بنیانگذار خانۀ مد کارون درگذشت
اجرای اثر هنری به احترام قربانیان تجاوز در جنگ کوزوو
بیش از پنج هزار دامن و لباس زنانه در استادیوم اصلی کوزوو واقع در پریشتینا، به منظور برانگیختنِ توجه نسبت به وضعیت اسفبار قربانیان تجاوز جنسی در دوران جنگ، بر رخت آویز آویخته شدند.
این لباس ها به تقاضای آلکتا ژافامریپا، هنرمند انگلیسی متولد کوزوو، از سوی قربانیان خشونت جنسی اهدا شده اند.
دست نوشته روی یکی از این دامن ها می گوید: «این دامن در بهار ۱۹۹۸ سرگذشتی دردناک پیدا کرد.»
و دیگری بر روی لباسش نوشته است: «من داستان تلخی دارم.»
آلکتا می گوید: «این زنان هیچ کمک، پشتیبان و جایگاهی ندارند، بنابراین من فکر کردم چطور می توانم دِینِ خودم را به شکل هنری، به بازماندگانِ این فجایع ادا کنم.»
رئیس جمهوری کوزوو گفت: «ما اینجا گردهم آمدیم تا دردِ آنها را به یاد بیاوریم، تا قربانی شدنشان را به رسمیت بشناسیم و به آنان بگوییم که تنها نیستند.»
هزاران زن در خلال سالهای ۱۹۹۸ تا ۱۹۹۹ در جنگ کوزوو در صربستان، مورد تجاوز قرار گرفتند که اکثر آنان آلبانیایی تبار هستند.
بسیاری از این زنان درباره خشونت جنسی که از سوی نیروها و شبه نظامیان صرب بر آنها رفته سکوت اختیار کرده اند، درحالیکه برخی از کVer video "اجرای اثر هنری به احترام قربانیان تجاوز در جنگ کوزوو"
دومین حمله داعش در خاک عربستان؛ باز هم مسجد شیعیان
انفجار انتحاری در نزدیکی مسجد شیعیان شهر دمام در شرق عربستان سعودی دست کم چهار کشته بر جای گذاشته است. طبق اعلام وزارت کشور عربستان، بمبگذار که سوار بر خودرو بوده، بیرون از مسجد العنود و به هنگام نماز ظهر خود را منفجر کرده است. شاهدان عینی می گویند مهاجم لباس زنانه به تن داشته است.
گروه «دولت اسلامی» مسئولیت این حمله را بر عهده گرفته است.
این حمله تنها یک هفته پس از حمله ای مشابه به مسجدی شیعی در شهر قطیف، در همسایگی دمام، انجام می گیرد. این دو شهر عمدتا شیعه نشین هستند.
پس از وقوع انفجار هفته گذشته قطیف و کشته شدن بیش از بیست نفر، داعش مسئولیت آن اقدام را نیز برعهده گرفت. حمله قطیف نخستین اقدام داعش در خاک عربستان سعودی به حساب می آید.Ver video "دومین حمله داعش در خاک عربستان؛ باز هم مسجد شیعیان"
گشتی در عالم مُد
روسیه
اسلاوا زئیتزف، طراح روسی، آخرین مجموعه بهاره-تابستانه خود را در جریان بیست و نهمین هفته مد مرسدس بنز در مسکو رونمایی کرد. مجموعه ای که به قول خود اسلاوا زئیتزف از عشق او به زنان الهام گرفته و پر از رنگ های گوناگون است.
اسلاوا زئیتزف که در روسیه با نام واچسلاو زئیتزف شناخته می شود، طراحی ۷۶ ساله است که از دهه شصت میلادی تا کنون فعالیت داشته است. با اینکه او طراحانی چون کوکو شانل، کریستین دیور، جیانفرانکو فره و اوبر دو ژیوانشی را بت های خود می خواند، اما کارهای او شدیدا تحت تاثیر مدهای سنتی روسی و اسلاو هستند.
زئیتزف تا کنون برای لباس دو بانوی اول روسیه، یعنی همسران ولادیمیر پوتین و دمیتری مدودف، لباس طراحی کرده است.
هفته مد روسیه با حضور بیش از هفتاد طراح از سراسر جهان در سالن نمایشگاه مانِژ در نزدیکی کاخ کرملین برگزار می شود.
پرتغال
هفته مد پرتغال همزمان در لیسبون و پورتو آغاز به کار کرده است. طراحان در جریان این هفته مد نیز لباس های بهاره-تابستانه خود را عرضه می کنند.
طراحان جوانی چون دانیلا باروس آغازگر کار بودند و استعدادهای فرامرزی خود را در معرض دید همگان قرار دادند. مجموعه تازه باروس برای بهار و تابستان، طرح هایی نامتقارن را در بر می گرفت که همه با پارچه هایی لخت و مواج دوخته شده بودند و بدن را در حرکت کاملا آزاد می گذاشتند. این مجموعه که به لحاظ طراحی ساختارشکنانه بود، هم برای آقایان و هم خانم ها لباس ارائه کرد.
آنابلا بالداک هم از مجموعه تازه خود رونمایی کرد. این طراح که در پرتو خانه دارد، طرح هایی کاملا زنانه را به نمایش درآورد. بالداک به دنبال احیای حال و هوای دهه های سی و شصت میلادی است، هرچند هدف نخست او زیبایی لباس ها بوده است. بیش از دو دهه از آغاز فعالیت آنابلا بالداک در عرصه مد می گذرد. او در نخستین هفته مد پرتغال در سال ۱۹۹۵ نیز حضور داشته است.
هفته مد پرتغال یا «پرتغال فشِن» از آغاز ایجاد، به پایتخت های مهم مد جهان، از لندن تا سائوپائولو، سفر کرده است.
.Ver video "گشتی در عالم مُد"
مروری بر آثار «ژیوانشی» طراح فرانسوی مد
موزه “تیسن بورنِمیزا” شهر مادرید اسپانیا میزبان نمایشگاهی از مرور بر آثار هوبرت دو ژیوانشی، طراح مد فرانسوی است.
ژیوانشی شهرتش را مدیون طراحی لباس برای بانوان فریبنده دهه ۵۰ و ۶۰ میلادی از جمله ژاکلین کندی، همسر جان اف کندی و گریس کلی، ملکه موناکو است. اودری هپبورن، نیز از هنرپیشگانی است که در فیلمهای «صبحانه در تیفانی» (۱۹۶۱) و «سابرینا» (۱۹۵۴) در پیراهنهای طراحی شده توسط ژیوانشی درخشیده است.
پیراهنهای ساده و شیکی که ژیوانشی در این سالها طراحی کرد، تاثیری زیادی بر حال و هوای مدهای زنانه در سالهای ۱۹۵۰ میلادی داشت. این ایده که در کمد لباس هر خانمی، باید یک «پیراهن ساده مشکی» پیدا شود، ایده ای بود که با طرح های ژیوانشی در این سالها فراگیر شد.
ژیوانشی همچنین نقش زیادی در شکستن قوانین رایج مد در سالهای پس از جنگ جهانی دوم داشت. همانطور که ماتینز دلا پِرا، مسئول این نمایشگاه می گوید: «ژیوانشی طراحی نامتعارف و نوآور بود. طراحی شومیز موسوم به «بِتینا» در سال ۱۹۵۲، شومیزی که ژیوانشی نام یکی از مانکنهایش به نام بتینا گرازیانی را روی آن گذاشت، شکستن قالبهای رایج مد زمانه بود.
وی در نقش دوزی های روی پارچه از پلاستیک و چرم استفاده کرد و به این ترتیب، حتی در نحوه برخورد با پارچه هم تحولی در مد رایج ایجاد کرد. در عین حال ژیوانشی اولین طراحی بود که از مدلهای قومی در نمایشهای مد استفاده کرد.
در این نمایشگاه حدود ۹۵ مدل لباس زنامه طراحی ژیوانشی و مجموعه ای از نقاشی های متعلق به موزه و اثر نقاشان الهام بخش ژیوانشی در معرض دید بازدید کنندگان قرار گرفته است.
نمایشگاه از ۲۲ اکتبر (۳۰ مهرماه) آغاز شده است و درهای آن تا ۸ ژانویه (۱۸ دیماه) آینده به روی بازدید کنندگان باز خواهد بود.Ver video "مروری بر آثار «ژیوانشی» طراح فرانسوی مد"
گروه باله آستانه در بوداپست روی صحنه می رود
گروه باله آستانه با اجرایی تازه تور بین المللی خود را شروع کرد. این برنامه که نخستین بار در بوداپست، پایتخت مجارستان اجرا شد ترکیبی از حرکات رقص محلی، مدرن و باله است.
مدیر باله آستانه پیش از اجرای این نمایش گفت: «تماشاچیان در بوداپست شاهد لباسهای زیبا، حرکات موزون و با وقار زنانه خواهند بود و امیدوارم مخاطبان مجار، از شیوه منحصر به فرد کار ما لذت ببرند.»
این گروه باله شامل سی دختر رقصنده و فارغ التحصیل مدرسه رقص آلماتی است
یکی از بالرین ها می گوید: «همه دخترها در بیشتر صحنه ها شرکت دارند. هجده صحنه مختلف در این باله داریم و برای تعویض و آماده شدن باید عجله کنیم. لباسها زیباست ولی پوشیدنشان سخت است. تمام جزییات لباس و تک تک دکمه ها باید بموقع آماده باشند.»
باله آستانه سال 2013 در پایتخت قزاقستان تاسیس شد. رپرتوار این گروه شامل بیش از پنجاه اجرای مختلف است. باله و این نمایشها راهی برای تقویت هویت ملی جوانان و همچنین یک سفیر فرهنگی برای شناساندن قزاقستان در عرصه بین المللی است.Ver video "گروه باله آستانه در بوداپست روی صحنه می رود"
کلکسیون زمستانه «آرمانی» الهام گرفته از الگوهای سرخپوستی
هفته مد لباس های زنانه میلان با ارائه آخرین کلکسیون های پاییزه- زمستانه طراحان نامدار، از در پایتخت مد جهان برگزار شد.
آرمانی، با مجموعه تن پوش های جدید خود که عمدتا از شکل لباسهای سرخپوستی و اسکیمویی الهام گرفته در این برنامه شرکت کرده است که آمیزه ای از اشرافیت نخستین استعمارگران با ساکنان بومی قاره جدید است.
دین و دان کیتون، دقلوهای طراح آرمانی درباره این کلکسیون می گویند: «اولین میراث کانادا، ملاقات اسکیموها با اشراف بریتانیایی است. یک جور درآمیختن دو دنیای مجزاست. خیلی قبیله ای و بومی است. تا حد زیادی هم مخلوطی است از سرخپوستان کانادایی با اشرافیت.»
استفاده از رنگ و نوارهای طلایی در پانچوها و روپوش های پشمی این مجموعه، به اضافه ساپورت ها و تن پوش های یکسره و چسبانِ کارشده، از جمله موارد قابل توجه این کلکسیون به شمار می رود.
اما جورجیو آرمانی خود، با کلکسیونی کاملا متفاوت در آخرین روز این نمایش مد حاضر شد.
استفاده از رنگهای آبیِ سیر و خاکستری و پارچه های ملیله دوزی شده، از ویژگیهای اصلی آخرین کلکسیون لباسهای پشمی یا کتانی به نمایش درآمده جورجیو ارمنی هشتاد و یک سالهVer video "کلکسیون زمستانه «آرمانی» الهام گرفته از الگوهای سرخپوستی"