا نکند.
این دو نفر بلافاصله با سازمان گم شدگان اسپانیایی تماس گرفته و مشخصات وی را اطلاع داده اند. در پی این خبر، خانوادۀ کارلوس سانچز به جنگل مربوط سفر کرده اما هیچ اثری از این زاهد گوشه نشین نیافته اند.
خانوادۀ وی سالها در جستجوی او بودند و سرانجام مقامات اسپانیا در سال ۲۰۱۰ و پانزده سال پس از ناپدید شدن وی مرگ این تارک دنیا را رسما اعلام کردند.Ver video "تارک دنیای اسپانیایی پس از ۲۰ سال دوباره زنده دیده شد"
واکنش نتانیاهو به درخواست تشکیلات خودگردان برای پیوستن به دیوان بین المللی کیفری
دو روز پس از رد درخواست مقامات فلسطینی برای ملزم کردن اسرائیل به پایان دادن به اشغال سرزمینهای فلسطینی طی سه سال آینده، توسط شورای امنیت، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در واکنش به درخواست دیگر فلسطینیان مبنی بر پیوستن آنها به دیوان بین المللی کیفری، آن را رد کرد.
او گفت: “ما از دیوان بین المللی کیفری می خواهیم که درخواست مزورانه تشکیلات خودگردان فلسطین برای پیوستن به این دیوان را رد کند. چون تشکیلات خودگردان یک کشور نیست، بلکه نهادی وابسته به یک سازمان تروریستی همچون حماس است که مرتکب جنایات جنگی شده است. اما اسرائیل یک کشور قانون مدار است که یک ارتش اخلاق محور دارد و به تمام قوانین بین المللی احترام می گذارد. ما همان طور که سربازان اسرائیلی از ما دفاع می کنند ما هم از آنها دفاع خواهیم کرد.”
اما صائب عریقات، مذاکره کننده ارشد فلسطینیان با نشان دادن نامه درخواست تشکیلات خودگردان برای پیوستن به دیوان بین المللی کیفری، بر تعهد کشورش به قوانین بین المللی تاکید کرد.
او گفت: “فلسطین یک کشور تحت اشغال است. فلسطین به تمام تعهدات خود در قبال کنوانسیونها و عهدنامه های بین المللی که امضا کرده عمل کرده است. ما همچنین خواستار پیوستن به معاهده منع گسترش سلاحهای هسته ای و دیوان بین المللی کیفری، هستیم.”
محمود عباس، رییس تشکیلات خودگردان فلسطین، روز چهارشنبه بیست توافق بین المللی را به امضا رساند.
پیوستن احتمالی این تشکیلات به دیوان بین المللی کیفری، ممکن است راه را برای محاکمه مقامات اسرائیلی به اتهام جنایات جنگی هموار کند.Ver video "واکنش نتانیاهو به درخواست تشکیلات خودگردان برای پیوستن به دیوان بین المللی کیفری"
جان کری: کره شمالی گامی برای نزدیک شدن به میز مذاکرات برنداشته است
جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا روز دوشنبه در سئول پایتخت کره جنوبی در واکنش به آزمایش موشک های جدید کره شمالی گفت که واشنگتن و سئول متحد و در کنار هم در مقابل پیونگ یانگ ایستاده اند.
وزیر خارجه آمریکا گفت که آمریکا و کره جنوبی تا پیدا شدن نشانه های تمایل واقعی پیونگ یانگ برای پایان دادن به برنامه های هسته ایش به منزوی کردن کره شمالی ادامه می دهند.
جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا افزود: «ما در برابر هر گونه تهدید از سوی کره شمالی محکم و استوار ایستاده ایم. آنها آشکارا با کارهای اخیرشان نشان دادند که تمایلی به رفتارهای معقول و نشستن بر سر میز و گفتگو بر سر خلع سلاح هسته ای ندارند.»
حدود ده روز پیش (نهم ماه مه) کره شمالی از آزمایش موفقیت آمیز یک موشک بالستیک توسط زیر دریایی خبر داد. کارشناسان نظامی معتقدند که این پیشرفت جدید کره شمالی می تواند تهدید جدیدی برای کره جنوبی، ژاپن و ایالات متحده آمریکا باشد که تلاش دارند قدرت رو به رشد هسته ای و موشکی کره شمالی را متوقف کنند.Ver video "جان کری: کره شمالی گامی برای نزدیک شدن به میز مذاکرات برنداشته است"
تنها گزینه در مورد اوکراین، تحریم است
یورونیوز: رافال تراسکوفسکی، شما وزیر کابینه لهستان در امور اروپا هستید. در بروکسلید تا در مورد کنفرانس سران هفته آینده مذاکره کنید. آتش آخرین برخوردها در اوکراین، شانزده قربانی گرفته است...واکنش شما چیست؟
رافال تراسکوفسکی: اوضاع در اوکراین بوخامت می گراید. نشانه هایی از بالاگرفتن خشونتها می بینیم و البته سخت نگرانیم.
یورونیوز: راه حل چیست زیرا تنها استراتژی اتحادیه اروپا در حال حاضر تحریم (علیه روسیه) است.
رافال ژاسکوفسکی: تحریمها تنها وسیله ای برای نشان دادن عزم ماست. کسی ادعا نمی کند راه حلی برای همه چیز است. میدانیم اعمال نفوذ در سیاستهای روسیه مشکل است. از آنجاییکه نمی خواهیم دست به اقدام نظامی بزنیم، نمی خواهیم اوضاع را بیش از این بی ثبات کنیم. باید از ابزاری که در اختیار داریم استفاده کنیم.
یورونیوز: آیا کمکهای نظامی مورد درخواست اوکراین غیرممکن است؟
رافال تراسکوفسکی: در حال حاضر، بله. همانطور که گفتم نمی خواهیم اوضاع را بی ثبات کنیم. اعضای اتحادیه اروپا باید خودشان اوضاع را تحلیل کنند. کسی نمی گوید هیچ گزینه ای موثر نیست.
یورونیوز: پس برای شما، علیرغم وخامت اوضاع، مVer video "تنها گزینه در مورد اوکراین، تحریم است"
رضایت کارگردان نروژی از فیلم غیر واقعی فداکاری پسر بچه سوری
ویدئویی که در آن یک پسر بچه سوری در حال نجات دادن یک دختر بچه در میان گلوله هایی که به سمت آنها شلیک می شود را نشان می دهد، غیر واقعی بوده و توسط لارس کلوبرگ، کارگردان نروژی در مالت ساخته شده است.
او درباره این کار خود که شش میلیون بیننده بر روی اینترنت داشته، می گوید: “اگر شما به اخبار و تصاویر مناطق جنگی نگاه کنید، فقط بدبختی مردم را می بینید و بیننده ها نمی خواهند در آن مشارکتی داشته باشند. اما ما در این فیلم چیزی را ساختیم که امید بشری را زنده کرد و نهایتا خوب تمام شد و مردم هم به آن جذب شدند. من همیشه صدای بچه ها خواهم بود و از آنها دفاع خواهم کرد.”
این کارگردان نروژی تاکید کرده که این کار را با هدف جلب توجه افکار عمومی نسبت به سرنوشت کودکان در مناطق جنگی انجام داده است.
هزینه ساخت این فیلم که شش ماه پیش ساخته شده را انستیتوی فیلم نروژ بدون آگاهی از این که این یک فیلم داستانی و نه مستند است، پرداخت کرده است.Ver video "رضایت کارگردان نروژی از فیلم غیر واقعی فداکاری پسر بچه سوری"
"شکنجه و سوء استفاده از کودکان سوری توسط داعش"
آخرین گزارشها از کوبانی از ادامه نبرد میان شبه نظامیان گروه جهادی “دولت اسلامی” و نیروهای کرد و البته ادامه حملات هوایی سنگین آمریکا علیه مواضع جهادگرایان حکایت دارد.
نبردهای روز سه شنبه عمدتا در بخشهای شرقی و غربی این شهر که از بیش از یک ماه پیش در محاصره نیروهای “داعش” است، جریان داشته است.
همزمان سازمان غیر دولتی دیدبان حقوق بشر از شکنجه و سوء استفاده از تعدادی از 150 کودکی که توسط گروه “داعش” ربوده شده بودند، خبر داده است.
بنابر این گزارش، جهادگرایان، پس از نشان دادن تصاویر سربریدن گروگانهایشان به این کودکان، آنها را مورد ضرب و شتم قرار داده و از آنها سوء استفاده کرده اند.
آخرین گروه 25 نفری از این کودکان، چهارشنبه هفته گذشته آزاد شدند.
همزمان، لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه با اشاره به این که مخالفان مسلح حکومت بشار اسد تحت محاصره قرار گرفته اند، خواستار توجه بیشتر به آنها شده و تاکید کرده که رها کردن حلب باعث ادامه خشونتها در سوریه طی سالهای آینده شده و امید به یک راه سیاسی را از بین خواهد برد.Ver video ""شکنجه و سوء استفاده از کودکان سوری توسط داعش""
ارتش سوئد ورود یک زیردریایی خارجی به آب های این کشور را تائید کرد
سوئد تایید کرد که یک زیردریایی کوچک خارجی، به طورغیرقانونی وارد آبهای این کشور شده است.
مقامات سوئد با محکومیت شدید این اقدام، آن را برای امنیت کشورغیرقابل قبول خواندند.
سوِرکر گورانسون، فرمانده ارتش سوئد پس از نشان دادن یک عکس گفت: «یک زیردریایی کوچک وارد آبهای سوئد شده و ارتش این کشور با استفاده از حسگرهای نظامی و امکانات نیروی دریایی و سازمان اطلاعات، این خبر را تایید می کند. وی افزود که از تجاوز یک زیردیایی به مجمع الجزایر استکهلم مطمئن است.»
استفان لوفوِن نخست وزیر سوئد نیز گفت: «نیروهای دفاعی، قادر به شناسایی ملیت زیر دریایی نبودند. اینکه افرادی به طور غیرقانونی وارد قلمروی ما شده اند، نگران کننده است. این افراد با خطر بزرگی روبرو هستند.» او همچنین وعده داد ظرفیت تحقیق و شناسایی نیروهای ارتش تقویت می شود.
در اواسط ماه گذشته میلادی، سوئد عملیات بزرگی برای جستجوی یک زیردریایی مشکوک در دریای بالتیک و مجمع الجزایر استکهلم انجام داد. زیردریایی که ممکن است، متعلق به روسیه باشد.
در دوران جنگ سرد بارها حوادث مشابهی اتفاق افتاده بود.
مقامات روسی همواره این اتهامات را رد کرده اند.Ver video "ارتش سوئد ورود یک زیردریایی خارجی به آب های این کشور را تائید کرد"
حامیان مقتدی صدر با یورش به منطقه سبز بغداد وارد پارلمان شدند
صدها تن از حامیان متقدی صدر روحانی شیعه عراقی روز شنبه با نادیده گرفتن مقررات امنیتی به منطقه سبز بغداد یورش برده و وارد پارلمان شدند.
پارلمان عراق در جلسه روز شنبه موفق به رای گیری درباره اصلاحات اساسی در دولت نشد و همین موضوع معترضان را خشمگین کرد.
معترضان که در خارج از ساختمان های دولتی و سفارتخانه های خارجی جمع شده بودند از روی پل رودخانه دجله عبور کردند و با اشاره به نمایندگان که در حال ترک پارلمان بودند٬ آنها را بزدلان فراری لقب دادند.
Pro Sadr protesters stormed #Baghdad green zone and #Iraq parliament . pic.twitter.com/mWsk5jkfPC— Lutfi Abu Aun (@lutfiabuaun) 30 avril 2016
یک نگهبان در ایست بازرسی ورودی منطقه سبز گفته است که معترضان قبل از ورود بازرسی نشده اند. تصاویر منتشر شده معترضان را در حال تکان دادن پرچم عراق نشان می داند که کلمه «صلح آمیز» را احتمالا در اشاره به اعتراضشان فریاد می زدند.
مقتدی صدر رهبر معترضان از آنها خواسته بود که به دولت فشار بیاورند تا اصلاحات لازم را انجام دهد.Ver video "حامیان مقتدی صدر با یورش به منطقه سبز بغداد وارد پارلمان شدند"
مقامات ترکیه: عامل انفجار انتحاری در سوروچ شناسایی شد
دولت ترکیه، روز سه شنبه، بدون آنکه نام فرد مظنون را اعلام کند، از شناسایی هویت حمله کننده انتحاری روز دوشنبه در شهر سوروچ واقع در جنوب شرقی ترکیه خبر داد. گروه داعش مسئولیت این حمله را به عهده گرفته است.
متحدان ترکیه از ماهها پیش این کشور را به ناکارآمد بودن این دولت در مبارزه با گروه داعش و حتی حمایت ضمنی از این گروه تروریستی متهم می کنند. آقای داود اوغلو، نخست وزیر ترکیه، بار دیگر هرگونه همکاری مستقیم یا غیرمستقیم را با این گروه رد کرد.
صلاح الدین دمیرتاش، یکی از دو رهبر حزب دموکراتیک خلق ها در این باره گفت: «تاریخ اخیر نشان می دهد عاملان این قتل عامها که دولت در آنها به نوعی نقش داشته و شکل گیری آنها با حمایت از درون دولت بوده هرگز دستگیر نشده اند. تاریخ اخیر ما پر از عوارض اینچنینی است.»
کردهای ترکیه از ناتوانی حزب عدالت و توسعه در مقابله با داعش خشمگین هستند. حزب کارگران کردستان ترکیه، پ کا کا، آنکارا را به حمایت و میدان دادن به داعش علیه کردها متهم می کند.Ver video "مقامات ترکیه: عامل انفجار انتحاری در سوروچ شناسایی شد"
تلویزیون یونان بعد از دو سال به راه افتاد
شبکه تلویزیونی ای آر تی یونان که دو سال پیش به دنبال تصمیم دولت وقت تعطیل شده بود، عصر پنج شنبه در میان شادی و پایکوبی حاضران بازگشایی شد. آلکسیس سیپراس، نخست وزیر چپگرای یونان که در مراسم بازگشایی این شبکه حضور داشت، این رویداد را «یک پیروزی بزرگ برای دموکراسی» دانست.
آقای سیپراس گفت: «امروز ای آر تی دوباره راه اندازی شد تا پاسخگوی نیاز جامعه یونان به اطلاع رسانی سریع و عینی باشد. نشان دادن این که یک نهاد عمومی می تواند به نفع همه عمل کند، کار دشواری است.»
فعالیت شبکه ای آر تی در حدود سیصد میلیون یورو در سال هزینه دارد که تأمین آن در دولت قبلی یونان مقدور نبود.
نیکولتا دروگ کا، خبرنگار یورونیوز می گوید: «در ای آر تی فضا، فضای جشن و شادی است. احساس مردم متفاوت است. هیچ کس نمی تواند فراموش کند که دو سال پیش ای آر اتی به چه شکلی بسته شد. اما حالا سیاه و سفیدها بدل به رنگی، بیکاری بدل به شغل و جدایی ها بدل به همکاری شده اند.»Ver video "تلویزیون یونان بعد از دو سال به راه افتاد"
آغاز شمارش آرای انتخابات ریاست جمهوری تونس
با بسته شدن شعب اخذ رای، شمارش آرای انتخابات ریاست جمهوری تونس آغاز شد.
نزدیک به پنج میلیون و سیصد هزار نفر واجد شرایط رای دادن هستند. تا یک ساعت مانده به پایان مهلت اخذ رای نزدیک به پنجاه و چهار درصد واجدان شرایط آرای خود را به صندوق ها انداختند. به نظر می رسد استقبال رای دهندگان از این انتخابات نسبت به انتخابات پارلمانی کمتر باشد.
این نخستین انتخابات ریاست جمهوری تونس پس از انقلاب سال 2011 میلادی است. در این انتخابات بیست و هفت نامزد با یکدیگر رقابت می کنند.
نظرسنجی ها نشان می دهد که باجی قائد اسبسی، سیاستمدار 87 ساله سکولار، احتمالا بیش از چهل درصد آرا را از آن خود خواهد کرد و پس از او منصف مرزوقی، رییس جمهوری کنونی بین 27 تا 32 درصد آرا را به خود اختصاص خواهد داد.
همزمان، دهها نفر از مخالفان آقای مرزوقی در برابر یک دفتر اخذ رای در شهر سوسه علیه وی شعار دادند. این تجمع با دخالت پلیس و دستگیری سازماندهندگان پایان یافت.Ver video "آغاز شمارش آرای انتخابات ریاست جمهوری تونس"
ممنوعیت ورود خودروهای فولکس واگن به بلژیک
پس از ممنوعیت فروش برخی از مدلهای جدید خودروهای دیزلی فولکس واگن در سوئیس، کشور بلژیک نیز واردات و فروش این محصولات را ممنوع کرد.
رسوایی دستکاری در سیستم های نرم افزاری خودرو برای نشان دادن سطح آلودگی کمتر از سطح واقعی، برای این شرکت بزرگ خودروسازی اروپایی دردسرساز شده است.
کریس پیترز، وزیر اقتصاد بلژیک می گوید: «قطعا این مشکل در بلژیک هم وجود دارد. ما معتقدیم که حداکثر ۵۰۰ هزار خودرو با این شرایط در بلژیک فروخته شده اند. شمار دقیق آنها مشخص نیست زیرا مشخص نشده چه تعداد از خودروها دارای این نرم افزارند.»
تخمین زده می شود یازده میلیون خودرو از تولیدات فولکس واگن در سراسر جهان این مشکل را داشته باشند که از این تعداد تنها دو میلیون و هشتصد هزار خودرو در آلمان هستند.
مقامات اتحادیه اروپا می گویند در پی رسوایی تقلب در گروه فولکس واگن، این احتمال وجود دارد که قوانین اروپایی برای کنترل سطح آلودگی خودروها تغییر کرده و سخت تر شود.
مردم اروپا واکنشهای مختلفی به اخبار مربوط به رسوایی فولکس واگن داشته اند.
یک شهروند ایتالیایی می گوید: «فولکس واگن همچنان یک مارک تجاری مهم است. فکر نمی کVer video "ممنوعیت ورود خودروهای فولکس واگن به بلژیک"
افزایش نرخ بیکاری در یونان و چشم انداز تیره و تار اقتصاد این کشور
بحران بدهی ها در یونان و رکود اقتصادی در شش ماهه اول سال جاری موجب شده نرخ بیکاری در این کشور روندی صعودی داشته باشد.
آخرین آمارها نشان می دهد نرخ بیکاری در یونان با ۰.۵ درصد رشد نسبت به سه ماهه اول سال جاری به رقم ۲۶.۶ درصد جمعیت فعال این کشور رسیده است. نرخ بیکاری در مقایسه با سه ماهه اول سال ۲۰۱۴ اندکی کاهش یافته است. از سال ۲۰۰۹ میلادی تاکنون حدود ۱۷ درصد بر جمعیت بیکار یونان افزوده شده است.
یک شهروند یونانی در واکنش به این آمار گفت: «متاسفانه یونان کشوری بدون آینده است. هیچ فایده ای ندارد اگر دولت حال حاضر یونان اهداف مثبتی داشته باشد زیرا موقعیت و فرصتی برای انجام دادن کاری برای جوانان نخواهد داشت.»
در حالی که مذاکرات بین یونان و بستانکاران بر سر بحران بدهی ها ادامه دارد و چشم انداز شفافی برای بازپرداخت بدهی های این کشور در آینده نزدیک وجود ندارد، موسسه اعتبارسنجی استاندارد اند پور روز چهارشنبه رتبه اعتباری یونان را یک درجه تنزل داد. بدین ترتیب رتبه اعتباری این کشور از سی سه گانه مثبت (+CCC) به سی سه گانه تنزل پیدا کرد.
رابرت هالور، تحلیلگر امور اقتصادی از بادربانک آلماVer video "افزایش نرخ بیکاری در یونان و چشم انداز تیره و تار اقتصاد این کشور"
ناتو و روسیه قدرت نظامی خود را به نمایش می گذارند
بحران شرق اوکراین موجب شده که کشورهای اروپای شرقی برای حفاظت از خود در برابر روسیه، بیش از گذشته به پیمان سازمان آتلانتیک شمالی، ناتو نزدیک شوند. این کشورها که تا پیش از استقلال، جمهوریهای شوروی سابق بوده اند، برای نشان دادن قدرت نظامی خود به روسیه، در قالب ناتو، در مانورهای مشترک با رقبای سنتی این کشور از جمله آمریکا و بریتانیا شرکت می کنند.
در اخرین رزمایش نظامی که در منطقۀ “ناروا” در استونی برگزار شد، ارتش این کشور بمناسبت سالگرد استقلال جمهوری استونی در کنار نیروهای آمریکایی و دیگر اعضای ناتو رژه رفت و آمادگی نظامی خود را به نمایش گذاشت.
در مقابل، روسیه نیز بیکار ننشسته و چندین رزمایش گسترده را در داخل و خارج از مرزهای این کشور به اجرا گذاشته است. این کشور یکی از بزرگترین مانورهای خود را در تاریخ بیست و ششم فوریه یعنی به فاصلۀ دو روز بعد از رزمایش مشترک استونی با دیگر اعضای ناتو در مرزهای غربی خود به اجرا گذاشت. این مانور با حضور ۱۵۰ هزار نیروی نظامی بهمراه ۸۸۰ تانک، نود هواپیما و هشتاد کشتی و ناو برگزار شد.
روسیه دامنۀ این مانور را تا عمق دریای “بارنتز” در شمال و نزدیکی نروژVer video "ناتو و روسیه قدرت نظامی خود را به نمایش می گذارند"
بخت اندک رسیدن به توافق بر سر نحوه بازپرداخت بدهی های یونان
وزرای دارایی حوزه پولی یورو، «یورو گروپ»، روز دوشنبه در بروکسل گرد آمدند تا درباره نحوه بازپرداخت بدهی های یونان گفت و گو کنند. دولت جدید یونان به رهبری آلکسیس سیپراس خواستار پایان برنامه های ریاضتی و بازتعریف توافقات پیشین کشورش است، امری که با مخالفت مقامات اروپایی روبرو شده است.
وولفگانگ شویبله، وزیر دارایی آلمان ضمن اعلام بدبینی اش به مذاکرات امروز گفت: «بر اساس شنیده ها زیاد خوشبین نیستم. به نظر می رسد دولت یونان تغییری در سیاستش نداده است. موضوع اصلی مذاکرات نیست، بلکه مسئله تصمیم یونان است، تصمیمی که نشان دهد آنها چه می خواهند و چه راهی را برای جلب اعتماد بازار برگزیده اند. در حال حاضر چنین چیزی را نمی بینیم.»
به نظر می رسد در نشست امروز یانیس واروفاکیس، وزیر دارایی یونان کار بسیار سختی برای متقاعد کردن هجده همتای اروپایی اش پیش رو داشته باشد.
از سوی دیگر، کمیسیون اروپا خواستار تمدید برنامه نجات مالی و دادن فرصت بیشتر به گفت و گو است.
ولادیس دومبرووسکیس، معاون رئیس کمیسیون اروپا در این زمینه گفت: «آماده شروع گفت و گو های سازنده با مقامات یونان برای رسیدن به یک راه حل هVer video "بخت اندک رسیدن به توافق بر سر نحوه بازپرداخت بدهی های یونان"
سندرز: کلینتون عذرخواهی کند
در ادامه مبارزات انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری آمریکا برنی سندرز، نامزد حزب دموکرات خواستار عذرخواهی هیلاری کلینتون، نامزد دیگر این حزب شد.
خانم کلینتون پیش تر در پاسخ به پرسش یک فعال محیط زیست، آقای سندرز را به دروغ گویی درباره منابع مالی اش متهم کرده بود. در مقابل آقای سندرز گفت که واسطه های شرکت های بزرگ نفتی و گازی به خانم کلینتون برای مبارزات انتخاباتی اش کمک مالی پرداخت کرده اند. او گفت: «گزارش سازمان صلح سبز نشان می دهد که هیلاری کلینتون از شرکت های فعال در صنعت نفت چهار و نیم میلیون دلار دریافت کرده است.» آقای سندرز افزود ۵۷ شرکت به خانم کلینتون کمک مالی ارائه کرده اند که از میان ۴۳ شرکت حداکثر کمکی که قانون اجازه می دهد را پرداخته اند.
خانم کلینتون نیز در سخنرانی خود بر مواضع دونالد ترامپ و تد کروز، دو نامزد جمهوری خواه تمرکز کرد. وی گفت که سخنان این دو علیه مسلمانان نه تنها «اهانت آمیز» بلکه «خطرناک» است و افزود: «لازمه شکست دادن داعش همکاری با سایر ملل، از جمله ملل مسلمان است که اکنون نیز در قالب ائتلاف حضور دارند.»
مواضع تند ترامپ و کروز در قبال مسلمانان، موضوع صحبتVer video "سندرز: کلینتون عذرخواهی کند"
آموزش پذیرش فرهنگهای دیگر به کودکان
این روزها از تنوع فرهنگی و آشتی بین فرهنگ های مختلف زیاد صحبت می شود. چگونه آموزش می تواند در ایجاد احترام و تفاهم بین فرهنگهای مختلف نقش مهمی بازی کند؟ در این گزارش دو برنامه آموزشی را بررسی می کنیم که در استرالیا و بلژیک برای ترویج چندگانگی فرنگی انجام می شود.
برنامه آموزشی “آمیزش فرنگها” در استرالیا
استرالیا یکی از متنوع ترین مجموعه های قومیت های مختلف را در خود جای داده است. اما تبعیض علیه قومیت های بومی استرالیا تاریخچه ای طولانی دارد. به آنجا خواهیم رفت تا ببینیم از یک روز فرو رفتن در قالب فرهنگی دیگر چه چیزهایی می توان یاد گرفت.
در سالهای آخر دهه ۱۹۹۰میلادی استرالیا به سرعت تغییر کرد و مهاجران تازه وارد، از چین و هند و ویتنام به این کشور آمدند. در کنار این فرهنگهای جدید، فرهنگ بومیان استرالیا، یکی از قدیمی ترین فرهنگ های زنده جهان، بدنبال رهیافتی برای باززایی و نشان دادن اهمیت خود بود. برنامه های موسوم به کشف تنوع و طرح آمیزش فرهنگها در مدارس سراسر استرالیا، فرهنگ قدیمی این کشو را با فرهنگ جدید پیوند می دهد و به دانش آموزان زندگی در جامعه ای هماهنگ تر را یاد می دهد.Ver video "آموزش پذیرش فرهنگهای دیگر به کودکان"
نگرانی از پرواز پهباد های ناشناس بر فراز تاسیسات هسته ای فرانسه
پرواز پهبادهای کوچک ناشناس بر فراز هفت مرکز هسته ای فرانسه طی یک دوره زمانی سه هفته ای (پنجم تا بیست و پنجم اکتبر)، نگرانی هایی را در مورد آسیب پذیربودن امنیت چنین مراکز حساسی بوجود آورده است.
تاکنون فرد یا گروه خاصی مسئولیت این «ماجراجویی» و نیت احتمالی آنرا برعهده نگرفته و تحقیقات پلیس در این خصوص ادامه دارد.
یانیک روسه له، از مسئولان سازمان غیردولتی «صلح سبز» (گرین پیس) که پیش تر با هدف
نشان دادن ضعف های امنیتی تاسیسات هسته ای فرانسه اقدامات مشابهی را صورت داده، می گوید: «می بینیم که می توان وارد فضا و محدوده هوایی مراکز هسته ای فرانسه شد. وارد شد و خارج شد بدون اینکه کسی توانایی ممانعت از این کار را داشته باشد. می بینیم که در امنیت مراکزهسته ای ما یک شکاف عمیق دیده می شود.»
سازمان غیر دولتی «گرین پیس» (صلح سبز) در راستای دفاع از محیط زیست و با هدف افشاگری در مورد تهدیدات و خطرات زباله های هسته ای، تاکنون دردسرهای زیادی برای دولت فرانسه بوجود آورده است؛ از تظاهرات و تجمع اعتراضی گرفته تا فرود فعالان این گروه با چتر در محوطه مرکز هسته ای «بوژه».Ver video "نگرانی از پرواز پهباد های ناشناس بر فراز تاسیسات هسته ای فرانسه"
برداشته شدن موانعِ اعتراضی در برخی از بزرگراه های فرانسه
در حالی که طرح اضطراری پیشنهادی از سوی دولت فرانسه همچنان نتوانسته کشاورزان و دامداران معترض را نسبت به تحقق خواسته هایشان راضی کند، با اینحال آنها روز پنجشنبه تصمیم گرفتند به طور موقت موانع موجود در برخی از بزرگراه ها از جمله راه های ارتباطی اطراف لیون را بردارند.
دومینیک دسپرا مسئول اتحادیه کشاورزان استان رونِ فرانسه به خبرنگار یورونیوز گفت: «هدف نهایی ما به واقع نشان دادن سر سختی نیست. این روش فقط برای دستیابی به خواسته ها اتخاذ شده است. فکر میکنم دولت اکنون به خوبی، اما خیلی دیر متوجه این مسئله شده است. زیرا ما دو سه ماه پیش هشدار داده بودیم که صنعت کشاورزی در حال افتادن به ورطه ای است که پیش از آن شاهدش نبوده ایم.»
دولت فرانسه که از ابتدای هفته جاری با جنبش اعتراضی کم سابقه کشاورزان و دامداران مواجه شده است روز چهارشنبه با اعلام اختصاص یک طرح اضطراریِ ششصد میلیون یورویی، درصدد کاهش بخشی از نگرانی های موجود در این دو بخش برآمد.
فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه روز پنجشنبه در جریان دیدار با تعدادی از نمایندگان سازمان های کشاورزی در دیژون خواستار توجه بیشتر توزیع کنندگان،Ver video "برداشته شدن موانعِ اعتراضی در برخی از بزرگراه های فرانسه"
احزاب راست فرانسه پیروز دومین دور انتخابات محلی
نتایج دور دوم انتخابات محلی در فرانسه، از پیروزی جناح راست حکایت دارد. این جناح با پیروزی در ۶۶ استان فرانسه، جناح چپ از جمله حزب حاکم سوسیالیست را شکست داد.
این در حالی است که این احزاب در انتخابات چهار سال پیش، چهل استان این کشور را در دست داشتند.
نیکلا سارکوزی، رهبر حزب “اتحاد برای جنبش مردمی” موسوم به “او ام پ” و رئیس جمهوری سابق راستگرای فرانسه، این پیروزی را حاصل مبارزات انتخاباتی تمام نامزدها در ماههای اخیر دانست و گفت: “آنها با قدرت تعهد خود نشان دادند که ایده های ما می توانند در همه جا و حتی در استانهایی که از دهها سال پیش در اختیار چپگراها بوده، پیروز شوند.”
در این انتخابات، احزاب چپ که ۶۱ استان فرانسه در اختیار داشتند، با از دست دادن ۲۵ استان، اکنون به ۳۴ استان بسنده کردند. حتی فرانسوا اولاند، رییس جمهور، در استان خود شکست خورده است.
مانوئل والس، نخست وزیر سوسیالیست فرانسه، شکست احزاب چپ در این انتخابات را پذیرفت و اختلاف میان این احزاب را دلیل شکست جناح چپ خواند.
مارین لوپن، رهبر حزب راست افراطی جبهه ملی گرچه نتوانست در هیچ استانی پیروز شود اما با استثنایی توصیف کVer video "احزاب راست فرانسه پیروز دومین دور انتخابات محلی"
سیپراس در سفر به مسکو بدنبال کمک به اقتصاد یونان یا فشار بر اروپا؟
دیدار الکسیس سیپراس از مسکو طی روزهای چهارشنبه و پنج شنبه شک و تردیدهایی را نسبت به مناسبات میان یونان و اتحادیه اروپا برانگیخته است.بویژه که این دیدار در گرماگرم مذاکرات آتن با بستانکاران اروپایی، اتحادیه اروپا و صندوق بین المللی پول و با چشم اندازی نه چندان روشن بر سر مهلت بازپرداخت بدهی های این کشور صورت می گیرد.
گفتگوهای آتی نخست وزیر یونان با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در رسانه های مسکو با گمانه زنی هایی همراه بوده است. توافق احتمالی در مورد تضمین وام های آتن، تخفیف در قیمت گاز و خروج یونان از تحریم های مسکو علیه اروپا در زمینه میوه و سبزیجات می تواند از وابستگی اقتصادی یونان به اتحادیه اروپا بکاهد و آن را به روسیه نزدیکتر کند.
جورج زوگوپولوس، تحلیلگر سیاسی در بنیاد سیاست خارجی و اروپایی هلنیک این سفر را به مثابه اهرم فشاری بر اتحادیه اروپا تلقی می کند و می گوید: «یونان درپی تحریک اتحادیه اروپا نیست. اما احتمالا مایل است تا با هدف تضمین مالی اقتصاد کشور از طریق نشان دادن دیگر انتخاب های جایگزین، اتحادیه اروپا را تحت فشار قرار دهد.»
سفر نخست وزیر سیپراس چپگرا به روسیهVer video "سیپراس در سفر به مسکو بدنبال کمک به اقتصاد یونان یا فشار بر اروپا؟"
آغاز انتخابات پارلمانی ترکیه
مردم ترکیه از بامداد یکشنبه برای شرکت در انتخابات پارلمانی به پای صندوق های رای رفتند.
انتخاباتی که تاثیر مهمی بر روی آینده سیاسی رجب طیب اردوغان، رییس جمهوری ترکیه و رهبر حزب حاکم عدالت و توسعه خواهد داشت.
با اینکه آقای اردوغان ابراز امیدواری کرده است که حزبش بتواند در این انتخابات بیش از دو سوم کرسی های پارلمان را به دست بیاورد، اما سنجش افکار عمومی نشان می دهد که حزب حاکم محبوبیت کمتری نسبت به گذشته دارد.
بر اساس نظرسنجی ها، به احتمال زیاد برای نخستین بار از سال 2002 آرای حزب “عدالت و توسعه” نسبت به گذشته کاهش خواهد یافت و گروههای مخالف دولت کرسی های بیشتری را به دست خواهند آورد.
از جمله این گروهها می توان به حزب راست افراطی حرکت ملی اشاره کرد.
حزب دموکراتیک خلق ها که هواداران زیادی در میان کردها دارد نیز از مهمترین گروههای مخالف دولت محسوب می شود.
در این انتخابات پنجاه و سه میلیون و هشتصد هزار نفر واجد شرایط رای دادن هستند و صد و هفتاد و چهار هزار دفتر اخذ رای در سراسر ترکیه برپا شده است.
بیش از چهارصد هزار پلیس و ژاندارم نیز تامین امنیت انتخابات را برعهده دارندVer video "آغاز انتخابات پارلمانی ترکیه"
کی یف: جدایی طلبان برای انجام حملاتی جدید آماده می شوند
کی یف، جدایی طلبان هوادار روسیه را به انجام حملاتی تازه که مرگ دستکم 7 شهروند غیر نظامی را در پی داشت، متهم کرده است.
این حملات طی دو روز گذشته در مناطق تحت کنترل جدایی طلبان از جمله شهرهای “وهلهیرسک” و “دبالتسوه” درمنطقه دونتسک رخ داده است.
همزمان روسیه از ارسال کاروان های جدید حامل کمک های بشر دوستانه به شرق اوکراین خبر داد اما
ارتش اوکراین ادعا کرده که این کاوران ها حامل تجهیزات نظامی برای کمک به جدایی طلبان است.
ولادیمیر پولیوی، سخنگوی ارتش اوکراین در یک نشست خبری گفت: «در بخش هایی از نواحی مرزی اوکراین که تحت کنترل ارتش نیست، جریان انتقال سلاح، سوخت و تجهیزات مورد نیاز شورشیان از خاک روسیه همچنان ادامه دارد. شواهد از افزایش تعداد تانک ها، خودروهای زرهی و موشک های پرتاب شده در مناطق “دبالتسوه“و “هرانیت نه” حکایت دارد.»
جدایی طلبان ضمن رد این ادعا می گویند هیچ توافقنامه ای مبنی بر صلح با دولت کی یف را نخواهند پذیرفت.
یکی از فرماندهان ارشد جدایی طلبان با نشان دادن علامت ارتش روسیه بر روی یونیفرمش می گوید: «توافق صلح جدید کاملا بی نتیجه است و لزوما به نفع ما نیست زیرا بر اسVer video "کی یف: جدایی طلبان برای انجام حملاتی جدید آماده می شوند"
جو بایدن: رفتار روسیه در شرق اوکراین نقض نظام بین المللی است
همزمان با سالگرد انقلاب میدان در اوکراین، رئیس جمهوری این کشور همراه با جو بایدن، معاون رئیس جمهوری آمریکا در یک نشست خبری حضور یافته و بر همراهی ایالات متحده با اوکراین برای مقابله با جدایی طلبان هوادار روسیه در شرق این کشور تاکید کردند.
سالگرد انقلاب میدان در اوکراین یک روز پیش از روزی است که انقلاب نارنجی اوکراین،۱۰ سال پیش به وقوع پیوست.
جو بایدن، معاون رئیس جمهوری آمریکا در این نشست ضمن هشدار به روسیه برای پایان دادن به کمک به جدایی طلبان در شرق اوکراین گفت: “رفتار روسیه نشان نقض آشکار یک قانون و نظام بین المللی است و به همین دلیل است که جامعه جهانی نیز با یک صدا به آن پاسخ داده اند. این برای برجسته کردن صدای تمام مردم اوکراین است. برای کمک به اوکراینی ها که بتوانند امنیت کشور خود را حفظ کنند.”
به گفته کارشناسان، آقای بایدن در کی یف مذاکرات مهمی را در خصوص ارسال تسلیحات نظامی به اوکراین انجام خواهد داد.
این درحالیست که سخنگوی رسمی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که امکان ارسال تسلیحات نظامی از سوی آمریکا به اوکراین یک عامل بی ثبات کننده جدی در روند اوضاع در اوکراین است.Ver video "جو بایدن: رفتار روسیه در شرق اوکراین نقض نظام بین المللی است"
انتخابات بخش ترک نشین قبرس به دور دوم کشیده شد
در انتخابات بخش ترک نشین قبرس، دو نامزد اصلی با اختلافی ناچیز بیشترین آراء را به دست آوردند و به دور دوم راه یافتند.
در این دور که نزدیک به نود درصد واجدان شرایط رای دادن شرکت کرده بودند، درویش اروغلو، رئیس کنونی این بخش ۲۹ درصد آراء را کسب کرد. مصطفی آکینجی از حزب «دموکراسی مشترک» نیز ۲۷ درصد آراء را از آن خود کرد.
به گفته بورا بایراکتار، خبرنگار یورونیوز «نتیجه انتخابات، یعنی قرار گرفتن مصطفی آکینجی در کنار درویش اروغلو به معنای آن است که مردم خواهان تغییر اند. اما چه کسی رئیس جمهوری آینده بخش ترک نشین قبرس خواهد بود؟»
یکی از شهروندان ترک زبان قبرس گفت: «من به مردم به خاطر شجاعتشان برای تغییر تبریک می گویم. تغییر نیاز به جسارت دارد و مردم ما این را نشان دادند. آنها این کار را برای خودشان انجام دادند. آنها نسبت به اوضاع آگاهند. مطمئنم که این رقابت سرانجام خوشی خواهد داشت.»
دیگری افزود: «ما منتظر فرا رسیدن روزهای خوش هستیم. صلح و آرامش در قبرس متوقف نمی شود.»
پیروز دور بعدی انتخابات که یکشنبه آینده، بیست و ششم آوریل برگزار می شود باید مذاکرات با جمهوری قبرس را با هدف برقراریVer video "انتخابات بخش ترک نشین قبرس به دور دوم کشیده شد"
نمایشگاه عکس های خصوصی اودری هیپورن در گالری ملی پرتره
نمایشگاهی از عکسهای خصوصی و نادر اودری هپبورن، ستاره محبوب سینما ویکی از نمادهای مد در گالری ملی پرتره در لندن برگزار شده است.
ستاره «بانوی زیبای من» و «صبحانه در تیفانی» تماشاگرانش را شیفته کرد و تصویرش روی مجلات و روزنامه های بی شماری نقش بست.
اودری هپبورن سال ۱۹۲۹ بدنیا آمد و درس باله را از سن پنج سالگی شروع کرد. به گفته یکی از مسئولان، هدف نمایشگاه تجلیل از این ستاره محبوب و همچنین نشان دادن تصویری واقعی از زندگی او است.
فعالیت سینمایی اودری هپبورن با ایفای نقشهای بیاد ماندنی در دهه ۵۰ و ۶۰ میلادی به اوج رسید. برای خودش مهمترین نقش او، مادر بودن و گذراندن وقت با فرزندانش بود. نمایشگاه شامل سی عکس از کلکسیون شخصی دو پسر اودری هیپورن از دو ازدواج جداگانه است.
لوکا دوتی پسر کوچکتر اودری هپبورن می گوید: «همیشه فکر می کرد اشتباه می کند و در انتخاب او به عنوان بازیگر اشتباهی پیش آمده، اما یک روز متوجه این اشتباه می شوند و به او می گویند باید برود. او با بقیه ستاره های زمان خودش تفاوت داشت. هیچوقت فکر نمی کرد یک ستاره کامل، خواننده یا رقصنده یا هنرمند کاملی است.»
اودری هپبVer video "نمایشگاه عکس های خصوصی اودری هیپورن در گالری ملی پرتره"
همبستگی شماری از جوانان اسرائیلی با سرباز متهم به قتل یک فلسطینی زخمی
در حمایت از سرباز اسرائیلی که هفته گذشته با شلیک به سر یک فلسطینی زخمی او را کشت، شماری از جوانان اسرائیلی دست به تظاهرات زدند.
آنها در برابر دادگاه رسیدگی به اتهام سرباز اسرائیلی در شهر کریات ملاخی در جنوب اسرائیل تجمع کردند و با سر دادن شعارهایی همبستگی خود را از او نشان دادند.
دادگاه نظامی خواستار ادامه بازداشت سرباز مذکور تا هفتم آوریل شده. در همین حال تحقیقات بیشتر در زمینه این حادثه در جریان است.
از سوی دیگر بنیامین نتانیاهو٬ نخست وزیر اسرائیل که پیشتر اقدام سرباز ۱۹ ساله را بازتاب رفتار ارتش ندانسته بود، تحت تاثیر حزب متبوعش در چرخشی از موضع قبلی، حمایت و همبستگی خود را با ارتش اعلام کرد و «زیر سوال بردن ارتش را غیرقابل قبول» خواند.
هفته گذشته انتشار یک ویدئوی آماتور از این حادثه انتقادهایی را در فضای مجازی برانگیخت. سازمان های حقوق بشری هم اقدام سرباز اسرائیلی را محکوم کردند.
این حادثه پنجشنبه گذشته در الخلیل٬ در جنوب سرزمین های اشغالی کرانه باختری روی داد؛ پس از آنکه دو فلسطینی با چاقو به سربازان اسرائیلی حمله کردند و در پی آن توسط سربازان زخمی شدند و روی زمین افتادهVer video "همبستگی شماری از جوانان اسرائیلی با سرباز متهم به قتل یک فلسطینی زخمی"
نخست وزیر چپگرای یونان: اگر لازم باشد 'نه بزرگ' خواهیم گفت
ورنر فایمن، صدراعظم اتریش روز چهارشنبه در آتن، با الکسیس تسیپراس، نخست وزیر چپگرای یونان دیدار کرد، دیداری که جزئیاتش اعلام نشد اما کمتر می توان تردید داشت که در راستای پایان دادن به بن بست مذاکرات آتن با وام هندگان نبوده باشد.
آقای فایمن امروز در آتن گفت: «اروپا بوقت نیاز کشورها باید همبستگی نشان دهد.»
آقای تسیپراس دیروز در پارلمان یونان گفت:«اگر به مصالحه و توافقی آبرومند دست پیدا کنیم، من و وزرای من و دولتی که مردم یونان برگزیده اند، مسئولیت تحقق و اجرای آن را بر عهده خواهیم گرفت. اما اگر مصالحه و راه حل مالی قابل اجراء و شرافتمندانه نباشد، باز هم این دولت یونان و ما خواهیم بود که دوباره مسئولیت را به گردن گرفته و بر ضد سیاست ویرانگر علیه یونان، ‘نه بزرگ’ خواهیم گفت.»
یرون دیسلبلوم، رئیس یوروگروپ، متشکل از وزرای دارایی کشورهای عضو حوزۀ پولی یورو امروز گفت: «بدهی های یونان بخشیده نخواهد شد، رسیدن به توافقی نهایی با یونان ممکن است اما پیشنهادات آتن باید شفاف باشد.»
الکساندروس، بازنشسته 66 ساله آتنی می گوید:«همه مردم نگران پس اندازهای خود هستند. این مشکلی شخصی نیست و مشکلی همVer video "نخست وزیر چپگرای یونان: اگر لازم باشد 'نه بزرگ' خواهیم گفت"
اعتراضات شدید کارگران برزیل به طرح جدید قوانین کار در این کشور
سه شنبه، دهها هزار تن از کارگران برزیلی دعوت سندیکاهای کارگری برزیل را اجابت کردند و در دوازده شهر مهم برزیل به خیابان آمدند. در این میان، برازیلیا، پایتخت برزیل شاهد یکی از خشونت بارترین این تظاهرات ضد دولتی بود.
سه هزار تن از کارگران در مقابل کنگره برزیل گردهم آمدند و اعتراض خود را به تصویب قوانین کاری که به گفته سندیکاهای کارگری علیه حقوق کارگران است، بیان کردند.
طی قوانین جدید پیمانکاران حق خواهند داشت قراردادهای کوتاه مدت بدون هیچ تعهدی با کارگران به امضا برسانند. قانونی ضد کارگران ساعتی و یا چند هفته ای که حق عضویت در سندیکاری کارگری را هم نخواهند داشت.
دیلما روسف، رییس جمهوری برزیل، حامی این قانون است. دولت وی طرح این قانون را، که در راستای اجرای سیاستهای سختگیرانه اقتصادی است، دادن اعتمادی دوباره به سرمایه گذاران و پیمانکاران می داند. این در حالیست که آخرین نظرسنجیها نشان می دهد که از هر ۱۰ برزیلی ۹ نفر مخالف این قانون است.
در صورت تصویب این قانون در روز چهارشنبه، قانون برای تصویب نهایی به سنای برزیل فرستاده می شود و سپس این قانون به اجرا گذاشته خواهد شد. سندیکاهای کاVer video "اعتراضات شدید کارگران برزیل به طرح جدید قوانین کار در این کشور"
چهار جنگجو در حمله به یک مقر دولتی در موگادیشو کشته شدند
وزارت کشور سومالی روز یکشنبه کشته شدن چهار مرد مسلح اسلامگرا را در جریان حمله این افراد به مقر آموزشی سازمان اطلاعات ملی در موگادیشو، پایتخت این کشور تایید کرد.
در همین حال سخنگوی گروه اسلامگرای الشباب ضمن پذیرش مسئولیت این حمله ادعا کرد که در حمله این گروه ده مقام اطلاعاتی دولت کشته شده اند اما وزارت کشور سومالی وجود تلفات در بین نیروهای دولتی را رد کرده است.
گروه اسلامگرای الشباب که وابسته به سازمان القاعده است در پی سرنگون کردن دولت مورد حمایت کشورهای غربی در موگادیشو است.
گروه الشباب سابقه اغراق در مورد تعداد تلفات نیروهای دولتی در حملاتش را دارد در حالی که تنزل دادن آمار تلفات نیروهای دولتی توسط دولت هم بی سابقه نیست.
حمله روز یکشنبه اندکی پس از طلوع آفتاب آغاز شد و یک ساعت به طول انجامید. وزارت کشور سومالی اجساد تیر خورده مهاجمان را پس از این حمله به رسانه ها نشان داد.
جنگجویان الشباب روز شنبه نیز به یک مقر پلیس در نزدیکی موگادیشو حمله کردند که در جریان آن هشت مامور پلیس کشته شدند.
گروه الشباب در گذشته نیز همزمان با آغاز ماه رمضان حملات خود را افزایش می داد.Ver video "چهار جنگجو در حمله به یک مقر دولتی در موگادیشو کشته شدند"
بیم و امیدهای دموکراسی نو پای تونس
گزارش تحلیلی
نمایندگان هیات چهارعضوی گفتگوی ملی در تونس پیش از دریافت جایزه صلح نوبل، روز سه شنبه در پاریس از سوی فرانسوا اولاند، رییس جمهوری فرانسه، نشان لژیون دونور دریافت کردند. این افراد که به خاطر گفتگوی ملی تقدیر شدند با یاد آوری حمله های انتحاری در پاریس بر لزوم دموکراسی تاکید کردند.
عبدالستار بن موسی، یکی از اعضای این هیات گفت: «حمله های وحشتناکی که در فرانسه و تونس در ماه نوامبر روی داد تلاشی برای پایان دادن به روند دموکراتیک بود. ما باید به این دموکراسی جوان در تونس کمک کنیم تا صلح در این کشور، در فرانسه و یا هر جای دیگری از جهان پایدار بماند.»
این هیات متشکل از اتحادیه عمومی کارگران، اتحادیه صنفی صنایع و صنایع دستی، اتحادیه حقوق بشر و کانون وکلای تونس توانست در سال ۲۰۱۳ با برقراری گفتگوی ملی بین اسلامگرایان حزب حاکم النهضه و اپوزیسیون گذر دموکراتیک را در این کشور تضمین کنند.
در سال ۲۰۱۴ گفتگوهای ملی به بار نشست و سند قانون اساسی آزادیخواه و مدافع حقوق همه شهروندان به تصویب رسید. بدین سان، کشوری که در سال ۲۰۱۱ آغازگر حرکت مردمی موسوم به بهار عرب بود توانست به یاریVer video "بیم و امیدهای دموکراسی نو پای تونس"
عملیات گسترده ارتش اوکراین در محدوده فرودگاه دونتسک
نیروهای ارتش اوکراین «عملیات گسترده ای» را برای بازپس گیری کامل فرودگاه دونتسک در شرق این کشور آغاز کرده اند. کی یف می گوید جدایی طلبان را تا مواضع قبلی آنها، مندرج در توافقنامه مینسک، عقب رانده است.
علیرغم شنیده شدن صدای انفجار از نقاط مختلف شهر، آندری لیسنکو، سخنگوی ارتش، روز یکشنبه تاکید کرد که کی یف در این مقطع قصد ورود به شهر دونتسک را ندارد و به مفاد پروتکل مینسک پایبند است.
او در این باره گفت: «موفق شدیم منطقه فرودگاه را تقریبا بطور کامل پاکسازی کنیم. کنترل بر این منطقه طبق توافق مینسک به ارتش اوکراین واگذار شده و لذا عملیات ما نقض این پروتکل نیست.»
رسانه های وابسته به ارتش اوکراین با نشان دادن تصاویری دال بر شلیک راکت از مرکز شهر دونتسک به سوی فرودگاه، عملیات مزبور را واکنشی به این اقدام جدایی طلبان توصیف کرده اند.
درهمین حال جدایی طلبان نیز با اشاره به پروتکل مینسک و واگذاری کنترل دونتسک به آنها، معتقدند فرودگاه مخروبه شهر نیز قاعدتا در محدوده شهر و جزئی از آن است و لذا تلاش آنها برای تصرف این منطقه استراتژیک در تضاد با توافقات قبلی نبوده است.Ver video "عملیات گسترده ارتش اوکراین در محدوده فرودگاه دونتسک"
پیروزی احزاب راست در دور دوم انتخابات محلی
در دور دوم انتخابات استانی فرانسه، جناح راست به پیروزی بزرگی دست یافت.
حزب سوسیالیست از شکست سنگین تری بیم داشت و راستگرایان افراطی جبهه ملی امیدوار بودند برای نخستین بار هدایت یک استان را در اختیار بگیرند، اما راستگرایان فرانسوی رقبای افراطی خود را شکست دادند.
به این ترتیب محافظه کاران کنترل ۶۶ شورای محلی را در اختیار گرفتند و سوسیالیست ها، با از دست دادن ۲۵ استان، کنترل تنها ۳۴ استان را حفظ کردند.
نیکولا سارکوزی رییس جمهوری سابق و متحدان حزب «اتحاد برای جنبش مردمی» موسوم به «او ام پ» می گویند شکست سوسیالیست ها نشان می دهد که مردم خواهان تغییر سیاست های فرانسوا اولاند رییس جمهوری هستند.
آقای سارکوزی گفت: «به آماده سازی پروژه جمهوری و تغییر حزب سیاسی حاکم سرعت می بخشیم. این پروژه شرط لازم برای احیای کشور و پایان این پسروی است که عقب افتاده ترین نوع سوسیالیسم در اروپا، از سه سال پیش، ما را در آن فرو برده است.»
برای احزاب راست، این انتخابات آزمون مهمی برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۷ به حساب می آید.
با اینکه تنها پنجاه درصد از مردم فرانسه در این انتخابات شرکت کردند، مانوئلVer video "پیروزی احزاب راست در دور دوم انتخابات محلی"
مستندی از «امی واینهاوس» خشم خانواده او را برانگیخت
فیلم مستندی درباره امی واینهاوس، خواننده بریتانیایی که اول مرداد سال ۱۳۹۰ بر اثر مسمویت الکلی درگذشت واکنش منفی پدر او را برانگیخته است. میچل واینهاوس، مستند سینمایی درباره زندگی غم انگیز دخترش را دروغین و غیر واقعی دانسته است.
خانواده واینهاوس در ابتدا و پس از تماشای نسخه اولیه این فیلم مستند تلاش کردند که جلوی انتشار آن را بگیرند اما آنها از جمله جنیس، مادر امی، تنها اجازه دادن نظری مشورتی داشتند و حق تائید یا رد مستند را نداشتند.
کارگردان این فیلم آصف کاپادیا است که برای مستند «سنا» درباره آیرتون سنا، راننده سابق فرمول یک، برنده جایزه بفتا شده بود.
پدر امی از اینکه این فیلم، او و رای کوزبرت، مدیر سابق امی و بلیک فیلدر سیویل، شوهر سابق او را به عنوان خائنان به او معرفی می کند شکایت دارد.
میچل واینهاوس می گوید: «آنها تلاش کردند یک فیلم هالیوودی جنجالی بسازند و فراموش کردند که این یک مستند است. در نتیجه فیلم دارای یک قهرمان است و خائنانی دارد که من، ری و بلیک هستیم. در پایان فیلم، قهرمان که امی است می میرد. آنها به عمد من را در بدترین حالت نشان داده اند و چیزهایی گفته اند کهVer video "مستندی از «امی واینهاوس» خشم خانواده او را برانگیخت"
مردم بوداپست علیه سیاستهای ضدمهاجر اوربان تظاهرات کردند
هزاران نفر از مردم شهر بوداپست روز یکشنبه در اعتراض به سیاست های ضدمهاجر ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان تظاهرات کردند. تظاهرات کنندگان خواهان اصلاح رفتار پلیس و دولت در مقابل مهاجرانی هستند که تلاش می کنند از طریق این کشور خود را به اروپای غربی برسانند.
یکی از این معترضان می گوید: «وجدانم به من اجازه نمی دهد که دست روی دست بگذارم و کاری نکنم. این حداقل کاری است که می توانم برای متوقف کردن رفتارهایی که با پناهجویان می شود، انجام بدهم.»
تظاهرات کنندۀ دیگری نیز با اشاره به اینکه خود وی نیز یک فرد خارجی است، می گوید: «من از هفت سال پیش در مجارستان زندگی می کنم. من هم یک مهاجر هستم، یک مهاجر قانونی چون خوش شانس بودم. امروز برای نشان دادن همبستگی ام با این مهاجران درمانده به اینجا آمده است. رفتار دولت با آنها غیرانسانی است.»
دولت مجارستان برای ممانعت از ورود این مهاجران، اقدام به احداث دیواری از سیم خاردار به طول ۱۷۵ متر در مرز این کشور با صربستان کرده است.
خبرنگار یورونیوز از محل این تظاهرات در بوداپست می گوید: «امروز تظاهرات کنندگان یک پیام روشن به اروپا و دنیا فرستادند. کسانی کVer video "مردم بوداپست علیه سیاستهای ضدمهاجر اوربان تظاهرات کردند"
اولاند: اگر در پاریس برای مقابله با تغییرات آب و هوایی تصمیم گیری نشود دیر است
دو ماه مانده به کنفرانس سازمان ملل در مورد تغییرات آب و هوایی که قرار است در پاریس برگزار شود، فرانسوا اولاند، رییس جمهوری فرانسه، در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک، از رهبران جهان خواست تعهدات خود در مورد مبارزه با تغییرات آب و هوایی را تسریع بخشند.
او گفت: “ممکن است برخی به من بگویند این موضوعی است که می تواند بعدا و در یک کنفرانس دیگر در مورد آن تصمیم گیری شود اما من با اطمینان به شما می گویم اگر در پاریس به تصمیمی نرسیم، برای جهان بسیار دیر خواهد بود.”
فشار جامعه بین المللی بر هند برای کاهش تولید گازهای گلخانه ای خود بعنوان کشوری که سومین تولید کننده این گازها در جهان است، افزایش یافته است.
اما هند از کشورهای صنعتی که میزان تولید گازهای گلخانه ای آنها به نسبت جمعیتشان از این کشور که سیصد میلیون نفر از ساکنان آن بدون برق زندگی می کنند، بیشتر است، خواسته تا تولید این گازها را کاهش دهند.
در عین حال، نارندرا مودی، نخست وزیر هند برای نشان دادن حسن نیت خود، از پنج برابر شدن تولید انرژی خورشیدی در این کشور خبر داده است.Ver video "اولاند: اگر در پاریس برای مقابله با تغییرات آب و هوایی تصمیم گیری نشود دیر است"
شعله ور شدن آتش زیر خاکستر در مقدونیه پس از چهارده سال
این بدترین بحرانی است که از سال ۲۰۰۱ میلادی تاکنون در جمهوری مقدونیه روی داده است. چهارده سال پیش این کشور در آستانه جنگ داخلی قرار داشت. در آن زمان چریکهای آلبانیایی دست به اسلحه برده بودند و با آغاز مجموعه ای از درگیریها خواهان برسمیت شناخته شدن حقوق بیشتری برای اقلیت آلبانیایی این کشور بودند. آلبانیایی تبارها حدود یک چهارم جمعیت ۲.۱ میلیونی جمهوری مقدونیه را تشکیل می دادند.
در آن زمان، موافقتنامه های اوهرید به شش ماه درگیری در این کشور پایان داد و دولتهای غربی نیز امیدوار بودند با نشان دادن چشم اندازی از عضویت این کشور در ناتو و اتحادیه اروپا، بتوانند از تنش های قومی بکاهند و با گسترش اندیشه های لیبرال دموکراسی، اختلافات قدیمی را پایان دهند.
اما در عوض آنچه اکنون مشاهده می شود، ابراز نگرانی عمیق مقامات اتحادیه اروپاست و تصدیق اینکه اوضاع در این کشور بویژه در حوزه حاکمیت قانون، حقوق اساسی و آزادی رسانه ها وخیم است.
افشای رسوایی های مربوط به تقلب انتخاباتی در فوریه گذشته بر پیچیدگی امور افزود. رهبر مخالفان دولت از مجموعه ای از مکالمات تلفنی که بصورت مخفیانه ضبط شده بود پرده برداVer video "شعله ور شدن آتش زیر خاکستر در مقدونیه پس از چهارده سال"
انتخابات زودهنگام یونان قمار سیپراس برای باقی ماندن در قدرت
گزارش تفصیلی
الکسیس سیپراس نخست وزیر یونان با به خطر افتادن یکپارچگی حزبش دعوت به برگزاری انتخابات زودهنگامی کرده که نتیجه اش می تواند برای او ریسک بزرگی باشد. او دلیل استعفای خود را اینگونه بیان می کند: «شما با رای خود نشان می دهید که آیا توافق بدست آمده شرایط مناسبی را برای خروج از بن بست و نجات اقتصاد فراهم می کند و اینکه این توافق می تواند به پروتکل ها و تدابیر سخت ریاضتی پایان دهد یا خیر؟»
پایان دادن به سیاست های ریاضتی شعار انتخاباتی رهبر حزب سیریزا بود که هفت ماه پیش پیروزی او را در ماه ژانویه رقم زد. این ماموریتی بود برای فردی که می رفت تا بر مسند نخست وزیری یونان تکیه زند. سیپراس پس از انتخاب شدن گفت: «به حکم مردم یونان، دور باطل سیاست های ریاضتی در کشور ما بدون شک پایان خواهد یافت.»
اما واقعیت بسیار بی رحم تر از تصور سیپراس بود. پس از رفت و آمد های متعدد به بروکسل و گفتگوهای بدون نتیجه با طلبکاران، دولت او روز بیست و نهم ژوئن برای جلوگیری از روند رو به گسترش فرار سرمایه، بانک ها را تعطیل کرد. بحرانی که باعث شد یونان نتواند در مهلت تعیین شده بدهی خود به صندوق بین المللیVer video "انتخابات زودهنگام یونان قمار سیپراس برای باقی ماندن در قدرت"
ضرب الاجل کره شمالی برای توقف فعالیت بلندگوهای مرزی کره جنوبی
کمیسیون مرکزی ارتش کره شمالی به ریاست کیم جونگ اون، رهبر این کشور ضرب الاجلی ۴۸ ساعته برای توقف تبلیغات بلندگوهای کره جنوبی در مرز دو کشور تعیین کرده است.
از زمان اعلام ضرب الاجل توسط کره شمالی نیروهای کره جنوبی در حالت آماده باش کامل قرار گرفته اند و رئیس جمهور کره جنوبی به نیروهای کشورش اختیار کامل در واکنش نشان دادن به «اقدامات تحریک آمیز» کره شمالی داده است.
تنش در شبه جزیره کره از روز پنجشنبه در پی تبادل آتش بین دو کشور و اعلام وضعیت «شبه جنگی» نیروهای کره شمالی در مرز با کره جنوبی بالا گرفته است.
در همین حال کره جنوبی روز جمعه از دسترسی محدود خود به پارک صنعتی کائسونگ در پی تبادل آتش در مرز دو کره خبر داد. این مجموعه صنعتی به طور مشترک توسط دو کره اداره می شود.
سخنگوی وزیر کره جنوبی در امور اتحاد دو کره گفت: «شرایط خطرناک است و به همین دلیل ما باید مجموعه کائسونگ را با حداقل کارکنان لازم اداره کنیم.»
کره شمالی تهدید کرده است که در صورتی که کره جنوبی نسبت به توقف تبلیغات خود در مرز دو کشور اقدام نکند، دست به اقدام نظامی خواهد زد.
کیم جونگ اون، رهبر کره شمالیVer video "ضرب الاجل کره شمالی برای توقف فعالیت بلندگوهای مرزی کره جنوبی"
واشنگتن برای مذاکره با بشار اسد اعلام آمادگی کرد
جان کری، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که آماده است برای یافتن یک راه حل سیاسی و پایان دادن به بیش از چهار سال جنگ داخلی در سوریه با بشار اسد مذاکره کند.
در این مدت بیش از ۲۲۰ هزار نفر در سوریه کشته شدند، ۴ میلیون نفر به کشورهای همسایه پناه بردند و هرج و مرج بخش عمده ای از کشور را در فرا گرفت.
آقای کری روز یکشنبه قاهره را به مقصد لوزان سوییس برای شرکت در گفتگوهای دوجانبه هسته ای با ایران ترک کرد.
او قبل از عزیمت به سوئیس، طی مصاحبه ای با خبرنگار شبکه «سی بی اس» آمریکا گفت: «هیچ راه حل نظامی وجود ندارد و تنها، راه حل سیاسی مطرح است. اما برای آوردن رژیم اسد پای میز مذاکره، باید این موضوع را برای او روشن کنیم که یک اراده همگانی وجود دارد که به دنبال دستیابی به نتیجه ای سیاسی و تغییر دیدگاه او درباره مذاکره است.»
آقای کری در پاسخ به خبرنگار در این باره که پس شما مایلید با اسد مذاکره کنید، می گوید: «خوب، باید وارد مذاکره شد.»
دولت سوریه تاکنون هیچ واکنشی به سخنان آقای کری نشان نداده است.
مبارزه در اطراف شهر حلب در سوریه میان شورشیان و وفاداران بشار اسد تشدید شده است.Ver video "واشنگتن برای مذاکره با بشار اسد اعلام آمادگی کرد"
ترانه اعتراضی «آسمان آهنین» با صدای چارلی چاپلین تمام می شود
سومین آلبوم پائولو نوتینی با نام عشق سوزان (Caustic Love) در میان پرفروشترین های موسیقی بریتانیا قرار گرفته است.
پائولو نوتینی، تک خوان بیست و هفت ساله اسکاتلندی در این آلبوم، کوشیده تا علاوه بر عشق و دغدغه های شخصی، موسیقی اعتراضی را هم دنبال کند.
ترانه آسمان آهنین (Iron Sky) با سکوت طولانی در آغاز، شنونده را به یاد آهنگهای پینک فلوید در دهه های هفتاد و هشتاد میلادی می اندازد. صدای خشدار و محزون نوتینی، بخوبی از عهده بیان درونمایه اعتراضی این اثر برآمده است.
خواننده، معتقد است که این قطعه و نماهنگ آن، ربطی به یک بحران خاص ندارد. او می گوید: « بسیاری می گویند این قطعه برای استقلال اسکاتلند است، یا برای فلسطین و اوکراین سروده شده، اما واقعیت این است که دنیای ما دائما در حال ظهور و نشان دادن بحران هایی است که این آهنگ می تواند راجع به آن باشد. جنگ برای من یک مبارزه است. ذهنیت جنگ از آنجا شروع می شود که یک گره سیاسی را نتوان با زبان و گفتگو باز کرد.»
آسمان آهنین با تک گویی چارلی چاپلین در سکانس نهایی فیلم دیکتاتور بزرگ به پایان می رسد. دعوت از انسان ها برای مبارزه با نفرت و بازگشت به اراده خویش.
پائولو نوتینی، تور اروپایی خود را برای معرفی این آلبوم، آغاز کرده است.Ver video "ترانه اعتراضی «آسمان آهنین» با صدای چارلی چاپلین تمام می شود"
واکنش ها نسبت به خبرهای مربوط به رشد اقتصادی منطقه یورو
اعلام یک دهم درصد رشد اقتصادی فراتر از ارقام پیش بینی شده در منطقه پولی یورو، به برخی خوش بینی ها و در عین حال ناباوری ها در کشورهای این منطقه دامن زده است. نامتوازن بودن رشد در منطقه یورو به ویژه در کشور هایی مانند یونان مشکلی است که خوش بینی را به زیر سئوال می برد.
یک شهروند یونان می گوید: “ما که آنرا احساس نکردیم. چون چنین می گویند الزاما درست نیست. امیدوارم که اینطور باشد، ولی من نمی بینم.”
آمارهای مربوط به رشد اقتصادی اگر نتوانند قدرت خرید شهروندان را افزایش دهند، اعتماد چنئانی را بر نمی انگیزند.
یک شهروند دیگر می گوید: “ارقام می توانند جعلی باشند، همانگونه که در گذشته بوده اند. این واقعیت را نشان نمی دهد. واقعیت در شماره ها و ارقام نیست. بلکه در جایی است که بتوانی ببینی، مانند اینجا.”
تاثیر پذیری اقتصادهای پیرامونی از دو قدرت اقتصادی بزرگ منطقه یورو یعنی آلمان و فرانسه، ضرورت پیشگامی این قدرت های برتر در انجام اصلاحات عمیق تر را مطرح می کند. نیازی که هنوز در مورد آن تصمیم گرفته نشده است.
مینا آندروا، سخنگوی معاون کمیسیون اروپا می گوید: “این ارقام البته بخش کوچکی از خبرهای خوب هستند، اما جایی برای رضایت از خود باقی نمی گذارد. برای تقویت رشد و بهبود وضع اقتصادی ما همچنان به اقدامات قاطع سیاسی نیاز داریم.”
برخی تحلیل گران اقتصادی و مالی بر ضرورت اصلاحات ساختاری بلندپروازانه و به کار گرفتن همه ابزار ممکن برای تقویت سرمایه گذاری در اروپا تاکید می کنند.
یک کارشناس اقتصاد می گوید: “منطقه پولی یورو برخی مشکلات ساختاری واقعی دارد و یک چراغ درخشان یعنی آلمان که در حال حاضر دچار لکنت زبان است. بنابراین فکر می کنم، ماریو دراگی به سمت ترجیح دادن یک یوروی ضعیف و بنابراین رویارویی با تورم سوق داده می شود. خطر واقعی در مورد از دست دادن یک دهه مانند ژاپن وجود دارد.”
اما ظاهرا مشکلات ساختاری فقط بین کشورهای منطقه نیست، بلکه در داخل اقتصادهای نیرومند نیز به چشم می خورد.
0.20
“ما که آنرا احساس نکردیم. چون چنین می گویند الزاما درست نیست. امیدوارم که اینطور باشد، ولی من نمی بینم.”
0.33
0.43
زن: “ارقام می توانند جعلی باشند، همانگونه که در گذشته بوده اند. این واقعیت را نشان نمی دهد. واقعیت در شماره ها و ارقام نیست. بلکه در جایی است که بتوانی ببینی، مانند اینجا.”
0.55
1.15
مینا آندروا، سخنگوی معاون کمیسیون اروپا می گوید: “این ارقام البته بخش کوچکی از خبرهای خوب هستند، اما جایی برای زضایت از خود باقی نمی گذارد. برای تقویت رشد و بهبود وضع اقتصادی ما همچنان به اقدامات قاطع سیاسی نیاز داریم.”
1.26
1.36Ver video "واکنش ها نسبت به خبرهای مربوط به رشد اقتصادی منطقه یورو"
رازهای زندگی سیندی کرافورد، سوپرمدل و نماد زیبایی
سیندی کرافورد، سوپر مدل آمریکایی با انتشار کتاب زندگینامه اش، تصویری نزدیکتری از خود به مخاطبان داده است.
این کتاب با نام «شدن» ماه سپتامبر در نیویورک رونمایی شد. سیندی کرافورد 49 ساله با اشاره به دلیل نوشتن کتاب می گوید: «افراد مختلفی به من پیشنهاد نوشتن کتابی را داده بودند. ولی خودم نمی دانستم چه نوع کتابی می خواهم بنویسم. چند سال پیش با نزدیک شدن به پنجاه سالگی ام ایده نوشتن بیوگرافی پیش آمد، فکر کردم کتاب می تواند بیانی از خودم و درسهایی که از زندگی گرفتم باشد.»
این کتاب 200 صفحه ای با 150 عکس، مسیر تبدیل شدن او به یکی از نمادهای زیبایی و مدل های برتر را نشان میدهد. سیندی کرافورد از 17 سالگی وارد دنیای مدلینگ شد. دهه هشتاد میلادی و نود میلادی اوج کار حرفه ای او بود.
او درباره توصبه به نوجوان های می گوید: «بهترین توصیه من این است که مهم نیست چه شغلی دارید، مهم این است که کارتان را حرفه ای انجام بدهید. سروقت باشد و همیشه آماده انجام دادن کار، داشتن روحیه همکاری و مشارکت مهم است. حالا ممکن است در مقابل دوربین و یا پشت دوربین باشید.»
سیندی کرافورد سال 2000 با مدلینگ حرفه ای خVer video "رازهای زندگی سیندی کرافورد، سوپرمدل و نماد زیبایی"
بازسازی ویلای سابق آل کاپون
ویلای سابق آل کاپون، تبهکار افسانه ای در سواحل میامی برای تولیدات تصویری و عکاسی و تولید فیلم بازسازی شده است. آل کاپون در دهه ۱۹۲۰ و ۱۹۳۰ در شیکاگو به شهرت رسید.
این ویلا به سبک معماری موسوم به استعماری ساخته شده است و دارای هفت اتاق خواب است و مساحتی ۲۸۰۰ متر مربعی دارد و سال گذشته سرمایه گذاری خصوصی آن را به قیمت ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار یورو خریداری کرد.
دیردر ماری کاپون، برادرزاده آل کاپون که ۷۵ سال دارد فیلمنامه ای درباره زندگی عمویش نوشته است و می گوید که امیدوار است که قسمتهایی از این فیلمنامه در ویلای بازسازی شده عمویش فیلمبرداری شود.
او بخشی از کودکی اش را در این ویلا گذراند و شنا را در آنجا همراه با عمویش یاد گرفت.
برادرزاده آل کاپون با نشان دادن استخر ویلا می گوید: «من در این استخر با او شنا می کردم که در آن زمان استخری از آب شور بود که از دریاچه بیسکین به آن آبرسانی می شد و در نتیجه آب، بسته به جزر و مد بالا و پایین می رفت.»
آل کاپون این ویلا را در سال ۱۹۲۸ و در دوران رکود اقتصادی خریداری کرد. در آن زمان صنعت گردشگری منطقه در پی طوفان سال ۱۹۲۶ صدمه دیده بود و در نتیجVer video "بازسازی ویلای سابق آل کاپون"
انتخابات بریتانیا؛ روز سرنوشت
به زودی مهلت رای گیری انتخابات پارلمانی بریتانیا به پایان می رسد.
بیش از چهل و پنج میلیون نفر واجد شرایط رای دادن هستند و پنجاه هزار شعبه اخذ رای در سراسر کشور دایر شده است.
استقبال از این انتخابات نسبت به دوره های قبل بیشتر بود و حتی در برابر برخی شعبه های رای گیری صف های طولانی تشکیل شد، اتفاقی که در بریتانیا نادر است.
بیشترین میزان اخذ رای الکترونیکی نیز در این انتخابات ثبت شده است.
بر اساس نظر سنجی ها، رقابت بین دو حزب محافظه کار و کارگر بسیار نزدیک است و به احتمال قوی هیچیک از این دو گروه نخواهند توانست اکثریت مطلق آراء را به دست بیاورند.
همچنین سنجش افکار عمومی نشان می دهد که حزب ملی اسکاتلند به رهبری نیکولا استروجن احتمالا می تواند پنجاه و سه کرسی پارلمان را به دست بیاورد.
لیبرال دموکرات ها نیز احتمالا هشت و هشت دهم درصد آرا به خود اختصاص می دهند و بیست و یک کرسی را از آن خود می کنند.
اما حزب ضد اروپایی استقلال بریتانیا یا یوکیپ به رهبری نایجل فاراژ احتمالا سه کرسی را در پارلمان به دست خواهد آورد.
نتایج اولیه شمارش آراء از ساعت یک و نیم بامداد به وقت ایراVer video "انتخابات بریتانیا؛ روز سرنوشت"
پاپ فرانچسکو: مهاجران خطرناک نیستند بلکه در خطرند
پاپ فرانچسکو، رهبر کاتولیکهای جهان روز شنبه در واتیکان با بیش از چهارصد کودک که در میان آنها گروهی از کودکان نجات یافته در دریای مدیترانه نیز حضور داشتند، ملاقات کرد.
او در این ملاقات جلیقه نجاتی را نشان داد که یکی از امدادگران داوطلب در ایتالیا چهارشنبه گذشته به او داده بود.
به گفته پاپ این امدادگر در هنگام دادن این جلیقه گریه می کرد و می گفت: «پدر، این جلیقه نجات دختر کوچکی است. این دختر در میان امواج دریا بود و من نتوانستم او را نجات دهم و اکنون تنها جلیقه اش برایم باقی مانده.»
پاپ در این روز تاکید کرد که مهاجران خطر نیستند بلکه در خطر قرار دارند.
بنا بر اعلام مقامات ایتالیا، از ابتدای سال جاری میلادی تا کنون دست کم ۱۳۰۰ مهاجر در دریای مدیترانه غرق شده اند و شمار کودکان مهاجری که والدینشان را در راه از دست داده اند و به تنهایی وارد خاک اروپا می شوند نیز بیش از سال گذشته است.
به گفته جیووانا دی بندتو، سخنگوی سازمان غیردولتی صندوق نجات کودکان در ایتالیا تا کنون دست کم ۶۱۰۰ مهاجر زیر سن قانونی و با میانگین سنی ۱۴ تا ۱۷ سال وارد اروپا شده اند. همچنین امدادگران بطور فزاینده شاهVer video "پاپ فرانچسکو: مهاجران خطرناک نیستند بلکه در خطرند"
نمایشگاهی از آثار هنرمندان جریان صفر آلمان
جریان هنری موسوم به صفر، جریانی پیشرو پس از جنگ جهانی دوم در آلمان بود که هنر را به حیطه های جدیدی برد. نمایشگاهی در برلین این جریان آلمانی را گرامی داشته است و گلچینی از آثار این جریان در طول زمان را نمایش داده است.
در جریان صفر، هنرمند روی نور و تحرک تمرکز می کند و به دنبال دادن امیدی تازه به هنر بعد از سالهای تیره پس از جنگ جهانی دوم است.
این نمایشگاه در سه هزار متر مربع برگزار شده است و جریان صفر را از زمان ظهورش در سال ۱۹۵۷ میلادی تا یک دهه بعد در سال ۱۹۶۷ میلادی دنبال می کند. این جریان هنری از شهر دوسلدورف آلمان آغاز شد اما سریع به شهرتی جهانی رسید.
دانیل بیرنبائوم، نماینده بنیاد صفر می گوید: «آنها وقتی کارشان را شروع کردند می خواستند از صفر شروع کنند. این دوره ای بود که پس از جنگ جهانی دوم فرهنگ آلمان ورشکست شده بود، دوره ای که کسی نمی دانست از کجا و چگونه کار را شروع کند و این یکی از آن لحظاتی بود که آنها هنر را از ابتدا آغاز کردند. ممکن است بگویند که آنها تمام افکار سنتی نقاشی را پشت سر گذاشتند. آنها دیگر نور را نقاشی نمی کردند بلکه خود نور را نشان می دادند.»
هنرمVer video "نمایشگاهی از آثار هنرمندان جریان صفر آلمان"
دعوت `شهروندان فرانسه` به جهاد در ویدئوی جدید داعش
اعضای گروه «خلافت اسلامی»، داعش، روز چهارشنبه (۱۹ نوامبر) با انتشار ویدئویی با عنوان «منتظر چه هستید؟» از هموطنان مسلمانان خود می خواهند تا با مهاجرت به عراق و سوریه به آنان بپیوندند.
سه جوان در این ویدئو که درستی آن لزوما مورد تایید یورونیوز نیست با سوزندان پاسپورتهای دولت فرانسه به زبان فرانسه و بزغم خود از هم مسلکانشان می خواهند تا اگر نمی توانند به آنان بپیوندند در کشور محل اقامتشان «جهاد» کنند و به هر طریقی که می توانند «کفار» را هدف بگیرند.
در این ویدئوی حدوداً هفت دقیقه ای تصاویر تکان دهنده سربریدن چند روز پیش گروگان آمریکایی و سربازان سوری دوباره گنجانده شده است.
از «میکائیل دوس سانتوس» و «ماکسیم اُشار» هر دو ۲۲ ساله و شهروند فرانسه بعنوان جلادان داعش نامبرده می شود که در سر بریدن گروهی گروگانان شرکت داشتند.
گمان می رود حدود یک هزار تبعه فرانسه با هدف پیوستن به داعش وارد عراق و سوریه شده اند.
بخش دیگری از این ویدئو تصاویر کشتار سربازان عراقی و شیعیانی است که داعشی ها رافضی می نامندنشان و ریختن خونشان را مباح می دانند.
تصاویر یاد شده پس از صحنه بمباران منطقه ای مسکونی توسط هواپیمایی جنگی و نشان دادن افراد غیرنظامی غرق در خون قرار داده شده است.Ver video "دعوت `شهروندان فرانسه` به جهاد در ویدئوی جدید داعش"
معرفی فیلمهای جشنواره کن؛ نقش زنان در فیلمها
صدایی بلندتر از بمب ها
مراسم بزرگداشت یک عکاس زن معروف که سه سال درگذشته، سبب می شود که پسر بزرگش جونا به خانه پدری برگردد. او ناچار می شود مدتی را با پدرش و برادر کوچکترش کنراد که سالها از خانه دور بوده است سپری کند. پدر نومیدانه سعی می کند به دو پسرش نزدیکتر شود، اما هر سه آنها هنوز درگیر آنند که خود را با خاطره تنها زن خانواده آشتی دهند. مادر خانواده که یک عکاس جنگی معروف بوده است، سه سال پیش به شکلی نامنتظره در گذشته است.
فیلم انگلیسی زبان «صدایی بلندتر از بمب ها» ساخته کارگران نروژی یواکیم تریر است. برخی از منتقدان فیلم را به نمایش تصویری کلیشه ای از زنان قهرمان متهم کرده اند. یعنی زنانی که با ثبت تصویر زنان روبسته در خاورمیانه و همچنین منفجر شدن افراد بی نام و نشان، و قرار دادن آن تصاویر در مقابل بی اعتنایی و سردی جامعه غربی، انتظار تشویق شدن دارند. امسال ژولیت بینوش هم در نقش یک عکاس جنگی حضور داشت که فیلم او نیز چندان مورد پسند منتقدان واقع نشد.
آدمکش
داستان این فیلم که ساخته یک کارگردان تایوانی است، در چینِ قرن نهم می گذرد. دختر کوچک یک ژنرال برای تربیت به یک راهبه سپرVer video "معرفی فیلمهای جشنواره کن؛ نقش زنان در فیلمها"
ادامه تنش در مرزهای کره شمالی و کره جنوبی
تلویزیون کره شمالی روز جمعه دستور کیم جونگ اون، رهبر این کشور مبنی بر حالت آماده باش ارتش در مرزهای این کشور با کره جنوبی را پخش کرد.
در همین حال، یکی از مقامهای بلند پایه ارتش کره شمالی گفت: «شواهد بچه گانه کره جنوبی پر از دروغ و داستان پردازی است. هدف آنها براندازی عقیده و نظامی است که ملت ما خودش آنرا انتخاب کرده و سربازان ما از آن با خونشان پاسداری می کنند. آنها می خواهند قدرت و کشور ما را بگیرند.»
در همین حال رئیس جمهوری کره جنوبی در جمع فرماندهان ارتش این کشور گفت: «ارتش باید عکس العمل سریع نسبت به دیگر اقدامات تهدید آمیز کره شمالی نشان دهد. در صورت بروز چنین امری، از شما می خواهم نخست وارد عمل شوید و سپس نسبت به گزارش آن اقدام کنید.»
تنش اخیر میان دو کره از زمانی اوج گرفت که کره جنوبی بلندگوهای تبلیغاتی در مرز میان دو کشور را دوباره به کار انداخت. گفته می شود گلوله باران مناطق مرزی کره جنوبی توسط نظامیان کره شمالی برای هدف قرار دادن این بلندگوهای تبلیغاتی صورت گرفته است. با اینحال، کره جنوبی مجروح شدن دو نظامی خود بر اثر انفجار مین های کار گذاشته شده از سوی کره شمالی راVer video "ادامه تنش در مرزهای کره شمالی و کره جنوبی"
کنگره رهبران ادیان در قزاقستان جهت مقابله با افراط گرایی
خشونت به نام دین به موضوعی اضطراری در سطح جهان تبدیل شده و بحث زیادی در مورد نحوه مقابله با آن در گرفته است.
کنگره اخیر رهبران مذهبی جهان در آستانه، پایتخت قزاقستان نمونه ای از تلاشهای انجام شده برای یافتن راه حل های این مشکل است.
بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد در این کنگره گفت: «معضل خشونت به نام دین نیازمند اقدام هماهنگ دولتها، اجتماعات مذهبی، جامعه مدنی و رسانه ها است.»
یکی از نگرانی های موجود این است که نیروهای امنیتی اغلب در مبارزه با افراط گرایی تنها هستند.
سید محمد موسوی، از اعضای لیگ اسلامی جهانی اهل بیت می گوید: «ما باید با ریشه های آن مقابله کنیم که ریشه آن هم در نوعی جهان بینی است که با کج فهمی از دین گسترش یافته است. راه حل تنها حملات امنیتی و نظامی نیست. خیر، ما باید از طریق مقابله با این جهان بینی غلط با آن مبارزه کنیم.»
این امر به معنای رد علنی پیام های افراط گرایانه توسط ادیان و نشان دادن الگوهایی از روابطشان، چه درونی و چه با یکدیگر است.
خالد عکاشه، از اعضای شورای گفتگو بین ادیان در واتیکان می گوید: «آنچه ما می گوییم و تدریس می کنیم و می نویسیم و وعVer video "کنگره رهبران ادیان در قزاقستان جهت مقابله با افراط گرایی"
رویارویی مجدد معترضان و دولت در هنگ کنگ
رویارویی مجدد معترضان و دولت در هنگ کنگ
همزمان با آغاز بررسی طرح اصلاحات انتخابات در هنگ کنگ که سال گذشته اعتراض های گسترده ای را در میان ساکنین این منطقه به همراه داشت، مخالفان این طرح روز چهارشنبه برای نشان دادن اعتراض خود به سیستم انتخاباتی باردیگر به خیابان ها آمدند.
جنبش اعتراضی موسوم به «چتر» ده ها هزار دمکراسی خواه را سال گذشته برای مدت هفتاد و نه روز به خیابانهای هنگ کنگ کشاند. این جنبش در اعتراض به طرح پیشنهادی مربوط به انتخاب حاکم هنگ کنگ که از سوی پکن حمایت می شود به راه افتاده است.
در حال حاضر انتخاب رئیس دولت منطقه ای در هنگ کنگ که از آن به عنوان «شورای اجرایی» نام برده می شود توسط یک کمیته ویژه هزار و دویست نفره انجام می گیرد. اغلب این افراد تحت نفوذ و یا از حامیان پکن هستند.
بر اساس طرح اصلاحی انتخابات که اعتراض های گسترده را به همراه داشته است سه نامزد از سوی کمیته انتخاباتی معرفی می شوند و حدود پنج میلیون ساکن هنگ کنگ با رای خود یک نفر را از میان سه نامزدِ معرفی شده برای ریاست دولت منطقه ای بر می گزینند.
در واقع با توجه به نفوذ مقامات چینی در میان اعضای کمیVer video "رویارویی مجدد معترضان و دولت در هنگ کنگ"
کمک خلبان ایرباس سقوط کرده در جستجوی «شهرت و تغییر سیستم»
ماریا، دوست دختر سابق «آندره آس لوبیتس»، کمک خلبان هواپیمای ایرباس شرکت هواپیمایی جرمن وینگز که عمدتا باعث سقوط این هواپیما شد در مصاحبه با روزنامه بیلت سخنان لوبیتس را به یاد می آورد که به او گفته بود روزی دست به کاری می زند که «سیستم را تغییر دهد» و با این کار «همه مردم نامش را خواهند شناخت و آنرا به خاطر خواهند سپرد.»
تحقیقات نشان می دهد این کمک خلبان آلمانی دچار بیماری افسردگی بوده و در زمانی که خلبان هواپیما از کابین خارج شده، با قفل کردن در کابین مانع بازگشت خلبان شده است. او سپس با فشار دادن دکمه کاهش ارتفاع عمدا هواپیما را بسمت سقوط هدایت کرده است.
کلنل پاتریک تورون، از نیروهای ژاندارمری فرانسه می گوید: «ما بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ شی جمع کرده ایم که متخصصان هنوز در آزمایشگاه پزشکی قانونی در حال کار روی آنها هستند. در اینجا پزشکان هر قطعه ای که می تواند در شناسایی هویت افراد کمک کند را بررسی می کنند و در بخش ویژه ژنتیکی با اطلاعات بدست آمده از قربانیان مورد مقایسه قرار می دهند تا هویت آنها شناسایی شود.»
این هواپیمای ایرباس با ۱۵۰ مسافر از بارسلون راهی دوسلدورف آلمان بود که به دلایلیVer video "کمک خلبان ایرباس سقوط کرده در جستجوی «شهرت و تغییر سیستم»"
سفیران روسیه و اوکراین رو در روی هم در واشنگتن
در حالی که پارلمان اوکراین روز سه شنبه لایحه پیشنهادی پترو پوروشنکو، رئیس جمهوری مبنی بر حضور صلحبانان بین المللی در شرق این کشور را به تصویب رساند، سازمان امنیت و همکاری اروپا در واشنگتن در جلسه ای سفیران روسیه و اوکراین را در کنار هم نشاند تا شاید فضای حاکم بر روابط دو کشور را اندکی تلطیف کند.
تلاشی بی نتیجه که در آن هر دو طرف یکدیگر را به خشنوت متهم کردند.
سرگی کیسلیاک، سفیر روسیه در ایالات متحده آمریکا بار دیگر کی یف را به خشونت علیه مردم اوکراین متهم کرد و گفت : «در ارتباط با آنچه بعنوان تجاوز از سوی روسیه معرفی می شود باید گفت در حقیقت این موضوع بیشتر مربوط به دولت اوکراین و علیه مردم این کشور است. من باید به همکارانم توصیه کنم که در نشان دادن آنچه در واقعیت رخ می دهد تحریف نکنند. نیروهای دولتی اوکراین شهروندان را می کشد.»
الکساندر موتسیک، سفیر اوکراین در ایالت متحده آمریکا از این اظهارات خشمگین شد و در پاسخ به ادعای همتای روسش گفت: «این افسانه ای است که کرمیلن آن را پرورانده و با هدف مشکل زایی برای اوکراین دائما به آن متوسل می شود. کرملین یک اوکراین مستقل، یک اوکراین دموکVer video "سفیران روسیه و اوکراین رو در روی هم در واشنگتن"
پرتغال؛ هوادار فوتبال مقابل چشمان کودکانش مورد ضرب و شتم پلیس قرار گرفت
دادستانی پرتغال اعلام کرد در حال بررسی رفتار مامور پلیسی است که روز یکشنبه در خارج از استادیوم فوتبال شهر گیمارش مردی را در مقابل کودکان خود و پدر بزرگشان مورد ضرب و شتم قرار داد.
اداره پلیس پرتغال هم می گوید تحقیقاتی را در باره این پرونده آغاز کرده است.
جوزه ماگالیاش در مصاحبه ای گفت که رفتار او تحریک آمیز نبوده و قربانی خشونت بی رویه پلیس شده است.
وی گفت: «آنچه من گفتم، با اشاره به سکوهای استادیوم، این بود که بهتر است او نگران آنچه در داخل می گذرد باشد، چون آنجا آشوب است. من در حال توضیح دادن بودم و می گفتم که این وضعیت باید حل شود و فکر می کنم در این لحظه بود که او به من حمله کرد.»
تصاویر ویدیویی منتشر شده از این حادثه نشان می دهد که این مرد به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفته و سپس در حالی که با دستبند از محل برده می شود، ماموران دیگری جلوی کودک گریان او را گرفته اند که نام پدرش را صدا می زند.
جوزه ماگالیاش در ادامه گفت: «تنها چیزی که گونسالو، پسر کوچکم در خانه به من گفت این بود که بابا، اگر من تشنه نبودم این مشکل پیش نمی آمد. این دلیلی است که او به آن اشاره می کند و خود راVer video "پرتغال؛ هوادار فوتبال مقابل چشمان کودکانش مورد ضرب و شتم پلیس قرار گرفت"
پایتخت اسکاتلند، یک روز قبل از همه پرسی استقلال
در آخرین روز تلاشها برای جلب نظر مردم اسکاتلند، الیسدر سنفورد با جوانا گیل، گزارشگر یورونیوز از ادینبورگ مصاحبه کرد.
الیسدر سنفورد: جوانا، از حال و هوای حاکم بر شهر با ما بگو.
جوانا گیل: جو حاکم بر اینجا بسیار تبدار است. کمتر از 24 ساعت به آغاز همه پرسی زمان باقی مانده است. به همین دلیل فعالان انتخاباتی در هر دو طرف آخرین تلاشهای خود را به کار می بندند تا افرادی را که هنوز تصمیم نگرفته اند به طرف خود جلب کنند. من با چند نفر امروز صحبت می کردم که هنوز با تبلیغات هیچ یک از دو گروه قانع نشده اند. ما روز بسیار فشرده ای را در پایتخت اسکاتلند در پیش رو داریم. برای هر دو طرف.
الیسدر سنفورد: کمتر از 24 ساعت مانده به رای گیری، چند نفر هنوز تصمیم نگرفته اند؟
جوانا گیل: به گفته کارشناسان بین هشت تا ده درصد افراد واجد شرایط برای رای دادن، هنوز تصمیم قطعی نگرفته اند. اینها همان دسته ای هستند که رایشان سرنوشت ساز است. چرا که نظرسنجیها نشان می دهد که 51 درصد مخالف استقلال اسکاتلند هستند و 49 درصد حامی استقلال هستند. رقابت همچنان شانه به شانه پیش می رود. نظرسنجیها نشان می دهند که افرادی که هننوز تصمیم نگرفته اند می توانند نتیجه آرا را عوض کنند و اغلب آنها زنان هستند. از طرفی زنان رای دهنده معمولا کمتر اهل ریسک پذیری هستند. آنها نمی خواهند در مسائلی مانند واحد پول ریسک کنند. یا در مسائلی مثل نظام خدمات درمانی. به همین دلیل آنها ممکن است به طرف رای نه تمایل پیدا کنند. اما در این مرحله واقعا نمی توانیم با قطعیت چیزی را بگوییم. من با هر کارشناسی که صحبت می کردم، فقط می توانست درباره نتیجه همه پرسی حدس بزند.
الیسدر سنفورد: آیا حس تاریخ سازی در این رخداد وجود دارد؟ این که اگر نتیجه همه پرسی هر چه باشد، راه بازگشت نیست. این رایی است که هر کس فقط یک بار در طول عمر خود می تواند بدهد. رایی که چهره کشور، چهره اسکاتلند و بریتانیا را برای همیشه عوض می کند.
جوانا گیل: القای چنین حسی هدف رهبران دو سوی همه پرسی است. دیوید کامرون، سخنرانی احساسی داشت و به مردم گفت که آری به استقلال منجر به جدایی و طلاق تلخ اسکاتلند می شود. او نزدیک بود که گریه کند. به طور مشابه الکس ساموند، وزیر اول اسکاتلند گفت که راه برگشتی وجود ندارد و این بختی است که در اختیار یک نسل قرار گرفته است تا نظر خود را درباره استقلال کشور ثبت کند. او مدت زیادی با حزب ملی اسکاتلند بوده است و برای رسیدن به چنین نقطه ای زمان زیادی صرف کرده است. به همین دلیل حس تاریخ سازی بزرگی بر این همه پرسی حاکم است. اسکاتلندیها بخوبی از این موضوع آگاه هستند و به نظر من به همین دلیل هنوز شمار زیادی از مردم اسکاتلند تصمیم قطعی نگرفته اند. حتی خیلی ها می گویند که رای نمی دهند، چرا که به نظر آنها رای دادن مسئولیت سنگینی را به دوش آنها می گذارد.Ver video "پایتخت اسکاتلند، یک روز قبل از همه پرسی استقلال"
اعلام آمادگی روسیه برای کمک به ناسا
در پی انفجار یک موشک ترابری در ویرجینیای آمریکا، آژانس فضایی روسیه برای کمک به ناسا در ارسال محموله اش، اعلام آمادگی کرد.
این موشک حامل مواد غذایی و تجهیزات و سه شنبه شب بوقت محلی عازم ایستگاه بین المللی فضایی بود.
ناکامی ناسا در ارسال محموله به ایستگاه فضایی بین المللی در حالی رخ داد که روسیه، درست چند ساعت بعد، از انجام یک عملیات مشابه سربلند بیرون آمد.
«روسکوموس» موفق شد یک موشک ترابری تدارکاتی شامل حدود دو و نیم تن مواد غذایی، سوخت و تجهییزات را از پایگاه فضایی «بایکونور» قزاقستان به فضا پرتاب کنند.
آژانس فضایی روسیه اعلام کرده در صورت تمایل آمریکا، آمادگی دارد به این کشور در ارسال محموله اش به فضا کمک کند.
تصاویری که از درون یک
هواپیما فیلمبرداری شده، نشان می دهد این حادثه چگونه لحظاتی پس از پرتاب «آنتارس»، متعلق به شرکت خصوصی «اوربیتال ساینسز» از سکو اتفاق افتاده است.
فرانک کولبرتسون، معاون اجرایی این شرکت در واکنش به این حادثه گفت: «از دست دادن این موشک و محموله آن، شرایط سختی را بوجود آورده ولی با توجه به اینکه به هیچ کسی آسیبی نرسید، حادثه خیلی هم ناگوار نیست و از این بابت خوشحالیم. نکات ایمنی هم در بالا و هم روی زمین، آنطور که باید، در نظر گرفته شده بودند لذا خسارات وارده فقط مادی هستند.»
این نخستین حادثه از زمانی است که ناسا ارسال محموله به فضا را به شرکت های خصوصی واگذار کرده است.Ver video "اعلام آمادگی روسیه برای کمک به ناسا"
دولت استرالیا درباره نواقص قوانین امنیتی تحقیق می کند
حادثه گروگانگیری مرگبار روز دوشنبه در استرالیا نشان داد که قوانین جدید امنیتی در این کشور که در ماه اکتبر و با هدف جلوگیری از افراطی گری وضع شده بود نتوانست مونس هارون، گروگانگیر و روحانی خودخوانده ایرانی تبار را از اقدام خود باز دارد.
مقامات ایران ادعا می کنند او که به کلاهبرداری و مشارکت در قتل همسرش و دهها مورد آزار جنسی در استرالیا متهم بوده، در سال ۱۹۹۰ از ایران خارج شده و پلیس ایران ۱۴ سال پیش از استرالیا استرداد وی را خواسته بود، اما کانبرا به این درخواست پاسخ منفی داده بود.
تونی آبوت، نخست وزیراسترالیا روز چهارشنبه با تاکید بر ضرورت تحقیقات در در مورد کاستی های امنیتی در قوانین استرالیا گفت: «ما باید بدانیم چرا عامل این گروگانگیری وحشتناک اقامت دائم استرالیا را داشته و چطور این همه سال به این راحتی در جامعه رفت و آمد و ما باید بدانیم این فرد با مجوز اسلحه چه می کرده است.»
صدها شهروند استرالیایی با قرار دادن دسته های گل در مقابل کافه «لینت» محل وقوع حادثه گروگانگیری، به دو استرالیایی کشته شده ادای احترام کردند.
در جریان حادثه روز دوشنبه، ۱۷ تن در این کافه ساعتها در گروگان بودند که در جریان یورش پلیس، دو تن از آنها، توری جانسون ۳۴ ساله، مدیر کافه لینت، و کاترینا داوسون، وکیل ۳۸ ساله و مادر سه فرزند، نیز جان خود را از دست دادند.
گروگانگیر نیز هدف گلوله پلیس قرار گرفت و از پای درآمد.Ver video "دولت استرالیا درباره نواقص قوانین امنیتی تحقیق می کند"
شادمانی رومانیایی ها از پیروزی کلاوس یوهانیس در انتخابات ریاست جمهوری
در ساعات پایانی روز یکشنبه، خبر شکست ویکتور پونتا، نخست وزیر رومانی در انتخابات ریاست جمهوری این کشور، بسیاری از مخالفان دولتش را به خیابانهای بخارست، پایتخت کشاند. آنها تا پاسی از شب در کنار کلاوس یوهانیس، نامزد پیروز انتخابات باقی مانده و به جشن و پایکوبی پرداختند.
آقای یوهانیس پس از اعلام نتایج انتخابات گفت: «اکنون، ۲۵ سال پس از انقلاب، مردم خانه هایشان را ترک کردند تا برای حق رای خود بجنگند.»
آخرین نتایج رسمی شمارش آرا نشان می دهد کلاوس یوهانیس، نامزد پیروز در انتخابات توانسته است ۵۴.۸ درصد آرا و ویکتور پونتا، نخست وزیر رومانی تنها با تفاوتی کمتر از هشت درصد، ۴۵.۲ درصد آرا را کسب کند.
میزان مشارکت مردم در انتخابات امسال ۶۴ درصد بوده که بالاترین میزان طی هجده سال اخیر محسوب می شود. جوانان و مهاجران، بخش بزرگی از رای دهندگان این انتخابات را تشکیل می دادند.
نخست وزیر رومانی پس از اعلام نتایج شمارش آرا گفت: «از همه رومانی هایی که رای داده اند سپاسگزارم. حق همیشه با مردم است. به آقای یوهانیس برای این پیروزی تبریک می گویم. من و همکارانم تا زمانی که در سمتهای دولتی خود هستیم، به وظایفمان در مقابل کشور عمل خواهیم کرد.»
مشکلات اقتصادی رومانی منجر به انتقاد بخش قابل توجهی از مردم این کشور نسبت به عملکرد دولت آقای پونتا شده بود. یکشنبه شب، پیش از اعلام نتایج شمارش آرا، بسیاری از مخالفان سیاستهای ویکتور پونتا در بخارست به خیابانها آمدند و با سر دادن شعارهایی علیه دولت، خواهان استعفای او شدند.Ver video "شادمانی رومانیایی ها از پیروزی کلاوس یوهانیس در انتخابات ریاست جمهوری"
راهپیمایی جهانی فعالان محیط زیست برای مقابله با تغییرات آب و هوایی
در آستانه برگزاری نشست سازمان ملل متحد درباره تغییرات آب و هوایی، طرفداران محیط زیست در چهار گوشه جهان با برپایی راهپیمایی خواستار اقدام فوری دولت ها برای مقابله با تغییرات آب و هوایی شدند.
قرار است نشست سران ملل متحد برای مقابله با تغییرات آب و هوایی سه شنبه در نیویورک برگزار شود.
در نیویورک راهپیمایی بزرگی با حضور دهها هزار نفر از جمله بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد و لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه برگزار شد. بان کی مون درباره جدی بودن خطر دگرگونی های جوی گفت: «تغییرات آب و هوایی یک مساله تعیین کننده زمان ما است. هیچ وقتی برای از دست دادن نداریم. اگر همین حالا اقدام نکنیم، بعدا هزینه بسیار بیشتری خواهیم پرداخت.»
در ریو دو ژانیروی برزیل، هزاران نفر زیر ریزش شدید باران با شعار «تغییر در منابع سوختی و جایگزینی انرژی های پاک به عنوان تنها راه حل»، راهپیمایی کردند.
در شهر برلین، پایتخت آلمان هم طرفدارن محیط زیست و به ویژه فعالان حزب سبز، از دولتمردان این کشور خواستند تا سیاست خود برای جایگزینی انرژی های فسیلی را شتاب بخشد.
یکی از سازماندهندگان راهپیمایی برلین گفت: «معتقدیم که نشست ملل متحد درباره تغییرات آب و هوایی، بسیار مهم است. به همین دلیل است که می خواهیم یک پیام سیاسی برای آن بفرستیم. می خواهیم به حرفمان گوش کنند و به سیاستمداران هم نشان دهیم که موظفند کاری برای محیط زیست انجام دهند.»
راهپیمای روز یکشنبه که از سوی سازماندهندگان «رژه مردم برای آب و هوا» نامگذاری شده بود، به کشورهای صنعتی غرب محدود نبود و در ۱۶۱ کشور، از جمله افغانستان و بلغارستان هم برگزار شد.Ver video "راهپیمایی جهانی فعالان محیط زیست برای مقابله با تغییرات آب و هوایی"
جنیفر لارنس و جولیا مور زنان قدرتمند آخرین فیلم "عطش مبارزه"
“عطش مبارزه، زاغ مقلد” بخش اول، فیلم علمی تخیلی از مجموعه فیلم های “عطش مبارزه” یا “هانگر گیم” است. در این فیلم، صحنه ها خشونت بیشتری می یابند و در عین حال قهرمانی و مقاومت برجسته تر می شود. مردم ایالت سیزدهم بر علیه حکومت مرکزی شورش می کنند و از جنگ با یکدیگر سر باز می زنند.
جنیفر لارنس بازیگر نقش کتنیس قبول ندارد که خشن تر شدن موضوع می تواند باعث از دست دادن تماشاچی شود.
این هنرپیشه برنده جایزه اسکار در کنفرانسی در لندن بمناسبت اولین نمایش فیلم، در پاسخ به این سؤال که آیا تیره تر شدن موضوع در فیلم جدید برای بیینندگان جوان سنگین نیست؟ گفت: “ما به سفر کتنیس ادامه می دهیم، داستان، دیگر بر محور اجتناب از مبارزه نمی گردد بلکه وارد یک جنگ واقعی بین ایالت 13 و حکومت مرکزی می شویم. یعنی داستان به نحوی تاریک تر می شود.از نظر صحنه هم، چون بیشتر در زیرزمین های ایالت سیزده هستیم ولی به هرحال سفر او را دنبال می کنیم.”
عطش مبارزه که بر اساس کتاب پرفروش سوزان کولینز ساخته شده تاکنون 1.6 بیلیون دلار فروش جهانی داشته و نقش زنان در آن برجسته است.
این فیلم آخرین فیلمی است که فیلیپ سیمور هافمن بازیگر برنده جایزه اسکار پیش از مرگ در سن 46 سالگی بر اثر استعمال مواد مخدر، در آن ظاهر شد.
جنیفر لارنس، در مبارزه گلادیاتورها علیه برنامه ترتیب داده شدۀ جنگ تا مرگ، نقش قهرمانی را دارد که بنوعی نماد قدرت گیری زنان در صحنه اجتماعی است. مبارزه زیرزمینی در ایالت سیزدهم نیز به رهبری آلما کون با بازی جولیان مور صورت می گیرد. وی از نقش زنان در داستان های سوزان کولینز قدردانی می کند و می گوید: “ سوزان کولینز شخصیت زنانه فوق العاده ای ساخته و این امری غیرمعمول است. ناتالی به خوبی اشاره کرد که این شخصیت ها می توانستند مرد باشند اما سوزان این ها را زن انتخاب کرد، بنابراین، فکر می کنم خواندن کتاابها و دیدن فیلمها، این فیلمها زندگی را آنچنان که من می بینم نشان می دهد تا نوعی که بطورکلی در فیلم ها نشان داده می شود. و من از این موضوع قدردانی می کنم.”
“عطش مبارزه، زاغ مقلد” بخش اول، بیستم نوامبر در لندن و بیست و یکم نوامبر در آمریکا به روی صنه آمد.
اغ
( لیام همسورس، جولیان مور، دونالد......) روز یکشنبه نهم نوامبر در کنفرانسی در لندن بمناسبت اولین نمایش فیلم در روز دوشنبه، در پاسخ به این سؤال که آیا تیره تر شدن موضوع فیلم جدید برای بیینندگان جوان سنگین نیستVer video "جنیفر لارنس و جولیا مور زنان قدرتمند آخرین فیلم "عطش مبارزه""
وقتی که گاری زباله دوربین عکاسی می شود
اعضای یک گروه هنر دوست در بوئنوس آیرس از گاری های زباله در هنر تصویری استفاده می کنند.
این جوانان به گاری های مخصوص نگهداری زباله در خیابان جان تازه ای داده اند.آنها را جمع می کنند و با ایجاد سوراخ کوچکی بر بدنه این اشیاء، به دوربین های عکاسی بدون عدسی تبدیلشان می کنند.
سوراخ ساخته شده در بدنه، نور را به صفحه حساسی که در داخل جعبه تعبیه شده می رساند و تصویر ضبط می شود.
ناتاشا یکی از اعضای گروه مذکور کار با این دوربین عکاسی را که “پین هول” نام دارد، بر دوربین های دیجیتال ترجیح می دهد. وی می گوید: “من با دیجیتال کار می کنم و آن را خسته کننده و یکنواخت می بینم. دوست ندارم که دوربین برای عکس های من تصمیم بگیرد. برعکس من می توانم به روشی که خودم می خواهم عکس بگیرم چون خودم دوربینم را می سازم. این دوربین سه خصوصیت دارد، عمق بی انتهای میدان، قابل کار بودن و قابلیت تنظیم دستی.”
یکی دیگر از اعضای گروه توضیح می دهد که چگونه می توان یک شیئی پیش پا افتاده را به یک وسیله هنری تبدیل کرد. وی می گوید: “یک زباله دانی را در خیابان می بینید که منزجرکننده است. هیچکس نمی خواهد به آن نزدیک شود. تابستان که بو میدهد مردم از دور آشغالهایشان را به داخلش پرت می کنند ولی با کاری که ما می کنیم مردم جلو می آیند و می خواهند به آن نگاه کنند. زباله دانی دوباره زنده می شود. حالا یک شیئ هنری و چیزی است که با هم شریک می شویم.”
عکس های گرفته شده در اتاق تاریک که در منزل یکی از اعضای گروه نصب شده، ظاهر می شوند و مواد شیمیایی مصرف شده در حمام شسته می شود.
این جوانان هنرمند علاوه بر نشان دادن جایگزینی هنری برای دوربین های گرانقیمت معمولی، بر متفاوت بودن و رویایی بودن تصاویر گرفته شده انگشت می گذارند.Ver video "وقتی که گاری زباله دوربین عکاسی می شود"
سازمان ملل: برای مبارزه با ابولا یک میلیارد دلار نیاز است
ویروس ابولا هنوز از محدوده سه کشور غرب آفریقا و نیجریه به کشورهای دیگر نفوذ پیدا نکرده است، اما سازمان جهانی بهداشت همچنان نگران گسترش این ویروس مرگبار است.
این سازمان وابسته به سازمان ملل متحد اعلام کرده است که برای جلوگیری از شیوع این بیماری به دست کم یک میلیارد دلار پول نیاز است.
دور جدید شیوع ویروس ابولا تا کنون جان دست کم 2461 نفر از پنج هزار نفر آلوده به این ویروس را گرفته است.
بروس آیلوارد، نماینده سازمان جهانی بهداشت می گوید: «این بحران در دوران معاصر بی سابقه بوده است. ما فقط در صورتی می توانیم شمار مبتلایان به ابولا را در محدوده ده ها هزار نفر نگه داریم که واکنش فوق العاده سریعتری را برای مقابله با آن به کار ببندیم.»
ویروس ابولا علاوه بر ایجاد وحشت در کشورهای غرب آفریقا باعث شده است که اقتصاد شکننده بسیاری از کشورهای آفریقایی که هنوز پای ویروس ابولا به آنها باز نشده است، هم به دلیل از دست دادن گردشگران نگران آسیب جدی ببیند. چرا که ترس از این بیماری بسیاری از گردشگران خارجی را از سفر به آفریقا پشیمان کرده است.
ویروس ابولا یکی از مرگبارترین ویروسها است که با تب شدید و خونریزی همراه است و فرد مبتلا به آن بلافاصله از پا در می آید. مشکل اصلی در شیوع ابولا این است که بسادگی از فردی به فرد دیگر منتقل می شود و درمان و واکسن ندارد.
ویروس ابولا از طریق تماس با مایعات بدن فرد مبتلا به آن منتقل می شود و بین 25 تا نود درصد افراد آلوده به این ویروس جان خود را از دست می دهند.
مشکل دیگر این است که در برخی از مناطق آفریقا مردم به هشدارهای کارشناسان در مورد در نظر گرفتن تدابیر پیشگیرانه مقاومت نشان می دهند. به عنوان مثال یکی از نگرانیهای کارشناسان، رسمی است که مردم برخی از مناطق در دفن مردگان خود دارند و مردگان خود را در هنگام دفن شدن به آغوش می کشند.Ver video "سازمان ملل: برای مبارزه با ابولا یک میلیارد دلار نیاز است"
اسکاتلند؛ ابراز آزادانه عقیده و مدارا با مخالفان
دو کلمه کوچک «بله» یا «خیر» می توانند آینده اسکاتلند را رقم بزند.
موضوع همه پرسی برای استقلال اسکاتلند، از موضوعات داغ در خانه ها و کافه-رستوران های این سرزمین طی دو سال اخیر بوده است.
نظرسنجی ها نشان می دهد موافقان و مخالفان استقلال، تقریبا به یک اندازه اند و ۹۷ درصد از رای دهندگان برای شرکت در این رای گیری ثبت نام کرده اند که نشان دهنده علاقه عمومی به این مساله است.
فیلیپ بارتولومیو در ادینبورگ یک کافه دارد و از طرفداران استقلال اسکاتلند است. او می گوید: «هیچگاه چنین فرصتی وجود نداشت. اسکاتلند دهها سال منتظر دیدن چنین لحظه ای بود. این یک فرصت طلایی است. ما می توانیم این کار را انجام دهیم و ما باید اکنون این کار را انجام دهیم.»
اما برادرزاده او سارا که دانشجوست، درباره آینده کشورش نظر دیگری دارد.
او می گوید: «اینگونه نیست که من فکر کنم ما نمی توانیم استقلالمان را بدست آوریم. فقط اینکه فکر می کنم اکنون زمان چنین کاری نیست. شاید یک یا دو دهه دیگر زمان مناسبی برای رسیدن به استقلال باشد.»
تحقیقات نشان می دهد بعد اقتصادی این استقلال در افکار عمومی اسکاتلند جایگاه مهمی دارد و همواره در بحث ها به ذخایر نفتی این سرزمین در دریای شمال اشاره می شود.
فیلیپ می گوید: «اسکاتلند منابع عظیمی دارد. نفت تنها یکی از این منابع است که شما به آن اشاره می کنید.»
سارا می گوید: «با این حال این مهمترین منبع ماست.»
اما فیلیپ معتقد است: «این مهمترین منبع ما نیست. منابع مهم ما چیزهای دیگری هستند مانند آب، انرژی جزر و مد، انرژی باد، ماهیگیری، کشاورزی و ویسکی. همه اینها عظیم تر از منابع نفتی است.»
بحث میان این دو نفر بر سر موضوع استقلال اسکاتلند گرم شده است و چنین محیطی را می توان در جمع های خانوادگی و یا دوستانه اسکاتلند بکرات مشاهده کرد.
فیلیپ بارتولومیو می گوید: «با وجود آنکه مردم به دو دسته موافق یا مخالف این استقلال تقسیم شده اند اما دشمنی میان مردم بوجود نیامده. البته نمی دانم که آیا چنین موضوعی باعث از بین رفتن دوستی ها شده یا خیر؟ امیدوارم اگر چنین چیزی پیش آمده، دوستی ها دوباره برقرار شود.»
و سارا زیرکانه پاسخ می دهد: «بله، زیرا با هم بودن بهتر است.»
فیلیپ به شعارهای مخالفان استقلال معترض است و می گوید: «مردم با هم باشند بهتر است اما نه در راهی احمقانه، سیاسی و شعاری. شعارهایی مانند “نه ممنونم” احمقانه است. گویا از کسی می پرسی چای می خواهد یا خیر و او می گوید “نه ممنونم”. ما درباره کشورمان صحبت می کنیم نه یک فنجان چای.»
نظر سنجی های اوایل سال جاری میلادی نشان می داد که در میان اعضای ۴۲ درصد از خانواده های اسکاتلند برای دادن رای بله یا خیر اختلاف نظر وجود دارد اما به نظر می رسد که خانواده ها با این اختلاف نظرها مشکلی ندارند. یان شپرد در اسکاتلند به دنیا آمده و همسرش وندی در استرالیا. وندی مدت ۲۵ سال است که در بریتانیا زندگی می کند و اکنون آنها ایام بازنشستگی شان را در شهر زادگاه یان می گذرانند. یعنی شهر مونتروز که مردمش بطور سنتی طرفدار استقلال اسکاتلند هستند و در این همه پرسی رای “آری” می دهند. یان موافق استقلال و وندی مخالف آن است.
یان می گوید: «در خانه ما هیچگاه موضوعات سیاسی باعث بحث و تفرقه نشده است. تاکنون در امور سیاسی ما همیشه هم نظر بوده ایم و تنها در موضوع استقلال اسکاتلند اختلاف نظر داریم.»
وندی در تایید حرف همسرش می گوید: «ما در بسیاری از موضوعات توافق داریم. مثلا من هم درباره خروج از اتحادیه اروپا نگرانم و نایجل فراژ و این مردم واقعا من را ناامید کرده اند.»
یان می گوید: «ما نگاه یکسانی به موضوعات داریم و دوست داریم ببینیم که جامعه به پیش می رود و تنها معتقدیم راههای متفاوتی برای ایجاد برخی تغییرات وجود دارد. نمی خواهم بگویم که استقلال مانند اکسیری اسکاتلند را تبدیل به مدینه فاضله می کند اما معتقدم این گامی به پیش و به سمت بهبود است و شاید نسل بعدی بتواند از این استقلال بهره ببرد.»
وندی و یان هر دو آرزوی توزیع عادلانه ثروت را دارند با این وجود روز ۱۸ سپتامبر رای های متفاوتی به صندوق می اندازند.
وندی می گوید: «روز ۱۸ سپتامبر، رای من “نه” است. فکر نمی کنم که لازم باشد چنین تغییرات بزرگی را برای رسیدن به استقلال کامل انجام دهیم. من با حداکثر تفویض قدرت در عین اتحاد موافقم.»
صرفنظر از نتیجه همه پرسی، این دو دستگی باقی خواهد ماند. اما احتمالا پس از رای گیری، این بحث ها در فضایی آرام تر ادامه خواهد یافت.
به گفته جوانا گیل، خبرنگار یورونیوز در ادینبورگ، در اسکاتلند این اولین پرسشی که هر کسی هنگام ورود به فضای عمومی، به محیط کار یا مراسم عروسی از دیگری می پرسد، پرسش درباره موافقت یا مخالفت با استقلال است. به دلایلی احساسی یا اقتصادی، پاسخ به این سوال ملت را به دو بخش تقسیم کرده است. اکنون پس از دو سال مبارزه، احتمالا خانواده ها و دوستان و همکاران از به کنار نهادن مباحث سیاسی پس از رای گیری، خوشحال خواهند شد.Ver video "اسکاتلند؛ ابراز آزادانه عقیده و مدارا با مخالفان"
مستند «آخرین آدم ربایی»، خاطرات یک دزد دریایی واقعی در سومالی
فیلم مستند «آخرین آدم ربایی» (Last hijcack)، ساخته تامی پالوتا، کارگردان و تهیه کننده آمریکایی داستان واقعی آدم دزدی را در سومالی، از نگاه یک دزد دریایی کهنه کار به نام محمد را به تصویر می کشد.
محمد بر سر دوراهی است. او باید بین یک زندگی عادی و دنبال کردن کار دزدی دریایی یکی را انتخاب کند. وی می خواهد قبل از مراسم عروسی اش آخرین آدم ربایی را انجام دهد تا پولی به جیب بزند. وی در مصاحبه هایی خطرات و جذابیتهای حرفه اش را شرح می دهد.
پالوتا، کارگردان ۴۶ ساله آمریکایی، اهل تگزاس می گوید: «پدر مادر و نامزد محمد می خواستند مانع از این شوند که وی به کار دزدی دریایی ادامه دهد. آنها در عین حال از او پول هم می خواستند. در فیلم می بینیم که او هم مشغول آماده کردن مراسم ازدواج و ارتباط با پدر و مادر و فرزندانش است، و هم خودش را برای انجام یک آدم ربایی آماده می کند. با خود می اندیشد که این آخرین باری است که دست به آدم ربایی می زنم.»
فیلم با ترکیب انیمیشن و ویدئوهای واقعی و مستند ساخته شده است. انیمیشن در فیلم برای نمایش بخشهایی به کار رفته که ویدئوی مستند آن در دسترس نبوده است، مثل صنه های آدم ربایی های که محمد واقعا انجام داده یا نشان دادن خاطرات و رویاهای او.
پالوتا در مورد ترکیب انیمیشنها با ویدئوهای واقعی در فیلم می گوید:«یک نقاش هلندی داشتیم که با رنگ روغن روی بوم نقاشی می کشید. این نقاشی های را تبدیل به انیمیشن سه بعدی می کردیم تا به آنها حالت طبیعی تری بدهد. این کار یک جورهایی جنبه خشک انیمیشن را از آن می گرفت، رنگها راتغییر می داد و آنها را واقعی تر می کرد. کار سختی بود. می خواستیم فیلم، بین ویدئهای واقعی و انیمیشن در حرکت باشد. نیمی خواستیم بیننده از داستان خارج شود.»
فِمک وولتوتینگ، همسر هلندی پالوتا که فیلمسازی مستقل است، در ساخت این فیلم با وی همکاری کرده است.
فیلم مستند «آخرین آدم ربایی» هم اکنون در برخی از سینماهای نیویورک و لوس آنجلس نمایش داده می شود. همچنین می توان آن را به صورت ویدئوی درخواستی در اینترنت دید.Ver video "مستند «آخرین آدم ربایی»، خاطرات یک دزد دریایی واقعی در سومالی"
امکان ایجاد ارتباط ذهنی با استفاده از پرتونگاری مغز
محققان مرکز پژوهشی «الم سوترا» در اندونزی، در حال کار بر روی یک طرح نوآورانه برای تهیه تصویر چهار بعدی از مغز و ایجاد امکان ارتباط ذهنی میان افراد هستند.
وارسیتو پوروو تارونو، دانشمند اندونزیایی که تحصیلات خود را در ژاپن به پایان رسانده است، چهار سال پیش، این مرکز تحقیقاتی تومور شناسی را تاسیس کرد.
تهییه تصاویر ۴ بعدی از مغز انسان و ثبت همزمان تمام فعل و انفعالات مغزی، از نوآوری های منحصر به فرد این مرکز بوده است.
وارسیتو پوروو تارونو، درباره چگونگی تهیه تصاویر چهار بعدی می گوید: «ما می توانیم همزمان سی و دو هزار پیکسل فعالیت مغزی را با سرعت ثبت کنیم. سپس درجه های مختلف داده ها را از نقاط مختلف مغز جمع آوری می کنیم. هنگامی که از مغز تصویر سه بعدی تهیه کردیم، آن را با داده هایمان ترکیب می کنیم و یک تصویر چهار بعدی از مغز خلق می کنیم.»
دانشمندان اندونزیایی در جریان تحقیقات خود متوجه شده اند که مغز افراد متفاوت، واکنش های متفاوتی را نسبت به رفتارهای روزمره مانند خوابیدن، خواندن یا گوش دادن به موزیک، از خود نشان می دهد. این عکس العمل ها، با استفاده از ثبت حرکات الکترونیکی مغز، قابل ثبت هستند.
یکی دیگر از فعالیت های این مرکز، تحقیق درباره ارتباط ذهن با ذهن بدون سخن گفتن، درست مثل فیلم های علمی تخیلی سینمایی است.
وارسیتو پوروو تارونو در توضیح این پروژه می گوید: «یک فرد می تواند یک اسکنر را روی سر خود بگذارد و به دیگران اجازه دهد تا آنچه را در سر او می گذرد بخوانند. اسکنر، داده های مغز او را جمع آوری کرده و به یک مرکز مرتبط با اینترنت می فرستد. این داده ها دانلود شده و به یک اسکنر، که روی سر یک فرد دیگر نسب شده انتقال داده می شوند. این اسکنرها در آینده خواهند توانست میان افراد امکان ارتباط ذهنی ایجاد کنند.»
این پروژه تحقیقاتی با همکاری دانشگاه توکیو در حال انجام است. اگر این طرح به سرانجام برسد، آنچه به ارتباط ذهنی یا تله پاتی مشهور است، دیگر یک رویای دوردست نخواهد بود.
دانشمندان این مرکز، نسبت به سوء استفاده های احتمالی از نتایج این تحقیق، به سیاق فیلمهای علمی تخیلی، هشدار داده اند.Ver video "امکان ایجاد ارتباط ذهنی با استفاده از پرتونگاری مغز"
نگاهی به تنش در روابط بلگراد و تیرانا
گزارش تفصیلی
تنش بوجود آمده در روابط بلگراد و تیرانا بگونه ای است که ماهیتاً می تواند آتش زیر خاکستر وقایع دهه نود در بالکان را بار دیگر روشن کند.
شب گذشته پنج مغازه آلبانیایی تبارها در شهرهای «نویی ساد» و «ورشاتس» صربستان هدف حمله قرار گرفت. انگیزه و هویت مهاجمان مشخص نیست.
یک شب پیش تر هم ساختمان سفارتخانه آلبانی در پودگوریتسا، پایتخت مونته نگرو شاهد حملات مشابهی بود.
این اتفاقات بعد از آن رخ داد که
مسابقه تیمهای ملی فوتبال صربستان و آلبانی (در چارچوب رقابتهای مقدماتی جام ملتهای اروپا در سال 2016 ) در پی پرواز یک پهباد کوچک دستی در ورزشگاه نیمه تمام ماند.
این پهباد کنترل از راه دور که ادعا شد برادر نخست وزیر آلبانی هدایت آنرا از روی سکوها در دست داشته حامل پرچم «آلبانی بزرگ» بود، ایده ای ناسیونالیستی با هدف تجمیع همه آلبانیایی های بالکان در قالب یک کشور واحد.
مسئله ای که علاوه بر فوتبالیست ها و تماشاچیان صربستانی، سخنگوی کمیسیون سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا را هم به واکنش واداشت.
مایا کوسیانچیچ گفت: «ما روایت های مطرح شده در رسانه های صربستان مبنی بر نقش اتحادیه اروپا در این ماجرا را تکذیب می کنیم. برعکس معتقدیم که تحریکات استادیومی نباید بر سیاست تاثیرات اینچنینی بگذارند. بنابراین بار دیگر بر اهمیت همکاری های منطقه ای و سفر برنامه ریزی شده نخست وزیر آلبانی به صربستان طی روزهای آینده تاکید می کنیم.»
ادی راما، نخست وزیر آلبانی، که برادرش از جایگاه تماشاچی ویژه مسابقه مذکور بود، سفر خود به بلگراد در تاریخ 22 اکتبر را قطعی دانست.
این سفر مهم نخستین سفر رییس دولت آلبانی به بلگراد طی هفتاد سال گذشته محسوب می شود. باید دید این دیدار رسمی فارغ از تنش اخیر چه تاثیری بر روابط دو کشور که از زمان اعلام استقلال کوزوو، پیچیده تر هم شده است، خواهد گذاشت.
همزمان ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه (همپیمان سنتی صربستان) در سر راه خود به میلان، درست چند روز زودتر از هفتادمین سال آزاد سازی بلگراد توسط ارتش سرخ، در صربستان توقف کرد؛ شاید برای نشان دادن حمایت تلویحی از همپیمان خود در منطقه و متقابلا فرصتی مناسب برای تجدید بیعت بلگراد با کرملین و برخوردار شدن صرب ها از اعتماد به نفس بیشتر.Ver video "نگاهی به تنش در روابط بلگراد و تیرانا"
پوتین کریمه را جزیی از خاک روسیه خواند
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، در سخنرانی سالانه خود در جمع نمایندگان دو مجلس این کشور، با اشاره به بحران اوکراین، پیوستن شبه جزیره کریمه به فدراسیون روسیه را موجه دانست. وی هم چنین تأکید کرد که این شبه جزیره همواره بخشی از روسیه خواهد ماند.
»بالاخره اتحاد تاریخی کریمه و سباستوپول با روسیه محقق شد. این اتفاقات برای ملت و کشور ما اهمیت خاصی دارد زیرا اهالی کریمه، همان مردم ما هستند که در آنجا زندگی می کنند و آن سرزمین برای ما اهمیت راهبردی دارد، و نیز درست همان منطقه مقدسی است که به خوبی چندگانگی و در عین حال اتحاد ملت روسیه را نشان می دهد«.
آقای پوتین هم چنین گفت: »من مطمئنم که مردم اوکراین خودشان ارزیابی درستی از اوضاع دارند. در مورد همکاری اوکراین با اتحادیه اروپا، در واقع اصلا هیچ گفتگویی در میان نبوده است. به ما گفته شد به شما ربطی ندارد و اگر بخواهم به زبان ساده بگویم، گفتند به شما چه«!
ولادیمیر پوتین ضمن اشاره به تحریم های جاری غرب علیه مسکو به دنبال وقایع خونین اوکراین، تصریح کرد که روسیه سالی سخت را پیش رو خواهد داشت باید بتواند به خودش متکی باشد.
»در مورد تحریم ها هم باید بگویم که این تنها یک واکنش عصبی از سوی آمریکا و متحدانش در مورد موضع ما در مقابل کودتا و وقایع دیگر اوکراین یا به اصطلاح »بهار کریمه« نیست، من مطمئنم که اگر هیچ اتفاق دیگری هم نیفتاده بود، برای متوقف کردن قدرت روسیه و تحت تأثیر قرار دادن آن یا برای آن که روسیه را دستخوش مطامح خود کنند، دلیل دیگری دست و پا می کردند.«
رئیس جمهور روسیه در بخش دیگری از سخنرانی خود گفت: »به رغم گشایش و اراده بی سابقه ما برای همکاری در مورد پیچیده ترین مسائل و نیز به رغم آن که ما دشمنان دیروز را دوست نزدیک و متحد امروز خود می دانیم، تردیدی نداشتیم که آنها همگی دلشان می خواست که برای ما هم سناریوی تجزیه یوگسلاوی سابق را اجرا کنند. اما ما نگذاشتیم این اتفاق بیفتد، همان طور که هیتلر را هم نگذاشتیم که چنین کاری بکند. همه باید یادشان بماند که سرانجام چنین کارهایی چیست.«Ver video "پوتین کریمه را جزیی از خاک روسیه خواند"
رقابت بین پروژه های نوآورانه الکترونیکی
شرکتهایی که کمتر از سه سال از عمرشان گذشته و سرمایه ای کمتر از یک و نیم میلیون یورو دارند می توانند در رقابت راه اندازی وب LeWeb Startup شرکت کنند.
این رقابت به ۲۱ شرکت تازه تاسیس از سراسر جهان این فرصت را می دهد تا به پاریس بیایند و پروژه هایشان را به هیاتی از داوران کارشناس ارائه دهند. شاید از این طریق بتوانند سرمایه گذار آینده شرکتشان را هم بیابند.
موسسان شرکت نوکی «No Key» بمعنی بدون کلید، قفل هوشمند درها را ارائه کرده اند که بر اساس آن برنامه ای بر روی تلفن های همراه می تواند درها را باز کند. این شرکت اتریشی دستگاه بلوتوثی را ارائه کرده است که بر روی قفل درها نصب می شود.
شرکت کراود ایموشن CrowdEmotion نیز نسخه دیگری از برنامه اندازه گیری احساسات را ارائه کرده است که بر اساس حالت چهره افراد میزان حسهای مختلف آنان را اندازه می گیرد و بر روی نمودار نشان می دهد.
در مورد اینکه کارآفرینان چگونه می توانند به موفقیت تجاری برسند، نیکولا بروسون موسس شرکت بلابلاکار می گوید که بزرگ فکر کردن حیاتی است.
او می گوید: «کاری که ما به عنوان شرکتهای تازه تاسیس اروپایی برای معتبر بودن باید انجام دهیم این است که اروپایی فکر کنیم و اروپا را به عنوان یک بازار واحد درنظر بگیریم. در نتیجه امروز ما باید از شرکتهای ملی اینترنتی بپرهیزیم. در نتیجه شما نباید یک شرکت تجارت الکترونیک آلمانی درست کنید، بلکه باید یک شرکت تجارت الکترونیک اروپایی از آلمان یا فرانسه یا هر جای دیگر درست کنید.»
شرکت تازه تاسیس پیلو از فرانسه نیز باطری هایی را درست کرده است که با تکان دادن شارژ می شوند. این باطری ها را اگر در دستگاه هایی که به انرژی نامتناوب احتیاج دارند بگذارید دیگر احتیاج نیست در آینده نگران شارژ باطری شان باشید.
در مقابل آنچه که باید در آینده نگرانش باشید دوستانتان هستند که با آمدن «ماشه آر۳۶۳ » به بازار و اتصالش به تلفن همراه می توانند بازی ویدئویی «تیرانداز اول شخص» را در عالم واقعیت بازی کنند و با تلفن همراهشان به شما تیراندازی کنند.Ver video "رقابت بین پروژه های نوآورانه الکترونیکی"
نگاهی به «آی پد ایر ۲»، عضو جدید خانواده اپل
شرکت اپل بتازگی از نسل دوم «آی پد ایر» رونمایی کرده است. «آی پد ایر۲» قابلیتها و امکانات جدیدی دارد.
این آی پد مجهز به حسگر تشخیص اثر انگشت یا سنسور «تاچ آی دی» (Touch ID) است. همچنین از تمام مدل هاي آی پد باريكتر است. ضخامت آن از ۷.۵ میلی متر در آی پد ایر نسل قبل به ۶.۱ میلی متر کاهش پیدا کرده است. صفحه نمایش این آی پد جدید است و با لایه ویژه ضد بازتاب پوشانده شده است. نسل دوم آی پد مجهز به پردازنده ۶۴ بایتی است و دوربین «آی سایت»، و دوربین «اچ دی فیس تایم» آن نیز ارتقاء پیدا کرده است.ارتباط بی سیم آن از طریق وای فای و «ال تی ای» سرعت بیشتر دارد.
قیمت آی پد ایر ۲، ۴۰۰ یورو است. اما شاید شرکت اپل در برانگیختن اشتیاق خریداران تبلت، مانند سال های گذشته مشکل داشته باشد، زیرا مصرف کنندگان اینک با انبوهی از ابزارهای دستی با قابلیت کنترل لمسی روبه رو هستند. شرکت پژوهشهای فناوری گارتنر انتظار دارد فروش تبلت تنها ۱۱ درصد افزایش یابد، در حالیکه سال گذشته این میزان افزایش ۵۵ درصد بود.
برای اینکه بیشتربا مشخصات فنی این عضو جدید خانواده اپل آشنا شویم به میلان رفته ایم و با پائولو اوتولینا، خبرنگار بخش فن آوری روزنامه قدیمی و معتبر «کورییر دلا سرا» گفتگو کرده ایم.
یورونیوز: گفته می شود که اخیرا بازار تبلت با بحران مواجه است، نظر شما چیست؟
پائولو اوتولینا: «به یاد دارید که چند سال پیش پس از ظهور اولین آی پد استیو جابز گفت که به دوران پس از رایانه های شخصی وارد می شویم که به معنی ناپدید شدن کامپیوترهای شخصی از زندگی روزمره ما و جایگزین شدن آن با چیزی متفاوت است. اما سال گذشته، حتی شرکت اپل نیز متوجه شد روند فروش آی پد، برغم عرضه مدل های جدید و کوچکتر، معکوس شده است. علت این واقعیت شاید این است که مصرف کننده ها از جمله کاربران تاجر متوجه شدند که گرچه آی پد برای سرزدن به وبگاهها، ارسال ایمیلهای کوتاه و دیدن فیلم و گوش دادن به موسیقی بسیار مناسب است، برای تولید محتوا و نوشتن متن های طولانی و کارهایی که معمولاً در دفتر ادارات انجام می شود، زیاد مناسب نیست. به همین دلیل در سال گذشته فروش تبلت کمتر شد و رایانه های شخصی قدیمی فروش شان کمی بهتر بود. ضمن اینکه این کامپیوتر ها هم تغییر هم کرده اند. مثلاً برخی تبلتها قابلت تبدیل شدن به لپ تاپ کوچک را هم دارند و می توان در سخنرانی ها برای نشان دادن اسلاید از آن استفاده کرد.»
یورونیوز: ابزارهای چند منظوره اکنون خیلی زیاد شده اند، آیا فکر می کنید آینده از آنِ این نوع دستگاه ها خواهد بود.
پائولو اوتولینا: «این یکی از احتمالات است. فکر می کنم از یک سو، موجی از تبلتهای جدید به بازار خواهد آمد. این موج با آی پد آغاز شد که اساساً دستگاه هایی هستند با کنترل لمسی و بیشتر در خانه به کار برده می شوند، و از سوی دیگر دستگاههایی خواهیم داشت که هم در خانه و هم در محل کار می توان از آن استفاده کرد.»
یورونیوز: اندازه تلفنهای هوشمند هم بزرگتر شده است. آیا اینها هم رقیب تبلت خواهند شد؟
پائولو اوتولینا: «قطعا همینطور است. چون از نظر کاربر، تلفن هوشمند مثل با صفحه نمایش ۵.۷ اینچی نزدیک به ۶ اینچ، با تبلت کوچکی، مثلاً تبلت ۷ اینچی که کمی مایه رونق بازار تبلت شده است، تفاوت چندانی ندارد. به علت بحران اقتصادی مردم اغلب ترجیح می دهند به جای خرید دو وسیله فقط یک وسیله بخرند که هم کار تلفن هوشمند را انجام دهد و هم کار تبلت کوچک را.»Ver video "نگاهی به «آی پد ایر ۲»، عضو جدید خانواده اپل"
استقلال طلبان اسکاتلند برای جدایی از بریتانیا راهی طولانی پیموده اند
گزارش از جوانا گیل، خبرنگار یورونیوز در ادینبورگ
اسکاتلند در برابر یک آزمون مهم قرار دارد. همه پرسی روز هجدهم سپتامبر که توسط دولت الکس سالموند برگزار می شود، در پی پایان دادن به اتحاد سیصد سالۀ اسکاتلند و بریتانیاست و موفقیت یا ناکامی این همه پرسی، تبعات خود را خواهد داشت.
جدایی اسکاتلند از بریتانیا در ابتدا بصورت زمزمه هایی از سوی احزاب ملی گرا آغاز شد و در سال اکتبر ۲۰۱۲ بود که بعد از امضای توافق نامه ای میان دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا و الکس سالموند، نخست وزیر دولت منطقه ای اسکاتلند، جنبه ای رسمی یافت.
این رویایی بود که حزب ملی اسکاتلند به رهبری نخست وزیر این منطقه در سر می پروراند و روز هجدهم سپتامبر، در صورتیکه مردم اسکاتلند نیز بر این باور باشند، این رویا می تواند به حقیقت بپیوندد.
راهی که به این همه پرسی ختم شده است، طولانی است و دنباله روی جریانات سال ۱۹۹۸ است که به تفویض اختیارات به پارلمان اسکاتلند منجر شد. تصور می شد که این جریان به مرگ ملی گرایی منجر شود اما اینطور نشد.
دیوید تورانس، روزنامه نگار و تاریخدان در ادینبورگ در این باره می گوید: “در ابتدا به نظر می رسید که اینطور عمل شود اما حزب ملی اسکاتلند کاری را که باید انجام نداد. در طول زمان، پارلمان اسکاتلند دامنۀ حمایت خود را از این حزب بیشتر کرد و این حزب به دولت راه یافت. رفته رفته، آنها پایشان را میان در گذاشتند و بیشتر رشد کردند. دیگر نمی شد در را در برابر فشار آنها برای همه پرسی بست و به این ترتیب، ما به اینجایی که الآن هستیم، رسیدیم.”
حزب ملی اسکاتلند، در سال ۲۰۱۱ برندۀ انتخابات پارلمانی اسکاتلند شد و با در اختیار گرفتن دولت منطقه ای، وعدۀ جدایی این منطقه از بریتانیا که به مردم داده شده بود، جدیت بیشتری یافت و به عمل نزدیک شد. خدشه دار شدن چهرۀ احزاب راست و محافظه کار از جمله کارگر و لیبرال دموکرات با رسوایی هایی در عرصۀ سیاسی و مالی موجب شد که اعتبار حزب ملی اسکاتلند در فضای سیاست بالا برود و هواداران آن بیشتر شوند.
تام دیواین، مورخ در اسکاتلند معتقد است: “در دهۀ پنجاه (میلادی)، حزب ملی اسکاتلند به عنوان یک گروه تندرو شناخته می شد. اتفاقی که در این میان افتاد تغییر جایگاه آنها از یک گروه ملی گرای قومی به یک گروه ملی گرای مدنی بود. اصل مهم این بود که تا زمانی که از استقلال حمایت می کنید، محل تولد شما مهم نیست. یک چیز دیگر هم وجود داشت و آن اینکه آنها در جامۀ حزب کارگر قدیمی ظاهر شده اند و حزب مدرن ملی اسکاتلند، کارگرتر از حزب کارگر است.”
بسیاری از اسکاتلندی ها، حزب جدید کارگر را وارث دولت محافظه کار مارگارت تاچر، نخست وزیر فقید بریتانیا می دانند. سیاست های دولت وی در دهۀ هشتاد، بیکاران زیادی را در اسکاتلند و شمال بریتانیا برجای گذاشت و بر نفرت از بانوی آهنین در این مناطق دامن زد.
تام وبستر، مدرس تاریخ در دانشگاه ادینبورگ، از کشورهای پادشاهی بریتانیا بعنوان نوعی آزمایشگاه تعبیر می کند و می گوید : “بزرگترین میراثی که تاچر داشت، دادن نوعی احساس آزمایشگاه بودن به این کشورها، پیش از اجرای برخی از سیاست ها در خود انگلستان بود. این حس قوی که آنها نوعی آزمایشگاه برای منافع انگلستان هستند، وجود دارد.”
بر این مساله باید منافع اقتصادی را نیز افزود. نفت دریای شمال که یکی از منابع تامین مالی اسکاتلند است، به مردم این منطقه اعتماد کافی برای استقلال را می دهد.
دیوید تورانس می گوید: “طی چند سال اخیر، نفت دریای شمال همواره در مباحث مطرح بوده است. این امر نه تنها به دلیل اینکه امروزه منابع نفتی شمال اسکاتلند امروزه یکی از مهمترین سرچشمه های مالی بریتانیا محسوب می شوند، بلکه حتی در سال ۱۹۷۹ که مباحث تاسیس پارلمان اسکاتلند مطرح بود نیز، یکی از منابع تامین ذخیرۀ مالی بریتانیا به حساب می آمد. این مساله در زمینۀ بحث استقلال اسکاتلند، نقش مهمی بازی می کند.
نتیجۀ همه پرسی هر چه باشد، سیاست های بریتانیا را تغییر خواهد داد و آخرین بار نیز نخواهد بود که از استقلال اسکاتلند سخن رانده می شود.
تام دیواین به این موضوع اشاره می کند و می گوید: “غول چراغ جادو آزاد شده و دیگر نمی توان آن را به چراغ جادو برگرداند.”
طرفداران اتحاد با بریتانیا امیدوار بودند که مخالفان این همه پرسی، دعوت به استقلال را بی پاسخ بگذارند اما نتایج همه پرسی خلاف این امر را نشان می دهد. اسکاتلند نشان خود را در تاریخ بریتانیا حک کرده و نگاهها به کشور آینده دوخته شده است.
اسکاتلند در سال ۱۹۷۹ یک همه پرسی را برای پارلمان مستقل برگزار کرد و در سال ۱۹۹۸ بود که این منطقه صاحب یک پارلمان و دولت محلی مستقل شد.Ver video "استقلال طلبان اسکاتلند برای جدایی از بریتانیا راهی طولانی پیموده اند"
فرهاد دریا: آینده افغانستان به دست کودکان امروز است
برای فرهاد دریا، ترانه سرا و سفیر حسن نیت سازمان ملل در این کشور، موسیقی بخشی از زندگی افغان هاست. حتی اگر جنگ افروزان بسیار تلاش کرده اند تا آن را از زندگی مردم جدا کنند با اینحال این تلاش به نتیجه نرسیده و موسیقی همچنان پایدار است. در ادامۀ تور اروپایی وی، با این خواننده افغان درمحل تاتر سنت میشل در شهر بروکسل دیدار کردیم.
وی در پاسخ به این سوال که مردم افغانستان چه نگاهی به موسیقی دارند، موسیقی را در میان آنها بسیار محبوب می داند و می گوید “ موسیقی خیلی در افغانستان فراگیر است و محبوب ترین هنر در این کشور است. و روز تا روز پرداختن افغان ها به موسیقی گسترده تر و بیشتر می شود. در کنار آن، بخشی هم وجود دارد که به جامعه افغانستان تعلق ندارد و بعد دیگری می سازد که آن مخالفت با موسیقی است.”
فرهاد دریا موسیقی خود را از سال های ۸۰ میلادی آغاز کرد و بعد از سقوط طالبان نیز از نخستین هنرمندانی بود که به کشور بازگشت و کارهای خود در افغانستان خسته از جنگ را از سرگرفت . وی بعنوان یکی از تاثیرگذارترین افراد در موسیقی در افغانستان، آینده خوبی را برای عرصه هنر موسیقی در این کشور و بویژه جوانانی که به موسیقی روی آورده اند، ترسیم می کند.
این ترانه سرای افغان می گوید” نسل های جوان تر که در هزار و یک بند زندانی هستند بهترین راه برایشان موسیقی است. این گلوی موسیقی است که انها را از زندان ها بیرون می کشد. به همین خاطر هم زیاد به ان روی آورده اند. من یقین دارم که نسل فردای موسیقی افغان ازعمق همین حادثه برای خود گلوی بلندتر و موسیقی چاق تر و باارزش تری می سازد.”
علاوه بر موسیقی، تلاش برای تغییرات مدنی در جامعه از دیگر دلمشغولی های فرهاد دریاست. طرح تامین مالی کودکان بی سرپرست در قالب طرحی به نام کوچه که بر اموزش و پرورش کودکان بی سرپرست متمرکز است، یکی از مهمترین برنامه هایی است که در جهت بهبود وضعیت ایتام و بویژه کودکان کار بی سرپرست اجرا شده است.
فرهاد دریا امیدوار است این کودکان آینده کشور را بسازند. وی می گوید” واضح بگویم امیدوار تغییر از جانب نسل های کلان در افغانستان نیستم. اینها زخمی هستند هم وجودشان و هم ذهن و باورهایشان زخمی است. من بیشتر امیدوار نسل هایی هستم که فردا روی صحنه می آیند. می خواستم که خاطرشان از مسائل مالی کمی راحت تر شود تا متوجه درس و تعلیم شوند.”
این تنها برنامه ای نیست که فرهاد در یا در افغانستان به اجرا گذاشته است. یکی از کارزارهایی که این ترانه سرای خوشنام به راه انداخته، طرح اهدای خون در افغانستان است که برای گرامیداشت فداکاری سربازانی است که در راه حفظ امنیت وطن زخمی می شوند. وی در این کارزار، سران مملکتی از جمله رییس جمهوری را نیز به چالش خوانده است. وی می گوید هدفش از اجرای این طرح مبارزه با” اکستریمیسم” یا تندروی است و قصد دارد این کمپین را بین المللی کند.
وی در توضییح این کمپین می گوید:” کمپین را به راه انداختم و شخص اول مملکت، آقای غنی رییس جمهوری را به چلنج کشیدم که قبول کرد و چند وزیر را هم چلنج دادم. منظور من از این کمپین ها این نیست که نشان بدهم که این وظیفه را دارم ، منظور من از این نشان دادن خود زندگی است.”
برخی معتقد بر این هستند که این فعالیت ها برای رسیدن به یک هدف سیاسی است و فرهاد دریا قصد دارد از محبوبیت خود برای ورود به عرصۀ سیاست کشوری استفاده کند. خود وی می گوید که کاری که می کند همگام با سیاست است. فرهاد دریا می گوید“من همین الان هم داخل سیاست هستم. کارهایی که می کنم و مثلا کمپین هایی که براه می اندازم به نحوی با سیاست همگام است. شانه به شانه سیاست می رود. شما از افغانستان حرف بزنید و از سیاست نگویید ممکن نیست. کارهایی هم که می کنم همین مساله را در ذهن مردم بیدار می کند که خب معلوم می شود که تصمیم برای در آمدن در عرصه سیاست است اما اکنون این هدف نیست.”
تور موسیقی “اوغایتا“که از روز بیست و یکم نوامبر در شهر فرانکفورت آغاز شده، روز هفتم دسامبر در شهر دوسلدورف پایان می گیرد.
تهیه و تنظیم : ویدا سامعیVer video "فرهاد دریا: آینده افغانستان به دست کودکان امروز است"
مصاحبه با خبرنگار یورونیوز در لندن درباره نتیجه همه پرسی استقلال اسکاتلند
در حالی که تا زمان برگزاری همه پرسی درباره استقلال اسکاتلند، نگرانی ها در میان بسیاری در بریتانیا و نیز در اروپا به اوج خود رسیده بود، پیروزی مخالفان جدایی اسکاتلند از پادشاهی متحد بریتانیا موجی از آرامش را با خود به همراه آورد.
السدر استانفورد، مجری یورونیوز در استودیوی لیون فرانسه درباره نتیجه رفراندوم، با جیمز فرینی، گزارشگر اروپایی یورونیوز در لندن گفتگویی دارد:
استودیو: ما شاهد سر و صداهایی زیادی از طرف استقلال طلبان اسکاتلند برای این همه پرسی بودیم. ولی نهایتا استقلال این منطقه پذیرفته نشد. چگونه می توان این نتیجه همه پرسی را تفسیر کرد؟
جیمز فرینی: خیلی جالب است که در طول مبارزات، دیوید کامرون، نخست وزیر، نیک کلگ معاونش و اد میلیبند، رهبر جناح مخالف، تقریبا غایب بودند. من فکر می کنم که آقای سالموند (وزیر اول اسکاتلند و طرفدار استقلال) در ارتباطاتش با رای دهندگان اسکاتلندی بسیار خوب عمل کرد. او قول یک نوع سوسیال دموکراسی به سبک کشورهای اسکاندیناوی را به آنها داد. این رای دهندگان زمانی که تونی بلر در سال 1997 به سمت میانه تغییر موضع داد، به حال خود رها شدند. این بخشی از یک گرایش است که همچنان جریان دارد. انتخابات اروپا در ماه مه که حزب راست افراطی اولین جایگاه را کسب کرد، بیاد بیاورید. این بخشی از گرایشی است که بریتانیاییها را به سمت دادن رای مخالف به دولت وا می دارد.
استودیو: نتیجه این همه پرسی نشان می دهد که بریتانیا علیرغم نگرانی برخی، در حال تجزیه نیست. اکنون بریتانیا در اتحادیه اروپا و جهان چه جایگاهی دارد؟
جیمز فرینی: در صحنه جهانی هم خیلی جالب بود که باراک اوباما، رییس جمهور آمریکا و همتای فرانسویش، فرانسوا اولاند، دخالت بسیار آشکاری در سیاست داخلی بریتانیا تا قبل از برگزاری این همه پرسی داشتند. آنها اصرار داشتند که خواهان یک بریتانیای قوی هستند و نمی خواهند اسکاتلند مسیر دیگری را برگزیند. من فکر می کنم که خطر واقعی این بود که رای آری برنده می شد و در این صورت تمام تمرکزها می بایست متوجه اصلاح قانون اساسی می شد. جدا شدن اسکاتلند از بقیه کشور بسیار پیچیده می بود.
شما استدلالهایی را که در مورد ارزش پول بریتانیا، بدهیهای بانکی و کنترل مرزها می شد را شنیده اید. بنابر این من فکر می کنم که بریتانیا در صحنه جهانی قوی تر شده و دیوید کامرون، نخست وزیر، از این که اسکاتلند از بقیه بریتانیا جدا نشده احساس آرامش بیشتری می کند. اما فراموش نکنید که اگر سال آینده آقای کامرون برنده شود، همه پرسی دیگری هم در راه است. او قول داده که باقی ماندن و یا نماندن بریتانیا در اتحادیه اروپا را در سال 2017 به همه پرسی بگذارد. من فکر می کنم که این هم مشکل بزرگی برای بریتانیاست چون سرمایه گذاران از نبود اطمینان راضی نیستند. بنابر این باید دید این موضوع اروپا در سال 2017 حل خواهد شد و این که تاثیر منفی بر اقتصاد نخواهد گذاشت .Ver video "مصاحبه با خبرنگار یورونیوز در لندن درباره نتیجه همه پرسی استقلال اسکاتلند"