Videos relacionados con سلطه . خضرا

Informaciona

Comparte y descubre información

  • فرصت دو روزۀ استونی به خبرنگار هوادار روسیه برای ترک تالین

  • لی کا شینگ، بازرگان ثروتمند اهل هنگ کنگ در پی تملک شرکت مخابراتی «او۲»

    لی کا شینگ، بازرگان ثروتمند اهل هنگ کنگ و صاحب شرکت «هاچیسون وامپوا» در نظر «او۲»O2 اپراتور مخابراتی بریتانیایی را به مالکیت خود درآورد. در این رابطه مذاکراتی با شرکت تلفونیکای اسپانیا صاحب او۲ آغاز شده است. براساس گزارشها رقم مطرح شده در مذاکرات بیش از ۹ میلیارد پوند است.

    شرکت «هاچیسون وامپوا» که پیش از این اپراتور تلفنی بریتانیایی «تری یو کی» را به مالکیت خود درآورده بود در صورت تملک او۲ سلطه ای بی چون و چرا بر بخش مخابراتی بریتانیا خواهد داشت.

    Ver video "لی کا شینگ، بازرگان ثروتمند اهل هنگ کنگ در پی تملک شرکت مخابراتی «او۲»"

  • سیاستهای تولید و صادرات نفت عربستان پس از مرگ ملک عبدالله تغییر نمی کند

    پس از مرگ ملک عبدالله پادشاه عربستان سعودی ملک سلمان بن عبدالعزیز جانشین وی اعلام کرد تغییراتی در سیاستهای این کشور در زمینه تولید و صادرات نفت ایجاد نخواهد شد.

    ملک عبدالله در زمان حیاتش موفق شده بود عربستان را بعنوان رهبر بی چون چرای اوپک و پرنفوذترین کشور تولیدکنندگان نفت در خاورمیانه مطرح کند.

    از جمله کشورهایی که اصرار زیادی داشت که اوپک در سطح تولید روزانه نفت خود تغییری ایجاد نکند عربستان بود.

    عربستان سعودی بزرگترین صادرکننده نفت دنیا پیش از آنکه نگران ارزان شدن قیمت نفت باشد بیم از دست دادن سلطه خود بر بازار نفت دارد.

    Ver video "سیاستهای تولید و صادرات نفت عربستان پس از مرگ ملک عبدالله تغییر نمی کند"

  • احتمال ادغام دو شرکت بزرگ آبجوسازی دنیا

    گروه برزیلی-بلژیکی «ای بی این بوو» (Ab-Inbev)، بزرگترین شرکت آبجوسازی دنیا و تولیدکننده مارکهایی چون بادوایزر در نظر دارد رقیب بریتانیایی خود «سبمیلر» را به مالکیت درآورد. با وجود این هنوز اطلاعاتی درباره ارزش این معامله احتمالی منتشر نشده است.

    نهایی شدن این نقل و انتقال می تواند غول آبجوسازی دنیا را متولد کند به نحوی که بیش از یک سوم آبجوی دنیا از گروه جدید تولید خواهد شد. ارزش بورسی این شرکت تازه متولد شده نیز می تواند به رقم ۲۰۰ میلیارد یورو برسد.

    در حال حاضر شرکتهای ای بی این بوو و سبمیلر سلطه بی چون چرایی به ترتیب بر بازارهای آمریکای لاتین و آفریقا دارند.

    Ver video "احتمال ادغام دو شرکت بزرگ آبجوسازی دنیا"

  • تظاهرات ضددولتی در قاهره

    شماری از مردم قاهره در اعتراض به عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر در خیابانهای پایتخت تجمع کردند. نیروهای امنیتی با بستن مسیرهای منتهی به مرکز شهر، اجازه حرکت تظاهرکنندگان را به محله شلوغ شهر ندادند.

    نیروهای پلیس ضدشورش تلاش کردند با پرتاب گاز اشک آور معترضان را متفرق کنند.

    اعتراضهای اخیر در مصر علیه رئیس جمهوری مصر، پس از آن اوج گرفت که دولت این کشور با واگذاری دو جزیره به عربستان سعودی موافقت کرد.

    آقای سیسی یکشنبه شب در یک سخنرانی تلویزیونی مردم را به حفظ آرامش و دفاع از کشور دعوت کرد.

    حدود دو هفته قبل همزمان با سفر پادشاه عربستان سعودی به مصر، عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر در توافقنامه ای جنجالی حاکمیت و اداره دو جزیره تیران و صنافیر را به عربستان سعودی واگذار کرد. این دو جزیره مقصد گردشگران زیادی هستند و تسلط بر آنها به معنی سلطه بر خلیج عقبه است که در نزدیکی اسرائیل قرار دارد.

    پادشاه عربستان سعودی، در سفر اخیر به مصر که در آن موافقتنامه واگذاری جزایر مضا شد، وعده اعطای معادل چندین میلیارد دلار کمک مالی به مصر داد.

    Ver video "تظاهرات ضددولتی در قاهره"

  • مایکروسافت از ویندوز۱۰ رونمایی کرد

    مایکروسافت از ویندوز ۱۰، سیستم عامل جدید خود رونمایی کرد. این پرفروشترین سیستم عامل در جهان بعد از ناامیدی کاربران از ویندوز ۸ و بدون ارائه ویندوز ۹، تلاش دارد نشان دهد که سیستم عامل جدید فاصله زیادی با ویندوز ۸ دارد. این سیستم عامل جدید قابلیت های گوناگونی از جمله نصب شدن بر روی گوشی های هوشمند، تبلیت و رایانه را داراست.

    ساتیا نادلا مدیر عامل مایکروسافت می گوید: «کاربران ویندوز ۱۰ در فضای انفورمایتک شخصی تری زندگی می کنند که زیر سلطه موبایل ها و ابرهای الکترونیک است. ما تجربه های تازه ای برای اجرای بازی ها و همچنین امکان اجرای این سیستم عامل جدید را بر روی همه دستگاهها ایجاد کرده ایم که می توان در خانه و محل کار از آن استفاده کرد.»

    در این فرمت از ویندوز، محصولات جدید مایکروسافت مانند اسپارتان که جانشین اینترنت اکسپلورر شده و کورتانا که در پی رقابت با سیری اپل است و همچنین هولولنز ارتقا داده شده اند. نصب ویندوز ۱۰ برای کاربران کنونی ویندوز های ۷ و ۸ مجانی خواهد بود.

    Ver video "مایکروسافت از ویندوز۱۰ رونمایی کرد"

  • تظاهرات مخالفان ریاضت اقتصادی در آتن

    میدان سینتاگما در پایتخت یونان، بعد از ظهر پنجشنبه شاهد تجمع حدود ۳ هزار تن از طرفداران دولت بود که به سیاست های اقتصادی اتحادیه اروپا درباره اعمال برنامه ریاضتی در این کشور اعتراض کردند.

    این میدان در شهر آتن طی سال های اخیر، محل تظاهرات ده ها هزار تن علیه سیاست های اقتصادی دولت یونان بوده است.

    تظاهرات هواداران دولت در مرکز آتن، بوسیله شبکه های اجتماعی سازماندهی شده بود و احزاب در فراخواندن شهروندان نقشی نداشته اند. یکی از شرکت کنندگان در این تجمع به یورونیوز می گوید: «ما می خواهیم که دولتمان پشتیبان وکالت مردم باشد. مردم یونان مخالف ریاضت اقتصادی هستند و از ایده توسعه در اروپا پشتیبانی می کنند.» شهروند دیگری گفت: «ما بیش از این نمی توانیم سیاست های ریاضتی را تحمل کنیم. ما نمی توانیم پاسخگوی برنامه هایی باشیم که سلطه آلمانی ها خواستار آن است. ما می خواهیم آنچه را که به لحاظ انسانی شدنی است انجام دهیم، حداقل بر سر میز بنشینیم و درباره موضوع یونان گفتگو کنیم.»

    یانیس یاگینیس، خبرنگار یورونیوز از آتن گزارش می دهد: «این نخستین بار بود که پس از چند سال جمع زیادی از مردم به صورت خودج

    Ver video "تظاهرات مخالفان ریاضت اقتصادی در آتن"

  • نبرد بر سر رژیم های غذایی در فیلم «امگا ۳»

    ادواردو دل جانو، نویسنده و کارگردان برای اولین بار فیلمی علمی تخیلی و صد در صد کوبایی به نام «امگا ۳» ساخته است. این فیلم در جشنواره فیلم فانتاسپورتو در پورتو پرتغال به نمایش در آمد و یورونیوز با دست اندرکاران آن گفتگو کرده است.

    ادواردو دل جانو می گوید: «من همیشه شکستن کلیشه ها را دوست داشتم. کلیشه به این معنا که اگر شرایط خاصی در کشورتان وجود دارد باید حتما از آن حرف بزنید. شرایط انسانی و بنیادگرایی مسئله ای جهانی است و همه ما از آن رنج می بریم.»

    داستان فیلم درباره جامعه ای در آینده است که تحت سلطه گیاه خواران بوده و مردم آن به گوشت خوردن با دیدی منفی می نگرند. چندین دسته از گیاهخواران در این جامعه وجود دارند از جمله طرفداران رژیم غذایی ماکروبیوتیک، طرفداران رژیم غذایی سبزیجات و طرفداران رژیم غذایی شیر و تخم مرغ که در جنگ با یکدیگر هستند تا رژیم غذایی خودشان را حاکم کنند. شخصیتهای اصلی داستان دو سرباز از دو جبهه رقیب هستند که با هم به اسارت گرفته می شوند.

    دلنیس فونتس، هنرپیشه می گوید: «امتحانات اولیه سخت ترین قسمت کار بود. وقتی ادواردو صحنه نبرد بین طرفداران مایکروبیوتیک و طرفدا

    Ver video "نبرد بر سر رژیم های غذایی در فیلم «امگا ۳»"

  • یونسکوخواستار اقدامات امنیتی برای حفاظت از آثار باستانی در عراق شد

    تخریب مجسمه های تاریخی موزه شهر موصل، واکنش های جهانی را در پی داشته است.

    گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) روز پنجشنبه ویدئویی منتشر کرد که به نظر می رسد مربوط به موزه تاریخی شهر موصل باشد.
    در این ویودئو گروهی ازمردان نشان داده می شوند که با تبر و دیگر وسائل در حال تخریب مجسمه های باستانی این موزه هستند.

    پس از انتشار این تصاویر، سازمان یونسکو خوستار نشست اضطراری شورای امنیت درباره حفاظت از میراث فرهنگی در عراق شد.

    ایرینا بوکوا، مدیرکل یونسکو گفت: «این تراژدی تنها یک موضوع فرهنگی نیست بلکه موضوع امنیتی است. به خوبی می توان دید که گروههای تروریستی چگونه از یک میراث باستانی به عنوان استراتژی ترور برای بی ثبات کردن و جریحه دار کردن احساسات مردم استفاده می کنند تا از سلطه خود مطمئن شوند.»

    این موزه در محل حفاری های باستان شناسی و در جایی واقع شده که نینوا، پایتخت باستانی دولت آشوری در آنجا قرار داشته است.

    چند هفته پیش نیز شبه نظامیان داعش، کتابخانه شهر موصل را با بیش از ۸ هزار دست نوشته باستانی آتش زدند.
    موصل دومین شهر بزرگ عراق است که آثار باستانی بسیاری در این شهر قرار دارد. این

    Ver video "یونسکوخواستار اقدامات امنیتی برای حفاظت از آثار باستانی در عراق شد"

  • ژوژا کنتس، هنرمند مجار از عصیان و میل به آزادی می خواند

    پس از گذشت ۲۵ سال از فروپاشی حکومت کمونیسم در مجارستان، ترانه های ژوژا کنتس (Zsuzsa Koncz)، هنرمند مجار آینه ای است که حاکمیت قواعد سیاسی بر زندگی روزانه افراد جامعه را بازتاب می دهد.

    در دوران سلطه کمونیسم بر مجارستان، ترانه های او آرزوی عصیان و میل به آزادی را بیان می کرد و انتقاد شدید از اوضاع موجود، لابه لای خطوط اشعار ترانه هایش موج می زد.

    او درباره کسانی می خواند که پس از شکست انقلاب در ۱۹۵۶ (سال قیامهای مردمی ضد کمونیسم) مجارستان را ترک کردند و تمام زندگی خود را دور از ریشه های خود به سر بردند و در سال ۱۹۸۹ (سال فروپاشی کمونیسم در مجارستان) به صورت گردشگری غریبه به کشور خود بازگشتند.

    خواننده ۶۸ ساله در مورد مضمون ترانه هایش می گوید: «من در مورد وقایع تاریخی می خوانم. به عنوان مثال ترانه ای دارم به نام «دختر کارپاتی» که در مورد انقلاب سال ۱۹۵۶ است، درباره کسانی که آن زمان کشور را ترک کردند و تنها زمانی بازگشتند که آخرین سرباز شوروی از مجارستان رفته بود. به این موضوع خیلی علاقه داشتم و تصادفی نبود که سراغ رشته حقوق رفتم. به خاطر علاقه ام بود.»

    در سال ۱۹۷۰ میلادی، همزمان با دوران سلطه کمونیسم بر مجارستان، پخش برخی از ترانه های ژوژا کنتس از رادیو دولتی ممنوع شد و چند سال بعد حزب کمونیست آلبوم کامل او به نام «یلبسید» (آواز خواندن) را به دلایل سیاسی ممنوع اعلام کرد.

    همان موقع دادگاهی تشکیل شد در این مورد که آیا او و «یانوش برودی» سازنده اشعار ترانه ها، همچنان اجازه بیان نظرات خود را داشته باشند یا نه اما همانطور که خودش می گوید رفتار اداره سانسور متناقض بود و هیچ توضیحی برای دلیل ممنوعیت آلبوم نداشت.

    وی در این باره می گوید: «اجازه اجرای آهنگها را داشتیم اما پخش آنها از رادیوی دلتی ممنوع بود. آنها می خواستند تمام مدیریت شرکت ضبط صفحه را اخراج کنند، اما در آخر فقط تعدادی اقدام انضباطی درباره آنها انجام شد. به آنها گفته شد: “رفقا! باید حواستان را بیشتر جمع کنید که اینها چه می خوانند“، در واقع منظورشان ما بودیم.»

    بسیاری از ترانه های ژوژا کنتس به زبانهای فرانسه و آلمانی ترجمه شده است. وی در سال ۲۰۰۱ میلادی نشان لژیون دونور فرانسه را دریافت کرد و ۷ سال بعد عالی ترین جایزه فرهنگی مجارستان را از آن خود کرد.

    دهمین کنسرت بزرگ ژوژا کنتس، درماه مارس گذشته در استادیوم بزرگ بوداپست، برگزار شد. وی قرار است پاییز امسال چند کنسرت در آلمان و اسلوونی برگزار کند.

    Ver video "ژوژا کنتس، هنرمند مجار از عصیان و میل به آزادی می خواند"

  • تظاهرات در اعتراض به اصلاحات نظام آموزشی در ایتالیا

    هزاران تن از دانش آموزان ایتالیایی در اعتراض به طرح دولت در اصلاح نظام آموزشی روانه خیابان ها شدند.

    این طرح که با عنوان «مدرسه خوب» شناخته شده است، روز پنجشنبه به پارلمان ایتالیا تسلیم شد.

    ماتئو رنتسی، نخست وزیر ایتالیا امیدوار است که با تکیه بر کمک های مالی بخش خصوصی، هزاران پست آموزشی و فرصت شغلی در مدارس ایجاد کند. اما دانش آموزان نگران خصوصی سازی غیرمستقیم مدارس هستند و می گویند که نظر آنها نادیده گرفته شده است.

    یکی از تظاهرکنندگان گفت: «ما مخالف طرح آموزشی هستیم که آنها روی کاغذ پیشنهاد کرده اند. ما یک طرح جایگزین داریم همراه با گزینه های بسیاری داریم که رنتسی قادر نبود از طریق مشاوره آنلاین که خودش راه اندازی کرد، دریابد.»

    یکی دیگر از معترضان گفت: «ما به خیابان آمده ایم تا از مدرسه ای دفاع کنیم که فراتر از تفاوت طبقات اجتماعی برود.»

    معترض دیگری افزود: «به عقیده ما ایده ای که دولت از مدرسه دارد کاملا اشتباه است. ما خواهان سرمایه گذاری روی حق یادگیری هستیم، روی یک رفاه جدید، یک تناوب با کیفیت، بین مدرسه و کار که فقط تحت سلطه کسب و کار نباشد.»

    دولت ایتالیا پیش بینی می کن

    Ver video "تظاهرات در اعتراض به اصلاحات نظام آموزشی در ایتالیا"

  • کمک به یونان در دستور کار مسکو نیست

    کمک به یونان در حال حاضر در دستور کار روسیه نیست.

    مسکو این خبر را درست یک روز قبل از نشست دو روزه بریکس اعلام کرد؛ نشستی که در آن ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در اوفا میزبان قدرت های اقتصادی نوظهور است.

    الکسی اویوکای، وزیر اقتصاد روسیه ضمن برشمردن محورهای این نشست گفت: «کمک به یونان موضوع این نشست نیست و از این رو مورد بحث قرار نمی گیرد. وضعیت منطقه پولی یورو که تحت تاثیر مساله بدهی های یونان قرار گرفته در این نشست مورد بحث و گفت و گو قرار می گیرد. ادامه این وضعیت در منطقه پولی یورو برای تمامی شرکت کنندگان در این نشست خطراتی به دنبال خواهد داشت.»

    رهبران برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی در اوفا (که بیش از یک هزار کیلومتر با مسکو فاصله دارد) گرد هم آمده اند تا از ایجاد یک بانک توسعه خبر دهند؛ آنچه به زعم ولادیمیر پوتین به کاهش سلطه غرب بر نهادهای مالی جهانی خواهد انجامید. برای این منظور آنها یکصد میلیارد دلار بعنوان ذخیره برای موارد احتمالی ضروری در نظر گرفته اند.

    برای مسکو که پس از بحران در شرق اوکراین مورد خشم و غضب غرب قرار گرفته، این اجلاس فرصتی است برای مقابله با

    Ver video "کمک به یونان در دستور کار مسکو نیست"

  • نتانیاهو: ایران خطری بزرگتر از داعش است

    بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسراییل روز دوشنبه در سخنرانی سالانه خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، ایران مسلح به تسلیحات هسته ای را از گروه موسوم به «دولت اسلامی» یا داعش خطرناک تر خواند.

    آقای نتانیاهو گفت «ظرفیت های تولید سلاح هسته ای در ایران باید به طور کامل نابود» شود.

    او تاکید کرد: «گروه «دولت اسلامی» را باید شکست داد اما اگر برای آن ایران را در آستانه دستیابی به سلاح هسته ای به حال خود رها کنیم، این پیروزی در یک میدان و شکست در کل جنگ خواهد بود.»

    نخست وزیر اسراییل همچنین به جنگ غزه اشاره کرد و با مقایسه حماس با گروه «دولت اسلامی»، آنها را دو روی یک سکه معرفی کرد و گفت: «اجازه بدهید یک عکس به شما نشان دهم. این عکس توسط فیلمبرداران شبکه تلویزیونی «فرانس ۲۴» در جنگ اخیر غزه گرفته شده. در کنار دو راکت انداز حماس برای حمله به سوی اسراییل، سه کودک فلسطینی دیده می شوند که در حال بازی هستند. حماس به طور عمد راکت های خود را در صدها منطقه مسکونی مانند این قرار داده است. جنایت جنگی این است.»

    نخست وزیر اسراییل، حمله به غزه را با حمله ائتلاف بین المللی به «داعش» مقایسه کرد و گفت حماس و داعش هدفی مشابه را برای سلطه بر جهان دنبال می کنند.

    Ver video "نتانیاهو: ایران خطری بزرگتر از داعش است"

  • کی یف خرسند اما نگران از اجرای توافقنامه همکاری با اروپاست

    تصویب توافقنامه تجاری و سیاسی اوکراین با اتحادیه اروپا ترکیبی از رضایت و تردید را در کی یف به همراه داشته است.

    برخی تاخیر ۱۵ ماهه در اجرای این توافقنامه را نشانی از سلطه روسیه بر اداره امور اوکراین می دانند.

    هریهوری نمیریا، عضو حزب سرزمین مادری، حزب متبوع تیموشنکو می گوید: «متاسفانه روسیه نه تنها در زمینه سیاست خارجی مستقل اوکراین از حق وتو برخوردار شده بلکه اجرای اصلاحات اساسی از جمله توافقنامه همکاری تجاری و سیاسی با اروپا را نیز به تاخیر می اندازد.»

    برخی از کارشناسان نیز با انتقاد از تاخیر موجود، آن را نشانه خوبی در امکان عملی نزدیکی اوکراین به اتحادیه اروپا نمی بینند و نسبت به مانع تراشی روسیه در این زمینه ابراز نگرانی می کنند.

    پتر بوبرینسکی، مدیر بزرگترین بانک تجاری اوکراین می گوید: « سوال این است که آیا تاخیر مربوط به مراحل اولیه اجرای توافقنامه است یا به تعرفه ها و یا روند تعیین دستور العمل ها و انطباق با چارچوب های اروپا مربوط می شود؟ اگر با موضوع دوم مرتبط است در آن صورت به نظر من تلاش های اوکراین در نزدیک شدن به اتحادیه اروپا تحت الشعاع قرار خواهد گرفت.»

    از طرف دیگر چنین تاخیری می تواند به قوی تر شدن جبهه هوادار روسیه بیانجامد و در دزار مدت همانطور که خبرنگار یورونیوز در کی یف می گوید: «به مخالفان پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا فرصت می دهد تا کی یف را تحت فشار قرار دهند و آن را به سوی بلوک تجاری دیگری تحت هدایت روسیه سوق دهند.»

    Ver video "کی یف خرسند اما نگران از اجرای توافقنامه همکاری با اروپاست"

  • رسوایی دستکاری در بیلان شرکت تسکو

    رسوایی ارزیابی غیر واقعی بیلان مالی، گریبان گیر شرکت بریتانیایی تسکو، سومین سوپرمارکت بزرگ زنجیره ای دنیا شده است. این شرکت سود فصلی خود را ۳۳۳ میلیون یورو بیش از رقم واقعی اعلام کرده است.

    بدین ترتیب به گفته این شرکت سر ریچارد بوردبنت، رییس هیئت مدیره بدلیل عدم مدیریت مناسب و روشن شدن دستکاری در بیلان شرکت از سمت خود استعفا خواهد کرد. تاریخ دقیق استعفای این مدیر اعلام نشده است.

    رسوایی مذکور افت شدید ارزش سهام شرکت تسکو در بازار بورس لندن را نیز در پی داشته است.

    نیک استانویویچ، کارشناس امور مالی می گوید: «تغییر مدیر به نفع تسکو خواهد بود. تسکو شرکتی است که استراتژی آن بر مبنای رشد بالا تدوین می شود. اما این شرکت سلطه خود بر بازار خصوصا بازار فروش اجناسی که تخفیف ندارند را کاهش یافته می بیند. بعضی مواقع احتیاج به تغییر در سطح مدیریت است تا بتوان از ذهنیت و استراتژی رشد بالا به استراتژی بازدهی رسید.»

    رسوایی دستکاری در بیلان تسکو از ماه سپتامبر سال جاری فاش شده بود و تعلیق چند تن از مسئولان این شرکت را در پی داشته است.

    ناتالی برگ، کارشناس در امور شرکتهای خرده فروش می گوید: «این موضوع را نمی توانیم منکر شویم که مشتریان به مراکزی که فرم سوپرمارکت ندارند می روند. آنها به خرید اینترنتی نیز تمایل دارند. با تغییرات اساسی روبرو هستیم که تسکو خود را باید با آنها منطبق کند.»

    تمایل بیش از پیش مشتریان در بریتانیا به خرید اینترنتی و وجود رقابت شدید در بازار خرده فروشی و سوپرمارکتها عرصه را بر شرکت تسکو تنگ تر کرده است. کارشناسان پیش بینی می کنند بیلان مالی این شرکت برای سومین سال متوالی با افت همراه باشد.

    Ver video "رسوایی دستکاری در بیلان شرکت تسکو"

  • روسف در رقابت با نِوِس اندکی پیشتاز است

    دیلما روسف، رئیس جمهوری کنونی و نامزد حزب کارگر برزیل در یکی از تنگاتنگ ترین رقابت های انتخابات ریاست جمهوری چند دهۀ اخیر برزیل اندکی از رقیب خود آئسیو نِوِس پیشی گرفته است.

    خانم روسف در کارزار انتخاباتی بر دستاوردهای دولتش در مبارزه با فقر تاکید می کند. وی در بازدید از یک کارخانه گفت: «چه کسی مایل به کمرنگ شدن نقش بانک های دولتی است؟ این ایده تنها کسانی است که درک درستی از واقعیت موجود برزیل ندارند، یا کسانی که می خواهند از بخش خصوصی سود ببرند و یا سرمایه گذارانی که نمی خواهند به برنامه ها و طرح های اجتماعی بودجه اختصاص یابد.»

    آئسیو نِوِس، نامزد سوسیال دموکرات ها، دولت تحت رهبری روسف را به مدیریت بد اقتصاد، فساد مالی و رشوه گیری در بزرگترین شرکت ملی نفت برزیل، پتروبراس، متهم می کند.

    وی گفت: «هر فردی مسئول اعمال خود است. واقعیت این است که دولت در طول ۱۲ سال گذشته با سلطه حزب کارگر بطور نظام مند، باندی تشکیل داده و در طول این ۱۲ سال به این طریق برای خود پایگاهی ساخته و جلب حمایت کرده است.»

    بر اساس نظرسنجی انجام شده توسط «دیتافولها» محبوبیت دیلما روسف در دور دوم انتخابات ۴۷ و محبوبیت آئسیو نِوِس ۴۳ درصد است. «دیتافولها» میزان آرای سرگردان را همچنان ۶ درصد برآورد می کند.

    در دور اول انتخابات، دیلما روسف، نامزد حزب کارگر ۴۲ درصد و آئسیو نِوِس، نامزد سوسیال دموکرات ها ۳۴ درصد آراء را به خود اختصاص داده بودند.

    هر دو نامزد بدلیل عدم کسب اکثریت قاطع آراء راهی دور دوم انتخابات شده اند که در روز یکشنبه، بیست و ششم ماه اکتبر برگزار می شود.

    Ver video "روسف در رقابت با نِوِس اندکی پیشتاز است"

  • نمایشگاه «سنگ» در موزه هنرهای مدرن باکو

    آثار حسین حق وردی، هنرمند ۵۸ ساله اهل جمهوری آذربایجان در موزه هنرهای مدرن باکو به نمایش درآمده است. آثار هنری وی شامل کار بر روی سنگ و ساخت مجسمه های سنگی است. برای این هنرمند سنگ همانند یک لوح فشرده کامپیوتر است که اسرار و گذشته سیاره ما و ساکنان آنرا در خود ثبت کرده است.

    وی در پاسخ به پرسش خبرنگار یورونیوز که از او می پرسد آیا به عصر حجر سفر کرده اید می گوید: «بله به این دوره رفته ام اما اعتقاد دارم که ما هیچگاه این دوره را ترک نکرده ایم و هنوز در عصر حجر زندگی می کنیم. مسلما سنگ در همه جا جزیی از زندگی ماست اما مخصوصا در باکو و در شبه جزیره «آبشرون» بسیاری از ساختمانها و معماری قدیمی از سنگهای این منطقه در ساخت و ساز استفاده کرده اند.»

    این هنرمند دارای تحصیلات عالی در رشته هنر بر روی ۴۵ مجسمه سنگی کار کرده است و این نمایشگاه در بخشهای مختلفی با نامهای خاص، آثار این هنرمند را در معرض دید عموم قرار داده است.

    چنگیز مسئول نمایشگاه و از دوستان قدیمی حسین حق وردی می گوید: «او همانند یک مجسمه بسیار کم حرف است. توتم ما را به گذشته متصل می کند. همچنین داستان انسانی است که در یک شهر بزرگ زندگی می کند و ساختمانهای بزرگ ما را به یاد توتم می اندازد.»

    آثار هنری حسین حق وردی یادآور برخی محله های باکوست جایی که در برخی از این محله ها بناهای مدرن جای خود را به ساختمانهای سنگی داده اند.

    حسین حق وردی می گوید: «من این سنگ را برش می دهم و به آن پولیش و رنگ می زنم. به نظر می رسد که ما یک ماده را می شکنیم اما به چه دلیل؟ برای آنکه بتوانیم آنرا خوب بفهمیم و سعی کنیم متوجه شویم که ما کی هستیم و چه می کنیم.»

    یکی از مهمترین موضوعاتی که این هنرمند از آنها در کارهای خود الهام گرفته است زندگی، و امور روزمره ای است که هنرمند با آنها سر و کار دارد. حسین حق وردی در کشوری بزرگ شده که تحت سلطه اتحاد جماهیر شوروی بوده است، جایی که هنرمندان جایگاه قابل توجهی نداشته اند. اما امروز هنرمندان در آذربایجان از حمایت دولت بهره مند هستند. موزه هنرهای مدرن باکو پذیرای آثار هنرمندان جوان است که بعضی از آنها آثار خود را به هویت ملی اختصاص داده اند.

    آیدا محمودووا، مدیر کل موزه که خود یکی از هنرمندان جمهوری آذربایجان است از پروژه حسین حق وردی حمایت کرد.

    آیدا محمودووا می گوید: «موضوع هویت ملی محبوبیت زیادی در بین جوانان دارد. فکر می کنم این مربوط به فرهنگ ما می شود. اعتقاد دارم این موضوع بسیاری از هنرمندان جوان را به خود مشغول کرده زیرا با توجه به موضوع جهانی شدن، آنها گاهی اوقات معنای هویت خود را از دست می دهند بنابراین سعی دارند به اصل و ریشه خود بازگردند.»

    این نمایشگاه که «سنگ» نام دارد تا یکم دسامبر سال جاری میلادی در نمایشگاه هنرهای مدرن باکو پذیرای علاقه مندان خواهد بود.

    Ver video "نمایشگاه «سنگ» در موزه هنرهای مدرن باکو"

  • لهستان، یک ربع قرن پس از فروپاشی دیوار برلن

    در ورشو پایتخت لهستان اگر سوار این ون مدل دهه ۱۹۷۰ که ساخت همین کشور است بشوید، این جوان ۲۹ ساله که “رافال پاتلا” نام دارد و راهنمای توری بنام “سرگذشت ورشو” است، شما را با تاریخ این شهر آشنا می کند. شهری که در جنگ جهانی دوم به دست نازی ها ویران شد و سپس تا سال ۱۹۸۹ پشت پرده آهنین قرار گرفت. رافال هنگام فروپاشی کمونیسم چهار ساله بود و اکنون می خواهد نسل او این تاریخ را درک کند.

    رافال: “این کاخ فرهنگ و علم است.هدیه دایی استالین. نماد دوران کمونیسم در ورشو و نماد سلطه اتحاد شوروی بر کشور ما.”

    یک نسل کامل یا ۲۵ سال از پایان گرفتن این سلطه می گذرد. یعنی از زمانی که دیوار برلن فروافتاد و پرده آهنین بالا رفت. اینجا در ورشو، یادآوری دوران جنگ سرد و تقسیم اروپا به تدریج کم رنگ شده و به جای آن نمادهای تحول کشور به ششمین اقتصاد بزرگ و ایفاگر نقش سیاسی کلیدی در اتحادیه اروپا به چشم می خورد. این تحولی است ورای باور خود آنهایی نیز که در گذار به آن شرکت داشته اند.

    آدام رینگر یکی از این افراد است که در سال ۱۹۸۹ و پس از بیش از 20 سال زندگی در سوئد به لهستان بازگشت.

    آدام رینگر: “شبیه به رویا بود زیرا کسی باور نداشت چنین اتفاقی بیفتد. نوعی انفجار از درون بود که تمام سیستم را درهم شکست. مردم اکنون به یاد نمی آورند که ۲۵ سال قبل اوضاع چگونه بود. آن دوران خاکستری را که مردم سراسیمه، عصبی و مشکوک بودند. این جوانانی که اکنون همه جا فعال هستند، متولد بعد از ۱۹۸۹هستند. می توان درمورد آن دوران برایشان صحبت کرد اما فکر می کنید واقعا درک خواهد کرد؟ اگر آن دوره را لمس نکرده باشید، فهم آن واقعا دشوار است.”

    فیلیپ لپکا، بعد از فروپاشی کمونیسم متولد شد. یعنی زمانی که مادر و پدر و مادر بزرگ و پدر بزرگش آن دوران را پشت سر گذاشته بودند. دورانی که برای او سوررئالیستی است.

    فیلیپ لپکا: “با داستان هایی که از خانواده ام شنیده ام، تصور آن دوران سخت است. برای نسل ما جهانی متفاوت است، مانند آلیس در سرزمین عجایب!”

    اما آیا دشواری درک زندگی در پشت پرده آهنین، نوع جدیدی از دیوار بین نسل ها ایجاد نکرده است؟

    توماش چپالا، 33 ساله، با همسرش مارتا هنگام تحصیل در فرانسه آشنا شد. امروز آنها در لهستان یک خیاط خانه موفق را اداره می کنند. با آنکه بسیاری از هم نسلی های توماز لهستان را برای کار در خارج ترک کرده ند، اما او می گوید کافی است که آزاد باشی تصمیم بگیری کجا زندگی کنی.

    توماش چپالا: “گاهی با پدرم به سفر می روم و به گذرنامه ای که امروز در دستم
    است افتخار می کنم. با آن می توانم همه جا بروم. تازه چند روز است که از سفر به اسپانیا بازگشته ام و این یعنی آزادی که مهمترین چیز است. آزادی برای آنچه که می خواهم و اینکه بتوانم بدون محدودیت به هرجا که می خواهم بروم و مادر و پدرم این را تجربه کردند. آنها قبلا نمی توانستند به جایی سفر کنند.”

    اما در حالی که نسل جدید لهستانی ها نسبت به نسل قبلی از آزادی بیشتری لذت می برند، برای آزادی نیز باید بهایش را پرداخت.

    مارتا چپالا: “نسل ما نسبت به نسل گذشته از کمک دولتی کمتری برخوردار است. به طور مثال برای داشتن یک آپارتمان اکنون نمی توانی آن را به سادگی بخری، باید اجازه این کار را داشته باشی. در مورد شغل نیز همین طور. بیشتر مردم در گذشته وقتی شغلی به دست می آوردند ترجیح می دادند و می توانستند در تمام عمر آن را نگهدارند و پس از بازنشستگی نیز دولت از آنها مراقبت می کرد. اما امروز ما می دانیم که چنین چیزی اتفاق نخواهد افتاد.”

    کامیل سبولسکی، ۳۰ ساله، کارآفرینی است که پنج سال قبل در فهرست هفت تن از ثروتمند ترین افراد جوان لهستان قرار گرفت. او پول خود را در تاسیس شرکت های ارائه خدمات اینترنتی سرمایه گذاری کرد و امروز موسس چهار دانشگاه برای تربیت کارآفرینان آینده است. برای او دیوار جدید، نه بین نسل ها، بلکه بین بازار آزاد و انبوهی از مقررات و مالیات است.”

    کامیل سبولسکی: “من همه شرکت هایم را از لهستان به بریتانیا، تایلند وزامبیا منتقل کردم و دیگر شرکتی در لهستان ندارم. زیرا بازار دچار مقررات دست و پا گیر شده و جوانان لهستان دیگر شانسی برای رقابت با کارآفرینانی که اکنون بازار را در تسلط خود گرفته اند، نخواهند داشت. موانع و مرزها و محدودیت ها بسیار زیاد شده است.”

    در داخل یک کارخانه متروکه می توان تنها موزه خصوصی مربوط به دوران کمونیسم را دید. این موزه ساخته و پرداخته ذهن رافال پاتلا، راهنمای تور است که درهای آن را در ماه آوریل گذشته به روی مردم گشود. هدف او نشان دادن زندگی روزمره مردم در رژیم کمونیستی است.

    این بازدیدکنندگان جوانانی اند که مادران و پدرانشان قبلا به انگلستان و کانادا مهاجرت کرده اند. آنها از نسل دیگری اند، نسل فرزندان مهاجران.

    کایت کورک، یکی از بازدید کنندگان: “دلیل اینکه خواستم این موزه را ببینم این است که از وقتی به اینجا بازگشتم همه چیز مدرن است. در لهستان همه چیز مانند کانادا به نظر می رسد. از وقتی موزه دوران کمنیستی را دیدم، توانستم ببینم در سال های رشد من اینجا چه شکلی بوده و تفاوت ها چیست. با نگاه به دهه های ۷۰ و ۸۰ در اینجا، می بینید اکنون چه تفاوت عظیمی با گذشته دارد. اینگونه زندگی در تصورم هم نمی گنجید.”

    در حالی که کایت قبلا هرگز در لهستان نبوده، کریس یکبار در سال ۱۹۷۰ همراه مادرش برای دیدار خانواده به اینجا آمده است.

    کریس نیلد: “من تنها یک خاطره دارم و آن صف بستن مردم جلوی یک مغازه قصابی بود، صفی طولانی در بیرون مغازه. و به یاد می آورم که داخل مغازه اینطوری بود، با قلاب های خالی. مغازه خالی بود. مردم برای چه صف کشیده بودند، نمی دانم، چون مغازه خالی بود.”

    صف های طولانی، مغازه های خالی و قوانین خشن و سرکوب نظامی جنبش همبستگی در سال ۱۹۸۱، دوره ای را به تصویر می کشد که بسیاری از لهستانی ها ترجیح می دهند فراموش کنند. اما برای برخی جنبه نوستالژیک دارد. دوران دشواری که مردم را در همبستگی شان به هم ن

    Ver video "لهستان، یک ربع قرن پس از فروپاشی دیوار برلن"

Esta Pagina participa en el Programa de Afiliados de Amazon EU y Amazon Services LLC, un programa de publicidad para afiliados diseñado para ofrecer a sitios web un modo de obtener comisiones por publicidad, publicitando e incluyendo enlaces a Amazon.es y Amazon.com

Utilizando el siguiente enlace podrás encontrar una página en la que se muestra la política de privacidad de esta web. Puedes usar el siguiente enlace para ver nuestras normas de uso. Si encuentras algún contenido inadecuado, puedes denunciarlo utilizando el siguiente enlace. Haciendo click en el siguiente enlace puedes ver el Aviso Legal de este sitio web.

Utilizamos cookies para medir y analizar el tráfico de este sitio web. Más información.