آموزش مهارتهای زندگی
زندگی دشوار غیرنظامیان در کوبانی
وسعت خرابی های شهر کوبانی سوریه که در اثر بیش از دو ماه جنگ میان کردها و گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) ایجاد شده، زندگی را در داخل و خارج این شهر برای غیرنظامیان بشدت دشوار کرده است. مقامات محلی برآورد می کنند که در کوبانی بیش از دو هزار غیر نظامی که بیشتر کرد هستند، در شرایط دشواری زندگی می کنند.
پروین، زنی که از خانه اش در کوبانی آواره شده می گوید: «یک خمپاره افتاد و ما را زخمی کرد. من دو تا از دخترهایم را که زخمی شده بودند در آغوش گرفتم و بیرون آمدم. یکی شان هفت سال داشت. او را به ترکیه فرستادند اما در آنجا فوت کرد. ما جسدش را برگرداندیم و اینجا در کوبانی خاکش کردیم.»
کوبانی که در مرز سوریه و ترکیه واقع شده، جمعیتی حدود ۵۰ هزار نفر داشت که پس از آغاز درگیری ها، بیشتر ساکنانش به ترکیه گریخته اند. با وجود درگیری ها در این شهر و حملات هوایی نیروهای ائتلاف، داعش تاکنون نتوانسته مسیر انتقال غذا و تجهیزات از ترکیه به کوبانی را مسدود کند. یک نانوایی در کوبانی که توسط یگان های مدافع خلق متعلق به کردهای سوریه تاسیس شده، هر روزه دو تن نان تولید می کند که بیشتر آن برای مبارزان کرد فرستاده می شود.
محمد حمزه بن احمد، کشاورزی که در ده کیلومتری جنوب غربی کوبانی زندگی می کند، می گوید: «ترک ها ما را تهدید می کنند. به ما اجازه ورود و خروج به ترکیه را نمی دهند. اجازه نمی دهند برویم غذا بیاوریم. هیچ چیز. یگان های مدافع خلق (YPG) از داخل شهر برای ما غذا و نان می فرستند.»
با وجود اینکه بیشتر ساکنان شهر گریخته اند اما برخی از ساکنان کوبانی و روستاهای اطراف نمی خواهند خانه هایشان را ترک کنند و در سرزمینی بیگانه پناهنده شوند. در این میان، کودکان در معرض آسیب های جدی تری قرار دارند.Ver video "زندگی دشوار غیرنظامیان در کوبانی"
کلودیا کاردیناله: من ۱۵۱ زندگی داشتم
جان وین، هنرپیشه بزرگ هالیوود از او به عنوان پسر بچه ای شیطان یاد کرده بود. دیوید نیون، هنرپیشه بریتانیایی او را زیباترین اختراع ایتالیایی ها پس از اسپاگتی دانسته بود. او در حالی در ۱۵۱ فیلم بازی کرده که زندگی حرفه ای خود را بر اثر یک اتفاق آغاز کرد. زندگی کلودیا کاردیناله همچون یک کتاب سینمایی ورق می خورد. از صحنه های حسادت رابرت دنیرو و دلشکسته کردن مارلون براندو گرفته تا فرزندی که او باید آن را مخفی می کرده است. او در شاهکارهایی همچون «یوزپلنگ»، «روزی روزگاری در غرب» و «هشت و نیم» فلینی
نقش آفرینی کرده است. اخیرا او درباره فیلم «هشت و نیم» در انستیتو لومیر لیون سخن گفت. یورونیوز با این هنرپیشه که نماد سینمای ایتالیا است گفتگو کرده است.
یورونیوز: کلودیا کاردیناله! ابتدا تشکر می کنم از اینکه دعوت یورونیوز را پذیرفتید. شما ستاره ای بزرگ همراه با تاریخچه بین المللی غنی هستید. متولد تونس هستید اما ملیت ایتالیایی دارید و می توان گفت که ملیت فرانسوی را هم پذیرفته اید. از سینما سخن خواهیم گفت اما قبل از آن می خواهم از کسی مثل شما که از تونس آمده و در ایتالیا و از طریق ایتالیا و سینماVer video "کلودیا کاردیناله: من ۱۵۱ زندگی داشتم"
انیمیشن زندگی «ماکسیمیلیان کلبه» قهرمان هولوکاست
یک گروه از هنرمندان انیماتور در مکزیکوسیتی داستان یکی از قهرمانان جنگ جهانی دوم را برای نسل جدید زنده می کنند. زندگی ماکسیمیلیان کلبه، موضوع این فیلم انیمیشن سه بعدی به نام «مکس و من» است.
ماکسیمیان کلبه، کشیش و راهب لهستانی که «قدیس آشویتس» نام گرفته،سال ۱۹۴۱ در این بازداشتگاه به جای یک سرباز لهستانی دواطلب مرگ شد.
پیوتر آدامچیک بازیگر لهستانی که صدای این سرباز لهستانی را اجرا می کند می گوید: «زندگی ماکسیمیلیان کلبه، نماد انسانیت است. تصور کنید در یکی از ناامید کننده ترین موقعیتهای تاریخی، زمانی که آلمانی ها، نازی ها مرتکب هولناکترین جنایت ها می شدند او ثابت کرد که همیشه در قلب ما جایی برای عشق و نیکی بی حد و مرز وجود دارد. عشق بر همه چیز غلبه پیدا می کند، این جمله او است و در یکی از دیالوگهای فیلم ما آمده است.»
ماکسیمیلیان به دلیل کمک به یهودیان در هنگام اشغال لهستان توسط نازی ها در بازداشتگاه آشویتس زندانی بود. سال ۱۹۴۱ پس از فرار عده ای از اسرا، فرمانده بازداشتگاه برای ارعاب سایر زندانی ها، ۱۰ زندانی را با مرگ از گرسنگی مجازات می کند.
ماکسیمیلیان به جای یکی از این محکومVer video "انیمیشن زندگی «ماکسیمیلیان کلبه» قهرمان هولوکاست"
کانتینفلاس؛ زندگی کمدین مکزیکی بر پرده سینما
فیلم سینمایی «کانتینفلاس»، داستان زندگی بزرگترین و محبوب ترین کمدین سینمای مکزیک را بازگو می کند و مسیر موفقیت او، از زندگی در فقر تا فرش های قرمز هالیوود را نشان می دهد.
ماریو مورِنو رِیِس که با اسم هنری کانتینفلاس شناخته شده، در بیش از ۵۵ فیلم ایفای نقش کرده است. از جمله دور دنیا در هشتاد روز (۱۹۵۶) که نخستین فیلم آمریکایی او بود و برایش گلدن گلوبِ بهترین بازیگر مرد را به همراه آورد.
اسکار خائنادا، بازیگر نقش کانتینفلاس، می گوید: «قصه از زمانی آغاز می شود که او برای بازی در فیلم “دور دنیا در هشتاد روز” دعوت شده. او در این دوره از زندگی حرفه ایش توانسته بود مرزها را در نوردد و آوازه اش نه فقط در آمریکای لاتین، که در هالیوود هم بپیچد. فیلم حول این موضوع دور می زند، ولی من خودم بمعنای واقعی روی ماریو تمرکز داشتم تا بفهمم چطور یک بازیگر می تواند یک کاراکتر ثابت را در مدتی چنین طولانی حفظ کند.»
منتقدان می گفتند یک بازیگر اسپانیایی از پس ایفای نقش این کمدین مکزیکی برنخواهد آمد، اما سکار خائنادا، با بازی خوبش در نقش کانتینفلاس، پاسخ آنها را داد.
اسکار خائنادا می افزایدد: «می پرسید چطور نقش را به این خوبی درک کردم؟ در میان مصاحبه های فراوانی که از ماریو وجود دارد، هر وقت از او خواسته اند تا کانتینفلاس را تعریف کند و شخصیت او را در یک کلمه بگوید، او همیشه با تاکید گفته “مکزیک”. پس به نوعی من نقشی را بازی می کنم که خود مکزیک است. او در تک تک کلماتش بر مکزیک تاکید می گذارد. من این کنایه را دریافتم و حجم عظیمی از احترام و مسئولیت روی دوشم افتاد.»
کانتینفلاس، مثل چارلی چاپلین، طنزپردازی اجتماعی بود و تحت تاثیر نخستین فیلم های چاپلین و جهان بینی او قرار داشت.
فیلم «کانتینفلاس» در آمریکا روی پرده رفته و اکران آن در مکزیک و سایر کشورهای اسپانیولی زبان برای ماه سپتامبر در نظر گرفته شده است.Ver video "کانتینفلاس؛ زندگی کمدین مکزیکی بر پرده سینما"
رازهای زندگی سیندی کرافورد، سوپرمدل و نماد زیبایی
سیندی کرافورد، سوپر مدل آمریکایی با انتشار کتاب زندگینامه اش، تصویری نزدیکتری از خود به مخاطبان داده است.
این کتاب با نام «شدن» ماه سپتامبر در نیویورک رونمایی شد. سیندی کرافورد 49 ساله با اشاره به دلیل نوشتن کتاب می گوید: «افراد مختلفی به من پیشنهاد نوشتن کتابی را داده بودند. ولی خودم نمی دانستم چه نوع کتابی می خواهم بنویسم. چند سال پیش با نزدیک شدن به پنجاه سالگی ام ایده نوشتن بیوگرافی پیش آمد، فکر کردم کتاب می تواند بیانی از خودم و درسهایی که از زندگی گرفتم باشد.»
این کتاب 200 صفحه ای با 150 عکس، مسیر تبدیل شدن او به یکی از نمادهای زیبایی و مدل های برتر را نشان میدهد. سیندی کرافورد از 17 سالگی وارد دنیای مدلینگ شد. دهه هشتاد میلادی و نود میلادی اوج کار حرفه ای او بود.
او درباره توصبه به نوجوان های می گوید: «بهترین توصیه من این است که مهم نیست چه شغلی دارید، مهم این است که کارتان را حرفه ای انجام بدهید. سروقت باشد و همیشه آماده انجام دادن کار، داشتن روحیه همکاری و مشارکت مهم است. حالا ممکن است در مقابل دوربین و یا پشت دوربین باشید.»
سیندی کرافورد سال 2000 با مدلینگ حرفه ای خVer video "رازهای زندگی سیندی کرافورد، سوپرمدل و نماد زیبایی"
بهبود کیفیت زندگی مبتلایان به بیماری مزمن کبدی
دانشمندان پروژه ای در اروپا موسوم به «دی-کبد» در حال حاضر مشغول انجام آزمایشهایی هستند تا کیفیت زندگی کسانی که از بیماری مزمن کبدی رنج می برند، بهتر شود.
برای کم کردن تعداد مراجعات مستمر بیمار به بیمارستان، پژوهشگران به کمک نرم افزار و سخت افزارکامیپوتری چارچوبی فراهم کرده اند که امکان می دهد، کسانی که دچار بیماری مزمن کبدی هستتند بدانند چه هنگام کبدشان از کار خواهد افتاد. به این ترتیب، نیازی به مراقبتهای ویژه در بیمارستان نیست و فقط کافی است بیمار برای وارسی (چکاپ) عادی به بیمارستان مراجعه کند.
دکتر جیمز اور، محقق بالینی کبد در دانشگاه نیوکاسل می گوید: «مزیت اصلی برای بیمار این است که مراقبتهای بالینی بهتر می شود و به علت این خبرگیری پیوسته از وضعیت بیمار، دفعاتی که بیمار حالش به شدت بد می شود، کمتر و کیفیت زندگی اش بهتر خواهد شد، چون در نهایت، کمتر کارش به بیمارستان می کشد.
این چارچوب سخت افزاری-نرم افزاری در کجا ساخته و آزمایش می شود؟ ابزارها در آزمایشگاههایی در نوشاتل سوییس ساخته می شوند. دانشمندان یکی از پروژه های اتحادیه اروپا سیستمی را طراحی می کنند که به بیمار امکان می دهد از مقدار مواد شیمیایی ای که کبد آسیب دیده اش ترشح می کند، مطلع شود.
استفان دازن، مهندس الکترونیک از مرکز الکترونیک و میکروتکنیک در سوییس می گوید: «این ماشین تعداد مشخصی از پارامترهای خون مثلاً کسر انقعاد خون یا مقدار پتاسیم، سدیم، کرآتینین، آلبومین، بیلی روبین... را تجزیه و تحلیل می کند. بیش از اندازه بودن این مواد یا کمتر بودن آنها از مقدار متعارف می تواند نشانه بدکارکردن کبد باشد.»
این چارچوبِ سخت افزارها و نرم افزارهای خاص به بیمار این امکان را نیز می دهد که خودش پارامترهای فیزیولوژیکی مانند ضربان قلب، دمای پوست بدن، و فشار خون را اندازه بگیرد.
اندازه گیری فشار خون به شکل پیوسته بخصوص مشکل است و برای اطمینان از درست کار کردن دستگاهها باید آزمایشهای پیچیده ای بر داوطلبان انجام گیرد.
ترینر سیبرژ، فیزیکدان از بنیاد تحقیقات علمی و صنعتی در تروندهایم نروژ ( بزرگترین مرکز مستقل تحقیقات علمی در اسکاندویناوی) می گوید: «برای این که بتوان فشار خون را به شکل پیوسته اندازه گرفت نمی توان از بازوبندهای معمول برای اندازه گیری فشار خون استفاده کرد زیرا با این بازو بندها نمی توان راه رفت. بعد هم به چند سیگنال با توان تفکیک خوب نیاز است که از ترکیب آنها بتوان تغییرات فشار خون را اندازه گرفت.»
پژوهشگران امیدوارند پس از تکرار فرآیند ساخت و آزمایشهای بیشتر، بتوانند این ابزارهای مراقبت بیمار را بسرعت روانه بازار کنند.
کالوم مکنیل، متخصص بیو شیمی از دانشگاه نیوکاسل و مسئول هماهنگ کننده طرح اروپایی «دی-کبد» در اروپا می گوید:«این ابزارهای قابل پوشیدن برای کنترلِ مرتبِ میزان پارامترهای فیزیولوژیکی، بزودی در دسترس همه قرار خواهند گرفت.»
وی می افزید: «اندازه گیری پارامترهای زیست شیمیایی خون احتمالاً سه تا پنج سال دیگر میسر می شود. آزمایشهایی که برای تشخیص آسیبهای شناختی (ادراکی) در کمتر از یک سال دیگر آماده خواهد شد. بیمار خودش خواهد توانست دریابد به تواناییهای شناختی او چقدر آسیب رسیده است.»
طرح اروپایی «دی-کبد»
www.d-liver.euVer video "بهبود کیفیت زندگی مبتلایان به بیماری مزمن کبدی"
زندگی نپالی ها به خیابان منتقل شده است
در پی زلزله شدید دیروز، نپالی ها روز چهارشنبه خارج از خانه های خود و در خیابان ها و میدان های شهر از خواب بیدار شدند. بعضی از آنها پس از زلزله اول دیگر به محل زندگیشان برنگشته اند. زندگی برای آنها که زنده مانده اند، در فضای باز با حداقل امکانات ادامه دارد
دومین زمین لرزه نپال با شدت ۷.۳ درجه ریشتر سه شنبه شب این کشور را دوباره تکان داد. شدت زلزله چنان زیاد بود که در نواحی شمالی هند نیز مردم به خیابان ها پناهنده شدند.
یکی از زلزله زدگان در کاتماندو می گوید: “همه مردم ترسیده اند. الان هیچکس خانه نمی ماند. همه در خیابان ها هستند و می ترسند. در چادر می خوابند. نمیدانم باید چکار کنیم. چرا اینطور شد؟”
دسترسی به شهرها و آبادی های کوچکی که در مناطق کوهستانی هم مرز چین قرار دارند آسان نیست.
در عین حال ارتش نپال از پیدا شدن یک هلیکوپتر نظامی امدادگر آمریکایی در رودخانه ای در این محل خبر داد. این هلی کوپتر هشت سرنشین داشت.Ver video "زندگی نپالی ها به خیابان منتقل شده است"
روایت شریک زندگی یکی از قربانیان شارلی ابدو
استفان شاربونیه معروف به «شارب» یکی از قربانیان حمله تروریستی به دفتر مجله «شارلی ابدو» از مدتها قبل تهدید به مرگ شده بود و تحت محافظت پلیس فرانسه قرار داشت.
ژانت بوگرب، شریک زندگی این کاریکاتوریست مشهور، در گفتگو با یکی از شبکه های تلویزیونی فرانسه ضمن انتقاد از نقطه ضعفهای قانونی کشورش تاکید کرد این حادثه قابل پیشگیری بود.
خانم بوگرب، که عضویت در کابینه فیون در زمان ریاست جمهوری نیکولا سارکوزی را در کارنامه دارد، گفت: « شارلی ابدو نه، فردی دوست داشتنی را از دست دادم. امروز اینجا هستم نه در مقام عضو سابق کابینه فیون. اینجا هستم بعنوان یک زن، زنی که مرد زندگیش را به شیوه ای وحشیانه کشته اند. قبل از اینکه عاشق او شوم، ستایشش می کردم. دوستش داشتم چون شجاع بود و در راه
دفاع از ایده آل ها، زندگی برایش ارزش کمی داشت. آیا امروز افرادی را می شناسید که برای ایده شان جان بدهند؟ نه. ولی آنها مردند. کشتندشان. این یک واقعیت است. می شد از این کشتار جلوگیری کرد. می شد ولی کاری نکردیم.»
او در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از وضعیت حاکم بر فرانسه گفت «شارب» را کشتند چون در یک مجله کاریکاتورVer video "روایت شریک زندگی یکی از قربانیان شارلی ابدو"
زندگی و میراث آلمانی های مهاجر در آذربایجان
از اوایل قرن نوزدهم تا آغاز قرن بیستم، بیش از ۲۰۰ هزار آلمانی به منطقه قفقاز نقل مکان کردند. در این برنامه «زندگی در آذربایجان» به شهری رفته ایم که این مهاجران آلمانی در آنجا ساکن شدند تا ببینیم چرا آنها به این شهر آمدند و چه میراثی از خود به جا گذاشتند.
هلینندورف اولین جامعه آلمانی در آذربایجان و اولین شهر آذری است که در سال ۱۸۱۹ میلادی توسط خارجی ها ساخته شده است. بعدها نام این شهر به «خانلر» تغییر کرد اما اکنون با نام «گوی گول» شناخته می شود. آثار ۱۲۲ سال نفوذ فرهنگی آلمان بر چهره این شهر حک شده است.
نخستین مهاجران آلمانی در سال ۱۸۱۸ میلادی به آذربایجان رسیدند. ۲۰۰ خانواده وارد شهری شدند که «الیزابت پل» نامیده می شد و اکنون گنجه نام داد. یک سال بعد هلینندورف با ۱۲۰ خانواده تاسیس شد. از ۱۹۱۸ میلادی بیش از شش هزار آلمانی به هشت مستعمره در این منطقه منتقل شدند. آنها به دلایل گوناگون به قفقاز آمدند.
شرگیه اومباتووا، مدیر فرهنگ و جهانگردی منطقه گوی گول می گوید: «آلمانی هایی که در آغاز قرن نوزدهم به اینجا رسیدند از وورتمبرگ و بخاطر فقر، شرایط اسفناک زندگی، جنگ و فقدان شغل در کشورشان رVer video "زندگی و میراث آلمانی های مهاجر در آذربایجان"
ایتالیا؛ تغییر زندگی زندانیان با پخت کیک کریسمس
با نزدیک شدن به کریسمس، زندانیان زندانی در شهر پدوآ در شمال ایتالیا دست بکار پخت کیک مخصوص کریسمس زده اند که پنیتونه نام دارد.
این زندانیان هر سال نزدیک به کریسمس هفتاد هزار کیک پنیتونه تولید و در۲۰۰ مغازه در ایتالیا توزیع می کنند. این تعاونی مهارت های ارزشمندی به زندانیان می آموزد که باعث شده نرخ تکرار جرم به یک تا دو درصد در مقایسه با متوسط ۷۰ درصدی در سطح ملی برسد.
رئیس این تعاونی می گوید: «آنها دارند تغییر می کنند، آنها کارگران خوبی هستند که همانند شان را حتی در بیرون از اینجا بسختی می توان یافت بخاطر اینکه آنها دوباره دارند کرامت و عزت نفس شان را پیدا می کنند. آنها اکنون می توانند برای خانواده هایشان پول بفرستند.»
یکی از زندانیان که در این کار مشارکت داشته می گوید: «خوش شانس بودم که به پدوآ آمدم. جایی که این مدل کار وجود دارد. در حال حاضر شغل دارم و یک نوع هنر آموخته ام.»
به گفته مسوولان زندان این نوع کارها راهی برای بازگردان زندانیان به آغوش جامعه است. از میان ۸۰۰ زندانی این زندان، ۱۵۰ نفر در این پروژه کار و حقوق دریافت می کنند.Ver video "ایتالیا؛ تغییر زندگی زندانیان با پخت کیک کریسمس"
حسگرهایی برای بهبود کیفیت زندگی مبتلایان به پارکینسون
طرح اروپایی موسوم به “ریمپارک” (rempark) در نظر دارد به بیماران پارکینسون کمک کند تا در مراحل مختلف بیماری از به دیگران کمتر نیاز داشته باشند و بیشتر متکی به خود باشند.
پژوهشگران این طرح چارچوب سخت افزاری و نرم افزاری متشکل از یک حسگر کوچک، یک گوشی تلفن هوشمند و یک هدفون طراحی کرده اند. این چارچوب در یک آزمایشگاه الکترونیک در بارسلون طراحی و ساخته شده است.
حسگر، داده های مربوط به حرکات بیمار را ثبت و علائم را شناسایی می کند. وقتی بیمار دچار مشکل هماهنگی در اعضای بدنش می شود، محرک،ِ صوتی، بطور خودکار به او کمک می کند که درست راه برود و مسیر حرکتش را حفظ کند. این اطلاعات بطور همزمان به تلفن هوشمند پزشک فرستاده می شود تا داروهای بیمار را بر اساس آخرین تغیرات وضع بیمار تنظیم کند.
انجلس بایِس، نوروژیلیست از مرکز پزشکی “تکنن” (Teknon Medical Centre) در بارسلون اسپانیا می گوید: «این حسگر به ما می گوید که بیمار چند ساعت بدون مشکل حرکت می کند و چند ساعت مشکل دارد و در این مراحل مختلف بیماری حرکت او چگونه است. می توانیم دریابیم که آیا بیمار از بیحرکتی کامل رنج می برد یا نه و این اختلال چVer video "حسگرهایی برای بهبود کیفیت زندگی مبتلایان به پارکینسون"
تصویر بمبگذار انتحاری زن در ترکیه منتشر شد
در پی حمله انتحاری یک زن به یک پاسگاه پلیس در محله سلطان احمد استانبول، رسانه های ترکیه تصاویری از دوربین های مدار بسته منتشر کردند که احتمالا به زن مهاجم مربوط است.
در این حمله، عامل انتحاری و یک افسر پلیس کشته و یک مامور دیگر پلیس مجروح شد.
مقامات ترکیه اعلام کردند که یک زن که به زبان انگلیسی صحبت می کرده به بهانه گزارش سرقت کیف پولش وارد کلانتری شده است. او سپس ماشه یک نارنجک را می کشد و در این حال افسر پلیسی که متوجه حمله می شود به او شلیک می کند اما بر اثر انفجار کشته می شود. مهاجم دو بمب دیگر نیز همراه داشته که خنثی شده اند.
هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است اما برخی روزنامه های ترکیه می گویند این زن مهاجم که «الیف سلطان کالسن» نام دارد عضو گروه چپ افراطی «جبهه حزب انقلابی آزادی بخش خلق» بوده است. مقامات ترکیه هنوز هویت وی را رسما اعلام نکرده اند.
نخست وزیر ترکیه از شجاعت افسر پلیس ستایش کرده است. مراسم تشییع جنازه او روز چهارشنبه برگزار خواهد شد.
بورا بایراکتار، خبرنگار یورونیوز در استانبول گزارش می دهد: «این حمله در قلب محبوبترین مرکز توریستی استانبول در منطقه سلطان احمد و تنها در چند متری موزه تاریخی مسجد ایاصوفیه، شهروندان استانبول را شوکه کرد. در عرض کمتر از یک هفته، این دومین حمله ایست که در یک مکان توریستی انجام می شود و احتمالا باعث تشدید اقدامات امنیتی خواهد شد.»Ver video "تصویر بمبگذار انتحاری زن در ترکیه منتشر شد"
اجرای موزیکال «چکمه های زن پوشها» در لندن
نخستین اجرای نمایش موزیکال «چکمه های زن پوشها» (KINKY BOOTS) در لندن روی صحنه رفت. موسیقی و ترانه های این کمدی موزیکال را سیندی لوپر براساس نمایشنامه ای از هاروی فایرستین، نمایشنامه نویس آمریکایی نوشته است. لوپر و فایرستاین هر دو برای دیدن اجرای نمایش به لندن آمدند.
فایرستین می گوید: «بالاخره با چارلی به لندن آمدیم . در نیویورک این نمایش را می نوشتم و داستان نمایش هم در لندن می گذرد. برای نوشتن خیلی چیزها باید به قوه تخیلم متوسل می شدم. حالا نمایش را به خانه اش آورده ایم.»
این کمدی موزیکال، داستان چارلی پرایس را بازگو می کند که کارخانه کفش پدرش را به ارث برده است. وی برای نجات این کارخانه از ورشکستگی، نزد لولا می رود که یک زن پوش است و در کاباره برنامه اجرا می کند. چارلی به کمک لولا دست به کار تولید چکمه های قرمز پاشنه بلند می زند و به این ترتیب کارخانه را از ورشکستگی نجات می دهد.
سیندی لاپر آهنگساز و ترانه سرا و خواننده آمریکایی می گوید: « گمان کنم ساختن موسیقی مثل آشپزی باشد باید چیزهای مختلف به اضافه کنید که طعم و بو بگیرد و اشتها آور شود. فکر کردم که افراد مختلف در سنین مخVer video "اجرای موزیکال «چکمه های زن پوشها» در لندن"
تناقضات زندگی مدرن در سیزدهمین دوره دوسالانه هنری لیون
عنوان سیزدهمین دوره دوسالانه هنری لیون با عنوان «زندگی مدرن» کار خود را آغاز کرده است. منظور از «زندگی مدرن»، مدرنیته یا مدرنیسم نیست، تمرکز این رویداد بر زندگی در جهان معاصر و تناقضاتش است.
امسال ۶۰ هنرمند از ۲۸ کشور آثارشان درباره «زندگی مدرن» را در دوسالانه هنری که در موزه هنرهای معاصر شهر لیون فرانسه برگزار می شود، ارائه کرده اند.
رالف روگوف، مدیر هنری دوسالانه می گوید که هدف، ایجاد تمایز میان نگاه ژورنالیستی و نگاه هنری به دنیایی است که در آن زندگی می کنیم.
هنرمند نیویورکی به وولفگانگ اشپیندلر، خبرنگار یورونیوز می گوید: «می دانیم که تفاوت واضحی بین اطلاعاتی که ما را تمام مدت بمباران می کند و معنا وجود دارد. اطلاعات زیادی بی معنا هستند. کار هنر هم این است که امکاناتی برای معانی جدید بیافریند. این اتفاقی است که با مخاطب روی می دهد: مثل یک رقص و یک دیالوگ است. اما قدرت هنر و کار هنرمند در فرهنگ ما همین است که جایی برای زایش این معناها فراهم کند.»
تییری راسپی، بنیانگذار دو سالانه هنری لیون می گوید که امروز هنرمندان نمی خواهند که آثارشان برچسب هنر مفهومی را با خود حمل کنند،Ver video "تناقضات زندگی مدرن در سیزدهمین دوره دوسالانه هنری لیون"
امید یونانی ها به لاتاری برای بهبودی شرایط زندگی
مردم یونان سال جدید میلادی را با امید بهبودی در وضعیت اقتصادی این کشور آغاز کردند و بسیاری از آنها با خرید بلیط های بخت آزمایی سعی کردند شانس شان را برای داشتن آینده ای بهتر افزایش دهند.
بازار خرید بلیط های لاتاری در روزهای پایانی سال در این کشور بسیار داغ بود چراکه هرساله در آخرین روز سال، قرعه کشی بزرگی با جایزه ای حداکثر به ارزش شش میلیون یورو برگزار می شود.
یکی از خریداران بلیط های بخت آزمایی می گوید: «ما در این قرعه کشی ها شرکت می کنیم زیرا متاسفانه این یکی از آخرین امیدهایی است که داریم. من همیشه معتقد به کار و تلاش بودم و نه شانس؛ اما متاسفانه اکنون به شانس روی آورده ام.»
امسال، میزان شرکت یونانی ها در این بخت آزمایی بزرگ قابل توجه بود و سرانجام یک نفر توانست برنده این آزمون شانس شده و ۴ میلیون یورو را بدست آورد؛ البته هنوز مشخص نیست این برنده خوش شانس چه کسی است.
یک فروشنده بلیط بخت آزمایی می گوید: «مردم با امید به برنده شدن به اینجا می آیند زیرا این بلیط بخت آزمایی یک بار در سال فروخته می شود و آنها روی شانسشان حساب می کنند و می خرند. مردم برای فرار از بحران، بیش از گذشته در لاتاری شرکت می کنند.»
امسال، در کنار این برنده خوش شانس، افراد دیگری نیز توانستند جوایزی به ارزش پانصد هزار یورو را برنده شوند.
با وجود بحران مالی و اجرای برنامه ریاضت اقتصادی، آتن نیز مانند بسیاری از پایتختهای جهان با جشن و موسیقی و آتش بازی به استقبال سال جدید میلادی رفت.Ver video "امید یونانی ها به لاتاری برای بهبودی شرایط زندگی"
زندگی یک نابغه مبتلا به اوتیسم بر پرده سینما
فیلم جدید مورگان ماتیو، کارگردان بریتانیایی به نام «ایکس+ایگرگ» از سیزده مارس ۲۰۱۵ بر پرده سینماهای بریتانیا خواهد رفت.
ایسا باترفیلد، بازیگر جوان بریتانیایی در این فیلم نقش یک نابغه ریاضی را بازی می کند که به بیماری اوتیسم مبتلا است یعنی نقش ناتان را، نوجوانی که در دنیای اعداد نسبت به دنیای انسانها احساس راحتی بیشتری می کند. او به سختی می تواند با اطرافیان رابطه ای برقرار کند حتی با مادرش جولی، و تلاشهای مادرش نیز برای تغییر این وضعیت بی فایده است.
کارگردان فیلم می گوید: «داستان فیلم، اقتباس آزادانه از یک فیلم مستند است که حدود هشت سال پیش تهیه کرده بودم و “ذهنهای جوان زیبا” نام داشت. من در تهیه فیلم “ایکس+ایگرگ” از فیلم مستندم بسیار الهام گرفتم بویژه از مرد جوانی که “دانیل لایت وینگ” نام داشت و شخصیت ناتان براساس ویژگی های رفتاری او شکل گرفته است.»
پیش از آغاز فیلمبرداری و در زمان انجام تحقیقات مربوط به فیلم، ایسا باترفیلد به ملاقات «لایت وینگ» رفت. این کار باعث شد که او بتواند درباره چگونگی بازی و طرز تفکرش برای نزدیک شدن شخصیتش به یک نابغه مبتلا به اوتیسم ایده بگیرد.
در ایVer video "زندگی یک نابغه مبتلا به اوتیسم بر پرده سینما"
رکورد ماندن در فضا برای یک زن شکست
سه نفر فضانورد ساکن ایستگاه فضایی بین المللی، سرانجام پس از شش ماه تحقیقاتِ علمی، روز پنجشنبه با این ایستگاه فضایی خداحافظی کردند تا به زمین سلامی دوباره کنند.
آنتوان شکاپلروف از روسیه، سامانتا کریستوفورتی از آژانس فضایی اروپا و تری ویرتس از ایالات متحده، سه فضانوری هستند که امروز به زمین برگشتند.
به گفته ناسا، فضاپیمای حامل این فضانوردان با نام سویوز (Soyuz)، ساعت ده و بیست دقیقه امروز به وقت بین المللی، بر فراز آسمان مغولستان از این ایستگاه فضایی جدا شده بود.
قرار بود که این افراد روز چهاردهم ماه مه به زمین برگردند اما وقتی سفینه باری M27-M شامل سوخت، اکسیژن، غذا و وسایل تحقیقاتی در رسیدن به این ایستگاه ناکام ماند، بازگشت آنان نیز چند هفته به تأخیر افتاد.
کریستوفورتی به دلیل این تأخیر، رکوردِ ماندن در فضا برای یک فضانوردِ زن را شکست. او با دویست روز ماندن در فضا رکورد پیشین سونیتا ویلیامز را که در سال ۲۰۰۷ نزدیک به ۱۹۴ روز در فضا مانده بود جابجا کرد.Ver video "رکورد ماندن در فضا برای یک زن شکست"
گیتاریست زن مسلمان با برقع در گروه هوی متال
جیزل مری، گیتاریست حرفه ای مسلمان یک گروه هوی متال برزیلی، می گوید قصد دارد کلیشه های موجود را به چالش بکشد. او که نوه یک مسیحی آلمانی است، سال ۲۰۰۹ و پس از مرگ پدرش، مسلمان شد. جیزل مری سه سال پیش همراه با برادرش گروه «اسپکتروس» تشکیل داد.
او با اشاره به واکنش های مختلف مردم به خواننده هوی متال با برقع می گوید: «مردم عادت ندارند یک زن مسلمان با برقع و با اعتقدات مذهبی ببینند که گیتاریست حرفه است و در یک گروه هوی متال گیتار می زند. خیلی از آدمها شوکه و بعضی ها کنجکاو می شوند و برای بعضی ها هم خوب است و مشکلی ندارند.»
خواننده ۴۲ ساله قبل از گرویدن به اسلام اهل فرقه ای به نام «ویکا» بود که یک آیین جادوگری مدرن است. او می گوید می داند خیلی از مسلمانها هم ممکن است با کار او مخالف باشند. ولی بسیاری که به دیدن برنامه او می آیند مشکلی نمی بینند.
جیزل مری می گوید: «خیلی ها موسیقی اجرا می کنند و ممکن است اهل هر مذهبی باشند و یا اصلا مذهبی نباشند. مثلا یک گروه متال هست که ترانه هایشان در باره موضوعات شیطانی است ولی همه اعضای گروه مسیحی هستند. چه تناقضی در این وجود دارد؟ هیچ تناقضی وجود نVer video "گیتاریست زن مسلمان با برقع در گروه هوی متال"
«آقای ترنر»؛ فیلمی بر اساس زندگی نقاش جنجالی بریتانیایی
فیلم «آقای ترنر» ساخته مایک لی، داستان زندگی «جی ام دبلیو ترنر»، نقاش بریتانیایی قرن ۱۸ و ۱۹ میلادی را روایت می کند.
تیموتی اسپال، هنرپیشه بریتانیایی که شهرتش را مدیون بازی در فیلمهای «هری پاتر» در نقش آقای پتیگرو است، در این فیلم نقش ترنر را بازی می کند. این اولین بار نیست که هنرپیشه ۵۷ ساله بریتانیایی در فیلمی از مایک لی بازی می کند.
اسپال می گوید که به هنر نقاشی علاقمند بوده است، اما برای ایفای این نقش دو سال درس نقاشی گذارنده است. وی می افزاید: «وقتی نقاشی می کردم معلمم می گفت که «تواناییش را داری». در نتیجه هر وقت در کار اشتباه می کردم مثل این بود که می مردم. یعنی اینطور نبود که ابلهی باشم که نمی داند چه کار می کند. می دانستم کاری که می کنم خوب است یا بد. سخت بود، البته خیلی تأثیر هم داشت چون اینطوری یاد گرفتم چطور قلم موی نقاشی را در دست بگیرم، چطور وانمود کنم که می دانم چه می کنم، چطور رنگ ها را مخلوط کنم و چیزهای دیگر از این قبیل.»
فیلم «آقای ترنر» ربع قرن آخر زندگی نقاش بریتانیایی را می کاود. در این دوران مرگ پدر ترنر بر او تأثیر عمیقی گذاشت. خدمتکار خانه اش به او عشق می ورزید و ترنر چندان به او اهمیت نمی داد و فقط گاهی از او بهره جنسی می گرفت. تا اینکه بالاخره با صاحب مهمانخانه ای کنار دریا آشنا شد و با وی مخفیانه در چلسی لندن زندگی کرد. وی در سال ۱۸۵۱ در همان محله درگذشت.
در طول این مدت، ترنر به سفرهای مختلف می رفت، نقاشی می کرد، در خانه اشراف زمیندار اقامت می کرد و به روسپی خانه ها سر می زد. در عین حال، وی یکی از اعضای محبوب اما نامنظم و بی انضباط فرهنگستان سلطنتی بریتاینا نیز بود.
جوزف مالورد ویلیام تِرنِر، زاده سال ۱۷۷۵ میلادی به خاطر رفتار نامتعارفش معروف بود. او یکبار خود را به دکل کشتی بست تا بتواند دریای طوفانی را نقاشی کند. وی همزمان مورد توجه و انزجار مردم و خانواده سلطنتی بریتانیا بود.
سبک کار مایکل لی متکی بر تمرین هایی فراوانی است که در آنها خیلی چیزها به بداهه خلق می شود. وی از فیلمنامه کم تر استفاده می کند. این کارگردان ۷۱ ساله بریتانیایی می گوید: «هر شخصیت کوچکی که در فیلم می بینید از جمله نقشهای خیلی کوچک، طی فرآیندی ساخته و پرداخته شده اند. تحقیق و پژوهش را با نوآوری ترکیب کرده ایم تا شخصیتهایی بسازیم که به مخاطب این حس را بدهند که با آدمهای واقعی و صاحب احساس روبروست.»
تیموتی اسپال به خاطر بازی در این فیلم جایزه بهترین هنرپیشه نقش اول مرد را در شصت و هفتمین جشنواره فیلم کن (۲۰۱۴) از آن خود کرد.
فیلم «آقای ترنر» آخر ماه اکتبر در سینماهای بریتانیا به نمایش در خواهد آمد و از اوایل ماه نوامبر بتدریج بر پرده سینماهای دیگر اروپا خواهد رفت.
فیلم همچنین قرار است در ماه نوامبر در چند فستیوال فیلم از جمله «جشنواره بین المللی فیلم استکهلم» در سوئد، «جشنواره بین المللی فیلم لیدن» در هلند، «جشنواره فیلم هاوایی» و «جشنواره فیلم ویرجینیا» در ایالات متحده آمریکا نمایش داده شود.Ver video "«آقای ترنر»؛ فیلمی بر اساس زندگی نقاش جنجالی بریتانیایی"
فیلم «دروغ خوب»، داستان زندگی پناهندگان سودانی در آمریکا
فیلم «دروغ خوب» (The Good Lie)، داستان چهار پناهنده جنگ داخلی سودان را روایت می کند که وارد خاک آمریکا می شوند. در آنجا زنی به نام کری، با نقش آفرینی ریس ویترسپون، آنها را زیر پر و بال خود می گیرد و به آنها کمک می کند زندگی جدیدی را در کنزاس آمریکا آغاز کنند.
ویترسپون، بازیگر ۳۸ ساله آمریکایی می گوید بازدید از اردوگاه پناهندگان “کاکوما” در کنیا برایش تجربه خوبی بوده است.
وی در این باره می گوید: «مهم نیست چند تا فیلم مستند (درباره زندگی پناهندگان) ببینید یا چقدر در این مورد بخوانید! اینکه آدم خودش برود و از نزدیک ببیند که چطور۲۵۰ هزار نفر در یکجا زندگی می کنند و درگیر چیزهای پیش پا افتاده زندگی هستند، تجربه دیگری است. از اینکه فیلمی ساخته ایم که ما را از آنچه در اردوگاههای پناهندگان می گذرد آگاه می کند، خوشحالم.»
فیلم «دروغ خوب» بر اساس داستانی واقعی موسوم به «پسران گمشده سودانی» ساخته شده است که داستان دهها هزار پناهنده سودانی در دوران دومین جنگ داخلی سودان (۲۰۰۵-۱۹۸۳) را روایت می کند. بیش از سه هزار نفر از این پسران گمشده توانستند به آمریکا پناهنده شودند.
گور دونی، پسر گمشده سودانی سابق و مدل آمریکایی کنونی در این فیلم بازی می کند. وی می گوید: «درد و رنج هنوز در این منطقه وجود دارد. به همین خاطر مهم است که همه در دنیا این فیلم را ببینند تا دقیقا بدانند در آنجا چه خبر است.»
فیلم «دروغ خوب»، محصول مشترک هند، آمریکا و سودان است و فیلیپ فارادو، کارگردان و فیلمنامه نویس کانادایی آن را کارگردانی کرده است.Ver video "فیلم «دروغ خوب»، داستان زندگی پناهندگان سودانی در آمریکا"
زن افغان برنده جایزه کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل
خبرکوتاه
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد عاقله آصفی، زن افغان را به عنوان برنده جایزه “نانسن” سال ۲۰۱۵ میلادی معرفی کرد.
او این جایزه را به دلیل خدمات و فعالیتهایش در بخش آموزش دختران مهاجر افغان انجام داده است.
مراسم اعطای این جایزه روز هشتم اکتبر در مقر سازمان ملل در شهر ژنو برگزار می شود.
عاقله آصفی ۴۹ ساله همزمان با آغاز جنگ داخلی افغانستان، به منطقه کوت چندنا در ایالت پنجاب پاکستان رفت و در این منطقه، به آموزش دختران مهاجر افغان پرداخت که از کسب آموزش محروم بودند.Ver video "زن افغان برنده جایزه کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل"
اولین خلبان زن اماراتی به جنگ داعش می رود
خبر کوتاه
سروان مریم المنصوری اولین خلبان زن امارات است که برای اولین بار با هواپیمای جنگی اف ۱۶ پرواز و در حملات هوایی علیه داعش شرکت می کند.
وی بر فراز مواضع داعش در سوریه به پرواز در آمده است و در حملات هوایی آتی ائتلاف بین المللی علیه داعش که امارات نیز در آن مشارکت دارد در کنار دیگر خلبانان خواهد بود.
سروان المنصوری ۳۵ ساله در ابوظبی و در خانواده ای ۹ نفره بدنیا آمده است.Ver video "اولین خلبان زن اماراتی به جنگ داعش می رود"
گزارش ویژه: زندگی پناهندگان سوری در اردوگاهی در ترکیه
با بیش از دو میلیون پناهنده سوری، ترکیه بزرگ ترین میزبان پناهندگان جهان است. خبرنگار یورونیوز به اردوگاه «آنجوپینار» در شهر کیلیس، در نزدیکی مرز سوریه رفته است. حدود ۱۳هزار پناهنده سوری در این اردوگاه زندگی می کنند.
چهار سال از آغاز جنگ داخلی در سوریه می گذرد. رویای دموکراسی اکنون به کابوس جنگی بی پایان و خانمان سوز تبدیل شده است. آوارگان این جنگ که به ترکیه پناه آورده اند می گویند که با وجود میل باطنی نمی توانند به کشورشان بازگردند.
یکی از آنها که از حلب به ترکیه آمده است، به خبرنگار ما می گوید: «اکثر آنهایی که اینجا زندگی می کنند پناهجویانی فقیر هستند. اینجا نمی توان کار کرد اما ما وقتی در سوریه زندگی می کردیم مثل هر آدم دیگر شغلی داشتیم و کار می کردیم.»
او به این پرسش که آیا می خواهد به کشورش بازگردد، پاسخ منفی می دهد.
تردیدی نیست که زندگی در اردوگاه سخت است اما بسیاری این سختی را به بازگشت به سوریه ترجیح می دهند. یکی از آنها که همسرش را از دست داده و با هفت فرزندش در این اردوگاه زندگی می کند می گوید: «تا زمانی که وضعیت سوریه آرام نشده نمی توانم به کشورم بازگردم.»
تخمین زدVer video "گزارش ویژه: زندگی پناهندگان سوری در اردوگاهی در ترکیه"
دو کاریکاتوریست جنجالی از زندگی در اختفا می گویند
کورت وسترگارد و لارس ویلکس، از کاریکاتوریستهایی هستند که قلمشان را در خدمت آزادی بیان قرار داده اند. کاریکاتورهای آنها از پیامبر مسلمانان، خشم مسلمانان را برانگیخت. این دو هنرمند برای حفظ جان خود در اختفاء و تحت نظر نیروهای امنیتی زندگی می کنند.
کورت وسترگارد، کارکاتوریست دانمارکی از ۱۰ سال پیش در اختفا زندگی می کند و شبانه روز تحت حفاظت نیروهای پلیس است. کاریکاتور جنجالی که وی در سال ۲۰۰۵ میلادی از پیامبر مسلمانان کشید، موجی ازاعتراضات علیه روزنامه های دانمارکی را درکشورهای اسلامی برانگیخت.
وسترگارد، چندین بار به مرگ تهدید شد و حتی یکبار در سال ۲۰۱۰میلادی مورد سوء قصد قرار گرفت. مردی با شکستن شیشه وارد خانه وی شد و تلاش کرد او را با تبر به قتل برساند.
وی می گوید: «مردی تلاش کرد من را بکشد. من تنها بر اساس سنت طنز دانمارک کار کرده بودم. هیچ اشتباهی از من سرنزده بود. من در کشور خودم کار و زندگی می کنم. مضحک است که آدم مجبور باشد در کشور خودش مخفیانه زندگی کند و برای اینکه بتواند یک زندگی عادی داشته باشد، مجبور شود تحت حفاظت نیروهای امنیتی قرار بگیرد. این موضوع مرا خیلی عصبانی می کVer video "دو کاریکاتوریست جنجالی از زندگی در اختفا می گویند"
انیمیشن کمدی جدید از زندگی «مینیون ها» موجودات زرد
مینیون ها، موجودات زرد و دوست داشتنی فیلم «من چندش آور» زندگی سینمایی مستقلی پیدا کردند، هر چند که همیشه دنباله رو و در جستجوی پیدا کردن یک رهبر هستند.
مراسم افتتاحیه فیلم «مینیون ها» با شرکت هنرمندان آن و همچنین پی یر کافین، کایل بالدا، کارگردانهای فیلم، روز یازدهم ژوئن (بیست و یکم خرداد) در میدان لستر لندن برگزار شد.
فیلم، زندگی مینیون ها از ابتدای خلقت و ماجرای پیدا کردن یک رهبر چندش آور را تصویر می کند.
فیلم انیمیشن کمدی «مینیون ها» از 26 ژوئن در بریتانیا و در طول تابستان در کشورهای اروپایی اکران می شود.Ver video "انیمیشن کمدی جدید از زندگی «مینیون ها» موجودات زرد"
اولین زن بر کرسی ریاست جمهوری کرواسی تکیه زد
خبر کوتاه
کولیندا گرابار کیتاروویچ، با اختلاف تنها ۱ درصد در انتخابات کرواسی پیروز و اولین رئیس جمهوری زن در تاریخ این کشور شد.
در ساختار نظام سیاسی کرواسی، خانم گرابار کیتاروویچ ۴۶ ساله، بیشتر سکاندار سیاست خارجی و اداره دولت و کشور با نخست وزیر خواهد بود.
کرواسی که از حدود دو سال پیش به اتحادیه اروپا پیوسته با بیکاری ۲۰ درصدی دست به گریبان است.Ver video "اولین زن بر کرسی ریاست جمهوری کرواسی تکیه زد"
ضربه زن مصدوم تیم ملی کریکت استرالیا جان باخت
بازی کن ۲۵ ساله تیم ملی کریکت استرالیا که بر اثر ضربه توپ به سرش در بیمارستانی در سیدنی بستری شده بود، روز پنجشنبه جان باخت.
دو روز پیش از این در جریان یک بازی باشگاهی، فیلیپ هیوز ضربه زن نام آشنا برای دوستداران کریکت مصدوم شد و به کما رفت.
تونی ابوت، نخست وزیر استرالیا مرگ فیلیپ هیوز را تسلیت گفته و یاد آور شد که وی مورد علاقه، تحسین و احترام هم تیمی ها و دوستداران کریکت بوده است.
وی ۳۰ نوامبر ۱۹۸۸میلادی در شهر کوچک مکس ویل واقع در ایالت نیوساوت ولز استرالیا به دنیا آمد و قرار بود روز یکشنبه تولد ۲۶ سالگی خود را جشن بگیرد.Ver video "ضربه زن مصدوم تیم ملی کریکت استرالیا جان باخت"
زندگی روزمره علی رغم شرایط دشوار در یونان ادامه دارد
در گیر و دار بحران اقتصادی و مالی در یونان مردم عادی این کشور در حالی که در انتظار توافق کشورشان با وام دهندگان خارجی هستند، تلاش می کنند که زندگی روزمره خود را به عادی ترین شکل ممکن دنبال کنند.
مردم یونان در هفته های اخیر ابتدا با تعطیلی بانکها و مقررات کنترل سرمایه مواجه شدند و سپس دوران تبلیغات همه پرسی را تجربه کردند.
یک شهروند یونانی می گوید: «من هر روز سر کار می روم، هیچ چیز از جمله درآمد من خوشبختانه تغییر نکرده است و هر موقع وقت کنم به کنار ساحل می روم.»
یک شهروند یونانی دیگر اظهار داشت: «طبعا ما نگران هستیم زیرا دسترسی معمول به پولمان را برای پرداخت هزینه ها نداریم اما چه کاری می توانیم بکنیم جز اینکه آرام باشیم و ببینیم چه اتفاقی می افتد؟»
یک شهروند یونانی می گوید: «شرایط برای کسب و کار من پیچیده تر است. ما همچنان خودمان را تطبیق می دهیم. نمی دانیم چه قرار است رخ دهد. معتقدم که موفق می شویم: یا بانکها بازگشایی می شوند و یا ما یاد می گیریم که به این شکل کار کنیم.»
بسیاری از مردم یونان علی رغم شرایط دشوار مالی به سواحل این کشور می روند و تلاش می کنند در این دوران دشوVer video "زندگی روزمره علی رغم شرایط دشوار در یونان ادامه دارد"
مستند «ترانس ایکس استانبول» نگاهی به زندگی دگرباشان در ترکیه
فیلم مستند «ترانس ایکس استانبول»، نگاهی به زندگی هزاران زن تراجنسی در ترکیه دارد و داستان را با زندگی «ابرو کرانجی» دنبال می کند. ابرو، ساکن استانبول، یکی از این افراد است و با تبعیض علیه همه دگرباشان جنسی مبارزه می کند. هزاران زن تراجنسی در استانبول و شهرهای بزرگ ترکیه زندگی می کنند.
«ترانس ایکس استانبول» و ماریا بیندر کارگردان آلمانی فیلم در جشنواره بین المللی فیلم استانبول در بخش حقوق بشر مورد تجلیل قرار گرفت. شورای حقوق بشر اروپا از فیلمسازانی که در راستای حقوق بشر و بالا بردن آگاهی عمومی فیلم می سازند، قدردانی می کند.
فیلم، بررسی مشکلات دگرباشان جنسی در ترکیه است، یکی از موضوعات مرکزی فیلم، فرهنگ تنفرپراکنی و تهدید این افراد است. طی پنج سال گذشته، بیش از چهل زن تراجنسی در شهرهای مختلف ترکیه به قتل رسیده اند.
ماریا بیندر کارگردان آلمانی فیلم میگوید: «هدف ما نشان دادن یک مورد و تحقیق درباره آن بود، یک بررسی سینمایی که نشان می دهد تبلیغات و برآشفتن افکار عمومی، یا سخنرانی ها چطور به یک اقدام جنایتکارانه حتی به قتل منتهی می شود. ما در فیلم طی نه ماه حوادثی را دنبال کردیم که در نهایت با قتل یک زن تراجنسی به پایان رسید. وحشتناک بود، با وجودی که در تئوری همه چیز را می دانستیم اما وقتی که اتفاق افتاد، انتظارش را نداشتیم.»
کارگردان در توضیح چالش های ساخت فیلم می گوید: «هدف من مظلوم و قربانی نشان دادن این افراد نبود. می خواستم کسانی را نشان بدهم که زندگی و سرنوشتشان را در دست خودشان می گیرند. درونمایه فیلم من تاریک و دردآور است ولی سعی کردم این مضمون ها را با طنز نشان بدهم. در کل فیلم یک نوع طنز ظریف و پوشیده جاری است. جالب است که موقع نمایش فیلم اینجا در فستیوال با خنده زیاد همراه بود، اگر چه موضوع دردناکی داشت.»
ماریا بیندر در گذشته نیز مستند هایی در باره حقوق بشر، حقوق زنان، نژادپرستی ساخته است. او نه تنها کارگردان، بلکه فعال حقوق بشر است و می گوید فیلمهایش بیش از یک پروژه فیلمسازی است و نمی خواهد آنها تنها در سالن سینما و یا در تلویزیون پخش بشوند. ساخت این فیلم با کمک مالی «ابزار حقوق بشر و دموکراسی اروپا» وابسته به اتحادیه اروپا ممکن شده است.
فیلم «ترانس ایکس استانبول» در سینماهای ترکیه در نمایش و بصورت آنلاین در دسترس است.Ver video "مستند «ترانس ایکس استانبول» نگاهی به زندگی دگرباشان در ترکیه"
خاطرات شریک پیشینِ زندگی فرانسوا اولاند فیلم سینمایی می شود
کتاب جنجالی خاطرات والری تریرویلر، بانوی اول سابق فرانسه تبدیل به فیلمی سینمایی می شود.
والری تریرویلر، شریک پیشین زندگی فرانسوا اولاند رییس جمهوری فرانسه در کتاب «برای این لحظه متشکرم»، به ۹ سال زندگی خود با فرانسوا اولاند و همچنین رابطه پنهانی او با ژولی گَیه، هنرپیشه فرانسوی می پردازد.
مجله فرانسوی گالا روز دوشنبه اعلام کرد «سعیده جواد» بازیگر و تهیه کننده فیلم، حقوق سینمایی این کتاب را خریداری کرده است. او تاکید کرده که بدنبال ساخت یک فیلم جنجال برانگیز نیست. سعیده جواد به مجله گالا گفته که فیلمنامه این کتاب در حال نگارش است و تولیدکنندگان فرانسوی و خارجی در ساخت آن شرکت خواهند داشت.
کتاب خانم تریرویلر از کتابهای پرفروش سال ۲۰۱۴ بود و به زبان های مختلف دنیا ترجمه شد. تاکنون بیش از ۷۳۰ هزار نسخه از آن به فروش رسیده است.Ver video "خاطرات شریک پیشینِ زندگی فرانسوا اولاند فیلم سینمایی می شود"
ویولن زن کوچک سوری در آرزوی رسیدن به سرزمین بتهوون
او پناهجوی کوچکی است در میان دو هزار پناهجوی دیگر که در مرز صربستان انتظار ورود به خاک کرواسی را می کشند. انتظار او کمی متفاوت است چون می خواهد به آلمان، کشور بتهوون یا اتریش، سرزمین موسیقی و زادگاه موزارت برود.
عَلَم الدین سیزده ساله نوازنده ویولن است و همراه پدرش از شهر حَما سوریه آمده. او کمی انگلیسی می داند، اما پدرش نمی خواهد در مقابل دوربین تلویزیون صحبت کند.
«موسیقی برای تو چه معنایی دارد؟ چه برنامه ای برای آینده داری؟» علم الدین در پاسخ به این پرسش می گوید: «موسیقی یعنی صلح و خوشحال کردن همه. دوست دارم با یک موسیقی دان دیگر کار کنم. برای این که از او یاد بگیرم. این طور دوست دارم.»
علم الدین از زندگی اش در حما می گوید و این که با وجود همه مشکلات دوست دارد روزی دوباره به کشورش بازگردد: «در سوریه همه اش جنگ بود. دلم می خواهد جنگ در کشورم تمام شود و برگردم.»Ver video "ویولن زن کوچک سوری در آرزوی رسیدن به سرزمین بتهوون"
دشواری های زندگی پناهندگان در فرانسه، از زبان پناهجوی سوری
پس از جهنم جنگ و تبعید، پناهجویان در فرانسه جنگ دیگری در پیش دارند. این موانع و مشکلات چه هستند؟ صهیب پناهنده سوری است که در لیون زندگی می کند. ان دووینو، خبرنگار یورونیوز گزارشی از زندگی صهیب در لیون تهیه کرده است.
صهیب الرییس ۳۷ سال دارد. وی به همراه پدر و مادرش در سال ۲۰۱۳ میلادی از بمباران ها فرار کرده و توانسته است از طریق سواحل لیبی خودش را به فرانسه برساند.
صهیب در منطقه مسکونی حرستا، شمال شرق دمشق زندگی می کرده است. وی از راه زمینی به بیروت رفته و بعد هم با هواپیما خود را به مصر رسانده و چند ماه را هم در آنجا مانده است. اولین تلاشش برای گذر از دریای مدیترانه به نتیجه نرسیده است . سپس، سر از ترکیه درآورده، از آنجا هم از راه هوایی خودش را به الجزایر و بعد هم مخفیانه به سواحل لیبی رسانده است. صهیب پس از این سفر پر فراز و نشیب بالاخره توانسته به شهر لیون در فرانسه بیاید که یکی از نزدیکترین شهرهای فرانسه به مرز ایتالیاست.
صهیب هم مثل خیلی از سوری های از شرایط پذیرش پناهجویان در فرانسه شکایت دارد. وی می گوید: «همه سوری ها می دانند که گرفتن اجازه اقامت در فرانسه خیلی کُند پیVer video "دشواری های زندگی پناهندگان در فرانسه، از زبان پناهجوی سوری"
داستان زندگی برایان ویلسون خواننده «بیچ بویز» بر پرده سینما
فیلم «عشق و عطوفت» ساخته بیل پلاد داستان زندگی برایان ویلسون موسیقدان، خواننده آمریکایی و نفر اصلی گروه «بیچ بویز» بر پرده سینما است. پل دانو، نقش برایان جوان و جان کوزاک نقش او را در میانسالی بازی می کنند.
مراسم افتتاحیه فیلم با حضور برایان ویلسون و همسرش در لوس آنجلس برگزار شد. برایان ویلسون، که حالا هفتاد ساله است در این مراسم گفت مطمئن نبود فیلمی درباره زندگی خصوصی نتیجه خوبی داشته باشد، اما از فیلم ساخته شده راضی است.
برایان ویلسون، پایه گذار گروه «بیچ بویز» و «کالیفرنیا ساوند» است. این فیلم، داستان زندگی پر فراز و نشیب برایان ویلسون را از دهه شصت میلادی موفقیتهای بی سابقه گروه، پس از آن حمله عصبی و کناره گیری از گروه و سرانجام بیماری شدید روحی او و توهماتش را به تصویر می کشد.
فیلم «عشق و عطوفت» از زندگی برایان ویلسون اکنون در اکران بین المللی است.Ver video "داستان زندگی برایان ویلسون خواننده «بیچ بویز» بر پرده سینما"
اسکار ۲۰۱۵؛ نامزدهای دریافت اسکار بهترین بازیگر نقش اول زن
اسکار بهترین بازیگر نقش اول در هشتاد و هفتمین مراسم اهدای جوایز اسکار از آن چه کسی خواهد شد؟ دو نامزد این بخش، قبلا دو بار این جایزه اسکار را ربوده اند، یکی از آنها برای پنجمین بار کاندیدای دریافت جایزه بهترین هنرپیشه نقش اول زن شده و دو هنرپیشه دیگر هم برای اولین بار بخت خود را در این بخش می آزمایند.
جولیان مور
جولیان مور ۵۴ ساله برای بازی در فیلم «هنوز آلیس» یکی از کاندیداهای دریافت جایزه بهترین هنرپیشه نقش اول زن شده است. وی در این فیلم نقش آلیس، استاد زباشناسی دانشگاه کلمبیا را بازی می کند که متوجه می شود سلولهای مغزش به تدریج از بین می روند و دچار آلزایمر زودرس می شود. مور در این فیلم تمامی رنجها و آلام روحی کسی را که به این بیماری مبتلا شده را به تصویر می کشد. امسال پنجمین بار است که جولیان مور برای دریافت اسکار بهترین هنرپیشه نقش اول زن کاندید می شود.
فلیسیتی جونز
بازی درفیلم «همه چیز درباره تئوری»، فلیسیتی جونز۳۱ ساله را برای اولین بار نامزد دریافت جایزه اسکار بهترین هنرپیشه نقش اول زن کرده است. هنرپیشه بریتانیایی در این فیلم، نقش همسر استفان هاوکینگز، فیزیکدان مشهور را بVer video "اسکار ۲۰۱۵؛ نامزدهای دریافت اسکار بهترین بازیگر نقش اول زن"
فرار از گرانی در اسرائیل برای زندگی در کشور هولوکاست
اقدام یک گروه از اسرائیلیهای مقیم برلین در تشویق مردم این کشور برای فرار از گرانی در اسرائیل و زندگی در آلمان، باعث انزجار برخی از اسرائیلیها شده است.
آنها برای این کار به شبکه های اجتماعی متوسل شده اند.
اران لوی، اسرائیلی مقیم برلین، با بیان این که در ابتدا فکر کرده این کار آنها برای طنز است، می گوید: “من در ابتدا فکر کردم کسی به دنبال منافع مثلا مالی بوده که می خواسته تعداد زیادی از مردم را به اینجا بیاورد. ولی بعدا در اینترنت دیدم که خیلی از مردم به این کار علاقه نشان داده اند و می خواهند، اسرائیل را ترک کنند.”
اسرائیل در چند سال گذشته شاهد اعتراضات و نارضایتیهای گسترده مردمی از گرانی زندگی و وضعیت اقتصادیشان بوده است.
دانیل، شهروند اسرائیلی که می خواهد به برلین مهاجرت کند، می گوید: “زندگی در اسرائیل نه یک کم بلکه خیلی مشکل است. با در نظر گرفتن تمام این عوامل، من تصمیم گرفتم که اسرائیل را ترک کنم.”
تشویق به ترک اسرائیل و زندگی در کشور هولوکاست، در حالی که مقامات این کشور همواره در تلاش برای جذب یهودیان بوده اند، باعث شده که برخی در اسرائیل آنها را “خائن” بنامند.Ver video "فرار از گرانی در اسرائیل برای زندگی در کشور هولوکاست"
گردباد شدید در شرق چین زندگی را مختل کرده است
خبر کوتاه
گردباد شدید در شرق چین، تاکنون یک میلیون نفر را بی خانمان کرده و حمل نقل ریلی، دریایی و هوایی را مختل کرده است.
سرعت این گردباد به بیش از یکصد و شصت کیلومتر در ساعت می رسد.Ver video "گردباد شدید در شرق چین زندگی را مختل کرده است"
ربات های پرنده و نقش آن ها در زندگی انسان
ربات های پرنده می توانند کمک بزرگی برای انسان در موقعیت های خطرناک باشند. این وسائل نقلیه بدون سرنشین، با بازوهای کارآمد خود می توانند به طور کاملا خودگردان اشیا را حمل و جا به جا و یا در ساختن سازه های ساده کمک کنند. برای شناخت بیشتر این ربات ها به سراغ مهندسان این فنآوری در دانشگاه سویل اسپانیا می رویم.
تصور کنید که بخواهیم از یک منطقه آلوده سمی، شیئی را بیرون بکشیم. این ربات پرنده می تواند کمک کند. نیازی نیست که برای شناسایی و برداشتن و آوردن آن یک خلبان وارد عمل شود.
آنیبال باتورون، استاد مدرسه مهندسی در دانشگاه سویل می گوید: “ما کنترل عملکرد بازوهای ربات و کنترل موقعیت فضایی آن را یکجا متمرکز کرده ایم. زیرا نیاز به کنترل همزمان این دو عامل است و برای این کار ربات از یک جی.پی.اس. و یک دوربین فیلمبرداری استفاده می کند.”
این تکنیک به ربات کمک می کند تا هم موقعیت خود را تشخیص دهد و هم به جستجو و تعامل با شیء مورد نظر بپردازد. مثلا یک شیء را از یک محیط آلوده بردارد و در یک محفظه قرار دهد.
گیلرمو هردیا، استاد دانشگاه سویل می گوید: “در دوره اخیر، این ربات ها به صورت هواپیماهای بدون سرنشین تکامل یافته و با حمل دوربین و تهیه تصاویر، دارای کاربرد گردآوری اطلاعات شده اند. طی سه چهار سال گذشته کاربرد های تعاملی بیشتری نیز یافته اند.”
اما روبات های پرنده چگونه کار می کنند؟ سری به یک کارگاه مهندسی می زنیم.برداشتن و حمل اشیا توسط ربات پرنده نوعی مهارت چالش برانگیز است. این ربات برای حفظ تعادل باری که حمل می کند به تکنیک تغییر مرکز ثقل و یک بازوی سبک وزن و دقیق مجهز است.
میگل تروجیلو، پژوهشگر در این کارگاه می گوید: “این طرح در جهان بی همتاست، زیرا بازوی روبات را با شش درجه آزادی حرکت در اطراف خود تنظیم می کند و به آن امکان می دهد تا با وجود حرکت خود روبات، بازوی آن در یک موقعیت ثابت متمرکز شود.”
روبات یک میله افقی را بر می دارد و در قسمتی از ساختمان در حال ساخت قرار می دهد، سپس همین کار را با یک میله عمودی می کند. پژوهشگران این عملیات را از اتاق کنترل و به کمک تصویر سه بعدی نظارت می کنند.
میگل تروجیلو اضافه می کند: “این سیستم، روی صفحه نمایش نشان می دهد که روبات چه اشیائی را در اطراف خود می بیند و چگونه در فضا اشیای مورد نیاز را انتخاب و روی آنها کار می کند.”
در آینده نزدیک این ماشین های پرنده می توانند در همکاری با هم، کاربردهای تازه ای از روبات را بیآفرینند.
آنیبال باتورون می گوید: “از این روبات های پرنده در حال حاضر می توان در بازرسی و تعمیر و نگهداری صنایع، حمل و نقل روبات های زمینی در مناطق غیر قابل دسترس، کمک به افراد در شرایط اضطراری و نیز در بسیاری زمینه های دیگر مانند ماموریت های فضایی ماهواره ها استفاده کرد.”Ver video "ربات های پرنده و نقش آن ها در زندگی انسان"
اولین زن سیاهپوست رقصنده اصلی باله در تئاتر باله آمریکا
میستی کوپلند عنوان اولین زن سیاهپوست رقصنده اصلی باله در تئاتر باله آمریکا را کسب کرد.
این کمپانی رقص آمریکایی شش روز پس از اولین اجرای نقش ادت در باله دریاچه قو در نیویورک، عنوان بالرین اصلی را به او اعطا کرد. اودت یکی از مهمترین نقشها در رپرتوارهای رقصندگان باله است.
میستی کوپلند چهارده سال پیش به تئاتر باله آمریکا پیوست. این رقصنده ۳۲ ساله در نشست خبری در باره مسیر سخت دستیابی به رویای خود گفت: «از سیزده سالگی، رویای من وارد شدن به تئاتر باله آمریکا بود و رسیدن به مرحله رقصنده اصلی بالاترین حد آن است. احساس می کنم می توانم نفس راحتی بکشم. ولی دیوید هالبرگ، همکارم امروز صبح به من گفت کار سخت تازه شروع شده است. من از چالش لذت می برم و فکر می کنم اگر اهل کار سخت نبودم نمی توانستم، در این حوزه کار کنم.»
میستی کوپلند در ایالت کانزاس به دنیا آمده و تمرینات باله را از سن سیزده سالگی در محله سن پدروی لس آنجلس شروع کرد.
پیشرفت دختری از خانواده محروم آفریقایی تبار در باله کلاسیک آمریکا که در انحصار سفید پوستان بود کار ساده ای نبوده است. او می افزاید :«لحظاتی بود که به خودم شک می کردVer video "اولین زن سیاهپوست رقصنده اصلی باله در تئاتر باله آمریکا"
برای نخستین بار یک زن به ریاست جمهوری کرواسی رسید
مردم کرواسی برای نخستین بار یک زن را به عنوان رئیس جمهوری خود برگزیدند.
نتایج انتخابات روز یکشنبه ریاست جمهوری نشان می دهد که کالیندا گرابار کیتاروویچ بیش از ۵۰ درصد آرا را کسب کرده است.
یکی از شهروندان زاگرب، بزرگترین شهر و پایتخت این کشور می گوید: «من امیدی به بهبود اوضاع ندارم. تا وقتی اقتصاد بهتر نشود، چیزی تغییر نمی کتد. ما شغل نیاز داریم و می دانیم که سیاست اینجا چگونه است؛ آن ها هیچ کاری نمی کنند.»
نامزد محافظه کار اتحادیه دموکراتیک کُروات توانست ایوو یوسیپوویچ رئیس جمهوری دولت چپ میانه حاکم را به عنوان رقیب شکست دهد. بر اساس تازه ترین نتیجه اعلام شده آقای یوسیپوویچ ۴۹ و ۴۶ دهم درصد آرا را کسب کرده است.
از رئیس جمهوری تازه برگزیده کرواسی به عنوان چهره ای پوپولیست یاد می شود. پس از اعلام نتایج انتخابات، وی در جمع کهنه سربازان معلول که حدود سه ماه است در دست به اعتراض علیه دولت زده اند حاضر شد.Ver video "برای نخستین بار یک زن به ریاست جمهوری کرواسی رسید"
مادران کارآفرین؛ پروژه ای که زندگی زنان را تغییر می دهد
مادران کارآفرین به زنانی اطلاق می شود که زندگی زناشویی را به کارشان پیوند زده اند. مفهمومی تازه که در بوداپست مجارستان هواداران بسیاری دارد. در این بخش از مجموعه برنامه های دنیای تجارت به این مقوله می پردازیم:
سیلویا یکی از مادرانی است که هم خانه دار است و هم تجارت موفق خودش را اداره می کند.
او شرکتش را شش سال پیش تاسیس کرد، زمانی که برای نگهداری از فرزندانش، از شرکتی که برای آنها کار می کرد مرخصی گرفته بود.
سیلویا که ابتدا از طریق یک وبلاگ، در زمینه دکوراسیون داخلی مشاوره می داد، اندک اندک موفق شد تجارت جدی تری را آغاز کند.
تجارت سیلویا با حمایتهای پروژه دولت مجارستان موسوم به «مادران کارآفرین» به واقعیت تبدیل شده است. او توانست شرکت خودش را تاسیس کند و کار قبلی اش را برای همیشه ترک کند.
سیلویا می گوید: «من یک پسر هفت ساله و دختری ده ساله دارم. بلند پروازیهای زیادی دارم و همیشه می خواستم با وجود فرزندانم به آنها برسم و همزمان دلم می خواست زمان زیادی هم برای خانواده ام بگذارم.»
امروز سیلویا از کار جدیدش رضایت کامل دارد و نه تنها همسرش را استخدام کرده است بلکه موفق شده است حسابدار و یک مسئول فروش را به کادر شرکت خود اضافه کند. او در سالهای اخیر موفق شده است درآمد شرکتش را چند برابر کند.
سیلویا بولداگ می گوید: “در اولین روز کاری، مدیران پروژه مادران کارآفرین کمک کردند تا ایجاد یک سایت اینترنتی را یاد بگیرم. آنها به من زبان اچ تی ام ال را یاد دادند. امروز کارآموزیهای زیادی می گذرانم و همه آنها بواسطه این پروژه است. همچنین با مادران دیگر که نزدیک به دو هزار نفر هستند، ارتباط گسترده ای دارم.”
حمایت از هزار و ششصد مادر کارآفرین
انیس ویدا، زنی است که برای اولین بار ایده ابتکار «مادران کارآفرین» را مطرح کرد. او به معنی واقعی زندگی بسیاری از مادران مجار را تغییر داد.
او که روانشناس است و دو فرزند دارد، ابتدا با ایجاد یک وبلاگ و یک سایت توانست ایده خود را گسترش دهد. حالا نزدیک به هفتاد هزار نفر او را در فیسبوک دنبال می کنند.
انیس ویدا موسس طرح مادران کارآفرین می گوید: “ما کمکهای زیادی به مادران می کنیم. مثلا کمک می کنیم بتوانند راحت تر بر روی شبکه های اجتماعی فعالیت کنند. خصوصا که آنها وقت آزاد زیادی ندارند.”
ابتکار عمل این پروژه حالا در کشورهای دیگر هم طرفدار پیدا کرده است. نزدیک به سی کشور اروپایی قصد دارند تا این طرح را در کشورهایشان اجرا کنند. این طرح جایزه ویژه هیات داوران پروژه های اروپایی از سوی اتحادیه این قاره در سال 2014 از آن خود کرده است که این نمونه ای موفق از کارآفرینی است.
خانم ویدا می گوید: “از سال 2008 توانسته ایم از نزدیک به هزار و ششصد مادر کارآفرین حمایت کنیم. اما تنها این آمار و ارقام نیستند که اهمیت دارند ما در واقع توانسته ایم مفهوم جدیدی از کارآفرینی را وارد جامعه مجارستان بکنیم.”
سیلویا بولداگ نی می گوید: “کلید موفقیتهای من عبارتند از عشق و علاقه من به کارم، ایده های جدید و خلاقانه و بویژه کمک خویشاوندان و نزدیکانم.”Ver video "مادران کارآفرین؛ پروژه ای که زندگی زنان را تغییر می دهد"
دود در متروی واشنگتن جان یک مسافر زن را گرفت
خبر کوتاه
پر شدن واگن های قطار در ایستگاه متروی لانفان پلازا (L’Enfant Plaza) واشنگتن با دود در عصر دوشنبه، مرگ یک زن را بدنبال داشت.
مقامات مسئول آمریکایی هنوز علت آتش سوزی یا منبع دود کشنده ای را که باعث بستری شدن تعدادی از مسافران نیز شده است، اعلام نکرده اند.Ver video "دود در متروی واشنگتن جان یک مسافر زن را گرفت"
مزایده کلکسیون زندگی و موسیقی بیتل ها در آلمان دهه ۶۰
مجموعه ای دیگری از گنجینه های بیتل ها بزودی به مزایده گذاشته می شود. این کلکسیون که شامل ۳۰۰ قطعه است توسط «او بالشکه»، تهیه کننده موسیقی معروف آلمانی جمع آوری شده است. اولین قراداد حرفه ای ضبط موسیقی آنها با یک شرکت آلمانی بخشی از این کلکسیون است که ممکن است ۱۵۰ هزار دلار به فروش برسد.
یکی از مسئولان این مزایده می گوید: «این قرارداد نقطه مهمی در کار حرفه ای آنها است. چون اولین ترانه حرفه ای ضبط شده است. بعلاوه به همکاری با مدیر برنامه هایشان و شرکت ای ام آی منتهی شد.»
این قرارداد برای بازخوانی یک ترانه معروف آلمانی، توسط تک تک اعضای گروه امضا شده و اسم بیتل ها در آن ذکر نشده است زیرا شرکت ضبط آلمانی معتقد بود بیتل برای بازار آلمان اسم نامناسبی است. کلکسیون بلاشکه شامل عکس و اسناد اقامت بیتل ها در آلمان در دهه ۶۰ میلادی است.
آنها از اوایل ۱۹۶۰ تا نیمه دوم سال ۱۹۶۲ در هامبورگ بودند. و در کلوپهای شبانه ساعت ها برنامه داشتند. اشیا دیگر مجموعه شامل گیتار آکوستیک سال ۱۹۷۰ و نسخه امضا شده «لاو می دو» اولین ترانه معروف بیتلهاست.
پس از نمایش بعضی از این اشیا در بورلی هیلز و دالاس،Ver video "مزایده کلکسیون زندگی و موسیقی بیتل ها در آلمان دهه ۶۰"
فرانسه در تلاش برای یافتن زن ربوده شده فرانسوی در یمن
نیروهای امنیتی فرانسه تمام تلاششان را بکار گرفته اند تا فرانسوی ربوده شده در یمن را بیابند.
ایزابل پریم ۳۰ ساله چهارشنبه در صنعا پایتخت یمن به همراه مترجمش توسط مردان مسلح ربوده شده است. گفته می شود که ایزابل پریم برای یکی از شرکتهای وابسته به بانک جهانی مشغول بکار بوده است. فرانسوا اولاند رییس جمهوری فرانسه در اولین واکنش اعلام کرد کشورش تلاش می کند تا دست کم محل حضور این فرانسوی را بیابد.
رییس جمهوری فرانسه در اینباره گفت: “خواستار آزادی وی در کمترین زمان ممکن هستیم. می خواهیم مکان اختفای گروگانگیران را پیدا کنیم و همه کاری می کنیم تا وی آزاد شود و خواستار رهایی سریع او هستیم.”
یمن یکی از مهمترین کانونهای گروه اسلامی افراط گرا و متعلق به القاعده و نزدیک به داعش است. فرانسه هم بدلیل مداخله مستقیم علیه داعش در عراق و سوریه دشمن این گروه به شمار می رود. از زمان سرنگونی دولت مرکزی در یمن و به قدرت رسیدن شیعیان حوثی در صنعا، هرج و مرج در این کشور به اوج رسیده است.Ver video "فرانسه در تلاش برای یافتن زن ربوده شده فرانسوی در یمن"
مرد آرژانتینی زن و پسرش را شش سال زندانی کرده بود
خبر کوتاه
یک مرد آرژانتینی به جرم زندانی کردن زن و پسرش به مدت شش سال دستگیر شد. وی همسر ۶۶ ساله و پسر ۳۰ ساله اش را که به بیماری اوتیسم مبتلاست، طی این مدت در یک سلول ساخته شده در زیرزمین خانه زندانی کرده بود.
پلیس بوینوس آیرس پس از شکایت سه فرزند دیگر این مرد، در یک بازرسی خانگی این سلول را کشف کرده است. پلیس می گوید این مرد زندانیان خود را با غذای مخصوص سگ تغذیه می کرده است.
این مرد بازداشتگاه منتقل شده و همسر و پسر وی نیز در حال حاضر در بیمارستان بستری شده اند.Ver video "مرد آرژانتینی زن و پسرش را شش سال زندانی کرده بود"
تصاویر تازه از مشاجره پلیس با قربانی زن سیاهپوست در تگزاس
روز سه شنبه تصاویر مشاجره ساندرا بلاند با پلیسی که ماشین او را متوقف کرده بود منتشر شد. این زن بیست و هشت ساله سیاهپوست که دهم ژوئیه پس از یک خلاف رانندگی بازداشت شده بود، سه روز بعد در سلول خود مرده پیدا شد.
گفت می شود که افسر پلیس این زن را به دلیل استفاده نکردن از راهنما هنگام دور زدن متوقف کرده و بعد از او خواسته تا پیش از خارج شدن از ماشین سیگارش را خاموش کند. این تصاویر نشان می دهند که چطور بحث افسر پلیس با او کم کم به مشاجره کشیده می شود.
رویس وست سناتور ایالتی در این باره گفت:«ما می خواهیم مطمئن باشیم درباره آنچه در مرگ خانم بلاند روی داده، شفافیت وجود خواهد داشت. برای آمریکا مهم است که این را بداند، باید بگویم با توجه به هر آنچه در آمریکا به اِعمال قانون در موردِ اقلیت آفریقایی آمریکایی مربوط می شود، مردم نباید گمان کنند که ما در تحقیق دراین باره لاپوشانی می کنیم».
جسدِ این زن که پس از اعتراض به رفتار پلیس به اتهام اهانت به وی بازداشت شده بود، سه روز بعد در سلول خود، درحالی پیدا شد که یک کیسه پلاستیکی دور سرش پیچیده و خفه شده بود. پلیس علت مرگ وی را خودکشی عنوان کرده بوVer video "تصاویر تازه از مشاجره پلیس با قربانی زن سیاهپوست در تگزاس"
هر سه روز، یک زن بر اثر خشونت خانگی می میرد
خشونت علیه زنان در همه جوامع وجود دارد و تقریبا یک شکل است با این تفاوت که در برخی از کشورها می توان از طریق مراجع قانونی به آن اعتراض کرد اما در برخی از کشورها، زنان مجبور هستند در برابر این خشونت ها، سکوت کنند.
در صورتیکه قانون نیز به شکلی باشد که تحمل این خشونت ها را تایید کند یا زمینۀ دادخواهی را فراهم نکند، بر شدید شدن خشونت ها می افزاید.
در کنیا، زنان در اعتراض به حملۀ مردان به زنانی که دامن های کوتاه به تن داشتند، به خیابان آمدند و با سردادن این شعار که، “لباس من، انتخاب من است“، به اینکه نوع پوشش زنان را عامل جلب نظر مردان می دانند، اعتراض کردند.
اعتراضی که مراجع قضایی نه تنها حمایتی از آن نکردند بلکه حمله کنندگان به زنانی را که دامن کوتاه به تن می کردند، تنها به پرداخت یک جریمۀ کمتر از یک یورو محکوم کردند. امری که موجب تکرار حمله به زنان دامن پوش شد. اینجا هم مثل خیلی جاهای دیگر، متجاوزان نوع پوشش زنان را عامل تحریک آنها به خشونت و تجاوز عنوان می کنند.
به گفتۀ سیسیلیا برندا، فعال حقوق بشر در کنیا زنان در این کشور با هم گونه خشونتی روبرو هستند. وی می گوید: “موارد خشونت علیه زنان اخیر در این کشور بیشتر شده است. این خشونت ها تنها سلب حقوق آنها نیست. آنها تحت خشونت جنسی قرار گرفته اند و موارد مکرر تجاوز هم وجود دارد. نمی توان آن را به نوع لباس پوشیدن زنها مربوط دانست چرا که در میان زنانی که به آنها تجاوز شده، یک مادربزرگ ۸۰ ساله هم دیده می شود. حتی یک مورد تجاوز به یک کودک ۷ ساله ثبت کرده ایم.”
شمار زیادی از زنانی که تحت خشونت قرار می گیرند، سکوت پیشه می کنند و بخش قابل توجهی از این خشونت ها، غالبا هم ریشه سنتی دارد که از آنجمله می توان به ختنۀ زنان اشاره کرد.
بر طبق تحقیقات منتشر شده توسط نشریۀ پزشکی لانست، نزدیک به ۱۴۰ میلیون زن در سراسر دنیا تحت عمل وحشیانۀ بریدن آلت تناسلی قرار گرفته اند و هرساله، نزدیک به ۳ میلیون دختر در آفریقا در معرض این خطر هستند.
این گزارش می افزاید که ۷ درصد از زنان در دنیا یکبار در زندگی خود مورد تجاوز قرار گرفته اند. و سی درصد نیز از خشونت های خانگی رنج می برند.
عرف و سنت در خیلی از کشورها، زنان را به سکوت و تحمل این خشونت ها تشویق می کند. رقیه پروان، زنی است که در روستایی در پاکستان زندگی می کند و در نتیجۀ پاشیدن اسید توسط همسر مست خود، به هنگامی که خواب بوده، صورتش را از دست داده است. چشم و گوش چپ این زن کاملا از بین رفته و علاوه بر وی، پسر خردسالش نیز که در کنار وی خوابیده بوده، از ناحیه کمر آسیب دیده است.
رقیه می گوید: “من یکی از قربانیان اسیدپاشی در این کشورم. فردا فرد دیگری تحت همین خشونت قرار می گیرد چرا که قانون برای افرادی نظیر من وجود ندارد. قانون فقط از ثروتمندها حمایت می کند و مردم فقیری مثل من هیچ امیدی به عدالت نداریم. تنها کاری که از دستم برمی آید، نفرین همسرم در دعاهای روزانه ام است.”
در بسیاری از موارد، این خشونت ها به یک تراژدی ختم می شود و زنان جان خود را از دست می دهند. آمارها نشان می دهد که هر سه روز، یک زن بر اثر خشونت اعمال شده توسط مردان خانواده اعم از همسر یا پدر یا برادر، جان خود را در دنیا از دست می دهد. تنها در فرانسه، هر دو روز و نیم، یک زن قربانی خشونت مردان است.
در یکی از این خشونت ها، که سروصدای زیادی هم به پا کرد، قتل دختربرگزیدۀ هندوراس توسط دوست پسرش بود. این مرد، نامزد خود را تنها به خاطر اینکه با مرد دیگری رقصیده است، با گلوله به قتل رساند.Ver video "هر سه روز، یک زن بر اثر خشونت خانگی می میرد"
پاپ فرانچسکو پای ۱۲ زن و مرد زندانی را شستشو داد
خبر کوتاه
پاپ فرانچسکو به مناسبت پنج شنبه مقدس، در زندانی در رم، پای ۱۲ مرد و زن زندانی را شستشو داد و بر پای آنها بوسه زد.
در این مراسم نمادین پاپ در سخنانی گفت که دعا می کند خداوند پلیدی ها را از او دور کند تا او هم بتواند همانند مسیح در خدمت مردم باشد.Ver video "پاپ فرانچسکو پای ۱۲ زن و مرد زندانی را شستشو داد"
تشدید سرما، زندگی پناهجویان در لبنان و اردن را سخت تر کرد
بارش شدید باران، سیل و سرمای شدید در نواز غزه، ساکنان این منطقه را با مشکلات جدیدی روبرو کرده است.
تا کنون دو نوزاد یک ماهه و دو ماهه به دلیل سرما و کمبود امکانات جان خود را از دست داده اند، دهها خانه نیز به دلیل جاری شدن سیل غیر قابل سکونت شده اند.
آب در برخی مناطق یک تا یک و نیم متر بالا آمده است.
همزمان، بارش برف، باران و جاری شدن سیل در اردوگاه الزعتری اردن، شرایط زندگی را برای پناهجویان سوری بیش از پیش دشوار کرده است.
تعدادی از چادرها از بین رفته اند. بیش از هفتاد هزار پناهجو در این اردوگاه ساکنند.
در لبنان نیز وضعیت مشابهی حاکم است.
بسیاری از چادرهای پناهجویان در اردوگاه بقاع به دلیل طوفان و سیل از بین رفته و سازمان جهانی صلیب سرخ وضعیت اضطراری اعلام کرده است.Ver video "تشدید سرما، زندگی پناهجویان در لبنان و اردن را سخت تر کرد"
پناهجویان سوری در جستجوی زندگی بهتر ترکیه را ترک می کنند
جرابلس شهری کوچک واقع در استان حلب سوریه است که دو سال پیش در پی نبردهای سنگین از کنترل شبه نظامیان کرد موسوم به «یگان های مدافع خلق کرد» خارج شد و به تصرف نیروهای موسوم به دولت اسلامی درآمد.
شهر مرزی کارکامیش در ترکیه نیز در پانصد متری منطقه حائلی واقع شده که این شهر را از جرابلس جدا می کند. جنگ داخلی در سوریه ارتباط این دو شهر را به کلی از هم قطع کرده است.
ترکیه مرزی ۹۵۰ کیلومتری با سوریه دارد اما هیچ مانع طبیعی، رودخانه و یا کوهستان در مرز میان دو کشور وجود ندارد. تنها یک خط مرزی که پس از جنگ اول جهانی ترسیم شده است دو کشور را از هم جدا می کند. خانواده هایی در هر دو سو هستند که از هم جدا مانده اما ارتباطشان قطع نشده است زیرا فعالیت های قاچاق و تردد مخفیانه در اینجا قدمتی دیرینه دارد.
خانواده علی ییلماز درست در کنار مرز زندگی می کند. خانه آنها پذیرای دهها پناهجوی سوری بوده است. علی ییلماز می گوید: «ما مستقیما تحت تاثیر حوادث سوریه قرار گرفته ایم. آنهایی که از کشورشان فرار می کنند قبل از هر چیز انسان و مثل خود ما هستند. آنها از ظلم و ستم رژیم بر ضد کودکان می گریزند و از سربازVer video "پناهجویان سوری در جستجوی زندگی بهتر ترکیه را ترک می کنند"
ادامه جنگ داخلی شرایط زندگی را در یمن وخیم تر می کند
نیروهای وفادار به دولت در تبعید یمن با خارج کردن شش منطقه از کنترل شورشیان حوثی به صنعا، پایتخت نزدیک تر می شوند.
آنچه پیشروی جبهه مخالف حوثی ها را تسهیل می کند حملات هوایی ائتلافی از کشورهای اغلب عربی خلیج فارس به رهبری عربستان سعودی است.
همزمان و با میانجیگری سازمان صلیب سرخ جهانی و در پاسخ به آزادی هفت زندانی در عدن، حوثی ها نیز دیروز در صنعا هفت زندانی را آزاد کردند که به عدن منتقل شدند.
سازمان پزشکان بدون مرز می گوید بیمارستان های یمن بیش از این گنجایش جنگجویان و غیرنظامیان زخمی را ندارد.
جووان لیو می گوید:«برخی ها تا ساعت ها منتظر می مانند و وقتی نوبتشان می رسد که دیر شده است و پنج نفر را از دست می دهیم. وضعیت اضطراری است.»
جنگی داخلی یمن که از ماه مارس آغاز شده تاکنون بیش از ۴ هزار کشته برجای گذاشته و باعث قحطی و شیوع بیماری شده و بیش از یک میلیون یمنی را از خانه و کاشانه خود آواره کرده است.
حوثی ها می گویند علیه فساد دولت عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهوری که به عربستان گریخت، شوریده اند. ریاض، تهران را به حمایت از حوثی ها و تنش زایی در یمن و منطقه متهم می کند، اتهامیVer video "ادامه جنگ داخلی شرایط زندگی را در یمن وخیم تر می کند"
بازسازی زندگی و مرگ «ون گوگ» در فیلم انیمیشن «دوست داشتن ونسان»
فیلم انیمیشن و بلند «دوست داشتن ونسان» در مورد «ونسان ون گوگ» است که کاملا با دست نقاشی شده و در لهستان تولید شده است و نگاهی دارد به مرگ رمزآمیز این نقاش قرن نوزدهم.
کارگردان فیلم «دوروتا کوبی الا» خود نقاش است و دانش آموخته آکادمی هنرهای زیبا و سینمای ورشو است.
این فیلم از «ون گوگ» و برخی نقاشی هایش الهام گرفته است و ایده آن از نوشته های خود «ون گوگ» در یک نامه اش گرفته شده است.
«دوروتا کوبی الا» می گوید: «ون گوگ در یکی از نامه هایش به برادرش می گوید که ما فقط از راه نقاشی می توانیم حرف بزنیم. این نوشته برای من بسیار مهم بود و دلیل ساخت فیلم به این شکل همین نامه بود. در واقع ما داستان هنرمند را با هنرش تعریف می کنیم.»
در مجموع از بیش از ۱۲۰ نقاشی ون گوگ در این فیلم استفاده شده است و داستان آن بر بیش از ۸۰۰ نامه نوشته شده توسط این هنرمند استوار است.
این فیلم انیمیشن هشتاد دقیقه ای توسط استودیو «بریکترو فیلمز» که پیش از این جایزه اسکار
برده ساخته شده است و برای آن به بیش از
۵۶۸۰۰ فریم نقاشی شده توسط دست نیاز است.
«هوگ ولخمن» تهیه کننده این فیلم می گوید: «ما بین پنجاه تا شVer video "بازسازی زندگی و مرگ «ون گوگ» در فیلم انیمیشن «دوست داشتن ونسان»"
پیروزی تاریخی مردان والیبالیست ایران در حضور کمتر از۱۰ شاهد زن
مسابقه والیبال تیم ملی مردان ایران و تیم ایالات متحده آمریکا که روز پنجشنبه در چهارچوب رقابتهای قهرمانی لیگ جهانی والیبال برگزار شد، با پیروزی ایران در هر سه ست به پایان رسید.
این مسابقه در ورزشگاه آزادی تهران برگزار شد و همچنان با حضور زنان در سالن برگزاری این رقابت مخالفت شد. به این ترتیب تنها شماری کمتر از ۱۰ زن اجازه حضور در ورزشگاه را یافتند که آنها نیز داور یا مهمانان ویژه از سفارتهای خارجی مستقر در تهران بودند.
تلاشهای بانوان برای راهیابی به سالن سربسته ورزشگاه آزادی که از قبل هم ممنوع اعلام شده بود نتیجه ای نداشت و بسیاری از آنها با حضور پرتعداد مأموران نیروی انتظامی پشت درهای ورزشگاه آزادی متوقف شدند.
دوازده هزار هوادار برای تماشای مسابقه والیبال ایران و آمریکا که در ششمین هفته از لیگ جهانی سال ۲۰۱۵ برگزار می شد، از ساعاتی پیش از شروع مسابقه تمامی صندلیها و سکوها را پر کردند. گزارشها و تصویرها از شادمانی وصف ناپذیر تماشاگران پس از پیروزی سه بر صفر و قاطع مقابل «صدرنشین گروه آ» حکایت می کند. تماشاگران اندکی پیش از آغاز مسابقه به بازیکنان تیم ملی آمریکا که قهرمان دور پیشیVer video "پیروزی تاریخی مردان والیبالیست ایران در حضور کمتر از۱۰ شاهد زن"
عامل قتل دو خبرنگار در ویرجینیای آمریکا به زندگی خود پایان داد
عامل قتل دو خبرنگار در ویرجینیای آمریکا بر اثر خودکشی به زندگی خود پایان داد.
وستر لی فلانیگن، مهاجم ۴۱ ساله ساعاتی پس از حمله به دو خبرنگاری که در حال تهیه گزارش بودند متواری شد. او در جریان تعقیب و گریز و در اقدام به خودکشی، به شدت زخمی شد و پس از انتقال به بیمارستان جانش را از دست داد.
به گفته پلیس عامل این حمله از کارکنان سابق همان شبکه بوده و پیشتر اخراج شده بود. او پیش از حادثه ناخرسندی و ناامیدی اش از تبعیض نژادی و آزار جنسی حاکم در محل کار ابراز کرده بود.
عامل این حادث در نوشته ای ۲۳ صفحه ای که به شبکه ایبیس فکس کرده از تجربه تلخ خود به عنوان یک سیاهپوست و همجنسگرا سخن گفته و در یکی از پیام هایی که توییت کرده بطور مشخص گفته های نژادپرستانه یکی از قربانیانش را نقل کرده است. او همچنین خشم خود را از حادثه قتل یک سیاهپوست به دست یک پلیس سفید پوست در ژوئن گذشته در چارلستون مخفی نکرده است.
همانطور که تصاویری که توسط مهاجم و در لحظه وقوع تیراندازی و توسط مهاجم گرفته شده، نشان می دهد، حادثه بامداد روز چهارشنبه در بدفورد در ایالت ویرجینیا روی داد، زمانی که الیسون پارکر ۲۴ سالهVer video "عامل قتل دو خبرنگار در ویرجینیای آمریکا به زندگی خود پایان داد"
داوطلب پیوند سر: این پیوند شانس زندگی من را بیشتر خواهد کرد
والری اسپیریدونوف، مرد جوان روس که از ناحیه دست و پا فلج است، خود را برای یکی از پر خطر ترین و هیجان انگیز ترین عمل های پیوند در جهان آماده می کند.
قرار است سر این بیمار به بدن فردی که دچار مرگ مغزی شده پیوند زده شود.
او در این باره می گوید: “من فکر می کنم که چنین جراحی ممکن است شانس بسیاری خوبی باشد تا من بتوانم زندگی طولانی تری داشته باشم.اما اگر بدشانسی بیاورم این گونه نخواهد شد. من می دانم که پس از عمل جراحی اطلاعات زیادی حاصل خواهد شد که ممکن است برای موفقیت پزشکان در آینده مفید باشد.”
دکتر سرجو کاناورو جراح ایتالیایی که قرار است تابستان امسال، در آکادمی جراحان اعصاب و ارتوپد آمریکا این پروژه را آغاز کند، پیشتر اعلام کرده بود این کار تا دو سال دیگر امکان پذیر خواهد شد.
او می گوید این کار را با تیغهای بسیار پیشرفته تر و برنده تر جراحی کنونی انجام خواهد داد و خواهد توانست بین سی تا شصت درصد فیبر ها را که برای کشش لازم است احیا کند.Ver video "داوطلب پیوند سر: این پیوند شانس زندگی من را بیشتر خواهد کرد"
فرانسه؛ لایحه «خواب عمیق» برای پایان زندگی بیماران علاج ناپذیر تصویب شد
پارلمان فرانسه روز سه شنبه با رای قوی نمایندگان قانون جدیدی را به تصویب رساند که طبق آن پزشک ها می توانند بیماران علاج ناپذیر را تا زمان مرگ به «خواب عمیق» فرو ببرند.
مخالفان این طرح جنجال برانگیز می گویند این همان قانونی کردن «اُتانازی» یا «مرگ از روی ترحم» است.
پیش از رای گیری، شماری از مخالفان این قانون، اعلامیه های را علیه «کشتن از سر ترحم» به سوی نمایندگان پارلمان پرتاب کردند.
ژان لئونتی، یکی از طراحان این قانون می گوید که این قانون به حقوق بیماران لاعلاج احترام می گذارد. وی گفت: «این قانون تغییری در اصول اصلی ایجاد نمی کند، اما در عین حال استقلال بسیار بیشتری می دهد. یعنی آزادی و قدرت بیشتری برای تصمیم گیری به فرد بیمار، آسیب پذیر یا در حال مرگ می دهد.»
این قانون برای اجرایی شدن باید به تصویب مجلس سنای فرانسه هم برسد. در اینصورت پزشکان اجازه خواهند داشت به بیمارانی که امکان علاج ندارند و درخواست رسمی کرده اند، آرام بخشی عمیق تزریق کنند. منتقدان می گویند تنها فرق این روش با «کشتن از سر ترحم» این است که زمان دقیق مرگ تعیین نمی شود.Ver video "فرانسه؛ لایحه «خواب عمیق» برای پایان زندگی بیماران علاج ناپذیر تصویب شد"
متهم شدن دو زن در آمریکا به توطئه برای انجام حمله تروریستی
دو زنی که ادعا شده از اعضای گروه دولت اسلامی هستند روز پنج شنبه از سوی دادگاه فدرال نیویورک به توطئه برای انجام «حمله تروریستی» در ایالات متحده متهم شدند.
این دو زن ۲۸ و ۳۱ ساله به اتهام تلاش برای ساخت بمب دست ساز، برنامه ریزی برای حمله به پلیس و اهداف نظامی و دولتی دستگیر شده اند.
توماس دان، وکیل آسیه صدیقی یک از متهمان می گوید: «موکل من گفته که بی گناه است و تنها هنگامی که کیفرخواست آماده باشد او و من موارد مطرح شده را به دادگاه ارجاع می دهیم جایی که موضوع باید آنجا مطرح شود حتی اگر شما (رسانه ها) خیلی به این موضوع علاقه داشته باشد. کاملا آگاهم که موضوع جدیی است، اما ما قصد داریم مبارزه مان را در دادگاه ادامه دهیم.»
این دو زن بر طبق قوانین مرتبط با استفاده از سلاح های کشتار جمعی بر ضد شهروندان و یا اموال ایالات متحده آمریکا تفهیم اتهام شده اند.Ver video "متهم شدن دو زن در آمریکا به توطئه برای انجام حمله تروریستی"
اپلیکیشنی جدید برای کار و زندگی شهروندان اتحادیه اروپایی در کشورهای دیگر
در اروپا مردم می توانند هر جا بخواهند کار کنند و هر جا که بخواهند زندگی کنند. اما هنوز «مرزهایی وجود دارد مثل مشکل زبان، و قوانین و مقررات متفاوت. اگر به کشور دیگری بروید با چالشهای بسیاری روبه رو خواهید شد، بویژه اگر با زبان آن کشور آشنا نباشید. از خودتان می پرسید: «چگونه باید حضورم را ثبت کنم؟» «چگونه باید آپارتمان اجاره کنم؟» یا «حساب بانکی باز کنم؟»
شرکت نوپایی در کلن آلمان با طراحی اپلیکیشنی راه حلی برای این مشکلات اندیشیده است. این اپلیکیشن “جین جر” یعنی “کار در آلمان” نام دارد. “جین جر” نرم افزاری کاربردی برای تلفن همراه برای کمک به کسانی است که برای کار، زندگی، یا تحصیل به آلمان می روند.
این اپلیکیشن بخشهای مختلفی دارد که به کار، جابه جایی، یا زندگی مربوط می شود و با استفاده از نمادهای تصویری (آی کون) براحتی می توان از یک بخش به بخش دیگر رفت.
سونالی کورای، مدیر بازاریابی شرکتی که اپلیکیشن را طراحی کرده می گوید: «“جین جر” فقط برای مردمی که می خواهند در آلمان کار کند، فایده ندارد، بلکه دانشجویانی که از کشورهای دیگر برای یک سال تحصیلی به اینجا می آیند، می توانند از اینVer video "اپلیکیشنی جدید برای کار و زندگی شهروندان اتحادیه اروپایی در کشورهای دیگر"
سه شخصیت تاثیر گذار و الهام بخش که زندگی دیگران را تغییر دادند
جهان پر از افراد مشهوری است که تاثیرات زیادی بر زندگی مردم دارند اما افرادی هم هستند که الهام بخش دیگران اند اما در سکوت و گمنامی فعالیت می کنند.
در این برنامه «جهان آموزش» کارها و اقدامات سه شخصیت تاثیرگذار و الهام بخش از گوشه و کنار جهان را روایت کرده ایم.
مدیریت یک زن و تغییر زندگی آوارگان در غزه
سوزان ۳۸ ساله برای دستیابی به مدیریت مرکزی با ۶۰۰ آواره غزه ای، با مشکلات زیادی مواجه بوده است. اولین مشکل مخالفت خانواده و شوهرش با شغل جدید او و مشکل بعدی بی اعتمادی مردم بود اما او توانست با ابتکاراتی بر این مشکلات غلبه کند و زندگی زنان و کودکان را تغییر دهد.
موفقیت چشمگیر دانش آموزان در دبیرستانی در افریقای جنوبی*
در مناطق فقیرنشین آفریقای جنوبی، جایی که برق و آب کمیاب است، دستیابی به آموزش باکیفیت، امر دشواری است اما مهارت های فوق العاده یک مدیر مدرسه، شرایط را در دبیرستان روستایی در شرق کیپ تاون پایتخت تغییر داده است. موفقیت تحصیلی در سال آخر دبیرستان با این مدیریت خلاقانه از ۲۳ درصد به ۹۶ درصد رسیده است.
گیتاریستی که تنها با یک دست می نوازد
آندره آس گودوی، گVer video "سه شخصیت تاثیر گذار و الهام بخش که زندگی دیگران را تغییر دادند"
داعش خواستار معاوضه یک زن عراقی زندانی با گروگان ژاپنی شده است
گروه داعش سه شنبه هفته گذشته با انتشار یک ویدئو از دو گروگان ژاپنی، از دولت ژاپن درخواست دویست میلیون دلار در قبال آزادی آنها را کرده بود و تاکید کرد که در غیر این صورت در ۷۲ ساعت جان دو گروگان را می گیرند. شنبه با پایان مهلت نهایی و عدم دریافت مبلغ مورد نظر داعش ادعا کرده که یکی از گروگان ها را گردن زده است. حالا عده ای در ژاپن برای آزادی دومین گروگان تجمع کرده اند.
داعش با ارسال یک ویدئو به خانواده دو گروگان، ادعاییی خود را به اثبات رسانده است. یکی از گروگانها، کنجی گوتو که مستند ساز است تصویر سر بریده دیگر ژاپنی، هارونا یوکاوا، مقاطعه کار را در دست دارد. کنجی در ویدئوی مورد نظر کاملا آشفته است.
شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن وعده داده است که دولتش سعی می کند جان کنجی را نجات دهد. وی گفته که دولت ژاپن برای آزادی این مستندساز با دولت ترکیه و اردن نیز تماس گرفته است. اما مشکل اینجاست که گروه دولت اسلامی شرایط جدیدی برای آزادی کنجی درنظر گرفته است. آنها در ازای آزادی این مستند ساز خواستار آزادی سجدا ریشاوی زنی محبوس در اردن شده اند. این زن عراقی است و به واسطه شرکت در حملات انتحاری بهVer video "داعش خواستار معاوضه یک زن عراقی زندانی با گروگان ژاپنی شده است"
نپال یک ماه بعد از زلزله؛ فقر، ترس و کمبود امکانات اولیه زندگی
ساکنان کاتماندو پایتخت نپال، برای قربانیان زلزله یک ماه پیش این کشور، مراسم دعا و نیایش برپا کردند.
با گذشته یک ماه از زلزله ۷.۸ ریشتری این کشور، مردم هنوز زیر سایه ترس و نگرانی زندگی می کنند.
زلزله ۲۵ ماه آوریل و همچنین لرزش دیگری در ۱۲ مه، به کشته شده بیش از ۸۷۰۰ نفر و زخمی شدن ۱۶۸۰۰ تن انجامید.
صدها خانواده هنوز در پناهگاههای رو باز زندگی می کنند بدون آنکه حتی از یک چادر برخوردار باشند.
یک فرشنده می گوید: «ما هنوز در یک پناهگاه پلاستیکی مانده ایم. حتی یک چادر نداریم، حتی آنهایی که توسط دولت توزیع شده بدست ما نرسیده است. ما هنوز می ترسیم و نگران هستیم و مطمئن نیستیم که این وضعیت چند ماه دیگر ادامه خواهد داشت.»
این زلزله نه تنها خانه ها و ساختمان های اداری از جمله مدارس زیادی را تخریب کرد بلکه تعداد زیادی از میراث فرهنگی و معبدهای قدیمی را ویران ساخت. با اینحال تلاش های زیادی می شود که کودکان بتوانند به روال عادی آموزش باز گردند.
دولما، دانش آموز می گوید: «همین تازگی ها بود که از وضعیت کلاس درسمان شکایت کردیم. اما حالا واقعا دلم برای کلاسمان تنگ شده. من حاضرم هر کاری بکنم تاVer video "نپال یک ماه بعد از زلزله؛ فقر، ترس و کمبود امکانات اولیه زندگی"
جایزه بین المللی زن سال در موناکو به کاترین شابو اهدا شد
کاترین شابو، دریانورد و خبرنگاری است که زندگی را روی دریا کشف کرده و گذرانده است.او اولین زنی بود که در سومین دوره رقابت «واندی گلوب»، موفق شد در یک سفر انفرادی روی دریا، از اواخر سال ۱۹۹۶ تا نخستین ماه های سال ۱۹۹۷ دور دنیا را با قایق و بدون توقف طی کند. کارترین شابو که تنها زن شرکت کننده در مسابقات بود، این سفر را در ۱۴۵ روز کامل کرد.
اوایل هفته جاری در مراسم باشکوهی در موناکو، جایزه زن سال به کاترین شابو اهدا شد. این جایزه بین المللی به زنان فعال در عرصه های مختلف جامعه تعلق می گیرد که در زندگی خود دستاوردهای مهم داشته و همچنین الهام بخش دیگران بوده اند.
خبرنگار یورونیوز: «خانم شابو شما زن دریا هستند، دریا برایتان چه مفهومی دارد؟»
رابطه من با دریا بسیار پر احساس است و به دریا احساس نزدیکی می کنم. فکر می کنم این شیفتگی من از دوران کودکی ام ریشه می گیرد. وقتی خیلی کوچک بودم پدرم راننده بود و با نیزه ماهیگیری می کرد. هر روز صبح زود، یک ماسک و یک لوله تنفس زیر آب روی صورت من می گذاشت و زیر دریا می رفتیم. این به من شناخت خوبی از دریا داده است. حالا مانند یک دریانورد می دانم در عVer video "جایزه بین المللی زن سال در موناکو به کاترین شابو اهدا شد"
طوفان و سیل در انگلستان زندگی هزاران نفر را تحت تاثیر قرار داد
ورزش ‘طوفان دزموند’ و بارش باران سنگین باعث جاری شدن سیل در بخشهایی از انگلستان شده و زندگی ۴۵ هزار نفر را به انحای مختلف تحث تاثیر قرار داده است.
طوفان و سیل بیشترین آسیب را به دو منقطه لانکشایر و کُمبریا وارد کرده و باعث قطع شدن جریان برق ۴۲ هزار واحد مسکونی و ملک شده است.
مناطق سیل زده در طول ۲۴ ساعت معادل بارش یکماهه باران به خود دیده اند و این در حالی است که باران بیشتری نیز در راه است.
طوفان دزموند و سیل تا به امروز دو قربانی گرفته است. یکی از قربانیان مردی است که جسدش از رودخانه ای در کمبریا از آب گرفته شد.
دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا در بازدید از مناطق طوفان و سیل زده گفت:«باید کار پرداخت خسارت و بیمه کسانی که مجبور به ترک خانه های خود هستند به سرعت انجام و مسکن جایگزین برایشان پیدا شود. خدمات اورژانس عالی بوده است اما این موجب دلداری افرادی نخواهد بود که چند روز را در شرایط خیس و مرطوب خواهند گذراند و شاید هم نتوانند روز کریسمس را در خانه های خودشان باشند.»
طوفان دزموند علاوه بر شمالغرب انگلستان، شمال ولز، ایرلند شمالی و جنوب اسکاتلند را نیز در نوردیده است.Ver video "طوفان و سیل در انگلستان زندگی هزاران نفر را تحت تاثیر قرار داد"
بوکوحرام بیش از ۴۰۰ زن و کودک را در شمال شرق نیجریه ربود
ساکنان شهر داماساک نیجریه که چند روز پیش توسط نیروهای چاد و نیجر از بوکوحرام بازپس گرفته شد، از ربوده شدن بیش از ۴۰۰ زن و کودک توسط شبه نظامیان اسلامگرای بوکوحرام خبر دادند.
هنوز هیچ آمار یا خبر رسمی در اینمورد از سوی دولت نیجریه منتشر نشده است.
شهر کوچک داماساک در شمال شرق نیجریه در نزدیکی مرز چاد و نیجر قرار گرفته است.
یک شاهد عینی گفت که اعضای بوکوحرام بیش از پانصد زن و کودک را ربودند و پیش از ترک شهر پنجاه تن از آنان را کشتند.
بوکوحرام که به دنبال ایجاد یک خلافت اسلامی در نیجریه است، ماه گذشته با گروه موسوم به «دولت اسلامی» بیعت کرد. در آستانه انتخابات سراسری نیجریه در روز یکشنبه، نحوه برخورد با این گروه یکی از موضوعات کلیدی این انتخابات خواهد بود.Ver video "بوکوحرام بیش از ۴۰۰ زن و کودک را در شمال شرق نیجریه ربود"
اپلیکیشن شنوایی «یو ساوند» زندگی ناشنوایان و کم شنوایان را راحت تر می کند
بنا به آمار سازمان جهانی بهداشت، نزدیک به ۳۶۰ میلیون نفر در جهان به مشکلات شنوایی مبتلا هستند. تنها ده درصد این افراد به وسایل کمک شنوایی دسترسی دارند. این آمار در کشورهای در حال توسعه بدتر است و به سه درصد می رسد.
گروهی از دانشجویان مهندسی در آرژانتین یک ابزار کمک شنوایی دیجیتال به نام «یو ساوند» ساخته اند که با تلفن هوشمند کار می کند. «یو ساوند» با دریافت صداهای اطراف و تنظیم فرکانس، آنها را وارد تلفن هوشمند می کند. کاربر می تواند صداهای محیط را با وضوحی مشابه استفاده از سمعک و یا وسایل کمک شنوایی بشنود.
دکتر ویکتوریو استوک متخصص گوش روی عملی بودن این ابزار تاکید می کند و می گوید: «اطمینان دارم شیوه موثری است. آن را روی بیمار آزمایش کردیم. شنوایی بیمار با این ابزار و بدون آن اندازه گیری شد. تغییری که در بیمار مشاهده شد، بسیار قابل ملاحظه است.»
پس از سنجیدن میزان شنوایی کاربر با دستگاهها، صدای تلفن هوشمند بر اساس آن تنظیم می شود. بعلاوه صدای موزیک و ویدیوهای موجود در تلفن و همچنین صدای تلفن هم برای استفاده کاربر تنظیم می شود.
بهای این اپلیکیشن از وسایل کمک شنوایی بمراتب کVer video "اپلیکیشن شنوایی «یو ساوند» زندگی ناشنوایان و کم شنوایان را راحت تر می کند"
یک زن آمریکایی فرماندهی نیروهای زمینی و هوایی آمریکای شمالی را بر عهده گرفت
خبر کوتاه
لری روبنسون، فرمانده سابق نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا در اقیانوس آرام، روز جمعه فرماندهی نیروهای زمینی و هوایی آمریکای شمالی و منطقه شمال آمریکا را به عهده گرفت. وی نخستین زن در تاریخ آمریکاست که به این مقام دست پیدا می کند.Ver video "یک زن آمریکایی فرماندهی نیروهای زمینی و هوایی آمریکای شمالی را بر عهده گرفت"
پاپ فرانچسکو: خیلی از مردم قدرتمند صلح نمی خواهند زیرا با جنگ زندگی می کنند
پاپ فرانچسکو، رهبر کاتولیکهای جهان روز دوشنبه با هفت هزار کودک دیدار کرد.
این ملاقات توسط سازمان غیردولتی «کارخانه صلح» برنامه ریزی شده بود و در آن کودکانی از ملیتهای مختلف جهان حضور داشتند.
در ابتدای این ملاقات، تعدادی از کودکان از جمله از لهستان، مصر و پاکستان به معرفی خود پرداختند و سپس طرح سوال از پاپ را آغاز کردند.
پاپ در پاسخ به یکی از کودکان که “چگونه می توان صلح را ایجاد و از آن محافظت کرد” گفت: «خیلی از مردم قدرتمند صلح نمی خواهند زیرا با جنگ زندگی می کنند.»
پاپ افزود: «هر روز باید به دنبال برقراری صلح بود. صلح یک محصول صنعتی نیست بلکه یک محصول دست ساز است. بسیاری از مردم قدرتمند صلح نمی خواهند زیرا زندگی آنها بر جنگها و فعالیت کارخانه های مرگ استوار شده است.»Ver video "پاپ فرانچسکو: خیلی از مردم قدرتمند صلح نمی خواهند زیرا با جنگ زندگی می کنند"
هفده وزیر زن سابق فرانسه: دیگر در برابر آزار و اذیت جنسی سکوت نمی کنیم
هفده وزیر زن سابق فرانسه روز یکشنبه با انتشار بیانیه ای اعلام کردند که از این پس در برابر اذیت و آزار جنسی سکوت نخواهند کرد.
در این بیانیه که در هفته نامه «ژورنال دو دیمانش» منتشر شده، از تمام سیاستمداران زن قربانی آزار و اذیت جنسی خواسته شده است تا سکوت خود را بکشنند و در دادگاه اقامه دعوی کنند.
لورانس روزینیول، وزیر خانواده و حقوق زنان در این باره می گوید: «این یک موقعیت استثنایی برای زنان فعال در سیاست است اما نه فقط در سیاست بلکه در سازمان ها، شرکت ها و جاهای دیگر، هر جایی که از زنان درخواست های (غیر معمول) می شود. اکنون زمان آن است که بگوییم بس است، کافی است، دیگر تحمل نمی کنیم.»
این بیانیه پس از آن منتشر می شود که هفته گذشته، هشت زن از جمله یک نماینده، دونی بوپن، نماینده مجلس ملی فرانسه را به تجاوز و آزار و اذیت جنسی متهم کردند. در پی این رسوایی وی ناگزیر شد تا از پست معاونت ریاست مجلس کناره گیری کند.Ver video "هفده وزیر زن سابق فرانسه: دیگر در برابر آزار و اذیت جنسی سکوت نمی کنیم"
تعلیق فعالیت موسسه تاکسیرانی اوبر در دهلی پس از تجاوز راننده آن به یک مسافر زن
پس از انتشار خبر تجاوز راننده موسسه تاکسیرانی اوبر به یک مسافر زن در دهلی نو، فعالیت این موسسه در پایتخت هند به حالت تعلیق در آمد.
به گفته پلیس هند، راننده مظنون سه سال پیش به اتهام تجاوز دستگیر و زندانی شده بود. استخدام فردی با چنین سوءپیشینه ای اعتبار این موسسه جنجال برانگیز آمریکایی را زیر سوال برده است.
انتشار این خبر دو سال پس از تجاوز گروهی به یک دختر دانشجو در پایتخت هند، بار دیگر موجی از خشم و انزجار را در این کشور برانگیخت.
در همین ارتباط روز دوشنبه دهها تن از هواداران حزب مخالف، با تجمع در برابر دادگاهی در دهلی با انتقاد از نخست وزیر هند خواستار تامین امنیت زنان این کشور شدند.
به باور آنها نخست وزیر به اندازه کافی به موضوع امنیت زنان توجه نداشته است.
فعالان و مدافعان حقوق زنان نیز در اعتراض به سیستم قضایی هند در مجازات متجاوزین جنسی در برابر دفتر پلیس دهلی نو تجمع کردند.
یکی از حاضران در این تجمع گفت: «این حادثه مرا نگران می کند وقتی با دوستانم می خواهم شبها بیرون بروم و از نظر روحی، روانی و ذهنی آزار دهنده است. آزار جنسی زیادی را در حمل و نقل عمومی از جمله مترو و اتوبوس شاهدیم. هیچ جا حتی وقتی در خیابان راه می روید هم امنیت ندارید.»
انتقاد از موسسه تاکسیرانی اوبر در حالی اوج گرفته است که این شرکت فعال در ۲۰۰ شهر و ۴۵ کشور، با استخدام رانندگان جوان و تاکید بر تامین امنیت مسافران، در تلاش بود تا دامنه فعالیت خود را در شهرهای بزرگ هند توسعه دهد.Ver video "تعلیق فعالیت موسسه تاکسیرانی اوبر در دهلی پس از تجاوز راننده آن به یک مسافر زن"
در روز جهانی معلولین، کارگران معلول بلژیکی از برنامه های آموزشی دولت برای استخدام آنها بعنوان بازگشت به زندگی یاد می کنند.
روز چهارشنبه، در بروکسل، پایتخت بلژیک ، روز جهانی معلولین برگزار می شود.
به این مناسبت یورونیوز به یکی از یکصد و بیست و دو موسسه ای که برای معلولین فرصتهای شغلی ایجاد می کند رفته که دویست نفر از دویست و سی کارمندش معلولند.
یکی از کارکنان معلول این موسسه می گوید :درابتدا به من آموزشهای لازم را دادند و من اکنون برای جوانان کارگاههای ویژه برگزار می کنم . بعد از دوسال کارآموزی، اگر بخواهند می توانند بکار مشغول شوند.
میزان توانایی معلولین برای کارهای مختلف متفاوت است، اما شرکتی در بلژیک، یک سوم کارکنانش را از میان معلولین آموزش دیده انتخاب می کند . این شرکت در کار بسته بندی کالا برای سوپرمارکتهاست.
رئیس این شرکت می گوید : مزیت کار برای ما این است که ما مرکز کار مان را بر حسب توانایی کارگر سازمان می دهیم . پایین ترین دستمزد، ساعتی نه یورو و نیم و بالاترین آن چهارده یورو و نیم است.
دستمزدها چندان چشمگیر نیستند، اما برای بسیاری از معلولین متضمن آغاز زندگی است .یکی از کارگران معلول که پس از آموزش بعنوان نجار استخدام شده می گوید : بعد از آنکه معلول شدم به من گفتند کسی آدم معلول را استخدام نخواهد کرد. نمی توانم بروی زانو هایم خم شوم، اما خوشحالم که کار می کنم.
پانزده کشور اروپایی موسسات را موظف می کند درصدی از استخدامهایشان را به معلولین اختصاص دهند، اما در عمل، معلولین در موسسات، در اقلیت کاملند.مصاحبه یورونیوز با فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی
آینده اکتشاف های فضایی، برآمدن بخش خصوص در زمینه فضا و زندگی روزانه در مدار زمین، موضوع هایی هستند که گزارشگر یورونیوز در یک مصاحبه استثنایی با دو فضا نورد ایستگاه فضایی بین المللی انجام داده است.
تری ورتز، فرمانده آی اس اس (ایستگاه فضایی بین المللی) و سامانتا کریستوفورتی، اولین زن فضانورد ایتالیایی در فضاست.
ایندو در این گفتگو از برنامه های علمی، پژوهش ها و مأموریت روزانه خود در ایستگاه فضایی می گویند و زندگی روزمره خود را با دلخوشی ها و دلتنگی هایشان تعریف می کنند.Ver video "مصاحبه یورونیوز با فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی"
آنجلیکا؛ روایت سرکوب جنسیتی دوران ویکتوریایی انگلستان
فیلم آنجلیکا به کارگردانی میچل لیختن اشتاین، براساس داستانی از آرتور فیلیپ، روایتگر زندگی یک زوج اشرافی در انگلستان قرن نوزدهم است. پس از تولد اولین فرزند این زوج، آنجلیکا، زندگی این خانواده دچار مجموعه ای از حوادث غیرقابل فهم با منشایی ماوراء طبیعی می شود.
جنا مالون، در این فیلم در نقش کونستانس، کاراکتر مرکزی فیلم ظاهر می شود. زنی که در آستانه زایمان در حال مرگ است و پس از تولد فرزندش، با اینکه زنده می ماند اما، توانایی و میل برقراری رابطه جنسی را از دست می دهد آن هم در محیط مردسالار ویکتوریایی انگلستان.
جنا مالون، که ایفای نقش در بازی گرسنگان را در کارنامه دارد، درباره فیلم آنجلیکا می گوید: «از این خوشم آمد که فیلم کاملا مثل نمایش های عاشقانه انگلیسی یک زوج جوان شروع می شد و پیچ و تاب های زیادی داشت. این فقط یک داستان درباره عشق نبود بلکه عشق لایه های این داستان را تشکیل می داد. واقعیت واکنشهای عصبی یک زن در آن دوره، فشارهای جنسی در برابر تمایلات جنسی، این که یک زن بیشتر درباره لباس پوشیدن بداند تا درباره بدن خودش. همه اینها برایم جذاب بود.»
دوره ویکتوریایی انگلستان، با سبکVer video "آنجلیکا؛ روایت سرکوب جنسیتی دوران ویکتوریایی انگلستان"
نجات چهار فرد دیگر از زیر آوارهای ساختمان فرو ریخته در نایروبی
شش روز پس از فرو ریختن یک ساختمان مسکونی شش طبقه در نایروبی، پایتخت کنیا، عملیات برای یافتن بازماندگان احتمالی این حادثه همچنان ادامه دارد. صبح پنحشنبه، با نجات معجزه آسای زنی از زیر آوار، امید برای یافتن دیگر حادثه دید گان افزایش یافت و متعاقب آن دو زن و یک مرد دیگر زنده از زیر خروارها بتن و آهن بیرون کشیده شدند.
یک فرمانده پلیس کنیا که در عملیات جستجو شرکت دارد، می گوید: «از وقتی چند خرگوش از زیر آوار نجات داده شد مطمئن شدیم که هنوز زندگی در این ساختمان جریان دارد. زنده بودن این حیوانات از وجود اکسیژن و احتمال یافتن افراد بیشتر حکایت می کرد.»
یکی از زن های نجات داده شده در روز پنجشنبه باردار بوده و به رغم زنده ماندن، فرزندش را از دست داده است. شوهر این زن پس از آنکه وی به بیمارستان انتقال داده شد به خبرنگاران گفت: «حال همسرم خیلی وخیم نیست و این مایه امیدواری است. وقتی دکترها از او پرسیدند که آیا من را می شناسد، او تایید کرد که من شوهرش هستم.»
تاکنون ۳۹ نفر بر اثر فرو ریختن این ساختمان کشته و حدود 70 تن نیز ناپدید شده اند. کیفیت نامناسب مصالح به کار برده شده، و سرعت بالای ساختVer video "نجات چهار فرد دیگر از زیر آوارهای ساختمان فرو ریخته در نایروبی"
کونچیتا وورست در پارلمان اروپا
روز چهارشنبه کونچیتا وورست، برنده جایزه موسیقی یوروویژن در محل پارلمان اروپا در بروکسل، خواهان احترام و تساوی بیشتری برای همجنس گرایان شد.
او در پاسخ به این سئوال که آیا “کونچیتا وورست” یک ایده هنری است، گفت: “من به کونچیتا وورست به دیده یک قطعه کیک در زندگیم می نگرم. برایم بسیار مهم است.این ایده ای نیست که آنرا طراحی کرده باشم؛ زندگی است.”
کونچیتا یا تام نوی ویرت اتریشی، معتقد است که تا جایی که کسی به کسی آزار نرساند، همه باید بتوانند آنطور زندگی کنند که می خواهند.
یکی از طرفداران کونچیتا گفت: “او صدای زیبایی دارد و بسیار جذاب است. او این قابلیتها را در پیروزی در رقابتهای یوروویژن ثابت کرد.”
دیگری گفت: “منهم همجنس گرا هستم. زندگی در این جامعه آسان نیست، اما سعی می کنید به بهترین وجه با آن کنار بیایید..و این کاری است که او (کونچیتا) می کند.”
مربی یک تیم راگبی می گوید: “اغلب اعضای تیم ما، تیم راگبی همجنس گرایان، طرفدار کونچیتا و پیام او هستند. او قالبها را می شکند و می گوید همجنس گرایان زن و مرد و دو جنسی ها، می توانند هرچه می خواهند بکنند.”Ver video "کونچیتا وورست در پارلمان اروپا"
داستان زنی بیمار که خودکشی اش را جهانی کرد
بریتنی مینارد، زن ۲۹ ساله آمریکایی در حالی که پزشکان به او گفتند هفته های آخر عمرش را سپری می کند، پیش از آغاز دوران سخت و پایانی بیماری اش تصمیم گرفت تا به زندگی اش پایان دهد.
برای این کار بود که به ایالت ارگان ایالات متحده، یکی از ۵ایالتی که در آن خودکشی اگاهانه آزاد است رفت تا اول نوامبر برای همیشه به زندگی اش پایان دهد.
او چند روز پیش از خودکشی ویدئویی منتشر کرد که در آن مشخصا از تصمیم قاطع خود مبنی بر خودکشی گفت. این ویدئو جدای از اینکه قلب بیش از ۹ میلیون نفری که آنرا دیده اند به دردآورده است باعث شده تا بحث اتانازی یا خودکشی آگاهانه در صورت ابتلا به بیماریهای ناعلاج در آمریکا بالا بگیرد.
بریتنی مینارد، تمام تلاشش را کرد تا حق اتانازی و خودکشی بیماران در تمامی آمریکا برسمیت شناخته شود و نهایتا در آغوش همسر و در کنار مادر و دوستانش در نهایت آسایش و آرامش چشم از جهان فرو بست.Ver video "داستان زنی بیمار که خودکشی اش را جهانی کرد"
دو شهروند آمریکایی از بازندۀ مسابقۀ قرن شکایت کردند
دو شهروند آمریکایی با شکایت از مانی پاکیائو، مشت زن فیلیپینی به دادگاهی در شهر لاس وگاس، خواهان پرداخت چند میلیون غرامت از سوی وی شدند. این دو آمریکایی به دلیل عدم اعلام عمومی مصدومیت از ناحیۀ کتف توسط این مشت زن فیلیپینی از وی شکایت کرده اند.
مانی پاکیائو روز سوم ماه مه در مسابقه ای که به مبارزۀ قرن مشهور شد، بعد از ۱۲ راند، این مسابقه را به فلوید می ودر، حریف آمریکایی واگذار کرد.
علاوه بر این مشت زن فیلیپینی، مدیر برنامه ها و اسپانسر وی نیز جزء کسانی هستند که از آنها شکایت شده است.
مدیر برنامۀ این مشت زن فیلیپینی تنها بعد از اتمام این مسابقه بود که اعلام کرد مانی پاکیانو سه هفته پیش از برگزاری این مسابقه از ناحیۀ کتف مجروح شده است.Ver video "دو شهروند آمریکایی از بازندۀ مسابقۀ قرن شکایت کردند"
جستجوی پلیس فرانسه برای دستگیری همدستان اقدامات تروریستی در پاریس
پلیس فرانسه در جستجوی همدستان مردان مسلحی است که طی دو روز گذشته در اقداماتی تروریستی دست کم ۱۷ نفر از شهروندان این کشور را کشتند. یکی از مهره های کلیدی در این جستجو زن جوانی است به نام حیات بومدین که شریک زندگی آمدی کولیبالی یعنی فرد گروگانگیری است که روز جمعه در جریان گروگان گیری در یک فروشگاه مواد غذایی یهودیان کشته شد.
گفته می شود این زن که توسط پلیس فردی مسلح و خطرناک تشخیص داده شده، در روز پنجشنبه و زمانی که یک مامور پلیس توسط آمدی کولیبالی کشته شد، همراه کولیبالی بوده است.
پلیس همچنین با اطلاع بر اینکه که یکی از برادران کواشی در ارتباط با شبکه القاعده در یمن بوده، تحقیقاتی را در این زمینه آغاز کرده است. این ارتباط به احتمال می تواند با جانشین انور الافلاکی فرمانده سابق القاعده باشد که در سال ۲۰۰۱ توسط آمریکا در یمن کشته شد.
فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه روز شنبه در کاخ الیزه با مقامات مسئول از جمله نخست وزیر، وزیر دادگستری و برنارد کازنوو وزیر کشور، درباره تدابیر امنیتی پیش رو دیدار کرد.
وزیر کشور پس از این دیدار گفت: “ما چارچوب عمومی مقابله با تهدیدات را تعیین کرVer video "جستجوی پلیس فرانسه برای دستگیری همدستان اقدامات تروریستی در پاریس"
اعتراض به رای دادگاه در هنگ کنگ با پوشیدن سینه بند
دهها نفر در هنگ کنگ با بستن سینه بند، نسبت به بازداشت و محاکمۀ یک زن سی ساله که متهم شده با پستانهایش به یک پلیس حمله کرده است، اعتراض کردند.
انگ لی اینگ می گوید این پلیس قصد داشته کیف او را بگیرد و در همین حین دستش به یکی از پستان های او خورده اما پلیس مذکور روایت این زن را رد کرده و می گوید این زن با پستان هایش به وی حمله کرده است.
دادگاه انگ لی اینگ را که در دفاعیۀ خود، از این اقدام پلیس با عنوان تعرض نام برده، به سه ماه و نیم زندان محکوم کرده است. دادگاه می گوید این زن برای متهم کردن این پلیس از شاخصه های زنانگی استفاده کرده است.
تجمع کنندگان که در میان آنها تعدادی مرد نیز دیده می شوند، این ادعای پلیس را مضحک خوانده و از دادگاه خواسته اند حکم مورد نظر را لغو کند.Ver video "اعتراض به رای دادگاه در هنگ کنگ با پوشیدن سینه بند"
هیلاری کلینتون می خواهد قهرمان آمریکایی ها باشد
گزارش تفصیلی
هیلاری کلینتون، یکی از چهره های محبوب دموکرات ها در آمریکاست. این زن سیاستمدار آمریکا، نقش های متعددی را در صحنۀ سیاست داخلی و خارجی آمریکا بازی کرده است.
وی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۰۸، بعد از اینکه دورۀ ریاست جمهوری بیل کلینتون پایان یافت، برای تکیه زدن بر این کرسی وارد کارزار مبارزه با باراک اوباما شد. بعد از اینکه این مبارزه را به رقیب قدر خود واگذار کرد، در نهایت بعنوان وزیر خارجۀ رقیب دیروز خود، وارد دولت شد.
خانم کلینتون می گوید حضور در این رقابت ها، حمایت طرفدارانش و بویژه زنان یک نقطه عطف در زندگی سیاسی وی بوده است. او در جریان این کارزار، در دیدار با تعدادی از زنان گفت: «برای من، این مساله خیلی شخصی بود، فقط سیاست نیست. دیدم چه اتفاقی افتاد و باید آن را حفظ کنیم.»
بعد از این رقابتها، هیلاری کلینتون از سوی رقیب دیروز و رییس دولت امروز آمریکا، به یکی از کلیدی ترین سمتهای دولت منصوب شد. هدایت وزارت خارجۀ این کشور یکی از بالاترین مقامها در این کشور است و هیلاری کلینتون بعنوان یک زن این مقام را تصاحب کرد.
دورۀ چهارسالۀ وزارت خارجۀ هیلاری کلینتون با تنشهایVer video "هیلاری کلینتون می خواهد قهرمان آمریکایی ها باشد"
تولد نخستین نوزاد از رحم پیوندی
برای بار نخست در تاریخ، در سوئد نوزادی از رحمی پیوندی به دنیا آمد. مادر این نوزاد زنی ۳۶ ساله است که بدون رحم متولد شده است. حالا او به لطف پیوند رحم دوست ۶۰ ساله اش به بدن خود، مادر شدن را تجربه کرده است.
نوزاد که در ماه سپتامبر و زودتر از موعد به دنیا آمده، پسر است و ۱ کیلو و ۸۰۰ گرم وزن دارد. این عمل هنوز به صورت گسترده انجام نمی گیرد و تحقیقات بر روی آن در جریان است.
متس برانستورم، پروفسور رهبر گروه پیوند رحم از دانشگاه گوتنبرگ سوئد می گوید: «همه چیز به نتایج تحقیقات آتی بستگی دارد. فکر می کنم برای اینکه این عمل به عملی کلینیکی و معمولی بدل شود سال های زیادی زمان لازم است.»
هویت زوجی که از طریق این روند صاحب فرزند شدند اعلام نشده اما می دانیم مادر، تخمدان های فعالی داشته است. عمل پیوند تا کنون روی ۸ زن دیگر نیز صورت گرفته که در حال حاضر دو نفرشان باردار هستند.
لیزا یوهانسون، جراح زنان از دانشگاه گوتنبرگ سوئد می گوید: «به نظر من هر دو بیمار حالشان خیلی خوب است. خوشحالند و البته سلامتی شان در حد مطلوب است، هم خودشان و هم شرکای زندگی شان. در حال حاضر در تلاش تشکیل خانواده ای تازه هستند و ذهنشان درگیر این است. اما سلامتی شان عالی است.»
اختلالات مادرزاد و بیماری سرطان از جمله عواملی هستند که می توانند بر رحم زن و توانایی بارداری وی تاثیر منفی بگذارند. تولد نخستین نوزاد از رحمی پیوندی امیدی تازه در زندگی افرادی است که برای بچه دار شدن دچار مشکل هستند.Ver video "تولد نخستین نوزاد از رحم پیوندی"
تظاهرات ضد اسلامی و برخورد با مخالفان نژاد پرستی در استرالیا
طرفداران یک گروه نژادپرست ضد اسلامی با طرفداران یک گروه ضد نژادپرستی در شهرهای مختلف استرالیا از جمله ملبورن و سیدنی با یکدیگر درگیر شدند.
پلیس تلاش کرد تا تظاهرکنندگان این دو گروه را از هم جدا کند.
برخی گزارشها از زخمی شدن چند نفر در این رویارویی حکایت دارد.
یکی از طرفداران گروه ضد نژاد پرستی می گوید: “ما اینجا هستیم تا از حقوق تمام کسانی که اینجا زندگی می کنند دفاع کنیم.”
دیگری هم می گوید:“آنها با این مهاجران مشکل دارند. آنها نمی فهمند. آنها فقط از این مردم می ترسند. ما بعنوان استرالیایی می بایست از مهاجران استقبال کنیم.”
معترضان ضد اسلامی جنبش موسوم به “استرالیا را پس بگیرید” در حالی که پرچم استرالیا را در دست داشتند، شعار “استرالیا آری، شریعت نه” را سر می دادند.
شرمون برجس، از برگزارکنندگان تظاهرات ضد اسلامی در توجیه اقدامشان می گوید: “هفت اسلامگرا می خواستند استادیوم بزرگ ملبورن را منفجر کنند. اگر آنها موفق به این کار می شدند هزاران زن و مرد و کودک کشته می شدند. یکی از افراد دستگیر شده به مدت نوزده سال با کمکهای دولتی در استرالیا زندگی کرده است.”
جنبش “استرالیا را پVer video "تظاهرات ضد اسلامی و برخورد با مخالفان نژاد پرستی در استرالیا"
شب زنده داری به مناسب عید پاک توسط مسیحیان سراسر جهان
در شامگاه شنبه، ناقوس ها به ستایش عید پاک، رستاخیز مسیح به صدا درآمدند. پاپ فرانسیس طی مراسمی ۱.۲ میلیارد کاتولیک در سراسر جهان را شنبه شب به شب زنده داری و اجتناب از بی تفاوتی دعوت کرد و از آنها خواست ایمانشان را شجاعانه زندگی کنند.
بر طبق سنت معمول، پاپ در این مراسم غسل تعمید را برای گروهی از افراد به جای آورد که یک دختر کامبوجی ۱۳ ساله و یک زن ۶۶ ساله از کنیا در میان آنها بود.
مسیحیان در کلیسای مهد در بیت لحم فلسطین نیز که محل تولد عیسی مسیح دانسته می شود، شنبه شب با روشن کردن شمع، مراسم شب زنده داری عید پاک را برگزار کردند. برای مومنان، عید پاک، روز رستاخیز و بازگشت مسیح است بعد از آنکه به صلیب کشیده شد.Ver video "شب زنده داری به مناسب عید پاک توسط مسیحیان سراسر جهان"
سفر پاپ فرانچسکو به ترکیه؛ بازدید از اردوگاه پناهجویان در برنامه نیست
پاپ فرانچسکو، رهبر کاتولیکهای جهان روز جمعه برای اولین بار به عنوان پاپ به ترکیه سفر می کند.
در این سفر سه روزه که ابتدا از آنکارا، پایتخت آغاز خواهد شد، پاپ فرانچسکو پس از ملاقات با مقام های ترکیه، به استانبول و به دیدار بارتالومه اول، اسقف اعظم کلیسای ارتدوکس یونانی خواهد رفت اما احتمالا مهلتی برای بازدید از اردوگاههای پناهندگان سوری و عراقی نخواهد داشت.
دزیتئوس آناگنوستوپولوس، سخنگوی کلیسای ارتدوکس استانبول در این مورد می گوید: «من نمی دانم او چقدر فرصت خواهد داشت و آیا می تواند به آنجا برود و با پناهجویان دیدار کند یا نه، اما می دانم که او در باره این مشکل، نظراتی دارد و این موضوع را در آنکارا و یا استانبول مطرح خواهد کرد، بدون اینکه نیاز باشد دخالت سیاسی کند.»
بین ششصد هزار تا یک میلیون آواره سوری و عراقی که از گروه «دولت اسلامی» موسوم به داعش فرار کرده اند به ترکیه پناه برده اند.
در یکی از اردوگاههای آوارگان در نزدیکی شهر سوروچ، یک زن سوری می گوید: «ما به کمک مالی و همینطور معنوی نیاز داریم تا مردم ما بتوانند این درد و رنج را تحمل کنند. این زندگی در اینجا برای ما زندگی نیست. نمی دانم چه بگویم. شما می ببینید که مردم چگونه اینجا زندگی می کنند. کودکان ما مدرسه هم ندارند که بروند.»
روز سه شنبه، پاپ فرانچسکو به شهر استراسبورگ فرانسه رفته بود و در مقر پارلمان اتحادیه اروپا با اشاره به مرگ هزاران مهاجر غیرقانونی در دریای مدیترانه، خواستار بازگشت به اصول بنیادین صلح و همبستگی شد.Ver video "سفر پاپ فرانچسکو به ترکیه؛ بازدید از اردوگاه پناهجویان در برنامه نیست"
برگزاری مراسم تشییع اجساد بیش از یکصد زائر ایرانی کشته شده در واقعه منا
مراسم تشییع اجساد یکصد و چهار نفر از زائران ایرانی قربانی واقعه مراسم حج سال جاری در منا عربستان سعودی، روز یک شنبه در تهران برگزار شد.
این مراسم ابتدا در دانشگاه تهران آغاز شد و سپس با حضور جمعیت زیادی که در خیابان انقلاب تجمع کرده بودند و شعارهایی در مخالفت با عربستان سعودی می دادند ادامه یافت.
مقام های ایران علت اصلی این واقعه را ضعف و اشتباه مقامات عربستان سعودی می دانند و آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی ایران پیش از این در واکنش تندی عربستان را به برخودری «خشن و سخت» تهدید کرده بود.
یک زن شرکت کننده در این مراسم می گوید: «من ده روز است که از زندگی ساقط شده ام. من خودم عزیزی را از دست نداده ام اما واقعا دلم با خانواده های جان باختگان است. لعنة الله علی القوم الظالمین.»
یک زن دیگر شرکت کننده در این مراسم می گوید: «فقط آمده ام ابراز همدردی کنم با خانواده های این بندگان خدا. آنها هم بچه های کوچک داشته اند، فقط آمده ام به آنها تسلیت بگویم.»
مقامات عربستان سعودی تعداد کشته شدگان فاجعه منا را ۱۰۳۶ نفر اعلام کرده اند با اینحال مقام های ایران معتقدند که تعداد کشته ها بیشترVer video "برگزاری مراسم تشییع اجساد بیش از یکصد زائر ایرانی کشته شده در واقعه منا"
فیلم «سیزده دقیقه»: ترور ناکام هیتلر
فیلم «سیزده دقیقه» بر اساس یک داستان واقعی است. گئورگ السر در سال ۱۹۳۹ نقشه قتل آدولف هیتلر و چند رهبر دیگر نازی را در نشست مونیخ طرح ریزی و اجرا کرد. او و باوجود ناکامی به در این راه، به یکی از نمادهای مقاومت آلمان ها علیه نازیسم تبدیل می شود.
اویویه هیرشبیگل، کارگردان «سیزده دقیقه» در مورد شخصیت اصلی فیلمش می گوید: «گئورگ السر شبیه ادوارد اسنودن است. او اهمیتی به منافع شخصی خود نمی دهد و عمیقا به غرایز درونی خود باور دارد. آن احساسات آنقدر عمیق و قوی هستند که غیر قابل کنترل می شوند. السر برای حفظ آزادی، آزادی بیان و افراد، به تنهایی، ایستادگی می کنند.»
کریستیان فریادل که نقش السر را ایفا کرده می گوید: «نگاه فیلم به یک واقعه تاریخی جالب است. شخصیتی که من نقش آن را بازی می کنم، شخصیتی سیاسی نیست اما در جریان زندگی خود نمی تواند به فریاد دموکراسی خواهی پاسخ مثبت نگوید چون سیاست بخشی از زندگی ما را شکل می دهد و ما حتا اگر ندادیم عملا همگی سیاسی هستیم.»
کترینا شولتر، هنرپیشه نقش اول زن فیلم بر این باور است که « چون داستان در شهری کوچک می گذرد و امکان درک شرایط را آسان تر می کند. بهVer video "فیلم «سیزده دقیقه»: ترور ناکام هیتلر"
شهر «هالترن آمزه» در سوگ ۱۶ دانش آموز فرو رفته است
سقوط هواپیمای مسافربری آ ۳۲۰ که منجر به مرگ ۱۵۰ مسافر و خدمۀ این هواپیما شد، شهر « هالترن آمزه» را در غم و اندوه فرو برده است. ۱۶ نفر از قربانیان این حادثه، دانش آموزان یک دبیرستان در این شهر بودند که از سفر به بارسلون باز می گشتند اما در جریان سقوط این هواپیما در کوههای آلپ فرانسه جان خود را از دست دادند.
از هنگام اعلام این خبر، مردم این شهر برای بزرگداشت یاد این دانش آموزان به محل دبیرستان «یوزف گونیک» می آیند.
یکی از شهروندان که به این محل آمده است، این حادثه را غم انگیز می داند اما می گوید زندگی ادامه دارد و کار دیگری نمی شود کرد. او می گوید: “کسی را در اینجا دیدم که می گفت یک جلسۀ کاری دارد و باید زود برود، چه کار دیگری می شود کرد؟ غم انگیز است اما زندگی ادامه دارد.”
یک زن دیگر نیز می گوید: “سه برادر من در این دبیرستان درس می خوانند و من امروز چند بار به آنها تلفن زدم تا مطمئن بشوم که آنها سالم و تندرست در خانه هستند. غیرقابل باور است. همه می گویند که هواپیما امن ترین وسیلۀ مسافرت است و ناگهان چنین اتفاقی می افتد. برادران من کاملا روحیه شان را از دست داده اند.”
یکی دیگر ازVer video "شهر «هالترن آمزه» در سوگ ۱۶ دانش آموز فرو رفته است"
رقص ناتالیا اوسیپُوا در نمایش باله اونگین
ناتالیا اوسیپُوا، بالرین روسی اینک دومین فصل از حضورش به عنوان بالرین اصلی را در باله سلطنتی لندن تجربه می کند. او تحسین تماشاگران را در نمایشهایی که بلیطهایشان از پیش به فروش رفته، برانگیخته است.
وی اخیرا ایفای نقش تاتیانا را در نمایش اونگین با طراحی جان کرانکو، آغاز کرده است. منتقدان متفق القول به تحسین این بالرین پرداختند و از «هوش نمایشی»، «گیرایی او بر روی صحنه» و توانایی او در دادن «حسی طبیعی» از بداهه پردازی به نقش خود تمجید کرده اند.
ناتالیا اوسیپُوا می گوید: «من نقشهایی را که بر روی صحنه ایفا می کنم زندگی می کنم و نمی توانم تنها آنها را بازی کنم. همیشه به مادرم می گویم که من احتمالا بازیگر ضعیفی هستم و در نتیجه وقتی نقش حسی در من بر نمی انگیزد و حس می کنم که نمی توانم در نقش قرار بگیرم و آن را روی صحنه زندگی کنم دیگر آن اجرا برایم طبیعی نیست و به شکلی نیست که من آن را می خواستم.»
نقش آفرینی اوسیپُوا در نمایس «ژیزل» در سال ۲۰۱۴ توسط منتقدان تحسین شد و سال بعد برای او جایزه «جوایز محفل ملی رقصِ منتقدان» را در نقش اول زن به ارمغان آورد.
اوسیپُوا پیش از آنکه در سال ۲۰Ver video "رقص ناتالیا اوسیپُوا در نمایش باله اونگین"
ایستگاه فضایی بین المللی میزبان سه میهمان جدید است
فضاپیمایی که حاوی سه سرنشین از جمله نخستین زن فضانورد ایتالیایی بود، پس از حدود ۶ ساعت از محل پرتاب به ایستگاه فضایی بین المللی رسید .
سامانتا کریستوفورتی ۳۷ ساله، پیشتر خلبان بوده است و اولین زن فضانورد ایتالیایی است که وارد ایستگاه فضایی بین المللی می شود.
همراهان او دو فضانورد آمریکایی و روس هستند که قرار است تا۶ ماه آینده یعنی تا ماه مه سال ۲۰۱۵ میلادی با یکدیگر در ایستگاه فضایی بمانند.
در مجموع ۱۶ کشور از جمله روسیه و ایالات متحده آمریکا روی این پروژه مدرن و تحقیقاتی در دل فضا فعالیت دارند.
نخستین زنی که به ایستگاه فضایی بین المللی سفر کرد یک زن فرانسوی بود که سفرش در سال ۲۰۰۰ میلادی صورت گرفت.
ایستگاه فضایی بین المللی از سال ۱۹۹۸ میلادی فعال شد و پیش بینی شده تا سال ۲۰۲۴ نیز به فعالیت خود ادامه دهد.Ver video "ایستگاه فضایی بین المللی میزبان سه میهمان جدید است"
برنامه های اروپا برای نسل اراسموس
در این برنامه نسل نو به دیدار کسانی می رویم که شرکت در برنامه اراسموس زندگی شان را تغییر داده است. همچنین خواهیم دید چگونه ایجاد پلتفرمی جدید در کنار این برنامه، به روند ادامه تغییرات در زندگی این افراد کمک می کند.
مایکل دیلیسن یکی از کسانی است که در برنامه اراسموس اتحادیه اروپا، برنامه تبادل دانشجو، شرکت کرده است. تجربه شرکت در برنامه اراسموس زندگی مایکل را زیرورو کرده است. وی می گوید: «من در تلویزیون دولتی فنلاند کار می کنم. گزارشگر هستم. کار در تلویزیون را وقتی یاد گرفتم که در میلان در برنامه اراسموس بودم. در ابتدا کمی سخت بود. چون اتاق یا آپارتمانی برای زندگی نداشتم. اما تجربه هایی که بدست آوردم، واقعا به من کمک کرد که رشد کنم و اعتماد به نفسم را زیاد کرد.»
طبق مطالعاتی که کمیسیون اروپا انجام داده، بیش از یک میلیون کودک از زوجهایی متولد می شود که طی برنامه تبادل دانشجوی اراسموس با یکدیگر آشنا می شوند. طبق آمار، یک سوم از جوانان شرکت کننده در برنامه راسموسِ اتحادیه اروپا، شریک زندگی شان را از ملیتی دیگر انتخاب می کنند.
۴۰ درصد دانشجویان پروژه اراسموس پس از فارغ التحصیلی بهVer video "برنامه های اروپا برای نسل اراسموس"
جایزه ادبیات بیناد آستوریاس به لئوناردو پادورا تعلق گرفت
جایزه ادبیات بیناد آستوریاس به لئوناردو پادورا، روزنامه نگار، نویسنده و فیلم نامه نویس کوبایی تعلق گرفت.
پادورا در سال ۱۹۵۵ در هاوانا به دنیا آمد. نخستین آثار ادبی خود را همزمان با کار روزنامه نگاری در اوایل دهه هشتاد میلادی منتشر کرد. تاکنون آثار متنوعی از او در ژانرهای مختلف ادبی از جمله پلیسی، اجتماعی و تاریخی به ده ها زبان ترجمه و منتشر شده است.
داریو ویانوا پریتو، رئیس هئیت داوران، روز چهارشنبه هنگام اعلام چهره منتخب سال ۲۰۱۵ در رشته ادبیات گفت: «شاید بتوان جوهر ناب آثار گوناگون و متنوع لئوناردو پادورا را اینگونه تعریف کرد: علاقه ای وافر به شنیدن صدای مردم و داستان های فراموش شده آنها.»
پادورا که همچنان در پایتخت کوبا زندگی می کند خالق شخصیت «ماریو کونده» است. او از خلل زندگی این مامور پلیس منزوی و نامتعارف، ابعاد نهفته زندگی شهروندان هاوانا را به تصویر کشیده است.
علاوه بر داستان های پلیسی، پادورا شصت ساله تبحری ویژه در ادبیات تاریخی نیز دارد؛ رمان «مردی كه سگ ها را دوست داشت» روایتی کم نظیر از زندگی تروتسكی، انقلابی مشهور روس است از دورانی که در مكزيك زندگی می کرد تا هنگامی کهVer video "جایزه ادبیات بیناد آستوریاس به لئوناردو پادورا تعلق گرفت"
اسنودن از سوئیس درخواست پناهندگی کرد
ادوارد اسنودن، تکنیسین سابقآژانس اطلاعات مرکزی آمریکا، “سیا“، از طریق یک ویدئو کنفرانس که از مسکو پخش می شد، گفت خواهان بازگشت به ژنو و زندگی در آنجاست.
او که از طرف دولت آمریکا به جاسوسی متهم شده، از تابستان سال 2013 بعنوان پناهنده در روسیه زندگی می کند.
او از سوئیس خواست که درخواست او را دوباره بررسی کند.
او گفته که سوئیس یک کشور بی طرف است و بهترین خاطرات زندگی اش را از زمانی که در ژنو کار می کرده دارد.
ادوارد اسنودن از سال 2007 تا 2009، تحت پوشش دیپلمات در ژنو، سیستمهای ارتباطاتی را به نفع آژانس امنیت ملی آمریکا هک می کرد.Ver video "اسنودن از سوئیس درخواست پناهندگی کرد"
تاکسی های صورتی ویژه بانوان در مصر
گزارش تفصیلی
تاکسی های صورتی رنگ با لوگو و رانندگان زن که لباسی به همین رنگ به تن کرده اند، نشان ویژه خدمات خدمات تاکسیرانی بانوان در مصر است.
این سرویس جدید تاکسیرانی تنها رانندگان زن را به خدمت می گیرد و به صورت انحصاری مسافرین زن را جابجا می کند. ایده ای که “ریم فوزی“، رئیس شرکت مصری ارائه دهنده خدمات تاکسیرانی بانوان آن را از نیازهای فعلی جامعه اش می داند. وی می گوید: «هر فکر جدیدی برآمده از نیازهای جامعه است. ما در مصر به خدمات حمل و نقل مطمئن برای مصری ها نیاز داریم. در واقع نه فقط برای مصری ها، بلکه برای خارجی ها، خانم های عرب و در کل همه زن ها.»
مسافرین این نوع تاکسی ها از طریق یک تماس تلفنی با اپراتورِ شرکت، مبدا و مقصد سفر خود را مشخص می کنند. زنان مصری پیش از استفاده از این خدمات باید با ارسال فتوکپی کارت شناسایی خود اقدام به ثبت نام کنند. رانندگانی که استخدام می شوند نیز یک دوره تخصصی را می گذارند و باید حداقل دارای دیپلم متوسطه و مسلط به زبان انگلیسی یا زبان دیگری غیر از عربی باشند.
مرآت البدری راننده یکی از «تاکسی های صورتی» معتقد است این سرویس برای مسافرین و همینطVer video "تاکسی های صورتی ویژه بانوان در مصر"
اکران فیلم «کار ناصواب»
فیلم مهیج «کار ناصواب» (No good deed) به کارگردانی سام میلر، کارگردان بریتانیایی داستان مادری تنها را روایت می کند که فداکارانه مرد خوش قیافه ای را که دچار سانحه رانندگی شده است به خانه راه می دهد، غافل از اینکه یک زندانی فراری و بیمار روانی را پناه داده است.
در شبی پروحشت، زندگی زن زیر و زبر می گردد و او برای نجات زندگی خود و فرزندانش درگیر مبارزه ای سخت می شود.
ادریس البا، هنر پیشه بریتانیایی و ترجی پی هنسون، بازیگرآمریکایی در این فیلم نقش آفرینی می کنند. ترجی پی هنسون ۴۴ ساله در مورد صحنه های زد و خورد و تیراندازی فیلم گوید: «این نقش هم از نظر جسمی و هم از نظر روحی، شاید یکی از دشوارترین نقشهایی است که تاکنون بازی کرده ام. تمام مدت به این فکر می کردم که به هنرپیشه نقش مقابلم آسیبی نزنم و می دانم که او هم همین نگرانی را داشت. ادرنالین خون بشدت بالا می رود و مردم متوجه نمی شوند که در صحنه درگیری و کشمکش واقعا چه رخ می دهد. فیلمبرداری از آخرین صحنه زد و خورد سه شب طول کشید.»
با وجود واکنش منفی منتقدان، فیلم «کار ناصواب» از آغاز اکران در ایالات متحده فروش خوبی داشته است. فیلم از اوایل نوامبر بر پرده سینماهای اروپا به نمایش در خواهد آمد.Ver video "اکران فیلم «کار ناصواب»"
مهارتی زنانه در فیلم کمدی "جاسوس"
تصور کنید که ممکن است یک مأموریت جاسوسی، شخصی را از یک تحلیلگر سهل انگار و پشت میز نشین، به یک مامور زبده سازمان سیا تبدیل کند که عملی قهرمانانه انجام می دهد.
ملیسا مک کارتی بازیگر آمریکایی، در فیلم “جاسوس” نقش سوزان کوپر مامور مخفی سازمان سیا را ایفا می کند که داوطلب می شود تا داخل یک گروه تجارت و قاچاق اسلحه نفوذ کند و دنیا را نجات بدهد.
مراسم معرفی فیلم در اروپا با پهن کردن فرش قرمز در میدان لستر لندن انجام شد و پل فیگ کارگردان فیلم، طی آن به پرسش ها پاسخ داد. پل فیگ می گوید: «این فلیمی با نقش هایی مضحک و معمولی برای زن ها نیست که داخل داستان به دنبال مردها باشند، بلکه نقش و جایگاهی عالی برای زن ها قایل شده است. ببینید من عاشق داستان های بزرگ هستم. داستان هایی که زن ها در آن کاری را که فکر می کنند درست است، با تمام علاقه انجام می دهند و آنقدر قوی هستند که از کرده خود پشیمان نمی شوند. ما باید با زن هایی که مستعد هستند و نقش های کمدی را به خوبی ایفا می کنند، بیشتر از این کار کنیم.»
ملیسا مک کارتی چهل و هشت ساله، تاکنون نقش های بسیاری را در سری فیلم های جیمز باند ایفا کرده استVer video "مهارتی زنانه در فیلم کمدی "جاسوس""
ترکیه: حیات بومدین به سوریه رفته است
حیات بومدین، مظنون به شرکت در گروگان گیری فروشگاهی در پورت دو ونسن، پنج روز پیش از این واقعه تروریستی در ترکیه بوده است.
در ویدئوی منتشر شده، حیات بومدین در برابر گیشه کنترل گذرنامه فرودگاه استانبول به همراه مردی که هویتش مهدی صبری بالحسین شناسایی شده دیده می شود.
به گفته مقامات ترکیه این دختر ۲۶ساله پس از ترک فرانسه، روز دوم ژانویه از مادرید پایتخت اسپانیا به استانبول سفر می کند. سپس حیات بومدین هشتم ژانویه مرز زمینی این کشور را به سوی سوریه ترک کرده است.
دستگاه امنیتی فرانسه در جستجوی این دختر عرب تبار است که از آن به عنوان شریک زندگی امدی کولیبالی، تروریست کشته شده در گروگان گیری فروشگاه موادغذایی یهودیان یاد می شود.
امدی کولیبالی در ویدئویی که پس از کشته شدنش منتشر شد مسئولیت کشتن یک افسر پلیس زن را در پاریس برعهده گرفته و به «دولت اسلامی» مشهور به داعش ابراز وفاداری می کند.Ver video "ترکیه: حیات بومدین به سوریه رفته است"
لین آندرسن، خواننده معروف آمریکایی درگذشت
خبر کوتاه
لین آندرسن، خواننده مشهور آمریکایی در سن ۶۷ سالگی درگذشت. او نخستین خواننده زن سبک موسیقی کانتری در آمریکا بود. لین آندرسن در سال ۱۹۷۱ به خاطر آلبوم معروف «باغ گلها» جایزه گرمی را به دست آورده بود.Ver video "لین آندرسن، خواننده معروف آمریکایی درگذشت"
یکصد و بیستمین سالگرد اختراع سینما
روز پنجشنبه نوزدهم مارس، یکصد و بیستمین سالگرد اختراع سینماست. لویی و اوگوست لومیر موسوم به برادران لومیر با خلق فیلم “در حال خروج از کارخانه لومیر در لیون“، در نوزدهم مارس ۱۹۸۵میلادی و نمایش آن به عموم در بیست و دوم مارس، پیشرو صنعت سینما در جهان شدند. آنها چند ماه بعد فیلم مستند “باغبان آب پاشی شده” را ساختند.
مانوئل دی اُلیویرا، کارگردان صاحب سبک پرتغالی که از او بعنوان مسن ترین کارگردان جهان یاد می شود، در توصیف سینما می گوید: “سینما نه تنها آینه زندگی است، بلکه تنها آینه زندگی، سینماست. آینه زندگی بودن سینما همچنین به معنای حافظه زندگی است.”
الکتریسیته که چهار سال قبل از سینما اختراع شد، نقش مهمی در فراگیر شدن این صنعت ایفا کرد. صنعت سینما با ورود فنآوری دیجیتال در چند سال گذشته تحولات زیادی یافته است.
به همین مناسبت، نمایشگاهی تحت عنوان “لومیر، سینمای اختراع شده“، که به آثار برادران لومیر اختصاص خواهد داشت از ۲۷ مارس تا ۱۴ ژوئن، در “گراند پله” پاریس دائر خواهد بود.Ver video "یکصد و بیستمین سالگرد اختراع سینما"
معرفی برگزیدگان جایزه امی
مراسم اعطای جایزه امی، امسال نیز به سنت هرساله در شهر نیویورک برگزار شد.
پس از ارزیابی بیش از هزار برنامه حرفه ای تلویزیونی، هیات داوران این مراسم جایزه امی در بخش بین الملل را به فیلم بریتانیایی «اتوپیا» (آرمانشهر) به عنوان بهترین سریال درام اعطا کردند.
این سریال تلویزیونی که به مدت دو فصل در شبکه چهار تلویزیون بریتانیا پخش می شد، داستان گروه کوچکی را تعریف می کند که پس از مواجه با فرقه ای اپونیم، ماجراهایی پر رمز و راز دارند.
جایزه بهترین بازیگر نقش مرد به استیون دیلین، برای بازی در فیلم بریتانیایی-فرانسوی «تونل» اهدا شد. او در این فیلم نقش کارآگاه پلیسی را بازی کرده که به دنبال شناخت یک قاتل سریالی با انگیزه های سیاسی است.
جایزه بهترین بازیگر زن به بیانکا کرایسمن، هنرپیشه هلندی برای بازیگری در فیلم «دنیای جدید» اهدا شد. او جایزه اش را به تمام پناهندگانی تقدیم کرد که در این فیلم به ایفای نقش پرداخته بودند. او گفت این بازیگران واقعا پناهنده بودند.
داستان این فیلم درباره زن بدخلقی است که در یک مرکز پناهندگان مشغول کار است و با مهاجری از غرب افریقا برخورد می کند و این آشنایی زندگی او را تغییر می دهد.
جایزه بخش سریالهای کوتاه تلویزیونی، به فیلم «نسل جنگ» تعلق گرفت. این فیلم که در شبکه «ضد دی اف» آلمان پخش شد، داستان گروهی از نوجوانان را تعریف می کند که فکر می کردند دوستی شان برای تمام عمر ادامه خواهد داشت اما جنگ همه چیز را برای آنها تغییر داد.Ver video "معرفی برگزیدگان جایزه امی"
کشف جسد ۸ کودک در خانه ای در استرالیا
پلیس شهر کنز در ایالت کوئینزلند در شمال استرالیا از کشف جسد ۸ کودک در یک خانه خبر داده است.
گزارش های اولیه حاکی از آنست که در این خانه یک زن ۳۴ ساله نیز حضور داشته که مجروح شده است و پس از انتقال به بیمارستان در حال پاسخگویی به سوالات پلیس است.
کودکان کشته شده ۱۵ ماهه تا ۱۸ ساله بوده اند. هنوز پلیس جزئیات بیشتری در رابطه با دلیل وقوع این حادثه ارایه نداده اما تائید کرده که زن مجروح شده مادر۷ تن از این کودکان بوده و شرایط او در بیمارستان نیز ثابت توصیف شده است.
پلیس همچنین تصریح کرد که بررسی ها برای یافتن جزئیات بیشتر ادامه دارد اما تاکنون هیچ فرد مظنونی در رابطه با این ماجرا شناسایی نشده است.
بر اساس گزارش ها پسر ۲۰ ساله این زن پس از ورود به خانه و بادیدن صحنه قتل کودکان با پلیس تماس گرفته است.
پلیس این حادثه را “فاجعه” نامیده و به مردم اطمینان داده که فعلا جای نگرانی برای عموم نیست.Ver video "کشف جسد ۸ کودک در خانه ای در استرالیا"
مادر و فرزندی پنج روز بعد از سانحه هوایی، صحیح و سالم پیدا شدند
یک زن جوان و فرزند خردسالش به طرز معجزه آسایی از یک سانحه هوایی جان سالم به در بردند. از سه سرنشین یک هواپیمای کوچک که روز شنبه در جنگلی در کلمبیا سقوط کرد، پسری یک ساله و مادر هجده ساله اش زنده ماندند، اما خلبان در این سانحه کشته شد.
پزشک معالج کودک گفت: «وقتی کودک را آوردند، کمی آب بدنش را از دست داده بود، اما خوب بود. او مشکل تنفسی ندارد، ریه ها و قلبش کار می کنند و شکستگی هم ندارد.»
زن جوان تا هنگام پیدا شدنش از آب یک جوی و میوه های درختی از جمله نارگیل تغذیه می کرد. به این ترتیب او توانسته بود به کودک خود شیر بدهد.Ver video "مادر و فرزندی پنج روز بعد از سانحه هوایی، صحیح و سالم پیدا شدند"