مادر و فرزندی پنج روز بعد از سانحه هوایی، صحیح و سالم پیدا شدند
مظنونان به قتل نمتسف در برابر دادگاه حاضر می شوند
دو مظنون به قتل بوریس نمتسف، از مخالفان سرشناس دولت روسیه، روز یکشنبه برای تفهیم اتهام در برابر دادگاه حاضر شدند.
این دو مظنون به نامهای زائور دادایف و آنزور گوباشف که پسر خاله هم هستند روز شنبه در چچن بازداشت و سپس به مسکو منتقل شدند.
به گفته مادر آنزور گوباشف، هر دو مظنون زمان قتل آقای نمتسف در مسکو بودند.
همزمان رسانه های روس اعلام کردند که دو برادر کوچکتر آنزور نیز بازداشت شده اند.
مادر آنزور می گوید: «او به مدت نه یا ده سال در مسکو زندگی می کرد. هرگز تصور نمی کردم که بتواند چنین کاری بکند. ما دیروز از بازداشتش مطلع شدیم.»
مقامات روس می گوید که با کنترل تصاویر ضبط شده توسط دوربین های مدار بسته توانسته اند مظنونان را شناسایی و بازداشت کنند.
همچنین به گفته مقامات امنیتی زائور دادایف به مدت ده سال در پلیس جمهوری چچن خدمت می کرد.
وی روز یکشنبه بدون حضور وکیل بازجویی شد.
رسانه های نزدیک به دولت روسیه انگیزه قاتلان آقای نمتسف را “تحریک مردم” و “بی ثبات کردن” کشور عنوان می کنند.Ver video "مظنونان به قتل نمتسف در برابر دادگاه حاضر می شوند"
امید مادربزرگ ناامید شد
خبر پیدا شدن کلارا آناهی، نوه یکی از بنیانگذاران «بنیاد مادربزرگان میدان ماه مه» آرژانتین تکذیب شد. پیش تر گفته شده بود که این مادر بزرگ نود و یک ساله پس از سی و نه سال جست و جو نوه اش را پیدا کرده است و حتی مائوریسیو ماکری، رییس جمهوری آرژانتین نیز به این خبر واکنش نشان داده بود.
نوه این مادربزرگ در سه ماهگی، پس از کشته شدن مادرش در دوران حکومت دیکتاتوری آرژانتین، توسط یک پلیس ربوده شد. در تمام این مدت، مادر بزرگش هر ساله در روز تولد کلارا، تصاویر او را در اماکن عمومی منتشر می کرد.Ver video "امید مادربزرگ ناامید شد"
گردباد در ایلینوی آمریکا دو قربانی گرفت
دو گربادی که روز پنجشنبه ایالت ایلینوی آمریکا را در نوردید چندین نفر را راهی بیمارستان کرده و دو قربانی گرفته است.
طوفان و گربادی که دو روز پیش در هفت منطقه از ایالت ایلینوی آمریکا همچنین خانه هایی را به کلی ویران کرده و خسارتهایی برجای گذاشته است.
یکی از گردبادهای روز پنجشنبه، فیردِیل واقع در ۱۳۰ کیلومتری شمال غرب شیکاگو را در بر گرفت و ۱۵ واحد از ۲۰ واحد خانه ساکنان آن را ویران کرد.
یکی از ساکنان این منطقه گفت:«با نگاهی به آوار، نمی دانم چطور زنده ماندند! کندی، دوست دختر پدرم، مادر بزرگم و سگشان در حمام خانه ای که زیرزمینی نداشت پناه گرفته بودند، گرباد حمام خانه را کنده و از این سو به آنسوی برده بود.»Ver video "گردباد در ایلینوی آمریکا دو قربانی گرفت"
ادای احترام به جان باختگان گروگان گیری در سیدنی استرالیا
خانواده ها و بستگان دو تن گروگان کشته شده در گروگانگیری سیدنی، روز پنجشنبه مراسم یادبودی را در میدان مارتین یعنی محل وقوع حادثه برگزار کردند.
حاضران در مراسم روز پنجشنبه، با نهادن صدها دسته گل یاد کاترینا داوسون ۳۷ ساله، وکیل دادگستری و مادر سه فرزند و توری جانسون دیگر قربانی این گروگانگیری را گرامی داشتند.
کن جانسون پدر توری جانسون گفت: “در این غم و اندوه، تنها یک نکته را می خواهم یادآور شوم، اینکه عشق توری به انسان شدید اما شجاعتش بی اندازه بود.”
در عین حال پلیس استرالیا روز پنجشنبه از اجرای یک طرح شناسایی و عملیاتی ضد تروریسم در سراسر سیدنی خبر داد. پلیس گفته است که این طرح ربطی به گروگان گیری روز سه شنبه در کافه لینت ندارد و ادامه طرحی است که در ماه سپتامبر منجر به دستگیری ۱۵ نفر در ارتباط با گروه داعش شده بود.Ver video "ادای احترام به جان باختگان گروگان گیری در سیدنی استرالیا"
کره جنوبی؛ درخواست مجازات مرگ برای ناخدای کشتی سوول
ناخدا و خدمه این کشتی روز دوشنبه و در آخرین روز رسیدگی به اتهاماتشان در دادگاه شهر گوانگجو حاضر شدند. آنها متهم به سهل انگاری و ارتکاب قتل غیرعمد هستند.
دادستانها خواستار مجازات مرگ برای ناخدای کشتی سوول شدند.
خانواده ها و نزدیکان قربانیان این حادثه نیز با تجمع در برابر دادگاه خواستار اشد مجازات برای عاملان آن شدند.
مادر یکی از قربانیان گفت: «بعنوان بک مادر باید بدانم چرا فرزندم جان باخته است. برای روشن شدن واقعیت فاجعه ای که رخ داده و منجر به مرگ ناعادلانه فرزندانمان شده، ما والدین خواستار اشد مجازات برای خدمه کشتی هستیم.»
پانزده خدمه کشتی که از این فاجعه جان بدر برده اند، پیش تر در دفاع از خود، ادعا کرده بودند که همراه با نیروهای گارد ساحلی به نجات مسافران پرداختند.
کشتی سوول با ۴۷۶ سرنشین در ۱۶ آوریل (۲۷ فروردین ماه) سال جاری در نزدیکی آبهای ساحلی کره جنوبی غرق شد و بیش از سیصد تن از مسافران، که اکثرشان دانش آموز دبیرستاتی بودند، جان خود را از دست دادند.Ver video "کره جنوبی؛ درخواست مجازات مرگ برای ناخدای کشتی سوول"
کارکنان کشتی غرق شده فیلیپینی مقصر شناخته شدند
کارکنان کشتی مسافربری که روز پنجشنبه در فیلیپین غرق شد، مسئول حادثه شناخته شدند.
این کشتی با حدود دویست سرنشین روز پنجشنبه پس از خروج از بندر ارموک در مرکز فیلیپین، واژگون شد.
بر اساس آخرین آمار گارد ساحلی شمار قربانیان این حادثه به ۵۱ نفر رسیده است.۱۴۱ نفر تاکنون نجات یافته اند.
خانواده هایی که از عزیزانشان بی خبرند در ساحل بی تابانه در انتظار خبری نشسته اند. یکی از آنها که خواهرش را گم کرده است می گوید: “خواهرم هنوز پیدا نشده، هر چهار تای آنها در کشتیبودند، سه بچه و یک مادر. یکی از بچه ها زنده مانده . ما هنوز امید داریم او را زنده یا مرده پیدا کنیم.”
دو روز پس از گذشت این حادثه امدادگران همچنان در آبهای اندکی متلاطم در جستجوی یافتن اجساد یا یافتن بازماندگان احتمالی هستند و بازگشتشان به ساحل با موجی از التهاب و اندوه همراه است.Ver video "کارکنان کشتی غرق شده فیلیپینی مقصر شناخته شدند"
قسمت دوم "فیلم عروسی یونانی پر زرق و برق من" به روی پرده رفت
حدود چهارده سال از زمان ساخت “عروسی یونانی پر زرق و برق من” در سال ۲۰۰۲ می گذرد. این فیلم که با بودجه ای پنج میلیون دلاری ساخته شد، یکی از موفق ترین تولیدات سینمایی مستقل و یکی از پرفروشترین کمدی رمانتیک های تاریخ سینما لقب گرفته است.
داستان این فیلم را نیا واردالوس هنرپیشه و نویسنده سینمایی سرشناس کانادایی نوشته است که برای آن نامزد دریافت اسکار بهترین فیلمنامه غیر اقتباسی شد. او در باره تاخیر در ساخت قسمت دوم “عروسی یونانی پر زرق و برق من” می گوید: «اینکه ادامه فیلم اینقدردیرساخته شد تقصیر من است. پس از فیلمِ نخست بلافاصله از من خواسته شد قسمت دوم را بنویسم. من قبول نکردم زیرا قبلا نوشته بودم که شخصیت تولا مادر است و من خودم درتلاش برای مادر شدن بودم... خوشبختانه بالاخره مادر شدم. نخستین روز مهد کودک فرزندم به شدت گریه کردم. آنقدر که بقیه مادرها ناراحت شدند. مادری که قصد آرام کردنم را داشت جمله ای گفت که خیلی مرا ترساند. او گفت: “نگران نباش! آنها سیزده سال دیگه به کالج می روند و ما را ول می کنند”. نفسم بند آمد. حس کردم مانند نیاکانم به یک مادر سرخورده تبدیل شده ام. اینجا بود که ایVer video "قسمت دوم "فیلم عروسی یونانی پر زرق و برق من" به روی پرده رفت"
راهپیمایی و تجمع همبستگی در چارلستون آمریکا
هزاران نفر از ساکنان چارلستون آمریکا و پیرامون آن طی یک راهپیمایی و تجمع، روز یکشنبه، یاد سیاهپوستانی را که هفته گذشته در کلیسایی در این شهر به قتل رسیدند، گرامی داشتند.
این تجمع به نشانه همبستگی و در حالی صورت می گیرد که بار دیگر به بحث پیرامون تبعیض نژادی در آمریکا دامن زده شده است.
مهاجم سفیدپوستی که چهارشنبه گذشته در کلیسای مادر امانوئل چارلستون 9 نفر را به قتل رساند جوان سفیدپوست 21 ساله ای است بنام دیلن روف.
در روز حادثه وی در مراسم دعا حاضران در کلیسا را ساعتی همراهی کرد و سپس جان 9 نفر از آنان را گرفت.
آقای روف پیش از آن که کلیسا را ترک کند بر بالای سر فردی حاضر شد، جان او را نستاند و بیانه نژادپرستانه اش را سر داد.
وی یک روز پس از این حادثه دستگیر شد. خانواده های قربانیان گفته اند وی را می بخشند و برایش طلب آمرزش می کنند.Ver video "راهپیمایی و تجمع همبستگی در چارلستون آمریکا"
کارزار انتخابات پارلمانی ترکیه؛ داووداوغلو در دیاربکر و قلیچداراوغلو در آنکارا
احمد داووداوغلو، نخست وزیر دولت ترکیه و رهبر حزب «عدالت و توسعه» در آستانه انتخابات پارلمانی ترکیه، روز پنجشنبه، کارزار انتخاباتی حزبش را در شهر دیاربکر برگزار کرد.
حزب «عدالت و توسعه» امیدوار است تا در انتخابات پارلمانی روز یکشنبه، اول نوامبر، اکثریت مطلق آراء را بدست آورد.
پیش بینی می شود قطع نظر از نتیجه انتخابات پارلمانی، آقای داووداوغلو نخست وزیر دولت آتی این کشور شود.
همزمان، حزب چپ میانه «جمهوری خلق»، اصلی ترین رقیب و حزب اپوزیسیون به رهبری «کمال قلیچداراوغلو» کارزار انتخاباتی اش را در آنکارا، پایتخت، برگزار کرد.
ماه ژوئن گذشته پس از آن مذاکرات حزب «عدالت و توسعه» با حزب جمهوری خلق و حزب حرکت ملی برای تشکیل دولت ائتلافی شکست خورد چگونگی تشکیل دولت به رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری سپرده شد و در نهایت تشکیل دولت جدید به برگزاری انتخابات پارلمانی جدید موکول شد.
پلیس ترکیه روز سه شنبه، چند روز مانده به انتخابات، کنترل ۲۲ شرکت را در دست گرفت و پخش مستقیم برنامه های دو شبکه تلویزیونی «کانال ترک» و «بوگون تی وی» را متوقف کرد.
این رسانه های زیرمجموعه شرکت مادر به نام «کوزاVer video "کارزار انتخابات پارلمانی ترکیه؛ داووداوغلو در دیاربکر و قلیچداراوغلو در آنکارا"
واکنش مادر افسر پلیس آمریکایی متهم به قتل در چارلستون شمالی
مادر افسر پلیس شهر چارلستون شمالی که با شلیک هشت گلوله فرد سیاهپوستی را به قتل رسانده است، از این تراژدی سخن می گوید.
مایکل اسلگر، افسر ۳۳ ساله پلیس، دو سال پیش متهم به سوء استفاده از موقعیت و قدرت خود متهم شده بود. مادر مایکل ممکن است هرگز امکان دیدن پسرش را پیدا نکند.
کارن شارپ، مادر این افسر پلیس می گوید: «فقط می خواهم اجازه دهند بتوانم دوباره او راببینم. امیدوارم که خدا از همه کسانی که در این ماجرا آسیب دیدند محافظت کند. نه تنها از خانواده من بلکه از خانواده اسکات هم، به این خاطر که آنها هم درست مثل من عزادار هستند. فقط می خواهم که آنها این را بدانند.»
پس از انتشار ویدئویی که صحنه شلیک به این مرد سیاهپوست ۵۰ ساله را نشان می دهد، روز پنج شنبه نیز ویدئوی دیگری منتشر شد که والتر اسکات را در حال خارج شدن از خودرو و فرار از دست پلیس نشان می دهد.
پیش از این این افسر پلیس ادعا کرده بود که والتر اسکات، شوکر او را ربوده و به او حمله کرده بود. این افسر پلیس اکنون با اتهام قتل در انتظار محاکمه به سر می برد.Ver video "واکنش مادر افسر پلیس آمریکایی متهم به قتل در چارلستون شمالی"
ایالات متحده؛ کودکی دو ساله مادرش را با سلاح گرم از پای درآورد
در آستانه سال نوی میلادی مرگ تصادفی یک مادر بدست فرزندش، شهرستان کوتنای، واقع در ایالت آیداهوی ایالات متحده، را در شوک کامل فرو برده است.
مادری ۲۹ ساله که برای خرید سال نو به فروشگاههای زنجیره ای والمارت رفته بود، کودک و کیف دستی اش را در جلوی چرخ خرید فروشگاه قرار می دهد و از یاد می برد ضامن کلت دستی اش را بکشد، کودک دو ساله او در حالی که با کلت مادر در کیف وی بازی می کرده ماشه را می کشد و مادرش نقش زمین می شود.
پلیس مامور تجسس این فاجعه دردناک می گوید: “ این مادر
تمامی اقدامهای لازم برای ایمن کردن سلاحش را انجام نداده است، کودک و مادری جوان، این موضوع تجربه ای است تلخ و وحشتناک. “
مرگ تصادفی این زن بدست کودکش باردیگر بحث ممنوعیت فروش سلاح در ایالت متحده را به روز می کند. قانونی که تصویب آن در کشوری که سلاح گرم یکی از مهمترین هدیه های کریسمس است، بعید به نظر می رسد. چهل و هشت هزار فروشگاه توزیع سلاح گرم آمریکا در آستانه نوئل و جشنهای سال نو پرازدحام ترین روزهایشان را سپری کردند.
تنها در سال ۲۰۱۲ سلاحهای گرم عامل مرگ بیش از ۳۳ هزار آمریکایی بوده اند.Ver video "ایالات متحده؛ کودکی دو ساله مادرش را با سلاح گرم از پای درآورد"
دیوید کانلی به قتل هشت نفر در تگزاس متهم شد
خبر کوتاه
رئیس پلیس شهرستان هریس در تگزاس می گوید دیوید کانلی به قتل هشت عضو یک خانواده از جمله شش کودک متهم است. این مرد روز شنبه و پس از مداخلۀ پلیس در منزل مسکونی این خانواده دستگیر شده است.
مقامات پلیس این شهر از احتمال آشنایی فرد قاتل و والری جکسون، مادر این خانواده سخن می گویند.
دیوید کانلی پیش از این نیز از سوی پلیس و به خاطر ایجاد مزاحمت و خشونت علیه یکی از اعضای این خانواده تحت تعقیب بوده است.
سن کودکان کشته شده در این حادثه بین شش و ۱۳ سال گزارش شده است.Ver video "دیوید کانلی به قتل هشت نفر در تگزاس متهم شد"
فرد متهم به ارتکاب قتل های زنجیره ای در برزیل دستگیر شد
پلیس برزیل می گوید مردی را در ارتباط با زنجیره ای از قتل های اخیر دستگیر کرده که به کشتن ۳۹ نفر اعتراف کرده است. اما وکیل مدافع این فرد می گوید که او به خاطر ترس از پلیس دست به اعتراف زده ولی پس از آن تکذیب کرده است.
این فرد ۲۶ ساله که “تیاگو هنریک گومز دا روچا” نام دارد، زنان جوان، بی سرپناهان و مردان همجنسگرا را هدف خود قرار می داده است.
مادر یکی از قربانیان گفت: “اکنون باید عدالت اجرا شود، خیال من زمانی راحت می شود که دیگر این هیولا در خیابان ها پرسه نزند.”
در بین قربانیان این زنجیره از قتل ها، ۱۶ زن، ۸ مرد بی سرپناه و ۱۵ مرد دیگر دیده می شوند. تیاگو روز سه شنبه در خانه خود در حومه گویانیا بازداشت شد.
وکیل مدافع او روز جمعه گفت: “من می خواهم تحقیقات پلیس را ببینم و مطمئن شوم که شواهد موجود علیه موکل من است. من دیروز با او صحبت کردم و او همه چیز را تکذیب کرد.”
تیاگو روچا، روز پنجشنبه تلاش کرد تا در سلول زندان خودکشی کند، اما نگهبان زندان با هشیاری توانست او را از این کار باز دارد.Ver video "فرد متهم به ارتکاب قتل های زنجیره ای در برزیل دستگیر شد"
پرونده ریحانه جباری «به واحد اجرای احکام ارسال شد»
خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، از قول وکیل ریحانه جباری گزارش کرده است که پرونده او به «واحد اجرای احکام کیفری» ارسال شده است.
این در حالی است که یک روز قبل گزارشهایی مبنی بر به تعویق افتادن اجرای حکم منتشر شده بود.
در حالی که مادر ریحانه جباری گفته بود که دخترش در تماس تلفنی با او از انتقالش به زندان رجایی شهر برای اجرای حکم خبر داده بود، خبرگزاریهای دولتی از قول مقامهای قضایی اجرای حکم در روز سه شنبه را تکذیب کرده بودند.
به نظر می رسید که اجرای حکم اعدام برای مدت نامشخصی به تعویق بیفتد.
ریحانه جباری متهم است که هفت سال قبل و زمانی که نوزده ساله بود مرتضی عبدالعلی سربندی چهل و هفت ساله را کشته بود. خانم جباری اتهام ضربه زدن با چاقو را پذیرفته است اما می گوید که در دفاع از خود در برابر تعرض جنسی مجبور به انجام این کار شده بود.Ver video "پرونده ریحانه جباری «به واحد اجرای احکام ارسال شد»"
سقوط ایرباس «ای ۳۲۰» مصر؛ بستگان مسافران در جستجوی اطلاعات بیشتر
در قاهره، خانواده های قربانیان ایرباس ای ۳۲۰ خطوط هوایی مصر که بامداد روز پنج شنبه در دریای مدیترانه سقوط کرد می گویند که مقامات اخبار خاصی در اختیار آنها نگذاشته اند.
مادر یکی از پرسنل این پرواز می گوید: «من چیزی نمی دانم. دخترم جزو پرسنل پرواز بوده، هیچ چیز نمی دانم »
یکی از وابستگان یکی از مسافران این هواپیما می گوید: «هیچ اطلاعاتی نیست. آنها به ما گفته اند که به شایعات گوش نکنیم و اینکه هواپیما ناپدید شده است، همین.»
بر اساس آخرین خبرها مقامات مصر گفته اند که تیم جستجو در دریای مدیترانه موفق شده اند که تکه هایی از بقایای هواپیمای سقوط کرده را بیابند.Ver video "سقوط ایرباس «ای ۳۲۰» مصر؛ بستگان مسافران در جستجوی اطلاعات بیشتر"
مراسم تشییع جنازه نمادین قربانیان انفجار سوروچ
مراسم عزاداری برای ۳۲ قربانی انفجار شهر سوروچ در ترکیه روز سه شنبه در نزدیکی شهر گازیان تپ برگزار شد. صبح امروز خانواده های ۵ تن از کشته شدگان، بدون شرکت در این مراسم، خواستار انتقال اجساد وابستگانشان به محل سکونتشان شدند.
بعد از مراسم تشییع جنازه نمادین امروز، اجساد قربانیان به شهرهایشان منتقل تا در آنجا دفن شوند.
یکی از شرکت کنندگان در این مراسم گفت: «هر اتفاقی که بیافتد، ما تسلیم نخواهیم شد. ما از صلح و برادری پاسداری خواهیم کرد.»
فرد دیگری که یکی از دوستانش را از دست داده بود، از ناباوریش از این ماجرا گفت: «واقعا نمی توانم چنین چیزی را باور کنم. ولی وقتی مادر دوست کشته شده ام را دیدم، گویی باورم شد با اینحال احساس می کردم که دوستم به زودی اینجا خواهد بود. باورم نمی شود، او ضد خشونت بود.»
مقامهای سیاسی ترکیه، از جمله احمد داود اغلو، نخست وزیر این کشور مردم را به همبستگی فراخوانده اند.
آقای داود اغلو روز سه شنبه در بیمارستان سوروچ برای عیادت از آسیب دیدگان حمله انتحاری حضور پیدا کرد.Ver video "مراسم تشییع جنازه نمادین قربانیان انفجار سوروچ"
اقبال «مادر من» و ناکامی «دریای درختان» در جشنوراه کن
«مادر من» تازه ترین ساخته نانی مورِتی، فیلمساز ایتالیایی در بخش رسمی رقابت در شصت و هشتمین جشنواره بین المللی فیلم کن به نمایش درآمد.
این اثر با الهام از زندگی کارگردان، داستان فیلمسازی است که در دوره ای بحرانی از زندگی اش با سوگ از دست دادن مادرش دست به گریبان می شود. این کارگردان می گوید که هرگز نتوانسته خود را برای به عهده گرفتن نقش اول این فیلم در نظر بگیرد. «مادر من» با استقبالی چشمگیر رو به رو شد.
فِدِریک پونسار، خبرنگار یورونیوز از محل برپایی این جشنواره در شهر کن گزارش می دهد: «پس از حضور بسیاری از تازه کاران در آغاز رقابت، اکنون وقت حضور برندگان قدیمی نخل طلا بر فرش قرمز است. هنگامی که نانی مورتی فیلمی ارایه می کند که گاس ون سنت [فیلمساز آمریکایی] را اغوا می کند و تحت تاثیر این ملودرام قرار می دهد.»
«دریای درختان» ساخته گاس ون سنت نیز دیگر فیلمی است که در سومین روز برپایی شصت و هشتمین دوره این جشنواره به نمایش درآمد.
نویسنده فیلمنامه «دریای درختان» کریس اسپرلینگ است. این فیلم درباره مردی آمریکایی است که قصد خودکشی دارد و بر اثر گمشدن در یک جنگل با مردی ژاپنی دوست مVer video "اقبال «مادر من» و ناکامی «دریای درختان» در جشنوراه کن"
دختر ویتنی هیوستون با مرگ دست و پنجه نرم می کند
آخرین گزارشها از وضعیت بابی کریستینا براون، تنها دختر ویتنی هیوستون ستاره فقید موسیقی پاپ، که شش روز پیش در وان حمام خانه اش در جورجیا یافت شد، حکایت از آن دارد که او همچنان با مرگ دست و پنجه نرم می کند.
برخی گزارشها نیز از مرگ مغزی این دختر جوان بیست و یک ساله حکایت دارد ولی بابی براون، پدر او این خبر را تکذیب کرده است.
ویتنی الیزابت هیوستون، مادر کریستینا که خواننده سبک پاپ، بازیگر، تهیه کننده فیلم و مدل آمریکایی بود، در فوریه سال 2012 در هتل هیلتون بورلی هیلز در کالیفرنیا در سن چهل و هشت سالگی درگذشت.
علت مرگ او، خفگی در وان حمام اعلام شد. وی قبل از از حادثه، مواد مخدر از جمله کوکایین مصرف کرده بود.Ver video "دختر ویتنی هیوستون با مرگ دست و پنجه نرم می کند"
بابی کریستینا براون، تنها فرزند ویتنی هیوستون درگذشت
بابی کریستینا براون، تنها فرزند ویتنی هیوستون ستاره افسانه ای موسیقی پاپ بعد از شش ماه کما، روز یک شنبه در سن ۲۲ سالگی درگذشت.
پیکر بیهوش بابی کریستینا در ماه ژانویه در وان حمام خانه اش در جورجیا آمریکا یافت شده بود و با آنکه پزشکان توانسته بودند او را از مرگ نجات دهند با این حال با از دست رفتن بخش مهمی از عملکرد مغز، تاکنون در کما بسر می برد. پزشکی قانونی سوء مصرف مواد مخدر و الکل را از علل این حادثه عنوان کرده بود.
این حادثه در حالی برای بابی کریستینا رخ داد که سه سال پیش جسد ویتنی هیوستون ستاره پاپ و مادر وی بخاطر سوء مصرف مواد مخدر غرق در یک وان حمام در بورلی هیلز کالیفرنیا یافت شده بود.Ver video "بابی کریستینا براون، تنها فرزند ویتنی هیوستون درگذشت"
یکصدمین سالگرد کشتار ارامنه و نبرد گالیپولی در استانبول، ایروان و تنگه داردانل
یکصدمین سالگرد کشتار ارامنه روز جمعه، ۲۴ آوریل در کلیسای «مریم مادر» استانبول با حضور ارمنیان ترکیه گرامی داشته شد. در این مراسم برای اولین بار یکی از اعضای کابینه دولت، ولکان بوزکر، وزیر امور اتحادیه اروپای ترکیه حضور پیدا کرد.
مقامات ترک، همزمان با مراسم گرامیداشت یکصدمین سالگرد کشتار ارامنه در ایروان، پایتخت ارمنستان و نیز در استانبول، در چاناق قلعه واقع در ساحل تنگه داردانل ترکیه مراسم یکصدمین نبرد سالگرد نبرد گالیپولی را برگزار می کنند.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه از بیش از یکصد رهبر جهان از جمله سرژ سرکیسیان، همتای ارمنستانی اش برای شرکت در مراسم یکصدمین سالگرد نبرد گالیپولی دعوت بعمل آورده بود، دعوتی که آقای سرکیسیان آن را رد کرده بود.
تاتول انوشیان، رئیس شورای معنوی ارمنیان ترکیه در خصوص واقعه کشتار ارمنه می گوید:« این روز و تاریخ برای صلح مهم است تا از غم و اندوه گذشتگان درس گرفت و اشتباهات را تکرار نکرد و این برای همه واجب است. چنین نگرشی برای این سرزمینی که مهد تمدن است مهم می باشد. باید به دنیا نشان دهیم که چگونه تمدنی داریم.»
دولت ارمنستان به عدم شناسایی واقVer video "یکصدمین سالگرد کشتار ارامنه و نبرد گالیپولی در استانبول، ایروان و تنگه داردانل"
بزرگداشت سربازان اوکراینی کشته شده در ایلووایسک
گروهی از مردم شهر کی یف در اولین سالگرد محاصره شهر ایلووایسک یاد سربازان کشته شده در جریان این حادثه را گرامی داشتند.
به گفته دادستانی نظامی اوکراین در جریان رویدادهایی که در ماه اوت سال ۲۰۱۴ میلادی در منطقه دونتسک اوکراین و در نزدیکی ایلووایسک روی داد ۳۳۶ سرباز و مامور انتظامی اوکراین کشته و ۴۲۹ نفر نیز زخمی شدند.
مادر یکی از سربازان کشته شده می گوید: «پسر من کشته شد. او یک فعال جنبش میدان بود. ما به اینجا آمدیم تا یاد او را گرامی بداریم و مدالش را دریافت کنیم. از سربازانی که در جنگ کشته شدند متشکریم. به قهرمانان افتخار می کنیم.»
اکثر شرکت کنندگان در مراسم روز شنبه سربازان گارد ملی اوکراین، جنگجویان گردان دونباس و خانواده ها و بستگان کشته شدگان بودند. نمایندگان گردانهای داوطلبان از رهبران اوکراین خواستند که با انجام تحقیقی بی طرفانه درباره رخدادهای شهر ایلووایسک، متخلفان مجازات شوند.
محاصره و تسلیم شهر ایلووایسک روند تحولات در استان دونباس اوکراین را تغییر داد و منجر شد که رئیس جمهوری اوکراین چند روز پس از آن به توافق صلح مینسک تن دهد، توافقی که برای برخی از اوکراینی ها توVer video "بزرگداشت سربازان اوکراینی کشته شده در ایلووایسک"
بلگراد حمله با سنگ به ووچیچ در بیستمین سالگرد کشتار سربرنیتسا را «اقدام به ترور» خواند
صربستان حمله به نخست وزیر این کشور را در مراسم بیستمین سالگرد گرامیداشت هزاران قربانی کشتار سربرنیتسا در بوسنی و هرزگوین محکوم و آن را «اقدام به ترور» خواند.
الکساندر ووچیچ روز شنبه پس از ادای احترام به قربانیان توسط گروهی از بوسنیایی ها با سنگ و بطری مورد حمله قرار گرفت و با سری زخمی مجبور به ترک مراسم شد.
مادر یکی از قربانیان دلیل حمله به آقای ووچیچ را سرباز زدن وی از به رسمیت شناختن “نسل کشی سربرنیتسا” عنوان کرد و افزود:«دیروز رئیس جمهوری سابق صربستان به ووچیچ گفته بود تا در مراسم شرکت و عذرخواهی کند اما او گفته بود با سری بالا به سربرنیتسا خواهم رفت اما هرگز وقوع نسل کشی را نخواهم پذیرفت.»
هزاران مسلمان بوسنیایی روز شنبه با بجا آوردن نماز میت برای ۱۳۶ قربانی کشتار تابستان سال ۱۹۹۵ که اخیرا شناسایی شده اند، بقایای آنان را به خاک سپردند.
بیست سال پیش نظامیان ارتش صربستان برغم حضور چهارصد سرباز پاسدار صلح مسلح هلندی هشت هزار مرد و پسر مسلمان را به خاک و خون کشیدند و بزرگترین قتل عام تاریخ اروپا را پس از جنگ جهانی دوم رقم زدند، کشتاری که دادگاهی بین المللی آن را نسل کشی خواندهVer video "بلگراد حمله با سنگ به ووچیچ در بیستمین سالگرد کشتار سربرنیتسا را «اقدام به ترور» خواند"
دولت استرالیا درباره نواقص قوانین امنیتی تحقیق می کند
حادثه گروگانگیری مرگبار روز دوشنبه در استرالیا نشان داد که قوانین جدید امنیتی در این کشور که در ماه اکتبر و با هدف جلوگیری از افراطی گری وضع شده بود نتوانست مونس هارون، گروگانگیر و روحانی خودخوانده ایرانی تبار را از اقدام خود باز دارد.
مقامات ایران ادعا می کنند او که به کلاهبرداری و مشارکت در قتل همسرش و دهها مورد آزار جنسی در استرالیا متهم بوده، در سال ۱۹۹۰ از ایران خارج شده و پلیس ایران ۱۴ سال پیش از استرالیا استرداد وی را خواسته بود، اما کانبرا به این درخواست پاسخ منفی داده بود.
تونی آبوت، نخست وزیراسترالیا روز چهارشنبه با تاکید بر ضرورت تحقیقات در در مورد کاستی های امنیتی در قوانین استرالیا گفت: «ما باید بدانیم چرا عامل این گروگانگیری وحشتناک اقامت دائم استرالیا را داشته و چطور این همه سال به این راحتی در جامعه رفت و آمد و ما باید بدانیم این فرد با مجوز اسلحه چه می کرده است.»
صدها شهروند استرالیایی با قرار دادن دسته های گل در مقابل کافه «لینت» محل وقوع حادثه گروگانگیری، به دو استرالیایی کشته شده ادای احترام کردند.
در جریان حادثه روز دوشنبه، ۱۷ تن در این کافه ساعتها در گروگان بودند که در جریان یورش پلیس، دو تن از آنها، توری جانسون ۳۴ ساله، مدیر کافه لینت، و کاترینا داوسون، وکیل ۳۸ ساله و مادر سه فرزند، نیز جان خود را از دست دادند.
گروگانگیر نیز هدف گلوله پلیس قرار گرفت و از پای درآمد.Ver video "دولت استرالیا درباره نواقص قوانین امنیتی تحقیق می کند"
مادری پسرش را در چمدان با خود برد
تصاویر اسکنر پلیس اسپانیا از پسربچه ای اهل ساحل عاج که در یک چمدان به خاک این کشور قاچاق شده بود، باعث شگفتی بسیاری شده و گرفتاری های دلخراش مهاجران را برای رسیدن به اروپا دوباره مورد توجه قرار داده است.
این پسر بچه که «اَدو کواتارا» نام دارد، روز هفتم ماه مه، پس از اسکن چمدان مادرش توسط پلیس در شهر اسپانیایی سئوتا واقع در شمال آفریقا پیدا شد. پدر این کودک که در اسپانیا به سر می برد نیز به اتهام تلاش برای ورود قاچاقی فرزندش به خاک این کشور بازداشت شده است.
همزمان، آزمایش دی ان ای از افراد این خانواده صورت گرفته است تا نشان دهد که این کودک به آنان تعلق دارد یا خیر. اما مادر او به خبرنگاران می گوید: «من تمام مدارکی را که نشان می دهند او پسر من است دارم. من همه این مدارک را دارم.»
طبق قوانین اسپانیا پدر و مادر او که اجازه اقامت و کار در این کشور را دارند، به دلیل نداشتن درآمد کافی حق انتقال فرزندان خود به اسپانیا را ندارند. به گفته برخی رسانه های اسپانیایی درآمد والدین این کودک حدود پنجاه یورو کمتر از میزان مجاز بوده است. بنابراین آنان سعی کرده اند به کمک قاچاقچیان، او را به شکلVer video "مادری پسرش را در چمدان با خود برد"
آیا خاندان سلطنتی بریتانیا همچون یک بنگاه سودده عمل می کند؟
روز چهارشنبه نهم ماه اکتبر، یک رویداد سلطنتی دیگر گردشگران را به بریتانیا کشاند. ملکه الیزابت دوم در این روز رکورد دار طول دوران سلطنت در بریتانیا شد.
طرفداران خاندان سلطنتی در بریتانیا گاه آن را همچون یک شرکت سودده در نظر می گیرند. در حالی که ثروت شخصی ملکه بالغ بر ۳۸۴ میلیون یورو ارزیابی شده است اما ارزش واقعی خاندان سلطنتی برای بریتانیا ۷۸ میلیارد یورو تخمین زده می شود.
رابرت هیگ، مدیر روابط عمومی شرکت مشاوره ای برند فایننس (brandfinance) می گوید: «اگر همچون یک تجارت به خاندان سلطنتی نگاه کنید باید به برنامه ریزی برای وراثت فکر کنید و اینکه آیا پرنس چارلز به اندازه الیزابت در نقش مدیرعاملی موفق خواهد بود یا خیر! او همچون الیزابت مورد تحسین همگان نیست اما برای ارزیابی آن باید به کل مجموعه خانواده سلطنتی نگاه کرد.»
از مجموع ۳۸۴ میلیون یورو ثروت ملکه الیزابت، ۱۴۳ میلیون یورو آن مربوط به ارث او از مادرش، ملکه مادر می شود. ارزش املاک ملکه الیزابت ۹۸ میلیون یورو و کلکسیون تمبر نیز ۶۷ میلیون یورو از ثروت او را شامل می شود. ارزش سرمایه گذاری های انجام شده توسط ملکه بریتانیا نیز ۶۷Ver video "آیا خاندان سلطنتی بریتانیا همچون یک بنگاه سودده عمل می کند؟"
وقوع دو جنایت در یک هفته استرالیا را بهت زده کرده است
در پی کشف جسد هشت کودک در خانه ای در کنز استرالیا، مردم این شهر با قراردادن شاخه های گل و روشن کردن شمع، یاد قربانیان این جنایت را گرامی داشتند.
پلیس استرالیا صبح جمعه هشت جسد و پیکر چاقو خورده زنی ۳۴ ساله را که گفته می شود مادر مقتولان خردسال است در خانه ای محقر پیدا کرد.
هنوز هیچ فردی در رابطه با این جنایت بازداشت نشده است.
شهر کنز، محل وقوع این حادثه، در ایالت کوئینزلند در شمال شرق استرالیا واقع است.
وقوع این حادثه، تنها سه روز بعد از گروگانگیری مرگبار در سیدنی، استرالیا را در بهت و حیرت فرو برده است.
تونی ابوت، نخست وزیر استرالیا، این حادثه را جنایتی غیرقابل توصیف دانسته و از هموطنانش خواسته است تا در این روزهای سخت اتحاد ملی را حفظ کنند.Ver video "وقوع دو جنایت در یک هفته استرالیا را بهت زده کرده است"
پس از کودک هجده ماهه فلسطینی پدر نیز بر اثر آتش سوزی عمدی درگذشت
پدر کودک هجده ماهه فلسطینی که در آتش سوزی عمدی هفته گذشته در روستایی در نزدیکی شهر نابلس جان خود را از دست داده بود، به دلیل شدت جراحات درگذشت.
هفته گذشته خانه آقای سعد دوابشه که اکنون جان خود را از دست داده، در آتش سوخت. این آتش سوزی به یهودیان افراطی ساکن شهرکهای کرانه غربی نسبت داده شد.
علی، فرزند هجده ماهه خانواده، نخستین قربانی آتش بود که همان روز درگذشت. پدر، مادر و برادر چهار ساله وی، همگی در بیمارستانها بستری شدند و اینک پدر خانواده دومین قربانی این حمله است.
اکنون انتقادات بسیاری متوجه دولت حاکم بر اسراییل شده است که نمی تواند از فلسطینیان ساکن کرانه غربی برابر یورش تندرویان محافظت کند. رهبران کنونی اسراییل و مقامات ارشد این کشور نیز حمله اخیر را تروریستی خوانده و آن را محکوم کرده اند.Ver video "پس از کودک هجده ماهه فلسطینی پدر نیز بر اثر آتش سوزی عمدی درگذشت"
تب و تاب نوروز در میان ایرانیان لندن
نوروز، جشنی که تاریخی دور و دراز دارد و ریشه هایش به بیش از ۳۰۰۰ سال پیش می رسد، در بخش بزرگی از خاورمیانه و آسیای مرکزی جشن گرفته می شود.
در «های استریت کنزینگتون» لندن همانند بسیاری از کشورهایی دیگر، ایرانیان با خرید سبزه و شیرینی به استقبال سال نو می روند.
نت های نوروز از تنوع وسیعی در میان اقوام و کشورهای گوناگون بر خوردار است. گستردگی و قدمت این جشن باعث شد که سال ۲۰۰۹ یونسکو نوروز را بعنوان میراث فرهنگی و معنوی بشر برسمیت بشناسد و همچنین در سال ۲۰۱۰ مجمع عمومی سازمان ملل روز ۲۱ مارس را بنام روز بین المللی نوروز نامگذاری کرد.
تعدادی از ایرانیان ساکن لندن درباره نوروز می گویند:
«چهل پنجا سال است اینجاییم ولی یادمان نرفته عید کیه. همیشه عید را جشن می گیریم و یاد زمان های قدیمی می افتیم که پدر و مادر به ما هدیه می دادند حالا شما یک ۵۰ پوندی به ما بدهید که حال کنیم.»
«دوست داشتم واقعا همون محیط و چیزی که تو ایران داشتیم را تو همینجا داشته باشم و خودم اگر تنها باشم برای خود سفره ام را باید بچینم.»
«نوروز برای من مهمترین عیده. به تمام ایرانیان در همه جای دنیا تبریک عیدVer video "تب و تاب نوروز در میان ایرانیان لندن"
بالتیمور آمریکا؛ استقرار گارد ملی بدنبال آشوب و غارت و پاکسازی خیابانها
حدود ۱۹ ساختمان و ۱۴۴ خودرو به آتش کشیده شده حاصل آشوب های روز دوشنبه در شهر بالتیمور آمریکاست. حدود ۲۰۰ نفر بازداشت شده اند و جراحت ۶ تن از ۱۵ مامور پلیس شدید گزارش می شود.
بدنبال غارت فروشگاه ها و یک مرکز خرید در بالتیمور مقرارت منع رفت و آمد وضع شده و فرماندار ایالت مریلند هم وضعیت اضطراری اعلام کرده است.
یک روز بعد و در حالی که گارد ملی و هزاران نظامی آمریکایی برای برقراری امنیت در سطح شهر مستقر شده اند، داوطلبان به پاکسازی خیابانها پرداخته اند.
آشوب و درگیری ها همزمان با مراسم خاکسپاری «فردی گرِی» جوان سیاهپوست ۲۵ ساله آغاز شد. وی که با شلیک پلیس به نخاع اش به کما فرو رفته بود، ۱۹ آوریل جان باخت.
گلوریا داردن، مادر فردی گری خطاب به معترضان گفت:«من نیز درد کشیده ام اما نمیخواهم به اینگونه خشونت ها دست بزنید. از شما می خواهم تا عدالت را در مورد پسرم بخواهید و به اجراء درآورید اما نه اینگونه. شهر را ندرید. اگر این کار را برای او می کنید، کار اشتباهی است.»
استفانی رولینگز بلیک، شهردار بالتیمور هم گفت تفاوت آشکاری وجود دارد بین «آنانی که با تظاهرات صلح آمیز بدنبال عدالت هستندVer video "بالتیمور آمریکا؛ استقرار گارد ملی بدنبال آشوب و غارت و پاکسازی خیابانها"
زادگاه کریستیانو رونالدو از مجسمه وی رونمایی کرد
شهر «فونشال» جزیره مادیرای پرتغال، روز یکشنبه میزبان فرزند نام آور خود کریستیانو رونالدو بود تا از مجسمه ای که به افتخار او در این بندر قرار داده شده است بدست خود وی رو نمایی شود.
مهاجم پرتغالی رئال مادرید و از اسطوره های فوتبال دنیا فکر می کند مجسمه بهتر و زیباتر و خوش تیپ تر از خودش از آب در آمده است.
کریستیانو رونالدو گفت:«به نظرم مجسمه خوش تیپ تر از من و بسیار زیباست و از آن بسیار خوشم آمد.»
اما برداشت اولیه و آنی همشهری های آقای رونالدو از مجسمه؛ عده ای سر و صورت مجمسه را متناسب با رونالدوی حقیقی نیافتند و عده ای دیگر هم طراحی نیم تنه پایین او را کمی غریب و اغراق آمیز دانستند.
یکی از این افراد گفت:«فکر می کنیم حالت صورتش کمی عجیب است و بلحاظ فیزیولوژیکی به نظر میرسد، نیم تنه پایین او...خوب....!»
این مجسمۀبرنزی به ارتفاع ۲ متر و ۴۰ سانتی متر و به وزن ۸۰۰ کیلوگرم، ساخت «ریکاردو والوزا»، ۶۷ ساله، اهل جزیره مادیرا اما متولد برزیل است. خود او می گوید برای او طراحی و ساخت و پردازش چهره رونالدو بسیار مشکل آفرین بوده است.
احساسی تر از همه در این روز «دولورِس آوِیرو» مادر رونالدو بود که با آهنگی در به افتخار پسرش پخش شد به گریه افتاد.Ver video "زادگاه کریستیانو رونالدو از مجسمه وی رونمایی کرد"
کودک آفریقایی درون چمدان، به آغوش مادرش بازگشت
قاچاق یک پسر بچه هشت ساله ساحل عاجی در چمدان، نماد غم انگیزی از تلاش مهاجران برای رسیدن به اروپاست. این پسر بچه که در چمدانی جا سازی شده بود تا به اسپانیا رسانده شود، سرانجام روز دوشنبه و بعد از آزمایش ژنتیک به آغوش مادرش بازگشت.
پلیس شهر سئوتا اسپانیا، هفتم ماه می در حالی که چمدان ها را اسکن می کرد متوجه حضور این پسر بچه داخل یک چمدان شد. پدر این کودک به اتهام تلاش برای قاچاق او به اسپانیا در بازداشت به سر می برد.
وکیل این خانواده گفته است که آنها وثیقه آزادی پدر این کودک را پرداخته اند و او بزودی آزاد خواهد شد.
پدر و مادر این کودک به طور قانونی در اسپانیا اقامت دارند اما بخاطر اینکه حقوق آنها زیر حد قانونی (۱۳۳۳ یورو در ماه) است نتوانستند از مجاری قانونی فرزندشان را وارد خاک اسپانیا کنند.
چمدان حاوی ادو کواتارا، پسر بچه هشت ساله، توسط یک زن ۱۹ ساله حمل می شده که هویت او فاش نشده است.Ver video "کودک آفریقایی درون چمدان، به آغوش مادرش بازگشت"
داستان زنی بیمار که خودکشی اش را جهانی کرد
بریتنی مینارد، زن ۲۹ ساله آمریکایی در حالی که پزشکان به او گفتند هفته های آخر عمرش را سپری می کند، پیش از آغاز دوران سخت و پایانی بیماری اش تصمیم گرفت تا به زندگی اش پایان دهد.
برای این کار بود که به ایالت ارگان ایالات متحده، یکی از ۵ایالتی که در آن خودکشی اگاهانه آزاد است رفت تا اول نوامبر برای همیشه به زندگی اش پایان دهد.
او چند روز پیش از خودکشی ویدئویی منتشر کرد که در آن مشخصا از تصمیم قاطع خود مبنی بر خودکشی گفت. این ویدئو جدای از اینکه قلب بیش از ۹ میلیون نفری که آنرا دیده اند به دردآورده است باعث شده تا بحث اتانازی یا خودکشی آگاهانه در صورت ابتلا به بیماریهای ناعلاج در آمریکا بالا بگیرد.
بریتنی مینارد، تمام تلاشش را کرد تا حق اتانازی و خودکشی بیماران در تمامی آمریکا برسمیت شناخته شود و نهایتا در آغوش همسر و در کنار مادر و دوستانش در نهایت آسایش و آرامش چشم از جهان فرو بست.Ver video "داستان زنی بیمار که خودکشی اش را جهانی کرد"
تایید حکم اعدام یازده نفر از متهمان «فاجعه استادیوم پورت سعید»
دادگاهی در مصر، با نظر مثبت مفتی اعظم، حکم اعدام یازده متهم «فاجعه استادیوم پورت سعید» را تایید کرد. این افراد هواداران تیم المصری پورت سعید هستند. در جریان این درگیری که در تاریخ یکم فوریه سال ۲۰۱۲ اتفاق افتاد، دست کم ۷۲ نفر جان خود را از دست دادند و بیش از هزار نفر مجروح شدند.
بیست و یک متهم دیگر پرونده، از جمله هفت مقام پلیس، از اتهامات تبرئه شدند. خارج از محوطه دادگاه، بازماندگان قربانیان در اعتراض به کافی نبودن احکام صادر شده تجمع کردند.
مادر یکی از قربانیان با شیون می گفت: «از وقتی رئیس انتظامات استادیوم دستگیر شده یک روز را هم در سلول نبوده. او چهار سال گذشته در بیمارستان بستری بوده. با لباس آدیداس و کفش نایکی می آید و وارد دادگاه می شود.»
در جریان حادثه ای که «فاجعه استادیوم پورت سعید» نام گرفت، هواداران تیم فوتبال المصری، پس از شکست خانگی ۳-۱ برابر الاهلی قاهره، به سکوی تماشاگران حریف حمله ور شدند و فاجعه ای مرگبار و بی سابقه را در تاریخ فوتبال مصر رقم زدند.Ver video "تایید حکم اعدام یازده نفر از متهمان «فاجعه استادیوم پورت سعید»"
سوء استفاده جنسی از ۲۸۰ کودک در پاکستان
دوازده نفر در ارتباط با یک پرونده بزرگ سوء استفاده جنسی از کودکان در پاکستان دستگیر شدند. آنها سال ها بود که از ۲۸۰ دختر و پسر زیر ۱۴ سال در روستای حسین خان والا در ایالت پنجاب فیلم سکسی تهیه می کردند. روز دوشنبه والدین این کودکان پلیس را به بی تفاوتی در این پرونده متهم کردند.
مادر یکی از این کودکان می گوید: «پلیس برای شکایت من پرونده تشکیل نداد. پسر مرا بازداشت کرد در حالی که او بی گناه و خودش قربانی است.»
یکی از افرادی که در گذشته مورد سوء استفاده جنسی قرار گرفته می گوید: «آنها به من مواد مخدر دادند. از من سوء استفاده کردند و فیلم گرفتند. با این فیلم ها اخاذی هم می کردند و از ما پول و جواهرات می گرفتند.»
پلیس پاکستان به طور جدی به این پرونده رسیدگی نمی کند چون آن را یک ماجرای قدیمی می شمارد.
در عین حال دولت پاکستان گفته است که به پرونده این رسوایی در قالب عملیات ضد تروریستی رسیدگی خواهد کرد.Ver video "سوء استفاده جنسی از ۲۸۰ کودک در پاکستان"
موافقت اردن برای مبادله خلبان این کشور با ساجده الریشاوی
صدها نفر با تجمع در امان، پایتخت اردن، خواهان آن شدند تا دولت این کشور به خواسته داعش مبنی بر آزادی ساجده الریشاوی، جهادگرای زندانی در اردن، تن بدهد تا معاذ الکساسبه ، خلبان اردنی، از دست این شبه نظامیان رهایی یابد.
همزمان، گزارش شده که سخنگوی دولت اردن از آمادگی این کشور برای مبادله این زن جهادگرای عراقی با خلبان اردنی به گروگان گرفته شده توسط داعش خبر داده است.
بنابر گزارشها، مهلت داده شده توسط شبه نظامیان داعش برای کشتن این خلبان اردنی و کنجی گوتو، خبرنگار ژاپنی، در ساعت دو بعد از ظهر روز چهارشنبه به وقت گرینویچ، پایان خواهد یافت.
در ژاپن هم دهها نفر با تجمع در توکیو خواهان آزادی این خبرنگار شده اند.
پس از انتشار ویدئوی دوم این گروگان ژاپنی، مادر او از دولت ژاپن خواهش کرد تا هر کاری را که می تواند برای مذاکره با دولت اردن و آزادی فرزندش انجام دهد.
داعش قبل از کشتن اولین گروگان ژاپنی، خواهان دریافت دویست میلیون دلار از دولت این کشور شده بود. نخست وزیر ژاپن این شرط را رد کرد.Ver video "موافقت اردن برای مبادله خلبان این کشور با ساجده الریشاوی"
دادگاهی در نیویورک گرداننده یک شبکه اینترنتی قاچاق مواد مخدر را محکوم کرد
یک دادگاه فدرال در نیویورک، روز چهارشنبه گرداننده وبسایت زیرزمینی “راه ابریشم” را به خاطر نقش او در سازماندهی فروش مواد مخدر از طریق یک شبکه ناشناس آنلاین و استفاده از پول دیجیتال بیت کوین، محکوم کرد.
راس اولبریشت، گرداننده ۳۰ ساله این وبسایت در همه موارد هفت گانه این پرونده که شامل قاچاق ۲۰۰ میلیون دلار مواد مخدر بود مقصر شناخته شد.
مادر راس اولبریشت بیرون دادگاه به خبرنگاران گفت: “فکر می کنم دادگاهی غیرعادلانه بود. محاکمه ای متوازن نبود. سه نفر از شاهدان ما اجازه نیافتند شهادت بدهند و بسیاری از مدارک امکان ارائه شدن به دادگاه را نیافتند. شواهدی هم که ارائه شد، کنار زده شدند. بنابراین تصویر کاملی از ماجرا به دادگاه ارائه نشد.”
پیتر اسکینر، دادستان فدرال سابق از جنوب نیویورک در مورد این پرونده گفت: “راس اولبریخت فکر می کرد در دام نخواهد افتاد. آنها بر این تصور بودند که امکان شناسایی هویت کسانی که از وبسایت و آدرس ایمیل ها استفاده می کنند و دستگیری آنها وجود نخواهد داشت.”
راس اولبریشت در فعالیت های خود از نام مستعار «دیرد پیریت روبرتز» استفاده می کرد و از طریق وبسایت خود یک شبکهVer video "دادگاهی در نیویورک گرداننده یک شبکه اینترنتی قاچاق مواد مخدر را محکوم کرد"
کودکی دوساله، اولین مورد ابتلا به بیماری ابولا در مالی
دولت مالی روز پنج شنبه از ابتلای یکی از شهروندان این کشور به بیماری ابولا خبر داد. این اولین مورد مشاهده شده در کشور آفریقایی مالی محسوب می شود.
بیمار، دختر بچه دوساله ای است که نتیجه آزمایشش مثبت بوده است. او اخیرا با مادربزرگش از گینه به مالی آمده بود.
کشور گینه در همسایگی مالی قرار دارد و از جمله کشورهایی محسوب می شود که بیشترین میزان ابتلا به ابولا در آن دیده شده است.
مقامات سازمان جهانی بهداشت هفته گذشته اعلام کرده بودند که به دلیل هم مرزی این کشورها، احتمال گسترش این بیماری در مالی بسیار بالاست.
عثمان کنه، وزیر سلامت مالی در تلویزیون این کشور گفت: «وضعیت این کودک همانطور که در گزارش اعلام شده به لطف تشخیص زودهنگام در حال بهبودی است. و من می خواهم این موضوع را روشن کنم که همیشه تب و بیماری های مرتبط با ابولا کشنده نیستند.»
گفته می شود مادر این کودک دو ساله پیش از این، در گینه به دلیل ابتلا به بیماری ابولا درگذشته است.
تاکنون بیش از ۹ هزار نفر در شش کشور در غرب آفریقا به ویروس ابولا آلوده شدند و نزدیک به پنج هزار نفر از این تعداد جان باختند.Ver video "کودکی دوساله، اولین مورد ابتلا به بیماری ابولا در مالی"
انتقال پناهجویان از جزایر یونانی دریای اژه به سمت مرز مقدونیه
گزارش تفصیلی
کشتی «ونیزلوس» روز جمعه برای دومین بار در بندر پیره شهر آتن پهلو گرفت و حدود دو هزارپناهجو را از جزیره «لزبوس» به این بندر یونانی منتقل کرد. اغلب مسافران این کشتی را پناهجویان سوری به اضافه تعدادی مهاجر افغانی تشکیل می دادند. زنی که مادر چهار فرزند است به خبرنگار یورونیوز گفت پس از کشته شدن همسرش بر اثر انفجار بمب مجبور به ترک سوریه شده است.
در لزبوس امکانات و خدمات کافی برای میزبانی و پذیرش این حجم از مهاجر وجود ندارد و مقامات یونانی تصمیم گرفته اند بسیاری از آنها را از طریق سالونیک به شمال یونان منتقل کنند.
محمد یکی از مهاجرین سوری می گوید: «ساکنان جزیره لزبوس به ما کمک کردند اما دولت نه. خبری از سازمان ملل متحد و دیگر سازمان ها نبود. آنها فقط نظاره گر بودند و کاری انجام نمی دادند. البته گاهی هم عکس می گرفتند.»
هزینه سفر از سوریه تا بندر پیره در یونان برای هر فرد مهاجر بالغ بر دو هزار یورو تخمین زده می شود. این مبلغ بالا به دلیل هزینه مضاعفی است که آنها باید برای انتقال از ترکیه به جزایر یونانی دریای اژه بپردازند. «سپاه رستگاری»، سازمان خیریه بین المللی که ساختارVer video "انتقال پناهجویان از جزایر یونانی دریای اژه به سمت مرز مقدونیه"
آشفتگی پناهجویان در مجارستان، احتمال اعلام حالت بحرانی
تصاویر ارسالی از اردوگاه پناهندگان در روسکه مجارستان، تعدادی از آنها را در وضعیت آشفته ای نشان می دهد.
آنها می خواهند به آلمان بروند و فریاد می زنند: “ما مادر مرکل را می خواهیم. ما داریم از سرما می میریم.”
دولت مجارستان از احتمال اعلام حالت بحرانی در این کشور خبر داده است.
در بوداپست، عده ای از مردم خیر سعی در توزیع کمکهای بشر دوستانه همچون پوشاک ، مواد غذایی و حتی اینترنت را در میان پناهجویان دارند.
آنها از تصویر منفی که در چند روز گذشته از کشورشان در رابطه با برخورد با پناهجویان به جهان ارائه شده راضی نیستند.
یکی از آنها می گوید: “من می خواهم آنها احساس کنند این طور نیست که همه دشمن آنها باشند و به آنها خوش آمد نگویند. من می خواهم مطمئن باشم که آنها از همه مجاریها متنفر نیستند.”
همزمان با تشدید بحران ورود پناهندگان به اروپا، مجارستان از تسریع ساخت دیواری از سیم خاردار در مرز این کشور با صربستان با کمک زندانیان و پایان ساخت آن تا حدود یک ماه دیگر خبر داد.
ارتش مجارستان نیز برای مقابله با ورود پناهجویان به حالت آماده باش در آمده است.Ver video "آشفتگی پناهجویان در مجارستان، احتمال اعلام حالت بحرانی"
جشنواره ۲۰۱۵ کن: دمکراسی و برابری در صنعت فیلمسازی
شصت و هشتمین دوره جشنواره کن روز چهارشنبه ۲۳ اردیبهشت با مراسم رسمی افتتاحیه و حضور ستاره های سینما کار خود را آغاز می کند. ریاست هیت داوران این دوره جشنواره برادران کوئن هستند. در فستیوال ۲۰۱۵ کن، پنجاه فیلم در بخش رسمی، از جمله ۱۹ فیلم در بخش مسابقه شرکت دارند. فرانسه با ارسال پنج فیلم به بخش مسابقه و کسب نخل طلایی، یکی از شرکت کنندگان اصلی جشنواره امسال است.
تری فرمو مدیر جشنواره می گوید تیم او با بررسی ۱۸۰۰ فیلم ، نامزدهای خود را برای شرکت در بخش اصلی مسابقه، خارج از مسابقه و نگاه ویژه انتخاب کرده اند. او می افزاید: «کن یک دمکراسی بزرگ برای فیلمسازان است، هر کس که فیلمی ساخته و یا با تلفن هوشمند فیلمی یک ساعته بگیرد می تواند در رقابت های کن شرکت کند. برای انتخاب فیلم ها و شکت دادن شان تمام فیلم های ارسالی را نگاه می کنیم.»
برای اولین بار در سی سال گذشته، یک زن فیلمساز جشنواره را افتتاح می کنند. فیلم امانوئل برکو، کارگردان و بازیگر و فیلمنامه نویس فرانسوی افتتاحیه جشنواره است.
فیلم واقعگرایانه خانم برکو، ماجرای مادر بزهکار جوان است. کارتین دوونو در این فیلم نقش قاضی دادگاه بزهکاVer video "جشنواره ۲۰۱۵ کن: دمکراسی و برابری در صنعت فیلمسازی"
ایرلند؛ برگزاری همه پرسی برای قانونی شدن ازدواج همجنسگرایان
شهروندان ایرلندی روز جمعه برای تصمیم گیری درباره قانونی شدن ازدواج همجنسگرایان به پای صندوق های رای رفتند.
شاید رای مثبت دادن به این موضوع در کشوری کاتولیک غیرقابل تصور به نظر برسد ولی نظرسنجی ها گویای آنست که حدود ۷۰ درصد مشارکت کنندگان در این رای گیری به ازواج همجنسگرایان رای مثبت خواهند داد.
دیل مادر یک نوزاد تازه بدنیا آمده که با آن ماری تول شریک زندگی اش به سر می برد می گوید: «من معتقدم که ایرلند برای این موضوع آماده است. می دانید رسیدن به اینجایی که هستیم سالها طول کشیده، سفری دراز از ۱۹۹۳ که از همجنسگرایی جرم زدایی شد تا دستیابی به قانون برابری در سال ۱۹۹۸ و سپس امکان زندگی زوج های همجنسگرا باهم تنها از چند سال قبل. می بینید که این فرایند واقعا قدم به قدم رخ داده و فکر می کنم مردم ایرلند به اندازه کافی رشد کرده اند که ببینند اکنون زمان آن رسیده که خانواده هایی مانند ما جایگاه مناسب شان در پرتو برابری حقوقی بدست آورند.»
کلیسا و مومنان کاتولیک در طرف مخالف قانونی شدن ازدواج همجنسگرایان قرار دارند اما با رسوایی جنسی برخی کشیشان در سالهای اخیر از اعتبار آنها بشدت کاسته شده استVer video "ایرلند؛ برگزاری همه پرسی برای قانونی شدن ازدواج همجنسگرایان"
دستگیری چندین نفر در ارتباط با عامل تیراندازی در تونس
مقامات تونس از دستگیری چند نفر در ارتباط با عامل کشتار ساحل شهر “سوسه” خبر می دهند. بنا بر اعلام وزارت کشور تونس، علاوه بر دستگیری این افراد، تحقیقات نیز دربارۀ احتمال آموزش نظامی فرد قاتل در اردوگاههای گروههای اسلامگرا در لیبی ادامه دارد.
همزمان با اعلام این خبر، انتقال مجروحان این تیراندازی به کشورهای خود آغاز شده است. بیشترین قربانیان و مجروحان این حادثه از میان گردشگران بریتانیایی هستند و قربانیانی نیز از کشورهای فرانسه، بلژیک و آلمان در میان این گردشگران دیده می شوند.
در همین رابطه و در حالیکه سه روز از این حادثه می گذرد، وزاری کشور بریتانیا، آلمان، بلژیک و فرانسه به تونس سفر کرده و از نزدیک کار انتقال اتباع این کشورها را نظارت می کنند. وزرای این کشورها همچنین از محل حادثۀ تیراندازی در ساحل سوسه بازدید بعمل آورده اند.
مادر یکی از این گردشگران که در فرودگاه گلاسکو به استقبال دخترش آمده است، می گوید: «برای آنهایی که کسی را از دست داده اند واقعا ناراحتم اما از اینکه دخترم سالم برگشته است، احساس خوشحالی می کنم.»
همزمان با بازگشت گردشگران خارجی به کشورهایشان، خانواده های قربانیVer video "دستگیری چندین نفر در ارتباط با عامل تیراندازی در تونس"
مادر کنجی گوتو: او امیدوار به جهانی عاری از جنگ بود
جمعی از شهروندان توکیو روز شنبه با در دست داشتن پلاکارد و تصویر کنجی گوتو، تازه ترین قربانی داعش در برابر ساختمان نخست وزیری تجمع کردند.
کنجی گوتو، خبرنگار آزاد ژاپنی که ۴۷ سال داشت و توسط شبه نظامیان دولت اسلامی به گروگان گرفته شده بود، سر بریده شده است.
جونکو ایشیدو، مادر ۷۸ ساله وی که برای آزادی فرزندش تلاش می کرد پس از اعلام این خبر در جمع خبرنگاران گفت: «او همیشه امیدوار بود که جهان عاری از جنگ باشد و کودکان از جنگ و فقر در امان بمانند. من اینجا قول می دهم که آرزوی او با یاری شما تحقق یابد.»
شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن نیز در واکنش به جان باختن دومین شهروند این کشور به دست داعش، ضمن اظهار تاسف تاکید کرد که این کشور برای اجرای عدالت با متحدان خود همکاری خواهد کرد.
از سوی دیگر دولت اردن اعلام کرد که برای مبادله زندانی عراقی با خلبان گروگان در دست داعش همچنان آمادگی دارد.
اردن در همین حال سربریدن کنجی گوتو را به شدت محکوم کرد و یادآور شد که شبه نظامیان، تلاش های دولت ژاپن را برای آزادی وی ناکام گذاشتند.Ver video "مادر کنجی گوتو: او امیدوار به جهانی عاری از جنگ بود"
التون جان خواستار تحریم مارک ایتالیایی دولچه و گابانا شد
التون جان، خواننده بریتانیایی و گروههای پیشرو حقوق همجنسگرایان خواستار تحریم مارک مشهور ایتالیایی دولچه و گابانا شدند.
التون جان نظرات این طراحان را که در مصاحبه ای، کودکان متولد شده از لقاح مصنوعی را «کودکان مصنوعی» توصیف کرده اند، «کهنه و بشدت توهین آمیز» دانسته است.
روز یکشنبه، التون جان روی اینستاگرام خود نوشت: «چطور جرات می کنی کودکان زیبای مرا «مصنوعی» خطاب کنی؟ شرم بر شما که انگشت قضاوتتان را بسمت لقاح مصنوعی گرفته اید، معجزه ای که به همجنسگرایان و غیرهمجنسگرایان اجازه داده که رویای داشتن فرزند را تحقق دهند.»
التون جان و شریک زندگی اش دیوید فورنیش از راه لقاح مصنوعی صاحب دو فرزند شده اند. ویکتوریا بکهام و ریکی مارتین با انتشار پیام هایی در توییتر، از کمپین تحریم دولچه و گابانا حمایت کرده اند.
با اینحال این دو طراح مد که در آخرین نمایش مدل لباسهایشان در اول ماه مارس، مدل ها را با نوزادانی در آغوش وارد صحنه کرده بودند، گفته اند که آنها حامی خانواده سنتی هستند که شامل پدر، مادر و بچه هاست و قصد نداشته اند افرادی که انتخاب های دیگری دارند را قضاوت کنند.Ver video "التون جان خواستار تحریم مارک ایتالیایی دولچه و گابانا شد"
آغاز محاکمه جیسون رضائیان به اتهام جاسوسی
دادگاه رسیدگی به اتهامات جیسون رضائیان، خبرنگار ایرانی-آمریکایی روزنامه واشنگتن پست، روز سه شنبه در تهران آغاز شد. جیسون رضائیان به اتهام جاسوسی تحت پیگرد قانونی است.
دادگاه جیسون رضائیان غیرعلنی است و تنها وکیل وی در جلسه حضور دارد. مادر و همسر آقای رضائیان اجازه حضور در دادگاه نیافته اند. علی رضائیان، برادر جیسون رضائیان در اعتراض به این موضوع گفت: «برگزاری یک دادگاه مخفی و بسته نشان می دهد که مقامات ایرانی چقدرمی ترسند که مدرکی ارائه کنند. فکر می کنم آنها از اینکه شواهد قابل ارائه ای ندارند، شرمسارند، در ده ماه گذشته با این شرمندگی کنار آمده اند.... این، خلاف روال سیستم دادگاهی در حکومت ایران است که موضوعی را که بتوانند از آن استفاده تبلیغی کنند، مخفی نگهدارند.»
به گفته مسئولان واشنگتن پست جیسون رضائیان که تابعیت دوگانه دارد از سال ۲۰۱۲ رئیس دفتر این روزنامه در ایران بوده است.
داگلاس جل، سردبیر بخش اخبار خارجی واشنگتن پست گفت: «ما انتظار داریم هر دادگاهی که به این اتهامها نگاه کرده و آنها را عادلانه بررسی کرده باشد فوراً رأی به برائت او و همسرش که با اتهاماتی روبرست بدهد و آVer video "آغاز محاکمه جیسون رضائیان به اتهام جاسوسی"
نمایشگاه عکس های خصوصی اودری هیپورن در گالری ملی پرتره
نمایشگاهی از عکسهای خصوصی و نادر اودری هپبورن، ستاره محبوب سینما ویکی از نمادهای مد در گالری ملی پرتره در لندن برگزار شده است.
ستاره «بانوی زیبای من» و «صبحانه در تیفانی» تماشاگرانش را شیفته کرد و تصویرش روی مجلات و روزنامه های بی شماری نقش بست.
اودری هپبورن سال ۱۹۲۹ بدنیا آمد و درس باله را از سن پنج سالگی شروع کرد. به گفته یکی از مسئولان، هدف نمایشگاه تجلیل از این ستاره محبوب و همچنین نشان دادن تصویری واقعی از زندگی او است.
فعالیت سینمایی اودری هپبورن با ایفای نقشهای بیاد ماندنی در دهه ۵۰ و ۶۰ میلادی به اوج رسید. برای خودش مهمترین نقش او، مادر بودن و گذراندن وقت با فرزندانش بود. نمایشگاه شامل سی عکس از کلکسیون شخصی دو پسر اودری هیپورن از دو ازدواج جداگانه است.
لوکا دوتی پسر کوچکتر اودری هپبورن می گوید: «همیشه فکر می کرد اشتباه می کند و در انتخاب او به عنوان بازیگر اشتباهی پیش آمده، اما یک روز متوجه این اشتباه می شوند و به او می گویند باید برود. او با بقیه ستاره های زمان خودش تفاوت داشت. هیچوقت فکر نمی کرد یک ستاره کامل، خواننده یا رقصنده یا هنرمند کاملی است.»
اودری هپبVer video "نمایشگاه عکس های خصوصی اودری هیپورن در گالری ملی پرتره"
آزادی یکی از محکومان به تجاوز در هند
یکی از کسانی که در سال ۲۰۱۲ میلادی به علت تجاوز به یک دختر جوان در هند محکوم شده بود روز یکشنبه از زندان آزاد شد.
این فرد جوان ترین عضو گروهی بود که به این دختر تجاوز کرده بودند و در زمان ارتکاب کمتر از هجده سال سن داشته است. فرد قربانی مدتی پس از این اتفاق به علت خون ریزی داخلی در بیمارستان درگذشت.
مادر قربانی به شدت از آزادی این فرد انتقاد کرد و از مقامات قضایی هند خواست تا وی را دوباره بازداشت کنند.
در سال ۲۰۱۲ میلادی یک گروه از پسران جوان در داخل اتوبوس به دختر دانشجوی بیست و سه ساله حمله و تجاوز می کنند. این حادثه موجب واکنش های بسیاری در هند و سایر کشورها شد.
تجاوز در هند به یکی از بحران های این کشور تبدیل شده است. تنها در سال ۲۰۱۴ میلادی دولت هند بیش از سی و شش هزار و هفتصد مورد تجاوز ثبت کرده است. این در حالیست که اغلب کارشناسان تعداد تجاوزها را بیش از رقم می دانند و معتقدند که اغلب قربانیان به دلیل ترس از آبرو حاضر به شکایت نیستند.Ver video "آزادی یکی از محکومان به تجاوز در هند"
پلیس استرالیا مادر کودکان مقتول در خانه ای در شهر کنز را دستگیر کرد
پلیس استرالیا زنی را که مادر هفت نفر از هشت مقتول خردسالی است که جسد آنها بعد از ظهر جمعه به وقت محلی در یک خانه در شهر کنز کشف شد، دستگیر کرد. این زن که ۳۷ ساله است نیز در همان خانه به ضرب چاقو مجروح شده بود.
زن دستگیر شده تا کنون از نظر پلیس مظنون اصلی در مورد قتل هشت کودکی است که بین ۱۸ ماهه تا ۱۵ ساله بوده اند. مقتول هشتم از آشنایان این خانواده بوده است. پلیس از طریق تماس فرزند دیگری از این خانواده که ۲۰ ساله است و پس از ورود به خانه اجساد کودکان را می بیند از وقوع این جنایت با خبر می شود.
شهر کنز، محل وقوع این حادثه، در ایالت کوئینزلند در شمال شرق استرالیا واقع است. مردم شهر با نهادن گل و روشن کردن شمع در اطراف خانه ای که این جنایت رخ داده یاد کودکان قربانی را گرامی داشتند.
وقوع این حادثه، تنها سه روز بعد از گروگانگیری مرگبار در سیدنی، استرالیا را در بهت و حیرت فرو برده است.
تونی ابوت، نخست وزیر استرالیا، این حادثه را جنایتی غیرقابل توصیف دانسته و از هموطنانش خواسته است تا در این روزهای سخت اتحاد ملی را حفظ کنند.Ver video "پلیس استرالیا مادر کودکان مقتول در خانه ای در شهر کنز را دستگیر کرد"
وب سایت گمشدگان
وب سایت http://www.ckr.hu ابتکار جدید دو مجارستانی در دنیای اینترنت و مجازی است که می توان آن را وب سایت ‘گمشدگان’ نامید.
در این وب سایت می توان از سگ و گربه خانگی گمشده گرفته تا آثار هنری به سرقت رفته را سراغ گرفت؛ یا خودرویی را که در آلمان دزدیده شده و از مجارستان سر در آورده است.
یک پلیس سابق و یک کارآگاه خصوصی از سه سال پیش وقت و درآمد خود را صرف ایجاد و توسعه این وب سایت کرده اند که تا به امروز ده ها هزار بازدید کننده داشته است.
شاید بزرگترین ارمغان وب سایت آکوش پاندی و همکارش در با راه اندازی این وب سایت پیدا شدن دختری ۱۹ ساله است.
هنرییتا در ماه ژانویه ناپدید شد. آنهایی که هنرییتا را با خود به اتریش برده بودند با رویت تصویر وی در اینترنت ترسیدند و پس از ۶ روز از هنرییتا خواستند تا به مجارستان بازگردد.
مادر هنرییتا می گوید:«من حقیقا به پلیس باور ندارم. هیچ کاری نکردند. تنها چیزی که به من گفتند این بود که دختر شما بالغ است و شاید تصمیم خودش بوده که برود. پلیس هیچ کاری نکرد و گفت: به خانه ات بازگرد. ماموران پلیس حس و حال مرا نفهمیدند.»
ایده ایجاد وب سایت گمشدگان در مجاVer video "وب سایت گمشدگان"
سقوط بهمن در آلپ فرانسه؛ اسکی خارج از پیست ممنوع می شود؟
سقوط بهمن در کوه های آلپ فرانسه که منجر به کشته شدن ۳ نفر شد، بیش از پیش این سوال را به وجود آورده است که اسکی تنها یک لذت است یا تبدیل به ورزشی خطرناک شده است؟
این در حالی است که هر روز افراد بیشتری به اسکی کردن در خارج از پیستهای اسکی روی می آورند. امری که هنوز غیر قانونی نیست. تعدادی از جوانان از دانشگاه لیموژ فرانسه با راهنمای خود در حال گذراندن دو هفته کارآموزی در یکی از مراکز اسکی هستند تا با موارد ایمنی بیشتر آشنا شوند.
ماری سوفی، از شرکت کنندگان در کارآموزی می گوید: «من همواره رویایم این بود که خارج از پیست اسکی کنم. اما من مادر هستم و در نتیجه مایل بودم این کار را در شرایطی مطمئن و امن و سازمان یافته انجام دهم.»
دانشجویان با یک دستگاه گیرنده کوچک که قابل حمل است، آشنا می شوند. این دستگاه کمک می کند که در صورت سقوط بهمن محل فرد اسکی باز شناسایی شود.
کریستوف لافون، استاد ورزش تاکید می کند که پیش از آغاز حرکت باید از درست کار کردن این دستگاه اطمینان حاصل کرد.
ظرف ۱۵ سال گذشته ۴۹ نفر بر اثر سقوط بهمن در فرانسه جان باخته اند. تاکنون اما این امر منجر به ممنوع شدنVer video "سقوط بهمن در آلپ فرانسه؛ اسکی خارج از پیست ممنوع می شود؟"
برگزاری مراسم تقدیر از فیلمهای ملی لتونی
شهر ریگا، پایتخت کشور لتونی یکی از پایتختهای فرهنگی اروپا در سال ۲۰۱۴ میلادی بود. این شهر در این سال، چند برنامه بزرگ سینمایی را به اجرا گذاشت که آخرین آنها، برگزاری بیست و هفتمین دوره اهدای جوایز فیلم های اروپایی بود. همزمان با برگزاری این جشنواره بین المللی، مراسم تقدیر از فیلمهای ملی لتونی و اهدای جایزه مشهور به «کریستوفر بزرگ» نیز برگزار شد.
در مراسم تقدیر از فیلم های ملی لتونی، فیلم «مادر، دوستت دارم» به کارگردانی یانیس نورد توانست جوایز بهترین فیلم، بهترین کارگردانی و جایزه بهترین بازیگر نقش زن را دریافت کند.
داستان فیلم درباره ریموند است که با مادرش زندگی می کند. نوجوانی که در یک مدرسه موسیقی مشغول تحصیل است و روز بروز بیشتر خشن می شود و اداره این وضعیت برای مادرش بتدریج سخت تر و سخت تر می شود.
کارگردان ۳۱ ساله فیلم، به تحصیل این رشته در مدرسه ملی فیلم و تلویزیون «بیکنزفیلد» در بریتانیا پرداخته است و این دومین اثر بلند سینمایی اوست.
کارگردان می گوید: «فکر می کنم یکی از اصول اولیه کار یک کارگردان، صبر است. کار و انتظار طولانی برای ساخت فیلم، و سپس داشتن صبر و تحمل در کار با بازیگران و اعضای تیم. زیرا اساسا ضبط فیلم یک روند تکراری و بی پایان است. برداشت ۱، برداشت ۲، برداشت ۳ و بعد تغییر زاویه صحنه و باز برداشتهای جدید و تکرار.»
ویتا وارپینا که در این فیلم نقش مادر را بازی کرده، در زندگی واقعی نیز یک مادر مجرد است. این اولین بار است که این معلم ۴۶ ساله در یک فیلم به ایفای نقش می پردازد.
او می گوید: «من خودم دو فرزند دارم. آنها کمی کوچکتر از پسری هستند که در این فیلم نشان داده شد. در فیلم ها ما به تصویرسازی آنچه که در زندگی واقعی روی می دهد می پردازیم. فرزندان من هم گاهی به حرفهای من گوش نمی دهند و گاهی هم من کم تحمل می شوم . مادر بودن به معنای صبر و تحمل است.»
جایزه بهترین بازیگر نقش مرد به یانیس امانیس برای بازی در فیلم «تیم رویایی ۱۹۳۵» تعلق گرفت. او در این فیلم نقش مربی تیم بسکتبال و یک قهرمان ورزشی را بازی می کند.
این فیلم توسط ایگارس گروبا کارگردانی شده و درباره پیروزی تیم ملی بستکبال لتونی در سال ۱۹۳۵ میلادی در مسابقات یوروبسکت، یا اولین مسابقات قهرمانی بسکتبال اروپا است.
این فیلم همچنین توانست جایزه بهترین طراحی برای صحنه و لباس را نیز بدست آورد.
جایزه یک عمر تلاش، به ایوارس سلکیس، کارگردانی لتونی و همسرش مایجا سلکا که سردبیر است، تعلق گرفت. آنها در تمام دوران زندگی حرفه ای خود به تولید محصولاتی در بخش سینمای مستند پرداخته اند.
جایزه ملی فیلم لتونی هر دوسال یک بار و در فصل بهار اهدا می شود اما امسال زمان برگزاری آن از بهار به ماه دسامبر تغییر کرد تا اهدای جوایز به برگزیدگان سینمای ملی این کشور، ویترین مراسم اهدای جوایز جشنواره فیلم های اروپایی شود.
ولفگانگ اشپیندلر، خبرنگار ارشد یورونیوز می گوید: «این یکی از مهمترین لحظات برای صنعت فیلم لتونی است. این جوایز هر سال اعطا نمی شود زیرا تولیدات سینمایی لتونی بسیار محدود است. با این حال بسیاری از همین تعداد معدود فیلمی که ساخته می شوند، بخوبی در جشنواره های بین المللی در سراسر جهان می درخشند. این فیلمها همچنین در بخش سینمای خانگی لتونی نیز با موفقیت چشمگیری روبرویند.»Ver video "برگزاری مراسم تقدیر از فیلمهای ملی لتونی"
در مرگ اریک گارنرِ سیاهپوست هم علیه پلیس نیویورک اعلام جرم نشد
عدم اعلام جرم هیئت منصفه عالی در آمریکا علیه یک مامور پلیس نیویورک که نحوۀ بازداشت کردنش مرگ اریک گارنر سیاهپوست را در پی داشت آغازگر موج تازه ای از تظاهرات شد.
این تصمیم پس از رای مشابهی در ایالت میسوری صورت می گیرد. هیئت منصفه ای در این ایالت حدود یک هفتۀ پیش علیه یک مامور پلیس سفیدپوست که نوجوانی سیاهپوست را به ضرب گلوله کشته بود اعلام جرم نکرد.
اما در روز حادثه در نیویورک در تابستان امسال، مامور پلیس دانیل پنتالئو به هنگام بازداشت آقای گارنر بازویش را از پشت بر گلو و گردن او حلقه کرده و فشرده بود، حرکتی که بر اساس قوانین پلیس نیویورک ممنوع است و به همراه عوامل دیگر ظاهراً مرگ آقای گارنر را سبب شده است.
بدنبال عدم اعلام جرم علیه این مامور پلیس، گوئن کار، مادر اریک گارنر گفت:«چگونه می توان به نظام قضایی و عدالت اعتماد کرد زمانی که این گونه ما را به هیچ می انگارند؟ نه تنها من بلکه بسیاری از ما را! اگر کاری نکنیم این موضوع ممکن است در آینده سراغ تو هم بیاید. این رویه باید اصلاح شود و ما بسیار خوشحال هستیم که دولت فدرال اکنون به تحقیق پیرامون این موضوع می پردازد.»
در ویدئویی که در ماه ژوئیه ضبط شده است اریک گارنرِ مبتلا به آسم بر روی زمین و زیر زانوهای ماموران پلیس فریاد می زند«نمی توانم نفس بکشم.»
در جریان بازداشت به اتهام فروش غیرقانونی سیگار، آقای گارنر ۴۳ ساله و پدر شش فرزند بیهوش شده و در بیمارستان جان سپرده بود.Ver video "در مرگ اریک گارنرِ سیاهپوست هم علیه پلیس نیویورک اعلام جرم نشد"
اپلیکیشنی برای خرید، حتی هنگامی که فروشگاه بسته است
یک اپلیکیشن جدید با نام «خرید در خیابان» به کاربر امکان می دهد که از یک فروشگاه حتی هنگامی که فروشگاه بسته است خرید کند.
رافائل لایانی، بنیانگذار اپلیکیشن «خرید در خیابان» می گوید: «من یک جفت صندل سفارش می دهم. زیرا از جلوی مغازه رد می شوم و زیاد وقت ندارم وارد آن شوم. عجله دارم و در چند ثانیه به کمک اپلیکیشن «خرید در خیابان» به کفشهای داخل ویترین دسترسی خواهم داشت و می توانم تعامل کنم.»
این کارآفرین ۳۴ ساله از آنجایی که می خواست پس از ساعات کار فروشگاهها خرید کند، به فکر ایجاد این اپلیکیشن افتاد. این اپلیکیشن به کاربر امکان تعامل با شیشه ویترین مغازه را می دهد.
ناتالی گریان، گلفروش می گوید: «مزیت این اپلیکیشن در این است که وقتی تعداد مشتریها در روزهای ویژه زیاد می شود، مانند روز مادر یا والنتاین، کسی که وقت زیادی برای وارد شدن به گلفروشی ندارد، می تواند آنرا سفارش دهد.»
بیش از شش میلیون نفر در فرانسه از فن آوری «ان اف سی» یا ارتباط میدانی با برد کوتاه استفاده می کند. قبلا این فن آوری فقط برای تلفنهای آندرویید قابل استفاده بود ولی اکنون برای آی فون نیز قابل دسترس است.
اپلیکیشن حل معادلات ریاضی
یک اپلیکیشن برای تلفنهای هوشمند، ساخت کرواسی قادر به حل مسائل ریاضی مانند حساب، کسر، رادیکال، معادلات خطی ساده و اعشار است. کاربر این برنامه که «فوتومت اپ» نام دارد، با عکس گرفتن با تلفن از مسئله، پاسخ خود را در عرض چند لحظه دریافت می کند.
این اپلیکیشن برای تلفنهای ویندوز و اپل قابل دسترس است و نسخه آندروییدی آن تا پایان سال جاری میلادی به بازار عرضه خواهد شد.Ver video "اپلیکیشنی برای خرید، حتی هنگامی که فروشگاه بسته است"
پاکستان قتل عام دانش آموزان را فراموش نمی کند
قتل عام دانش آموزان در مدرسه ای در پیشاور، از خاطر مردم پاکستان پاک نخواهد شد. این حادثه که خونین ترین عملیات تروریستی در این کشور نام گرفته، موجب شده که بر تدابیر امنیتی در شهرهای پاکستان افزوده شود.
یکهفته بعد از این حملۀ تروریستی، درهای این مدرسه به روی مراجعه کنندگان باز شده و والدینی که به دنبال وسایل فرزندان خود به این مدرسه مراجعه می کنند، به شدت کنترل می شوند.
برخی از آنها، فرزندشان را در این سانحه از دست داده اند و برخی دیگر نیز که فرزند آنها از این حملۀ تروریستی جان سالم به در برده اند، نگران یک حمله دیگر از این قبیل به مدارس هستند.
شهیده سردار، مادر یکی از دانش آموزانی است که شانس بیشتری داشته و از حملۀ طالبان به این مدرسه جان سالم به در برده است.
وی می گوید: “بچه هایمان شب ها کابوس حملۀ آن روز به مدرسه را می بینند. صحنه های کشتار جلوی چشمان آنها اتفاق افتاده و با وجود اینکه چند روز گذشته اما همچنان غصه دارند و درد و غم شان تازه است. ما واقعا نمی دانیم چه بر آنها رفته است. همه مادرها در آن روز از فرستادن بچه هایشان به مدرسه خوشحال بودند و نمی دانستند چه در انتظار آنهاست.”
در حملۀ طالبان به این مدرسه در پیشاور، ۱۴۱ دانش آموز و معلم انها به قتل رسیدند و حمله کنندگان عضو طالبان نیز در زد و خورد با نیروهای نظامی طالبان کشته شدند. شاهدان بازمانده از این حمله، می گویند طالبان به سر دانش اموزان شلیک می کردند تا از مرگ انها مطمئن شوند.
شریف گل، پدری که فرزند خود را در این حمله از دست داده است می گوید: “ رنج و درد من و دیگر والدینی که فرزند دانش آموز آنها توسط اعضای طالبان در حمله به این مدرسه به قتل رسیده اند می تواند به تقویت عزم ما برای مبارزه با طالبان کمک کند.”
از زمان این حادثه، پاکستان اعدام اعضای طالبان و تروریست ها در این کشور را از سر گرفته است. دولت از اعدام ۵۰۰ نفر از اعضای دستگیر شده طالبان و دیگر گروههای مسلح تروریستی در این کشور طی هفته های بعد از حمله به این مدرسه خبر داده است.
مقامات این کشور نیز به مردم درباره احتمال تکرار این حملات هشدار می دهند.
به گفتۀ چائودری نیسار علی خان، وزیر کشور پاکستان، بر اساس اطلاعاتی که سرویس های امنیتی در سراسر کشور به دست آورده اند، گروههای مسلح قصد انجام حملات دیگری از این دست را دارند. وی از مردم می خواهد که هشیار باشند و تاکید می کند که نیروهای نظامی در آماده باش به سر می برند.
گروهی به نام تحریک طالبان مسوولیت حمله به این مدرسه را بعهده گرفته و اعلام کرده اند قصد دارند با چنین حملاتی، دولت کنونی را سرنگون کنند.
طالبان پاکستان طی سال های اخیر بر دامنۀ قدرت خود در این کشور و بویژه در مناطق قبیله ای از جمله وزیرستان افزوده و اتحاد مبارزه با این گروه که خواهان اجرای شریعت هستند، تاکنون زیاد موفقیت آمیز نبوده است.
طالبان هرگونه تحصیل غیرقرآنی را برای مردم بویژه دختران مخالف اسلام می داند.Ver video "پاکستان قتل عام دانش آموزان را فراموش نمی کند"
سالگرد سونامی مرگبار سال ۲۰۰۴ در هند و تایلند
با گذشت ده سال از وقوع سونامی مرگبار سال ۲۰۰۴ از درد و رنج بازماندگان حادثه کاسته نشده است.
صدها تن از بازماندگان این فاجعه طبیعی روز جمعه در روستای ویلانکانی در جنوب هند جمع شدند و برای قربانیان این حادثه دعا خوانند.
هند یکی از کشورهایی که بیشترین آسیب را از این سونامی دیده است.
لیگواریال داوید که دو پسر، مادر و دو نوه اش را در این حادثه از دست داده است می گوید: «وحشتناک است وقتی اقیانوس را می بینیم و به یاد می آوریم که چطور این همه آدم را به کام خود گرفت. نمی توانید تصور کنید چقدر از این اقیانوس وحشت داریم. حتی نمی خواهیم به آن نزدیک شویم. به همین دلیل به قسمت غربی و به دور از دریا مهاجرت کردیم؛ جایی که دولت برای ما تدارک دیده بود.»
این فاجعه طبیعی سواحل تایلند را نیز درهم کوبید و موجب کشته شدن ۵۳۹۵ تن از جمله ۲۰۰۰ گردشگر از ۳۸ ملیت خارجی شد.
جدا از ساکنان محلی، بازماندگان قربانیان این حادثه از اروپا به سواحل تایلند آمده اند.
کلودیا گیس که بر اثر این سونامی پایش به شدت آسیب دیده از نزدیکی دوسلدورف در آلمان به تایلند آمده و می گوید: «انتظار نداشتم در دهمین سالگرد این حادثه طبیعی به این شدت متاثر شوم. برای اینکه از زمان وقاع این فاجعه چندین بار به اینجا آمده ام. اما امروز که با بقیه بازماندگان هستم بیشتر متاثر شده ام.»
زمین لرزه ۹.۱۵ ریشتری که در سال ۲۰۰۴ در اعماق اقیانوس هند رخ داد، موجب بروز سونامی مرگباری در سواحل نزدیک به ده کشور حاشیه آن شد و بسیاری از مناطق مسکونی را در هم کوبید و تلفات و خسارت های فراوانی به بار آورد.Ver video "سالگرد سونامی مرگبار سال ۲۰۰۴ در هند و تایلند"
مادران کارآفرین؛ پروژه ای که زندگی زنان را تغییر می دهد
مادران کارآفرین به زنانی اطلاق می شود که زندگی زناشویی را به کارشان پیوند زده اند. مفهمومی تازه که در بوداپست مجارستان هواداران بسیاری دارد. در این بخش از مجموعه برنامه های دنیای تجارت به این مقوله می پردازیم:
سیلویا یکی از مادرانی است که هم خانه دار است و هم تجارت موفق خودش را اداره می کند.
او شرکتش را شش سال پیش تاسیس کرد، زمانی که برای نگهداری از فرزندانش، از شرکتی که برای آنها کار می کرد مرخصی گرفته بود.
سیلویا که ابتدا از طریق یک وبلاگ، در زمینه دکوراسیون داخلی مشاوره می داد، اندک اندک موفق شد تجارت جدی تری را آغاز کند.
تجارت سیلویا با حمایتهای پروژه دولت مجارستان موسوم به «مادران کارآفرین» به واقعیت تبدیل شده است. او توانست شرکت خودش را تاسیس کند و کار قبلی اش را برای همیشه ترک کند.
سیلویا می گوید: «من یک پسر هفت ساله و دختری ده ساله دارم. بلند پروازیهای زیادی دارم و همیشه می خواستم با وجود فرزندانم به آنها برسم و همزمان دلم می خواست زمان زیادی هم برای خانواده ام بگذارم.»
امروز سیلویا از کار جدیدش رضایت کامل دارد و نه تنها همسرش را استخدام کرده است بلکه موفق شده است حسابدار و یک مسئول فروش را به کادر شرکت خود اضافه کند. او در سالهای اخیر موفق شده است درآمد شرکتش را چند برابر کند.
سیلویا بولداگ می گوید: “در اولین روز کاری، مدیران پروژه مادران کارآفرین کمک کردند تا ایجاد یک سایت اینترنتی را یاد بگیرم. آنها به من زبان اچ تی ام ال را یاد دادند. امروز کارآموزیهای زیادی می گذرانم و همه آنها بواسطه این پروژه است. همچنین با مادران دیگر که نزدیک به دو هزار نفر هستند، ارتباط گسترده ای دارم.”
حمایت از هزار و ششصد مادر کارآفرین
انیس ویدا، زنی است که برای اولین بار ایده ابتکار «مادران کارآفرین» را مطرح کرد. او به معنی واقعی زندگی بسیاری از مادران مجار را تغییر داد.
او که روانشناس است و دو فرزند دارد، ابتدا با ایجاد یک وبلاگ و یک سایت توانست ایده خود را گسترش دهد. حالا نزدیک به هفتاد هزار نفر او را در فیسبوک دنبال می کنند.
انیس ویدا موسس طرح مادران کارآفرین می گوید: “ما کمکهای زیادی به مادران می کنیم. مثلا کمک می کنیم بتوانند راحت تر بر روی شبکه های اجتماعی فعالیت کنند. خصوصا که آنها وقت آزاد زیادی ندارند.”
ابتکار عمل این پروژه حالا در کشورهای دیگر هم طرفدار پیدا کرده است. نزدیک به سی کشور اروپایی قصد دارند تا این طرح را در کشورهایشان اجرا کنند. این طرح جایزه ویژه هیات داوران پروژه های اروپایی از سوی اتحادیه این قاره در سال 2014 از آن خود کرده است که این نمونه ای موفق از کارآفرینی است.
خانم ویدا می گوید: “از سال 2008 توانسته ایم از نزدیک به هزار و ششصد مادر کارآفرین حمایت کنیم. اما تنها این آمار و ارقام نیستند که اهمیت دارند ما در واقع توانسته ایم مفهوم جدیدی از کارآفرینی را وارد جامعه مجارستان بکنیم.”
سیلویا بولداگ نی می گوید: “کلید موفقیتهای من عبارتند از عشق و علاقه من به کارم، ایده های جدید و خلاقانه و بویژه کمک خویشاوندان و نزدیکانم.”Ver video "مادران کارآفرین؛ پروژه ای که زندگی زنان را تغییر می دهد"
آخرین خواسته ریحانه جباری قبل از اجرای حکم اعدام
OK
آخرین خواسته ریحانه جباری قبل از اجرای حکم اعدام
ریحانه جباری، زن جوان ایرانی که روز شنبه به دار آویخته شد، در وصیتنامه صوتی که پیش از اعدام ضبط شده از مادرش می خواهد تا کلیه اعضای بدن وی را اهدا کند.
ریحانه جباری هفت سال پیش به اتهام قتل بازداشت شد. او در جلسات دادگاه همیشه تکرار کرد که برای دفاع از خود در برابر تعرض جنسی مرتضی سربندی، پزشک ۴۷ ساله و کارمند سابق وزارت اطلاعات مرتکب این قتل شده است.
ریحانه در بخشی از وصیتنامه خود خطاب به مادرش می گوید: «نمی خواهم زیر خاک بپوسم. نمی خواهم چشم یا قلب جوانم خاک شود. التماس کن که ترتیبی داده شود که به محض دار زدنم، قلب، کلیه، چشم، کبد، استخوان ها و هر چیزی که قابل پیوند زدن است، از بدنم جدا و به کسی که نیاز دارد، هدیه شود. نمی خواهم گیرنده عضو، نامم را بداند، گلی برایم بخرد یا حتی فاتحه ای برایم بخواند.»
برای شنیدن فایل صوتی اینجا کلیک کنید
با وجود درخواستهای فعالان حقوق بشری در داخل و خارج از ایران برای توقف مجازات اعدام ریحانه جباری، مقام های ایران حکم اعدام وی را روز شنبه به اجرا گذاشتند.
اعدام خانم جباری باعث واکنشهای بسیاری در ایران و محکومیت این اقدام از سوی مقام ها و نهادهای بین المللی شد.
روز سه شنبه سه تن از اعضای گروه فمن در مقابل سفارت ایران در برلین در اعتراض به اعدام ریحانه جباری تجمعی برهنه برگزار کردند.
بخشی از متن وصیت نامه صوتی ریحانه جباری در پی می آید:
شعله جان، امروز فهمیدم که چه اتفاقی افتاده؛ فهمیدم حالا دیگر در نوبت اجرای حکم قصاص قرارگرفته ام. از تو گله دارم که چرا خودت به من نگفتی که به آخرین صفحهٔ کتاب زندگی ام رسیده ام. به نظر تو این حق من نبود که بدانم؟! تو که میدانی چقدر از غمگین بودنت شرم زده ام، چرا فرصت عذر خواهی و یا بوسیدن دست خودت و بابا را برایم کوتاه تر کردی؟!
دنیا به من اجازهٔ نوزده سال زندگی را داد، آن شب شوم می باید من کشته می شدم، جسدم در گوشه ای از شهر می افتاد و بعد از چند روز نگرانی، پلیس شما را برای شناسایی ام به پزشکی قانونی می برد و تازه آنجا می فهمیدید که به من تجاوز هم شده!
قاتل هرگز پیدا نمی شد زیرا ما زر و زور آن ها را نداریم و همهٔ شما رنجور و شرم زده به زندگی تان ادامه می دادید، چند ماه یا چند سال بعد هم دق می کردید و تمام!
اما با آن ضربهٔ لعنتی، قصه عوض شد، جسدم نه در بیابان ها، که در گور زندان «اوین» و بندهای بالا و پایین و انفرادی و حالا در زندان گور مانند شهر ری رسیده است. اما تسلیم سرنوشت باش و هرگز گلایه نکن!
تو بهتر از من می دانی، مرگ پایان زندگی نیست! تو یادم دادی هر انسانی به دنیا می آید تا تجربه ای کسب کند و درسی یاد بگیرد و با هر تولد، رسالتی بر دوش انسان گذاشته می شود. من یاد گرفتم که گاهی باید جنگید.
یادت هست داستان نیچهٔ فیلسوف را برایمان می گفتی که به مرد گاریچی که به اسبش شلاق می زد، اعتراض کرد و صاحب اسب شلاق را به سر و صورت نیچه کوبید و در نهایت به مرد سنجابی. تو می گفتی، او به همه یاد داد که در راه خلق یک ارزش باید ایستاد، حتی اگر بمیری! تو به ما یاد دادی که در گیرودار مدرسه، دعوا ها و چقولی های کودکانه باید خانم بود. یادت هست چقدر روی رفتار ما تأکید داشتی؟! تجربه ات غلط بود!
وقتی به حادثه پرت شدم، آموزشم کمکی به من نکرد. رفتار آرامم در دادگاه مرا به خونسردی در قتل و جنایت کار بی رحم بودن متهم کرد. اشک نریختم، التماس نکردم و کولی وار هوار نزدم. چون به حمایت قانون اطمینان داشتم، اما متهم شدم به بی تفاوتی در برابر جنایت.
می بینی! من که حتی پشه ها را نمی کشتم و سوسک را با شاخکش بیرون می انداختم، شدم جانی، آن هم با قصد قبلی! رفتارم با حیوانات تمایل به پسر بودن تعبیر شد و قاضی حتی به خودش زحمت نداد که توجه کند. هنگام حادثه ناخن هایم بلند و سوهان کشیده بود و بی توجه به این گفت که من بوکسر بوده ام.
چه خوش خیال بودیم که از قضات توقع عدل و داد داشتیم. او هرگز از خود نپرسید که آیا دست هایم ضمانتی ورزشکاران به خصوص ورزشی مثل بوکس را ندارد. در این کشور که تو عشقش را در دلم کاشتی، هیچ کس مرا نخواست و هیچ کس حمایتم نکرد، وقتی زیر ضربه های بازجو فریاد می زدم و رکیک ترین الفاظ را می شنیدم. وقتی آخرین نشانهٔ زیبایی را از خودم دور کردم و موهایم را تراشیدم جایزه گرفتم، یازده روز انفرادی!
شعله جان گریه نکن به چیزهایی که از من می شنوی! من همان روزهای اول در آگاهی، وقتی پیر دختری به اسم مأمور آگاهی از خجالت ناخن هایم درآمد، فهمیدم زیبایی چیزی نیست که مطلوب این دوره باشد، زیبایی ظاهر، زیبایی افکار و آرزوها، زیبای خط، زیبایی چشم و بینش و حتی داشتن صدایی خوش.
مادر عزیزم، جهان بینی من عوض شده و تو مسئولش نیستی. حرف هایم تمامی ندارد و همه را به کسانی داده ام تا اگر زمانی دور از چشم تو و بی خبر اعدامم کردند، به تو برسانند. من ارثیهٔ کاغذی فراوانی برایت گذاشته ام.اما قبل از مرگ چیزی می خواهم که تو باید با تمام توان از هر راهی که می توانی برایم فراهم کنی. در واقع این تنها چیزی است که از این دنیا، کشور و از تو می خواهم. می دانم برای این کار نیاز به زمان داری، به همین دلیل این بخش از وصیت نامه ام را زودتر به تو می گویم.
تو را به خدا اشک نریز و گوش کن! از تو می خواهم به دادگاه بروی و تقاضایم را بگویی. از داخل زندان امکان نوشتن چنین نامه ای را که به تأیید رئیس زندان برسد، ندارم و تو باید یک بار دیگر برایم عذاب بکشی. این تنها چیزی است که اگر برایش التماس کنی ناراحتم نمی کند، هرچند بارها به تو گفته ام برای نجاتم از اعدام التماس نکن.
مهربان مادرم، شعله جانم، عزیزتر از جانم، نمی خواهم زیرخاک بپوسم. نمی خواهم چشم یا قلب جوانم خاک شود. التماس کن که ترتیبی داده شود که به محض دار زدنم، قلب، کلیه، چشم، کبد، استخوان ها و هرچه که قابل پیوند زدن است، از بدنم جدا و به کVer video "آخرین خواسته ریحانه جباری قبل از اجرای حکم اعدام"
نمایش اثرات بحران اقتصادی یونان در فیلم «انفجار»
فیلم «انفجار» که با پیش زمینه مشکلات مالی فعلی در یونان ساخته شده است، زنی به نام ماریا را نشان می دهد که از خانه اش فرار می کند. ماریا که پیش از این مادری با محبت و غمخوار برای سه فرزندش بوده است، می خواهد روند زندگی غمبارش را با در دست گرفتن زمام امور آن تغییر دهد. او از مادر حسود و معلولش، خواهر روان پریش و پر توقعش و شوهر ملوانش که هر شش ماه یک بار به خانه می آید فرار می کند. او مصمم است که همه موانع را در این راه از پیش روی بردارد.
این فیلمی روایتی از شرایط اجتماعی و سیاسی یونان است. بحران اقتصادی همچون سرعت دهنده انفجار این زن عمل می کند. همه شخصیتها باید فورا برای آینده شان تصمیم بگیرند.
سیلاس زومرکاس، کارگردان فیلم می گوید: «این فیلم داستان زنی است که تصمیم دارد زندگی اش را به کل تغییر دهد. او با افرادی که دوست دارد، با خانواده اش و با خودش مبارزه می کند. چرا؟ چون او یک روز صبح در جریان بحران فعلی یونان بیدار می شود و خودش را نمی تواند بشناسد. او دیگر نمی داند چه کسی است. او باید راهی برای بازیافتن عزت نفسش بیابد.»
اولین نمایش عمومی این فیلم در شصت و هفتمین جشنواره بین المللی فیلم لوکارنو بود و در بسیاری از جشنواره ها نمایش داده شده و با واکنش مثبت منتقدان روبرو شد .
سیلاس زومرکاس ۳۶ ساله به نسل جدید کارگردانان یونان تعلق دارد که فیلمهایشان کم و بیش در ارتباط با شرایط اجتماعی و سیاسی است. او می گوید: «فیلم براساس داستان کسی که در میان ما زندگی می کند، نیست. بیشتر به نظر می رسد براساس تجربه یک نسل باشد. این نسل به شدت در سالهای اخیر بر اثر بحران مالی صدمه خورده است.»
آنجلیکی پاپولیا در فیلم نقش ماریا را بازی می کند. وی زنی است که سرشار از انرژی است و هر باری را که خانواده اش بر دوشش می گذارد، تحمل می کند. هنرپیشه یونانی بازی فوق العاده ای ارائه می کند. در مدت زمان کوتاهی از فردی که با عشق به اطرافیانش، با دنیای اطراف روبرو شود، تبدیل به فردی تلخ و عصبانی در مقابل دیگران می شود.
زومرکاس می گوید: «آنجلیکی پاپولیا جز اینکه جالب است، اگر نگوییم بهترین ولی یکی از درخشانترین هنرپیشه های نسل خودش است. او در هر نقشی که بازی می کند جرات زیادی از خود نشان میدهد، امری که واقعا خیلی نادر است. ماریا، زنی که او نقشش را بازی می کند، هم خیلی شبیه او است.»
این فیلم در یونان به روی پرده رفته است و در بهار سال ۲۰۱۵ در چهار کشور اروپایی از جمله آلمان، لهستان، هلند و ایتالیا اکران خواهد شد.Ver video "نمایش اثرات بحران اقتصادی یونان در فیلم «انفجار»"
فیلیپ استارک: کاربرد، مهمتر از زیبایی است
خلاقیت فیلیپ استارک، طراح فرانسوی، حد و مرز نمی شناسد. از شاتل فضایی تا صندلی و دستگاه آبمیوه گیری، بسیاری از اشیائی که او طراحی کرده برای همه شناخته شده اند اما خود او کمتر. ایزابل کومار، خبرنگار یورونیوز، به دیدار فیلیپ استارک رفته و گفتگوی اختصاصی با او داشته است.
ایزابل کومار، یورونیوز: فیلیپ استارک، از اینکه در این برنامه گفتگوی جهانی با ما هستید متشکرم. شما سالهاست که طراحی می کنید، و هنوز بنظر می آید که هزاران ایده دارید، اینطور نیست؟
فیلیپ استارک:
باید ترکیبی از مسائل مختلف را در نظر گرفت اما منشا آن یک بیماری روانی است. یک بیماری روانی که به کمک تصویربرداری مغز، و فهم رابطه سیناپس ها در مغز و غیره روز به روز آن را بهتر درک می کنیم. بنابراین فکر نمی کنم اتفاق خاصی بیافتد و این بیماری در من خیلی تغییر کند. وقتی جوان هستیم، دوست داریم خیلی چیزها را بیان کنیم و اظهار وجود کنیم. من هم این کار را کردم اما دیگر خیلی جوان نیستم. با این حال به کارم ادامه می دهم. به نظر من وظیفه اصلی در زندگی، خدمت کردن است.
یورونیوز: دقیقا به چه کسی خدمت می کنید؟
فیلیپ استارک:
به جامعه ام خدمت می کنم. هر شخص نماینده قبیله اش است. هرگز نباید به جای دیگری فکر کرد. باید برای خودمان کار کنیم یا برای همسر، دختر، مادر، دوستانمان. اینجاست که با حقیقت و با صداقت همراهیم. در بازاریابی نیستیم و تنها در اینصورت کارها امکانپذیر است. این قبیله یک طراح و آن قبیله طراح دیگری خواهد داشت. نباید سعی کرد طراح دیگران بود.
یورونیوز: شما می گویید از رویاهایتان الهام می گیرید. چطور ممکن است؟
فیلیپ استارک:
من به اوتیسم مبتلا هستم؛ خوشبختانه خیلی کم. اما اوتیست هستم.
وقتی شما با کسی صحبت نمی کنید، وقتی دیگران را نمی بینید، تلویزیون تماشا نمی کنید. هنگامی که به شما توضیحی می دهند اما شما چیزی درک نمی کنید و ترجیح می دهید به جای اینکه با دیگران باشید، تنها بمانید... سرانجام متوجه برخی مسائل می شوید. این اوتیسم باعث شده من تقریبا در انزوای کامل زندگی کنم. من هیچ اطلاعی از دنیای خارج از محیطم ندارم. فقط یک کنجکاوی عمیق و عشق عمیق برای آنچه «ما» هستیم دارم.
یورونیوز: شما که اینقدر در انزوا هستید، چگونه می دانید ما، چه کسانی هستیم؟
فیلیپ استارک:
اغلب، دیدن یک شخص کافی است تا برخی مسائل را درک کنیم. برای مثال وقتی صدابردار شما را می بینم، چیزهایی درک می کنم. یک سری نشانه ها و علائم بسیار ریز و ناخودآگاه وجود دارد که برای درک مسائل به ما کمک می کند . و خوبی آن این است که در جریان های اندیشه و مکاتب فکری نیستیم و از مهمانی های اهل مُد اجتناب می کنیم.
یورونیوز: می خواستم به برخی از پرسش های کاربران بپردازیم که دوست دارند کمی بیشتر در مورد شما بدانند. یانیک ژیرس پرسیده است: «در زندگی حرفه ای به چه موانعی برخورده اید؟ و چطور به این مرحله رسید؟»
فیلیپ استارک:
هیچ مانعی وجود ندارد. همه چیز کم کم پیش می آید. در کلاس درس شروع به نقاشی کشیدن می کنید، و معلم شما رو بیرون می کند چون هیچ وقت درس نمی خوانید. من هیچ وقت در هیچ امتحانی قبول نشدم؛ چون هیچ وقت قادر به یادگیری چیزی نبودم... بعد، یک روز، معلم می بیند که نقاشی جالبی کشیدید و برای اولین بار شما یک معامله می کنید: به شما می گوید: نقاشی هایت رو بده به من و من هم تو را راحت می گذارم و اینطور بود که زندگی من و نقاشی هایم شروع شد. فکر کنم پنج سالم بود. کم کم، این کار را برای دوستانتان، برای روستایتان و برای کشورتان می کنید. بعد هم یک شخصی در آن طرف دنیا می گوید، کار آن فرانسوی بد نیست... و شروع می کنید به ساختن. برای همین، صداقت، خیلی خیلی مهم است. چون دنیای کوچکی است و اگر شما کوچکترین کار بدی انجام دهید، همه فورا می فهمند. پس، صداقت، سرمایه گذاری روی انسان ها، سرمایه گذاری روی خلاقیت، دائما تلاش کردن، بالا بردن دانش حرفه ای، و همه اینها یک مجموعه است و هیچ مانعی وجود ندارد.
یورونیوز: آیا به نظر شما، اروپا یا فرانسه، به جوانانی که می خواهند یک شرکت کوچک طراحی راه اندازی کنند، به اندازه کافی کمک می کند؟
فیلیپ استارک:
همه چیز، همه جا امکانپذیر است. بعضی ها در اردوگاه های کار اجباری داخائو یا تربلینکا، با سیب زمینی دستگاه رادیو می ساختند. راههای مختلفی برای فرار پیدا می کردند. از درون چاه، از داخل یک معدن، برای زنده ماندن همیشه راههایی وجود دارد. پس در هر شرایطی، ما همیشه می توانیم کاری بکنیم. و زیبایی، همین است، این چیزی است که هیجان انگیز است.
یورونیوز: اینجا می خواهم سوال اینترنتی یکی از مخاطبانمان را مطرح کنم، به نام «میستر گرین». او پرسیده: «کدام یک برای شما مهمتر است: کاربرد یا زیبایی؟»
فیلیپ استارک:
«کاربرد» مهمترین ویژگی در همه چیز است. حتی یک شعر، یک کاربرد دارد. یک شعر زیباست چون ریتم آن جذاب است. تصویری که توسط کلمات ایجاد میکند، به شما ایده می دهد. و در آخر، دختری که شما آن شعر را برایش می خوانید به آغوشتان می آید. کاربرد کاملا حفظ شده است. هیچ چیز زیبا وجود ندارد که در درجه اول، ساختار آن کاربردی نباشد.Ver video "فیلیپ استارک: کاربرد، مهمتر از زیبایی است"
لهستان، یک ربع قرن پس از فروپاشی دیوار برلن
در ورشو پایتخت لهستان اگر سوار این ون مدل دهه ۱۹۷۰ که ساخت همین کشور است بشوید، این جوان ۲۹ ساله که “رافال پاتلا” نام دارد و راهنمای توری بنام “سرگذشت ورشو” است، شما را با تاریخ این شهر آشنا می کند. شهری که در جنگ جهانی دوم به دست نازی ها ویران شد و سپس تا سال ۱۹۸۹ پشت پرده آهنین قرار گرفت. رافال هنگام فروپاشی کمونیسم چهار ساله بود و اکنون می خواهد نسل او این تاریخ را درک کند.
رافال: “این کاخ فرهنگ و علم است.هدیه دایی استالین. نماد دوران کمونیسم در ورشو و نماد سلطه اتحاد شوروی بر کشور ما.”
یک نسل کامل یا ۲۵ سال از پایان گرفتن این سلطه می گذرد. یعنی از زمانی که دیوار برلن فروافتاد و پرده آهنین بالا رفت. اینجا در ورشو، یادآوری دوران جنگ سرد و تقسیم اروپا به تدریج کم رنگ شده و به جای آن نمادهای تحول کشور به ششمین اقتصاد بزرگ و ایفاگر نقش سیاسی کلیدی در اتحادیه اروپا به چشم می خورد. این تحولی است ورای باور خود آنهایی نیز که در گذار به آن شرکت داشته اند.
آدام رینگر یکی از این افراد است که در سال ۱۹۸۹ و پس از بیش از 20 سال زندگی در سوئد به لهستان بازگشت.
آدام رینگر: “شبیه به رویا بود زیرا کسی باور نداشت چنین اتفاقی بیفتد. نوعی انفجار از درون بود که تمام سیستم را درهم شکست. مردم اکنون به یاد نمی آورند که ۲۵ سال قبل اوضاع چگونه بود. آن دوران خاکستری را که مردم سراسیمه، عصبی و مشکوک بودند. این جوانانی که اکنون همه جا فعال هستند، متولد بعد از ۱۹۸۹هستند. می توان درمورد آن دوران برایشان صحبت کرد اما فکر می کنید واقعا درک خواهد کرد؟ اگر آن دوره را لمس نکرده باشید، فهم آن واقعا دشوار است.”
فیلیپ لپکا، بعد از فروپاشی کمونیسم متولد شد. یعنی زمانی که مادر و پدر و مادر بزرگ و پدر بزرگش آن دوران را پشت سر گذاشته بودند. دورانی که برای او سوررئالیستی است.
فیلیپ لپکا: “با داستان هایی که از خانواده ام شنیده ام، تصور آن دوران سخت است. برای نسل ما جهانی متفاوت است، مانند آلیس در سرزمین عجایب!”
اما آیا دشواری درک زندگی در پشت پرده آهنین، نوع جدیدی از دیوار بین نسل ها ایجاد نکرده است؟
توماش چپالا، 33 ساله، با همسرش مارتا هنگام تحصیل در فرانسه آشنا شد. امروز آنها در لهستان یک خیاط خانه موفق را اداره می کنند. با آنکه بسیاری از هم نسلی های توماز لهستان را برای کار در خارج ترک کرده ند، اما او می گوید کافی است که آزاد باشی تصمیم بگیری کجا زندگی کنی.
توماش چپالا: “گاهی با پدرم به سفر می روم و به گذرنامه ای که امروز در دستم
است افتخار می کنم. با آن می توانم همه جا بروم. تازه چند روز است که از سفر به اسپانیا بازگشته ام و این یعنی آزادی که مهمترین چیز است. آزادی برای آنچه که می خواهم و اینکه بتوانم بدون محدودیت به هرجا که می خواهم بروم و مادر و پدرم این را تجربه کردند. آنها قبلا نمی توانستند به جایی سفر کنند.”
اما در حالی که نسل جدید لهستانی ها نسبت به نسل قبلی از آزادی بیشتری لذت می برند، برای آزادی نیز باید بهایش را پرداخت.
مارتا چپالا: “نسل ما نسبت به نسل گذشته از کمک دولتی کمتری برخوردار است. به طور مثال برای داشتن یک آپارتمان اکنون نمی توانی آن را به سادگی بخری، باید اجازه این کار را داشته باشی. در مورد شغل نیز همین طور. بیشتر مردم در گذشته وقتی شغلی به دست می آوردند ترجیح می دادند و می توانستند در تمام عمر آن را نگهدارند و پس از بازنشستگی نیز دولت از آنها مراقبت می کرد. اما امروز ما می دانیم که چنین چیزی اتفاق نخواهد افتاد.”
کامیل سبولسکی، ۳۰ ساله، کارآفرینی است که پنج سال قبل در فهرست هفت تن از ثروتمند ترین افراد جوان لهستان قرار گرفت. او پول خود را در تاسیس شرکت های ارائه خدمات اینترنتی سرمایه گذاری کرد و امروز موسس چهار دانشگاه برای تربیت کارآفرینان آینده است. برای او دیوار جدید، نه بین نسل ها، بلکه بین بازار آزاد و انبوهی از مقررات و مالیات است.”
کامیل سبولسکی: “من همه شرکت هایم را از لهستان به بریتانیا، تایلند وزامبیا منتقل کردم و دیگر شرکتی در لهستان ندارم. زیرا بازار دچار مقررات دست و پا گیر شده و جوانان لهستان دیگر شانسی برای رقابت با کارآفرینانی که اکنون بازار را در تسلط خود گرفته اند، نخواهند داشت. موانع و مرزها و محدودیت ها بسیار زیاد شده است.”
در داخل یک کارخانه متروکه می توان تنها موزه خصوصی مربوط به دوران کمونیسم را دید. این موزه ساخته و پرداخته ذهن رافال پاتلا، راهنمای تور است که درهای آن را در ماه آوریل گذشته به روی مردم گشود. هدف او نشان دادن زندگی روزمره مردم در رژیم کمونیستی است.
این بازدیدکنندگان جوانانی اند که مادران و پدرانشان قبلا به انگلستان و کانادا مهاجرت کرده اند. آنها از نسل دیگری اند، نسل فرزندان مهاجران.
کایت کورک، یکی از بازدید کنندگان: “دلیل اینکه خواستم این موزه را ببینم این است که از وقتی به اینجا بازگشتم همه چیز مدرن است. در لهستان همه چیز مانند کانادا به نظر می رسد. از وقتی موزه دوران کمنیستی را دیدم، توانستم ببینم در سال های رشد من اینجا چه شکلی بوده و تفاوت ها چیست. با نگاه به دهه های ۷۰ و ۸۰ در اینجا، می بینید اکنون چه تفاوت عظیمی با گذشته دارد. اینگونه زندگی در تصورم هم نمی گنجید.”
در حالی که کایت قبلا هرگز در لهستان نبوده، کریس یکبار در سال ۱۹۷۰ همراه مادرش برای دیدار خانواده به اینجا آمده است.
کریس نیلد: “من تنها یک خاطره دارم و آن صف بستن مردم جلوی یک مغازه قصابی بود، صفی طولانی در بیرون مغازه. و به یاد می آورم که داخل مغازه اینطوری بود، با قلاب های خالی. مغازه خالی بود. مردم برای چه صف کشیده بودند، نمی دانم، چون مغازه خالی بود.”
صف های طولانی، مغازه های خالی و قوانین خشن و سرکوب نظامی جنبش همبستگی در سال ۱۹۸۱، دوره ای را به تصویر می کشد که بسیاری از لهستانی ها ترجیح می دهند فراموش کنند. اما برای برخی جنبه نوستالژیک دارد. دوران دشواری که مردم را در همبستگی شان به هم نVer video "لهستان، یک ربع قرن پس از فروپاشی دیوار برلن"
عبور غیرقانونی پناهجویان سوری از دریای سیاه، رومانی در انتظار پیوستن به پیمان شنگن
این روزها پناهجویان زیادی تلاش می کنند از طریق دریای سیاه، و از طریق رومانی خود را به سواحل اروپا برسانند. تعداد این افراد در مقایسه با کسانی که می خواهند با گذر از دریای مدیترانه بطور غیر قانونی به اروپا برسند، به مراتب کمتر است. اما همین تعداد کم، روز به روز بیشتر می شود.
ناخدا پوپا، گارد ساحلی است و وظیفه اش حفاظت از مرزهای بیرونی اتحادیه اروپاست. وی داستان یافتن یک قایق حامل این پناهجویان را که تعریف می کند و می گوید: «کشتی سرگردانی پیدا کردیم که هیچ نور و چراغی در آن نبود. روی عرشه آن هم، هیچ اثری از انسان نبود. بعد از ده دقیقه سر و کله حدود بیست نفر روی این کشتی پیدا شد: زن، مرد، و یک طفل نوزاد. از دیدن لبخند یک کودک، بعد چند روز دریانوردی، خوشحال شدم.»
این نوزاد “هنر” نام دارد و پنج ماه پیش، در اردوگاه پناهجویان سوری در ترکیه متولد شده است. آرزوی علی، پدر “هنر” این است که دخترش روزی نوازنده شود.
علی و همسرش پس از حمله نیروهای داعش به کوبانه، از این شمال سوریه فرار کرده اند. همسر وی در آن زمان باردار بوده است. علی می گوید برای فرار از سوریه و آمدن به اروپا ۶۰۰۰ یوور هزینه کرده است. وی از جنگ می گوید و از صحنه های دلخراشی که از نزدیک شاهدشان بوده است. علی می افزاید: «۲۷ سال دارم. جنگ را از نزدیک دیده ام. کسانی را دیدم که مرده بودند، عده ای جلوی چشمانم جان دادند مناطق مرزی بمباران می شد. کسانی را دیدم که پاهایشان قطع شده بود. مردی که بخوبی می شناختم، جان داد. سخت است ببینید خانه تان ویران می شود، ببینید که خانه تان در یک لحظه خراب می شود و روی هوا می رود.»
کاپیتان پوپا توانست جان ۷۰ سرنشین این کشتی کوچک را نجات دهد. اکثر این افراد از سوریه آمده بودند. وی در بین این افراد، سه «کار چاق کن» اهل ترکیه را هم پیدا کرد. اتهام این سه نفر، عبور غیرقانونی از دریای سیاه و به خطر انداختن جان سرنشینان قایق با اقدام به قاچاق انسان است.
مادالینا زمفیر نگهبان مرزی است که در مرکز نظارت “کنستانتا” کار می کند و هماهنگیهای عملیاتی را با کاپیتان پوپا به انجام می رساند. وی می گوید که قاچاقچیها نمی توانند به داخل مرزهای اتحادیه اروپا تجاوز کنند. وی می افزاید: «هیچکس نمی تواند مخفیانه وارد خاک اتحادیه اروپا شود چون تجهیزات خوبی در اختیار داریم و خیلی هم خوب کار می کنند. می توانیم از فاصله ۱۲ مایل دریایی، محل قایقهایی با طول کم تر از ۲۰ متر را پیدا کنیم.»
سی سال از امضای پیمان شنگن می گذرد. براساس این پیمان بازرسی مرزهای داخلی بین کشورهای عضو از میان برداشته شد. اما کنترل مرزهای بیرونی شدت یافت.
قبرس، کرواسی و رومانی می خواهند به محدوده پیمان شنگن بپیوندند، اما این کشورها برای اینکه به عضویت این پیمان درآیند، باید اصلاحاتی در سیستم قضایی خود انجام دهند و با فساد و جرم وجنایت سازمان یافته مبارزه کنند.
اتحادیه اروپا در شهر گالاتسی در رومانی مرکزی برای کسانی تاسیس کرده است که سعی می کنند بطور غیر قانونی از طریق دریای سیاه به اروپا بیایند.
خبرنگار یورونیوز در مرکز گالاتسی مردی را می بیند که اهل شهر حلب است. وی در آنجا آرایشگر بوده است. فرزندانش هنوز در سوریه هستند. وی می خواهد هر چه زودتر آنها را از منطقه جنگزده بیرون آورد. اما می گوید نمی توان به قاچاقچیها اعتماد کرد زیرا دروغ می گویند.
وی می افزاید: «قاچاقچی های ترکیه ای عکس قایقشان را به تلفن همراه من فرستادند. شبیه قایق های پنج ستاره بود. به من گفتند سفر روی دریای سیاه از ترکیه به رومانی ده ساعت طول می کشد. اما از قایق تفریحی خبری نبود. در عوض، سوار یک قایق درب وداغان شدیم و از غذا هم خبری نبود. سفر به جای ده ساعت ۴۸ ساعت طول کشید.»
مادر این مرد کاتولیک و اهل ارمنستان است. پدرش مسیحی ارتودوکس اهل سوریه است. نزدیک ترین دوستانش مسلمان هستند و در سوریه زندگی می کنند. این پناهنده سوری در ادامه داستان سفرش می گوید: «در نیمه راه رومانی در وسط دریای سیاه در وضعیت طوفانی، فرمانده قاچاقچیان ناگهان به ما دستور داد که دیگر از تلفن همراه استفاده نکنیم، سیگار نکشیم و هیچ کاری نکنیم. فضا خیلی پرتنش و تهدیدآمیز شد و بعد موجهای عظیم آمدند.»
شبکه بین المللی قاچاق انسان از وضعیت دردناک این پناهجویان، بی رحمانه سوء استفاده می کند. پناهنده سوری می گوید: «با این قاچاقچیها توافق کردم. قرار شد ۹۵۰۰ یورو بگیرند و مرا از ترکیه به آلمان ببرند. برای این که مطمئن شوم به آلمان می رسم، پول را به واسطه دادم. وقتی به آلمان برسم با تلفن به او اطلاع می دهم و پول را به شخص سومی می دهم. اما در آلمان نیستم در نتیجه، پول را هم نپرداخته ام.»
بیشتر پناهندگانی که در مرکز گلاتسی هستند، نمی خواهند در رومانی بمانند و می خواهند به غرب اروپا بروند.
شبکه قاچاقچی با گروههای جرم وجنایت در رومانی، آلمان و ترکیه مرتبطند. یک پناهنده سوری می گوید: «این دسته قاچاقچیان که در استانبول کارشان را انجام می دهند، پول زیادی از دست داده اند و نیاز به منابع جدید مالی دارند. به همین دلیل است که واسطه های رومانیایی را تحت فشار می گذارند و این واسطه به پناهندگان در اردوگاه فشار می آورند. به ما تلفن می زنند به ما می گویند فرار کنیم و قول می دهند که ما را به آلمان برسانند.»
شرکت آلمانی فرانسوی موسوم به “ای آ د اس” (EADS)، سازنده تجهیزات گرانقیمتی است که برای امنیت مرزهای رومانی لازم است. قرارداد سالها پیش امضا شده است. اما صحبت از فساد مالی و ارتشاء است. گفته می شود آلمانی ها به رومانیایی ها رشوه داده اند. دفتر دادستان عمومی مونیخ تأیید می کند که دادرسی به این پرونده در جریان است.
کمیسیون اروپا تأکید دارد که از نظر فنی رومانی برای الحاق به پیمان شنگن آماده است، اما کشورهایی مثل هلند شدیداً با عضویت رومانی در پیمان شنگن مخالفند.
پلیس مرزی رومانی از وضعیت آشفته سیاسی گله می کند. لیویو ماریو گالوس، فرمانده ارVer video "عبور غیرقانونی پناهجویان سوری از دریای سیاه، رومانی در انتظار پیوستن به پیمان شنگن"
گفتگوی یورونیوز با فرزند مهدی کروبی: «محبوبیت رهبران جنبش سبز افزایش یافته است»
بیش از هزار و ۲۰۰ روز از حصرخانگی میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد سه رهبر جنبش اعتراضی ایران موسوم به جنبش سبز می گذرد. این حصرخانگی بدون حکم قضایی صورت گرفته و تاکنون نیز دادگاهی درخصوص رسیدگی به اتهامات مطرح علیه این سه تن برپا نشده است. علی خردپیر، خبرنگار یورونیوز با محمد تقی کروبی، فرزند مهدی کروبی و مدرس حقوق بین الملل در دانشگاه وست مینستر انگلستان گفتگویی کرده است که در پی می آید.
یورونیوز: می دانیم که پدر شما از زمستان ۱۳۸۹در حصرخانگی به سر می برد. وزیر دادگستری و شهردار تهران هر دو در سال گذشته گفته بودند که مسوولیت این حصر با شورای امنیت ملی است اما به تازگی نقل قولی از سوی یکی از نمایندگان مجلس از رهبر حکومت، مسوولیت را متوجه علی خامنه ای می کند. پرسش این است که چرا حکومت جمهوری اسلامی ایران نمی خواهد درباره این موضوع شفاف سازی شود؟
محمد تقی کروبی: از ابتدا حکومت رفتاری شفاف در قبال رهبران جنبش اعتراضی نداشت. یک بخش از رفتارهایی که حکومت می کرد بر می گشت به نیروهای خودسر و لباس شخصی که تحت امر حکومت بودند و می دانید که از منظر حقوق بین الملل مسوولیت آن باز برعهده حاکمیت است. این رفتارها گاهی شامل خشونت هایی مانند حمله به منزل، آتش زدن در منزل، انداختن بمب صوتی درون خانه می شد.
حکومت با تقسیم کار بین مجموعه ای از نیروهای مورد اعتماد خود و بخش رسمی سعی کرد نوع برخورد از ابتدا برخورد رسمی نباشد. از زمانی که این رهبران در حصر قرار گرفته اند تاکنون نیز هیچ مقام رسمی کشور مطابق قوانین و مقررات جاری کشور مسوولیت حصر را برعهده نگرفته است. به استثنای نقل قول هایی که از سوی برخی از مقامات از جمله فرمانده نیروی انتظامی و رئیس قوه قضائیه که به تلویح گفته بود مسوولیت این امر به عهده ما نیست و اخیرا اظهار نظر صریحی که رهبری داشته است و مشخص می کند که پرونده حصر در اختیار شخص رهبری است. برای ما موضوع جدیدی نبود اما به اعتقاد من مطرح کردن این موضوع به طور علنی ورود به یک نوع فاز جدید است.
یورونیوز: پدر شما تاکید داشته که در هر دادگاهی، برای رسیدگی به اتهاماتی که به وی نسبت داده شده آمادگی دارد حضور یابد. اما در همین نقل قول از رهبر حکومت ایران، گفته شده که جرم بسیار سنگین است و با آقای کروبی و دو چهره دیگر در حصر با ملاطفت برخورد شده است. آیا این به شما گوشزد نمی کند که رهبری تصمیم خود را درباره این اشخاص گرفته است؟
محمد تقی کروبی: از نظر قانون اساسی اصل بر برائت است مگر کسی اتهامش در دادگاه ثابت شود و رای قضایی برای نگهداری وی صادر شود. پدر من با علم و آگاهی از شرایط کشور بارها از بدو حصر تاکنون اعلام کرده اند که آمادگی محاکمه در هر دادگاه علنی طبق اصل ۱۶۸ قانون اساسی دارند و تنها شرطشان علنی بودن دادگاه و سخن گفتن با مردم و افکار عمومی است. حکومت از این موضوع سر باز می زند و تاکنون تن به روند قانونی نداده است.
رهبری در همین عبارت گفته است که این ها مجرم اند در حالی که اتهام باید در دادگاه مطرح شود و اگر در پی دادرسی رای صادر شد آنگاه فرد، عنوان مجرم پیدا می کند و پس از آن مجازات تعیین می شود. ایشان مجازات را تحمیل کرده و حال پس از چند سال معتقد است که ملاطفت در قبال آنان صورت گرفته است. این ها همه نشان از عدم پیگیری مجموعه قضایی کشور و فقدان استقلال دستگاه قضایی در قبال این دو رهبر دارد. دلیل اصلی اش هم برمی گردد به پایگاه نفوذ و قدرت معنوی آنان [رهبران جنبش سبز] نزد افکار عمومی مردم ایران.
یورونیوز: سال گذشته و پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری، مردمی که از روی کار آمدن دولتی میانه رو خوشحال بودند به خیابان ها آمده و دوباره نام رهبران جنبش سبز را در شعارهای خود فریاد زدند. پرسش این است که از حصر صورت گرفته و برخوردی که با رهبران جنبش سبز شد حاکمیت چه دستاوردی داشته است؟
محمد تقی کروبی: به دنبال دستگیری رهبران جنبش سبز، حاکمیت تلاش کرد با تبلیغ یکطرفه و استقاده از رسانه ملی و سایر امکاناتی که در اختیار داشت ذهن مردم ایران را نسبت به رهبران در حصر بد بین کند. اتهام ها و فرافکنی فراوانی را مطرح کرد و از طرف دیگر قدرت دفاع به مجموعه مقابل نداد. فعالان دانشجویی و افراد سیاسی هم در زندان ها بودند.
حاکمیت اشتباه بزرگ تاریخی اش در این بود که تصور می کرد می تواند با ابزار تبلیغاتی و رسانه هایی که در اختیار دارد جامعه را نسبت به این رهبران بد بین کند. اما می بینیم که این خیال حاکمیت در انتخابات گذشته تحقق پیدا نکرد و امروز نه تنها حساسیت جامعه نسبت به این دو رهبر بیشتر شده، بلکه محبوبیتشان دایما رو به افزایش است.
یورونیوز: و اما درباره وضعیت پدر شما در حصرخانگی؛ می دانیم که آقای کروبی جا به جا شده اند. ابتدا در خانه خود در حصر بوده و سپس به یک خانه امنیتی منتقل شدند و امروز باز در خانه خود محبوس هستند. دلیل این جا به جایی چه بود؟. چراکه برای آقای موسوی و خانم رهنورد چنین اتفاقی نیافتاد.
محمد تقی کروبی: پدر ما ابتدا در منزل بود و بعد از چند ماه به یکی از ساختمان های وزارت اطلاعات منتقل شد که از نظر ما این، نوعی فشار بیشتر بر ایشان بود. ایشان دو سال و نیم در یک آپارتمان کوچک، در کمترین امکانات و به تنهایی نگهداری شدند. مادر من از حصر خارج شدند و ایشان در آنجا ماندند. به دلیل همین محرومیت از نور آفتاب و هوای تازه و تنها ماندن بیماری هایی از جمله تنگی نفس و نرمی استخوان بر ایشان عارض شد.
تنها در هفت هشت ماه گذشته ایشان چهار عمل جراحی داشتند. بعد از همین موارد بود که حاکمیت درک کرد این نوع نگهداری یعنی از بین بردن سلامت کامل ایشان. در نهایت توافق کردند که ایشان مجددا به منزلشان بازگردند و حصرشان در منزل خودشان ادامه دارد.
یورونیوز: در این موارد وقتی ارتباط چهره های سیاسی با جامعه قطع می شود، یکی از نگرانی ها درباره غذای آنهاست. چه کسانی اجازه دارند مواد غذایی را برای پدر شما تهیه کنVer video "گفتگوی یورونیوز با فرزند مهدی کروبی: «محبوبیت رهبران جنبش سبز افزایش یافته است»"