کشورهای عرب نیروی واحد نظامی تشکیل می دهند
کوارتت موسیقی کلاسیک نوازندگان جوان عرب و اسراییلی
ارتباط فرهنگی میان یهودیان و اعراب اسراییل همیشه موزون نبوده است. اما به همت دو حامی هنری در نیویورک و چند هنرمند ساکن اسراییل، بنیادی به نام «پلیفونی» با کنار هم قرار دادن نوازنده های جوان، تلاش می کند راهی تازه برای پیوند و همکاری ایجاد کند.
یکی از موسسان این بنیاد و مدیر هنری آن می گوید: «تمرکز ما روی موسیقی است اما هدف ما چیزی بزرگتر است، می خواهیم به جوانان یهودی و عرب فرصت همکاری و ارتباط متقابل بدهیم. معتقدیم که این امر روی جامعه اسراییل تاثیر مثبت دارد.»
هدف بنیاد «پلیفونی» برقراری پل ارتباطی بین دو جامعه عرب و یهودی اسراییل از راه فراهم کردن یک بستر مشترک و موسیقی کلاسیک است.
مهدی سعدی که در این گروه ویلونسل می نوازد، می گوید: «وقتی که شروع کردیم کسی از ما انتظار نداشت. کسی باور نمی کند که یک عرب موسیقی کلاسیک بزند و در کشورهای مختلف در ارکسترها ساز بنوازد.»
این کوارتت عرب – یهودی علاوه بر موسیقیدانان کلاسیک، آثار موسیقیدانان عرب اسراییلی معروف مانند پل بن حییم و تيسيير حداد را نیز اجرا می کنند.Ver video "کوارتت موسیقی کلاسیک نوازندگان جوان عرب و اسراییلی"
فهرست مشترک احزاب عرب اسراییل در انتخابات پارلمانی
انتخابات زودهنگام برای پارلمان اسراییل روز هفدهم مارس برگزار می شود و حضور احزاب عرب اسراییل می تواند این انتخابات را تحت الشعاع قرار دهد. ائتلاف احزاب مهم عرب به یک چالش جدید احزاب یهودی تبدیل شده و با توجه به جمعیت عرب در این کشور، ممکن است کرسی های بیشتری در اختیار ائتلاف اعراب قرار گیرد.
تصمیم حضور در یک فهرست مشترک از سوی احزاب عرب اسراییل پس از آن گرفته شد که به پیشنهاد آویگدر لیبرمن، وزیر خارجۀ این کشور سقف آرای ورود به پارلمان برای هر حزب، از دو درصد به ۵/۳ درصد افزایش یافت.
احزاب عرب اسراییل برای این انتخابات متحد شده و لیست مشترکی را تحت عنوان “عرب متحد” ارائه داده اند. یکی از مشهورترین چهره های این اتحاد، حنین زوابی، نمایندۀ حزب “بلد” یا سرزمین در پارلمان اسراییل است که به خاطر سخنرانی هایش بر سر مسئلۀ فلسطین مشهور است. وی تاکنون بارها برای همین موضع گیری ها از سوی تندروهای یهودی مورد حمله قرار گرفته که از آنجمله می توان به حملۀ یک دانشجوی اسراییلی در جریان سخنرانی در دانشگاهی در اورشلیم اشاره کرد.
حنین زوابی در یکی از نطق های خود، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این کشورVer video "فهرست مشترک احزاب عرب اسراییل در انتخابات پارلمانی"
اعلام حمایت اتحادیه عرب از حمله نظامی عربستان به یمن
اتحادیه کشورهای عرب روز پنجشنبه «حمایت کامل» خود را از عملیات نظامی عربستان سعودی علیه شبه نظامیان حوثی در یمن اعلام کرد. شیعیان حوثی به دنبال سرنگونی نهایی «عبد ربه منصور هادی» رییس جمهوری یمن هستند.
جنگنده های عربستان چهارشنبه شب، فرودگاه بین المللی صنعا، پایتخت و پایگاه هوایی نظامی الدلیمی، در نزدیکی آن را بمباران کردند.
اغلب وزیران خارجه اتحادیه عرب در نشست روز پنجشنبه در مصر، مداخله نظامی در یمن را ضروری خواندند.
نبیل العربی، دبیر کل اتحادیه کشورهای عرب گفت: «این عملیات نظامی پس از شکست همه تلاش ها برای جلوگیری از کودتای حوثی ها در این کشور صورت گرفت؛ پس از آن که آنها به اقدامات خود علیه مشروعیت موجود در یمن و اراده ملی یمن ادامه دادند.»
در این حال، در شماری از شهرهای یمن نیز تظاهراتی در حمایت از مداخله عربستان برپا شد.
محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران با ابراز نگرانی از تحولات یمن خواستار توقف فوری عملیات نظامی عربستان در این کشور شد.
آقای ظریف گفت: «اقدام نظامی، به ویژه اقدام نظامی علیه تمامیت ارضی و علیه مردم یمن هیچ نتیجه ای جز خونریزی و کشتار مردم ببار نخواهد آوردVer video "اعلام حمایت اتحادیه عرب از حمله نظامی عربستان به یمن"
ناو آمریکایی «روزولت» از خلیج فارس عازم دریای عرب شد
ناو هواپيمابر آمریکایی «تئودور روزولت» و ناوچه اسکورت کننده آن، «يو اس اس نورماندی» از خلیج فارس عازم دریای عرب شده اند.
این ناوها به هفت ناو دیگری خواهند پیوست که در آبهای نزديک به يمن مستقر هستند.
سرهنگ استیو وارن، سخنگوی پنتاگون گزارش هایی که انگیزه آمریکا از این اقدام را جلوگیری از انتقال سلاح توسط ایران به شورشیان حوثی خوانده اند، رد کرد و هدف از اعزام این ناو را تامین امنیت خطوط کشتیرانی در منطقه اعلام کرده است.
در همین حال یک مقام آمریکایی حضور کشتی های این کشور در نزديکی يمن را گزینه ای ضروری در صورت وخيم تر شدن اوضاع در یمن خواند.
از سوی دیگر در ادامه حملات هوایی ائتلاف منطقه ای کشورهای عرب به رهبری عربستان سعودی به مواضع حوثی ها در یمن، یک پایگاه موشکی در صنعا، پایتخت هدف قرار گرفت و در پی آن یک رشته انفجارهای مهیبی این شهر را فراگرفت. در این انفجارها دست کم ۲۵تن از جمله چند کودک جان باختند و نزدیک به ۴۰۰ نفر نیز زخمی شدند.
گفته می شود این انفجارهای مرگبار در ارتفاعات فج عطان و در ناحیه حدا در نزدیکی سفارت ایران در صنعا روی داده و در پی آن تهران سفیر عربستان سعوVer video "ناو آمریکایی «روزولت» از خلیج فارس عازم دریای عرب شد"
انتخابات پارلمانی اسرائیل؛ ائتلاف احزاب عرب شگفتی آفرید و سوم شد
در حالی که حزب لیکود و حزب اتحاد صهیونیست به ترتیب جایگاه اول و دوم را در انتخابات پارلمانی اسرائیل از آن خود کرده اند، فهرست مشترک اعراب شگفتی آفرید و آنطور که پیش بینی شده بود در جایگاه سوم قرار گرفت.
بر اساس آخرین نتایج شمارش آراء، فهرست مشترک اعراب، ائتلافی از احزاب عرب اسرائیلی ۱۴ کرسی از کنیست را از آن خود کرد.
ایمن عوده، رهبر فهرست مشترک اعراب قبل از اعلام نتایج نهایی در حضور هوادارانش گفت: «ما درصد بی سابقه ای از آراء را طی ۱۵ سال گذشته به دست آورده ایم. این پیروزی بزرگی است برای مردم. ما شگفتی این انتخابات هستیم و در پالمان سومین حزب قدرتمند خواهیم بود. به یاری یکدیگر مانع از تشکیل دولت توسط جناح حاکم خواهیم شد.»
گرچه حزب حاکم لیکود به زودی در ائتلاف با حزب دیگری دولت آینده را تشکیل خواهد داد اما برای بسیاری از اعراب اسرائیل که منتقد سیاست های ناعادلانه دولت یهود هستند، این دستاورد ائتلاف مشترک اعراب امیدها را در مبارزه با تبعیض و دستیابی به حقوق برابر زنده کرده است.Ver video "انتخابات پارلمانی اسرائیل؛ ائتلاف احزاب عرب شگفتی آفرید و سوم شد"
بحران یمن و تشکیل نیروی نظامی مشترک در نشست سالانه اتحادیه عرب
بمباران فرودگاه صنعا پایتخت یمن توسط ائتلاف اعراب برهبری عربستان سعودی، روز شنبه نیز ادامه یافت که باعث آسیب های جدی به هواپیماها و زیر ساخت های این فرودگاه شده است.
حملات هوایی ائتلاف عرب برای ممانعت از بسط قدرت شبه نظامیان حوثی صورت می گیرد که اکنون بیشتر مناطق یمن را در اختیار دارند. با تخریب و ناامن شدن فرودگاه صنعا بسیاری از مسافران در پایتخت یمن سرگردان شده اند.
علی العاصمی، عضو شورای سیاسی حوثی ها می گوید: «ما امروز از فرودگاه بین المللی صنعا دیدار کردیم. زیرساخت ها و باند فرودگاه بدلیل تجاوز عربستان نابود شده است. اقدام این مستبدان هیچ توجیه و مشروعیتی ندارد.»
از سوی دیگر نشست سالانه اتحادیه عرب روز شنبه در شرم الشیح مصر آغاز بکار کرد که یکی از موضوعات اصلی آن بررسی وضعیت بحرانی در یمن است.
عبدربه منصور هادی، رئیس جمهوری یمن که در پی قدرت گرفتن حوثی ها از کشور گریخته است در سخنرانی خود در این اجلاس گفت: «حوثی ها تمامیت ارضی کشور را نقض کرده اند. آنها کسانی هستند که مساجد را منفجر می کنند و همه تجهیزات پایگاههای نظامی را به سرقت برده و نهادهای مدنی را اشغال کرده اند.Ver video "بحران یمن و تشکیل نیروی نظامی مشترک در نشست سالانه اتحادیه عرب"
همکاری کشورهای عرب با آمریکا در حمله به مواضع «دولت اسلامی» در سوریه
ائتلاف علیه شبه نظامیان سنی گروه «دولت اسلامی» به رهبری آمریکا حملات خود را از عراق گسترش داد و مواضع این گروه را در سوریه هدف قرار داده است.
هدف این عملیات هوایی که دوشنبه صورت گرفت شهر رقه بود شبه نظامیان «دولت اسلامی» از یک سال قبل آن را در کنترل خود دارند.
در این ائتلاف، چند کشور عربی از جمله عربستان سعودی، قطر، امارات عربی متحده، اردن و بحرین هم مشارکت دارند.
بنا به گزارشها یکی از حدود یک ماه قبل بیش از 190 بار به مواضع «دولت اسلامی» در عراق حمله کرده بودند اما این بمب افکنها دوشنبه حوزه فعالیت خود را گسترش دادند و وارد حریم هوایی سوریه شدند.
جنگ داخلی سوریه که حدود سه سال و نیم پیش آغاز شد باعث قدرت گرفتن گروه های مختلف شبه نظامی مخالف دولت در سوریه شد.
کشورهای غربی به کمک نماینده سازمان ملل متحد در بحران سوریه تلاش کرده بودند که دولت سوریه را برای همراهی با ائتلاف علیه «دولت اسلامی» متقاعد کنند. هنوز دولت سوریه رسما اجازه انجام این عملیات صادر نکرده اما گزارش شده است که آمریکا قبل از حملات هوایی، به دولت سوریه خبر داده بود.
گروه «دولت اسلامی» که پیش تر با عنوان «داعش» شناخته می شد یک گروه منشعب شده از القاعده است که گفته می شود به دلیل اقدامات بسیار افراط گرایانه اش توسط رهبران القاعده نیز طرد شد.
این گروه در پی تصاحب بخشهایی از سوریه و عراق، در آنها «خلافت اسلامی» اعلام کرده است.Ver video "همکاری کشورهای عرب با آمریکا در حمله به مواضع «دولت اسلامی» در سوریه"
مخالفت دولت اسرائیل با تصمیم جنجالی شهردار اشکلون
تصمیم ایتامار شیمونی، شهردار اشکلون اسرائیل مبنی بر ممنوعیت کار کارگران عرب برای ساخت پناهگاه در سه مهدکودک این شهر با مخالفت دولت رو به رو شد.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل گفته است که تبعیض علیه عرب های این کشور در اسرائیل جایی ندارد و بیشتر شهروندان عرب مطیع قانون هستند.
با این همه شهردار اشکلون می گوید: «خیلی ساده است، والدین احساس می کنند که بچه هایشان امنیت دارند. مشکل این است که درون مهدکودک، کارگران عرب اسرائیلی درحال ساخت پناهگاه هستند. آنها برای ما کار می کنند و از سویی کودکان در بیرون در حال بازی هستند.»
اشکلون در نزدیکی نوار غزه واقع است و همواره یکی از اهداف راکت های حماس و جهاد اسلامی است.
یوال اشتینتس، از اعضای حزب لیکود می گوید: «ما باید بسیار مراقب باشیم که رابطه عرب و یهود را تا حد ممکن خوب و عادی نگه داریم. پس این مساله کاملا نگران کننده است. بیشتر عرب های اسرائیلی به دولت اسرائیل وفادار هستند.»
نفتالی بِنت، وزیر اقتصاد این کشور نیز تاکید کرده است که برای لغو این تصمیم تلاش خواهد کرد.
یک کارگر فلسطینی در باراز بیت المقدس می گوید: «این نوعی نژادپرستی است. عرب ها و یهودی ها مثل هم هستند. تو بشر هستی و من هم همین طور. مهم نیست که عرب باشی یا یهود.»
از حدود یک ماه پیش تاکنون بیت المقدس به مرکز تنش های خونین میان افراطی های فلسطینی و یهودی بدل شده است. با این همه کارشناسان می گویند که اکثریت شهروندان عرب اسرائیل خواستار زندگی مسالمت آمیز هستند.Ver video "مخالفت دولت اسرائیل با تصمیم جنجالی شهردار اشکلون"
جامعه جهانی به دنبال راهی برای مبارزه با داعش در لیبی
جامعه جهانی اکنون در تلاش است راهی برای مقابله با داعش در لیبی بیابد. روز گذشته دبیرکل اتحادیه عرب در جلسه ای فوق العاده در قاهره سعی کرد اعضای این اتحادیه را به مبارزه با داعش ترغیب کند.
یک کارشناس مسایل سیاسی جهان عرب می گوید: «دبیرکل اتحادیه عرب با ارسال نامه هایی به وزرای خارجه کشورهای عرب خواستار این شد که توافقنامه دفاع مشترک برای مبارزه با تروریسم به اجرا گذاشته شود.»
علاوه بر مصر، ایتالیا نیز خواستار تشکیل یک ائتلاف بین المللی علیه داعش در لیبی است.
این در حالی است که جنگده های ارتش مصر پیش از این، مواضع داعش را در شهر دارنا لیبی بمباران کرده اند، به این دلیل که برخی از شبه نظامیانی که در لیبی می جنگند و خود را شاخه داعش می نامند دو روز پیش ۲۱ تن از قبطیان مصری را سر بریدند.
تشدید جنگ داخلی در لیبی بر تعداد پناهجویانی افزوده است که این کشور را به مقصد اروپا به ویژه ایتالیا ترک می کنند. گارد ساحلی ایتالیا اعلام کرده که طی سه روز اخیر بیش از ۲ هزار پناهجوی سرگردان در دریای مدیترانه را نجات داده است.
قرار است شامگاه چهارشنبه اعضای دائم و موقت شورای امنیت سازمان ملل متحدVer video "جامعه جهانی به دنبال راهی برای مبارزه با داعش در لیبی"
شورش زندانیان در یونان دو کشته برجای گذاشت
خبر کوتاه
زد و خورد و شورش خونین در زندان کورودالوس در نزدیکی آتن، پایتخت یونان، دو کشته و ۲۱ مجروج برجای گذاشت. شورشیان، زندانیان عرب و آلبانیایی در یک سو و پاکستانی ها در سوی دیگر بودند. مجروحان این حادثه به بیمارستان منتقل شده اند.Ver video "شورش زندانیان در یونان دو کشته برجای گذاشت"
اسراییل می گوید مانع نزدیک شدن ناوگان آزادی خواهد شد
کمیتۀ اداری پارلمان اسراییل موسوم به “کنست” در واکنش به مشارکت باصل قتاس، نمایندۀ عرب این پارلمان در “ناوگان آزادی” طرح لغو مصونیت سیاسی وی را تصویب کرد. این طرح با ۱۰ رای موافق و دو رای مخالف تصویب شده و برای اجرایی شدن باید در پارلمان اسراییل به رای گذاشته شود.
این نمایندۀ عرب پارلمان اسراییل می گوید:«دولت و پارلمان اسراییل قصد دارند توجه [افکار عمومی] از موضوع غزه را – که تمام مردم آن در رنج و عذاب هستند – به یک موضوع شخصی یعنی مشارکت یک نمایندۀ عرب اسراییل در فلوتیلا منحرف کنند. ما در پاسخ به آنها تنها به روی موضوع استعمار متمرکز می شویم.»
ارتش اسراییل نیز در واکنش به خبرعزیمت “فریدام فلوتیلا” یا ناوگان آزادی به سوی غزه، اعلام کرده است از نزدیک شدن این کشتی ها به آبهای غزه جلوگیری خواهد کرد. سازمان دهندگان این ناوگان با تاکید بر طلح طلبانه بودن هدف خود می گویند می برای عدم تکرار آنچه که بر روی کشتی مرمره در سال ۲۰۱۰ اتفاق افتاد، از تمام امکانات خود استفاده خواهند کرد.
در آن حادثه، ۹ نفر از سرنشینان کشتی مرمره که قصد شکستن محاصرۀ غزه را داشتند، در نتیجۀ حملۀ نیروهای اسراییلیVer video "اسراییل می گوید مانع نزدیک شدن ناوگان آزادی خواهد شد"
دیدار وزیران خارجه فرانسه و آلمان در برلین و گفتگو بر سر بحران در سوریه
در ادامه مذاکرات بین المللی بر سر بحران در سوریه، ژان مارک ارو و فرانک والتر اشتاین مایر، وزیران خارجه فرانسه و آلمان روز چهارشنبه در برلین با یکدیگر دیدار و گفتگو کردند. آنها بر ضرورت همکاری میان نمایندگان اروپا و آمریکا، اتحادیه عرب و همینطور مخالفان اسد برای رسیدن به توافقی در زمینه از سرگیری آتش بس در حلب تاکید کردند.
وزیر خارجه فرانسه ضمن محکوم کردن حکومت بشار اسد به خاطر خشونتهای اخیر گفت: «وضعیت دردناک قربانیان و آنچه در حلب می گذرد تراژدی است. حکومت سوریه مسئول نقض آتش بس و تمام آن چه روی داده، است.» ژان مارک ارو همچنین از نمایندگان ده کشور از جمله کشورهای عربی برای شرکت در نشست روز دوشنبه در پاریس دعوت بعمل آورد.
اتحادیه عرب نیز روز چهارشنبه در نشستی اضطراری در قاهره با انتقاد از افزایش خشونت ها در حلب حملات به غیرنظامیان سوری را بعنوان جنایت علیه بشریت محکوم کرد. در این نشست نبیل عربی، دبیر کل اتحادیه عرب خواستار محاکمه بین المللی مسئولان این خشونتها شد و از آمریکا و روسیه خواست این خشونت ها را متوقف کنند.
در حالی که گفت و گوهای بین المللی در زمینه از سرگیری آتش بس دVer video "دیدار وزیران خارجه فرانسه و آلمان در برلین و گفتگو بر سر بحران در سوریه"
وزیر امورخارجه آمریکا وارد پاریس شد
جان کری، وزیر امورخارجه ایالات متحده آمریکا شنبه شب برای شرکت در نشست بین المللی درخصوص مبارزه با «دولت اسلامی» وارد پاریس شد.
در این نشست امنیتی که اعضای ائتلاف علیه «دولت اسلامی» در آن حضور می یابند، ایران غایب است. آقای کری حضور جمهوری اسلامی ایران را در ائتلاف نظامی علیه «دولت اسلامی» نامناسب خوانده است.
وزیر امورخارجه ایالات متحده آمریکا یک روز پیش از سفر به پایتخت فرانسه در قاهره با عبدالفتاح السیسی، رییس جمهوری مصر و نیز نبیل عربی، دبیرکل اتحادیه عرب دیدار کرد.
علاوه بر تشکیل ائتلاف گسترده با حضور 10 کشور عرب از جمله قطر و عربستان سعودی، گروه های شبه نظامی شیعه مذهب که پیش از این در عراق علیه نظامیان آمریکایی می جنگیدند نیز به پیکار با گروه «دولت اسلامی» برخاسته اند.Ver video "وزیر امورخارجه آمریکا وارد پاریس شد"
نمایشگاه خال کوبی در قاهره
اولین نمایشگاه خال کوبی در خاور میانه با هدف آنچه که برداشتن تابوی این کار در نزد مردمان کشورهای عربی و اسلامی عنوان شده در قاهره پایتخت مصر ، برپا شده است.
یکی از برپا کنندگان این نمایشگاه در این باره می گوید: “هدف از این نمایشگاه معرفی هنر خال کوبی در سطح بالا در خاور میانه و بخصوص اینجا در قاهره است. اینجا بعضی ها از خال کوبی می ترسند چون همیشه بر روی پوست باقی می ماند”.
امروزه مصریها بیش از گذشته جرات می کنند بدنهای خال کوبی شده خود را نشان دهند.
یکی از آنها می گوید: “اینجا مردم فکر می کنند که خال کوبی فقط برای همجنسگراها و جانی هاست در حالی که این اشتباه است.”
محمد شیخ ابراهیم خبرنگار یورونیوز در قاهره، با اشاره به تابو بودن این کار در جهان عرب می گوید: “علی رغم این که خال کوبی تابو محسوب می شود اما این هنر همچنان کمی در جهان عرب محبوبیت دارد و همزمان هم مورد پسند و هم مطرود است.”Ver video "نمایشگاه خال کوبی در قاهره"
مراسم کریسمس قبطیان مصر تحت تدابیر شدید امنیتی برگزار شد
کاتولیک های قبطی مصر مراسم کریسمس امسال را در کلیسای «مریم» شهر نصر تحت تدابیر شدید امنیتی برگزار کردند.
نماینده ای از سوی ریاست جمهوری و نیز امام اعظمِ الازهر نیز برای تبریک کریسمس به قبطیان مصر در این مراسم حضور داشتند.
یک مرد مصری گفت:«از خدا می خواهیم تا جنگی را که این روزها شاهد آن هستیم از ما و تمامی دنیای عرب دور نگاه دارد. همه ما یک تن واحد هستیم و باید در کنار هم باشیم. همه ما در کشورهای عرب دوران بسیار سختی را پشت سر گذاشته ایم.»
دختری هم گفت:« امیدوارم همه خود را در درد و رنج دیگر کشورها مثلا سوریه و عراق شریک بدانند. برای کشور خودمان و همه مردم دنیا آرزوی صلح و آرامش دارم.»
کلیسای کاتولیک قبطیان از تمام مصری های مسیحی و مسلمانان برای شرکت در جشن کریسمس دعوت کرده بود.
خبرنگار یورونیوز از داخل کلیسا مریم در نصر می گوید:« گردهمایی امروز مسیحیان نمایانگر پیام صلح و عدالت و طرد و رد خشونت و نفرت بود با این امید که بخشی از آلام آنها و نوع بشر زایل شود.»Ver video "مراسم کریسمس قبطیان مصر تحت تدابیر شدید امنیتی برگزار شد"
لیبرمن: باید سر اعرابی را که به اسرائیل وفادار نیستند برید
آویگدور لیبرمن، وزیر خارجه اسرائیل در آستانه انتخابات پارلمانی گفت باید سر اعرابی را که در اسرائیل زندگی می کنند اما به دولت اسرائیل وفادار نیستند برید.
آقای لیبرمن که رهبر حزب اسرائیل بیتنو (اسرائیل خانه ماست) نیز هست این سخنان را در آکادمی هرتزلیا در کنفرانس انتخاباتی با عنوان «صدای دموکراسی انتخابات سراسری ۲۰۱۵» به زبان راند.
وی گفت:«مایلم بگویم، آنهایی که با ما هستند باید به آنچه که می خواهند دست یابند اما آنهایی که علیه ما هستند، کاری برای آنها نمی توان کرد، باید تبری را برداریم و سر آنها را قطع کنیم چرا که در غیر این صورت نمی توانیم موجودیت خود را در اینجا حفظ کنیم.»
احمد الطیبی، عضو عرب کنست اسرائیل در واکنش به سخنان جنجالی آویگدور لیبرمن گفت که از دل سخنان آقای لیبرمن و وضعیتی که وی ترسیم و توصیف می کند تنها مدل اسرائیلی داعش سر در می آورد.
براساس یک نظر سنجی ائتلاف احزاب عرب در انتخابات روز هفدهم مارس می تواند با قرار گرفتن در جایگاه سوم نقش مهمی را در صحنه ائتلاف احزاب و سیاست اسرائیل ایفاء کند.Ver video "لیبرمن: باید سر اعرابی را که به اسرائیل وفادار نیستند برید"
انهدام یک گروه مرتبط با داعش در اسرائیل
خبرکوتاه
منابع امنیتی اسرائیل روز یکشنبه از انهدام یک گروه تروریستی مرتبط با داعش در خاک این کشور خبر دادند.
هفت عرب اسرائیلی بیست و دو تا سی ساله طی ماههای نوامبر تا دسامبر گذشته در این ارتباط بازداشت شده اند. آنها روز یکشنبه از سوی دادگاه به عضویت در یک سازمان غیرقانونی و حمایت از یک گروه تروریستی متهم شدند.
از قرار معلوم این عده قصد داشتند در داخل خاک اسرائیل دست به عملیات تروریستی بزنند.Ver video "انهدام یک گروه مرتبط با داعش در اسرائیل"
همسفره شدن عربها و اسرائیلی ها با ۵۰ درصد تخفیف
در میان خونریزیهای اخیر در سرزمینهای اشغالی، یهودیان و عربهای ساکن اورشلیم دعوت شده اند تا در رستورانی با هم سر یک میز بنشینند و پنجاه درصد تخفیف بگیرند.
کُبی زفریر مدیر رستوران حمص می گوید: «فکر این کار از دیدن اخبار به ذهنم رسید، افراد نژادپرست و تندروی زیادی روی فیس بوک و اینترنت می نویسند، من هم تصمیم گرفتم مطلب خودم را بگذارم، در یک جهت تازه، چیزی که بیشتر از احترام متقابل بگوید.»
وداد خوری که یک شهروند عرب اسرائیلی است درباره این تصمیم می گوید: «نکته خوبش فقط پنجاه درصد تخفیف نیست، بلکه این است که ما عرب ها و یهودی ها و غریبه ها از همه جای دنیا دور هم جمع می شویم. با هم دور یک میز می نشینیم.»
یوسی وهابی یک شهروند دیگر می گوید: «عالی است، معرکه است، به این امید که از غذا به صلح برسیم. اگر بشود از راه با هم غذا خوردن به صلح رسید عالی است.»
در این رستوران هر دو نوع غذای حلال و کاشر تهیه می شود. کُبی زفریر امیدوار است با این ابتکار بتواند در میان خشونتهای اخیر که به کشته شدن عربها و اسرائیلی های بسیاری انجامیده، دریچه ای از آشتی باز کند.Ver video "همسفره شدن عربها و اسرائیلی ها با ۵۰ درصد تخفیف"
بمباران مواضع حوثی ها در یمن برای سومین شب متوالی
بمباران مواضع حوثی ها در یمن از سوی نیروی های ارتش ائتلاف عرب به رهبری عربستان سعودی برای سومین شب متوالی ادامه یافت.
نیروی هوایی ارتش عربستان روز جمعه نیز فرودگاه صنعا را هدف قرار داد.
در همین حال حسن نصرالله، رهبر سازمان سیاسی- نظامی حزب الله لبنان در پیامی که از تلویزیون المنار پخش شد ضمن محکوم کردن اقدام نظامی علیه حوثی ها، از رهبران کشورهای عرب خواست تا این حمله را متوقف کنند. وی گفت: «ما خواستار توقف فوری این یورش هستیم تا از هر لحظه آن جلوگیری شود. ما خواهان برقراری گفتگو می دهیم تا راه حلی سیاسی در یمن یافت شود و این امر ممکن است.» حزب الله لبنان که از سوی استرالیا و کانادا به عنوان سازمانی تروریستی شناخته می شود از حمایت سیاسی و مالی جمهوری اسلامی ایران برخوردار است.
از سوی دیگر وزیر امورخارجه بریتانیا روز جمعه در جریان سفر به واشینگتن با اشاره به حمایت ایران از شورشیان، اظهار نگرانی کرد که جنگ حوثی ها در یمن به نبردی نیابتی میان عربستان سعودی و ایران بدل شود. فیلیپ هموند اظهار امیدواری کرد که عربستان و ایران از تلاش برای آغاز گفتگوی سیاسی بین تمامی احزاب در یمن حمایتVer video "بمباران مواضع حوثی ها در یمن برای سومین شب متوالی"
یمن در آستانۀ فاجعه انسانی است
جنگ داخلی در یمن این کشور را در آستانۀ یک فاجعۀ انسانی قرار داده است. غذا و آب به سختی یافت می شود و به دلیل کمبود دارو و امکانات پزشکی امکان مداوای بیماران و مجروحان وجود ندارد.
به دلیل ادامۀ بمباران شهرها از سوی ائتلاف کشورهای عرب منطقه به رهبری عربستان سعودی، ارسال کمک های انساندوستانه به این منطقه نیز با دشواری صورت می گیرد.
مری کلر فگالی، سخنگوی صلیب سرخ می گوید: «بیمارستانها در مذیقه هستند و نمی توانند به شمار زیاد مجروحان رسیدگی کنند. خیابان ها پر از اجساد قربانیان است و خانواده ها نمی توانند پیکر وابستگانشان را با احترام دفن کنند.»
مسکو هفتۀ گذشته پیشنهاد توقف این حملات را برای رساندن کمک های انساندوستانه به شورای امنیت داده بود اما نشست فوق العادۀ شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی این پیشنهاد به دلیل مخافت عربستان سعودی، اردن و بریتانیا بدون حصول به نتیجه ای پایان یافت.
بحران در یمن از زمانی آغاز شد که حوثی های شیعه که از سوی حامیان نظامی رییس جمهوری مستعفی یمن حمایت می شوند، بعد از تصرف صنعا، پیشروی خود را به سمت شهر بندری عدن ادامه دادند.
بیش از ده کشور از جمله عربVer video "یمن در آستانۀ فاجعه انسانی است"
نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا برای بازنگری در استراتژی های تامین امنیت
نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا روز دوشنبه در بروکسل برگزار شد. در این نشست که اولین گردهمایی از مجموعه گفتگوهایی است که قرار است در ۱۲ و ۱۳ فوریه نیز ادامه یابد، شرکت کنندگان متعهد شدند تا برای حفظ امنیت، استراتژی بهتری را در داخل اتحادیه اروپا و در مرزهای آن به اجرا بگذارند.
فدریکا موگرینی، نماینده عالی اتحادیه اروپا در سیاست خارجی و امور امنیتی گفت: «ما و اعضای شورای امور خارجه تصمیم گرفتیم تا همکاری هایی بسیار فعالانه تری نسبت به گذشته داشته باشیم و این کار را با تبادل هوشمندانه اطلاعات هم در سطح اروپا و هم با دیگر کشورهای جهان آغاز کنیم.»
در جلسه روز دوشنبه نبیل عربی دبیر کل اتحادیه عرب نیز حضور داشت. او از اعضای اتحادیه اروپا خواست که همکاری بهتری با یکدیگر و با کشورهای مسلمان داشته باشند.
نبیل عربی گفت: «اتحادیه عرب بخشی از ائتلاف نیست زیرا از همان ابتدا استفاده از نیروی نظامی را مد نظر نداشت. ما درباره یک استراتژی کامل برای مقابله با تروریسم بحث کردیم. باید زمینه های لازم فراهم شود تا این وقایع دوباره تکرار نشود و آنهایی که دست به این اعمال می زنند، قانع شوند که فعالیتهایVer video "نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا برای بازنگری در استراتژی های تامین امنیت"
کشورهای حاشیه خلیج فارس نیروی دریایی و پلیس مشترک تشکیل می دهند
سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در نشست خود در دوحه قطر بر سر ایجاد نیروی دفاعی مشترک دریایی و نیز نیروی پلیس مشترک برای مقابله با تهدیدات تروریستی موافقت کردند.
در این نشست قطر با دیگر اعضای این شورا در حمایت از مصر تحت ریاست جمهوری عبدالفتاح السیسی و کمک به این کشور همراه شد.
عبدالوهاب بدرخان، تحلیلگرمسائل سیاسی در خصوص این تصمیم قطر گفت: «قطر در کنار جنبش های سیاسی اسلامی خواهد ماند، این بخشی از سیاست قطر است اما همزمان اطمینان خواهد داد تا این بخش از فعالیتهایش به دخالت در امور داخلی کشورهای خلیج فارس یا به زیان امنیت منطقه نیانجامد.»
بی شک در کنار تهدیدات داعش، گسترش نفوذ ایران در منطقه از دغدغه های اساسی قریب به اتفاق کشورهای عرب است.
آنچه کشورهای حاشیه خلیج فارس را بیش از پیش به هم نزدیکتر کرده است، پدیده نوظهوری به نام «خلافت اسلامی» در همسایگی آنان است که در دراز مدت منافع آنان را نیز تهدید می کند.
به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته ای ایران با آمریکا و کشورهای قدرتمند جهان نیز موضوعی است که اکثر کشورهای عرب نتیجه آن را به تحکیم نفوذ ایران در منطقه و برهم زنندۀ توVer video "کشورهای حاشیه خلیج فارس نیروی دریایی و پلیس مشترک تشکیل می دهند"
دیده بان حقوق بشر: کردها مانع بازگشت عربها به شمال عراق می شوند
بنا بر اعلام دیده بان حقوق بشر، شبه نظامیان کرد عراق راههای بازگشت شهروندان عرب را برای سکونت در مناطقی که پیش از این تحت اشغال داعش بوده و اکنون آزاد شده است، مسدود کرده اند.
عبدالرحمن، از عربهایی که در منطقه امنیتی تحت کنترل کردها زندگی می کند، می گوید: «اگر در ایستگاههای بازرسی فردی که قصد ورود دارد کرد باشد، بدون مشکل وارد می شود اما اگر عرب باشد، مشکل بزرگی خواهد داشت.»
به گفته دیده بان حقوق بشر، این ممانعتها طی ماههای دسامبر و ژانویه بارها در مناطقی از اربیل و نینوا دیده شده و بخشی از این محدودیتها پس از هشدار این سازمان غیردولتی به دولت منطقه ای کردستان عراق در ژانویه ۲۰۱۵ میلادی برداشته شده است.
همچنین در منطقه های امنیتی تحت کنترل نیروهای کرد، تعدادی از آوارگان کرد در خانه هایی زندگی می کنند که پیش از این متعلق به اعراب بوده است.
یکی از ساکنان کرد می گوید: «هیچ عربی باقی نمانده. آنها فرار کردند. به همین دلیل ما در خانه هایشان مستقر شدیم. یکی از نیروهای پیشمرگه من را به خانه یکی از عربها برد و گفت می توانم در آنجا زندگی کنم.»
لتا تیلر، پژوهشگر ارشد دیده بان حقوق بشر مVer video "دیده بان حقوق بشر: کردها مانع بازگشت عربها به شمال عراق می شوند"
حضور زنان در خط مقدم نبرد با داعش در شمال سوریه
در خط مقدم نبرد میان رزمندگان کرد و نیروهای موسوم به دولت اسلامی در شمال سوریه ، گروهی از دختران و زنان جوان با چشم پوشی از دلبستگی های دوران جوانی به یگان های مدافع زنان موسوم به «ی.پ.ژ» پیوسته اند تا از سرزمینشان دفاع کنند. آنها علاوه بر ایستادگی در برابر تهاجم نیروهای دولت اسلامی، همانطور که از نام گروهشان نیز پیداست، در این نبرد مدافع زنان هم هستند.
دلبرین دختر هفده ساله عرب که عضو شاخه زنان یگان های مدافع خلق می گوید: «من داوطلبانه به این یگان ها پیوستم. هدفم دفاع از کردها، عرب ها، مسیحیان و همه اتباع کشور است. من از کشورم و همه آنهایی که برای آن مبارزه می کنند، دفاع می کنم.»
دختران رزمنده جبهه خود را چندان متفاوت از مردان نمی دانند. آنها معتقدند تهدید به حدّی جدّی است که موظف اند در کنار مردان به دفاع بپردازند.
رُز فرمانده شاخه زنان در یگان های مدافع خلق می گوید: «در این نبرد، رزمندگانِ مرد با جسم و بدنشان می جنگند در حالی که زن ها از روح و حس برنامه ریزی خود کمک می گیرند. با آنکه خشونت و جنگ با طبیعت زن سازگار نیست اما آنها می دانند چه زمانی از سلاح استفاده کنند و به دفاعVer video "حضور زنان در خط مقدم نبرد با داعش در شمال سوریه"
اروپا، "سرزمین رویاهای" پناهجویان
اروپا نخستین مبدا پناهجویانی است که از جنگ خاورمیانه می گریزند. هزاران نفر از آنها تلاش می کنند تا از طریق مجارستان، کرواسی و صربستان خود را به اروپا برسانند.
امکان تحصیل، خدمات اجتماعی و سایر امکاناتی که اروپا بدون تبعیض برای همه شهروندان در نظر می گیرد از جمله دلایلی است که پناهجویان را به مهاجرت به این قاره تشویق می کند.
این پناهجویان به امید زندگی بهتر از جنگ و آشوب گریخته اند. عمران اختر، داوطلبی است که از پناهجویان به محض ورود به اروپا استقبال می کند. او می گوید: «من فقط تلاش می کنم به آنها اعتماد به نفس بدهم. ما به آنها می گوییم که در اروپا هستند، خطری تهدیدشان نمی کند و امنیت دارند و گذشته را فراموش کنند.»
با اینکه اغلب پناهجویان عرب زبان هستند اما تنها اندکی از آنها تمایل به مهاجرت به کشورهای عرب دارند. دلیل اصلی شاید تفاوت امکانات زندگی و آینده نامطئن در این کشورها، به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس است.
علی اهل بغداد است و قصد دارد به سوئد مهاجرت کند. او ادعا می کند که تمام زندگی اش را در عراق از دست داده است. وی در پاسخ به این سوال که چرا به کویت که به عراق نزدیکترVer video "اروپا، "سرزمین رویاهای" پناهجویان"
عملیات پیشمرگه ها علیه داعش برای آزاد کردن روستایی در جنوب کرکوک
پیشمرگه های کرد روز دوشنبه، برای بیرون راندن نیروهای داعش از روستای مریم بیک در استان کرکوک عملیات چند روزه ای را آغاز کردند. این عملیات با حمایت هوایی ائتلاف تحت رهبری آمریکا صورت گرفته است.
پیشمرگه ها با توجه به وجود خودروهایی در اطراف منطقه که احتمال دارد بمب گذاری شده باشد، وارد این روستا نشدند، اما بسیاری از خانواده ها در حال ترک منطقه اند.
روستای مریم بیک که در ۳۰ کیلومتری جنوب کرکوک قرار دارد و روستایی عرب نشین است، هفته گذشته به کنترل داعش در آمد. شبه نظامیان داعش همچنین یک ایستگاه کوچک نفت خام در جنوب غربی کرکوک را اشغال کردند.Ver video "عملیات پیشمرگه ها علیه داعش برای آزاد کردن روستایی در جنوب کرکوک"
افزایش قیمت نفت برنت در پی بالا گرفتن درگیریها در عراق و یمن
افزایش تنش و درگیریها در عراق و یمن موجب شده قیمت نفت روز دوشنبه با افزایش همراه باشد.
اعلام تصرف شهر رمادی در استان انبار عراق توسط داعش و از سرگیری بمباران یمن توسط نیروهای ائتلاف عرب به رهبری عربستان سعودی پس از ۵ روز آتش بس، نگرانی ها را نسبت به عرضه نفت برنت از منطقه خاورمیانه بالا برده است.
به همین دلیل، هر بشکه نفت برنت دریای شمال در بازار معاملات نفتی ۶۷ دلار و ۸۲ سنت مورد معامله قرار گرفته است.
از سوی دیگر کاهش روند بهره برداری از چاههای نفت ایالات متحده آمریکا نیز در روند صعودی قیمت نفت تاثیر داشته است.Ver video "افزایش قیمت نفت برنت در پی بالا گرفتن درگیریها در عراق و یمن"
حمله به نیروهای پلیس اسراییل در بیت المقدس
پنج نفر در جریان حمله مردی مسلح به سلاح سرد در بیت المقدس زخمی شدند. عامل این حمله ابتدا با خودرو بسوی نیروهای پلیس رفت و سپس با چاقو به آنها حمله ور شد.
وی یکی از ساکنان بیت المقدس شرقی و عرب تبار است. در جریان این حمله پلیس اسراییل بسوی او تیراندازی کرد.
سخنگوی پلیس اسراییل در اینباره گفت: “ این تروریست با عبور از پیاده رو به سوی پنج تن از نیروهای پلیس حمله ور شد. درست در همانجایی که چند ماه پیش شاهد حمله ای دیگر بودیم. وی در همان آغاز توسط نیروهای پلیس از پای در آمد.”
این حادثه در یک پست مرزی پلیس بین بیت المقدس شرقی و غربی رخ داد.Ver video "حمله به نیروهای پلیس اسراییل در بیت المقدس"
بازار بورس ریاض پذیرای سرمایه گذاران خارجی
بازار بورس ریاض در عربستان سعودی روز دوشنبه درهای خود را بر روی سرمایه گذاران خارجی گشود.
این رویکرد عربستان سعودی نسبت به معاملات بورس در این کشور از اراده آن برای ایجاد تنوع در تامین منابع مالی حکایت دارد.
حدود ۹۰ درصد درآمد عربستان از فروش نفت تامین می شود. کاهش شدید قیمت نفت از ۱۱۵ دلار در ازای هر بشکه در ماه ژوئن سال گذشته به حدود ۶۵ دلار در ماه ژوئن سال جاری نگرانی رهبران عربستان سعودی را در پی داشته است.
پیش از این تنها شرکتها و سرمایه گذاران فعال در عربستان و یا اعضای شورای همکاری کشورهای عرب خلیج فارس حق داشتند در بازار بورس ریاض فعالیت داشته باشند.Ver video "بازار بورس ریاض پذیرای سرمایه گذاران خارجی"
حمله هوایی به مواضع داعش در اطراف شهر کوبانی سوریه
ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا به مواضع داعش در اطراف شهر کوبانی سوریه در نزدیکی مرز ترکیه حمله هوایی کرد. شهر کوبانی در محاصره افراط گرایان داعش است و مبارزان پیش مرگه کرد از آن دفاع می کنند.
ائتلاف بین المللی متشکل از ۴۰ کشور جهان غرب و عرب در صدد تضعیف و نابودی داعش است که بخش بزرگی از شمالشرق سوریه و شمال عراق را در کنترل خود دارد.
جبهه النصره در سوریه، گروهی اسلامگرا و تندرو که رقیب داعش است حملات هوایی آمریکا و متحدانش در خاک عراق و سوریه را «جنگ علیه اسلام» خوانده است.
آمریکا تاکنون به جبهه النصره که علیه رژیم بشار اسد می جنگد حمله نکرده است.Ver video "حمله هوایی به مواضع داعش در اطراف شهر کوبانی سوریه"
اعتراض فلسطینی ها به مکان برگزاری جشنواره نور
فلسطینی های ساکن بیت المقدس عصر روز چهارشنبه در اعتراض به محل برگزاری جشن نور دست به اعتراض زدند.
معترضان برگزاری این جشنواره را در محله های عرب نشین و مسلمان نشین، اقدامی در راستای تحمیل فرهنگ یهودی بر مردمی با هویت عربی اسلامی می دانستند.
سربازان اسرائیلی سعی کردند با نارنجکهای بی حس کننده و بازداشت عاملان اعتراض ها، مردم را متفرق کنند.
از نظر فلسطینی ها محله های شرقی بیت المقدس جزئی از پایتخت دولتی خواهد بود که در آینده تشکیل خواهند داد. جوانان فلسطینی همزمان با جشنواره نور، برنامه هایی همچون رقص و پایکوبی برای کودکان فلسطینی ترتیب دادند.
جشنواره نور، یک رویداد فرهنگی است که هرساله برگزار می شود و توجه هزاران گردشگر را به این منطقه جلب می کند.Ver video "اعتراض فلسطینی ها به مکان برگزاری جشنواره نور"
بیت المقدس در پی زخمی شدن فعال اسرائیلی و کشته شدن یک فلسطینی ناآرام شد
بدنبال زخمی شدن یک فعال سیاسی راستگرای اسرائیلی در بیت المقدس و کشته شدن یک فلسطینی، شرق این شهر بار دیگر صحنه تنش و درگیری فلسطینیان و نیروهای امنیتی اسرائیل شد.
یهودا گلیک چهارشنبه شب به هنگام خروج از بنای یادبود مناخیم بگین، نخست وزیر سابق اسرائیل به ضرب گلوله مرد موتورسواری بشدت زخمی شد.
در این حادثه مهاجم موتورسوار که مظنون به سوء قصد و ترور، و عرب زبان توصیف می شود با شلیک پلیس اسرائیل کشته شد.
یهودا گلیک، متولد آمریکا و از چهره های برجسته گروهی از اسرائیلی ها است که خواهان دسترسی بیشتر یهودیان به مسجدالاقصی، حریم و ابنیه مقدس پیرامون آن هستند. وی همچنین، راهنمای گروه های یهودی در زیارت از این اماکن می باشد.
اوضاع در کرانه باختری رود اردن و شرق بیت المقدس پس از جنگ ۵۰ روز در غزه و تنش های اخیر بین فلسطینیان و اسرائیلی ها، بار دیگر ملتهب شده است.Ver video "بیت المقدس در پی زخمی شدن فعال اسرائیلی و کشته شدن یک فلسطینی ناآرام شد"
حمله هوایی عربستان به یمن شدت گرفت
حملات هوایی ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی به پایتخت یمن در روز جمعه ادامه یافت.
جنگنده های ائتلاف عرب، چندین مرکز نظامی و تاسیسات تحت کنترل نظامیان حامی علی عبدالله صالح، رییس جمهوری سابق یمن و شبه نظامیان حوثی را بمباران کردند.
در همین حال، پارلمان پاکستان روز جمعه با درخواست عربستان برای مشارکت این کشور در عملیات نظامی در یمن مخالفت کرد.
براساس تازه ترین آمار سازمان ملل متحد از آغاز حمله عربستان به یمن از دو هفته پیش تا به حال، بیش از پانصد نفر جان خود را از دست داده اند.
برای کمک به آسیب دیدگان این جنگ، روز جمعه دو فروند هواپیمای کمیته بین المللی صلیب سرخ و صندوق کودکان سازمان ملل متحد، یونیسف در صنعا به زمین نشستند.
کمبود سوخت، آب و مواد غذایی در پایتخت یمن به سطح بحرانی رسیده است.
سازمان های غیردولتی درباره احتمال بروز فاجعه انسانی در این کشور هشدار داده اند.Ver video "حمله هوایی عربستان به یمن شدت گرفت"
انتشار ویدئویی از درگیریها میان مخالفان اسد و نظامیان دولتی در جنوب سوریه
ریف دمشق، استان جنوبی سوریه شاهد یکی از شدیدترین درگیریها میان مخالفان اسد و نظامیان دولتی بود.
گروه شهدا الاسلام، ویدئویی روی شبکه های اجتماعی قرار داده که در صورت صحت نشان از پیشروی مخالفان در این منطقه جنوبی سوریه دارد.
مردانی که در این ویدئو می بینیم خود را اعضای گروه شهدای اسلام، یکی از گروههای مخالف بشار اسد می دانند.
اعضای این گروه هرگونه ارتباط با داعش را رد کرده می گوید هدف نهایی اش سقوط دولت اسد در سوریه است. آنها خود را یکی از متحدان اصلی جبهه النصره، جهادگرانی می دانند که قدرت را در شمال و شرق سوریه به داعش واگذار کرده اند و تنها می توانند در جنوب و جنوب غربی این کشور ابراز قدرت کنند.
رهبران جبهه النصره می خواهند تمامی گروههای مخالف اسد را گردهم آورند و اعتماد دوباره برخی از کشورهای عرب مخالف بشار اسد را جلب کنند.Ver video "انتشار ویدئویی از درگیریها میان مخالفان اسد و نظامیان دولتی در جنوب سوریه"
ترکیه بار دیگر هدف حملات مسلحانه قرار گرفت
انفجار بمبی در مسیر یک کاروان گشتی های ترکیه در منطقه «پرواری» در نزدیکی شهر سیرت، سبب کشته شدن هشت سرباز شد. این انفجار که به شبه نظامیان گروه پ کا کا نسبت داده می شود، خونبارترین حمله به ارتش ترکیه از زمان آغاز حملات این کشور به شبه نظامیان کرد بوده است.
شهر سیرت در جنوب شرقی ترکیه واقع شده و اقلیت بزرگی از کردها و عرب ها در آن زندگی می کنند.
روز چهارشنبه اندکی پیش از این انفجار، مأموران پلیس در نزدیکی کاخ عثمانی «دلمه باغچه» در مرکز استانبول هدف شلیک تفنگ قرار گرفتند. روزنامه حریت ترکیه نوشت این حادثه هیچ تلفاتی نداشته و دو نفر که در این حمله شرکت داشتند دستگیر شده اند.
دفتر منطقه ای نخست وزیر ترکیه در شهر استانبول، در کاخ دلمه باغچه قرار دارد.
در خشونت های ۴۴ روز اخیر در ترکیه تاکنون ۵۵ نیروی امنیتی کشته شده اند.Ver video "ترکیه بار دیگر هدف حملات مسلحانه قرار گرفت"
مرز شمالی یمن صحنه بمباران جنگنده های ائتلاف
مرز شمالی یمن پنجشنبه شب شاهد بمباران جنگنده های نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان سعودی بود.
از این حمله هوایی به عنوان یکی از بزرگترین حملات صورت علیه حوثی ها طی شش هفته اخیر یاد می شود. برخی از گزارش ها از کشته شدن ده ها تن از شورشیان شیعه مذهب خبر می دهد.
در این حملات هوایی شبانه مواضع حوثی ها در عدن نیز هدف قرار گرفته شد. در همین حال درگیری شبه نظامیان حامی رئیس جمهوری تبعیدی بر سر کنترل فرودگاه این شهر نیز ادامه یافت. در تعز نیز در پی هفته های متمادی نبرد خیابانی شهروندان با کمبود موادغذایی، سوخت و آب آشامیدنی رو به رو شده اند.
نبرد مسلحانه حوثی ها علیه دولت مرکزی و حمله ارتش ائتلاف کشورهای عرب، سبب شده تا 300 هزار تن از یمن بگریزند. بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، تاکنون هزار و 200 تن جان خود را از دست داده و بیش از 4 هزار تن نیز مجروح شده اند.Ver video "مرز شمالی یمن صحنه بمباران جنگنده های ائتلاف"
ترکیه: حیات بومدین به سوریه رفته است
حیات بومدین، مظنون به شرکت در گروگان گیری فروشگاهی در پورت دو ونسن، پنج روز پیش از این واقعه تروریستی در ترکیه بوده است.
در ویدئوی منتشر شده، حیات بومدین در برابر گیشه کنترل گذرنامه فرودگاه استانبول به همراه مردی که هویتش مهدی صبری بالحسین شناسایی شده دیده می شود.
به گفته مقامات ترکیه این دختر ۲۶ساله پس از ترک فرانسه، روز دوم ژانویه از مادرید پایتخت اسپانیا به استانبول سفر می کند. سپس حیات بومدین هشتم ژانویه مرز زمینی این کشور را به سوی سوریه ترک کرده است.
دستگاه امنیتی فرانسه در جستجوی این دختر عرب تبار است که از آن به عنوان شریک زندگی امدی کولیبالی، تروریست کشته شده در گروگان گیری فروشگاه موادغذایی یهودیان یاد می شود.
امدی کولیبالی در ویدئویی که پس از کشته شدنش منتشر شد مسئولیت کشتن یک افسر پلیس زن را در پاریس برعهده گرفته و به «دولت اسلامی» مشهور به داعش ابراز وفاداری می کند.Ver video "ترکیه: حیات بومدین به سوریه رفته است"
نتانیاهو: طرح فلسطین مستقل باعث وخامت اوضاع منطقه می شود
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در رم ایتالیا، حمایت برخی از کشورهای اروپایی از طرح تشکیل کشور فلسطین مستقل و تحمیل آن را باعث بدتر شدن اوضاع منطقه دانست.
وی در دیدار روز دوشنبۀ خود با جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا در رم، همچنین تحمیل این طرح به اسرائیل را باعث به مخاطره انداختن اسرائیل دانست و به همین دلیل آن را مردود خواند.
مقامات فلسطینی درصدند روز چهارشنبه طرحی را به سازمان ملل متحد ارائه کنند تا بر اساس آن به اسرائیل دو سال مهلت داده شود تا در راستای تشکیل کشور مستقل فلسطین از سرزمینهای اشغالی فلسطینیان عقب نشینی کند.
آقای کری امروز در همین خصوص در لندن با نبیل العربی، دبیرکل اتحادیه عرب و نیز صائب عریقات، مذاکره کننده ارشد تشکیلات خودگردان فلسطین دیدار می کند.
آمریکا بطور سنتی در شورای امنیت سازمان ملل متحد و در حمایت از اسرائیل قعطنامه های منافی منافع اسرائیل را وتو کرده است.Ver video "نتانیاهو: طرح فلسطین مستقل باعث وخامت اوضاع منطقه می شود"
ناپدید شدن دو اسراییلی در نوار غزه
به گفته رسانه های اسراییلی، دو اسراییلی که یکی از آنها اصلیت اتیوپیایی و دیگر عرب تبار است، بدست گروههای تندرو در نوار غزه ربوده شده اند.
همزمان حسن یوسف، فرمانده یکی از گروههای اسلامی تندرو در غزه خواستار آزادی زندانیان سیاسی فلسطینی در ازای آزادی یکی از دو اسراییلی ناپدید شده است.
این دو اسراییلی از اهالی شهر اشکلون هستند و پدر آوراهام منجیستو، یکی از افراد ناپدید شده می گوید که امیدوار است به لطف خدا تا فرزندش به خانه بازگردد.
شهردار اشکلون درباره خانواده این دو فرد ناپدید شده می گوید:” آنها از خانواده های بی دردسری می آیند، خانواده هایی که پیشنیه بسیار خوبی در این شهر دارند، خوشرو و کم حرف هستند و درک این موضوع که اعضای این خانواده ربوده شوند بسیار مشکل است.”
حماس اعلام کرده است که در صورت آزادی زندانیان سیاسی فلسطینی، آوراهام منجیستو یکی از گروگانها در صحت و سلامت کامل از گذرگاه مشترک غزه با مصر آزاد خواهد شد.Ver video "ناپدید شدن دو اسراییلی در نوار غزه"
رقبای اصلی انتخابات تونس برای دور دوم آماده می شوند
دو حزب اصلی تونس پس از رقابت روز یکشنبه در انتخابات ریاست جمهوری،خود را برای دور دوم آماده می کنند.
در فاصله کوتاهی از پایان مهلت اخذ رای، دو حزب رقیب اعلام کردند شواهد حاکی است که باید ماه آینده در دور دوم انتخابات این زور آزمایی سیاسی را ادامه دهند. منصف المرزوقی، رئیس جمهوری کنونی این کشور در رقابتی نفسگیر، در برابر باجی قائد السبسی 87 ساله و نامزد سکولارها از حزب حرکت ندا تونس قرار دارد.
محسن مزروق، از ستاد باجی قائد السبسی گفت: «او بر اساس نتایج پارلمانی با فاصله زیادی در این رقابت اول است. ما می خواهیم از مردم تونس برای اعتمادشان تشکر کنیم.»
همزمان با برپایی دور نخست انتخابات، شماری از مخالفان رئیس جمهوری در شهر سوسه، زادگاه وی به تظاهرات پرداختند. این نخستین انتخابات مستقیم و آزاد ریاست جمهوری در تونس پس از سرنگونی زین العابدین بن علی در دوران موسوم به «بهار عرب» است.
Ver video "رقبای اصلی انتخابات تونس برای دور دوم آماده می شوند"
فعالان: ریاض علی نمر را گردن نزند و به صلیب نکشد
فعالان حقوق بشر و سازمان ملل متحد از ریاض خواستند تا از اجرای حکم اعدام علی نمر جوانی که در جریان تظاهرات دموکراسی خواهی سال ۲۰۱۲ میلادی عربستان سعودی دستگیر شد صرف نظر شود.
بر اساس حکم صادره علی نمر که در زمان دستگیری ۱۷ ساله بوده است، گردن زده شده و سپس پیکرش به صلیب کشیده خواهد شد.
فعالان، صدور چنین حکم مجازات برای علی، برادرزاده شیخ نمر یکی از رهبران شیعیان عربستان را سیاسی می دانند، مجازاتی به گفته فعالان، سعودی ها می خواهند تا درس عبرتی برای دیگر معترضان شود.
علی نمر از استان شیعه نشین و نفت خیز القطیف واقع در ساحل شرقی عربستان است، استانی که بدنبال آغاز انقلاب های موسوم به بهار عرب ناآرام و شاهد اعتراضات گاه و بیگاه شیعیان بوده است.
شیعیان این استان علیه آنچه که آن را بی عدالتی، نابرابری و سرکوب و تبعیض رژیم آل سعود علیه خود می نامند معترض هستند.
تنها راه باقیمانده برای نجات علی نمر فرمان عفو پادشاه عربستان است.Ver video "فعالان: ریاض علی نمر را گردن نزند و به صلیب نکشد"
حوثی ها آتش بس موقت را پذیرفتند
شورشیان شیعه مذهب یمن مشهور به حوثی ها با طرح آتش بس پیشنهادی عربستان سعودی موافقت کردند. این آتش بس به مدت پنج روز و از سه شنبه برابر با دوازدهم مه آغاز می شود.
در نخستین ساعات امروز منطقه محل سکونت علی عبدالله صالح، رئیس جمهوری پیشین یمن در صنعا بمباران شد. گزارش ها حاکی است که وی و اعضای خانواده اش از سه حمله هوایی صورت گرفته جان به در برده اند.
در همین حال قرار است یک کشتی ایرانی حامل محموله ای به وزن ۲هزار ۵۰۰ تن و ۴۰ سرنشین بعدازظهر یکشنبه بندرعباس را به قصد بندر الحدیده یمن ترک کند.
پس از شورش مسلحانه حوثی ها و به دست گرفتن کنترل پایتخت، ائتلاف کشورهای عرب به رهبری عربستان سعودی حملات هوایی را علیه مواضع این گروه آغاز کرد.
این حملات تاکنون جان بیش از هزار و ۳۰۰ را گرفته است و نگرانی آن وجود دارد که ۸۰ درصد جمعیت این کشور دچار قحطی مواد غذایی شوند.Ver video "حوثی ها آتش بس موقت را پذیرفتند"
ادامه حملات هوایی علیه حوثی ها در یمن
حملات هوایی علیه حوثی ها در یمن برای چهارمین شب متوالی ادامه یافت. جنگنده های نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان سعودی، یکشنبه شب، مواضع حوثی ها را در اطراف شهر عدن بمباران کردند. عدن یکی از مهمترین بنادر یمن در جنوب این کشور است.
مقامات عربستان و اتحادیه عرب تاکید کرده اند که حملات هوایی تا زمانی عقب نشینی کامل حوثی ها ادامه خواهد یافت.
عادل الجُبیر، سفیر عربستان سعودی در ایالات متحده آمریکا با اشاره به اینکه حودثی ها به تعهدات خود پایبند نبودند و به این دلیل حملات هوایی آغاز شد، گفت: «چاره دیگری نداشتیم. هم ما هم یمنی ها سعی کردیم که از این اقدام پیشگیری کنیم. دقیقا ۶۷ توافقنامه با حودثی ها به امضا رسید که توسط آنها زیر پا گذاشته شد. آنها به پیشروی های خود ادامه دادند و وقتی که دیگر در یک قدمی تصرف شهر عدن و مقر ریاست جمهوری بودند ما مجبور شدیم وارد عمل شویم.»
گزارش شده است که طی چهار روز اخیر دست کم یکصد تن در جریان درگیری بین نیروهای هوادار و مخالف حوثی ها در اطراف شهر عدن کشته شده اند.Ver video "ادامه حملات هوایی علیه حوثی ها در یمن"
جشن عید فطر و نماز جماعت در بسیاری از کشورهای مسلمان
روز جمعه، در بسیاری از کشورهای مسلمان پایان ماه رمضان و عید فطر جشن گرفته شد.
دهها هزار فلسطینی نماز عید فطر را در مسجد الاقصی، سومین شهر مقدس مسلمانان به جا آوردند. یکی از اهالی بیت المقدس می گوید:” انشاالله سال دیگر عید داریم. انشاالله عید آینده امت اسلام به پیروزی می رسد و فلسطینی ها و عرب ها متحد می شوند.”
در غزه هزاران نفر در انتظار نماز جماعتی بودند که اسماعیل هنیه، رهبر حماس در آن شرکت می کرد.
در اردن، پناهجویان سوری در اردوگاه الزعتری عید را جشن می گیرند. یک شهروند سوریه که دو سال پیش از درعا به اردن آمده است، می گوید: “به خدا قسم، در این عید احساس می کنیم خیلی از خانواده هایمان دوریم، از بچه هایمان و کشورمان دور مانده ایم.”
مسلمانان مصری نیز پایان ماه مبارک رمضان را جشن گرفتند و در نماز جماعت بزرگی شرکت کردند.
برخی از کشورها مانند ایران، عراق و افغانستان باید تا روز شنبه برای پایان روزه و جشن عید فطر صبر کنند.Ver video "جشن عید فطر و نماز جماعت در بسیاری از کشورهای مسلمان"
رقابت تنگاتنگ هرتزوگ و نتانیاهو در انتخابات پارلمانی اسرائیل
روز سه شنبه، ۱۷ ماه مارس در اسرائیل روز برگزاری انتخابات پارلمانی است. در این دور از انتخابات، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر فعلی و رهبر حزب راستگرای لیکود، سیاستمدار کهنه کار، با سابقه کماندویی که از خود چهرۀ رهبری مصم و مدافع سرسخت یهودیان و محافظت از امنیت آنان را به نمایش گذاشته است به مصاف اسحاق هرتزوگ می رود.
آقای هرتزوگ رهبر حزب کارگر با سابقۀ جاسوی الکترونیکی و مواضع معتدل تر در عرصه سیاست خارجی که به همراه تسیپی لیونی، وزیر امور خارجه سابق، ائتلاف اتحاد صهیونیست را تشکیل داده، اصلی ترین رقیب آقای نتانیاهوست.
اسحاق هرتزوگ مخالف سرسخت سخنرانی جنجالی آقای نتانیاهو در کنگره آمریکا بود، سخنرانی ای که هدفش جلب همراهی سناتورهای جمهوریخواه و مهرو موم کردن برنامه های هسته ای ایران بود.
نظرسنجی های روزنامه هارتص حاکی است ائتلاف «اتحاد صهیونیست» آقای هرتزوگ چهار کرسی بیشتر از حزب لیکود بدست خواهد آورد.
اما در کنار ائتلاف احزاب عرب، کسی که احتمالا نتیجه انتخابات پارلمانی را به نفع یکی از دو بازیگر اصلی تغییر خواهد داد، موشه کاهلون، وزیر ارتباطات سابق از حزب لیکود است، مردی که با کمVer video "رقابت تنگاتنگ هرتزوگ و نتانیاهو در انتخابات پارلمانی اسرائیل"
آتش زدن خانه یک فلسطینی توسط مهاجران یهودی
مراسم تشییع پیکر یک جوان فلسطینی که توسط نظامیان اسراییل کشته شده بود با حضور صدها نفر برگزار شد.
به گفته ارتش اسراییل این جوان سی و دو ساله پس از نزدیک شدن به میله های مرزی در نوار غزه و در پی عدم توجه به اخطار نظامیان هدف قرار گرفت.
صدها نفر در مراسم تدفین این فرد شرکت کرده بودند و شعارهایی علیه اسراییل سر می دادند.
همزمان، مهاجران یهودی در منطقه اشغالی کرانه باختری رود اردن منزل یکی از اهالی را به آتش کشیدند.
مهاجمان همچنین روی دیوار های این خانه نوشته بودند: «مرگ بر عرب ها».
یکی از همسایگان این خانه که در مهار آتش کمک کرد می گوید: «کسی با من تلفنی تماس گرفت و گفت که مهاجران وارد روستا شدند من با پسرم به طرف خانه رفتم، به محض اینکه آنجا رسیدیم مهاجمان فرار کردند. آنها خانه را آتش زدند و خسارت به بار آوردند.»
خشونت ها در کرانه باختری در هفته های اخیر شدت گرفته است.
پیش تر نیز چندین حمله از سوی فلسطینی ها علیه شهروندان اسراییل انجام شده بود.Ver video "آتش زدن خانه یک فلسطینی توسط مهاجران یهودی"
واکنشها به مرگ خلبان اردنی در خیابانهای امان، پایتخت اردن
سوزاندن خلبان اردنی بدست گروه داعش با واکنشهای شدیدی در جهان عرب خصوصا امان، پایتخت اردن مواجه شده است.
همکار ما در این شهر موفق شد با چند تن از شهروندان درباره کشته شدن معاذ کساسبه، خلبان اردنی گفتگو کند.
یکی از شهروندان اردنی می گوید: “امروز همه اردن معاذ کساسبه است، ما انتقام خون او را بزودی می گیریم. انتقام خون تمامی مسلمانان که داعش آنها را قربانی کرده است، آنها ادعای مسلمانی دارند اما از اسلام دورند.”
یک پایتخت نشین اردنی می گوید: “دردمندم، نه تنها بخاطر خلبانمان، بلکه برای تمام اتفاقاتی که در منطقه می افتد. برای تمامی قربانیان این گروه تروریستی.”
دولت اردن در واکنش به کشته شدن این خلبان ساجده ریشاوی، یکی از اعضای القاعده اهل عراق و یک عراقی دیگر را اعدام کرد.
همکار ما می گوید: “ خشم و انزجار از مرگ این خلبان در خیابانهای پایتخت اردن موج می زند و بسیاری انتظار انتقام سخت دولت را دارند. انتظاری که بی ربط به سخنان ملک عبدالله مبنی بر اقدام به جنگی بی رحمانه علیه داعش نخواهد داشت.”Ver video "واکنشها به مرگ خلبان اردنی در خیابانهای امان، پایتخت اردن"
آلودگی صوتی خودروهای لوکس در لندن
شهرداری لندن برای آمد و شد خودروهای لوکس در اطراف محله اعیان نشین نایتسبریج محدودیت هایی را به اجرا گذاشته است. دلیل اعمال این محدودیت ها، ایجاد آلودگی صوتی در هنگام جولان دادن این خودروها در خیابان به ویژه در ساعات پایانی شب اعلام شده است.
یکی از ساکنان این محله می گوید: «مشکل اصلی ما شب هاست، یعنی زمانی که اینها طول خیابان اسلون و جاهای دیگر را بالا و پایین می روند، خودروهای پرسرعت شان را نمایش می دهند، سر و صدای وحشتناک درمی آورند و نمی گذارند بخوابیم.»
ریاض عزاوی عراقی که قهرمان ورزش بوکس و صاحب یک فراری طلایی است، می گوید: «من کاملا با این تصمیم موافقم چون اصلا باید همین طور باشد. بعضی از رانندگان این خودروها، بقیه را هم خراب می کنند. ما اینجا رانندگی می کنیم، چون دوست داریم. مردم هم عکس می گیرند، چون خوششان می آید.»
بیشتر صاحبان این خودروهای گران قیمت، از بوگاتی فرانسوی گرفته تا رولز رویس انگلیسی و لامبورگینی ایتالیایی، از ثروتمندان کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس هستند.Ver video "آلودگی صوتی خودروهای لوکس در لندن"
برگزاری مراسم دهمین سالگرد مرگ یاسر عرفات در قاهره
فلسطینیان مقیم قاهره با برپایی مراسمی که با رقص و آواز نیز همراه بود، دهمین سالگرد درگذشت قهرمان ملی خود، یاسر عرفات را گرامی داشتند.
مرگ مشکوک رهبر سابق تشکیلات خودگردان فلسطین، در سالهای گذشته با گزارشهایی مبنی بر توطئه برای کشتن او همراه بوده است.
تعدادی از سیاستمداران فلسطینی و جهان عرب نیز در این مراسم حضور داشتند.
ناصر القدوه، مدیر موسسه عرفات با بیان این که مردم فلسطین امروز همچنان غیبت یاسر عرفات را در میان خود احساس می کنند، گفت: “مردم همچنین خواستار الهام گیری از میراث یاسر عرفات و ادامه رویکرد او هستند.”
بمباران منازل رهبران جنبش فتح در روزهای اخیر در نوار غزه که بنظر می رسد توسط حماس صورت گرفته باشد، مانع برگزاری این مراسم در این منطقه شده است.
محمد شیخ ابراهیم، خبرنگار یورونیوز در قاهره هم می گوید: “مردم فلسطین در دهمین سالگرد مرگ یاسر عرفات خواهان برقراری عدالت جهانی برای ایجاد کشورشان هستند. آنها همچنین امیدوارند که برقراری یک صلح جدی امکان برگزاری چنین مراسمی در غزه را نیز فراهم کند.”Ver video "برگزاری مراسم دهمین سالگرد مرگ یاسر عرفات در قاهره"
مردم اسرائیل دولت جدیدشان را انتخاب می کنند
تنها دو سال پس از انتخابات در اسرائیل، سقوط دولت ائتلافی بنجامین ناتان یاهو در ماه دسامبر، مردم این کشور را بار دیگر بپای صندقهای رای می برد.
آقای ناتان یاهو دوتن از وزرای کابینه اش را بخاطر انتقاد از لایحه ای که اسرائیل را “کشور یهودی” نامگذاری می کرد، از کار برکنار کرد.
مخالفان این لایحه معتقدند که این امر شهروندان عرب اسرائیل را که بیست درصد جمعیت را تشکیل می دهند، ناراضی می کند و نیز اقدامی غیردموکراتیک است.
همه پرسی ها حاکی از آنستکه حزب لیکود آقای ناتان یاهو محبویتش را در میان مردم از دست می دهد.
سرسخت ترین رقبای او رهبران حزب کارگر، اسحاق هرتزوگ و زیپی لیونی هستند. آنها می گویند نخست وزیر از پرداختن به مشکلات اقتصادی و اجتماعی کشور بویژه افزایش قیمتها، عاجز بوده است.
از آن گذشته، حزب کارگر قصد دارد بار دیگر روند صلح خاور میانه را احیاء کرده باب مذاکره با فلسطینیان را بگشاید.
با سه دوره نخست وزیری، آقای ناتان یاهو، در بیست و پنج سال گذشته، شخصیتی مهم در عرصه سیاسی اسرائیل بوده است.
او اخیرا در گرماگرم مبارزات انتخاباتیش، به کنگره آمریکا درمورد هرگونه معامله و توافقVer video "مردم اسرائیل دولت جدیدشان را انتخاب می کنند"
ظریف: گفتگوها در یمن باید بدون مشارکت قدرتهای خارجی باشد
از زمان آغاز بحران در یمن، کشورهای عضو اتحادیۀ عرب و همچنین قدرتهای غربی ایران را متهم به حمایت از حوثی های شیعه می کنند. ایران این اتهام را رد می کند و مقامات این کشور، تاکید می کنند که بحران یمن یک مسالۀ داخلی است.
محمد جواد ظریف، وزیر خارجۀ ایران با بیان این مطلب در گفتگویی با یورونیوز، گفت: «باید بین گروههای مختلف یمنی گفتگو شود. گفتگویی که با مشارکت یمنی ها صورت بگیرد. دیگران نباید در این گفتگوها مشارکت کنند. این گفتگوها نه مذاکره بین یمنی ها و کشورهای خارجی است و نه مذاکره میان کشورهای خارجی با یکدیگر. قدرت های خارجی نباید شرطی برای آیندۀ یمن تعیین کنند و وارد این مذاکرات هم نشوند. باید مذاکرات میان گروههای مختلف یمنی را تسهیل کنیم و ما برای اینکار آماده هستیم.»
عربستان سعودی ائتلافی را از یکماه پیش و با مشارکت ده کشور منطقه بمنظور بمباران مواضع حوثی ها و نیروهای نظامی طرفدار علی عبدالله صالح رییس جمهوری سابق این کشور آغاز کرده است. اعضای این ائتلاف و کشورهای غرب، ایران را به حمایت از حوثی های شیعه متهم می کنند. احتمال تبدیل این بمباران ها به جنگ زمینی میان این ائتلاف و حوثیVer video "ظریف: گفتگوها در یمن باید بدون مشارکت قدرتهای خارجی باشد"
بحران سوریه و شکاف رهبران جهان در سازمان ملل متحد
دیدار و سخنرانی رهبران کشورهای جهان در هفتادمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، برغم اظهارات امیدوارانه آنها، نشان از فقدان ارادۀ جمعی و مشترک آنان در حل خشونت های جاری خاورمیانه، خصوصا سوریه دارد.
بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد می گوید بدون اتفاق نظر و سازش پنج کشور ترکیه، آمریکا، روسیه، عربستان سعودی و ایران، انتظار یافتن راه حلی برای بحران سوریه بی ثمر است.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه هم که سال گذشته شبه جزیره کریمه اوکراین را به خاک خود ضمیمه کرد نسبت به یافتن زمینۀ مشترک با ترکیه و شرکای عرب اروپایی روسیه در نبرد علیه تروریسم اظهار امیدواری کرد.
وی همچنین عدم همکاری با دولت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه را اشتباهی بزرگ خواند چرا که به گفته وی عملا «هیچ کس به جز دولت و ارتش سوریه شجاعانه با داعش و ترویست ها نمی جنگد.»
وی با اعلام این که روسیه ممکن است در حملات هوایی علیه داعش به ائتلاف کشورهای غربی و عربی بپوندد پیاده کردن نیروی نظامی روس در خاک سوریه را مردود دانست.
از سوی دیگر آمریکا و فرانسه با هر راه حلی برای بحران سوریه با حضور بشار اسد مخالفت می ورزند.
بVer video "بحران سوریه و شکاف رهبران جهان در سازمان ملل متحد"
نگاهی به دو فیلم جشنواره «سینمای جنوب»
پانزدهمین دوره جشنواره «سینمای جنوب» در «انستیتو لومیر» شهر لیون برگزار شد. در این جشنواره که به سینمای فیلمسازان عرب زبان کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا اختصاص دارد، سینماگران و بازیگرانی فیلمها نیز حضور داشتند. عاهد الکلاس، خبرنگار یورونیوز گزارشی از دو فیلم این جشنواره تهیه کرده است.
فیلم مصری «القط» یکی از ۹ فیلمی بود که در فستیوال امسال به نمایش درآمد. داستان فیلم درباره مردی به نام «القط» است که با قاچاقچیان اعضای بدن کودکان مبارزه می کند. وی برای انتقامجویی از کسانی که دخترش را ربوده اند ، دست به این کارمی زند، و بعد این مبارزه او را درگیر یک جنگ درونی با خود می کند: «القط» نگران است که مانند دشمنانش تبدیل به فردی جنایتکار شود.
عمرو واکد، بازیگر مصری نقش “القط” را بازی می کند، وی همچنین تهییه کننده این فیلم است. از نظر
وی، کودکان زاغه نشینهای قاهره پدیده ای نگران کننده است. واکد می گوید: «مدتی پیش، مطلبی خواندم مربوط به کشف اعضای قطعه قطعه شده بدن یک کودک در زباله ها. از اینکه چنین چیزی می تواند در واقعیت وجود داشته باشد، شوکه شده بودم.»
ابراهيم البطوط، نویسنده فیلمنVer video "نگاهی به دو فیلم جشنواره «سینمای جنوب»"
آزادی سه تن از فعالان بازداشت شدۀ قایق حامل کمک برای غزه
فعالان طرفدار حقوق فلسطینیان که در قایق سوئدی ماریان بودند روز دوشنبه توسط نیروی دریایی اسرائیل به بندر اشدود و از آنجا به زندان گیوون در شهر رام الله منتقل شدند.
اطلاع دقیقی از شمار فعالان در بازداشت در دست نیست اما سه تن از آنها صبح روز سه شنبه آزاد شدند.
این سه نفر یک شهروند اسپانیا به نام آنا میراندا، منصف المرزوقی، رئیس جمهوری سابق تونس و باسل غطاس، نماینده عرب در مجلس سنای اسرائیل بودند. آنا میراندا و منصف المرزوقی بلافاصله پس از آزادی به فرودگاه تل آویو منتقل و از این کشور اخراج شدند.
لوییز کاربایو خبرنگار یورونیوز در بندر اشدود می گوید: «پس از متوقف کردن سومین قایق حامل کمکهای بشردوستانه عازم غزه، اسرائیل از حداکثر اختیاراتش استفاده می کند تا از وقوع هرگونه حادثه دیپلماتیک جلوگیری کند. دولت بنیامین نتانیاهو می خواهد به هر قیمتی از قرار گرفتن در معرض رسانه ها جلوگیری کند زیرا این کار آثار منفی برای این کشور به همراه خواهد داشت مانند آنچه در زمان توقیف کشتی ماوی مرمره در سال ۲۰۱۰ میلادی روی داد. تل آویو می گوید که این کشور همچنان به محاصره دریایی غزه ادامه خواهد داد.»
ایVer video "آزادی سه تن از فعالان بازداشت شدۀ قایق حامل کمک برای غزه"
علی عبدالله صالح متحد حوثی ها: دست صلح را به سوی رژیم عربستان دراز می کنیم
ده ها هزار نفر از حامیان علی عبدالله صالح، رئیس جمهور پیشین یمن، و به دنبال آنها حوثی ها، شنبه ٢۶ مارس در اولین سالگرد مداخله نظامی عربستان سعودی تظاهرات کردند و حملات ائتلافی را که ریاض آن را رهبری می کند، محکوم کردند.
آقای صالح که در بین حامیانش در صنعا، پایتخت حاضر شده بود گفت: « از همین مکان، از میدان صبعین، دست صلح و شجاعت را به سوی رژیم عربستان برای گفتگوی بی واسطه دراز می کنیم، بدون این که نیازی به رجوع به شورای امنیت سازمان ملل متحد باشد که قادر به حل هیچ چیزی نیست.»
علی عبدالله صالح، رئیس جمهور سابق یمن که با شبه نظامیان حوثی متحد شده و علیه نیروهای عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهوری مورد حمایت عربستان می جنگد به هنگام قیام یمنی ها در بهار عرب زخمی شده و به ریاض پناه آورده بود.
هنگامی که ده ها هزار یمنی در صنعا شعار «علیه تهاجم سعودی متحدیم» را سر می دادند جت های جنگی نیروهای ائتلاف با پرواز بر فراز صنعا دیوار صوتی را شکستند.
از آغاز مداخله نظامی عربستان و متحدانش در یمن بیش از ۶ هزار نفر کشته شده اند.Ver video "علی عبدالله صالح متحد حوثی ها: دست صلح را به سوی رژیم عربستان دراز می کنیم"
بمباران مواضع حوثی ها در یمن ادامه می یابد
حمله هوایی علیه مواضع حوثی ها با وجود اعلام پایان عملیات نظامی از سوی عربستان سعودی، چهارشنبه شب ادامه یافت.
جنگنده های ارتش ائتلاف کشورهای عرب به رهبری ریاض، علاوه بر حمله چهارشنبه شب به حومه صنعا، تعز و یریم شماری از روستاهای شمالی شهر عدن را نیز بامداد پنجشنبه بمباران کردند.
عادل الجوبیر، سفیر عربستان سعودی در ایالات متحده آمریکا روز چهارشنبه در نشستی خبری در واشینگتن اعلام کرد: «حوثی ها نباید دچار توهم باشند؛ ما به استفاده از نیروی نظامی ادامه می دهیم تا آنان را در تصرف یمن بواسطه اقدامات تهاجمی متوقف کنیم.»
از سوی دیگر آش کارتر، وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا روز چهارشنبه ابراز نگرانی کرد که ایران به یمن تسلیحات پیشرفته منتقل کند. وی گفت: «ما از ایران خواسته ایم که با ارسال تسلیحات به بالاگرفتن شعله های این آتش دامن نزد.» واشینگتن به تازگی چند فروند ناو از جمله ناو هواپیمابر تئودور روزولت را به سوی سواحل یمن اعزام کرده است.
ادامه حمله نظامی علیه حوثی ها در حالی است که سردار محمدرضا نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین با انتشار پیامی سرگشاده به سید عبدالملک بدرالدین رهبر انصVer video "بمباران مواضع حوثی ها در یمن ادامه می یابد"
اسرائیل؛ احتمال شکست نتانیاهو بر اساس نتایج نظرسنجی ها
با نزدیک شدن به انتخابات روز سه شنبه اسرائیل، نظرسنجی های منتشر شده گویای آنست که ائتلاف «اتحاد صهیونیست» با کسب چهار کرسی بالاتر از حزب لیکود خواهد ایستاد.
همچنین دهها هزار نفر از مردم اسرائیل و گروههای مخالف دولت نتانیاهو هفته گذشته، با شعار«اسرائیل خواهان تغییر است» در تل آویو دست به اعتراض زده اند.
یکی از شهروندان تل آویو پایتخت اسرائیل می گوید: «نتانیاهو دیگر قادر به انجام کاری نیست، ما به یک انقلاب نیاز داریم، انقلابی که با شرایط کنونی هماهنگ باشد.»
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل با هشدار به رای دهندگانی که نمی خواهند از حزب او حمایت کنند می گوید: «من واقعا نگرانم. به نظر من هر کسی که این شکاف را ببیند، می فهمد که فقط سه روز برای پر کردن آن وقت داریم، در غیر این صورت لیونی و بوجی (اسحاق هرتزوگ) در اینجا، در اسرائیل و با حمایت عرب ها نخست وزیر خواهند شد.»
مردم در تجمعات خود خواهان تغییر در اولویت های دولت اسرائیل و توجه بیشتر به مسائلی همانند مسکن، بهداشت و هزینه های زندگی هستند. موضوعاتی که بیشتر از سوی حامیان احزاب چپ و میانه مطرح می شود.
اسحاق هرتزوگ از رهبران اVer video "اسرائیل؛ احتمال شکست نتانیاهو بر اساس نتایج نظرسنجی ها"
فقر و عقیده، اردنی ها را به اسلامگرایان ترغیب می کند
ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن، بعد از قتل خلبان این کشور به دست داعش، قول داد که سرسختانه به جنگ این گروه تروریستی اسلامگرا برود. مشارکت این کشور در ائتلاف بین المللی علیه داعش با مخالفت هایی از درون روبرو بود اما مرگ فجیع این خلبان ۲۶ ساله، اینبار، بیعت ملی با پادشاه اردن را در حمله و سرکوب دولت اسلامی بهمراه داشته است. تمامی قبایل اردن هاشمی بویژه قبیلۀ کساسبه، شعار خونخواهی معاذ کساسبه را در خیابان ها سر می دهند.
ملک عبدالله دوم حالا هم همبستگی و حمایت بیشتر کشورهای غربی و برخی از کشورهای عرب منطقه را با خود دارد، و هم به حمایت و یکصدایی قبایل مهم اردن دلگرم است. وی با تکیه بر همین حمایت، به خانوادۀ کساسبه قول داده است انتقام خون این خلبان جوان را بگیرد. قبایل در این کشور، بویژه قبیلۀ کساسبه که یکی از مهمترین قبایل اردن هاشمی است، نه تنها یکی از ارکان مهم پادشاهی اردن هستند بلکه، تامین کنندۀ نیروی نظامی ارتش این کشور نیز به شمار می آیند.
در مقابل، نباید وجود اسلامگرایان در داخل اردن را فراموش کرد. گروه اسلامگرای داعش و جبهۀ النصره در این کشور هواداران زیادی دارد و صدها نفر تاکنونVer video "فقر و عقیده، اردنی ها را به اسلامگرایان ترغیب می کند"
انقلاب مصر پنج ساله شد
انقلاب مردمی مصر پنج ساله شد. اما بسیاری از مصریان که برای آزادی از رژیم حسنی مبارک، رئیس جمهوری پیشین به خیابان آمده و بهار عربی را در این کشور رقم زدند، از این که هنوز به همه خواسته های خود نرسیده اند، خرسند نیستند.
یک شهروند مصری می گوید: «من در انقلاب بیست و پنجم فوریه که برای آزادی، برابری اجتماعی و زندگی آبرومندانه تر برپا شد، شرکت کردم. اما اکنون که پنج سال بعد از رفتن مبارک می گذرد اوضاع نه تنها تغییری نکرده، بلکه بدتر هم شده.»
همزمان با پنجمین سالگرد خیزش مردم مصر علیه حسنی مبارک، گروهی از مخالفان دولت فعلی، سازمان های غیر دولتی و برخی اصناف، از جمله صنف خبرنگاران در قاهره خواستار تشکیل جبهه ای واحد برای دستیابی به آزادی های بیشتر شدند.
جمال عید، بنیانگذار شبکه حقوق بشر عرب می گوید: «نکته مثبت آن است که مصری ها حس تعلق شدید به کشورشان را بازیافته و میلیون ها تن از آنان فارغ از جهت گیری ها، به مسائل عمومی علاقه نشان می دهند، حالا خواه موافق رژیم فعلی باشند، خواه مخالف آن.»
محمد شیخ ابراهیم، خبرنگار یورونیوز در قاهره می گوید: «در سالگرد سقوط مبارک، بخشی از مردم و چهرهVer video "انقلاب مصر پنج ساله شد"
آغاز حرکت کشتی آزادی به سوی غزه
عده ای از فعالان حقوق بشری کشتی دیگری را برای کمکهای انساندوستانه به غزه ارسال کردند. این کشتی که نام آزادی بر آن نهاده اند قرار است کمکهای دارویی و غذایی به نوار غزه ای برساند که سالهاست تحت تحریم و محاصره اسراییل قرار دارد و ساکنان پرشمار آن در زمره محرومترین مردم خاورمیانه هستند.
این کشتی از بنادر یونان در دریای مدیترانه به نوار غزه رفته است.
یک پزشک یونانی و مسافر این کشتی می گوید: “ فلسطینیهای نوار غزه بسیار محروم هستند و نیاز به کمک دارند. ما با اینکار حمایتمان را از ساکنان غزه اعلام می کنیم. این کمکها به معنای دشمنی با اسراییل نیست.”
در این کشتی 70 فعال و هوادار حقوق مردم فلسطین قرار دارند. در میان آنها نام برخی از مردان سیاسی از جمله منصف مرزوقی رییس جمهوری سابق تونس نیز دیده می شود. باسل قطاس، نماینده عرب و اسراییلی کنست، پارلمان اسراییل نیز در میان این فعالان هستند.
آقای مرزوقی می گوید: “اگر اسراییلیها اجازه بدهند که این کشتی به ماموریتش پایان دهد می توان امیدوار بود که مذاکرات صلح خاورمیانه سرانجام نتیجه خواهد داد. ما خواستار صلحیم صلحی پایدار.”
در سال 2010Ver video "آغاز حرکت کشتی آزادی به سوی غزه"
«ناوگان آزادی» به غزه می رود
کشتی های حامل فعالان طرفدار صلح در فلسطین در بندری در یونان آمادۀ حرکت به سمت غزه هستند. هدف از عزیمت این قایق ها به سمت غزه، اعتراض به ادامۀ محاصرۀ این منطقه توسط اسراییل است.
این سومین ماموریت “فریدارم فلوتیلا” یا ناوگان آزادیست که با همکاری نهادهایی مانند “حرکت برای غزۀ آزاد” و “بنیاد کمک های انساندوستانه” سازماندهی می شود.
بنیاد کمک های انساندوستانه موسوم به “IHH” که توسط فعالان صلح طلب ترکیه تاسیس شده، در سال ۲۰۱۰ نیز عملیات اعزام تعدادی از فعالان صلح دوست به غزه را سازماندهی کرده بود که با حمله نیروهای اسراییلی مواجه شد. در آن سال، نزدیک به ۷۰۰ نفر از ۳۷ کشور مختلف برای نشان دادن اعتراض خود با شش کشتی، به آب های غزه نزدیک شدند اما در نتیجۀ مداخلۀ نیروهای اسراییل، ۹ فعال طرفدار صلح بر روی کشتی اصلی به نام مرمره جان باختند.
باصل قاتاس، یکی از اعضای عرب پارلمان اسراییل نیز در جمع سرنشینان این کشتی حضور دارد. وی به خبرنگار یورونیوز می گوید:«تمام احزاب راست اسراییل واکنش های خشنی نسبت به این عمل ما نشان داده اند. بدیهی است که حرکت ناوگان آزادی مساله محاصرۀ غزه را که سالهاست موجVer video "«ناوگان آزادی» به غزه می رود"
تذرف الحجارة
انتشرت في الاونة الأخيرة في وسائل الاعلام و بعض الصحف. حيث ان هذة الحالة عرضت في بعض القنوات الفضائية مثل قناة العربية وكذا مجموعة كبيرة من الصحف العربية والمجلات والكل يجمع ان هذة حالة غريبة جدا. وقد تابعوا حالة الطفلة في المستشفيات المتخصصة والتي اوردت تقارير تصف حالة الطفلة "بالنادرة" والتي شاهدوا فيها الطفلة "مها" تخرج حجارة من عيونها كل فترات متقطعة وقد عجز الطب الحديث عن علاج هذه الحالة وصفت هذة الحالة بشكل دقيق وهذة من مشيئة الخالق سبحانه وتعالى ان يظهر للعيان معجزاتة في خلقه ومعجزة هذا القران العظيم وانه شفاء للمؤمنين. وقد حاول والد الطفلة ان يجد العلاج لأبنته في اغلب المستشفيات المتخصصه ولكن شاء الله ان يحضر الأب هذة البنت الى دار الرقية الشرعية لدى الشيخ منير عرب والتي منّ الله عليها بالشفاء من هذة الحالة الغريبة وبسرعة فائقة جدا تعجب منها اهل البنت والاطباء في المستشفى. نود ان نعرض هذة الحالة في موقعنا كي يتيقن من لديه شك في ان القرآن يشفي بأذن الله وان العلاج بالرقية الشرعية هو اسلوب شرعي وذو تأثير بالغ على الحالات التي قد يعجز الطب الحديث عن علاجها او حتى تفسيرها فسبحان الله رب العالمين
Ver video "تذرف الحجارة"
سال ۲۰۱۴ 'مرگبارترین' سالِ پناهجویان لقب گرفت
سازمان بین المللی مهاجرت می گوید سال اخیر میلادی مرگبارترین سال برای پناهجویان غیرقانونی بود که طی آن بیش از ۳ هزار پناهجو هنگام گذر از دریای مدیترانه جان باختند. تعداد قربانیان در مقایسه با سال ۲۰۱۱، یعنی وقتی که با آغاز دوران موسوم به «بهار عرب» میزان پناهجویان به نحو بی سابقه ای افزایش یافت، دو برابر شده است.
در تازه ترین گزارش سازمان بین المللی مهاجرت آمده است که بالاترین میزان قربانیان مهاجرت غیرقانونی بعد از دریای مدیترانه در مناطق شرقی آفریقا و همچنین مرز آمریکا و مکزیک ثبت شده است.
لئونارد دویل، سخنگوی این سازمان هنگام معرفی این گزارش گفت: «مایلیم توجه جهانیان را به ابعاد تکان دهنده و غیرانسانی این مساله جلب کنیم. می خواهیم کمک کنیم تا صدای آنان که عزیزانشان را اینگونه از دست داده اند، شنیده شود. به امید اینکه دیگر کسی جان خود را تقدیم قاچاقچیان بی رحم نکند.»
بر اساس گزارش سازمان بین المللی مهاجرت از آغاز قرن بیست و یکم تاکنون ۴۰ هزار پناهجوی غیرقانونی جان باخته اند که بیش از ۲۲ هزار تن از آنها در راه رسیدن به اروپا از پای در آمده اند.Ver video "سال ۲۰۱۴ 'مرگبارترین' سالِ پناهجویان لقب گرفت"
وزیر خارجه یمن خواستار مداخله کشورهای خلیج فارس شد
ریاض یاسین، وزیر خارجه یمن خواستار مداخله کشورهای عرب خلیج فارس، برای جلوگیری از پیشروی مبارزان حوثی در یمن شد.
درخواست وزیر خارجه یمن همزمان با کنترل شهر تعز، سومین شهر بزرگ این کشور توسط شبه نظامیان حوثی و پیشروی آنان به سوی عدن شهری که منصور هادی رییس جمهوری به آنجا پناه برده است، مطرح می شود.
آقای یاسین گفت: «ما این درخواست را مطرح کردیم تا به روند حل بحران سرعت ببخشیم زیرا وقت کشی به نفع هیچ کس نیست، بویژه آنهایی که از مشروعیت قانون اساسی برخوردارند. این به نفع مردم عادی یمن هم نیست. ما نمی خواهیم خونریزی ادامه پیدا کند.»
حوثی ها از دو ماه پیش کنترل کامل صنعا، پایتخت یمن را در دست گرفته اند.
با نزدیک شدن آنان به عدن احتمال بروز جنگ داخلی در این کشور پررنگ تر شده است.
همچنین عربستان سعودی از قدرت گرفتن شیعیان حوثی در یمن که به گفته بسیاری از سوی ایران حمایت می شوند نگران است.
تنش ها در حالی در یمن رو به افزایش است که حمله انتحاری جمعه گذشته به دو مسجد حوثی ها در صنعا، بیش از ۱۴۰ کشته بر جای گذاشت.Ver video "وزیر خارجه یمن خواستار مداخله کشورهای خلیج فارس شد"
عربستان سعودی؛ درگذشت ملک عبدالله و جانشینی ملک سلمان
عربستان سعودی بامداد جمعه ۳ بهمن خبر درگذشت ملک عبدالله، پادشاه نود ساله این کشور را اعلام کرد.
ملک عبدالله که به دلیل ابتلا به بیماری ذات الریه در بیمارستان ریاض بستری بود، به مدت یک دهه پادشاهی عربستان سعودی را برعهده داشت.
ولیعهد سلمان، که اکنون مقام پادشاهی این کشور به او واگذار شده، ضمن ادای احترام به پادشاه متوفی گفت: «من به مردم عربستان سعودی و ملت عرب و مسلمان درگذشت ملک عبدالله، خادم اماکن مقدس را تسلیت می گویم. خداوند او را مورد رحمت خود قرار دهد.»
ملک سلمان، پادشاه جدید و ۷۹ ساله، در سالهای اخیر و در زمان غیبت پادشاه برای تصمیم گیری های مهم، بویژه در ملاقاتهایی که ملزم به سفر به خارج از کشور بود، به جای او ایفای نقش می کرد. او از سال ۲۰۱۱میلادی وزیر دفاع عربستان سعودی نیز محسوب می شد. وضعیت سلامت او نیز چندان مناسب نیست و همین موضوع نسبت به توانایی او در اداره این کشور به عنوان پادشاه تردیدهایی را ایجاد کرده بود.
بنا بر اعلام مقامات سعودی، مقرن بن عبدالعزیز هفتاد ساله، اکنون مقام ولیعهدی این کشور را بر عهده دارد.
احتمال می رود با تغییرات اخیری که در عربستان سعودیVer video "عربستان سعودی؛ درگذشت ملک عبدالله و جانشینی ملک سلمان"
بیم و امیدهای دموکراسی نو پای تونس
گزارش تحلیلی
نمایندگان هیات چهارعضوی گفتگوی ملی در تونس پیش از دریافت جایزه صلح نوبل، روز سه شنبه در پاریس از سوی فرانسوا اولاند، رییس جمهوری فرانسه، نشان لژیون دونور دریافت کردند. این افراد که به خاطر گفتگوی ملی تقدیر شدند با یاد آوری حمله های انتحاری در پاریس بر لزوم دموکراسی تاکید کردند.
عبدالستار بن موسی، یکی از اعضای این هیات گفت: «حمله های وحشتناکی که در فرانسه و تونس در ماه نوامبر روی داد تلاشی برای پایان دادن به روند دموکراتیک بود. ما باید به این دموکراسی جوان در تونس کمک کنیم تا صلح در این کشور، در فرانسه و یا هر جای دیگری از جهان پایدار بماند.»
این هیات متشکل از اتحادیه عمومی کارگران، اتحادیه صنفی صنایع و صنایع دستی، اتحادیه حقوق بشر و کانون وکلای تونس توانست در سال ۲۰۱۳ با برقراری گفتگوی ملی بین اسلامگرایان حزب حاکم النهضه و اپوزیسیون گذر دموکراتیک را در این کشور تضمین کنند.
در سال ۲۰۱۴ گفتگوهای ملی به بار نشست و سند قانون اساسی آزادیخواه و مدافع حقوق همه شهروندان به تصویب رسید. بدین سان، کشوری که در سال ۲۰۱۱ آغازگر حرکت مردمی موسوم به بهار عرب بود توانست به یاریVer video "بیم و امیدهای دموکراسی نو پای تونس"
دویست کشته حاصل حملات دو روز اخیر در یمن
خشونتها در یمن همچنان ادامه دارد. حملات اسلامگرایان تندوروی وابسته به داعش و همچنین حملات هوایی ائتلاف اعراب به رهبری عربستان سعودی در دو روز اخیر، دست کم دویست کشته در این کشور بر جای گذاشته است.
در پایان روز سه شنبه، انفجار دو خودروی بمب گذاری شده در صنعا، پایتخت یمن شماری کشته بر جای گذاشت. انفجار یکی از این دو خودرو، در نزدیکی مسجدی متعلق به شیعیان روی داد و خودروی دوم نیز در مجاورت یک بیمارستان منفجر شد.
داعش با انتشار بیانیه ای در شبکه های مجازی، مسئولیت این حملات را برعهده گرفته است.
حملات هوایی ائتلاف اعراب به رهبری عربستان سعودی در روز دوشنبه نیز دست کم ۱۷۶ کشته بر جای گذاشت.
این حملات در حالی انجام می شود که «اسماعیل ولد شیخ احمد» فرستاده سازمان ملل متحد به یمن در تلاش برای میانجیگری و برقراری آتش بس میان شبه نظامیان حوثی و نیروهای وفادار به عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهوری پیشین این کشور است.
از تاریخ ۶ فروردین (۲۶ ماه مارس) و آغاز حملات هوایی نیروهای ائتلاف عرب به رهبری عربستان سعودی در این کشور، درگیریها در یمن بیش از سه هزار کشته برجای گذاشته است.Ver video "دویست کشته حاصل حملات دو روز اخیر در یمن"
فراخوان پادشاه جدید عربستان سعودی به وحدت مسلمانان
ملک عبدالله بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان سعودی در نخستین ساعات روز جمعه درگذشت.
دلیل مرگ وی که ۹۰ سال داشت عنوان نشده است. پیش تر پادشاه عربستان سعودی به دلیل عفونت ریوی، سی و یکم دسامبر در بیمارستانی در ریاض بستری شده بود.
خاندان سلطنتی آل سعود به سرعت نسبت به جانشینی ملک عبدالله اقدام کرده و قدرت به برادرش، شاهزاده سلمان منتقل شد. پادشاه جدید عربستان سعودی در نخستین پیام تلویزیونی اش به «همبستگی و وحدت میان مسلمانان و ملل عرب» فراخوان داد.
از سوی دیگر حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران درگذشت ملک عبدالله را تسلیت گفته است. همچنین محمد جواد ظریف، وزیر امورخارجه نیز روز شنبه در مراسم ترحیم وی شرکت خواهد کرد.
ملک عبدالله، پادشاه بزرگترین صادرکننده نفت خام جهان در ماه های اخیر اگرچه با سقوط بهای این حامل انرژی در بازارهای جهانی رو به رو شد ولی سیاست کاهش تولید را نپذیرفت.
غرب از ملک عبدالله به عنوان حامی اصلاحات تدریجی در عربستان سعودی یاد می کند. وی اجازه داد تا زنان به عنوان صندوقدار در فروشگاه ها کار کنند. با این همه همچنان زنان در عربستان سعودی اجازه رانندگی ندارند.Ver video "فراخوان پادشاه جدید عربستان سعودی به وحدت مسلمانان"
تاکید اوباما بر حمایت از اعضای شورای همکاری خلیج فارس
باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا در کمپ دیوید و در دیدار با سران شش کشور عرب حوزه خلیج فارس اطمینان داد که مذاکرات اتمی با نمایندگان دولت ایران به امنیت منطقه لطمه ای وارد نمی کند.
رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا در سخنرانی خود گفت: «من بر تعهدات خود درخصوص امنیت شرکای حوزه خلیج فارس تاکید می کنم. چنانچه ما در بیانیه مشترک نیز اعلام کرده ایم،برای همکاری با کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، ایالات متحده آمادگی دارد تا با هر تهدیدی از خارج و متوجه تمامیت ارضی کشورهای این شورا و ناقض منشور سازمان ملل متحد به مقابله بپردازد.»
در دیدار با اعضای شورای همکاری خلیج فارس، تهدید گروه دولت اسلامی مشهور به داعش، جنگ داخلی در سوریه، لیبی و یمن و نیز نفوذ حکومت ایران در منطقه موضوع بحث قرار گرفت.
همزمان روز پنجشنبه مذاکره بر سر پرونده فعالیت های اتمی جمهوری اسلامی ایران و برای سومین روز متوالی در وین، در سطح معاونان وزیران خارجه جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا ادامه یافت.
عباس عراقچی، معاون وزیر امورخارجه ایران در خصوص نگارش پیش نویس توافق هسته ای گفته است: «به ایVer video "تاکید اوباما بر حمایت از اعضای شورای همکاری خلیج فارس"
رییس جمهوری سودان، اجازه خروج از آفریقای جنوبی را نیافت
عمرالبشیر رییس جمهوری سودان که در کشور آفریقای جنوبی حضور دارد، فعلا نمی تواند این کشور را ترک کند. روز شنبه دادگاهی در آفریقای جنوبی اعلام کرد که آقای عمرالبشیر که پیش تر به اتهام «جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت» دو حکم بازداشت برایش صادر شده، اکنون به درخواست «دادگاه بین المللی کیفری» و فرمانبرداری دولت آفریقای جنوبی از این دادگاه، باید در این کشور بماند تا به پرونده اش رسیدگی شود.
رییس جمهوری سودان برای شرکت در نشست اتحادیه آفریقا در کشور آفریقای جنوبی حضور یافته بود. او به سبب احکامی که پیش تر در مورد وی صادر شده بود، از سفر به بسیاری از کشورها خودداری می کرد.
عمرالبشیر در پایان دهه هشتاد میلادی و با سرنگون کردن دولت، ریاست «شورای رهبری انقلاب ملی» را در اختیار گرفت و از آن هنگام زمامدار سودان شد. او ماه آوریل گذشته با کسب رأی اکثریت ۹۴درصدی، به ریاست جمهوری سودان رسیده است.
از سال۲۰۰۳ درگیریهای گسترده ای در منطقه دارفور سودان درگرفته که تاکنون منجر به کشته شدن بیش از سیصدهزار شهروند این کشور شده است. سازمانهای بین المللی، گروههای شبه نظامی عرب تبار را عامل اصلی کشتار غیرنظامیVer video "رییس جمهوری سودان، اجازه خروج از آفریقای جنوبی را نیافت"
جنگ داخلی آب و غذا را به روی یمنی ها بسته است
جنگ داخلی در یمن طی هفته های جاری موجب شده که شهروندان این کشور با دشواری بتوانند نیازهای خود را تامین کنند. در شهر عدن، آب و مواد غذایی به سختی یافت می شود و سازمانهای دست اندرکار اقدام های انساندوستانه نظیر صلیب سرخ جهانی می گویند کاروان های حامل مواد غذایی و دارو امکان ورود به شهرهای یمن را ندارند.
این درحالیست که پیشروی شبه نظامیان حوثی در شهر عدن ادامه دارد. این شبه نظامیان که گفته می شود از حمایت ایران برخوردارند، شهر صنعا، پایتخت یمن را در تصرف خود دارند و در پی تصرف کامل بندر عدن در جنوب این کشورند.
در پاسخ به این پیشروی، کشورهای عرب منطقه به رهبری عربستان سعودی یک ائتلاف نظامی برای سرکوب شبه نظامیان شیعۀ حوثی تشکیل داده اند. سازمان ملل می گوید طی دوهفتۀ گذشته، دستکم ۵۰۰ نفر در نتیجۀ این درگیری های نظامی در یمن جان خود را از دست داده اند که بیش از هفتاد درصدر از این قربانیان غیرنظامی بوده اند.
همزمان، شورای امنیت سازمان ملل روز یکشنبه نشست فوق العاده ای را برای بررسی پیشنهاد مسکو مبنی بر توقف حملات هوایی بمنظور امکان ارسال کمک های انساندوستانه به یمن تشکیل داد.
این نشستVer video "جنگ داخلی آب و غذا را به روی یمنی ها بسته است"
نشست روسای ارتش کشورهای عربی برای تشکیل یک نیروی نظامی مشترک
روسای ستاد مشترک نیروهای مسلح کشورهای عربی روز یکشنبه در قاهره دومین روز از نشست خود را برای بررسی طرح چگونگی تشکیل یک نیروی نظامی مشترک عربی آغاز کردند. هدف از تشکیل این نیرو مقابله با تهدیدهای تروریستی و نیز رویارویی با سازمان های فعال تروریستی در بسیاری از کشورهای عربی عنوان شده است.
طرح تشکیل این نیروی مشترک نظامی پیش از این بیست و نه ماه مارس در نشست شرم الشیخ به تصویب رسیده بود و طبق این مصوبه قرار است این نیرو حداکثر تا بیست و نهم ژوئیه شکل بگیرد.
مراد فتحی یکی از کارشناسان نظامی حاضر در این نشست می گوید: «این نیروی مشترک منعکس کننده اراده و خواست برخی از کشورهای عربی جهت حمایت از تشکیل یک نیروی امنیت ملی عرب و مبارزه با گروههای تروریستی است. این نیرو همچنین می تواند به عنوان یک نیروی امداد رسان در موقع ضروری نظیر بلایای طبیعی وارد عمل شود.»
روسای ستادهای مشترک هجده کشور عضو اتحادیه عربی منهای سوریه که کرسی اش از سه سال پیش در این اتحادیه خالی است در نشست قاهره شرکت داشتند.
در گزارش خبرنگار یورونیوز از قاهره آمده است: «تشکیل این نیرو برای مبارزه با تروریسم که به نظر می رVer video "نشست روسای ارتش کشورهای عربی برای تشکیل یک نیروی نظامی مشترک"
حوثی ها در دروازه های عدن، جنگنده های سعودی در آسمان صنعا
شبه نظامیان حوثی در یمن با کنترل صنعا، پایتخت در شمال به دروازه های عدن در جنوب رسیده اند، پیشروی قابل توجهی که با منافع عربستان سعودی همسو نیست و این کشور را به آغاز حملات هوایی علیه این گروه شیعه مذهب واداشته است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، حملات هوایی عربستان و متحدان عرب آن در شورای همکاری خلیج فارس به مواضع حوثی ها در صنعا تاکنون حداقل جان ۱۳ غیرنظامی را در این شهر گرفته است.
عربستان سعودی دولت عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهوری یمن را که عملا پایتخت را رها کرده است دولتی مشروع و دفاع از آن در برابر شبه نظامیان شیعه حوثی را ضروری می داند.
این در حالی است که ریاض پیشتر تجمع نیروهای نظامی خود در مرزهای یمن را تاکتیکی و دفاعی خوانده و گفته بود قصد دخالت در بحران یمن را ندارد.
در عین حال، سعود الفیصل، وزیر امور خارجه عربستان سعودی همچنین گفته بود که اگر بحران یمن بطور صلح آمیز حل نشود «اقدامات لازم» علیه حوثی ها انجام خواهد شد.
این حملات هوایی به درخواست عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهوری یمن صورت می گیرد.
حوثی ها از حمایت ایران برخوردارند و عملیات هوایی ریاض و متحدانش از تاVer video "حوثی ها در دروازه های عدن، جنگنده های سعودی در آسمان صنعا"
تونس برای جلب گردشگر تدابیر امنیتی را شدت می بخشد
تونس، بدنبال حمله تروریستی جمعه گذشته که جان ۳۹ گردشگر را گرفت بر تدابیر امنیتی می افزاید.
ایجاد واحدهای گشت زنی در مناطق و مکانهای گردشگری از جمله تمهدیدات در نظر گرفته شده است.
محمد العروی، سخنگوی وزارت کشور تونس می گوید: «با تمهیداتی پیشگرانه با هر کسی که در تونس تروریسم را اشاعه می دهد و یا با تروریستها همکاری می کند قاطعانه و بشدت برخورد می کنیم. چند مسجد را که تحت نظارت امنیتی نبودند تعطیل کرده ایم.»
وی همچنین افزود: «سطح امنیت را در عمق نهادهای گردشگری تامین خواهیم کرد، نیروی ذخیره را نیز برای تامین امنیت کشور به خدمت فرا خوانده ایم.»
خبرنگار یورونیوز از تونس، پایتخت تونس می گوید: «تونس به تنهایی و بدون کمک های بین المللی توان مقابله با گروههای تروریستی را نخواهد داشت چرا که آنها فرامرزی عمل می کنند، خصوصا در دنیای عرب که از درگیریهای داخلی در رنج است.»
تخمین زده می شود بخاطر حمله تروریستی اخیر، تونس در سال جاری نیم میلیارد دلار از درآمدش را از دست بدهد.
این کشور برای بهبود بخش گردشگری و جلب توریست عوارض خروجی ۱۵ دلاری را لغو می کند و شهروندان هندوستان، چین، اردن وVer video "تونس برای جلب گردشگر تدابیر امنیتی را شدت می بخشد"
ادامه درگیری ها در یمن در آستانه آتش بس موقت انسان دوستانه
در پی درگیری های مرزی و حملات موشکی حوثی های یمن به شهر نجران در عربستان سعودی، ارتش این کشور بر تعداد نیروهای حاضر در مرز مشترک با یمن افزود.
همزمان گزارش شده که در پی حمله هوایی نیروهای ائتلاف به یک پایگاه و انبار مهمات نظامی تحت کنترل حوثی ها در صنعا، پایتخت یمن انفجاری مهیبی این شهر را به لرزه درآورد.
کاخ علی عبدالله صالح، رئیس جمهوری سابق یمن نیز روز گذشته توسط جنگنده های ائتلاف هدف قرار گرفت اما او از این حمله جان سالم به در برده است.
حملات هوایی ائتلاف کشورهای عرب به رهبری عربستان سعودی به مواضع حوثی ها از یکسو و تبادل آتش میان شورشیان حوثی و نیروهای وفادار به رئیس جمهوری در تبعید یمن از سوی دیگر در حالی ادامه دارند که عربستان سعودی روز پنجشنبه پیشنهاد آتش بس موقت و مشروطی داد. پیشنهادی که از سوی شبه نظامیان حوثی و متحدانش پذیرفته شده است.
به موجب این پیشنهاد، آتش بس میان طرفین درگیر در یمن از روز سه شنبه و برای پنج روز به اجرا درمی آید تا کمک های انسان دوستانه در اختیار غیرنظامیان یمنی قرار گیرد.
پس از هفته ها درگیری میان شورشیان حوثی و نیروهای دولتی یمن ساکنان عدن کهVer video "ادامه درگیری ها در یمن در آستانه آتش بس موقت انسان دوستانه"
برگزاری مراسم تقدیس دو راهبه فلسطینی در واتیکان
محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین روز یکشنبه با حضور در کلیسای کاتولیک روم در واتیکان در مراسم تقدیس دو راهبه فلسطینی توسط پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک های جهان شرکت کرد.
مریم بواردی و ماری الفونسین دو راهبه ای قرن نوزده میلادی در فلسطین زندگی می کردند در این مراسم از سوی پاپ فرانسیس به مقام قدیسی رسیدند. این برای نخستین بار است که دو زن عرب فلسطینی به این مقام نائل می شوند.
پاپ هنگام تقدیس مریم بواردی طی سخنانی از تعامل و نزدیکی وی با مسلمانان هم عصر خود تقدیر کرد و گفت: «تسلیم و تبعیت همه جانبه از روح القدس او را مهیای گفتکو و ارتباط با دنیای اسلام کرده بود.» به غیر از دو راهبه فلسطینی یک راهبه فرانسوی و یک راهبه ایتالیایی نیز روز یکشنبه در واتیکان تقدیس شدند.
در این مراسم که جمع زیادی از مسیحیان شرکت داشتند و پرچم فلسطین نیز در گوشه و کنار مراسم به چشم می خورد.
دیدار روز شنبه پاپ فرانسیس با محمود عباس که پس از به رسمیت شناخته شدن فلسطین به عنوان یک کشور مستقل از سوی واتیکان صورت گرفت نشان از روابط نزدیک دو طرف دارد. واتیکان و کشور فلسطینی اخیرا پیمان مشترکی را امضاء کردVer video "برگزاری مراسم تقدیس دو راهبه فلسطینی در واتیکان"
تاکسی های صورتی ویژه بانوان در مصر
گزارش تفصیلی
تاکسی های صورتی رنگ با لوگو و رانندگان زن که لباسی به همین رنگ به تن کرده اند، نشان ویژه خدمات خدمات تاکسیرانی بانوان در مصر است.
این سرویس جدید تاکسیرانی تنها رانندگان زن را به خدمت می گیرد و به صورت انحصاری مسافرین زن را جابجا می کند. ایده ای که “ریم فوزی“، رئیس شرکت مصری ارائه دهنده خدمات تاکسیرانی بانوان آن را از نیازهای فعلی جامعه اش می داند. وی می گوید: «هر فکر جدیدی برآمده از نیازهای جامعه است. ما در مصر به خدمات حمل و نقل مطمئن برای مصری ها نیاز داریم. در واقع نه فقط برای مصری ها، بلکه برای خارجی ها، خانم های عرب و در کل همه زن ها.»
مسافرین این نوع تاکسی ها از طریق یک تماس تلفنی با اپراتورِ شرکت، مبدا و مقصد سفر خود را مشخص می کنند. زنان مصری پیش از استفاده از این خدمات باید با ارسال فتوکپی کارت شناسایی خود اقدام به ثبت نام کنند. رانندگانی که استخدام می شوند نیز یک دوره تخصصی را می گذارند و باید حداقل دارای دیپلم متوسطه و مسلط به زبان انگلیسی یا زبان دیگری غیر از عربی باشند.
مرآت البدری راننده یکی از «تاکسی های صورتی» معتقد است این سرویس برای مسافرین و همینطVer video "تاکسی های صورتی ویژه بانوان در مصر"
یمن در آستانه آتش بس انسان دوستانه و موقت
حملات هوایی ائتلاف کشورهای عرب به رهبری عربستان سعودی به مواضع حوثی ها در صنعا، پایتخت یمن روز سه شنبه و تا قبل از برقراری آتش بس موقت نیز ادامه یافت.
آتش بسی انسان دوستانه که ساعت یازده سه شنبه شب به وقت محلی به اجرا درمی آید تا هفت هفته درگیری های خونین در یمن را متوقف کند.
یکی از ساکنان صنعا گفت: «کدام آتش بس؟ چه مدت قرار است طول بکشد؟ بر چه اساسی تمام می شود؟ بعد از آتش بس ما چگونه باید زندگی کنیم؟ اگر قبل از آتش بس ما چنین شرایط دشواری داریم پس از آن چه شرایطی خواهیم داشت؟»
دیگری افزود: «ما درخواست آتش بس داریم. به سوخت و گازوییل و آرد احتیاج داریم. ما به کمک احتیاج داریم. اینک به همه چیز احتیاج داریم. مردم از گرسنگی دارند تلف می شوند.»
در همین نماینده سازمان ملل ساعاتی قبل از آغاز این آتش بس که هدفش ارسال کمک های انسان دوستانه به مردم یمن است وارد این کشور شد.
جنگنده های ائتلاف روز سه شنبه یک مرکز نظامی تحت کنترل شورشیان حوثی را در صنعا پایتخت یمن بمباران کردند. در پی آن دود سیاهی آسمان شهر را فرا گرفت.
صنعا روز دوشنبه در آستانه آتش بس پنج روزه ناآرام ترین روز خود راVer video "یمن در آستانه آتش بس انسان دوستانه و موقت"
برنامه قوی دولت اسلامی برای جذب نیرو
دولت اسلامی برای جذب نیرو مجهز به برنامه ای بسیار فکر و طراحی شده است که در آن اینترنت و شبکه های اجتماعی جایگاه مهمی را به اخود اختصاص داده است.
هزاران جوان غربی در حالی به دکترین دیکته شده توسط داعش تن داده اند که اغلب آن ها هیچ ذهنیت و شناخت واقعی از اسلام ندارند.
رضا یکی از آن ها است. فردی عرب تبار که در شهر لایدن هلند متولد و بزرگ شد سپس در بلژیک نزد عمویش اقامت گزید. جایی که به تفکرات رادیکال گرایش پیدا کرد و تنها دو ماه بعد برای پیوستن به نیروهای جهادی عازم سوریه شد. پدر رضا امروز از اینکه او را نزد خود با مذهب آشنا نساخته پشیمان است.
او می گوید: «این افراد بسیار حرفه ای هستند. آن ها دقیقا می دانند دام خود را کجا پهن کنند. آن ها آسیب پذیر ترین افراد را هدف قرار می دهند و بدین ترتیب می توانند به راحتی مغزشان را شستشو دهند.»
پس از مشاهده خشم پدری در هلند به گرجستان می رویم جایی که دو نوجوان شانزده و هجده ساله یک روز صبح با دوستانشان راهی مدرسه می شوند و دیگر باز نمی گردند. مدرسه آن ها درست کنار
یک مرکز وهابیت (شاخه ای ازبنیادگرایی اسلامی) واقع شده است. جایی که آن ها بVer video "برنامه قوی دولت اسلامی برای جذب نیرو"
فدریکا موگرینی خواستار برسمیت شناختن کشور فلسطین شد
یک جوان عرب اسرائیلی صبح روز شنبه توسط شلیک گلوله نیروهای امنیتی اسرائیل در روستای کفر کانا در شمال اسرائیل کشته شد.
پلیس گفته است که این فرد نیروهای امنیتی را با چاقو تهدید کرده است. با کشته شدن خیر حمدان، مردم منطقه دست به تظاهرات زدند. چند ساعت بعد، فدریکا موگرینی رئیس جدید سیاست خارجی اتحادیه اروپا که در سفری منطقه ای به سر می برد بعد از دیدار از اسرائیل وارد نوار غزه شد. خانم موگرینی با تاکید بر لزوم تاسیس «کشور فلسطینی» خواستار تسریع در بازسازی غزه و برداشتن قدم های بیشتر از سوی دو طرف برای پایان دادن به درگیری ها شد.
فدریکا موگرینی در دیدار از غزه گفت: «اگر ما بر اساس توافقنامه آتش بس که در پایان ماه اوت در قاهره بدست آمد نتوانیم قدم های دوم و سوم را برداریم که به معنای بازسازی غزه، رفع محاصره و در آخر تاسیس کشور فلسطینی است، دوباره و دوباره به دامن خشونت باز خواهیم گشت.»
خانم موگرینی گفته است که قصد دارد با دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا درباره امکان برسمیت شناختن کشور فلسطینی گفتگو کند. سوئد در ۳۰ اکتبر اعلام کرد که کشور فلسطین را برسمیت می شناسد. در مجموع ۱۳۴ کشور اعلام کرده اند که کشور فلسطین را برسمیت می شناسند.Ver video "فدریکا موگرینی خواستار برسمیت شناختن کشور فلسطین شد"
نبرد میان حوثی ها و نیروهای دولتی در عدن، صنعا زیر حملات هوایی ائتلاف منطقه ای
تبادل آتش سنگین میان حوثی های یمن و نیروهای وفادار به عبدربه منصور هادی، رئیس جمهوری در سومین هفته درگیری ها در عدن همچنان ادامه دارد.
در جریان نبرد خونین طرفین شماری جان باخته اند و ساختمان های زیادی تخریب شده است. آب و برق مناطق مرکزی شهر قطع و بیمارستان ها پر از زخمی های درگیری ها شده است.
در همین حال، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران ضمن هشدار نسبت به سوء استفاده شبه نظامیان اسلامگرای سنی از هرج و مرج حاکم بر یمن گفت: «باید به یمنی ها کمک شود تا با یکدیگر گفتگو کنند و به نبرد موجود پایان دهند. باید توجه داشت که القاعده و داعش می جنگند تا کنترل یمن را در اختیار گیرند، چنانکه بخش هایی از این کشور در کنترل آنهاست.»
او این سخنان را در جریان دیدار دو روزه اش از پاکستان ایراد و بر همکاری تهران و اسلام آباد به منظور حل بحران شدید یمن تاکید کرد.
این در حالی است که ائتلاف منطقه ای کشورهای عرب ایران را به حمایت مالی و نظامی از حوثی ها متهم می کند، اما تهران این اتهام ها را رد کرده است.
عبدالله بن زاید آل نحیان، وزیر خارجه امارات متحده عربی ضمن ابراز ناخرسندی از نقش ایران در بحVer video "نبرد میان حوثی ها و نیروهای دولتی در عدن، صنعا زیر حملات هوایی ائتلاف منطقه ای"
واکنش اسرائیل به مصوبه پارلمان اسپانیا
دولت اسرائیل به تصمیم پارلمان اسپانیا مبنی بر به رسمیت شناختن دولت فلسطین واکنش نشان داد.
پارلمان اسپانیا روز سه شنبه به طرح «به رسمیت شناختن دولت فلسطین» رای مثبت داد و از دولت خواست تا این مصوبه را اجرایی کند.
امانوئل نهشون، سخنگوی وزارت امورخارجه اسرائیل در واکنش گفت: «به نظر ما چنین اعلام هایی از سوی پارلمان های اروپایی، تنها منجر به این احساس می شود که گویی فلسطینی ها نیازی به مذاکره ندارند.»
از سوی دیگر در رام الله واقع در کرانه باختری حنان عشراوی، عضو مجلس قانونگذاری فلسطین بر این باور است که: «اکنون حرکتی برای تعاملی مثبت بر سر به رسمیت شناختن دولت فلسطین و سرمایه گذاری در صلحی عادلانه وجود دارد. در غیراین صورت اسرائیل سیاست تخریب “راه حل دو دولت” و نابودی فرصت داشتن یک دولت فلسطینی ماندگار را ادامه می دهد.»
تلاش در اروپا به منظور فشار به دولت اسرائیل برای پذیرش «راه حل دو دولت» در حالی است که سیاست شهرک سازی از سوی کابینه بنیامین نتانیاهو همچنان پیگیری می شود.
قطعنامه ۴۴۶ سازمان ملل متحد مصوب مارس ۱۹۷۹ میلادی در خصوص شهرک سازی در مناطق عرب نشین و نیز اشغال سرزمین های کرانه باختری و شرق بیت المقدس ابراز نگرانی کرده است.Ver video "واکنش اسرائیل به مصوبه پارلمان اسپانیا"
حمله داعش علیه نیروهای کُرد در شمال شرق سوریه
صدها تن از شبه نظامیان گروه دولت اسلامی (داعش) از روز چهارشنبه حمله گسترده ای را علیه نیروهای کُرد در شمال شرقی سوریه آغاز کرده اند.
سازمان دیده بان حقوق بشر سوریه در بیانیه ای اعلام کرد این حمله به شهر «رأس العین» صورت گرفته و یک روستا در نزدیکی آن به تصرف داعش درآمده است. در این بیانیه از کشته شدن دهها تن از نیروهای دو طرف در این درگیری ها خبر داده شده است.
شهر راس العین واقع در استان «حسکه» سوریه، پیش از جنگ حدود پنجاه هزار نفر جمعیت داشت و دارای یک گذرگاه مرزی با ترکیه است. این شهر و روستاهای اطراف آن تحت کنترل یگان های مدافع خلق (ی.پ.گ)، اصلی ترین نیروهای کرد در سوریه قرار دارد.
یکی از مبارزان کُرد در یک ارودگاه نظامی، در مورد اهمیت مقابله با گروه دولت اسلامی می گوید: «داشتن یک ارتش مانند کشورهای دیگر، در ابتدا یک رویا برای کردها بود. اما این مهم نیست. کرُد، عرب یا مسیحی همه باید در این دفاع شرکت کنیم. این یک وظیفه ملی و یک وظیفه اخلاقی است.»
زنان بسیاری نیز در واحدهای نظامی کُرد در نبرد علیه گروه دولت اسلامی شرکت کرده و به شدت احساس مسئولیت می کنند.
یکی از آنها می گوید:Ver video "حمله داعش علیه نیروهای کُرد در شمال شرق سوریه"
جنگ داخلی، یمن را به زمینه ای مساعد برای حضور داعش تبدیل می کند
طی هفته های اخیر، حوثی های یمن با حمایت نظامیان طرفدار علی عبدالله صالح، رییس جمهوری پیشین این کشور به سمت شهر عدن در جنوب این کشور سرازیر شده اند. این تحرکات با حملۀ ائتلاف کشورهای عرب به فرماندهی عربستان سعودی روبرو شده است. این ائتلاف، عملیات بمباران مواضع حوثی ها در یمن را که گفته می شود از سوی ایران حمایت می شوند، از روز پنجشنبه آغاز کرده و نگرانی از تبدیل این جنگ به صف آرایی شیعه و سنی به رهبری عربستان وهابی را بیشتر کرده است.
کاترین زیمرمن، پژوهشگر موسسۀ اینترپرایس آمریکا در این باره می گوید: «به لحاظ تاریخی یمن یک کشور فرقه ای نیست به همین دلیل اهمیت می یابد. موضع ایرانی ها در یمن طی چند ماه اخیر رشد و گسترش یافته و قوی تر شده و خیلی بیشتر از قبل به یک تهدید برای کشورهای سنی منطقه تبدیل شده است.»
حوثی ها مسلح که تحت نام انصار الله یا شباب المومنین شناخته می شوند، در شمال شرقی یمن زندگی می کنند و از سال ۲۰۰۴ و بعد از مرگ رهبر خود، حسین بدرالدین حوثی، چندین بار علیه دولت مرکزی اعلان جنگ کرده اند. آنها ۵ درصد از جمعیت یمن را تشکیل می دهند و بخشی از جمعیت زیدیان این کشور هستند.Ver video "جنگ داخلی، یمن را به زمینه ای مساعد برای حضور داعش تبدیل می کند"
کردهای سوریه زیر آتش توپخانه ترکیه
در حالی که نبرد نیروهای وفادار به اسد با همکاری ارتش روسیه بر ضد مخالفان سوری در شمال حلب ادامه دارد، ترکیه نیز کردهای مستقر در یک روستا در نزدیکی پایگاه هوایی منغ سوریه را به توپ بست. نیروهای کرد از دو روز پیش کنترل مناطقی از اعزاز در شمال را در دست گرفته اند. منطقه اعزاز که در شمال حلب و در سی کیلومتری مرز ترکیه واقع شده، از درون خاک ترکیه هدف قرار گرفت.
احمد داود اغلو، نخست وزیر ترکیه ساعاتی پیش از این حمله گفت: «ائتلاف کردهای دموکراتیک به کمک نیروهای روسیه و سوریه به مردم سوریه حمله می کند. آنها به کردها، عرب ها و ترکمن ها حمله می کنند در حالی که اینها با هم تفاوت دارند. ما با تمام امکانات مان به برادران مان در حلب کمک می کنیم. به هر کسی که کمک بخواهد کمک می کنیم ولی هرگز اجازه نمی دهیم که حلب به خاطر پاکسازی قومی از سکنه خالی شود.»
قدرت های جهانی و بازیگران اصلی صحنه جنگ سوریه از جمله آمریکا، روسیه و ایران، پنج شنبه شب در مونیخ، بر سر ترک مخاصمه در این کشور برای هفته بعد به توافق رسیدند. ولی با وجود ادامه درگیری ها در شمال حلب، این توافق شکننده به نظر می رسد.Ver video "کردهای سوریه زیر آتش توپخانه ترکیه"
مظنونان به حملات شب سال نو در کلن مهاجر بوده اند
بنا بر گزارش وزارت کشور آلمان، مظنونان به تعرض جنسی به زنان درجشن شب سال نو در کلن اغلب مهاجر و به خصوص از کشورهای شمال آفریقا و عرب هستند.
حوادث شب سال نو درشهر کلن علاوه بر افزایش انتقادها علیه سیاست دولت آلمان در زمینه پذیرش پناهجویان، انتقادهایی را نیز نسبت به پلیس این شهر در پی داشت.
وزیر امور داخلی ایالت نورد راین وستفالن آلمان در این زمینه گفت که پلیس شهر کلن ارزیابی درستی از شرایط نداشته است و به همین دلیل نیروهای خود را افزایش نداده است.
در گزارش وزارت کشور، عدم افزایش نیرو در محل عمومی به عنوان یک «اشتباه جدی» از سوی پلیس شهر کلن عنوان شده است.
پس از شب سال نو بیش از ۵۰۰ شکایت ثبت شده که ۴۰ درصد این شکایت ها درباره آزار جنسی است.
در همین زمینه توماس دمزیر، وزیر کشور آلمان گفت: «توهین به پناهجویان، آتش زدن محل اقامت آنها، خائن خطاب کردن سیاستمدارانی که در کشور فعالند، دروغگو خواندن رسانه ها و روسپی خواندن پناهجویان زن در خیابانها، تمامی این موارد غیرقابل قبول است.»
به گفته پلیس در حال حاضر پرونده ۱۹ نفر درباره این ماجرا در حال بررسی است که هیچ یک از آنها داری ملیتVer video "مظنونان به حملات شب سال نو در کلن مهاجر بوده اند"
مرگ دهها غیرنظامی طی بمباران هواپیماهای سعودی در یمن
هواپیماهای سعودی همچنان مواضع تحت کنترل حوثیهای یمن را بمباران می کنند. دولت عربستان ادعا می کند که تنها مواضع نظامی و کلیدی حوثیها را مورد حمله قرار می دهد، با این حال آخرین خبرها حکایت از جان باختن بیش از ۴۰ نفر غیرنظامی در یکی از حملات دارند.
بمباران یمن توسط جنگنده های سعودی از پنج روز پیش آغاز شد و دوشنبه به شدت حملات هوایی افزوده شد.
شبه نظامیان حوثی دولت عربستان و موئتلفانش را محکوم به کشتار غیرنظامیان می کنند و دولت یمن حوثیها را محکوم می کند که از مردم به عنوان سپر انسانی بهره می برند.
ریاض حسن، وزیر خارجه یمن می گوید: “آنها از مردم بی گناه به عنوان پناهگاه انسانی استفاده می کنند. حوثیها به جایی می روند که تمرکز جمعیتی بالاست و از مردم به عنوان سپر بلای خود استفاده می کنند.”
جنگنده های سعودی و متحدان عرب این کشور، از جمله پاکستان که به تازگی به ارتش ائتلاف پیوسته است، در منطقه خلیج فارس، تاکنون نه استان از ۲۱ استان یمن را بمباران کرده اند تا از پیشروی شیعیان حوثی که در صنعا، پایتخت کشور قدرت گرفته اند، جلوگیری کنند و نگذارند تا حوثیها کنترل دومین شهر مهم یمن، عدن و مرVer video "مرگ دهها غیرنظامی طی بمباران هواپیماهای سعودی در یمن"
سوریه: از هر اقدام بین المللی علیه تروریسم حمایت می کنیم
بنا به گزارش ها، حمله هوایی آمریکا و دولت های موتلف آن علیه مواضع شبه نظامیان موسوم به دولت اسلامی در شرق سوریه که از بامداد سه شنبه آغاز شده، به کشته شدن ده ها تن از این شبه نظامیان و نابودی چند پایگاه و تجهیزات آنها در استان های رقه و دیرالزور انجامیده است. این اقدام ائتلاف تحت رهبری آمریکا، از قبل توسط دولت عراق به اطلاع دولت سوریه رسیده بود.
در این رشته از حمله های هوایی علاوه بر آمریکا، پنج کشور عرب یعنی اردن، بحرین، قطر، امارات متحده و عربستان سعودی نیز شرکت داشته اند. در این حمله ها از جنگنده های هوایی، هواپیماهای بدون سرنشین و موشک های تاماهاوک استفاده شده است.
از سوی دیگر جنگنده های آمریکا روز سه شنبه به تنهایی مواضع گروه موسوم به جبهه نصرت که شاخه ای از القاعده است را در ادلب در شمال سوریه مورد هدف قرار داده که تا کنون ۵۰ نفر از شبه نظامیان این گروه کشته شده اند.
در حالی که روسیه از حمله ائتلاف به مواضع دولت اسلامی در سوریه به عنوان نقض حق حاکمیت این کشور انتقاد کرده، اما وزارت خارجه سوریه گفته است که از حمله علیه مواضع دولت اسلامی قبلا توسط آمریکا مطلع شده و از اقدام بین المللی در نبرد با داعش و جبهه نصرت و دیگر گروه های تروریستی حمایت می کند.Ver video "سوریه: از هر اقدام بین المللی علیه تروریسم حمایت می کنیم"
نیروهای پیشمرگه حصر سنجار را شکستند
نیروهای پیشمرگه اقلیم کردستان عراق با پشتیبانی حملات هوایی نیروهای ائتلاف بین المللی، حلقه محاصره داعش را در منطقه سنجار شکستند.
بنا به اعلام فرماندهان امنیتی کردستان، شامگاه پنجشنبه، یگان هایی از نیروهای پیشمرگه موفق شدند با عقب راندن جنگجویان داعش از شمال کوه سنجار، گذرگاهی را برای خروج هزاران تن از شهروندان عراقی از محاصره دولت اسلامی باز کنند.
شهر سنجار در استان نینوا در شمال عراق و در نزدیکی مرز این کشور با سوریه واقع شده است. این منطقه از حدود شش ماه پیش در محاصره جنگجویان دولت اسلامی، «داعش» قرار دارد.
هزاران تن از ساکنان این استان، که بسیاری از آن ها از اعضای اقلیت ایزدی عراق هستند، پس از یوروش داعش، به کوهستان های اطراف منطقه گریخته بودند اما امکان خروج از محاصره را نداشتند.
با وجود پیروزی عملیات شکستن حصر سنجار، نیروهای پیشمرگه برای آزادسازی شهر سنجار و به ویژه بازپس گرفتن موصل، راه سختی در پیش رو دارند.
مسرور بارزانی، رئیس شورای امنیت اقلیم کردستان عراق در این باره گفت: «نمی خواهیم تنها برای بهره برداری های سیاسی، پیشمرگه ها به تنهایی پیشروی کنند. آزادسازی موصل، مشارکت نیروهای عرب و به ویژه نظامیان دولت عرق را لازم دارد.»
همزمان با این پیروزی نیروهای کرد، وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، اعلام کرد سه تن از فرماندهان بلندپایه داعش در جریان عملیات هوایی روزهای گذشته نیروهای ائتلاف بین المللی در عراق کشته شده اند.Ver video "نیروهای پیشمرگه حصر سنجار را شکستند"
طرح جنجالی وزیر دفاع اسرائیل در زمینه ممنوعیت ورود فلسطینیان به اتوبوس های یهودیان
شورای امنیت سازمان ملل متحد امروز چهارشنبه، بخاطر تصمیم اخیر دولت اسرائیل برای ساخت حدود یک هزار واحد مسکونی در شرق بیت المقدس، تشکیل جلسه می دهد.
این نشست پس از جنگ پنجاه روزه در غزه و تنش های اخیر بین اسرائیلی ها و فلسطینان و بدرخواست اردن، تنها کشور عرب حاضر در شورای امنیت برگزار می شود.
همزمان با این نشست، طرح پیشنهادی ممانعت از تردد کارگران فلسطینی با اتوبوس های اسرائیلی مورد حمایت و انتقاد موافقان و مخالفان آن قرار گرفته است.
یکی از موافقان این طرح جداسازی می گوید:«این موضوع برای من مهم است. وضعیت در اتوبوس ها عادی نیست، فلسطینیان سبب آزاد و اذیت جنسی و تحقیر زیاد اسرائیلی ها می شوند.»
در مقابل سازمانها و گروهای مدافع حقوق بشر اسرائیلی و غیراسرائیلی مخالف چنین طرحی هستند.
آرتی میچائلی، سخنگوی سازمان غیردولتی «بتسيلم» مستقر در اسرائیل می گوید:« ظاهراً وزیر دفاع با راندن فلسطینیان به صندلی های عقب اتوبوس ها راضی نشده است و می خواهد کلاً مانع ورود آنها به اتوبوس ها شود.»
وی می افزاید:« وقت آن فرا رسیده است تا در پس پرده بحث هایی از این دست و این طرح آزمایشی پنهان نشد و به سادگی اعتراف کرد که توجیهات جانبی تنها حجاب نازکی است بر خواست یهودیان تا با بهره برداری از آن از ورود فلسطینیان به اتوبوس های خود جلوگیری کنند.»
طرح ممانعت از ورود فلسطینیان به اتوبوس های اسرائیلی طرح جنجال برانگیز موشه یالون، وزیر دفاع اسرائیل است.Ver video "طرح جنجالی وزیر دفاع اسرائیل در زمینه ممنوعیت ورود فلسطینیان به اتوبوس های یهودیان"
کوبانی در محاصره نیروهای "دولت اسلامی" در سوریه
آخرین گزارشها از نبرد در شهر کرد نشین کوبانی موسوم به عین العرب در سوریه، از به محاصره در آمدن آن توسط نیروهای گروه جهادی “دولت اسلامی” حکایت دارد.
کردهای ترکیه طی چند روز گذشته تلاش کرده اند تا با عبور از مرز این کشور و سوریه خود را به شبه نظامیان کردی که در حال نبرد با “دولت اسلامی” هستند برسانند.
آنها از مقاومت دولت ترکیه در برابر این خواسته شان انتقاد می کنند.
ارتوگرول کورکسو، یکی از رهبران محلی کرد و نماینده حزب موسوم به “حزب دموکراتیک خلق ها” با بیان این که اسنادی مبنی بر این که دولت ترکیه مستقیما با گروه “داعش” همکاری می کند، در دست ندارد، می افزاید: “سیاست و دیپلماسی ترکیه منزوی کردن انقلاب کوبانی است.”
علی رغم مقابله ارتش ترکیه با داوطلبان کرد، تاکنون صدها تن از آنها با شکستن مرز دو کشور موفق به ورود به خاک سوریه شده اند.
احمد داوود اوغلو، نخست وزیر ترکیه با بیان این که مرزهای کشورش برای پذیرفتن جنگ زدگان همچنان باز است، می گوید: “ما تاکنون درهایمان را به روی برادران سوریمان و اخیرا عراقیمان باز کردیم بدون این که از آنها بپرسیم، کرد هستند یا عرب، ایزدی، مسلمان، مسیحی، شیعه و یا سنی. ما به این کارمان ادامه خواهیم داد.”
این در حالی است که هزاران پناهجوی دیگر همچنان در انتظار ورود به ترکیه هستند.
بنابه گفته مقامات ترک، این نبرد تاکنون 160 هزار آواره دیگر سوری غالبا کرد را روانه ترکیه کرده است.Ver video "کوبانی در محاصره نیروهای "دولت اسلامی" در سوریه"
اسرائیل؛ تشدید تدابیرامنیتی در بیت المقدس
یک روز پس از حمله دو فلسطینی با سلاح سرد به کنیسه ای واقع در غرب بیت المقدس که به کشته شدن ۵ نفر انجامید، دولت اسرائیل اعلام کرده که با افزایش تدابیر امنیتی و تنبیه خانواده مهاجمان به این حملات پاسخ خواهد داد.
دولت اسرائیل اعلام کرده که ۷۸ خانه جدید را در ناحیه عرب نشین شرق بیت المقدس خواهد ساخت. اقدامی که می تواند باعث خشم فلسطینی ها و افزایش تنش ها در منطقه باشد.
درباره شرایط امنیتی در بیت المقدس، سارا لوی ۲۲ ساله می گوید: «ما خیلی وحشت زده بودیم. آرام نیستیم و امیدواریم که این مسائل در حال تمام شدن باشد نه اینکه نشانه آغاز مشکلات باشد.»
شهروند دیگری نیز می افزاید: «من اینجا احساس امنیت می کنم. در آغاز می ترسیم که به اینجا بیایم اما وقتی ماشین های گشت پلیس را دیدم، مشاهده کردم که آنها مراقب همه چیز هستند.»
هیچکس نمی داند دولت اسرائل در قدم بعدی چه خواهد کرد با این حال جمال خمیس، از ساکنان بیت المقدس شرقی می گوید: «مشکل خود پلیس است. آنها همراه با دولت دست به کارهای تبعیض آمیزی میان اعراب و یهودی ها می زنند تا مردم اورشلیم را ترک کنند. اما این اتفاق نخواهد افتاد. زندگی و کار ما اینجاست و آنها هر کاری بکنند موفق نخواهند شد.»
همچنین روز چهارشنبه اسرائیل خانه یک مرد فلسطینی را خراب کرد که ماه پیش با یک وانت مردی را زیر گرفته بود. اسرائیل اعلام کرده که خانه های مهاجمانی که در حمله روز سه شنبه دست داشتند را تخریب خواهد کرد. دولت اسرائیل از سال ۲۰۰۵ سیاست تخریب خانه پیکارجویان فلسطینی را متوقف کرده بود.
.Ver video "اسرائیل؛ تشدید تدابیرامنیتی در بیت المقدس"
شهرهای مرزی سوریه و ترکیه هدف حملات ائتلاف به رهبری آمریکا
بمب افکنهای ائتلاف علیه گروه «دولت اسلامی» شهرهای مرزی سوریه در نزدیکی ترکیه را هدف قرار دادند. این در حالی است که دولت ترکیه رسما اعلام کرده که در این ائتلاف نظامی مشارکت نخواهد کرد.
البته شاهدان عینی گزارش کرده اند که هواپیماهای نظامی را دیده اند که از ترکیه برای حمله وارد سوریه شدند.
شهر کوبانی یا عین العرب، شهر رقه و شهر دیرالزور از جمله شهرهایی در سوریه هستند که به گفته نیروهای ائتلاف هدف حملات جدید قرار گرفتند.
ائتلاف به رهبری آمریکا از روز دوشنبه حملات خود را از عراق گسترش داد و مواضع گروه «دولت اسلامی» را در سوریه هدف قرار داد.
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در حضور نمایندگان کشورهای عرب حاضر در ائتلاف گفت: «من می خواهم از همه شما تشکر کنم. این البته پایان تلاشهای ما نیست، بلکه آغاز آن است و مطمئن هستم که همکاری ما که در این مکان خود را به نمایش گذاشته است، موفق خواهد بود.»
در غیاب ترکیه در ائتلاف علیه گروه دولت اسلامی، کشورهای عربی از جمله همسایگان عراق و سوریه به ائتلاف پیوسته اند.
عربستان سعودی، قطر، امارات متحده عربی، اردن و بحرین به آمریکا قول داده اند که در این رویارویی نظامی همکاری کنند.
کشورهای غربی به کمک نماینده سازمان ملل متحد در بحران سوریه تلاش کرده بودند که دولت سوریه را برای همراهی با ائتلاف علیه «دولت اسلامی» متقاعد کنند. هنوز دولت سوریه رسما اجازه انجام این عملیات صادر نکرده اما گزارش شده است که آمریکا قبل از حملات هوایی، به دولت سوریه خبر داده بود.
گروه «دولت اسلامی» که پیش تر با عنوان «داعش» شناخته می شد یک گروه منشعب شده از القاعده است که گفته می شود به دلیل اقدامات بسیار افراط گرایانه اش توسط رهبران القاعده نیز طرد شد.
این گروه در پی تصاحب بخشهایی از سوریه و عراق، در آنها «خلافت اسلامی» اعلام کرده است.Ver video "شهرهای مرزی سوریه و ترکیه هدف حملات ائتلاف به رهبری آمریکا"
سرمایه گذاری شهرک نشینان یهودی در محله های مسلمان نشین بیت المقدس
روز دوشنبه نه خانواده شهرک نشین در معیت نیروهای امنیتی اسرائیل به دو ساختمان در منطقه عرب نشین «سیلوان» نقل مکان کردند.
تعدادی از یهودیان معتقدند شهر مقدس قدیم داود در موقعیت کنونی حومه نشین «سیلوان» بنا شده بوده و لذا با پشتیبانی دولت تل آو در حال سرمایه گذاری وسیع در بخش املاک و مستغلات شرق بیت المقدس هستند.
نبیل شعث، مشاور محمودعباس رییس تشکیلات خودگردان فلسطین در واکنش به این موضوع گفت: «این استعماربه شیوه مهاجرتی است. هر دفعه که یک اسرائیلی ملکی در کرانه باختری می خرد، آن محله تبدیل به یک محدوده نظامی می شود که دولت اسرائیل یا پشتیبان آن است یا راسا کنترل آنرا در دست می گیرد. و این محله هم به بخشی از مذاکرات تعیین حدود ارضی آینده کشور فلسطین تبدیل می شود.»
اما دانیال لوری، سخنگوی سازمان «آترت کوهانیم» که برای استقرار هر چه بیشتر یهودیان در محله مسلمان نشین قدیم بیت المقدس، فعالیت می کند، نظر متفاوتی دارد. این سازمان به یهودی ها در خرید زمین و خانه از فلسطینی ها، آنهم به قیمتی بمراتب بالاتر از قیمت بازار، کمک می کند.
او می گوید: «نگرانی یهودی ها این است که ما در قلمرو کشور اسرائیل زندگی می کنیم، در یک پایتخت واحد یهودی ها و اعراب با هم زندگی می کنند و یهودی ها حق دارند هر جا که دلشان خواست، در هر محله ای بویژه در محله قدیمی یهودی ها، سکونت داشته باشند.»
این درحالیست که پخش شدن یهودیان اسرائیل در بین مسلمانان فلسطینی می تواند بر پیچیدگی وضعیت بیت المقدس بیفزاید و از به نتیجه رسیدن راه حل «تشکیل دو دولت» جلوگیری کند.
کاخ سفید گسترش قلمرو یهودیان را بعنوان مانعی در برابر مذاکرات صلح ارزیابی کرده است.
به اعتقاد آگاهان در صورت تداوم این وضعیت، گزینه پایتختی بیت المقدس شرقی برای فلسطینی ها در حد رویا باقی خواهد ماند.Ver video "سرمایه گذاری شهرک نشینان یهودی در محله های مسلمان نشین بیت المقدس"
اسلام را نباید با اسلام گرایی اشتباه گرفت
در این برنامه سخن شما، مردی از فرانسه از طریق اینترنت پرسیده: “سوء استفاده گروهی که خود را دولت اسلامی می خواند، تصویری منفی از اسلام منتقل می کند. به ویژه در کشورهای اروپایی مانند فرانسه که جمعیت بزرگی از مسلمانان زندگی می کنند. چگونه می توان از سردرگمی مکرر بین اسلام و اسلام رادیکال پرهیز کرد؟”
ژاکلین سزاری، مدیر برنامه اسلام در غرب در دانشگاه هاروارد به این پرسش پاسخ می دهد: “این اغتشاش در مفهوم زمان درازی است که وجود دارد. در اروپا حتی می توان گفت که این اغتشاش از قبل از ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ آغاز شد.
اما در فرانسه این اغتشاش مفهومی دست کم از زمانی که الجزایر به سرکوب گروه مسلح اسلامی (جی آی ای) آغاز کرد، وجود داشته است. در آن زمان، اغتشاشی مفهومی بین جمعیت مسلمان فرانسه و واقعیتی به نام اسلام رادیکال در بعضی کشورهای مسلمان به وجود آمد.
این اغتشاش مفهومی پس از ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ بدتر شد و اکنون عملکرد گروه
موسوم به دولت اسلامی وضع را تشدید کرده است.
پیآمدهای این اغتشاش را نه تنها در فرانسه بلکه در سراسر اروپا می توانیم ببینیم.
اروپائی ها هرچه بیشتر از گسترش علامت ها و کاربرد مفاهیمی چون مناره، حجاب و گوشت حلال می ترسند.
بنابراین می بینیم که به مرور نگرانی از روایت هایی از اسلام به عنوان یک دین افزایش می یابد، زیرا اسلام به طریقی با افراط گرایی و رادیکالیسم در جهان مسلمان عرب ارتباط می یابد.
فکر می کنم پرسش مرکزی در اروپا اکنون این است که مشروعیت اسلام، مانند سایر ادیان در حوزه عمومی چیست؟ امروزه این یک بحث واقعی در اروپاست. بحثی که تا پایان آن راه درازی است.
راه حل در اینکه “اسلام دیگر نباشد” نیست، بلکه راه حل در یافتن اسلام متفاوتی نهفته که بتواند با نسخه متعصبانه سلفیسم مقابله کند.
شما نیز چنانچه پرسشی دارید، از طریق وبسایت یورونیوز با ما درمیان بگذارید.
.Ver video "اسلام را نباید با اسلام گرایی اشتباه گرفت"
دور دوم انتخابات ریاست جمهوری تونس؛ باجی قائد سبسی یا منصف مرزوقی؟
اگرچه نتیجه قطعی انتخابات ریاست جمهوری تونس با حضور بیش از بیست کاندیدا تا لحظه تنظیم این گزارش اعلام نشده است، اما هواداران منصف مرزوقی و باجی قائد سبسی، اطمینان دارند که رقابت سیاسی میان این دو نامزد، به دور دوم کشیده می شود.
باجی قائد سبسی؛ کاندیدای ۸۸ ساله
باجی قائد سبسی به زودی ۸۸ ساله می شود. این وکیل دادگستری که تحصیلاتش را در رشته حقوق در پاریس به پایان رسانده است، از سال های جوانی در فرانسه به جنبش استقلال تونس پیوست.
در انتخابات ریاست جمهوری سبسی کاندیدای حزب ندا، جبهه سیاسی متشکل از نیروهای سکولار است.
مخالفانش کهولت وی را یکی از نقاط ضعف این حقوقدان برای ریاست جمهوری تونس می دانند؛ کشوری که تنها چهار سال پیش با سرنگونی دیکتاتوری زین العابدین بن علی، موجی از امید به تغییر را در بخشی از کشورهای عربی به راه انداخت.
اما نقطه ضعف اصلی سبسی در نگاه انقلابیونِ جوان، همکاری او با رژیم بن علی است. او در زمان ریاست جمهوری حبیب بورقیبه به حزب بن علی پیوست و در سال ۱۹۹۰ به ریاست مجلس این کشور رسید. تنها یکسال بعد، از فعالیت های سیاسی کناره گرفت. ۱۰ سال بعد اما همراه با موج انقلاب به دنیای سیاست بازگشت؛ در بحبوحه تغییر نظام سیاسی در تونس و تحت فشار افکار عمومی، محمد غنوشی مقام نخست وزیری موقت را به سبسی سپرد.
باجی قائد سبسی مسلمان است اما از اسلامگرایان تندرو و به ویژه سلفی ها تبری می جوید. او رقیب انتخاباتی خود، منصف مرزوقی را متهم می کند که آرای گروه های اسلامگرای رادیکال را در سبد خود دارد.
منصف مرزوقی؛ عبور از بحران
منصف مرزوقی، نخستین رئیس جمهوری تونس پس از انقلاب سال ۲۰۱۱ است. اعضای مجلس موسسان تونس، سکان هدایت کشور را در شرایط بحرانی در اختیار این پزشک، استاد دانشگاه و در عین حال فعال سیاسی و حقوق بشر قرار دادند.
مرزوقی در زمان رژیم بن علی به دلیل فعالیت های سیاسی خود با محدودیت و محرومیت های اجتماعی مواجه شد و مدت زیادی را در تبعید گذراند. او هم تحصیلات دانشگاهی خود را در فرانسه، دانشگاه استراسبورگ، به پایان رسانده است.
منصف المرزوقی، از زمان وقوع انقلاب سعی کرده امکان گونه ای همزیستی و در صورت لزوم همکاری سیاسی میان حزب سکولار تحت امرش موسوم به «کنگره برای جمهوری» را با اسلامگرایان النهضه ایجاد کند.
نحوه پوشش، افکار و عقاید ملی گرایانه و شیوه سخنوری او که برای بسیاری از مردم قشرهای کم درآمد تونس خوشایند است، این استاد دانشگاه پزشکی را به چهره ای آشنا از چپگرایی سنتی عرب بدل کرده است.
با وجود اتهام مخالفان به مرزوقی در حمایت از اسلامگرایان، کشورهای غربی و به ویژه فرانسه، همواره با آغوشی باز پذیرای او بوده اند.
انقلاب سال ۲۰۱۱، راه حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی انقلابیون تونس نبود، اما این کشور که آغازگر تحولات موسوم به بهار عربی بود، تا حد زیادی خود را از گزند نا به سامانی های این دگرگونی ها به دور نگاه داشته است.
منصف المرزوقی در دوران ریاست جمهوری خود با میدان دادن به اخوان المسلمینِ متشکل در النهضه، راه را برای قدرتنمایی گروه های سلفی، دست کم در حیات سیاسی این کشور بست.
هواداران مرزوقی، توانایی او در مدیریت کشوری در تلاطم را به عنوان نقطه قوت اصلی او می ستایند.Ver video "دور دوم انتخابات ریاست جمهوری تونس؛ باجی قائد سبسی یا منصف مرزوقی؟"
معرفی سه طرح ابتکاری برای تحول در آموزش و پرورش
جایزه ابتکار عمل بین المللی برای تحول در آموزش (وایس)، به طرح هایی برای تغییر زندگی تعلق می گیرد. در برنامه جهان دانش نگاهی داریم به سه طرح برنده این جایزه.
کودکان بسیاری زندگی کودکی خود را در خیابان ها سر می کنند و با مسائل زیادی از خشونت گرفته تا عدم دسترسی به آموزش روبرو می شوند. ابتدا به پروژه ای در مصر توجه کنیم که به حل این مشکل می پردازد.
قاهره یکی از پرجمعیت ترین پایتخت های جهان عرب است. به گزارش کمیسر عالی پناهندگان در سازمان ملل، بیش از یک میلیون کودک خیابانی در این شهر وجود دارند که شب ها به آسانی دیده می شوند. آنها زیر فشارهای اقتصادی و اجتماعی مجبور به ترک خانواده شده و برای اندکی پول به دست فروشی، تمیز کردن و پیدا کردن جای پارک برای خودروها روی آورده اند.
یک تشکل غیر دولتی به نام “فیس“، طرحی را برای آموزش و حمایت از این کودکان به اجرا درآورده است. بنیانگذار این تشکل غیر دولتی می گوید: “ما به آنها در کسب آموزش های غیر رسمی و مهارت های زندگی کمک می کنیم. یعنی مهارت هایی که به کار حفاظت از بچه ها در خیابان می آید. همچنین در مورد سلامتی و بهداشت و خطر سوء استفاده های جنسی و فیزیکی و قاچاق اعضای بدن و نیز حقوق کودکان، به آنها آموزش می دهیم.”
از آغاز این پروژه در قاهره یعنی از سال ۲۰۰۷، بخش آموزش های غیر رسمی شامل ۲۸ هزار کودک شده، ۳۰ هزار نفر مهارت های زندگی دریافت کرده اند، ۱۱۳ نفر در یک مدرسه خصوصی آموزش دیده اند و بیش از ۳۰ نفر در سیستم مدارس عمومی ادغام شده اند.
تجربه نشان داده که رشته های خلاق مانند موسیقی، هنرهای تجسمی و رقص دست آوردهای آموزشی خوبی داشته، اما همه کودکان به این آموزش ها دسترسی ندارند. به یک پروژه در استرالیا توجه کنیم.
آکوت، پسر بچه ۱۱ساله چند سال قبل از سودان جنگ زده به استرالیا رسید و به مدرسه محلی رفت. این مجموعه مسکن دولتی در شهر ملبورن، خانه بسیاری از مهاجران جدید و خانواده های کم درآمد مانند خانواده آکوت است. مدرسه اکوت مانند بسیاری از مدارس عمومی در استرالیا، کلاس موسیقی یا هنر ندارند. در اینجاست که تشکل غیر دولتی “اتاق موسیقی” به میان می آید.
یکی از دست اندرکاران “اتاق موسیقی” می گوید: “ما در اینجا هستیم به خاطر اینکه باور داریم که کودکان در آموزش خود به دسترسی به هنر، موسیقی، رقص و خلاقیت های دیگر نیاز دارند. متاسفانه در حال حاضر این مسئله در استرالیا مطرح نیست و از هر چهار کودک سه نفرشان از چنین امکانی در مدارس برخوردار نیستند. شواهد پژوهشی در برنامه ما نشان می دهد کودکانی که در برنامه های این اتاق شرکت کرده اند، حضورشان در مدرسه بیشتر شده و نتایج و نمره های تحصیلی آنها در حساب و خواندن و نوشتن بهتر بوده است. آنها همچنین روحیه بهتری دارند و اعتماد به نفس انها بالا رفته است.”
در بسیاری از جوامع، دختران برای انجام کارهای معمول در خانه می مانند و پسر ها به مدرسه می روند. نگاهی می اندازیم به پروژه ای در هند که هدفش تغییر این روند است.
در هند بیش از سه میلیون و ۷۰۰ هزار دختر به مدرسه نمی روند که این سومین آمار بزرگ در این زمینه در جهان است. در روستای “ردوا کالان” در منطقه سیروهی، با جانتو دیدار می کنیم که پس از مرگ پدر، رفتن به مدرسه برایش رویایی دور است.
اما تیم جوانی از داوطلبان از “بنیاد آموزش دختران“، که به “گروه بالیکا” شهرت دارد، این وظیفه را برعهده گرفته است. این تشکل غیر دولتی برآنست تا با بسیج نیرو و اعمال نفوذ بر منابع دولتی و خصوصی، امکان آموزش با کیفیت را برای دختران فراهم کند.
گروه “آموزش دختران” به توسعه و کاربرد شیوه های خلاقانه آموزش کودکان در مدارس دولتی دست زد و جانتو و همکلاس هایش به آموختن ریاضی و زبان پرداختند. آموزش مهارت های زندگی در امور اجتماعی و مالی، به دخترانی مانند جانتو کمک می کند تا در جامعه فعالتر شوند.
نسخه کامل این گزارش را می توانید در برنامه “جهان دانش” مشاهده کنید.Ver video "معرفی سه طرح ابتکاری برای تحول در آموزش و پرورش"