Videos relacionados con فهم

Informaciona

Comparte y descubre información

  • هیئت فرانسوی برای تحقیق درباره مرگ رئیس توتال وارد مسکو شد

  • آنجلیکا؛ روایت سرکوب جنسیتی دوران ویکتوریایی انگلستان

    فیلم آنجلیکا به کارگردانی میچل لیختن اشتاین، براساس داستانی از آرتور فیلیپ، روایتگر زندگی یک زوج اشرافی در انگلستان قرن نوزدهم است. پس از تولد اولین فرزند این زوج، آنجلیکا، زندگی این خانواده دچار مجموعه ای از حوادث غیرقابل فهم با منشایی ماوراء طبیعی می شود.

    جنا مالون، در این فیلم در نقش کونستانس، کاراکتر مرکزی فیلم ظاهر می شود. زنی که در آستانه زایمان در حال مرگ است و پس از تولد فرزندش، با اینکه زنده می ماند اما، توانایی و میل برقراری رابطه جنسی را از دست می دهد آن هم در محیط مردسالار ویکتوریایی انگلستان.

    جنا مالون، که ایفای نقش در بازی گرسنگان را در کارنامه دارد، درباره فیلم آنجلیکا می گوید: «از این خوشم آمد که فیلم کاملا مثل نمایش های عاشقانه انگلیسی یک زوج جوان شروع می شد و پیچ و تاب های زیادی داشت. این فقط یک داستان درباره عشق نبود بلکه عشق لایه های این داستان را تشکیل می داد. واقعیت واکنشهای عصبی یک زن در آن دوره، فشارهای جنسی در برابر تمایلات جنسی، این که یک زن بیشتر درباره لباس پوشیدن بداند تا درباره بدن خودش. همه اینها برایم جذاب بود.»

    دوره ویکتوریایی انگلستان، با سبک

    Ver video "آنجلیکا؛ روایت سرکوب جنسیتی دوران ویکتوریایی انگلستان"

  • یک کشیش لهستانی از همجنسگرا بودن خود پرده برداشت

    یک کشیش لهستانی روز شنبه از همجنسگرا بودن خود پرده برداشت. واتیکان اقدام این کشیش را «غیر مسوولانه» توصیف کرده و او را از تمام مسوولیت های مذهبی اش تعلیق کرده است.

    کریستف کارامسا کشیش همجنسگرا که بهمراه شریک زندگیش اش که یک مرد اسپانیای است و فعالان همجنسگرا در یک رستوران در رم حاضر شده بود خطاب به خبرنگاران گفت: «تصمیم من برای اعلام این موضوع در فضای همجنسگرا هراسی کلیسای کاتولیک، تصمیمی کاملا شخصی است. این تصمیم بسیار دشوار و سخت بود. من از شما می خواهم این واقعیت را در نظر بگیرید که فهم این موضوع برای کسانی که یک مرحله تغییر هویتی را در زندگیشان تجربه نکرده اند، بسیار دشوار است.»

    اعلام همجنسگرا بودن از سوی این کشیش تنها یک روز پیش از افتتاح اجلاس شورای کلیسایی درباره خانواده، از سوی مقامات واتیکان با هدف فشار بر شورای خانواده ارزیابی شده است.

    پاپ فرانچسکو قرار است روز یک شنبه دومین اجلاس شورای کلیسایی درباره خانواده را افتتاح کند که موضوع همجنسگرایی در آن مورد بحث قرار خواهد گرفت. موضوعی که عمیقا کلیسای کاتولیک را به دو گروه مخالف و موافق تقسیم کرده است.

    Ver video "یک کشیش لهستانی از همجنسگرا بودن خود پرده برداشت"

  • افزایش اقدام مهاجران برای ورود به بریتانیا، تاکید کامرون برای مقابله با آنها

    منابع پلیسی در فرانسه اعلام کردند طی پنجشنبه شب تا صبح جمعه بیش از یک هزار مورد اقدام به ورود به خاک بریتانیا از طریق شرکت حمل و نقل ریلی فرانسوی موسوم به “اوروتونل” در نزدیکی بندر کاله، صورت گرفته است.

    برخی منابع نیز این رقم را یکهزار و چهارصد مورد اعلام کرده اند.

    روز چهارشنبه سیصد تن از آنها بازداشت شده بودند.

    دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا، در واکنش به این خبر ضمن غیر قابل قبول خواندن آن گفت که کمک به فرانسه برای مقابله با این پدیده از اولویتهای قطعی دولت اوست.

    او افزود: “از هر راهی که بتوانیم به گذاشتن حصارهای بیشتر، افزایش منابع و افزایش تیمهای مجهز به سگهای ردیاب ، اقدام خواهیم کرد.”

    آنا ماسگریو، از شورای پناهجویان بریتانیا، ضمن انتقاد از عملکرد نخست وزیر این کشور، گفت: “اکنون با نخست وزیر است تا مدیریت خود را نشان دهد، با زبان مسئولانه سخن بگوید و بخاطر بیاورد که ما کشوری هستیم که به سنت حمایت از حقوق بشر و حقوق پناهجویان مفتخریم. قابل فهم است که مردمی که این تصاویر را مشاهده می کنند احساس خطر کنند. بنابر این بسیار مهم است که نخست وزیر مدیریت خود را نشان داده و از

    Ver video "افزایش اقدام مهاجران برای ورود به بریتانیا، تاکید کامرون برای مقابله با آنها"

  • قوانین اتحادیه اروپا برای حمایت از شهروندان در مقابل قراردادهای ناعادلانه

    در این برنامه سخن شما، آندره از دوبیلن پرسیده است: «می خواهم شرکتی را که از آن خدمات تلفن همراه می گیرم عوض کنم. اما وقتی قراردادم را دیدم، متوجه شدم باید شش ماه قبل از پایان قرارداد قصدم را به شرکت اعلام می کردم. آیا این عادلانه است؟ آیا هیچ چاره ای وجود ندارد؟»

    ژان باپتیست میرت، از دفتر ارتباطات مستقیم در اروپا پاسخ می دهد: «زمانی که در اتحادیه اروپا خدمات یا کالایی را بخرید، از هر جا که باشد ازطریق سایت، از فروشگاه محل یا فروشنده ای بیرون از کشورتان، قانون اتحادیه اروپا از حقوق شما، در مقابل بندهای ناعادلانه در قراردادهای عادی حمایت می کند.»

    وی می افزاید: «قرارداد، چه تحت عنوان “شروط ضمنی” ارائه شود و چه بصورت بخشی از قراردادی که شما باید امضاء کنید، باید منصفانه باشد. شروط قرارداد باید به زبان ساده و قابل فهم نوشته شده باشد. هر نوع ابهام به نفع شما تفسیرخواهد شد. طبق قوانین اتحادیه اروپا، برای رعایت عدالت، هیچ کدام از بندهای قرارداد نباید بین حقوق و وظایف مصرف کننده و حقوق و وظایف فروشنده و تأمین کننده خدمات عدم توازن بوجود بیاورد.»

    آقای میرت در مورد برخی شروط قراردادهای ناعاد

    Ver video "قوانین اتحادیه اروپا برای حمایت از شهروندان در مقابل قراردادهای ناعادلانه"

  • فعالان پلیس فرانسه را مسبب مرگ «رِمی» جوان می دانند

    مرگ «رِمی فِرس»، جوان ۲۱ ساله فرانسوی که در جریان اعتراضات به ساخت سد «سیوِنس» کشته شد، روزهای شنبه و یکشنبه، بار دیگر در چند شهر فرانسه، تظاهرات فعالان و دوستداران محیط زیست را بدنبال داشت.

    همفکران رِمی، همچنین با تجمع در منطقه «تارِن» فرانسه بیاد او که از مخالفان درخت زدایی و تخریب محیط زیست به بهای احداث سد «سیوِنس» بود، درختکاری کردند.

    یکی از آنان گفت: «حرکت نمادین ما حفظ حیات گیاهان و درختانی است که ساخت سد نابودشان می کند، و البته رمی را می فهم، یکی از دلایل این حرکت و تجمع ما در اینجا رمی است. او برای حفظ حیات مبارزه می کرد، او بخاطر زندگی به اینجا آمده بود، نه برای مرگ.»

    علاوه بر چند شهر دیگر فرانسه، پاریس هم صحنه اعتراضات فعالان و دوستداران محیط زیست بود. گروهی از آنان با تجمع در نزدیکی برج ایفل، پلیس فرانسه را قاتل خواندند و خواستار استعفای وزیر کشور شدند.

    علت مرگ رِمی جوان، انفجار نارنجک ضدشورش پرتاب شده توسط پلیس عنوان می شود که ظاهراً بین کوله پشتی و شانه های او گیر کرده بوده است.

    دولت فرانسه ساخت سد «سیونس» را برای آبیاری و اقتصاد منطقه مفید می خواند، فعالان اما آن را طرحی می دانند که باعث از بین رفتن درختان و تخریب محیط زیست می شود.

    Ver video "فعالان پلیس فرانسه را مسبب مرگ «رِمی» جوان می دانند"

  • غرب اوکراین خرسند و شرق کشور ناراضی از نتیجه انتخابات پارلمانی

    نتایج انتخابات پارلمانی اوکراین و مشارکت ضعیف شهروندان شرق کشور در آن گواه دیگری بر فاصله عمیق میان بخشهایی از مناطق شرقی با پایتخت و غرب اوکراین است.

    پیروزی احزاب هوادار غرب در این انتخابات، مایه ناخشنودی جدایی طلبان هوادار روسیه و ولادیمیر پوتین در شرق، اما باعث خوشحالی هواداران اروپا و غرب در کی یف شده است.

    یکی از ساکنان کی یف می گوید: «به پوروشنکو (رییس جمهوری) رای دادم و از نتایج خوشحالم چرا که او برای مردم کار می کند و من از این کار او بسیار راضی و ممنون هستم.»

    دیگری می گوید: «اینکه حزب رئیس جمهوری پیشتاز است، بلحاظ تئوریک قابل فهم است چرا که گزینه های بهتر و بیشتری وجود نداشت.»

    ساکنان غرب و شرق اوکراین خواهان پایان درگیری ها و ناآرامی ها هستند اما هر یک به سود خود.

    در این میان گروهی در شرق به اوکراین متحد و نیرومند می اندیشند. یکی از ساکنان دونتسک در این باره می گوید: «باور شخصی من این است که کی یف باید دست از جنگ بردارد و اوکراینی قدرتمند بسازد تا مناطق لوهانسک و دونتسک راغب باشند که برگردند و بخشی از اوکراین مستقل و جدید باشند.»

    در دونتسک و لوهانسک، دو شهر تحت کنترل جدایی طلبان اگرچه زندگی جریان عادی خود را دارد اما درگیری های گاه و بیگاه، همچنان آتش بس شکنندۀ موجود را تهدید می کند.

    Ver video "غرب اوکراین خرسند و شرق کشور ناراضی از نتیجه انتخابات پارلمانی"

  • یخچال های طبیعی پرو در معرض نابودی اند

    بر اساس داده های مطالعات دولتی، تغییرات آب و هوایی در ۴ دهه گذشته، شمار یخچال های طبیعیِ پرو را ۴۰ درصد کاهش داده و در برابر، به خلق صدها دریاچه کوهستانی جدید منجر شده است.

    در منطقه کوردیرا بلانکا، وافع در رشته کوههای آند، ۷۵۵ یخچال طبیعی هستند که ۸۷ درصد آن ها، کمتر از یک کیلومتر مربع مساحت دارند و خطر نابودی تهدیدشان می کند.

    نلسون سانتیلانا، کارشناس یخچال های طبیعی می گوید: «در چهل سال گذشته، حدود ۹۹۶ دریاچه جدید خلق شده است. فهم این پدیده آسان و منطقی است. هنگامی که یخچالی از بین می رود، نخستین چیزی که برجای می گذارد، یک بستر عمیق است.»

    در سال ۱۹۷۰ میلادی، در پی وقوع زلزله، یک یخچال طبیعی از جا کنده شد و مانند یک بهمن به سوی شهر یونگای واقع در شمال پرو حرکت کرد. بر اثر این حادثه ۲۰ هزار نفر جان باختند.

    از آن زمان به بعد، دولت با همکاری دانشمندان، با نصب موانع و حسگرهایی سعی می کند تا با آگاه کردن ساکنان محلی از احتمال ریزش یخچال، از وقوع فجایع مشابه جلوگیری کند.

    نلسون سانتیلانا می گوید: «نباید فراموش کنیم که کوههای پوشیده از برف و یخ ما در منطقه گرمسیری واقع شده اند. توده های یخی روی دامنه های عمودی قرار دارند. نتیجه اینکه احتمال از هم گسستن و فروریزش مجدد این توده های یخ به سوی دریاچه هایی که همین یخچال ها ساخته اند، بسیار زیاد است. در چنین حالتی این دریاچه ها نابود می شوند و جریان آبی همراه با رسوبات به راه خواهد افتاد که می تواند شهرها را بشوید و نابود کند.»

    کشور پرو، حدود دو هزار و هشتصد یخچال طبیعی در ۱۹ کوه برفگیر دارد. آب حاصل از این یخچال ها، منبع اصلی تامین آب شرب مردم این کشور است. تغییرات آب و هوایی می تواند در سال های آینده، بحران کمبود آب را به مشکلات مردم فقیر این کشور اضافه کند.

    Ver video "یخچال های طبیعی پرو در معرض نابودی اند"

  • فیلم «در کنار او» برنده بزرگ جشنواره بین المللی فیلم اوراسیا

    بزرگترین برنده دهمین دوره جشنواره فیلم «اوراسیا» در قزاقستان، فیلم اسرائیلی «در کنار او» بود. آصف کورمان، کارگردان این فیلم در مراسم اختتامیه این جشنواره، جایزه را از دست حسنعلی آشیمف، هنرپیشه قزاق که رییس هیات داوران بود، دریافت کرد.

    فیلم «در کنار او»، راشل، قهرمان فیلم را دنبال می کند که از گبی، خواهر معلول ذهنی خود نگهداری می کند. اما راشل یک روز مجبور می شود خواهرش را در یک مرکز ویژه معلولان بگذارد.

    در این فیلم لیرون بن اشلوش، همسر کارگردان فیلم ایفای نقش می کند. آصف کورمان، کارگردان فیلم درباره همکاری با همسرش می گوید: «البته پیچیده بود ولی این پیچیدگی، لحظه های شگفت انگیز و هماهنگ و همچنین لحظه های برخورد و تضاد دارد. مانند یک داستان خوب عشقی است. فیلم اینگونه ساخته شد ولی دست آخر، لذتبخش بود.»

    جایزه بهترین کارگردان به بندیکت ارلینگسون، برای ساخت فیلم «از اسب ها و مردها» تعلق گرفت. کریستوف توک، تهیه کننده فیلم، در غیاب کارگردان جایزه را دریافت کرد. تقریبا کل فیلم «از اسب ها و مردها» در فضای باز اتفاق می افتد و مجموعه ای داستانی درباره اهالی ایسلند و رابطه آنها با اسب هایشان است.

    تیناتین دالاکیشویلی، هنرپیشه اهل گرجستان جایزه بهترین هنرپیشه زن را برای فیلم «ستاره» دریافت کرد. داستان فیلم «ستاره»، درباره دختری است که از مردی مسن پرستاری می کند و در عین حال آرزو دارد چند جراحی زیبایی انجام دهد تا بتواند وارد عرصه ستاره های مشهور شود. این فیلم را آنا ملیکیان، کارگردان ارمنی تبار روسی ساخته است.

    تیناتین دالاکیشویلی می گوید: «صادقانه بگویم، از یک طرف بازی کردن این نقش دشوار بود ولی از طرف دیگر کار کردن با آنا تجربه بزرگی نیز بود. من او را بسیار دوست دارم و فردی عالی است.»

    جایزه بهترین هنرپیشه مرد به چهار هنرپیشه فیلم گرجی استونیایی «نارنگی ها» تعلق گرفت. داستان این فیلم ضد جنگ در یک روستای مهاجران استونیایی در زمان مناقشه آبخازیا در سال های ۱۹۹۰ میلادی اتفاق می افتد.

    فیلم قفقازی «ماجرا» دو جایزه از جمله جایزه فدراسیون بین المللی منتقدان فیلم را دریافت کرد. فیلم «ماجرا» اقتباسی آزاد از کتاب «شب های سفید» فئودور داستایووسکی است. مارات، قهرمان فیلم، زنی را از یک حمله نجات داده و او را به خانه اش همراهی می کند. زن تعریف می کند هر روز منتظر عشقش است که به خانه برگردد. مارات جذب شخصیت پیچیده این زن می شود.

    نریمان توربایف، کارگردان فیلم می گوید: «این فیلم ترکیبی جالب از ادبیات روس با طرز فکر قزاق است. این فیلم پیامی قابل فهم برای همه دارد.»

    ولفگانگ اشپیندلر، خبرنگار یورونیوز از آلماتی می گوید: «فیلم های نمایش داده شده در این جشنواره ازطرف هیات داوران به دلیل کیفیتشان مورد تقدیر قرار گرفتند. در کل، چهار جایزه به فیلم های ساخت قزاقستان تعلق گرفت که موفقیتی بزرگ برای صنعت فیلمسازی این کشور است.»

    Ver video "فیلم «در کنار او» برنده بزرگ جشنواره بین المللی فیلم اوراسیا"

  • موناکو؛ عشق به دریا و دریانوردی

    موناکو سرزمینی با دو کیلومتر مربع وسعت است که به فرانسه تکیه داده و نگاهش به سوی دریاست. در این بخش از مجموعه زندگی در موناکو، به ملاقات کسانی رفته ایم که زندگی شان را وقف دریا کردند. در قدم اول به موزه اقیانوس شناسی می رویم که نمونه عینی عشق یک شاهزاده به دریاست.

    ساختمان موزه با معماریی کلاسیک در سال ۱۹۱۰ افتتاح شد و با وجود لوسترها، نقاشی های دیواری و موزاییک هایش منحصر بفرد است. همه این تزئییتات دریایی به نوعی سرود دریا را سر می دهند.

    هدف این موزه نمایش مجموعه های گیاهی و جانوری دریایی است که شاهزاده آلبرت اول در طول سی سال سفر اقیانوس شناسی از آزور در اقیانوس اطلس تا اسپیتس برگن در اقیانوس منجمد شمالی به همراه آورد. نخستین پروژه او در سال ۱۸۸۵ ردیابی جریان دریایی گلف استریم بود.

    پاتریک پیگه، مدیر میراث موسسه اقیانوس شناسی می گوید: «کار به این صورت بود که اشیای شناوری را برای فهم و ترسیم جریان گلف استریم به اقیانوس اطلس می فرستادند. در هر شناور کوچک پیامی به زبان های مختلف می گذاشتند و کسانی که این شناورها را پیدا می کردند به شاهزاده نامه می نوشتند و پاسخ می دادند که من این شناور را در مثلا این مکان پیدا کردم و با رسیدن پیام ها به شاهزاده او توانست اولین نقشه جریان دریایی گلف استریم را ترسیم کند.»

    این تجربه ها برای او کنجکاوی بی اندازه ای به همراه آورد. این مرد مدرن که به «شاهزاده دریانورد» و «شاهزاده دانشمند» ملقب شده بود، مجذوب پیشرفت های علمی بود. او ثروت هنگفتی را برای ساخت کشتی های کارآمدتر خرج کرد تا بتواند به منظور کمک به دانش بشری به مکان های دورتری در اقیانوس سفر کند.

    امروزه نیز همان شور و علاقه محرک آکواریوم شناس های موزه است. تخصص آنها کشت مرجان ها و جانورانی از خانواده عروس های دریایی است.

    استفنی اورانگو، تکنیسین آکواریوم می گوید: «این مناطق سفید نشان می دهد که این قسمت در حال رشد و نمو است و اینجا رشد بیشتری دیده می شود که گسترده تر است. این نوع مناطق در اقیانوس آرام خصوصا در حوزه صخره های مرجانی به وفور دیده می شود.»

    برای کسب اطلاعات بیشتر، به ملاقات پرفسور دونی آلما در مرکز علمی موناکو رفتیم. مرکزی که از ۲۵ سال پیش برای مطالعه زیست شناسی مرجان ها ایجاد شده است.

    دنی آلما، مدیر علمی مرکز علمی موناکو می گوید: «ما تنها آزمایشگاه در جهان هستیم که قادریم تا این اندازه گونه های مرجانی متنوع را در شرایط آزمایشگاهی کشت کنیم. هر روز مقدار زیادی از گونه های مختلف را با هدف مطالعه تجربی آنها کشت و تولید می کنیم.»

    در این مرکز، آنها شیوه رفتار مرجان ها را در پاسخ به اسیدی شدن اقیانوس ها مطالعه می کنند که نتیجه گرم شدن کره زمین است. همچنین سعی می کنند راز طول عمر مرجان ها را کشف کنند.

    پرفسور دونی آلما می افزاید: «مرجان ها می توانند چندین هزار سال بدون آنکه علائمی از هر گونه پیری از خود نشان دهند زنده بمانند. ما سعی می کنیم بفهمیم چرا این جانوران پیر نمی شوند اما ما انسان ها پیر می شویم. مسئله فقط توانایی افزایش عمر نیست بلکه توانایی زندگی طولانی بدون هر گونه بیماری است.»

    در موناکو، ملوانان معبد خاص خود را دارند که همانا باشگاه قایق های بادبانی است. ساختمانی نمادین که بوسیله نورمن فاستر طراحی و بوسیله برنارد دلساندری مدیریت می شود. ملوان سرشناسی که سکاندار این باشگاه است و قدیمی ترین قایق بادبانی شان به نام تویگا صد سال قدمت دارد.

    برنارد دلساندری می گوید: «تویگا در گویش آفریقایی به معنای زرافه است. قایقی بلند و باریک، که بسیار ظریف و جذاب است.»

    این باشگاه همچنین مکان نشست های بین المللی برای افراد حرفه ایی است که با قایق بادبانی و تفریحی مسافرت می کنند.

    ۱۲۰۰ شغل در ساحل موناکو در رشته های گوناگون وجود دارد از جلمه کار زیر دریا، تعمیر و نگهداری و خدماتی برای کارهای شبانه در ساحل.

    برنارد دلساندری می افزاید: «تعیین دقیق میزان مزایای اقتصادی قایق های بادبانی و تفرحی دشوار است اما برآوردها مختلف نشان می دهد که این صنعت حدود ۶۰۰ میلیون یورو در سال درامد ایجاد می کند که با توجه به وسعت موناکو رقم نسبتا قابل توجه ای است.»

    در بخش دوم زندگی در موناکو، گزارش ما درباره مسابقات فرمولِ با اتومبیل های صد درصد برقی خواهد بود و علاقمندان این رشته مهمان ما خواهند بود.

    Ver video "موناکو؛ عشق به دریا و دریانوردی"

  • روسیه با وجود تحریم ها کماکان بازار جذابی برای شرکت های غربی است

    تحریمهای جدید کشورهای اروپایی علیه اقتصاد روسیه روز جمعه رسما به مرحله اجرا درآمد.

    اگر چه اعمال تحریمهای جدید می تواند مشکلات جدی برای اقتصاد روسیه که در آستانه رکود قرار دارد بوجود آورد اما خود اروپائیان نیز از نتایج این تحریمها متاثر خواهند بود.

    آلمان قدرتمندترین اقتصاد حوزه پولی یورو به تنهایی یک سوم صادرات این منطقه به روسیه را بعهده دارد. روسیه یکی از مشتریان مهم خودروهای آلمانی است. شرکت فولکس واگن سال گذشته به تنهایی ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو به روسیه فروخت.

    برخی شرکتهای اروپایی علیرغم اعمال و تشدید تحریمهای کشورهای غربی و آمریکا علیه روسیه تمایل دارند همچنان به فعالیت خود در این کشور ادامه دهند. این شرکتها برای حفظ بازدهی و ارزش سهام خود در بازرهای مالی باید قواعد بازی کشورهای غربی در تحریم روسیه را رعایت کنند.

    درباره این مسائل، ناتالیا مارشالکوویچ، خبرنگار بخش زبان روسی یورونیوز با سرگی سوملنی، از سخنگوی «موسسه مشورتی روسیه» گفتگو کرده است.

    خطر ایجاد دور بی پایان تحریم و ضد تحریم در روابط روسیه و غرب

    *ناتالیا مارشالکوویچ، یورونیوز: سرگی سوملنی، سخنگوی «موسسه مشورتی روسیه» که نهادی است که به بازرگانان آلمان برای فهم بازار منحصر به فرد روسیه و نحوه فعالیت در آن، مشاوره می دهد.

    تحریم ها سخت تر می شوند. وضعیت به سرعت تغییر می کند. شرکت های غربی ای که هنوز مایل به ادامه کار در بازارهای روسیه هستند، باید چه کار کنند؟*

    سرگی سوملنی: اگر شرکت های غربی می خواهند به کار خود در روسیه ادامه دهند، تنها باید چند مرحله ساده را پشت سر گذارند. قبل از هر چیز باید تمام روابط تجاری خود را کنترل کنند. همانطور که می دانید تحریم های اروپا و آمریکا هرگونه ارتباط تجاری با شرکت های مشمول تحریم و شاخه های آن را ممنوع کرده است.

    یورونیوز: به نظر من، شرکت های غربی باید تحت رژیم تحریم ها، ساختار کاری خود را در روسیه کاملا تغییر دهند. به نظر شما عملکرد بازارهای روسیه به همین دلیل تغییر خواهد کرد؟

    سرگی سوملنی: قطعا. این مساله شامل شرکت هایی خواهد بود که بیش از همه تحت تاثیر بخش های مورد تحریم قرار دارند. برای مثال، شرکت های آلمانی که تجهیزات نظامی یا تجهیزات با مصرف دو گانه به روسیه صادر می کنند یا موسساتی که به طرف های روسی فناوری استخراج نفت می فروشند، در حال حاضر در بخش تحریم ها قرار می گیرند. چنین نهادهایی باید در چارچوب کاری خود بازنگری کنند و درباره چگونگی ادامه حضور خود در بازارهای روسیه تصمیم بگیرند.

    اما باید تصریح کرد که بخش های مشمول تحریم ها، تعداد نسبتا کمی از شرکت ها را در بر می گیرد. به طور کلی، اکثر شرکت های آلمانی در روسیه، ماشین های صنعتی می فروشند با در بخش خدمات مشغول به کارند. این حوزه ها به طور مستقیم از تحریم ها تاثیر نمی پذیرند. بنابراین، چنین شرکت هایی به کار خود ادامه می دهند. با این حال آن ها باید روابط تجاری خود را مورد بازنگری قرار دهند.

    با این همه، بازرگانان آلمانی و اروپایی به کار خود در روسیه ادامه خواهند داد چرا که این کشور هنوز یک بازار جذاب برای آن ها است. اما به طور قطع، این مدار تحریم ها که شاهد آن هستیم، به هم ریختگی های را در استراتژی بازرگانی شرکت ها به همراه دارد. می دانیم که شمار بزرگی از شرکت ها، پیشاپیش سرمایه گذاری هایشان را در پروژه های روسی متوقف کرده اند و سعی در حفظ سرمایه هایشان دارند.

    به هر حال، آن ها سعی می کنند برنامه های بلند مدت را حفظ کنند. برای مثال، اکثر شرکت های آلمانی فعال در روسیه، بنگاه های متوسط اقتصادی اند. حدود شش هزار شرکت آلمانی در روسیه حضور دارند. آن ها برنامه های بلند مدت دارند. این شرکت ها، نه برای چند ماه یا یک سال، بلکه برای چندین سال و حتی چند دهه آینده برنامه ریزی کرده اند. به این ترتیب این شرکت ها در درازمدت در روسیه باقی خواهند ماند.

    یورونیوز: می بینیم که تحریم های اروپایی، آنچه به ضد تحریم های روسی مشهور است را در پی داشته که پاسخی از سوی دولت روسیه است. چنین پدیده ای چگونه می تواند بر خواست اروپایی ها برای حضور در این بازار تاثیر گذارد؟

    سرگی سوملنی: هر تحریمی واکنشی به همراه دارد. در حال حاضر در شرایطی قرار داریم که ممکن است بدل به یک دور بی پایان تحریم و ضد تحریم بدل شود. مقام های روسیه پیشاپیش اعلام کرده اند که جواب تحریم های آروپا را خواهند داد. اگر اروپا به این پاسخ، با اعمال تحریم های جدید جواب دهد، وضعیت تجارت بسیار پیچیده تر خواهد شد. اگر ترحیم های متقابل ادامه پیدا کنند، مشکلات بیشتر و بیشتری برای سرمایه گذاری ایجاد خواهد شد.

    Ver video "روسیه با وجود تحریم ها کماکان بازار جذابی برای شرکت های غربی است"

  • محققان اروپایی بدنبال راهی امن برای ذخیره دی اکسید کربن در بستر دریاها

    آیا می توان برای خلاص شدن از دی اکسید کربن مازاد، آن را زیر بستر اقیانوسها ذخیره کرد؟ در صورت رواج این روش چه اتفاقی برای اکوسیستم رخ خواهد داد؟ یک طرح اروپایی موسوم به «ای-دی اکسید کربن» (E-Co2) از دریای شمال تا دریای مدیترانه بدنبال پاسخ این پرسش است. برای تجزیه و تحلیل رفتار گاز در اعماق دریا، محققان از سراسر اروپا از فن آوریهای مخصوص استفاده می کنند.

    در جزایر ائولیان (Aeolian) در دریای تیرنی درکرانه های غربی ایتالیا، محققان فرایند جداسازی و ذخیره دی اکسید کربن را بررسی می کنند. هدف اصلی کاهش تولید گازهای گلخانه ای است که سبب گرم شدن زمین می شوند.

    کلاوس والمن، متخصص زمین شناسی دریایی و مسئول هماهنگ کننده این طرح می گوید: «ایده اصلی این است که از ورود دی اکسید کربن حاصل از زغال سنگ در نیروگاهها به اتمسفر جلوگیری شود. زیرا باعث تغییرات اقلیمی می شود. در نتیجه دی اکسید کربن را جدا می کنیم و بعد آن را در حفره های زیر زمین ذخیره می کنیم. می توان این کار را روی ساحل و یا در مناطق دور از ساحل در دریا انجام داد. در اروپا زیر بستر دریاها در مناطق دور از ساحل امکانات بیشتری هست و برای این کار مناسبتر است.»

    در جزایر ائولیان در قلب مدیترانه، دانشمندان در تلاشند تا ببینند دی اکسید کربنی که از مخازن زیر دریا نشت می کند و وارد آب دریا می شود، چگونه در دریا پخش می شود. در این مجمع الجزایر آتشفشانی ذخایر طبیعی کربن دی اکسید وجود دارد.

    چینزیا دویتور، پژوهشگر زمین شناسی دریایی و از دیگر مسئولان طرح «ای- دی اکسید کربن» می گوید:«در اینجا ارگانیسم هایی (یا موجودات زنده ای) وجود دارند که مدتهاست خود را با این وضعیت تطبیق داده اند. در این منطقه دی اکسید کربن بطور طبیعی بیرون می آید، در نتیجه “پ هاش” PH آب معمولا کمتر از بقیه مناطق است.»

    برای بررسی عوامل مؤثر در جابه جایی گاز دی اکسید کربن باید رفتار تعداد بیشمار حبابهایی را که از دل دریا بالا می آیند، بررسی شود. پژوهشگران برای اینکار به درون آب شیرجه می روند و از ابزارهای مخصوص استفاده می کنند.

    لیزا ویلستادت، محققی که با این تیم کار می کند می گوید: «برای حبابها تله ای ساخته ایم تا اندازه حبابها را اندازه بگیریم. روی حبابهای گاز نور می اندازیم. این کار باعث می شود یافتن اندازه های این حبابها با کامپیوتر که بعدا انجام می شود، آسان تر شود. این اندازه ها برای مدل عددی ما اهمیت دارد و به این اطلاعات نیاز داریم. چون باید داده های مربوط به سرعت بالا آمدن حباب ها و اندازه آنها در مدل ما آزمایش شوند. سپس از این داده ها برای شبیه سازی نشت دی اکسید کربن استفاده می کنیم.»

    برای دنبال کردن رد دی اکسید کربن، راه دیگری هم هست: مشاهده عوامل موثر در تغییرات “پ هاش” در محیط دریا. با بررسی حرکت جریان خروجی [حبابها] می توان مدلی ساخت که هم از میزان نشتی حبابها خبر دهد و هم چگونگی پخش شدن آنها را پیش بینی کند.

    ماریوس دیوار، مهندس مکانیک دانشگاه هریوت وات در اسکاتلند از دیگر محققان این طرح اروپایی است و می گوید: «دی اکسید کربنی که در آب حل می شود سبب تغییر “پ هاش” آب می شود. ما هم بدنبال این هستیم که ببینیم چگونه این تغییرات طی فصول مختلف رخ می دهد و بهترین جا برای ردیابی این تغییرات کدام است.»

    بر خلاف جزایر ائولیان که مخازن طبیعی کربن دی اکسید دارد و این گاز به طور طبیعی نشت کند، دریای شمال مخازن طبیعی ندارد. اما از مدتها پیش دی اکسید کربن در مخازن مصنوعی زیر دریا انبار شده که نشتی نداشته اند. در نتیجه برای بررسی این که در اینجا چه پیش خواهد آمد، پژوهشگران این رخداد را شبیه سازی کرده اند.

    پیتر لینکه، زیست شناس و از محققان طرح «ای-دی اکسد کربن» می گوید:« مقدار محدودی گاز دی اکسید کربن از ماشین خارج کردیم. سپس با حسگرهای مخصوص رد گاز را در آب دنبال کردیم. برای پیش بینی خیلی مهم است که مدلمان را بر اساس این داده ها بسازیم.»

    وضعیت مشابه دریای شمال، در آزمایشگاهی در کیل آلمان بازسازی می شود. هدف طراحی مدلی کامپیوتری است که در مقیاسهای بزرگ و کوچک کار کند.

    ماتیاس هاوکل، ژئوشیمست این طرح اروپایی می گوید: «واکنش های دی اکسید کربن هنگام بالا آمدن را بررسی می کنیم. گام بعدی پیدا کردن دقت و دانه بندی لازم در مدلمان است برای فهم چگونگی حرکت گاز از حفره ها و خلل تهنشستها و رسوبات دریایی. سپس باید بفهمیم این فرایند چگونه در ابعاد کلان، در حجم ۱۰ یا ۱۰۰ لیتر آب، رخ می دهد. از اطلاعاتی که در این آزمایشها و در مقیاسهای مختلف به دست می آید به فرمولهای ریاضی می رسیم.»

    Ver video "محققان اروپایی بدنبال راهی امن برای ذخیره دی اکسید کربن در بستر دریاها"

  • فیلیپ استارک: کاربرد، مهمتر از زیبایی است

    خلاقیت فیلیپ استارک، طراح فرانسوی، حد و مرز نمی شناسد. از شاتل فضایی تا صندلی و دستگاه آبمیوه گیری، بسیاری از اشیائی که او طراحی کرده برای همه شناخته شده اند اما خود او کمتر. ایزابل کومار، خبرنگار یورونیوز، به دیدار فیلیپ استارک رفته و گفتگوی اختصاصی با او داشته است.

    ایزابل کومار، یورونیوز: فیلیپ استارک، از اینکه در این برنامه گفتگوی جهانی با ما هستید متشکرم. شما سالهاست که طراحی می کنید، و هنوز بنظر می آید که هزاران ایده دارید، اینطور نیست؟

    فیلیپ استارک:
    باید ترکیبی از مسائل مختلف را در نظر گرفت اما منشا آن یک بیماری روانی است. یک بیماری روانی که به کمک تصویربرداری مغز، و فهم رابطه سیناپس ها در مغز و غیره روز به روز آن را بهتر درک می کنیم. بنابراین فکر نمی کنم اتفاق خاصی بیافتد و این بیماری در من خیلی تغییر کند. وقتی جوان هستیم، دوست داریم خیلی چیزها را بیان کنیم و اظهار وجود کنیم. من هم این کار را کردم اما دیگر خیلی جوان نیستم. با این حال به کارم ادامه می دهم. به نظر من وظیفه اصلی در زندگی، خدمت کردن است.

    یورونیوز: دقیقا به چه کسی خدمت می کنید؟

    فیلیپ استارک:
    به جامعه ام خدمت می کنم. هر شخص نماینده قبیله اش است. هرگز نباید به جای دیگری فکر کرد. باید برای خودمان کار کنیم یا برای همسر، دختر، مادر، دوستانمان. اینجاست که با حقیقت و با صداقت همراهیم. در بازاریابی نیستیم و تنها در اینصورت کارها امکانپذیر است. این قبیله یک طراح و آن قبیله طراح دیگری خواهد داشت. نباید سعی کرد طراح دیگران بود.

    یورونیوز: شما می گویید از رویاهایتان الهام می گیرید. چطور ممکن است؟

    فیلیپ استارک:
    من به اوتیسم مبتلا هستم؛ خوشبختانه خیلی کم. اما اوتیست هستم.
    وقتی شما با کسی صحبت نمی کنید، وقتی دیگران را نمی بینید، تلویزیون تماشا نمی کنید. هنگامی که به شما توضیحی می دهند اما شما چیزی درک نمی کنید و ترجیح می دهید به جای اینکه با دیگران باشید، تنها بمانید... سرانجام متوجه برخی مسائل می شوید. این اوتیسم باعث شده من تقریبا در انزوای کامل زندگی کنم. من هیچ اطلاعی از دنیای خارج از محیطم ندارم. فقط یک کنجکاوی عمیق و عشق عمیق برای آنچه «ما» هستیم دارم.

    یورونیوز: شما که اینقدر در انزوا هستید، چگونه می دانید ما، چه کسانی هستیم؟

    فیلیپ استارک:
    اغلب، دیدن یک شخص کافی است تا برخی مسائل را درک کنیم. برای مثال وقتی صدابردار شما را می بینم، چیزهایی درک می کنم. یک سری نشانه ها و علائم بسیار ریز و ناخودآگاه وجود دارد که برای درک مسائل به ما کمک می کند . و خوبی آن این است که در جریان های اندیشه و مکاتب فکری نیستیم و از مهمانی های اهل مُد اجتناب می کنیم.

    یورونیوز: می خواستم به برخی از پرسش های کاربران بپردازیم که دوست دارند کمی بیشتر در مورد شما بدانند. یانیک ژیرس پرسیده است: «در زندگی حرفه ای به چه موانعی برخورده اید؟ و چطور به این مرحله رسید؟»

    فیلیپ استارک:
    هیچ مانعی وجود ندارد. همه چیز کم کم پیش می آید. در کلاس درس شروع به نقاشی کشیدن می کنید، و معلم شما رو بیرون می کند چون هیچ وقت درس نمی خوانید. من هیچ وقت در هیچ امتحانی قبول نشدم؛ چون هیچ وقت قادر به یادگیری چیزی نبودم... بعد، یک روز، معلم می بیند که نقاشی جالبی کشیدید و برای اولین بار شما یک معامله می کنید: به شما می گوید: نقاشی هایت رو بده به من و من هم تو را راحت می گذارم و اینطور بود که زندگی من و نقاشی هایم شروع شد. فکر کنم پنج سالم بود. کم کم، این کار را برای دوستانتان، برای روستایتان و برای کشورتان می کنید. بعد هم یک شخصی در آن طرف دنیا می گوید، کار آن فرانسوی بد نیست... و شروع می کنید به ساختن. برای همین، صداقت، خیلی خیلی مهم است. چون دنیای کوچکی است و اگر شما کوچکترین کار بدی انجام دهید، همه فورا می فهمند. پس، صداقت، سرمایه گذاری روی انسان ها، سرمایه گذاری روی خلاقیت، دائما تلاش کردن، بالا بردن دانش حرفه ای، و همه اینها یک مجموعه است و هیچ مانعی وجود ندارد.

    یورونیوز: آیا به نظر شما، اروپا یا فرانسه، به جوانانی که می خواهند یک شرکت کوچک طراحی راه اندازی کنند، به اندازه کافی کمک می کند؟

    فیلیپ استارک:
    همه چیز، همه جا امکانپذیر است. بعضی ها در اردوگاه های کار اجباری داخائو یا تربلینکا، با سیب زمینی دستگاه رادیو می ساختند. راههای مختلفی برای فرار پیدا می کردند. از درون چاه، از داخل یک معدن، برای زنده ماندن همیشه راههایی وجود دارد. پس در هر شرایطی، ما همیشه می توانیم کاری بکنیم. و زیبایی، همین است، این چیزی است که هیجان انگیز است.

    یورونیوز: اینجا می خواهم سوال اینترنتی یکی از مخاطبانمان را مطرح کنم، به نام «میستر گرین». او پرسیده: «کدام یک برای شما مهمتر است: کاربرد یا زیبایی؟»

    فیلیپ استارک:
    «کاربرد» مهمترین ویژگی در همه چیز است. حتی یک شعر، یک کاربرد دارد. یک شعر زیباست چون ریتم آن جذاب است. تصویری که توسط کلمات ایجاد میکند، به شما ایده می دهد. و در آخر، دختری که شما آن شعر را برایش می خوانید به آغوشتان می آید. کاربرد کاملا حفظ شده است. هیچ چیز زیبا وجود ندارد که در درجه اول، ساختار آن کاربردی نباشد.

    Ver video "فیلیپ استارک: کاربرد، مهمتر از زیبایی است"

  • گامی مهم به سوی شناخت کهکشان راه شیری

    تابستان امسال، بخشی از تاریخ فضا در اروپا شکل گرفت. کاوشگر روزتا به تازگی به یک ستاره دنباله دار رسیده و از حالا به مدت ۱۲ ماه در کنار آن پرواز خواهد کرد.

    هر خبری که از روزتا به زمین می رسد، رسانه های سراسر این کره را به واکنش وا می دارد. صدها خبرنگار از سراسر جهان در مرکز عملیات فضایی اروپا در آلمان گرد آمدند تا شاهد لحظه ای باشند که کاوشگر روزتا ستاره دنبال دار را شکار می کند.

    روزتا ده سال برای شکارش این ستاره دنباله دار موسوم به ۶۷-پی وقت صرف کرده است. نکته شگفت انگیز اینکه این دنباله دار شبیه دو توده یخ به هم چسبیده و پوشیده از گاز و غبار است.

    آرمل هوبول، مهندس عملیات روزتا در آژانس فضایی اروپا (ESA) می گوید: «ستاره دنباله دار عجیبی است. ما اشکال گوناگونی برای آن تصور می کردیم اما فکر می کنم کسی انتظار نداشت شکل اردک باشد.»

    پائولو فری، مدیر ماموریت روزتا در آژانس فضایی اروپا می گوید: «شکلش شگفت انگیز است. از نظر علمی احتمالا هیجان انگیز ترین چیزی است که می توان تصور کرد.»

    عکس های گرفته شده از این ستاره دنباله دار بوسیله دوربینی که «اوسیریس» نامیده می شود برداشته شده، ابزاری که بوسیله «هولگر سیرکز» طراحی شده است. این دوربین از حسگرهایی شبیه آنچه در دروبین های دیجیتال بکار رفته برای ثبت تصاویر دنباله دار استفاده می کند.

    ۱۲ ساعت طول می کشد که دنباله دار ۶۷-پی یک دور در فضا بزند، این بدان معنی است که ابزارهای ده گانه روزتا، فرصت خوبی را برای اسکن کردن دقیق آن از بالا تا پایین دارند.

    تاکنون کسی موفق نشده تا این اندازه به یک ستاره دنباله دار نزدیک شده و رو در روی یک جهان ناشناخته قرار گیرد.

    آندرا آکومازو، مدیر پرواز روزتا در آژانس فضایی اروپا می گوید: «حال که به ستاره دنباله دار رسیده ایم باید این شیء را شناسایی کنیم. این شیء شکل خیلی عجیبی دارد… ما از کاوشگر بعنوان یک حسگر برای اندازه گیری نیروی گرانش ستاره دنباله دار استفاده می کنیم.»

    دسترسی به نقشه گرانش بسیار ضروری است. اگر دانشمندان می خواهند در مسیر ستاره دنباله دار باقی بمانند باید تا اواسط ماه اوت به این نقشه دست یابند.

    آندرا آکومازو می افزاید: «اگر نتوانیم به درستی ستاره دنباله دار را شناسایی کنیم، نخواهیم توانست به دورش پرواز کنیم. ما باید پرواز کردن اطراف ستاره دنباله دار را در حال پرواز در اطرافش یاد بگیریم. این نوعی ارجاع مشکل به خود مشکل است و بنابراین باید بتوانیم در ظرف چند هفته تجزیه و تحلیل اش کنیم.»

    روزتا در حال انجام کار کاملا جدیدی است. دانشمندان می خواهند جزئیات فعالیت این ستاره دنباله دار را بفهمند.

    میلیاردها نوع ستاره دنباله دار در آنسوی مشتری وجود دارد و برخی از ابتدایی تری اشکال شان در منظومه شمسی ما هستند. آنها بسیار کهن هستند و بسیاری از ملکول ها از طریق این ستاره ها، زمانی که سیاره ما ۵/۴ میلیارد سال پیش شکل می گرفت، به زمین آمده اند.

    هولگر سیرکز می افزاید: «[ستاره های دنباله دار] آب را برای سیاره ما به ارمغان آوردند. بنابراین ارتباطی بین زمین، زندگی و ستاره های دنباله دار وجود دارد و آنها داستان تکامل اولیه حرارتی و شیمیایی منظومه شمسی را برای ما بازگو می کنند.»

    سال آینده دنباله دار ۶۷-پی بوسیله روزتا اسکن و تجزیه و تحلیل خواهد شد و سپس یک کاوشگر به نام فیلا روی آن فرود خواهد آمد.

    این کاوشگر کوچک باید در ماه نوامبر روی دنباله دار بنشیند و گرد و غبار سطح این ستاره را بکاود. پیش از آن، تیم شکار باید منطقه مناسبی برای فرود بیابند که با نیازهای دانشمندان و توانایی های تکنیکی فیلا جور درآید.

    مت تیلور می افزاید: «به دنبال یک مکان مسطح برای فرود هستیم. چرخش های سریعی بالای سطح ستاره وجود دارد که می تواند طبیعت سیالی داشته باشد. نمی خواهیم آنجا فرود بیاییم زیرا در بازه های زمانی بسیار کوتاه ممکن است تغییر پیدا کند.»

    تیم روزتا تقریبا به طور مداوم با کاوشگرشان در ارتباط اند و نوعی چشم ناظر دارند که همواره مراقب کاوشگری است که تاکنون ۴/۶ میلیارد کیلومتر در اطراف منظومه شمسی راه پیموده است.

    آرمل هوبول می افزاید: «ماهواره به خوبی کار می کند. خصوصا وقتی بدانید که این ماهواره ایست که ده سال است در حال پرواز است. این عمری است که در آن بیشتر ماهواره ها ماموریت شان به پایان می رسد و بازنشسته می شوند. روزتا تازه کارش را شروع کرده و به نظرم بسیاری به ماهواره ما غبطه می خورند.»

    بسیار از مردم کنجکاوند و از طریق رسانه ها ماجرا را دنبال می کنند. برای بسیاری از آنها این لحظه ای تاریخی است.

    مت تیلور می افزاید: «هیچ چیز دیگری نمی تواند به اکتشاف، علم و شگفتی از این نزدیکتر باشد.»

    ماموریت روزتا یکی از هیجان انگیزترین ماموریت های سال های اخیر است هرچند این تنها کاوشگری نیست که در فضا می گردد.

    هفت ماه پس از پرتاب، فضاپیمای گایا وظیفه دشوارش را که همانا نقشه برداری از یک میلیارد ستاره در کهکشان ماست آغاز کرده است. ماموریت آژانس فضای اروپا، فراهم کردن یک نقشه سه بعدی دقیق از کهکشان راه شیری و کمک به فهم بهتر از چگونگی تشکیل و تکامل آن است.

    فضانورد ایتالیایی، سامانتا کریستوفورتی، به ناسا آمده تا درباره بخش های آمریکایی ایستگاه بین اللمللی فضایی آموزش ببیند. در ماه نوامبر، این خلبان سابق جنگنده، در ماموریتی شش ماهه به فضا خواهد رفت.

    ماه آینده فعالیت های تیم روزتا را بروز رسانی خواهیم کرد و از نزدیک به همسایه مان، سیاره زهره، نگاهی می اندازیم.

    Ver video "گامی مهم به سوی شناخت کهکشان راه شیری"

  • لهستان، یک ربع قرن پس از فروپاشی دیوار برلن

    در ورشو پایتخت لهستان اگر سوار این ون مدل دهه ۱۹۷۰ که ساخت همین کشور است بشوید، این جوان ۲۹ ساله که “رافال پاتلا” نام دارد و راهنمای توری بنام “سرگذشت ورشو” است، شما را با تاریخ این شهر آشنا می کند. شهری که در جنگ جهانی دوم به دست نازی ها ویران شد و سپس تا سال ۱۹۸۹ پشت پرده آهنین قرار گرفت. رافال هنگام فروپاشی کمونیسم چهار ساله بود و اکنون می خواهد نسل او این تاریخ را درک کند.

    رافال: “این کاخ فرهنگ و علم است.هدیه دایی استالین. نماد دوران کمونیسم در ورشو و نماد سلطه اتحاد شوروی بر کشور ما.”

    یک نسل کامل یا ۲۵ سال از پایان گرفتن این سلطه می گذرد. یعنی از زمانی که دیوار برلن فروافتاد و پرده آهنین بالا رفت. اینجا در ورشو، یادآوری دوران جنگ سرد و تقسیم اروپا به تدریج کم رنگ شده و به جای آن نمادهای تحول کشور به ششمین اقتصاد بزرگ و ایفاگر نقش سیاسی کلیدی در اتحادیه اروپا به چشم می خورد. این تحولی است ورای باور خود آنهایی نیز که در گذار به آن شرکت داشته اند.

    آدام رینگر یکی از این افراد است که در سال ۱۹۸۹ و پس از بیش از 20 سال زندگی در سوئد به لهستان بازگشت.

    آدام رینگر: “شبیه به رویا بود زیرا کسی باور نداشت چنین اتفاقی بیفتد. نوعی انفجار از درون بود که تمام سیستم را درهم شکست. مردم اکنون به یاد نمی آورند که ۲۵ سال قبل اوضاع چگونه بود. آن دوران خاکستری را که مردم سراسیمه، عصبی و مشکوک بودند. این جوانانی که اکنون همه جا فعال هستند، متولد بعد از ۱۹۸۹هستند. می توان درمورد آن دوران برایشان صحبت کرد اما فکر می کنید واقعا درک خواهد کرد؟ اگر آن دوره را لمس نکرده باشید، فهم آن واقعا دشوار است.”

    فیلیپ لپکا، بعد از فروپاشی کمونیسم متولد شد. یعنی زمانی که مادر و پدر و مادر بزرگ و پدر بزرگش آن دوران را پشت سر گذاشته بودند. دورانی که برای او سوررئالیستی است.

    فیلیپ لپکا: “با داستان هایی که از خانواده ام شنیده ام، تصور آن دوران سخت است. برای نسل ما جهانی متفاوت است، مانند آلیس در سرزمین عجایب!”

    اما آیا دشواری درک زندگی در پشت پرده آهنین، نوع جدیدی از دیوار بین نسل ها ایجاد نکرده است؟

    توماش چپالا، 33 ساله، با همسرش مارتا هنگام تحصیل در فرانسه آشنا شد. امروز آنها در لهستان یک خیاط خانه موفق را اداره می کنند. با آنکه بسیاری از هم نسلی های توماز لهستان را برای کار در خارج ترک کرده ند، اما او می گوید کافی است که آزاد باشی تصمیم بگیری کجا زندگی کنی.

    توماش چپالا: “گاهی با پدرم به سفر می روم و به گذرنامه ای که امروز در دستم
    است افتخار می کنم. با آن می توانم همه جا بروم. تازه چند روز است که از سفر به اسپانیا بازگشته ام و این یعنی آزادی که مهمترین چیز است. آزادی برای آنچه که می خواهم و اینکه بتوانم بدون محدودیت به هرجا که می خواهم بروم و مادر و پدرم این را تجربه کردند. آنها قبلا نمی توانستند به جایی سفر کنند.”

    اما در حالی که نسل جدید لهستانی ها نسبت به نسل قبلی از آزادی بیشتری لذت می برند، برای آزادی نیز باید بهایش را پرداخت.

    مارتا چپالا: “نسل ما نسبت به نسل گذشته از کمک دولتی کمتری برخوردار است. به طور مثال برای داشتن یک آپارتمان اکنون نمی توانی آن را به سادگی بخری، باید اجازه این کار را داشته باشی. در مورد شغل نیز همین طور. بیشتر مردم در گذشته وقتی شغلی به دست می آوردند ترجیح می دادند و می توانستند در تمام عمر آن را نگهدارند و پس از بازنشستگی نیز دولت از آنها مراقبت می کرد. اما امروز ما می دانیم که چنین چیزی اتفاق نخواهد افتاد.”

    کامیل سبولسکی، ۳۰ ساله، کارآفرینی است که پنج سال قبل در فهرست هفت تن از ثروتمند ترین افراد جوان لهستان قرار گرفت. او پول خود را در تاسیس شرکت های ارائه خدمات اینترنتی سرمایه گذاری کرد و امروز موسس چهار دانشگاه برای تربیت کارآفرینان آینده است. برای او دیوار جدید، نه بین نسل ها، بلکه بین بازار آزاد و انبوهی از مقررات و مالیات است.”

    کامیل سبولسکی: “من همه شرکت هایم را از لهستان به بریتانیا، تایلند وزامبیا منتقل کردم و دیگر شرکتی در لهستان ندارم. زیرا بازار دچار مقررات دست و پا گیر شده و جوانان لهستان دیگر شانسی برای رقابت با کارآفرینانی که اکنون بازار را در تسلط خود گرفته اند، نخواهند داشت. موانع و مرزها و محدودیت ها بسیار زیاد شده است.”

    در داخل یک کارخانه متروکه می توان تنها موزه خصوصی مربوط به دوران کمونیسم را دید. این موزه ساخته و پرداخته ذهن رافال پاتلا، راهنمای تور است که درهای آن را در ماه آوریل گذشته به روی مردم گشود. هدف او نشان دادن زندگی روزمره مردم در رژیم کمونیستی است.

    این بازدیدکنندگان جوانانی اند که مادران و پدرانشان قبلا به انگلستان و کانادا مهاجرت کرده اند. آنها از نسل دیگری اند، نسل فرزندان مهاجران.

    کایت کورک، یکی از بازدید کنندگان: “دلیل اینکه خواستم این موزه را ببینم این است که از وقتی به اینجا بازگشتم همه چیز مدرن است. در لهستان همه چیز مانند کانادا به نظر می رسد. از وقتی موزه دوران کمنیستی را دیدم، توانستم ببینم در سال های رشد من اینجا چه شکلی بوده و تفاوت ها چیست. با نگاه به دهه های ۷۰ و ۸۰ در اینجا، می بینید اکنون چه تفاوت عظیمی با گذشته دارد. اینگونه زندگی در تصورم هم نمی گنجید.”

    در حالی که کایت قبلا هرگز در لهستان نبوده، کریس یکبار در سال ۱۹۷۰ همراه مادرش برای دیدار خانواده به اینجا آمده است.

    کریس نیلد: “من تنها یک خاطره دارم و آن صف بستن مردم جلوی یک مغازه قصابی بود، صفی طولانی در بیرون مغازه. و به یاد می آورم که داخل مغازه اینطوری بود، با قلاب های خالی. مغازه خالی بود. مردم برای چه صف کشیده بودند، نمی دانم، چون مغازه خالی بود.”

    صف های طولانی، مغازه های خالی و قوانین خشن و سرکوب نظامی جنبش همبستگی در سال ۱۹۸۱، دوره ای را به تصویر می کشد که بسیاری از لهستانی ها ترجیح می دهند فراموش کنند. اما برای برخی جنبه نوستالژیک دارد. دوران دشواری که مردم را در همبستگی شان به هم ن

    Ver video "لهستان، یک ربع قرن پس از فروپاشی دیوار برلن"

Esta Pagina participa en el Programa de Afiliados de Amazon EU y Amazon Services LLC, un programa de publicidad para afiliados diseñado para ofrecer a sitios web un modo de obtener comisiones por publicidad, publicitando e incluyendo enlaces a Amazon.es y Amazon.com

Utilizando el siguiente enlace podrás encontrar una página en la que se muestra la política de privacidad de esta web. Puedes usar el siguiente enlace para ver nuestras normas de uso. Si encuentras algún contenido inadecuado, puedes denunciarlo utilizando el siguiente enlace. Haciendo click en el siguiente enlace puedes ver el Aviso Legal de este sitio web.

Utilizamos cookies para medir y analizar el tráfico de este sitio web. Más información.