Videos relacionados con سوپر خارجی

Informaciona

Comparte y descubre información

  • بازار بورس ریاض پذیرای سرمایه گذاران خارجی

  • افت شدید بخش تجارت خارجی چین

    پس از خبر بد افت فعالیتهای ساخت و ساز و تولیدات چین، این کشور با کاهش روند صادرات خود موتور رشد اقتصادی اش مواجه شده است. امری که بار دیگر زنگ خطر کاهش شدید روند رشد اقتصادی چین را به صدا درآورده است.

    براین اساس در ماه اوت سال جاری حجم صادرات چین ۵.۵ درصد افت داشته است. میزان واردات این کشور نیز افتی معادل ۱۳.۸ درصد به خود دیده است. در این بین افت واردات محصولات اتحادیه اروپا ۲۱.۷ درصد، ژاپن ۱۴.۲ درصد، و ایالات متحده آمریکا ۵.۹ درصد گزارش شده است.

    هائیبین ژو، رییس کارشناسان اقتصادی بخش مدیریت دارایی بانک آمریکایی جی پی مورگان گفت: «افزایش ارزش واحد پولی چین طی ۱۲ ماه گذشته بر روی بخش صادرات فشار وارد آورده است. حتی اگر وضعیت پول تنظیم شود باید حدود دو فصل انتظار کشید تا شاهد تاثیر مثبتی بر روی بخش تجارت خارجی باشیم. بنابراین ضعف بخش صادرات ادامه خواهد داشت.»

    کاهش حجم صادرات چین تاثیر منفی مستقیمی بر روی آهنگ رشد اقتصادی این کشور خواهد داشت، امری که می تواند وضعیت اقتصادی در دنیا را با آشفتگی روبرو کند. چین، دومین قدرت برتر اقتصادی دنیا به تنهایی ۱۳ درصد تولید ناخالص داخلی جهان را

    Ver video "افت شدید بخش تجارت خارجی چین"

  • اندونزی ۱۱ خارجی را اعدام می کند

    جوکو ویدودو، رئیس جمهوری اندونزی، روز سه شنبه اعلام کرد که حکم یازده خارجی متهم به اعدام به اجرا گذاشته می شود.

    بیشتر این متهمان که اتباع استرالیا، هلند، برزیل و فرانسه هستند به قاچاق مواد مخدر متهم شده اند. رئیس جمهوری اندونزی تاکید کرد که کشورهای دیگر حق مداخله در قانون اعدام در این کشور را ندارند. وی زمان اجرای این حکم را اعلام نکرده است.

    اندونزی از سال ۲۰۱۳میلادی، اجرای حکم اعدام را پس از وقفه ای ۵ ساله از سر گرفت. اعدام این متهمان به قاچاق مواد مخدر با تیرباران صورت می گیرد. ماه ژانویه نیز دو تن از اتباع برزیل و هلند در اندونزی اعدام شدند. دولت های برزیل و هلند در اعتراض به این اقدام، سفیران خود را به کشور فراخواندند.

    Ver video "اندونزی ۱۱ خارجی را اعدام می کند"

  • رشد تجارت خارجی آلمان در ماه فوریه

    حجم صادرات آلمان در ماه فوریه سال جاری رشد یک و نیم درصدی داشته است این در حالی است که در ماه پیش از آن صادرات این کشور ۲.۱ درصد با افت مواجه بوده است.

    داده های دفتر فدرال آمار آلمان نشان می دهد در این زمان میزان واردات این کشور ۱.۸ درصد افزایش یافته است.

    بدین ترتیب تراز تجاری آلمان ۱۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون یورو اعلام شده که دارای ثباتی نسبی ارزیابی شده است.

    تجارت خارجی آلمان همواره موتور اقتصاد این کشور بشمار می رود و نقش مهمی در رشد اقتصادی آن دارد. پویایی اقتصاد آلمان، برترین اقتصاد حوزه پولی یورو می تواند اوضاع اقتصادی کل این منطقه را تقویت کند.

    Ver video "رشد تجارت خارجی آلمان در ماه فوریه"

  • لوکزامبورگ؛ مخالفت با حق رای خارجی ها

    خبر کوتاه

    مردم لوکزامبورگ در یک همه پرسی با دادن حق رای به خارجی ها مخالفت کردند.

    حدود ۴۵ درصد از جمعیت ۵۴۰ هزار نفری لوکزامبورگ را خارجی ها تشکیل می دهند. تنها ۲۲ درصد رای دهندگان در این همه پرسی به حق رای خارجی ها رای مثبت دادند. بیشتر خارجی های ساکن در لوکزامبورگ را پرتغالی ها و همچنین کارگرانی از آلمان، فرانسه و بلژیک تشکیل می دهند.

    Ver video "لوکزامبورگ؛ مخالفت با حق رای خارجی ها"

  • آیا سوییس درهایش را بروی خارجی ها خواهد بست؟

    قرار است در کشور سوییس، در تاریخ ۳۰ نوامبر یک همه پرسی برای ایجاد محدودیت در پذیرش مهاجران برگزار شود.

    در شهر افینگن در ایالت آرگاو، واقع در منطقه آلمانی زبان سوییس، درباره این همه پرسی گفتگوهایی بسیار داغ در جریان است.

    آندریاس تومن، شهردار افینگن که عضو حزب سبز آرگاو و دبیر گروه «اکوپوپ» است، از مخالفان ازدیاد جمعیت این کشور محسوب می شود. «اکوپوپ» طرحی تهیه کرده و خواهان ایجاد محدودیت در پذیرش مهاجر به میزان دو درصد جمعیت سالانه این کشور است تا اثرات زیست محیطی رشد جمعیت در سوئیس کاهش یابد.

    آندریاس تومن می گوید: «تعادل زیست محیطی مدت طولانی است که در سوئیس به هم خورده است. ما می خواهیم طبیعت را حفظ کنیم. آیا ارزش دارد که به نام موفقیتهای اقتصادی، در همه جا بتن قرار دهیم و انتخاب دیگری برای فرزندانمان نگذاریم؟ آیا می توان برای فرزندان، کشوری را به ارث گذاشت که بطور کامل از نظر مواد غذایی، انرژی و مواد خام به خارج وابسته است؟ روشن بگویم این جهانی نیست که بخواهم برای فرزندانم باقی بگذارم.

    در ماه فوریه گذشته نیز ساکنان سوئیس به طرح دیگری رای دادند که توسط «حزب مردم» این کشور تهیه شده بود. این حزب راست محافظه کار، خواهان ایجاد سهمیه برای خارجی ها شده بود. اکنون در طرح جدید نیز پیشنهاد شده که شمار مهاجران به شانزده هزار نفر در سال کاهش یابد که رقمی پنج برابر کمتر از رقم امروزی آن است.

    یکی از شهروندان می گوید: «این یک فاجعه است زیرا ما جدای از بقیه اروپا نیستیم. ما در مرکز اروپا
    قرار داریم و نمی توانیم مرزهایمان را ببندیم.»

    و یک زوج معتقدند می گوید: «ما موافقیم که لازم است برای جمعیت زیادی که به این کشور می آیند، متناسب با میزان ساکنان و اندازه کشور محدودیتهایی قائل شد. اما چیزی که مطرح می شود محدودیت بیش از اندازه ای است....این تاحدودی بیگانه ستیزی است.»

    شهروند دیگری می گوید: «مردم بسیاری به اینجا می آیند تا تنها از امتیازات زندگی در سوئیس استفاده کنند زیرا ما درهایمان را روی همه باز کردیم. مردم زیادی به اینجا می آیند و هیچ کاری انجام نمی دهند آنها فقط امتیاز می گیرند.»

    کشور سوئیس هشت میلیون نفر جمعیت دارد و خارجی ها حدود یک چهارم این جمعیت را تشکیل می دهند. نیمی از مساحت این کشور کوچک را مناطق کوهستانی تشکیل داده است.

    سخنگوی گروه «اکوپوپ» می گوید با توجه به تراکم بالای جمعیت در اروپا، این کشور توان تحمل فشار بیشتری را ندارد و به همین دلیل طرح آنها نباید بیگانه ستیزی تعبیر شود. دیگر اینکه آستانه ای که برای پذیرش مهاجر از سوی گروه «اکوپوپ» مطرح شده، بسیار کمتر از چیزی است که دیگر کشورهای اروپایی به دنبال اجرای آنند.

    آنیتا مسر می گوید: «این یک مسئله نژادی نیست بلکه یک مشکل جدی آماری است. هر ساله ۷۳ هزار نفر به سوئیس می آیند که به معنی ساخت ۴۰ هزار خانه جدید و ۵۶ هزار اتومبیل بیشتر است. این آمار سال ۲۰۱۳ میلادی است. ما تنها می خواهیم که شمار ورود این افراد به کشور کاهش یابد تا تاثیرات کمتری بر چشم اندازهای این کشور بگذارد.»

    این استدلال ها توسط دولت سوئیس رد شده است چراکه طرح «اکوپوپ»، توافق تجاری دوجانبه میان سوئیس و اتحادیه اروپا را به هم زند. توافقی که بر اساس حق آزادی حرکت میان کشورهای اروپایی بوجود آمده است. این توافقنامه تجاری، یک بار در همه پرسی ماه فوریه این کشور تهدید شده است و اکنون فعالان اقتصادی و صاحبان کسب و کار در سوئیس نگران پیروزی طرح «اکوپوپ» در رای گیری پیش رو هستند.

    کریستینا گاجینی، از مدیران فدراسیون شرکتهای تجاری سوئیس می گوید: «با این کار شرکتهایمان با مشکل استخدام نیرو مواجه خواهند شد چراکه سهمیه بندی مطرح شده بسیار کم است. آنقدر کم که حتی نمی توان تقاضاهای پناهندگی سیاسی را پذیرفت. از سوی دیگر، پس از رای گیری ۹ فوریه، روابط ما با اتحادیه اروپا با مشکلاتی مواجه شده است. ما باید راه حلی برای مصالحه بیابیم و این کار زمان می برد. بنابراین همه پرسی دوم با موضوعی مشابه، آنهم در یک سال، باعث می شود که به نتیجه رسیدن گفتگوها با اتحادیه اروپا زمان بیشتری برد.»

    با توجه به نرخ پایین بیکاری و کمبود نیروی فارغ التحصیل از آموزش های عالی، اتباع سوئیس به تنهایی نمی توانند نیروی کار مورد نیاز شرکتها را تامین کنند.

    ژان مارک پروبست، رییس فدراسیون اتحادیه های بازرگانی سوئیس، خود در بخش ماشین آلات فعالیت دارد. او تاکید می کند که در سوییس بخش ساخت و ساز تا حد زیادی به نیروی کار خارجی وابسته است.

    او می گوید: «آخرین مکانیکی که به استخدام درآوردم یک فرانسوی بود؛ یکی از ساکنان مناطق مرزی این کشور. من همچنین چند ایتالیایی استخدام کرده ام، کسانیکه در بخش هایی فعالند که نیروی کار زیادی برای آن وجود ندارد. من افرادی را استخدام می کنم که بسیار ماهرند، افرادی که نمی توانم مانند آنها را در بازار کار سوییس بیایم. بنابراین من برای حفظ و توسعه کسب و کارم به نیروی کار خارجی نیاز دارم.»

    یکی دیگر از بخش های مخالف طرح «اکوپوپ» بخش درمانی است. در بیمارستان دانشگاه «کانتون وو» در لوزان، حدود ۱۰ هزار نفر مشغول کارند که نیمی از آنها خارجی هستند. ایجاد محدودیت در جذب نیروی کار خارجی باعث می شود تفاهم نامه ها برای تبادل پژوهشگر قابل اجرا نباشد و امکان بهره برداری از متخصصین و پزشکان خارجی نیز میسر نشود.

    پیر فرانسوا لیوراز، مدیر این بیمارستان می گوید: «این کار برای ما یک فاجعه محسوب می شود زیرا دیگر بیمارستان قادر به ادامه فعالیت نخواهد شود. همچنین بخش پژوهش و پزشکی، بخشی کاملا بین المللی است بنابراین ما دیگر نمی توانیم پزشک و پژوهشگر استخدام کنیم زیرا آنها تمایل نخواهند داشت در کشوری کار کنند که تعاملی با اتحادیه اروپا و با دنیا در حقیقت ندارد. همچنین این خطر وجود دارد که محققان سوییسی ما نیز دیگر نخواهند با ما بمانند.»

    دو سوم مهاجران سوئیس از کشورهای اروپایی می آیند. از زمان امضای توافق نامه دو جانبه در سال ۲۰۰۲ م

    Ver video "آیا سوییس درهایش را بروی خارجی ها خواهد بست؟"

  • سفر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به ایران

    فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز سه شنبه برای گفتگو با مقامات ایران وارد تهران شد و با حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه و علی لاریجانی، رئیس مجلس این کشور دیدار کرد.

    هدف از این سفر، ایجاد همانگی درباره چگونگی اجرای مفاد توافقنامه هسته ای بود. اگرچه هیچ هیات اقتصادی خانم موگرینی را در این سفر همراهی نمی کرد اما او در ملاقات با مقامات ایرانی از پتانسیلها و ظرفیتهای فراوان همکاریهای اقتصادی میان ایران و اروپا سخن گفت.

    این دیدار پس از سفر خانم موگرینی به عربستان سعودی و اطمینان دادن به مقامات ریاض درباره توافق هسته ای با ایران انجام شد چراکه آنها از افزایش قدرت ایران در منطقه پس از توافق هسته ای ابراز نگرانی کرده بودند.

    محمد جواد ظریف نیز در دیدارش با فدریکا موگرینی ابراز امیدواری کرد که این شروع جدیدی برای روابط مبتنی بر احترام متقابل و همکاری مشترک باشد .

    خانم موگرینی در این سفر گفت: «تعهد شخصی من این است که این پیام را به تمام کشورهای منطقه خلیج فارس و خاورمیانه، همچنین به جامعه بین المللی و اتحادیه اروپا اعلام کنم که این توافق، ا

    Ver video "سفر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به ایران"

  • تظاهرات در رُم، عليه شهردار و مهاجران خارجی

    حدود یکهزار نفر روز شنبه در حومه رُم پایتخت ایتالیا گردهم آمدند تا علیه ایگنازیو مارینو، شهردار رُم تظاهرات کنند.

    به گفته معترضان که خواستار استعفای او هستند، شهردار، حومه پایتخت را رها کرده و به تعداد بیش از حدی از مهاجران خارجی اجازه سکونت در این مناطق را می دهد.

    این در حالیست که روز پنجشنبه در محله تور ساپینتزا، درگیری های خشونت باری در اطراف یک مرکز پذیرش پناهندگان میان ساکنان محلی با مهاجران و همینطور نیروهای پلیس رخ داد.

    اِرالدو آفیناتی، استاد زبان ایتالیایی برای مهاجران گفت: «در واقع این یک جنگ بین مردم فقیر است و این حقیقت ندارد که نهادهای دولتی در حومه شهر، فقط در شرایط اضطراری انجام وظیفه می کنند.»

    معترضان می گویند اعتراض آنها ربطی به نژاد پرستی ندارد اما نگرانی آنها از افزایش سرقت، خشونت و ناامنی در خیابان ها به دلیل حضور فزاینده مهاجران است.

    سازمان های کمک به مهاجران می گویند که مشکل اصلی نبود پروژه های ادغام مهاجران است.

    Ver video "تظاهرات در رُم، عليه شهردار و مهاجران خارجی"

  • داوطلبان خارجی به کمک زلزله زدگان نپال شتافتند

    صدها داوطلب خارجی عازم کاتماندو، پایتخت نپال شده اند تا به پاکسازی محیط بپردازند و در امر کمک رسانی به امدادگران محلی و خارجی یاری رسانند. آنها در میدان “دوربار” مشغول جمع کردن آجرها و چوبهای فروریخته هستند.

    برخی از آنان چنانچه یکی از این داوطلبان می گوید، به پیام درخواست کمک در فیس بوک جواب داده اند: “از طریق فیس بوک فهمیدم که از جوانان می خواهند تا بیایند و برای تمیزکردن و برداشتن سنگ و آوار کمک کنند. فکر می کنم هنوز اجساد زیادی زیر آوار باشد پس می خواهیم اینجا را پاک کنیم، چون بوی بد پخش شده و باید اینها را از اینجا ببریم.”

    گروه های امداد از جمله، آتش نشان های لهستانی با سگ های تربیت شده در جستجوی زنده ماندگان احتمالی در میان خرابی ها می گردند. احتمالی که بسیار ضعیف است.

    آخرین نجات یافته ای که پس از هشتاد ساعت زنده از زیر آوار بیرون آمد، در اثر جراحات جدی یک پای خود را از دست داد.

    Ver video "داوطلبان خارجی به کمک زلزله زدگان نپال شتافتند"

  • سه خارجی در دولت جدید اوکراین به وزارت رسیدند

    دولت جدیدی که روز سه شنبه از پارلمان اوکراین رای اعتماد گرفت دو وظیفه دشوار اساسی دارد؛ نجات اقتصادی که در آستانه ورشکستگی است و ممانعت از جدایی مناطق شرقی تا به سرنوشت شبه جزیره کریمه دچار نشوند.

    بی شک اوکراین مرحله ای حساس و سرنوشت ساز از تاریخ خود را سپری می کند. در چنین برهۀ حساسی، آرسنی یاتسنیوک، نخست وزیر اوکراین امیدوار است تهدیدها به فرصت تبدیل شوند.

    وی گفت:«مطمئن هستم آنچه آرزوی میلیون ها اوکراینی است را برآورده خواهیم کرد. ماموریت تاریخی ما ماموریتی پیچیده است. اما مسئولیت تاریخی به نوبه خود فرصت هایی تاریخی را نیز فراهم می کند. ما فرصت ایجاد اوکراینی جدید را داریم. ما از این فرصت استفاده خواهیم کرد، ما به اهداف خود دست خواهیم یافت.»

    در دولت جدید، «استپان پولتوراک» و «پاولو کلیمکین» به ترتیب در وزارت دفاع و امور خارجه باقی مانند. «آیواراس آبروماویچیوس»، آمریکایی اوکراینی تبار عهده دار وزارت اقتصاد شد و «الکساندر کویتاشویلی» گرجستانی به تصدی وزارت بهداشت رسید. وزارت دارایی هم به «ناتالیا یارِسکو» لیتوانیایی سپرده شد.

    آرسنی یاتسنیوک در سخنان خود در پارلمان اوکراین، سال ۲۰۱۵ میلادی پیش رو را سالی سخت تر از سالی جاری خواند و گفت:«ما برای اصلاحات بنیادین اما موثر آماده ایم.»

    Ver video "سه خارجی در دولت جدید اوکراین به وزارت رسیدند"

  • ظریف: گفتگوها در یمن باید بدون مشارکت قدرتهای خارجی باشد

    از زمان آغاز بحران در یمن، کشورهای عضو اتحادیۀ عرب و همچنین قدرتهای غربی ایران را متهم به حمایت از حوثی های شیعه می کنند. ایران این اتهام را رد می کند و مقامات این کشور، تاکید می کنند که بحران یمن یک مسالۀ داخلی است.

    محمد جواد ظریف، وزیر خارجۀ ایران با بیان این مطلب در گفتگویی با یورونیوز، گفت: «باید بین گروههای مختلف یمنی گفتگو شود. گفتگویی که با مشارکت یمنی ها صورت بگیرد. دیگران نباید در این گفتگوها مشارکت کنند. این گفتگوها نه مذاکره بین یمنی ها و کشورهای خارجی است و نه مذاکره میان کشورهای خارجی با یکدیگر. قدرت های خارجی نباید شرطی برای آیندۀ یمن تعیین کنند و وارد این مذاکرات هم نشوند. باید مذاکرات میان گروههای مختلف یمنی را تسهیل کنیم و ما برای اینکار آماده هستیم.»

    عربستان سعودی ائتلافی را از یکماه پیش و با مشارکت ده کشور منطقه بمنظور بمباران مواضع حوثی ها و نیروهای نظامی طرفدار علی عبدالله صالح رییس جمهوری سابق این کشور آغاز کرده است. اعضای این ائتلاف و کشورهای غرب، ایران را به حمایت از حوثی های شیعه متهم می کنند. احتمال تبدیل این بمباران ها به جنگ زمینی میان این ائتلاف و حوثی

    Ver video "ظریف: گفتگوها در یمن باید بدون مشارکت قدرتهای خارجی باشد"

  • وظایف فدریکو موگرینی، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا

    در این برنامه سخن شما یکی از کاربران پرسیده است: «فدریکا موگِرینی نماینده عالی اتحادیه اروپا در سیاست خارجی و سیاست امنیتی شده است. وی دقیقا کیست و چه کاری انجام می دهد؟»

    مارگریتا استفورتزا، خبرنگار یورونیوز به این پرسش پاسخ می دهد: «فدریکا موگرینی قبل از اینکه به این سمت منصوب شود، طی ۹ ماه وزیر امور خارجه ایتالیا بود. وی سومین وزیر خارجه زن ایتالیا محسوب می شود و با توجه به اینکه تنها ۴۱ سال دارد، جوانترین وزیر امور خارجه هم بود.

    خانم موگرینی در سال ۲۰۰۸ به مجلس ایتالیا راه یافت و بعد هم رییس هیات انجمن پارلمانی ناتو انتخاب شد. کشورهای حوزه دریای بالتیک و لهستان از انتخاب وی بعنوان مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ناراضی بودند و انتقاد کردند. زیرا معتقد بودند وی در بحران اوکراین بشدت طرفدار روسیه است.

    خبرنگار یورونیوز می افزاید: «خانم موگرینی در پاسخ و برای دفاع از خود گفته است که اولین سفرش در مقام وزیر امور خارجه ایتالیا و هنگامیکه کشورش ریاست دوره ای اتحادیه اروپا را بر عهده داشت، اولین بار به کی یف و بعد به مسکو بوده است. وی همیچنین اعلام کرده است که وظیفه نماینده عالی اتحادیه اروپا در حوزه سیاست خارجی و سیاست امنیتی این است که به همکاران خود سمتگیری استراتژیک ارائه دهد تا بر این اساس به توافقی در سراسر اروپا دست یابند و اتحادیه اروپا در سراسر جهان نفوذ داشته باشد. به عنوان مثال کاترین اشتون، سلف خانم موگرینی موفق شد بر سر مسئله هسته ای به توافقی اولیه با ایران برسد. وی همچنین در مناقشات میان کوزوو و صربستان نقش میانجی را ایفا کرد. فدریکا موگرینی در مقام نایب رییس کمیسیون اروپا و در راس ۱۴۰ هیاتی نمایندگی با ۳۴۰۰ نفر و در سراسرجهان و بودجه ای بالغ بر ۵۰۸ میلیون یورو سیاست خارجی اتحادیه اروپا را هماهنگ کند.»

    Ver video "وظایف فدریکو موگرینی، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا"

  • تظاهرات مخالفان مهاجران خارجی در هایدناو در شرق آلمان

    تجمع گروهی از راستگرایان افراطی مخالف مهاجران خارجی روز شنبه در هایدناو(Heidenau) در شرق آلمان به درگیری با پلیس انجامید. این تجمع در اعتراض به بازگشایی یک اقامتگاه برای اسکان پناهجویان برگزار شده بود. معترضان قصد داشتند مانع حرکت اتوبوس های حامل مهاجران به سمت اقامتگاه ویژه آنها شوند. همزمان گروهی دیگر در حمایت از مهاجران دست به تجمع زدند.

    هایدناو روز جمعه نیز صحنه تجمع نزدیک به یک هزار نفر از طرفداران حزب نئونازی ان پی دی (حزب دموکرات ملی آلمان) بود. درگیری میان پلیس و تجمع کنندگان در شامگاه جمعه دهها زخمی برجا گذاشت. حزب دموکرات ملی آلمان از مخالفان سرسخت پناهجویان است.

    درگیری های اخیر در حال روی می دهد که تعداد پناهجویان در خاک آلمان افزایش یافته است.

    Ver video "تظاهرات مخالفان مهاجران خارجی در هایدناو در شرق آلمان"

  • تایلند: نقش گروه تروریستی خارجی درانفجار بانکوک غیرمحتمل است

    پلیس تایلند می گوید حداقل ده مظنون در انفجار روز دوشنبه در معبد اراوان در بانکوک، پایتخت دست داشته اند، انفجاری که بیش از ۲۰ کشته و ۱۲۰ زخمی برجای گذاشت.

    در تصاویر ضبط شده توسط دوربین مداربسته مردی کوله پشتی خود را در معبد اِراوان رها می کند و در انبوه جمعیت معبد را ترک می کند.

    پلیس برای اطلاعاتی که به دستگیری مظنون اصلی انفجار منجر شود حدود ۲۸ هزار دلار جایزه تعیین کرده است.

    مقامات دولت نظامی تایلند می گویند به نظر نمی رسد یک گروه تروریستی خارجی طراح و عامل انفجار بوده است.

    دولت تایلند هدف عاملان انفجار را ضربه زدن به صنعت گردشگری و اقتصاد این کشور اعلام کرده است.

    هنوز هیچ فرد یا گروهی مسئولیت انفجار کم سابقه در بانکوک را بر عهده نگرفته و انگیزه بمب گذاری نیز نامعلوم است.

    Ver video "تایلند: نقش گروه تروریستی خارجی درانفجار بانکوک غیرمحتمل است"

  • عذرخواهی شهردار رم از رمی ها و گردشگران خارجی

    خبر کوتاه

    اینیاتزیو مارینو، شهردار رم، به خاطر اوضاع نابسامان بهداشتی و حمل و نقل عمومی از شهروندان رمی و گردشگران خارجی عذرخواهی کرد.

    مارینو، با برکناری برخی از مدیران خدمات شهری، وعده داد که مشکلات موجود را با جدیت پیگیری کرده و به زودی برطرف خواهد کرد.

    Ver video "عذرخواهی شهردار رم از رمی ها و گردشگران خارجی"

  • چالش های پیش روی افغانستان برای جلب کمک های خارجی

    اشرف غنی احمدزی، رئیس جمهور افغانستان، وظیفه بسیار دشواری را در پیش رو دارد. او که مشاور پیشین بانک جهانی است، قصد دارد تا در اداره کشور، روش های نوگرایانه و مسئولیت محور را جانشین شیوه های سنتی حامد کرزی، رئیس جمهور پیش از خود کند.

    تقسیم قدرت او با عبدالله عبدالله پس از ماه ها اختلاف و نیز اتفاق نظر آنها در سیاست نزدیکی به غرب، نشانه مثبتی می تواند باشد. اما مشکل اینجاست که این دو هنوز موفق به تشکیل دولت نشده اند.

    بی ثباتی اقتصادی در حالی افغانستان را فلج کرده که این کشور نیاز به جلب اعتماد کمک کنندگان خارجی دارد.

    بودجه ملی افغانستان بالغ بر شش و دو دهم میلیارد یوروست که دو سوم آن از محل کمک های بین المللی تأمین می شود.

    علاوه بر آن، از ژانویه تا اکتبر سال میلادی جاری، در آمد کشور نسبت به مدت مشابه سال قبل بیست و چهار در صد کاهش نشان می دهد.

    با این همه بزرگ ترین مشکل افغانستان هنوز هم جنگ علیه طالبان است. با وجود یک کمک نظامی سه و دو دهم میلیارد یورویی، نظامیان و پلیس این کشور هم چنان از کمبود منابع برای مبارزه با حملات شدید طالبان شکایت دارند.

    سال ۲۰۱۴ خونین ترین سال هم برای نظامیان و هم برای شهروندان عادی بوده است. از ابتدای این سال تا کنون ۴۶۰۰نفر از نیروهای امنیتی کشته شده اند که این تعداد ۶ درصد بیشتر از سال ۲۰۱۳ است.

    در پایان سال ۲۰۱۴، ناتو باید بیشتر نیروهای خود را از افغانستان خارج کند زیرا مأموریت آنان به پایان خواهد رسید. تعداد ۱۲۵۰۰ سربازی هم که باقی می مانند تنها به آموزش نیروهای افغان خواهند پرداخت.

    ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو می گوید: »آنها یک نیروی نظامی شامل سیصد و پنجاه هزار سرباز و پلیس دارند. آموزش دیده و تجهیزات زیادی دریافت کرده اند. ما با مأموریت پشتیبانی هم چنان در اینجا خواهیم ماند.«

    در عین حال آمریکا در روزهای اخیر مأموریت ۹۸۰۰ نیروی رزمی خود در افغانستان را برای مدت یک سال تمدید کرده است.

    Ver video "چالش های پیش روی افغانستان برای جلب کمک های خارجی"

  • دونالد ترامپ: امنیت آمریکا در راس اصول سیاست خارجی ام خواهد بود

    دونالد ترامپ نامزد پیشتاز حزب جمهوری خواه آمریکا اصول سیاست خارجی خود را در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری برشمرد.

    یک روز پس از پیروزی در رقابت های درون حزبی، دونالد ترامپ «امنیت آمریکا» را در راس آنها خواند و گفت: «سیاست خارجی من همواره امنیت آمریکا و مردم آن را بالاتر از هر چیز قرار می دهد و باید در اولویت باشد. این اصل، بنیاد هر تصمیمی است که من اتخاذ می کنم.»

    این میلیاردر نیویورکی که خود را نامزد بلامنازع جمهوری خواهان می داند با انتقاد از سیاست خارجی باراک اوباما، رئیس جمهوری کنونی آمریکا افزود: «اشتباهات رئیس جمهور اوباما از عراق و مصر تا لیبی و و سوریه هر کدام موجب منطقه را در آشفتگی فرو برد و فضای مورد نیاز برای رشد داعش را فراهم کرد.»

    بخش عمده ای از سخنرانی دونالد ترامپ حمله به سیاست های اوباما بود. او در بخش دیگری از سخنانش به توافق هسته ای ایران پرداخت و آن را فاجعه بار خواند. او گفت این توافق ایران را به یک «قدرت بزرگ» تبدیل کرد که هزینه آن را اسرائیل، متحد آمریکا در منطقه و خود آمریکا می پردازد.

    او همچنین با انتقاد از رفتار دولت آمریکا در قبال اسرائیل گفت که

    Ver video "دونالد ترامپ: امنیت آمریکا در راس اصول سیاست خارجی ام خواهد بود"

  • مصر اولین مشتری خارجی برای جنگنده های رافال فرانسوی

    بیست و چهار فروند از هواپیماهای جنگنده فرانسوی «رافال» ساخت شرکت «دسو» «Dassault» به ارتش مصر فروخته می شود. ارزش کل این قرارداد که شامل فروش موشکهای زمین به هوا و تجهیزات مربوط به سیستم دفاعی نیز است به رقم ۵ میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو می رسد.

    هواپیماهای جنگنده رافال از سال ۲۰۰۱ میلای در ارتش فرانسه مورد بهره برداری قرار گرفتند. این برای اولین بار است که فرانسه برای این جنگنده ها سفارش خارجی دریافت می کند.

    Ver video "مصر اولین مشتری خارجی برای جنگنده های رافال فرانسوی"

  • دولت چپگرای یونان تحت قهر و فشار داخلی و خارجی

    صدها نفر در آتن همزمان با تشدید فشارهای وام دهندگان بین المللی علیه یونان و در مخالفت با سیاست های ریاضت اقتصادی روز پنجشنبه در آتن تظاهرات کردند.

    این تظاهرات در حالی صورت گرفت که کارشنان صندوق بین المللی پول در بروکسل جلسه مذاکره را بدلیل آنچه که آن را «تفاوت فاحش دیدگاه» با دولت یونان خواندند، ترک کردند.

    دیمیتریس کوتسوباس، دبیرکل حزب کمونیست یونان از شرکت کنندگان در تظاهرات روز پنجشنبه بود. معتقد است «دولت یونان آماده توافقی است که راه را بر بسیاری از سیاست های ریاضت اقتصادی هموار خواهد کرد.»

    یکی از تظاهرات کنندگان اما گفت:«این تظاهرات نشانگر ارادۀ ما و نیز اعتراض به سیاست های جدیدی است که در پی ادامه سیاست های ریاضتی است.»

    دولت چپگرای یونان که با شعارها و وعده های ضدسیاست های ریاضتی بر سر کار آمده است از یک سو باید مردم یونان را راضی کند و از سوی دیگر با وام دهندگان به توافق برسد، ایده آلی که دستیابی به آن بی شک آسان نیست.

    استاماتیس یانیسیس، خبرنگار یوزونیوز از آتن می گوید:« برغم اعتراضات پراکنده، دولت رایکال و چپگرای آقای تسیپراس همچنان از محبوبیت بالایی برخودار است. سوال

    Ver video "دولت چپگرای یونان تحت قهر و فشار داخلی و خارجی"

  • حضور همزمان سکانداران سیاست خارجی اروپا و روسیه در کوبا

    فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با هدف عادی سازی روابط با کوبا، روز سه شنبه با مقامات این کشور در هاوانا دیدار کرد.

    با شروع فرایند عادی سازی روابط آمریکا و کوبا پس از بیش از نیم قرن، بروکسل و هاوانا اکنون مشتاق هستند تا روابط دو جانبه را تا پایان سال ۲۰۱۵ میلادی بهبود بخشند.

    خانم موگرینی در این دیدار به لزوم شتاب بخشیدن به گفتگوها اشاره کرد اما آن را بمعنای ناراضی بودن از روند گفتگوها در گذشته نخواند.

    گسترش روابط اقتصادی و تجاری و وضعیت حقوق بشر دو موضوع مهم در گفتگوهای بروکسل و هاواناست.

    همزمان سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز که از کشورهای آمریکای لاتین دیدار می کند در ۵۵ امین سالگرد آغاز روابط دو کشور، وارد کوبا شد.

    آقای لاوروف در دیدار با مقامات کوبایی گفت تحریم های آمریکا علیه کوبا باید برداشته شود و مسکو در این راستا با هاوانا همکاری خواهد کرد.

    وی همچنین از تمایل شرکت های روسی برای سرمایه گذاری در کوبا خبر داد.

    فیدل کاسترو، رهبر انقلاب کوبا در نامه ای خطاب به دانشجویان عادی سازی روابط هاوانا با واشنگتن را تلویحا تایید کرده است.

    آقای کاسترو

    Ver video "حضور همزمان سکانداران سیاست خارجی اروپا و روسیه در کوبا"

  • شگفت زدگی رسانه های خارجی از نتایج همه پرسی یونان

    رسانه های خارجی که اخبار مربوط به همه پرسی یونان و نتایج آن را از نزدیک دنبال می کردند، از نتیجه آن شگفت زده شدند.
    در حالی یونانی ها با اکثریت قاطع گزینه “نه” را برگزیدند که این نتیجه برای بسیاری از رسانه های خارجی شگفت آور بود به ویژه که آخرین نظرسنجی ها از رقابت تنگاتنگ بین گزینه های “آری” و “نه” حکایت داشت.

    ژولین ننی، خبرنگار فرانسوی شبکه خبری «ای تِلِه» (iTELE) می گوید: «این برای روزنامه نگاران فرانسوی شگفت آور بود. حال یونان به وضوح با موضعی قویتر به مذاکرات با وام دهندگان خواهد رفت. پیش بینی آنچه رخ خواهد داد بسیار دشوار است. اولین بار است که یک همه پرسی از این جنس در یک کشور اینچنینی رخ می دهد.»

    ماریا کاسادو، خبرنگار اسپانیایی شبکه «تی وی ای» (TVE) می گوید: «من فکر می کنم که امروز، پنجم ژوئیه ۲۰۱۵، روزی تاریخی است. نه فقط برای یونان بلکه برای کل اتحادیه اروپا چنین است. همچنین معتقدم که حالا که رای “نه” به نظر می رسد که پیروز شده، مسئله کلیدی پاسخی است که اروپا خواهد داد.»

    در حالی که یونان در روزهای آینده در صورت دریافت نکردن کمک مالی وام دهندگان، ممکن است در سیستم مال

    Ver video "شگفت زدگی رسانه های خارجی از نتایج همه پرسی یونان"

  • مجارستان عرصه را بر فروشگاه های بزرگ خارجی تنگ تر می کند

    دولت مجارستان به منظور حمایت از عرضه کنندگان محلیِ مواد غذایی، محدودیت هایی را بر فعالان بین المللی حاضر در این بخش تحمیل می کند.

    پارلمان مجارستان در نخستین گام، لایحه دولت برای افزایش شدید مالیات بر فروشگاه های بزرگ را با نام «تعرفه نظارت بر سوپرمارکت های زنجیره ای» تصویب کرده است. این قانون فضای بیشتری برای رقابت و فعالیت به خرده فروشان محلی می دهد اما در عین حال، می تواند نارضایتی مصرف کنندگان را به دلیل کاهش کیفیت یا افزایش قیمتِ کالاهای خوراکی به همراه داشته باشد.

    از سوی دیگر حمایت دولت دموکرات مسیحی مجارستان از فروشندگان کوچک، به معنای حمایت از بازرگانان محلی در برابر مالکانِ عمدتا خارجی فروشگاه های بزرگ است. با توجه به مقررات سختگیرانه اتحادیه اروپا در مورد رقابت، این امر می تواند رابطه میان مجارستان و اتحادیه اروپا را با تنش های جدیدی رو به رو کند.

    آندره آ میهایلوویتس، روزنامه نگار اقتصادی در این باره می گوید: «اینکه قوانین و محدودیت های جدید بر فروشندگان کوچک مجارستانی اثر منفی نگذارد، عادلانه به نظر نمی رسد. این قوانین تنها فعالیت های فروشگاه های زنجیره ایِ تحت مالکیت شرکت های خارجی را محدود می کند.»

    وی درباره تاثیر منفی قوانین حمایتی بر اقتصاد مجارستان می گوید: «رویکرد دولت، می تواند تبعات بدی برای مصرف کنندگان و واسطه ها در مجارستان داشته باشد. این احتمال هم وجود دارد که برخی فروشگاه های زنجیره ای، با این شرایط دیگر تمایلی به ادامه کار در مجارستان نداشته باشند. برای آن ها بد تر از این نمی شود و این کشور را ترک خواهند کرد.»

    فروشگاه های بزرگ یکشنبه را تعطیل کنند

    دولت مجارستان، با تقدیم یک لایحه دیگر به مجلس، تعطیلی فروشگاه های بزرگ را در روز یکشنبه درخواست کرده است. در صورت تصویب، این قانون فعالیت های هایپر مارکت هایی مانند اوشان یا سیپرا را که بنگاه های خارجی هستند، به شدت تحت تاثیر قرار می دهد.

    یکی از شهروندان در این باره می گوید: «به نظر می رسد که چنین قوانینی باعث افزایش بیکاری و کاهش دستمزد ها می شود. این مساله با هدف دولت که تقویت نیروی کار است، در تعارض قرار دارد.»

    محدودیت جدید برای فروشگاه های با درآمد بالا

    وزارت اقتصاد مجارستان در آخرین گام در حال بررسی لایحه ای جدید است که بر اساس مفاد آن، فروشگاه های بادرآمد بیش از ۱۶۰ میلیون یورو، در صورت زیان دهی در دو سال متوالی، توانایی فروش محصولات غذاییِ روزانه را نداشته باشند. نوک پیکان این طرح هم فروشگاه های زنجیره ای است؛ چرا که اصولا خرده فروشان محلی، توانایی این حد از درآمدزایی را ندارند.

    خبرنگار یورونیوز در بوداپست درباره واکنش به این لایحه می گوید: «صاحبان فروشگاه های زنجیره ای هنوز موضعی درباره این طرح نگرفته اند. ما هم پاسخ سوال هایمان را از وزارت اقتصاد نگرفته ایم؛ شاید به این دلیل که هیچکس نمی خواهد تا پایان مذاکرات، از مواضع خود کوتاه بیاید.»

    Ver video "مجارستان عرصه را بر فروشگاه های بزرگ خارجی تنگ تر می کند"

  • احتمال تصادف قطار با یک شئی خارجی در حادثه فیلادلفیا

    جسد یکی از جان باختگان حادثه خارج شدن قطار از ریل در فیلادلفیا، روز جمعه در آکادمی نیروی دریایی تشییع شد.

    در پی این مراسم، پیکر جاستین زمسر ۲۰ساله در لانگ آیلند به خاک سپرده شد. نزدیک به ۱۵۰تن از همکلاسی های وی در آکادمی نیروی دریایی، خانواده این جان باخته را همراهی کردند.

    همزمان از پنج تن از مجروحان نیز در بیمارستانی در فیلادلفیا بستری و تحت مراقبت قرار دارند. راننده این قطار گفته است که لحظه وقوع حادثه سه شنبه شب را به یاد نمی آورد. این حادثه هشت کشته و بیش از ۲۰۰مجروح برجاگذاشت.

    بازرسان پرونده این سانحه ریلی احتمال دادند که این قطار با یک شئی خارجی تصادف کرده و این امر سبب خروج از ریل شده باشد. پلیس فدرال آمریکا خواستار معاینه شیشه جلوی قطار شده است. تحقیق در رابطه با این حادثه ادامه دارد و هنوز دلیل وقوع آن روشن نیست.

    Ver video "احتمال تصادف قطار با یک شئی خارجی در حادثه فیلادلفیا"

  • تدابیر پیشگیرانه کاخ سفید برای محافظت از امکانات خارجی آمریکا

    ایالات متحده آمریکا برای امکانات نظامی و نیز سفارتخانه های خود در سراسر جهان به منظور مقابله با واکنش های احتمالی و تلافی جویانه علیه سازمان اطلاعات مرکزی، سی آی ای تدابیری ویژه اتخاذ کرد.

    دولت ایالات متحده احتمال می دهد که پس از انتشار گزارشی درباره شکنجه و اعمال خشونت توسط بازجویان سی آی ای با واکنش هایی در خارج از این کشور رو به رو شود. انتظار می رود که بخش هایی از این گزارش 6 هزار صفحه ای روز سه شنبه منتشر شود.

    جاش ارنست، مسوول ارتباط با رسانه های کاخ سفید گفت: «دولت گام های محتاطانه برداشته است تا اطمینان یابد که تدابیر کامل پیشگیرانه برای امکانات ایالات متحده در سراسر جهان صورت گرفته است ولی گفته شده و این آخرین بخش کلیدی است که دولت به شدت از انتشار خلاصه غیرمحرمانه این گزارش حمایت می کند.»

    اگرچه چهره هایی دمکرات مانند دایان فاینستاین، رئیس کمیته اطلاعات سنا پیگیر انتشار این گزارش هستند ولی در سوی دیگر ضمن مخالفت سناتورهای جمهوری خواه، شماری از مقامات سابق سی آی ای و مسوولان دولت جورج بوش آن را گمراه کننده خوانده اند. همچنین مایکل هایدن، رئیس پیشین آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا روز یکشنبه اتهام دروغگویی این نهاد را درباره استفاده از تکنیک های بازجویی مورد انتقاد تکذیب کرد.

    Ver video "تدابیر پیشگیرانه کاخ سفید برای محافظت از امکانات خارجی آمریکا"

  • درگیری میان مردم محلی با مهاجران خارجی در حومه رم

    محله محروم تُر ساپینتزا در حومه رم شامگاه چهارشنبه و پنجشنبه صبح، صحنه درگیری های خشونت بار میان ساکنان محلی با مهاجران و همینطور نیروهای پلیس بود.

    جرقه خشونت ها در این منطقه با درگیری میان افراد بومی با گروهی از مهاجران خارجی بر سر ورود به یک کافه زده شد.

    یکی از ساکنان این محله می گوید: «باید با مجرمان خودمان مقابله می کردیم که مهاجران خارجی هم اضافه شدند. همه اش خشونت، دزدی، در طول روز، مردم ما را از اتوبوس بیرون انداخته اند.»

    یک سازمان حمایت از مهاجران، گفته است در این درگیری ها، مساله نژادپرستی یا خارجی ستیزی نیست بلکه مشکل اصلی شرایط وحشتناک زندگی در حاشیه های جرم خیز رم است.»

    در پی این خشونت ها، شهرداری رم، از بامداد پنجشنبه روند انتقال مهاجران را از این منطقه به دیگر حومه های پایتخت آغاز کرده است. به دلیل مسائل امنیتی، خارج کردن کودکان اولویت دارد.

    سخنگوی کمیساریای عالی پناهندگان در ایتالیا، با محکوم کردن این خشونت ها گفت: «دولتمردان چشمانشان را بسته اند و نمی خواهند واقعا شرایط را ببینند. آن ها اراده ای برای به کاربستن سیاست های ادغام خارجی ها در جامعه را ندارند. سیاست هایی که واقعا به پناهندگان کمک کرده و مردم محلی را آماده پذیرش پناهجویان می کند.»

    ایتالیا، یکی از مسیرهای اصلی عبور مهاجران غیرقانونی از کشورهای آفریقایی به سوی اروپای غربی است. اگرچه به دلیل شرایط بد اقتصادی ، این کشور مقصد مورد علاقه مهاجران و پناهجویان نیست اما با توجه به نزدیکی ایتالیا به دریای مدیترانه، بخشی از مهاجران در این کشور می مانند.

    Ver video "درگیری میان مردم محلی با مهاجران خارجی در حومه رم"

  • متوقف کردن کامیونهای حامل مواد غذایی خارجی توسط کشاورزان معترض فرانسوی

    کشاورزان خشمگین فرانسوی در ادامه اعتراض به بهای پایین خرید محصولاتشان و در مقابل، واردات محصولات ارزان قیمت از کشورهای همسایه، صبح سه شنبه در منطقه موزل واقع در شرق فرانسه حمل و نقل بین شهری را مختل کردند. آنها پس از سه ساعت مسدود کردن راهها توسط صدها کامیون سرانجام به خودروها اجازه تردد دادند.

    اعتراض دیگری نیز در مقابل شرکت فرانسوی توزیع کننده گوشت به نام «شرال» (charal) برگزار شد.

    یکی از کشاورزان معترض می گوید: «در بخش کشاورزی هیچ چیز پیش نمی رود. نه در موضوع قیمت و نه مقررات. سازمان تجارت جهانی برای ما ارزشی قائل نیست.»

    کشاورزان که به رقابت ناعادلانه میان محصولات فرانسوی و محصولات دیگر کشورهای اروپایی معترض بودند، برای رهگیری تولیدات غذایی خارجی که وارد فرانسه می شوند، به کنترل تمام کامیونهای یخچال داری می پرداختند که قصد عبور از این مسیرها را داشتند. آنها یک کامیون اسپانیایی حاوی بسته های شیر تولید آلمان را متوقف کرده و شیرها را روی زمین ریختند.

    همزمان با این اعتراضات، وزرای اقتصاد و کشاورزی فرانسه به همراه مدیران شماری از بانکهای این کشور تشکیل جلسه دادند تا برای اجرای طرح

    Ver video "متوقف کردن کامیونهای حامل مواد غذایی خارجی توسط کشاورزان معترض فرانسوی"

  • پوتین مشارکت خارجی ها در رسانه های روسیه را محدود کرد

    خبر کوتاه

    ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روز چهارشنبه قانونی را امضا کرد که به موجب آن مشارکت سهامداران خارجی در رسانه های این کشور به ۲۰ درصد محدود می شود.

    سرمایه گذاران خارجی تاکنون می توانستند تا ۵۰ درصد در رسانه های این کشور سهم داشته باشند.

    بر اساس قانونی که به امضای آقای پوتین رسیده، اتباع خارجی، افراد فاقد تابعیت و شهروندان روس دارای تابعیت دوگانه حق تاسیس هیچ رسانه ای را در روسیه ندارند.

    Ver video "پوتین مشارکت خارجی ها در رسانه های روسیه را محدود کرد"

  • محافظه کاران ایالت بایرن: خارجی ها در خانه آلمانی حرف بزنند

    اتحادیه سوسیال مسیحی ایالت بایرن پیشنهاد کرده است «کسانی که می خواهد در دراز مدت در آلمان زندگی کنند باید در اماکن عمومی و خانه هایشان به زبان آلمانی حرف بزنند.»

    این پیشنهاد محافظه کاران بایرنی که خارجی ها را هدف قرار داده، با واکنش های بسیاری در جامعه سیاسی آلمان فدرال رو به رو شده است.

    آندراس شوئر، دبیرکل اتحادیه سوسیال مسیحی ایالت بایرن در دفاع از این پیشنهاد به خبرنگاران در مونیخ گفت: «جمله ای که طی تعطیات پایان هفته در رسانه ها نقل شد تمرکز بر آن داشت که زبان کلید ادغام موفق در جامعه است.»

    ایلزه آیگنر، وزیر اقتصاد دولت ایالتی بایرن در مخالفت با این پیشنهاد اعلام کرده است که در خانه به گویش بایرنی و نه زبان رسمی آلمانی حرف می زند.

    پتر تائوبر عضو اتحادیه دموکرات مسیحی آلمان از مخالفان جدی این پیشنهاد است که با استفاده از توئیتر به اعتراض پرداخته است.

    آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان روز دوشنبه خواستار حفظ آرامش در برابر پیشنهاداتی شد که وی آن را «مسخره» خوانده است.

    Ver video "محافظه کاران ایالت بایرن: خارجی ها در خانه آلمانی حرف بزنند"

  • حمله مرگبار در تونس؛ گردشگران خارجی این کشور را ترک می کنند

    تونس در شوک حمله مرگبار به هتلی در شهر ساحلی سوسه است. حمله ای که روز جمعه روی داد و به کشته شدن دست کم ۳۸ تن انجامید. اغلب قربانیان را شهروندان کشورهای اروپایی از جمله بریتانیا، بلژیک، آلمان و فرانسه تشکیل می دهند.

    به گفته وزارت کشور تونس عامل حمله یک دانشجوی جوان تونسی است که در درگیری با پلیس جان باخت. گروه داعش مسئولیت این حمله را برعهده گرفته است.

    در پی این حمله، حبیب صید، نخست وزیر تونس از اتخاذ تدابیر شدید امنیتی در سراسر کشور خبر داد و گفت: «تقریبا هشتاد مسجد با گرایشات افراطی بطور قانونی بسته می شوند. در تونس داشتن مساجدی که خارج از چارچوب قانون عمل می کنند قابل قبول نیست.»

    یک روز پس از مرگبارترین حمله طی سال های اخیر این کشور، گردشگران خارجی که شیرینی سفر به کامشان تلخ شده تونس را ترک می کنند.

    یکی از این گردشگران گفت: «فکر می کنم درست نیست بمانم و کنار استخر بنشینم با توجه به اینکه در فاصله دو دقیقه ای اینجا چند نفر کشته شدند. وقتی می بینیم چنین حادثه وحشتناکی رخ داده جایی برای لذت بردن باقی نمی ماند.»

    دست کم ۲۵۰۰ گردشگر بریتانیایی آماده برای ترک تونس به مقصد کش

    Ver video "حمله مرگبار در تونس؛ گردشگران خارجی این کشور را ترک می کنند"

  • بازگشایی سوپر مارکت یهودیان در پاریس، دو ماه پس از حمله اسلامگرایان تندرو

    سوپر مارکت یهودی کوشر، که از هشتم ژانویه به دلیل حمله و گروگانگیری آمدی کولیبالی، یک اسلامگرای تندرو تعطیل شده بود، سرانجام پس از دو ماه تعطیلی بازگشایی شد.

    حادثه حمله به این فروشگاه منجر به مرگ چهار یهودی و همچنین شخص گروگانگیر شد.

    کارکنان اصلی کوشر که در زمان حمله مشغول کار بودند، به دلیل شوک حاصل از این حادثه، برای کسب بهبودی کامل، همچنان در مرخصی بسر می برند، به همین دلیل این فروشگاه با کادری جدید آغاز به کار کرده است.

    یکی از مشتریان می گوید: «من در زمان حمله اینجا بودم و داشتم سوار ماشینم می شدم. کولیبالی درست روبروی من بود. من به خانه برگشتم و ۴۵ دقیقه بعد هنگامیکه تلویزیون تماشا می کردم، فهمیدم چه اتفاقی افتاده است. امروز دوباره به اینجا آمدم زیرا بازگشایی این مکان و حفظ نام آن، کار مهمی بود.»

    یکی دیگر از مشتریان نیز می گوید: «امروز یک روز نمادین است و راهی است برای فرستادن این پیام به افرادی که دست به چنین اقدامی زدند و یا افرادی که می خواهند کارهایی مشابه انجام دهند، اینکه آنها پیروز نخواهند شد.»

    برنارد کازنو، وزیر کشور فرانسه نیز به همراه یکی از مالکان سوپر مارکت د

    Ver video "بازگشایی سوپر مارکت یهودیان در پاریس، دو ماه پس از حمله اسلامگرایان تندرو"

  • اتباع خارجی از ترس حملات نژادپرستانه این کشور را ترک می کنند

    با گسترش خشونت ها علیه مهاجران و اتباع خارجی در آفریقای جنوبی، بسیاری از خارجی ها از ترس حملات نژادپرستانه خواستار محافظت از سوی پلیس شدند.

    در حومه شهر دوربان، شماری از مردم مجبور به ترک خانه هایشان شده اند و در چادر در برابر ایستگاه پلیس زندگی می کنند.

    بیش از پنج میلیون مهاجر در این کشور پنجاه میلیون نفری زندگی می کنند.

    اسحاق مویو، سفیر زیمبابوه در آفریقای جنوبی گفت: «برای زیمبابوه ای ها صحبت می کنم، بسیاری از آنها، اکثریت کسانی که ما با آنها دیدار کردیم می خواهند به کشورشان برگردند. و ما در حال همکاری با دولت آفریقای جنوبی هستیم تا مطمئن شویم که همه کارهای لازم برای بازگرداندن این افراد به زیمباوه انجام می شود.»

    تاکنون دست کم پنج نفر بر اثر این خشونت ها کشته شده و هزاران نفر هم آواره شده و به اردوگاههای موقت پناه برده اند.

    جمعه شب پلیس ژوهانسبورگ برای مقابله با غارتگرانی که به مغازه های خارجی ها حمله می کردند از گلوله های پلاستیکی استفاده کرد. گروهی از اتباع خارجی نیز که به سلاح سرد مجهز بودند با پلیس درگیر شدند. نیروهای پلیس مجبور به بستن بزرگراه کمربندی شهر شدند.

    از سوی

    Ver video "اتباع خارجی از ترس حملات نژادپرستانه این کشور را ترک می کنند"

  • وضعیت سرمایه گذاری خارجی در اسپانیا پس از تصویب قانون «ویزای طلایی»

    اسپانیا دو سال پیش برای تشویق به سرمایه گذاری خارجی در این کشور قانونی را به تصویب رساند که برای اقامت سرمایه گذاران خارجی تسهیلاتی تعیین شده است.

    بدین ترتیب مجوز اقامت برای اشخاصی که املاک غیرمنقول به ارزش ۵۰۰ هزار یورو خریداری می کنند در نظر گرفته شده است. همچنین برای کارآفرینان، محققان و استادان دانشگاه نیز تسهیلات اقامتی تعیین شده است.

    ماریانا دل کورال تلز، معاون نخست وزیر در امور مهاجرت گفت: «به هر کسی که برای سرمایه گذاری تمایل دارد به اسپانیا بیاید کمک می کنیم. برای اینکه در کشور سرمایه گذاری شود و اشتغالزایی پویایی داشته باشد. بنابراین برای انجام امور اداری تسهیلات در نظر گرفته شده است.»

    دو سال پس از تصویب این قانون آمار نشان می دهد تعداد سرمایه گذاران خارجی در اسپانیا به رقم ۸۶۰ نفر رسیده است. میزان سرمایه گذاری این افراد ۷۰۰ میلیون یورو ارزیابی شده است. اکثر سرمایه گذاران خارجی در اسپانیا از کشورهای روسیه و چین به این کشور عزیمت کرده اند.

    بلن بیانچی، صاحب شرکت سوییسی اسپانیایی جذب سرمایه گذاران خارجی گفت: «قانون مربوط به اقامت سرمایه گذاران که لایحه آن توسط دولت اسپان

    Ver video "وضعیت سرمایه گذاری خارجی در اسپانیا پس از تصویب قانون «ویزای طلایی»"

  • ارتش سوئد ورود یک زیردریایی خارجی به آب های این کشور را تائید کرد

    سوئد تایید کرد که یک زیردریایی کوچک خارجی، به طورغیرقانونی وارد آبهای این کشور شده است.

    مقامات سوئد با محکومیت شدید این اقدام، آن را برای امنیت کشورغیرقابل قبول خواندند.

    سوِرکر گورانسون، فرمانده ارتش سوئد پس از نشان دادن یک عکس گفت: «یک زیردریایی کوچک وارد آبهای سوئد شده و ارتش این کشور با استفاده از حسگرهای نظامی و امکانات نیروی دریایی و سازمان اطلاعات، این خبر را تایید می کند. وی افزود که از تجاوز یک زیردیایی به مجمع الجزایر استکهلم مطمئن است.»

    استفان لوفوِن نخست وزیر سوئد نیز گفت: «نیروهای دفاعی، قادر به شناسایی ملیت زیر دریایی نبودند. اینکه افرادی به طور غیرقانونی وارد قلمروی ما شده اند، نگران کننده است. این افراد با خطر بزرگی روبرو هستند.» او همچنین وعده داد ظرفیت تحقیق و شناسایی نیروهای ارتش تقویت می شود.

    در اواسط ماه گذشته میلادی، سوئد عملیات بزرگی برای جستجوی یک زیردریایی مشکوک در دریای بالتیک و مجمع الجزایر استکهلم انجام داد. زیردریایی که ممکن است، متعلق به روسیه باشد.

    در دوران جنگ سرد بارها حوادث مشابهی اتفاق افتاده بود.

    مقامات روسی همواره این اتهامات را رد کرده اند.

    Ver video "ارتش سوئد ورود یک زیردریایی خارجی به آب های این کشور را تائید کرد"

  • مشکل بازپرداخت وامهای مسکن با ارز خارجی در مجارستان و واکنش مجلس این کشور

    مجارستان از جمله کشورهایی است که بیش از سایر کشورهای اروپای شرقی تحت تاثیر منفی تصمیم بانک مرکزی سوییس مبنی بر توقف تدابیر حمایتی از فرانک قرار گرفت.

    این شهروند مجاری که در سال ۲۰۰۶ وام مسکنی در بوداپست گرفته بود باید آنرا به فرانک سوییس بازپرداخت کند. افزایش ارزش فرانک در برابر دلار آمریکا در بازار موجب شده میزان بازپرداخت وام وی بجای ۲۰۰ یورو در ماه دو برابر شود.

    ماته، روزنامه نگاری مجاری نیز که برای خرید خودروی خود وام دریافت کرده بود با مشکلی مشابه درگیر بوده است.

    ماته گرهارد می گوید: «شاید بهتر بود به برای این مشکل به دادگاه می رفتم زیرا پرونده های زیادی در این مورد در دادگستری مطرح است.»

    ماته به عدم اطلاعش از خطرات ناشی از تبدیل این وامها به پول خارجی تاکید دارد.

    اما مجلس مجارستان در ماه نوامبر سال ۲۰۱۴ به این مشکل واکنش نشان داد و قانونی را برای حمایت بدهکاران با پول خارجی تصویب کرد. در این قانون نرخ تبدیل ارز با نوسان حذف شده و نرخ ثابتی تعیین شده است.

    ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان منشاء تصویب این قانون پس از نهایی شدن آن از حمایت از شهروندان مجاری در برابر نوسا

    Ver video "مشکل بازپرداخت وامهای مسکن با ارز خارجی در مجارستان و واکنش مجلس این کشور"

  • اوکراین خیز جدیدی به سوی ناتو برداشت

    نمایندگان پارلمان اوکراین قانونی را تصویب کردند که موقعیت این کشور را از عنوان یک کشور «غیرمتعهد» خارج می کند. خروج اوکراین از این حالت، بدان معنی است که این کشور می تواند به هر پیمان نظامی منطقه ای و یا اروپایی مانند ناتو ملحق شود.

    عضویت اوکراین در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، موضوع اصلی نگرانی کرملین و شخص ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه می باشد و خیز جدید اوکراین به سمت ناتو می تواند روابط بحرانی این کشور با روسیه را متشنج تر از قبل کند.

    سیصد و سه نماینده پارلمان اوکراین به این قانون رای دادند و تنها هشت نماینده مخالف خروج اوکراین از وضعیت کشوری غیرمتعهد بودند.

    Ver video "اوکراین خیز جدیدی به سوی ناتو برداشت"

  • بحث بر سر اختلافات در مورد دریای چین در اجلاس سالانه آسه آن

    خبر کوتاه

    وزرای امور خارجه ده عضو انجمن ملل آسیای جنوب شرقی موسوم به آسه آن ،برای اجلاس سالانه خود در کوالالامپور گرد هم آمدند.

    بحث بر سر اختلافات در مورد در دریای چین یکی از موضوعات اصلی این نشست عنوان شده است.

    Ver video "بحث بر سر اختلافات در مورد دریای چین در اجلاس سالانه آسه آن"

  • مدودیف: اوکراین با خروج از موقعیت عدم تعهد، به دشمن بالقوه روسیه تبدیل می شود

    سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، خروج اوکراین از حالت کشوری غیرمتعهد را بازدارنده و غیرسازنده خواند.

    آقای لاوروف در واکنشی سریع به تصویب قانون خروج اوکراین از کشورهای غیرمتعهد که سه شنبه توسط نمایندگان پارلمان این کشور انجام گرفت، گفت: “فکر می کنم تصویب این قانون در پارلمان اوکراین غیرسازنده است و این حس را می دهد، همانگونه که بسیاری از سیاستمداران اوکراینی بروشنی می گویند اوکراین با تصویب این قانون می خواهند به پیمان ناتو بپیوندد. این موضوع به حل بحران کمکی نمی کند.”

    دیمیتری مدودیف، نخست وزیر روسیه هم در صفحه فیس بوکش نوشته است که تصویب این قانون از اوکراین یک “دشمن بالقوه” می سازد.

    نمایندگان پارلمان اوکراین تحت فشار روسیه در سال 2010 میلادی قانون وضعیت غیرمتعهد را برای کشورشان تصویب کردند و حالا دولت جدید این کشور که متمایل به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، است می خواهد این وضعیت را تغییر دهد.

    Ver video "مدودیف: اوکراین با خروج از موقعیت عدم تعهد، به دشمن بالقوه روسیه تبدیل می شود"

  • مذاکرات یمنی ها در ژنو با احتمال آتش بس یکماهه در ماه رمضان

    نمایندگان حوثی ها و متحدان یمنی آنها با یک روز تأخیر، روز سه شنبه برای مذاکراتی که هدف سازمان ملل متحد از انجام آن، برقراری آتش بس در یمن است، وارد ژنوِ سوئیس شدند.

    محمد عبدالله الزبیری، نماینده حوثی ها به خبرگزاری رویترز گفت هدف و خواست حوثی ها «پایان دادن به تهاجم، حل مشکل و برقراری آتش بس در ماه رمضان است.»

    گفتگوهای نمایندگان طرفین درگیر در یمن، در ژنو بطور غیرمستقیم و نیابتی صورت می گیرد.

    شورشیان حوثی دولت عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهور یمن را که به عربستان گریخته است، دولتی غیرمشروع می دانند.

    آقای هادی نیز شورشیان را نیروهایی غیرمشروع می داند و از مذاکره مستقیم و رو در رو با آنها سر باز می زند.

    با این وجود، ظاهراً نمایندگان طرفین درگیر بر لزوم برقراری آتش بس حداقل یک ماهه که شامل توقف حملات هوایی ائتلاف به رهبری عربستان سعودی می شود اتفاق نظر دارند، هر چند تا به این لحظه به چنین موافقتی دست نیافته و آن را رسما اعلام نکرده اند.

    Ver video "مذاکرات یمنی ها در ژنو با احتمال آتش بس یکماهه در ماه رمضان"

  • جشن هشتاد و نهمین سالگرد تولد فیدل کاسترو در کوبا

    مردم کوبا روز پنجشنبه هشتاد و نهمین سالگرد تولد فیدل کاسترو، رهبر انقلاب این کشور را جشن گرفتند.

    به همین مناسبت علاوه بر رقص و پایکوبی در هاوانا، پایتخت کوبا نمایشگاهی از عکس های قدیمی فیدل کاسترو در کسوت یک رهبر ضد آمریکایی برگزار شد.

    تولد امسال رهبر انقلاب کوبا همزمان است با بازگشایی سفارت آمریکا در هاوانا. یکی از برگزارکنندگان نمایشگاه با اشاره به همین موضوع می گوید: «تولد هشتاد و نه سالگی فیدل کاسترو را برگزار می کنیم و در عین حال بازگشایی سفارت را هم جشن می گیریم. ما هم سفارتمان را در آمریکا باز کردیم. شاید این راهی باشد برای پایان مشکلاتی که داریم.»

    قرار است روز جمعه، جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا پس از نیم قرن پرچم آمریکا را بر فراز سفارت این کشور در هاوانا به اهتزاز دربیاورد.

    روابط دو کشور از سال ۱۹۶۱ و پس از شکست عملیات نظامی آمریکا برای سرنگونی حکومت کوبا، موسوم به عملیات خلیج خوک ها به طور کامل قطع شده بود.

    Ver video "جشن هشتاد و نهمین سالگرد تولد فیدل کاسترو در کوبا"

  • انفجار در مقابل وزارت خارجه مصر در قاهره

    بر اثر وقوع یک انفجار قوی در مقابل وزارت امور خارجه مصر در قاهره، حداقل یک پلیس کشته و تعدادی نیز زخمی شدند.

    از زمان برکناری محمد مرسی، رییس جمهور سابق مصر از قدرت توسط ارتش در تابستان سال گذشته، گروههای جهادی مسئولیت چندین حمله به نیروهای پلیس و نظامی را بر عهده گرفته اند.

    بنابه گفته دولت مصر، این حملات تاکنون صدها کشته در میان نظامیان و افسران پلیس این کشور بر جا گذاشته است.

    سرکوب اسلامگرایان توسط دولت مصر نیز تاکنون حداقل 1400 کشته بر جا گذاشته و بازداشت پانزده هزار تن از آنها را نیز به همراه داشته است.

    Ver video "انفجار در مقابل وزارت خارجه مصر در قاهره"

  • اجلاس وزرای کشور اتحادیه اروپا یکروز پیش از کنفرانس سران

    روز سه شنبه، یکروز قبل از کنفرانس ویژه سران اتحادیه در مورد پناهجویان در اروپا، وزرای کشور اتحادیه اروپا بر سر سهمیه اسکان آوارگان به گفتگو نشستند.

    احتمال دارد که بر خلاف سنت اتحادیه اروپا، اینبار تنها رای اکثریت کشورها در این مورد کافی باشد.

    ژان اسل بورن، وزیر کابینه لوکزامبورگ در امور مهاجرت و پناهندگی گفت: “دستور کاری که بروی میز قرار دارد باید قاعدتا مورد پذیرش همه اعضاء قرار گیرد. هدف اسکان ۱۲۰ هزار آواره است.”

    با وجود این، نگرانی اروپا از اسکان آوارگان، ترغیب تعداد بیشتر پناهجو از دیگر کشورهاست. برنار کازانوو، وزیر کشور فرانسه گفت: “باید قاطع باشیم و جریان ورود آوارگان را تحت کنترل بگیریم. اگر این تصور را ایجاد کنیم که می توانیم به همه پناه بدهیم، قادر به پذیرش آنها نخواهیم بود.”

    گزارشهای تایید نشده حاکی از آن است که سران اتحادیه اروپا بروی سهمیه اجباری برای کشورهای ثروتمند تر اتحادیه و سهمیه داوطلبانه برای کشورهای فقیر تر توافق خواهند کرد.

    شاندور ژیرو، گزارشگر یورونیوز در بروکسل می گوید:“اگر اجلاس امروز بروی سهمیه پذیرش (آوارگان) توافق کند، راه برای سران اتحادیه باز خو

    Ver video "اجلاس وزرای کشور اتحادیه اروپا یکروز پیش از کنفرانس سران"

  • جنگ سردی دوباره میان آمریکا و روسیه

    روسیه در مراسم بزرگداشت هفتادمین سالگرد پیروزی متفقین در جنگ جهانی دوم که نهم ماه مه برگذار شد، قدرت نظامی اش را مقابل دیدگان متحدان سابقش به نمایش گذاشت تا بگوید روسیه هنوز هم یک قدرت بزرگ در جهان است.

    رهبران کشورهای غربی به نشانه اعتراض به رفتار کرملین مقابل اوکراین، در این مراسم حضور نیافتند و تنها سفرایشان در این جشن شرکت کردند.

    ولادیمیر پوتین در این روز، در کنار سپاسگزاری از مردم بریتانیا، فرانسه و ایالات متحده آمریکا برای همکاری در شکست دادن آلمان نازی، یادآور شد که همکاریهای بین المللی طی چند دهه اخیر بیش از پیش نادیده گرفته شده است.

    دو روز پس از این مراسم نیز طرفداران روسیه در جمهوری خودخوانده دونتسک در شرق اوکراین، اولین سالگرد برگزاری همه پرسی برای استقلال از اوکراین را جشن گرفتند.

    از ابتدای آغاز بحران اوکراین تنش در روابط روسیه و ایالات متحده آمریکا بشدت افزایش یافته است. این میزان از تنش از زمان پایان جنگ سرد تاکنون سابقه نداشته است. تنش هایی که تحریم های متعدد بین المللی برای روسیه به همراه داشته است.

    روسیه همچنان اتهامات غرب و اوکراین را درباره نقشش در مسلح کردن

    Ver video "جنگ سردی دوباره میان آمریکا و روسیه"

  • بررسی صلاحیت نامزد مقام کمیسر اروپا در امور تجارت

    روز دوشنبه در بروکسل، نمایندگان کمیته تجارت بین الملل پارلمان اروپا صلاحیت سسیسیلیا مالمشتروم، نامزد مقام کمیسر اروپا در امور تجارت را بررسی کردند. در این جلسه سه ساعته خانم مالمشتروم به سئوالات نمایندگان پاسخ داد و تلاش کرد تا نظر مثبت آنها را برای کسب رای اعتماد جلب کند.

    خانم مالمشتروم درباره پیمان همکاری با روسیه چنین گفت: “ اتحادیه اروپا به روسیه اجازه نمی دهد که تغییری در این پیمان بوجود آورد. روسیه تنها یک طرف این پیمان است، اتحادیه اروپا و اوکراین طرفهای دیگر هستند.”

    نمایندگی پارلمان اروپا و کمیسر امور داخلی اروپا، از جمله مسئولیتهای این سیاستمدار چهل و شش ساله سوئدی بوده اند.

    داوید مارتین، نماینده بریتانیایی پارلمان درباره دلایل مخالفتش با خانم مالمشتروم گفت: “ناامید کننده بود. نمی خواهم او را متهم به نشنیدن صدای مردم کنم، ولی به نظرم در زمینه های مختلف برنامه های اقتصادی جواب های او بازتاب دهنده درخواستهای کسانی که خارج از این مکان هستند نبود.”

    مارگاریتا اسفورزا، گزارشگر یورونیوز گفت: “شخصیت شناخته شده و کمیسر بودن خانم سسیسیلیا مالمشتروم موجب استقبال نسبتا گرم نمایندگان از او شد. از سوی دیگر باید روز چهارشنبه منتظر استقبال گرمتر نمایندگان از کمیسرهای اهل اسپانیا، بریتانیا و مجارستان بود، کسانی که شخصیت های بحث برانگیزی دارند.”

    Ver video "بررسی صلاحیت نامزد مقام کمیسر اروپا در امور تجارت"

  • افتتاح خط آهن ایران-قزاقستان-ترکمنستان

    خط راه آهن استراتژیک ۹۲۸ کیلومتری متصل کننده سه کشور قزاقستان، ترکمنستان و ایران به یکدیگر روز چهارشنبه با حضور روئسای جمهور سه کشور یاد شده افتتاح شد.

    ۸۵ کیلومتر از این خط راه آهن در خاک ایران، ۷۰۰ کیلومتر در ترکمنستان و ۱۴۰ کیلومتر در قزاقستان واقع شده است.

    این خط راه آهن کشور قزاقستان را به ترکمنستان متصل کرده و پس از عبور از گرگان به سمت جنوب ایران یعنی خلیج فارس سرازیر می شود. بدین ترتیب راه کشورهای قزاقستان و ترکمنستان به آب‎های آزاد باز خواهد شد.

    حسن روحانی، رییس جمهوری اسلامی ایران ضمن سخنرانی در مراسم گشایش این خط آهن، آنرا وسیله ای برای سهولت ارتباط کشورهای این منطقه ارزیابی کرد.

    بهره برداری از این راه آهن می تواند به گسترش و توسعه بازرگانی آسیای میانه و ارتباط این منطقه با بازارهای جهانی کمک کند.

    این خط آهن در خاک ایران ظرف ۱۷ ماه و با صرف هزینه ای معادل ۱۳۰ میلیارد تومان توسط قرارگاه خاتم الانبیاء وابسته به سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران ساخته شده است.

    Ver video "افتتاح خط آهن ایران-قزاقستان-ترکمنستان"

  • روابط تجاری ایران و امارات در انتظار توافق هسته ای

    لنج های مستقر در سواحل دوبی سالهای سال است که در مبادلات تجاری بازرگانی ایران و امارات نقش مهمی داشته اند.

    با اعمال تحریم های اقتصادی ایالات متحده آمریکا علیه ایران از سال ۱۹۷۹ حجم مبادلات تجاری طرفین اندکی کاهش یافته اما روند آن ادامه داشته است. اما اجرای تحریم های هسته ای علیه ایران روند این مبادلات بطور محسوسی کاهش یافته است.

    ایمان موتمنی، معاون مدیر شرکت ساوان می گوید: «در دوبی صاحبان لنج ها زندگی خود را تامین می کنند. اما حجم فعالیتهای تجاری کاهش یافته و این خیلی چیزها را تغییر می دهد. حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد کشتی های باری دوبی به ایران می روند اما از زمان تحریم های اخیر هیچ کسی در ایران اجناسی را که از دوبی و یا سایر جاها که از طریق این منطقه ترانزیت و وارد می شود را خریداری نمی کند.»

    با توجه به وجود پیشرفت هایی در روند مذاکرات درباره پرونده هسته ای ایران امید می رود حجم مبادلات تجاری طرفین روند گذشته خود را باز یابد و گسترش پیدا کند.

    حسین حقیقی، معاون شورای تجاری ایرانیان در دوبی گفت: «حجم صادرات و واردات بین دوبی و ایران زمانی که هنوز تحریم ها اعمال نشده بود بسیار بالا بوده ا

    Ver video "روابط تجاری ایران و امارات در انتظار توافق هسته ای"

  • نام اوکراین مردم اروپا را به یاد روسیه، جنگ و فقر می اندازد

    شنیدن نام کشور اوکراین، ۴۶ درصد از مردم اروپا را به یاد جنگ می اندازد، ۱۸ درصد آنها از روسیه یاد می کنند و ۹ درصدشان نیز به یاد فقر می افتند. اینها نتایج نظرسنجی یک موسسه اوکراینی هستند که در ماههای مه و ژوئن ۲۰۱۵ و در ۶ کشور پرجمعیت اروپایی یعنی فرانسه، آلمان، ایتالیا، اسپانیا، لهستان و بریتانیا انجام شده است.

    جامعه شناسان اوکراینی می خواستند بدانند پس از انقلاب سال ۲۰۱۴ در کی یف که سبب برکناری رییس جمهوری اوکراین شد، در دیدگاه اروپاییان به این کشور چه تغییراتی ایجاد شده است. نتایج نظرسنجی برگزارکنندگان آن را ناامید ساخت، گرچه آنها این نتایج را تعجب آور ندانستند.

    اولنا کاتمانچو، مدیر موسسه برگزار کننده نظرسنجی می گوید: «اینکه مردم اروپا با شنیدن نام اوکراین به یاد روسیه می افتند، به نظر من به دلیل این نیست که فکر کنند اوکراین بخشی از روسیه است. فکر می کنم آنها به سبب تجاوزهای روسیه به اوکراین، آن کشور را به یاد می آورند.»

    همچنین نظر مردم این ۶ کشور در مورد پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا نیز چندان خوشایند نبوده است. در جریان نظرسنجی معلوم شده که ۳۵ درصد مخالفتهایی که با حضور او

    Ver video "نام اوکراین مردم اروپا را به یاد روسیه، جنگ و فقر می اندازد"

  • گفتگوی یورونیوز با کمیسر اتحادیه اروپا در امور مهاجرت

    شمار پناهجویانی که در پشت درهای اتحادیه اروپا منتظر ورود و دریافت پناهندگی هستند به صورتی استثنائی افزایش یافته و بحرانی کم سابقه را رقم زده است. بر اساس گزارش سازمان ملل متحد از آغاز سال ۲۰۱۵ میلادی، دست کم سیصد هزار مهاجر از آبهای مدیترانه گذر کرده و خود را به اروپا رسانده اند. حدود دو هزار و پانصد نفر نیز در این راه جان خود را از دست داده اند. سیاست اروپا در قبال این موج فزاینده مهاجرت و تبعات آن موضوع گفتگوی یورونیوز با دیمیتریس آوراموپولوس، کمیسر اتحادیه اروپا در امور مهاجرت است.

    یورونیوز: «یونان در طول تابستان با موجی از مهاجران و پناهجویانی مواجه بود که در آتن و یا در جزایر مختلف این کشور در اردوگاه های موقت اسکان داده شدند. صحنه هایی غم انگیزی که هر روز در رسانه ها شاهد آن بودیم. چه کسی را باید در این ارتباط سرزنش کرد؟ دولت یونان که توان اداره اوضاع را نداشت؟ یا اتحادیه اروپا؟»

    دیمیتریس آوراموپولوس: «هیچکس، ما همگی این مسئولیت را در بین خود تقسیم می کنیم. اینکه برخی کشورهای عضو، مجری سیاست های مشترک مهاجرتی نیستند یکی از دلایلی است که ما شاهد چنین صحنه هایی نه تنها در یونا

    Ver video "گفتگوی یورونیوز با کمیسر اتحادیه اروپا در امور مهاجرت"

  • آشفتگی در بازارهای بورس اروپایی بدنبال پایین آمدن ارزش یوان چین

    اقدام بانک مرکزی چین در کاهش ارزش یوان نشانگر ضعیف شدن بنیه اقتصادی چین، دومین قدرت اقتصادی دنیاست.

    این اقدام طی دو روز گذشته بیش از ۴ درصد از ارزش یوان در بازارهای مبادلات ارزی کاسته است.

    این تحولات بر روی ارزش سهام در اواسط کار بازارهای بورس اروپایی در روز چهارشنبه تاثیر منفی داشته و این بازارهای را آشفته کرده است.

    در این بین شاخص سهام در بازار بورس لندن دچار افت ۱.۱۵ درصدی شده این افت در بازار بورس فرانکفورت ۲.۱۸ درصد گزارش شده است.

    آرتور برونر، کارشناس آی سی اف بانک گفت: «سرمایه گذاران بدنبال حاشیه امنیت هستند و تحولات در آسیا را زیر نظر دارند. آنها از احتمال سرایت رویدادها در چین کمی بیم دارند. فشار بر روی قیمت مواد اولیه نیز احساس می شود. بنابراین سرمایه گذاران امروز در بازارهای بورس محتاط هستند.»

    هدف اصلی سیاستگذاران بانک مرکزی چین از پایین آوردن ارزش یوان تقویت بخش صادرات و تقاضا است. در این راستا یک منبع نزدیک به دولت از هدف این سیاستگذاران برای رسیدن به افت ۱۰ درصدی ارزش یوان خبر داده است.

    Ver video "آشفتگی در بازارهای بورس اروپایی بدنبال پایین آمدن ارزش یوان چین"

  • محمد جواد ظریف در بروکسل با مقامات اروپایی دیدار کرد

    خبر کوتاه

    محمد جواد ظریف، وزیر خارجۀ ایران برای دیدار با مقامات اتحادیۀ اروپا در بروکسل به سر می برد. وی در این سفر با نخست وزیر بلژیک و رئیس کمیتۀ روابط با ایران در پارلمان اروپا دیدار کرده است.

    وزیر خارجۀ ایران روز سه شنبه با مارتین شولتز، رئیس پارلمان اروپا و فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی این اتحادیه دیدار می کند.

    سفر محمد جواد ظریف به اروپا در آستانۀ کنفرانس اتحادیۀ اروپا صورت می گیرد که قرار است روزهای هجدهم و نوزدهم فوریه در بروکسل برگزار شود.

    وزیر خارجۀ ایران همچنین روز چهارشنبه با همتای بلژیکی خود نشستی را برگزار می کند.

    Ver video "محمد جواد ظریف در بروکسل با مقامات اروپایی دیدار کرد"

  • آشفتگی بازارهای مالی در پی گسترش تنش در هنگ کنگ

    تنش و ناآرامی در هنگ کنگ و بیم تاثیر این بحران بر روی رشد اقتصادی چین بازارهای مالی را نه تنها در هنگ کنگ بلکه در اروپا نیز آشفته کرده است.

    شاخص سهام در بازار بورس هنگ کنگ در پایان کار روز دوشنبه آن ۱.۹ درصد افت به خود دیده است.

    در اکثر بازارهای بورس اروپایی نیز ارزش سهام افت داشته است. شاخص سهام در بازار بورس لندن ۰.۰۴ درصد و در بازار بورس فرانکفورت ۰.۷۱ درصد کاهش یافته است.

    شاخص سهام بانکها و نهادهای مالی نیز تحت تاثیر منفی تحولات هنگ کنگ قرار گرفته است. در این بین ارزش سهام بانک بریتانیایی «اچ اس بی سی» بشدت کاهش یافته است.

    Ver video "آشفتگی بازارهای مالی در پی گسترش تنش در هنگ کنگ"

  • مذاکرات تجارت آزاد میان اروپا و آمریکا تسریع می شود

    پارلمان اروپا روز چهارشنبه طرحی را تصویب کرد که بر اساس آن مذاکرات آزاد سازی بازرگانی میان اتحادیه اروپا و آمریکا تسریع خواهد شد.

    برغم رای موافق پارلمان، هنوز در میان نمایندگان این نگرانی وجود دارد که استانداردهای اروپایی قربانی این موافقتنامه شود.

    یک نماینده پارلمان گفت: “بدون تردید ما اختیارات قانونی بخش خصوصی را ملغی کرده ایم. روشن است که دادگاههای خصوصی جایی در این توافق بازرگانی نخواهند داشت. ما بر روی نظامی کار می کنیم که موارد شکایت به دادگاههای عمومی ارجاع شود.”

    هر چند گروه اکثریت در پارلمان معتقد است که این توافق به سود بازرگانی فی مابین است، اما احزاب سبز و چپ گرا می گویند این تهدیدی علیه حق حاکمیت و قوانین اتحادیه اروپا خواهد بود.

    یک نماینده پارلمان از حزب سبز می گوید: “ما خواهان رای علیه این قطعنامه بودیم زیرا سلامت مواد غذایی، محیط زیست، خدمات اجتماعی و مقررات بازرگانی را در معرض خطر قرار می دهد.”

    بسیاری از شهروندان اروپا به همین دلایل و اینکه این توافق، دست شرکتهای تجارتی را برای نادیده گرفتن حقوق کارگر باز می گذارد، با آن مخالفت کرده اند.

    Ver video "مذاکرات تجارت آزاد میان اروپا و آمریکا تسریع می شود"

  • دفاع جان کری در کنگره آمریکا از توافق هسته ای با ایران

    جان کری، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا روز سه شنبه در کنگره این کشور حاضر شد و از توافق هسته ای به دست آمده با ایران دفاع کرد.

    آقای کری هفته گذشته نیز در کمیته امور خارجه سنای آمریکا حضور یافت و به پرسشهایی درباره این توافق پاسخ داد.

    در هر دو نشست، او با انتقادهای برخی از اعضا بویژه از حزب جمهوریخواه آمریکا مواجه شد که معتقد بودند آمریکا در این گفتگوها فریب ایران را خورده است. در هر دو نشست نیز آقای کری تاکید کرد که امکان دستیابی به توافقی بهتر از این وجود نداشت.

    جان کری روز سه شنبه در کنگره آمریکا با اشاره به تعهداتی که ایران برعهده دارد، گفت: «باتوجه به بازرسی ها و پاسخگویی ها
    ، آنها برای همیشه با محدودیت های زیادی مواجه هستند. آنها باید برای تمام تحقیقات هسته ای، توسعه فعالیت در بخشهایی که شامل مواد هسته ای نمی شود و نیز در مواردی نظیر تولید فناوریهای حساس، سانتریفوژها، ساخت قطعات مورد استفاده برای جداسازی پلوتونیوم، معادن اورانیوم، زباله های هسته ای و همه چیز پاسخگو باشند.»

    با توافق بر سر فعالیتهای هسته ای ایران که ۱۴ ژوئیه در وین میان این کشور و قدرتهای بزرگ حاصل شد، امی

    Ver video "دفاع جان کری در کنگره آمریکا از توافق هسته ای با ایران"

  • دیدار سرگئی لاوروف با هیثم مناع یکی از رهبران اپوزیسیون سوریه

    سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه روز جمعه در مسکو با هیثم مناع، نماینده تبعیدی کمیته هماهنگی ملی برای تغییرات دموکراتیک، یکی از دو گروه اصلی اپوزیسیون سوریه ملاقات کرد.

    هیثم مناع در این ملاقات از ضرورت از سرگیری مذاکرات ژنو سخن گفت و وزیر خارجه روسیه نیز با غیر قابل قبول خواندن وضعیت سوریه گفت: «اقدام ضروری، وحدت تمام گروههای مخالف بر اساس اصولی سازنده است. اصولی که در وهله نخست حاوی نگرانی درباره آینده سوریه و حفظ کشور با حضور دولتی باشد که حقوق همه قومیت ها و گروههای مذهبی در آن رعایت شود.»

    سرگئی لاوروف همچنین روز پنج شنبه با خالد خوجه رئیس ائتلاف ملی سوریه دیدار کرد. خالد خواجه بعد از این دیدار گفت که روسیه متعهد به حفظ بشار اسد رئیس جمهوری سوریه نیست.

    Ver video "دیدار سرگئی لاوروف با هیثم مناع یکی از رهبران اپوزیسیون سوریه"

  • دیدار صدر اعظم آلمان با رهبران چین در پکن

    آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان برای دیدار با مقامهای چین وارد پکن شد. محور اصلی این سفر گفتگوهای اقتصادی است و انتظار می رود که هیاتهای اقتصادی دو طرف قراردادهایی را امضا کنند.

    روز پنجشنبه در حضور رهبران دو کشور، قرارداد تاسیس یک شرکت مشترک چینی آلمانی در زمینه تجارت ارز بسته شد.

    علاوه بر این، قرارداد فروش سی فروند هواپیمای اروپایی ایرباس ای-۳۳۰ به خطوط هوایی چین امضا شد.

    خانم مرکل همچنین با لی که چیانگ، نخست وزیر چین دیدار کرد. این دو در گفتگوهای خود تاکید کردند که باید در سوریه به دنبال راه حل سیاسی بود. چین بارها مخالفت خود را با استفاده از نیروهای نظامی برای حل بحران سوریه ابراز کرده است.

    آلمان بزرگترین شریک تجاری چین در اتحادیه اروپا و مهم ترین صادرکننده فناوری از اروپا به این کشور است. از طرفی بعد از آمریکا چین دومین شریک تجاری غیراروپایی آلمان محسوب می شود.

    Ver video "دیدار صدر اعظم آلمان با رهبران چین در پکن"

  • بازدید مرکل از برزیل با اهداف اقتصادی

    آنگلا مرکل روز پنج شنبه در برازیلیا، پایتخت برزیل، مورد استقبال رسمی قرار گرفت. نمایندگانی از یازده وزارتخانه و نیز شرکت های بزرگ آلمان او را در این بازدید دو روزه همراهی می کنند. دیلما روسف، رئیس جمهوری برزیل در حالی میزبان این سفر شده است که سایه اتهام فساد اقتصادی بر سرش سنگینی می کند.

    خانم مرکل در این بازدید گفت: «روند توسعه امیدبخشی وجود دارد که می تواند همکاری های اقتصادی ما را به پیش ببرد. این اراده تازه برزیل است که می خواهد گفتگوها برای رسیدن به یک توافق تجارت آزاد میان اتحادیه اروپا و گروه “مرکوسور” را شتاب ببخشد. از میان کشورهای این گروه، برزیل دارای اهداف بلند پروازانه است.»

    «مرکوسور» نام یک بلوک منطقه ای شامل چند کشور آمریکای لاتین از جمله برزیل است.

    Ver video "بازدید مرکل از برزیل با اهداف اقتصادی"

  • محکومیت چهار بانک مادر در آمریکا به دلیل تقلب در فارکس

    چهار بانک مادر در ایالات متحده آمریکا به دستکاری بازار فارکس متهم شدند.

    در همین رابطه شش بانک نیز به پرداخت جریمه ای در حدود ۶ میلیارد دلار محکوم شده و در مجموع مقامات قضایی ایالات متحده و اروپا هفت بانک را به بیش از ۱۰ میلیارد دلار جریمه محکوم کردند. لورتا لینچ، دادستان کل ایالات متحده آمریکا اعلام کرد: «این رفتار از سوی بازرگانانی که رتبه ای بسیار بالا داشته اند و از جانب بانک های مادر صورت گرفته و سبب ثروتمند قابل توجه بانک ها شده است. این رفتار بسیار نظامند و قبیح بوده است و حالا تمامی نظام بانکی باید مسوولیت آن را در بالاترین سطوح برعهده بگیرد.»

    سیتی گروپ، جِی پی مورگان و رویال بانک اسکاتلند از جمله بانک هایی هستند که نرخ دلار و یورو را در بازار فارکس بین دسامبر ۲۰۰۷ و ژانویه ۲۰۱۳ میلادی دستکاری کرده اند. آلستر مک کیج، تحلیلگر بازار مالی می گوید: «در مرحله اخیر، بسیار قابل بحث است که چه میزان آسیب به شهرت ادامه خواهد یافت چنانکه سرمایه گذاران و بازرگانان تمایل دارند که کل آمار محو شود. تا زمانی که بانک ها نگران باشند این به آن معنی است که ما یک قدم به آنان نزدیکتریم و قادریم

    Ver video "محکومیت چهار بانک مادر در آمریکا به دلیل تقلب در فارکس"

  • قهر دیپلماتیک روسیه و اوکراین در نیویورک

    در زمان سخنرانی پترو پوروشنکو، رئیس جمهوری اوکراین در روز سه شنبه در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک، هیأت روسی صحن جلسه را به نشانه اعتراض ترک کرد. هیأت اوکراینی نیز در زمان سخنرانی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه از جلسه خارج شد. خبرنگار یورونیوز از واکنش مردم اوکراین در این زمینه پرسیده است.

    یکی از شهروندان در پایتخت، کی یف، می گوید: «فکر می کنم آنها هیچ مشکلی را از قلم نینداختند. مسئله اصلی، توقف جنگ است. همه باید آرام و صلح طلب بمانند.»

    ولودیمیر فسنکو تحلیل گر سیاسی در کی یف می گوید: «اوباما در سخنرانی خود از اوکراین گفت و این که نباید اوکراین، کریمه و بحران در شرق کشور را فراموش کرد. من نمی خواهم بگویم که مسئله اوکراین فراموش شده است. اما اخیرا مشکلات تازه ای بروز کرده که جامعه جهانی به آنها بیشتر توجه می کند.»

    گر چه رؤسای جمهوری اوکراین و روسیه سعی کردند در ساختمان سازمان ملل با هم مواجه نشوند، اما در جلسه ای مشترک با سران آلمان و فرانسه شرکت کردند.

    Ver video "قهر دیپلماتیک روسیه و اوکراین در نیویورک"

  • امضای قرارداد تجارت آزاد بین چین و کره جنوبی

    دولت کره جنوبی با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که بر سر انعقاد قرارداد تجارت آزاد با چین به توافق رسیده است. بر اساس این قرارداد، حق گمرک بر بیش از نود درصد از کالاهای وارداتی میان دو کشور حذف می شود.

    هان دوک سو، رییس اتاق بازرگانی کره جنوبی گفت: “بسته شدن این قرارداد را که بین کره جنوبی و بزرگترین شریک تجاری اش به امضا می رسد، تبریک می گوییم. امیدواریم این پیمان که با چین، بزرگترین صادرکننده جهان، به امضا رسیده است، موتوری برای رشد اقتصادی و صنعتی در آینده باشد. “

    این خبر پس از دیدار رییسان جمهور چین و کره جنوبی در حاشیه اجلاس سالانه سازمان همکاری های اقتصادی آسیا – اقیانوسیه اعلام شد.

    دولت کره جنوبی ابراز امیدواری کرده است که با انجام توافق بر سر جزییات، قرارداد تا پایان سال میلادی جاری امضا شود. رییس جمهوری چین نیز پیشرفت مذاکرات را “بسیار مثبت” ارزیابی کرد.

    این درحالی است که کشاورزان کره جنوبی از انعقاد چنین پیمانی ناراضی هستند و معتقدند که محصولات و میوه های چینی که پیش تر بازار کره را از آن خود کرده اند، از این پس باعث بیکاری عده زیادی از آنها خواهند شد.

    چین بزرگترین شریک تجاری کره جنوبی است. میزان صادرات چین به کره در سال گذشته میلادی، ۱۸۳ میلیارد یورو و این رقم برای صادرات کالا از کره جنوبی به چین ۱۱۷ میلیارد یورو بود که بیش از یک چهارم کل صادرات کره جنوبی است.

    Ver video "امضای قرارداد تجارت آزاد بین چین و کره جنوبی"

  • مقامات آفریقایی با تشکیل منطقه آزاد تجاری موسوم به تف تا موافقت کردند

    مقامات 26 کشور آفریقایی با امضای توافقنامه ای در شرم الشیخ مصر با تشکیل «منطقه آزاد تجاری سه گانه» موسوم به تفتا موافقت کردند.

    تشکیل چنین منطقه آزاد تجاری در سالهای پس از استقلال از موضوعات دیرین و مورد بحث کشورهای آفریقایی بوده است.

    تفتا در جلسه آتی نشست مقامات اتحادیه آفریقا در آفریقای جنوبی رسما اعلام موجودیت خواهد کرد.

    لوان گانا گوبا، سفیر نیجریه در مصر گفت:«اکنون مهم است که رهبران با پیگیری این ابتکار دیدارهای منظمی داشته باشند. جامعه بین الملل نیز آماده مشارکت با کشورهای آفریقایی است و بانک جهانی هم از این ابتکار بسیار حمایت می کند.»

    هدف تفتا که از به هم پیوستن سه بلوک اقتصادی آفریقا؛ بازار مشترک شرق و جنوب آفریقا (COMESA)، جامعه شرق آفریقا (EAC) و جامعه توسعه جنوب آفریقا (SADC) ایجاد می شود تعیین تعرفه های گمرکی و تقویت بنیان تجارت در این قاره است.

    وضعیت نه چندان مناسب شبکه های ارتباطی زمینی، ریلی و هوایی در آفریقا از محدودیت های تفتا خواهد بود که جمعیتی بالغ بر 600 میلیون نفر را در بر می گیرد.

    محمد شیخ ابراهیم، خبرنگار یورونیوز از شرم الشیخ می گوید:«نشست امروز قد

    Ver video "مقامات آفریقایی با تشکیل منطقه آزاد تجاری موسوم به تف تا موافقت کردند"

  • فابیوس در تهران: مبارزه با افراطگرایی هدف مشترک ایران و فرانسه است

    لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه در سفر به ایران از دعوت رسمی رئیس جمهوری کشورش از حسن روحانی برای سفر به پاریس در ماه نوامبر خبر داد.

    این نخستین سفر رسمی یک وزیر خارجه فرانسه طی ۱۲ سال گذشته به ایران به شمار می رود.

    آقای فابیوس هدف از این سفر یک روزه را علاوه بر گسترش روابط دو جانبه در زمینه های اقتصادی و سیاسی کمک به حل بحران های منطقه ای با توجه به نفوذ ایران در خاورمیانه عنوان کرد.

    وی گفت: « هدف ما تنها دستیابی به یک توافق برای منافع ایران، فرانسه و یا دیگر کشورهای جهان نبود بلکه پیش از هرچیز توافقی برای مردم ایران بود که از این تحریم ها آزاد می شوند و قادر به توسعه و پیشرفت بیشتر خواهند بود.»

    همزمان جواد ظریف، وزیر خارجه ایران نیز گفت: « امیدوارم سفر همکارم آقای فابیوس به ایران زمینه را برای گسترش روابط و رفع سوء تفاهم هایی که طی چند سال گذشته بر روابط دو کشور سایه افکنده را آغاز کند.»

    سفر آقای فابیوس به ایران با واکنش منفی و تجمع گروهی از مخالفاناش در فرودگاه مهرآباد تهران همراه بود.

    فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه یک روز پیش از سفر آقای فابیوس گفته بود که نحوه پذی

    Ver video "فابیوس در تهران: مبارزه با افراطگرایی هدف مشترک ایران و فرانسه است"

  • "جیسون رضائیان قربانی دعواهای جناح های سیاسی ایران شده است"

    گزارش تفصیلی

    جیسون رضائیان خبرنگار ایرانی آمریکایی روزنامه واشنگتن پست که حدود ۱۰ ماه در بازداشت بسر می برد، روز سه شنبه، بیست و ششم ماه مه، در دادگاه حاضر شد. اتهامهای اساسی آقای رضائیان “جاسوسی برای دولت متخاصم امریکا و تبلیغ علیه نظام است.» روزنامه واشنگتن پست دستگیری آقای رضائیان را حقیرانه توصیف کرده است.

    برخی تحلیگران مسائل ایران در واشنگتن معتقدند که ماجرای آقای رضائیان نشانه ای از نبرد قدرت میان گروههای سیاسی رقیب در ایران است.

    رضا مرعشی رییس بخش تحقیقات شورای ملی ایرانیان آمریکا و دوست نزدیک آقای رضائیان در اینباره گفت: «این یک دعوای بزرگ سیاسی تهران میان دو گروه است، یک گروه خواستار ساختن پلهایی میان ایران و دنیای بیرون است و گروه دیگر خواستار شکستن این پلها در حالیکه افراد معصومی چون جیسون بر آن ایستاده اند. آنها متوجه یک خبرنگار ایرانی آمریکایی چون جیسون شدند که هیچ کاری با دعواهای سیاسی داخل ایران و هیچ میانه ای با ارتباطات ایران و آمریکا نداشت. یک گروه کوچک سیاسی در ایران که تصمیمات نابجایی می گیرد می تواند از جیسون برای مقاصدش بهره برد.»

    اشتفان گروبه، خبرنگار

    Ver video ""جیسون رضائیان قربانی دعواهای جناح های سیاسی ایران شده است""

  • تظاهرات دهها هزار نفری در برلین، در اعتراض به طرح توافق تجارت آزاد میان اروپا و آمریکا

    دهها هزار نفر با تظاهرات در برلین، به طرح توافق تجارت آزاد میان اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا و همچنین کانادا که هم اکنون مذاکرات آن در جریان است، اعتراض کردند.

    تعداد این تظاهرکنندگان که به دعوت احزاب سیاسی، سندیکاها، سازمانهای مدافع محیط زیست و مدافع حقوق مصرف کنندگان آلمان، برگزار شد از یکصد تا دویست و پنجاه هزار نفر گزارش شده است.

    هدف از دور آتی این مذاکرات که قرار است تا حدود سه هفته دیگر در آمریکا برگزار شود، حذف موانع گمرکی و قانونی برای تجارت آزاد میان ایالات متحده و اتحادیه اروپا عنوان شده است.

    مخالفان نگرانند که حصول احتمالی این توافق باعث گسترش بی قانونی و کاهش اختیارات دولتها در زمینه تجارت شود.

    دو طرف امیدوارند که این مذاکرات که از سال ۲۰۱۳ آغاز شده تا پایان دوره ریاست جمهوری باراک اوباما، به نتیجه برسد.

    Ver video "تظاهرات دهها هزار نفری در برلین، در اعتراض به طرح توافق تجارت آزاد میان اروپا و آمریکا"

  • کلینتون و ترامپ اسراییل در آیپک به یکدیگر تاختند

    هیلاری کلینتون و دونالد ترامپ، نامزدهای دموکرات و جمهوریخواه در انتخابات مقدماتی آمریکا روز دوشنبه با حضور در کنگرۀ سالانۀ کمیتۀ روابط عمومی آمریکا و اسراییل موسوم به آیپک، مسالۀ امنیت اسراییل را خط قرمز خود معرفی کردند.

    دونالد ترامپ که به سخنان جنجالی در سخنرانی های خود شهرت دارد، به سازمان ملل حمله کرد و گفت: «سازمان ملل یار دموکراسی نیست. این سازمان هیچ دوستی هم با آزادی ندارد. حتی با وجود اینکه در خانه اش در آمریکا قرار دارد با خود آمریکایی ها هم دوست نیست و قطعا نمی تواند با اسراییل هم دوست باشد.»

    وی همچنین با بیان اینکه عملکرد هیلاری کلینتون در زمان ریاست بر وزارت دفاع فاجعه بار بوده است، قول داد در صورت رسیدن به ریاست جمهوری بیت المقدس را به عنوان پایتخت اسراییل به رسمیت بشناسد. دونالد ترامپ با اشاره به توافق میان قدرت های بزرگ و ایران، آن را بدترین اتفاقی دانست که ممکن بود برای اسراییل بیافتد.

    هیلاری کلینتون نیز که ساعاتی پیش از نامزد جمهوریخواه در همین کنگره سخنرانی کرد، با بی اعتماد دانستن دونالد ترامپ گفت: «ما به آدمی محکم و استوار نیاز داریم نه به یک رئیس جمهور که د

    Ver video "کلینتون و ترامپ اسراییل در آیپک به یکدیگر تاختند"

  • ادای احترام به کشته شدگان گروگانگیری سال گذشته در پاریس

    شماری از مردم پاریس در اولین سالگرد حادثه گروگانگیری در یک سوپر مارکت یهودی، در این مکان جمع شدند.

    سال گذشته و فقط چند روز پس از حادثه تیراندازی در دفتر مجله شارلی ابدو، یک جوان مسلمان فرانسوی، حاضران در یک سوپر مارکت را برای چند ساعت گروگان گرفت.

    مانوئل والس، نخست وزیر فرانسه، از جمله مقامهای دولتی حاضر در این جمع بود.

    ساعاتی قبل از این تجمع، فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه در مراسم بزرگداشت دیگری در شهر پاریس شرکت کرده بود. در این مراسم از لوح یادبودی که به یاد مامور پلیس کشته شده در جریان گروگانگیری سال گذشته ساخته شده بود پرده برداری شد.

    در جریان این گروگانگیری پنج نفر از جمله فرد گروگانگیر کشته شدند.

    Ver video "ادای احترام به کشته شدگان گروگانگیری سال گذشته در پاریس"

  • تعقیب دو مظنون تازه در بمبگذاری تایلند

    پلیس تایلند روز دوشنبه مجوز پیگرد دو مظنون دیگر را در ارتباط با مرگبارترین بمبگذاری این کشور صادر کرد.این دو مظنون که یک زن تایلندی ۲۶ ساله و یک مرد ۴۰ساله خارجی هستند در پی جستجوی یک آپارتمان در محله مین بوری که در آن مواد شیمیایی، ساعتهای دیجیتال و چاشنی های مواد منفجره کشف شده، تحت تعقیب قرار گرفته اند.

    این بررسی ها در پی هجوم دیروز پلیس به آپارتمانی دیگر در محله نونگ چوک صورت گرفت که در آن یک فرد خارجی بازداشت و مقداری مواد منفجره و چند پاسپورت نیز کشف شد.

    بمبگذاری روز هفده ماه اوت در یک معبد هندو در بانکوک بیست تن را کشت و بیش از یکصد تن دیگر را نیز زخمی کرد. چهارده خارجی که هفت تن از آنان اهل چین و هنگ کنگ بوده اند در میان قربانیان این حادثه دیده می شوند.

    اکنون گمانه زنی ها بر گروههایی که ممکن است انگیزه و توانِ انجام چنین عملیاتی را داشته باشند متمرکز شده است: از جمله شورشیان مالزیایی در جنوب، گروههای نظامی خارجی و حامیان مسلمانان اویغور که دولت تایلند به تازگی یکصدتن از آنان را به چین بازگردانده است.

    Ver video "تعقیب دو مظنون تازه در بمبگذاری تایلند"

  • پرتغال؛ بازداشت یازده نفر در رابطه با رسوایی اعطای "ویزای طلایی"

    پلیس پرتغال از دستگیری یازده نفر و 60 بازرسی از چندین وزارتخانه این کشور، در چارچوب تحقیق درباره اعطای ویزای موسوم به “ویزای طلایی” به سرمایه گذاران خارجی خبر داده است.

    چندین مقام بلندپایه این کشور از جمله رییس پلیس مرزی، دبیر کل وزارت دادگستری و مدیر دفاتر ثبت اسناد، در میان بازداشت شدگان هستند.

    این افراد به اعمال نفوذ، اختلاس و پولشویی متهم شده اند.

    احزاب چپ مخالف دولت خواهان توضیح پائولو پورتاس، معاون نخست وزیر که طراح اعطای “ویزاهای طلایی” بوده، در پارلمان شده اند.

    پرتغال که با کمبود سرمایه خارجی روبه روست، از دو سال پیش مبادرت به اعطای “ویزای طلایی” به اتباع خارجی می کند که حاضر به سرمایه گذاری در زمینه مسکن به ارزش 500 هزار یورو، در یک دوره حداقل پنج ساله باشند.

    Ver video "پرتغال؛ بازداشت یازده نفر در رابطه با رسوایی اعطای "ویزای طلایی""

  • نقش یوزپلنگ در حال انقراض ایرانی بر روی هواپیما، تلاشی برای ارتقاء محیط زیست

    شرکت هواپیمایی معراج در ایران به منظور حساس کردن افکار عمومی در قبال یک گونه در حال انقراض از یوزپلنگ، موسوم به یوزپلنگ آسیایی یا یوزپلنگ ایرانی، مبادرت به طراحی نقش این حیوان بر روی دماغه دو هواپیمای این شرکت کرده است.

    با اخذ مجوزهای قانونی هم اکنون دو فروند هواپیمای ایرباس 600-003 و ایرباس ۳۲۰A خطوط هوایی معراج در مسیرهای داخلی و خارجی با نقش یوزپلنگ بر دماغه هواپیما پرواز می کنند، نقشی که موجب جلب نظر مسافران و دیگر خطوط هوایی داخلی و خارجی شده است.

    خلبان علی مهرآور، معاون بازرگانی خطوط هوایی این شرکت، درباره هدف از این کار می گوید: «برای ایرلاین های داخلی و خارجی و کسانی که با ما در این صنعت همگام هستند بسیار خوشایند بود و همه آنها تبریک گفتند. شاید این شود که در این مسیر شرکت های دیگر داخلی و خارجی در راستای ارتقای برندهای ملی خودشان یا مسائلی که درباره آثار محیط زیستی هستند کمک بکنند یا خودشان دست به کار شوند که آن را ارتقا دهند.»

    این سریعترین جانور روی زمین، با پوست و رنگی منحصر به فرد، در گذشته در بیشتر مناطق آفریقا و گستره وسیعی از آسیای مرکزی و شبه قاره هند یافت می شد

    Ver video "نقش یوزپلنگ در حال انقراض ایرانی بر روی هواپیما، تلاشی برای ارتقاء محیط زیست"

  • گروگان گیری داعش در یک میدان نفتی لیبیایی

    چهار فیلیپینی و پنج خارجی دیگر در یک سایت نفتی در جنوب لیبی توسط پیکارجویان داعش گروگان گرفته شدند. ربودن این افراد توسط سخنگوی وزارت خارجه فیلیپین تایید شده است.

    پیکار جویان داعش با حمله به میدان نفتی الغانی کارکنان خارجی این میدان را به گروگان گرفته اند. گفته می شود به جز گروگانهای فیلیپینی یک گروگان غنایی نیز در میان آنها وجود دارد. در هفته های اخیر پیکارجویان داعش قدرت زیادی در لیبی بدست آورده اند که دو سال پس از سقوط معمر قذافی هرج و مرج و بی ثباتی کامل را تجربه می کند.

    Ver video "گروگان گیری داعش در یک میدان نفتی لیبیایی"

  • مجارستان برای مقابله با ورود مهاجران، تدابیر امنیتی در مرزهایش را تشدید می کند

    مهاجرانی که عمدتا از سوریه، افغانستان، پاکستان و عراق برای زندگی بهتر روانه اروپا شده اند و ناگزیر باید از مجارستان عبور کنند، طی روزهای اخیر از رفتار خشن پلیس این کشور به تنگ آمده اند و چشم امیدشان به «آلمان» دوخته شده است.

    مجارستان برای مقابله با ورود مهاجران غیرقانونی به اروپا، تدابیر امنیتی در مرزهای مشترکش با صربستان را افزایش داده است. از جمله این تدابیر می توان به حصارکشی مرزها و حضور سنگین نیروهای امنیتی در گذرگاه های مرزی این کشور اشاره کرد.

    موضوع مهاجرت در آلمان که انتظار می رود امسال پذیرای هشتصد هزار پناهجو باشد طی روزهای اخیر به مساله ای بحث برانگیز تبدیل شده تا مخالفان، فشار بیشتری بر آنگلا مرکل، صدرعظم وارد کنند.

    خانم مرکل روز چهارشنبه در بازدید از یک مرکز پناهجویان در هایدهناو در شرق آلمان حملات علیه مهاجران خارجی در کشورش را محکوم کرد. در مقابل راستگرایان مخالف مهاجران خارجی صدراعظم آلمان را «خائن» خواندند.

    مساله مهاجرات در دستور کار نشست روز پنجشنبه رهبران کشورهای حوزه بالکان، صدراعظم آلمان و فدریکا موگرینی، نماینده عالی اتحادیه اروپا در سیاست خارجی در وین پ

    Ver video "مجارستان برای مقابله با ورود مهاجران، تدابیر امنیتی در مرزهایش را تشدید می کند"

  • انفجار خودروی بمبگذاری شده در کابل حداقل ده کشته بر جا گذاشت

    بر اثر انفجار یک خودروی بمبگذاری شده در کابل، حداقل ده نفر کشته و شصت نفر دیگر هم زخمی شدند.

    بنابر گزارشها، هدف از این حمله که در مقابل یک بیمارستان روی داده یک خودروی سازمان ملل و اتباع خارجی بوده است.

    برخی گزارشها از کشته شدن یک و برخی گزارشهای دیگر نیز از کشته شدن چهار تبعه خارجی از جمله سه پیمانکار غیرنظامی ناتو در این حمله حکایت دارد.

    در نیمه اول سال جاری میلادی تعداد غیرنظامیان کشته شده در افغانستان به رقم بی سابقه ۱۵۹۲ نفر رسید.

    این حملات بخصوص از زمان اعلام مرگ ملا عمر رهبر سابق طالبان و تعیین جانشین او افزایش یافته اند.

    Ver video "انفجار خودروی بمبگذاری شده در کابل حداقل ده کشته بر جا گذاشت"

  • سومین بسته کمک مالی به یونان: سیپراس خوشبین است

    مجلس یونان روز جمعه در مورد رد یا قبول سومین بسته کمک مالی خارجی تصمیم خواهد گرفت. روز سه شنبه دولت یونان با وام دهندگان خارجی بر سر یک کمک ۸۵ میلیارد یورویی به توافق رسیدند. به رغم برخی مخالفت ها با این توافق، رئیس دولت یونان در مورد این روند اظهار خوشبینی کرد.

    آلکسیس سیپراس روز چهارشنبه گفت: «به رغم مشکلات بزرگی که در دوره زمانی اخیر داشته ایم و نیز به رغم موانعی که به نظر می رسد بعضی ها می خواهند بر سر راه ما قرار بدهند، من به این مسئله خوشبین هستم.»

    روز جمعه نیز وزرای دارایی کشورهای حوزه یورو موسوم به یوروگروپ برای گفتگو در همین زمینه نشستی برگزار خواهند کرد.

    Ver video "سومین بسته کمک مالی به یونان: سیپراس خوشبین است"

  • رئیس اجرایی اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا از مقامش کنار گذاشته می شود

    خبر کوتاه

    در پی یک رسوایی، میشل لئونهارت، رئیس اجرایی اداره مبارزه با مواد مخدر ایالات متحده آمریکا از مقامش کنار گذاشته می شود.

    گفته شده که کارکنان این اداره در حین ماموریت های خارجی از کارتل های قاچاق مواد مخدر روسپی، پول و اسلحه دریافت می کرده اند.

    Ver video "رئیس اجرایی اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا از مقامش کنار گذاشته می شود"

  • پارلمان میانمار بحث درباره تغییر قانون اساسی را آغاز می کند

    خبر کوتاه

    پارلمان میانمار بحث درباره تغییر قانون اساسی این کشور که به افرادی که با یک فرد خارجی ازدواج کرده اند، اجازه نامزد شدن در انتخابات را نمی دهد، آغاز خواهد کرد.

    این تغییر احتمالی به خانم آنگ سان سوچی، امکان نامزد شدن در انتخابات پارلمانی سال آینده را خواهد داد.

    Ver video "پارلمان میانمار بحث درباره تغییر قانون اساسی را آغاز می کند"

  • آزادی "تعدادی از گروگان ها" در مالی

    در پی عملیات شبانه نیروهای امنیتی مالی تعدادی از گروگان های هتلی در شهر سواره آزاد شدند.

    هنوز نه تعداد گروگان ها و نه شمار دقیق افراد آزاد شده مشخص نیست. یک منبع نظامی بدون ذکر جزییات گفته است که پنج تبعه خارجی از سواره خارج و به باماکو منتقل شده اند. این منبع همچنین گفت که “همه چیز” به پایان نرسیده و عملیات ادامه دارد.

    این هتل یکی از مهمترین اماکن اقامت اتباع خارجی در شهر سواره است و هنگام حمله تعدادی از کارمندان سازمان ملل در آن حضور داشتند.

    گروگان گیری روز جمعه انجام شد و تا پایان روز دست کم پنج نیروی امنیتی مالی و دو مهاجم کشته شدند.

    Ver video "آزادی "تعدادی از گروگان ها" در مالی"

  • هفتادمین سالگرد تجدید سازمان جمهوری در اتریش

    خبر کوتاه

    اتریش هفتادمین سالگرد تجدید سازمان جمهوری در این کشور را جشن گرفت.

    هینز فیشر، رئیس جمهوری این کشور همراه با رئیس جمهوری آلمان در این مراسم که در کاخ هافبورگ برگزار شد، شرکت کردند. این نخستین حضور یک مقام عالی رتبه خارجی در این مراسم سالانه بود.

    Ver video "هفتادمین سالگرد تجدید سازمان جمهوری در اتریش"

  • الشباب اتوبوس اتوبوس کارکنان سازمان ملل را منفجر کرد

    گروه تروریستی الشباب در سومالی یک اتوبوس حامل کارکنان سازمان ملل را منفجر کرد. نه نفر در این حمله جان خود را ازدست دادند. به گفته یونیسف، دست کم چهارتبعه خارجی در بین کشته شدگان هستند.

    این انفجار زمانی رخ داد که کارکنان سازمان ملل عازم محل کارشان در فاصله سه دقیقه ای محل اقامت خود بودند.

    Ver video "الشباب اتوبوس اتوبوس کارکنان سازمان ملل را منفجر کرد"

  • دفتر رادیو اروپای آزاد در آذربایجان بسته شد

    خبر کوتاه

    مقامات آذربایجانی از بسته شدن دفتر رادیو اروپای آزاد در این کشور خبر دادند.

    این اقدام در اعتراض به تامین مالی این رادیو توسط سازمانهای غیر دولتی خارجی صورت گرفته است.

    دولت آمریکا که تامین کننده مالی این رادیوی بجا مانده از زمان جنگ سرد است، از این اقدام دادگاه آذربایجان ابراز تاسف کرده است.

    Ver video "دفتر رادیو اروپای آزاد در آذربایجان بسته شد"

  • تصویب قانونی مرتبط با مسلمانان در اتریش

    خبر کوتاه

    درپی افزایش نگرانی ها از پیوستن جوانان به جریان های افراطی اسلامگرا، پارلمان اتریش قانونی را به تصویب رساند که به موجب آن استفاده مسلمانان این کشور از منابع مالی خارجی برای اداره فعالیت های مساجد و سازمان های مذهبی در این کشور ممنوع می شود.

    منتقدان، قانون مذکور را تبعیض آمیز خوانده اند.

    Ver video "تصویب قانونی مرتبط با مسلمانان در اتریش"

  • برگزاری مراسم تشیع جنازه مدیر عامل توتال

    خبر کوتاه

    مراسم تشیع جنازه کریستف دو مارژری، مدیر عامل شرکت توتال فرانسه در پاریس برگزار شد. او هفته گذشته در حادثه سقوط هواپیما در روسیه درگذشت.

    علاوه بر فرانسوا اولاند، بسیاری از شخصیت های فرانسوی یا خارجی، از جمله امیر قطر در این مراسم حضور داشتند.

    خاکسپاری کریستف دو مارژری صبح روز سه شنبه برگزار می شود.

    Ver video "برگزاری مراسم تشیع جنازه مدیر عامل توتال"

  • حضور فدریکا موگرینی در ریاض و تهران پس از دستیابی به توافق هسته ای

    فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز دوشنبه در ادامه سفر به عربستان سعودی با عادل احمد الجبیر، وزیر خارجه عربستان ملاقات کرد. در این ملاقات دو طرف درباره موضوعاتی همچون بحران یمن، اختلافات فلسطین و اسرائیل، بحران لیبی و همچنین توافق هسته ای با ایران به گفتگو نشستند.

    خانم موگرینی تلاش کرد در این نشست به مقامات عربستان سعودی درباره توافق هسته ای با ایران اطمینان دهد.

    خانم موگرینی گفت: «برای من شخصا بسیار مهم است که این پیام را منتقل کنم که این توافقنامه، توافقنامه ای قوی و مستحکم است. توافقی که عدم گسترش سلاحهای هسته ای را تضمین خواهد کرد و به این ترتیب ایران برای ۱۰ تا ۱۵ سال آینده سلاح هسته ای نخواهد داشت. این توافقنامه شامل مکانیسمهای محکمی همچون اعمال مجدد تحریمهاست.»

    مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز سه شنبه در تهران خواهد بود. او قرار است درباره چگونگی اجرای مفاد توافقنامه هسته ای با مقامات ایرانی گفتگو کند.

    Ver video "حضور فدریکا موگرینی در ریاض و تهران پس از دستیابی به توافق هسته ای"

  • رییس جمهور تونس: اگر حادثه سوسه تکرار شود، کشور فرو خواهد پاشید

    هشت روز پس از حمله تروریستی در سوسه واقع در شمال شرق تونس که به قیمت جان سی و هشت جهانگرد خارجی تمام شد، رییس جمهور تونس، در این کشور وضعیت اضطراری اعلام کرد.

    مطابق این تصمیم، اختیارات استثنایی به ارتش و پلیس تونس، اعطا می شود.

    محمد باجی قائد سبسی، رییس جمهور تونس با ایراد سخنانی ضمن تاکید بر این که اگر حادثه ای که در سوسه اتفاق افتاد بار دیگر روی دهد، کشورش فرو خواهد پاشید ، گفت: “وظیفه من بعنوان رییس جمهور این است که از تکرار چنین حوادثی پیش گیری کنم تا انشاء الله دیگر چنین اتفاقی نیفتد.”

    داعش مسئولیت این حمله که سی تن از قربانیان آن جهانگردان بریتانیایی بودند را بر عهده گرفت.

    تاکنون تمام اجساد اتباع بریتانیایی به کشورشان بازگردانده شده اند.

    از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون پنجاه و نه جهانگرد خارجی در تونس کشته شده اند.

    Ver video "رییس جمهور تونس: اگر حادثه سوسه تکرار شود، کشور فرو خواهد پاشید"

  • اتوبوس حامل کارمندان دولت هدف حمله انتحاری در کابل

    خبر کوتاه

    حمله یک بمب گذار انتحاری به اتوبوس حامل کارمندان دولتی در کابل مرگ سه تن را در پی داشت.
    گروه طالبان مسئولیت این حمله را که در نزدیکی دفتر دادستان کل افغانستان در غرب پایتخت رخ داد، پذیرفته است.

    درگیری و خشونت در افغانستان از زمان ترک نیروهای خارجی از سال گذشته همچنان ادامه دارد و بیشترین قربانیان نیز شهروندان عادی هستند.

    Ver video "اتوبوس حامل کارمندان دولت هدف حمله انتحاری در کابل"

  • اولین زن بر کرسی ریاست جمهوری کرواسی تکیه زد

    خبر کوتاه
    کولیندا گرابار کیتاروویچ، با اختلاف تنها ۱ درصد در انتخابات کرواسی پیروز و اولین رئیس جمهوری زن در تاریخ این کشور شد.

    در ساختار نظام سیاسی کرواسی، خانم گرابار کیتاروویچ ۴۶ ساله، بیشتر سکاندار سیاست خارجی و اداره دولت و کشور با نخست وزیر خواهد بود.

    کرواسی که از حدود دو سال پیش به اتحادیه اروپا پیوسته با بیکاری ۲۰ درصدی دست به گریبان است.

    Ver video "اولین زن بر کرسی ریاست جمهوری کرواسی تکیه زد"

  • آغاز رای گیری برای همه پرسی غیر رسمی استقلال کاتالونیا از اسپانیا

    ساکنان منطقه کاتالونیای اسپانیا از ساعت نه صبح بوقت محلی، رای گیری غیرقانونی برای استقلال این منطقه از اسپانیا را آغاز کردند.

    5.4 میلیون نفر از 7.5 میلیون نفر جمعیت این منطقه از جمله افراد بالای شانزده سال و اتباع خارجی می توانند در این همه پرسی شرکت کنند.

    نظر سنجیها نشان می دهد که حدود نیمی از ساکنان این منطقه پر درآمد اسپانیا خواهان استقلال آن از این کشور هستند.

    Ver video "آغاز رای گیری برای همه پرسی غیر رسمی استقلال کاتالونیا از اسپانیا"

  • سرنوشت مذاکرات ایران و پنج بعلاوه یک همچنان در پرده ای از ابهام

    نشست سرنوشت ساز ایران و پنج به علاوه یک بر سر برنامه هسته ایران تنها یک روز پیش از پایان ضرب الاجل در لوزان سوئیس برگزار شد و همچنان نتیجه آن نامشخص است.

    با این حال در آخرین لحظات، دیمیتری پسکوف، سخنگوی رییس جمهوری روسیه اعلام کرده که روسیه به روند مذاکرات هسته ای میان ایران و گروه پنج بعلاوه یک خوش بین است.

    محور اصلی گفتگوها بین ایران و کشورهای عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل لغو قطعنامه های تحریمی علیه ایران خواهد بود. از تحریم اقتصادی ایران گرفته تا زیر سوال بردن مشروعیت ایران در راستای گسترش برنامه هسته ای این کشور، مفاد این قطعنامه ها را تشکیل می دهند.

    خبرنگار ما ریحانه مظاهری برای پوشش این اخبار در لوزان است. وی می گوید: “
    در ششمین روز از مذاکرات هسته ای وزرای خارجی ایران و پنج بعلاوه یک، به همراه مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به مذاکره نشسته اند. مذاکراتی که تعیین کننده ترینهای آنان از ماه نوامبر تاکنون می باشد.”

    Ver video "سرنوشت مذاکرات ایران و پنج بعلاوه یک همچنان در پرده ای از ابهام"

  • بازداشت یک فرد مظنون به بمبگذاری در بانکوک

    پلیس تایلند از دستگیری فرد مظنون به بمبگذاری اخیر در معبدی در بانکوک خبر داد.

    بنابر این گزارش، پلیس موادی که در ساختن بمب کاربرد دارند و همچنین دهها گذرنامه را در منزل این شخص که دارای تابعیت خارجی عنوان شده، پیدا کرده است.

    این اولین دستگیری دوازده روز پس از این بمبگذاری است که به قیمت جان بیست نفر تمام شد.

    پیشتر از سه نفر از اقلیت مسلمان اویغور بازجویی شده بود.

    Ver video "بازداشت یک فرد مظنون به بمبگذاری در بانکوک"

  • پوتین: کریمه جزئی از خاک روسیه می ماند

    ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در سخنرانی سالانه خود در پارلمان روسیه تاکید کرد، کریمه همواره جزئی از خاک این کشور باقی خواهد ماند.

    وی همچنین خطاب به جامعه جهانی و با اشاره به ادامه بحران اوکراین نسبت به احتمال وقوع جنگی دیگر در جهان هشدار داد.

    وی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد که روسیه سالی سخت را پیش رو خواهد داشت و این کشور باید بر خود متکی باشد.

    دولت روسیه روز چهارشنبه نسبت به بروز بحران اقتصادی در سال اینده میلادی هشدار داده بود.

    کاهش بهای نفت خام در بازار جهانی و تحریم های اقتصادی غرب علیه روسیه موانع عمده ای را برای سرمایه گذاری خارجی در این کشور ایجاد کرده است.

    طی یک سال گذشته، ارزش واحد پول روسیه در برابر ارزهای معتبر خارجی تا ۴۰ درصد کاهش یافته است و پیش بینی می شود که نرخ تورم در این کشور در سال آینده تاه ۱۰ درصد افزایش یابد.

    Ver video "پوتین: کریمه جزئی از خاک روسیه می ماند"

  • بازداشت هشت اسپانیایی که در شرق اوکراین می جنگیدند

    پلیس اسپانیا هشت تبعه این کشور را پس از بازگشت از شرق اوکراین بازداشت کرد.

    این افراد در منطقه دونباس همراه با جدایی طلبان اوکراین، علیه دولت می جنگیدند.

    اتهام این هشت نفر مشارکت در قتل است.

    عملیات دستگیری این افراد توسط پلیس به صورت همزمان در شش منطقه اسپانیا انجام شد. هشت فرد بازداشت شده چند ماه پیش به جدایی طلبان اوکراین پیوسته بودند.

    به گفته کی یف بیش از سی هزار خارجی در درگیری های شرق اوکراین حضور دارند. به جز اتباع روسیه و جمهوری های سابق شوروی، صدها نفر نیز از اسراییل، صربستان، اسپانیا، ایتالیا و برزیل در حال جنگ علیه دولت اوکراینند.

    این افراد که اغلب چپ های افراطی و کمونیست ها هستند از تجربه بریگادهای بین المللی دوره فرانکو برای پیوستن به هواداران روسیه بهره گرفته اند.

    برخی از این پیکارجویان حتی تصاویر استالین و لنین را نیز بر روی بدن خود خالکوبی کرده اند.

    در مقابل همچنین، حدود هزار نفر از اتباع خارجی برای ارتش اوکراین و در مقابل جدایی طلبان و هواداران روسیه می جنگند.

    Ver video "بازداشت هشت اسپانیایی که در شرق اوکراین می جنگیدند"

  • نشست بروکسل؛ تلاش برای حل اختلاف نظرها بر سر برنامه هسته ای ایران

    محمدجواد ظرف وزیر امور خارجه ایران دیروز دوشنبه در بروکسل با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و وزیران امور خارجه بریتانیا، فرانسه و آلمان دیدار و گفتگو کرد.

    آقای ظریف و هیات همراه پس از این نشست، عازم لوزان سوئیس شدند تا در دور جدید مذاکرات تهران و گروه ۵+۱ گفتگوها برای دستیابی به توافقی بر سر برنامه هسته ای ایران را دنبال کنند.

    فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از مذاکرات روز گذشته گفت: «ما درباره اختلاف نظرهای موجود و شیوه های برطرف کردن آن گفتگو کردیم. گفتگوها با رهبران سیاسی در سطح فنی هم روز چهارشنبه و پس از آن دنبال خواهد شد.»

    نمایندگان ایران و گروه ۵+۱ امیدوارند تا قبل از پایان مهلت مقرر( سی و یکم مارس)، سرنوشت این توافق را تعیین کنند و به ۱۲سال تنش میان ایران و غرب در این زمینه پایان دهند.

    گرچه دو طرف از یک چیز یعنی استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای سخن می گویند اما هنوز نتوانسته اند اعتماد یکدیگر را جلب کنند.

    Ver video "نشست بروکسل؛ تلاش برای حل اختلاف نظرها بر سر برنامه هسته ای ایران"

  • توقف هزار پرواز در پی اعتصاب خلبانان لوفت هانزا

    خبر کوتاه

    شرکت هواپیمایی لوفت هانزا از توقف هزار پرواز این شرکت به دلیل اعتصاب خلبانها خبر داد.

    این سیزدهمین اعتصاب خلبان های این شرکت هواپیمایی طی ۱۸ ماه گذشته است که سردرگمی هزاران مسافر را نیز در پی خواهد داشت.

    خلبانهای اعتصاب کننده، ضمن موافقت با پیشنهاد لوفت هانزا برای افزایش سن بازنشستگی به شصت سال، خواهان افزایش حقوق و مزایای خود و توقف سیاستهای این شرکت برای افزایش استخدام کارکنان خارجی اند.

    Ver video "توقف هزار پرواز در پی اعتصاب خلبانان لوفت هانزا"

  • نشست گروهی از سیاستمداران و تجار در وین برای کمک به اقتصاد اوکراین

    گروه جدیدی از دولتمردان بین المللی، اتحادیه ها تجاری و کارفرمایان تشکیل شده تا به بازسازی اقتصاد اوکراین کمک کنند که اکنون در آستانه فروپاشی است.

    با افزایش تورم، کاهش تولید ناخالص داخلی و کمبود ارز، وظیفه این گروه جدید آن است که با یک برنامه بازسازی اقتصادی چند میلیارد دلاری، به تشویق سرمایه گذاری خارجی بپردازند. اوکراین در وضعیت گریزناپذیر قرار گرفته است. از یک سو کسب و کارها بشدت به سرمایه گذاری نیاز دارد و از سوی دیگر سرمایه گذاران خارجی تمایلی به این کار ندارند.

    لورنس پریسو، رئیس پیشین تشکل کارفرمایان فرانسه (مدف) می گوید: «مهمترین دارایی اوکراین مردمش هستند. منابع انسانی فوق العاده و با استعدادی در اوکراین هست که دارای پیشینه آموزشی بسیار خوبی اند.»

    این تشکل در وین بوسیله دیمیترو فیرتاش تاجر بحث انگیز اوکراینی گردهم آمده اند. این گروه مدعی است برای مدرنیزه کردن اوکراین برنامه و توصیه هایی دارد.

    برنارد هنری لوی، فیلسوف و نویسنده فرانسوی که در نشست این گروه شرکت کرده، می گوید: «برای بنای یک اقتصاد شکوفا، باید بنیادها و ریشه های اخلاقی و سیاسی سالمی داشته باشید.»

    این گروه

    Ver video "نشست گروهی از سیاستمداران و تجار در وین برای کمک به اقتصاد اوکراین"

  • حمله خونین طالبان افغانستان به یک مهمانخانه

    در حمله ای مسلحانه به مهمانخانه ای در کابل، دستکم پنج نفر کشته شدند. طلبان افغانستان مسئولیت این حمله را به عهده گرفته است. تا کنون از میان کشته شدگان، دو شهروند هندوستان و یک شهروند آمریکا شناسایی شده اند.

    یک نفر از مهاجمان در درگیری با نیروهای امنیتی کشته شده است. معلوم نیست آیا فرد یا افراد دیگری هم در این تهاجم شرکت داشته اند یا نه.

    حسیب سرمدی، یکی از نجات یافتگان این حمله، می گوید: «با دوستانم در حیاط مهمانخانه بودیم. وقتی تیر اندازی شروع شد به اتاق ها برگشتیم و زیر تخت ها پناه گرفتیم.»

    به محض شروع حمله به مهمانخانه «پارک پالاس» در ساعت هشت و نیم صبح به وقت محلی، مقامات امنیتی منطقه «کلوله پشته» را محاصره کردند. این منطقه محل سکونت شمار زیادی از اتباع خارجی است.

    با آغاز حمله، ۴۴ نفر در این مسافرخانه گرفتار آمدند که بیشترشان برای شرکت در یک کنسرت در آنجا حاضر شده بودند.

    طالبان افغانستان از زمان آغاز خروج نیروهای خارجی از این کشور، حملات خود را شدت بخشیده است.

    Ver video "حمله خونین طالبان افغانستان به یک مهمانخانه"

  • نوزده کشته در زلزله مالزی

    زلزله ای به قدرت ۹/۵ ریشتر که روز شنبه در مالزی رخ داد سبب کشته و زخمی شدن چندین نفر شد. از میان ۱۳۷ کوهنوردی که بر اثر این زلزله در ارتفاعات کینابالو به دام افتاده بودند، نوزده نفر جان خود را از دست داده و تعدادی نیز ناپدید شده اند. بقیه افراد که عمدتا از جهانگردان خارجی هستند از خطر نجات یافته اند.

    کینابالو بلندترین قله در بخش بورنئو مالزی است.

    Ver video "نوزده کشته در زلزله مالزی"

  • امضای توافقنامه استراتژیک میان افغانستان و ایالات متحده آمریکا

    توافقنامه استراتژیک میان افغانستان وایالات متحده آمریکا در کابل به امضا رسید.

    طبق این توافقنامه که توسط جیمز کانینگهام، سفیر آمریکا در کابل و محمد حنیف اتمر، مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری افغانستان به امضا رسید بیش از ۱۲ هزار سرباز خارجی اجازه خواهند یافت که در سال ۲۰۱۵ میلادی در افغانستان بمانند.

    اشرف غنی احمد زی، رئیس جمهوری جدید افغانستان بعد از امضای این قرارداد گفت:«هیچ همسایه افغانستان از جهت این قرارداد خود را در خطر نبیند، چون این قرارداد صرفا و صرفا برای ثبات و رفاه افغانستان صورت می گیرد.»

    از ۱۲ هزار سرباز خارجی که با امضای این توافقنامه در افغانستان باقی خواهد بود، ۹۸۰۰ تن از آنان نیروهای آمریکایی خواهند بود.

    با اتمام ماموریت رزمی ناتو در پایان سال جاری میلادی که نگرانی هایی را از افزایش قدرت طالبان به همراه داشت، اکنون با امضای توافقنامه استراتژیک، ماموریت جدیدی به نام «حمایت قاطع» آغاز می شود که بر روی آموزش و حمایت از نیروهای افغان برای مبارزه با شورشیان طالبان تمرکز خواهد داشت.

    Ver video "امضای توافقنامه استراتژیک میان افغانستان و ایالات متحده آمریکا"

  • انتقال اجساد یهودیان کشته شده در حملات پاریس به اسرائیل

    اجساد چهار یهودی کشته شده در جریان گروگانگیری های هفته گذشته در پاریس برای خاکسپاری به اسرائیل انتقال یافت.

    اجساد این چهار تن، طی یک مراسم رسمی در ساعت ۱۲ ظهر به وقت محلی، در آرامگاهی در شهر تل آویو به خاک سپرده خواهد شد.

    این چهار نفر در میان ۱۷ کشته شده حملات تروریستی هفته پیش در پاریس بودند.

    حدود ساعت یک ظهر جمعه گذشته، امدی کولیبالی یکی از مظنونان به حملات پاریس که در درگیری ها کشته شد، به یک سوپرمارکت یهودی در شرق پاریس حمله کرد و گروهی را گروگان گرفت.

    یکی از این افراد که یوهان کوهن نام داشته از حدود یک سال پیش در این سوپر مارکت کار می کرده است.

    Ver video "انتقال اجساد یهودیان کشته شده در حملات پاریس به اسرائیل"

  • نخست وزیر استرالیا خواستار عفو محکومان به اعدام در اندونزی

    نخست وزیر استرالیا چهارشنبه شب در گفتگو با جوکو ویدیدو، رئیس جمهوری اندونزی از وی خواست تا دو استرالیایی متهم به اعدام را عفو کند.

    صدور حکم اعدام در اندونزی برای یازده تبعه خارجی از جمله دو استرالیایی، تلاش دیپلماتیک تونی ابوت را در پی داشته است. نخست وزیر استرالیا درباره گفتگو با رئیس جمهوری اندونزی به خبرنگاران گفت: «به نظرم این کار به دو جوان استرالیایی کمکی نمی کند که به صورت علنی محتوای گفتگو را بیان کنم. کافی است که بگویم رئیس جمهوری کاملا موضع ما را درک می کند.»

    رئیس جمهوری اندونزی بر به اجرا گذاشتن حکم اعدام این یازده متهم به قاچاق موادمخدر تاکید کرده است. علاوه بر متهمان استرالیایی، اتباع فرانسه، برزیل و هلند نیز در میان محکومان هستند.

    نخست وزیر استرالیا پیش تر همین تقاضا را با ابراز خشم بیان کرده بود. جاکارتا در پاسخ هشدار داده بود که تهدید زبان دیپلماسی نیست. ارماناتا نصیر، سخنگوی وزارت امورخارجه اندونزی گفت: «ما می خواهیم تاکید کنیم که این تلاش ها در چارچوب قوانین اندونزی صورت گرفته است.»

    شش تن از جمله پنج تبعه خارجی در اندونزی روز هجدهم ژانویه به اتهام قاچاق م

    Ver video "نخست وزیر استرالیا خواستار عفو محکومان به اعدام در اندونزی"

  • دستگیری دوازده نفر در ارتباط با حادثه تروریستی تونس

    خبر کوتاه

    مقامات تونس اعلام کردند که دوازده نفر را در ارتباط با حمله تروریستی هتل ساحلی شهر سوس و کشتار گردشگران خارجی دستگیر کرده اند. این افراد مظنون به همکاری با سیف الدین رزقی مهاجم کشته شده این حمله هستند.

    نیروهای امنیتی همچنان در تعقییب دو تروریست عامل حمله خونبار موزه باردو هستند که همراه با سیف الدین رزقی در یک اردوگاه در لیبی تعلیم نظامی دیده بودند. گمان می رود که عاملان این دو حمله متعلق به یک گروه باشند.

    Ver video "دستگیری دوازده نفر در ارتباط با حادثه تروریستی تونس"

  • قطر برای کارگران مهاجر هفت شهرک مسکونی می سازد

    قطر از ساخت هفت شهرک مسکونی برای اسکان بیش از ۲۵۰ هزار کارگر ساختمانی در این کشور خبر می دهد. به گفتۀ مقامات قطر، این شهرک بمنظور اسکان مهاجران کارگر خارجی که در کارهای ساختمانی و بویژه ساخت شهرک فوتبال جام جهانی ۲۰۲۲ در این کشور زندگی می کنند، ساخته خواهند شد.

    شرایط نابسامان مهاجران کارگر خارجی در قطر انتقادهای زیادی را برانگیخته و دولت این کشور قول داده است وضعیت این کارگران را بهبود ببخشد.

    عبدالله صالح مبارک، وزیر کار و امور اجتماعی قطر در همین رابطه گفت: «این یک مشکل بزرگ است که وزارت کار و امور اجتماعی در قطر با آن درگیر است. شمار زیادی از کارگران که ما به آنها کارگران مهمان می گوییم به دلیل تاخیر ما در سراسر کشور برای اسکان و ادغام درست آنها، در شرایط خوبی به سر نمی برند. این رفتار، یک اشتباه بزرگ از جانب ما بود که در جهت اصلاح آن تلاش می کنیم.»

    بسیاری از این کارگران با سوءاستفاده از سوی کارفرمایان قطری روبرو هستند. در این میان، وضعیت کسانی که از کشورهای آسیای شرقی به عنوان خدمتکار در نزد خانواده های قطری مشغول به کار می شوند، نسبت به کارگران ساختمانی بدتر گزارش می شود.

    م

    Ver video "قطر برای کارگران مهاجر هفت شهرک مسکونی می سازد"

  • آغاز تحقیقات روی جعبه سیاه هواپیمای روسی

    با پیدا شدن جعبه سیاه متعلق به هواپیمای روسی سقوط کرده در مصر، بررسی ها برای یافتن احتمالی دلیل سقوط این هواپیما اغاز شده است.
    مقام های رسمی شرکت هوایی متروجت پیشتر اعلام کردند که هیچ پیامی در خصوص نقص فنی هواپیما میان خدمه و برج مراقبت رد و بدل نشده است و تنها دلیل منطقی برای وقوع این سانحه هوایی می تواند “عامل خارجی” باشد .

    جیمز کلاپر، مدیر اطلاعات ملی آمریکا نیز اعلام کرده که با وجود اینکه عامل خارجی دلیل سقوط این هواپیما بوده اما شواهدی مبنی بر حمله تروریستی به دست نیامده هر چند نمی توان آن را به طور کامل رد کرد.
    در همین حال، عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر نیز ادعای گروه تروریستی داعش مبنی بر حمله به این هواپیما را غیرواقعی و “تبلیغات” خواند.

    هواپیمای ایرباس ای۳۲۱ که روز ۳۱ اکتبر از شرم الشیخ در مصر به سمت سن پترزبورگ در روسیه پرواز می کرد، دقایقی پس از پرواز از صفحه رادار ناپدید شد و سقوط کرد و همه ۲۲۴ سرنشین و خدمه آن کشته شدند.
    صبح روز سه شنبه دومین هواپیمای حامل اجساد قربانیان این هواپیما وارد روسیه شد.

    Ver video "آغاز تحقیقات روی جعبه سیاه هواپیمای روسی"

  • تایید حکم اعدام محمد مرسی رئیس جمهوری برکنار شده مصر

    حکم اعدام محمد مرسی رئیس جمهوری برکنار شده مصر روز سه شنبه تایید شد. محمد مرسی به اتهام سازماندهی حمله به یک زندان و فرار چند هزار زندانی در سال ۲۰۱۱ به اعدام محکوم شده است.

    همچنین دادگاه حکم اعدام شانزده تن از اعضای اخوان المسلمین از جمله محمد بدیع رهبر این سازمان را تایید کرد.

    ایمن سمیر، تحلیلگر سیاسی می گوید: «این حکم دادگاه بدوی است و محمد مرسی رئیس جمهوری برکنار شده و دیگر اعضای اخوان المسلمین ممکن است خواهان تجدید نظر در این حکم شوند. برای تجدید نظر در این احکام، دو فرایند قضایی دیگر همچنان باقی مانده است.»

    همچنین دادگاه دیگری در مصر محمد مرسی را به اتهام جاسوسی برای قدرت های خارجی از جمله حماس و حزب الله لبنان به حبس ابد محکوم کرد. مرسی و ۳۵ تن دیگر متهم اند که اسرار دولتی را برای کشورهای خارجی فاش و به تامین مالی تروریسم اقدام کرده اند.

    محمد شیخ ابراهیم، خبرنگار یورونیوز از قاهره گزارش می دهد: «تصمیم امروز دادگاه، بخش قابل توجهی از گمانه زنی ها درباره سرنوشت محمد مرسی، رئیس جمهوری سابق و رهبران اخوان المسلمین را تایید کرد با این حال اجرا و یا تغییر این تصمیم ها به ت

    Ver video "تایید حکم اعدام محمد مرسی رئیس جمهوری برکنار شده مصر"

Esta Pagina participa en el Programa de Afiliados de Amazon EU y Amazon Services LLC, un programa de publicidad para afiliados diseñado para ofrecer a sitios web un modo de obtener comisiones por publicidad, publicitando e incluyendo enlaces a Amazon.es y Amazon.com

Utilizando el siguiente enlace podrás encontrar una página en la que se muestra la política de privacidad de esta web. Puedes usar el siguiente enlace para ver nuestras normas de uso. Si encuentras algún contenido inadecuado, puedes denunciarlo utilizando el siguiente enlace. Haciendo click en el siguiente enlace puedes ver el Aviso Legal de este sitio web.

Utilizamos cookies para medir y analizar el tráfico de este sitio web. Más información.