حسنی مبارک تبرئه شد
تخریب مقر حزب حسنی مبارک آغاز شد
تخریب ساختمان حزب وابسته به حسنی مبارک، رئیس جمهور سابق مصر اغاز شد. این ساختمان در جریان اعتراض های مردمی که منجر به انقلاب مصر شد، به آتش کشیده شده بود.
دولت مصر، ماه گذشته موافقت خود را با تخریب ساختمان چهار طبقۀ حزب دموکراتیک ملی اعلام کرد.
این حزب در سال ۲۰۱۱ و بعد از سقوط حکومت حسنی مبارک منحل شد اما به تازگی دادگاهی در مصر اجازۀ فعالیت مجدد به این حزب را به منظور شرکت در انتخابات پارلمانی پیش رو در این کشور را صادر کرده است.
علاوه بر مقر این حزب، ساختمان ۱۴ طبقه ای نیز که تعدادی از دفاتر مقام های دولتی در زمان حکومت حسنی مبارک در آن قرار داشت، تخریب می شود.
حسنی مبارک پس از انقلاب مصر به اتهام صدور دستور قتل مخالفان در جریان اعتراض های خیابانی محاکمه شد اما دادگاه قاهره این اتهامات را لغو کرد.
دیکتاتور سابق مصر به همراه دو پسرش به اتهام فساد مالی به سه سال زندان محکوم شده است.Ver video "تخریب مقر حزب حسنی مبارک آغاز شد"
حسنی مبارک به ۳ سال زندان محکوم شد
دادگاهی در قاهره حسنی مبارک، رئیس جمهوری سابق مصر را به اتهام فساد مالی به ۳ سال زندان محکوم کرد.
بر اساس حکم دادگاه، دو پسر او نیز هریک به ۳ سال زندان محکوم شده اند. حسنی مبارک و پسرانش ۲ماه فرصت دارند تا درباره حکم صادر شده درخواست تجدید نظر کنند. بر اساس حکم صادره در پرونده ای که “اختلاس قصرها” نام دارد آقای مبارک و پسرانش باید ۱۶ میلیون دلار جریمه پرداخت کنند و حدود ۳ میلیون دلار نیز به خزانه دولت بپردازند.
آقای مبارک به دلیل استفاده از اموال عمومی برای بازسازی کاخ های ریاست جمهوری و خانه های وابستگانش محکوم شده است.
مبارک ۸۷ ساله از سال ۲۰۱۱ میلادی و پس از ناآرامی های مصر از قدرت برکنار شد و تاکنون زندانی بوده است. در صورتی که مدت زمان حبس وی در این حکم محسوب شود احتمال آزادی او وجود دارد. وی به دلیل بیماری در حال حاضر در بیمارستانی نظامی در قاهره به سر می برد.Ver video "حسنی مبارک به ۳ سال زندان محکوم شد"
حسنی مبارک طی چند روز آینده آزاد می شود
بر اساس تصمیم دادگاه عالی مصر، حسنی مبارک رهبر سابق این کشور تا زمان بررسی مجدد پرونده مربوط به فساد مالی و رشوه خواری وی و تصمیم نهایی دادگاه طی چند روز آینده آزاد خواهد شد.
حسنی مبارک پیش تر به اتهام فساد مالی در دوران حکومتش و استفاده از حدود ۱۷ میلیون دلار از حساب دولت برای موارد شخصی به سه سال حبس محکوم شده بود اما دیوان عالی کشور اعلام کرد که در جریان بررسی این پرونده، مراحل قانونی دنبال نشده است.
بر اساس قوانین مصر، دوران بازداشت موقت متهمان پیش از محکوم شدن در دادگاه حداکثر دو سال است.
به گفته وکیل وی حتی در صورت اثبات این اتهام نیز او از سال ۲۰۱۱ تاکنون بیش از سه سال را در زندان گذرانده است.
حسنی مبارک ۸۶ ساله در حال حاضر در بیمارستان ارتش مصر به سر می برد.
این پرونده تنها مورد قضایی است که براساس آن رئیس جمهور سابق مصر تاکنون در بازداشت بسر می برد.Ver video "حسنی مبارک طی چند روز آینده آزاد می شود"
تبرئه حسنی مبارک و خشم و خوشحالی مردم مصر
تبرئه حسنی مبارک، رییس جمهوری پیشین مصر از کلیه اتهامات وارده واکنش های مختلفی در این کشور به همراه داشت.
صدها تن ازمخالفان رییس جمهوری پیشین، یا بستگان کشته شدگان انقلاب سال ۲۰۱۱، پس از شنیدن رای دادگاه به خیابان ها آمدند و به آن اعتراض کردند.
آن ها فریاد می زدند: «شما هم ما را کشتید، هم رویا هایمان را.»
یکی از کسانی که در جریان اعتراضات سال ۲۰۱۱ زخمی شده بود، می گوید: «غیرعادلانه است. انتظار نداشتیم نظام قضایی مصر این کار را با ما بکند. بعد از چهار سال انتظار، حق ما این حکم نبود.»
فرد دیگری می گوید: «اشتباه کردیم که برای انقلاب به خیابان ها آمدیم. نباید اعتراض می کردیم، حتی نباید حقمان را می خواستیم، آن ها به ما می گویند که کار ما اشتباه بوده و همه را تبرئه کردند. آن ها بی گناهند. چه کسی شهدا را کشت؟ می خواهم بدانیم چه کسی شهدا را کشت؟»
در مقابل، هواداران آقای مبارک نیز به خیابان های قاهره آمدند و ابراز شادی کردند.
یکی از هواداران رییس جمهوری پیشین می گوید: «مبارک به حق خود رسید. مصر به توطئه [انقلاب] ۲۰۱۱ پایان داد.»
فرد دیگری اضافه می کند: «درود بر نظام قضایی و تبریک به رییس جمهور مبارک، بعد از چهار سال او پیروز شد. اکنون می خواهیم از او تقدیر شود.»
در جریان انقلاب سال ۲۰۱۱ که منجر به پایان سی سال ریاست جمهوری حسنی مبارک شد بیش از هشتصد و پنجاه نفر کشته شدند.Ver video "تبرئه حسنی مبارک و خشم و خوشحالی مردم مصر"
آزادی پسران حسنی مبارک از زندان یک روز پس از تظاهرات خونین در قاهره
پسران حسنی مبارک، رئیس جمهوری سابق مصر روز دوشنبه از زندان آزاد شدند.
آزادی علا و جمال مبارک که به اتهام فساد و ایجاد اختلال در بازار سهام به چهار سال زندان محکوم شده بودند، پس از آن صورت گرفت که دادگاهی در مصر هفته گذشته طی حکمی به آزادی آنها تا زمان محاکمه بعدی رای داد.
در همین حال، حسنی مبارک، رئیس جمهوری سابق مصر که پیشتر دادگاه او را از اتهامات مربوط به مشارکت در قتل معترضان تبرئه کرده، در حال حاضر به اتهام فساد مالی و اختلاس در بیمارستانی نظامی زندانی است.
آزادی پسران مبارک یک روز پس از تظاهرات ضد دولتی و خشونت بار، در چهارمین سالگرد قیام مردمی مصر علیه حکومت مبارک، می تواند موجب تشدید تنش های آتی در این کشور شود.Ver video "آزادی پسران حسنی مبارک از زندان یک روز پس از تظاهرات خونین در قاهره"
درگیری شدید در میدان تحریر قاهره
در جریان درگیری میان پلیس مصر و معترضان به تبرئه حسنی مبارک، رییس جمهوری پیشین این کشور، یک نفر کشته شد.
به گفته سخنگوی وزارت بهداشت مصر حداقل هشت نفر نیز زخمی شده اند.
این تظاهرات شنبه شب در قاهره آغاز شد و تا بامداد یکشنبه ادامه داشت. پلیس مصر با استفاده از ماشین آبپاش و گاز اشک آور سه هزار تظاهرکننده را که در اطراف میدان تحریر تجمع کرده بودند پراکنده کرد. دهها نفر نیز توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
یکی از تظاهرکنندگان می گوید: «همه وابستگی های سیاسی خود را کنار گذاشته اند، چپ و مسلمان و طرفدار اخوان المسلمین و غیره، همه فریاد می زنند، مرگ بر حسنی مبارک و سرنگون باد حکومت.»
دادگاهی در مصر روز شنبه حسنی مبارک و مقامات امنیتی دولت او را را از تمام اتهامات تبرئه کرد.
در بخشی از خلاصه رای دادگاه آمده است که نیروهای پلیس در خونین ترین روزهای انقلاب به سوی مردم تیراندازی نکردند.
به گفته مخالفان، آقای مبارک و نیروهای امنیتی مسئول مرگ بیش از هشتصد نفری هستند که در جریان انقلاب سال 2011 کشته شدند.Ver video "درگیری شدید در میدان تحریر قاهره"
انقلاب مصر پنج ساله شد
انقلاب مردمی مصر پنج ساله شد. اما بسیاری از مصریان که برای آزادی از رژیم حسنی مبارک، رئیس جمهوری پیشین به خیابان آمده و بهار عربی را در این کشور رقم زدند، از این که هنوز به همه خواسته های خود نرسیده اند، خرسند نیستند.
یک شهروند مصری می گوید: «من در انقلاب بیست و پنجم فوریه که برای آزادی، برابری اجتماعی و زندگی آبرومندانه تر برپا شد، شرکت کردم. اما اکنون که پنج سال بعد از رفتن مبارک می گذرد اوضاع نه تنها تغییری نکرده، بلکه بدتر هم شده.»
همزمان با پنجمین سالگرد خیزش مردم مصر علیه حسنی مبارک، گروهی از مخالفان دولت فعلی، سازمان های غیر دولتی و برخی اصناف، از جمله صنف خبرنگاران در قاهره خواستار تشکیل جبهه ای واحد برای دستیابی به آزادی های بیشتر شدند.
جمال عید، بنیانگذار شبکه حقوق بشر عرب می گوید: «نکته مثبت آن است که مصری ها حس تعلق شدید به کشورشان را بازیافته و میلیون ها تن از آنان فارغ از جهت گیری ها، به مسائل عمومی علاقه نشان می دهند، حالا خواه موافق رژیم فعلی باشند، خواه مخالف آن.»
محمد شیخ ابراهیم، خبرنگار یورونیوز در قاهره می گوید: «در سالگرد سقوط مبارک، بخشی از مردم و چهرهVer video "انقلاب مصر پنج ساله شد"
در یک گذار تاریخی مهم فلسطین به دادگاه بین المللی کیفری پیوست
فلسطین رسما عضوی از دادگاه بین الملی کیفری مستقر در لاهه هلند شد. فلسطین ۱۲۳ امین کشوری است که به عضویت این دادگاه در می آید. به همین مناسبت مراسم نمادینی در مقر این دادگاه در لاهه برگزار شد. در این مراسم ریاض المالکی، وزیر خارجه دولت خودگردان فلسطینی نیز حضور داشت.
یکی از مقامات دادگاه بین المللی لاهه می در جریان این مراسم گفت: “ فلسطین تمامی موارد مورد نظر عضویت در این دادگاه بین المللی را دارد و حق طبیعی این کشور است که بخشی از این دیوان قرار بگیرد.”
روند الحاق فلسطین به دادگاه بین المللی کیفری در سال ۲۰۱۴ با وجود مخالفتهای اسراییل و ایالات متحده آغاز شد.
دولت خودگردان فلسطینی از این پس می تواند اعتبار بیشتری در محافل قضایی بین المللی کسب کند. مقامات دولت خودگردان مدتهاست خواستار به دادگاه کشیدن اسراییل به اتهام جنایات جنگی خصوصا در نوار غزه هستند.
درو کرانه باختری، بسیاری این موضوع را اتفاقی مبارک می دانند.
یکی از فلسطینیها می گوید: “هر چه که بتواند ریاکاری اسراییلیها را برملا کند برای ما مبارک است. بین ۵۰ تا ۶۰ سال است که اشغال سرزمینهای فلسطینی ادامه دارد و ارتش اسراییل جVer video "در یک گذار تاریخی مهم فلسطین به دادگاه بین المللی کیفری پیوست"
کشف اثر سرقت شده پیکاسو در آمریکا
یک تابلوی نقاشی پیکاسو که در سال ۲۰۰۱ میلادی در پاریس به سرقت رفته بود، در آمریکا پیدا شد.
مقام های ایالات متحده آمریکا اعلام کردند که این تابلو را پیش از کریسمس در یک بسته پستی که از بلژیک به آمریکا فرستاده شده بود، پیدا کردند. روی بسته نوشته شده بود «یک کاردستی به ارزش سی دلار، کریسمس مبارک».
این اثر کوبیست که به فرانسه متعلق است، در مرکز ژرژ پمپیدوی پاریس ناپدید شده بود و چند میلیون دلار ارزش دارد.
هویت گیرنده این بسته در آمریکا اعلام نشده است.
این تابلوی ۳۳ در ۴۳ سانتی متری به نام «آرایشگر» در سال ۱۹۱۱ میلادی توسط پابلو پیکاسو کشیده شده است. گمرک آمریکا آن را به اداره مبارزه با قاچاق بین المللی آثار هنری تحویل داده است.Ver video "کشف اثر سرقت شده پیکاسو در آمریکا"
کشته شدن یکی از اعضای ارشد القاعده در یمن
شاخه القاعده در شبه جزیره عربستان از کشته شدن شیخ حارث الضاری عضو ارشد القاعده بهمراه سه عضو دیگر این سازمان تروریسی در ۳۱ ژانویه در پی حمله هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی در جنوب یمن خبر داده است.
این حمله، نخست از سوی منابع قبیله ای و مقامات امنیتی یمن گزارش شده بود که از عزم آمریکا برای مبارزه با القاعده علی رغم بحران سیاسی در یمن خبر می دهد.
شیخ الضاری اخیرا با انتشار ویدئویی از حمله به دفتر مجله فکاهی شارلی ابدو در پاریس دفاع کرده و این حمله را «حمله ای مبارک» توصیف کرده بود. در ویدئوی منتشر شده، الضاری فرانسه را تهدید می کند که اگر اقدامات خصمانه علیه مسلمانان را متوقف نکند باید منتظر حملات بیشتری باشد.
شاخه القاعده شبه جزیره عربستان با ادغام القاعده عربستان سعودی و یمن بوجود آمده که بیشتر در شرق یمن مستقر هستند.Ver video "کشته شدن یکی از اعضای ارشد القاعده در یمن"
هفده نفر در چهارمین سالگرد قیام مصری ها کشته شدند
حداقل ۱۷ نفر در درگیری های روز یکشنبۀ نیروهای امنیتی و تظاهرات کنندگان مخالف دولت در چند شهر مصر کشته شدند.
این درگیری ها همزمان با چهارمین سالگرد تظاهرات ۲۵ ژانویه مصر صورت می گیرد، تظاهراتی که حدود یکماه بعد در سال ۲۰۱۱ میلادی منجر به کناره گیری حسنی مبارک، رئیس جمهوری وقت از قدرت شد.
در واکنش به ناآرامی ها، عبدالفتاح السیسی، فرمانده سابق ارتش مصر که با برکناری محمد مرسی بر مسند ریاست جمهوری مصر تکیه زده است، دستیابی به دموکراسی و آرمان انقلاب مصری ها را محتاج صبر خواند.
شدیدترین درگیری ها در منطقه مطریه قاهره روی داده است که پایگاه اخوان المسلمین به شمار می رود. هشت نفر از جمله یک مامور پلیس در این منطقه کشته شده اند.
نیروهای امنیتی خیابانهای منتهی به میدان تحریر قاهره، نماد قیام مصری ها را مسدود کرده اند.Ver video "هفده نفر در چهارمین سالگرد قیام مصری ها کشته شدند"
یمن؛ درگیری شیعیان حوثی و نیروهای اهل سنت در نزدیکی کاخ ریاست جمهوری
بنابر گزارشهای ارسالی از یمن، از ساعات اولیه روز دوشنبه، درگیری های شدیدی میان شیعیان حوثی و نیروهای سنی مذهب این کشور در نزدیکی کاخ ریاست جمهوری واقع در صنعا، پایتخت یمن آغاز شده است.
درگیری ها در نزدیکی کاخ ریاست جمهوری دو روز پس از آن روی داد که شیعیان حوثی، احمد عواد بن مبارک، رییس دفتر رییس جمهوری یمن را به گروگان گرفتند.
عبد ربه منصور هادی، رییس جمهوری یمن صبح روز دوشنبه طی بیانیه ای خواستار برقراری آتش بس شد تا امکان مذاکره و یافتن راه حلی غیر نظامی فراهم شود.
قرار است طی ساعات آینده نشستی با حضور نمایندگان همه احزاب این کشور از جمله حزب شیعه انصارالله برگزار شود.
درگیری های میان شیعیان حوثی و نیروهای دولتی از ماه سپتامبر گذشته شدت یافته و منجر به آوارگی بسیاری از ساکنان این کشور شده است.
هم اکنون شبه نظامیان شیعه بخش عمده ای از پایتخت این کشور را در کنترل خود دارند.Ver video "یمن؛ درگیری شیعیان حوثی و نیروهای اهل سنت در نزدیکی کاخ ریاست جمهوری"
جشن عید فطر و نماز جماعت در بسیاری از کشورهای مسلمان
روز جمعه، در بسیاری از کشورهای مسلمان پایان ماه رمضان و عید فطر جشن گرفته شد.
دهها هزار فلسطینی نماز عید فطر را در مسجد الاقصی، سومین شهر مقدس مسلمانان به جا آوردند. یکی از اهالی بیت المقدس می گوید:” انشاالله سال دیگر عید داریم. انشاالله عید آینده امت اسلام به پیروزی می رسد و فلسطینی ها و عرب ها متحد می شوند.”
در غزه هزاران نفر در انتظار نماز جماعتی بودند که اسماعیل هنیه، رهبر حماس در آن شرکت می کرد.
در اردن، پناهجویان سوری در اردوگاه الزعتری عید را جشن می گیرند. یک شهروند سوریه که دو سال پیش از درعا به اردن آمده است، می گوید: “به خدا قسم، در این عید احساس می کنیم خیلی از خانواده هایمان دوریم، از بچه هایمان و کشورمان دور مانده ایم.”
مسلمانان مصری نیز پایان ماه مبارک رمضان را جشن گرفتند و در نماز جماعت بزرگی شرکت کردند.
برخی از کشورها مانند ایران، عراق و افغانستان باید تا روز شنبه برای پایان روزه و جشن عید فطر صبر کنند.Ver video "جشن عید فطر و نماز جماعت در بسیاری از کشورهای مسلمان"
بسته شدن فرودگاه عدن در اعلام وفاداری به رییس جمهور یمن
آخرین گزارشها از تحولات یمن، از اقدام مقامات شهر عدن در بستن فرودگاه بین المللی این شهر و بندر آن برای اعلام وفاداری به عبد ربه منصور هادي رییس جمهور این کشور، یک روز پس از تصرف کاخ ریاست جمهوری توسط شبه نظامیان شیعه حوثی حکایت دارد.
آنها اعلام کرده اند که این شبه نظامیان شیعه مسئول امنیت رییس جمهور، خالد بحاح، نخست وزیر و همچنین احمد عوض بن مبارک، مسئول دفتر رییس جمهور که روز شنبه ربوده شد هستند.
گزارشهای رسیده از صنعا هم حاکی است که آرامش نسبی بر این شهر حاکم است و شبه نظامیان شیعه رفت و آمد مردم را کنترل می کنند.
بنابر گزارشها، این افراد مقادیر زیادی اسلحه که در کاخ ریاست جمهوری این کشور موجود بوده را در انحصار خود در آورده اند.
عبدالملک حوثی رهبر شورشیان، با اعلام این که هر اتفاقی ممکن است برای رییس جمهور که در محاصره آنهاست بیفتد، دولت یمن را به عدم مشارکت این شبه نظامیان در نگارش طرح قانون اساسی متهم کرده و هشدار داده که طرح فدرالی شدن یمن ممکن است باعث تجزیه این کشور شود.Ver video "بسته شدن فرودگاه عدن در اعلام وفاداری به رییس جمهور یمن"
افشاگری بی سابقه میلیونها سند درباره پولشویی افراد مشهور
اسناد محرمانه ای که بتازگی به مطبوعات درز کرده ابعاد جدید و بی سابقه ای را از فرار مالیاتی افراد قدرتمند سیاسی و افراد مشهور و ثروتمند نشان می دهد.
حدود یازده میلیون سند متعلق به یک شرکت حقوقی به نام «موساک فونسکا» نشان می دهد که این شرکت چگونه به مشتریان خود در سراسر جهان کمک می کند تا به اقداماتی نظیر پولشویی یا فرار مالیاتی دست بزنند.
یک بانک روسی که به ولادیمیر پوتین نزدیک است، در این اسناد به پولشویی مبلغی بیش از یک میلیارد دلار متهم شده است.
از این شرکت پانامایی به عنوان یکی از مرموزترین شرکتهای حقوقی جهان نام می برند.
در این اسناد که یک نشریه آلمانی آنها را منتشر کرده است علاوه بر نام افراد مشهور از جمله لیونل مسی، بازیکن صاحب نام آرژانتینی، نام رهبران ۷۲ کشور به چشم می خورد. از جمله این رهبران عبارتند از: حسنی مبارک، رئیس جمهوری سابق مصر، معمر قذافی، رهبر سابق لیبی، و بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه. نام ایران هم در این اسناد وجود دارد.
Biggest leak in the history of data journalism just went live, and it’s about corruption. https://t.co/dYNjD6eIeZ pic.twitter.com/638aIuVer video "افشاگری بی سابقه میلیونها سند درباره پولشویی افراد مشهور"
مرگ مخالفان دولت، در سالگرد انقلاب مصر
در زد و خورد و درگیریها میان پلیس و مخالفان دولت در مصر دستکم یازده نفر جانشان را از دست داده اند و بیش از ۳۰ نفر زخمی شده اند.
مخالفانی که بخشی از آنها را اعضای احزاب چپ گرا و سکولار و بخشی دیگر را اسلام گراهای هوادار رییس جمهوری سابق مصر، محمد مرسی، تشکیل می دهند به منظور بزرگداشت سالگرد آغاز انقلاب هجده روزه مصر به خیابان آمدند.
اغلب درگیریهای مرگبار، طی تظاهرات پراکنده مخالفان، در قاهره میان پلیس و تظاهرات کنندگان رخ داده است. در شمال قاهره یکی از نیروهای پلیس در درگیری با معترضان خشمگین جان باخته است.
در مرکز قاهره پلیس با شلیک و استفاده از گاز اشک آور به مخالفانی که قصد حضور و راهپیمایی در میدان تحریر را داشتند حمله ور شد. درگیریهای متعددی هم در اسکندریه، در شمال مصر گزارش شده است.
بسیاری از چهره های مطرح مخالف دولت نظامیان در مصر، مرگ مخالفان در سالگرد انقلاب مصر را به معنای خاکسپاری انقلاب سال ۲۰۱۱ می دانند. ۲۵ ژانویه سال ۲۰۱۱ اعتراضها علیه حکومت مبارک آغاز شد و رییس جمهوری مصر را در یازدهم فوریه همان سال وادار به استعفا کرد.
در میان قربانیان درگیریهای دو روز گذشته،Ver video "مرگ مخالفان دولت، در سالگرد انقلاب مصر"
آغاز سال ۱۳۹۴ خورشیدی با جشن دانشجویان دانشگاه ساسکس انگلستان
نوروز دانشجویان ایرانی در خارج از کشور با تار و تنبک و رقص و میهمانی همراه بود. جشن و تحویل سال را دانشجویان و دوستان و نزدیکانشان در دانشگاه ساسکس در برایتون انگلستان، جشن گرفتند.
جشن امسال با نمایشگاهی درباره فرهنگ و سنت های ایرانی همراه بود که کارهای دست ساز، عکس و پوستر را شامل می شد.
یکی از حاضران در این مراسم می گوید: «ما ایرانی ها معمولا این رسم را داریم که افراد نزدیک خانواده دور هم جمع می شویم و با همدیگر این مناسبت را جشن می گیریم، ولی بعنوان ایرانی هایی که در خارج از کشور هستیم، مسلما افراد نزدیک مان را در کنار خودمان نداریم برای همین امشب آمدیم اینجا بین ایرانی های دیگه که آنها هم نزیک خانواده هایشان نیستند و با هم خانواده بزرگتری تشکیل دادیم و داریم این مراسم را جشن می گیریم.»
امید لهبی، خبرنگار یورونیوز از برایتون می گوید: «دوری از کشور باعث نشده ایرانی ها و مردم منطقه نوروز را فراموش کنند. هر جای دنیا که باشیم با هم و با نگاهی پر امید به آینده نوروز را جشن می گیریم، سال نو مبارک.»Ver video "آغاز سال ۱۳۹۴ خورشیدی با جشن دانشجویان دانشگاه ساسکس انگلستان"
داعش برای معاوضه خلبان اردنی با ساجده تا غروب فرصت داد
دولت اسلامی (داعش) با انتشار پیامی که به این گروه نسبت داده می شود و با صدایی که ظاهراً صدای «کنجی گوتو» گروگان ژاپنی است، برای دولت اردن ضرب الاجلی تازه تعیین کرد.
در این پیام منتشر شده در یوتیوب که صحت آن مورد تایید خبرگزاری رویترز و یورونیوز نیست داعش تهدید می کند اگر «ساجده ریشاوی» تا غرب امروز پنجشنبه ۲۹ ژانویه در مرز ترکیه تحویل داده نشود خلبان اردنی را می کشد.
«ساجده ریشاوی» زنی است که ماموریت عملیات انتحاری او در سال ۲۰۰۵ میلادی در اردن ناکام ماند اما همسر بمبگذار انتحاری او جان ۴۰ نفر را گرفت.
ظاهراً ساجده خواهر «مبارک الریشاوی» یار بسیار نزدیک به «ابومصعب الزرقاوی»، رهبر سابق القاعده در عراق است. این دو نفر در عراق کشته شدند.
داعش پیش از تعیین دومین ضرب الاجل برای آزادی دو گروگان ژاپنی۲۰۰ میلیون دلار باج خواست و با عدم پرداخت آن از سوی ژاپن، «هارونا یوکاوا» یکی از دو گروگان ژاپنی را سر برید.
داعش سپس در قبال آزادی دومین گروگان بجای ۲۰۰ میلیون دلار خواستار آزادی خانم ریشاوی از زندان اردن شد و مهلتی ۲۴ ساعت تعیین کرد که دیروز چهارشنبه به پایان رسید.
شینزو آبه، نخستVer video "داعش برای معاوضه خلبان اردنی با ساجده تا غروب فرصت داد"
بازداشت خبرنگار الجزیره در آلمان به درخواست مصر
یک خبرنگار برجسته شبکه خبری الجزیره که روز شنبه در فرودگاه برلین به درخواست مصر بازداشت شد می گوید که از این اقدام شگفت زده شده است و در انتظار حضور در برابر قاضی به سر می برد.
احمد منصور، خبرنگار سرشناس بخش عربی شبکه الجزیره که بعنوان مجری برنامه های گفتگوی این شبکه فعالیت می کرد به شبکه الجزیره گفت که مقامات آلمانی به او گفته اند که آنها در حال بررسی یک پرونده جنایی بین المللی هستند و یک قاضی باید بزودی در مورد استرداد او به مصر تصمیم بگیرد.
احمد منصور که دارای تابعیت دوگانه مصری و بریتانیایی است سال گذشته به صورت غیابی توسط دادگاه جنایی قاهره به ۱۵ سال زندان محکوم شده بود. جرم او در این دادگاه شکنجه یک وکیل در جریان تظاهرات در میدان تحریر قاهره در سال ۲۰۱۱ که منجر به سرنگونی حسنی مبارک، رئیس جمهور سابق مصر شد، عنوان شده بود.
شبکه الجزیره در آن زمان ضمن رد اتهام وارده، آن را در راستای به سکوت واداشتن احمدمنصور دانسته بود.
دولت مصر شبکه خبری الجزیره را به حمایت از حزب اخوان المسلمین متهم کرده است.Ver video "بازداشت خبرنگار الجزیره در آلمان به درخواست مصر"
خانواده های دانشجویان ربوده شده مکزیکی، شب کریسمس تظاهرات کردند
شماری از خانواده های ۴۳ دانشجوی مکزیکی که توسط ماموران فاسد پلیس در اواخر ماه سپتامبر ربوده شدند، به مناسبت کریسمس در مقابل کاخ ریاست جمهوری این کشور تجمع کرده و خواستار بازگشت عزیزان خود شدند.
دانشجویان در نزدیکی شهر ایگوآلا پس از حمله پلیس مرتبط با قاچاقچیان مواد مخدر ناپدید شدند.
برای این خانواده ها، کریسمس دردناک است چرا که باید آن را بدون فرزندانشان بگذرانند.
پدر یکی از دانشجویان گفت: «ما بارها گفته ایم که تا آنها را پیدا نکنیم آرام نخواهیم نشست. امروز کریسمس برای ما معنی ندارد چون هر خانواده یک عضو مهم خود را از دست داده است. ما نمی توانیم کریسمس مبارک بگوییم زیرا در قلب ما هیچ شادی وجود ندارد و برعکس بسیار ناراحتیم و باید رنج زیادی را تحمل می کنیم.»
چند تن از اعضای دستگیرشده گروه «گرروس اونیدوس» اعتراف کرده اند که ماموران پلیس، دانشجویان را به این باند مافیایی تحویل داده، سپس این گروه دانشجویان را می کشد و اجسادشان را سوزانده و خاکستر می کند و در نهایت برای حذف همه آثار جرم، به رودخانه ای می ریزد.
تا کنون تنها تکه هایی از جسد یکی از این دانشجویان یافته و شناسایی شده است.Ver video "خانواده های دانشجویان ربوده شده مکزیکی، شب کریسمس تظاهرات کردند"
قطر برای کارگران مهاجر هفت شهرک مسکونی می سازد
قطر از ساخت هفت شهرک مسکونی برای اسکان بیش از ۲۵۰ هزار کارگر ساختمانی در این کشور خبر می دهد. به گفتۀ مقامات قطر، این شهرک بمنظور اسکان مهاجران کارگر خارجی که در کارهای ساختمانی و بویژه ساخت شهرک فوتبال جام جهانی ۲۰۲۲ در این کشور زندگی می کنند، ساخته خواهند شد.
شرایط نابسامان مهاجران کارگر خارجی در قطر انتقادهای زیادی را برانگیخته و دولت این کشور قول داده است وضعیت این کارگران را بهبود ببخشد.
عبدالله صالح مبارک، وزیر کار و امور اجتماعی قطر در همین رابطه گفت: «این یک مشکل بزرگ است که وزارت کار و امور اجتماعی در قطر با آن درگیر است. شمار زیادی از کارگران که ما به آنها کارگران مهمان می گوییم به دلیل تاخیر ما در سراسر کشور برای اسکان و ادغام درست آنها، در شرایط خوبی به سر نمی برند. این رفتار، یک اشتباه بزرگ از جانب ما بود که در جهت اصلاح آن تلاش می کنیم.»
بسیاری از این کارگران با سوءاستفاده از سوی کارفرمایان قطری روبرو هستند. در این میان، وضعیت کسانی که از کشورهای آسیای شرقی به عنوان خدمتکار در نزد خانواده های قطری مشغول به کار می شوند، نسبت به کارگران ساختمانی بدتر گزارش می شود.
مVer video "قطر برای کارگران مهاجر هفت شهرک مسکونی می سازد"
افتتاح کانال جدید سوئز با هدف احیای اقتصاد بیمار مصر
گزارش تفصیلی
پروژه توسعه کانال سوئز، طرحی است عظیم که نشان از بلند پروازی های اقتصادی و نیز مشکلات امنیتی مصر دارد.
گسترش صنعت توسعه حمل و نقل دریایی بدون شک برای کشوری که پس از سقوط حسنی مبارک در سال ۲۰۱۱ درگیر مشکلات متعدد اقتصادی و نیز تنش های سیاسی و امنیتی است، می تواند دستاورد بزرگی به حساب آید.
اینها دلایلی است که عبدالفتاح السیسی را بر آن داشت تا با ایده ساخت «مصر نوین»، طرح احداث کانال جدید سوئز را به عنوان یکی از برنامه شاخص دوران ریاست جمهوری خود به مرحله اجرا درآورد.
برای بسیاری از مردم مصر این پروژه یک افتخار ملی محسوب می شود. یکی از اهالی این کشور می گوید: «این برای ما یک وظیفه ملی بود. همه حاضر بودند پول، وقت و هرآنچه در اختیار دارند را برای کشورشان هزینه کنند. چنین پروژه ای باید با پول مردم مصر ساخته می شد و نه با سرمایه خارجی یا بانک جهانی.»
این شاهراه بزرگ شناخته شده آبی که دریای سرخ را به مدیترانه متصل می کند برای نخستین بار در سال ۱۸۶۹ مورد بهره برداری قرار گرفت. در سال ۱۹۵۶ جمال عبدالناصر، رئیس جمهوری وقت مصر این کانال را که تا قبل از آن توسط بریتانیا وVer video "افتتاح کانال جدید سوئز با هدف احیای اقتصاد بیمار مصر"
پیام تاریخی رهبران بخش های ترک نشین و یونانی نشین قبرس به مناسبت کریسمس
رهبران دو بخش یونانی نشین و ترک نشین قبرس برای نخستین بار به مناسبت جشن کریسمس و سال نوی میلادی پیام مشترک تلویزیونی صادر کردند. در این پیام هر دو رهبر برای مردم آرزوی صلح کردند.
مصطفی آکینچی، رهبر بخش ترک نشین در پیام خود به زبان یونانی گفت: «امیدوارم که سال نو، سالی سرشار از صلح، آرامش، کامیابی و رفاه برای مردم قبرس باشد. با بهترین آرزوها، کریسمس را تبریک می گویم.»
نیکوس آناستازیادس، رهبر بخش یونانی نشین نیز در پیامی که به زبان ترکی قرائت کرد، گفت: «امیدوارم که سال نو برای ترک ها و یونانی های قبرس سال صلح و سال زندگی در سرزمین مادری متحد باشد. سال نو مبارک.»
در پی کودتای سال ۱۹۷۴ یونان و ورود ارتش ترکیه به قبرس، این جزیره به دو بخش ترک و یونانی نشین تقسیم شد. بخش ترک نشین قبرس تنها از سوی ترکیه به رسمیت شناخته می شود، در حالی که بخش یونان نشین عضو اتحادیه اروپا و سازمان ملل متحد است.
پیش تر سازمان ملل طرحی برای اتحاد دوباره جزیره ارایه کرده بود اما با مخالفت بخش ترک نشین قبرس این طرح به نتیجه نرسید. با این وجود قرار است در ماه ژانویه هر دو رهبر مذاکرات دو جانبه ای برای حل وVer video "پیام تاریخی رهبران بخش های ترک نشین و یونانی نشین قبرس به مناسبت کریسمس"
ثبت رسمی ازدواج جورج کلونی و امل علم الدین در ونیز
جورج کلونی بازیگر مشهور سینما و عروسش امل علم الدین وکیل مشهور حقوق بشر، روز دوشنبه برای قانونی کردن ازدواجشان در تالار شهرداری ونیز حاضر شدند.
لحظاتی قبل از حضور آنها در تالار شهر، گربه ای سیاه مقابل تالار به قدم زدن پرداخت؛ نشانه ای که بنا بر داستانهای خرافی ایتالیا میمون و مبارک شمرده نمی شد.
گردشگری که از ایالات متحده آمریکا به ونیز آمده بود، می گوید: «دیدن آنها بسیار عالیست. جورج و امل هر دو عالی به نظر می رسیدند. اگرچه دیدن یک گربه سیاه که در آن اطراف راه می رود کمی عجیب بود اما به نظر می رسد که آنها ایام فوق العاده ای را در ونیز گذرانده اند.»
یکی از ساکنان روسی ونیز هم می گوید: «او زن بسیار خوش شانسی است. آنها هر دو زیبا هستند. جورج کلونی مردی است که همه زنها خواهان اویند و همه می خواهند که او همسرشان باشد. اما امل این شانس را داشت.»
ثبت رسمی ازدواج در زمان کوتاهی انجام شد و سپس خانم و آقای کلونی تالار شهرداری را در مشایعت شهردار ونیز و در میان ابراز احساسات جمعیت زیادی از ساکنان و گردشگران ترک کردند.
آنها سپس با قایقی به نام «عشق» به فرودگاه مارکوپولوی ونیز رفتند تا از آنجا عازم شهر لندن شوند.Ver video "ثبت رسمی ازدواج جورج کلونی و امل علم الدین در ونیز"