Barrage ssad TIMKIT بناء سد تمقيت بدائرة كلميمة
Barrage ssad TIMKIT بناء سد تمقيت بدائرة كلميمة
timakit ifegh taghia irbibn izqaln "aghbalou n'kerdous" igoudmane oul tamayoust programas noticias "le journal" programes juegos flash
videos anachid amdah etcVer video "Barrage ssad TIMKIT بناء سد تمقيت بدائرة كلميمة"
اعتراضات در شهرهای فرانسه ها بدنبال مرگ جوانی که مخالف احداث سد «سیوانس» بود
بدنبال مرگ جوانی که در جریان تظاهرات علیه احداث سدی جنجال برانگیز کشته شد، چندین شهر فرانسه صحنه اعتراضات و درگیری های فعالان محیط زیست با پلیس بود.
«رِمی فرِیس» جوان ۲۱ ساله، روز یکشنبه، در ناآرامی ناشی از اعتراضات در شهر جنوبی «آلبی» فرانسه کشته شد.
گفته می شود علت مرگ وی نارنجک صوتی پرتاب شده توسط پلیس فرانسه بوده است.
مرگ رِمی علاوه بر شهرهای آلبی، نانت و رِن تظاهراتی را در پاریس، برِست، لیون و مارسی بدنبال داشته است.
دادستان، کلود درانس علت مرگ رمی را «یک انفجار» دانست اما گفت:« بر اساس گزارش کالبدشکافی، این موضوع را که جراحات وی ناشی از نارنجک پلیس بوده است را نه می توان رد و نه می توان تایید کرد.»
معترضان و فعالان، مخالف ساخت سد «سیوانس» در منطقه «تارن» فرانسه هستند.
یکی از آنان در خصوص مرگ رمی می گوید:«چند نارنجک صوتی و گلوله پلاستیکی شلیک شد. بدنبال آن دوست ما نقش بر زمین شد. ظاهراَ نارنجک بین کوله پشتی و شانه های او گیر کرده و منفجر شده است.»
معترضان می گویند احداث سد سیوانس به محیط زیست لطمه خواهد زد، دولت اما می گوید ساخت این سد برای پویایی اقتصاد ضروری است.Ver video "اعتراضات در شهرهای فرانسه ها بدنبال مرگ جوانی که مخالف احداث سد «سیوانس» بود"
توافق مصر، سودان و اتیوپی بر سر سد رنسانس و بهره برداری از آب نیل
سه کشور مصر، سودان و اتیوپی روز دوشنبه بر سر احداث سد گراند رنسانس در اتیوپی و نحوه بهره برداری عادلانه از آب رود نیل به توافق رسیدند و موافقتنامه ای سه جانبه امضاء کردند.
نحوه و میزان بهره برداری عادلانه از آب رود نیل که زندگی اکثر ساکنان و بخش کشاورزی این سه کشور به آن وابسته است، از سالها پیش مایه ترس از اوج گرفتن تنش و درگیری در این منطقه بوده است.
رود نیل از سمت جنوب بسوی شمال جاری است و اتیوپی سرچشمه نیل آبی، یکی از دو شاخه اصلی این رود تمدن ساز محسوب می شود.
عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر پس از امضای توافقنامه گفت:« من با توسعه و رشد شما همراهم و در کنار شما هستم اما آگاه باشید که زندگی مردم مصر تنها به آب رود نیل وابسته است.»
هایله ماریام دسالگن، نخست وزیر اتیوپی هم گفت:«ساخت این سد زیانی را متوجه مردم این سه کشور خصوصا مردم مصر نخواهد کرد.»
اتیوپی امیدوار است با صرف ۴ میلیارد و ۷ میلیون دلار هزینه برای احداث و تکمیل این سد عظیم، ۶ هزار مگاوات الکتریسته تولید کند.Ver video "توافق مصر، سودان و اتیوپی بر سر سد رنسانس و بهره برداری از آب نیل"
فعالان پلیس فرانسه را مسبب مرگ «رِمی» جوان می دانند
مرگ «رِمی فِرس»، جوان ۲۱ ساله فرانسوی که در جریان اعتراضات به ساخت سد «سیوِنس» کشته شد، روزهای شنبه و یکشنبه، بار دیگر در چند شهر فرانسه، تظاهرات فعالان و دوستداران محیط زیست را بدنبال داشت.
همفکران رِمی، همچنین با تجمع در منطقه «تارِن» فرانسه بیاد او که از مخالفان درخت زدایی و تخریب محیط زیست به بهای احداث سد «سیوِنس» بود، درختکاری کردند.
یکی از آنان گفت: «حرکت نمادین ما حفظ حیات گیاهان و درختانی است که ساخت سد نابودشان می کند، و البته رمی را می فهم، یکی از دلایل این حرکت و تجمع ما در اینجا رمی است. او برای حفظ حیات مبارزه می کرد، او بخاطر زندگی به اینجا آمده بود، نه برای مرگ.»
علاوه بر چند شهر دیگر فرانسه، پاریس هم صحنه اعتراضات فعالان و دوستداران محیط زیست بود. گروهی از آنان با تجمع در نزدیکی برج ایفل، پلیس فرانسه را قاتل خواندند و خواستار استعفای وزیر کشور شدند.
علت مرگ رِمی جوان، انفجار نارنجک ضدشورش پرتاب شده توسط پلیس عنوان می شود که ظاهراً بین کوله پشتی و شانه های او گیر کرده بوده است.
دولت فرانسه ساخت سد «سیونس» را برای آبیاری و اقتصاد منطقه مفید می خواند، فعالان اما آن را طرحی می دانند که باعث از بین رفتن درختان و تخریب محیط زیست می شود.Ver video "فعالان پلیس فرانسه را مسبب مرگ «رِمی» جوان می دانند"
مرگ فعال محیط زیست در فرانسه؛ مقامات کشور خواستار حفظ آرامش شدند
دادستان شهر آلبی در فرانسه اعلام کرد که «رِمی فرِس» جوان ۲۱ ساله ای که پیکر او بامداد یکشنبه در نزدیکی محل ساخت سد سیوَنس در جنوب فرانسه پیدا شد، احتمالا در پی اصابت یک نارنجک صوتی پلیس کشته شده است.
رِمی فرِس، فعال محیط زیست بود و در جریان تظاهرات علیه احداث سد جنجال برانگیز سیوَنس کشته شد.
برنارد کازنوو، وزیر کشور فرانسه بلافاصله دستور تعلیق استفاده از این نوع نارنجک های صوتی را داد. وی گفت: «تا اعلام نتیجه تحقیقات، خواستار تعلیق استفاده از این نارنجک های تهاجمی شدم.»
در برابر موج انتقادات علیه دولت و پلیس، مقامات فرانسه خواهان حفظ آرامش و خویشتن داری شده اند.
در ماههای اخیر معترضان به ساخت این سد که نگران لطمه به محیط زیست اند، بارها تظاهرات کرده اند اما دولت فرانسه حاضر به توقف این پروژه نیست.
یکی از معترضان با اشاره به مرگ رمی فرس می گوید: «حالا می دانیم آنها تا چه حد حاضرند جلو بروند. ما هم بسیار مصمم هستیم و تا آخر می ایستیم.»
روز دوشنبه، چندین مراسم برای ادای احترام به رِمی فرس، در شهرهای مختلف فرانسه برگزار شد که بویژه در نانت به درگیریهای جدید با پلیس ختم شد.Ver video "مرگ فعال محیط زیست در فرانسه؛ مقامات کشور خواستار حفظ آرامش شدند"
درگیریهای خشونتبار میان دانش آموزان پاریسی و پلیس فرانسه در تظاهرات اعتراضی
تظاهرات دانش آموزان پاریسی در اعتراض به رفتار خشونت آمیز پلیس فرانسه، به درگیری میان نیروهای امنیتی و دانش آموزان انجامید. دهها تن از دانش آموزان پاریسی در حمایت از رمی فرس، فعال محیط زیست که دو هفته پیش در جریان اعتراضات به ساخت یک سد، جانش را از دست داده بود در نزدیکی میدان باستی پایتخت تظاهرات کردند.
رمی فرس، فعال محیط زیست در اثر برخورد نارنجک صوتی که از سوی نیروهای پلیس پرتاب شده بود، جان خود را در یک تظاهرات اعتراضی در جنوب غربی فرانسه از دست داد.
26 اکتبر این پسر جوان با گروهی از فعالان محیط زیست در اعتراض به ساخت یک سد در محل ساخت آن گردهم آمده بودند که رمی فرس در حمله پلیس از پای درآمد.
او حالا تبدیل به نماد مبارزات دانشجویی و دانش آموزی علیه خشونت پلیس فرانسه شده است.
پلیس فرانسه ابتدا مرگ این فعال محیط زیست بر اثر برخورد نارنجک صوتی را انکار می کرد اما در تحقیقات بعدی مشخص شد که نیروهای پلیس از همان ابتدا می دانستند که مسئول مرگ رمی فرس هستند این موضوع خشونت و انزجار معترضان را بیشتر کرده است.Ver video "درگیریهای خشونتبار میان دانش آموزان پاریسی و پلیس فرانسه در تظاهرات اعتراضی"
بخش آخر تعریض آبراه پاناما آغاز شد
بخش نهایی عملیات تعریض آبراه پاناما با آبگیری سد سلولی جدید آغاز شد. این سد سلولی یک آبگیر غیر همسطح است که مسیر جدیدی برای حرکت کشتی ها از طریق آبراه پاناما باز می کند.
آب گیر پنج میلیون متر مکعب ظرفیت دارد و هر ساعت حدود چهل و یک هزار متر مکعب آب اقیانوس اطلس از طریق پنج دریچه وارد آن می شود.
عملیات ساخت این آبگیر در سال ۲۰۰۶ آغاز شد.
هر ساله حدود ۳۲۰ میلیون تن بار از طریق آبراه پاناما جابجا می شود و انتظار می رود حجم حمل و نقل پس از پایان تعریض افزایش یابد.
یکی از مسئولان کانال می گوید: «ما در طول پروژه لحظات حساسی را گذراندیم، در دو مقطع کار متوقف شد. بارها لحظات سختی میان پیمانکاران و مقامات کانال پیش آمد. به هر جهت ما همیشه بر روی تکمیل کار تمرکز کردیم. بخش احساسی امروز این است که سرانجام نور را در انتهای تونل دیدیم.»
پس از پایان عملیات، کشتی های پهن تر تا ظرفیت ۱۲ هزار کانتیر که دو و نیم برابر بیش از ظرفیت کانتینری کنونی است قادر به عبور از آبراه پاناما خواهند بود. کانال پاناما با ۷۷ کیلومتر طول، دو اقیانوس اطلس و آرام را به هم متصل می کند.Ver video "بخش آخر تعریض آبراه پاناما آغاز شد"
پلیس فرانسه با معترضان در تولوز و نانت درگیر شد
صدها تن روز شنبه در شهرهای تولوز و نانت فرانسه در اعتراض به خشونت پلیس تظاهرات کردند.
این تظاهرات به یاد «رمی فرس» فعال محیط زیست برگزار شد که در ماه اکتبر گذشته هنگام تظاهرات علیه پروژه جنجالی ساخت سد سیونس در حومه شهر تارن، کشته شد.
همچنین، تظاهرکنندگان بار دیگر مخالفت خود را با احداث یک فرودگاه جدید در نزدیکی نانت ابراز کردند.
تظاهرات در هر دو شهر نانت و تولوز به خشونت کشیده شد و نیروهای پلیس برای متفرق کردن تظاهرکنندگان از ماشین های آب پاش و گاز اشک آور استفاده کردند.
وزارت كشور فرانسه از مجروح شد سیزده مامور پلیس و بازداشت ۲۵ تن از تظاهرکنندگان خبر داد.
دو تن از تظاهرکنندگان مجروح شده نیز به بیمارستان منتقل شدند.Ver video "پلیس فرانسه با معترضان در تولوز و نانت درگیر شد"
ادامه سالگرد فرو ریختن دیوار برلین با رها کردن هزاران بادکنک
ادامه مراسم روز یک شنبه به مناسبت بیست و پنجمین سالگرد سقوط دیوار برلین، با نواختن سرود شادی اثر بتهوون و با رها کردن هزارا بادکنک ها در آسمان برلین ادامه یافت.
برلین در مراسم روز یک شنبه شاهد حضور صدها هزار نفر از مردم آلمان و توریست هایی بود که برای دیدن این مراسم در این شهر حضور داشتند. در سالن کنسرتی در برلین، شهردار این شهر و حاضران در سالن به میخائیل گورباچف رهبر پیشین اتحاد جماهیر شوروی که در سالن حاضر بود
ادای احترام کردند.
رهبران و شخصیت های حاضر در مراسم سالگرد سقوط دیوار برلین، در یک عکس گروهی در کنار هم قرار گرفتد. یوآخیم گاوک رئیس جمهوری آلمان، میخائیل گورباچف، آنگلا مرکل، مارتین شولتز و لخ والسا از جمله این افراد بودند.
امروز همچنین آنگلا مرکل به همراه شهردار برلین با گذاشتن گل بر بقایای دیوار برلین، نسبت به حداقل ۱۳۶ فردی که برای عبور از سد دیوار جانشان را از دست دادند، ادای احترام کردند.Ver video "ادامه سالگرد فرو ریختن دیوار برلین با رها کردن هزاران بادکنک"
حدود ۱۵۰۰مهاجر غیرقانونی موفق به ورود به مقدونیه شدند
آخرین گزارشها از منطقه مرزی میان یونان و مقدونیه حاکی است که پس سه روز تنش و درگیری میان هزاران مهاجر غیرقانونی و پلیس مقدونیه، تاکنون حدود ۱۵۰۰ تن از آنها موفق شده اند از سد پلیس عبور کرده و خود را به خاک مقدونیه برسانند.
یونان با هیچ کشور عضو شنگن مرز زمینی ندارد و این افراد مجبورند برای ورود به سرزمینهای امال و آرزویشان یعنی اتریش، آلمان و سوئد، از مقدونیه و سپس صربستان عبور کنند.
گرچه به نظر می رسد اکثر این مهاجران سوری باشند اما گفته می شود برخی نیز به امید آن که سریعتر بتوانند از مرز عبور کنند خود را سوری معرفی می کنند.
این در حالی است که گفته می شود صدها عراقی، بنگلادشی، پاکستانی و اندونزیایی هم در میان آنها باشد.
پلیس برای متفرق کردن این مهاجران از گاز اشک آور استفاده کرد.
روز جمعه، هشت تن از این مهاجران پس از حمله پلیس مرزی مقدونیه زخمی شدند.Ver video "حدود ۱۵۰۰مهاجر غیرقانونی موفق به ورود به مقدونیه شدند"
نگرانی از افزایش خشونتهای طرفداران "داعش" در دانشگاههای استانبول
تصاویر غیر حرفه ای گرفته شده از یکی از دانشگاههای استانبول، حمله گروهی از افراد نقاب دار طرفدار گروه جهادی “دولت اسلامی” را در حال شکستن شیشه ها و حمله به دانشجویان نشان می دهد.
یکی از دانشجویان این دانشگاه می گوید: “ما با گذاشتن میز سعی کردیم سد راه آنها شویم. آنها لیوانها و بشقابها را به سوی ما پرتاب می کردند. آنها موانع را برداشتند و به سمت ما آمدند. سه تن از دوستان ما زخمی شدند.”
تحلیلگران معتقدند که این وضعیت آتش زیر خاکستر است و در هر لحظه ممکن است برافروخته شود.
احمد قاسم خان، استاد روابط بین الملل یکی از آنهاست.
او می گوید: “رادیکالی شدن اوضاع به حدی است که تنشها در زمان کوتاهی به اوج خود می رسد.”
این در حالی است که نشانه های مربوط به “داعش” بیش از پیش در این بزرگترین شهر توریستی ترکیه دیده می شود.
یک فروشنده کتاب و نشانه های “داعش” می گوید: “آنها از نظر غربیها تروریست هستند. هر کس تعریف خودش را از تروریست دارد. از نظر ما این جهادگرایان قهرمانند.”
دولت ترکیه تاکنون از پیوستن به کشورهای ائتلاف علیه “داعش” خود داری کرده است.Ver video "نگرانی از افزایش خشونتهای طرفداران "داعش" در دانشگاههای استانبول"
خیز بلند چپ های رادیکال در اسپانیا
با پیروزی حزب پودموس یا «ما می توانیم» در انتخابات محلی اسپانیا و انتخاب مانوئلا کارمنا به عنوان شهردار مادرید، احزاب چپ برای انتخابات پارلمانی که در ماه نوامبر برگزار می شود خیز بلندی برداشته اند.
حزب محافظه کار حاکم اسپانیا که «حزب مردم» نام دارد از رأی دهندگان این کشور خواسته است تا در انتخابات آتی سد راه احزاب رادیکال چپ بشوند.
پابلو ایگلسیاس توریون، رهبر حزب پودموس اسپانیا گفت: «امروز در نهادهای مدنی هوای تازه ای دمیده شد و احتمالا این آغاز تغییر در کشور ما خواهد بود. اکنون ما حس می کنیم قوی تریم و توان بیشتری برای پیروزی بر حزب مردم در انتخابات پارلمانی ماه نوامبر داریم.»
در انتخابات اخیر شهرداری ها در شهر بارسلون نیز آدا کولائو که نماینده احزاب چپ موسوم به «خشمگینان» بود، به پیروزی رسیده است. خانم کولائو نخستین زنی است که به مقام شهرداری بارسلون می رسد.
حزب پودموس از دل یک جنبش اعتراضی به همین نام به وجود آمد که از چهار سال پیش دست به اعتراض علیه سیاست های ریاضتی دولت راستگرا زده بود.
جابجایی مدیریت در شهرهای بزرگ اسپانیا تغییری کم سابقه در ساختار سیاسی این کشور محسوبVer video "خیز بلند چپ های رادیکال در اسپانیا"
شورش در بازداشتگاه پناهجویان در جزیره کریسمس در پی مرگ یک پناهجوی ایرانی
در پی مرگ یک پناهجوی کرد ایرانی در جزیره کریسمس استرالیا، ساکنان بازداشتگاه پناهجویان در این جزیره دست به اعتراض زدند و خساراتی به تاسیسات این بازداشتگاه وارد کردند.
اعتراض و شورش بعد از آن رخ داد که جسد فاضل چگینی، یک پناهجوی کرد ایرانی که روز شنبه از این اردوگاه گریخته بود در این جزیره پیدا شد.
ناکیتا دوست دختر یکی از بازداشت شدگان این مرکز می گوید: «من شوکه شده ام و فقط گریه می کنم. من شدیدا نگران او و همه بازداشت شدگان هستم. آنها نباید در این جزیره باشند.»
پیتر داتن، وزیر مهاجرت استرالیا با اشاره به اینکه ناآرامی از ساعت یازده صبح روز یک شنبه به وقت محلی شروع شد به رسانه ها گفت: «اگر کسانی دست به تخریب عمدی اموال مرکز یا هر گونه اعمال مجرمانه زده باشند با آنها برخورد قضایی و قانونی خواهد شد اما اولویت ما در حال حاضر بازگردان نظم به این مرکز است.»
دولت استرالیا با فرستادن پناهجویان به جزیره کریسمس و گینه نو در جنوب اقیانوس آرام تلاش می کند راه پناهجویان را به استرالیا سد کند با این حال حزب اصلی مخالف دولت استرالیا وضعیت بازداشتگاه جزیره کریسمس را در حال فروپاشی توصیف کردVer video "شورش در بازداشتگاه پناهجویان در جزیره کریسمس در پی مرگ یک پناهجوی ایرانی"
ونزوئلا؛ تصمیم دولت برای سهمیه بندی کردن برق
دولت ونزوئلا تصمیم گرفت برای کاهش تبعات خشکسالی طولانی مدتی که این کشور دچار آن شده، عرضه برق را محدود و سهمیه بندی کند. به این ترتیب در ایالات پر جمعیت کشور برای مدت ۴۰ روز و روزانه به مدت چهار ساعت برق قطع خواهد شد.
با اجرایی شدن این تصمیم علاوه بر خانه ها، فروشگاهها نیز مجبورند اکنون با چراغهای خاموش به کارشان ادامه دهند.
خشکسالی طولانی مدت بشدت آب سدها بویژه سد آبی گوری این کشور را که هفتاد درصد از برق ونزوئلا را تامین می کند، کاهش داده است.
لوئیس موتا، وزیر برق ونزوئلا می گوید: «ما همچنان به ارائه خدماتمان به مردم ونزوئلا ادامه خواهیم داد. محدودیتهایی وجود خواهد داشت که ضروریست. یک قربانی لازم است.»
گرچه این اقدام با هدف ذخیره سازی انرژی انجام می شود اما نارضایتی را در میان مردم که هم اکنون با مشکلات کمبود دارو و مواد غذایی روبرو هستند و همچنین مخالفان دولت، بیش از گذشته افزایش می دهد.
ونزوئلا که هم اکنون با یک بحران اقتصادی جدی روبروست، باید با خشکسالی گسترده ای که حاصل پدیده ال نینو است نیز دست و پنجه نرم کند.Ver video "ونزوئلا؛ تصمیم دولت برای سهمیه بندی کردن برق"
دریاچه آب شور سالتون در ایالت کالیفرنیا رو به خشکی است
دریای سالتون، بزرگترین دریاچه کالیفرنیا رو به خشکی می رود. پس از چهار سال خشکسالی، دریاچه آب شور سالتون کوچکتر شده است.
آب این دریاچه از آبهای کشاورزی سطحی کشاورزی تامین می شود اما با گرمای شدید صحرا، آبی که به آن می رسد کمتر از آبی است که از دریاچه بخار می شود.
در حالی که هوای آلوده این ناحیه پایین تر از استانداردهای فدرال است، ساکنان این منطقه نگران تاثیر منفی گرد ناشی از بستر خشک شده دریاچه بر روی دستگاه تنفسی ساکنان منطقه هستند. یک کارشناس در کلینیک بهداشت منطقه می گوید: «آلودگی روی من تاثیر گذاشته. من و خانواده ام به آسم مبتلا شده ایم. هیچوقت چنین مشکلی نداشتیم.»
دریاچه سالتون سال ۱۹۰۵ بطور تصادفی شکل گرفت. پس از دو سال متوالی سیلاب، سد رود کلرادو شکسته شد و زمینهای داغ اطراف را پر از آب کرد. این در حالی است که بیشتر منابع آبی منطقه به شهر سن دیگو اختصاص داده شده است. با کم شدن مقدار آب، به درصد نمک افزوده می شود. وزش گرد و نمک کناره های خشک دریاچه، موجب بروز نگرانی نسبت به سلامت ساکنان مناطق اطراف شده است.
یکی از کارشناسان محیط زیست منطقه می گوید: «گرد سفید رنگ روی کنارهVer video "دریاچه آب شور سالتون در ایالت کالیفرنیا رو به خشکی است"
افزایش شمار قربانیان دو زلزله شدید در کوماموتو ژاپن
شمار جان باختگان دو زلزله اخیر در کوماموتو در جزیره کیوشو، واقع در جنوب غرب ژاپن به ۳۲ نفر و تعداد زخمی ها به ۱۵۰۰ نفر رسید که حال ۸۰ نفر از آنان وخیم گزارش می شود. همزمان با ادامه عملیات امداد و نجات، مقامات محلی از احتمال افزایش این آمار خبر داده اند. تاکنون ۷۰ هزار نفر از زلزله زدگان در اردوگاه های موقت اسکان داده شده اند. زلزله ۶.۵ ریشتری کوماموتو که شامگاه پنج شنبه روی داد در واقع پیش لرزه یک زلزله بزرگ تر با قدرت ۷.۳ ریشتر در بامداد شنبه بوده است.
یکی از شهروندان ژاپنی که شاهد زلزله بوده می گوید: «من صدای ظرف ها را می شنیدم که پشت سر هم روی زمین می افتادند و می شکستند. اکثر ظرفهایم از بین رفت.»
شهروند دیگری می گوید: «من شوکه شده بودم. فکر می کنم همه شوک زده شدند. بعد از زلزله اولی در روز پنج شنبه فکر می کردم تمام شده، برای همین بود که این بار شوکه شدم، واقعا جا خوردم.»
یک سد نیز بر اثر زلزله شکسته شد و ساکنان روستای نزدیک به آن مجبور به ترک خانه های خود شدند. امدادگران هم چنان در پی جستجوی افراد در زیر آوار ساختمان ها و گل و لای ناشی از رانش زمین هستند، اما بارندگی کار نجاتVer video "افزایش شمار قربانیان دو زلزله شدید در کوماموتو ژاپن"
مصطفی آکینجی با پیروزی در انتخابات رهبر بخش ترک نشین قبرس شد
در دومین دور انتخابات بخش ترک نشین قبرس، مصطفی آکینجی نامزد حزب «دموکراسی مشترک» با کسب بیش از ۶۰ درصد آراء پیروز شد و رهبری جمهوری خودخوانده را در اختیار می گیرد.
پس از کودتای ۱۹۷۴ و هجوم نیروهای نظامی ترکیه به بخش شمالی، جزیره قبرس به دو بخش شمالی و جنونی تقسیم شد و ساکنان آن از آن زمان به وحدت دوباره امید بسته اند.
مصطفی آکینجی رهبر جدید بخش شمالی قبرس که چنین هدفی را در سر دارد با حضور در میان هوادارانش گفت: «آنچه می گویم را به خاطر داشته باشید. وقتی زمان تغییر جامعه فرارسید، دیگر هر چه آنها بکنند از تهدید تا تطمیع موثر نخواهد بود و هیچ قدرتی جلوی تغییر را نمی تواند بگیرد.»
در دومین دور انتخابات قبرس مصطفی آکینجی از سد رقیبش درویش اروغلو، که تاکنون اداره این بخش را در اختیار داشت بگذرد.
یکی از شهروندان این بخش گفت: «مردم خواستار تغییر فوری هستند. یکی از مهمترین تغییرات دستیابی به راه حلی برای منافشه قبرس بنا به توافقنامه های ۱۹۷۷-۱۹۷۹ است. ما برای این منظور از آکینجی حمایت کردیم و بر این باوریم که مساله قبرس طی پنج سال آینده حل می شود.»
پس از آن که ساکنان بخش یونانی نشینVer video "مصطفی آکینجی با پیروزی در انتخابات رهبر بخش ترک نشین قبرس شد"
تعطیلات اجباری در ونزوئلا برای صرفه جویی در مصرف برق
نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا برای کمک به جلوگیری از بحران انرژی در این کشور مرخصی سه روزه برای کارمندان بخش عمومی ونزوئلا در نظر گرفت. این مرخصی سه روزه که به دنبال آن تعطیلات عید پاک است، در مجموع یک تعطیلی یک هفته ای را در این کشور فراهم می کند.
این اقدام دولت سوسیالیست ونزوئلا در پی آن صورت گرفت که وزیر انرژی این کشور نسبت به کاهش سطح آب در بزرگترین سد ونزوئلا هشدار داده بود.
آقای مادورو پیش تر در سخنانی برای مقابله با جیره بندی برق از زنان این کشور خواسته بود تا موهای خود را در هوای آزاد خشک کنند و از سشوار استفاده نکنند.
همزمان، گروههای مخالف دولت به جمع آوری امضا برای برپایی همه پرسی با هدف کناره گیری نیکلاس مادورو از قدرت اقدام کرده اند.
خسوس تورآلبا، رهبر ائتلاف مخالفان می گوید: «ما خواهان تغییر دولت هستیم . مردم ونزوئلا می خواهند این خواسته آنها در آرامش و صلح صورت گیرد. گام اول جمع آوری ۱۹۵ هزار امضاء در این فرم است که یک درصد از امضای مورد نیاز می شود و پس از آن اجازه خواهیم یافت تا ۲۰ درصد امضای مورد نیاز را برای برکناری او جمع آوری کنیم که ۴ میلیون امضا میVer video "تعطیلات اجباری در ونزوئلا برای صرفه جویی در مصرف برق"
حذف تحریم ها، مهمترین خواسته کوبا؛ اوباما باید مخالفان را قانع کند
با آغاز تلاش های آمریکا و کوبا برای عادی سازی روابط دوجانبه، حذف تحریم ها بعنوان مهمترین خواسته مقامات و مردم کوبا مطرح شده است.
رائول کاسترو، رئیس جمهوری کوبا روز چهارشنبه خطاب به باراک اوباما، همتای آمریکایی اش از ضرورت حذف تحریم های اقتصادی، تجاری و مالی علیه کشورش سخن گفت. آنچه به گفته او طی پنج دهه، خسارات انسانی و اقتصادی زیادی برای کوبا به بار آورده است.
اقتصاد کوبا که در حال حاضر بشدت به دولت وابسته است در صورت برداشته شدن تحریمها، به فرصتی حیاتی برای سرمایه گذاران آمریکایی تبدیل خواهد شد. برخی کارشناسان، حجم سرمایه گذاری احتمالی آمریکاییان در کوبا را بین ۵ تا ۱۰ میلیارد دلار تخمین رده اند.
تسهیل شرایط رفت و آمد و کاهش موانع تجارت میان دو کشور از دیگر گامهایی است که در این مسیر باید برداشت شود.
جان کری، وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه ضمن اشاره به آنها گفت: «همسو با جهتگیری رئیس جمهوری در زمینه بهبود روابط دیپلماتیک، روبرت جاکوبسون، معاونت وزارت خارجه در امور نیمکره غربی، راس هیاتی به نمایندگی از آمریکا ماه ژانویه برای مذاکره درباره مهاجران به کوبا سفر می کند. در انتظار زمان مناسب هستم تا نخستین وزیر خارجه آمریکا باشم که پس از ۶۰ سال از کوبا دیدار می کند.»
رئیس جمهوری آمریکا که سیاست خارجی کشورش در برابر کوبا را «کهنه و منسوخ» خوانده، با تصمیم گیری در مورد از سرگیری روابط دیپلماتیک دو جانبه، مهمترین گام را در تغییر مناسبات نیم قرن گذشته بین دو کشور برداشته است.
با این حال، آقای اوباما برای برداشتن تحریم های ۵۴ ساله علیه کوبا باید از سد بسیاری از جمهوریخواهان مخالف در کنگره عبور کند.Ver video "حذف تحریم ها، مهمترین خواسته کوبا؛ اوباما باید مخالفان را قانع کند"
دره حنیفه، تجدید حیات یک آبادی در میان کویر عربستان
دره ای حیات بخش برای مردم ریاض. اینجا دره حنیفه و رود جاری آن در قلب بیابان است. رودخانه ای که زمانی طولانی خشک شده و از جریان افتاده بود.
این دره که امتداد آن شمال تا جنوب پایتخت عربستان را می پوشاند، طراوت خود را مدیون اجرای طرحی ده ساله است که سازمان توسعه ریاض مدیریت آن را برعهده دارد.
یکصد و بیست کیلومتر سواحل بکر و چشم نواز این دره در تضاد با محیطی است که در آن واقع است. “وادی حنیفه” یا دره حنیفه، برای مدتی طولانی متروکه بود. اما مردم ریاض با احیای یکی از منابع طبیعی آن، این دره را زنده کردند.
مدیر طرح زیست محیطی این منطقه می گوید: “منطقه تاریخی دره حنیفه، برای ساکنان قدیم آن یک منبع زیست محیطی بود. اما توسعه شهر در کنار آلودگی های حاصل از احداث کارخانه ها و فعالیت های صنعتی و کشاورزی آن را به زوال کشاند.”
طرح بازسازی این منطقه، اقداماتی را در دستور کار خود قرار داد تا آسیب های وارد شده به این دره را جبران کند و آن را به سرمایه ای برای شهر تبدیل سازد. برای تنظیم جریان آب چند سد ساخته شد. طراحی جدیدی برای راه سازی منطقه در نظر گرفته شد و ۴۰ کیلومتر راه جدید ساخته شد. همچنین طرح کاشت دهها هزار درخت و بوته بومی و محوطه سازی برای دیدار کنندگان به اجرا درآمد.
احیای این دره برای مردم ریاض منافع بسیاری دربر داشت، از جمله برای کشاورزانی که معاش خود را از راه کاشت و برداشت خرما در سواحل رود تامین می کنند.
گزارشگر یورونیوز: “شاید از دور نتوان تشخیص داد، اما در اینجا صدها نوع خرما به عمل می آید که یکی از محصولات است. اکنون برداشت دو تن خرما آغاز شده که هم به صورت تازه و هم خشک قابل استفاده است. این طعم واقعی عربستان سعودی است. میوه ای شیرین و خوش مزه که نمی توان از آن صرف نظر کرد.”
یک خریدار خرما می گوید: “من مشتری دائم خرمای این مزرعه هستم. این دره قبلا منطقه ای متروکه بود که پس از احیا و گسترش مزارع، در دسترس و قابل زندگی شد. بازسازی دره حنیفه، آن را تبدیل به منطقه ای زیبا کرد. اینجا محل دیدار مردم و پر رفت و آمد شده است.”
زیست پالایی آب، بخشی از طرح احیای دره حنیفه است که برنده جایزه نیز شد. این طرح شیوه ای طبیعی برای پاکیزه کردن آب های آلوده و سمی از مواد نامطبوع، با کمک گرفتن از گیاه هان و حیوانات است.
مهندس طرح زیست محیطی منطقه می گوید: “در اینجا از یکسو جلبک ها هستند و گیاهان بلند تر، و از سوی دیگر موجودات مصرف کننده مانند پرندگان و ماهی ها که همه با هم یک چرخه غذایی را تشکیل می دهند. درست مثل اعضای یک خانواده که در منظم کردن و سازماندهی یک خانه هر کس نقش خودش را بازی می کند. این مثالی است در مورد نحوه عملکرد سیستم زیست پالایی در محیط.”
تکنیک های به کار رفته در این طرح جدید نیستند، اما هرگز به طور یکجا و در چنین ابعاد وسیعی به کار گرفته نشده است.
گزارشگر یورونیوز: “باور نکردنی است که تنها شش ساعت قبل، این آب که آنقدرآلوده بود که برای دست زدن به آن رغبت نمی کردید، پس از رد شدن از سیستم زیست پالایی چنین سالم و شفاف باشد.”
پیک نیک خانوادگی از قدیم مورد علاقه مردم ریاض بود و اکنون دره حنیفه مکان مطلوبی برای این کار است. تاکنون هفت پارک بزرگ ساخته شده و دو پارک دیگر نیز در دست ساختمان است.
یک بازدید کننده محلی: “من همیشه در ریاض زندگی کرده ام، اما چنین چیزهایی ندیده ام. از شهر که خارج شدم و این محیط منظم و پاکیزه را دیدم تعجب کردم. همه چیز از درخت کاری تا پیاده روها و محل استراحت مرتب و سازمان یافته است.”
گزارشگر یورونیوز: “دره حنیفه اکنون دوباره احیا شده و مرکزی برای ارتباط مردم است. در برنامه آینده «زندگی در عربستان سعودی» خواهیم رفت تا ببینیم چگونه جلوه های زندگی سنتی و مدرن به هم آمیخته است.”Ver video "دره حنیفه، تجدید حیات یک آبادی در میان کویر عربستان"