اجلاس فائو در رم برپا شد
شهردار رم استعفایش را پس گرفت
اینیاتسیو مارینو شهردار رم که کمتر از سه هفته پیش تحت فشار ماتئو رنزی نخست وزیر ایتالیا و به اتهام رسوایی در هزینه ها مجبور به استعفا شده بود روز پنج شنبه استعفای خود را پس گرفت. او در هنگام استعفا رخ دادن هر گونه تخلف را رد کرده بود.
اینیاتسیو مارینو شهردار رم می گوید: «به نظر من یک مکان مقدس برای دموکراسی وجود دارد و آن پارلمان و یا شورای شهر است. من کاملا آماده ام که با اکثریت شورای شهر مواجه شوم اما تنها در آنجا حاضر می شوم که مکان دموکراسی است.»
شهردار رم پیش از این گفته بود که در مهلت قانونی درباره تایید یا عدم تایید استعفایش تصمیم خواهد گرفت. بسیاری از شهروندان رم از ضعف خدمات شهری شهرداری از جمله جمع آوری زباله شکایت دارند.Ver video "شهردار رم استعفایش را پس گرفت"
اولین اتحاد مدنی همجنسگرایان در رم ایتالیا
شهر رم، پایتخت ایتالیا برای اولین بار اتحاد مدنی هفده همجنسگرا را به ثبت رساند. این اتفاق در شهری که در دل خود واتیکان، محل زندگی پاپ رهبر کاتولیکهای جهان را دارد از لحاظ نمادین بسیار مهم است و می تواند با واکنشهای مختلف اسقف های اعظم واتیکان مواجه شود.
Ver video "اولین اتحاد مدنی همجنسگرایان در رم ایتالیا"
زیباسازی محله های شهر رم با نقاشی دیواری
بیست هنرمند فعال در زمینه هنر خیابانی، از ده کشور مختلف به شهر رم آمدند تا در ترسیم نقاشیهای دیواری روی نمای یازده ساختمان مختلف شرکت کنند. این ساختمانها در حومه شهر رم و در یکی از فقیرترین محله های مجاور پایتخت ایتالیا واقع شده اند.
آنها به درخواست مقامات محلی به اینجا آمده اند تا با هنرشان، جانی تازه به محله داده و به جذب گردشگر کمک کنند.
جریکو یکی از این هنرمندان است و می گوید که مشتاق است تا دیوارهای محله را درخشان کند. طرح هایی که او برای این دیوارها انتخاب کرده، الهام گرفته از نقاشی میکل آنژ در کلیسای سیستین است.
او می گوید: «می خواستم در اینجا برای مردم چیزی بسیار آرامتر و صلح آمیزتر از نقاشی های قبلی ام بکشم. بنابراین طرحی الهام گرفته از اثر مشهور میکل آنژ انتخاب کردم. البته با تفسیری طبیعی تر.»
با وجود آنکه تاریخ هنر نقاشی دیواری به رم باستان باز می گردد، رم مدرن، دیرتر از دیگر پایتختهای اروپایی همچون برلین، لندن و پاریس از این هنر استفاده کرده است.
جسیکا استوارت، نویسنده کتاب داستانهای هنر خیابانی در رم می گوید: «اگر شما به تاریخ هنر فکر کنید به یاد شهر پمپئی می افتVer video "زیباسازی محله های شهر رم با نقاشی دیواری"
مراسم خاکسپاری یکی از پدرخوانده های مافیا در رم
خاکسپاری یکی از رهبران مهم مافیای ایتالیا روز پنج شنبه در پایتخت این کشور، رم برگزار شد. مراسم مرگ ویتوریو کازامونیکای ۶۵ ساله در حالی برگزار شد که ارکستر موسیقی در این مراسم موسیقی متن پدرخوانده را نواخت و هزاران نفر از پایتخت نشینان در این مراسم شرکت کردند.
از خودروهای رولز رویس گران قیمت تا حضور چهره های مهم شهر این مراسم بسیار باشکوه برگزار شد.
هواداران ویتوریو کازامونیکای حتی پلاکاردی آوردند که روی آن نوشته شده بود “ویتوریو تو رم را فتح کردی و حالا نوبت فتح بهشت رسیده است.”
با این حال یکی از مدعووین در این مراسم گفت با وجود سر و صداهای زیاد حول و حوش این خاکسپاری مراسم اصلی در کلیسا به سادگی هرچه تمام تر برگزار شده است.Ver video "مراسم خاکسپاری یکی از پدرخوانده های مافیا در رم"
عذرخواهی شهردار رم از رمی ها و گردشگران خارجی
خبر کوتاه
اینیاتزیو مارینو، شهردار رم، به خاطر اوضاع نابسامان بهداشتی و حمل و نقل عمومی از شهروندان رمی و گردشگران خارجی عذرخواهی کرد.
مارینو، با برکناری برخی از مدیران خدمات شهری، وعده داد که مشکلات موجود را با جدیت پیگیری کرده و به زودی برطرف خواهد کرد.Ver video "عذرخواهی شهردار رم از رمی ها و گردشگران خارجی"
درگیری میان مردم محلی با مهاجران خارجی در حومه رم
محله محروم تُر ساپینتزا در حومه رم شامگاه چهارشنبه و پنجشنبه صبح، صحنه درگیری های خشونت بار میان ساکنان محلی با مهاجران و همینطور نیروهای پلیس بود.
جرقه خشونت ها در این منطقه با درگیری میان افراد بومی با گروهی از مهاجران خارجی بر سر ورود به یک کافه زده شد.
یکی از ساکنان این محله می گوید: «باید با مجرمان خودمان مقابله می کردیم که مهاجران خارجی هم اضافه شدند. همه اش خشونت، دزدی، در طول روز، مردم ما را از اتوبوس بیرون انداخته اند.»
یک سازمان حمایت از مهاجران، گفته است در این درگیری ها، مساله نژادپرستی یا خارجی ستیزی نیست بلکه مشکل اصلی شرایط وحشتناک زندگی در حاشیه های جرم خیز رم است.»
در پی این خشونت ها، شهرداری رم، از بامداد پنجشنبه روند انتقال مهاجران را از این منطقه به دیگر حومه های پایتخت آغاز کرده است. به دلیل مسائل امنیتی، خارج کردن کودکان اولویت دارد.
سخنگوی کمیساریای عالی پناهندگان در ایتالیا، با محکوم کردن این خشونت ها گفت: «دولتمردان چشمانشان را بسته اند و نمی خواهند واقعا شرایط را ببینند. آن ها اراده ای برای به کاربستن سیاست های ادغام خارجی ها در جامعه را ندارند. سیاست هایی که واقعا به پناهندگان کمک کرده و مردم محلی را آماده پذیرش پناهجویان می کند.»
ایتالیا، یکی از مسیرهای اصلی عبور مهاجران غیرقانونی از کشورهای آفریقایی به سوی اروپای غربی است. اگرچه به دلیل شرایط بد اقتصادی ، این کشور مقصد مورد علاقه مهاجران و پناهجویان نیست اما با توجه به نزدیکی ایتالیا به دریای مدیترانه، بخشی از مهاجران در این کشور می مانند.Ver video "درگیری میان مردم محلی با مهاجران خارجی در حومه رم"
جریمه گردشگران آمریکایی به دلیل تخریب بنای تاریخی در رم
خبر کوتاه
دو گردشگر آمریکایی در پی ثبت حرف اول نام خود روی دیوارهای بنای تاریخی کولوسئوم در شهر رم ایتالیا بازداشت و به پرداخت جریمه متهم شدند.
به گفته پلیس این دو زن جوان که ۲۱ و ۲۵ ساله و اهل کالیفرنیا هستند، پس از درج حروف اول نام خود در ابعاد حدود ۲۰ سانتی متری روی دیوار داخلی این بنا اقدام به گرفتن سلفی کرده اند.
این بنای تاریخ که قدمتی ۲ هزار ساله دارد، بزرگترین آمفی تئاتر در دوران امپراطوری روم باستان بوده است.Ver video "جریمه گردشگران آمریکایی به دلیل تخریب بنای تاریخی در رم"
پاپ در پایان سفرش به آمریکا از فیلادلفیا به رم پرواز کرد
خبر کوتاه
پاپ فرانچسکو در آخرین روز سفرش به آمریکا روز یکشنبه در فیلادلفیا مراسم دعا را با حضور هزاران نفر بجای آورد. وی در اولین سفرش به آمریکا در کنگره این کشور و نیز در مقر سازمان ملل متحد سخنرانی کرد. پاپ فرانچسکو یکشنبه شب آمریکا را به مقصد رم و واتیکان ترک کرد.Ver video "پاپ در پایان سفرش به آمریکا از فیلادلفیا به رم پرواز کرد"
تاکید شهردار رم بر مبارزه با فساد و جمع آوری زباله ها
به دنبال اعتصاب کارکنان مترو، کارگران شهرداری و تل انبار شدن زباله ها در شهر تاریخی و توریستی رم و همچنین فساد مالی در شهرداری آن، اینیاتسیو مارینو، شهردار رم، از انجام تغییراتی در تیم خود خبر داد.
او که در سال ۲۰۱۳ به مدت پنج سال برای این سمت انتخاب شده خود را متعهد به مبارزه با “مافیای پایتخت” کرده است.
شهردار رم با اعلام این که از دو ماه دیگر سیصد نفر به کارگران شهرداری اضافه خواهد شد، گفت: “گرچه ما توانایی لازم برای جمع آوری زباله ها را از سطح شهر داشته ایم،اما متاسفانه شاهد وضعیت بدی در کنار سطلهای زباله بوده ایم که قطعا توجه فوری ما را به خود می طلبد.”
اعتصاب کارکنان مترو و اتوبوس و بی نظمی در پایتخت ایتالیا، بر این مشکل افزوده و باعث نارضایتی شهروندان شده است.
یک شهروند ساکن رم می گوید: “من چهل دقیقه منتظر اتوبوس ماندم ولی نیامد و سپس پنج اتوبوس پشت سر هم آمدند. نمی دانم این بی نظمی سازمان یافته است یا از روی غفلت است.”
رانندگان مترو و اتوبوس در رم به خصوصی سازی شرکتشان اعتراض دارند.Ver video "تاکید شهردار رم بر مبارزه با فساد و جمع آوری زباله ها"
هواداران تیم هلندی فاینورد؛ با پلیس ضد شورش رم درگیر شدند
پس از آنکه طرفداران تیم فوتبال هلندی فاینورد در رم پایتخت ایتالیا با پلیس ضد شورش درگیر شدند، پلیس تعدادی از آنها را دستگیر کرد.
این درگیری روز چهارشنبه و پیش از آغاز مسابقه فاینورد در برابر تیم “آی.اس رم” در دو نقطه از شهر اتفاق افتاد و پلیس بامداد پنجشنبه با شناسایی افراد درگیر شده، ۲۳ تن از آنها را بازداشت کرد.
ماموران پلیس زمانی به تعقیب این افراد پرداختند که آنها با ایجاد اخلال در میدان تاریخی “کمپو دو فیوری” موجب نگرانی صاحبان کسب و کار و ناگزیر شدن آنها به بستن فروشگاه هایشان شدند.
به گزارش رسانه های محلی، تعدادی از بازداشت شدگان آزاد شده اند اما موظفند تا بامداد جمعه ایتالیا را ترک کنند.Ver video "هواداران تیم هلندی فاینورد؛ با پلیس ضد شورش رم درگیر شدند"
یک شرکت قطری هتل لوکس وستین اکچلسیور در رم را خرید
شرکت قطری کتارا هوسپیتالیتی، با پرداخت ۲۲۲ میلیون یورو هتل لوکس «وستین اکچلسیور» در رم را به تملک خود درآورد.
شیخ نواف بن جاسم آل ثانی، رییس این شرکت از برنامه آن برای نوسازی و مدرنیزه کردن هتل وستین اکچلسیور خبر داد.
این هتل در سال ۱۹۰۶ میلادی ساخته شده و دارای ۲۸۱ اتاق، ۳۵ سوئیت یک رستوران و بار است.
در فیلم «دولچه ویتای» فدریکو فلینی ساخته سال ۱۹۶۰ میلادی از این هتل استفاده شده است.Ver video "یک شرکت قطری هتل لوکس وستین اکچلسیور در رم را خرید"
کشف خانه ای مسکونی متعلق به قرن ششم پیش از میلاد در شهر رم
باستان شناسان در مرکز شهر رم بقایای ساختمانی را پیدا کرده اند که نشان دهد، شهر باستانی رم ممکن است از آنچه تا کنون تصور می شود، بزرگ تر بوده باشد.
در جریان حفاری هایی که در منطقه دره کوئیرینال، در حد فاصل خیابان “ویا وِنِتو” و ایستگاه قطار “ترمینی” انجام شده، محققان ساختمان مستطیل شکلی را کشف کرده اند که گفته می شود متعلق به قرن ششم پیش از میلاد مسیح است. این ساختمان به تیرهای چوبی مجهز است و دیوارها و سقف آن از خاک رس پوشیده است. این ویژگی ها می تواند سرنخی هایی به باستان شناسان بدست دهد مبنی بر اینکه این بنا مسکونی بوده است.
فرانچسکو پروسپرتی، باستان شناس می گوید: «خانه مهمی است، زیرا موادی که در ساخت آن به کار رفته مربوط به قرن ششم قبل از میلاد مسیح است. این کشفی است مربوط به دورانی از تاریخ، که کمتر در رم اتفاق می افتد.»
این کشف فوق العاده یکی از مهمترین کشفیات سال های اخیر در رم است، به این دلیل که ساختمان وضع خوبی دارد و یکی از قدیمی ترین خانه هایی است که تاکنون در پایتخت ایتالیا پیدا شده است. این خانه در ناحیه ای قرار گرفته است که گمان می رود شهر مردگان در آن بوده است. بVer video "کشف خانه ای مسکونی متعلق به قرن ششم پیش از میلاد در شهر رم"
روز جهانی کارگر در رم با یاد دانشجوی کشته شده در مصر همراه بود
همزمان با اول ماه می و روز جهانی کارگر، مراسم مختلفی در کشورهای جهان برگزار شد. گرامیداشت روز کارگر در ایتالیا با برنامه های موسیقی سالانه به همین مناسبت همراه بود که امسال به جولیو رجینی، دانشجوی ایتالیایی که در مصر به قتل رسیده، تقدیم شده است.
این دانشجوی دکترا که برای نگارش پایان نامۀ خود با موضوع اتحادیه های کارگری در مصر به این کشور سفر کرده بود، روز ۲۵ ژانویه در قاهره ناپدید و جسد وی ۹ روز بعد در حومۀ این شهر پیدا شد. مرگ وی به تنشی میان ایتالیا و مصر تبدیل شده و رسانه های ایتالیایی به همراه سازمان های مدافع حقوق بشر سرویس های امنیتی مصر را عامل قتل این دانشجوی ایتالیایی می دانند.
در بیست و ششمین کنسرت روز کارگر که در شهر رم برگزار شد، خوانندگانی نظیر اسکونک آنانسی خوانندۀ بریتانیایی راک و ماکس گاتزه ایتالیایی به اجرای برنامه پرداختند.Ver video "روز جهانی کارگر در رم با یاد دانشجوی کشته شده در مصر همراه بود"
رهبر «مافیای پایتخت» در ایتالیا به دام پلیس افتاد
ماسیمو کارمیناتی سردسته گروهی از تبهکاران موسوم به «مافیای پایتخت» که با اخاذی یا پرداخت رشوه به چهرهای سیاسی ایتالیا قراردادهای دولتی را از آن خود می کرد بازداشت شد.
در ادامه عملیات ضد مافیایی در ایتالیا، شهردار رم روز پنجشنبه دستور حسابرسی از برخی قراردادهای بسته شده در پایتخت را داد.
فراخوان جمعی کارکنان شهرداری برای استعفا، وی را به چنین تصمیم گیری واداشت. این اقدام پس از آن صورت می گیرد که شواهدی، ارتباط میان برخی چهره های سیاسی با جرائم سازمان یافته را برملا کرد.
در همین ارتباط پلیس ایتالیا روز سه شنبه ۳۷ تن را در رم بازداشت کرد. در جریان این عملیات خانه جیانی آلمانو شهردار سابق رم و از نزدیکان سیلویو برلوسکونی، نخست وزیر پیشین نیز تحت بازرسی قرار گرفت. جدا از نزدیکان سیلویو برلوسکونی، چهره هایی از دیگر احزاب از جمله حزب دموکرات ماتئو رنزی، نخست وزیر هم تحت نظر هستند.
در کوچه و خیابان های رم، شهروندان گرچه از این اخبار چندان حیرت زده نیستند اما نفرت و انزجار خود را از مظنون ها پنهان نمی کنند. یکی از ساکنان رم گفت: «آنها باید شرم کنند. نه امروز بلکه سالهاست که احساس می کنمVer video "رهبر «مافیای پایتخت» در ایتالیا به دام پلیس افتاد"
پروازها در فرودگاه فیومیچینوی ایتالیا از سرگرفته شد
خبر کوتاه
آتش نشانان ایتالیا با استفاده از هواپیماهای آب پاش، آتش سوزی پیرامون فرودگاه فیومیچینوی رم، پایتخت، را مهار کردند. پروازها در این پرترددترین فرودگاه ایتالیا که بدنبال آتش سوزی بطور موقت متوقف شده بود، روز چهارشنبه دوباره از سرگرفته شد.Ver video "پروازها در فرودگاه فیومیچینوی ایتالیا از سرگرفته شد"
پاپ فرانچسکو پای ۱۲ زن و مرد زندانی را شستشو داد
خبر کوتاه
پاپ فرانچسکو به مناسبت پنج شنبه مقدس، در زندانی در رم، پای ۱۲ مرد و زن زندانی را شستشو داد و بر پای آنها بوسه زد.
در این مراسم نمادین پاپ در سخنانی گفت که دعا می کند خداوند پلیدی ها را از او دور کند تا او هم بتواند همانند مسیح در خدمت مردم باشد.Ver video "پاپ فرانچسکو پای ۱۲ زن و مرد زندانی را شستشو داد"
سخت شدن قوانین راهنمای گردشگری در ایتالیا
نزدیک به پنج هزار راهنمای گردشگری در ایتالیا در اعتراض به قانونی که مجوزهای پیشین را لغو و آنها را مجبور به گذراندن امتحان تازه و سخت تری برای ادامه کارشان می کند، در رم گردهم آمدند.
امتحان جدید اختصاصی است و تنها برای کار در یک شهر تاریخی ایتالیا مجوز می دهد.Ver video "سخت شدن قوانین راهنمای گردشگری در ایتالیا"
نتانیاهو: طرح فلسطین مستقل باعث وخامت اوضاع منطقه می شود
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در رم ایتالیا، حمایت برخی از کشورهای اروپایی از طرح تشکیل کشور فلسطین مستقل و تحمیل آن را باعث بدتر شدن اوضاع منطقه دانست.
وی در دیدار روز دوشنبۀ خود با جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا در رم، همچنین تحمیل این طرح به اسرائیل را باعث به مخاطره انداختن اسرائیل دانست و به همین دلیل آن را مردود خواند.
مقامات فلسطینی درصدند روز چهارشنبه طرحی را به سازمان ملل متحد ارائه کنند تا بر اساس آن به اسرائیل دو سال مهلت داده شود تا در راستای تشکیل کشور مستقل فلسطین از سرزمینهای اشغالی فلسطینیان عقب نشینی کند.
آقای کری امروز در همین خصوص در لندن با نبیل العربی، دبیرکل اتحادیه عرب و نیز صائب عریقات، مذاکره کننده ارشد تشکیلات خودگردان فلسطین دیدار می کند.
آمریکا بطور سنتی در شورای امنیت سازمان ملل متحد و در حمایت از اسرائیل قعطنامه های منافی منافع اسرائیل را وتو کرده است.Ver video "نتانیاهو: طرح فلسطین مستقل باعث وخامت اوضاع منطقه می شود"
دستگیری نزدیک به بیست نفر در تونس در ارتباط با حمله به موزه باردو
مقامات تونس روز شنبه اعلام کردند حدود بیست نفر را در ارتباط با موضوع حمله به موزه باردو بازداشت کرده اند. با توجه به محرمانه بودن تحقیقات، پلیس از انتشار اخبار بیشتر خودداری کرده است.
راشد قنوشی، رهبر حزب النهضت تونس نیز روز جمعه ضمن محکوم کردن این حملات گفت: «من به خاطر این اقدام تروریستی بسیار ناراحت و عصبانیم. چنین اعمالی در اسلام و در میراث تونسی ما جایی ندارد.»
آقای قنوشی تاکید کرد که تروریسم نه با دموکراسی سازگار است و نه با اسلام؛ و اینکه این حوادث باعث اتحاد بیشتر تونسی ها و حمایت بیشتر آنها از دولت برای دفاع از انقلاب، آزادی و دموکراسی می شود.
در حمله به موزه باردو بیست گردشگر خارجی نیز کشته شدند. اجساد چهار گردشگر ایتالیایی این حادثه روز شنبه وارد فرودگاه رم شد.
ماتئو رنتزی، نخست وزیر ایتالیا در این روز با خانواده قربانیان ملاقات کرده و طی مراسم مختصری که در فرودگاه رم برگزار شد، به جان باختگان ادای احترام کرد.Ver video "دستگیری نزدیک به بیست نفر در تونس در ارتباط با حمله به موزه باردو"
تظاهرات همزمان هواداران و مخالفان "لیگ شمال" در ایتالیا
هزاران نفر از مخالفان دولت ایتالیا و معترضان به سیاست های اتحادیه اروپا روز شنبه در شهر رم دست به تظاهرات زدند.
برگزار کنندگان تعداد شرکت کنندگان را صد هزار نفر اعلام کرده اند.
این افراد که به دعوت گروه راست افراطی لیگ شمال به خیابان ها آمده بودند خواستار کناره گیری ماریو رنتزی، نخست وزیر ایتالیا از قدرت شدند.
رهبر لیگ شمال می گوید: «خواستار تغییر در ایتالیا و رشد اقتصادی هستم. این کار با بروکسل و سیاست های جنون آمیزش غیر ممکن است.»
رهبر لیگ شمال همچنین درباره سیاست های ضد مهاجرتی این گروه گفت: «ما در ایتالیا هستیم و معتقدیم که مهاجرت محدود و کنترل شده یک ارزش است، اما مهاجرت بی رویه فاجعه بار.»
در مقابل، عده دیگری با برگزاری راهپیمایی در رم به تظاهرات گروههای راست گرا اعتراض کردند.
این افراد که شمارشان سی و پنج هزار نفر برآورد شده، به دعوت گروههای چپ گرا به خیابان ها آمده بودند.
بیش از چهار هزار نیروی پلیس مامور جلوگیری از خشونت احتمالی میان دو گروه بودند.Ver video "تظاهرات همزمان هواداران و مخالفان "لیگ شمال" در ایتالیا"
شهرها و مردم سبز پوش در جشن روز سنت پاتریک
خبر کوتاه
جشن و کارناوال به مناسب روز سنت پاتریک، یکی از مهمترین جشن های مردم ایرلند.
روز هفدهم ماه مارس مردم ایرلند و بسیاری دیگر از نقاط جهان از رم تا ریودوژانیرو و از لندن تا لاس وگاس بمناسب روز سنت پاتریک سبز پوش می شوند.
شبدر سه برگ که توسط سنت پاتریک کاتولیک برای توضیح تثلیث به کار می رفته، نماد این روز و الهام بخش رنگ سبز لباس ها و کارناوال هاست.Ver video "شهرها و مردم سبز پوش در جشن روز سنت پاتریک"
دیدار عامل ترور نافرجام پاپ ژان پل دوم از واتیکان
محمد علی آق جا، اسلامگرای افراطی سابق ترک که در سال ۱۹۸۱ پاپ ژان پل دوم را هدف گلوله قرار داد، بطور غیرمنتظره ای از کلیسای پیتر مقدس در واتیکان دیدار کرد.
در تصاویری که توسط خبرنگار یک خبرگزاری ایتالیایی به ثبت رسانده محمد علی آق جا می گوید: «اینجا معجزه مرموزی رخ داد. من پاپ را هدف قرار دادم اما معجزه شد و او زنده ماند.»
پاپ ژان پل دوم در این سوءقصد به شدت زخمی شد اما جان بدر برد.
محمد علی آق جا بازداشت و در رم زندانی شد. او که هم اکنون ۵۵ سال دارد ۱۹ سال را در زندانی در ایتالیا گذراند و در سال ۲۰۰۰ آزاد و به ترکیه فرستاده شد. در آن جا نیز به دلیل قتل یک روزنامه نگار ترک متحمل ۱۰ سال زندان شد و در سال ۲۰۱۰ آزاد گردید.
پاپ ژان پل دوم در سال ۱۹۸۳ به سلول آق جا در رم رفت و او را مورد بخشش قرار داد.Ver video "دیدار عامل ترور نافرجام پاپ ژان پل دوم از واتیکان"
دو راهبه محبوس در آسانسور پس از دو روز نجات یافتند
دو راهبه که سه روز در آسانسور صومعه ای در رم گیر کرده بودند، بالاخره روز دوشنبه نجات یافتند. این دو خواهر روحانی ۵۸ و ۶۸ ساله که ایرلندی و زلاندنویی هستند، به دلیل نداشتن تلفن همراه از برقراری هرگونه تماس با خارج از ساختمان بازمانده بودند و دست آخر نظافتچی ساختمان بود که با آغاز هفته کاری، صدای این دو نفر را شنید و کمک خبر کرد. هر دو راهبه در حال حاضر به دلیل کم آبی بدن تحت درمان هستند.
Ver video "دو راهبه محبوس در آسانسور پس از دو روز نجات یافتند"
شرایط نامساعد جوی و اعلام وضعیت هشدار در ایتالیا
خبر کوتاه
بدنبال بارش شدید باران و وزش طوفان در اکثر شهرهای جنوب ایتالیا وضعیت هشدار اعلام شده است.
سیل همچنان دربسیاری از مناطق جاری است و با گذشت چند روز تنها مدارس در شهر رم با کاهش میزان خطر و علائم هشدار بازگشایی شده است.
مدارس در دیگر بخش ها از جمله سیسیل، کاتانیا و فروسینونه همچنان تعطیل است و بسیاری از راهها نیز بسته شده است.Ver video "شرایط نامساعد جوی و اعلام وضعیت هشدار در ایتالیا"
آیا دیوان بین المللی کیفری تنها به پرونده کشورهای آفریقایی رسیدگی می کند؟
در این برنامه سخن شما ژوزف از کینشاسا از جمهوری دموکراتیک کنگو پرسیده است: «چرا تنها به پرونده های مربوط به آفریقا در دیوان بین المللی کیفری رسیدگی می شود؟ جنایاتی که مثلا در سوریه یا در سرزمینهای فلسطینی رخ می دهد، چگونه بررسی می شوند؟»
فادی العبدالله، سخنگوی دیوان بین المللی کیفری به این پرسش پاسخ می دهد: «دولتهای آفریقا از دیوان بین المللی کیفری درخواست کرده اند که در مورد جنایاتی که در خاک آنها روی داده، تحقیق کند. اکثر پرونده های دیوان از این نوع هستند. راه دیگر، ارجاع وضعیت از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد است که در مورد کشورهای آفریقایی هم مصداق دارد. خود دیوان کیفری بین المللی هم در سطح دولتهایی که اساسنامه رم را امضا کرده اند، صلاحیت دارد تحقیقات اولیه ای در سرزمینهای فلسطینی، گرجستان، هندوراس و کلمبیا انجام دهد.»
وی در مورد سوریه و فلسطین می گوید: «سوریه اساسنامه رم را امضا نکرده است. دولت این کشور صلاحیت دیوان کیفری بین المللی را برسیمت نمی شناسد و شورای امنیت سازمان ملل هم از دیوان کیفری بین المللی تقاضای انجام تحقیقات نکرده و از دولت سوریه هم نخواسته است با دیوان کیVer video "آیا دیوان بین المللی کیفری تنها به پرونده کشورهای آفریقایی رسیدگی می کند؟"
سیل مهاجران به ایتالیا در سالگرد حادثه ای تلخ روان است
روز جمعه سوم اکتبر امسال مصادف است با اولین سالگرد روزی تلخ برای مهاجرانی که در آرزوی یک زندگی بهتر دل به دریای مدیترانه می زنند تا خود را به ایتالیا و اروپا برسانند.
درست یکسال پیش در چنین روزی ۳۶۸ تن از این مهاجران که اغلبشان پناهجویانی از اریتره و سوریه بودند قایقشان نرسیده به ساحل ایتالیا واژگون شد و جملگی جان باختند.
مارتین شولتز، رئیس پارلمان اتحادیه اروپا در مراسمی در همین خصوص در ایتالیا حاضر اما با پوسترها و شعارهای طعنه آمیز خانواده های قربانیان و نجات یافتگان این حادثه و نیز منتقدان سیاست های اتحادیه مواجه شد.
رم می گوید در سال گذشته ۹۰ هزار مهاجر را از آبها نجات داده است و بیش از این نمی تواند بار سنگین تبعات ناشی از ورود ده ها هزار مهاجر غیرقانونی به اروپا را به تنهایی بدوش کشد.
سازمان ملل متحد می گوید امسال حداقل سه هزار مهاجر در دریاها جان باخته اند.
ایتالیا و کمیسیون اتحادیه اروپا درصددند تا برای مواجهه و مقابله با سیل مهاجران غیرقانونی به اروپا طرح و عملیات موسوم به فرانتکس پلوس (Fronte plus) را به اجراء در آورند.
این طرح جایگزین طرح موسوم به ماره نوستروم (Mare Nostrum) ایتالیا می شود که رم می گوید ماهیانه بودجه ای معادل ۹ میلیون یورو را صرف آن می کند.Ver video "سیل مهاجران به ایتالیا در سالگرد حادثه ای تلخ روان است"
ثبت ازدواج زوج های همجنسگرا در شهرداری رُم ایتالیا
برخلاف هشدار وزارت کشور ایتالیا، ایگناسیو مارینو، شهردار رم، روز شنبه ازدواج شانزده زوج همجنسگرا که در خارج از ایتالیا انجام شده بودند را در به ثبت رساند.
با اینکه اقدام شهردار رم، ارزش قانونی ندارد و تنها نوعی رونویسی در دفاتر شهر است اما از اهمیت نمادین بالایی برخوردار است.
یکی از شرکت کنندگان در این مراسم گفت: «این اقدام به نشان نافرمانی مدنی در سال ۲۰۱۴ است. به همین دلیل ما در این مراسم شرکت کردیم، چون واقعا عجیب است که چنین آشوبی به خاطر عشقی که دو نفر به هم دارند، به پا می کنند.»
و شرکت کننده دیگری می گوید: «از لحاظ قانونی، تغییر زیادی رخ نداده، اما در سطح اجتماعی، این تغییر بزرگی به حساب می آید. همانطور که شهردارمان گفت، امروز یک روز خاص است، اما بهتر این است که این روز بزودی، به یک روز عادی تبدیل شود.»
در خارج از ساختمان شهرداری، شماری از مخالفان این مراسم تجمع کرده بودند. ایتالیا یکی از معدود کشورهای غرب اروپاست که هیچگونه زندگی مشترک زوج های همجنسگرا را از نظر قانونی به رسمیت نمی شناسد. ماتئو رنتزی، نخست وزیر این کشور وعده داده که دولت او بزودی لایحه ای پیشنهاد خواهد کرد تا زوج های همجنسگرا بتوانند زندگی مشترک خود را از نظر قانونی ثبت کنند.Ver video "ثبت ازدواج زوج های همجنسگرا در شهرداری رُم ایتالیا"
پاپ و رئیس جمهور آرژانتین با یکدیگر دیدار کردند
کریستینا کیرشنر، رئیس جمهوری آرژانتین روز یکشنبه با پاپ فرانچسکو در واتیکان دیدار کرد. این دیدار یک ساعت و ۴۰ دقیقاه طول کشید. دیدار این دو در حاشیۀ سفر رئیس جمهوری آرژانتین به رم برای شرکت در سی و نهمین اجلاس سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ممکن می شود.
پاپ فرانچسکو خود نیز اهل آرژانتین است و دو سال پیش جانشین پاپ بندیکت شانزدهم شد.
علاوه بر رئیس جمهوری آرژانتین، قرار بود پاپ با نیکولا مدورو، رئیس جمهوری ونزوئلا نیز دیدار کند اما به دلیل لغو سفر وی این نشست، این دیدار میسر نشده است.Ver video "پاپ و رئیس جمهور آرژانتین با یکدیگر دیدار کردند"
بیش از دوهزار چمدان گمشده در فرودگاه بارسلون
بیش از دو هزار چمدان گمشده در فرودگاه ال پرات در شهر بارسلون در انتظار صاحبان خود به سر می برند.
این چمدان ها به مسافران شرکت هواپیمایی «وولینگ» تعلق دارند و طی چند روز گذشته در پروازهای صورت گرفته توسط این شرکت هوایی گم شده اند.
مسئولان شرکت وولینگ نیز به نوبۀ خود انگشت اتهام را به سوی مسئولان فرودگاه «فیومیچینو» در شهر رم گرفته اند.
به گفتۀ مقامات شرکت هوایی وولینگ، عدم بارگیری به موقع این چمدان ها به همراه مسافران به دلیل آتش سوزی در این فرودگاه و لغو شدن تمامی پروازهای خارجی بوده است.Ver video "بیش از دوهزار چمدان گمشده در فرودگاه بارسلون"
بازدید از پناهگاه زیرزمینی موسولینی آزاد شد
پناهگاه خصوصی بنیتو موسولینی، دیکتاتور سابق ایتالیا بروی مردم باز شد. این پناهگاه که شش و نیم متر عمق و پنجاه متر طول دارد مجهز به یک سیستم پیچیده تهویه هوا بود که می توانست اکسیژن لازم برای پانزده نفر را به مدت سه تا شش روز فراهم کند. سه خروجی، فرار افراد را امکان پذیر می کرد و درهای محکم ضد گاز برای آن ساخته شده بود.
این پناهگاه اکنون در رم بصورت موزه در آمده است.
دیکتاتور سابق ایتالیا هفتاد و چهار سال پیش آغاز به ساخت مجموعه ای از پناهگاه های زیرزمینی کرد تا خود و خانواده اش را از آسیب بمباران های هوایی جنگ دوم جهانی در امان نگهدارد.
مدیر یک انجمن غیر انتفاعی در ارتباط با زیرزمین های رم می گوید: “ وقتی موسولینی وارد جنگ شد تصمیم گرفت پناهگاهی برای خود و خانواده اش بسازد. از یک انبار شراب و زیرزمین در مقابل تهدید هواپیماها استفاده کرد ولی این زیرزمین ها از نظر استحکام برای حفاظت در برابر بمباران ها کافی نبود بنابراین تصمیم گرفت پناهگاه محکمتری با تجهیزات بیشتر ساختمانی بسازد و تغییرات لازم برای این منظور انجام شد.”
موسولینی از سال ۱۹۲۲ تا ۱۹۴۳ بر ایتالیا حکومت کرد. درجنگ دوم جهانی به هیتلر پیوست و تحت رهبری وی، هزاران یهودی تحت تعقیب قرار گرفتند.
به نظر شهردار رم، باز شدن درهای ساختمان لوکس و باغ و پناهگاه موسولینی، یکی از تاریکترین صفحات تاریخ ایتالیا را برای بازدید کنندگان و توریست ها باز می کند. وی می گوید: “ما عمیقاً بر این باوریم که آنچه قرن گذشته روی داد، چیزی است که نباید بازهم تکرار شود. به همین دلیل بسیار اهمیت دارد که امروز اینجا باشیم و لازم است اصول مهمی مثل آزادی و برابری انسانها را به کودکانمان آموزش دهیم.”
پس از ورود نیروهای متحد به ایتالیا در سال ۱۹۴۵ موسولینی توسط کمونیست ها کشته شد و جسدش در میلان به نمایش در آمد. ویلا و پناهگاه خصوصی وی برای اولین بار بروی مردم باز شده است .
دو پناهگاه دیگر نیز که در سال ۲۰۰۶ پس ازباز شدن، بعلت تشخیص گاز رادون به سرعت بسته شده بود، پس از تعمیرات بازگشایی شده اند.Ver video "بازدید از پناهگاه زیرزمینی موسولینی آزاد شد"
سفر پاپ فرانچسکو به ترکیه با شعار تحمل بین مذاهب
پاپ فرانچسکو، رهبر کاتولیکهای جهان، روز جمعه سفر سه روزه خود را به ترکیه با هدف ترویج فرهنگ تحمل بین مذاهب آغاز خواهد کرد.
پاپ خواهان برقراری صلح در این منطقه است که طی ماههای اخیر دستخوش خشونتهای بسیاری شده و امنیت مسیحیان و دیگر اقلیتهای مذهبی آن توسط اسلامگرایان تندروی وابسته به داعش بطور جدی تهدید شده است.
رهبر کاتولیکهای جهان پیش از ترک رم گفت: «من از همه دعوت می کنم که دعا کنند سفر پیتر برای دیدن برادرش آندریا، میوه صلح، تفاهم و گفتگوی صمیمی میان مذاهب را به ارمغان آورد.»
بنا بر تاریخ مذهب مسیحیت، پیتر مقدس بنیانگذار کلیسای کاتولیک در رم و آندریای مقدس بنیانگذار کلیسای مسیحیان ارتدوکس در مشرق زمین بوده است.
پیش از این پاپ بندیکت شانزدهم، در سال ۲۰۰۶میلادی به ترکیه سفر کرده بود. در آن زمان، سخنان او در آلمان، دربارۀ رابطه میان خشونت و اسلام، تنشهای زیادی میان دو مذهب بوجود آورده بود.
همچون بندیکت شانزدهم، پاپ فرانچسکو نیز به بازدید مسجد آبی شهر استانبول می رود. قبلا، بندیکت شانزدهم در سکوت این مسجد به نشانه احترام به مسلمانان به مراقبه پرداخته بود.
پاپ فرانچسکو در ترکیه مورد استقبال دوستش ارتدوکس بارتالومه اول، اسقف اعظم قسطنطنیه قرار می گیرد. این دو پیش از این در سال ۲۰۱۳ میلادی در واتیکان یکدیگر را ملاقات کرده بودند.
در حال حاضر شمار مسیحیان ترکیه کمتر از یک درصد از کل جمعیت این کشور برآورد می شود که شامل مسیحیان کاتولیک، مسیحیان ارتدوکس، ارمنی، بیزانس، روم، کلدانی، سریانی، آسوری و گرجی می شوند.Ver video "سفر پاپ فرانچسکو به ترکیه با شعار تحمل بین مذاهب"
تظاهرات خشونت آمیز در ایتالیا در اعتراض به قوانین کار
شهرهای ایتالیا روز جمعه شاهد تظاهرات متعددی بود که از سوی اتحادیه ها و انجمن های کارگری و دانشجویی سازماندهی شده بود. تظاهر کنندگان در شهرهایی چون رم، میلان، تورین و فلورانس به بودجه سال آینده میلادی و اصلاحات در قوانین کار اعتراض داشتند.
در درگیری میان تظاهرکنندگان و پلیس در پادوا، چندین نیروی امنیتی زخمی شدند. این درگیری ها پس از آن رخ داد که تظاهرکنندگان قصد داشتند وارد دفتر حزب حاکم دموکراتیک شوند که با ممانعت پلیس روبرو شدند. بزرگترین این اعتراضات در شهر میلان جریان داشت.
اصلاحات مورد نظر دولت ماتئو رنزی در قوانین کار که به ایجاد انعطاف در بازار کار و تسهیل اشتغالزایی نطر دارد، اخراج کارگران را برای کارفرمایان آسان می کند.
یکی از تظاهرکنندگان گفت: «امروز زمان آن فرارسیده تا همگی از حقوق کار دفاع کنیم و به دولت این پیام را بدهیم که ادامه این مسیر به بن بست خواهد انجامید.»
دیگری افزود: «نرخ بیکاری در کشورمان افزایش یافته است. هیچ سیاستگذاری صنعتی وجود ندارد و برای اشتغالزایی نیاز به سرمایه گذاری است. برای پیشرفت آتی کشور می توان تنها به اقدامات تجار دلخوش بود.»
صدها تن نیز با تجمع در برابر سفارت آلمان در رم اعتراض خود را علیه تصمیم شرکت تولیدکننده فولاد ترنی وابسته به گروه تیسن کروپ آلمان در مورد اخراج ۵۳۰ کارگر ابراز داشتند. این تجمع با مداخله پلیس همراه بود و چند تن از تظاهرکنندگان زخمی شدند.
بر اساس برنامه اعلام شده در برخی شهرهای ایتالیا همچون ناپل، کاگلیاری و پالرمو در روزهای آتی تظاهرات برگزار خواهد شد.Ver video "تظاهرات خشونت آمیز در ایتالیا در اعتراض به قوانین کار"
هفتاد سال از آزادی ایتالیا گذشت
ایتالیا روز شنبه مراسم هفتادمین سالگرد پیروزی علیه ارتش آلمان نازی و حکومت فاشیست را برگزار کرد.
در این مراسم که در شهر رم، پایتخت برگزار شد سرجیو ماتارلا، رییس جمهوری و ماتیو رنتزی، نخست وزیر ایتالیا نیز شرکت داشتند.
آنها با حضور در برابر بنای یادبود جنگ جهانی دوم به قربانیان آن ادای احترام کردند.
آقای ماتارلا در این مراسم گفت: «ایتالیا با مقاومت خود نشان داد که به دنبال رستگاری است.»
بیست و پنجم آوریل 1945 نیروهای پارتیزان دو شهر میلان و تورین در شمال این کشور را آزاد کردند تا مسیر ورود متفقین به ایتالیا هموار شود.
سه روز بعد، بنیتو موسولینی که در شمال حکومت تشکیل داده بود در حالی که تلاش می کرد با معشوقه اش فرار کند، دستگیر و اعدام شد.Ver video "هفتاد سال از آزادی ایتالیا گذشت"
اعتصاب در خطوط هوایی آلیتالیا و اختلال در پروازهای ایتالیا
پروازهای روز جمعه متعلق به شرکت هوایی آلیتالیا (Alitalia) در سراسر ایتالیا به حالت تعلیق درآمد. خلبانان و خدمه پرواز این شرکت از نیمه شب پنجشنبه برای ۲۴ ساعت دست به اعتصاب زدند. تنها بیش از ۶۰ پرواز این شرکت در ساعات آغازین صبح جمعه در فرودگاه رم لغو شدند.
یک مسافر از ناخشنودیش چنین گفت: «باید دید پرواز دیگری وجود دارد یا نه. آنها تعطیلات مرا خراب کردند. من تنها یک هفته تعطیلات دارم. کار خوبی نیست.»
سازمان هواپیمایی ایتالیا برخی مسافران را در جریان لغو پروازهایشان قرار داده بود. این سازمان اعتصاب شرکت مزبور در آستانه تعطیلات تابستانی را بی حرمتی به مسافران می داند.
اعتصاب در این خطوط هوایی در حالی صورت می گیرد که رانندگان خطوط مترو بدلیل اجبار برای کارت زدن هنگام آغاز و پایان کار هفته های پیش اعتصاب کرده بودند.Ver video "اعتصاب در خطوط هوایی آلیتالیا و اختلال در پروازهای ایتالیا"
وقوع سیل در ایتالیا و اعلام وضعیت اضطراری در رُم
بارندگی های شدید در روزهای اخیر در ایتالیا بسیاری از استانهای این کشور را با جاری شدن سیل مواجه کرده است.
روز گذشته بارش شدید باران در شمال ایتالیا از جمله در شهر کارارا در استان توسکانی، باعث خسارات سنگینی شد و هزاران نفر از مردم مجبور به ترک خانه های خود شدند.
هشت نفر نیز که به دام سیل افتاده بودند، توسط هلیکوپتر نیروهای امداد نجات یافتند.
در این ناحیه توسکانی در مدت سه ساعت، ۱۸۰ میلیمتر باران بارید، که برابر با یکماه بارش باران در فصل پاییز است.
با اینکه وضعیت وخیم آب و هوا در برخی مناطق در حال بهبود است، مقامات رُم، پایتخت، با ادامه بارندگی، در انتظار وضعیت دشوارتری هستند.
روز پنجشنبه همه مدارس در شهر رم و در برخی نقاط استانها توسکانی و کاتانیای سیسیل تعطیل بودند.Ver video "وقوع سیل در ایتالیا و اعلام وضعیت اضطراری در رُم"
حمایت مشروط پارلمان ایتالیا از تشکیل "کشور فلسطینی"
نمایندگان پارلمان ایتالیا با اکثریت آراء از دولت این کشور خواستند تا از تشکیل کشور فلسطینی حمایت کند.
آنها با این حال خواهان درنظر گرفتن نگرانیها و منافع مشروع اسرائیل و همچنین مصالحه میان حماس و رفح شدند.
اراسمو پالاتسوتو، نماینده مخالف دولت، با ایراد سخنانی در پارلمان تاکید کرد که حق مردم اسرائیل برای زندگی در صلح و امنیت نباید بر مبنای مذاکره بر سر حقوق مردم فلسطین باشد.
این مصوبه با استقبال سفارت اسرائیل در رم مواجه شده است.
از سرزمینهای اشغالی فلسطین نیز خبر می رسد که همزمان با دهمین سالگرد ساخت دیوار حائل، صدها نفر در روستای بلین در کرانه باختری رود اردن تظاهرات کرده و با نظامیان اسرائیلی درگیر شدند.
نظامیان اسرائیلی برای متفرق کردن تظاهرکنندگان از گاز اشک آور و گلوله های پلاستیکی استفاده کردند.
بر اثر این درگیری تعدادی دستگیر شده و حداقل یک نفر هم زخمی شد.Ver video "حمایت مشروط پارلمان ایتالیا از تشکیل "کشور فلسطینی""
انتفاد پاپ از کم توجهی به گرسنگان جهان
پاپ فرانچسکو، رهبر کاتولیکهای جهان در اجلاس مبارزه با سوء تغذیه در مقر سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد در رم، پایتخت ایتالیا، از اتلاف و مصرف بی رویه غذا در جهان در کنار کم توجهی به مساله گرسنگی انتقاد کرد.
وی در سخنرانی اش ضمن توصیف مردم جهان به اعضای یک خانواده، به فقدان همبستگی میان ملل و تجاوزهای نظامی و اقتصادی اشاره کرد.
پاپ فرانچسکو گفت: «همبستگی وجود ندارد. ما بی آنکه بدانیم داریم تلاش می کنیم تا همبستگی را از فرهنگ واژگان حذف کنیم. جوامع ما با رشد فردگرایی و تقسیم بندی تعریف می شوند و این سبب تضعیف زندگی شرافتمندانه می شود و تحریک به خیزش علیه عموم می کند.»
این دومین کنفرانس بین المللی درباره مبارزه با سوء تغذیه است. انتظار می رود که این گردهمایی به تدوین و تصویب سندی سیاسی و نیز ایجاد چارچوبی برای اجرای مفاد این سند منجر شود.Ver video "انتفاد پاپ از کم توجهی به گرسنگان جهان"
اعتصاب سراسری در اعتراض به دولت ایتالیا
اعتصاب یک روزه سراسری در ایتالیا در اعتراض به تصمیم های دولت این کشور بسیاری از مردم و گردشگران را سرگردان کرده است.
این اعتراضها علیه دولت ماتیو رنزی، نخست وزیر این کشور درباره تصویب قانونی در مورد اشتغال و نیز کاهش بودجه سال ۲۰۱۵ میلادی صورت گرفته است.
بر اساس قانون جدیدی که توسط دولت به تصویب رسیده، اخراج کارکنان توسط کارفرمایان بسیار آسانتر خواهد بود.
همزمان با اعتصاب، معترضانی که در مرکز شهرهای میلان و رم به خیابان آمده بودند، با پلیس درگیر شدند.
این اعتصاب سراسری که در بیش از ۵۰ شهر ایتالیا برقرار است، توسط اتحادیه دانشجویان و نیز دو اتحادیه بزرگ ایتالیا از جمله اتحادیه کارگری ترتیب داده شد.
در پی اعتصاب، کارکنان اتوبوس و مترو دست از کار کشیده اند و بسیاری از پروازها نیز لغو شده و همین امر سرگردانی مسافران را درپی داشته است.
ماتیو رنزی، نخست وزیر ایتالیا روز پنجشنبه طی سخنانی خواستار تغییر و اصلاحات ساختاری برای جلوگیری از فروپاشی اقتصاد ایتالیا شد.Ver video "اعتصاب سراسری در اعتراض به دولت ایتالیا"
بازیگران «شبح»، تازه ترین فیلم جیمز باند معرفی شدند
مونیکا بلوچی، هنرپیشه ایتالیایی و لئا سیدو، هنرپیشه فرانسوی برای نقش آفرینی در «شبح»، تازه ترین و بیست و چهارمین فیلم ماجراهای جیمزباند انتخاب شدند.
در این فیلم، دانیل کریگ بازیگر بریتانیایی برای چهارمین بار در نقش شناخته شده مامور ۰۰۷ ظاهر خواهد شد. کریستوف والتس، برنده دو اسکار و بازیگر سرشناس «حرامزاده های لعنتی» نیز به هنرنمایی می پردازد.
به گفته سام مندس، کارگردان این فیلم، فیلمبرداری از روز دوشنبه، هشتم دسامبر آغاز می شود و هفت ماه طول خواهد کشید. صحنه های این فیلم در لندن، رم، مکزیکوستی، طنجه در مراکش و کوههای آلپ اتریش تصویربرداری می شود.
مدل جدید خودروی آستون مارتین نیز در کنار دیگر ستارگان در این فیلم جای خواهد گرفت.
احتمال می رود ماجراهای جدید مامور ۰۰۷ در ۲۳ اکتبر سال ۲۰۱۵ در بریتانیا روی پرده برود.
مجموعه فیلم های جیمز باند، از سال ۱۹۶۲ با “دکتر نو” آغاز شد و نخستین بار شان کانری نقش مامور ۰۰۷ را بازی کرد و پس از او جرج لازنبی، راجر مور، تیموتی دالتون، پیرس برازنان و دانیل کریگ در این نقش ظاهر شده اند.Ver video "بازیگران «شبح»، تازه ترین فیلم جیمز باند معرفی شدند"
مدیر کل یونسکو: پالمیرا نباید نابود شود
تلویزیون دولتی سوریه با پخش گزارشی اعلام کرد که ارتش این کشور مناطق اطراف شهر باستانی پالمیرا را از کنترل گروه دولت اسلامی خارج کرده و اعضای این گروه را به عقب رانده است.
با این حال، دیدبان حقوق بشر سوریه با تایید این خبر گفته است شهر پالمیرا همچنان در معرض خطر نیروهای داعش است و این نیروها همچنان کنترل یک روستا در شمال این شهر را در دست دارند.
پالمیرا از موقعیت استراتژیکی در سوریه برخوردار است. این شهر با قدمت باستانی ۲۰۰۰ ساله، در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد.
ایرینا بوکووا مدیرکل سازمان یونسکو گفت: «پالمیرا بنای تاریخی باور نکردنی در وسط بیابان است. در این محل، می توان نشانه هایی از فرهنگ های مختلف از جمله فرهنگ رم، بیزانس، ایران، یونان و اسلام را دید... نمی توان اجازه داد که پالمیرا نابود شود.»
به گفته دیدبان حقوق بشر سوریه، دست کم پنج غیرنظامی از جمله دو کودک در جریان حملات یکشنبه شب داعش کشته شدند.
این سازمان همچنین شمار کشته شدگان پالمیرا طی چند روز گذشته را سیصد تن اعلام کرده است.Ver video "مدیر کل یونسکو: پالمیرا نباید نابود شود"
ایتالیا در تلاش برای جلوگیری از بسته شدن گذرگاه مرزی برنر
اقدام دولت اتریش در زمینه حصارکشی در مرز مشترک با ایتالیا روابط دو کشور را تنش آلود کرده است. این تصمیم با هدف مقابله با ورود پناهجویان به خاک این کشور اتخاذ شده است.
در همین حال آنجلینو آلفانو، وزیر کشور ایتالیا گفت که در دیدار با همتای اتریشی خود در رم بر سر جلوگیری از بسته شدن گذرگاه مرزی برنر گام هایی برداشته شده است. او با اذعان به بسته شدن مسیر بالکان و نگرانی اتریش نسبت به ورود موج پناهجویان به این کشور تاکید کرد که این گذرگاه که مجرای مهمی برای گردشگران و حمل و نقل محصولات در اروپاست، باز می ماند. وزیر کشور ایتالیا گفت: «امروز روی موضوع حفظ حق عبور از گذرگاه مرزی برنر کار کردیم و تلاشمان ارزشمند بود. ما برای پیشگیری از بروز بحران با اتریش به دنبال روشن کردن مواردی هستیم.»
به گفته وزیر کشور ایتالیا ۲۷۲۲ پناهجو با گذشتن از مرز برنر خود را به اتریش رسانده اند حال آنکه تعداد پناهجویانی که از اتریش به ایتالیا آمده اند بیش از این است.
از سوی دیگر ولفگانگ سوبوتکا، وزیر کشور اتریش هم گفت: «با در نظر گرفتن روابط ایتالیا با کشورهای شمال آفریقا خصوصا لیبی، ما از اقدامات ایتالیا برایVer video "ایتالیا در تلاش برای جلوگیری از بسته شدن گذرگاه مرزی برنر"
انتشار اولین آلبوم فاوستینی، خواننده ایتالیایی
آندرئا فاوستینی، خواننده ایتالیایی، سال گذشته میلادی در رقابتهای «ایکس فاکتور»، مسابقات کشف استعدادهای جدید موسیقی در بریتانیا همه را شگفتزده کرد. اجراهای او قلب میلیونها نفر را به تسخیر در آورد و یک شبه به هنرمندی موفق تبدیل شد.
وی که پس از کسب رتبه سوم در این برنامه سفری طولانی را آغاز کرد، درباره تاثیر این تغییر بزرگ در زندگی خود می گوید: «در سال گذشته زندگی من تغییر بسیار کرده است. یک سال پیش، درست در همین موقع مشغول یادگیری زبان چینی و امتحان دادن در دانشگاه بودم و امسال آلبوم موسیقی ام را تمام کردم. احساس عجیبی است: اتفاقاتی که پیش آمد، اتفاقات عادی هستند ولی همه چیز آنقدر سریع رخ داد که اصلا به نظرم عادی نیست.»
فاوستینی اهل رم است و می داند با لبخند و حس طنزش چگونه مخاطبان را مسحور کند. همه اینها را در اولین تک ترانه اش به نام «اندکی عشق بورز» (Give A Little Love) می توان دید. این تک ترانه را خود وی، با تأثیر از موسیقی کلیسایی سیاهپوستان آمریکا (گاسپل) نوشته است.
اولین آلبوم فاوستیونی«کلی» (Kelly) نام دارد. از ۱۰ ترانه این آلبوم، هشت ترانه را خود او ساخته است. آلبوم «کVer video "انتشار اولین آلبوم فاوستینی، خواننده ایتالیایی"
مهمانی افتخاری جمع آوری کمک مالی موزه هنر متروپولیتن نیویورک
مراسم رسمی گشایش نمایشگاه سالانه مد پوشاک و مهمانی افتخاری جمع آوری کمک مالی موزه هنر متروپولیتن نیویورک برگزار شد.
در این مهمانی که توسط موسسه پوشاک این موزه معتبر برگزار می شود چهره های معروف هنری شرکت داشتند. چین، مضمون میهمانی و نمایشگاه امسال بود و بسیاری از شرکت کنندگان، لباس و پوشش خود را با توجه به این مضمون اتتخاب کرده بودند.
این رویداد هنری با نام «چین از ورای آینه» به تاثیر هنر چین بر فرهنگ و تخیل پرداخته و جلوه های هنر چینی را از دوران امپراطوری، دهه بیست میلادی تا انقلاب فرهنگی و چین امروز بر هنر و مد غربی دنبال می کند.
مساحت نمایشگاه بیش از ده هزار متر مربع است و برپا کردن آن دو سال طول کشیده است. مدیر برگزاری این نمایشگاه می گوید: «مساحت و اندازه نمایشگاه درخور محتوای آن است. نگاهی به تاثیر چین در زیبایی شناسی غربی که به دوران امپراطوری رم بر میگردد و شامل پوشش، اجناس تزیینی، چینی، زمرد و برنز است. تاثیر چین بر غرب شگفت انگیز بوده است.»Ver video "مهمانی افتخاری جمع آوری کمک مالی موزه هنر متروپولیتن نیویورک"
حسگرهای هوشمند برای نظارت بر حمل و نقل آثار هنری با ارزش
هر ساله، صدها اثر هنری از موزه های مشهور در اروپا به نمایشگاهها و شهرهای دیگر فرستاده می شود. فناوری مدرن چگونه می تواند امنیت سفر این شاهکارهای هنری را تضمین کند؟
تابلوی “نارسیس” شاهکار کاراواجو آماده سفر می شود. این نقاشی قرن شانزدهم میلادی قرار است به همراه تعدادی دیگر از آثار هنری کلاسیک دیگری موقتا به نمایشگاهی که در موزه دیگری برگزار می شود، فرستاده شود.
یک لحظه بی توجهی حین حمل و نقل می تواند به این اثر هنری ارزشمند آسیب برساند. مسئولان گالری هنری دست به دامن گروهی از مهندسان شده اند تا قابلیتهای فناوریهای هوشمند را برای حفظ این اثرهنری بیازمایند.
چینتزیا آماناتو، مدیر گالری ملی هنرهای باستانی “پلاتسا باربرینی” در رم می گوید: «این گالری مجموعه غنی از آثار هنری از قرن دوازدهم به بعد دارد. بسیاری از کارهایی که در اینجا هستند، بسیار با ارزشند، نه فقط ارزش مادی، بلکه از ارزش فرهنگیِ بالایی برخوردارند.»
این تابلوها، معمولا حین سفر دچار آسیبهای قابل مشاهده و بزرگ نمی شوند. اما هنوز این نگرانی وجود دارد که اثر هنری در معرض شرایط محیطی حاد قرار بگیرد و صدمات بسیار و کوچک میکرVer video "حسگرهای هوشمند برای نظارت بر حمل و نقل آثار هنری با ارزش"
لیبی ادعا می کنند که مانع از عزیمت صدها مهاجر به سواحل ایتالیا شده است
مقام های لیبی ادعا می کنند که طی سه روز گذشته مانع از عزیمت صدها مهاجر غیرقانونی از طریق دریا به سواحل ایتالیا شده اند.
به گفته آنها طی روزهای گذشته بیش از ۶۰۰ پناهجوی آفریقایی را که در انتظار رساندن خود به آنسوی آبها بودند بازداشت کرده اند.
لیبی که از زمان سقوط معمر قذافی درگیر هرج و مرج داخلی است، به کانون توجه مهاجران آفریقایی برای رساندن خود به اروپا تبدیل شده و این موضوع در بسیاری از موارد فرجام غم انگیزی به همراه داشته است؛ نظیر آنچه روز یکشنبه رخ داد و درپی غرق شدن کشتی حامل مهاجران، ۸۰۰ نفر جان باختند.
انتشار این خبر اروپا را لرزاند و انتقاد سازمان های حقوق بشری را برانگیخت.
شماری از معترضان به سیاست های اروپا در قبال مهاجران روز سه شنبه در رم دست به تظاهرات زدند. به باور آنها خط مشی نادرست اتحادیه اروپا موجب وقوع چنین فجایعی شده است.
معترضان با پوشیدن لباس هایی که روی آنها شمار قربانیان فجایع دریایی نقش بسته بود خواستار توجه بیشتر دولت های اروپایی به مساله مهاجران در معرض خطر شدند.
فرناندو چیروندا، عضو سازمان عفو بین الملل در توضیح هدف این تظاهرات گفت: «ما برای دفVer video "لیبی ادعا می کنند که مانع از عزیمت صدها مهاجر به سواحل ایتالیا شده است"
راهکارهای اروپا برای مقابله با بحران ورود مهاجران
جزیره لامپدوزا در ایتالیا برای بسیاری از پناهجویانی که از شمال آفریقا می آیند، دروازه ورود به اروپاست. اما بسیاری از آنها در راه رسیدن به جایی که گمان می کنند بهشتی امن برای زندگی است، جان خود را از دست می دهند.
فاجعه غرق شدن ۳۶۶ پناهجو در سواحل این جزیره در سال ۲۰۱۳ اروپا را به شوک فروبرد. پس از این فاجعه، ایتالیا عملیاتی موسوم به “ماره نوستروم” را برای نجات جان هزاران مهاجر غیرقانونی آغاز کرد. اما مشکلات مالی منجر به توقف عملیات در اکتبر ۲۰۱۴ شد و برغم درخواست رم، اتحادیه اروپا از ادامه انجام این عملیات حمایت مالی نکرد. تا اینکه عملیات دیگری به نام “ترایتون” با بودجه ای به مراتب کمتر توسط “فرانتکس“، نهاد نظارت بر مرزهای اتحادیه اروپا آغاز شد.
گمان می رود تعداد قربانیان در سال ۲۰۱۵ میلادی از سال گذشته هم بیشتر باشد. اما آیا چهار قایق گشت عملیات ترایتون با تنها ۲۰ خدمه برای جلوگیری از بروز فجایعی مشابه در لامپدوزا کافی است؟
جنگهای داخلی، خشونت و درگیریهای خاورمیانه و آفریقا سبب ایجاد بی سابقه ترین بحران بشری پس از جنگ جهانی دوم شده است. از سوی دیگر منابع مالی اندکی که برای پیشگیVer video "راهکارهای اروپا برای مقابله با بحران ورود مهاجران"
یک کشیش لهستانی از همجنسگرا بودن خود پرده برداشت
یک کشیش لهستانی روز شنبه از همجنسگرا بودن خود پرده برداشت. واتیکان اقدام این کشیش را «غیر مسوولانه» توصیف کرده و او را از تمام مسوولیت های مذهبی اش تعلیق کرده است.
کریستف کارامسا کشیش همجنسگرا که بهمراه شریک زندگیش اش که یک مرد اسپانیای است و فعالان همجنسگرا در یک رستوران در رم حاضر شده بود خطاب به خبرنگاران گفت: «تصمیم من برای اعلام این موضوع در فضای همجنسگرا هراسی کلیسای کاتولیک، تصمیمی کاملا شخصی است. این تصمیم بسیار دشوار و سخت بود. من از شما می خواهم این واقعیت را در نظر بگیرید که فهم این موضوع برای کسانی که یک مرحله تغییر هویتی را در زندگیشان تجربه نکرده اند، بسیار دشوار است.»
اعلام همجنسگرا بودن از سوی این کشیش تنها یک روز پیش از افتتاح اجلاس شورای کلیسایی درباره خانواده، از سوی مقامات واتیکان با هدف فشار بر شورای خانواده ارزیابی شده است.
پاپ فرانچسکو قرار است روز یک شنبه دومین اجلاس شورای کلیسایی درباره خانواده را افتتاح کند که موضوع همجنسگرایی در آن مورد بحث قرار خواهد گرفت. موضوعی که عمیقا کلیسای کاتولیک را به دو گروه مخالف و موافق تقسیم کرده است.Ver video "یک کشیش لهستانی از همجنسگرا بودن خود پرده برداشت"
ماه رمضان در ساحل سنگی ایتالیا
بنا بر گزاش کمیته بین المللی صلیب سرخ هشتاد درصد از مهاجرانی که از مرز ایتالیا وارد اروپا می شوند مسلمان و در ماه رمضان روزه دارند. از جمله این مهاجران به افرادی می توان اشاره کرد که در هفته اخیر در نزدیکی مرز فرانسه و ایتالیا سرگردانند. آنها امیدوارند راهی برای ورود به فرانسه و دیگر کشورهای شال اروپا بیابند.
مهاجر ۲۵ ساله ای که از دارفور سودان آمده است، می گوید: «در کشورمان وضعیت بسیار دشواری حاکم است و این سختی، خورد و خوراکمان را هم در بر میگیرد. در این ماه رمضان از خدا می خواهم این وضعیت بد را تغییر دهد و شرایط را بهتر کند.»
اخیرا صدها مهاجر از مرز فرانسه بازگردانده شده اند زیرا فرانسه معتقد است بنا بر توافقنامه دوبلین، مهاجران باید تا زمان رسیدگی به پرونده های پناهندگیشان در اولین کشوری که وارد شده اند، مستقر شوند. امری که توسط ایتالیا پذیرفتنی نیست.
رم می گوید که دو کشور ایتالیا و یونان نمی توانند به تنهایی با موج مهاجرانی که هر روز روانه اروپا می شوند مقابله کنند. این دو کشور اولین نقطه پیاده شدن مهاجران سیاسی و اقتصادی هستند که روزانه با قایقهای فرسوده از آفریقا روانه اروVer video "ماه رمضان در ساحل سنگی ایتالیا"
دیدار پاپ با طوفان زدگان فیلیپین
پاپ فرانچسکو، رهبر کاتولیک های جهان روز شنبه پس از دیدار از شهر تاکلوبان به مانیل، پایتخت فیلیپین بازگشت.
وی در تاکلوبان با اجرای مراسم مذهبی برای کشته شدگان طوفان سال 2013 دعا خواند و با بازماندگان ابراز همدردی کرد.
این شهر دو سال پیش قربانی یکی از سهمگین ترین طوفان های دهه گذشته بود که در جریان آن بیش از هفت هزار نفر کشته شدند.
وی همچنین از دهها هزار آواره که در پناهگاهها زندگی می کنند دیدار کرد.
پاپ سپس در جمع دهها هزار هوادار خود سخنرانی کرد.
رهبر کاتولیک های جهان که قرار بود به انگلیسی صحبت کند گفت که ترجیح می دهد برای بیان احساساتش به زمان مادری، اسپانیایی سخن بگوید. وی گفت: «هنگامی که من از رم این فاجعه را دیدم، حس کردم که باید اینجا باشم. همان روزها تصمیم گرفتم که به اینجا بیایم. من اینجا هستم تا با شما باشم. کمی دیر، اما اینجا هستم.»
سفر پاپ به تاکلوبان در حالی انجام شد که هنگام حضور وی سرعت طوفان به صد کیلومتر در ساعت رسید. همچنین بسیاری دیگر از طرفداران وی به دلیل بدی آب و هوا و لغو شدن پروازها نتوانستند به شهر تالکوبان بیایند.Ver video "دیدار پاپ با طوفان زدگان فیلیپین"
پاپ ۱۲ پناهجوی سوری را با خود از یونان به واتیکان برد
پاپ فرانچسکو، رهبر مسیحیان کاتولیک جهان، روز شنبه در بازگشت از سفر یونان، سه خانواده پناهجوی مسلمان سوری شامل ۱۲ نفر از جمله شش کودک را برای اسکان در واتیکان به همراه خود به فرودگاه رم برد. پیش از این در جریان بازدید پاپ از جزیره لزبوس یونان مطبوعات فاش کرده بودند که رهبر کاتولیک ها قصد دارد به طور نمادین چند پناهجوی مسیحی اهل سوریه را با خود به واتیکان ببرد.
پاپ به جزیره لزبوس سفر کرده و روز شنبه در اردوگاه پناهجویان موریا حاضر شده بود. جزیره لزبوس یکی از نخستین مناطقی است که پناهجویان خاورمیانه و آفریقا برای ورود به اروپا وارد آن می شوند.
اما پناهجویان مقیم لزبوس تنها همین ۱۲ نفر نبودند. هنوز ۳۰۰۰ پناهجوی دیگر در این جزیره حاضرند که گروهی از آنان همزمان با حضور پاپ، به همراه کنشگران مدافع حقوق آنها در شهر موتلینه دست به تظاهرات زدند و به سیاست های اتحادیه اروپا در جهت محدود کردن ورود مهاجران اعتراض کردند. روی پلاکاردهایی که این معترضان حمل می کردند نوشته شده بود: «اتحادیه اروپا، شرم بر تو»!
یک کنشگر مدافع حقوق پناهجویان می گوید: «هر زمان که یک شخصیت معروف یا رسمی برای بازدید بهVer video "پاپ ۱۲ پناهجوی سوری را با خود از یونان به واتیکان برد"
بحران مهاجران در شهرهای مختلف ایتالیا
پلیس ایتالیا روز یکشنبه مهاجرانی را که از دو روز پیش در مرز این کشور با فرانسه تجمع کرده بودند متفرق کرد.
این مهاجران اغلب آفریقایی و کسانی هستند که از طریق دریای مدیترانه خود را به جنوب ایتالیا رسانده اند و قصد دارند به سایر کشورهای اروپایی از جمله آلمان و فرانسه بروند.
پلیس فرانسه به این افراد که حدود دویست نفرند اجازه ورود به کشور نداده است. همزمان وزارت کشور فرانسه نیز اعلام کرد که کنترل مرزی را در این منطقه افزایش خواهد داد. اتریش و آلمان نیز در منطقه مرزی خود تدابیر امنیتی مشابهی برای جلوگیری از ورود مهاجران اتخاذ کرده اند.
در شهر رم، پایتخت ایتالیا سازمان صلیب سرخ اقدام به برپایی چندین چادر برای اسکان مهاجران کرد. این چادرها گنجایش پذیرش صد و پنجاه نفر را دارند.
فلاویو رونتزی، سخنگوی صلیب سرخ ایتالیا درباره این اقدام گفت: «اینها افرادی هستند که می خواهند از ایتالیا عبور کنند. قانون آنها را به رسمیت نمی شناسد، اما از نگاه انسانی اینطور نیست. از دید ما آنها انسان هستند و تلاش می کنیم نیازهایشان را برآورده کنیم.»
در شهر میلان ایتالیا نیز تدابیر ویژه ای برای پذیرش مهاVer video "بحران مهاجران در شهرهای مختلف ایتالیا"
توافق هسته ای با ایران؛ اختلاف نظر اوباما و نتانیاهو
باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا خطاب به رهبران یهودیان این کشور گفت، اگر توافق با ایران صورت نمی گرفت و گزینه نظامی مطرح می شد شاهد موشک هایی بودیم که تل آویو را هدف قرار می داد.
آقای اوباما عصر روز چهارشنبه در دانشگاه امریکن واشنگتن درباره توافق هسته ای با ایران سخنرانی می کند.
این در حالیست که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل از مخالفان سرسخت توافق هسته ای با ایران است. او گفته است: «من به این دلیل با توافق مخالفت نمی کنم چون خواهان جنگ ام. من مخالف این توافقم زیرا خواهان جلوگیری از جنگ هستم. این معامله به جنگ می انجامد. این توافق به مسابقه تسلیحات هسته ای در منطقه دامن می زند و تجاوزها و رفتارهای تروریستی ایران را افزایش می دهد.»
در حالی که اختلاف نظرها درباره توافق هسته ای، میان دولت آمریکا و اسرائیل شدت گرفته است، وزیر
خارجه ایتالیا به همراه هیاتی در تهران به سر می برد و به گفته ایرنا، خبرگزاری دولتی ایران حامل دعوت از حسن روحانی برای دیدار از رم است. هفته گذشته نیز فرانسه از رئیس جمهوری ایران برای سفر به پاریس دعوت کرده بود.Ver video "توافق هسته ای با ایران؛ اختلاف نظر اوباما و نتانیاهو"
درگذشت پدر صنعت بزرگ بازی های رایانه ای
رالف بائر که پدر بازی های ویدیوئی شناخته می شود، روز شنبه ششم دسامبر در منچستر آمریکا درگذشت. او که آلمانی الاصل و زاده ردآلبن بود هنگام مرگ ۹۲ سال داشت.
رالف بائر که در سال ۱۹۲۲ در یک خانواده یهودی متولد شد، قبل از آغاز جنگ جهانی دوم از آلمان به آمریکا مهاجرت کرد. او در سال ۱۹۶۶ برای اولین بار در پی کشف امکاناتی برای بازی روی پرده رایانه های شخصی برآمد و در سال ۱۹۷۰ با توسعه ابتکارهای اولیه خود موفق به ساختن اولین بازی رایانه ای شد.
رالف بائر سپس با کمک دیگر مهندسان و کارشناسان، به توسعه این بازی ها را که ابتدا جنبه تفریحی داشت، به زمینه های مختلف آموزش، آگاهی رسانی و تبلیغ و ترویج توسعه داد. امروزه می توان صنعت بزرگ و پیشرفته تولید بازی های رایانه ای را محصول تلاش های اولیه او و دیگر همکارانش دانست.
بسیاری از اختراعات اولیه رالف بائر و همکارانش در زمینه بازی های رایانه ای، در موزه های مختلف در اروپا و آمریکا به نمایش گذارده شده است. از جمله در موزه های برلین، رم و کالیفرنیا می توان اولین بازی های اختراعی او از سال ۱۹۷۰ به بعد را مشاهده و بازی با آنها را تجربه کرد.Ver video "درگذشت پدر صنعت بزرگ بازی های رایانه ای"
پاپ مهاجرت اجباری را یک فاجعۀ جهانی خواند
پاپ فرانچسکو در آخرین روز از سفر خود به مکزیک، همزمان با اجرای مراسم دعا در مرز این کشور با آمریکا در سخنانی به مساله مهاجران مکزیکی به طور خاص و بحران مهاجرات در سطح جهانی پرداخت.
رهبر کاتولیک های جهان در این مراسم گفت: «ما نمی توانیم این بحران انسانی را انکار کنیم. در سال گذشته هزاران نفر از مردم در جاده ها، با اتومبیل یا پای پیاده، با قطار و هر وسیلۀ دیگری، از صدها کیلومتر بیابان و کوه و راههای خطرناک گذشتند تا به جای امن برسند. فاجعۀ انسانی مهاجرت اجباری به یک پدیدۀ جهانی تبدیل شده است.»
مراسم دعا و سخنرانی پاپ در منطقۀ «سیوداد خوآرز» واقع در الپاسو برگزار شد که یکی از نقاط تردد مهاجرانی است که تلاش می کنند از خشونت های ناشی از فعالیت باندهای قاچاق در مکزیک بگریزند.
رهبر کاتولیک های جهان همچنین تاج گلی را به یاد این مهاجران که در راه رساندن خود به آمریکا جان خود را از دست داده اند، در پای صلیبی که به همین منظور در این منطقه نصب شده، قرار داد.
پاپ شامگاه چهارشنبه مکزیک را به مقصد رم ترک کرد.
پاپ این سخنان را در حالی مطرح می کند که مسالۀ مهاجران مکزیکی یکی از موضوعات اصلVer video "پاپ مهاجرت اجباری را یک فاجعۀ جهانی خواند"
سفر پاپ فرانچسکو به سه کشور فقیر آمریکای جنوبی
پاپ فرانچسکو صبح یکشنبه رم را برای سفری یک هفته ای به کشورهای آمریکای جنوبی ترک کرد.
پاپ فرانچسکو که خود اولین پاپ از یک کشور آمریکای جنوبی است در این سفر حامل پیام همبستگی با فقرای کشورهای منطقه آمریکای جنوبی خواهد بود.
انتظار می رود که فقرا به شکلی انبوه از او در این سفر استقبال کنند و تخمین زده می شود که روز سه شنبه یک میلیون نفر در مراسم عشای ربانی در کیتو پایتخت اکوادور با حضور پاپ که به “پاپ فقرا” معروف شده است، شرکت کنند.
بیش از هشت هزار نیروی پلیس وظیفه حفظ امنیت را در جریان سفر پاپ به اکوادور برعهده دارند.
یک شهروند اکوادور می گوید: «این دیدار امری فوق العاده برای کشور است. افتخار بزرگی برای همه ما مسیحیان است. دیدار پاپ برای کشور پربرکت است.»
یک شهروند دیگر می گوید: «امیدوارم که سفر پاپ باعث اتحاد اکوادور شود و به ما کمک کند که مناقشات سیاسی را فراموش کنیم. ما به امید پیامی وحدت بخش هستیم.»
بولیوی که مقصد دوم پاپ فرانچسکو در این سفر است، علی رغم هوای زمستانی و بارش مداوم برف از هم اکنون خود را برای سفر پاپ آماده می کند. قرار است پاپ فرانچسکو در سفر به بوVer video "سفر پاپ فرانچسکو به سه کشور فقیر آمریکای جنوبی"
نخست وزیر ایتالیا خواستار مبارزه با قاچاق انسان از شمال آفریقا شد
نمایندگان پارلمان ایتالیا روز چهارشنبه در رم به احترام بیش از هشتصد تن از مهاجران غیرقانونی جان باخته در حادثه واژگون شدن یک کشتی در آب های مدیترانه یک دقیقه سکوت کردند.
حادثه واژگون شدن کشتی حامل مهاجران، روز یکشنبه روی داد و هنوز شمار دقیق جان باختگان روشن نیست. ماتئو رنتزی، نخست وزیر ایتالیا در جمع نمایندگان پارلمان سخنرانی کرد و به ضرورت اتخاذ سیاست هایی برای مبارزه با قاچاق انسان با توجه به افزایش بحران در شمال آفریقا اشاره کرد.
آقای رنتزی گفت: «وقتی که انسانی در خطر از دست دادن جان اش است، وقتی کسی زندگی اش را به خاطر حق فرار از وضعیتی که در آن سر انسان ها را می برند به خطر می اندازد، تشویق به ماندن در آن کشورها صرفا با اعلام اصول ممکن نیست. لازم است که دفاتر کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل فعال شوند این کاری است که در نیجر و سودان و به وسیله مداخله در این سرزمین ها صورت گرفته است.»
دولت ایتالیا برای اقامت موقت هر مهاجر، روزانه ۳۴ یورو و ۶۰ سنت هزینه می کند. این رقم سالانه چیزی در حدود ۵۰ میلیون یورو است.
در پی افزایش ناآرامی در لیبی و فقدان ثبات سیاسی و اقتصادی درVer video "نخست وزیر ایتالیا خواستار مبارزه با قاچاق انسان از شمال آفریقا شد"
بروکسل در زمینه سیاست های مهاجرتی کامرون را به آرامش فراخواند
مهاجرانی که از این پس وارد بریتانیا می شوند احتمالا از حقوق و امکانات کنونی بهره مند نخواهند شد.
این بخشی از تدابیر مورد نظر دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا در زمینه سیاست های مهاجرتی است که روز جمعه از آنها سخن گفت.
نخست وزیر بریتانیا مصمم است تا سیاست های مهاجرت کارکنان از اتحادیه اروپا به بریتانیا را تغییر دهد و ظاهرا برای این منظور هر کاری خواهد کرد حتی به بهای خروج از اتحادیه اروپا.
بروکسل در واکنش به سخنان کامرون، وظیفه پارلمان هر کشور را مبارزه با سوءاستفاده از سیاست های مهاجرتی خواند و نخست وزیر بریتانیا را به گفتگو در آرامش و بدور از هیجان فراخواند.
مارگاریتیس شیناس، سخنگوی کمیسیون اروپا گفت: «طرح های بریتانیا بخشی از موضوعات مطرح هستند. این طرح ها باید بدور از هیجان و در کمال آرامش و اطمینان مورد بحث و بررسی قرار گیرند. قانونگذاران کشورها هستند که باید علیه سوءاستفاده از سازوکارهای موجود مقابله کنند؛ اقدامی که از طرف اتحادیه اروپا نیز مجاز شناخته شده است.»
از سوی دیگر وزیر امور خارجه آلمان موانع قانونی برای جلوگیری از مهاجرت را چندان کارساز نمی داند.
فرانک اشتاین مایر که به همراه وزرای کشورهای آفریقایی برای شرکت در کنفرانس اروپایی مهاجرت به رم سفر کرده بود، گفت: «این کنفرانس نشان می دهد که تمام کشورها این احساس را دارند که سیاست افزایش موانع برای ورود مهاجران در بیرون از مرزها پاسخگوی مشکل روزافزون پناهجویان نیست.»
اظهارات نخست وزیر بریتانیا در زمینه ضرورت «اصلاحات بنیادین» برای کنترل مهاجرت یک روز پس از انتشار گزارش سازمان ملی آمار بریتانیا در زمینه افزایش چشمگیر مهاجران ایراد شد.Ver video "بروکسل در زمینه سیاست های مهاجرتی کامرون را به آرامش فراخواند"
تلاش برای مبارزه با گرسنگی در جهان در کنفرانس بین المللی تغذیه
دومین کنفرانس بین المللی تغذیه در شهر رم با حضور وزراء و مقام های بلندپایه سیاسی از ۱۷۰ کشور با هدف تعیین راهکارهایی برای مقابله فوری با سوء تعذیه در جهان گشایش یافت.
بر اساس بیانیه این کنفرانس که با همکاری مشترک فائو و سازمان جهانی بهداشت برگزار شده است، کشورهای امضا کننده متعهد شده اند تا سال ۲۰۲۵ میلادی به اهدافی از جمله بهبود شرایط تغذیه برای زنان باردار و مادران، نوزادان و خردسالان دست یابند.
مارگارت چان، مدیر کل سازمان بهداشت جهانی در نخستین روز این کنفرانس گفت:« در این میان چیزی درست نیست. بخشی از جمعیت دنیا غذای بسیار کمی در اختیار دارند و از گرسنگی در رنج هستند و بخشی دیگر نیز از چاقی مفرط رنج می برد. این امر سبب کاهش عمر و نیز تحمیل هزینه های سنگین برای مراقب های بهداشتی است.»
نخستین کنفرانس جهانی تغذیه در سال ۱۹۹۲ میلادی برگزار شد. براساس آمار ارایه شده، از آن زمان تاکنون میزان جمعیت گرسنه جهان، حدود ۲۱ درصد کاهش یافته اما همچنان بیش از ۸۰۰ میلیون نفر در دنیا از گرسنگی و بی غذایی در رنج هستند.
سوء تغذیه عامل مرگ و میر سالانه حدود دو میلیون و هشتصد هزار کودک زیر پنج سال در جهان است.
در مقابل حدود۵۰۰ میلیون نفر در جهان، به بیماری چاقی مبتلا شده اند و تعداد آن ها نیز در حال افزایش است.
کشورهای کنگو، سومالی، اریتره، چاد، اتیوپی، هائیتی، افغانستان و لیبریا جزو بدترین کشورهای جهان از نظر امنیت غذایی و خطر گرسنگی به شمار می روند.
با وجود میلیون ها گرسنه در سراسر جهان، سالانه حدود دو میلیارد تن مواد غذایی که تقریبا معادل نیمی از غذای تولید شده در جهان است، نیز به دلیل مصرف نادرست هدر می رود.Ver video "تلاش برای مبارزه با گرسنگی در جهان در کنفرانس بین المللی تغذیه"
رقص ایرلندی و ترانه مدونا در کلیسا
دو کشیش با کفش های نوک فلزی و با پاشنه های فایبرگلاس در حال تمرین رقص ایرلندی هستند. پدر دیوید رایدر و پدر جان گیبسون با ضربه های پا این رقص را اجرا می کنند.
آنها در کالج آمریکای شمالی که دانشگاهی برای کشیش های کارآموز آمریکایی در رم است تمرین می کنند. آنان در واپسین سالهای نوجوانی تصمیم به کشیش شدن گرفتند و هر دوی آنها عاشق رقصند.
دیوید رایدر می گوید: « من قبلا رقص ایرلندی آموخته ام اما وقتی دوازده سیزده ساله بودم فیلم «آواز در باران» را دیدم که جین کلی برای اولین بار رقص ایرلندی اجرا می کرد. من واقعا عاشق این رقص شدم و فهمیدم که می خواهم رقص ایرلندی کنم و از همان موقع، بطور جدی آنرا شروع کردم.»
جان گیبسون نیز می افزاید: «من از خانواده ای ایرلندی هستم و این رقص را در مدرسه ای در شهر میلواکی (ایالت ویسکانسین آمریکا) آموختم. یک فرهنگ غنی ایرلندی در میلواکی وجود داشت و خواهرم اولین کسی بود که رقص ایرلندی را شروع کرد و من دنباله رو او بودم.»
پدر دیوید و پدر جان بعد از اینکه ویدئوی رقصشان در جریان جمع آوری اعانه در ماه آوریل منتشر شد به افراد مشهوری تبدیل شدند. ویدئوی آنها بیش از ۲۶۰ هزار بار دیده شده است. در این ویدئو آنها با اجرای رقص به رقابت با هم می پردازند در حالی که جمعیت آنها را تشویق می کند. به گفته پدر دیوید رایدر، تاکنون سابقه نداشته که کشیش ها رقص ایرلندی کنند، به همین خاطر او قصد دارد به ستایش خداوند و رقصیدن روی صحنه ادامه دهد.
پدر جان گیبسون می گوید: «با هر کسی که این روزها حرف می زنم از این ویدئو صحبت می کند. بیشتر مردم نگاهی مشتاق و علاقمند به این ویدئو دارند و این خیلی خوب است که چنین بازخوردی را می بینم .»
پدر دیوید رایدر نیز می افزاید: «به نظر من این یک ماجراجویی بزرگ الهی است که ما انجام می دهیم. من هر روز به خدا می گویم: تو این استعداد را به من داده ای و من آماده ام که آنرا در راه تو به کار ببرم. تو به من یاد دادی که چگونه از این موهبت استفاده کنم و من هر روز از تو می خواهم که به من بگویی چطور از این استعداد برای نمایش شکوه و جلال تو استفاده کنم.»
مانند یک باکره
خواهر مسیحی کریستینا سکوچا ۲۶ ساله که در مسابقات استعداد های خوانندگی در سال جاری برنده شده، اولین موزیک ویدئوی خود را منتشر کرده است.
موزیک ویدئوی «مانند یک باکره» برگرفته از آلبوم مدونا است که در سال ۱۹۸۴ منتشر شد. ویدئوی او عاری از نگاه های تحریک آمیز مدوناست. در این موزیک ویدئو، خواهر کریستینا با لباس مشکی راهبه ها و صلیب عیسی مسیح بر گردن، ظاهر می شود.
این موزیک ویدئو بوسیله سرویس اطلاعات مذهبی که به اسقف های ایتالیایی نزدیک است بعنوان «یک عملیات تجاری محاسبه شده و گستاخانه» مورد انتقاد قرار گرفته است اما خواهر کریستینا می گوید که این آهنگ نمی خواهد کسی را تحریک کند و او این کار را انجام داده چرا که موسیقی را نوعی نیایش سکولار می داند.
آهنگ « مانند یک باکره» بهمراه ۹ آهنگ دیگر در یک آلبوم جای گرفته اند که بزودی منتشر خواهد شد.Ver video "رقص ایرلندی و ترانه مدونا در کلیسا"