فرانسه، سوگوار گردشگر گردن زده شده در الجزایر
داعش مدیر منطقه باستانی پالمیرا را گردن زد
شبه نظامیان داعش، خالد اسعد مدیر منطقه باستانی پالمیرا در سوریه را گردن زدند. خالد اسعد یک باستانشناس ۸۲ ساله بود که به مدت ۵۰ سال و به کمک باستانشناسان غربی ویرانه های شهر رومی پالمیرا را نگهداری و مدیریت می کرد. اعضای گروه تروریستی داعش پس از قتل هولناک او، پیکر بی سرش را در یکی از میادین این شهر باستانی آویزان کردند و کنار آن نوشتند: «این فرد کافر به دلیل همکاری با رژیم سوریه اعدام شده است.»
خالد اسعد از یک ماه پیش به اسارت داعش در آمده بود. به گفته رئیس اداره باستانشناسی سوریه، این قتل در روز سه شنبه اتفاق افتاده است.
شهر پالمیرا در استان حمص و در مرکز سوریه قرار دارد و داعش تا کنون بسیاری از مجسمه ها و آثار تاریخی مهم آن را از بین برده است.Ver video "داعش مدیر منطقه باستانی پالمیرا را گردن زد"
فعالان: ریاض علی نمر را گردن نزند و به صلیب نکشد
فعالان حقوق بشر و سازمان ملل متحد از ریاض خواستند تا از اجرای حکم اعدام علی نمر جوانی که در جریان تظاهرات دموکراسی خواهی سال ۲۰۱۲ میلادی عربستان سعودی دستگیر شد صرف نظر شود.
بر اساس حکم صادره علی نمر که در زمان دستگیری ۱۷ ساله بوده است، گردن زده شده و سپس پیکرش به صلیب کشیده خواهد شد.
فعالان، صدور چنین حکم مجازات برای علی، برادرزاده شیخ نمر یکی از رهبران شیعیان عربستان را سیاسی می دانند، مجازاتی به گفته فعالان، سعودی ها می خواهند تا درس عبرتی برای دیگر معترضان شود.
علی نمر از استان شیعه نشین و نفت خیز القطیف واقع در ساحل شرقی عربستان است، استانی که بدنبال آغاز انقلاب های موسوم به بهار عرب ناآرام و شاهد اعتراضات گاه و بیگاه شیعیان بوده است.
شیعیان این استان علیه آنچه که آن را بی عدالتی، نابرابری و سرکوب و تبعیض رژیم آل سعود علیه خود می نامند معترض هستند.
تنها راه باقیمانده برای نجات علی نمر فرمان عفو پادشاه عربستان است.Ver video "فعالان: ریاض علی نمر را گردن نزند و به صلیب نکشد"
اعتراض به رای دادگاه در هنگ کنگ با پوشیدن سینه بند
دهها نفر در هنگ کنگ با بستن سینه بند، نسبت به بازداشت و محاکمۀ یک زن سی ساله که متهم شده با پستانهایش به یک پلیس حمله کرده است، اعتراض کردند.
انگ لی اینگ می گوید این پلیس قصد داشته کیف او را بگیرد و در همین حین دستش به یکی از پستان های او خورده اما پلیس مذکور روایت این زن را رد کرده و می گوید این زن با پستان هایش به وی حمله کرده است.
دادگاه انگ لی اینگ را که در دفاعیۀ خود، از این اقدام پلیس با عنوان تعرض نام برده، به سه ماه و نیم زندان محکوم کرده است. دادگاه می گوید این زن برای متهم کردن این پلیس از شاخصه های زنانگی استفاده کرده است.
تجمع کنندگان که در میان آنها تعدادی مرد نیز دیده می شوند، این ادعای پلیس را مضحک خوانده و از دادگاه خواسته اند حکم مورد نظر را لغو کند.Ver video "اعتراض به رای دادگاه در هنگ کنگ با پوشیدن سینه بند"
گروه ابوسیاف دو گروگان آلمانی در فیلیپین را آزاد کرد
دو شهروند آلمانی که توسط شورشیان اسلامگرای ابوسیاف در فیلیپین ربود شده بودند، جمعه شب پس از شش ماه اسارت آزاد شدند.
آدم ربایان به یک رادیوی محلی اعلام کردند که گروگان ها را پس از دریافت باج آزاد کرده اند. ساعاتی پیش از این اقدام، آنها تهدید کرده بودند در صورت عدم دریافت باج چهار میلیون یورویی گردن یکی از گروگان ها را می زنند.
این دو گردشگر آلمانی، یک مرد پزشک هفتاد ساله و یک زن پنجاه و پنج ساله، ماه آوریل گذشته هنگامی که قایق بادبانی شان با مشکل روبرو شده بود در آبهای بین مالزی و جزیره پالاوان فیلیپین ربوده شده و به استان سولو منتقل گردیده بودند. آنها سرانجام در حوالی شهر زامبوآنگا آزاد شدند.
گروه ابوسیاف پیشتر به القاعده وابسته بود اما اکنون به گروه موسوم به دولت اسلامی یا داعش پیوسته است. علاوه بر دریافت باج، این گروه از برلین خواسته بود تا از ائتلاف ضد داعش در عراق و سوریه کناره گیری کند. هنوز چند گروگان دیگر در بند این گروه اسیر هستند.Ver video "گروه ابوسیاف دو گروگان آلمانی در فیلیپین را آزاد کرد"
پیکر هروه گوردل در الجزایر پیدا شد
خبر کوتاه
سه ماه پس از گردن زده شدن هروه گوردل، شهروند فرانسوی توسط شبه نظامیان اسلامگرا در الجزایر، ارتش این کشور جسد خاک شده او را در پانزده کیلومتری محلی که ربوده شده بود یافت.
این گردشگر ۵۵ ساله فرانسوی، راهنمای کوه بود. سپتامبر گذشته شبه نظامیان اسلامگرا در الجزایر، بدلیل حمله فرانسه به نیروهای گروه «دولت اسلامی» او را ربوده و گردنش را زدند.Ver video "پیکر هروه گوردل در الجزایر پیدا شد"
بازگشایی محوطه ابوالهول پس از سه سال
مجسمه ابوالهول و هرم منکورع، کوچکترین هرم از مجموعه اهرام ثلاثه مصر در جیزه برای دیدار عموم بازگشایی خواهند شد.
هنوز تاریخ دقیق بازگشایی این دو اثر باستانی که بیش از سه سال تحت بازسازی بودند، اعلام نشده است.
وزیر آثار باستانی مصر می گوید: «محوطه ابوالهول برای نخستین بار پس از تعمیر، به روی بازدیدکنندگان باز خواهد شد. قسمت هایی از پیکر و گردن ابوالهول ترمیم شده اند. همچنین برای نخستین بارمعبد آمن هوتپ دوم را باز خواهیم کرد.»
مجسمه ابوالهول پربازدید کننده ترین بنای تاریخی جهان است و ازاین پس گردشگران باز می توانند اطراف این اثر باستانی قدم بزنند.Ver video "بازگشایی محوطه ابوالهول پس از سه سال"
اولاند: به جنگ با تروریسم ادامه می دهیم
یک روز پس از گردن زده شدن هروه گوردل، شهروند فرانسوی توسط شبه نظامیان اسلامگرا در الجزایر، سرخط اکثر روزنامه های فرانسه به این مساله اختصاص دارد.
اما رهبران فرانسه همچنان به ادامه عملیات خود علیه گروه «دولت اسلامی» مصمم هستند و تلاش می کنند که این ماجرا باعث ترس مردم نشود.
در روستایی که دفتر گردشگری این شهروند فرانسوی واقع است، پرچم فرانسه به حالت نیمه افراشته درآمده و مردم، سوگوار هموطن خود هستند.
یک روز قبل و ساعاتی قبل از این که خبر کشته شدن شهروند فرانسوی منتشر شود وزیر دفاع فرانسه تاکید کرد که نیروهای تحت امرش بر اساس درخواست کمک ارتش عراق و ارتش اقلیم کردستان به حملات خود علیه نیروهای جهادی «دولت اسلامی» ادامه می دهند.
فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه که برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک است بار دیگر تاکید کرد که کشورش به آن چه او «جنگ با تروریسم» نامید ادامه می دهد. آقای اولاند همچنین گفت که گردن زدن شهروند فرانسوی، دولت فرانسه را در اقدام خود برای جنگ با شبه نظامیان مصمم تر کرده است.
هروه گوردل، گردشگر 55 ساله فرانسوی در حالی که مشغول گشت و گذار در الجزایر بود توسط شبه نظامیان جندالخلافه ربوده شد.
این گروه جهادی که با گروه «دولت اسلامی» مرتبط است، به دولت فرانسه اخطار داده بود که اگر از مشارکت در عملیات نظامی علیه گروه «دولت اسلامی» در عراق دست برندارد، آنها گروگان فرانسوی را می کشند.Ver video "اولاند: به جنگ با تروریسم ادامه می دهیم"
دوفلو، اقتصاددان فرانسوی برندۀ جایزۀ علوم اجتماعی پرنسس آستوریاس اسپانیا شد
بنیاد پرنسس آستوریاس اسپانیا جایزه بخش علوم اجتماعی را روز چهارشنبه به «استر دوفلو»، اقتصاددان فرانسوی آمریکایی اهدا کرد.
هیات داوران این جایزه را به پاس تحقیقات خانم دوفلو در زمینه اقتصاد و توسعه و سیاست ها و روش های فقرزدایی اهدا کرد، تحقیقاتی از این قبیل که چرا برنامه های توسعه در کشورهای فقیر اغلب به شکست می انجامد و چرا در برخی موارد با موفقیت همراه است.
استر دوفلو، ۳۸ ساله در حال حاضر در انستیتوی تکنولوژی ماساچوست آمریکا «توسعه اقتصادی» تدریس می کند.
وی در سن ۲۹ سالگی به عنوان جوانترین دانشیار انتخاب شد و انستیتوی تکنولوژی ماساچوست را به این دلیل که بودجه ای ۳۰۰ هزار دلاری و آزمایشگاهی در اختیارش قرار می داد، برگزید.
از استر دوفلو که اغلب تحقیقاتش را در روستاهای هند، غنا و کنیا به انجام می رساند بعنوان برندۀ آتی و احتمالی جایزه نوبل یاد می شود.
وی با روشهای خاص خود فرضیه ها را به چالش می کشد. برای مثال، اینکه آیا دلیل عدم استفاده از تور پشه بند، فقدان آموزش و سواد است؟ خانم دوفلو دریافت که اگر فقرا تورهای پشه بند را مجانی دریافت کنند از آنها استفاده نمی کنند اما وقتی بVer video "دوفلو، اقتصاددان فرانسوی برندۀ جایزۀ علوم اجتماعی پرنسس آستوریاس اسپانیا شد"
بمب گذاری انتحاری در مرکز شهر صنعا
بمب گذاری انتحاری در مرکز شهر صنعا در یمن دستکم ۳۲ کشته برجای گذاشت.
به گفته شاهدان عینی، این بمب گذاری انتحاری در میدان تحریر واقع در مرکز صنعا روی داده و ده ها تن نیز مجروح شده اند.
هنوز هیچ گروهی مسئولیت این انفجار را برعهده نگرفته است.
یک نیروی پلیس حاضر درمحل می گوید که فرد بمب گذار با یک کمر بند انفجاری در محل ایست بازرسی برای ورود به منطقه تحت کنترل حوثی ها حضور یافته و بمب را در آنجا منفجر کرده است.Ver video "بمب گذاری انتحاری در مرکز شهر صنعا"
روحانی: هیچ توافقی بدون لغو تمام تحریمها در همان روز امضا نخواهد شد
شش روز پس از تفاهم نامه تاریخی ایران و پنج بعلاوه یک، حسن روحانی، رییس جمهوری ایران، در مراسم روز ملی فناوری هسته ای شرکت کرد. وی با اشاره به تفاهم نامه هسته ای و مذاکرات با کشورهای پنج بعلاوه یک، گفت: “ما دنبال شکست و باخت کسی در مذاکرات هسته ای نیستیم، ما دنبال مذاکرات برد – برد به نفع منطقه و جهان هستیم.”
روحانی درباره تحریمها گفت: “هیچ توافقی را امضاء نخواهیم کرد مگر آنکه در اولین روز اجرای توافق تحریم ها لغو شود.”
اما روز چهارشنبه، جان کری وزیر خارجه ایالات متحده در جواب سوال خبرنگاری که از او درباره “تمایل ایران مبنی بر ادامه فعالیتهای مرتبط با گسترش تسلیحات هسته ای” پرسید، گفت: “نه کاملا مخالف این نگاه است و اگر ایران نخواهد این موضوع را عملی کند دیگر توافق جامعی هم در کار نخواهد بود.”
یکی از اختلافاتی که همچنان میان ایران و آمریکا تا سی ام ژون، تاریخ نهایی توافق جامع هسته ای، باقی است نحوه برچیدن تحریمها است.
آمریکایی ها خواستار لغو تحریمها بصورت گام به گام هستند و در این راه تعهد ایران مبنی بر اجرای بند بند تفاهم نامه هسته ای جزو شروط اصلی است.Ver video "روحانی: هیچ توافقی بدون لغو تمام تحریمها در همان روز امضا نخواهد شد"
روحانی تندروی اردنی از اتهامات تروریستی تبرئه شد
دادگاهی در اردن، شیخ عمر عثمان، معروف به ابو قتاده را که به انجام فعالیت های تروریستی متهم بود تبرئه کرد.
دادگاه امنیت ملی اردن به دلیل نبود شواهد کافی، ابو قتاده را از اتهام حمایت معنوی و مادی برای انجام حملات تروریستی بر ضد گردشگران در سال ۲۰۰۰ میلادی تبرئه و حکم آزادی فوری او را صادر کرد.
ابو قتاده که در اروپا یکی از چهره های بلند پایه القاعده معرفی شده است، سال گذشته از بریتانیا به اردن استرداد شد. او در ماه ژوئن نیز از اتهام طراحی حمله به یک مدرسه آمریکایی در امان تبرئه شد.
این روحانی ۵۴ ساله تندرو، دو هفته پیش گردن زدن دو خبرنگار آمریکایی توسط گروه موسوم به دولت اسلامی یا داعش را محکوم کرده بود.Ver video "روحانی تندروی اردنی از اتهامات تروریستی تبرئه شد"
دولت ژاپن قتل مستندساز ژاپنی توسط گروه داعش را تایید کرد
دولت ژاپن مرگ کنجی گوتو، روزنامه نگار و مستندساز ژاپنی را تایید کرد.
شنبه، گروه دولت اسلامی در عراق و شام با انتشار ویدئویی ادعا کرد که کنجی گوتو را گردن زده است.
در این ویدئو سر روزنامه نگار ژاپنی توسط یکی از اعضای گروه داعش، که با زبان مادری اش، انگلیسی صحبت می کند و نقاب بر چهره دارد بریده می شود.
کنجی گوتو خبرنگار و مستندساز ژاپنی نزدیک به بیست سال گزارشهای متعددی از مناطق مختلف جنگی تهیه کرده بود.
او در ماه اوت سال ۲۰۱۴ برای کمک به آزادی هارونا یوکاوا، دوست نزدیکش به سوریه سفر کرد و در ماه اکتبر گرفتار پیکارجویان داعش شد. دولت اسلامی برای آزادی این دو نزدیک به دویست میلیون دلار از دولت ژاپن درخواست کرده بود.Ver video "دولت ژاپن قتل مستندساز ژاپنی توسط گروه داعش را تایید کرد"
درگیری کردها و گروه داعش در شمالشرقی سوریه شدت گرفته است
آخرین گزارشها از سوریه نشان می دهد که تعداد مسیحیانی آشوری ربوده شده توسط داعش در شمال شرقی این کشور بیش از هفتاد نفر است.
سازمانهای حقوق بشری در سوریه می گویند بین ۹۰ تا ۲۸۵ نفر از مسیحیان آشوری در این منطقه بدست نیروهای داعش افتاده اند. تلاشهای محلی برای آزادی این مسحیان جریان دارد. رهبران اقلیتهای مسیحی در عراق و سوریه می ترسند از اینکه گروه داعش این گروگانها را مانند مسیحیان قبطی در لیبی گردن بزنند.
نیروهای داعش در این منطقه با «ی پ گ»، یگان های مخافظتی خلق کرد، درگیریهای شدیدی دارند. کردها می گویند بیش از صد تن از پیکارجویان داعش در این منطقه را کشته اند و مواضع آنها در حسکه را درهم شکسته اند. کردها ادعا می کنند توانسته اند نزدیک به ۷۰ روستا در حومه حسکه را از اشغال نیروهای داعش درآورند.Ver video "درگیری کردها و گروه داعش در شمالشرقی سوریه شدت گرفته است"
پایان مهلت گروه داعش برای آزادسازی گروگانهای ژاپنی
مهلت نهایی گروه داعش برای آزادسازی دو گروگان ژاپنی در ازای دریافت دویست میلیون دلار از دولت ژاپن، پایان یافت.
سه شنبه گذشته دولت اسلامی در سوریه با انتشار یک ویدئو از دو گروگان ژاپنی، به دولت ژاپن 72 ساعت زمان داد تا برای آزادی این دو گروگان دویست میلیون دلار پرداخت کند و در غیر این صورت این دو را گردن می زند.
فومیو کیشیدا، وزیر خارجه ژاپن، اعلام کرده است که دولت متبوعش تلاش لازم برای آزادسازی این دو گروگان را انجام می دهد. او پس از تشکیل جلسه اضطراری کابینه به خبرنگاران گفت: “ از وزرای دیگر خواسته ام که در وضعیت هشدار بمانند و همچنین آخرین اخبار را در اختیارشان گذاشتیم.”
همزمان در شبکه های اجتماعی کمپینی تبلیغاتی برای آزادی کنجی گوتو، یکی از دو گروگان ژاپنی که مستند ساز مشهوری در کشورش می باشد، براه افتاده است. تبلیغی که شعارش اینست: “من کنجی هستم.”
ما جدیدترین اطلاعات را با تمامی اعضای کابینه در میان گذاشتیم، به تمامی وزرا اعلام کردم که باید در حالت هشدار باقی بمانند.Ver video "پایان مهلت گروه داعش برای آزادسازی گروگانهای ژاپنی"
احتمال آغاز حملات هوایی فرانسه به نیروهای داعش در سوریه
دولت فرانسه اعلام کرد این احتمال وجود دارد که جنگنده های این کشور، در حملات هوایی علیه اسلامگرایان تندروی گروه «دولت اسلامی» (داعش) در سوریه نیز شرکت کنند.
به گفته ژان ایو لودریان، وزیر دفاع فرانسه، هم اکنون این کشور در عراق وظیفه مهمی بر عهده دارد اما این امکان وجود دارد که در آینده و با توجه به شرایط، در حملات هوایی علیه داعش در سوریه نیز شرکت کند. او تاکید کرد که این موضوع هم اکنون در حال بررسی است.
این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که یک گردشگر فرانسوی توسط اسلامگرایان تندرو در الجزایر گردن زده شد.
دولت فرانسه تاکنون بارها مشارکت در حملات هوایی به پایگاههای اسلامگرایان افراطی در سوریه را رد کرده است و تنها به ارسال سلاح و آموزش نیروهایی پرداخته که با شبه نظامیان گروه موسوم به «دولت اسلامی» در حال جنگند.
نیروهای ائتلاف بین المللی اکنون بطور عمده پالایشگاههای نفت تحت کنترل نیروهای داعش را هدف قرار داده اند تا به این ترتیب یکی از عمده ترین منابع تامین مالی آنها را نابود کنند.Ver video "احتمال آغاز حملات هوایی فرانسه به نیروهای داعش در سوریه"
مادر فلسطینی با ضرب و شتم سرباز اسرائیلی، کودکش را نجات داد
رفتار خشن یک سرباز اسرائیلی برای بازداشت یک کودک دوازده فلسطینی در حالی که یکی از دستهایش شکسته و گچ گرفته بود و واکنش مادر او در کرانه باختری خبر ساز شد.
در این تصاویر یک سرباز اسرائیلی در حال دویدن به دنبال این کودک فلسطینی و سپس گرفتن او از ناحیه گردن نشان داده می شود.
در این هنگام مادر و دیگر اعضای خانواده این کودک برای آزادی او اقدام به ضرب و شتم این سرباز اسرائیلی کرده و کودک را نجات می دهند.
ارتش اسرائیل اعلام کرده که این کودک در حال پرتاب سنگ به سوی سربازان اسرائیلی بوده ولی فعالان صلحی که در آنجا بوده اند این اتهام را رد کرده اند و گفته اند که این کودک فقط در کنار یک ساختمان متروکه بوده و به سوی سربازان اسرائیلی سنگ پرتاب نمی کرده است.
سربازان اسرائیلی نهایتا یک فلسطینی دیگر و یک فعال خارجی را دستگیر کردند.
این در گیری در حاشیه تظاهراتی که در اعتراض به گسترش شهرک سازی یک شهرک یهودی نشین در کنار روستای نبی صالح در کرانه باختری برگزار شد، روی داد.Ver video "مادر فلسطینی با ضرب و شتم سرباز اسرائیلی، کودکش را نجات داد"
آخرین طرحهای بِربِری، مک کوئین و دانهیل در هفته مد مردانه لندن
در ادامه هفته مد پوشاک مردانه لندن، کریستوفر بیلی، طراح بِربِری، کلکسیون جدید تن پوش های پاییزه- زمستانی خود را با نام «کلاسیکالی بوهمیَن» به نمایش گذاشت.
در تن پوش های مجموعه جدید بِربِری، پارچه هایی با طرح های بته جقه، پلنگی و کولی اروپای شرقی، نگاهها را به خود جلب می کرد. به علاوه این نمایش مد، فرصتی برای بِربِری بود تا آخرین مدل قاب عینک های طبی خود را هم ارائه کند.
مد پانک سارا برتون
آخرین مجموعه پوشاک مردانه الکساندر مک کوئین هم در همین روز در لندن به نمایش گذاشته شد.
لباسهای مردانه پاییز و زمستان مک کوئین را سارا برتون طراحی کرده بود. این نمایشِ مد در سالنی قدیمی در منطقه آلبرت امبانکمنت، در حومه لندن برگزار شد.
در مجموعه جدید سارا برتون، تلفیقی از لباس های نظامی با ژاکت های نقش دار، شلوار های کوتاه و کفش های پهن، حال و هوای پانک دهه هشتاد را ایجاد کرده بود.
لندن قدیم در آخرین مجموعه دانهیل
دانهیل هم در همین هفته مجموعه تازه ترین طراحی های مد فصل خود را به نمایش گذاشت.
کلکسیون جدید دانهیل، با پیراهن های چهارخانه، کروات و شالهای کوتاه بر گردن مدلهاVer video "آخرین طرحهای بِربِری، مک کوئین و دانهیل در هفته مد مردانه لندن"
بازداشت پلیس متهم به قتل یک نوجوان در ونزوئلا
افسر پلیس متهم به شلیک به سوی نوجوانی ۱۴ساله در ونزوئلا بازداشت شد.
این نوجوان روز سه شنبه در جریان تظاهرات ضد دولتی در شهر سن کریستوبال، واقع در غرب ونزوئلا به ضرب گلوله جان باخت. کارمن ملندز، وزیر کشور اصابت گلوله ای پلاستیکی را به پشت گردن این نوجوان دلیل مرگ وی عنوان کرده است.
نیکولاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا در واکنش به کشته شدن این نوجوان گفت: «این قتل را محکوم می کنم. من در تیرینیداد بودم و به محضی که شنیدم دستور دادم تا تحقیق شود و مسوولان آن دستگیر شوند و این کار هم انجام شد. آنان زندانی شده اند.»
یکی از شاهدان عینی که تلاش کرده بود تا به نوجوان مجروح کمک کند، می گوید: «انصاف نیست. هنوز اثر برخورد پلیس روی بازویم باقی است. پلیس نمی خواست این کودک را نگه دارم؛ این درست نیست. برای اینکه پس از اینکه به سویم شلیک کردند، خواستند او را از من بگیرند. من پافشاری کردم، چون آن ها نمی خواستند اثری به جا بگذارند.»
دولت ونزوئلا ماه میلادی گذشته برای مقابله با اعتراض های خیابانی تصمیم به تغییر قانون درخصوص استفاده ضابطان قضایی از سلاح گرم کرد.
در پی بحران اقتصادی و افزایشVer video "بازداشت پلیس متهم به قتل یک نوجوان در ونزوئلا"
تظاهرات راستگرایان افراطی در آلمان علیه اسلام گرایان افراطی
شماری از راستگرایان افراطی آلمانی روز شنبه در شهر هانوفر، علیه اسلامگرایان افراطی تظاهرات کردند.
پلیس ضدشورش آلمان که تعداد تظاهرکنندگان را حدود سه هزار تن اعلام کرد، برای جلوگیری از بروز خشونت، این تجمع را به اطراف ایستگاه راه آهن مرکزی هانوفر محدود کرد.
دو هفته پیش تظاهرات مشابه ای در شهر کلن به خشونت و درگیری با پلیس کشیده شد.
یک زن به دو تن از تظاهرکنندگان گفت: «من ضد سلفی ها هستم که مردم را گردن می زنند... اما با نئو نازی ها هم نیستم.»
یکی از آنان پاسخ داد: «ما نئو نازی نیستیم...اما نئو نازی بودن بهتر است تا سلفی بودن.»
و دیگری گفت:«به جای نئو نازی بهتر است بگویید میهن پرست. کلمه مناسب «میهن پرست» است.»
در هفته های اخیر، راستگرایان افراطی که در شبکه های مجازی خود را «هوگسا» یا «هولیگان های ضد سلفی ها» می نامند، به بهانه اعتراض علیه آنان، خود را تقویت می کنند.
از سوی دیگر، روز شنبه در هانوفر، تظاهرات دیگری توسط چند گروه چپگرا، در اعتراض به تظاهرات راستگرایان افراطی برگزار شد.Ver video "تظاهرات راستگرایان افراطی در آلمان علیه اسلام گرایان افراطی"
داعش معبد «بعل شمین» در پالمیرا را منفجر کرد
داعش روز یکشنبه معبد «بل شمین» در شهر باستانی پالمیرا در استان حمص را منفجر کرد. گروه دولت اسلامی در اوایل ماه می این شهر را به تصرف خود در آورد. قدمت این معبد به قرن اول میلادی بازمی گردد و از آثار دوران روم باستان است.
به گفتۀ مامون عبدالکریم، این گروه تروریستی روز یکشنبه با کار گذاشتن مقادیر زیادی مواد منفجره این معبد را از بین برد اما سازمان های مدافع حقوق بشر سوریه می گویند این معبد یک ماه پیش منفجر شده است.
داعش هفتۀ گذشته نیز خالد اسد، رئیس ۸۲ سالۀ سازمان میراث فرهنگی پالمیرا را پس از چند ماه بازداشت و بازجویی گردن زد.
شهر باستانی پالمیرا در لیست میراث فرهنگی یونسکو نیز ثبت شده است. داعش پیش از این نیز، آثار به جا مانده از دوران نمرود در موزۀ موصل و بناهای باستانی در نینوا را تخریب کرده بود.
مامون عبدالکریم، رئیس سازمان میراث فرهنگی سوریه با ابراز تاسف از تخریب معبد بعل شمین، تاکید کرده است بسیاری از مجسمه ها و اشیاء قابل انتقال در زمان تلاش داعش برای تصرف پالمیرا از موزه های این شهر به نقاط امن منتقل شده اند.Ver video "داعش معبد «بعل شمین» در پالمیرا را منفجر کرد"
نخست وزیر چپگرای یونان: اگر لازم باشد 'نه بزرگ' خواهیم گفت
ورنر فایمن، صدراعظم اتریش روز چهارشنبه در آتن، با الکسیس تسیپراس، نخست وزیر چپگرای یونان دیدار کرد، دیداری که جزئیاتش اعلام نشد اما کمتر می توان تردید داشت که در راستای پایان دادن به بن بست مذاکرات آتن با وام هندگان نبوده باشد.
آقای فایمن امروز در آتن گفت: «اروپا بوقت نیاز کشورها باید همبستگی نشان دهد.»
آقای تسیپراس دیروز در پارلمان یونان گفت:«اگر به مصالحه و توافقی آبرومند دست پیدا کنیم، من و وزرای من و دولتی که مردم یونان برگزیده اند، مسئولیت تحقق و اجرای آن را بر عهده خواهیم گرفت. اما اگر مصالحه و راه حل مالی قابل اجراء و شرافتمندانه نباشد، باز هم این دولت یونان و ما خواهیم بود که دوباره مسئولیت را به گردن گرفته و بر ضد سیاست ویرانگر علیه یونان، ‘نه بزرگ’ خواهیم گفت.»
یرون دیسلبلوم، رئیس یوروگروپ، متشکل از وزرای دارایی کشورهای عضو حوزۀ پولی یورو امروز گفت: «بدهی های یونان بخشیده نخواهد شد، رسیدن به توافقی نهایی با یونان ممکن است اما پیشنهادات آتن باید شفاف باشد.»
الکساندروس، بازنشسته 66 ساله آتنی می گوید:«همه مردم نگران پس اندازهای خود هستند. این مشکلی شخصی نیست و مشکلی همVer video "نخست وزیر چپگرای یونان: اگر لازم باشد 'نه بزرگ' خواهیم گفت"
رهبر حزب حاکم میانمار، از سمت خود کنار گذاشته شد
اشو من، رهبر حزب حاکم میانمار، پس از دخالت رییس جمهور این کشور، از سمت خود کنار گذاشته شد.
این در حالی است که این حزب در چند هفته مانده به انتخابات مهمی در این کشور دچار اختلافات داخلی شده است.
چهارشنبه شب، پلیس میانمار وارد مقر این حزب شده و اختلاف میان رهبر این حزب که رییس پارلمان هم هست و رییس جمهوراین کشور بیش از پیش شدت گرفته است.
آقای اشو من ، اخیرا حتی از همکاری با آنگ سان سوچی، رهبر مخالفان میانمار استقبال کرده بود.
به نظر می رسد حزب اتحاد ملی برای دموکراسی به رهبری خانم سان سوچی، که مدتها در حبس خانگی به سر می برد، بیشترین بخت را برنده شدن در انتخابات هشتم نوامبر داشته باشد اما یک بند از قانون اساسی این کشور مانع دستیابی او به پست ریاست جمهوری خواهد شد.Ver video "رهبر حزب حاکم میانمار، از سمت خود کنار گذاشته شد"
تظاهرات هزاران حقوق بگیر در آتن در مخالفت با ادامه ریاضت اقتصادی
در حالی که نمایندگان پارلمان یونان در حال بررسی سومین بسته نجات مالی پیشنهادی رهبران منطقه یورو هستند، هزاران تن از حقوق بگیران این کشور روز چهارشنبه در مخالفت با ادامه ریاضت های اقتصادی دست به اعتصاب زدند.
آنها با تجمع در خیابان های اطراف پارلمان و سر دادن شعارهایی علیه اتحادیه اروپا از نمایندگان پارلمان خواستند که با برنامه نجات مالی جدید موافقت نکند.
یکی از این معترضان گفت: «تصویب برنامه نجات مالی جدید از سوی پارلمان به معنای آغاز مبارزه دیگری است، مبارزه ای دشوار برای تغییرات همانطور که طی پنج سال گذشته در جریان بود.»
دیگری افزود: «اتحادیه اروپا برای مردم بیشتر به طنز شبیه است. طرحهای نجات مالی به اندازه عمرمان طول می کشد. ما باید سرنوشتمان را در دست بگیریم و از اتحادیه اروپا خارج شویم زیرا ماندن در آن شبیه طنابی است به دور گردن که ما را خفه می کند.»
نخستین اعتصاب کارکنان حمل نقل عمومی، بیمارستانها و دیگر بخش ها از زمان روی کار آمدن دولت چپگرای نخست وزیر سیپراس موجب اختلال در زندگی عادی شهروندن آتن شد.
اصلاحات در نظام بازنشستگی و مالیات ها از جمله تدابیر مورد نظر رهبرانVer video "تظاهرات هزاران حقوق بگیر در آتن در مخالفت با ادامه ریاضت اقتصادی"
سه نوجوان ژاپنی به اتهام سربریدن یک پسربچه بازداشت شدند
پلیس ژاپن روز جمعه سه نوجوان را به اتهام قتل یک پسر ۱۳ ساله در اواخر هفته گذشته، بازداشت کرد.
برخی رسانه های ژاپن به نقل از مقام های امنیتی گفته اند که علایم روی گردن مقتول نشان می دهد که شیوه قتل احتمالا از اعدام های گروه افراطی «دولت اسلامی» الهام گرفته شده است.
جسد ریوتا یوئمورا جمعه گذشته زیر بوته هایی نزدیک رودخانه شهر کاوازاکی واقع در جنوب غرب توکیو پیدا شد. پسر جوان مورد ضرب و شتم قرار گرفته و سپس نیمی از گردنش بریده شده بود.
کارآگاهان پلیس با بررسی تصاویر دوربین های نظارتی، در جستجوی افراد جوانی بودند که به همراه ریوتا به سوی محل قتل رفته و سپس بدون او برگشته بودند.
سه جوان بازداشت شده، هفده و هجده ساله هستند. پلیس، هویت آنها را اعلام نکرده است.
ریوتا یوئمورا از چند ماه پیش با یک گروه نوجوان دبیرستانی دیده شده بود که بارها او را کتک زده بودند. او در یک شبکه اجتماعی نوشته بود که آنها در نهایت مرا خواهند کشت.
یک ماه پیش نیز یک دختر جوان دانشجو در ژاپن به اتهام قتل یک زن ۷۷ ساله با تبر، مجرم شناخته شد.Ver video "سه نوجوان ژاپنی به اتهام سربریدن یک پسربچه بازداشت شدند"
تدابیر امنیتی ژاپن افزایش می یابد
پس از گردن زده شدن دومین گروگان ژاپنی توسط شبه نظامیان دولت اسلامی، دولت ژاپن تدابیر ضدتروریستی را در داخل و خارج کشور افزایش می دهد.
شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن که در کشورش با انتقادهایی مواجه شده است، در یک نشست امنیتی گفت که بزودی لایحه ای پیشنهاد خواهد کرد تا ارتش بتواند در خارج از کشور، جان شهروندانی را که در معرض خطر قرار می گیرند، نجات دهد.
قانون اساسی ژاپن به ارتش این کشور اجازه مداخله نظامی بین المللی نمی دهد اما آقای آبه می خواهد با تغییر قانون به جنگ علیه داعش بپیوندد.
یوشی هیدی سوگا، دبیر کابینه ژاپن گفت: «در ویدیویی که به قتل رساندن گوتو را نشان می دهد ترورست ها همچنین می گویند که از این پس همه مردم ژاپن را هدف قرار خواهند داد. بنابراین، تروریسم یک تهدید واقعی و فوری برای همه ماست.»
مادر کنجی گوتو، خبرنگار ژاپنی که توسط شبه نظامیان داعش به قتل رسید، به خبرنگاران گفت که او همیشه در تلاش بود تا از مناطق جنگی و از مشکلات مردم گزارش تهیه کند.
جونکو ایشیدو، مادر کنجی گوتو گفت: «او عشق خود را به همه مردم جهان نشان داد. احساسم این است که به او بسیار افتخار می کنم.»Ver video "تدابیر امنیتی ژاپن افزایش می یابد"
کنترل اندامها مصنوعی با قرار دادن ایمپلنت در مغز بیمار
اریک سورتو، ده سال پیش در یک سانحه تیراندازی از گردن فلج شد اما با کمک پیشرفت های فناوری می تواند دوباره از برخی از ساده ترین لذتهای زندگی برخوردار شود.
دانشمندان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی قطعه مصنوعی را در قشر مغز قرار داده اند که اراده او برای حرکت بازوی روباتی را کنترل می کند.
اریک سورتو در توضیح بازوی روباتی می گوید: «اول به یک بازوی روباتی فکر می کنم. چشمهایم را می بندم و کاری که می خواهم انجام دهد مجسم می کنم. »
جراحان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی دو الکترود کوچک در مغز بیمار قرار داده اند. الکترودها با کابل به کامپیوتر وصل شده و پیامهای مغز را پردازش می کنند. پیامها سپس به به یک ابزار خارجی یا همان بازوی روباتی ارسال می شود. پس از جراحی و بهبود کامل، نحوه کار با بازو به او آموزش داده شد. حرکت دادن دست، یک اتفاق غیر منتظره برای این بیمار بود.
چالز لیو، جراح اعصاب می گوید: «حالا یک مغز کاملا تازه داریم. کنترل توسط صفحه های نمایش یک مسیر تازه در توسعه فناوری های تبدیلی است. فناوری های تبدیلی برای بیماران دچار ضایعه عصبی و کمک به استقلال آنها طراحی و ساخته می شوند.»
ایملپنتVer video "کنترل اندامها مصنوعی با قرار دادن ایمپلنت در مغز بیمار"
سیسی: داعش در حاشیه مدیترانه خطری بزرگ برای اروپا است
تنش بین دولت لیبی مستقر در طرابلس و حکومت نظامیان در مصر بالا گرفته است. عامل آن حملات هواپیماهای مصری است که بدون کسب مجوز از دولت لیبی مواضع داعش در شهر دارنا را بمباران کرده اند. دارنا به مرکز استقرار نیروهای داعش در لیبی تبدیل شده است.
پیش از این حملات نیروهای داعش گردن بیست و یک مسیحی قبطی مصری را زدند و خشم و اعتراض زیادی را در مصر برانگیخت.
عبدالفتاح السیسی، رییس جمهور نظامی مصر در این باره می گوید: “ما انتخاب دیگری نداشتیم، با این حمله خواست ما کمک
به شهروندان لیبی هم بوده است. این سخنان السیسی در جریان مصاحبه اش با رادیوی فرانسوی اروپا ایراد شده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: “آنچه در لیبی جریان دارد می تواند این کشور را کاملا به جهنم تبدیل کند. تروریستها کل منطقه ما را تهدید می کند. تمامی کشورهایی حاشیه مدیترانه و کلا قاره اروپا مورد تهدید این گروه و به قدرت رسیدن آنها در لیبی است. این مبارزه ای است که باید تمامی کشورهای اروپایی آنرا دنبال کنند، وظیفه ماست تا لیبیایی ها را از زندان افراطیان و افراطی گری برهانیم.”
دولت مستقر در طرابلس، برهبری عمر الحسی،Ver video "سیسی: داعش در حاشیه مدیترانه خطری بزرگ برای اروپا است"
داعش خواستار معاوضه یک زن عراقی زندانی با گروگان ژاپنی شده است
گروه داعش سه شنبه هفته گذشته با انتشار یک ویدئو از دو گروگان ژاپنی، از دولت ژاپن درخواست دویست میلیون دلار در قبال آزادی آنها را کرده بود و تاکید کرد که در غیر این صورت در ۷۲ ساعت جان دو گروگان را می گیرند. شنبه با پایان مهلت نهایی و عدم دریافت مبلغ مورد نظر داعش ادعا کرده که یکی از گروگان ها را گردن زده است. حالا عده ای در ژاپن برای آزادی دومین گروگان تجمع کرده اند.
داعش با ارسال یک ویدئو به خانواده دو گروگان، ادعاییی خود را به اثبات رسانده است. یکی از گروگانها، کنجی گوتو که مستند ساز است تصویر سر بریده دیگر ژاپنی، هارونا یوکاوا، مقاطعه کار را در دست دارد. کنجی در ویدئوی مورد نظر کاملا آشفته است.
شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن وعده داده است که دولتش سعی می کند جان کنجی را نجات دهد. وی گفته که دولت ژاپن برای آزادی این مستندساز با دولت ترکیه و اردن نیز تماس گرفته است. اما مشکل اینجاست که گروه دولت اسلامی شرایط جدیدی برای آزادی کنجی درنظر گرفته است. آنها در ازای آزادی این مستند ساز خواستار آزادی سجدا ریشاوی زنی محبوس در اردن شده اند. این زن عراقی است و به واسطه شرکت در حملات انتحاری بهVer video "داعش خواستار معاوضه یک زن عراقی زندانی با گروگان ژاپنی شده است"
«نیروهای کرد داعش را عقب می رانند»
خبرنگار یک شبکه تلویزیونی بریتانیایی، یک روز با پیشمرگه های کرد در شمال سوریه همراه شد تا گوشه ای از مبارزه آنها علیه داعش را به تصویر بکشد.
آنها در حدود ۳۵ کیلومتری رقه، پایتخت داعش مستقر شده اند.
نیروهای نظامی کرد که از پشتیبانی نیروی هوایی ائتلاف بین المللی علیه داعش برخوردار هستند، توانسته اند در هفته های اخیر داعش را از چندین منطقه عقب برانند.
یکی از فرماندهان نیروهای کرد می گوید: «در پی تهاجمهای ما داعش در نزدیکی مرز عراق روز به روز ضعیف تر می شود. آنها در ابعاد بسیار بزرگ در حال عقب نشینی هستند. وقت نابودی آنها رسیده است.»
داعش از ابتدای ظهورش، بسیاری از مسیحیان و ایزدیان را در سرزمینهای تحت کنترل خود کشت یا آنها را مجبور به فرار کرد. حالا گروهی از مسلمانانی که توانسته اند از این مناطق فرار کنند می گویند که آنها هم ترس و وحشت را در سرزمینهای تحت کنترل داعش تجربه کرده اند.
یکی از آنها می گوید: «آنها اتهام بی موردی به عموی من زدند و او را گردن زدند. حتی جسدش را به ما تحویل ندادند. این سخت ترین تجربه من بود. آنها هر روز اتهامهای این چنینی مثل ارتداد یا جاسوسی به مردم می زVer video "«نیروهای کرد داعش را عقب می رانند»"
فرد مظنون به حمله تروریستی در قطار آمستردام پاریس، مدتی در سوریه بوده است
موضوع یک مظنون به حمله تروریستی در قطار سریع السیر آمستردام به پاریس، در راس اخبار حدود بیست و چهار گذشته در اروپا بوده است.
این فرد مظنون که دارای یک سلاح کلاشینکف، یک سلاح کمری، نه خشاب و یک تیغ موکت بری بود، نهایتا توسط چهار نفر که دو تن از آنها از نظامیان آمریکایی بودند، مهار شد.
الک اسکارلاتوس، نظامی بیست و دو ساله آمریکایی که برای گذراندن تعطیلات به اروپا آمده بود ، در این باره می گوید: “من فردی را دیدم که با یک کلاشینکوف و سلاح کمری، وارد قطار شد. من به دوستم اسپنسر گفتم برویم او را مهار کنیم. دوستم به سوی او حمله ور شد و من هم سه ثانیه بعد به کمک او رفتم. اسپنسر او را از ناحیه گردن گرفت و من هم اسلحه کمریش را از دستش گرفتم و آن را به گوشه ای پرتاب کردم. سپس کلاشینکوف او را هم که کنار پایش بود گرفتم.”
مقامات فرانسوی این اقدام این نظامیان آمریکایی که یکی از آنها جراحت سطحی برداشته را “قهرمانانه” خوانده و آن را ستودند.
همزمان، برنار کازنوو، وزیر کشور فرانسه که به محل حادثه در ایستگاه ارس در شمال این کشور رفته بود، با اشاره به هویت فرد مظنون گفت: “اگر هویتی را که او ابرازVer video "فرد مظنون به حمله تروریستی در قطار آمستردام پاریس، مدتی در سوریه بوده است"
آماده باش درجه بالاتر در فرانسه، در واکنش به تهدیدات تروریستی
به دنبال هشدار مقام های امنیتی عراق مبنی بر اینکه شبه نظامیان موسوم به “دولت اسلامی” طرح هایی را برای حمله به شبکه های مترو در کشورهای غرب تدارک دیده اند، در نیویورک و در شهرهای فرانسه درجه بالاتری از آماده باش پلیس به مرحله اجرا گذاشته شده است.
اما با وجود هشدارها، رهبران سیاسی فرانسه ضمن تلاش برای زدودن جو ترس در کشور، بر مواضع خود در مورد مبارزه علیه گروه دولت اسلامی تاکید می کنند. روز پنجشنبه نشست ویژه شورای دفاع فرانسه در کاخ الیزه اقامتگاه رسمی رئیس جمهوری برگزار شد.
مانوئل والس، نخست وزیر فرانسه گفت: «فرانسه هرگز تسلیم نمی شود. فرانسه تسلیم تهدید نمی شود. این چیزی است که ما به کسانی که قربانی ترور شدند بدهکاریم.»
از سوی دیگر، مسلمانان در فرانسه تلاش می کنند که از اقداماتی که توسط شبه نظامیان، تحت نام اسلام انجام می شود، تبری جویند.
یک مسلمان ساکن پاریس می گوید: «در نهایت این ما هستیم که هزینه چنین اعمالی را می پردازیم. آنها مرتکب اشتباه می شوند، اما هزینه اش را ما می پردازیم.»
به خاطر گردن زدن اروه گوردل، گردشگر ۵۵ ساله فرانسوی در الجزایر، موجی از اندوه فضای عمومی پاریس و دیگر شهرهای فرانسه را پوشانده است.Ver video "آماده باش درجه بالاتر در فرانسه، در واکنش به تهدیدات تروریستی"
تظاهرات مسلمانان فرانسه علیه کشتار شهروندان به نام اسلام
بخشی از مسلمانان فرانسوی با حضور در نماز جمعه پاریس ترور شهروندان و کشتارهای صورت گرفته جنگجویان داعش بنام اسلام را محکوم کردند. مسلمانان با حضور در مقابل مسجد پاریس قتل وحشیانه هوطن خود هروه گوردل، کوهنورد فرانسوی در الجزایر را محکوم کردند.
یکی از تظاهرات کنندگان می گوید: “ زمانی که می بینیم که شهروندان عادی را گردن می زنند مسلمامخالف حرکات انها هستیم. نمی توان بی تفاوت ماند. می خواهد فرانسوی باشید و یا مذهب و ملیت دیگری داشته باشید، این موضوع تنها به مسلمانان محدود نمی شود. باید به نام بشریت واکنش نشان داد. ما نمی توانیم این موضوعات را بپذیریم.”
دیگر مسلمان حاضر در این تظاهرات می گوید: “ اگر اینجا هستیم، برای محکومیت وحشیگری که در الجزایر انجام شده است. این وحشیگری در هیچ جای اسلام حمایت نشده است. صادقانه می گویم، آنها مسلمان نیستند، یک سری تبهکار وحشی هستند که تنها می خواهند پول بدست بیاورند. همه الجزایر این حرکت وحشیانه را محکوم می کند.”
فرانسه بزرگترین سرزمین مسلمانان اروپایی با بیش از 5 میلیون مسلمان معتقد است و حرکات جنگجویان داعش در عراق و سوریه، باعث شده تا بسیاری از راست گراهای افراطی، اسلام را عامل اصلی خشونتها و وحشیگریها عنوان کنند و این موضوع باعث نگرانی اکثریت مسلمانان پیشرو در این کشورهاست.Ver video "تظاهرات مسلمانان فرانسه علیه کشتار شهروندان به نام اسلام"
مکزیکدرگیری معترضان و پلیس در آکاپولکوی مکزیک
روز دوشنبه در شهر آکاپولکوی مکزیک تظاهراتی که توسط خانواده و همکلاسان دانش آموزان ربوده شده در این کشور برنامه ریزی شده بود، با درگیری پلیس و معترضان به خشونت کشیده شد.
معترضان به ربوده شدن و کشته شدن احتمالی این ۴۳ دانش آموز، به مدت چند ساعت دسترسی ها به فرودگاه بین المللی آکاپولکو را مسدود کردند. آکاپولکو شهری تفریحی واقع در در جنوب مکزیک است.
طبق اعلام مقامات مکزیک، مسئولیت این آدم ربایی به گردن مقامات محلی، نیروهای فاسد پلیس، خلافکاران مسلح و یک گروه جرایم مواد مخدر بومی است.
دو نفر از مظنونان دستگیر شده در این واقعه، به کشتن دانش آموزان و سوزاندن اجسادشان اعتراف کرده اند اما خانواده قربانیان، این روایات را باور نمی کنند و کماکان به دنبال یافتن عزیزانشان هستند.
معترضان که تا کنون برای ابراز نارضایتی از توسل به خشونت نیز نگذشته اند، انتقادات را متوجه بالاترین سطوح قدرت می دانند، از جمله انریکه پنیا نیِتو، رئیس جمهوری مکزیک.
انریکه پنیا نیتو، رئیس جمهوری مکزیک، می گوید: «قابل قبول نیست که برخی این تراژدی را دستاویزی برای توجیه خشونت های خود کرده اند. نمی توان با خشونت عدالت خواهی کرد.»
شهر مکزیکو سیتی نیز روز شنبه صحنه تظاهرات شهروندان مکزیکی بود. این تظاهرات هم با درگیری خاتمه یافت و در جریان آن، گروهی درِ کاخ ریاست جمهوری مکزیک را به آتش کشیدند.Ver video "مکزیکدرگیری معترضان و پلیس در آکاپولکوی مکزیک"
تظاهرات دانشجویات معترض به سیستم آموزشی در سانتیاگو
هزاران دانش آموز و دانشجو پنجشنبه شب بار دیگر در اعتراض به وضعیت تحصیل و آموزش در شیلی در پایتخت این کشور دست به تظاهرات زدند.
تظاهرات شب گذشته در سانتیاگو پس از دخالت نیروهای پلیس به خشونت گرایید و نیروهای انتظامی مجبور شدند برای متفرق کردن تظاهرکنندگان از گاز اشک آور و ماشین های آب پاش استفاده کنند.
جنبش اعتراضی دانشجویان در شیلی از سال ۲۰۱۱ خواهان بهبود سیستم آموزشی و نیز رایگان شدن کامل تحصیل برای همه در این کشور است. معترضین طرح اصلاحی ارائه شده از سوی میشل باشله رئیس جمهور این کشور را که در نخستین بند های آن رایگان شدن تحصیل برای دویست و شصت هزار دانش آموز و دانشجوی بی بضاعت از سال آینده پیش بینی شده کافی نمی دانند.
بر اساس این طرح اصلاحی قرار است تا سال ۲۰۱۸ که دوران ریاست جمهوری باشله به پایان می رسد دست کم هفتاد درصد از دانش آموزان و دانشجویان کم بضاعت بتوانند از امکانات تحصیل رایگان در این کشور استفاده کنند و در سال ۲۰۲۰ تحصیل برای کلیه فرزندان خانواده های فقیر رایگان شود.Ver video "تظاهرات دانشجویات معترض به سیستم آموزشی در سانتیاگو"
اعتراض مدافعان صلح در ناگازاکی به قوانین دفاعی جدید در ژاپن
تعدادی از مدافعان صلح در ناگازاکی در هفتادمین سالروز بمباران اتمی این شهر گردهم آمده و به تلاش دولت کنونی ژاپن برای تصویب قوانین دفاعی جدید اعتراض کردند. آنها می گویند که با تصویب این قوانین، تلاش صلح جویان برای از بین بردن سلاحهای هسته ای بی فایده خواهد شد.
یک بانوی ژاپنی مدافع صلح می گوید: «اگر آنها ماده نهم قانون اساسی را ملغی کنند، آنگاه ژاپن اجازه می یابد تا بازهم به تجاوز و جنگ و کشتار مردم بیگناه بپردازد. ما اجازه چنین کاری را نمی دهیم.»
یک مرد میانسال که در تجمع اعتراضی حضور دارد نیز می گوید: «تمام مردم می دانند که ژاپن پس از جنگ جهانی شیوه صلح طلبی را انتخاب کرد. در راستای چنین تفکری است که من امروز در سالروز بمباران ناگازاکی به اینجا آمده ام.»
شهردار ناگازاکی نیز طی اعلامیه ای خواستار آن شد که دولت ژاپن به تعهد خود در وارد نشدن به هیچ جنگی، پای بند بماند.
در سال ۱۹۴۵ حدود ۲۲۰۰۰۰ شهروند ژاپن در بمباران اتمی هیروشیما و ناگازاکی کشته شدند.Ver video "اعتراض مدافعان صلح در ناگازاکی به قوانین دفاعی جدید در ژاپن"
دولت نروژ به حکم دادگاه درباره بریویک اعتراض می کند
دولت نروژ به تصمیم دادگاهی در این کشور درباره شرایط زندان آندرس بریویک، عامل کشتار نروژ اعتراض می کند.
هفته گذشته دادگاه حکم کرد که دولت نروژ با حبس انفرادی عامل کشتار نروژ که به مرگ ۷۷ نفر منجر شد، حقوق انسانی او را زیر پا گذاشته است.
رسانه های نروژی گزارش کرده بودند که سلول زندان آندرس بریویک سه اتاق دارد که کامپیوتر شخصی، بازیهای کامپیوتری و تجهیزات ورزشی در آنها قرار داده شده است.
فردریک سجرستد، دادستان کل نروژ می گوید: «بررسیهای ما نشان می دهد که دادگاه در بررسی این موضوع که از نظر بند ۳ کمیسیون حقوق بشر اروپا چه چیزی بر ضد حقوق بشر است و چه چیزی نیست، خیلی معیارها را سختگیرانه در نظر گرفته است. ما به این تصمیم دادگاه اعتراض می کنیم.»
حدود چهار سال قبل دادگاهی در نروژ، آندرس برویک را به دلیل ارتکاب جرم «اقدام تروریستی» به حداکثر مجازات در نروژ یعنی، ۲۱ سال زندان محکوم کرد. او پس از گذراندن حداقل ده سال در زندان، اجازه می یابد که درخواست آزادی زودهنگام را ارائه کند. البته در پایان مدت محکومیت درصورتی که تشخیص داده شود آزادی مجرم خطری برای جامعه محسوب می شود، این زمان تمدیدVer video "دولت نروژ به حکم دادگاه درباره بریویک اعتراض می کند"
حمله کوسه به قهرمان موج سواری جهان
یک کوسه بزرگ به مایک فانینگ، ورزشکار ۳۴ ساله استرالیایی حمله کرد. فانینگ که دارنده سه عنوان قهرمانی جهان در رشته موج سواری است روز یکشنبه در جریان یک دوره مسابقات موج سواری در آبهای ساحلی آفریقای جنوبی و در برابر دوربین های فیلم برداری مورد هجوم این کوسه قرار گرفت. او در حالی که روی آب شناور بود، ناگهان متوجه حضور کوسه بزرگی شد که قصد داشت او را طعمه خود کند.
او به خبرنگاران گفت: «من روی تخته بی حرکت بودم و تا خواستم تکان بخورم احساس کردم چیزی به بند لباسم گیر کرده. از جا پریدم، کوسه باز هم به طرف تخته آمد. من سعی کردم با پا به کمر او ضربه بزنم و هم زمان فریاد کشیدم.»
فانینگ گفت که باله های کوسه را دیده اما دندانهایش را نه و همان طور که شنا می کرده منتظر بوده که کوسه برسد و او را گاز بگیرد.
او بعد از حمله کوسه بی درنگ کوشید تا با شنا کردن خود را به ساحل برساند. با رسیدن قایق نیروهای امدادی، مایک فانینگ از خطر مرگ حتمی نجات یافت و به ساحل منتقل شد.Ver video "حمله کوسه به قهرمان موج سواری جهان"
تظاهرات برای آزادی زندانیان و برخورد قاطع کی یف با جدایی طلبان
تظاهرات گروهی که خواهان آزادی سربازان و زندانیان از اسارت جدایی طلبان هستند در کی یف، پایتخت اوکراین، به کشمکش و تنش با نیروهای امنیتی انجامید.
خواست این گروه که در بیرون از ساختمان ریاست جمهوری تجمع کرده بودند برخورد قاطع دولت با ناآرامی های ناشی از جدایی طلبان هودار روسیه است.
یکی از آنان گفت:«می خواهیم رئیس جمهوری حرفهای ما را بشنود. ما خواهان تحقیق و بررسی در خصوص کشته شدگان در میدان استقلال کی یف و مجازات عاملان کشتار هستیم. ارتش باید حقیقتا تجیهز شود، و این نباید فقط به گفتار باشد.»
اعتراضات امروز در حالی صورت گرفت که آتش بسی شکننده در شرق اوکراین برقرار است، آتش بسی که این روزها و در نبرد طرفین برای تصرف فرودگاه دونتسک بارها شکسته شده است.
بر طبق آتش بس می بایست تمام زندانیان آزاد می شدند اما ظاهراً این بند توافقنامه نیز همانند آتش بس بطور کامل و رسمی عملی نشده است.
کی یف می گوید جدایی طلبان ۶۰۰ زندانی را همچنان در حبس نگاه داشته اند.
نبرد جدایی طلبان هوادار روسیه و نیروهای دولتی تاکنون بیش از ۳ هزار و ۶۰۰ کشته برجای گذاشته است.Ver video "تظاهرات برای آزادی زندانیان و برخورد قاطع کی یف با جدایی طلبان"
سنای آمریکا به قانون آزادی رای مثبت داد
سنای آمریکا با لایحۀ «فریدام اکت» یا قانون آزادی موافقت کرد. لایحۀ مذکور که پیش از این و به منظور انجام اصلاحاتی در قانون میهن پرستی در مجلس نمایندگان تصویب شده بود، یکی از جنجالی ترین لوایح آمریکا طی ماههای اخیر است. در رای گیری قبلی، این لایحه در سنا رد شد اما روز سه شنبه، و پس از نزدیک به یک هفته بحث و بررسی قانون آزادی با رای مثبت ۶۷ سناتور آمریکا تصویب شد.
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا این لایحه را امضا کرده و به این ترتیب قانون فریدام اکت اجرایی می شود.
با تصویب قانون آزادی، تغییرات عمده ای در بند ۲۱۵ قانون میهن پرستی اعمال خواهد شد و سازمان امنیت ملی آمریکا از این پس اجازۀ ضبط و شنود مکالمات تلفنی شهروندان به شکل کلان و گسترده را نخواهد داشت.
به موجب اصلاحات در نظر گرفته شده، انباشت و ذخیرۀ اطلاعات مربوط به تلفن های شهروندان آمریکا نظیر شماره تلفن یا نام افراد به شرکت های خصوصی ارتباطات تلفنی سپرده می شود. مقامات امنیتی و پلیس آمریکا از جمله سازمان امنیت ملی این کشور تنها با مجوز دستگاه قضایی و ارائۀ مدارک مستدل می توانند به اطلاعات مربوط به مکالمات تلفنی افراد مشخص درVer video "سنای آمریکا به قانون آزادی رای مثبت داد"
فرانسه نیز به جمع مخالفان سهمیه بندی مهاجران پیوست
فرانسوا اولاند، رییس جمهوری فرانسه نیز به جمع مخالفان سهمیۀ تعیین شدۀ مهاجران برای کشورهای اروپایی پیوست.
بر طبق طرح اعلام شده از سوی کمیسیون اروپا و در صورت تصویب آن، کشورهای فرانسه، آلمان، بریتانیا و ایتالیا موظف به پذیرش میزان قابل توجهی از هزاران مهاجری هستند که روزانه به سوی این قاره سرازیر می شوند.
رییس جمهوری فرانسه در حاشیۀ دیدار خود با صدراعظم آلمان با اشاره به این موضوع گفت: «نمی توان برای پذیرش مهاجران سهمیه بندی کرد. حق پناهجویی از سهمیه بندی اطاعت نمی کند. ما نمی توانیم بر اساس تعدادی که به ما اجازه داده شده، به مهاجران پناهندگی اعطا کنیم. در عوض، وقتی پناهجویانی هستند که مرتبا به سوی تعدادی از کشورها سرازیر می شوند باید طوری عمل کرد که دیگر کشورهای قدرتمند نیز بتوانند سهمی داشته باشند. ما این را توزیع می نامیم.»
تاکنون کشورهای زیادی با این بند از طرح کمیسیون اروپا بمنظور مبارزه با هجوم مهاجرانی که به سوی این قاره سرازیر می شوند، مخالفت کرده اند. بریتانیا، آلمان، مجارستان و فرانسه از آن جمله اند.
ماتئو رنزی، نخست وزیر ایتالیا در واکنش به مخالفت این کشورها با این سهVer video "فرانسه نیز به جمع مخالفان سهمیه بندی مهاجران پیوست"
دومین خاموشی در کریمه و احتمال همه پرسی
شب جمعه، برای دومین بار خط انتقال برق اوکراین به جمهوری کریمه دچار قطعی شد و بخش های گسترده ای از این شبه جزیره را در خاموشی فرو برد. مقامات اوکراین برای تحقیق و یافتن علل این حادثه کمیته ای تشکیل داده اند.
کریمه پس از رای مثبت به پیوستن به فدراسیون روسیه، کماکان ۷۰ درصد الکتریسیته خود را از اوکراین تامین می کند. قرارداد جاری انتقال برق به زودی پایان می یابد و اوکراین برای تمدید آن شرط گذاشته است.
الکساندر نُواک، وزیر نیروی روسیه، می گوید: «چند روز پیش طرف اوکراینی برای تمدید قرارداد شرایطی تعیین کرد. می گویند باید در قرارداد ذکر شود “انتقال برق به کریمه، بخشی از سرزمین اوکراین” که ما نمی توانیم با چنین چیزی موافقت کنیم. این را به رییس جمهوری پوتین گزارش داده ایم.»
ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه در واکنش به این پیش شرط از مقامات کریمه و سباستوپول خواسته تا در مورد قبول این بند همه پرسی برگزار کنند.
پیش از این و در اواخر ماه نوامبر نیز کریمه دچار خاموشی گسترده شد. دلیل آن هم خرابکاری در چهار دکل برق فشار قوی در مسیر انتقال الکتریسیته بود.
آرتیوم کرویچوک، تاجر شهروند کریمهVer video "دومین خاموشی در کریمه و احتمال همه پرسی"
نتیجه نظرسنجی: مخالفت مردم دانمارک با اعمال قوانین جدید اتحادیه اروپا
شمارش 80 درصد از آرای همه پرسی روز پنجشنبه دانمارک نشان می دهد که بیش از 53 درصد از رای دهندگان مخالف اعمال قوانین بیشتر تحادیه اروپا در کشورشان هستند.
این همه پرسی برای همکاری بیشتر دانمارک، اعمال قوانین جدید کنترل مرزی و نیز سهمیه بند برای پذیرش پناهجویان و همکاری با نیروهای پلیس اتحادیه اروپا را شامل می شود.
دولت و برخی احزاب دانمارک از مردم خواسته بودند تا به پارلمان اجازه دهند تا برخی قوانین اتحادیه اروپا و نیز برخی موارد در زمینه دستگاه قضایی را که اجازه می دهد کشور در حوزه یوروپل باقی بماند را تصویب کنند.
با این رای گیری این کشور از عضویت یوروپل، آژانس اروپایی بین دولتی مبارزه با جرایم سازمان یافته، قاچاق و تروریسم نیز بیرون خواهد آمد.
این همه پرسی که برای نخستین بار طی 15 سال اخیر در این کشور برگزار شد و نتیجه آن نشان می دهد که مردم این کشور خواهان همراهی بیشتر با اتحادیه اروپا هستند و یا می خواهند فاصله خود را با دیگر کشورهای عضو ادامه دهند.
در سال 2000 میلادی نیز مردم دانمارک در رفراندومی پذیرش واحد پولی یورو را رد کردند.
دولت دانمارک و نیز حزب اقلیت این کشور معتقدند اVer video "نتیجه نظرسنجی: مخالفت مردم دانمارک با اعمال قوانین جدید اتحادیه اروپا"
روزنه هایی از امید در شرق اوکراین؛ خروج سلاحهای سنگین و تبادل اسرا
جدایی طلبان شرق اوکراین اعلام کردند که طبق مهمترین بند توافق مینسک، تسلیحات نظامی سنگین خود را از روز یکشنبه از خط مقدم درگیری ها با ارتش خارج می کنند. از سوی دیگر مقام های ارتش اوکراین می گویند دهها خودروی زرهی و تانک روز شنبه از مرز روسیه به جدایی طلبان رسیده است.
به گفته ارتش اوکراین، برخلاف توافقی که ده روز پیش در مینسک امضا شد، حملات جدایی طلبان همچنان ادامه دارد.
آندری لیسنوکو سخنگوی ارتش اوکراین اعلام کرد که در ۲۴ ساعت گذشته، جدایی طلبان بیش از ۴۴ حمله بویژه در منطقه ماریوپل انجام داده اند.
با این حال روز شنبه، ارتش اوکراین و جدایی طلبان، با اجرای یکی از بندهای توافق مینسک، نزدیک به ۲۰۰ نفر از زندانیان جنگی را مبادله کردند. تبادل اسرا در روستایی در بیست کیلومتری غرب لوهانسک انجام شد.
ویکتور مِدودچوک، نماینده دولت اوکراین برای تبادل زندانیان گفت: «ما یک فهرست ۳۰۰ تا ۵۰۰ نفری از کسانی داریم که توسط جمهوری خودخوانده دونتسک و جمهوری خودخوانده لوهانسک اسیر شده اند و هیچ کس از سرنوشتشان اطلاع ندارد. امیدواریم که آنها زنده هستند. در اینصورت مطمئنا آنها را پیدا خواهیم کرد اما امVer video "روزنه هایی از امید در شرق اوکراین؛ خروج سلاحهای سنگین و تبادل اسرا"
نهایی شدن حکم اعدام محمد مرسی به تعویق افتاد
دادگاهی در مصر تصمیم گیری در مورد نهایی شدن حکم اعدام محمد مرسی، رئیس جمهوری مخلوع این کشور و سایر اعضای اخوان المسلمین را به تعویق انداخت. به گفته قاضی پرونده، جلسه دادگاه به ۱۶ ژوئن، برابر با ۲۶ خرداد موکول شده است.
پیشتر در تاریخ ۱۶ مه (۲۶ اردیبهشت)، دادگاه با وارد دانستن اتهامات محمد مرسی و ۱۰۶ عضو دیگر اخوان المسلمین در رابطه با فرار بزرگ از زندان در سال ۲۰۱۱، حکم اعدام این افراد را صادر کرده بود. همچنین در حکمی جداگانه، خیرت شاطر یکی دیگر از رهبران ارشد و پانزده عضو دیگر اخوان المسلمین به اتهام همراهی با حماس و حزب الله در توطئه علیه مصر به اعدام محکوم شده بودند.
قرار بود این احکام روز دوم ژوئن (۱۲ خرداد) توسط مرجع عالی قضایی نهایی شود.
روز سه شنبه، قاضی شعبان شامی، قاضی پرونده، گفت: «دادگاه تصمیم گرفته است حکم نهایی را تا شانزدهم ژوئن ۲۰۱۵ به تعویق بیاندازد تا گفتگوها با متهمان در بند ادامه یابد.»
پیش از اعلام نظر قاضی، نیروهای امنیتی مصر محوطه دادگاه را در اختیار گرفته بودند. عبد الفتاح سیسی، رئیس جمهوری کنونی مصر، اخوان المسلمین را تهدیدی برای امنیت ملی این کشور می داVer video "نهایی شدن حکم اعدام محمد مرسی به تعویق افتاد"
شنود تلفنی در آمریکا موقتا متوقف می شود
نیمه شب یکشنبه به وقت آمریکا، مهلت قانونی برنامۀ موسوم به «پاتریوت اکت» یا قانون میهن پرستی در این کشور به پایان رسید. با اتمام این مهلت قانونی و چنانچه توافقی بر سر ادامۀ اجرای این برنامه و تصویب لایحۀ «فریدام اکت» یا قانون آزادی در سنا به دست نیاید، سازمان امنیت ملی آمریکا از این پس اجازۀ قانونی جمع آوری اطلاعات کلان و شنود تلفن های شهروندان را نخواهد داشت.
با عدم تمدید برنامۀ پاتریوت اکد و بویژه بند ۲۱۵ آن، از این پس شرکت های مخابراتی خصوصی امکان ضبط علمیات تلفنی شهروندان را در صورت ارائۀ مجوز قانونی از سوی دادگاه جهت ارائه به سازمان امنیت ملی آمریکا برعهده خواهند داشت.
راند پل، سناتور جمهوریخواه و نامزد ریاست جمهوری ۲۰۱۶، یکی از سرسخت ترین مخالفان تمدید این برنامه است. وی قول داده است مانع تمدید طرح پاتریوت اکت و یا تصویب لایحۀ جدیدی با این کارکرد شود.
در مقابل برنامۀ پاتریوت اکد، مجلس نمایندگان آمریکا روز چهاردهم مه لایحه ای به نام «فریدام اکت» را با اکثریت آرای جمهوریخواهان و دموکرات ها و به منظور تعدیل اختیارات سازمان امنیت آمریکا و اصلاح فعالیت های این سازمان به تصویب رساVer video "شنود تلفنی در آمریکا موقتا متوقف می شود"
آمریکا خواستار پای بندی نتانیاهو به راه حل دو کشور
آمریکا از نخست وزیر اسرائیل خواست تا به حمایت از راه حل «تشکیل دو دولت» پای بند باشد.
باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا در تماسی تلفنی به منظور تبریک پیروزی بنیامین نتانیاهو در انتخابات سراسری اسرائیل، یادآور شد که وی می تواند از این فرصت برای تاکید بر راه حل تشکیل دو دولت استفاده کند.
از سویی دیگر نخست وزیر اسرائیل در گفتگو با تلویزیون ان بی سی درباره روابط این کشور با ایالات متحده آمریکا گفت: «ما متحدیم. ما باید به یکدیگر مشاوره دهیم و هیچ تحکم و تعیین تکلیفی درکار نیست جز صلح مبتنی بر مذاکره با همسایگانمان و حمایت میان متحدان. آمریکا هیچ متحد بهتری از اسرائیل ندارد و اسرائیل هم از آمریکا متحد بهتری ندارد.»
پیش از آن ایالات متحده آمریکا از عقب نشینی نخست وزیر اسرائیل از تعهد برای پیگیری و تلاش در مسیر تحقق راه حل تشکیل دو کشور انتقاد کرده بود. جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید در اینباره گفت: «ما باید ببینیم که چه سیاست و اولویت هایی نخست وزیر اتخاذ می کند. به طور حتم ما در موضع بازنگری در رویکردمان درباره تعهداتی که اسرائیل پیش از این پذیرفته بود و حال نخست وزیر از آنVer video "آمریکا خواستار پای بندی نتانیاهو به راه حل دو کشور"
انتقادهای شدید از توافق اتحادیه اروپا و ترکیه درباره پناهجویان
چند روز قبل از کنفرانس سران دیگری میان رهبران اتحادیه اروپا و ترکیه، توافقهایی که در کنفرانس پیشین صورت گرفت، مورد انتقاد شدید سازمان ملل، نهاد های دفاع از حقوق بشر و برخی رهبران اتحادیه قرار گرفته است.
وزیر خارجه اسپانیا روز دوشنبه گفت این توافق خلاف قوانین بین المللی، کنوانسیون ژنو و بند هفتاد و هشت معاهدات اتحادیه اروپاست.
خوزه گارسیا مارگایو افزود: “آنچه اسپانیا با آن بشدت مخالف است، اخراج جمعی (پناهجویان) است. واقعیت آن است که هرکه پایش به خاک اروپا می رسد حق دارد بعنوان یک فرد به موردش رسیدگی شود. بدین معنی که تقاضای پناهندگی اش را تسلیم کند، تقاضایش بررسی شود و اگر تقاضایش رد شود، حق استیناف داشته باشد که احتمال عودت او را به کشور مبدا لغو می کند.”
کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان نیز خاطر نشان کرده است که موارد تناقض میان اتحادیه اروپا و حقوق بشر باید از میان برداشته شود.
زید رعد الحسین گفت: “امیدوارم به این ارزیابی های مستقل توجه شود که (مهاجران) نباید بطور جمعی (به کشور مبدا) بازگردانده شوند. موارد بالقوه تناقض میان قوانین اتحادیه اروپا و سیاستهای آن، این توافقVer video "انتقادهای شدید از توافق اتحادیه اروپا و ترکیه درباره پناهجویان"
معرفی مجموعه بهار-تابستان «دیور» در هفته مُد پاریس
ریانا، خواننده اهل جزیره باربادوس روز جمعه دوم اکتبر در حیاط موزه لوور پاریس در هفته مُد پاریس حضور یافت. در مجموعه بهار-تابستان ۲۰۱۶ دیور طرح هایی با لایه های مختلف از رنگهای روشن معرفی شد.
در این مجموعه نیم پوشهایی با شلوارها و دامنهای کوتاه همراه با پارچه های سفید نازک به چشم می خورد.
پارچه هایی با لایه هایی از رنگ شکلاتی یا آبی تیره نیز در این مجموعه معرفی شدند. کتهای سیاه رنگ و با حالت مردانه بر روی پارچه های نخی سفید رنگ از دیگر اجزای مجموعه جدید دیور بود.
خطوط راه راه افقی و عمودی در طرح کتها و پارچه های نازک حریری نقشی پر رنگ داشتند.
ظرافت زیادی نیز در طراحی کفشها، چه پاشنه بلند و چه پاشنه کوتاه، و بند آنها به چشم می خورد.
مانکن بریتانیایی ارین اوکانر در صف نخست حضور داشت و می گوید که همواره از تحسین کنندگان راف سیمونس، طراح نوآور بوده است.
مجموعه الکساندر مک کوئین
دبیرستان کارنو (Carnot) در پاریس روز یکشنبه چهارم اکتبر میزبان مراسم معرفی مجموعه بهار-تابستان الکساندر مک کوئین بود.
در میان مهمانان سلما هایک، هنرپیشه مکزیکی-آمریکایی و آنا وینتور، سVer video "معرفی مجموعه بهار-تابستان «دیور» در هفته مُد پاریس"
آزادی صلحبانان فیجیایی از اسارت جبهه نصرت در سوریه
چهل و پنج نیروی حافظ صلح سازمان ملل متحد که دو هفته پیش در بلندیهای جولان در جنوب سوریه به اسارت “جبهه نصرت” درآمده بودند آزاد شدند.
جبهه نصرت وابسته به القاعده، پیش تر با انتشار ویدئویی از صلحبانان فیجیایی سازمان ملل متحد از آزادی قریب الوقوع آنها خبر داده بود.
در یک ویدئو که ظاهرا یک روز قبل از آزادی آنها ضبط شده است، یکی از صلحبانان در بند می گوید: « امروز سه شنبه نهم سپتامبر سال ۲۰۱۴، و مایلم بگویم که برای ما روز خیلی خوب است. ما همه در سلامت هستیم. خیلی خوشحالیم از اینکه بزودی آزاد می شویم و به خانه برمی گردیم.»
یازده روز پیش نیز بیش از ۷۰ تن از صحلبانان فیلیپینی سازمان ملل که در بلندیهای جولان در محاصره شورشیان سوریه گرفتار شده بودند نجات یافتند.
شورسیان سوری دو هفته قبل و در جریان درگیری با ارتش سوریه در این منطقه حساس، توانستند کنترل گذرگاه مرزی سوریه با اسرائیل را در اختیار بگیرند.
نیروهای حافظ صلح سازمان ملل سالهاست که با استقرار در بلندی های جولان، منطقه مورد منافشه سوریه و اسرائیل، روند آتش بس بین دو کشور را زیر نظر دارند.Ver video "آزادی صلحبانان فیجیایی از اسارت جبهه نصرت در سوریه"
دولت فرانسه حکم حکومتی را به مصوبه پارلمانی ترجیح داد
نخست وزیر فرانسه روز سه شنبه با استفاده از اختیارات قانونی خود با صدور حکم حکومتی خواهان اجرای لایحه اصلاحات اقتصادی موسوم به لایحه مکرون شد.
طبق بند سوم از ماده چهل و نهم قانون اساسی فرانسه این لایحه بدون رای گیری در پارلمان و در قالب یک دستورالعمل حکومتی مصوب محسوب می شود مگر اینکه طی بیست و چهار ساعت تقاضای رای عدم اعتماد به کابینه مطرح شود.
برخی احزب اپوزیسیون از جمله او ام پ (اتحاد برای جنبش مردمی) و (او دی ای) روز سه شنبه چنین تقاضایی را مطرح کردند.
مانوئل والس، نخست وزیر فرانسه در دفاع از این اقدام خود گفت: «احتمال رسیدن به اکثریت روی این متن بالاست ولی با توجه به اینکه مسئولیت من است ترجیح دادم که ریسک نکنم و از رد شدن چنین اصلاح مهمی که برای اقتصادمان اهمیت زیادی دارد، جلوگیری کنم.»
بدین ترتیب اگر تقاضای اپوزیسیون رای بیارود، دولت مانوئل والس مجبور به استعفاء خواهد شد. (جلسه رای گیری احتمالا غروب پنجشنبه خواهد بود).
با توجه به اینکه سوسیالیست ها اکثریت پارلمانی را در اختیار دارند، تقاضای اپوزیسیون به احتمال بسیار زیاد رای لازم را نخواهد آورد و بنابراین تهدیدی متوجVer video "دولت فرانسه حکم حکومتی را به مصوبه پارلمانی ترجیح داد"
تحقیقات درباره بدرفتاری نگهبانان با پناهجویان در آلمان ادامه دارد
تصاویری که به طور مخفیانه در یک اقامتگاه موقت پناهجویان در آلمان ضبط شده است، حاکی از بدرفتاری نگهبانان این اقامتگاه با پناهجویان است.
فردی که در ویدیوی منتشر شده بر روی زمین دراز کشیده و نگهبانی با چهره خندان پایش را بر روی گردن او گذاشته است، یک پناهجوی الجزایری است.
اداره پلیس منطقه ای، گزارش یک شبکه تلویزیونی درباره این موضوع را تایید کرده و اعلام کرده است که درباره این مساله تحقیقات آغاز شده است.
دست کم دو نفر مظنون به بدرفتاری با متقاضیان پناهندگی در منطقه بورباخ هستند. شرکتی که اداره این اقامتگاه موقت را به عهده داشت یک شرکت خصوصی است.
رئیس پلیس شهر هاگن که در نزدیکی شهر بورباخ قرار دارد گفته است که این تصاویر برای او یادآور زندان خلیج گوانتانامو است.
بنا به گزارش رسانه های آلمان، بدرفتاریهای مشابهی در شهر اسن هم اتفاق افتاده است.
یکی از مقامهای شرکت خصوصی که اداره این اقامتگاه را به عهده دارد می گوید: «بعضی اوقات شما مجبور هستید کسانی را به کار بگیرید که از ابتدا، صددرصد نسبت به آنها اطمینان ندارید و باید دائما آنها را تحت نظر داشته باشید. این واقعیت است، چرا که ما فقط چهار روز وقت داشتیم تا اردوگاه بورباخ را بنا کنیم.»
شرکت خصوصی که کارمندان آن متهم به بدرفتاری هستند یکی از بزرگترین شرکتهای خصوصی مدیریت مراکز اقامت پناهجویان است و فقط در ایالت نوردراین-وستفالن، ایالتی که شهر بورباخ در آن واقع است شش مرکز پناهجویان را اداره می کند.Ver video "تحقیقات درباره بدرفتاری نگهبانان با پناهجویان در آلمان ادامه دارد"
در مرگ اریک گارنرِ سیاهپوست هم علیه پلیس نیویورک اعلام جرم نشد
عدم اعلام جرم هیئت منصفه عالی در آمریکا علیه یک مامور پلیس نیویورک که نحوۀ بازداشت کردنش مرگ اریک گارنر سیاهپوست را در پی داشت آغازگر موج تازه ای از تظاهرات شد.
این تصمیم پس از رای مشابهی در ایالت میسوری صورت می گیرد. هیئت منصفه ای در این ایالت حدود یک هفتۀ پیش علیه یک مامور پلیس سفیدپوست که نوجوانی سیاهپوست را به ضرب گلوله کشته بود اعلام جرم نکرد.
اما در روز حادثه در نیویورک در تابستان امسال، مامور پلیس دانیل پنتالئو به هنگام بازداشت آقای گارنر بازویش را از پشت بر گلو و گردن او حلقه کرده و فشرده بود، حرکتی که بر اساس قوانین پلیس نیویورک ممنوع است و به همراه عوامل دیگر ظاهراً مرگ آقای گارنر را سبب شده است.
بدنبال عدم اعلام جرم علیه این مامور پلیس، گوئن کار، مادر اریک گارنر گفت:«چگونه می توان به نظام قضایی و عدالت اعتماد کرد زمانی که این گونه ما را به هیچ می انگارند؟ نه تنها من بلکه بسیاری از ما را! اگر کاری نکنیم این موضوع ممکن است در آینده سراغ تو هم بیاید. این رویه باید اصلاح شود و ما بسیار خوشحال هستیم که دولت فدرال اکنون به تحقیق پیرامون این موضوع می پردازد.»
در ویدئویی که در ماه ژوئیه ضبط شده است اریک گارنرِ مبتلا به آسم بر روی زمین و زیر زانوهای ماموران پلیس فریاد می زند«نمی توانم نفس بکشم.»
در جریان بازداشت به اتهام فروش غیرقانونی سیگار، آقای گارنر ۴۳ ساله و پدر شش فرزند بیهوش شده و در بیمارستان جان سپرده بود.Ver video "در مرگ اریک گارنرِ سیاهپوست هم علیه پلیس نیویورک اعلام جرم نشد"
معترضان سیاهپوست در شیکاگو خواهان استعفای شهردار شدند
صدها نفر از معترضان خشمگین در شهر شیکاگو با بند آوردن خیابان اصلی شهر به آن چه تبعیض علیه سیاهپوستان می خوانند اعتراض کردند.
آنها به رفتار پلیس با سیاهپوستان و به طور خاص به تیراندازی سال گذشته پلیس به لوکان مک دونالد، معترض بودند. این تیراندازی منجر به مرگ این نوجوان هفده ساله شد شد.
یکی از معترضان می گوید: «همه مردم با هم متحد می شوند و بی رحمی پلیس را که در جامعه ما جریان دارد متوقف می کنند. سالهاست که پلیس جامعه ما را مرعوب کرده است و می کند.»
یکی دیگر از معترضان می گوید: «ما همیشه باید در ترس و وحشت باشیم. هر لحظه ممکن است کسی اسلحه ای روی سر ما بگذارد و برای من پاپوش بدوزد که من می خواستم تیراندازی کنم.»
تظاهرکنندگان خیابانی را که مرکز خرید شهر محسوب می شود، بستند و خواهان استعفای شهردار شدند.
معترضان همچنین در برابر فروشگاه لوازم الکترونیکی اپل تجمع کردند و برای دقایقی مانع ورود افراد به داخل فروشگاه شدند. یکی از شعاردهندگان با بلندگویی که در دست داشت از حاضران می پرسید: «خرید کریسمس مهم تر است یا جان افراد بی گناه؟»Ver video "معترضان سیاهپوست در شیکاگو خواهان استعفای شهردار شدند"
قسمت دوم "فیلم عروسی یونانی پر زرق و برق من" به روی پرده رفت
حدود چهارده سال از زمان ساخت “عروسی یونانی پر زرق و برق من” در سال ۲۰۰۲ می گذرد. این فیلم که با بودجه ای پنج میلیون دلاری ساخته شد، یکی از موفق ترین تولیدات سینمایی مستقل و یکی از پرفروشترین کمدی رمانتیک های تاریخ سینما لقب گرفته است.
داستان این فیلم را نیا واردالوس هنرپیشه و نویسنده سینمایی سرشناس کانادایی نوشته است که برای آن نامزد دریافت اسکار بهترین فیلمنامه غیر اقتباسی شد. او در باره تاخیر در ساخت قسمت دوم “عروسی یونانی پر زرق و برق من” می گوید: «اینکه ادامه فیلم اینقدردیرساخته شد تقصیر من است. پس از فیلمِ نخست بلافاصله از من خواسته شد قسمت دوم را بنویسم. من قبول نکردم زیرا قبلا نوشته بودم که شخصیت تولا مادر است و من خودم درتلاش برای مادر شدن بودم... خوشبختانه بالاخره مادر شدم. نخستین روز مهد کودک فرزندم به شدت گریه کردم. آنقدر که بقیه مادرها ناراحت شدند. مادری که قصد آرام کردنم را داشت جمله ای گفت که خیلی مرا ترساند. او گفت: “نگران نباش! آنها سیزده سال دیگه به کالج می روند و ما را ول می کنند”. نفسم بند آمد. حس کردم مانند نیاکانم به یک مادر سرخورده تبدیل شده ام. اینجا بود که ایVer video "قسمت دوم "فیلم عروسی یونانی پر زرق و برق من" به روی پرده رفت"
اعتراض به ربوده و ناپدید شدن دانشجویان در مکزیک به خشونت گرایید
تظاهرات اعتراضی هزاران نفر در مکزیکوسیتی پایتخت مکزیک در روز پنجشنبه که خواهان یافتن ۴۳ دانشجوی ناپدید شده در این کشور در ماه اکتبر بودند به خشونت و درگیری با پلیس کشید.
تظاهر کنندگان ابتدا به خاطر گرامیداشت ۲۰ نوامبر، روز انقلاب مکزیک، در میدان اصلی شهر گرد آمدند و به خانواده های دانشجویان ربوده شده پیوستند که با در دست داشتن تصاویر فرزندان ربوده شده خود در میدان حضور داشتند.
مقامات دولتی قبلا مراسم رسمی گرامیداشت روز انقلاب را لغو کرده بودند و درگیری خشونت آمیز زمانی آغاز شد که پس از ترک میدان توسط تظاهر کنندگان، گروه کوچکی با سنگ و چوب با پلیس ضد شورش درگیر شدند.
یکی از معترضان گفت: “این حکومت به خاطر فساد در همه زمینه ها، حکومتی پوسیده است. فساد در دستگاه قضایی، در فعالیت های اقتصادی و در زد و بند با قاچاقچیان مواد مخدر. ما ناگزیر از مبارزه ایم و همه مسئولان این حکومت فاسد باید کنار بروند.”
بنا به گزارش مقامات دادستانی مکزیک، ۴۳ دانشجوی ربوده شده، در اوائل ماه اکتبر به دنبال یک تجمع اعتراضی در شهر ایگوالا، توسط پلیس به یک باند جنایتکار سپرده شده و توسط آنها به قتل رسیده اند.Ver video "اعتراض به ربوده و ناپدید شدن دانشجویان در مکزیک به خشونت گرایید"
کوله پشتی انسانی ریک اوئنز در هفته مد پاریس
هفته مد پاریس با نمایش کلکسیون بهار – تابستان طراحان بین المللی در مکان های مختلف شهر پاریس برگزار می شود.
ریک اوئنز
این رویداد مهم دنیای مد روز پنج شنبه با عرضه کلکسیون بهار تابستان سال آینده ریک اوئنز ادامه پیدا کرد. در این نمایش عجیب، مدل ها نه تنها لباس ها، بلکه همدیگر را روی صحنه آوردند. ریک اوئنز با تاکید بر استفاده از بند و طناب در طراحی می گوید این افزودنی های لباس، نمادی از حمایت و پشتیبانی است. او به آنها عنوان «روبانهای عشق» داده است.
کلوئی
برند کلوئی با نمایش لباس هایی جوان، پرانرژی و سرشار از رنگ بینندگان را غافلگیر کرد. به جای لباسهای همیشگی کلوئی که معمولا جلوه ای غیر متعارف و هیپی گونه دارد، این بار لباس ها با رنگ و طراحی ورزشی یک مجموعه «اسپورت شیک» را به نمایش می گذارند. این مجموعه از طراحی های همیشگی کلوئی بی بهره نبود و در پایان پیراهن بلند با عناصر همیشگی کلوئی در رنگ های آبی، صورتی کمرنگ و زرد آراسته به منگوله های رنگارنگ به صحنه آمد.
کارون
خانه مد کارون، مجموعه ای برای تابستان و بهار و مناسب تعطیلات شیک کنار دریا و ساحل روز پنج شنبه نمایش داده شد. نتیجهVer video "کوله پشتی انسانی ریک اوئنز در هفته مد پاریس"
شادی ایرانیها از دستیابی به توافق هسته ای و امید به بهبود وضعیت اقتصادی
هزاران تن از مردم ایران در پایتخت و دیگر شهرها، ساعاتی پس از شنیدن خبر توافق هسته ای میان این کشور و گروه ۵+۱ به خیابانها آمده و به جشن و پایکوبی پرداختند. این جشن و سرور از ساعتهای اولیه سه شنبه شب آغاز شد و تا پاسی از شب ادامه داشت.
یکی از ساکنان تهران می گوید: «تا الان اثر تحریم ها بود و حالا خدا کنه برداشته شدنش روی زندگی مردم تاثیر داشته باشه.»
مردم علت این شادمانی را آشتی ایران با جامعه جهانی و رها شدن از بند تحریمهای فلج کننده بیان می کردند. آنها امیدوارند با حذف تحریمها و بازگشت رونق اقتصادی به این کشور، تعاملات اقتصادی با دیگر کشورهای جهان نیز به حالت عادی بازگردد.
شهروند دیگری می گوید: «می گوییم تحریم اثر ندارد، ما می ایستیم. نه، ایستادنی که هزینه های بسیار بسیار سنگینی داشت. همه این اتفاقات دوازده سال پیش از دوره آقای خاتمی شروع شده بود و می تونست به جای دادن هزینه، همان راه مثبت ادامه پیدا می کرد و الان وضع ما این نبود.»
تحریم های اقتصادی علیه ایران فعالیتهای بین بانکی این کشور را در سطح بین الملل با مشکلات جدی روبرو کرد، ارزش ریال را به شدت کاهش داد و موجب افزایش شVer video "شادی ایرانیها از دستیابی به توافق هسته ای و امید به بهبود وضعیت اقتصادی"
پایان مانور نظامی "آناکوندا چهارده" در لهستان
پس از ضمیمه شدن کریمه به خاک روسیه و افزایش تنش در شرق اوکراین، ناتو تصمیم به حضور فعال و موثر در شرق اروپا گرفته است. برگزاری مانور نظامی “آناکوندا چهارده” در کشور لهستان در راستای این هدف انجام گرفت.
ماریک تومازیچکی، یکی از فرمانده مانور گفت: “وظیفه ارتش تنها مبارزه با تروریست های خرابکار نیست. باید با پلیس و مرزبانان همکاری کند. باید از مرزبانان دریایی استفاده کنیم. دوست داریم گروه ویژه نظامی برای حفاظت از دریا شکل گیرد. کشورهای ما برای مبارز با نظامیان بی نشان در حال اصلاح قوانین هستند.”
یکی از چالشهای نیروهای ناتو مبارزه با سربازانی است که هیچ آرم و نشانی ندارند و هویتشان نامشخص است.
هنس لوتر دومروس، از فرماندهان مانور گفت: “همانطور که می بینید ما لباس نظامی مشخص داریم. مشخص می کند ما آلمانی، لهستانی و آمریکایی هستیم. ما سرباز با هویت هستیم. ما تهدید نمی کنیم، ما حفاظت می کنیم.”
این بزرگترین مانور نظامی در تاریخ لهستان است. در این مانور هشت عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی شرکت کردند. پس از نشست اعضای ناتو در ولز، همکاری میان اعضا گسترش یافته است.
فردریک هوگس، از فرماندهان مانور گفت: “خروجی اجلاس ولز نشان داد که ائتلاف مصمم به مبارزه با تجاوز روسیه است. معتقدم که ائتلاف در اجرای بند پنج در ارتباط با دفاع جمعی جدی است.”
آندره بکتوف، گزارشگر یورونیوز از محل برگزاری مانور گفت: “متجاوزان فرضی به عقب رانده و تعدادی از آنها اسیر شدند. نیروهای تدافعی نشان دادند که هم برای جنگ های کلاسیک و هم برای جنگ های غیر قابل پیش بینی آماده هستند.”Ver video "پایان مانور نظامی "آناکوندا چهارده" در لهستان"
افزایش خشونت علیه خبرنگاران در سال ۲۰۱۴ میلادی
اگرچه تعداد خبرنگارانی که امسال در سراسر جهان کشته شده اند، نسبت به سال گذشته کاهش یافته، اما به گفته سازمان گزارشگران بدون مرز، شمار آدم ربایی ها و قتلهای وحشیانه خبرنگاران که از آن به عنوان یک شیوه تبلیغاتی استفاده می شده و دنیا را دچار شوک کرده، افزایش قابل توجهی داشته است.
از جمله این قتل ها می توان به گردن زدن جیمز فولی و استیون ساتلوف، دو خبرنگار آمریکایی توسط شبه نظامیان داعش اشاره کرد.
بنا بر گزارش سالانه این سازمان، تعداد خبرنگاران کشته شده در سال ۲۰۱۴ میلادی در سراسر جهان ۶۶ نفر بوده است که دو سوم این تعداد در مناطق جنگی کشته شده اند.
مرگبارترین مناطق برای خبرنگاران، ابتدا سوریه و سپس فلسطین، اوکراین، عراق و لیبی بوده اند.
تعداد خبرنگاران گروگان گرفته شده در این سال نیز به ۱۱۹ نفر رسید. علت اصلی افزایش این رقم، ابتدا اقدامات گروه داعش در عراق و سوریه، و سپس درگیری ها در لیبی و در شرق اوکراین بوده است.
در این سال همچنین تعداد خبرنگارانی که به دلیل خشونت مجبور به فرار از کشورشان شدند نسبت به سال ۲۰۱۳ دو برابر شد و شمار خبرنگارانی که توسط دولتهای متبوعشان مجازات شده اند افزایش یافت و به ۱۷۸ مورد رسید.
بیشتر این مجازاتها در دو کشور مصر و اوکراین روی دادند و کشورهای چین، اریتره و ایران نیز در رتبه های بعدی قرار داشتند.
کریستف دلووار، دبیر کل سازمان گزارشگران بدون مرز در این باره گفت: «هم اکنون ۱۷۸ خبرنگار در سراسر جهان در بازداشت بسر می برند. در اریتره که در پایین فهرست آزادی مطبوعات قرار دارد، هم اکنون سی خبرنگار در زندان و یا در اردوگاهها بسر می برند و گاه تحت شکنجه قرار می گیرند. در این کشور همچنین بیش از ۱۰ هزار زندانی سیاسی وجود دارد.»
از دیگر نکات اشاره شده در گزارش سالانه، کاهش تعداد خبرنگاران کشته شده در کشورهایی است که در صلح بسر می برند. در این زمینه می توان به دو کشور فیلیپین و هند اشاره کرد.Ver video "افزایش خشونت علیه خبرنگاران در سال ۲۰۱۴ میلادی"
رقص ایرلندی و ترانه مدونا در کلیسا
دو کشیش با کفش های نوک فلزی و با پاشنه های فایبرگلاس در حال تمرین رقص ایرلندی هستند. پدر دیوید رایدر و پدر جان گیبسون با ضربه های پا این رقص را اجرا می کنند.
آنها در کالج آمریکای شمالی که دانشگاهی برای کشیش های کارآموز آمریکایی در رم است تمرین می کنند. آنان در واپسین سالهای نوجوانی تصمیم به کشیش شدن گرفتند و هر دوی آنها عاشق رقصند.
دیوید رایدر می گوید: « من قبلا رقص ایرلندی آموخته ام اما وقتی دوازده سیزده ساله بودم فیلم «آواز در باران» را دیدم که جین کلی برای اولین بار رقص ایرلندی اجرا می کرد. من واقعا عاشق این رقص شدم و فهمیدم که می خواهم رقص ایرلندی کنم و از همان موقع، بطور جدی آنرا شروع کردم.»
جان گیبسون نیز می افزاید: «من از خانواده ای ایرلندی هستم و این رقص را در مدرسه ای در شهر میلواکی (ایالت ویسکانسین آمریکا) آموختم. یک فرهنگ غنی ایرلندی در میلواکی وجود داشت و خواهرم اولین کسی بود که رقص ایرلندی را شروع کرد و من دنباله رو او بودم.»
پدر دیوید و پدر جان بعد از اینکه ویدئوی رقصشان در جریان جمع آوری اعانه در ماه آوریل منتشر شد به افراد مشهوری تبدیل شدند. ویدئوی آنها بیش از ۲۶۰ هزار بار دیده شده است. در این ویدئو آنها با اجرای رقص به رقابت با هم می پردازند در حالی که جمعیت آنها را تشویق می کند. به گفته پدر دیوید رایدر، تاکنون سابقه نداشته که کشیش ها رقص ایرلندی کنند، به همین خاطر او قصد دارد به ستایش خداوند و رقصیدن روی صحنه ادامه دهد.
پدر جان گیبسون می گوید: «با هر کسی که این روزها حرف می زنم از این ویدئو صحبت می کند. بیشتر مردم نگاهی مشتاق و علاقمند به این ویدئو دارند و این خیلی خوب است که چنین بازخوردی را می بینم .»
پدر دیوید رایدر نیز می افزاید: «به نظر من این یک ماجراجویی بزرگ الهی است که ما انجام می دهیم. من هر روز به خدا می گویم: تو این استعداد را به من داده ای و من آماده ام که آنرا در راه تو به کار ببرم. تو به من یاد دادی که چگونه از این موهبت استفاده کنم و من هر روز از تو می خواهم که به من بگویی چطور از این استعداد برای نمایش شکوه و جلال تو استفاده کنم.»
مانند یک باکره
خواهر مسیحی کریستینا سکوچا ۲۶ ساله که در مسابقات استعداد های خوانندگی در سال جاری برنده شده، اولین موزیک ویدئوی خود را منتشر کرده است.
موزیک ویدئوی «مانند یک باکره» برگرفته از آلبوم مدونا است که در سال ۱۹۸۴ منتشر شد. ویدئوی او عاری از نگاه های تحریک آمیز مدوناست. در این موزیک ویدئو، خواهر کریستینا با لباس مشکی راهبه ها و صلیب عیسی مسیح بر گردن، ظاهر می شود.
این موزیک ویدئو بوسیله سرویس اطلاعات مذهبی که به اسقف های ایتالیایی نزدیک است بعنوان «یک عملیات تجاری محاسبه شده و گستاخانه» مورد انتقاد قرار گرفته است اما خواهر کریستینا می گوید که این آهنگ نمی خواهد کسی را تحریک کند و او این کار را انجام داده چرا که موسیقی را نوعی نیایش سکولار می داند.
آهنگ « مانند یک باکره» بهمراه ۹ آهنگ دیگر در یک آلبوم جای گرفته اند که بزودی منتشر خواهد شد.Ver video "رقص ایرلندی و ترانه مدونا در کلیسا"
فرهاد دریا: آینده افغانستان به دست کودکان امروز است
برای فرهاد دریا، ترانه سرا و سفیر حسن نیت سازمان ملل در این کشور، موسیقی بخشی از زندگی افغان هاست. حتی اگر جنگ افروزان بسیار تلاش کرده اند تا آن را از زندگی مردم جدا کنند با اینحال این تلاش به نتیجه نرسیده و موسیقی همچنان پایدار است. در ادامۀ تور اروپایی وی، با این خواننده افغان درمحل تاتر سنت میشل در شهر بروکسل دیدار کردیم.
وی در پاسخ به این سوال که مردم افغانستان چه نگاهی به موسیقی دارند، موسیقی را در میان آنها بسیار محبوب می داند و می گوید “ موسیقی خیلی در افغانستان فراگیر است و محبوب ترین هنر در این کشور است. و روز تا روز پرداختن افغان ها به موسیقی گسترده تر و بیشتر می شود. در کنار آن، بخشی هم وجود دارد که به جامعه افغانستان تعلق ندارد و بعد دیگری می سازد که آن مخالفت با موسیقی است.”
فرهاد دریا موسیقی خود را از سال های ۸۰ میلادی آغاز کرد و بعد از سقوط طالبان نیز از نخستین هنرمندانی بود که به کشور بازگشت و کارهای خود در افغانستان خسته از جنگ را از سرگرفت . وی بعنوان یکی از تاثیرگذارترین افراد در موسیقی در افغانستان، آینده خوبی را برای عرصه هنر موسیقی در این کشور و بویژه جوانانی که به موسیقی روی آورده اند، ترسیم می کند.
این ترانه سرای افغان می گوید” نسل های جوان تر که در هزار و یک بند زندانی هستند بهترین راه برایشان موسیقی است. این گلوی موسیقی است که انها را از زندان ها بیرون می کشد. به همین خاطر هم زیاد به ان روی آورده اند. من یقین دارم که نسل فردای موسیقی افغان ازعمق همین حادثه برای خود گلوی بلندتر و موسیقی چاق تر و باارزش تری می سازد.”
علاوه بر موسیقی، تلاش برای تغییرات مدنی در جامعه از دیگر دلمشغولی های فرهاد دریاست. طرح تامین مالی کودکان بی سرپرست در قالب طرحی به نام کوچه که بر اموزش و پرورش کودکان بی سرپرست متمرکز است، یکی از مهمترین برنامه هایی است که در جهت بهبود وضعیت ایتام و بویژه کودکان کار بی سرپرست اجرا شده است.
فرهاد دریا امیدوار است این کودکان آینده کشور را بسازند. وی می گوید” واضح بگویم امیدوار تغییر از جانب نسل های کلان در افغانستان نیستم. اینها زخمی هستند هم وجودشان و هم ذهن و باورهایشان زخمی است. من بیشتر امیدوار نسل هایی هستم که فردا روی صحنه می آیند. می خواستم که خاطرشان از مسائل مالی کمی راحت تر شود تا متوجه درس و تعلیم شوند.”
این تنها برنامه ای نیست که فرهاد در یا در افغانستان به اجرا گذاشته است. یکی از کارزارهایی که این ترانه سرای خوشنام به راه انداخته، طرح اهدای خون در افغانستان است که برای گرامیداشت فداکاری سربازانی است که در راه حفظ امنیت وطن زخمی می شوند. وی در این کارزار، سران مملکتی از جمله رییس جمهوری را نیز به چالش خوانده است. وی می گوید هدفش از اجرای این طرح مبارزه با” اکستریمیسم” یا تندروی است و قصد دارد این کمپین را بین المللی کند.
وی در توضییح این کمپین می گوید:” کمپین را به راه انداختم و شخص اول مملکت، آقای غنی رییس جمهوری را به چلنج کشیدم که قبول کرد و چند وزیر را هم چلنج دادم. منظور من از این کمپین ها این نیست که نشان بدهم که این وظیفه را دارم ، منظور من از این نشان دادن خود زندگی است.”
برخی معتقد بر این هستند که این فعالیت ها برای رسیدن به یک هدف سیاسی است و فرهاد دریا قصد دارد از محبوبیت خود برای ورود به عرصۀ سیاست کشوری استفاده کند. خود وی می گوید که کاری که می کند همگام با سیاست است. فرهاد دریا می گوید“من همین الان هم داخل سیاست هستم. کارهایی که می کنم و مثلا کمپین هایی که براه می اندازم به نحوی با سیاست همگام است. شانه به شانه سیاست می رود. شما از افغانستان حرف بزنید و از سیاست نگویید ممکن نیست. کارهایی هم که می کنم همین مساله را در ذهن مردم بیدار می کند که خب معلوم می شود که تصمیم برای در آمدن در عرصه سیاست است اما اکنون این هدف نیست.”
تور موسیقی “اوغایتا“که از روز بیست و یکم نوامبر در شهر فرانکفورت آغاز شده، روز هفتم دسامبر در شهر دوسلدورف پایان می گیرد.
تهیه و تنظیم : ویدا سامعیVer video "فرهاد دریا: آینده افغانستان به دست کودکان امروز است"
داعش، تروریسم و تغییرات جوی در گفتگو با دبیرکل سازمان ملل متحد
بسیاری از بحران های جهانی مانند جنگ، تروریسم، بیماری و تغییرات آب و هوایی وضعیت نگران کننده ای در جهان ایجاد کرده اند.
رهبران جهان در نیویورک در اجلاس تغییرات جوّی و مجمع عمومی سازمان ملل متحد حضور دارند و موضوعات گوناگونی در دستور کار آنها قرار دارد. برخی ازاین موضوعات را در برنامه گفتگوی جهانی با بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد در میان گذاشته ایم.
یورونیوز: از حضورتان در این برنامه متشکرم.
بان کی مون: «بسیار خوشحالم از ملاقات با شما و بحث درباره مسائلی که مطرح کردید.»
یورونیوز: در حال حاضر به نظر می رسد جهان جای ترسناکی است، ماموریت اصلی سازمان ملل حفظ صلح و امنیت است، آیا حس نمی کنید که همه چیز بیش از پیش در حال از کنترل خارج شدن است؟
بان کی مون: «سازمان ملل متحد در خط مقدم مبارزه با همه این چالش ها از جمله داعش، تروریسم و شیوع ابولا در غرب آفریقاست. البته مسائل بسیار زیاد دیگری در سودان جنوبی، جمهوری آفریقای مرکزی، لیبی و سومالی وجود دارد. به نظر می رسد که ما در جهانی با بحران های متعدد زندگی می کنیم اما تا وقتی جهان متحد باشد می توانیم این بحران ها را اداره کنیم. بسیار خوب و دلگرم کننده است که بسیاری از رهبران جهان برای حضور در مجمع عمومی به سازمان ملل می آیند. الان زمان مناسبی است که آنها قدرت رهبری شان را نشان دهند. وحدت اهداف واقعا مسئله مهمی است.»
یورونیوز: ما از مخاطبان جهانی و آنلاین مان خواسته ایم که در این گفتگو شرکت کنند و صدها سوال به دستمان رسیده است. دومینیک گورا پرسیده: آیا شما علائمی از وجود یک خطر بزرگ را مشاهده می کنید؟
بان کی مون: «مجمع عمومی امسال سه بحران عمده را در دستور کار خود دارد: اول تروریست های داعش که تهدیدی برای کل بشریت است. ما باید همراه با هم و با اتحادی قوی و گسترده و همبستگی، با آن روبرو شویم. دوم: تغییرات آب و هوایی که معضل مهم دوران ماست و باید افزایش گرمایش جهانی به کمتر از دو درجه سانتیگراد برسد. اگر ما اکنون اقدام نکنیم باید بهای خیلی خیلی سنگین تری برای آن بپردازیم و مسئله سوم شیوع ابولا درغرب آفریقاست. اینها سه تا از مهمترین و جدی ترین بحران هایی است که به اقدام فوری و بسیج گسترده منابع و اراده سیاسی نیاز دارد و بهمین دلیل ما امروز در اینجا گرد هم آمده ایم.»
یورونیوز: باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا گفته است که می خواهد از مجمع عمومی برای کسب حمایت بیشتر برای جنگ با داعش استفاده کند. او گفته است که می خواهد قدرت این گروه را کاهش داده و در نهاید آنها را نابود کند. فکر می کنید از بین بردن گروهی مانند داعش ممکن است؟
بان کی مون: «ما باید بطور هماهنگ و با پشتیبانی همه جانبه و همبستگی، با این نوع تروریسم مقابله کنیم بنابراین نیازمند بسیج تمام منابع مان هستیم. من از رئیس جمهوری اوباما، رهبران اروپای غربی همانند فرانسه، بریتانیا و استرالیا که واقعا در این مورد کمک می کنند و کشورهای بسیار دیگری که مایل به مشارکت هستند، قدردانی می کنم. در غیر اینصورت این هراس وجود داشت که این نوع تروریسم در سراسر جهان گسترش یابد.»
یورونیوز: آیا شما آماده مذاکره با داعش هستید؟
بان کی مون: «در حال حاضر ما شاهد توحشی غم انگیز و غیر قابل قبول هستیم، رفتاری باور نکردنی مانند بی رحمی شدید و گردن زدن انسان ها. بنابراین باید ابتدا به این مسئله بپردازیم. ما باید اراده قوی جامعه بین المللی را نشان دهیم و بگوییم که هرگز این عناصر تروریستی را تحمل نخواهیم کرد.»
یورونیوز: استراتژی مواجهه با گروههایی همانند داعش بسیار پیچیده است. آیا شما احساس خوشایندی دارید هنگامی که می بینید ائتلاف نظامی در عراق برای مواجهه به این گروه، بدون پشتوانه سازمان ملل متحد شکل گرفته است؟
بان کی مون: «اقدامات نظامی، همه اقدامات مورد نیاز نیستند. اگر شما به تراژدی و بحران چهار ساله سوریه توجه کنید می بینید که تراژدی سوریه فضای مناسبی برای پرورش تروریسم فراهم کرده تا در آنجا ریشه بگیرد. شرایط بسیار خطرناک است و ما از رهبران کشورهای جهان انتظار داریم که به اراده مردمانشان و صدای آنها گوش کنند. اینکه مشکلاتشان چیست، نارضایتی ها و خواسته های مردمشان چیست؟»
یورونیوز: آیا شما از بمباران هوایی در عراق بوسیله آمریکا و فرانسه، حمایت می کنید؟
بان کی مون: «من از عملیات نظامی آمریکا در عراق که به درخواست دولت عراق انجام می شود حمایت کرده ام. البته می دانید که ما باید حمایت و پشتیبانی همه کشورهایی که توان و اراده لازم را در اینباره دارند با خود داشته باشیم بخاطر اینکه این تهدیدی مشترک برای تمام بشریت است.»
یورونیوز: درباره سوریه چطور؟ چگونه با سوریه مواجه می شوید؟ بخاطر اینکه استراتژی روشنی در آنجا دیده نمی شود. سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه گفته است که سوریه وایران متحدان طبیعی روسیه در مبارزه با تروریسم هستند، آیا شما با دیدگاه او موافقید؟
بان کی مون: «این دیدگاه امید بخش است. به این خاطر که اتفاق نظر در جامعه بین المللی برای مواجهه با این نوع تروریسم در حال افزایش است.»
یورونیوز: اما آیا باید به سوریه و ایران در این زمینه امکان مشارکت بیشتر داده شود؟
بان کی مون: «اعضای شورای امنیت بطور فعال در حال مشاوره و بحث درباره گزینه های مختلف هستند که چطور باید با این نوع تروریسم مواجه شوند و چطور می توان در سوریه دست به اقدام زد.»
یورونیوز: اما تصویب یک قطعنامه در شورای امنیت تقریبا غیر ممکن به نظر می رسد؟
بان کی مون: «شورای امنیت تحت رهبری رئیس جمهوری اوباما قصد مواجه با مسائلی چون جنگجویان خارجی و تروریسم را دارد. من امیدوارم شورای امنیت واقعا متحد عمل کند و راه حل مناسبی برای این موضوع پیدا کند.»
یورونیوز: فکر می کنید که بشار اسد رئیس جمهوری سوریه می تواند متحدی در مبارزه با گروه دولت اسلامی باشد؟
بان کی مون: «وضعیت فعلی نتیجه شرایط سوریه است. او باید هر چه در توان دارد برای مبارزه با تروریVer video "داعش، تروریسم و تغییرات جوی در گفتگو با دبیرکل سازمان ملل متحد"