Videos relacionados con علی

Informaciona

Comparte y descubre información

  • مستندی تازه از «محمد علی کلِی»

  • افزایش بهای سهام شرکت تجاری "علی بابا"

    شرکت چینی تجاری “علی بابا” از افزایش بهای سهام خود در بورس نیویورک خبر داد.

    این شرکت که در حال حاضر به یکی از بزرگترین وب سایتهای خرید و فروش آنلاین در جهان تبدیل شده، اعلام کرده که در سالجاری بیش از ۲۵ میلیارد دلار سود خواهد داشت و همین امر سبب شده تا ارزش سهام این شرکت به حدود ۶۸ دلار برسد.

    با افزایش ارزش سهام این شرکت همچنین ارزش کل این شرکت تجاری به حدود ۱۶۸ میلیارد دلار می رسد.

    جاک ما، موسس شرکت علی بابا از تصمیم خود برای افزایش فعالیت در آمریکا و اروپا خبر داده است.

    این شرکت غول پیکر تجاری که ۱۵ سال پیش بنیان گذاری شد، یک بازار آنلاین در چین است که با تمامی نقاط دنیا در ارتباط است و خرید و فروش های صورت گرفته در آن حتی بیش از سایتهای “آمازون” و “ای بی” است.

    Ver video "افزایش بهای سهام شرکت تجاری "علی بابا""

  • سرمایه گذاری شرکت علی بابا در «اسنپ چت»

    شرکت چینی علی بابا فعال در حوزه تجارت الکترونیکی و آنلاین وارد سرمایه اپلیکیشن اسنپ چت می شود. در این راستا علی بابا مبلغ ۲۰۰ میلیون دلار به اسنپ چت پرداخت خواهد کرد. این سرمایه گذاری ارزش اسنپ چت را تا رقم ۱۵ میلیارد دلار بالا می برد.

    علی بابا در نظر دارد با این سرمایه گذاری جایگاه خود را در بازار ایالات متحده آمریکا تثبیت کند.

    اسنپ چت در سال ۲۰۱۱ توسط دانشجویان جوان دانشگاه استنفورد ایالات متحده پایه گذاری شد. اکنون این اپلیکیشن حدود ۲۰۰ میلیون کاربر دارد.

    Ver video "سرمایه گذاری شرکت علی بابا در «اسنپ چت»"

  • درگیری دوبارۀ هوداران شیخ علی سلمان با پلیس بحرین

    خبر کوتاه
    هواداران شیخ علی سلمان، رهبر جمعیت شیعیان بحرین بار دیگر روز دوشنبه با پلیس درگیر شدند.

    پلیس برای پراکندن حدود ۱۰۰ معترضی که خواهان آزادی وی بودند گاز اشک آور و گلوله های پلاستیکی شلیک کرد.

    آقای علی سلمان پانزده روز است که در بازداشت به سر می برد.

    Ver video "درگیری دوبارۀ هوداران شیخ علی سلمان با پلیس بحرین"

  • زندگی روزمره علی رغم شرایط دشوار در یونان ادامه دارد

    در گیر و دار بحران اقتصادی و مالی در یونان مردم عادی این کشور در حالی که در انتظار توافق کشورشان با وام دهندگان خارجی هستند، تلاش می کنند که زندگی روزمره خود را به عادی ترین شکل ممکن دنبال کنند.

    مردم یونان در هفته های اخیر ابتدا با تعطیلی بانکها و مقررات کنترل سرمایه مواجه شدند و سپس دوران تبلیغات همه پرسی را تجربه کردند.

    یک شهروند یونانی می گوید: «من هر روز سر کار می روم، هیچ چیز از جمله درآمد من خوشبختانه تغییر نکرده است و هر موقع وقت کنم به کنار ساحل می روم.»

    یک شهروند یونانی دیگر اظهار داشت: «طبعا ما نگران هستیم زیرا دسترسی معمول به پولمان را برای پرداخت هزینه ها نداریم اما چه کاری می توانیم بکنیم جز اینکه آرام باشیم و ببینیم چه اتفاقی می افتد؟»

    یک شهروند یونانی می گوید: «شرایط برای کسب و کار من پیچیده تر است. ما همچنان خودمان را تطبیق می دهیم. نمی دانیم چه قرار است رخ دهد. معتقدم که موفق می شویم: یا بانکها بازگشایی می شوند و یا ما یاد می گیریم که به این شکل کار کنیم.»

    بسیاری از مردم یونان علی رغم شرایط دشوار مالی به سواحل این کشور می روند و تلاش می کنند در این دوران دشو

    Ver video "زندگی روزمره علی رغم شرایط دشوار در یونان ادامه دارد"

  • دور تازه اعتراضات به دستگیری شیخ علی سلمان در بحرین

    خبر کوتاه
    بلاد القدیم در حومه منامه، پایتخت بحرین روز یکشنبه شاهد درگیری های معترضان و پلیس ضدشورش بود. بحرین بدنبال دستگیری شیخ علی سلمان، رهبر جمعیت شیعیان و حزب وفاق، بزرگترین حزب مخالف حکومت، شاهد دور تازه ای از ناآرامی ها و اعتراضات است.

    Ver video "دور تازه اعتراضات به دستگیری شیخ علی سلمان در بحرین"

  • احزاب طرفدار علی اف به اکثریت پارلمان آذربایجان دست یافتند

    خبر کوتاه

    احزاب حاضر در جبهۀ الهام علی اف، رئیس جمهوری آذربایجان، نتایج انتخابات پارلمانی این کشور را از آن خود کردند. پارلمان آذربایجان ۱۲۵ کرسی دارد و حزب آذربایجان نوین به رهبری الهام علی اف۷۰ کرسی یعنی نزدیک به دو سومی پارلمان را کسب کرده است.

    حزب «مستقل ها» نیز که از طرفداران دولت آذربایجان است، بخش قابل توجهی از کرسی های باقیمانده را به خود اختصاص داده و بنا به نوشتۀ خبرگزاری رویترز، پارلمان در اختیار این دو حزب قرار گرفته است. مخالفان دولت این انتخابات را تحریم کرده بودند.

    الهام علی اف از سال ۲۰۰۳ و پس از مرگ پدرش، ریاست جمهوری در این کشور را در اختیار دارد. ناظران بین المللی تمامی انتخابات برگزار شده در آذربایجان را از زمان به قدرت رسیدن وی غیردموکراتیک خوانده اند.

    آذربایجان به دلیل فشار بر روزنامه نگاران و محبوس کردن مخالفان به شدت مورد انتقاد سازمان هایی نظیر گزارشگران بدون مرز و دیده بان حقوق بشر قرار دارد. در حال حاضر ۳۵ روزنامه نگار در این کشور به دلیل انتشار مطالب انتقادآمیز علیه حکومت در زندان به سر می برند.

    Ver video "احزاب طرفدار علی اف به اکثریت پارلمان آذربایجان دست یافتند"

  • علی سلمان رهبر شیعیان بحرین به چهار سال زندان محکوم شد

    خبر کوتاه
    دادگاهی در منامه پایتخت بحرین، روز سه شنبه، شیخ علی سلمان رهبر جمعیت الوفاق، بزرگ ترین تشکل سیاسی شیعه این کشور را به چهار سال زندان محکوم کرد. این دادگاه آقای سلمان را از اتهام تلاش برای براندازی حکومت تبرئه کرد اما به اتهام نفرت پراکنی، اهانت و تحریک به نافرمانی مدنی گناهکار شناخت.

    Ver video "علی سلمان رهبر شیعیان بحرین به چهار سال زندان محکوم شد"

  • فعالان: ریاض علی نمر را گردن نزند و به صلیب نکشد

    فعالان حقوق بشر و سازمان ملل متحد از ریاض خواستند تا از اجرای حکم اعدام علی نمر جوانی که در جریان تظاهرات دموکراسی خواهی سال ۲۰۱۲ میلادی عربستان سعودی دستگیر شد صرف نظر شود.

    بر اساس حکم صادره علی نمر که در زمان دستگیری ۱۷ ساله بوده است، گردن زده شده و سپس پیکرش به صلیب کشیده خواهد شد.

    فعالان، صدور چنین حکم مجازات برای علی، برادرزاده شیخ نمر یکی از رهبران شیعیان عربستان را سیاسی می دانند، مجازاتی به گفته فعالان، سعودی ها می خواهند تا درس عبرتی برای دیگر معترضان شود.

    علی نمر از استان شیعه نشین و نفت خیز القطیف واقع در ساحل شرقی عربستان است، استانی که بدنبال آغاز انقلاب های موسوم به بهار عرب ناآرام و شاهد اعتراضات گاه و بیگاه شیعیان بوده است.

    شیعیان این استان علیه آنچه که آن را بی عدالتی، نابرابری و سرکوب و تبعیض رژیم آل سعود علیه خود می نامند معترض هستند.

    تنها راه باقیمانده برای نجات علی نمر فرمان عفو پادشاه عربستان است.

    Ver video "فعالان: ریاض علی نمر را گردن نزند و به صلیب نکشد"

  • اعتراض به دستگیری شیخ علی سلمان رهبر حزب وفاق در بحرین

    روز دو شنبه ۲۹ دسامبر در منامه پایتخت بحرین هزاران نفر در اعتراض به دستگیری شیخ علی سلمان رهبر حزب وفاق یعنی بزرگترین حزب مخالف حکومت، دست به تظاهرات زدند. شرکت کنندگان در این راهپیمایی همچنین به صدور احکام اعدام و حبس ابد علیه افرادی که متهم به کشتن یک مامور پلیس شده اند، اعتراض کردند.

    پلیس بحرین برای درهم شکستن این تظاهرات دست به تیراندازی و شلیک گاز اشک آور زد. شیخ سلمان رهبر شیعیان روز یکشنبه به وزارت کشور بحرین احضار و پس از یک بازجویی طولانی بازداشت شده بود.

    دستگیری شیخ سلمان پس از آن صورت گرفت که روز جمعه ۲۶ دسامبر حزب وفاق در یک انتخابات درون حزبی، بار دیگر او را به مدت چهار سال به رهبری این حزب برگزید و در همان روز تظاهرات اعتراضی بزرگی را علیه حکومت سازمان داد.

    روز دوشنبه دادگاهی در منامه در جریان رسیدگی به پرونده ۱۲ نفر که متهم به اقدام تروریستی و کشتن یک مامور پلیس شده بودند، دو حکم اعدام و یک حکم حبس ابد برای سه نفر از شیعیان صادر کرد و خشم معترضان را برانگیخت.

    مقامات بحرین جمهوری اسلامی ایران را به تحریک حزب وفاق و شیعیان علیه حکومت این کشور متهم می کنند، اما حکومت ایران این اتهام را رد می کند.

    Ver video "اعتراض به دستگیری شیخ علی سلمان رهبر حزب وفاق در بحرین"

  • ورود پر سر و صدای شرکت «علی بابا» به بازار بورس نیویورک

    شرکت علی بابا یکی از مهمترین کمپانی های تجارت الکترونیک و خرید و فروش آنلاین روز جمعه وارد بازار بورس نیویورک شد. علی بابا معادل ۲۵ میلیارد دلار در بازار بورس نیویورک سرمایه گذاری کرده و ارزش گذاری ابتدایی هر سهام این شرکت بزرگ چینی ۶۸ دلار اعلام شده است. این یکی از بزرگترین عرضه سهام در بازار بورس بشمار می آید.

    آخرین خبرها ساعاتی پس از آغاز معاملات در بازار بورس نیویورک از افزایش ۳۷ درصدی سهام این شرکت و رسیدن به رقم ۹۳ دلار در ازای هر سهم حکایت دارد.

    جک ما، بنیانگذار شرکت علی بابا در مراسم آغاز کار بازار بورس نیویورک حضور پیدا کرد.

    جف دور، تحلیلگر امور اقتصادی و بازار بورس می گوید: «در مقیاس بین المللی شاهد رشد ۱۸ تا ۲۰ درصدی هستیم. در این مقطع سنجیدن دقیق میزان موفقیت این شرکت در آینده بسیار مشکل است. زیرا شرکتهای آمازون و ئی بی شناخته شده و به مشتریان بسیار نزدیک هستند. اعتقاد دارم این موضوع هزینه زیادی برای علی بابا خواهد داشت. به اعتقاد من باید تحولات را طی ۳ تا ۵ سال آینده زیر نظر گرفت.»

    ورود به بازار بورس نیویورک و ارزش گذاری بالای هر سهام علی بابا ارزش این شرکت را به مرز ۱۶۸ میلیارد دلار رسانده است. این رقم با توجه به تحولات بازار بورس قابلیت تغییر خواهد داشت.

    سود خالص علی بابا در سال مالی ۲۰۱۳-۲۰۱۴ به رقم ۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار رسیده است. موسسه «استاندارد اند پور کاپیتال» این شرکت را در رده ۴۰ شرکت غول پیکر دنیا قرار داده است.

    Ver video "ورود پر سر و صدای شرکت «علی بابا» به بازار بورس نیویورک"

  • علی رغم شکاف در حزب سیریزا طرح دولت یونان در پارلمان تائید شد

    پارلمان یونان در ساعات اولیه بامداد شنبه بسته پیشنهادی دولت این کشور به وام دهندگان بین المللی را تایید کرد.

    دولت آلکسیس سیپراس، نخست وزیر چپگرای یونان تنها با کمک آرای احزاب مخالف موفق به کسب اکثریت آرا شد زیرا برخی از نمایندگان حزب سیریزا از حمایت از بسته پیشنهادی دولت سر باز زدند.

    آلکسیس سیپراس، نخست وزیر یونان در جریان بحث در پارلمان این کشور گفت: «در پاسخ به این سوال که آیا در دوران پنج ماهه مذاکره ما اشتباهاتی داشته ایم، تنها پاسخ صادقانه این است که بله! ما اشتباهاتی مرتکب شدیم.»

    کشورهای گروه یورو روز شنبه و پیش از جلسه اتحادیه اروپا در روز یکشنبه، در جلسه ای در مورد پیشنهادهای یونان اعلام موضع خواهند کرد.

    رهبر موقت حزب دموکراسی نوین، حزب اصلی مخالف گفت: «مهلت روز یکشنبه پایان می یابد. آقای نخست وزیر! تا روز یکشنبه ما باید کار را تمام کرده باشیم. روز دوشنبه اگر ما کار توافق را تمام نکرده باشیم من حتی نمی توانم تصور کنم که اوضاع کشور به چه شکل خواهد بود.»

    در بیانیه ای که در پایان رای گیری توسط نخست وزیر یونان منتشر شد او از تفویض اختیاری قوی به خود برای کامل کردن مذاکر

    Ver video "علی رغم شکاف در حزب سیریزا طرح دولت یونان در پارلمان تائید شد"

  • باقی ماندن شبه نظامیان شیعه در کاخ ریاست جمهوری یمن علی رغم توافق اخیر

    علی رغم توافق صورت گرفته میان شبه نظامیان شیعه حوثی و دولت یمن، شورشیان همچنان در همه جای پایتخت از جمله کاخ ریاست جمهوری حضور دارند و عبور و مرورها را کنترل می کنند.

    این در حالی است که توافقی که چهارشنبه شب میان دو طرف صورت گرفت، بر اجرای فوری آن تاکید داشته است.

    اما به نظر می رسد که شورشیان برای حصول اطمینان از اجرای آن همچنان چند روزی در مکانهای استقرار خود باقی بمانند.

    مطابق این توافق نه ماده ای شورشیان متعهد به خروج از کاخ ریاست جمهوری و اقامتگاه نخست وزیر شده و قول داده اند که مسئول دفتر رییس جمهور را نیز آزاد کنند.

    شورشیان که چهار ماه پیش وارد صنعا شده بودند، طی چند روز گذشته اقدام به تصرف اماکن کلیدی دولتی کردند.

    درگیریهای روزهای اخیر باعث کشته شدن 35 سرباز و زخمی شدن 94 تن دیگر شد.

    Ver video "باقی ماندن شبه نظامیان شیعه در کاخ ریاست جمهوری یمن علی رغم توافق اخیر"

  • علی خامنه ای: در ایران، هیچکس مخالف حل و فصل موضوع هسته ای نیست

    علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران روز شنبه با تاکید بر این موضوع که «در ایران، هیچکس مخالف حل و فصل موضوع هسته ای نیست»، بار دیگر آمریکا را متهم کرد که از طریق فشارهای اقتصادی و «زورگویی» تلاش می کند ایرانیان را مقابل حکومت اسلامی قرار دهد.

    در همین روز، حسن روحانی، رییس جمهوری ایران نیز اعلام کرد که کشورش در مذاکره با قدرتهای جهانی بر سر برنامه هسته ای، تاکنون به اندازه کافی انعطاف پذیری نشان داده است و اکنون باید تصمیم نهایی گرفته شود.

    آقای روحانی گفت: «انشاء الله پایان مذاکرات به یک تفاهم و توافقی ما برسیم که خیر باشد برکت باشد برای حمله ملتها، برای ایران، برای منطقه، برای جهان.»

    گفتگوهای ایران و شش قدرت بزرگ جهان (آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه و آلمان) که به مدت یک هفته در لوزان سوییس به طول انجامید، سرانجام پایان یافت و قرار است دور جدید گفتگوها طی روزهای ۲۵ تا ۳۱ مارس از سر گرفته شود.

    جان کری، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا در پایان مذاکرات لوزان گفت: «ما در اهدافمان، در رویکردمان، و اراده مان متحد هستیم، و در تصمیممان برای اطمینان از اینکه برنامه ایران کاملا

    Ver video "علی خامنه ای: در ایران، هیچکس مخالف حل و فصل موضوع هسته ای نیست"

  • انتخاب وزیر سابق رژیم بن علی در مقام اولین رییس جمهوری تونس طی انتخاباتی آزاد

    اتحادیه اروپا انتخاب باجی قائد سبسی در پست ریاست جمهوری را به هواداران وی تبریک گفت. اتحادیه اروپایی پس از آنکه رییس کمیسیون انتخابات تونس رسما سبسی را پیروز دانست به این سیاستمدار قدیمی تبریک گفت. سبسی بیش از 55 درصد آرا را از آن خود کرده است.

    یکی از هواداران سبسی در خیابانهای تونس پایتخت کشور می گوید: “ در مقام یک تونسی جوان که در انقلاب شرکت گسترده داشته، می گویم که ما بخش ناقص انقلاب را پر کردیم. این یک مدل اجتماعی است، با احترام به اصول مدنی این
    بازی را بردیم؛ باید تونس را از نو بسازیم.”

    دیگر هوادار وی می گوید: “ او پدر همه تونسیها است.”

    زنی پایتخت نشین که به سبسی رای داده می گوید: “او باید به تعهداتش عمل کند، باید شرایط زندگی مان را تغییر دهد.”

    سبسی 88 ساله اولین رییس جمهور منتخب مردم تونس طی یک انتخابات آزاد به حساب می آید با این حال بدلیل مسئولیت هایش در رژیم گذشته مخالفان وی انتخابش را پایان انقلاب یاسمن در تونس می دانند.

    Ver video "انتخاب وزیر سابق رژیم بن علی در مقام اولین رییس جمهوری تونس طی انتخاباتی آزاد"

  • علی رغم سقوط هواپیمای «آ ۴۰۰ ام»، ایرباس می گوید به این هواپیما اعتماد دارد

    در پی سقوط هواپیمای باربری نظامی «آ ۴۰۰ ام» ساخت شرکت ایرباس، این شرکت می گوید پروازهای آزمایشی این هواپیما ادامه خواهد داشت. همچنین ایرباس تاکید کرده است که به این مدل از هواپیما کاملا اعتماد دارد.

    با پیدا شدن هر دو جعبه سیاه هواپیما، تحقیقات برای یافتن علت سقوط این ایرباس باری ادامه دارد.

    این هواپیما روز شنبه در جریان یک پرواز آزمایشی در نزدیکی شهر سویل در جنوب اسپانیا سقوط کرد. در پی این حادثه سهام شرکت ایرباس در بورس پاریس با روند نزولی مواجه شد و ۴.۰۲ درصد ارزش خود را از دست داد.

    چندین کشور که نمونه هایی از این هواپیما را در اختیار دارند، از جمله آلمان، ترکیه و بریتانیا گفته اند که تا انتشار نتایج تحقیقات درباره علل سقوط این هواپیما، پروازهای آنرا متوقف می کنند.

    Ver video "علی رغم سقوط هواپیمای «آ ۴۰۰ ام»، ایرباس می گوید به این هواپیما اعتماد دارد"

  • علی عبدالله صالح متحد حوثی ها: دست صلح را به سوی رژیم عربستان دراز می کنیم

    ده ها هزار نفر از حامیان علی عبدالله صالح، رئیس جمهور پیشین یمن، و به دنبال آنها حوثی ها، شنبه ٢۶ مارس در اولین سالگرد مداخله نظامی عربستان سعودی تظاهرات کردند و حملات ائتلافی را که ریاض آن را رهبری می کند، محکوم کردند.

    آقای صالح که در بین حامیانش در صنعا، پایتخت حاضر شده بود گفت: « از همین مکان، از میدان صبعین، دست صلح و شجاعت را به سوی رژیم عربستان برای گفتگوی بی واسطه دراز می کنیم، بدون این که نیازی به رجوع به شورای امنیت سازمان ملل متحد باشد که قادر به حل هیچ چیزی نیست.»

    علی عبدالله صالح، رئیس جمهور سابق یمن که با شبه نظامیان حوثی متحد شده و علیه نیروهای عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهوری مورد حمایت عربستان می جنگد به هنگام قیام یمنی ها در بهار عرب زخمی شده و به ریاض پناه آورده بود.

    هنگامی که ده ها هزار یمنی در صنعا شعار «علیه تهاجم سعودی متحدیم» را سر می دادند جت های جنگی نیروهای ائتلاف با پرواز بر فراز صنعا دیوار صوتی را شکستند.

    از آغاز مداخله نظامی عربستان و متحدانش در یمن بیش از ۶ هزار نفر کشته شده اند.

    Ver video "علی عبدالله صالح متحد حوثی ها: دست صلح را به سوی رژیم عربستان دراز می کنیم"

  • رهبر ایران: اجازه بازرسی از مراکز هسته ای داده نخواهد شد

    علی خامنه ای رهبر ایران، با بازرسی کشورهای خارجی از مراکز هسته ای و پایگاه های نظامی این کشورمخالفت کرد و گفتگوی بیگانگان با دانشمندان هسته ای ایران را توهین دانست.

    آقای خامنه ای طی سخنرانی صبح روز چهارشنبه در دانشگاه نظامی امام حسین، از زورگویی طرف مقابل در پای میز مذاکره سخن گفت و از مسئولان ایرانی حاضر در وین خواست تا «پیام عظمت» ملت ایران را در مذاکرات منتشر کنند.

    او در سخنرانی خود، خطاب به غرب گفت: «اجازه بازرسی از مراکز هسته ای مطلقاً داده نخواهد شد و دشمنان بدانند ملت و مسئولان ایران در مقابل زیاده خواهی ها و زورگویی ها به هیچ وجه کوتاه نخواهند آمد. من اجازه نخواهم داد که بیگانگان بیایند و با دانشمندان و فرزندان عزیز و برجسته این ملت صحبت و از آنان بازجویی کنند.»

    همزمان، مذاکرات هسته ای میان ایران و غرب در وین ادامه دارد. ایران و گروه ۱+۵ در تلاشند تا به یک توافق درباره برنامه هسته ای تهران دست پیدا کنند، توافقی که شامل بازرسی های بین المللی از تاسیسات هسته ای ایران خواهد بود. تعیین زمانبندی لغو تحریمها علیه ایران و آینده توسعه هسته ای ایران در گروی این توافق است.

    Ver video "رهبر ایران: اجازه بازرسی از مراکز هسته ای داده نخواهد شد"

  • اولین واکنش رهبر ایران به "تفاهم هسته ای" :نه موافقم، نه مخالف

    یک هفته پس از تفاهم ایران و شش قدرت جهانی برای محدود کردن برنامه های اتمی این کشور در مقابل برداشته شدن تحریمها، آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران، در اولین واکنش به این تفاهم ، آن را کم اهمیت دانست و تاکید کرد که تضمینی بر حصول توافق نهایی وجود ندارد.

    او گفت: “اگر از من بپرسند شما موافقید یا مخالف می می گویم نه موافقم و نه مخالف. آنچه که تاکنون انجام گرفته، نه اصل توافق و مذاکره منتهی به توافق را تضمین می کند و نه محتوای آن را تضمین می کند. حتی تضمین نمی کند که این مذاکرات تا به آخر برسد و به یک توافق منتهی شود.”

    در حالی که رهبر و رییس جمهور ایران در اظهارات روز پنجشنبه خود بر برداشته شدن تمام تحریمها از روز اول توافق تاکید داشتند، اما سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به این اظهارات بر مرحله ای بودن تعلیق تحریمها تاکید کرد و آن را مشروط به بررسی اجرای تعهدات از طرف ایران دانست.

    لوران فابیوس ، وزیر خارجه فرانسه هم در واکنش به این اظهارات، ضمن اذعان به اختلاف با ایران بر سر برداشته شدن تحریمها، گفت که سخنان رهبر ایران نشان می دهد که هنوز کارهای زیادی باید انجام گیرد.

    گرچه مذ

    Ver video "اولین واکنش رهبر ایران به "تفاهم هسته ای" :نه موافقم، نه مخالف"

  • تاکید رهبر ایران بر استکبارستیزی همزمان با مذاکرات هسته ای

    در حالی که مهلت تعیین شده برای مذاکرات هسته ای ایران روز دوشنبه به پایان می رسد، علی خامنه ای، رهبر ایران روز شنبه در مراسم افطاری با دانشجویان در تهران از لزوم ادامه مبارزه با استکبار سخن گفت.

    به گفته رهبر ایران آمریکا امروز کاملترین مصداق استکبار است. او از دانشجویان خواست که خود را برای مبارزه با استکبار آماده کنند.

    در همین حال، حسن روحانی، رئیس جمهور ایران روز شنبه گفت: «ما با شش قدرت جهانی صحبت کردیم و حرف زدیم که اگر مذاکره موفق نباشد دنیا بخوبی بداند که ایران اهل منطق بوده و میز مذاکره را ترک نکرده است.»

    همزمان با این اظهارات مقامات ایرانی، مذاکرات هسته ای این کشور با کشورهای ۱+۵ روز شنبه نیز در وین ادامه یافت.
    لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه از بحث بر سر تمام موضوعات در مذاکرات خبر داد و گفت که زمان تصمیم گیری فرا رسیده است.

    از تحریم تسلیحاتی ایران و تحریم برنامه موشکی ایران بعنوان یکی از موضوعات اصلی مورد اختلاف در مذاکرات هسته ای نام برده می شود. ایران اصرار دارد که این تحریم ها بلافاصله پس از توافق احتمالی برداشته شوند.

    ریحانه مظاهری، خبرنگار یورونیوز از وین

    Ver video "تاکید رهبر ایران بر استکبارستیزی همزمان با مذاکرات هسته ای"

  • دادگاهی دو متهم به قتل قزاق در پایتخت اتریش

    سه شنبه دو شهروند قزاقستان در دادگاه کیفری وین، پایتخت اتریش به اتهام قتل دو مدیر بانک در قزاقستان محاکمه شدند.

    النور موسایف، کارمند سابق سرویس اطلاعاتی قزاقستان و ودیم کوشلیاک متهم شده اند که بدستور رکهت علی اف، سفیر سابق قزاقستان در اتریش، دست به قتل دو بانکدار زده اند.

    دو مقتول در نوربانکی، بانکی کار می کردند
    که رکهت علی اف بزرگترین سهامدار آن بود. سهامداری که داماد نورسلطان نظربایف، رییس جمهوری قزاقستان بود و سال گذشته در زندان اتریش خودکشی کرد.

    Ver video "دادگاهی دو متهم به قتل قزاق در پایتخت اتریش"

  • دیدار عامل ترور نافرجام پاپ ژان پل دوم از واتیکان

    محمد علی آق جا، اسلامگرای افراطی سابق ترک که در سال ۱۹۸۱ پاپ ژان پل دوم را هدف گلوله قرار داد، بطور غیرمنتظره ای از کلیسای پیتر مقدس در واتیکان دیدار کرد.

    در تصاویری که توسط خبرنگار یک خبرگزاری ایتالیایی به ثبت رسانده محمد علی آق جا می گوید: «اینجا معجزه مرموزی رخ داد. من پاپ را هدف قرار دادم اما معجزه شد و او زنده ماند.»

    پاپ ژان پل دوم در این سوءقصد به شدت زخمی شد اما جان بدر برد.

    محمد علی آق جا بازداشت و در رم زندانی شد. او که هم اکنون ۵۵ سال دارد ۱۹ سال را در زندانی در ایتالیا گذراند و در سال ۲۰۰۰ آزاد و به ترکیه فرستاده شد. در آن جا نیز به دلیل قتل یک روزنامه نگار ترک متحمل ۱۰ سال زندان شد و در سال ۲۰۱۰ آزاد گردید.

    پاپ ژان پل دوم در سال ۱۹۸۳ به سلول آق جا در رم رفت و او را مورد بخشش قرار داد.

    Ver video "دیدار عامل ترور نافرجام پاپ ژان پل دوم از واتیکان"

  • وقوع عملیات انتحاری علیه شیعیان در عربستان

    عملیات انتحاری در یک مسجد اهل تشییع واقع در شرق عربستان سعودی، روز جمعه حدود ۲۰ کشته برجاگذاشت.

    این رویداد همچنین بیش از ۵۰ مجروح در پی داشته و حال شماری از مجروحان بمبگذاری در روستای القدیح وخیم گزارش می شود. به گفته شاهدان عینی، در زمان انفجار بمب در این مسجد که امام علی نام دارد ۱۵۰ تن در حال نماز خواندن بودند.

    تاکنون شخص یا گروهی مسوولیت حمله به مسجد امام علی را برعهده نگرفته است. از ماه میلادی نوامبر، این نخستین باری است که شیعیان در عربستان سعودی هدف قرار می گیرند. در حمله پیشین نیز دست کم هشت تن جان باختند.

    Ver video "وقوع عملیات انتحاری علیه شیعیان در عربستان"

  • روزنامه نگار منتقد جمهوری آذربایجان به فساد مالی متهم شد

    دادگاهی در جمهوری آذربایجان خدیجه اسماعیلوا، یکی از روزنامه نگاران این کشور را به تحمل ۷ سال و نیم زندان محکوم کرد. این روزنامه نگار به تازگی از الهام علی اف، رییس جمهوری این کشور انتقاد کرده بود. مقامات قضایی دلیل این محکومیت را فساد مالی او اعلام کرده اند.

    عارف حاجیلی، رهبر حزب اپوزیسیون مساوات می گوید: «او اکنون در بازداشت است برای اینکه رژیم علی اف را نقد کرد. او یکی از محبوب ترین روزنامه نگاران آذربایجان است. برای همین هم بدنامش می کنند. دست کم ۸۳ زندانی سیاسی در آذربایجان وجود دارد.»

    سازمان عفو بین الملل می گوید هدف دستگیری این روزنامه نگار متوقف ساختن کنکاش وی درباره فساد دولتی در جمهوری اذربایجان است.

    Ver video "روزنامه نگار منتقد جمهوری آذربایجان به فساد مالی متهم شد"

  • باجی سبسی، سیاستمدار کهنه کار تونسی سوگند ریاست جمهوری یاد کرد

    باجی سبسی، رهبر حزب ندای تونس، روز سه شنبه در مقام رییس جمهوری تونس در پارلمان این کشور سوگند یاد کرد.

    وی در انتخابات ریاست جمهوری توانست رای اکثریت را در دو مرحله انتخاباتی بدست بیاورد. او در دور دوم با منصف مرزوقی، رییس جمهوری موقت تونس رقابت می کرد.

    آقای سبسی توانست در نخستین انتخابات آزاد ریاست جمهوری تونس بیشترین رای را از آن خود کند. این اولین انتخابات ریاست جمهوری پس از انقلاب سال 2011 میلادی و سرنگونی دیکتاتوری زین العابدین بن علی است.

    باجی سبسی هشتاد و هفت ساله است و پیش تر، در دوران بن علی مسئولیت وزارت خارجه را عهده دار بوده است. کهولت سن و مسئولیتهای این سیاستمدار لائیک در رژیم گذشته تونس، انتقادهای زیادی را علیه او برانگیخت. بسیاری انتخاب او به مقام ریاست جمهوری را پایانی بر بهار عربی می دانند که موج آن از کشور تونس آغاز شده بود.

    Ver video "باجی سبسی، سیاستمدار کهنه کار تونسی سوگند ریاست جمهوری یاد کرد"

  • رییس جمهور کهنسال تونس سیاست را خوب می شناسد

    باجی قائد سبسی، سیاستمدار ۸۸ ساله تونسی و نمایندۀ حزب لاییک در تونس راهی طولانی برای رسیدن به جایی که امروز ایستاده، طی کرده است. مردم در این کشور به او لقب “گرگ پیر” داده اند و این گرگ پیر امروز حتی در سن کهنسالی نیز حاضر نیست سیاست را ترک کند.

    شروع زندگی سیاسی وی با آغاز اعتراضات علیه استعمار فرانسه بر تونس همراه شد.

    در آنزمان یعنی در سال ۱۹۴۱، باجی قاعد سبسی ۱۵ سال بیشتر نداشت.

    در سال ۱۹۵۶ و بعد از استقلال این کشور، بعنوان یکی از مشاوران حبیب بورقیبه، نخستین رییس جمهوری تونس پس از استقلال، انتخاب شد. این گرگ پیر سیاست تونس، پس از آن مقامهایی مانند وزیر کشور، وزیر دفاع و امور خارجه این کشور را طی سالهای طولانی زندگی سیاسی اش در کارنامه اش ثبت کرده است.

    بعد از کودتای صورت گرفته توسط زین العابدین بن علی علیه رهبر استقلال طلبی تونس، باجی قاعد سبسی جبهۀ خود را تغییر داد و ریاست مجلس نمایندگان را طی سال های ۹۰ و ۹۱ میلادی به عهده گرفت.

    مردم تونس و بویژه علاقمندان وی خاطره خوشی از این دوران ندارند. بعد از آن بود که از سیاست کناره گیری کرد و بعنوان یکی از مخالفان حکومت بن علی در جبهۀ اپوزیسیون قرار گرفت.

    سرنگونی زین العابدین بن علی در سال ۲۰۱۱ توسط مردم معترض تونس، امکان بازگشت قائد سبسی به صحنه سیاست این کشور را دوباره فراهم کرد و وی بعنوان نخست وزیر دولت موقت بعد از انقلاب تونس منصوب شد و کار تهیۀ قانون اساسی جدید این کشور را آغاز کرد.

    در همان سال حزب ندای تونس را که یک حزب لاییک است، تاسیس کرد و بعنوان رقیب اصلی حزب النهضه در برابر این گروه متمایل به اخوان المسلمین و اسلامگرای میانه رو بر شهرت خود افزود.

    وی با شعار جدایی دین از سیاست و ممانعت از دخالت مذهب گراها در تمامی ارکان ها و نهادهای سیاسی در انتخابات پارلمانی ۲۰۱۱ شرکت کرد .

    در آن سال، حزب ندای تونس نتوانست بر رقیب قدر خود یعنی النهضه پیروز شود اما سه سال بعد یعنی در انتخابات پارلمانی اکتبر ۲۰۱۴ توانست انتقام خود را از این حزب بگیرد و یک سوم پارلمان را از آن خود کند.

    در این انتخابات که نخستین انتخابات پارلمانی در تونس بعد از سقوط دولت بن علی بود، حزب ندای تونس ۸۵ نماینده را به پارلمان فرستاد در حالیکه حزب النهضه، کرسی های زیادی را از دست داد.

    هواداران قائد سبسی می گویند ریاست جمهوری وی به همراهی حضور اکثریت در پارلمان می تواند به گذار تونس به دموکراسی کمک کند. منتقدان گرگ پیر سیاست این کشور با این مساله مخالفند و می گویند این امر می تواند به برقراری حکومتی نظیر حکومت زین العابدین بن علی منجر شود. مخالفان همچنین می گویند کهولت سن آقای سبسی مانعی برای اجرای وظایف وی در مقام رییس جمهوری خواهد بود.

    Ver video "رییس جمهور کهنسال تونس سیاست را خوب می شناسد"

  • یمن؛ درگیریهای مرگبار در فرودگاه عدن

    ویدئوهای آماتور از فرودگاه صنعا در یمن درگیریها گسترده میان نیروهای وفادار به علی عبدالله صالح و نظامیان وفادار به عبد ربه منصور هادی را نشان می دهند.

    در حمله روز پنج شنبه وفاداران به رییس جمهوری پیشین یمن و از متحدان شیعیان حوثی به فرودگاه عدن دست کم ۱۳ تن جانشان را از دست داده اند.

    پرواز عبد ربه منصور هادی با هواپیما ارتش به خارج عدن، دلیل حمله هواداران آقای صالح به فرودگاه اعلام شده است.

    در پی این حمله نظامیان دولت یمن روز پنجشنبه با تانک و سلاح های سنگین موفق شدند نیروهای وفادار به علی عبدالله صالح رئیس جمهوری پیشین این کشور را که از متحدان شبه نظامیان حوثی نیز به حساب می آیند از بخش هایی از شهر عدن عقب برانند.

    در پایان این درگیریها نیروهای وفادار به عبد ربه منصور هادی رئیس جمهوری این کشور کنترل کامل فرودگاه شهر عدن را در دست گرفتند.

    در پی تصرف کامل صنعا، پایتخت یمن توسط شورشیان حوثی، رئیس جمهوری قانونی این کشور بیست و یکم فوریه گذشته با فرار از این شهر در عدن دومین شهر بزرگ یمن مستقر شد.

    Ver video "یمن؛ درگیریهای مرگبار در فرودگاه عدن"

  • آغاز انتخابات پارلمانی در تونس

    مردم تونس از صبح روز یکشنبه برای انتخاب نمایندگان خود به پای صندوق های رأی رفتند. این دومین انتخابات آزاد و نخستین انتخابات پارلمانی این کشور از زمان انقلاب و سقوط دولت بن علی در سال ۲۰۱۱ میلادی است.

    حزب اسلام گرای میانه رو النهضه و منتقد جدی آن حزب ندای تونس که شامل طیفی از مخالفان دولت پیشین بن علی و شخصیت های با نفوذ محلی است، رقبای اصلی در این پیکار انتخاباتی هستند.

    یکی از رأی دهندگان می گوید: «ما منتظر این روز بودیم، مثل روز عروسی. این دومین بار است و ما باید همگی در انتخابات شرکت کنیم تا انشاالله خیر تونس در پیش باشد.»

    یکی دیگر از شهروندان تونسی می گوید: «البته که خوشحالیم. این بار انتخابات دموکراتیک است. امیدواریم از دفعه قبل بهتر باشد. خیلی خوب دارد برگزار می شود و همه چیز شفاف است.»

    پوشش امنیتی انتخابات نیز وظیفه دشواری برای نیروهای دولتی تونس است. طی روزهای گذشته، درگیری مسلحانه نیروهای امنیتی این کشور با یک هسته اسلام گرای افراطی موجب کشته شدن شش نفر شده است.

    Ver video "آغاز انتخابات پارلمانی در تونس"

  • خیز بلاتر برای حفظ ریاست فیفا

    شصت و پنجمین کنگره فدراسیون بین المللی فوتبال، فیفا، عصر پنج شنبه در شهر زوریخ سوئیس آغاز به کار کرد. مهمترین دستور کار این کنگره، انتخاب رئیس بعدی فیفا است. انتخاباتی که در آن سپ بلاتر، رئیس کنونی این نهاد، برای پنجمین بار نامزد ریاست است. امروز نمایندگان ۲۰۹ فدراسیون عضو با آرای خود تکلیف کرسی ریاست فیفا را روشن خواهند کرد.

    تنها رقیب سپ بلاتر در انتخابات روز جمعه شاهزاده علی بن حسین اردنی است. علی بن حسین در آمریکا و بریتانیا تحصیل کرده و علاوه بر نایب رئیسی فیفا، ریاست فدراسیون فوتبال اردن و فدراسیون غرب آسیا را نیز برعهده دارد.

    در پی رسوایی های اخیر فیفا، بسیاری به انتقاد از عملکرد بلاتر ۷۹ ساله پرداختند و حتی میشل پلاتینی، رئیس اتحادیه فوتبال اروپا، از رای اعضای این اتحادیه به رقیب بلاتر خبر داد.

    از مایکل فان پراک، رئیس فدراسیون فوتبال هلند، پرسیدند که آیا معتقد است بلاتر باید از شرکت در انتخابات انصراف دهد؟ وی در پاسخ گفت: «البته که فکر می کنم باید انصراف دهد. سال گذشته در سائوپائولو هم همین نظر را داشتم و حتی نهم ژانویه به دفتر او رفتم تا متقاعدش کنم چنین کند، که نکرد.»

    Ver video "خیز بلاتر برای حفظ ریاست فیفا"

  • «النهضه» شکست خود در انتخابات تونس را پذیرفت

    حزب اسلامگرای میانه روی «النهضه» با قبول شکست خود در انتخابات پارلمانی ۲۰۱۴ میلادی تونس به حزب سکولار «ندای تونس»، پیروز انتخابات، تبریک گفت.

    «النهضه» اولین حزب اسلامگرایی بود که پس از انقلاب و سقوط دولت زین العابدین بن علی در سال ۲۰۱۱ میلادی قدرت را در این کشور در دست گرفت.

    علی العریض، نخست وزیر پیشین و نماینده منتخب «النهضه» برغم شکست حزبش گفت: «ما هنوز هم یکی از بزرگترین احزاب هستیم، کار می کنیم و هنوز هم بهترین حامی و حافظ دموکراسی و آزادی هستیم.»

    یکی از حامیان حزب «النهضه» هم گفت: « از طریق رسانه ها مطلع شدیم و به حزب ندا بخاطر نتیجه ای که کسب کرده است، تبریک می گوییم. پیروزی آنها ثمره تلاش آنهاست.»

    حزب «النهضه» ۶۷ و حزب «ندای تونس» به رهبری باجی قائد السبسی ۸۰ کرسی از ۲۱۷ کرسی پارلمان را ازآن خود کرده اند.

    انتخابات امسال تونس گامی مهم در گذار این کشور به دمکراسی ارزیابی می شود؛ کشوری که با خودسوزی جوانی سبزی فروش آغازگر انقلاب ها و خیزش موسوم به «بهارعربی» شد و به نماد قیام اعراب علیه حاکمان اقتدارگرا تبدیل گردید.

    نتایج قطعی دومین انتخابات پارلمانی آزاد تونس در روزهای آتی اعلام می شود.

    Ver video "«النهضه» شکست خود در انتخابات تونس را پذیرفت"

  • پایان رای گیری دور دوم انتخابات ریاست جمهوری تونس

    آخرین گزارشها از دور دوم انتخابات ریاست جمهوری در تونس، از پایان رای گیری در این انتخابات حکایت دارد.

    این انتخابات باجی قائد سبسی، نامزد حزب لاییک “ندای تونس” را در مقابل المنصف المرزوقي، رییس جمهور کنونی تونس که در دسامبر سال 2011 میلادی ، موقتا توسط پارلمان منصوب شد، قرار می دهد.

    این اولین انتخابات ریاست جمهوری آزاد در این کشور پس از استقلال آن از فرانسه در سال 1956 میلادی و البته پس از انقلاب 2011 و سقوط حکومت بن علی محسوب می شود.

    Ver video "پایان رای گیری دور دوم انتخابات ریاست جمهوری تونس"

  • دادگاه حقوق بشر اروپا ایتالیا را به نقض حقوق پناهجویان تونسی متهم کرد

    روز سه شنبه دادگاه حقوق بشر اروپا ایتالیا را به نقض حقوق اولیه پناهجویان تونسی متهم کرد. این نهاد می گوید که نحوه نگهداری پناهجویان در جزیره لامپدوزا و همچنین روند استرداد آنها مغایر قوانین حقوق بشری بوده است.

    دسامبر سال ۲۰۱۰ میلادی تونس صحنه اعتراضات چشمگیر خیابانی بود، اعتراضاتی که به بهار عربی معروف شد و به حکومت ۲۳ ساله زین العابدین بن علی، رئیس جمهور وقت این کشور پایان داد. این اعتراضات همچنین موجب شد تا هزاران شهروند تونس راهی اروپا شوند.

    Ver video "دادگاه حقوق بشر اروپا ایتالیا را به نقض حقوق پناهجویان تونسی متهم کرد"

  • تعداد قربانیان حمله تروریستی به بیش از سی تن رسید

    صبح جمعه دو هتل، از جمله یک هتل پنج ستاره با نام «امپریال مرحبا» در سواحل سوسه، شاهد حادثه ای خونبار بود.

    بر اساس آخرین آمار منتشر شده، در این حمله های تروریستی در مجموع ۳۷ تن کشته و ۳۶ تن زخمی شده اند.

    در میان کشته شدگان گردشگران خارجی از کشورهای بریتانیا، بلژیک، آلمان حضور دارند. حال برخی از زخمی شدگان حادثه وخیم اعلام شده است.

    شهر سوسه از جاذبه های گردشگری تونس محسوب می شود. دولت تونس علی رغم تهدیدهای تروریستی، سعی در جذب گردشگران برای بالا بردن درآمد سالانه داخلی کشور دارد.

    Ver video "تعداد قربانیان حمله تروریستی به بیش از سی تن رسید"

  • درگیری در تعز باوجود اعلام آتش بس در یمن

    شهر تعز واقع در جنوب یمن روز شنبه شاهد حملات هوایی و نیز درگیری هایی پراکنده میان هواداران رئیس جمهوری تبعیدی و حوثی ها بود. ناآرامی در تعز در حالی است که از سه شنبه آتش بس پنج روزه اعلام شده است.

    همزمان دومین بخش از کمک های بشردوستانه سازمان ملل متحد به صنعا، پایتخت این کشور رسید.

    علی زابارا، از اعضای دفتر کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در یمن می گوید: «آنچه اینجا می بیند رسیدن محموله ای به وزن ۲۰تن است که برای آوارگان به ویژه در پناهگاه ها و در میان کسانی که در مناطق مختلف آسیب دیده اند، توزیع می شود. این محموله شامل پتو، تشک، دیگ و چیزهایی از این قبیل است.»

    علی خامنه ای، رهبر حکومت جمهوری اسلامی ایران نیز در تازه ترین سخنرانی اش آمریکا را به «کشتار کودکان و زنان بی گناه در یمن» متهم کرد. وی همچنین با تاکید بر اینکه ایران به «کمک به مردم یمن» ادامه خواهد داد، گفت: «اگر منطقه خلیج فارس امن باشد، همه کشورهای منطقه از این امنیت بهره مند خواهند شد اما اگر خلیج فارس ناامن شود، برای همه کشورهای منطقه ناامن خواهد بود.»

    جمهوری اسلامی ایران متهم به حمایت مالی و نظامی از

    Ver video "درگیری در تعز باوجود اعلام آتش بس در یمن"

  • پناهجویان سوری در جستجوی زندگی بهتر ترکیه را ترک می کنند

    جرابلس شهری کوچک واقع در استان حلب سوریه است که دو سال پیش در پی نبردهای سنگین از کنترل شبه نظامیان کرد موسوم به «یگان های مدافع خلق کرد» خارج شد و به تصرف نیروهای موسوم به دولت اسلامی درآمد.

    شهر مرزی کارکامیش در ترکیه نیز در پانصد متری منطقه حائلی واقع شده که این شهر را از جرابلس جدا می کند. جنگ داخلی در سوریه ارتباط این دو شهر را به کلی از هم قطع کرده است.

    ترکیه مرزی ۹۵۰ کیلومتری با سوریه دارد اما هیچ مانع طبیعی، رودخانه و یا کوهستان در مرز میان دو کشور وجود ندارد. تنها یک خط مرزی که پس از جنگ اول جهانی ترسیم شده است دو کشور را از هم جدا می کند. خانواده هایی در هر دو سو هستند که از هم جدا مانده اما ارتباطشان قطع نشده است زیرا فعالیت های قاچاق و تردد مخفیانه در اینجا قدمتی دیرینه دارد.

    خانواده علی ییلماز درست در کنار مرز زندگی می کند. خانه آنها پذیرای دهها پناهجوی سوری بوده است. علی ییلماز می گوید: «ما مستقیما تحت تاثیر حوادث سوریه قرار گرفته ایم. آنهایی که از کشورشان فرار می کنند قبل از هر چیز انسان و مثل خود ما هستند. آنها از ظلم و ستم رژیم بر ضد کودکان می گریزند و از سرباز

    Ver video "پناهجویان سوری در جستجوی زندگی بهتر ترکیه را ترک می کنند"

  • راه برای آغاز مذاکرات کمکهای مالی به یونان هموار می شود

    بدنبال رای مثبت پارلمان یونان به طرح کمکهای مالی به این کشور، کمیسیون اروپا ضمن اظهار رضایت از این اقدام، گفته است یونان شرایط آغاز مذاکرات مربوطه را مراعات کرده است.

    سخنگوی کمیسیون گفت: “مقامات یونان نخستین بخش طرح چهارگانه توافق شده در کنفرانس سران منطقه یورو را بموقع از مرحله قانونی گذرانده اند.”

    در این میان، وزرای دارایی منطقه یورو علی الاصول با اعطای یک وام انتقالی هفت میلیارد یورویی به یونان موافقت کرده و گفته اند جزئیات فنی آن تحت مذاکره است. یونان با شدیدترین اقدامات ریاضتی در تاریخ اتحادیه اروپا موافقت کرده است.

    Ver video "راه برای آغاز مذاکرات کمکهای مالی به یونان هموار می شود"

  • انفجار در مسجد شیعیان درعربستان

    یک بمب گذار انتحاری، امروز 22 می خود را در یک از مساجد شیعیان واقع در شرق عربستان سعودی منفجر کرد. این حمله که در زمان برگزاری نماز جمعه روی داد به کشته و زخمی شدن بسیاری از نمازگزاران انجامید.

    یکی از شاهدان عینی می گوید که انفجار عظیمی در مسجد امام علی واقع در روستای القادح روی داده است و عنوان می کند که این حادثه دستکم نزدیک به سی نفر کشته و زخمی بر جا گذاشته است.

    خبرگزاری عربستان سعودی با اعلام این خبر گفت که جزئیات بیشتر دراین باره، پس از این اعلام خواهد شد.

    Ver video "انفجار در مسجد شیعیان درعربستان"

  • مراسم بیستمین سالگرد کشتار سربرنیتسا در بوسنی

    هزاران نفر با حضور در قبرستان سربرنیتسا، یاد و خاطره هشت هزار قربانی جنگ بوسنی در این شهر را در بیستمین سالگرد آن گرامی داشتند.

    همزمان قرار است تابوتهای ۱۳۶قربانی کشتار تابستان سال ۱۹۹۵ که به تازگی شناسایی شده اند، به خاک سپرده شوند.

    در این کشتار که دادگاه بین المللی آن را نسل کشی خواند، هشت هزار مرد و پسر مسلمان بوسیله ارتش صربستان کشته شدند.

    این نسل کشی علی رغم حضور چهارصد سرباز مسلح هلندی سازمان ملل متحد صورت گرفت.

    این کشتار بزرگترین قتل عام در اروپا، بعد از جنگ جهانی دوم محسوب می شود.

    جنگ بوسنی، یکصد هزار کشته و دو میلیون آواره بر جا گذاشت.

    Ver video "مراسم بیستمین سالگرد کشتار سربرنیتسا در بوسنی"

  • عربستان تولید نفت خود را کاهش نمی دهد

    در شرایطی که قیمت نفت همچنان روندی نزولی دارد، عربستان سعودی از عدم تمایل خود برای کاهش میزان تولید نفت خبر داد.

    در جریان برگزاری مجمع انرژی در ابوظبی پایتخت امارات عربی متحده علی النعیمی، وزیر نفت عربستان سعودی اعلام کرد در صورتی که کشورهای غیر عضو اوپک حجم تولید نفت خود را کاهش دهند، عربستان در سطح تولید خود تغییری ایجاد نخواهد کرد. کویت، دیگر عضو اوپک نیز موضعی مشابه دارد.

    عربستان به همراه کویت از جمله اعضای با نفوذ سازمان کشورهای صادرکننده نفت، اوپک، هستند. این دو کشور همراه امارات عربی متحده و قطر جمعا روزانه ۱۶ میلیون بشکه نفت تولید می کنند.

    Ver video "عربستان تولید نفت خود را کاهش نمی دهد"

  • دور دوم انتخابات ریاست جمهوری تونس؛ باجی قائد سبسی یا منصف مرزوقی؟

    اگرچه نتیجه قطعی انتخابات ریاست جمهوری تونس با حضور بیش از بیست کاندیدا تا لحظه تنظیم این گزارش اعلام نشده است، اما هواداران منصف مرزوقی و باجی قائد سبسی، اطمینان دارند که رقابت سیاسی میان این دو نامزد، به دور دوم کشیده می شود.

    باجی قائد سبسی؛ کاندیدای ۸۸ ساله

    باجی قائد سبسی به زودی ۸۸ ساله می شود. این وکیل دادگستری که تحصیلاتش را در رشته حقوق در پاریس به پایان رسانده است، از سال های جوانی در فرانسه به جنبش استقلال تونس پیوست.

    در انتخابات ریاست جمهوری سبسی کاندیدای حزب ندا، جبهه سیاسی متشکل از نیروهای سکولار است.
    مخالفانش کهولت وی را یکی از نقاط ضعف این حقوقدان برای ریاست جمهوری تونس می دانند؛ کشوری که تنها چهار سال پیش با سرنگونی دیکتاتوری زین العابدین بن علی، موجی از امید به تغییر را در بخشی از کشورهای عربی به راه انداخت.

    اما نقطه ضعف اصلی سبسی در نگاه انقلابیونِ جوان، همکاری او با رژیم بن علی است. او در زمان ریاست جمهوری حبیب بورقیبه به حزب بن علی پیوست و در سال ۱۹۹۰ به ریاست مجلس این کشور رسید. تنها یکسال بعد، از فعالیت های سیاسی کناره گرفت. ۱۰ سال بعد اما همراه با موج انقلاب به دنیای سیاست بازگشت؛ در بحبوحه تغییر نظام سیاسی در تونس و تحت فشار افکار عمومی، محمد غنوشی مقام نخست وزیری موقت را به سبسی سپرد.

    باجی قائد سبسی مسلمان است اما از اسلامگرایان تندرو و به ویژه سلفی ها تبری می جوید. او رقیب انتخاباتی خود، منصف مرزوقی را متهم می کند که آرای گروه های اسلامگرای رادیکال را در سبد خود دارد.

    منصف مرزوقی؛ عبور از بحران

    منصف مرزوقی، نخستین رئیس جمهوری تونس پس از انقلاب سال ۲۰۱۱ است. اعضای مجلس موسسان تونس، سکان هدایت کشور را در شرایط بحرانی در اختیار این پزشک، استاد دانشگاه و در عین حال فعال سیاسی و حقوق بشر قرار دادند.

    مرزوقی در زمان رژیم بن علی به دلیل فعالیت های سیاسی خود با محدودیت و محرومیت های اجتماعی مواجه شد و مدت زیادی را در تبعید گذراند. او هم تحصیلات دانشگاهی خود را در فرانسه، دانشگاه استراسبورگ، به پایان رسانده است.

    منصف المرزوقی، از زمان وقوع انقلاب سعی کرده امکان گونه ای همزیستی و در صورت لزوم همکاری سیاسی میان حزب سکولار تحت امرش موسوم به «کنگره برای جمهوری» را با اسلامگرایان النهضه ایجاد کند.

    نحوه پوشش، افکار و عقاید ملی گرایانه و شیوه سخنوری او که برای بسیاری از مردم قشرهای کم درآمد تونس خوشایند است، این استاد دانشگاه پزشکی را به چهره ای آشنا از چپگرایی سنتی عرب بدل کرده است.

    با وجود اتهام مخالفان به مرزوقی در حمایت از اسلامگرایان، کشورهای غربی و به ویژه فرانسه، همواره با آغوشی باز پذیرای او بوده اند.

    انقلاب سال ۲۰۱۱، راه حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی انقلابیون تونس نبود، اما این کشور که آغازگر تحولات موسوم به بهار عربی بود، تا حد زیادی خود را از گزند نا به سامانی های این دگرگونی ها به دور نگاه داشته است.

    منصف المرزوقی در دوران ریاست جمهوری خود با میدان دادن به اخوان المسلمینِ متشکل در النهضه، راه را برای قدرتنمایی گروه های سلفی، دست کم در حیات سیاسی این کشور بست.

    هواداران مرزوقی، توانایی او در مدیریت کشوری در تلاطم را به عنوان نقطه قوت اصلی او می ستایند.

    Ver video "دور دوم انتخابات ریاست جمهوری تونس؛ باجی قائد سبسی یا منصف مرزوقی؟"

  • برگزاری مراسم عاشورا تحت تدابیر شدید امنیتی در کربلا

    میلیونها تن از شیعیان عراق به مناسبت عاشورا، سالگرد کشته شدن امام سوم شیعیان، تحت تدابیر شدید امنیتی به عزاداری پرداختند.

    تعدادی از عزاداران در کربلا همانند سنت همه ساله در حالی که “حیدر حیدر” می گفتند، به قمه زنی پرداختند.

    با اتخاذ تدابیر شدید امنیتی و علی رغم پیشرویهای نیروهای تندروی سنی مذهب داعش، عراق امسال عاشورای آرامی را پشت سر گذراند.

    دولت عراق ورود خودرو به داخل کربلا را ممنوع کرده و صدها هزار عزادار با اتوبوسهایی که مقامات این کشور تدارک دیده بودند، وارد این شهر شدند.

    از سلیمانیه هم خبر می رسد، شیعیانی که از ترس داعش در این شهر پناه گرفته بودند، مراسم عاشورا را در این شهر کردنشین برگزار کردند.

    Ver video "برگزاری مراسم عاشورا تحت تدابیر شدید امنیتی در کربلا"

  • اعتراض گسترده کاتالونیا به حکم تعلیق رفراندوم استقلال

    هزاران معترض به حکم تعلیق برگزاری رفراندوم استقلال کاتالونیا توسط دادگاه قانون اساسی اسپانیا، علی رغم باران شدید
    در بارسلون و دیگر شهرهای کاتالونیا تجمع کردند.

    معترضان عصر روز سه شنبه با نمادهایی همچون پرچم کاتالونیا و صندوق های رای و با فریاد «استقلال» و «ما رای خواهیم داد» خواستار برگزاری رفراندوم استقلال کاتالونیا شدند.

    مداخله دادگاه قانون اساسی اسپانیا پس از آن روی داد که آرتور ماس، رئیس دولت خودمختار کاتالونیا با امضای طرحی خواهان برگزاری رفراندوم در نهم نوامبر سال جاری شده بود، اما ماریانو راخوی نخست وزیر اسپانیا با این طرح مخالفت کرده بود.

    دولت خودمختار کاتالونیا ۲۰ روز فرصت دارد تا به این تصمیم دادگاه قانون اساسی اعتراض کند.

    Ver video "اعتراض گسترده کاتالونیا به حکم تعلیق رفراندوم استقلال"

  • تونس؛ آمادگی برای برگزاری دور دوم انتخابات ریاست جمهوری

    تونس خود را برای برگزاری دور دوم انتخابات ریاست جمهوری در روز یک شنبه بیست و یکم دسامبر آماده می کند.

    رقابت در دور دوم این انتخابات میان باجی قائد سبسی و منصف مرزوقی است که از میان بیش از بیست کاندیدای دور اول انتخابات، آرای لازم برای حضور در این دور از انتخابات را بدست آورده اند.

    باجی قائد سبسی در این انتخابات کاندیدای حزب ندا، جبهه سیاسی متشکل از نیروهای سکولار است. کهولت سن و همکاری با رژیم بن علی از جمله انتقاداتی است که علیه او مطرح می شود. او رقیب انتخاباتی خود، منصف مرزوقی را متهم می کند که آرای گروه های اسلامگرای رادیکال را در سبد خود دارد.

    منصف مرزوقی، نخستین رئیس جمهوری تونس پس از انقلاب سال 2011 است. مرزوقی در زمان رژیم بن علی به دلیل فعالیت های سیاسی با محدودیت و محرومیت های اجتماعی مواجه شد و مدت زیادی را در تبعید گذراند. با وجود اتهام مخالفان به مرزوقی در حمایت از اسلامگرایان، کشورهای غربی و به ویژه فرانسه، همواره با آغوشی باز پذیرای او بوده اند.

    منصف المرزوقی در دوران ریاست جمهوری خود با میدان دادن به اخوان المسلمینِ متشکل در النهضه، راه را برای قدرتنمایی گروه های سلفی، دست کم در حیات سیاسی این کشور بست.

    دور نخست انتخابات تونس که اولین انتخابات ریاست جمهوری این کشور پس از سقوط حکومت زین العابدین بن علی است، با مشارکت حدود 64 درصد واجدین شرایط برگزار شد.در دور نخست نزدیک به پنج میلیون و سیصد هزار نفر واجد شرایط رای دادن شرکت کردند با این حال استقبال از این انتخابات در مقایسه با انتخابات پارلمانی کمتر بوده است. در انتخابات پارلمانی تونس که در ماه اکتبر برگزار شد حزب ندای تونس توانست با کسب 85 کرسی از 217 کرسی، بیشترین کرسی های پارلمان را از آن خود کند.

    در دور نخست انتخابات ریاست جمهوری نیز باجی قائد سبسی نامزد حزب سکولار ندا، موفق شد بیشترین آرا یعنی حدود چهل درصد را از آن خود کند، اما موفق به کسب اکثریت آرا نشد. همچنین
    رقیب او منصف مزروقی رئیس جمهوری کنونی تونس نیز توانست حدود 33 درصد آرا را بدست آورد.

    روز یک شنبه بیست و یکم دسامبر، رای مردم، رئیس جمهوری آینده این کشور که آغاز کننده قیام های موسوم به بهار عربی است را تعیین خواهد کرد.

    Ver video "تونس؛ آمادگی برای برگزاری دور دوم انتخابات ریاست جمهوری"

  • قتل مخالف سرسخت دولت تاجیکستان در ترکیه

    عمرعلی قوت اف، یکی از مخالفان دولت تاجیکستان در استانبول به قتل رسید. عمرعلی قوت اف، رهبر ائتلاف مخالفان دولت تاجیکستان، موسوم به گروه “بیست و چهار” بود و به گفته نزدیکانش در استانبول بدلیل مسمومیت و شلیک گلوله کشته شده است.

    گفته می شود همسر و فرزندان این منتقد امامعلی رحمانوف، رییس جمهوری تاجیکستان، بدلیل مسمویت در بیمارستان بستری هستند.

    عمر علی قوت اف، یکی از مهمترین و سرسخت ترین منتقدان دولت تاجیکستان در چند سال اخیر بود و بارها مورد تهدید و سرکوب قرار گرفته بود.

    او در سال ۲۰۱۴ در ترکیه بدست پلیس این کشور بازداشت شد و دولت تاجیکستان خواستار استرداد او از ترکیه به تاجیکستان شد که البته ترکها با این موضوع موافقت نکردند.

    Ver video "قتل مخالف سرسخت دولت تاجیکستان در ترکیه"

  • نجات صدها مهاجر غیرقانونی دیگر در سواحل ایتالیا

    علی رغم کشته شدن بیش از سیصد مهاجر غیرقانونی، طی چند روز گذشته در سواحل ایتالیا، گزارشها از نجات حدود هفتصد مهاجر دیگر که از سواحل لیبی آمده بودند و ورود یکصد تن از آنها به جزیره لامپدوزا حکایت دارد.

    بنا به گفته گارد ساحلی ایتالیا، این افراد پس از دریافت درخواست کمک از طرف آنها نجات داده شده اند.

    سخنگوی گارد ساحلی ایتالیا همچنین افزوده که تمام این مهاجران صحیح و سالم هستند.

    اکثر این مهاجران اهل کشورهای مرکز آفریقا هستند.

    بنابه گفته کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، طی سال گذشته میلادی، حداقل 218 هزار مهاجر از دریای مدیترانه عبور کرده اند و 3500 تن از آنها در این مسیر غرق شده و جان خود را از دست داده اند.

    Ver video "نجات صدها مهاجر غیرقانونی دیگر در سواحل ایتالیا"

  • انتخابات ریاست جمهوری تونس آغاز شد

    اولین انتخابات ریاست جمهوری تونس، پس از سقوط حکومت زین العابدین بن علی، رییس جمهور سابق این کشور، روز یکشنبه از ساعت هشت صبح به وقت محلی آغاز شد.

    پنج میلیون و ۳۰۰ هزار شهروند تونس برای نخستین بار می توانند در انتخاباتی آزاد و دموکراتیک به نامزد مورد علاقه شان رای دهند.

    یکی از رای دهندگان گفت: «ما به دنبال کسی هستیم که کشور را نجات دهد؛ که ما را از این وضعیت وحشتناک نجات دهد و صلح و آرامش برقرار کند.»

    دیگری گفت: «امروز روز جشن است. امیدواریم یک ریيس جمهور خوب داشته باشیم که رفاه را که واقعا برای ما ضروریست به ارمغان بیاورد.»

    دو کاندیدای اصلی، منصف مرزوقی، رییس جمهوری کنونی تونس و «باجی قائد السبسی» نامزد ۸۷ ساله حزب ندای تونس، بخت بیشتری برای پیروزی در این انتخابات را دارند.

    ماه گذشته در انتخابات پارلمانی تونس، حزب آقای السبسی، به پیروزی رسید و از حزب اسلامگرای «النهضه» که پس از انتخابات سال ۲۰۱۱ ، به قدرت رسید، پیشی گرفت. النهضه که اعلام کرده از هیچ نامزدی در این انتخابات حمایت نمی کند.

    منصف مرزوقی، هشدار داده، پیروزی السبسی زمینه را برای بازگشت به دوران استبداد در تونس فراهم خواهد کرد. آقای السبسی در دوران بن علی، مقامهای دولتی داشته است.

    اغلب کارشناسان معتقدند، هیچ کدام از نامزدها رای کافی را برای پیروز در دور اول انتخابات کسب نخواهند کرد.

    در انتخابات ریاست جمهوری تونس ۲۷ نامزد رسما ثبت نام کرده اند.

    سلیم ریاحی، میلیونر تونسی و حمه همامی، از حزب چپگرای «جبهه مردمی»، از دیگر نامزدهای برجسته این انتخابات هستند.

    با توجه به تهدیدهای تروریستی، وزارت کشور تونس، تدابیر امنیتی شدیدی را برقرار کرده است.

    Ver video "انتخابات ریاست جمهوری تونس آغاز شد"

  • شاخه القاعده در یمن، مسئولیت حمله به "شارلی ابدو" را پذیرفت

    شاخه القاعده در یمن، مسئولیت حمله چهارشنبه هفته گذشته به مقر هفته نامه فکاهی شارلی ابدو در پاریس را پذیرفت.

    ناصر بن علی آل انسی، یکی از مسئولان القاعده در یمن و عربستان سعودی، با اعلام این خبر در یک ویدئوی یازده دقیقه ای، گفت: “این قهرمانان استخدام شده و قول دادند که برای رضایت مسلمانان وارد عمل شوند.”

    او همچنین افزود که این اقدام به دستور ایمن الظواهری، رهبر القاعده و مطابق خواسته اسامه بن لادن صورت گرفته است.

    او همچنین از احمدی کولیبالی، عامل حمله به سوپر مارکت یهودی در پاریس، تجلیل کرد.

    احمدی کولیبالی خود را وابسته به گروه دولت اسلامی موسوم به “داعش” معرفی کرده بود.

    حملات و گروگانگیریهای هفته گذشته در پاریس و حومه، هفده کشته بر جا گذاشت و سه تن از عاملان آن نیز کشته شدند.

    Ver video "شاخه القاعده در یمن، مسئولیت حمله به "شارلی ابدو" را پذیرفت"

  • نخست وزیر عراق به انجام اصلاحات فراگیر وعده داد

    در پاسخ به اعتراضات گسترده علیه فساد و ضعف در ارائه دهی خدمات در دولت عراق و نیز درخواست آیت الله علی سیستانی بزرگترین مرجع شیعیان این کشور، حیدر العبادی نخست وزیر عراق وعده انجام اصلاحاتی فراگیر را داد.

    برخی از اصلاحات مورد نظر، منوط به تصویب مجلس عراق است. از جمله، معترضان خواسته اند که پستهای معاونت ریاست جمهوری و معاونت نخست وزیری در دولت این کشور حذف شود.

    معاونت ریاست جمهوری اکنون در اختیار نوری المالکی نخست وزیر سابق عراق قرار دارد که با آقای العبادی در یک حزب سیاسی و هم راستا است.

    در بغداد مردمی که در اعتراض به دولت در خیابانها حضور داشتند، همچنین به بی کفایتی اعضای کابینه و پایین بودن کیفیت خدمات اجتماعی از جمله «قطع برق طولانی مدت در بغداد در گرمای تابستان» نیز اعتراض کردند.

    Ver video "نخست وزیر عراق به انجام اصلاحات فراگیر وعده داد"

  • تونس؛ آغاز شمارش آراء و ادعای پیروزی سبسی

    با پایان دور دوم انتخابات ریاست جمهوری در تونس، گزارشها از آغاز شمارش آراء حکایت دارد.

    این انتخابات باجی قائد سبسی، نامزد حزب لاییک “ندای تونس” را در مقابل المنصف المرزوقي، رییس جمهور کنونی تونس که در دسامبر سال 2011 میلادی ، موقتا توسط پارلمان منصوب شد، قرار می دهد.

    بنابر گزارشها، آقای سبسی از هم اکنون ادعای پیروزی در این انتخابات را کرده در حالی که رقیب او ضمن رد این ادعا اعلام کرده که آراء به یکدیگر نزدیک است و هنوز هیچ چیز قابل تایید نیست.

    طرفداران آقای مرزوقی، نگران بازگشت به دوره دیکتاتوری بن علی در صورت پیروزی آقای سبسی در این انتخابات هستند.

    این اولین انتخابات ریاست جمهوری آزاد در این کشور پس از استقلال آن از فرانسه در سال 1956 میلادی محسوب می شود.

    Ver video "تونس؛ آغاز شمارش آراء و ادعای پیروزی سبسی"

  • فرار صدها زندانی در پی حمله طالبان به زندان غزنی

    حمله مهاجمان انتحاری وابسته به گروه طالبان به زندانی در حومه ولایت غزنی در افغانستان مرگ دستکم ۴ پلیس را در پی داشت.

    دراین حمله بیش از ۳۵۲ تن از زندانیان فرار کردند که دستکم ۱۵۰ تن از آنها وابسته به طالبان بوده اند.

    محمد علی احمدی، معاون والی غزنی می گوید: «۶ فرد مسلح که لباس نظامی به تن داشته اند وارد زندان می شوند و پس از سکشتن قفل سالن به زندانیانم می گویند ما طالبان هستیم که برای نجات شما آمده ایم.»

    سخنگوی گروه طالبان مسئولیت این حمله را به عهده گرفته و اعلام کرده است که از میان ۱۰ عضو این گروه که در عملیات شرکت داشته اند، سه تن کشته شده اند.

    به گفته مقام های ولایت غزنی در حال حاضر تنها ۸۰ زندانی باقی مانده اند.

    Ver video "فرار صدها زندانی در پی حمله طالبان به زندان غزنی"

  • داعش مسوولیت انفجار در مسجد شیعیان عربستان را برعهده گرفت

    گروه دولت اسلامی موسوم به داعش با انتشار بیانیه ای مسوولیت عملیات انتحاری در مسجد اهل تشییع امام علی واقع در شرق عربستان سعودی را برعهده گرفت.

    این عملیات روز جمعه در روستای قدیح حدود ۲۰ کشته و بیش از ۵۰ مجروح برجاگذاشت. حال شماری از مجروحان وخیم گزارش می شود.

    به گفته شاهدان عینی، در زمان انفجار بمب در این مسجد۱۵۰تن در حال نماز خواندن بودند. با این همه داعش در بیانیه خود که در رسانه های اجتماعی منتشر کرده، مدعی شده است که این عملیات در مجموع ۲۵۰ کشته و مجروح در پی داشته است. همچنین در این بیانیه از مهاجم با نام ابو عمار النجدی نام برده شده است.

    از ماه میلادی نوامبر، این نخستین باری است که شیعیان به عنوان اقلیت مذهبی در عربستان سعودی هدف قرار می گیرند. در حمله پیشین نیز دست کم هشت تن جان باختند.

    Ver video "داعش مسوولیت انفجار در مسجد شیعیان عربستان را برعهده گرفت"

  • دستگیری کاپیتان کشتی غرق شده در مدیترانه و سه قاچاقچی دیگر

    دو نفر از جمله محمد علی مالک کاپیتان بیست و هفت ساله تونسی کشتی که اخیرا با حدود هشتصد مهاجر غیرقانونی در دریای مدیترانه غرق شد، بازداشت شدند.

    کاپیتان این کشتی مسئول اصلی این تراژدی عنوان شده است.

    این دو نفر به همراه بازماندگان این کشتی صبح روز سه شنبه وارد جزیره سیسیل ایتالیا شده و بلافاصله دستگیر شدند.

    روکو لیگووری، دادستان کاتانیا، با اعلام این خبر، گفت: “اتهام کاپیتان تسهیل مهاجرت غیرقانونی، غرق کردن کشتی و قتل تعداد زیادی مسافر است در حالی که اتهام عضو خدمه، تسهیل مهاجرت غیرقانونی است.”

    همزمان پلیس راگوسا، واقع در جزیره سیسیل ایتالیا از بازداشت سه قاچاقچی انسان که اهل سوریه بوده اند خبر داده است.

    این افراد نود و نه مسافر را پس از دریافت 8500 یورو از هر یک از آنها، با یک قایق لوکس و تحت عنوان جهانگرد ، وارد ایتالیا کرده بودند.

    Ver video "دستگیری کاپیتان کشتی غرق شده در مدیترانه و سه قاچاقچی دیگر"

  • کشته شدن یکی از اعضای ارشد القاعده در یمن

    شاخه القاعده در شبه جزیره عربستان از کشته شدن شیخ حارث الضاری عضو ارشد القاعده بهمراه سه عضو دیگر این سازمان تروریسی در ۳۱ ژانویه در پی حمله هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی در جنوب یمن خبر داده است.

    این حمله، نخست از سوی منابع قبیله ای و مقامات امنیتی یمن گزارش شده بود که از عزم آمریکا برای مبارزه با القاعده علی رغم بحران سیاسی در یمن خبر می دهد.

    شیخ الضاری اخیرا با انتشار ویدئویی از حمله به دفتر مجله فکاهی شارلی ابدو در پاریس دفاع کرده و این حمله را «حمله ای مبارک» توصیف کرده بود. در ویدئوی منتشر شده، الضاری فرانسه را تهدید می کند که اگر اقدامات خصمانه علیه مسلمانان را متوقف نکند باید منتظر حملات بیشتری باشد.

    شاخه القاعده شبه جزیره عربستان با ادغام القاعده عربستان سعودی و یمن بوجود آمده که بیشتر در شرق یمن مستقر هستند.

    Ver video "کشته شدن یکی از اعضای ارشد القاعده در یمن"

  • پس از کودک هجده ماهه فلسطینی پدر نیز بر اثر آتش سوزی عمدی درگذشت

    پدر کودک هجده ماهه فلسطینی که در آتش سوزی عمدی هفته گذشته در روستایی در نزدیکی شهر نابلس جان خود را از دست داده بود، به دلیل شدت جراحات درگذشت.

    هفته گذشته خانه آقای سعد دوابشه که اکنون جان خود را از دست داده، در آتش سوخت. این آتش سوزی به یهودیان افراطی ساکن شهرکهای کرانه غربی نسبت داده شد.

    علی، فرزند هجده ماهه خانواده، نخستین قربانی آتش بود که همان روز درگذشت. پدر، مادر و برادر چهار ساله وی، همگی در بیمارستانها بستری شدند و اینک پدر خانواده دومین قربانی این حمله است.

    اکنون انتقادات بسیاری متوجه دولت حاکم بر اسراییل شده است که نمی تواند از فلسطینیان ساکن کرانه غربی برابر یورش تندرویان محافظت کند. رهبران کنونی اسراییل و مقامات ارشد این کشور نیز حمله اخیر را تروریستی خوانده و آن را محکوم کرده اند.

    Ver video "پس از کودک هجده ماهه فلسطینی پدر نیز بر اثر آتش سوزی عمدی درگذشت"

  • نجات تعداد دیگری مهاجر و آغاز محاکمه کاپیتان کشتی غرق شده در مدیترانه

    آخرین گزارشها از ادامه ورود مهاجران غیرقانونی به ایتالیا از طریق دریای مدیترانه، از نجات هشتاد و چهار مهاجر دیگر و ورود آنها به کاتانیا واقع در جزیره سیسیل حکایت دارد.

    بنابه گفته گارد ساحلی ایتالیا کشتی حامل این مهاجران آفریقایی که از لیبی می آمده از نیروی دریایی ایتالیا درخواست کمک کرده است.

    این گزارش می افزاید که این افراد بدلیل این که مدتها در کنار یکدیگر بوده اند، از خارش پوست رنج می برند.

    همزمان، محمد علی مالک، کاپیتان تونسی کشتی که هفته گذشته با غرق شدن آن باعث مرگ حدود هفتصد و پنجاه مهاجر شد، به دادگاهی در ایتالیا فراخوانده شده و بازجویی از او آغاز شده است.

    این کشتی هنگام ورود قایق کمکی پرتغالی بر اثر بار زیاد و همچنین هدایت بد کاپیتان آن غرق شد.

    این حادثه رهبران اروپایی را بر آن داشته تا تدابیر سخت تری علیه قاچاقچیان انسان اتخاذ کنند.

    Ver video "نجات تعداد دیگری مهاجر و آغاز محاکمه کاپیتان کشتی غرق شده در مدیترانه"

  • حمله هوایی عربستان به یمن شدت گرفت

    حملات هوایی ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی به پایتخت یمن در روز جمعه ادامه یافت.

    جنگنده های ائتلاف عرب، چندین مرکز نظامی و تاسیسات تحت کنترل نظامیان حامی علی عبدالله صالح، رییس جمهوری سابق یمن و شبه نظامیان حوثی را بمباران کردند.

    در همین حال، پارلمان پاکستان روز جمعه با درخواست عربستان برای مشارکت این کشور در عملیات نظامی در یمن مخالفت کرد.

    براساس تازه ترین آمار سازمان ملل متحد از آغاز حمله عربستان به یمن از دو هفته پیش تا به حال، بیش از پانصد نفر جان خود را از دست داده اند.

    برای کمک به آسیب دیدگان این جنگ، روز جمعه دو فروند هواپیمای کمیته بین المللی صلیب سرخ و صندوق کودکان سازمان ملل متحد، یونیسف در صنعا به زمین نشستند.

    کمبود سوخت، آب و مواد غذایی در پایتخت یمن به سطح بحرانی رسیده است.

    سازمان های غیردولتی درباره احتمال بروز فاجعه انسانی در این کشور هشدار داده اند.

    Ver video "حمله هوایی عربستان به یمن شدت گرفت"

  • ادامه کشمکش میان دولت اسپانیا و کاتالونیا برای همه پرسی استقلال

    مسئولان منطقه کاتالونیای اسپانیا تصمیم گرفتند علی رغم مخالفت دولت و ممنوعیت موقت برگزاری همه پرسی برای استقلال این منطقه توسط دادگاه قانون اساسی، همه پرسی روز نهم نوامبر را برگزار کنند.

    به همین منظور احزاب موافق برگزاری همه پرسی استقلال کاتالونیا، روز جمعه بار دیگر گرد هم آمدند تا حمایت خود را از مراجعه به آراء عمومی اعلام کنند.

    همزمان آرتور ماس، رییس این منطقه کمیته نظارت بر این همه پرسی را تشکیل داده است.

    دهها تن از جوانان حامی برگزاری همه پرسی استقلال کاتالونیا، شب گذشته در بارسلون دست به تحصن زده و با پلیس درگیر شدند.

    آنها به تصمیم دادگاه قانون اساسی در لغو موقت همه پرسی اعتراض داشتند.

    دولت محافظه کار ماریانو راخوی، معتقد است که این همه پرسی بر خلاف قانون اساسی بوده و هرگونه تصمیمی درباره منطقه قدرتمند کاتالونیا با هفت و نیم میلیون نفر جمعیت، می بایست توسط تمام مردم اسپانیا گرفته شود.

    Ver video "ادامه کشمکش میان دولت اسپانیا و کاتالونیا برای همه پرسی استقلال"

  • دادگاهی در آلمان خواهان پایان اعتصاب خلبانان لوفت هانزا شد

    دادگاهی در آلمان روز چهارشنبه خواهان پایان اعتصاب خلبانان لوفتهانزا شد.

    دادگاه کار محلی هس در غرب آلمان، سیزدهمین اعتصاب خلبانان این شرکت در حدود یک سال و نیم گذشته را که از روز سه شنبه آغاز شده، غیر قانونی دانست.

    اما این حکم با تاخیر صادر شد و مانع از آن شد که این شرکت برنامه پروازهای روز چهارشنبه را از سر بگیرد.

    مارکوس وال، سخنگوی اتحادیه خلبانان لوفت هانزا، با اشاره به این که از اعضایشان خواسته پروازها را از سر بگیرند، گفت: “این بدان معنی است که پروازها در هر لحظه از سر گرفته خواهد شد. اما لوفت هانزا باید بداند که علی رغم این حکم، مشکلات پرسنلها حل نخواهد شد.”

    شرکت هواپیمایی آلمان قول داده که از روز پنجشنبه پروازها بصورت طبیعی برقرار شود.

    این شرکت پیشتر یکصد و چهل هزار نفر از مسافرانش را در جریان این اعتصاب قرار داده بود.

    Ver video "دادگاهی در آلمان خواهان پایان اعتصاب خلبانان لوفت هانزا شد"

  • جان کری؛ معلوم نیست تا پایان ماه مارس با ایران به توافق برسیم

    دو هفته مانده به مهلت تعیین شده برای رسیدن به توافق سیاسی در مذاکرات هسته ای میان ایران و کشورهای ۱+۵ ، جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در شرم الشیخ مصر گفت که هنوز معلوم نیست تا اواخر ماه مارس توافقی صورت گیرد.

    آقای کری که فردا یک شنبه در جریان دور تازه مذاکرات هسته ای در لوزان سوئیس با محمد جواد ظریف دیدار خواهد کرد، گفت: «همانطور که می دانید مهلت تعیین شده رو به پایان است، ما پایان ماه مارس را بعنوان مهلت نهایی تعیین کرده ایم و باید توجه کرد که این تاریخ بسیار مهم است. نمی توانم به شما بگویم که به توافقی می رسیم یا نه و یا اینکه حتی به آن نزدیک ایم.»

    از سوی دیگر ایران روز شنبه و با حضور حسین دهقان وزیر دفاع و علی فدوی فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران، خط تولید انبوه موشک کروز قدیر را افتتاح کرد. ایران می گوید این موشک ۳۰۰ کیلومتر برد دارد و در داخل کشور تولید شده است.

    Ver video "جان کری؛ معلوم نیست تا پایان ماه مارس با ایران به توافق برسیم"

  • نظامیان وفادار به رئیس جمهوری یمن بر فرودگاه عدن مسلط شدند

    نظامیان دولت یمن روز پنجشنبه با تانک و سلاح های سنگین موفق شدند نیروهای وفادار به علی عبدالله صالح رئیس جمهوری پیشین این کشور را که از متحدان شبه نظامیان حوثی نیز به حساب می آیند از بخش هایی از شهر عدن عقب برانند.

    در پایان این درگیریها که دست کم شش کشته و تعدادی مجروح برجای گذاشت نیروهای وفادار به عبد ربه منصور هادی رئیس جمهوری این کشور کنترل کامل فرودگاه شهر عدن را در دست گرفتند.

    در پی تصرف کامل صنعا، پایتخت یمن توسط شورشیان حوثی، رئیس جمهوری قانونی این کشور بیست و یکم فوریه گذشته با فرار از این شهر در عدن دومین شهر بزرگ یمن مستقر شد.

    از سوی دیگر منابع نزدیک به دولت یمن روز پنج شنبه از پرواز یک فروند هواپیمای جنگی بر فراز کاخ ریاست جمهوری شهر عدن خبر دادند و تصریح کردند عبد ربه منصور هادی کشور را ترک نکرده و فقط پس از این حمله به جای امن تری منتقل شده است.

    Ver video "نظامیان وفادار به رئیس جمهوری یمن بر فرودگاه عدن مسلط شدند"

  • ادامه درگیری ها در یمن با وجود تلاش ها برای انجام مذاکرات صلح

    به گفته منابع امنیتی و امداد در یمن، دست کم ۹۰ نفر طی ۲۴ ساعت گذشته در حملات هوایی عربستان در جنوب این کشور و همچنین درگیری ها میان شبه نظامیان حوثی و نیروهای وفادار به عبدربه منصور هادی کشته شدند.

    جنگنده های ائتلاف عربی روز شنبه هم مواضع شیعیان حوثی را بمباران کردند. عربستان سعودی روز سه شنبه از پایان یافتن عملیات موسوم به «طوفان قاطع» در یمن خبر داده بود اما این حملات هوایی از روز چهارشنبه از سر گرفته شد.

    بر اساس آمار سازمان ملل متحد، از آغاز حملات هوایی به یمن تا کنون بیش از ۹۰۰ نفر کشته و نزدیک به ۳۵۰۰ نفر دیگر زخمی شده اند.

    در این حال، اسماعیل ولد شیخ احمد، یک دیپلمات موریتانیایی از روز دوشنبه به عنوان نماینده ویژه سازمان ملل متحد در یمن کار خود را آغاز می کند.

    علی عبدالله صالح رییس جمهوری سابق یمن روز جمعه خواستار پایان درگیری ها و آغاز مذاکرات صلح با میانجیگری سازمان ملل در ژنو شد.

    Ver video "ادامه درگیری ها در یمن با وجود تلاش ها برای انجام مذاکرات صلح"

  • بحران در یمن، فرصتی گرانبها برای القاعده و دیگر گروههای افراطی

    حملات هواپیماهای سعودی و متحدانش به یمن وارد نهمین روز خود شده است.

    حملاتی که موضوع اصلی خشم بسیاری از یمنی ها، خصوصا، شیعیان حوثی و هواداران علی عبدالله صالح، رییس جمهوری سابق یمن است.

    به گفته سازمان ملل در حملات هوایی به یمن تاکنون پانصد غیرنظامی جانشان را از دست داده اند.

    یکی از معترضان به حملات هوایی سعودیها می گوید: “به خیابان آمده ایم تا حملات علیه کشورمان را محکوم کنیم حملاتی که ناعادلانه است و هیچ دلیلی ندارد.”

    همزمان شرایط بحرانی در یمن به شعبات القاعده، که پیشتر در این کشور قدرت گرفته اند کمک می کند تا قدرتشان را در شهرهای مختلف گسترش دهند و گزارش شده است که با ارتش این کشور در بندر مکلا درگیر شده اند.

    همچنین این شرایط بحرانی بسیاری از خارجیهای مقیم یمن را وادار به ترک این کشور کرده است. تلویزیون روسیه گزارشی از مهاجران روس در یمن را منتشر کرده است که گروه گروه به روسیه باز می گردند.

    Ver video "بحران در یمن، فرصتی گرانبها برای القاعده و دیگر گروههای افراطی"

  • حوثی ها آتش بس موقت را پذیرفتند

    شورشیان شیعه مذهب یمن مشهور به حوثی ها با طرح آتش بس پیشنهادی عربستان سعودی موافقت کردند. این آتش بس به مدت پنج روز و از سه شنبه برابر با دوازدهم مه آغاز می شود.

    در نخستین ساعات امروز منطقه محل سکونت علی عبدالله صالح، رئیس جمهوری پیشین یمن در صنعا بمباران شد. گزارش ها حاکی است که وی و اعضای خانواده اش از سه حمله هوایی صورت گرفته جان به در برده اند.

    در همین حال قرار است یک کشتی ایرانی حامل محموله ای به وزن ۲هزار ۵۰۰ تن و ۴۰ سرنشین بعدازظهر یکشنبه بندرعباس را به قصد بندر الحدیده یمن ترک کند.

    پس از شورش مسلحانه حوثی ها و به دست گرفتن کنترل پایتخت، ائتلاف کشورهای عرب به رهبری عربستان سعودی حملات هوایی را علیه مواضع این گروه آغاز کرد.

    این حملات تاکنون جان بیش از هزار و ۳۰۰ را گرفته است و نگرانی آن وجود دارد که ۸۰ درصد جمعیت این کشور دچار قحطی مواد غذایی شوند.

    Ver video "حوثی ها آتش بس موقت را پذیرفتند"

  • دور جدید مذاکرات هسته ایران و غرب در لوزان سوئیس

    نمایندگان ایران و آمریکا دیروز یکشنبه در لوزان سوئیس بار دیگر گرد هم آمدند تا قبل از پایان مهلت مقرر( سی و یکم مارس)، سرنوشت توافق در زمینه برنامه هسته ای تهران را تعیین کنند.

    دیروز و در نخستین روز این دور از مذاکرات سه روزه، علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی و ارنست مونیز، وزیر انرژی آمریکا با یکدیگر دیدار و گفتگو کردند. مذاکرات فنی میان دو کشور پیشتر در ژنو و مونترو آغاز شده است؛ گفتگوهایی که به زعم طرفین نتایج مثبت و ملموسی به همراه داشته است.

    گفته می شود فرجام این توافق در حال حاضر منوط به اراده سیاسی برای حل اختلاف نظرات است.

    دیدار یکشنبه شب جان کری و محمدجواد ظریف، وزیران خارجه آمریکا و ایران به امروز دوشنبه موکول شد.

    نمایندگان تهران و واشنگتن امیدوارند که طی دو هفته آینده توافق بدست آید تا طلسم ۱۲سال تنش میان ایران و غرب در این زمینه شکسته شود.

    Ver video "دور جدید مذاکرات هسته ایران و غرب در لوزان سوئیس"

  • سایه سنگین ناامیدی بر انتخابات پارلمانی تونس

    مردم تونس خود را آماده می کنند تا روز یکشنبه در انتخابات پارلمانی این کشور شرکت کنند.

    این نخستین انتخابات پارلمانی پس از سقوط دولت زین العابدین بن علی، رییس جمهوری پیشین تونس است.

    با اینکه سه سال از انقلاب تونس می گذرد اما مردم این کشور روز به روز از سیاستمداران ناامیدتر می شوند.

    یک تحلیلگر مسایل تونس در این باره می گوید: «در طول این سالها مردم دلسرد شده اند. سیاستمداران دروغ می گویند، به وعده هایشان عمل نمی کنند، آنها کاری نمی کنند و حتی تلاش نمی کنند وعده هایشان را عملی کنند. در وضعیت اقتصادی کنونی می شنویم که پاداش های نجومی دریافت می کنند. مجموعه این عوامل منجر به برداشت غلط تونسی ها از دموکراسی شده است.»

    همزمان روز جمعه در یورش نیروهای پلیس به محل اختفای یک گروه مسلح در شهر تونس پنج زن و یک مرد کشته شدند.

    به گفته مقامات امنیتی این افراد متعلق به یک گروه جهادی افراطی بودند و قصد خرابکاری در روز انتخابات داشتند.

    Ver video "سایه سنگین ناامیدی بر انتخابات پارلمانی تونس"

  • سبسی پیروز انتخابات رییس جمهوری تونس شد

    باجی قائد سبسی، نامزد حزب ندای تونس پیروز انتخابات ریاست جمهوری شد.

    آقای سبسی ۸۸ ساله که پس از انقلاب سال ۲۰۱۱ و برکناری زین العابدین بن علی، به مدت چند ماه نخست وزیر دولت انتقالی بود، طبق کمیسیون انتخاباتی تونس نزدیک به ۵۶ درصد آرا را از آن خود کرده است.

    در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری تونس که روز یکشنبه برگزار شد، نماینده حزب غیرمذهبی ندای تونس، حدود یک میلیون و هفتصد هزار رای و محمد منصف مرزوقی، رقیب او یک میلیون و سیصد هزار رای یعنی حدود ۴۴ درصد آرا را کسب کرده است.

    کمیسیون انتخاباتی تونس، میزان مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری این کشور را کمی بیش از ۶۰ درصد اعلام کرد.

    پیش از اعلام نتیجه رسمی انتخابات، شماری از جوانان شهر «الحامه» در مرکز تونس در اعتراض به باجی قائد سبسی که خود را پیروز انتخابات اعلام کرده بود، با نیروهای پلیس درگیر شدند.

    نیروهای پلیس پس از استفاده از گاز اشک آور، تعدادی از تظاهرکنندگان را دستگیر کردند.

    Ver video "سبسی پیروز انتخابات رییس جمهوری تونس شد"

  • تنش میان پلیس یونان و صدها پناهجو در جزیره لسبوس

    تنش میان پلیس ضد شورش یونان و صدها پناهجو در جزیره لسبوس این کشور هنگام تلاش مقامات برای ثبت نام از آنها در یک اردوگاه بالا گرفت.

    پلیس از سپر و باتوم برای مقابله با پناهجویان که قصد عزیمت به آتن را داشتند، استفاده کرد.

    علی رضا، پناهجوی افغان، می گوید: “لطفا بگذارید ما سریعتر برویم. اینجا پولمان را هدر می دهیم. همان طور که می بینید اینجا جای مناسبی برای زندگی نداریم. ما فقط می خواهیم بلیطمان را بگیریم و به آتن برویم.”

    یک کارمند سازمان ملل هم با هشدار نسبت به ادامه وضعیت کنونی می گوید: “همه چیز بستگی به این دارد که شرایط تا روزهای آینده چگونه پیش رود. اگر شمار بیشتری از پناهجویان به اینجا بیایند، این خطر وجود دارد که این وضعیت به مرحله انفجار آمیزی برسد.”

    ملیت این پناهجویان که تعدادشان فقط در این جزیره به بیش از بیست و دو هزار نفر رسیده، سوری، افغانی، پاکستانی، عراقی و ایرانی عنوان شده است.

    Ver video "تنش میان پلیس یونان و صدها پناهجو در جزیره لسبوس"

  • حملات هوایی شدید به مراکز حوثی ها در یمن

    جنگنده های هوایی نیروهای ائتلافی به رهبری عربستان سعودی یک مرکز تسلیحاتی حوثی ها در محلی مشرف به صنعا را منفجر کردند. حمله به چند مرکز حوثی در ساعات اولیه روز شنبه آغاز شد و ساعاتی طول کشید. روز جمعه هم حملاتی از این دست علیه مواضع حوثی ها صورت گرفت.

    منابع محلی نزدیک به حوثی ها می گویند شانزده نفر در این حملات کشته شده اند.

    منزل یکی از فرماندهان نظامی حوثی ، در این حملات هوایی ویران شد و به قول همسایگان، تلفات انسانی به دنبال داشت: “ تعجب کردیم که به خانه سرتیپ علی النشری حمله کردند. سه کودک و یک زن در نتیجه این حمله کشته شدند.”

    یونسکو اخیراً شهر صنعا را در لیست میراث های فرهنگی در خطر جهان قرارداده است. این پایتخت تاریخی در اثر خرابی های ناشی از جنگ آسیب دیده است.

    مذاکرات صلح برای اجرای آتش بس میان طرفین متخاصم تاکنون به نتیجه ای نرسیده و نتوانسته جلوی تلفات انسانی و ویرانی ها را بگیرد.

    Ver video "حملات هوایی شدید به مراکز حوثی ها در یمن"

  • شش تن از فرماندهان پلیس تونس از کار برکنار شدند

    بدنبال حمله مرگبار هفته گذشته در موزه باردو در پایتخت تونس، شش تن از فرماندهان عالی رتبه و ماموران امنیتی و پلیس این کشور روز دوشنبه با فرمان نخست وزیری از کار برکنار شدند.

    رئیس جمهوری تونس نیز با حضور در این موزه به یاد قربانیان که ۲۰ تن از آنان گردشگران خارجی بودند، ادای احترام کرد.

    محمد الباجی قائد السبسی گفته است نبرد تونس با تروریسم «بی امان و عاری از ترحم خواهد بود» و سومین عامل حمله که فراری است شناسایی شده است و «نخواهد توانست جای دوری برود.»

    دو تن از عاملان حمله به موزه باردو در تبادل آتش با نیروهای امنیتی تونس کشته شدند.

    دولت به اصطلاح اسلامی، داعش، مسئولیت حملۀ پنج روز پیش به گرداشگران را در تونس بر عهده گرفته است.

    حمله روز چهارشنبه گذشته پس از قیام تونسی ها در سال ۲۰۱۱ میلادی که به سقوط دولت زین العابدین بن علی انجامید، خونین تر حمله در این کشور محسوب می شود.

    Ver video "شش تن از فرماندهان پلیس تونس از کار برکنار شدند"

  • تونس موزه باردو را بازگشایی می کند

    کمتر از یک هفته پس از حمله مرگبار در موزه باردو در پایتخت تونس و یک روز پس از برکناری شش فرمانده امنیتی و پلیس، این موزه دوباره به روی عموم گشوده می شود.

    مقامات تونس با بازگشایی سریع این موزه در صدد القای این پیام هستند که تروریست ها در ایجاد ترس و وحشت و دستیابی به اهداف خود ناکام مانده اند.

    بی شک مصون نگاه داشتن صعنت حیاتی گردشگری از تاثیر سوء این حمله که مسئولیت آن را داعش بر عهده گرفته است، هدف دیگر مقامات تونسی است.

    هفته گذشته مهاجمان حاضران را در موزه باردو به رگبار گلوله بستند و از جمله ۲۰ گردشگر خارجی را کشتند.

    دو تن از عاملان این حمله در تبادل آتش با نیروهای امنیتی تونس کشته شدند و نفر سوم که هویتش شناسایی شده فراری است.

    حمله روز چهارشنبه گذشته پس از قیام تونسی ها در سال ۲۰۱۱ میلادی که به سقوط دولت زین العابدین بن علی انجامید، خونین تر حمله در این کشور محسوب می شود.

    Ver video "تونس موزه باردو را بازگشایی می کند"

  • بانک مرکزی اروپا، شرایط اعطای وام ضروری به بانکهای یونان را سخت تر می کند

    یک روز پس از رای “نه” مردم یونان به طرح وام دهندگان به این کشور برای خروج از بحران اقتصادی، هیئت مدیره بانک مرکزی اروپا، اعلام کرد که به اعطای وامهای ضروری به بانکهای یونان، ولی با شرایطی سخت تر ادامه خواهد داد.

    بنابر این تصمیم که به منظور حفظ حداقل ثبات اقتصادی یونان در طول مذاکرات گرفته شده، سقف این وامها به همان میزان هشتاد و نه میلیارد یورویی که حدود ده روز پیش تعیین شده بود، باقی خواهد ماند.

    بانک مرکزی یونان خواهان افزایش حمایت بانک مرکزی اروپا شده بود، اما این بانک، این درخواست را رد کرد.

    علی رغم این تصمیم بانکهای یونان که از حدود یک هفته پیش تعطیل هستند، تا روز چهارشنبه همچنان تعطیل باقی خواهند ماند.

    بانک مرکزی اروپا همچنین تاکید کرده که به نظارت دقیق بر وضعیت بازارهای مالی و مداخله کردن برای حفظ قیمتها و ایجاد تعادل در منطقه یورو در صورت نیاز ادامه خواهد داد.

    Ver video "بانک مرکزی اروپا، شرایط اعطای وام ضروری به بانکهای یونان را سخت تر می کند"

  • قرارداد آذربایجان با مجارستان در زمینه همکاری در بخش انتقال گاز

    مجارستان در راستای پاسخ به انتقادات کشورهای غربی مبنی بر نزدیکی و وابستگی بیشتر این کشور در بخش گاز به روسیه در نظر دارد به منبع جانشینی در این زمینه دست یابد.

    در این راستا مقامات مجارستان در جریان دیدار الهام علی اف، رییس جمهوری آذربایجان، قراردادهایی در بوداپست در زمینه همکاریهای استراتژیک در بخش گاز با این کشور امضاء کرد.

    ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان گفت: «قراردادهای موجود تضمین کننده انتقال منابع گازی آذربایجان به اروپای جنوبی هستند. ماموریت ما در سالهای آینده اینست که شرایطی را فراهم کنیم تا گاز آذربایجان از اروپای جنوبی به اروپای مرکزی برسد. تنها راه رسیدن به این هدف اینست که کشورهای همسایه خط لوله های انتقال گاز خود را به یکدیگر متصل کنند.»

    این پروژه، انتقال گاز آذربایجان به اروپا را با دور زدن اوکراین پیش بینی می کند.

    میدان گازی شاه دنیز آذربایجان واقع در جنوب دریای خزر یکی از منابع مهم گازی این کشور بشمار می آید.

    Ver video "قرارداد آذربایجان با مجارستان در زمینه همکاری در بخش انتقال گاز"

  • نمایشگاه خال کوبی در قاهره

    اولین نمایشگاه خال کوبی در خاور میانه با هدف آنچه که برداشتن تابوی این کار در نزد مردمان کشورهای عربی و اسلامی عنوان شده در قاهره پایتخت مصر ، برپا شده است.

    یکی از برپا کنندگان این نمایشگاه در این باره می گوید: “هدف از این نمایشگاه معرفی هنر خال کوبی در سطح بالا در خاور میانه و بخصوص اینجا در قاهره است. اینجا بعضی ها از خال کوبی می ترسند چون همیشه بر روی پوست باقی می ماند”.

    امروزه مصریها بیش از گذشته جرات می کنند بدنهای خال کوبی شده خود را نشان دهند.

    یکی از آنها می گوید: “اینجا مردم فکر می کنند که خال کوبی فقط برای همجنسگراها و جانی هاست در حالی که این اشتباه است.”

    محمد شیخ ابراهیم خبرنگار یورونیوز در قاهره، با اشاره به تابو بودن این کار در جهان عرب می گوید: “علی رغم این که خال کوبی تابو محسوب می شود اما این هنر همچنان کمی در جهان عرب محبوبیت دارد و همزمان هم مورد پسند و هم مطرود است.”

    Ver video "نمایشگاه خال کوبی در قاهره"

  • رقبای اصلی انتخابات تونس برای دور دوم آماده می شوند

    دو حزب اصلی تونس پس از رقابت روز یکشنبه در انتخابات ریاست جمهوری،خود را برای دور دوم آماده می کنند.

    در فاصله کوتاهی از پایان مهلت اخذ رای، دو حزب رقیب اعلام کردند شواهد حاکی است که باید ماه آینده در دور دوم انتخابات این زور آزمایی سیاسی را ادامه دهند. منصف المرزوقی، رئیس جمهوری کنونی این کشور در رقابتی نفسگیر، در برابر باجی قائد السبسی 87 ساله و نامزد سکولارها از حزب حرکت ندا تونس قرار دارد.

    محسن مزروق، از ستاد باجی قائد السبسی گفت: «او بر اساس نتایج پارلمانی با فاصله زیادی در این رقابت اول است. ما می خواهیم از مردم تونس برای اعتمادشان تشکر کنیم.»

    همزمان با برپایی دور نخست انتخابات، شماری از مخالفان رئیس جمهوری در شهر سوسه، زادگاه وی به تظاهرات پرداختند. این نخستین انتخابات مستقیم و آزاد ریاست جمهوری در تونس پس از سرنگونی زین العابدین بن علی در دوران موسوم به «بهار عرب» است.

     

    Ver video "رقبای اصلی انتخابات تونس برای دور دوم آماده می شوند"

  • پاسخ رهبر ایران به اظهارات باراک اوباما

    علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی ایران، امروز طی سخنرانی در نماز عید فطر در مصلای تهران در حضور هزاران نمازگزار موضع خود را درباره توافق هسته ای اخیر ایران با غرب و نیز سخنان مقامات ایالات متحده اعلام کرد.

    او گفت که عدم تلاش برای به دست آوردن سلاح هسته ای براساس فتوا و حکم شرعی اسلام بوده و هیچ ربطی به تحریم ها و فشارهای دولت های غربی و یا آمریکا نداشته است.

    وی افزود :«همان طور كه بارها تكرار كرديم، ما با آمريكا در مورد مسائل گوناگون جهانى و منطقه اى مذاكره اى نداريم؛ در مورد مسائل دوجانبه مذاكره اى نداريم؛ گاهى در موارد استثنائى مثل اين مورد هسته اى، براساس مصلحت، مذاكره كرده ايم».

    باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده هم در واکنش به این سخنان گفت: «آیا این پیمان تمامی تهدیدات ایران بر علیه همسایگانش در جهان را برطرف می کند؟ نه. آیا بیش از هرچیز تضمین می کند که ایران به سلاح هسته ای نرسد؟ بله. مهمترین هدف ما هم از ابتدا همین بوده است.»

    Ver video "پاسخ رهبر ایران به اظهارات باراک اوباما"

  • تغییر نهادهای دولتی عربستان سعودی در برنامه ۱۵ساله

    ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی روز شنبه از تغییر برخی از نهادهای دولتی این کشور و اجرای برنامه ای ۱۵ساله خبر داد.

    بر اساس این برنامه دو وزارت «امور اجتماعی» و «کار» در یکدیگر ادغام می شود و با ادغام نهادهای مسوول نفت، آب، صنایع و معادن طبیعی در یکدیگر، وزارت «انرژی، صنعت و منابع» به جای وزارت نفت فعال خواهد شد.

    بنابر بیانیه دیوان سلطنتی، علی النعیمی نیز که از سال ۱۹۹۵میلادی وزارت نفت را عهده دار بود، از این سمت برکنار شد.

    هدف از برنامه ای که تا سال ۲۰۳۰ تکمیل می شود کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی عنوان شده است. در این برنامه امکان گسترش خصوصی سازی و کاهش هزینه های دولت در کنار توسعه صنایع نظامی دیده شده است. همچنین برای نخستین بار دولت موظف به تشکیل «هیئت عمومی امور تفریحی» شده است.

    محمد بن سلمان، جانشین ولیعهد سعودی که در تهیه و تدوین این برنامه نقش اصلی را برعهده داشته، پیش تر گفته بود که ارتش این کشور باوجود آنکه از نظر هزینه رتبه سوم را در جهان دارد ولی به لحاظ کیفیت در جایگاه بیستم ایستاده است.

    Ver video "تغییر نهادهای دولتی عربستان سعودی در برنامه ۱۵ساله"

  • حملات جنگنده های هوایی عربستان سعودی به عدن و صنعا در یمن

    جنگنده های هوایی عربستان سعودی، عدن، حرض و صنعا پایتخت یمن را صبح چهارشنبه مورد حمله قرار دادند. در پی این حملات در عدن شهر بزرگ جنوب یمن، بیست تن از شیعیان حوثی کشته شدند. شاهدان عینی در صنعا می گویند که جنگنده های هوایی با هدف قرار دادن ۳ خانه در این شهر، سبب کشته شدن هر هشت زن و کودک ساکن در این خانه ها شده اند.

    علی حامد شهروند یمنی می گوید: «هشت تن کشته شدند و شش تن هم در بیمارستان هستند. اینها چه کار می کنند؟ آیا اینجا موشک وجود دارد؟ اینجا مرکز نظامی می بینید؟ مواد منفجره ای وجود دارد؟ اینجا هیچ چیزی نیست. یکی از این کشته شدگان فقط یک بستنی فروش بود.»

    گزارش ها از یمن همچنین حاکی است که جنگنده های عربستانی روز چهارشنبه بیش از ۱۰ مرتبه پادگان نظامی ۲۲ ژوئن در صنعا را بمباران کرده اند. این حملات در شهر حرض در استان حجه نیز انجام شده است. نخستین حمله هوایی عربستان سعودی به یمن، هفتاد روز پیش انجام پذیرفته بود.

    Ver video "حملات جنگنده های هوایی عربستان سعودی به عدن و صنعا در یمن"

  • انتقال پناهجویان از جزایر شرقی یونان به آتن

    خبر خوش برای پناهجویان خارجی در جزیره کوس یونان: یک کشتی که خود زمانی محل اسکان اضطراری پناهجویان بوده، آنها را به پیره در نزدیکی آتن منتقل می کند. این سفر برای بسیاری از پناهجویان، امیدبخش رسیدن به سرزمین های موعودشان است.

    علی که یک مهاجر سوری است می گوید: «آلمان، آلمان، من دارم به آلمان می روم. من خیلی خوشحالم از این که به آلمان می روم. یونان تشکر، به من مدارک دادید و من حالا دارم به آلمان می روم. تشکر!»

    این روزها گردشگرانی که به این جزیره توریستی یونان می آیند با مشاهده هزاران مهاجری که در چادرها و در کنار خیابان به سر می برند، غافلگیر شده اند. فروشندگان محلی با ازدحام پناهجویان بلاتکلیف در ساحل، نگران از دست دادن مشتریان خود هستند.

    مهاجر سوری دیگری به نام عماد می گوید: «چرا ما باید این طور زندگی کنیم؟ چرا؟ فرق من با آنها چیست؟ هیچ، ما همه انسانیم.»

    این جزیره هر سال تابستان از حدود یک میلیون گردشگر پذیرایی می کند، ولی هفت هزار پناهجویی که در روزهای اخیر به اینجا رسیدند، مهمانان ناخوانده این مکان بودند.

    Ver video "انتقال پناهجویان از جزایر شرقی یونان به آتن"

  • ادامه اعتراضات گسترده مردمی علیه فساد دولتی در رومانی

    علی رغم استعفای نخست وزیر رومانی، هزاران نفر از مردم این کشور با برپایی راهپیمایی های مسالمت آمیز در بخارست و دیگر شهرهای این کشور، خواهان تغییرات سیاسی و مبارزه با فساد شدند.

    این تظاهرات بخصوص پس از آتش سوزی در یک کلوب شبانه که به قیمت جان سی و دو نفر تمام شد، شدت گرفت.

    یکی از معترضان می گوید: “ما به اینجا آمده ایم تا به آنها بگوییم که نمی خواهیم این شرایط ادامه یابد. گروهی از سیاستمداران بروند و دوباره همان ها بازگردند.ما نمی خواهیم دوباره همان دروغها را بشنویم. ما با یک یا دو استعفا فریب نخواهیم خورد.”

    دیگری هم می گوید: “مسئله اینجاست که خیابانها فقط نماینده تعداد کمی از مردم هستند. رییس جمهور و شخصیتهای سیاسی باید اینجا به میدان بیایند و با مردم صحبت کنند.”

    به دنبال استعفای نخست وزیر رومانی، رییس جمهور این کشور اعلام کرد که ممکن است یک دولت تکنوکرات بر این کشور حاکم شود و یا انتخابات زودهنگام برگزار شود.

    رییس جمهور رومانی همچنین با تعدادی از نمایندگان جامعه مدنی و نمایندگان معترضان دیدار کرد.

    Ver video "ادامه اعتراضات گسترده مردمی علیه فساد دولتی در رومانی"

  • حزب الله خشمگین از حمله اسرائیل به مواضعش

    هزاران تن روز دوشنبه در بیروت با شرکت در مراسم خاکسپاری کشته شدگان حمله هوایی اسرائیل حمایت خود را از حزب الله اعلام کردند.

    در جریان حمله هوایی روز یکشبه اسرائیل به بلندی های جولان در سوریه، شش عضو حزب الله از جمله محمد احمد عیسی از فرماندهان کنونی و جهاد مغنیه، فرزند عماد مغنیه از فرماندهان سابق این سازمان کشته شدند.

    به قربانیان حمله قُنَیطَره شش ایرانی از جمله سرتیپ محمد علی الله دادی، از فرماندهان سپاه پاسداران را نیز باید افزود.

    به گفته منابع امنیتی اسرائیل یک هلیکوپتر نظامی ارتش این کشور به مواضعی در قنیطره واقع در بخش سوری بلندی های جولان که گفته می شود «در حال آماده سازی حمله» به اسرائیل بوده اند، حمله کرده است.

    منطقه قنیطره صحنه نبرد میان نیروهای دولتی سوریه و حزب الله از یک سو و مخالفان مسلح حکومت بشار اسد از سوی دیگر است.

    این حمله چند روز پس از آن روی می دهد که سید حسن نصرالله، رهبر حزب الله از دستگیری یکی از اعضای بلندپایه این سازمان که برای اسرائیل جاسوسی می کرده خبر داد.

    Ver video "حزب الله خشمگین از حمله اسرائیل به مواضعش"

  • پیکرهای دو کودک مهاجر در کربلا به خاک سپرده شدند

    پیکرهای دو کودک عراقی مهاجر که در راه رسیدن به یونان غرق شده بودند در کربلا به خاک سپرده شدند.

    زینب هادی دوازده ساله و بردارش حیدر هشت ساله، هفته پیش به همراه آیلان کردی و والدینشان سفری را آغاز کردند که به جز به مرگ نیانجامید.

    ام علی، عمه زینب و حیدر ضمن انتقاد از دولت عراق گفت:«آنها عراق را برای زندگی بهتر ترک کردند و نتیجه این شد. دو کودک آنها کشته شدند و مادرشان از صحنه ای که در دریا شاهد آن بود بخود نیامده است. وقتی چمشانش را می بندد صحنه غرق شدنش جلوی چشمانش مجسم می شود. دختر کوچکش موهای مادرش را گرفت و مادر زنده ماند.»

    سرنوشت زینب و حیدر هادی همانند سرنوشت آیلان کردی، کودک سه ساله ای است که انتشار عکسی از پیکر کوچک بیجان او در ساحل ترکیه دنیا را تکان داد.

    این کودکان به همراه والدنیشان از آب های ترکیه در تلاش برای رسیدن به جزیره کوس یونان بودند که قایق آنها واژگون شد و جان باختند.

    Ver video "پیکرهای دو کودک مهاجر در کربلا به خاک سپرده شدند"

  • راهپیمایی ضد تروریسم در تونس

    دهها تن از مردم تونس روز شنبه به دعوت شماری از احزاب سیاسی این کشور از جمله ندای تونس و جنبش نهضت، در خیابان بورقیبه تونس، پایتخت علیه تروریسم راهپیمایی کردند.

    روز سه شنبه، حمله یک گروه افراطی وابسته به القاعده به یک ایست بازرسی در غرب این کشور، باعث کشته شدن چهار افسر پلیس شد.

    بسمه خلفاوی بیوه شکری بلعید، فعال سیاسی چپ گرای تونسی که در سال ۲۰۱۲ ترور شد در این راهپیمایی گفت: «فقط محکوم کردن کافی نیست، اما چنین کاری، مخالفت ما با این پدیده و اتحادمان را بیان می کند. اقدامات دیگر باید توسط سازمان های دولتی به ویژه وزارت كشور و رییس دولت گرفته شوند.»

    پس از سقوط حکومت زین العابدین بن علی، گروه های اسلامگرای تندرو در تونس گسترش یافتند. بسیاری از اعضای سازمان های افراطی در کوههای نزدیک الجزایر پناه گرفته و هر از چند گاهی به مواضع نیروهای امنیتی و انتظامی حمله می کنند.

    به علاوه، در سالهای گذشته، بیش از سه هزار جوان تونسی، اعم از زن و مرد برای پیوستن به گروه دولت اسلامی خود را به سوریه و عراق رسانده اند.

    Ver video "راهپیمایی ضد تروریسم در تونس"

  • انتخابات پارلمانی، آزمونی مهم در گذاردمکراتیک تونس

    حدود پنج میلیون و سیصد هزار تونسی روز یکشنبه به پای صندوق های رای فراخوانده شده اند تا ۲۱۷ نماینده پارلمان این کشور را انتخاب کنند.

    نخستین انتخابات پارلمانی این کشور پس از سقوط رژیم بن علی درسال ۲۰۱۱ و آزمونی مهم برای تحقق وعده های انقلابیون خواهد بود.

    بسیاری از ناظران این انتخابات را گامی مهم در گذار تونس به دمکراسی ارزیابی می کنند؛ کشوری که انقلابهای عربی موسوم به «بهارعربی» از آن آغاز شد.

    این درحالی است که تونس این روزها علاوه بر موانع اقتصادی بسیار با مشکلات امنیتی عدیده ای هم روبروست.

    بیش از هشتاد هزار نیروی نظامی و پلیس امنیت این انتخابات را برعهده دارند و طی یکی دو روز گذشته در چندین مورد با بنیادگرایان مسلح درگیر شده اند. در تازه ترین این درگیری ها شش نفر، از جمله پنج زن افراط گرا کشته شدند.

    فارغ از تامین امنیت، نتایج این انتخابات می تواند در شکل گیری سیمای سیاسی تونس هم موثر باشد. چرا که انتخابات ریاست جمهوری (بیست و سوم نوامبر) نیز به فاصله اندکی از انتخابات پارلمانی در راه است.

    Ver video "انتخابات پارلمانی، آزمونی مهم در گذاردمکراتیک تونس"

  • بحران اوکراین؛ توافق جامع یا ایجاد منطقه حائل؟

    رهبران آلمان، فرانسه، اوکراین و روسیه قرار است روز چهارشنبه در مینسک گرد هم آیند تا برای یافتن راه حلی بر سر بحران اوکراین به بحث و تبادل نظر بپردازند.

    این دیدار پنج ماه پس از توافق آتش بسی که در همین شهر به امضا رسید صورت می گیرد.

    توافقی که هرگز اجرا نشد.

    همزمان شک و تردیدهایی درباره موفقیت اجلاس روز چهارشنبه مطرح شده است.

    برخی گزارشها حکایت از آن دارد که ممکن است مذاکرات بجای تمرکز بر حصول یک توافق جامع بار دیگر بر محور ایجاد یک منطقه حائل صورت گیرد.

    فرانسوا اولاند، رییس جمهور فرانسه، در یک مصاحبه مطبوعاتی در الیزه تصریح کرد: “من و صدراعظم آلمان تا آخرین لحظه این دیدار هر تلاشی را برای رسیدن به یک توافق جامع خواهیم کرد .”

    ناظران معتقدند که علی رغم ادامه نبرد میان جدایی طلبان طرفدار روسیه و ارتش اوکراین در شرق این کشور، رایزنیهای 24 ساعت آینده برای پایان دادن به حدود ده ماه جنگی که تا کنون بیش از پنج هزار کشته بر جا گذاشته، تعیین کننده خواهد بود.

    Ver video "بحران اوکراین؛ توافق جامع یا ایجاد منطقه حائل؟"

  • جدایی شرکت پی پال از ای بی

    پی پال، شرکت تجارت الکترونیکی و سامانه انتقال پولِ زیرمجموعه شرک ای بی ارائه دهنده خدمات خرید و فروش اجناس بر روی اینترنت، از این شرکت جدا شده و به صورت مستقل وارد بازار بورس نیویورک شده است.

    ای بی برای بالابردن میزان سوددهی خود از ماه سپتامبر سال گذشته برنامه جداسازی پی پال را در دستور کار قرار داده بود.

    اسکات کسلر، کارشناس شرکت اس اند پی کاپیتال گفت: «ای بی تبدیل به شرکتی خواهد شد که روند رشد کندی پیدا خواهد کرد. فکر می کنم مردم از پی پال بعنوان یک شرکت صاحب سرمایه در بازار بورس استقبال بیشتری بکنند تا ای بی.»

    در سه ماهه دوم سال جاری میلادی بیش از نیمی از درآمد شرکت ای بی از شرکت پی پال بوده است.

    از سوی دیگر شرکت پی پال با خرید کمپانی ایکس اوم، ارائه دهنده خدمات انتقال پول بین اشخاص حقیقی در راه گسترش بیشتر خود قدم برداشته است. شرکتها بزرگی چون گوگل، اپل و یا علی بابا همواره از خدمات شرکت پی پال استفاده می کنند.

    Ver video "جدایی شرکت پی پال از ای بی"

  • جایگاه ویژه چین در نمایشگاه سبیت ۲۰۱۵

    در نمایشگاه فن آوری های جدید در زمینه اطلاعات و ارتباطات موسوم به سبیت، که هر سال در هانوفر آلمان برگزار می شود، چین امسال، شریک و همکار ویژه این نمایشگاه است.

    چین نه تنها قطعات الکترونیکی ارزان قیمت عرضه می کند بلکه در توسعه فناوری های پیچیده نیز پیشگام است.

    این فرصت بزرگی برای شرکت های آلمانی به حساب می آید که در اروپا بزرگترین واردکنندگان محصولات چینی هستند.

    زیگمور گابریل، معاون صدراعظم آلمان و وزیر اقتصاد این کشور گفت: «آلمان و چین بیش از چند دهه روابط اقتصادی بسیار عالی دارند. ما از شماری از شرکت های آلمانی که سالهاست با چین معامله تجاری بسیار موفق دارند دیدار کردیم و خواهان گسترش این همکاری هستیم.»

    به گفته کارشناسان، بازار چین در سال ۲۰۱۵ میلادی، ۴۳ درصد از توسعه بازار صنعت فناوری اطلاعات جهان را تشکیل خواهد داد.

    آلمان با دست باز به استقبال چین آمده است. بیش از ۶۰۰ شرکت چینی از جمله شرکت های بزرگی چون علی بابا، هوآوی، شیائومی و لنوو، حدود سه هزار متر مربع از محوطه نمایشگاه را به خود اختصاص داده اند.

    Ver video "جایگاه ویژه چین در نمایشگاه سبیت ۲۰۱۵"

  • فرود بر ستاره دنباله دار در آستانه تحقق

    یکی از پروژه های بلند پروازانه بشر در آستانه تحقق یافتن است. سفینه روزتا قرار است بالاخره ربات کاوشگر «فیلی» را، به قصد فرود بر روی ستاره ای دنباله دار، پرتاب کند.

    کاوشگر قرار است بر ستاره دنباله دار ۶۷ پی/چوریوموف-گراسیمنکو یا به اختصار چوری، فرود بیاید. ستاره ای که به نام دو ستاره شناسی که آن را یافته اند (کلیم چوریوموف و اسوتلانا گراسیمنکو) نامگذاری شده است.

    پروفسور کلیم چوریوموف، یکی از این دو نفر، در مصاحبه با یورونیوز می گوید: «وقتی ستاره دنباله دار ما انتخاب شد، خیلی خوشحال شدیم و از جا پریدیم. یافتن این ستاره کشف بزرگی بود.. حالا همه در مورد این ستاره دنباله دار حرف می زنند چون واقعه بسیار مهمی در تاریخ است. بالاخره می توانیم شکلش را ببینیم.»

    سفینه روزتا از ماه اوت گذشته در حال گردش به دور ستاره دنباله دار چوری است. به گفته کارشناسان، این پروژه سازمان فضایی اروپا (ESA)، تا اینجای کار نیز موفقیت بسیار بزرگی به حساب می آید. اگر فرود کاوشگر هم با موفقیت پایان یابد، نور علی نور است.

    Ver video "فرود بر ستاره دنباله دار در آستانه تحقق"

  • ظریف: گفتگوها در یمن باید بدون مشارکت قدرتهای خارجی باشد

    از زمان آغاز بحران در یمن، کشورهای عضو اتحادیۀ عرب و همچنین قدرتهای غربی ایران را متهم به حمایت از حوثی های شیعه می کنند. ایران این اتهام را رد می کند و مقامات این کشور، تاکید می کنند که بحران یمن یک مسالۀ داخلی است.

    محمد جواد ظریف، وزیر خارجۀ ایران با بیان این مطلب در گفتگویی با یورونیوز، گفت: «باید بین گروههای مختلف یمنی گفتگو شود. گفتگویی که با مشارکت یمنی ها صورت بگیرد. دیگران نباید در این گفتگوها مشارکت کنند. این گفتگوها نه مذاکره بین یمنی ها و کشورهای خارجی است و نه مذاکره میان کشورهای خارجی با یکدیگر. قدرت های خارجی نباید شرطی برای آیندۀ یمن تعیین کنند و وارد این مذاکرات هم نشوند. باید مذاکرات میان گروههای مختلف یمنی را تسهیل کنیم و ما برای اینکار آماده هستیم.»

    عربستان سعودی ائتلافی را از یکماه پیش و با مشارکت ده کشور منطقه بمنظور بمباران مواضع حوثی ها و نیروهای نظامی طرفدار علی عبدالله صالح رییس جمهوری سابق این کشور آغاز کرده است. اعضای این ائتلاف و کشورهای غرب، ایران را به حمایت از حوثی های شیعه متهم می کنند. احتمال تبدیل این بمباران ها به جنگ زمینی میان این ائتلاف و حوثی

    Ver video "ظریف: گفتگوها در یمن باید بدون مشارکت قدرتهای خارجی باشد"

  • سفر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به ایران

    فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز سه شنبه برای گفتگو با مقامات ایران وارد تهران شد و با حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه و علی لاریجانی، رئیس مجلس این کشور دیدار کرد.

    هدف از این سفر، ایجاد همانگی درباره چگونگی اجرای مفاد توافقنامه هسته ای بود. اگرچه هیچ هیات اقتصادی خانم موگرینی را در این سفر همراهی نمی کرد اما او در ملاقات با مقامات ایرانی از پتانسیلها و ظرفیتهای فراوان همکاریهای اقتصادی میان ایران و اروپا سخن گفت.

    این دیدار پس از سفر خانم موگرینی به عربستان سعودی و اطمینان دادن به مقامات ریاض درباره توافق هسته ای با ایران انجام شد چراکه آنها از افزایش قدرت ایران در منطقه پس از توافق هسته ای ابراز نگرانی کرده بودند.

    محمد جواد ظریف نیز در دیدارش با فدریکا موگرینی ابراز امیدواری کرد که این شروع جدیدی برای روابط مبتنی بر احترام متقابل و همکاری مشترک باشد .

    خانم موگرینی در این سفر گفت: «تعهد شخصی من این است که این پیام را به تمام کشورهای منطقه خلیج فارس و خاورمیانه، همچنین به جامعه بین المللی و اتحادیه اروپا اعلام کنم که این توافق، ا

    Ver video "سفر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به ایران"

  • ابراز نگرانی ظریف از وضعیت غیرنظامیان در یمن

    حملات هوایی عربستان سعودی به یمن پس از پایان آتش بس پنج روزه از سر گرفته شد و جنگنده های ائتلاف تحت رهبری عربستان بامداد دوشنبه مواضع حوثی ها در شهر عدن را بمباران کردند.

    محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران با ابراز نگرانی از وضعیت یمن خواستار واکنش سازمان ملل متحد و ادامه گفتگوها برای ایجاد آتش بس در این کشور شد.

    آقای ظریف در نشست خبری با همتای مجارستانی خود گفت: «هدف حملات در بسیاری از مواقع، مناطق غيرنظامی بوده و باعث تاسف است که این حملات ادامه می يابد و تاسفبارتر اينکه کمک های بشردوستانه که مردم یمن به آن نیاز مبرم دارند به آنها نمی رسد.»

    ساعاتی پیش از این سخنان، یاسین عبدالله وزیر خارجه یمن دلیل از سرگیری حملات هوایی عربستان در کشورش را نقض آتش بس از سوی شبه نظامیان حوثی عنوان کرده بود.

    عربستان سعودی و متحدان آن، حملات هوایی خود علیه شیعیان حوثی و نیروهای وفادار به علی عبدالله صالح، رییس جمهوری سابق این کشور را از شش هفته پیش آغاز کردند.

    آتش بس پنج روزه و توقف بمباران ها در یمن به منظور کمک رسانی به مردم و با میانجیگری سازمان ملل متحد برقرار شد.

    به گفته مقامهای این

    Ver video "ابراز نگرانی ظریف از وضعیت غیرنظامیان در یمن"

  • توافق ایران و عربستان برای بازگرداندن اجساد، افزایش آمار کشته شدگان ایرانی

    یک روز پس از سخنان آیت الله خامنه ای، رهبر ایران، که اعلام کرده بود عمل نکردن دولت عربستان به وظایف خود در قبال زائران ایرانی کشته شده در حادثه منا، موجب” عکس العمل سخت و خشن ایران” خواهد شد، گزارشها از توافق وزرای بهداشت و درمان دو کشور برای بازگرداندن اجساد این افراد حکایت دارد.

    طی یک هفته گذشته، این حادثه باعث بروز تنش میان دو کشور و برگزاری تظاهرات در مقابل سفارت عربستان سعودی در تهران شده بود.

    در این مدت همچنین ایران چهار بار کاردار سفارت عربستان سعودی در تهران را به وزارت خارجه این کشور فراخواند و نگرانی خود را از کندی روند شناسایی اجساد کشته شدگان، ابراز داشته بود.

    آخرین آمار از افزایش کشته های ایرانی از ۲۴۱ به ۴۶۴ نفر در حادثه منا حکایت دارد ولی علی رغم توافق صورت گرفته هنوز تاریخ بازگردانده شدن اجساد مشخص نشده است.

    تعدادی از زخمی های این حادثه نیز در چند روز اخیر به ایران بازگردانده شده اند.

    در حالی که عربستان سعودی تعداد کل کشته شدگان این حادثه را ۷۶۹ نفر و تعداد زخمیها را٩٣٤ اعلام کرد، برخی منابع خبری در ایران تعداد کشته شدگان را بیش از چهار هزار نفر اعلام کردند

    Ver video "توافق ایران و عربستان برای بازگرداندن اجساد، افزایش آمار کشته شدگان ایرانی"

  • برگزاری سومین مجمع جهانی گفتگوی بین فرهنگها در باکو

    سومین مجمع جهانی گفتگوی میان فرهنگ ها، روزهای ۱۸ و ۱۹ ماه مه در باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان برگزار شد. یکی از انگیزه های برگزاری این نشست، رواج همزیستی مسالمت آمیز بین فرهنگ ها و ادیان گوناگون است.

    نشست مجمع روز دوشنبه ۱۸ مه با سخنرانی الهام علی اف، رییس جمهوری جمهوری آذربایجان کار خود را آغاز کرد. موضوع سخنرانی وی «فرهنگ و رشد پایدار پس از سال ۲۰۱۵» بود.

    وی می گوید: «امروز نمایندگان بیش ازیکصد کشور در اینجا جمع شده اند. خیلی مهم است که این نمایندگان برای گفت وگو با یک دیگر به جمهوری آذربایجان آمده اند چون نقاط فراوانی در دنیا درگیر جنگ است. جنگ و خونریزی هم در اروپا جریان دارد، و هم در منطقه ما. در این منطقه، جمهوری آذربایجان مانند جزیره ای مستحکم است.»

    موضوع اصلی مجمع، مشکلات امنیتی و خشونت افراط گرایان بود. ناتالی گوله، سناتور فرانسوی گفت که گفتگوی فرهنگها گام مهمی به جلو برداشته است. وی افزود:«گرد هم آوردن رهبران مذهبی مسلمانان، یهودیان و نمایندگانی از کشورهای خلیج فارس که در حال جنگ هستند، گام مهمی است. برای آینده بهتر نیاز به یادگیری داریم. باید به ارزش های مشترک برسیم، ا

    Ver video "برگزاری سومین مجمع جهانی گفتگوی بین فرهنگها در باکو"

  • ماه رمضان آغاز شد

    ماه رمضان در بسیاری از کشورهای مسلمان نشین آغاز شد. در کشورهای زیادی از جمله عربستان سعودی، مالزی، ترکیه، لبنان و فلسطین روز پنجشنبه به عنوان نخستین روز ماه رمضان اعلام شده است.

    در ایران نیز، هلال ماه رمضان چهارشنبه شب رویت شده و به این ترتیب روز پنجشنبه اولین روز از این ماه که برای مسلمانان اهمیت زیادی دارد، اعلام شده است. بنا به اعلام ستاد استهلال در ایران، ۱۴ گروه برای رصد هلال ماه به مناطق مختلف کشور اعزام شده بودند.

    نخستین روز ماه رمضان با رویت شدن هلال ماه که نشانۀ پایان ماه شعبان است، آغاز می شود. پایان ماه رمضان نیز با روز عید فطر که یکی از بزرگترین اعیاد مسلمانان است، جشن گرفته می شود.

    طبق احادیث موجود در اسلام، قرآن به طور یکجا در این ماه به پیامبر اسلام نازل شده است. مناسک و مراسم دینی بسیاری در این ماه توسط مسلمانان اعمال می شود که از آن جمله می توان به اعتکاف و مراسم شبهای قدر اشاره کرد. ضمن آنکه به دلیل شهادت حضرت علی، امام اول شیعیان در ماه رمضان، این ماه برای شیعیان اهمیت ویژه ای دارد.

    Ver video "ماه رمضان آغاز شد"

  • آنگلا مرکل در مسکو از مواضع روسیه در ارتباط با کریمه و شرق اوکراین انتقاد کرد

    آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان روز یک شنبه برای دیدار با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه وارد مسکو شد.

    صدر اعظم آلمان در بدو ورود به مسکو به همراه ولادیمیر پوتین بر سر بنای یادبود سرباز گمنام در مسکو حاضر شد و بمناسبت هفتادمین سالگرد پایان جنگ جهانی دوم، با تقدیم گل نسبت به قربانیان این جنگ ادای احترام کرد.

    همچنین در بعد از ظهر روز یک شنبه، رهبران آلمان و روسیه در کنفرانسی مطبوعاتی در مسکو حاضر شدند و به برخی سوالات خبرنگاران پاسخ دادند.

    آنگلا مرکل در این کنفرانس مطبوعاتی گفت: «از زمان انضمام کریمه به روسیه که نقض قوانین بین المللی بود و همچنین درگیری های نظامی در شرق اوکراین، همکاری میان روسیه و آلمان دچار مشکل جدی شده است بخاطر اینکه این مسئله نقض اصول مشترک نظم صلح آمیز اروپاست.»

    خانم مرکل همچنین در این کنفرانس مطبوعاتی تاکید کرد که آتش بس در شرق اوکراین از سوی جدایی طلبان محترم شمرده نشده است، با این حال آقای پوتین نظر دیگری در این ارتباط ابراز کرد.

    ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه گفت: «به نظر من، دلایل زیادی وجود دارد که معتقد باشیم علی رغم مشکلاتی که وجود دارد، پیمان مینس

    Ver video "آنگلا مرکل در مسکو از مواضع روسیه در ارتباط با کریمه و شرق اوکراین انتقاد کرد"

  • دانش آموزان پاکستانی به مدرسه بازگشتند

    جان به دربردگان حادثه کشتار دانش آموزان در پیشاور پاکستان پس از نزدیک یکماه وقفه، روز دوشنبه به مدرسه بازگشتند.

    در روز بازگشایی این مدرسه وابسته به ارتش، تدابیر امنیتی در پیشاور افزایش یافت و دانش آموزان با مراسم ویژه ای مورد استقبال قرار گرفتند. ژنرال رحیل شریف، فرمانده ارتش پاکستان با حضور در این مدرسه ضمن استقبال از دانش آموزان با معلمان نیز گفتگو کرد.

    سید عبید حسین، یکی از این دانش آموزان است که می گوید: «من دانش آموز سال دوم مدرسه دولتی ارتشم. مادرم در آن حادثه کشته شد ولی من از بازگشت به مدرسه نمی ترسم و درس خواهم خواند.» محمد علی، دانش آموز دیگر می گوید: «ما نگران شبه نظامیان نیستیم. ما از حملاتشان نمی ترسیم. به مدرسه می رویم و درس می خوانیم چراکه این حق اساسی ماست.»

    شانزدهم دسامبر سال گذشته میلادی حمله شبه نظامیان طالبان به مدرسه ای در پیشاور جان یکصد و پنجاه تن را گرفت. از این تعداد 134 تن دانش آموز بودند. دولت پاکستان از این حمله به عنوان مرگبارترین عملیات طالبان یاد می کند. پس از این حادثه بیشتر مدارس سراسر پاکستان تا روز دوشنبه در تعطیلی به سر بردند.

    Ver video "دانش آموزان پاکستانی به مدرسه بازگشتند"

  • ساختن شهرهای سازگار با محیط زیست توسط پروژه «سیتی فاید» اتحادیه اروپا

    سی و یک ساختمان و ۱۵۰۰ خانه مسکونی در این ناحیه به وسعت ۱۴۰هزار متر مربع وجود دارد وعایق بندی جدید این ساختمانها باعث می شود نیاز خانه ها به دستگاه های گرماساز کمتر و زندگی درون ساختمان راحت تر شود. کار نوسازی این ساختمانها یک سال پیش در چارچوب پروژه موسوم به “سیتی فاید” (CITyFiED) اتحادیه اروپا آغاز و در سال ۲۰۱۷ تکمیل خواهد شد.

    علی واسالو، مسئول هماهنگ کننده پروژه “سیتی فاید” می گوید: «از سی و یک ساختمان ناحیه تورلاگو تاکنون، نمای هفت ساختمان تغییر یافته و عایق بندیِ گرمایی شده است. می بینیم که هوای درون ساختمان بسیار مطبوع تر شده و مصرف انرژی هم ۴۰ درصد کاهش یافته است.»

    پروژه بازسازی در تورلاگو شامل بازسازی شبکه لوله های گرماساز، آب گرم و تعویض دیگهای آب جوش و نصب دیگهایی است که با سوخت زیست جرم کار کنند. استفاده از شبکه های انرژی هوشمند در این مجموعه ساختمانها، نیز برای آینده پیش بینی شده است.

    خاویه مارتین سانز، یکی از مهندسان این پروژه می گوید: «سیستم گرماساز ما از سوختهای مختلف استفاده می کند: در آینده ۸۰ درصد سوخت ما از نوع زیست جرم خواهد بود و ۲۰ درصد آن گاز طبیعی. پی

    Ver video "ساختن شهرهای سازگار با محیط زیست توسط پروژه «سیتی فاید» اتحادیه اروپا"

  • انتقادات صریح رییس شورای اروپا از مسکو در دیدار با اوباما

    باراک اوباما، رییس جمهور آمریکا، در کاخ سفید با دونالد توسک، رییس شورای اروپا، دیدار و گفتگو کرد.

    بحران اوکراین و موضوع نظارت بر اجرای آتش بس از محور گفتگوهای این دو مقام آمریکایی و اروپایی بود.

    آقای اوباما ضمن تجلیل از تلاشهای آنگلا مرکل و فرانسوا اولاند، برای امضای توافق مینسک، گفت: “علی رغم این توافق، تجربه سال گذشته به ما نشان می دهد تا زمانی که نظارت محکمی وجود نداشته باشد، این توافق هم بی معنی خواهد بود.”

    دونالد توسک، رییس شورای اروپا هم گفت: “دشمنان ما که علیه ما تبلیغ می کنند، به خشونت متوسل شده و حاکمیت همسایگان ما را نقض می کنند. برای همین من متقاعد شده ام که اگر متحد باشیم ایستادگی خواهیم کرد و اگر اختلاف داشته باشیم، شکست خواهیم خورد.”

    اشتفان گروبه خبرنگار یورونیوز در واشنگتن هم با اشاره به انتقادات صریح رییس شورای اروپا از مسکو، می گوید:“انتقادات آقای توسک از مسکو صریح تر از انتقادات آقای اوباما بود. او گفت که باید جلوی تجاوز روسیه به همسایگانش گرفته شود. واشنگتن هنوز تحریمهای جدیدی را علیه مسکو در نظر نگرفته، اما ممکن است این موضوع در دستور کار قرار گیرد.”

    Ver video "انتقادات صریح رییس شورای اروپا از مسکو در دیدار با اوباما"

  • آمانو: گزارش ابعاد نظامی احتمالی برنامه اتمی ایران تا پایان سال منتشر می شود

    آخرین گزارشها از وین حاکی است که احتمالا این آخرین دور از مذاکرات فشرده گروه پنج به علاوه یک و ایران بر سر برنامه اتمی این کشور، وارد هشتمین روز خود شده است.

    این در حالی است که اظهار نظر برخی از دیپلماتهای ناشناس غربی از احتمال ادامه مذاکرات از بعد از ضرب الاجل روز سه شنبه حکایت دارد.

    هر دو طرف از پیشرفت قابل توجه در مذاکرات و تدوین آخرین صفحات توافق نامه صحبت می کنند.

    محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، طی یک پیام ویدئویی، اظهار داشت: “علی رغم برخی اختلافاتی که باقی است تاکنون به این اندازه برای دستیابی به یک راه حل پایدار نزدیک نبوده ایم ولی هیچ ضمانتی وجود ندارد.”

    اما یوکیا آمانو، رییس آژانس بین المللی انرژی اتمی، پس از بازگشت از تهران، برای اولین بار از تاریخ انتشار گزارش مربوط به ابعاد نظامی احتمالی برنامه اتمی ایران خبر داد.

    او گفت: “پیشرفتهایی صورت گرفته اما هنوز کار بیشتری لازم است. من فکر می کنم که با همکاری ایران خواهیم توانست تا پایان سال گزارش مربوط به شفاف سازی ابعاد احتمالی برنامه اتمی ایران را ارائه کنیم.”

    آژانس بین المللی انرژی اتمی، مظنون است که ایران حداقل ت

    Ver video "آمانو: گزارش ابعاد نظامی احتمالی برنامه اتمی ایران تا پایان سال منتشر می شود"

  • احتمال تمدید مذاکرات هسته ای ایران و غرب

    با باقی ماندن اختلاف نظرهای کلیدی در سومین روز مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ در وین و نزدیک شدن به پایان مهلت مذاکرات، خبرها گویای احتمال تمدید مذاکرات تا ماه مارس سال آینده است. پیشتر قرار بود تا روز دوشنبه سوم آذرماه سال جاری، طرفین به توافقی جامع دست یابند.

    همزمان با مذاکرات وین، یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: «علی رغم درخواست های مکرر آژانس، ایران هیچ گونه توضیحی برای ایجاد شفافیت درباره اقدامات عملی در دست اجرا و یا پیشنهاد اقدامات عملی جدیدی برای برداشتن قدم بعدی در چهارچوب همکاریهای دو جانبه، ارائه نکرده است.»

    از سوی دیگر جان کری وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا که در مسیر سفر به وین در پاریس به سر می برد نیز گفت: «بله، ما واقعا خواهان یک توافق هستم اما مسئله هر نوع توافقی نیست. باید به توافقی برسیم که حاوی این تضمین باشد که دسترسی به بمب و استفاده از آن امکانپذیر نباشد.»

    لغو یکباره یا گام به گام تحریم ها، تعداد سانتریفوژها، درصد غنی سازی اورانیوم و مدت زمان قرارداد میان ایران و غرب در حال حاضر از مهمترین اختلافات میان دو طرف است.

    Ver video "احتمال تمدید مذاکرات هسته ای ایران و غرب"

  • صبح روز جمعه، آخرین مهلت یونان برای ارائه پیشنهادهای نهایی

    آخرین مهلت یونان برای ارائه پیشنهادهای جدید برای دستیابی به توافق با بستانکاران بین المللی، صبح روز جمعه تعیین شده است. اتحادیه اروپا برای بررسی پیشنهادهای یونان روز یک شنبه جلسه اضطراری خواهد داشت.

    آلکسیس سیپراس نخست وزیر یونان گفت: «طرف یونانی به تلاشش ادامه می دهد و در زرادخانه خود حکم مردم یونان را دارد که خواسته ای روشن است. اراده مردم یونان دستیابی به توافقی با دوام است که به این بحران پایان دهد.»

    علی رغم رای نه مردم یونان در همه پرسی اخیر، آلکسیس سیپراس ممکن است برای دستیابی به توافق با وام دهندگان بین المللی برخی از اصلاحات مورد نظر آنان را بپذیرد. اصلاحاتی دردناکی که یونان ممکن است به ازای دریافت کمک های مالی به آنها تن دهد.

    آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان در واکنشی گفت: «اقدامات بعدی کاملا مشخص اند. ابتدا طرح بلند مدت و سپس آمادگی برای گفتگو درباره مکانیسم کوتاه مدت که با اولویت ها مرتبط باشد.»

    افی کوتسوکوستا خبرنگار یورونیوز گزارش می دهد: «به گفته منابع دیپلماتیک در اتحادیه اروپا، فضای سخت و سنگینی بر گفتگو ها حاکم بود. برخی از کشورها بعد از همه پرسی یونان تحمل شان تمام

    Ver video "صبح روز جمعه، آخرین مهلت یونان برای ارائه پیشنهادهای نهایی"

Esta Pagina participa en el Programa de Afiliados de Amazon EU y Amazon Services LLC, un programa de publicidad para afiliados diseñado para ofrecer a sitios web un modo de obtener comisiones por publicidad, publicitando e incluyendo enlaces a Amazon.es y Amazon.com

Utilizando el siguiente enlace podrás encontrar una página en la que se muestra la política de privacidad de esta web. Puedes usar el siguiente enlace para ver nuestras normas de uso. Si encuentras algún contenido inadecuado, puedes denunciarlo utilizando el siguiente enlace. Haciendo click en el siguiente enlace puedes ver el Aviso Legal de este sitio web.

Utilizamos cookies para medir y analizar el tráfico de este sitio web. Más información.