الشباب اتوبوس اتوبوس کارکنان سازمان ملل را منفجر کرد
سقوط مرگبار اتوبوس برزیلی به دره
دستکم 49 نفر بر اثر حادثه سقوط یک اتوبوس توریستی به دره ای عمیق در برزیل کشته شدند.
این حادثه، روز شنبه در نزدیکی شهر “کامپو الگرو” واقع در ایالت “سانتا کاترینا” اتفاق افتاد.
تعدادی از مجروحان برای درمان به بیمارستان نزدیک منتقل شدند.
امدادگران در تلاش برای خروج بقیه مسافران از درون اتوبوس له شده هستند.
پلیس احتمال می دهد که سقوط اتوبوس به دره چهارصد متری به علت خطای راننده در کنترل آن در پیچ جاده رخ داده است.Ver video "سقوط مرگبار اتوبوس برزیلی به دره"
حمله به اتوبوس حامل تیم فوتبال فنرباغچه
خبر کوتاه
اتوبوس حامل تیم فوتبال فنرباغچه ترکیه در راه بازگشت از مسابقه با تیم ریزسپر مورد حمله قرار گرفت.
در این حمله راننده اتوبوس زخمی شد اما هیچ یک از بازیکنان آسیبی ندیدند. گزارشهای ضد و نقیض از پرتاب سنک یا شلیک گلوله بسمت این اتوبوس خبر می دهند.Ver video "حمله به اتوبوس حامل تیم فوتبال فنرباغچه"
واژگون شدن اتوبوس دانش آموزان در اتوبانی در بلژیک
روز یکشنبه اتوبوسی که حامل سی و چهار دانش آموز بریتانیایی بود در بلژیک دچار سانحه شد و راننده آن در این حادثه جان باخت.
راننده این اتوبوس، کنترل این وسیله نقلیه را در بزرگراهی در کنار ساحل بلژیک از دست داد و اتوبوس از جاده خارج و واژگون شد. دست کم شش نفر در جریان این حادثه زخمی شده اند که سه کودک و دو معلم در میان آنها دیده می شوند.
شهردار شهرِ ساحلی «میدل کِرک» به خبرنگاران گفته یکی از دو راننده این اتوبوس دراین حادثه کشته شده و راننده دیگر نیز زخمی شده است. برخی از دانش آموزان که دچار جراحات خفیف شده بودند راهی بیمارستان و مراکز درمانیِ محلی شده اند.
این اتوبوس متعلق به شرکت مسافربری ان اس تی بریتانیا بود که مجری اردوهای دانش آموزی است.Ver video "واژگون شدن اتوبوس دانش آموزان در اتوبانی در بلژیک"
اتوبوس حامل کارمندان دولت هدف حمله انتحاری در کابل
خبر کوتاه
حمله یک بمب گذار انتحاری به اتوبوس حامل کارمندان دولتی در کابل مرگ سه تن را در پی داشت.
گروه طالبان مسئولیت این حمله را که در نزدیکی دفتر دادستان کل افغانستان در غرب پایتخت رخ داد، پذیرفته است.
درگیری و خشونت در افغانستان از زمان ترک نیروهای خارجی از سال گذشته همچنان ادامه دارد و بیشترین قربانیان نیز شهروندان عادی هستند.Ver video "اتوبوس حامل کارمندان دولت هدف حمله انتحاری در کابل"
مراکش؛ ۳۱ کشته در تصادف یک اتوبوس با کامیون
تصادف یک دستگاه اتوبوس با یک کامیون در جنوب مراکش، روز جمعه ۳۱ کشته و ۹ مجروح بر جای گذاشت.
به گزارش رسانه های محلی، بیشتر قربانیان در اثر آتش سوزی ناشی از این تصادف کشته شده اند. این اتوبوس از رباط پایتخت مراکش به سمت شهر العیون در حرکت بود که در نزدیکی شهر طانطان در جنوب مراکش دچار حادثه شد.Ver video "مراکش؛ ۳۱ کشته در تصادف یک اتوبوس با کامیون"
حمله به اتوبوس کراچی؛ عزای عمومی در پاکستان
پاکستان، در پی حمله روز چهارشنبه به اتوبوس حامل شیعیان اسماعیلی در کراچی، عزای عمومی اعلام کرد.
در این حمله چهل و پنج نفر از اعضای این اقلیت مذهبی به ضرب گلوله مهاجمان مسلح کشته شدند.
لحظاتی پس از حمله، گروه اسلامگرای افراطی و سنی مذهب جندالله پاکستان مسئولیت این اقدام را بر عهده گرفت.
هرچند، خبرها از پذیرش مسئولیت توسط داعش نیز حکایت دارد که در این صورت، این نخستین حمله این گروه افراطی در خاک پاکستان به حساب می آید.
عبدالغفور، شهروند پاکستانی، می گوید: «حادثه تلخی بود. مردم بیگناه کشته شدند. مسلمانان نباید چنین اقدامات تروریستی ای انجام دهند. در کشورهای غیرمسلمان کسی نمی تواند به شما آسیبی برساند، ولی متاسفانه در کشور ما این اتفاقات می افتد. امیدوارم لطف خدا شامل حال ما شود. حکومت باید جلوی این اتفاقات را بگیرد.»
یک شهروند دیگر به نام محمد شهید، کارمند یک شرکت خصوصی، می گوید: «مردم وحشت کرده اند. تروریست ها آزادانه می گردند. هر کاری می خواهند می کنند و آژانس های تامین امنیت هم از پس دستگیری شان بر نمی آیند.»
مهاجمان موتورسوار با متوقف کردن اتوبوس، سوار آن شده و به روی مVer video "حمله به اتوبوس کراچی؛ عزای عمومی در پاکستان"
دفاع پلیس آلمان از عملکرد خود در حادثه محاصره اتوبوس پناهجویان
پلیس آلمان روز شنبه از عملکرد خود در حادثه محاصره اتوبوس حامل پناهجویان توسط افراد معترض دفاع کرد.
فیلمی که بر روی شبکه های اجتماعی منتشر شده نشان می دهد گروهی از مردم محلی اتوبوس حامل پناهجویان را محاصره کرده اند و مانع خروج آنها می شوند. سرانجام پس از دو ساعت پلیس به زور پناهجویان وحشتزده را از داخل اتوبوس بیرون می آورد و آنها را به مکان دیگری منتقل می کند. رفتار پلیس به ویژه در مورد یک کودک وحشت زده به شدت مورد انتقاد کاربران شبکه های اجتماعی قرار گرفته است.
رییس پلیس منطقه در دفاع از عملکرد نیروهای خود گفت: «لازم بود که به سرعت پناهجویان را به محل امنی منتقل کنیم تا از بدتر شدن شرایط جلوگیری شود. به نظر من عملکرد پلیس اشتباه نبوده، با این وجود درباره رفتار یک یا چند سرنشین اتوبوس تحقیقاتی انجام خواهیم داد.»
به گفته پلیس تعدادی از سرنشینان اتوبوس رفتار تحریک آمیز داشته اند.
قرار است هفته آینده تظاهراتی برای حمایت از پناهجویان در همین منطقه برگزار شود.Ver video "دفاع پلیس آلمان از عملکرد خود در حادثه محاصره اتوبوس پناهجویان"
اتوبوس حامل بازیکنان فوتبال در مراکش دچار حادثه شد
خبر کوتاه
بر اثر تصادف اتوبوس حامل بازیکنان باشگاه فوتبال شباب اطلس در مراکش، بیست و نه نفر مجروح شدند.
این حادثه پس از آن روی داد که راننده اتوبوس کنترل آن را از دست داد و به کامیونی برخورد کرد.Ver video "اتوبوس حامل بازیکنان فوتبال در مراکش دچار حادثه شد"
مجارستان؛ انتقال تعدادی از پناهجویان با اتوبوس به مرز اتریش
دولت مجارستان روز جمعه اعلام کرد که هزاران پناهجویی که پای پیاده در حال حرکت به سمت مرز اتریش هستند را با اتوبوس به نزدیکی مرز این کشور منتقل خواهد کرد. بیش از دو هزار پناهجو در امتداد بزرگراه اصلی غرب مجارستان به سمت اتریش در حرکت هستند.
مقامات اتریش موافقت خود را با ورود این پناهجویان به خاک اتریش اعلام کرده اند.
هزاران پناهجوی دیگر نیز در ایستگاه مرکزی بوداپست شب را به روز می رسانند. آنها امیداورند که دولت مجارستان اجازه دهد تا با قطار مسیر آلمان را پیش بگیرند.
در سال جاری بیش از ۱۴۰ هزار پناهجو که اکثرا سوری هستند از طریق مرز صربستان وارد مجارستان شده اند.
از سوی دیگر تنش میان پلیس و پناهجویان اکثرا سوری روز جمعه در مرکز پذیرش پناهجویان در روسکه در جنوب مجارستان افزایش یافته است. پناهجویان حصاری که آنها را از پلیس ضد شورش جدا می کرد شکستند. این پناهجویان به ماندن در کمپ ها معترضند و می خواهند که دولت مجارستان به آنها اجازه دهد به آلمان و دیگر کشورهای اروپای غربی بروند.Ver video "مجارستان؛ انتقال تعدادی از پناهجویان با اتوبوس به مرز اتریش"
تعدادی زخمی بر اثر تصادف اتوبوس حامل جهانگردان فرانسوی در کوبا
بر اثر تصادف اتوبوس حامل جهانگردان فرانسوی در کوبا، 41 نفر زخمی شدند که حال هفت تن از آنها وخیم گزارش شده است.
این حادثه بر اثر برخورد این اتوبوس با خودروی دیگری که در همین مسیر حرکت می کرد در مرکز کوبا روی داد.
مانوئل والس، نخست وزیر فرانسه، با انتشار بیانیه ای تاکید کرد که تمام اقدامات لازم برای مداوای مصدومین این حادثه و بازگرداندن آنها به فرانسه صورت گرفته است.
این جهانگردان همگی افراد مسن و بازنشسته هستند.Ver video "تعدادی زخمی بر اثر تصادف اتوبوس حامل جهانگردان فرانسوی در کوبا"
اسرائیل؛ حمله یک مرد فلسطینی با چاقو به مسافران یک اتوبوس
یک جوان ۲۳ ساله فلسطینی صبح روز چهارشنبه با چاقو به چندین مساقر در یک اتوبوس در مرکز تل آویو حمله کرد.
بنابر گزارش ها این فرد پیش از آنکه با شلیک گلوله پلیس زخمی و سپس دستگیر شود، دست کم ده نفر را به ضرب چاقو زخمی کرده است. بنابر گزارش ها پنج نفر در جریان این حمله، آسیب جدی دیده اند.
افسران خدمات زندان اسرائیل که به طور اتفاقی در نزدیکی محل حاثه بودند، هنگامی که متوجه این حمله می شوند با تعقیب و شلیک به پای ضارب موفق به دستگیری او می شوند.
حمله با سلاح سرد آخرین حادثه از رشته حوادث چند ماه گذشته در تنش های میان فلسطینیان و اسرائیل است.Ver video "اسرائیل؛ حمله یک مرد فلسطینی با چاقو به مسافران یک اتوبوس"
فرانسه؛ دهها زخمی در برخورد سقف یک اتوبوس با پلی کم ارتفاع
در برخود سقف یک اتوبوس حامل ۶۰ دانشجوی اسپانیایی با پلی که ارتفاعی کوتاه تر از این اتوبوس داشت، دست کم ۳۰ نفر زخمی شدند که جراحات ۶ نفر از آنها جدی گزارش شده است.
این اتوبوس روز یک شنبه از بیل بائو اسپانیا به سمت آمستردام هلند در حرکت بود که در نزدیکی شهر لیل فرانسه دچار حادثه شد.
یکی از سرنشینان اتوبوس می گوید: «خوابیده بودم که ناگهان سر و صدای زیادی شنیدم و بوی دود را حس کردم. شیشه ها شکسته و مسافران زخمی شده بودند. فاجعه بود.»
یکی از پزشکان حاضر در محل نیز حادثه می گوید: «این حادثه واقعا شدید بود و زمانی اتفاق افتاد که بیشتر مسافران اتوبوس در خواب بودند.»
به گزارش تلویزیون محلی، راننده این اتوبوس بازداشت شده اما بررسی های اولیه می گوید که وی تحت تاثیر مشروبات الکلی نبوده است.
آسیب دیدگان این حادثه به بیمارستان منتقل شده اند و بقیه مسافران با انتقال به یک مرکز ورزشی در انتظار بازگشت به اسپانیا به سر می برند.Ver video "فرانسه؛ دهها زخمی در برخورد سقف یک اتوبوس با پلی کم ارتفاع"
دونتسک؛ نظامیان اسیر اوکراینی به محل حمله به اتوبوس برده شدند
پس از حمله به اتوبوس حامل افراد غیرنظامی به دونتسک در شرق اوکراین که سیزده کشته و ده زخمی بر جا گذاشت، شبه نظامیان طرفدار روسیه حدود بیست سرباز اسیر اوکراینی را به محل حادثه بردند.
تصاویر ارسالی از دونتسک، ضرب و شتم این سربازان را توسط مردم خشمگین نشان می دهد.
بیشتر این زندانیان که لباس غیرنظامی بر تن داشتند، آثاری از زخم در صورتهایشان دیده می شد.
همزمان الکساندر زاکارچنکو، رییس منطقه خودمختار دونتسک گفت: “این افراد قاتل کودکان ما هستند و باید همانند صدام حسین مجازات شوند.”
جدایی طلبان طرفدار روسیه و دولت اوکراین، یکدیگر را به حمله صبح پنجشنبه به این اتوبوس متهم می کنند.Ver video "دونتسک؛ نظامیان اسیر اوکراینی به محل حمله به اتوبوس برده شدند"
هند؛ استقبال از ویدئوی شجاعت دو خواهر در دفاع از خود در اتوبوس
سه جوان هندی پس از پخش ویدئویی که آنها را در حال آزار و اذیت دو خواهر در اتوبوسی نشان می دهد، بازداشت شدند.
این ویدئو که در شبکه های اجتماعی منتشر شده و مورد استقبال قرار گرفته، این دو خواهر را در حالی که کمربند بدست گرفته و شجاعانه از خود دفاع می کنند، نشان می دهد.
یک نماینده حزب حاکم هند در پارلمان، ضمن استقبال از این دفاع شجاعانه این دو خواهر از خود، از اعطای جایزه ای به ارزش چهار صد یورو برای هر یک از این دو خواهر خبر داد. او همچنین افزود که دولت در این باره تحقیق خواهد کرد.
تجاوز گروهی به یک دختر جوان در اتوبوسی در دسامبر سال 2012 که نهایتا به مرگ او منجر شد، احساسات و واکنشهای زیادی را در هند برانگیخت.Ver video "هند؛ استقبال از ویدئوی شجاعت دو خواهر در دفاع از خود در اتوبوس"
کشته شدن ۱۳ نفر در بمب باران یک اتوبوس در دونتسک اوکراین
بمب باران یک اتوبوس در دونتسک در شرق اوکراین به کشته شدن دست کم ۱۳ نفر انجامید.
با اثابت یک موشک به این اتوبوس دوازده نفر از مسافران اتوبوس و یک نفر داخل خودرویی در نزدیکی اتوبوس کشته شدند. این حمله همچنین دهها زخمی بهمراه داشته است. دونتسک که در کنترل شورشیان است در ماه ژانویه شاهد موجی از خشونت ها بوده است.Ver video "کشته شدن ۱۳ نفر در بمب باران یک اتوبوس در دونتسک اوکراین"
تعدادی کشته و زخمی بر اثر برخورد کامیون با ایستگاه اتوبوس در چین
خبر کوتاه
بر اثر برخورد یک دستگاه کامیون به یک ایستگاه اتوبوس در استان هبئی واقع در شمال چین، حداقل هشت نفر کشته و شش نفر دیگر هم زخمی شدند.
تحقیقات برای پی بردن به دلیل وقوع این حادثه آغاز شده است.Ver video "تعدادی کشته و زخمی بر اثر برخورد کامیون با ایستگاه اتوبوس در چین"
آغاز تحقیقات درباره علت حادثه مرگبار برخورد اتوبوس با کامیون در فرانسه
برخورد مرگبار یک اتوبوس با یک کامیون در استان ژیروند، واقع در جنوب غرب فرانسه، حداقل چهل و سه کشته و چهار زخمی بر جا گذاشت.
کشته شدن این تعداد مسافر در یک حادثه رانندگی در فرانسه، در سی و ساله گذشته بی سابقه عنوان شده است.
کریستوف اوژه، دادستان مامور تحقیق درباره این حادثه می گوید: “ فقط با تحقیق بر روی شرایط رانندگی و مسیری که این اتوبوس و این کامیون طی کرده اند، می توان اطلاعات لازم در مورد سرعت این دو خودرو را بدست آورد و چگونگی بروز این حادثه را روشن کرد.”
بنابر گزارشها، این دو خودرو پس از برخورد با یکدیگر آتش گرفته اند.
یک راننده سابق که با جاده ای که این حادثه در آن بوقوع پیوسته آشنایی دارد، می گوید: “سرعت هنگام دور زدن در این جاده حداکثر باید چهل کیلومتر باشد. این جاده بسیار تنگ است . یک تپه هم هست که مانع دید می شود.”
بنابر گزارشها، ممکن است برای شناسایی اجساد سوخته قربانیان این حادثه که غالبا افراد مسن بوده اند، سه هفته زمان لازم باشد.Ver video "آغاز تحقیقات درباره علت حادثه مرگبار برخورد اتوبوس با کامیون در فرانسه"
مراکش؛ تصادف اتوبوس حامل تیم دو میدانی نوجوانان و کشته شدن ۳۳ نفر
برخورد یک دستگاه اتوبوس با یک کامیون در جنوب مراکش، روز جمعه ۳۳ کشته و ۹ مجروح بر جای گذاشت.
به گزارش رسانه های محلی این اتوبوس حامل هیاتی از دونده های جوان مراکشی بود که اکثر آنها بین ۸ تا ۱۴ سال داشتند و عازم مسابقات منطقه ای بودند. همچنین گزارش شده که حسن اسنکار، دونده مشهور دو ده هزار متر استقامت نیز در میان قربانیان این تصادف بوده است.
به گزارش رسانه های محلی، بیشتر قربانیان در اثر آتش سوزی ناشی از این تصادف جان باختند.
این اتوبوس از رباط پایتخت مراکش به سمت شهر العیون در حرکت بود که در نزدیکی شهر طانطان در جنوب مراکش دچار حادثه شد.Ver video "مراکش؛ تصادف اتوبوس حامل تیم دو میدانی نوجوانان و کشته شدن ۳۳ نفر"
طرح جنجالی وزیر دفاع اسرائیل در زمینه ممنوعیت ورود فلسطینیان به اتوبوس های یهودیان
شورای امنیت سازمان ملل متحد امروز چهارشنبه، بخاطر تصمیم اخیر دولت اسرائیل برای ساخت حدود یک هزار واحد مسکونی در شرق بیت المقدس، تشکیل جلسه می دهد.
این نشست پس از جنگ پنجاه روزه در غزه و تنش های اخیر بین اسرائیلی ها و فلسطینان و بدرخواست اردن، تنها کشور عرب حاضر در شورای امنیت برگزار می شود.
همزمان با این نشست، طرح پیشنهادی ممانعت از تردد کارگران فلسطینی با اتوبوس های اسرائیلی مورد حمایت و انتقاد موافقان و مخالفان آن قرار گرفته است.
یکی از موافقان این طرح جداسازی می گوید:«این موضوع برای من مهم است. وضعیت در اتوبوس ها عادی نیست، فلسطینیان سبب آزاد و اذیت جنسی و تحقیر زیاد اسرائیلی ها می شوند.»
در مقابل سازمانها و گروهای مدافع حقوق بشر اسرائیلی و غیراسرائیلی مخالف چنین طرحی هستند.
آرتی میچائلی، سخنگوی سازمان غیردولتی «بتسيلم» مستقر در اسرائیل می گوید:« ظاهراً وزیر دفاع با راندن فلسطینیان به صندلی های عقب اتوبوس ها راضی نشده است و می خواهد کلاً مانع ورود آنها به اتوبوس ها شود.»
وی می افزاید:« وقت آن فرا رسیده است تا در پس پرده بحث هایی از این دست و این طرح آزمایشی پنهان نشد و به سادگی اعتراف کرد که توجیهات جانبی تنها حجاب نازکی است بر خواست یهودیان تا با بهره برداری از آن از ورود فلسطینیان به اتوبوس های خود جلوگیری کنند.»
طرح ممانعت از ورود فلسطینیان به اتوبوس های اسرائیلی طرح جنجال برانگیز موشه یالون، وزیر دفاع اسرائیل است.Ver video "طرح جنجالی وزیر دفاع اسرائیل در زمینه ممنوعیت ورود فلسطینیان به اتوبوس های یهودیان"
روزنامه حریت: یک ایرانی در تیراندازی پ ک ک به یک اتوبوس کشته شد
درگیری های نیروهای امنیتی ترکیه و شبه نظامیان حزب کارگران کردستان، پ ک ک، در شرق ترکیه در روز جمعه حداقل ۵ کشته بر جای گذاشت. سه نفر در درگیری های شهر سیلوپی کشته شدند و دو سرباز ترک نیز در شهر وان ترکیه جان باختند.
فیصل ساری یلدز، از نمایندگان حزب دموكراتيك خلق ها در پارلمان ترکیه از نیروهای امنیتی ترکیه خواست تا برای فروکش کردن تنش های موجود از مناطق کردنشین عقب بکشند.
وی افزود:«مردم در خیابانها هستند و از افزایش شمار کشته ها و زخمی ها نگرانیم. اگر تنش موجود کنترل نشود ممکن است به سایر شهرهای ترکیه سرایت کند.»
همزمان روزنامه حریت نوشت که شبه نظامیان پ ک ک در بزرگراهی بین دو شهر دوغوبایزید و وان با تیراندازی به سوی یک دستگاه اتوبوس ایرانی یک تن از سرنشینان ایرانی آن را کشته و سه نفر دیگر را زخمی کرده اند. ظاهراَ پ ک ک قصد متوقف کردن این اتوبوس را داشته است.Ver video "روزنامه حریت: یک ایرانی در تیراندازی پ ک ک به یک اتوبوس کشته شد"
ورود اولین اتوبوس حامل پناهجویان به اتریش پس از موافقت دولت این کشور و آلمان
با موافقت آلمان و اتریش برای پذیرفتن هزاران پناهجویی که از چند روز پیش در مجارستان سرگردان مانده اند، گزارشهای رسیده از عبور اولین اتوبوس حامل این افراد به از مرز مجارستان و ورود به اتریش حکایت دارد.
تعدادی از این پناهجویان که غالبا سوری هستند ناامید از این که دولت مجارستان اجازه ورود آنها به آلمان و اتریش را بدهد، خودشان با پای پیاده به سمت این کشورها به راه افتاده بودند.
بنابر گزارشها، دولت مجارستان حدود یکصد اتوبوس را برای انتقال هزاران پناهجویی که از چند روز پیش در ایستگاه راه آهن کلتی بوداپست مستقر شده اند، مهیا کرده است.
دولت اتریش از آمادگی صلیب سرخ و نیروهای نظامی این کشور برای پذیرفتن سه هزار پناهجو طی ساعات آینده خبر داده است.
طی روزهای اخیر، تعدادی از این پناهجویان برای مقابله با اقدام پلیس مجارستان برای انتقال اجباری آنها به اردوگاههای این کشور دست به اعتصاب غذا زده و با پلیس درگیر شدند.
اما با موافقت آلمان و اتریش برای پذیرفتن این افراد، به نظر می رسد تنش در مجارستان کاهش یابد.Ver video "ورود اولین اتوبوس حامل پناهجویان به اتریش پس از موافقت دولت این کشور و آلمان"
راهپیمایی در کی یف به احترام قربانیانی که هفته گذشته در حمله به یک اتوبوس کشته شدند
کی یف پایتخت اوکراین میزبان تظاهرات آرام ساکنانی بود که در تکریم یاد قربانیان فاجعه اتوبوس در شرق کشور، به خیابان آمدند.
هفته گذشه در پی حمله به یک اتوبوس در شرق اوکراین دوازده نفر از جمله یک کودک و هفت زن جانشان را از دست دادند.
یکی از تظاهرات کنندگان می گوید: “ارتش اوکراین باید کنترل شرق کشور را در دست بگیرد.”
دیگری می گوید: “مردم از لوهانسک و دونتسک از ما درخواست کمک می کنند و می گویند شیاطین در اینجا اوکراینی ها نیستند بلکه روسها و جدای طلبان حامی روسیه هستند.”
حمله به این اتوبوس مرگبارترین حمله از زمان امضای موافقتنامه آتش بس میان دولت اوکراین و جدایی طلبان شرق است.
ارتش اوکراین می گوید که این حمله به دست مخالفان، جدایی طلبان هوادار روسیه، انجام شده اما مخالفان این ادعا را تکذیب کرده اند.
خبرنگار ما در کی یف می گوید: “کی یف می خواهد انتقام بگیرد، آنها می خواهند لوهانسک و دونتسک را بازپس بگیرند و از درگیریها در شرق بکاهند. اما واقعیت سیاست سخن دیگری دارد و باید منتظر مذاکرات صلح ماند.”Ver video "راهپیمایی در کی یف به احترام قربانیانی که هفته گذشته در حمله به یک اتوبوس کشته شدند"
سقوط مرگبار اتوبوسی از روی پل در قاهره
خبر کوتاه
سقوط یک دستگاه اتوبوس از روی پلی در نزدیکی قاهره باعث کشته شدن ۱۲ نفر و زخمی شدن دست کم ۱۵ نفر شد.
این اتوبوس در حالی از مسیر خود منحرف و از روی پل سقوط کرد که راننده آن تلاش داشت از تصادف با خودروی دیگری اجتناب کند.Ver video "سقوط مرگبار اتوبوسی از روی پل در قاهره"
پنج کشته در جریان یک تصادف جاده ای در ورشو
در جریان یک تصادف جاده ای در نزدکی ورشو پایتخت لهستان پنج نفر جان خود را از دست دادند و حدود بیست و چهار تن نیز مجروح شدند.
به گفته سخنگوی پلیس لهستان خواب آلودگی راننده سبب شد تا اتوبوسی حامل چهل و نه مسافر که از شهر لِویو اوکراین عازم ورشو در لهستان بود، پس از انحراف از مسیر خود به درون شیب کنار جاده بلغرد و پس از برخورد با یک درخت سرنگون شود.
گفته می شود کلیه مسافران این اتوبوس اوکراینی بوده اند.Ver video "پنج کشته در جریان یک تصادف جاده ای در ورشو"
انفجار مین در اوکراین جان چهار سرنشین یک مینی ون را ستاند
بر اثر انفجار یک مین کنار جاده ای در خط حائل در دونتسک واقع در شرق اوکراین حداقل چهار نفر از سرنشینان یک دستگاه مینی ون جان باختند و ۱۹ نفر دیگر زخمی شدند.
به گفته شاهدان عینی راننده این مینی ون در احتراز از صف طولانی خودروها در منطقه ایست بازرسی نیروهای دولتی و شورشیان اوکراینی از جاده خارج و باعث این حادثه شده است.
یکی از ساکنان شهر دونتسک اوکراین که در کنترل شورشیان است می گوید:«ترسناک است، از اندکی خروج از آسفالت به شانه جاده می ترسیم تا چه رسد به خروج از جاده بفاصله کمی دورتر از شانه خاکی. صف خودروها بطور وحشتناکی طولانی است. قبلا بخاطر بچه هایمان می توانستیم در صف نمانیم اما اکنون کیلومترها باید در صف بیایستیم و منتظر بمانیم.»
اگرچه با توافق مینسک در شرق اوکراین آتش بس برقرار شده است اما گاه و بیگاه بین نیروهای دولتی و شورشیان هوادار روسیه درگیری ها و تیراندازی هایی روی می دهد.
یکی از سربازان ارتش اوکراین می گوید:«الان صدایی نمی شنوید. اما آنها از فاصله ۳۰۰ متری با سلاح های خودکار به سوی ما تیراندازی می کنند.»
درگیری ها و ناآرامی ها در شرق اوکراین از آوریل سال ۲۰۱۴ میلاVer video "انفجار مین در اوکراین جان چهار سرنشین یک مینی ون را ستاند"
تاکید شهردار رم بر مبارزه با فساد و جمع آوری زباله ها
به دنبال اعتصاب کارکنان مترو، کارگران شهرداری و تل انبار شدن زباله ها در شهر تاریخی و توریستی رم و همچنین فساد مالی در شهرداری آن، اینیاتسیو مارینو، شهردار رم، از انجام تغییراتی در تیم خود خبر داد.
او که در سال ۲۰۱۳ به مدت پنج سال برای این سمت انتخاب شده خود را متعهد به مبارزه با “مافیای پایتخت” کرده است.
شهردار رم با اعلام این که از دو ماه دیگر سیصد نفر به کارگران شهرداری اضافه خواهد شد، گفت: “گرچه ما توانایی لازم برای جمع آوری زباله ها را از سطح شهر داشته ایم،اما متاسفانه شاهد وضعیت بدی در کنار سطلهای زباله بوده ایم که قطعا توجه فوری ما را به خود می طلبد.”
اعتصاب کارکنان مترو و اتوبوس و بی نظمی در پایتخت ایتالیا، بر این مشکل افزوده و باعث نارضایتی شهروندان شده است.
یک شهروند ساکن رم می گوید: “من چهل دقیقه منتظر اتوبوس ماندم ولی نیامد و سپس پنج اتوبوس پشت سر هم آمدند. نمی دانم این بی نظمی سازمان یافته است یا از روی غفلت است.”
رانندگان مترو و اتوبوس در رم به خصوصی سازی شرکتشان اعتراض دارند.Ver video "تاکید شهردار رم بر مبارزه با فساد و جمع آوری زباله ها"
محله آکسارای استانبول؛پاتوق قاچاقچیان انسان
منطقه آکسارای شهر استانبول مدتی است شاهد تجمع شبانه مهاجرانی است که قصد رساندن خود به سواحل غربی ترکیه را دارند.
آکسارای به مرکزی برای قاچاقچیان انسان بدل شده و این در حالی است که دولت ترکیه با فشار اتحادیه اروپا برای مقابله با موج مهاجرت از مسیر عبور از آبهای این کشور به یونان مواجه است.
در میان قاچاقچیان انسان تعداد زیادی از اتباع سوریه دیده می شوند. یکی از آنان که خود را علی معرفی کرده درباره این فعالیت غیرقانونی می گوید: «قاچاقچیان درباره محلی که اتوبوس ها هستند توافق می کنند و از آن ها می خواهند که بدون ایجاد دردسری که باعث شود پلیس جلوی اتوبوس را بگیرد به آنجا بروند. آنها به جایی منتقل می شوند که پلیس نیست. محل را زیرنظر می گیرند و وقتی پلیسی نبود به هم تلفن می زنند و با اتوبوس همه را جمع کرده و می برند. ظرف ۱۵دقیقه همه چیز آماده می شود و اتوبوس به راه می افتد.»
گاهی برخی از اتوبوس های حامل این مهاجران غیرقانونی در مسیر توسط پلیس متوقف شده و پس از جریمه بازگردانده می شوند. با این حال بسیاری نیز تا شهرهای ساحلی غرب ادامه مسیر می دهند. پس از آن است که مسافران تازه خطرناکترVer video "محله آکسارای استانبول؛پاتوق قاچاقچیان انسان"
دهمین سالگرد حمله تروریستی مترو لندن
مراسم دهمین سالگرد حملات تروریستی سال ۲۰۰۵ لندن روز سه شنبه در بریتانیا و با حضور مقامات این کشور و مدعوین خارجی برگزار شد.
دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا به همراه بوریس جانسون شهردار لندن، در هایدپارک این شهر حضور یافته و با نثار تاج گل یاد جانباختگان این حادثه را گرامی داشتند.
حادثه روز هفتم ژوئیه در لندن نخستین حمله تروریستی اسلام گرایان افراطی در یک کشور عضو اتحادیه اروپا به شمار می رود.
میریام هایمن یکی از کشته شدگان روز هفتم ژوئیه در لندن بود. خواهر میریام می گوید: «من می گفتم خدایا، وقتی چند تا بمب در مترو و اتوبوس منفجر می شود، معلوم نیست کار به کجا می کشد و البته آن زمان هنوز نمی دانستم که خواهر خودم در آن اتوبوس بود.»
ده سال پیش در چنین روزی، حوالی ساعت نه صبح، بمب گذاران انتحاری اسلامگرا با انفجار چهار بمب تقریبا بطور همزمان در مترو و اتوبوس لندن، ۵۲ نفر را کشتند و چندین نفر را هم مجروح کردند.Ver video "دهمین سالگرد حمله تروریستی مترو لندن"
آنارشیست ها در آتن خودروها را به آتش کشیدند
خبر کوتاه
آنارشیست ها، روز سه شنبه در آتن در درگیری با پلیس یک اتوبوس و چند خودرور را به آتش کشیدند.
هزاران آنارشیست در همبستگی با هم مسلک جوان خود، نیکوس رومانوس، به خیابانها آمده بودند.
آقای رومانوس که دست به اعتصاب غذا زده به اتهام سرقت مسلحانه از بانک زندانی است.Ver video "آنارشیست ها در آتن خودروها را به آتش کشیدند"
طرح جداسازی اتوبوسهای فلسطینیان از اسرائیلیها دوام نیاورد
تنها ساعاتی پس از اجرای مقررات تازه استفاده از اتوبوس میان اسرائیل و کرانه باختری، این دستورالعمل توسط بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر، به حالت تعلیق درآمد.
مقررات تازه، اتوبوس های فلسطینیان و اسرائیلی ها را از یکدیگر جدا می کرد. همچنین فلسطینیان را مجبور می کرد تا از همان گذرگاهی که وارد اسرائیل شده اند، خارج شوند.
خالد شیخ، یک کارگر فلسطینی، می گوید: «من خبر را شنیدم، منتظر نبودم به این زودی اجرا شود، اثراتش البته به طور ویژه به ما وارد می شود. پدرم می گفت این مقررات باعث ایجاد ترافیک سنگین در راه برگشت از سر کار خواهد شد.»
این مقررات بحث برانگیز درست در روزی به حالت تعلیق درآمد که قرار است فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در کرانه باختری حاضر شود.
امیلی شائفر، از گروه حقوق بشری «ییش دین» گفت: «مطلقا هیچ توجیه امنیتی برای سیاست تبعیض در اتوبوس وجود ندارد، این تنها نتیجه روی کار آمدن نظامیان بر اثر فشار شهرک نشینان است. ما در مورد فلسطینیان صاحب جواز کار صحبت می کنیم که ثابت کرده اند تهدیدی برای امنیت اسرائیل نیستند. این اتفاق در حقیقت گامی دیگر در پیشروی آپارتاVer video "طرح جداسازی اتوبوسهای فلسطینیان از اسرائیلیها دوام نیاورد"
حمله مرگبار جندالله در کراچی ۴۳ قربانی گرفت
حمله افراد مسلح به اتوبوسی در جنوب کراچی، دست کم ۴۳ قربانی گرفت. مسافران این اتوبوس شیعی و از پیروان فرقه اسماعیلیه پاکستان بودند.
گروه سنی مذهب جندالله مسئولیت این حمله را برعهده گرفته است.
زنجیره خشونت های قومی مذهبی در کشور پاکستان از ابتدای سال جاری تاکنون قربانیان بی شماری گرفته است، حملاتی که عمدتا اقلیت های مذهبی این کشور را هدف قرار داده اند.
مهاجمان که به گفته مقامات پلیس محلی شش موتورسوار مسلح بودند، با نگه داشتن اتوبوس، سوار آن شدند و به روی مسافران آتش گشودند.
بسیاری از اقلیتهای مذهبی پاکستان با ادامه ناامنی ها، انگشت اتهام را به سمت دولت این کشور اشاره می روند. پلیس پاکستان با کمبود دستمزد، مهارت و تجهیزات روبرو است.
بندر کراچی، ابرشهری با قریب بیست میلیون شهروند، قلب اقتصادی پاکستان به حساب می آید.Ver video "حمله مرگبار جندالله در کراچی ۴۳ قربانی گرفت"
حملات فلسطینی ها به شهروندان اسرائیلی سه کشته و دهها زخمی به جا گذاشت
با افزایش تنش ها بین شهروندان فلسطینی و اسرائیلی، دست کم سه شهروند اسرائیلی کشته و بیش سی نفر دیگر زخمی شده اند. این خشونت ها در شهرهای مختلف اسرائیل از جمله، بیت المقدس، تل آویو، و رعانانا اتفاق افتاد.
شهر بیت المقدس از صبح سه شنبه صحنه حملات متعدد فلسطینی ها به اسرائیلی ها بود. در نخستین حمله، دو فلسطینی با چاقو به مسافران یک اتوبوس حمله کرده و شانزده را زخمی کردند که حال هشت نفر آنها وخیم گزارش شده است. در حمله ای جداگانه، دو فلسطینی مسلح به سلاح های گرم و سرد به سرنشینان یک اتوبوس دیگر حمله کرده و هجده نفر را به شدت زخمی کردند. دو اسرائیلی دیگر نیز در حمله مردان مسلح فلسطینی به سرنشینان اتوبوس دیگری در همین شهر کشته شدند.
همزمان، گزارش های متعددی از موج حملات فلسطینی ها و تلاش آنها برای زیر گرفتن اسرائیلی ها با خودرو یا زخمی کردن آنها با چاقو در بیت المقدس و شهرهای دیگر منتشر شده است. این حمله ها تا این لحظه به مرگ یک اسرائیلی و زخمی شدن چندین نفر دیگر منجر شده اند.
در واکنش به حوادث امروز، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، کابینه امنیتی این کشور را به تشکیل جلسه اضطراریVer video "حملات فلسطینی ها به شهروندان اسرائیلی سه کشته و دهها زخمی به جا گذاشت"
برگزاری تجمعی در هند در دومین سالگرد تجاوز گروهی به دختری دانشجو
خبر کوتاه
همزمان با دومین سالگرد تجاوز گروهی به یک دانشجوی دختر در هند، ده ها تن روز سه شنبه در دهلی با برگزاری تجمعی خشونت علیه زنان را محکوم کردند.
دو سال پیش در چنین روزی،این دانشجوی رشته فیزیوتراپی در یک اتوبوس مورد تجاوز گرهی قرار گرفت و چند روز بعد در بیمارستان چان سپرد.
این حادثه بازتاب گسترده ای در هند داشته است.Ver video "برگزاری تجمعی در هند در دومین سالگرد تجاوز گروهی به دختری دانشجو"
تشویق اقلیتهای قومی به شرکت در انتخابات پارلمان بریتانیا
نهاد رای های سیاه در حال برگزاری یک تور تبلیغاتی فراگیر است تا بتواند اقلیتهای قومی رنگین پوست ساکن بریتانیا را ترغیب به رای دادن در انتخابات عمومی کند.
اتوبوس تبلیغاتی به ناتینگهام، شهر افسانه ای رابین هود رسیده است. تب و تاب تبلیغات با رسیدن این اتوبوس در شهر بالا گرفته است. یکی از برگزارکنندگان در بلندگو فریاد می زند: “بوق دموکراسی را چون گلوله های تپانچه به صدا در آوردند. ما اینجاییم تا مردم را تشویق به رای دادن کنیم.”
یک چهارم جمعیت این شهر را اقلیتهای قومی تشکیل می دهند و قدرت بالقوه ای در انتخابات پیش رو محسوب می شوند.
یکی از نوجوانان شهر در مورد چرایی رای دادن خود می گوید: “اگر رای ندهم نمی توانم در مورد وضعیت سیاسی پیرامونم گلایه ای داشته باشم. حال آنکه اگر رای دهم می توانم حق خودم را مطالبه کنم.”
این انتخابات روز ۷ مه برگزار می شود و حزبی که بیشترین نماینده را به مجلس بفرستد برنده انتخابات خواهد بود.
مدیر این برنامه تبلیغاتی در مورد اهمیت حضور اقلیتهای قومی در انتخابات می گوید: “در بیشتر انتخابات، اکثر مردم رای نمی دهند، بنابراین وضع موجود تغییر نمی کند. نابرابرVer video "تشویق اقلیتهای قومی به شرکت در انتخابات پارلمان بریتانیا"
نزدیک به ۲۰ هزار پناهجو در روزهای اخیر وارد آلمان شده اند
نزدیک به ۲۵۰۰ پناهجوی دیگر با گذر از مرزهای مجارستان و اتریش روز دوشنبه به مونیخ پا می گذارند. آمار پناهجویانی که طی روزهای اخیر وارد آلمان شده اند از مرز ۲۰ هزار نفر گذشته است.
در همین حال یکی از اقامتگاه های پناهجویان در روتنبرگ در جنوب آلمان شامگاه یکشنبه طعمه آتش شد. به گفته پلیس محلی در این حادثه پنج نفر زخمی شده اند.
علت آتش سوزی هنوز مشخص نشده و تحقیقات پلیس در این زمینه در جریان است. اشتفان نِهِر، شهردار روتنبرگ امیدوار است که این حادثه ناشی از واکنش های گروه های تندور و مخالف مهاجران نباشد. او گفت: «به گفته آتش نشانها، آتش سوزی در داخل ساختمان روی داده و امیدواریم که ناشی از حمله به این ساختمان نباشد.»
در همین حال صدها پناهجو که از راه یافتن به آلمان بازمانده اند، یکشنبه شب را در اطراف مرز مشترک صربستان و مجارستان در فضای آزاد سر کردند. یکی از این پناهجویان می گوید: «اوضاع خیلی اسفناک است. اینجا همه خسته اند و سردشان است و کسی نمی خواهد اینجا بماند. اما اتوبوس به اندازه کافی نیست. هر دو ساعت یک اتوبوس برای بیش از پانصد نفر کافی نیست. اوضاع خیلی بدی داریم.»
با کاهش تدرVer video "نزدیک به ۲۰ هزار پناهجو در روزهای اخیر وارد آلمان شده اند"
حملات انتحاری مرگبار در کابل
دو حمله انتحاری در شهر کابل، جان دست کم هفت نفر را گرفت و پانزده مجروح به جا گذاشت.
به گفته مقامهای امنیتی شهر کابل یکی از کشته شدگان غیرنظامی است.
در حمله اول یک مهاجم انتحاری خودروی خود را که در آن مواد انفجاری جاسازی شده بود به اتوبوس حامل نیروهای نظامی کوباند.
در حمله مشابه دیگری که هدف آن هم اتوبوس حامل سربازان بود، یک بمبگذار انتحاری دیگر دو سرباز و دو غیرنظامی را مجروح کرد.
یکی از شاهدان عینی می گوید که با موتورسیکلتها و خودروهای شخصی مجروحان را به بیمارستان منتقل کردند.
گروه طالبان مسئولیت این حملات را به عهده گرفته است.
حملات روز چهارشنبه یک روز پس از امضای توافقنامه امنیتی بین دولت جدید افغانستان و آمریکا روی داد.
روز دوشنبه در روزی که اشرف غنی، رئیس جمهوری جدید افغانستان سوگند یاد کرد، انفجار دو بمب در کابل و ولایت پکیتا جان پانزده نفر را گرفت. آقای غنی در مراسم تحلیف خود طالبان و گروه های مسلح دیگر را به گفتگو دعوت کرد.Ver video "حملات انتحاری مرگبار در کابل"
حمله با تفنگ ساچمه ای به فنرباغچه و تعلیق بازی های لیگ برتر ترکیه
فدراسیون فوتبال ترکیه به دنبال حمله روز شنبه به اتوبوس تیم فنرباغچه، بازی های لیگ برتر این کشور را یک هفته به حالت تعلیق در آورد.
تیراندازی فردی ناشناس با تفنگ ساچمه ای راننده اتوبوس را زخمی و روانه بیمارستان کرد اما به کس دیگری آسیبی نرساند.
عبدالجلیل اوز، استاندار ترابوزون پیشتر گفته بود راننده بر اثر پرتاب سنگ زخمی شده است.
گوکسِل گوموشداق، رئیس اتحادیه باشگاه های ترکیه با اشاره به حادثه تیراندازی و جو حاکم بر ورزش فوتبال ترکیه گفت:« هیچکدام از ما نمی خواهد برای تماشای فوتبال به استادیوم برود. بازیکنان هم مایل نیستند وارد زمین بازی شوند و باشگاه ها هم حمایت خود را از این تصمیم اعلام کرده اند.»
ساکنان و فوتبالدوستان استانبول تصمیم تعلیق یک هفته ای بازی های لیگ برتر را تصمیمی نابجا می دانند.
یکی از آنان می گوید:«فکر نمی کنم این راه حل خوب و منطقی است. اتفاقات همیشه روی می دهند.»
دیگری می گوید:«این حمله به فوتبال نیست، حمله به ترکیه و تمام انسانهاست اما تعلیق یک هفته ای لیگ یعنی چه؟ اگر فایده ای داشته باشد می توان دو هفته هم تعلیق کرد!»
تیم فنرباغچه پس از پیروزی پنج بر یVer video "حمله با تفنگ ساچمه ای به فنرباغچه و تعلیق بازی های لیگ برتر ترکیه"
هزاران مهاجر و پناهجو از مجارستان وارد اتریش شدند
مجارستان پس از روزها به هزاران مهاجر و پناهجویی که در این کشور بلاتکلیف مانده بودند اجازه تردد داد و آنهایی را که با پای پیاده راهی اتریش شده بودند بامداد شنبه با اتوبوس به مرز این کشور رساند.
مهاجران و پناهجویان پس از آن که از اتوبوس ها پیاده شدند آخرین قسمت از مسیر را با پای پیاده طی کرده و وارد خاک اتریش شدند.
اتریش در همین روز و از آنجا که مقصد بسیاری از مهاجران آلمان است، گروه هایی از آنان را با قطار به شهر سالزبورگ این کشور منتقل کرد.
بر اساس سیاست دولت و اظهارات مقامات آلمان، انتظار می رود این کشور در سال جاری تا ۸۰۰ هزار مهاجر را در خاک خود بپذیرد.
به گفته ورنر فایمن، صدراعظم اتریش، کشور وی و آلمان بدنبال «شرایط اضطراری» در بوداپست دروازه های خود را به روی مهاجران گشوده اند.
اعتراضات مهاجرستیزان و راستگرایان افراطی مجارستان در ایستگاه قطار کِلِتی بوداپست، اعتراضات مهاجران بلاتکلیف که از تردد بازمانده اند و نیز کشمکش های آنان با پلیس، مدیریت وضعیت جدید را برای دولت مجارستان دشوار کرده است.
مجارستان به یکی از اصلی ترین مسیر عبور مهاجرانی تبدیل شده است که از فقر و جنVer video "هزاران مهاجر و پناهجو از مجارستان وارد اتریش شدند"
انفجار مرگبار در مرکز فرهنگی فرانسه در کابل
بر اثر یک حمله انتحاری در مرکز فرهنگی فرانسه در کابل، حداقل یک نفر کشته و نوزده نفر دیگر هم زخمی شدند.
بنابر گزارشها، فرد مهاجم خود را در میان جمعیت در این مرکز فرهنگی که در منطقه محافظت شده پایتخت افغانستان است، منفجر کرده است.
ساعاتی قبل طالبان مسئولیت یک حمله به اتوبوس حامل نظامیان را که شش کشته بر جا گذاشت بر عهده گرفته بود.
این حملات حدود دو هفته قبل از پایان ماموریت سازمان پیمان آتلانتیک شمالی،ناتو، در این کشور صورت می گیرد.Ver video "انفجار مرگبار در مرکز فرهنگی فرانسه در کابل"
انفجار شدید آنکارا را لرزاند و ده ها کشته و زخمی برجای گذاشت
انفجار یک خودروی مملو از مواد منفجره در مسیر یک کاروان اتوبوس های حامل نظامیان ترکیه ساعت ۱۸:۳۱ چهارشنبه آنکارا، پایتخت را لرزاند و حداقل ۲۸ کشته و ده ها مجروح بر جای گذاشت.
ستاد مشترک ارتش ترکیه در بیانیه ای اعلام کرد اتوبوس ها به هنگام «ایست در پشت چراغ راهنمای تقاطع بلوار ;اینونو’ مورد حمله تروریستی قرار گرفتند.»
این انفجار در نزدیکی خانه های سازمانی ارتش، پارلمان و برخی از ساختمان های دولتی ترکیه روی داد.
هنوز هیچ فرد یا گروهی مسئولیت این حمله مرگبار را بر عهده نگرفته است. سخنگوی دولت ترکیه نیز گفت هنوز هیچ اطلاعی از عاملان احتمالی این حمله در دست نیست.
ترکیه پس از وارد شدن به بحران سوریه با تهدیدات امنیتی بیشتری مواجه شده است.
ترکیه عضو پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو و از متحدان آمریکا در بحران سوریه و در جرگه ائتلافی است که مواضع داعش را در عراق و سوریه هدف می گیرد.
از سوی دیگر، آنکارا علاوه بر مواضع حزب کارگران کردستان، پ کا کا، در مناطق جنوب شرق اخیراً مواضع نیروهای مسلح کُرد سوریه موسوم به یگان های مدافع خلق را نیز هدف می گیرد.
ترکیه شدیداً مخالف تشکیل منطقه ای تحVer video "انفجار شدید آنکارا را لرزاند و ده ها کشته و زخمی برجای گذاشت"
انفجارهای انتحاری در عراق؛ دست کم ۳۳ نفر کشته و ۷۵ نفر زخمی شدند
انفجارهای انتحاری در شهر «سماوه»، در جنوب عراق، دست کم ۳۳ کشته و ۷۵ مجروح به جا گذاشت. بنا به گزارشها، هردو انفجار با خودروهای بمبگذاری شده و به وسیله مهاجمان انتحاری صورت گرفت.
به گفته شاهدان عینی، انفجار اول در نزدیکی یک ساختمان دولتی رخ داد و خودروی دوم دقایقی بعد در حوالی این ساختمان، در یک ایستگاه اتوبوس منفجر شد.
هویت عاملان این حملات هنوز روشن نیست، اما در گذشته گروه موسوم به «دولت اسلامی» (داعش) مسئولیت حملات مشابهی را بر عهده گرفته است.Ver video "انفجارهای انتحاری در عراق؛ دست کم ۳۳ نفر کشته و ۷۵ نفر زخمی شدند"
آتش سوزی در تونل مانش
آتش سوزی در داخل تونل مانش موجب توقف عبور و مرور خودروها و قطارها شد.
شرکت یورواستار با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که حرکت کلیه قطارها تا اطلاع ثانوی متوقف شده است و قطارهایی که پیش تر حرکت کرده اند نیز به ایستگاه مبدا باز خواهند گشت.
این تونل زیر دریایی به طول 52 کیلومتر، فرانسه را به انگلستان وصل می کند و تنها راه عبور و مرور خودرو و قطار میان دو کشور است.
در سال 2012 نیز آتش گرفتن یک اتوبوس در داخل تونل منجر به توقف دو ساعته رفت و آمد میان دو کشور شد.Ver video "آتش سوزی در تونل مانش"
انفجار شدید آنکارا را لرزاند
انفجار شدیدی عصر یکشنبه آنکارا، پایتخت ترکیه را لرزاند. این انفجار که در بلوار آتاتورک و در نزدیگی پارک گوون روی داد چندین کشته و زخمی گذاشت.
شمار دقیق تلفات جانی یا زخمی های ناشی از این انفجار هنوز معلوم نیست.
به گزارش رسانه های ترکیه این حادثه نتیجه انفجار خودرویی بمبگذاری شده و حمله ای انتحاری بوده است که در کنار یک دستگاه اتوبوس روی داده است.
بدنبال این انفجار تیراندازی هایی صورت گرفته است.
ماه گذشته نیز انفجار مهیبی در نزدیکی پارلمان ترکیه، آنکارا را لرزاند، جان ۲۶ نفر را گرفت و بیش از ۶۰ زخمی به جای گذاشت.Ver video "انفجار شدید آنکارا را لرزاند"
افزایش تدابیر امنیتی در بیت المقدس
در پی حملات روز چهارشنبه در بیت المقدس و کرانه باختری، اسرائیل تدابیر امنیتی، بویژه در محدوده ناوگان حمل و نقل عمومی را افزایش داد.
اضافه کردن بلوک های سیمانی حفاظتی در دو سوی ایستگاههای تراموا و اتوبوس با هدف کاهش آسیب ها در صورت حمله احتمالی، از جمله این اقدامات است.
در دو حمله جداگانه با خودرو در روز چهارشنبه، یک رهگذر و یک پلیس اسرائیلی کشته شدند.
یکی از ساکنان یهودی بیت المقدس را واکنش به تدابیر جدید امنیتی می گوید: «امروز با دیدن موانع حفاظتی احساس امنیت بیشتری دارم. امیدوارم مجبور نباشیم همیشه پشت آنها مخفی شویم ولی حداقل می دانیم که در صورت لزوم می توان این کار را کرد.»
دیگری نظر متفاوتی دارد. او می گوید: «به نظرم این کارهایی که باید بکنیم احمقانه و بی معنی هستند، اینکه کنار ایستگاه قطار و اتوبوس مانع حفاظتی قرار دهیم.»
روز چهارشنبه دوربین های کنترل نامحسوس ترافیک در شرق بیت المقدس لحظاتی را ثبت کردند که طی آن یک راننده فلسطینی، با خودروی خود چندین رهگذر را زخمی کرد و یک نفر را کشت.
او در مرحله بعد با یک باتوم فلزی بسمت عابران حمله ور شد تا اینکه پلیس اسرائیل او را به ضرب گلوله از پای در آورد.
از سوی دیگر و در حالیکه محدودیت های نیروهای امنیتی اسرائیل برای ورود به محوطه مسجد الاقصی رنگ جدی تری بخود گرفته، اردن، همداستان با تشکیلات خودگردان فلسطینی خواستار فشار جامعه بین الملل به تل آویو برای توقف «اشتباهات فاحش» شد. امان، ضمن فراخواندن سفیر خود از اسرائیل، شکایتی رسمی را تقدیم شورای امنیت سازمان ملل متحد کرد.Ver video "افزایش تدابیر امنیتی در بیت المقدس"
کرواسی، مسیر جدید پناهجویان برای ورود به اروپا
اولین گروه پناهجویانی که پس از بسته شدن مرزهای مجارستان برای ورود به اروپا راه کرواسی را در پیش گرفته اند، وارد این کشور شدند.
تعداد اولین گروه ۲۷۷ نفر ذکر شده و همزمان دستکم ۱۰ اتوبوس حامل پناهجویان نیز از صربستان راهی کرواسی شده است. دولت کرواسی اعلام کرده که آماده است، این افراد را بپذیرد و یا آنها را به مقصد مورد نظرشان در اروپا هدایت کند.
بسیاری از پناهجویان از جمله سوری ها امیدوارند از این طریق بتوانند به آلمان که مقصد مورد نظر آنها است، برسند. کرواسی همچنین اقداماتی را برای نام نویسی پناهجویانی که به طور غیرقانونی وارد این کشور می شوند، آغاز کرده است.Ver video "کرواسی، مسیر جدید پناهجویان برای ورود به اروپا"
نخستین گروه پناهجویانی که اخیرا به آلمان رسیده بودند وارد فرانسه شدند
نخستین گروه از مهاجران سوری و عراقی که طی روزهای اخیر به آلمان رسیده بودند روز چهارشنبه وارد فرانسه شدند. بیش از پنجاه تن از این پناهجویان با اتوبوس به مرکزی متعلق به صلیب سرخ در شامپیان سور سین، در نزدیکی پاریس رسیدند.
احتمال می رود تا روز جمعه تعداد پناهجویانی که به فرانسه پا می گذارند به یک هزار نفر برسد. پیش تر، فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه از آمادگی کشورش برای پذیرش ۲۴ هزار پناهجو طی دو سال آینده خبر داده بود.
به همین منظور، اداره حفاظت از پناهجویان فرانسه با ایجاد دفتری در مونیخ آلمان، روند انتقال تعدادی از مهاجران سوری، عراقی و اریتره ای را به فرانسه تسهیل می کند.Ver video "نخستین گروه پناهجویانی که اخیرا به آلمان رسیده بودند وارد فرانسه شدند"
تظاهرات مخالفان مهاجران خارجی در هایدناو در شرق آلمان
تجمع گروهی از راستگرایان افراطی مخالف مهاجران خارجی روز شنبه در هایدناو(Heidenau) در شرق آلمان به درگیری با پلیس انجامید. این تجمع در اعتراض به بازگشایی یک اقامتگاه برای اسکان پناهجویان برگزار شده بود. معترضان قصد داشتند مانع حرکت اتوبوس های حامل مهاجران به سمت اقامتگاه ویژه آنها شوند. همزمان گروهی دیگر در حمایت از مهاجران دست به تجمع زدند.
هایدناو روز جمعه نیز صحنه تجمع نزدیک به یک هزار نفر از طرفداران حزب نئونازی ان پی دی (حزب دموکرات ملی آلمان) بود. درگیری میان پلیس و تجمع کنندگان در شامگاه جمعه دهها زخمی برجا گذاشت. حزب دموکرات ملی آلمان از مخالفان سرسخت پناهجویان است.
درگیری های اخیر در حال روی می دهد که تعداد پناهجویان در خاک آلمان افزایش یافته است.Ver video "تظاهرات مخالفان مهاجران خارجی در هایدناو در شرق آلمان"
اوکراین؛ توافق طرفهای درگیر برای انتقال ساکنان دبالتسوا به مناطق امن
آخرین گزارشها از وضعیت اوکراین، از توافق شورشیان و دولت برای تخلیه ساکنان غیرنظامی دبالتسو، حکایت دارد.
دهها اتوبوس برای انتقال ساکنان این شهر اعزام شده است.
این شهر کوچک میان دونتسک و لوهانسک و در مرکز ثقل درگیری میان دو طرف واقع شده است.
یک ژنرال ارتش اوکراین با ابراز امیدواری نسبت به مثبت بودن نتیجه مذاکرات میان رهبران آلمان و فرانسه و روسیه، می گوید: “طبیعی نیست که در کشوری که ذاتا عاشق صلح است جنگ صورت گیرد.”
انتظار می رود یک هزار نفر از ساکنان این منطقه با اختیار خودشان به مناطق تحت کنترل دولت اوکراین و یا مناطق تحت کنترل شورشیان منتقل شوند.
این کار با آتش بس موقتی که در این منطقه میان طرفین درگیر صورت گرفته، میسر شده، گرچه برخی گزارشها از بروز درگیریهایی نیز حکایت دارد.Ver video "اوکراین؛ توافق طرفهای درگیر برای انتقال ساکنان دبالتسوا به مناطق امن"
درگیری پلیس ضدشورش یونان با آنارشیست ها در آتن
در حدود ۶۰ آنارشیست روز سه شنبه در همبستگی با یک گروه چریکی موسوم به «توطئه سلول های آتشین» در آتن، پایتخت یونان دست به تجمع زدند.
آنها خواستار آزادی چند زندانی وابسته به این گروه و بسته شدن زندان جدیدی هستند که سطح امنیتی بالایی برای آن تعبیه شده است.
تظاهرکنندگان خشمگین به سوی پلیس ضدشورش سنگ پرتاب می کردند و از به آتش کشیدن خودروها، تخریب ایستگاه های اتوبوس، شکستن شیشه های فروشگاه ها و چراغ های راهنما دریغ نکردند.
درگیری اخیر میان پلیس ضدشورش و تظاهرکنندگان در خیابان های مرکزی آتن دومین ناآرامی از زمان به قدرت رسیدن ائتلاف چپ میانه به نخست وزیری الکسیس سیپراس در بیست و پنجم ژانویه سال جاری گزارش شده است. اولین آن نیز در تجمع این گروه آنارشیستی در بیست و ششم فوریه روی داد.Ver video "درگیری پلیس ضدشورش یونان با آنارشیست ها در آتن"
بمبگذاری های انتحاری در شمال نیجریه جان دست کم ۲۶ نفر را گرفت
دو بمبگذاری انتحاری در شمال نیجریه دست کم ۲۶ کشته برجای گذاشت.
این انفجارها روز سه شنبه در دو ایستگاه اتوبوس یکی در شهر پوتیسکوم و دیگری در شهر کانو روی داد. در اولی دست کم ۱۶ نفر و در دیگری ۱۰ تن کشته و شمار زیادی زخمی شدند.
به گفته شاهدان عینی عاملان این حملات انتحاری دو جوان ۱۷- ۱۸ ساله بودند.
گروه اسلامگرای بوکوحرام مظنون به دست داشتن در این انفجارها هستند.
جاناتان گودلاک، رئیس جمهوری نیجریه با بیرحمانه توصیف کردن این حملات، اقدامات تروریستی بوکوحرام را محکوم کرد.
اسلامگرایان بوکوحرام طی یکسال گذشته دست کم ۱۰ هزار تن را در نیجریه کشتند.
همزمان با تشدید عملیات نظامی در نیجریه علیه بوکوحرام، این گروه در تلاش است تا در کشورهای همسایه، کامرون، نیجر و چاد نفوذ کند؛ کشورهایی که یک ائتلاف نظامی برای کمک به نیجریه در مقابله با این گروه تشکیل داده اند.Ver video "بمبگذاری های انتحاری در شمال نیجریه جان دست کم ۲۶ نفر را گرفت"
خشم و نارضایتی زلزله زدگان نپال
با توجه به ابعاد وسیع زمین لرزه در نپال، کمک های موجود به آسیب دیدگان کافی به نظر نمی رسد و آنها خواستار رسیدگی جدی به وضعیت خود هستند. خبر می رسد که اعتراض و نارضایتی مردم مصیبت دیده بالا گرفته است.
آنها به ناتوانی دولت در یاری رسانی به مردم اعتراض دارند. یکی از این زلزله زدگان در کاتماندو، پایتخت، می گوید: “هیچ کمکی به ما نرسیده، گرسنه هستیم، چیزی برای نوشیدن نداریم. نمی توانیم بخوابیم. من یک بچه هفت ساله دارم که بیرون می خوابد. هوا سرد است و مردم دارند ذات الریه می گیرند. حکومت کاری نمی کند. مرگ بر این حکومت!”
در حال حاضر همه در جستجوی امکانی برای خروج از مناطق زلزله زده و رسیدن به محلهایی امن هستند. در این میان، صدها هندی ساکن نپال با اتوبوس هایی که از طرف دولت هند برایشان فرستاده شده است، نپال را ترک می کنند.Ver video "خشم و نارضایتی زلزله زدگان نپال"
سقوط هواپیمای جنگنده در انگلستان دست کم هفت کشته و ۱۵ زخمی برجا گذاشت
سقوط یک هواپیمای جنگنده بریتانیایی در هنگام نمایش هوایی در جنوب انگلستان دست کم هفت کشته و ۱۵ زخمی برجا گذاشته است.
این سانحه هوایی بعدازظهر شنبه در شهر شورهام در ساسکس روی داد. «هاوکر هان تر»، جنگنده بریتانیایی در حالی که در آسمان در حال چرخیدن به دور خود بود سقوط کرد.
خلبان این هواپیما که وضعیتش وخیم گزارش شده در بیمارستان بستری است.
لورا ریموند، خبرنگار رادیوی محلی به یورونیوز گفت: «ساعت ۱۳:۲۰ دقیقه روز شنبه بود که ما به یکباره از بالای یک اتوبوس دوطبقه هواپیمای جنگده را در آسمان دیدیم. فکر کردیم که آگاهانه در حال نزدیک شدن به زمین است. بلافاصله دیدیم که شعله های آتش زبانه کشید و دود سیاه رنگی به آسمان برخاست. پی بردیم که هواپیما در جاده A۲۷ سقوط کرده است.»
نیروهای امداد بلافاصله عازم محل شدند و تحقیقات درباره علل این حادثه آغاز شد.
این دومین سانحه هوایی مرگبار در نمایشگاه هوایی شورهام از سال ۲۰۰۷ تاکنون است.Ver video "سقوط هواپیمای جنگنده در انگلستان دست کم هفت کشته و ۱۵ زخمی برجا گذاشت"
وقوع چند انفجار انتحاری و مرگ ده ها نفر در افغانستان
وقوع چند انفجار انتحاری در افغانستان دستکم ۱۹ کشته و ده ها مجروح بر جای گذاشت.
به گفته پلیس شهر کابل، در حمله انتحاری به اتوبوسی که حامل سربازان ارتش ملی افغانستان بود، ۶ سرباز کشته و دستکم ۱۰ تن نیز مجروح شده اند.
به گزارش پلیس فرد بمب گذار مواد انفجاری را که در زیر لباسش جاسازی کرده بود، در نزدیکی اتوبوس در منطقه گذرگاه در غرب کابل منفجر کرده است.
همزمان در حمله افراد مسلح ناشناس، عتیق اله روفی، رئیس دبیرخانه دادگاه عالی افغانستان نیز ترور شد.
گروه طالبان مسئولیت هر دو حمله را بر عهده گرفته است.
پلیس هلمند نیز از مرگ ۱۲ مین روب توسط شبه نظامیان طالبان خبر داده است. بر اساس گزارش ها در این حمله دستکم ۱۲ تن نیز مجروح شده اند.
کابل در هفته های اخیر و از زمان روی کار آمدن دولت وحدت ملی هدف شدیدترین حمله های گروه طالبان قرار گرفته است.Ver video "وقوع چند انفجار انتحاری و مرگ ده ها نفر در افغانستان"
اعتصاب سراسری در اعتراض به دولت ایتالیا
اعتصاب یک روزه سراسری در ایتالیا در اعتراض به تصمیم های دولت این کشور بسیاری از مردم و گردشگران را سرگردان کرده است.
این اعتراضها علیه دولت ماتیو رنزی، نخست وزیر این کشور درباره تصویب قانونی در مورد اشتغال و نیز کاهش بودجه سال ۲۰۱۵ میلادی صورت گرفته است.
بر اساس قانون جدیدی که توسط دولت به تصویب رسیده، اخراج کارکنان توسط کارفرمایان بسیار آسانتر خواهد بود.
همزمان با اعتصاب، معترضانی که در مرکز شهرهای میلان و رم به خیابان آمده بودند، با پلیس درگیر شدند.
این اعتصاب سراسری که در بیش از ۵۰ شهر ایتالیا برقرار است، توسط اتحادیه دانشجویان و نیز دو اتحادیه بزرگ ایتالیا از جمله اتحادیه کارگری ترتیب داده شد.
در پی اعتصاب، کارکنان اتوبوس و مترو دست از کار کشیده اند و بسیاری از پروازها نیز لغو شده و همین امر سرگردانی مسافران را درپی داشته است.
ماتیو رنزی، نخست وزیر ایتالیا روز پنجشنبه طی سخنانی خواستار تغییر و اصلاحات ساختاری برای جلوگیری از فروپاشی اقتصاد ایتالیا شد.Ver video "اعتصاب سراسری در اعتراض به دولت ایتالیا"
افزایش تنش در بیت المقدس پس از کشف جسد یک فلسطینی
کشف جسد حلق آویز شده یک راننده اتوبوس در شرق بیت المقدس به ناآرامی های این شهر افزود.
پلیس اسرائیل از این واقعه به عنوان خودکشی یک شهروند فلسطینی یاد کرده با این همه خانواده یوسف الرمونی 32 ساله مدعی هستند که وی به قتل رسیده است. پدر وی می گوید: «آثار روی بدنش نشان می دهد که او نمی خواسته خودکشی کند. خدا را شکر، او ناراحتیی نداشت و هرگز در زندگی اش مشکلی نداشت که بخواهد خودکشی کند.»
پلیس اسرائیل می گوید این جسد باید کالبدشکافی شود. خانواده فرد جانباخته، خواستار حضور یک پاتولوژیست فلسطینی هنگام کالبدشکافی هستند.
در شهرک ابودیس واقع در حومه بیت المقدس، فروشگاه ها تعطیل شده و عده ای از جوانان فلسطینی در حالی که صورت خود را پوشانده بودند جاده ها را مسدود کرده و به سوی سربازان اسرائیلی سنگ پرتاب کردند.
طی یک ماه گذشته، پنج اسرائیلی و یک گردشگر خارجی توسط فلسطینی ها کشته شده است. در دیگر سوی نزاع نیز حدود دوازده فلسطینی از جمله متهمان به یورش به شهروندان اسرائیلی نیز کشته شده اند.Ver video "افزایش تنش در بیت المقدس پس از کشف جسد یک فلسطینی"
سه روز عزای عمومی در اسپانیا در پی بروز سانحه سقوط هواپیما
در پی سانحه سقوط هواپیمای ایرباس ای۳۲۰ خطوط هوایی جرمن وینگز، دولت اسپانیا سه روز عزای عمومی اعلام کرد. ماریانو راخوی، نخست وزیر این کشور نیز روز چهارشنبه به محل وقوع این حادثه در جنوب فرانسه می رود.
به گفته معاون نخست وزیر اسپانیا، ۴۵ تن از مسافران این هواپیما، نام خانوادگی اسپانیایی داشتند.
به منظور ادای احترام به قربانیان پرواز ۴یو۹۵۲۵ روز چهارشنبه پرچم ها در اسپانیا نیمه افراشته و در مجلس سنا و ادارات دولتی، یک دقیقه سکوت حکفرما شد.
پادشاه اسپانیا نیز که در سفری رسمی در پاریس بسر می برد، ادامه سفر خود را لغو کرد.
بستگان قربانیان حادثه سقوط ایرباس ای۳۲۰ برای کسب اطلاعات بیشتر شب را در فرودگان بارسلون گذراندند.
برخی از آنها با اتوبوس راهی شهر سِن لز آلپ در نزدیکی محل وقوع حادثه در کوههای آلپ فرانسه شدند.
در این شهر، برای یاری و حمایت از خانواده های عزادار، یک ستاد بحران با دهها امدادگر و روانپزشک تشکیل شده است.
به گفته برخی کارشناسان، شناسایی اجساد قربانیان ممکن است چند هفته و یا چند ماه به طول بیانجامد.Ver video "سه روز عزای عمومی در اسپانیا در پی بروز سانحه سقوط هواپیما"
رکورد ورود پناهجویان به مجارستان، انتقال مستقیم آنها به مرز اتریش
آخرین گزارشها از ورود سیل پناهجویان به مجارستان حاکی است که ورود این افراد به این کشور در روز یکشنبه با رقم نزدیک به شش هزار نفر رکورد شکست.
ورود پناهجویان با اعلام دولت مجارستان مبنی بر استقرار ارتش در مرز این کشور با صربستان از روز سه شنبه و بسته شدن مرز، بیش از پیش افزایش یافته است.
لازلو بالاش، رییس پلیس مرزی مجارستان با بیان این که از ابتدای سال جاری میلادی ۱۹۱۷۰۲ نفر بطور غیرقانونی از مرز این کشور عبور کرده اند، گفت: “فقط در روز یکشنبه ۵۸۰۹ نفر وارد مجارستان شدند و پلیس تا ساعت هشت صبح بوقت محلی اقداماتی را علیه ۳۲۸۰ نفر از آنها انجام داد.”
این اقدامات، شامل انتقال تعدادی از آنها با اتوبوس و قطار به مرز این کشور با اتریش می شود.
بسیاری از این پناهجویان به آلمان می روند. آلمان که پیشتر از احتمال ورود هشتصد هزار پناهجو در سال جاری میلادی به این کشور خبر داده بود، امروز اعلام کرد که انتظار دارد این رقم به یک میلیون نفر برسد.Ver video "رکورد ورود پناهجویان به مجارستان، انتقال مستقیم آنها به مرز اتریش"
اوکراین از خنثی کردن «توطئه ای تروریستی» خبر داد
دستگاه امنیتی اوکراین روز جمعه اعلام کرد که «توطئه ای تروریستی» را در مرکز کی یف، پایتخت این کشور خنثی کرده است. اوکراین انگشت اتهام را به سوی دولت روسیه نشانه گرفت.
مارکیان لوبکیوسکی، مشاور رئیس دستگاه اطلاعاتی و امنیتی اوکراین در نشستی خبری گفت: «عملکرد کل مواد منفجره [کشف شده] معادل بیش از سه کیلوگرم تی ان تی می توانست باشد که برابر با [عملکرد] سی نارنجک است. اگر این حمله تروریستی در منطقه ای شلوغ صورت می گرفت، تلفات زیاد اجتناب ناپذیر بود.»
آناستازیا کوالنکو، متهم این پرونده امنیتی مدعی است که روز سه شنبه یک افسر اطلاعاتی روسیه این کیف پر از مواد منفجره را در لوهاسنک واقع در شرق اوکراین به وی سپرده است. جزئیات نحوه دستگیری این متهم اوکراینی مطرح نشده است.
وی می گوید: «کنستانتین به من کیفی داد و گفته که محتوای داخلش برای سربازان اوکراینی ناخوشایند است. وقتی که سوار اتوبوس شدم فهمیدم که در این کیف مواد منفجره است.»
آناستازیا کوالنکو ساعت 10 و سی دقیقه بامداد چهارشنبه در کی یف و حوالی “میدان” بازداشت شده است.Ver video "اوکراین از خنثی کردن «توطئه ای تروریستی» خبر داد"
اعتراض به افزایش خشونت در حومه ریودوژانیرو
ساکنان خشمگین یکی از حومه های ریودوژانیرو در برزیل پس از پیدا شدن اجساد دو مرد جوان ساکن در این منطقه دو اتوبوس را به آتش کشیدند و با گذاشتن موانعی راه هایی اصلی این منطقه را روی پلیس بستند.
تظاهرات روز جمعه در اعتراض به افزایش درگیری و خشونت در این منطقه با وجود باندهای قاچاق مواد مخدر صورت گرفت. خشونت های منطقه ای طی روزهای گذشته مرگ ۱۲ تن را در پی داشت و معترضان پلیس را عامل این مرگ و میرها می دانند.
پلیس ریودوژانیرو در تحقیقات اولیه خود اعلام کرده که به نظر می رسد این دونفر با چاقو به قتل رسیده باشند اما انگیزه کشتن این افراد مشخص نیست.
لوئیز فرناندو پزائو، فرماندار ریودوژانیرو گفت: «ما تحقیقات خود را ادامه می دهیم. در نظر داریم عملیات های بزرگی را برای مقابله با چنین جنایاتی انجام دهیم.»
اعتراض ها در این منطقه از روز ۸ مه و پس از درگیری میان دوباند قاچاق مواد مخدر در منطقه “مورودوسائو کارلوس” در حومه ریودوژانیرو آغاز شد.Ver video "اعتراض به افزایش خشونت در حومه ریودوژانیرو"
ادامه ورود سیل پناهجویان به اروپا در زیر باران و سرما
آخرین گزارشها و تصاویر ارسالی از مرز مقدونیه و یونان، تلاش هزاران پناهجو را برای سوار شدن بر اتوبوس و رفتن به صربستان نشان می دهد.
پلیس تعدادی از این پناهجویان را در زیر بارش شدید باران مورد ضرب و شتم قرار داد.
برخی از آنها با نوزادها و کودکان خردسال خود این سفر طولانی و پرمشقت را ادامه می دهند.
مقامات مقدونیه می گویند امکانات حمل و نقل کافی برای انتقال همه این پناهجویان به صربستان را ندارند.
این افراد پس از عبور از صربستان، می خواهند از آنجا وارد مجارستان شده و سپس به سرزمینهای رویایی خود یعنی آلمان و سوئد بروند.
با موافقت آلمان و اتریش و سپس برخی دیگر از کشورهای اروپایی برای پذیرفتن بخصوص پناهجویان سوری و باز شدن مرزها، سرعت ورود این افراد به قاره سبز به امید امنیت و زندگی بهتر، بیشتر شده است.
بنابر گزارشها، قرار است از هفته آینده یکصد و شصت هزار پناهجو در میان کشورهای مختلف اروپایی تقسیم شوند .
برخی از کشورهای اروپایی همچون رومانی، دانمارک، مجارستان و اسلواکی از هم اکنون با این سیاست مخالفت می کنند.Ver video "ادامه ورود سیل پناهجویان به اروپا در زیر باران و سرما"
مالی؛ دختربچه مبتلا به ابولا درگذشت
مرگ نخستین فرد مبتلا به ابولا در مالی تایید شد. این دختربچه دو ساله به تازگی همراه مادربزرگش از گینه به مالی آمده بود.
از قرار معلوم او در طول مسیر به این ویروس آلوده بوده و بنابراین احتمال سرایت ویروس به سایر مسافران اتوبوس وجود داشته است.
این کودک خردسال بیستم اکتبر وارد شهر «کیز» در غرب مالی شد و یک روز بعد، به علت تب بالا در یکی از بیمارستان های شهر بستری شد.
در پی مرگ این کودک خردسال، سازمان جهانی بهداشت از دولت مالی درخواست کرده بلافاصله نسبت به برپایی اتاق های ایزوله در باماکو، پایتخت این کشور اقدام و مردم را از تغییرات صورت گرفته مطلع کند.
از سوی دیگر مراحل درمانی پزشک آمریکایی در نیویورک ادامه دارد.
منزل مسکونی این پزشک سی و سه ساله که بتازگی از گینه به آمریکا بازگشته پاکسازی شده و همسایگان و اطرافیان او مورد معاینه قرار گرفته اند.
یک باشگاه بولینگ و یک رستوران نیز از جمله مکان هایی بودند که به علت مراجعه بیمار به آنها، توسط تیم های ویژه پاکسازی شدند.
مراحل درمانی گریک اسپنسر در بیمارستان «بل وو» زیر نظر متخصصان ادامه دارد.Ver video "مالی؛ دختربچه مبتلا به ابولا درگذشت"
میانمار مهاجران را پس از نجات از دریا روانه بنگلادش کرد
سرانجام هفتصد مهاجری که شش روز پیش توسط نیروی دریایی میانمار روی قایقی در خلیج بنگال پیدا شدند، قدم بر خاک این کشور گذاشتند.
دولت میانمار پس از درخواستهای متعدد جامعه بین الملل برای برسمیت شناختن حقوق مردم روهینگیا یعنی اقلیت مسلمان این کشور، حاضر به کمک به این مهاجران شد.
مقامات میانمار می گویند که این مهاجران متعلق به قوم روهینگیا نیستند و از بنگلادش آمده اند به همین دلیل پلیس بخش عمده ای از مهاجران را سوار اتوبوس و عازم مرز بنگلادش کرد.
بخش عمده مهاجران در شرق آسیا متعلق به دو کشور میانمار و بنگلادش هستند. مهاجران بنگلادشی به دلیل فقر کشورشان را ترک می کنند درحالیکه مهاجران میانمار، عموما عضو اقلیت مسلمان روهینگیا هستند که به دلیل تبعیض شدید و نداشتن امنیت، مجبور به ترک کشورشان می شوند. آنها سعی دارند خودشان را از طریق تایلند به مالزی برسانند.
از زمانی که دولت تایلند مبارزه با قاچاقچیان انسان را شروع کرده، بیش از چهار هزار مهاجر در دریا یا در مناطق نامعلومی در جنگلها رها می شوند.
مبارزه با قاچاق انسان بویژه از ماه گذشته و با پیدا شدن صدها گور در نواحی مرزی مالزی شدت یافتهVer video "میانمار مهاجران را پس از نجات از دریا روانه بنگلادش کرد"
عقب نشینی ارتش اوکراین از فرودگاه دونتسک
ارتش اوکراین پس از هفته ها درگیری از فرودگاه دونتسک در شرق کشورعقب نشینی کرد.
این فرودگاه برای هر دو طرف درگیر از اهمیت بسیاری برخوردار است.از اینرو عقب نشینی از این فرودگاه استراتژیک برای ارتش اوکراین که پیشتر فرودگاه لوهانسک را از دست داده بود ضربه سختی به شمار می رود.
نظامیان اوکراین که تجهیزات نظامی و مهمات خود را در فرودگاه رها کرده اند در بیرون از فرودگاه مستقر شده اند.
ناکامی ارتش اوکراین در فرودگاه دونتسک پس از آن روی داد که کی یف بار دیگر مسکو را به اعزام بیش از ۸۰۰۰ هزار سرباز روس به شرق کشور متهم کرد.
از سوی دیگر خشونت ها در دونتسک دامن غیرنظامیان را نیز گرفته است. در آخرین مورد آن که روز پنجشنبه به وقوع پیوست، دست کم سیزده نفر بر اثر گلوله باران یک ایستگاه اتوبوس کشته شده اند.
این حادثه مرگبار تنها ساعاتی پس از آن روی داد که وزرای خارجه اوکراین، روسیه ، فرانسه و آلمان چهارشنبه شب در برلین طرفین درگیر را به برقراری آتش بس فراخواندند.
اقدامی بی نتیجه، چرا که طی تنها ۲۴ ساعت گذشته دست کم۴۱ نفر در درگیری های خونین طرفین جانشان را از دست داده اند.
دامنه درگیری هاVer video "عقب نشینی ارتش اوکراین از فرودگاه دونتسک"
شمار کشته شدگان حمله به موزه تونس به ۲۲ تن رسید
حمله افراد مسلح به موزه باردو، موزه ملی تونس در روز چهارشنبه یکی از مرگبارترین حمله های تروریستی در این کشور بود که به کشته شدن دست کم ۲۲ گردشگر خارجی و زخمی شدن بسیاری دیگر منجر شد.
شهروندانی از ایتالیا، آلمان، لهستان و اسپانیا در میان قربانیان این حادثه بودند.
هویت مهاجمان که در عملیات نیروهای ویژه پلیس تونس کشته شدند هنوز مشخص نشده است.
قائد باجی سبسی، رییس جمهوری تونس که به بازدید مجروحان این حادثه رفت، با محکوم کردن این حمله گفت: «فقط می توانم بگویم که تونس با فاجعه بزرگی روبروست. هیچ امیدی برای این افراد باقی نیست. تونس باید در مقابل این شبه نظامیان با قدرت بیاستد و آنها را کاملا از بین ببرد.»
این حمله با تیراندازی به اتوبوس حامل گردشگران در مقابل ورودی موزه آغاز شد. سپس مهاجمان وارد ساختمان موزه شده و دهها تن را گروگان گرفتند.
این حمله پس از حدود سه ساعت تبادل آتش میان نیروهای پلیس ضد تروریستی تونس و مهاجمان پایان یافت.
نخست وزیر تونس گفت که این حمله اقتصاد کشور را هدف قرار داده است. صنعت گردشگری نقش بزرگی در اقتصاد این کشور ایفا می کند.Ver video "شمار کشته شدگان حمله به موزه تونس به ۲۲ تن رسید"
با لغو موقت کنترل مرزی از سوی مجارستان، ۱۴۰۰ پناهجو وارد مونیخ آلمان شدند
دو قطار حامل دست کم ۱۴۰۰ پناهجویی که از بوداپست مجارستان راهی آلمان شده بودند روز سه شنبه وارد ایستگاه قطار مونیخ شدند. بیشتر پناهجویان این دو قطار اهل سوریه هستند.
با ورود پناهجویان به ایستگاه قطار مونیخ پلیس آنها را به ساختمانی برای ثبت نام راهنمایی کرد و با اتوبوس به یک مرکز پذیرش در شمال شهر منتقل شدند. گروهی از مردم در ایستگاه قطار مونیخ با پلاکادرهایی از پناهجویان استقبال کردند. مجارستان با لغو موقت کنترل مرزی به پناهجویان اجازه داد که سوار بر قطار راهی اتریش و المان شوند.
آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان در کنفرانس خبری با ماریانو راخوی نخست وزیر اسپانیا خواستار تقویت سیاست پناهندگی اتحادیه اروپا شد و گفت: «در حال حاضر بجای متهم کردن همدیگر باید روی سیاست پناهندگی مشترک در اروپا کار کنیم، همانند گفتگوهایی که با اسپانیا داشتیم. ما باید چیزهایی را تغییر دهیم. این موضوع شامل اقداماتی مانند توجه به مراکز اصلی تجمع و مراکز ثبت نام پناهجویان می باشد که باید بسرعت راه اندازی شوند. این کارها باید توسط کل اتحادیه اروپا عملیاتی شود و شامل مشخص شدن کشورهای امنی است که محل ورود پناهجوهاست و هVer video "با لغو موقت کنترل مرزی از سوی مجارستان، ۱۴۰۰ پناهجو وارد مونیخ آلمان شدند"
اعتراض پناهجویان در مرز مقدونیه با یونان
گروهی از پناهجویان که اغلب آنها از کشورهای مراکش، ایران، پاکستان و بنگلادش هستند برای پنجمین روز متوالی در مرز مقدونیه با یونان اقدام به تجمع کرده و خواستار اجازه عبور از مرز و ورود به اروپا شدند.
در بین این گروهی نیز از جمله سه ایرانی با بستن لب هایشان دست به اعتصاب غذا زده اند.
صربستان، کرواسی و مقدونیه تنها به پناهجویانی که از سوریه، عراق و افغانستان باشند اجازه ورود به خاک خود را می دهند. کسانی که از کشورهای آفریقایی یا جنوب آسیا به مرزهای این کشورها می رسند و اغلب پناهندگان اقتصادی هستند، بازگردانده می شوند.
همزمان در مرز کرواسی و اسلونی نیز گروهی از پناهجویان با اتوبوس به ایستگاه راه آهن منتقل شده اند و نیروهای پلیس از کشورهای مختلف از جمله چک، آلمان، اتریش و لیتوانی به بررسی شرایط این پناهجویان می پردازند.
در این منطقه نام و مشخصات کامل تمامی این پناهجویان ثبت می شود. طی ۵ هفته گذشته بیش از ۲۵۰ هزار پناهجو از مرز اسلونی عبور کرده اند.
با سرد شدن هوا، شرایط برای پناهجویانی که مدتهاست پشت مرزها در انتظار ورود به اروپا هستند نیز سخت تر شده است.Ver video "اعتراض پناهجویان در مرز مقدونیه با یونان"
تعیین جایزه برای یافتن عامل اصلی حمله مرگبار در کنیا، بازگشت بازماندگان به نایروبی
به دنبال حمله مرگبار روز پنجشنبه به یک خوابگاه دانشجویی در کنیا که به قیمت جان 148 نفر تمام شد، مقامات این کشور اعلام کردند که برای یافتن محمد محمود، که مظنون به هدایت این عملیات گسترده تروریستی است، دویست هزار یورو جایزه تعیین کرده اند.
بنابر گزارشها، فرزند یکی از مقامات کنیایی نیزدر میان پنج فرد نقابداری بوده که به این خوابگاه حمله کردند.
همزمان گزارشهای دیگری حاکی است که بازماندگان و زخمیها از گاریسا محل وقوع این حمله واقع در شمال شرق کنیا با اتوبوس به نایروبی، پایتخت، آورده شده اند.
عید مذهبی پاک برای مردم این کشور با اکثریت مسیحی به عزا تبدیل شده است.
یکی از دانشجویان بازمانده از این حمله می گوید: “آرزو می کردم که دوستانم اکنون در این لحظات با پدر و مادرهایشان اینجا بودند.”
دیگری هم می گوید:“من بسیاری از دوستانم را از دست دادم. حوادثی که در آنجا اتفاق افتاد برای همیشه در ذهن ما باقی خواهد ماند و ما هرگز نخواهیم توانست آن را فراموش کنیم. من دیگر نمی توانم به آنجا بر گردم.”
در این حمله که بوسیله پنج فرد نقابدار مسلح صورت گرفته و گروه جهادی الشباب وابسته به القاعده مسئوVer video "تعیین جایزه برای یافتن عامل اصلی حمله مرگبار در کنیا، بازگشت بازماندگان به نایروبی"
ششصد پناهجو به آلمان رسیدند، هزاران تن دیگر در راهند
نخستین قطار حامل پناهجویان از وین پایتخت اتریش وارد شهر مونیخ در جنوب آلمان شد. بیشتر این افراد آوارگان سوری هستند. آنها پیش از رسیدن به آلمان، چندین روز در خاک مجارستان متوقف شده بودند و بعد از این که اجازه یافتند از این کشور خارج شوند، ابتدا با اتوبوس به اتریش منتقل شده و سپس بلافاصله با قطار به آلمان رفتند.
صدها پناهجویی که روز شنبه به مونیخ رسیدند، از سوی اهالی این شهر با نوشیدنی و خوراکی مورد استقبال واقع شدند.
امیلیا مولر وزیر امور اجتماعی ایالت باواریا می گوید: «همه چیز با نظم و سازمان بندی خوبی انجام شده است. مقامات محلی باواریا به کمک پلیس و سازمان های خیریه با همیاری بسیار خوبی وضعیت را مدیریت می کنند. این یک تلاش مشترک است. ما مراقب همه چیز هستیم. همه باید به هم کمک کنیم، این نقش و وظیفه تمام آلمان است.»
سازمان های خیریه و نیروهای داوطلب، پلیس و نهادهای دولتی را در کار امدادرسانی و راهنمایی پناهجویان یاری می دهند.
یکی از فرماندهان پلیس محلی می گوید: «پذیرش اولیه اینجا در ایستگاه قطار و جاهای دیگر انجام گرفته، به همه آنها غذا و نوشیدنی داده شده است. مراقبت های بهداشتیVer video "ششصد پناهجو به آلمان رسیدند، هزاران تن دیگر در راهند"
استقبال از پناهجویان در اتریش
صدها پناهجو جمعه شب با چندین دستگاه اتوبوس از بوداپست، پایتخت مجارستان به مرز اتریش انتقال یافتند تا از آنجا به وین بروند. این انتقال پس از آن انجام گرفت که دولت های اتریش و آلمان تصمیم گرفتند تعدادی از آوارگان حاضر در مجارستان را بپذیرند.
یک مهاجر افغان می گوید: «ما خوشحالیم که از اینجا می رویم. از مردم مجارستان تشکر می کنم که در این مدت خیلی به ما کمک کردند.»
اما تقریبا هیچ یک از این افراد قصد ماندن در اتریش را ندارند، زیرا مقصد اصلی آنها آلمان است.
گروهی از مردم اتریش از پناهجویانی که صبح روز شنبه به شهر مرزی نیکلزدورف در خاک این کشور رسیدند، به گرمی استقبال کردند.
یکی دیگر از مهاجران می گوید: «حالا ما آزادیم. پنج روز بود که در مجارستان، وضعیت بسیار بدی داشتیم. خدا به ما کمک کرد، خدا را شکر.»
دیگری هم می گوید: «مجارستان بدجنس است، تمام مردمش عصبی هستند.»
سازمان های مردم نهاد و خیریه برای آوارگان در اتریش آب، غذا و سایر نیازهای اولیه زندگی را آماده کرده اند.
برخی از پناهجویان که سریع تر از بقیه عمل کرده اند، هم اکنون خود را به مونیخ در آلمان رسانده اند. انتظار می رود شمVer video "استقبال از پناهجویان در اتریش"
کاروان رزمندگان کرد عراق در راه کوبانی
کاروان رزمندگان کرد عراق به همراه ادوات جنگی و سلاح های سنگین روز چهارشنبه وارد ترکیه شد تا با عبور از مرز سوریه به مبارزان کردی بپیوندد که از کوبانی در برابر داعش دفاع می کند.
ساعاتی پیش از آن نیز گروه دیگری از پیشمرگه های اقلیم کردستان عراق که خود را با هواپیما به فرودگاه شهر شانلی اورفا، در جنوب ترکیه رسانده بودند با اتوبوس هایی عازم شهر درمحاصره کوبانی شده اند.
از سوی دیگر برخی از گزارش های تایید نشده حاکی از آن است که رزمندگان ارتش آزاد سوریه نیز برای دفاع از کوبانی از طریق ترکیه راهی سوریه شده اند.
آنکارا هفته گذشته با عبور حدود ۲۰۰ پیشمرگه از مرزش به سوریه موافقت کرده و اجازه عبور نیروهای داوطلب وابسته به حزب کارگران کردستان ترکیه، پ کا کا را به کوبانی نداده است.
داعش حملات خود به شهر مرزی کوبانی را از اواسط ماه سپتامبر سال جاری آغاز کرد و به رغم مقاومت مدافعان، هنوز بخش هایی از آن در کنترل این گروه است. حملات داعش به کوبانی بیش از ۸۰۰ کشته به جا گذاشته و دست کم ۱۸۰ هزار آواره نیز در جستجوی پناهی راهی ترکیه شده اند.Ver video "کاروان رزمندگان کرد عراق در راه کوبانی"
طوفان و بارندگی در ایتالیا ۲ کشته برجا گذاشت
وزش بادهای شدید همراه با بارندگی در بخشهایی از نواحی مرکزی و جنوبی ایتالیا ۲ کشته برجا گذاشته است.
توسکانی یکی از نواحی است که بیشترین آسیب در اثر طوفان در آن گزارش شده است. بادهای شدید، قطعی برق در برخی نواحی این منطقه را در پی داشته است.
سازمان های هواشناسی پیش بینی کرده اند که شرایط نامساعد جوی تا روز جمعه ادامه خواهد داشت.
گزارش ها از مرگ یک مرد ۴۱ ساله در این منطقه در پی سقوط سنگ بر روی خودرویش حکایت دارد.
همزمان یک زن نیز در شهر اوربینو در منطقه مارکه همزمان با پیاده شدن از یک اتوبوس و در پی سقوط یک درخت جان باخته است.
شرایط نامساعد جوی، مسدود شدن بسیاری ازجاده ها را نیز در پی داشته است. در منطقه توسکانی بخشی از مسیرهای منتهی به مناطق اورلیا نیز مسدود شده است. در لاتزیو نیز سقوط درختان و جاری شدن آب در سطح زمین، ترافیک سنگینی را در مسیرهای مختلف ایجاد کرده است.
در برخی مناطق همچون ابروتزو نیز بارش شدید باران و ادامه وزش بادهای شدید، تعطیلی مدارس را در پی داشته است.
سرعت وزش باد در برخی مناطق بیش از ۱۵۰ کیلومتر در ساعت گزارش شده است.Ver video "طوفان و بارندگی در ایتالیا ۲ کشته برجا گذاشت"
آزادی یکی از محکومان به تجاوز در هند
یکی از کسانی که در سال ۲۰۱۲ میلادی به علت تجاوز به یک دختر جوان در هند محکوم شده بود روز یکشنبه از زندان آزاد شد.
این فرد جوان ترین عضو گروهی بود که به این دختر تجاوز کرده بودند و در زمان ارتکاب کمتر از هجده سال سن داشته است. فرد قربانی مدتی پس از این اتفاق به علت خون ریزی داخلی در بیمارستان درگذشت.
مادر قربانی به شدت از آزادی این فرد انتقاد کرد و از مقامات قضایی هند خواست تا وی را دوباره بازداشت کنند.
در سال ۲۰۱۲ میلادی یک گروه از پسران جوان در داخل اتوبوس به دختر دانشجوی بیست و سه ساله حمله و تجاوز می کنند. این حادثه موجب واکنش های بسیاری در هند و سایر کشورها شد.
تجاوز در هند به یکی از بحران های این کشور تبدیل شده است. تنها در سال ۲۰۱۴ میلادی دولت هند بیش از سی و شش هزار و هفتصد مورد تجاوز ثبت کرده است. این در حالیست که اغلب کارشناسان تعداد تجاوزها را بیش از رقم می دانند و معتقدند که اغلب قربانیان به دلیل ترس از آبرو حاضر به شکایت نیستند.Ver video "آزادی یکی از محکومان به تجاوز در هند"
پلیس از اردوگاه پناهجویان در آلمان در برابر راستگرایان حفاظت می کند
موج مخالفت راست های افراطی به حضور پناهجویان در این کشور رو به افزایش است. شامگاه شنبه، صدها نفر در ادامۀ اعتراض ها به اختصاص یک انبار قدیمی برای اسکان نزدیک به ۶۰۰ پناهجو در شهر «هیدنو» دست به تظاهرات زدند که به درگیری با پلیس منجر شد.
این تظاهرات به دعوت حزب راست افراطی ناسیونال دموکرات آلمان (NDP) برپا شده بود و در جریان آن دست کم ۱۰ نفر نیز مجروح شده اند. پلیس در حال حاضر و بمنظور حفاظت از پناهجویان، محل این انبار را در کنترل خود گرفته است.
توماس دمزیر، وزیر کشور آلمان در همین رابطه، بر لزوم تعریف جدید از کشور امن در اروپا تاکید کرد و گفت: «در حال حاضر هر کشوری که خواهان عضویت در اروپاست، باید یک کشور امن شناخته شود. برخی از کشورها در آفریقا را هم می توانیم یک کشور امن بخوانیم.»
اعتراض ها در این شهر در پی آن آغاز شد که دولت از تصمیم خود برای اسکان صدها نفر از پناهجویان در یک انبار ابزار فروشی در شهر هیدنو خبر داد. در اولین مرحله از این طرح، شامگاه جمعه ۲۵۰ نفر از این مهاجران با اتوبوس به این انبار که از دوسال پیش بلا استفاده است، منتقل شدند که همین امر با اعتراض راست های افراVer video "پلیس از اردوگاه پناهجویان در آلمان در برابر راستگرایان حفاظت می کند"
روسیه؛ مادر هفت فرزند به اتهام خیانت به کشور محاکمه می شود
یک زن روس به نام سوتلانا داویدُوا، مادر هفت فرزند به اتهام انتقال اطلاعات به اوکراین و خیانت به کشور ممکن است به بیست سال زندان محکوم شود. هفته گذشته نیروهای ویژه پلیس با هجوم به خانه او واقع در ۲۵۰ کیلومتری جنوب مسکو، وی را دستگیر کردند.
همسر این زن می گوید که او در اتوبوس گفتگوی تلفنی یک سرباز را در مورد فرستادن نظامیان پایگاهش به اوکراین شنیده و چون خواهان صلح است، این مطلب را برای سفارت اوکراین در روسیه بازگو می کند.
همسر سوتلانا داویدوا گفت: «او احتمالا با تماس گرفتن با سفارت اوکراین فکر کرده که با این اقدام مردم کمتری کشته خواهند شد. علاوه بر این، آنها می گویند که روسیه در جنگ نیست. یعنی من می دانم که او نیت بدی نداشته است.»
بازجویان این پرونده، خانم داویدوا را تهدید کرده اند که در صورت عدم همکاری، سرپرستی فرزندان را از وی سلب کنند.
آقای داویدوا با اشاره به وضعیت فرزندانش گفت: «کودکان از اینکه مادرشان نیست رنج می برند. مامان اینجا نیست، جای دیگریست...پشت میله های زندان. البته آنها می دانند که پدرشان هر کاری بتواند می کند تا مادرشان را برگرداند.»
سوتلانا داویدوا به زندانVer video "روسیه؛ مادر هفت فرزند به اتهام خیانت به کشور محاکمه می شود"
دهمین سالگرد حمله تروریستی به مترو لندن
بریتانیا روز سه شنبه دهمین سالگرد حملات تروریستی سال ۲۰۰۵ لندن را برگزار می کند که در آن بمب گذاران انتحاری اسلامگرا با انفجار بمب در مترو و اتوبوس، ۵۲ نفر را کشتند.
رهبران سیزده مذهب متفاوت و هفت بازمانده این حملات با حمل تاج گلی که عبارت «با هم» را بر آن نوشته بودند، به قربانیان این حادثه ادای احترام کردند.
جیل هیگز، یکی از بازماندگان این حمله تروریستی که دو پای خود را در این حادثه از دست داده می گوید: «چطور توانستند پاهای مرا بگیرند و مهمتر از آن، جان بیگناهان را بگیرند، چه دلیلی می تواند باعث چنین عملی شود؟ فکر نمی کنم که از این تراژی وحشتناک که ده سال پیش در لندن رخ داد، نتیجه ای بدست آمده باشد، بعلاوه نگاه کنید به حوادث مشابه تروریستی در جهان.»
استاوروس مارانگوس آتش نشان اهل لندن که از اولین کسانی بود که به صحنه این حمله تروریستی رسید می گوید: «مثل صحنه ای از یک فیلم جنگی بود. تکه های بدن قربانیان در همه جا پخش شده بود و ما از کیسه های برزنتی حمل اجساد استفاده کردیم. من فقط دو ماه بود که آموزش هایم را تمام کرده بودم که شاهد این قتل عام شدم.»
هفتم ژوئیه ۲۰۰۵ میلادی چهاVer video "دهمین سالگرد حمله تروریستی به مترو لندن"
مجارستان سخت ترین مانع برای رسیدن پناهجویان به اروپای غربی
کوچی دسته جمعی و کم سابقه به سوی اروپا که هیچ مانعی جلودارش نیست. صدها پناهجو هر روز از مرز مشترک صربستان و مجارستان عبور می کنند. بسیاری از آنها بر روی خط راه آهن گام برمی دارند زیرا در مسیر تردد قطار هیچ سیم خارداری وجود ندارد.
مرز میان مجارستان و صربستان یکی از مرزهای بیرونی اتحادیه اروپا است که بوداپست مسئول تامین امنیت آن است. به همین دلیل پارلمان مجارستان در ماه ژوئیه احداث موانع و حصارهایی با سه و نیم مترارتفاع را در طول یکصد و پنجاه کیلومتر مرز مشترک این کشور با صربستان مورد تصویب قرار داد.
مقامات مجارستانی از ابتدای سال جاری بیش از یکصد و شصت و هفت هزار پناهجو را که به طور غیرقانونی از مرز عبور کرده بودند متوقف کرده و آنها را به مرکزی در «روسکه» انتقال داده اند تا به نوبت هویت یابی و ثبت نام شوند.
محمد یک پناهجوی سوری می گوید: «ما منتظریم مراحل ثبت نام انجام شود تا بتوانیم به صورت رایگان با اتوبوس راهی بوداپست شویم.»
بسیاری از آنها می گویند در مسیر حرکت به سمت بالکان به خصوص در یونان که جزء حوزه تردد آزاد اتحادیه اروپا، شنگن محسوب می شود حتی یک پلیس را هم ندیده اند.Ver video "مجارستان سخت ترین مانع برای رسیدن پناهجویان به اروپای غربی"
هشدار اردوغان به اروپا: درها را می گشاییم و به مهاجران می گوییم سفر خوش
به گزارش سازمان ملل متحد در پی حملات هوایی ده روز اخیر روسیه و پیشروی های زمینی ارتش سوریه بیش از ۵۰ هزار سوری آواره شده و ده ها هزار نفر از آنان به مرز ترکیه پناه آورده اند.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در همین راستا روز پنجشنبه با تاکید بر لزوم ایجاد منطقه پرواز ممنوع در سوریه، آن را تنها راه توقف سیل پناهجویان سوری خواند و به اروپا هشدار داد.
وی گفت:«در شهر مرزی ادیرنه مهاجران را سوار اتوبوس ها می کنیم و آنها را بر می گردانیم. این کار یک یا دو بار شدنی است، بعدش، متاسفیم، ما هم می توانیم درها را بگشاییم و به مهاجران بگوییم، سفر خوش.»
ترکیه مرزهای خود را به روی موج جدید آوارگان سوری که شمارشان به ده ها هزار می رسد و از شهر حلب و پیرامون آن گریخته و در مرز این کشور تجمع کرده اند، بسته است.
یکی از آوارگان سوری می گوید:«بدلیل حملات شدید رژیم و جت های روسیه به روستاها در پیرامون شهر حلب، مردم بسیاری آواره شده اند.»
ولکان بوزکور، وزیر امور اتحادیه اروپا در دولت ترکیه می گوید اگر شهر حلب سقوط کند شمار آوارگانی که در مرز ترکیه تجمع کرده اند به یک میلیون و پانصد هزار نفر خواVer video "هشدار اردوغان به اروپا: درها را می گشاییم و به مهاجران می گوییم سفر خوش"
مکزیک؛ استعفای فرماندار گوئرو در پی ناپدید شدن دانشجویان
شهروندان مکزیک، روز پنجشنبه اول آبان در شهر چیلپانچینکو، مرکز ایالت گوئرو در جنوب این کشور به خیابان ها آمدند و نسبت به عملکرد دولت مکزیک در قبال سرنوشت ۴۳ دانشجوی ناپدید شده در این ایالت اعتراض کردند.
در همین روز، آنخل آگیره ریوِرو، فرماندار ایالت گوئرو و از اعضای حزب انقلاب دموکراتیک مکزیک، استعفای خود را اعلام کرد.
او در یک کنفرانس خبری گفت که با استعفای خود، این اجازه به کنگره و دولت مرکزی مکزیک داده خواهد شد تا فرد جدیدی را برای اداره این ایالت و بررسی پرونده ناپدید شدن دانشجویان مکزیکی انتخاب کنند.
گفته می شود استعفای فرماندار این ایالت در پی فشار اعضای حزبش، به دلیل رسوایی ناپدید شدن دانشجویان صورت گرفته است.
در همین روز، انریکه پنیا نیتو، رئیس جمهوری مکزیک گفت: «امروز اولویت دولت، پیدا کردن دانشجویان ناپدید شده و محل آنهاست. در پایان این نشست، دولت جلسه ای با کمیته امنیتی خواهد داشت. این جلسه هر روز برای بررسی اقدامات انجام شده تشکیل می شود.»
دانشجویان روستای آیوت چیناپا، چهارم مهر برای شرکت در یک راهپیمایی با اتوبوس عازم شهر آیگوآلا بودند که دیگر به خانه بازنگشتند.
گفته می شود در این ایالت میان سیاستمداران محلی، پلیس و اعضای باندهای جرایم سازمان یافته روابط عمیقی وجود دارد.Ver video "مکزیک؛ استعفای فرماندار گوئرو در پی ناپدید شدن دانشجویان"
بمبگذار انتحاری در کابل جان سه نفر را گرفت
دست کم سه سرباز ارتش افغانستان در یک حمله انتحاری در غرب کابل کشته و ده سرباز دیگر نیز مجروح شدند.
این حمله یک روز پس از حملات انتحاری روز چهارشنبه رخ داد که جان دست کم هفت نفر را گرفت. گروه طالبان که مسئولیت حملات روز چهارشنبه را به عهده گرفته بود، اعلام کرد که حمله انتحاری روز پنجشنبه هم کار آنهاست.
به گفته مقامهای افغانستان، مهاجم انتحاری که لباسی حاوی مواد انفجاری بر تن کرده بود، پس از پرت کردن خود جلوی مینی بوس حامل نیروهای ارتش مواد انفجاری همراه خود را منفجر کرد.
در حملات روز چهارشنبه هم اتوبوس حامل سربازان ارتش هدف قرار گرفتند.
یکی از شاهدان عینی که مغازه ای در نزدیکی محل انفجار دارد توضیح می دهد که قطعاتی از بدن قربانیان بر روی سطح خیابان وجود داشت و شیشه های مغازه های اطراف آسیب دیدند.
گروه طالبان اعلام کرده است که امضای توافقنامه امنیتی بین دولت جدید افغانستان و دولت آمریکا موجب خشم این گروه شده است.
این موافقتنامه که روز سه شنبه پس از مدتها تاخیر امضا شد به نیروهای آمریکایی اجازه می دهد که بر خلاف توافقنامه های قبلی بعد از پایان سال جاری میلادی در افغانستان بمانند.
اشرف غنی احمدزی، رئیس جمهوری جدید افغانستان در مراسم تحلیف خود طالبان و گروههای مسلح دیگر را به گفتگو دعوت کرد.Ver video "بمبگذار انتحاری در کابل جان سه نفر را گرفت"
تاکید نخست وزیر مجارستان بر اعمال کنترل بر مرزها طی روزهای آینده
آخرین گزارشها از مجارستان حاکی است که به دنبال اعلام دولت این کشور مبنی بر این که دیگر اتوبوسی در اختیار پناهجویان برای رفتن به اتریش قرار نخواهد داد، گروهی پیاده به سمت این کشور به راه افتاده اند.
پلیس بوداپست مانع از ورود این افراد به بزرگراه شد و آنها از جاده های فرعی مسیر خود را به پایتخت اتریش ادامه می دهند.
پس از اعلام موافقت دولتهای آلمان و اتریش، مجارستان در فاصله جمعه شب تا بامداد شنبه، چهار هزار و پانصد پناهجو را با اتوبوس به اتریش منتقل کرد.
تصاویر ارسالی از ایستگاه راه آهن کلتی بوداپست هم تعدادی از پناهجویان را در حال تلاش برای یافتن و سوار شدن بر قطاری نشان می دهد که آنها را به وین برساند.
همزمان، ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان با اعلام این که کشورش در حال در دستگیری کنترل مرزهایش است، گفت: “ما از بعد از پانزده سپتامبر با کمک پلیس و اگر پارلمان اجازه دهد با کمک ارتش، کم کم کنترل مرزهای کشور را در دست خواهیم گرفت. اما هیچ کس نمی تواند بگوید چه زمانی کنترل کامل بر مرزها اعمال خواهد شد. آنچه که مسلم است این است که ما هر کاری را برای محقق شدن این امر انجام خواهیم داVer video "تاکید نخست وزیر مجارستان بر اعمال کنترل بر مرزها طی روزهای آینده"
امیدها برای برای یافتن ده ها دانشجوی ناپدید شده در مکزیک رنگ می بازد
با کشف چهار گور دسته جمعی در جنوب مکزیک امیدها برای یافتن ۴۳ دانشجوی ناپدید شده رنگ می بازد.
کشف این گورهای جمعی از افزایش نفوذ اعضایی از یک باند جنایتکار در پلیس حکایت دارد. در مجموع ۳۴ تن در ارتباط با این حادثه دستگیر شدند که در میان آنها اعضای باندهای جنایتکار نیز حضور دارند. بیم آن می رود که دانشجویان ناپدید شده، به دست باندهای جنایتکار افتاده و کشته شده باشند.
جزو موریلو، دادستان کل مکزیک گفت: «چهار مورد بازداشتی جدید داریم که در حال شناسایی هویت آنها هستیم و هنوز نمی توان از آنها نام برد. نکته مهم این است که به کمک این بازداشت ها توانستیم چهار گور دسته جمعی پیدا کنیم و به گفته دستگیرشدگان اجساد دانشجویان ناپدید شده را می توان در این گورها یافت.»
ده ها دانشجوی تربیت معلم پس از آن ناپدید شدند که روز ۲۶ سپتامبر برای شرکت در یک تظاهرات اعتراض آمیز با اتوبوس های شهری به سمت شهر ایگوآلا در ۱۸۵ کیلومتری جنوب مکزیکوسیتی، پایتخت مکزیک، عزیمت کرده بودند که با آتش نیروهای پلیس روبرو شدند.
هزاران تن از شهروندان مکزیک در شهرهای مختلف روز چهارشنبه در اعتراض به مشکل امنیتی و ابراز همدردی با بازماندگان دانشجویانی که در حمله پلیس به جنوب ایالت گوئررو ناپدید شدند به راهپیمایی پرداختند. .Ver video "امیدها برای برای یافتن ده ها دانشجوی ناپدید شده در مکزیک رنگ می بازد"
اعتراض دانشجویان به افزایش تجاوز به زنان در دهلی نو
جمعی از دانشجویان روز یکشنبه در شهر دهلی نو با تلاش برای ورود به یک مقر پلیس نسبت به افزایش تجاوز به زنان در پایتخت هند اعتراض کردند.
برپایی این تظاهرات پس از آن است که زنی 26 ساله در دهلی نو اعلام کرد که توسط یک راننده تاکسی مورد تجاوز قرار گرفته است.
پوروا شارما، یکی از معترضان می گوید: «دوباره در دهلی تجاوز شده است. سال هاست که این اتفاق اینجا تکرار می شود. من اعتراض می کنم چون به نظرم این وظیفه اجتماعی ام است تا علیه آنچه مخالفش هستم بایستم.»
یورواشی جوشی، معترض دیگری است که می گوید: «به اینجا آمده ام تا علیه بی نظمی و امتناع دولت از اذعان به شکست در برخورد با این موضوع اعتراض کنم. دستگاه دولت در انجام تدابیر لازم با توجه به تمامی حوادثی که درحال وقوع است شکست خورده است.»
به تازگی مقاومت دو خواهر در برابر تعرض در اتوبوس توجه شهروندان هند را به خود جلب کرده است. ویدئویی که لحظه این درگیری و برخورد فیزیکی را نشان می دهد در هفته ای که گذشت به یکی از پربیننده ترین ها در شبکه اجتماعی یوتیوب تبدیل شد.
همزمان یک سازمان مبارزه با فقر در هند گزارش داد که روزانه حدود هفت هزار دختر زیر 6 سال در این کشور جان خود را از دست می دهند. برخی از این کودکان پس از تولد از بین برده می شوند.Ver video "اعتراض دانشجویان به افزایش تجاوز به زنان در دهلی نو"
تعلیق فعالیت موسسه تاکسیرانی اوبر در دهلی پس از تجاوز راننده آن به یک مسافر زن
پس از انتشار خبر تجاوز راننده موسسه تاکسیرانی اوبر به یک مسافر زن در دهلی نو، فعالیت این موسسه در پایتخت هند به حالت تعلیق در آمد.
به گفته پلیس هند، راننده مظنون سه سال پیش به اتهام تجاوز دستگیر و زندانی شده بود. استخدام فردی با چنین سوءپیشینه ای اعتبار این موسسه جنجال برانگیز آمریکایی را زیر سوال برده است.
انتشار این خبر دو سال پس از تجاوز گروهی به یک دختر دانشجو در پایتخت هند، بار دیگر موجی از خشم و انزجار را در این کشور برانگیخت.
در همین ارتباط روز دوشنبه دهها تن از هواداران حزب مخالف، با تجمع در برابر دادگاهی در دهلی با انتقاد از نخست وزیر هند خواستار تامین امنیت زنان این کشور شدند.
به باور آنها نخست وزیر به اندازه کافی به موضوع امنیت زنان توجه نداشته است.
فعالان و مدافعان حقوق زنان نیز در اعتراض به سیستم قضایی هند در مجازات متجاوزین جنسی در برابر دفتر پلیس دهلی نو تجمع کردند.
یکی از حاضران در این تجمع گفت: «این حادثه مرا نگران می کند وقتی با دوستانم می خواهم شبها بیرون بروم و از نظر روحی، روانی و ذهنی آزار دهنده است. آزار جنسی زیادی را در حمل و نقل عمومی از جمله مترو و اتوبوس شاهدیم. هیچ جا حتی وقتی در خیابان راه می روید هم امنیت ندارید.»
انتقاد از موسسه تاکسیرانی اوبر در حالی اوج گرفته است که این شرکت فعال در ۲۰۰ شهر و ۴۵ کشور، با استخدام رانندگان جوان و تاکید بر تامین امنیت مسافران، در تلاش بود تا دامنه فعالیت خود را در شهرهای بزرگ هند توسعه دهد.Ver video "تعلیق فعالیت موسسه تاکسیرانی اوبر در دهلی پس از تجاوز راننده آن به یک مسافر زن"
درگیری میان مردم محلی با مهاجران خارجی در حومه رم
محله محروم تُر ساپینتزا در حومه رم شامگاه چهارشنبه و پنجشنبه صبح، صحنه درگیری های خشونت بار میان ساکنان محلی با مهاجران و همینطور نیروهای پلیس بود.
جرقه خشونت ها در این منطقه با درگیری میان افراد بومی با گروهی از مهاجران خارجی بر سر ورود به یک کافه زده شد.
یکی از ساکنان این محله می گوید: «باید با مجرمان خودمان مقابله می کردیم که مهاجران خارجی هم اضافه شدند. همه اش خشونت، دزدی، در طول روز، مردم ما را از اتوبوس بیرون انداخته اند.»
یک سازمان حمایت از مهاجران، گفته است در این درگیری ها، مساله نژادپرستی یا خارجی ستیزی نیست بلکه مشکل اصلی شرایط وحشتناک زندگی در حاشیه های جرم خیز رم است.»
در پی این خشونت ها، شهرداری رم، از بامداد پنجشنبه روند انتقال مهاجران را از این منطقه به دیگر حومه های پایتخت آغاز کرده است. به دلیل مسائل امنیتی، خارج کردن کودکان اولویت دارد.
سخنگوی کمیساریای عالی پناهندگان در ایتالیا، با محکوم کردن این خشونت ها گفت: «دولتمردان چشمانشان را بسته اند و نمی خواهند واقعا شرایط را ببینند. آن ها اراده ای برای به کاربستن سیاست های ادغام خارجی ها در جامعه را ندارند. سیاست هایی که واقعا به پناهندگان کمک کرده و مردم محلی را آماده پذیرش پناهجویان می کند.»
ایتالیا، یکی از مسیرهای اصلی عبور مهاجران غیرقانونی از کشورهای آفریقایی به سوی اروپای غربی است. اگرچه به دلیل شرایط بد اقتصادی ، این کشور مقصد مورد علاقه مهاجران و پناهجویان نیست اما با توجه به نزدیکی ایتالیا به دریای مدیترانه، بخشی از مهاجران در این کشور می مانند.Ver video "درگیری میان مردم محلی با مهاجران خارجی در حومه رم"
مکزیک؛ اعتراضات مردم خشمگین بعد از اعلام خبر قتل عام دانشجویان
معترضان خشمگین از ناپدید شدن ۴۳ دانشجو در مکزیک شنبه شب به کاخ ریاست جمهوری حمله کردند.
معترضان با آتش زدن در کاخ تلاش کردن وارد این ساختمان شوند. این کاخ محل زندگی رئیس جمهوری مکزیک نیست اما حمله به آن حاوی پیامی نمادین است. معترضان با برافراشتن پرچم هایی با این مضمون که: «آنها زنده دستگیر شدند» خواستار اجرای عدالت و روشن شدن سرنوشت این دانشجویان شدند.
در چهارم مهرماه سال جاری ۴۳ نفر از دانشجویانی که با یک اتوبوس عازم شهر ایگوآلا بودند توسط پلیس و گروههای مسلح دستگیر و به مکان نامعلومی منتقل شدند که تاکنون از سرنوشت آنها خبری در دست نیست.
یک دانشجوی حاضر در این اعتراضات می گوید: «من برای اعلام حمایت از دانشجویان اینجا هستم زیرا همه مردم می دانند که این دولت بوده که آنها را کشته است نه کارتل مواد مخدر و مجرمان. این واقعا کار دولت بوده است.»
وزیر دادگستری مکزیک روز شنبه اعلام کرد که سه عضو یک باند جنایتکار، به کشتن و سپس سوزاندن اجساد دانشجویان اعتراف کردند با اینحال خانواده های این دانشجویان این ادعای دولت را رد کرده اند. معترضان همچنین با شعار«پنا استعفا» خواستار کناره گیری انریک پنا نیتو رئیس جمهوری مکزیک شدند.
معترضان شب گذشته در مکانی که برای یادبود دانشجویان در نظر گرفته شده بود به یاد آنها شمع روشن کردند. مکزیک سالهاست که از جرایم سازمان یافته رنج می برد. از سال ۲۰۰۷ میلادی تاکنون حدود یکصد هزار نفر در اثر خشونت های ناشی از کارتل های مواد مخدر و جرایم سازمان یافته کشته شده اند.Ver video "مکزیک؛ اعتراضات مردم خشمگین بعد از اعلام خبر قتل عام دانشجویان"
ورود اولین گروه از پیشمرگه های اقلیم کردستان به ترکیه
اولین گروه از پیشمرگه های اقلیم کردستان عراق در میان استقبال مرزنشینان کرد، وارد ترکیه شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، هواپیمای حامل این نیروها نیمه شب سه شنبه در فرودگاه شهر شانلی اورفا، واقع در جنوب ترکیه به زمین نشست. نیروهای کرد بلافاصله با سه اتوبوس که به وسیله دو خودروی زرهی ارتش ترکیه همراهی می شد، عازم کوبانی شده اند.
یکی از شهروندان کرد ترکیه که در میان استقبال کنندگان حضور داشت گفت: «حرکت بسیار زیبایی است. هیچ کس کاری را که مسعود بارزانی حالا انجام می دهد نکرده است. او دستش را به سوی برادران به دام افتاده ما دراز کرد. همه از او حمایت می کنیم.»
دولت ترکیه که مشارکت نظامی علیه پیشروی های گروه «دولت اسلامی» را منوط به نبرد همزمان نیروهای ائتلاف بین المللی با داعش و بشار اسد کرده است، پیش از این اجازه عبور نیروهای داوطلب وابسته به حزب کارگران کردستان ترکیه، پ کا کا را به کوبانی نداده بود.
آنکارا نگران قدرت گرفتن پ کا کا در مرزهای جنوبی خود با سوریه است. با این وجود و با توجه به روابط نزدیک میان دولت اقلیم کردستان عراق به رهبری مسعود بارزانی و ترکیه، صرف اجازه عبور به نیروهای پیشمرگه به سوی کوبانی، می تواند فشار انتقادهای داخلی و بین المللی را نسبت به سیاست های آنکارا در برابر «دولت اسلامی» کاهش داده و در عین حال، باعث رفع نگرانی آنکارا از تقویت شبه نظامیان هوادار پ کا کا در مناطق کردنشین سوریه باشد.
کاروان سلاح سنگین در راه کوبانی
روز سه شنبه همچنین یک کاروان حامل ادوات جنگی و سلاح سنگین از شهر اربیل به سوی شهر جنگزده کوبانی حرکت کرد. قرار است این کاروان چهارشنبه از طریق مرز ترکیه به مدافعان کرد شهر کوبانی تحویل داده شود.
هنوز اطلاعات دقیقی درباره چگونگی عملیات پیشمرگه های اقلیم کردستان در کوبانی منتشر نشده است.
شهر کوبانی در شمال سوریه، بیش از یک ماه است که در محاصره نیروهای دولت اسلامی قرار دارد.
جنگجویان داعش پس از درگیری های شدید موفق شده اند کنترل بخش هایی از این شهر را به دست گیرند.
یگان های مدافع خلق، بازوی نظامی حزب دموکراتیک کردستان سوریه، با پشتیبانی و بمباران های هوایی نیروهای ائتلاف بین المللی، کماکان در برابر سقوط شهر به دست داعش مقاومت می کنند.Ver video "ورود اولین گروه از پیشمرگه های اقلیم کردستان به ترکیه"
تفاوت دو انقلاب اوکراین از نظر عکاس فرانسوی
گیوم هربو، عکاس فرانسوی، تظاهرات اهالی اوکراین را هم در سال ۲۰۰۴ میلادی در اعتراض به تقلب انتخاباتی و هم در سال ۲۰۱۳ میلادی برای پیوستن به اتحادیه اروپا پوشش داد.
وی که برنده جایزه عکس مطبوعات جهانی شده است، در لیون فرانسه نمایشگاهی از آثارش برگزار کرده است. ماریا یوشنکو، خبرنگار یورونیوز با او ملاقات کرد.
ماریا یوشنکو، یورونیوز: «گیوم هربو شما میدان استقلال کی یف را در سال های ۲۰۰۴ و ۲۰۱۳ دیدید. آیا تظاهر کننده اوکراینی فرق کرده است؟»
گیوم هربو، عکاس، می گوید: «برای من انقلاب نارنجی، توده ای از مردم بودند که در طول ۲۴ ساعت فریاد می زدند. من در هتل «اوکراین» در میدان اقامت داشتم و تمام طول روز و شب نام یوشچنکو، رییس جمهوری آینده را می شنیدم. در سال ۲۰۱۳ این را ندیدم. یک دلسردی از سیاستمداران وجود داشت. بنابراین
افرادی که به میدان می رفتند برای یک ایدئولوژی مبارزه می کردند. شخصیت های مختلفی می آمدند.
برای مثال، این مرد جوان که کت او مانند کت های آمریکایی است، ما را به یاد سربازان آمریکایی می اندازد که در اواخر جنگ جهانی به اروپا آمدند. صورتش هم مانند سربازان سال ۱۹۱۴ است. مرا به یاد همینگوی و جنگ اسپانیا می اندازد. بنابراین به نظر من او در شخصیتش نمادهای بحران های قرن بیستم را جمع می کند.»
یورونیوز: «آیا می توانید در مورد عکس هایی که قبل یا بعد از یک رویداد مهم گرفته اید صحبت کنید؟»
گیوم هربو: «برای مثال این عکس را در روز ۲۲ ژانویه ۲۰۱۴ گرفتم، روزی که برای اولین بار نیروهای ویژه به مردم تیراندازی کردند. در این عکس می بینیم که اکثر معترضان دانشجویند و مجرم نیستند. آنها از ایده هایشان دفاع می کنند. آنها چوبی که در دست دارند را از مغازه خریده اند. از خود می پرسیم چگونه در مقابل یگان ویژه مقاومت خواهند کرد زیرا این چوب ها محکم نیستند.
و در میان یک اتوبوس سوخته این زن بسیار شیک پوش را می بینم که با کیفش عبور می کند. در یک سمت میدان دنیایی مجزا بود و اطراف آن زندگی معمولی ادامه داشت.»
«یورونیوز: بنابراین برای شما بعنوان عکاس، سال ۲۰۱۳ از نظر بصری جالبتر از سال ۲۰۰۴ بود؟»
گیوم هربو: «فکر می کنم سال ۲۰۱۳ را با اندیشیدن به ۲۰۰۴ پوشش دادم. وقتی انقلاب نارنجی را تجربه کردم، بعنوان عکاس هیجان انگیز بود. در سال های ۲۰۱۳-۱۴ از نظر بصری نکته های بیشتری وجود داشت ولی به خود نمی گفتم: عالی است، عکس های خوب خواهم گرفت. بلکه می گفتم: وحشتناک است و امیدوارم برای مردم به خوبی تمام شود.»Ver video "تفاوت دو انقلاب اوکراین از نظر عکاس فرانسوی"
بیت المقدس به خط مقدم جنگ میان اسراییل و فلسطینیان تبدیل شده است
گزارش تفصیلی
علیرغم آتش بس میان غزه و اسراییل بعد از درگیری های تابستان امسال، شهر بیت المقدس، همچنان صحنه درگیری و زد و خورد میان فلسطینی ها و اسراییلی هاست.
این منطقه که به دلیل وجود مسجدالاقصی، از موقعیت خاصی برای هر دو ملت برخوردار است، از ماه ژوئن، یعنی از زمانی که یک نوجوان فلسطینی توسط اسراییلی های افراط گرا زنده زنده سوزانده شد، متشنج است.
پیدا شدن جسد یک رانندۀ اتوبوس که در خودروی خود به دار آویخته شده بود، بر آتش شعله های این درگیری ها افزوده و سرکوب جوانان فلسطینی توسط نیروهای نظامی اسراییل، شمار مجروحان و کشته شدگان این زد و خوردها را بالا برده است. حمله روز سه شنبه به یک کنیسه و کشته شدن چهار اسراییلی در حال نیایش و قتل دو نفر از حمله کنندگان فلسطینی توسط پلیس اسراییل، از دیگر موارد رویارویی میان این دو نیروی مخاصم است.
نگرانی و ترس از اینکه، این وقایع به آغاز یک انتفاضۀ جدید ختم بشود، دیده می شود. انتفاضۀ دوم نیز از همین مکان مقدس برای مذاهب ابراهیمی آغاز شد و حال، نگرانی از تولد یک انتفاضۀ جدید، موجب شده که اسراییل بر تدابیر امنیتی در این مسجد بویژه روزهای جمعه که فلسطینی ها برای شرکت در نماز جمعه به این مکان می ایند، بیافزاید.
شرق بیت المقدس یکی از مناطقی است که تعداد فلسطینی ها در آن به نسبت اسراییلی ها بیشتر است و دولت اسراییل سعی می کند با شهرک سازی در این منطقه که آن را از سال ۱۹۶۷ میلادی به اراضی تحت اشغال خود افزوده، شمار بیشتری از اسراییلی ها را در این منطقه ساکن کند. در پی همین سیاست، و علیرغم درگیری های رو به گسترش در بیت المقدس، وزیر کشور اسراییل دستور ساختن ۵۰۰ واحد مسکونی در شمال این شهر را صادر کرد. همزمان، ساخت ۲۰۰ منزل مسکونی در شهرک “راموت” در شرق بیت المقدس آغاز شده است.
این ساخت و سازها بر خشم فلسطینی های ساکن این بخش از شهر بیت المقدس افزوده و علیرغم مخالفت جامعۀ بین المللی، دولت اسراییل اعلام کرده که بر اجرای این طرح مصر است و آن را متوقف نخواهد کرد.
بیشتر ساکنان شهرک های یهودی نشین در شرق بیت المقدس از میان یهودیان ارتدوکس و تندرو هستند و تلاش می کنند دسترسی مسلمانان فلسطینی را به اماکن مقدس و بویژه مسجد الاقصی ممنوع کنند. از اقدامات یهودیان شهرک نشین این منطقه از بیت المقدس می توان به جنایت زنده زنده سوزاندن نوجوان فلسطینی توسط یک گروه از یهودیان تندرو اشاره کرد که در پاسخ به قتل سه اسراییلی توسط اعضای گروه عزالدین قسام صورت گرفت.
در حال حاضر، ۱۹۶ هزار یهودی در شهرک های یهودی نشین شرق بیت المقدس زندگی می کنند. تعداد فلسطینی های این منطقه از شهر بیت المقدس نیز ۲۸۲ هزار نفر برآورد می شود. اسراییل این ساخت و سازها را در آنسوی خط موسوم به مرز سبز انجام می دهد که طبق قراردادهای بین المللی منطقه تحت اختیار فلسطینی هاست.
بر اساس آمارهای اعلام شده توسط سازمان غیردولتی اسراییلی “اکنون صلح“، تعداد یهودیان ساکن در شهرک های یهودی نشین بیت المقدس نزدیک به ۳۱۱ هزار نفر گزارش می شود و شمار فلسطینی های این شهر نیز بالغ بر دو میلیون و ۳۶۰ هزار نفر برآورد شده است.
دولت اسراییل به دنبال افزایش شمار یهودیان در این مناطق است و قصد دارد با اجرای برنامه هایی نظیر طرح دو مرحله ای ساخت بیش از ۱۰۰۰ واحد مسکونی که در ماه اکتبر و بدستور نخست وزیر اسراییل آغاز شد، به این هدف برسد. دو شهرک یهودی نشین به نام “رمت اشلومو” در شمال بیت المقدس و شهرک یهودی نشین دیگری به نام “هارهوما” در شرق این شهر از جمله نقاطی است که برای اجرای این طرح انتخاب شده اند.
اتحادیۀ اروپا و آمریکا از اسراییل خواسته اند طرح ساخت این منازل مسکونی در اراضی اشغالی را متوقف کند اما دولت اسراییل از این اقدام سرباز می زند. توقف شهرک سازی در اراضی کرانه باختری و بیت المقدس از شرایط فلسطینی ها برای ادامه مذاکرات صلح است اما به دلیل عدم اجرای این شرط از سوی دولت اسراییل، این مذاکرات ناتمام مانده است.Ver video "بیت المقدس به خط مقدم جنگ میان اسراییل و فلسطینیان تبدیل شده است"