منع رفت و آمد شبانه در بغداد لغو شد
منع راه اندازی مجدد ۲راکتور هسته ای در ژاپن
دادگاهی در ژاپن، روز سه شنبه به منع باز راه اندازی دو راکتور هسته ای رای داد.
دلیل این تصمیم قضایی از سوی دادگاه شهر فوکوئی برای جلوگیری از فعالیت مجدد راکتورهای شماره ۳ و ۴ تاسیسات تاکاهاما، مسائل ایمنی عنوان شده است. این دومین دادگاهی است که طی کمتر از یکسال گذشته در ژاپن، علیه راه اندازی راکتورهای اتمی رای می دهد.
حکم این دادگاه با استقبال و شادی کنشگران مدافع محیط زیست رو به رو شد. تاداشی ماتسودا، یکی از کنشگران مخالف استفاده از انرژی هسته ای در برابر این دادگاه گفت: «این تصمیم به دلیل ایثارگری قربانیان فوکوشیما گرفته شده است. برای آنانی که همچنان از واقعه فوکوشیما رنج می برند، آرزو می کنم که این خبر را بشنوند. این خبر امکان قدردانی از شما را فراهم آورد.»
از سوی دیگر تپکو، شرکت متصدی تولید برق هسته ای ژاپن اعلام کرد که کنترل روبات کوچکی که روز جمعه برای فیلمبرداری از درون یکی از راکتورهای تاسیسات اتمی آسیب دیده دائیچی فوکوشیما به کار گرفته شده بود از دست رفته و در حال حاضر دسترسی به آن ناممکن است.
چهار سال پیش از این، بر اثر وقوع زمین لرزه و سونامی در ژاپن، تاسیسات دائیVer video "منع راه اندازی مجدد ۲راکتور هسته ای در ژاپن"
اعلام مقررات منع آمد و رفت شبانه در بورکینافاسو
همزمان با اعلام کودتای نظامی در بورکینافاسو، گروهی از مخالفان به خیابانها آمده و ضمن برپایی تظاهرات خواستار بازگشت مقام های دولت انتقالی شدند.
در درگیری نظامیان با معترضان دهها تن کشته و چند نفر نیز بازداشت شده اند.
همزمان ارتش این کشور اعلام کرد که ضمن بستن مرزها نسبت به اجرای مقررات منع آمد و رفت شبانه اقدام خواهد کرد.
محمدو بامبا، سخنگوی گارد امنیتی ریاست جمهوری با قرائت بیانیه ای در تلویزیون گفت: «مقررات منع آمد و رفت شبانه از ساعت ۷ شب تا ۶ صبح در سراسر کشور برقرار خواهد بود. مرزهای زمینی و هوایی از امروز یعنی ۱۷ سپتامبر تا زمان صدور دستور جدید بسته خواهند ماند.»
یکی از مقام های ارتش نیز اعلام کرد بازداشت شدگان دولت انتقالی به زودی آزاد می شوند اما زمان آزادی احتمالی آنها اعلام نشده است.
سربازان گارد ریاست جمهوری بورکینافاسو که از وفاداران به بلز کمپائوره، رییس جمهوری پیشین این کشورند صبح روز پنجشنبه اعلام کودتا کردند.
همزمان با کودتا، نظامیان گارد ریاست جمهوری موسوم به «آراس پی» رئیس جمهوری، نخست وزیر و تعدادی از وزرای دولت انتقالی را ربودند.
نظامیان با انحلال نهادهVer video "اعلام مقررات منع آمد و رفت شبانه در بورکینافاسو"
اسرائیل یک پزشک نروژی را برای همیشه از ورود به غزه منع کرد
یک پزشک نروژی و فعال حقوق بشری که به علت انتقادات شدید خود از اقدامات اسرائیل علیه فلسطینی ها شهرت دارد، از سوی مقام های اسرائیلی برای تمام عمر از ورود به نوار غزه منع شده است.
رسانه های اسرائیلی گزارش داده اند که دکتر «مدز گیلبرت» ماه گذشته، زمانی که قصد بازگشت به غزه را داشت، با ممانعت نظامیان اسرائیلی مواجه شد.
مدز گیلبرت، پزشک ۶۷ ساله که از پانزده سال پیش فلسطینی های نوار غزه را درمان می کند، می گوید علیه این اقدام اسرائیل شکایت خواهد کرد.
در طول جنگ اخیر اسرائیل در نوار غزه، آقای گیلبرت در بیمارستان «شفاء» کار می کرد.
مقام های اسرائیل می گویند به علت مسائل امنیتی از ورود این پزشک جلوگیری می کنند اما حاضر به ارائه توضیح بیشتری نشده اند.Ver video "اسرائیل یک پزشک نروژی را برای همیشه از ورود به غزه منع کرد"
تلاش برای متفرق کردن معترضان در نخستین شب اجرای مقررات منع آمد و رفت
نخستین شب اجرای مقررات منع آمد و رفت شبانه در شهر بالتیمور با تجمع گروه هایی از مردم همراه بود.
علاوه بر پلیس و نیروهای گارد ملی، شهردار بالتیمور نیز با حضور در جمع معترضان از آنها خواست تا به راهپیمایی خود در شب پایان داده و خیابان ها را ترک کنند.
استفانی راولینگ، شهردار بالتیمور به زنی که در جمع معترضان است، می گوید : «من به شما به عنوان یک مادر نیاز دارم، فرد بالغی که به من کمک کند تا آنها نیز خیابان را ترک کنند. می دانم رنجیده اید و من هم با شما هستم و رنجیده ام.»
کشیشی که به خیابان آمده تا معترضان را متقاعد کند تا به خانه هایشان باز گردند نیز می گوید: «در تلاش هستیم تا بیشتر با آنهایی گفت و گو کنیم که به نظر می رسد احتمال بروز خشونت از سوی آنها وجود دارد.»
خبرنگار یورونیوز از یکی از معترضان درباره احساسش می پرسد و فرد معترض در پاسخ می گوید: «ما در شهرمان صلح می خواهیم و این احساس من است.»
در جریان ناآرامی ها در این شهر، چند فروشگاه غارت و حدود ۱۹ ساختمان و ۱۴۴ خودرو به آتش کشید.
پلیس از بازداشت بیش از ۲۳۰ نفر خبر داده و حدود ۲۰ نیروی پلیس نیز در درگیری ها مجروح شدهVer video "تلاش برای متفرق کردن معترضان در نخستین شب اجرای مقررات منع آمد و رفت"
اختبر ذكائك - 10 ألعاب سهلة سوف تجن منها
Ver video "اختبر ذكائك - 10 ألعاب سهلة سوف تجن منها"
دهها کشته در پی وقوع چند انفجار در بغداد
وقوع چند انفجار در شهر بغداد، پایتخت عراق دستکم ۳۴ کشته برجا گذاشت.
یکی از انفجارها که یک بمب گذاری انتحاری بود، داخل یک رستوران در منطقه شیعه نشین “بغداد نو” رخ داد که علاوه بر کشته شدن ۲۰ تن، دستکم ۵۰ نفر نیز مجروح شدند.
همچنین دو انفجار دیگر در مرکز یک سوپر مارکت در جنوب شرقی بغداد رخ داد که دهها کشته و مجروح بر جا گذاشت.
این انفجار ها تنها ساعاتی پیش از اعمال مقررات منع آمد و رفت شبانه صورت گرفت.
وزیر کشور عراق در واکنش اظهار داشت که به نظر نمی رسد این انفجارها با اعمال مقررات مقررات منع آمد و رفت شبانه مربوط باشد.
هنوز هیچ گروهی مسئولیت این انفجارها را برعهده نگرفته است.Ver video "دهها کشته در پی وقوع چند انفجار در بغداد"
وقوع ۲ انفجار انتحاری در بغداد
وقوع دو انفجار انتحاری در بغداد، پایتخت عراق دستکم ۲۳ کشته و دهها مجروح بر جای گذاشت.
یکی از این انفجارها داخل رستورانی در محله ای شیعه نشین در شرق بغداد وانفجار دیگری نیز در یک بازار محلی رخ داده است.
هنوز هیچ گروهی مسئولیت این انفجارها را برعهده نگرفته است. این انفجارها ساعاتی پیش از آغاز مقررات منع آمد و رفت شبانه صورت گرفت.Ver video "وقوع ۲ انفجار انتحاری در بغداد"
مجارستان از سرگیری مجازات اعدام را بررسی می کند
دولت مجارستان به رهبری ویکتور اوربان قصد دارد تا لغو قانون منع مجازات اعدام را بررسی کند.
این عضو اتحادیه اروپا در صورت از سرگیری اعمال این مجازات، می تواند با از دست دادن عضویتش در این اتحادیه رو به رو شود.
ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان در گفتگویی رادیویی از نیاز به بازنگری مستقل کشورهای های عضو اتحادیه اروپا درباره ممنوعیت مجازات اعدام سخن گفت. وی در بخشی از این گفتگو خاطرنشان کرد: «ما می خواهیم افکار عمومی تازه ای در اروپا ایجاد کنیم که از بررسی مجازات اعدام حمایت کند؛ اقدامی که با شایستگی ملی صورت خواهد گرفت. این تصمیم جدای از دولت ملت ها اتخاذ شده است. یک قدرت مرکزی برای آن ایجاد شده و فرا تر از آن، ممنوعیت اعدام در بیشتر اسناد مهم و مبانی حقوقی گنجانده شده است. به نظرم هر دولت عضو اتحادیه باید خودش در اینباره تصمیم بگیرد. دلیلی ندارد که همه کشورها در این خصوص مثل هم فکر کنند.»
بحث بر سر تصمیم دولت مجارستان برای بازنگری قانون منع اعمال مجازات اعدام به کمیته امور قضایی و آزادی های مدنی در پارلمان اروپا نیز کشیده شد.
لوئی میشل، از اعضای اتحاد لیبرال دموکرات های اروپVer video "مجارستان از سرگیری مجازات اعدام را بررسی می کند"
انفجار دو بمب در بغداد دهها کشته بر جا گذاشت
دست کم هفده نفر بر اثر دو بمب گذاری، روز دوشنبه در بغداد پایتخت عراق کشته و بیش از ۴۵ تن دیگر زخمی شدند.
در یکی از انفجارها که در منطقه شیعه نشین کاظمیه رخ داد، دست کم پانزده تن کشته شدند.
یک شاهد عینی گفت: «امروز در حدود ساعت ۷.۳۰ صبح، یک بمب گذار انتحاری، یک پسر جوان با جلیقه ای پُر از مواد منفجره خود را در این میدان منفجر کرد. مسافران و دانش آموزان زیادی در این ساعت روز اینجا هستند.»
انفجار بمب دیگری در محله حسینیه در شمال بغداد دو کشته بر جا گذاشت.
این حملات در حالی رخ می دهد که پس از حدود یازده سال، مقررات منع رفت و آمد شبانه در بغداد از روز شنبه لغو شد.
بغدادی ها یکشنبه شب، با خوشحالی از این خبر استقبال کردند.
یکی از اعضای باشگاه موتورسواران بغداد گفت: «ما به عنوان شهروند عراقی و به عنوان اعضای تیم موتورسواران عراقی، به اینجا آمده ایم تا لغو منع تردد شبانه را جشن بگیریم. امیدواریم که بغداد بتواند رفاه سابق خود را پیدا کند و جوان های عراقی بتوانند مثل گذشته ورزش و سرگرمی داشته باشند.»
ساعاتی پیش از لغو این مقررات در روز شنبه، دست کم ۳۷ تن دیگر در بمب گذاریهای بغداد کVer video "انفجار دو بمب در بغداد دهها کشته بر جا گذاشت"
درگیری خیابانی و حکومت نظامی در شهرهای کردنشین ترکیه ادامه دارد
شهرهای جزیره، دیار بکر و استانبول روز یکشنبه صحنۀ درگیری میان پلیس و تظاهرات کنندگان بود. در شهر جزیره و در هشتمین روز از حکومت نظامی اعلام شده از سوی دولت ترکیه، درگیری میان پلیس و معترضان کرد ادامه داشت.
همزمان، مراسم تشییع پیکر ۱۶ تن از کشته شدگان درگیری های هفتۀ گذشته در شهر جزیره برگزار شد. این مراسم در حالی برگزار می شد که مقامات این منطقه علاوه بر از سرگیری حکومت نظامی در این شهر، از برقراری منع آمد و شد در شهرهای دیاربکر و شیرناک خبر می دهند.
مقامات نظامی ترکیه پس از یک هفته روز جمعه حکومت نظامی در این شهر را خاتمه دادند اما پس از کشته شدن دو سرباز ترک در انفجار یک بمب در این منطقه، از روز یکشنبه مجددا حکومت نظامی در شهر جزیره برقرار شده است. همزمان در شهر شیرناک نیز منع رفت و آمد اعمال می شود.
یکی از ساکنان شهر جزیره می گوید: «این شرم آور است. آنها اینهمه رنج را برما تحمیل می کنند. ما نمی توانیم هدف رئیس جمهور اردوغان را از اینهمه فشاری که برما وارد می کند، درک کنیم. تانک ها و موشک های او ما را می کشند. این شانزده جسدی را که می بینید چند روز در یخچال ها و مساجد نگهداشتهVer video "درگیری خیابانی و حکومت نظامی در شهرهای کردنشین ترکیه ادامه دارد"
حمایت ضمنی اوباما از حاکمیت ژاپن در جزایر مورد اختلاف با چین
خبر کوتاه
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در کاخ سفید میزبان شینزو آبه ، نخست وزیر ژاپن بود.
نخست وزیر ژاپن که از سخنرانان کنفرانس معاهده منع گسترش تسلیحات اتمی در سازمان ملل متحد بود، هدف از این سفر را گسترش روابط توکیو- واشنگتن عنوان کرده است.
اوباما طی سخنانی چین را متهم کرد که با استفاده از زور در تلاش برای پیشبرد سیاستهای دریایی خود در میان همسایگان آسیایی است. وی همچنین نسبت به حمایت خود از حاکمیت ژاپن بر جزایر مورد اختلاف این کشور با چین اطمینان داد.
نخست وزیر ژاپن نیز بر لزوم اتحاد دو کشور بدون توجه به تحریکات چین در منطقه تاکید کرد.Ver video "حمایت ضمنی اوباما از حاکمیت ژاپن در جزایر مورد اختلاف با چین"
هراس از کنترلهای بهداشتی و فرار ساکنان سیرالئون به گینه
مقامات بهداشتی کشور گینه اعلام کردند در روزهای گذشته بسیاری از ساکنان سیرالئون بدون آنکه وضعیت سلامتشان کنترل شده باشد از مرز میان دو کشور گذشته و وارد گینه شده اند.
علت این مهاجرت گروهی، اجرای قانون منع آمد و شد در کشور سیرالئون از روز جمعه ۲۸ شهریور بوده است. مردم سیرالئون معتقدند در صورت ابتلا به بیماری ابولا، دولت آنها را از خانه هایشان دور خواهد کرد بنابراین بسیاری از ساکنان ترجیح دادند پیش از هر کنترلی سیرالئون را ترک کنند.
با اجرای قانون منع آمد و شد خیابانهای سیرالئون خالی از جمعیت شده است و نزدیک به شش میلیون نفر از ساکنان این کشور برای مدت سه روز در خانه ها باقی خواهند ماند.
روز گذشته بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد گفت: «هر روز که می گذرد، مردم بیشتری می میرند و افراد بیشتری مبتلا می شوند و تقاضا برای مداخله و مهار این بیماری افزایش می یابد. برای کنترل این بحران همه ما باید بگونه ای غیرمعمول کار کنیم و با شکستن موانع وارد عمل شویم و بهترین کاری را که می توانیم باید انجام دهیم. سرعت عمل در این کار بسیار ضروری است.»
در این سه روز سی هزار نفر از کارکنان مراقبت های بهداشتی به جستجوی خانه به خانه در شهرها و روستاهای سیرالئون می پردازند تا علاوه بر اطلاع رسانی درباره این بیماری، افراد آلوده را شناسایی کرده و آنها را به محیطی قرنطینه منتقل کنند.Ver video "هراس از کنترلهای بهداشتی و فرار ساکنان سیرالئون به گینه"
درگیری پلیس ترکیه با معترضان در دیاربکر
صدها نفر از مردم شهر دیاربکر ترکیه روز چهارشنبه در اعتراض به عملیات نظامی ارتش این کشور در مناطق کردنشین و اعمال مقررات منع عبور و مرور تظاهرات کردند.
نیروهای امنیتی ترکیه برای متفرق کردن تظاهرکنندگان از ماشین های آب پاش و گاز اشک آور استفاده کردند. همچنین پلیس برای شناسایی معترضان به سوی آنها رنگ پاشید.
به گفته برخی خبرگزاری ها تعدادی از تظاهرکنندگان به دلیل استنشاق گاز اشک آور دچار مشکلات تنفسی شده و به بیمارستان منتقل شدند.
به گفته دولت ترکیه تا کنون ۲۳۴ عضو گروه پ.کا.کا در درگیری ها کشته شده اند. هنوز هیچ تعداد رسمی از شمار کشته شدگان غیرنظامی منتشر نشده، اما پ.کا.کا این تعداد را دهها نفر عنوان کرده است.Ver video "درگیری پلیس ترکیه با معترضان در دیاربکر"
انتخابات پارلمانی در مولداوی آغاز شد
انتخابات پارلمانی در مولداوی در فضایی مملو از شک و تردید آغاز شد. مولدوای فقرترین کشور اروپا است. سیاست های دولت ائتلافی قبلی بسیاری را ناراضی و نگران از آینده کرده است. احتمال حضور احزاب هوادار روسیه و مخالف سیاست های اتحادیه اروپا در پارلمان قوت گرفته است.
دومیترو دیاکوف، رهبر کنونی حزب دموکراتیک مولداوی که تاکنون مهمترین حزب در ائتلاف دولتی بوده می گوید: «فعالیت سازنده نمایندگان کمونیست در پارلمان می تواند بسیار مفید باشد. در این صورت یک ائتلاف هوادار اروپا و یک ائتلاف اپوزیسیون هوادار اروپا خواهیم داشت و تبادیل نظر بین آنها می تواند مفید باشد.»
در این میان، حزب «پاتریا» از جمله احزاب هوادار روسیه به اتهام فساد مالی از حضور در این انتخابات منع شد که جنجال های فراوانی به همراه داشت. لیان کاشو، نفر دوم این حزب به یورونیوز گفت: «در شرایطی که یکی از تاثیرگذارترین بازیگران انتخابات از حضور در این رقابت منع شده معلوم است که نتیجه انتخابات نیز از پیش تعیین شده است.»
نظرسنجی ها حاکی از آن است که حزب کمونیست بیشترین آراء را در میان بیست حزب حاضر در انتخابات بدست خواهد آورد.
سرجیو کانتونه، خبرنگار یورونیوز از پایتخت مولداوی گزارش می دهد: «جنجال های زیادی انتخابات این دوره را تحت تاثیر قرار داد. می توان گفت که نتیجه این انتخابات نیز پیامد این ماجراهای متخاصم خواهد بود. به نظر می رسد که جریان های هوادار اروپا دست بالا را خواهند داشت، هر چند دولت آینده مجبور خواهد بود به جریان ها و نگرش های دیگر توجه بیشتری بکند.»Ver video "انتخابات پارلمانی در مولداوی آغاز شد"
حسابدار آشوویتش به همراهی در قتل عام یهودیان متهم شد
اسکار گرونینگ، حسابدار اردوگاه آشوویتش در سن ۹۳ سالگی به همراهی در کشتار ۳۰۰ هزار تن از یهودیان متهم شد.
وی روز سه شنبه در حالی در دادگاهی در حوالی شهر نورنبرگ آلمان برای رسیدگی به این اتهام حاضر شد که در زمان آغاز کشتاری که به هولوکاست شهرت یافت ۲۱ سال داشته است. اسکار گرونینگ فعالیتش را در آشوویتش انکار نکرده ولی می گوید که جنایتی مرتکب نشده است. در حال حاضر یازده پرونده برای تحقیق درباره نیروهای گارد آشوویتس همچنان باز است.
در سال ۱۹۸۵میلادی دادستانی در فرانکفورت تصمیم به منع پیگیری پرونده اسکار گرونینگ و حدود ۱۰ تن دیگر از کارکنان اردوگاه آشوویتس گرفت. دادستانی اعلام کرده بود که میان فعالیت این افراد با کشتار صورت گرفته ربطی وجود ندارد.Ver video "حسابدار آشوویتش به همراهی در قتل عام یهودیان متهم شد"
جایزه صلح نوبل به دو نفر تعلق گرفت
کمیته اعطای جایزه صلح نوبل در اسلو پایتخت نروژ، جایزه نوبل سال ۲۰۱۴ را به دو نفر یعنی ملاله یوسف زی، مدافع پاکستانی حق تحصیل و آموزش دختران، و کایلاش ساتیارتی، فعال هندی حقوق کودکان اختصاص داد.
ملاله یوسف زی سال گذشته نیز در فهرست نامزدهای جایزه صلح نوبل قرار داشت. کایلاش ساتیارتی از دهه ۱۹۹۰ در زمینه منع کار کودکان فعال بوده و برای آزادی بیش از ۸۰ هزار کودک از بازار کار و ادغام دوباره آنها در جامعه تلاش کرده است.
امسال ۲۷۸ شخصیت حقیقی و حقوقی نامزد دریافت این جایزه بودند که از بین آنها فقط پنج نامزد در فهرست نهایی قرار گرفته بودند.
توربیان یاگلاند، رئیس کمیته جایزه صلح نوبل، روز جمعه دهم اکتبر، طی مراسمی در اسلو پایتخت نروژ، دو برنده جایزه امسال را معرفی کرد.Ver video "جایزه صلح نوبل به دو نفر تعلق گرفت"
یورش هواداران مقتدا صدر به منطقه سبز بغداد
هواداران مقتدا صدر، روحانی پرنفوذ شیعه در عراق، در اعتراض به سیاستهای دولت حیدر عبادی به منطقه محافظت شده بغداد، موسوم به «منطقه سبز» یورش بردند. معترضان که خواهان تغییرات و اصلاحات گسترده در دولت اند، به رغم برخورد شدید نیروهای امنیتی توانستند وارد منطقه سبز شوند.
بنا به گزارشها، با وجود شیلک گازآور و تیراندازی هوایی، بعضی از معترضان خود را به دفتر نخست وزیری رساندند. در همین حال، دهها نفر نیز در جریان این اعتراضات زخمی شدند. به دنبال این حادثه، مقررات منع رفت و آمد در بغداد برقرار شده است.
سه هفته پیش نیز هواداران مقتدا صدر در اعتراض به سیاستهای دولت حیدر عبادی به منطقه سبز یورش برده بودند. ساختمانهای مهم دولتی و بسیاری از سفارتخانه ها در این منطقه بغداد واقع شده اند.Ver video "یورش هواداران مقتدا صدر به منطقه سبز بغداد"
تعلیق پخش برنامه های یک کانال تلویزیونی روس در لیتوانی
لیتوانی بطور موقت پخش کانال روسی زبان «آر تی آر پلانتا» را به اتهام تبلیغ برای طرفداران کرملین و پخش برنامه هایی که جنگ و نفرت را تشویق می کند، به حالت تعلیق درآورده است.
پخش برنامه های مغرضانه درباره اوکراین از جمله اتهامات این کانال روسی است.
ادمونداس واتیکوناس، رئیس کمیسیون رادیو و تلویزیون لیتوانی می گوید: «این اولین بار در اتحادیه اروپاست که آژانس نظارتی تصمیم به محدود کردن کل برنامه های یک کانال تلویزیونی می گیرد. ممکن است کسانی بگویند که این موضوع پیچیدگی های خاصی دارد اما ما فکر می کنیم که این تصمیم با لحاظ تمام معیارهای قانونی گرفته شده است.»
تصمیم به تعلیق سه ماهه این کانال روسی، بعد از چندن بار اخطار صورت گرفته و کمیسیون رادیو و تلویزیون لیتوانی گفته است که این کانال، قانون «منع تبلیغ برای جنگ، نفرت و تحریک اختلافات» را نقض کرده است.Ver video "تعلیق پخش برنامه های یک کانال تلویزیونی روس در لیتوانی"
خشم مسلمانان ترکیه نسبت به سرکوب اویغورها در چین
مسلمانان خشمگین ترکیه با آتش زدن پرچم چین نسبت به سرکوب اویغورها در این کشور اعتراض کردند. دولت چین به شهروندان اویغور اجازه انجام وظایف و اعمال مذهبی را نمی دهد و در ماه رمضان آنها را از روزه گرفتن منع می کند.
به دلیل خشونتهای گزارش شده علیه اتباع چینی در ترکیه، دولت پکن به شهروندان خود در مورد سفر به ترکیه هشدار داده است. این خشونت ها به حدی است که گاهی به اشتباه اتباع چشم بادامی سایر کشورهای آسیایی هم در ترکیه مورد حمله قرار می گیرند.
گروهی از تظاهرکنندگان ترک هم چنین خواستار تحریم کالاهای چینی در ترکیه شدند. گروهی دیگر از معترضان مسلمان نیز هنگام سحر در برابر سفارت چین برای ادای نماز و خوردن سحری، طبل بیدارباش زدند.
اویغورها اقلیتی مسلمان و ترک تبار در چین هستند که در شمال غربی این کشور زندگی می کنند. ترکیه این منطقه را ترکستان شرقی می نامد.Ver video "خشم مسلمانان ترکیه نسبت به سرکوب اویغورها در چین"
دست کم ۱۲ نفر در جریان ناآرامی های ترکیه جان باختند
دست کم ۱۲نفر در جریان تظاهرات همبستگی با مقاومت کوبانی در چند شهر ترکیه جان باختند.
حزب دموکراتیک خلق ها که نماینده قانونی اقلیت کرد ترکیه در فضای سیاسی این کشور به شمار می رود، روز دوشنبه از هواداران خود خواسته بود تا با برگزاری تظاهرات، به سیاست های دولت نسبت به بحران سوریه و گروه داعش اعتراض کرده و همبستگی خود را با مقاومت شهر کوبانی به نمایش بگذارند.
شهرهای جنوب شرقی ترکیه از بامداد تا شامگاه سه شنبه، صحنه رویارویی میان تظاهر کنندگان و نیروهای پلیس بود.
دست کم ۵ نفر در جریان خشونت های شهر عمدتا کردنشین دیاربکر به قتل رسیدند. به علاوه، تظاهرات در شهرهای ماردین، باتمان، سیرت و موش دست کم ۷ کشته بر جای گذاشت.
دخالت حزب الله ترکیه
روزنامه حریت ترکیه، از دخیل بودن یگ گروه اسلامگرا به نام حزب الله ترکیه، در خشونت های روز سه شنبه و احتمال دست داشتن این گروه در قتل معترضان خبر داد.
حزب الله ترکیه، یک گروه سنی تندرو است که عمدتا در مناطق کردنشین این کشور فعالیت دارد. این سازمان از دهه ۸۰ میلادی تا کنون، سیاست خود را بر مقابله با جریان های چپگرای کرد و از جمله حزب کارگران کردستان ترکیه، پ کا کا، متمرکز کرده است.
اجرای مقررات منع آمد و شد
به دنبال تداوم خشونت ها در مناطق کردنشین، دولت در دیاربکر و چند محله در شهرهای ماردین و وان مقررات منع آمد و شد به اجرا گذاشته است.
اِفکان علا، وزیر کشور ترکیه هم با فراخواندن مردم به آرامش گفته است که خشونت راهکار نیست و تنها شرایط را پیچیده تر می کند.
تظاهرات در آنکارا و استانبول
علاوه بر شهرهای کردنشین، استانبول و آنکار هم شامگاه سه شنبه، صحنه تظاهرات گسترده مخالفان داعش و همچنین معترضان به سیاست های دولت ترکیه در برابر این گروه بود.
پلیس برای متفرق کردن تظاهرکنندگان در میدان تقسیم و دیگر مناطق مرکزی استانبول، از گاز اشک آور و ماشین های آب پاش استفاده کرد. دهها تن از تظاهر کنندگان در جریان درگیری با نیروهای پلیس در استانبول مجروح شده و چندین نفر نیز بازداشت شدند.Ver video "دست کم ۱۲ نفر در جریان ناآرامی های ترکیه جان باختند"
خانواده نوجوان کشته شده در فرگوسن: از دستگاه قضایی ناامید شدیم
تصمیم هیات منصفه مبنی بر منع تعقیب ماموری که یک نوجوان سیاه پوست را به ضرب گلوله کشته بود، بار دیگر آتش خشم را در ایالت میسوری آمریکا شعله ور کرد.
وکلا و اعضای خانواده نوجوان کشته شده روز سه شنبه در برابر رسانه ها حاضر شدند و تصمیم هیات منصفه را ناعادلانه خواندند.
وکیل این خانواده گفت: «ما هرکاری که می توانستیم انجام دادیم و شاهد یک دادرسی کاملا ناعادلانه بودیم. ما به این تصمیم با صدای بلند و در مقابل همه مردم اعتراض می کنیم. از طرف خانواده مایکل براون می گویم که این دادرسی ناعادلانه بوده.» وی افزود: «همه جا، در ایالت های مختلف جوانان و پسران رنگین پوست به ضرب گلوله پلیس کشته می شوند.»
خانواده جوان کشته شده نیز گفتند که «این تصمیم بسیاری را از دستگاه قضایی نا امید کرد.» آنها همچنین از معترضان خواستند آرامش خود را حفظ کنند.
به اعتقاد هیات منصفه این افسر پلیس برای دفاع از خود اقدام به تیراندازی کرده بود.Ver video "خانواده نوجوان کشته شده در فرگوسن: از دستگاه قضایی ناامید شدیم"
پلیسی که نوجوان ۱۲ ساله را از پای درآورد محاکمه نمی شود
خبر کوتاه
هیات منطفۀ عالی دادگاهی در اوهایو از منع پیگرد مامور پلیسی خبر دادند که در نوامبر ۲۰۱۴ یک نوجوان سیاهپوست ۱۲ ساله را به ضرب گلوله از پای درآورده بود. تامیر رایس در روز حادثه یک تفنگ پلاستیکی در دست داشته و این پلیس می گوید به تصور اینکه این نوجوان مسلح است، به وی شلیک کرده است.
به گفتۀ دادستان اوهایو، هیات منصفه این دادگاه این تصمیم را با توجه به اسناد و مدارک ارائه شده از سوی پلیس و نتایج بازپرسی های مرتبط با مرگ این نوجوان ۱۲ ساله گرفته است.
مرگ تامیر رایس اعتراض های زیادی را در شهرهای آمریکا برانگیخت. کشته شدن این نوجوان با مرگ چند شهروند سیاهپوست دیگر آمریکا همزمان بود که از آنجمله می توان به مرگ مایکل براون در فرگوسن اشاره کرد. در آن حادثه نیز دارن ویلسون، پلیس سفید پوست شهر فرگوسن با شلیک چند گلوله موجب مرگ این جوان ۱۸ ساله شد.Ver video "پلیسی که نوجوان ۱۲ ساله را از پای درآورد محاکمه نمی شود"
تحقیقات جنایی در پرونده سقوط هواپیمای جرمن وینگز
دادستان شهر مارسی فرانسه آغاز تحقیقات جنایی در مورد پرونده سقوط هواپیمای جرمن وینگز را رسما اعلام کرد. هدف از این تحقیقات، مشخص کردن احتمال قصور پزشکی در درمان کمک خلبان این پرواز بوده که عامل اصلی سقوط هواپیما شناخته می شود. ظاهرا پزشکان آلمانی هدایت هواپیما را برای این کمک خلبان منع کرده بودند، اما به دلیل قانون حفظ اسرار پزشکی در آلمان، این اطلاعات در اختیار مراجع مربوط قرار نگرفته است.
بریس روبن، دادستان مارسی در یک نشست مطبوعاتی گفت: «این تحقیق برای آن است که تعادل میان حفظ اسرار پزشکی افراد و امنیت پرواز بهتر فهمیده شود. باید توضیح داده شود که چگونه و به چه دلیلی یک خلبان که نیت سرنگون کردن هواپیما با سرنشینانش را دارد، سکان هدایت آن را در دست می گیرد.»
چهارم فروردین گذشته آندرئاس لوبیتز کمک خلبان پرواز شماره ۹۵۲۵ شرکت جرمن وینگز که از بارسلون به دوسلدورف می رفت، عمدا سبب سقوط هواپیما و مرگ تمام ۱۵۰ سرنشین آن در کوه های آلپ فرانسه شد.Ver video "تحقیقات جنایی در پرونده سقوط هواپیمای جرمن وینگز"
بازگشت آرامش نسبی به خیابانهای بالتیمور
پس از دو روز ناآرامی در بالتیمور، آرامش تا حدودی به خیابان های این شهر در ایالت مریلند آمریکا بازگشته است. آشوبها در بالتیمور در پی کشته شدن یک جوان سیاهپوست در بازداشتگاه پلیس رخ داد.
اجرای مقررات منع آمد و رفت شبانه از روز سه شنبه، باعث کاهش خشونتها در این شهر شد.
سه شنبه شب، شماری از مردم بالتیمور با حمایت از پلیس مانع حضور برخی از تظاهرکنندگان شده و از آنها خواستند به خانه هایشان بازگردند. با اینکه درگیریها در این شب ادامه یافت اما خشونت و غارت به شدت کاهش یافته و شمار فروشگاهها و ساختمانهای به آتش کشیده شده در مقایسه با شب های پیش ناچیز بود.
در جریان ناآرامی های دوشنبه، بیش از ۲۳۰ نفر بازداشت شده و حدود ۲۰ نیروی پلیس نیز در درگیری ها مجروح شدند اما روز سه شنبه تنها ده نفر توسط پلیس دستگیر شدند.
مدارس بالتیمور که از روز سه شنبه تعطیل شده بود، روز چهارشنبه بازگشایی شد.Ver video "بازگشت آرامش نسبی به خیابانهای بالتیمور"
ادامه اعتراض ها به مرگ جوان سیاه پوست
صدها نفر روز پنجشنبه نیز در اعتراض به مرگ یک جوان سیاه پوست بر اثر خشونت پلیس آمریکا در چند شهر این کشور به خیابان ها آمدند.
این در حالیست که پلیس آمریکا در پی تشدید خشونت ها از روز سه شنبه مقررات منع رفت و آمد شبانه در بالتیمور، مرکز درگیری ها وضع کرده است.
با این وجود تظاهرات در این شهر بدون خشونت برگزار شد.
یکی از مقامات پلیس بالتیمور می گوید: «بعضی از اهالی و کسبه می پرسند که آیا می شود این محدودیت را هم اکنون پایان داد. من در پاسخ می گویم با اینکه این دو روز آرام بود، اما آخر هفته را در پیش داریم. من از شما می خواهم صبور باشید. از شما می خواهم (شرایط) را درک کنید، تا از این بحران عبور کنیم.»
همزمان، دادستانی آمریکا شش افسر پلیس را در رابطه با مرگ این جوان بیست و پنج ساله بازداشت کرد.
فردی گری، سه هفته پیش توسط پلیس دستگیر شد و مورد ضرب و شتم قرار گرفت، وی که از ناحیه نخاع آسیب دیده بود در بازداشتگاه پلیس جان سپرد.Ver video "ادامه اعتراض ها به مرگ جوان سیاه پوست"
انفجار دو بمب کوچک در يک مرکز خريد در بانکوک
دو بمب کوچک دست ساز، یکشنبه شب در یک مرکز خرید لوکس در مرکز شهر بانکوک پایتخت تایلند منفجر شد.
دو نفر در این حادثه جراحت سطحی برداشتند.
به گفته پلیس این کشور، هدف این حمله که تنها آسیب اندکی به ساختمان مرکز خرید وارد کرده، افزایش تنش ها در بانکوک بوده است.
سومیوت پومپانموآنگ، رئیس پلیس تایلند گفت: «محل انفجار و مواد استفاده شده در ساخت این بمب ها، نشان می دهد که انگیزه عاملان این انفجار، آسیب رساندن یا کشتن کسی نبوده، بلکه قصد آنها ایجاد ترس و وحشت در میان مردم بوده است.»
هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حمله را به عهده نگرفته است.
یکی از ساکنان بانکوک گفت: «به نظر من، این حادثه می تواند آغاز نشانه هایی از خشم باشد که می تواند شکل های مختلفی به خود بگیرد.»
این نخستین حادثه انفجار پس از به دست گرفتن قدرت توسط ارتش این کشور در ماه مه گذشته است.
تنش های سیاسی در تایلند پس از آن افزایش یافت که ماه گذشته، پارلمان این کشور به منع فعالیت سیاسی یینگلاک شیناواترا نخست وزیر برکنار شده تایلند، رای داد.Ver video "انفجار دو بمب کوچک در يک مرکز خريد در بانکوک"
نظامیان بورکینافاسو مرزهای کشور را بستند
نظامیان ارتش بورکینافاسو پس از اعلام کودتای نظامی گیلبرت دیندر را به عنوان رهبر دولت انتقالی برگزیدند.
کودتاگران در بیانیه ای همچنین اعلام کردند که همه مرزهای این کشور را خواهند بست و در شب نیز مقررات منع آمد ورفت برقرار خواهد شد.
سربازان گارد ریاست جمهوری بورکینافاسو که از وفاداران به بلز کمپائوره، رییس جمهوری پیشین این کشورند صبح روز پنجشنبه اعلام کودتا کردند.
سخنگوی نظامیان ضمن خواندن بیانیه ای در تلویزیون ملی این کشور گفت: «نیروهای میهن پرست و دموکراتیک با یکدیگر و متحد و زیر نظر شورای ملی برای دموکراسی تصمیم گرفتند تا به این دولت انتقالی منحرف پایان دهند. ابتدا رئیس جمهوری دولت انتقالی برکنار شد و سپس این دولت به طور کامل منحل شد.»
نظامیان با انحلال نهادهای وابسته به دولت موقت، وعده دادند که به زودی انتخابات جدیدی را برگزار کنند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد با صدور بیانیه ای بازداشت رئیس جمهوری و نخست وزیر دولت انتقالی را بشدت محکوم کرده و خواستار آزادی فوری آنان شده است.
فرانسه نیز از ارتش این کشور تمامی بازداشت شدگان را آزاد کند.Ver video "نظامیان بورکینافاسو مرزهای کشور را بستند"
ترکیه: بمبگذار انتحاری استانبول عضو داعش بوده است
عامل حمله انتحاری روز شنبه ۱۹ مارس (۲۹ اسفند) در نزدیکی میدان تقسیم استانبول ترکیه یک عضو گروه داعش بوده است. در این حمله انتحاری در خیابان استقلال، یک ایرانی و سه اسرائیلی کشته و ۳۹ نفر زخمی شدند.
چند ایرانی در بین زخمی های این حمله تروریستی هستند. سفارت ایران در ترکیه به اتباع خود توصیه می کند از حضور در اماکن شلوغ شهرهای بزرگ ترکیه بپرهیزند.
آزمایش نمونه دی ان ای مهاجم انتحاری و خویشاوندان او از جمله روش های بکار رفته در تعیین هویت این بمبگذار اعلام شد.
افکان آلا، وزیر کشور ترکیه، بمبگذار انتحاری در استانبول را محمد اوزتورک٬ متولد سال ۱۹۹۲ میلادی در استان غازیانتپ و عضو گروه داعش معرفی کرد.
آقای افکان همچنین از دستگیری پنج نفر در همین رابطه و وضع مقررات منع رفت و آمد در هفت استان ترکیه خبر داد.
ترکیه عضو ائتلافی به رهبری آمریکاست و پایگاه هوایی اینجرلیک خود را برای حمله به مواضع داعش در عراق و سوریه در اختیار جنگنده های ائتلاف قرار داده است.Ver video "ترکیه: بمبگذار انتحاری استانبول عضو داعش بوده است"
جمعیتی خشمگین متهمِ به تجاوز جنسی را در هند زجرکش کرد
جمعیتی انبوه و خشمگین روز پنجشنبه در شهر دیماپور واقع در ایالت ناگالند هند یک متهم به تجاوز جنسی را زجرکش کردند.
هزاران نفر در روز حادثه، دروازه های زندان این شهر را شکستند، متهم را بیرون کشیدند، برهنه اش کردند، او را کشتند و جسدش را از برج ساعت میدان مرکزی دیماپور آویختند.
فرید خان ۳۵ ساله، مهاجری بنگلادشی و مسلمان و متهم به تجاوز جنسی به دختری ۱۹ ساله بود.
اکثر ساکنان ایالت ناگالند واقع در شمال شرق هند مسیحی هستند.
بدنبال این حادثه دولت هند در دیماپور وضعیت منع رفت و آمد اعلام کرد.
تیراندازی دیروز پلیس هند برای متقرق کردن جمعیت یک کشته و چندین مجروح برجای گذاشته است.
هند این روزها بخاطر بحث دوباره پیرامون تجاوز جنسی و ممنوعیت پخش فیلم «دختر هند»، مستندی در همین خصوص، فضایی پرتنش دارد.
این فیلم داستان تجاوز گروهی به دختری دانشجو در سه سال پیش است، حادثه ای که خشم و نفرت و اعتراض هندی ها را برانگیخته بود.
معضل خشونت علیه زنان در هند پدیده ای رایج است. بر اساس آمار در هر ۲۱ دقیقه در هند پهناور و پرجمعیت یک مورد تجاوز جنسی اتفاق می افتد.Ver video "جمعیتی خشمگین متهمِ به تجاوز جنسی را در هند زجرکش کرد"
پژواک وقایع فرگوسن آمریکا در فیلم تاریخی «سلما»
فیلم «سلما»، مارتین لوتر کینگ، رهبر جنبش حقوق مدنی آمریکایی را در طول سه ماه در سال ۱۹۶۵ میلادی و راهپیمایی از سلما به مونتگومری دنبال می کند.
نتیجه این راهپیمایی، تصویب قانون منع تبعیض در یک رای گیری بود و فرمان آن، توسط لیندون جانسون، رییس جمهوری وقت ایالات متحده آمریکا امضا شد.
اولین اکران جهانی فیلم «سلما» در لس آنجلس و با حضور دست اندرکاران فیلم صورت گرفت. لورن توسن، تسا تامسون و اوپرا وینفری نیز در این فیلم حضور دارند.
دیوید اویلووو، هنرپیشه بریتانیایی نقش مارتین لوتر کینگ را در فیلم ایفا می کند. او می گوید: «شباهت فیلم سلما با آنچه در اخبار امروز مشاهده می کنیم، تکان دهنده است. قانون حق رای فرسوده شده است با همه حقوقی که در آن قانون وجود داشت و در این فیلم چگونگی بدست آوردن آنها را می بینیم. این در نتیجه راهپیمایی سلما بود. سلما، فرگوسن پنجاه سال پیش بود.»
شهرک فرگوسن در ایالت میسوری آمریکا، در پی کشته شدن یک جوان سیاهپوست بنام مایکل براون بر اثر تیراندازی پلیس، به صحنه اعتراضات گسترده تبدیل شد.
هنرپیشه های «سلما» متوفق القولند که این فیلم تاریخی توجهات را به سوی مبارزات کVer video "پژواک وقایع فرگوسن آمریکا در فیلم تاریخی «سلما»"
جنجال بر سر قانون پاکسازی سیاسی در اوکراین
صدها نفر با تجمع در مقابل مقر دیوان قانون اساسی اوکراین در کی یف، از قانون ممنوعیت باقی ماندن افراد وابسته به دولت سابق در دولت کنونی، حمایت کردند.
مطابق این قانون که در سپتامبر سال گذشته میلادی به تصویب پارلمان اوکراین رسیده، افرادی که در دولت ویکتور یانوکوویچ، خدمت کرده اند، می بایست به مدت پنج تا ده سال از خدمت در دولت جدید این کشور منع شوند.
اما مخالفان، این قانون را بر خلاف قانون اساسی می دانند.
واسیل لوماچنکو، نماینده مخالف دولت در پارلمان اوکراین، با بیان این مطلب می گوید: “قانون پاک سازی سیاسی اصل برائت را که در قانون اساسی آمده در نظر نمی گیرد.”
همزمان، پائولو پترنکو، وزیر دادگستری اوکراین، با اشاره به درخواست چهل و هفت نماینده مخالف دولت در پارلمان برای اعمال تغییراتی در این قانون ، می گوید: “آنهایی که طرفدار قوانین دیکتاتوری هستند، همان کسانی هستند که از مواضع دولت تحت حاکمیت یانوکوویچ حمایت می کردند و می خواهند به قدرت بازگردند. متاسفانه بعضی از قضات دیوان قانون اساسی هم خواهان لغو این قانون هستند زیرا مطابق این قانون، آنها نیز می بایست از سمت خود برکنار شوند.”
مVer video "جنجال بر سر قانون پاکسازی سیاسی در اوکراین"
فرانسه محافظت از زنبور عسل و حشرات گرده افشان را جدی می گیرد
پس از آمریکا، فرانسه نیز با اتخاذ تمهیدات و ایجاد محدودیت یا منع استفاده از چندین حشره کش درصدد محافظت از زنبوران عسل و دیگر حشرات گرده افشان است.
برای مثال استفاده از حشره کش های حاوی نئونیکوتینوید (Neonicotinoid) که با تاثیر سوء بر سیستم عصبی زنبور عسل در نهایت به مرگ آن منجر می شود از اوایل سال میلادی آتی ممنوع می شود.
نئونیکوتینویدها بطور سیستماتیک عمل می کنند، به این معنی که جذب گیاهان می شوند و وقتی حشرات قسمتی از این گیاهان آلوده را می خورند یا مایعات آنها را می مکند این مواد سمی وارد گردش خون آنها می شود.
جولیان پرین از زنبورداران فرانسه می گوید:«زنبوران عسل فرانسه به بیماری های جدیدی مبتلا شده اند که پیشتر با آنها بیگانه بودند، مثل زمانی که ما بیماری آبله را به آمریکا ارمغان بردیم و مرگ بسیاری از سرخپوستان را رقم زدیم. با واردات محصولات چینی بیماری های بسیاری هم از آسیا وارد فرانسه شده که زنبوران عسل را می کشند.»
کمیسیون اتحادیه اروپا از اواخر سال 2013 میلادی در استفاده از سه آفت کش محدودیت هایی را در نظر گرفته است. فرانسه نیز این تدابیر را تا پایان سال جاری تمدید میVer video "فرانسه محافظت از زنبور عسل و حشرات گرده افشان را جدی می گیرد"
بالتیمور در نخستین شب ممنوعیت رفت و آمد
بالتیمور در ایالت مریلند آمریکا، از دیروز سه شنبه رنگ دیگری به خود گرفته است.
در پی آشوب های روز دوشنبه، وضعیت اضطراری اعلام و مقررات منع رفت و آمد وضع شده است.
در جریان این ناآرامی ها چند فروشگاه غارت و حدود ۱۹ ساختمان و ۱۴۴ خودرو به آتش کشیده و بیش از ۲۳۰ نفر بازداشت شده اند.
بیش از پنج هزار مامور گارد ملی در نقاط مختلف شهر مستقر شده اند تا از هرگونه ناآرامی دوباره پیشگیری کنند.
بریان ای فروش، دادستان مریلند به خبرنگار یورنیوز گفت: «امیدوارم این حادثه نقطه بازگشتی به گذشته نباشد. آنچه شب گذشته رخ داد تنها یک انحراف بود و دیگر اتفاق نخواهد افتاد. فرماندار تصمیم گرفت که وضعیت اضطراری اعلام کند و امیدواریم که آرامش برقرار شود.»
ناآرامی های اخیر موجب اختلال در زندگی شهری شده و کار برخی مدارس و بیمارستان ها را با دشواری روبرو کرده است.
یکی از شهروندان بالتیمور گفت: «در رسانه ها ما را شبیه حیوانات توصیف کرده اند. آنها با ناآگاه ترین و کم هوش ترین افراد مصاحبه کردند. در واقعیت همه ما خسته شده ایم.»
همزمان، ده ها شهروند داوطلبانه در پاکسازی خیابان های شهر مشارکت کرده اند.
ناآVer video "بالتیمور در نخستین شب ممنوعیت رفت و آمد"
احتمال کودتا در بورکینافاسو؛ ارتش دولت و پارلمان را منحل کرد
فرمانده ارتش بورکینافاسو با اعلام انحلال دولت و پارلمان این کشور، از ایجاد یک دولت انتقالی خبر داد.
شورش مردم علیه بلز کمپائوره رییس جمهوری بورکینافاسو روز پنجشنبه با آتش زدن پارلمان و حمله به ساختمان تلویزیون دولتی این کشور، به نقطه اوج خود رسيد.
سخنگوی ژنرال «نِبِره هونوره ترائوره»، فرمانده ارتش در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «پارلمان و دولت منحل است. یک دولت انتقالی، با هماهنگی همه احزاب سیاسی کشور قدرت را در دست می گیرد تا حداکثر تا دوازده ماه آینده، شرایط به حالت عادی طبق قانون اساسی برگردد.»
از سرنوشت بلز کمپائوره رییس جمهوری این کشور که از ۲۷ سال پیش قدرت را در دست گرفته تا این لحظه اطلاعی در دست نیست و روشن نیست که آیا ارتش از وی حمایت می کند یا نه.
فعلا به دستور فرمانده ارتش، از ساعت هفت بعدازظهر تا شش صبح، در سراسر کشور مقررات منع رفت و آمد اعلام شده است.
به غیر از واگادوگو پایتخت، اعتراضات و آشوب به چند شهر دیگر بورکینافاسو هم سرایت کرده است. در شهر بوبو دیولاسو دومین شهر بزرگ بورکینافاسو، شهرداری و مقر حزب رییس جمهور به آتش کشیده شد.Ver video "احتمال کودتا در بورکینافاسو؛ ارتش دولت و پارلمان را منحل کرد"
درگیری کمونیست ها و ملی گرایان اوکراینی در روز کارگر
چپگرایان اوکراینی در حالی روز جهانی کارگر را در کی یف گرامی داشتند که احتمال دارد با تصویب قانون تازه ای درخصوص ممنوعیت استفاده از نمادهای کمونیسم این آخرین فرصت تظاهرات آنان باشد.
قانون منع استفاده از نمادهای کمونیستی به تصویب پارلمان اوکراین رسیده و باید از سوی رئیس جمهوری ابلاغ شود.
حدود 200 تن از کمونیست های اوکراینی روز جمعه با در دست داشتن پلاکاردهایی در مخالفت با سیاست های دولت در مرکز کی یف تجمع کردند. از سوی دیگر حدود 50 تن از هواداران جریان ملی گرایی نیز که از مخالفان کمونیست ها به شمار می آیند در این محل تجمع کردند. در پی درگیری میان دو گروه نیروهای امنیتی مداخله کرده و به گزارش رسانه های اوکراین 19 تن بازداشت شدند.
همزمان تعدادی از ملی گرایان در برابر جایگاه سابق مجسمه لنین حضور یافتند تا مانع از برپایی تجمع کمونیست ها در این محل شوند.
ولادیمیر ویاتروویچ، مورخ و رئیس موسسه حافظه ملی می گوید: «یکی از مهمترین دلایل اوکراینی ها برای مخالفت با روز کارگر این است که این روز در روسیه به سبک دوران اتحاد جماهیر سوسیالیستی گرامی داشته می شود. اکنون در روسیه، آن دوران گذشتهVer video "درگیری کمونیست ها و ملی گرایان اوکراینی در روز کارگر"
اعتراضها به ساحل انحصاری پادشاه سعودی در فرانسه شدت یافت
با بسته شدن بخشی از سواحل جنوبی فرانسه به روی عموم شهروندان، اعتراضها به انحصاری کردن این سواحل برای پادشاه عربستان سعودی و همراهانش شدت یافته است.
با وجود منع قانونی، از روز شنبه چند کیلومتر از ساحل «والوری» از دسترس عموم مردم خارج شد تا پادشاه عربستان و همراهانی که بیش از هفتصد تن تخمین زده می شوند، این ساحل آفتابی و نزدیک به شهر کن را در اختیار بگیرند و تعطیلات تابستانی خود را بدون عبور و مرور شهروندان عادی در این ناحیه آغاز کنند. اکنون ساکنان منطقه به شکل رسمی خواهان بازگشایی این ساحل شده اند.
یکی از فعالان سیاسی بومی که در تهیه یک درخواست عمومی برای بازگشایی ساحل نقش دارد، می گوید: «ما شاهد یک بسیج عمومی و بزرگ از سمت مردم هستیم که نشان می دهد این صرفا یک مشکل ساده بومی نیست. این دریافتی عمیق از برابری شهروندان مقابل قانون و احترام به آن است و فراتر از مشکلهایی است که صرفا مربوط به این منطقه از ساحل است.»
تاکنون بیش از یکصد و بیست هزار شهروند متنی را که خواستار بازگشایی ساحل است، امضاء کرده اند.
قریب به ۶۰۰ اتاق در هتلهای منطقه برای پادشاه سعودی و همراهانش اجاره شده وVer video "اعتراضها به ساحل انحصاری پادشاه سعودی در فرانسه شدت یافت"
آرامش نسبی در بالتیمور در دومین شب ممنوعیت رفت و آمد شبانه
در دومین شب اجرای مقررات منع رفت و آمد شبانه در بالتیمور آرامش نسبی به خیابان های این شهر در ایالت مریلند آمریکا بازگشته است.
با این حال، هزاران تن از ساکنان این شهر که مرگ مشکوک فردی گری، جوان ۲۵ ساله سیاهپوست در خلال بازداشت توسط پلیس آمریکا را فراموش نکرده اند و روز گذشته در اعتراضی آرام خواستار برقراری عدالت شدند.
این تظاهرات در حالی برگزار شد که ۵۰۰۰ نیروی گارد ملی از دو روز پیش در سطح شهر مستقر شده اند.
لری هورگان، فرماندار ایالت مریلند با ابراز خرسندی از بازگشت آرامش و امنیت به بالتیمور گفت: «تمام کسانی که با آنها در طول روز صحبت می کردم، به غایت از ما تشکر می کردند. آنها از استقرار گارد ملی، آوردن پلیس ایالتی مریلند، بازگشت امنیت و قانون به شهر تشکر می کردند. اگر دوشنبه شب را به خاطر آورید می بینید که شعله های آتش شهر را فرا گرفته بود، خودروها منفجر می شدند، فروشگاه ها غارت می شدند و برخی از خانه های مردم هم طعمه آتش شده بود. مردم از اینکه ما اینجا در کنارشان هستیم خوشحالند.»
همزمان در گوشه ای دیگر از شهر مسابقات بیس بال در استادیومی بدون حضور تماشاچی برگزار شد که خود اVer video "آرامش نسبی در بالتیمور در دومین شب ممنوعیت رفت و آمد شبانه"
پلیس استرالیا به دنبال کشف انگیزه گروگان گیری سیدنی
پلیس استرالیا در حال بررسی انگیزه و اهداف هارون مونیس، گروگان گیر کافه لینت در سیدنی است. این مرد که یک پناهنده ایرانی و نام اصلی او محمد حسن منطقی بود، پس از شانزده ساعت گروگان گیری، در پی حمله پلیس کشته شد.
به گفته پلیس او در قتل همسر سابق خود و دهها مورد تعرض جنسی نیز تحت پیگرد بود اما با سپردن وثیقه آزاد شد. او همچنین نامه های توهین آمیزی به خانواده های سربازان استرالیایی کشته شده در افغانستان فرستاده بود.
اندرو کالوین، یک مقام پلیس فدرال استرالیا گفت: «برای پلیس و سازمان های امنیتی جلوگیری یا منع فعالیت هر فردی که به تنهایی و بدون هشدار دست به اقدام می زند، همانطور که احتمالا در مورد این مجرم صدق می کند، کار بسیار دشواری است. ما مجبوریم بنا به وقایع اقدام کنیم؛ پیش از قضاوت ما باید همه چیز را دقیقا روشن سازیم. این کار در روزها و ماه های آینده انجام خواهد شد.»
وکیل سابق هارون مونیس او را یک افراطی و آشفته حال توصیف کرده و می گوید امکان رابطه او با سازمان های تروریستی کاملا منتفی است.
این گروگان گیری در ساعت ۲.۱۸ دقیقه بامداد به وقت محلی با یورش نیروهای پلیس به کافه لینت، پایان یافت.Ver video "پلیس استرالیا به دنبال کشف انگیزه گروگان گیری سیدنی"
انتخابات یونان و امید جوانان به تغییرات
به گزارش رسانه های یونان جوانانی که امسال ۱۸ ساله می شوند از شرکت در انتخابات یکشنبه آینده (۲۵ ژانویه) منع شده اند. تصمیمی که به باور برخی کارشناسان با هدف تحت الشعاع قرار دادن نتیجه انتخاباتی که احتمالا برنده آن مخالفان هستند اتخاذ شده است. با این همه جوانان یونانی به این انتخابات امید زیادی بسته اند چرا که به شدت از وضعیت نامناسب حاکم رنج می برند.
جیوتا وامواکا، جوان ۲۸ ساله تحصیل کرده جامعه شناسی که از سال ها پیش شغلی جز پیشخدمتی در بار نداشته می گوید: «قبل و طی دوران تحصیلم تنها شغلی که داشته ام کار در بار بعنوان پیشخدمت بوده است: آماده کردن قهوه و سرویس دادن به مشتریان و پشت دخل بودن آن هم تنها برای امرار معاش.»
تالیس پولیتیس، نیز جوان ۲۵ ساله ای است که تحصیلاتش را در رشته گرافیک به پایان رسانده و در حال حاضر برنامه های هنری اجرا می کند. البته کسب و کارش چندان رونقی ندارد و برای هر اجرا تنها ده یورو به دست می آورد. او که به این انتخابات خوش بین است و آن را گامی برای تغییر اوضاع کشور می داند، می گوید: «من حتما رای می دهم و فکر می کنم وظیفه ماست. برای اینکه ما جوانیم و تغییر اوVer video "انتخابات یونان و امید جوانان به تغییرات"
گسترش اعتراض های خیابانی به پلیس آمریکا
اعتراض علیه تصمیم هیات منصفه دادگاه مبنی بر منع پیگرد افسر پلیسی که گمان می رفت سبب مرگ یک شهروند سیاهپوست و غیرمسلح شده است برای دومین شب متوالی در ایالات متحده ادامه یافت.
این تظاهرات در شهرهای واشنگتن دی سی، بوستون و نیویورک برپا شد. پلیس 83 تن را بازداشت کرده است.
پاتریک لینچ، رئیس انجمن پلیس نیویورک در مورد رفتار پلیس و دلیل مرگ فرد مظنون گفت: «این پلیسی است که به محل برای انجام کاری سخت اعزام شده بود.وقتی که او را به زمین خواباند، او گفته است که نمی توانم نفس بکشم ولی افسران پلیس و امدادگران پزشکی کاری را انجام داده اند که قرار بوده در آن زمان انجام دهند. اگر شما حرف بزنید یعنی می توانید نفس بکشید. متاسفانه او به دلایل متعددی درگذشته است و همانطور که هیات منصفه دیده و پزشک گفته است، دلیل مرگ این شخص خفگی نبوده است.»
بیل دوبلاسیو، شهردار نیویورک وعده داده است که روابط اقلیت های مقیم این شهر با پلیس بهبود یابد.
افسر پلیسی که در هفته ای که گذشت به عنوان متهم به کشتن مردی 43 ساله معرفی شد دانیل پانتالئو نام دارد.
اریک گارنر مظنون به دستفروشی سیگار هنگام ممانعت از بسته شدن دستهایش توسط پلیس در خیابان جان باخت.Ver video "گسترش اعتراض های خیابانی به پلیس آمریکا"
گردهمایی وزرای خارجه اتحادیه اروپا در مورد اوکراین
وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در بروکسل، مقر این اتحادیه، گردهم آمدند تا در مورد اینکه کدام گروه جدایی طلب طرفدار روسیه در اوکراین باید هدف تحریم قرار گیرد، مذاکره کنند.
این تحریمها شامل منع سفر به اتحادیه اروپا و مسدود شدن داراییهای گروه مورد تحریم است.
وزیر خارجه لیتوانی در بدو ورود به محل کنفرانس گفت: “اقدام علیه افراد ( عضو گروه جدایی طلبان) ضروری است زیرا موثر است هرچند برخی آنرا بی اثر می دانند. این جایی است که ما می توانیم تغییرات لازم را ایجاد کنیم.”
اما، فدریکا موگرینی، رئیس جدید اداره خارجه اتحادیه اروپا گفت تحریمها بتنهایی کافی نیستند و اوکراین را از وضعیت کنونی نجات نخواهند داد. خانم موگرینی افزود: “زمان آن رسیده که اتحادیه اروپا و وزرا بر سایر نکاتی که برای ایجاد یک استراتژی کامل لازم است، تمرکز کنند. این بدان معنی است که اوکراین باید بار دیگر خود را با ایجاد اصلاحات و تسهیل آنها متعهد کند زیرا این بهترین راه موفقیت اوکراین خواهد بود. این، و راه تعامل با روسیه، باید نقطه تمرکز ما باشد.”
قرار است وزرای خارجه در اجلاس روز دوشنبه تصمیم نهایی را در مورد تحریمهای اقتصادی اتخاذ کند. اتحادیه در مورد اقدامات گسترده تر علیه این گروهها اختلاف نظر داشته است.Ver video "گردهمایی وزرای خارجه اتحادیه اروپا در مورد اوکراین"
بالتیمور آمریکا؛ استقرار گارد ملی بدنبال آشوب و غارت و پاکسازی خیابانها
حدود ۱۹ ساختمان و ۱۴۴ خودرو به آتش کشیده شده حاصل آشوب های روز دوشنبه در شهر بالتیمور آمریکاست. حدود ۲۰۰ نفر بازداشت شده اند و جراحت ۶ تن از ۱۵ مامور پلیس شدید گزارش می شود.
بدنبال غارت فروشگاه ها و یک مرکز خرید در بالتیمور مقرارت منع رفت و آمد وضع شده و فرماندار ایالت مریلند هم وضعیت اضطراری اعلام کرده است.
یک روز بعد و در حالی که گارد ملی و هزاران نظامی آمریکایی برای برقراری امنیت در سطح شهر مستقر شده اند، داوطلبان به پاکسازی خیابانها پرداخته اند.
آشوب و درگیری ها همزمان با مراسم خاکسپاری «فردی گرِی» جوان سیاهپوست ۲۵ ساله آغاز شد. وی که با شلیک پلیس به نخاع اش به کما فرو رفته بود، ۱۹ آوریل جان باخت.
گلوریا داردن، مادر فردی گری خطاب به معترضان گفت:«من نیز درد کشیده ام اما نمیخواهم به اینگونه خشونت ها دست بزنید. از شما می خواهم تا عدالت را در مورد پسرم بخواهید و به اجراء درآورید اما نه اینگونه. شهر را ندرید. اگر این کار را برای او می کنید، کار اشتباهی است.»
استفانی رولینگز بلیک، شهردار بالتیمور هم گفت تفاوت آشکاری وجود دارد بین «آنانی که با تظاهرات صلح آمیز بدنبال عدالت هستندVer video "بالتیمور آمریکا؛ استقرار گارد ملی بدنبال آشوب و غارت و پاکسازی خیابانها"
واکنش نتانیاهو به درخواست تشکیلات خودگردان برای پیوستن به دیوان بین المللی کیفری
دو روز پس از رد درخواست مقامات فلسطینی برای ملزم کردن اسرائیل به پایان دادن به اشغال سرزمینهای فلسطینی طی سه سال آینده، توسط شورای امنیت، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در واکنش به درخواست دیگر فلسطینیان مبنی بر پیوستن آنها به دیوان بین المللی کیفری، آن را رد کرد.
او گفت: “ما از دیوان بین المللی کیفری می خواهیم که درخواست مزورانه تشکیلات خودگردان فلسطین برای پیوستن به این دیوان را رد کند. چون تشکیلات خودگردان یک کشور نیست، بلکه نهادی وابسته به یک سازمان تروریستی همچون حماس است که مرتکب جنایات جنگی شده است. اما اسرائیل یک کشور قانون مدار است که یک ارتش اخلاق محور دارد و به تمام قوانین بین المللی احترام می گذارد. ما همان طور که سربازان اسرائیلی از ما دفاع می کنند ما هم از آنها دفاع خواهیم کرد.”
اما صائب عریقات، مذاکره کننده ارشد فلسطینیان با نشان دادن نامه درخواست تشکیلات خودگردان برای پیوستن به دیوان بین المللی کیفری، بر تعهد کشورش به قوانین بین المللی تاکید کرد.
او گفت: “فلسطین یک کشور تحت اشغال است. فلسطین به تمام تعهدات خود در قبال کنوانسیونها و عهدنامه های بین المللی که امضا کرده عمل کرده است. ما همچنین خواستار پیوستن به معاهده منع گسترش سلاحهای هسته ای و دیوان بین المللی کیفری، هستیم.”
محمود عباس، رییس تشکیلات خودگردان فلسطین، روز چهارشنبه بیست توافق بین المللی را به امضا رساند.
پیوستن احتمالی این تشکیلات به دیوان بین المللی کیفری، ممکن است راه را برای محاکمه مقامات اسرائیلی به اتهام جنایات جنگی هموار کند.Ver video "واکنش نتانیاهو به درخواست تشکیلات خودگردان برای پیوستن به دیوان بین المللی کیفری"
پلیس جنجالی فرگوسن برای اولین بار در تلویزیون ظاهر شد
فرگوسن در ایالت میسوری آمریکا اگرچه الهتاب روز آغاز دور تازه درگیری ها را ندارد اما همچنان شاهد رویارویی پلیس و معترضانی است که تبرئه یک پلیس سفیدپوست از اتهام قتل عمد نوجوانی سیاهپوست را منصفانه نمی دانند.
همزمان با ادامه تنش و ناآرامی ها، باراک اوباما، رئیس جمهور ایالات متحده بار دیگر در واکنش به رای دادگاه و حوادث پس از آن، اعتراض خشونت آمیز در فرگوسن را نکوهید و با منتقدان تبعیض نژادی همدردی کرد.
وی گفت:«من با کسانی که فکر می کنند اتفاق فرگوسن بهانه ای است برای خشونت ورزی هیچ همدردی ندارم، همدردی با آنهایی که محل زندگی خود را ویران می کنند. اما با اکثریت قریب به اتفاق افرادی که ناامیدند و از مشاهده این که شاید به برخی از اجتماعات و افراد نگاهها و رفتارهای نابرابر روا داشته می شود رنج می برند، من با آنها همدردم و می فهمشان.»
از سوی دیگر، دارن ویلسون، مامور پلیسی که تابستان امسال مایکل براون ۱۸ ساله را با شلیک گلوله کشت، برای اولین بار در مصاحبه ای یک ساعته در شبکه خبری ای بی سی آمریکا حاضر شد.
آقای ویلسون در توضیح و توجیه این که در دفاع از خود مجبور به شلیک شده است گفت مایکل بطرفم آمد و با لحنی نامناسب درب خودرو را به شدت کوبید و وقتی که تلاش می کردم او را دور کنم دوباره در خودرو را به شدت به رویم کوبید و بعد به من زل زد.
وی مایکل را در لحظه درگیری با او نوجوانی «تنومند و زورمند» و با «لحنی نامناسب» توصیف کرد که گویی به سراغ یکی از گشتی گیران بنام حرفه ای (هالک هوگان) آمده بوده است.
مایکل براون در لحظه ای که آقای ویلسون به او شلیک کرد هیچ سلاحی همراه نداشته است.
بدنبال رای هیئت منصفه و منع تعقیب قضایی دارن ویلسون، معترضان خشمگین در فرگوسن به خیابانها ریختند، دهها ساختمان را به آتش کشیدند و با پلیس درگیر شدند.Ver video "پلیس جنجالی فرگوسن برای اولین بار در تلویزیون ظاهر شد"
فراز و نشیب های رابطه اوکراین و آمریکا
گزارش تحلیلی
امضای معاهده منع گسترش تسلیحات هسته ای از سوی اوکراین در سال ۱۹۹۴ را باید نقطه آغاز روابط میان این عضو سابق اتحاد جماهیر شوروی و ایالات متحده آمریکا دانست. یکی از شرط های کی یف برای پذیرش این معاهده، به رسمیت شناخته شدن استقلال و تمامیت ارضی اوکراین از سوی مسکو و واشنگتن بود.
بیست سال پس از تصمیم اوکراین به خروج از باشگاه قدرت های اتمی، استقلال و تمامیت ارضی این کشور بیش از همیشه به زیر سوال رفته است.
بسیاری اعتقاد دارند واکنش غرب و به ویژه آمریکا به تحولات اوکراین با تاخیر و نا به جا بوده است. علت این مساله را باید در فراز و نشیب های رابطه میان اوکراین مستقل و قدرت های غربی در دو دهه گذشته یافت.
دوران ریاست جمهوری لئونید کوچما، دومین رئیس جمهوری اوکراین، نقطه پایانی بر ماه عسل روابط میان کی یف و واشنگتن بود. نزدیکی فزآینده به روسیه و تعطیلی چندین روزنامه را باید از دلایل اصلی سردی مناسبات میان دو طرف دانست. قتل گئورگید گونگادزه، روزنامه نگار منتقد دولت، روابط میان اوکراین و غرب را برای مدتی به حالت تعلیق درآورد.
پیروزی انقلاب نارنجی در سال ۲۰۰۴ یکی دیگر از رخدادهای تاریخ ساز در پیوند کی یف و واشنگتن است.
جرج دبلیو بوش، به تظاهرات خیابانی مخالفان ویکتور یانوکوویچ، به عنوان فرصتی برای کاستن از تاثیر روسیه در اوکراین می نگریست. رابطه کی یف با غرب تا سال ۲۰۱۰ و همزمان با قدرت گرفتن دوباره یانووکویچ عادی بود.
با این حال تلاش های جرج بوش برای الحاق اوکراین به ناتو در سال ۲۰۰۸ با شکست مواجه شد. روسیه پوتین، دیگر روسیه مطیع دوران یلتسین نبود. مسکو خواهان ایفای نقشی درخور در تحولات منطقه ای و جهانی بود و حضور ناتو در همسایگی اش را نمی پذیرفت.
ایالات متحده آمریکا اما پس از درگیر شدن در افغانستان و عراق، تصمیم به تغییر نگرش در سیاست خارجی خود گرفته بود. باراک اوباما در نخستین دیدار با ولادیمیر پوتین در سال ۲۰۰۹، نشان داد که آمریکا پس از چندین دهه تخاصم و رقابت با روسیه، راه مصالحه و مراوده با مسکو را در پیش گرفته است. تحولات اوکراین ثابت کرد که در غیاب یک قدرت رقیب در منطقه، روسیه توانایی تغییر نقشه سیاسی و ژئوپلیتیک آسیا میانه و اروپای شرقی را دارد.Ver video "فراز و نشیب های رابطه اوکراین و آمریکا"
راه طولانی و پر فراز و نشیب فرزندخواندگی بین المللی
موانعی بسیاری بر سر راه فرزندخواندگی، بخصوص پذیرفتن کودکان یتیم کشورهای دیگر وجود دارد. کنوانسیون لاهه در ۱۹۹۳ میلادی در زمینه فرزندخواندگی بین المللی، دو سال پیش در ویتنام به اجرا درآمد و از آن زمان، همه پرونده های بین المللی پذیرش فرزند متوقف شده است. در این کشور پذیرفته شدن این کودکان توسط خانواده های ویتنامی اغلب مانند یک سراب است.
تعیین دقیق شمار کودکان یتیم در ویتنام ممکن نیست، اما طبق آمار پرورشگاههای دولتی، بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار کودک یتیم در این کشور وجود دارد. با این حال، دهها پرورشگاه خصوصی هم هست که هر کدام صدها کودک یتیم را در خود جای داده اند. این پرورشگاهها که گاهی به صورت غیر قانونی فعالیت می کنند در آمار رسمی به حساب نمی آیند.
پرورشگاه «هوا ماؤ دون» یکی از مراکز نگهداری کودکان بی سرپرست است که از بودجه دولتی بی بهره می باشد. هزینه های این پرورشگاه توسط مردم بومی تأمین می شود. فام تی ین دان، سرپرست پرورشگاه می گوید: «تعداد کمی از پرورشگاهها جواز دارند. بیشترشان بدون داشتن مدارک و جوازهای لازم کار می کنند. کودکان را می گیرند و بزرگ می کند. تفاوتش با پرورشگاههای دولتی این است که پرورشگاههای دولتی اجازه دارند وارد روند فرزندخواندگی بشوند. اما اینجا خصوصی است و ما چنین اجازه ای نداریم.»
در پرورشگاه «هوا ماؤ دون» ۷۰ کودک زندگی می کنند. بیشتر اینها کودکان رهاشده هستند. پرورشگاه اجازه ندارد هیچکدام از آنها را به زوجهای خواهان فرزند پیشنهاد کند. پنج نفرکه آموزش خاصی ندیده اند از این کودکان مراقبت می کنند و این پرورشگاه از هر نظر کمبود دارد.
هدف کنوانسیون لاهه این بوده که تا حد امکان کودک در سرزمین مادری اش بماند. طبق این کنوانسیون نمی توان کودکان را تا قبل از سه سالگی به فرزندی در کشوری دیگر پذیرفت.
سوءاستفاده و دور زدن قوانین، نتایج ناگواری به دنبال دارد گاهی برای فرار از مراحل فرآیند فرزندخواندگی به زوجهای خارجی فروخته می شوند.
گرچه منع قانونی برای پذیرفتن کودکان پرورشگاه های دولتی به فرزندی وجود ندارد، در سال های گذشته شمار کمی از آنها تحت تکفل خانواده ها قرار گرفته اند. در سال ۲۰۱۰ میلادی در فرانسه ۴۶۹ کودک به فرزندی پذیرفته شدند. ولی این رقم در سال ۲۰۱۳ به ۸۹ کودک رسیده است.
بین سالهای ۲۰۰۵ و۲۰۱۰ میلادی فرزندخواندگی بین المللی در ۵ کشوری که در این زمینه درصدر قرار دارند، ۳۶ درصد کاهش یافته است. با وجود این، در فرانسه هرسال ۱۰هزار جواز صادر می شود.
گراس درسی، نایب رییس انجمن فرزندخواندگی استان رن فرانسه می گوید: «در حال حاضر در کشور مبدأ، قبل از این که برای کودک پدرومادری خارجی پیدا کند، تلاش می کند درون کشور خانواده ای برای او بیابد. به همین دلیل است که شمار پذیرش فرزند کاهش یافته و اکنون چند سال است که به سطح ثابتی رسیده است. کشورها اغلب کودکان بزرگسال را برای فرزندی پیشنهاد می کنند که یا خواهر و برادر هستند یا کودکانی که نیازهای ویژه دارند و یا ناتوانی جسمی. این اغلب بر خلاف خواست بیشتر خانواده های فرانسوی است که کودکان سالم می خواهند.»
وقتی عرضه با تقاضا متناسب نباشد آثار سوء پدیدار می شوند. کسانی که مایل به پذیرش فرزند هستند، دلسرد می شوند در حالی که شمار کودکان در پرورشگاهها فزونی می یابد.Ver video "راه طولانی و پر فراز و نشیب فرزندخواندگی بین المللی"