استفاده از پهپادها در نقشه برداری
دانلود نقشه بمب با پلی استیشن
یک پسر چهارده ساله اتریشی که روی دستگاه پلی استیشن خود نقشه بمب دانلود کرده بود پس از اقرار به داشتن قصد فعالیت های تروریستی روز سه شنبه از سوی دادگاهی در وین به دو سال زندان محکوم شد.
دادستان این پرونده افزود که این نوجوان همزمان با جستجو برای ساختن بمب با نظامیانی که از گروههای جهادگرای مستقر در سوریه پشتیبانی می کنند تماس برقرار کرده است.
وکیل این نوجوان می گوید: «او محکوم خواهد شد. برای اینکه مرتکب این جرم شده است. او در گذشته به این کار اعتقاد داشته است. حالا اعتقادش تغییر کرده است. او امیدوار است که دادگاه این نکته را ببیند. این اتفاق بخاطر دور ماندن از اجتماع و وجود تبعیض علیه این افراد روی می دهد. اگر جامعه غربی متوجه نشود که باید برای مبارزه با بنیادگرایی فوراً هزینه کند، نه تنها این نوجوان بلکه هزاران جوان دیگر مانند او وجود خواهند داشت.»
او در ماه اکتبر به جرم فعالیت های مرتبت با تروریسم مورد یک بازجویی مختصر قرار گرفته و پس از آن به شکل مشروط آزاد شده بود و در ماه ژانویه برای بار دوم بازداشت شده بوده است.حکم زندان این نوجوان که ملیت ترک دارد به حال تعلیق در آمده، اماVer video "دانلود نقشه بمب با پلی استیشن"
دختر شایسته جهان برگزیده شد
خبر کوتاه
تاج دختر شایسته جهان، امسال بر سر دانشجویی ۲۲ساله از کلمبیا نشست. پائولینا وگا که در رشته بازرگانی تحصیل می کند توانست در دور نهایی این رقابت، دخترانی از هلند، اوکراین و جامایکا را پشت سر بگذارد.Ver video "دختر شایسته جهان برگزیده شد"
رکورد قطارهای پرسرعت جهان شکست
خبر کوتاه
ژاپن با تولید سریع ترین قطار مسافربری جهان توانست رکوردی دیگر در صنعت حمل و نقل به ثبت برساند. این قطار در آزمون روز سه شنبه حدود 300 کیلومتر را در 40 دقیقه پیمود.
یاسوکازو اِندو، مدیر مرکز آزمایش شبکه ریلی مرکزی ماگلِو در ژاپن می گوید: «این قطار مانند نمونه های تجاری که استفاده می کنیم طراحی شده است. بنابراین راحتی مسافران در این قطار پرسرعت افزایش یافته است. به نظرم چنین نتیجه آزمونی باید منجر به استفاده تجاری در آینده شود.» ژاپن قصد دارد این قطار را با سرعت 603 کیلومتر در ساعت در سال 2027 میلادی وارد شبکه حمل و نقل ریلی کند. این قطار مسیر توکیو تا ناگویا را خواهد پیمود.Ver video "رکورد قطارهای پرسرعت جهان شکست"
بلندترین برج لگوی جهان ساخته شد
هزاران کودک در مدت پنج روز ششصدهزار قطعه لگو را روی هم چیدند تا بلندترین برج لگو جهان را در میلان ایتالیا بسازند.
نام این برج لگو ۳۵ متری در کتاب رکوردهای گینس ثبت شده است. رکورد قبلی متعلق به برج لگو بوداپست بود که ۳۴ متر و ۷۶ سانتی متر ارتفاع داشت.Ver video "بلندترین برج لگوی جهان ساخته شد"
سال ۲۰۱۴ میلادی، گرمترین سال جهان
سازمان ملی اقيانوسی و جوی آمريکا و ناسا، آژانس فضای آمریکا اعلام کردند که سال ۲۰۱۴ میلادی، گرمترین سال از زمان شروع ثبت دما در سال ۱۸۸۰ میلادی تا به امروز بوده است.
فعالیت انسان و مصرف سوخت های فسیلی، دلیل اصلی این پدیده عنوان شده است.
به گفته این دو سازمان آمریکایی، متوسط دمای سال ۲۰۱۴ حدود ۰.۶۹ درجه سانتیگراد بالاتر از دمای متوسط در قرن بیستم بوده است.
جان تاکر، دانشمند آب و هواشناسی در ناسا گفت: «انسانها با سوزاندن سوخت های فسیلی، به این مسئله کمک می کنند. ما با افزایش دی اکسید کربن در جو زمین روبرو هستیم که یک گاز گلخانه ای است. این گاز امواج تابش موج بلند برگشتی را جذب می کند و باعث گرم شدن زمین و اقیانوس ها می شود.
آقای تاکر افزود: «امیدواریم که رهبران جهان مشاهدات ما را جدی بگیرند و متوجه شوند که برخورداری از یک آب و هوای ثابت در این سیاره بسیار مهم است. این برای تمدن ما بسیار مهم است.»
هیات میان دولتی تغییرات آب و هوا، موسوم به آی پی سی سی (IPCC) در گزارشی اخیر خود هشدار داده اگر اقدامات جدیدی برای مبارزه با انتشار دی اکسید کربن صورت نگیرد، تا سال ۲۱۰۰ میلادی، دمای کVer video "سال ۲۰۱۴ میلادی، گرمترین سال جهان"
نقشه گذاری تازه کره زمین با دقتی بالاتر از جهت یاب ماهواره ای
بیشتر خیابان ها و کوچه های باریک و سراشیب زاغه روسینیا، بزرگترین زاغه شهر ریو دوژانیرو در برزیل اسمی ندارند.
پیدا کردن آدرس خانه ها در این زاغه با بیش از ۷۰ هزار نفر جمعیت مشکل بزرگی برای شرکت های پستی است.
یک شرکت کوچک بریتانیایی تازه تاسیس اپلیکیشنی ساخته است که دقت آن از جهت یاب ماهواره ای بمراتب بیشتر است. این اپلیکیشن که ساختن چند سال طول کشیده است، نقشه تازه ای از کره زمین بدست می دهد. هر سه متر مربع مساحت زمین دارای یک شناسه آدرسی منحصر بفرد سه حرفی است. این اپلیکیشن ۵۷ میلیارد آدرس را ثبت کرده است.
کریس شلدریک، مدیر عامل شرکت «WHAT3WORDS» می گوید: «با جی پی اس (جهت یاب ماهواره ای) دو شماره کد پستی براحتی اشتباه می شود. مثلا پیتزا سفارشی شما به یک محل دیگر در شهرتان تحویل داده می شود، یعنی در نزدیکی آدرس مورد نظر ولی با کمی فاصله ،آدرس را پیدا نمی کنید. اما گاهی اگر یک حرف در آدرس را اشتباه بنویسید، ممکن است به یک جای دیگر دنیا بروید.»
کشورهای آفریقایی برای افزودن دقت در نقشه گذاری تلاش هایی کرده اند،از جمله در غنا نام و شماره خیابانها به نقشه اضافه شده است. با وجود ایVer video "نقشه گذاری تازه کره زمین با دقتی بالاتر از جهت یاب ماهواره ای"
سفر رهبر کاتولیک های جهان به آلبانی
پاپ فرانچسکو، رهبر کاتولیک های جهان نخستین سفر اروپایی خود را از کشور آلبانی آغاز کرد.
آلبانی واقع در جنوب شرقی قاره اروپا یکی از فقیرترین کشورهای این قاره به شمار می رود که ۶۰ درصد جمعیت آن مسلمان هستند .
پاپ می گوید امیدوار است همزیستی خوب میان ادیان و مذاهب مختلف درآلبانی بتواند پیامی برای کشورها و مناطق دیگر جهان باشد.
از میان سه میلیون جمعیت ساکن در آلبانی تنها ۱۰ درصد آنها را کاتولیک ها تشکیل می دهند.
در دوران حکومت کمونیستی در این کشور بسیاری از مساجد، کلیسا و کتابخانه های مذهبی تخریب شد و امامان مساجد و نیز کشیش های مسیحی بازداشت شدند.
پاپ در سفر به تیرانا، پایتخت آلبانی ضمن دیدار با مقامات دولتی و دینی، چهار اسقف جدید در این کشور را منصوب خواهد کرد.Ver video "سفر رهبر کاتولیک های جهان به آلبانی"
آزاد شدن آخرین گروگان فرانسوی در جهان
سرژ لازارویچ، آخرین گروگان فرانسوی در جهان آزاد شد.
این فرانسوی که دارای تابعیت صرب نیز بود در نوامبر سال 2011 میلادی توسط گروه مغرب اسلامی القاعده در مالی ربوده شده بود.
رییس جمهور نیجر این آزادی را حاصل تلاشهای گسترده کشورش و مالی دانست.
فردی که همراه او بود در تابستان سال گذشته میلادی کشته شد.Ver video "آزاد شدن آخرین گروگان فرانسوی در جهان"
حمله کوسه به قهرمان موج سواری جهان
یک کوسه بزرگ به مایک فانینگ، ورزشکار ۳۴ ساله استرالیایی حمله کرد. فانینگ که دارنده سه عنوان قهرمانی جهان در رشته موج سواری است روز یکشنبه در جریان یک دوره مسابقات موج سواری در آبهای ساحلی آفریقای جنوبی و در برابر دوربین های فیلم برداری مورد هجوم این کوسه قرار گرفت. او در حالی که روی آب شناور بود، ناگهان متوجه حضور کوسه بزرگی شد که قصد داشت او را طعمه خود کند.
او به خبرنگاران گفت: «من روی تخته بی حرکت بودم و تا خواستم تکان بخورم احساس کردم چیزی به بند لباسم گیر کرده. از جا پریدم، کوسه باز هم به طرف تخته آمد. من سعی کردم با پا به کمر او ضربه بزنم و هم زمان فریاد کشیدم.»
فانینگ گفت که باله های کوسه را دیده اما دندانهایش را نه و همان طور که شنا می کرده منتظر بوده که کوسه برسد و او را گاز بگیرد.
او بعد از حمله کوسه بی درنگ کوشید تا با شنا کردن خود را به ساحل برساند. با رسیدن قایق نیروهای امدادی، مایک فانینگ از خطر مرگ حتمی نجات یافت و به ساحل منتقل شد.Ver video "حمله کوسه به قهرمان موج سواری جهان"
اولین قطار سریع السیر جهان پنجاه ساله شد
ژاپن پنجاهمین سالگرد ساخت «شینکانسن»، قطار سریع السیر خود را جشن می گیرد.
شینکانسن اولین قطار سریع السیر جهان است که روزانه حمل و نقل ۹۰۰ هزار نفر در ژاپن را بعهده دارد. تنها بر روی مسیر توکیو اوزاکا ۳۲۳ قطار سریع السیر در روز مسافران را جابجا می کنند.
رییس راه آهن مرکزی ژاپن می گوید: «قطار شینکانسن مسیر توکیو، ناگویا، کیوتو و اوزاکا موسوم «توکیادو» معرف اقتصاد ژاپن و در رونق و پیشرفت اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کشور پس از جنگ جهانی دوم نقش دارد.»
ایده ساخت شینکانسن در سال ۱۹۵۷ میلادی در جریان یک کنفرانس در مرکز تحقیقات شرکت راه آهن ملی ژاپن شکل گرفت. هدف اولیه، ارتباط دو مرکز تجاری اقتصادی مهم کشور یعنی توکیو و اوزاکا در حداقل مدت زمان ممکن بود.
امروز درآمد حاصل از فعالیت قطارهای سریع السیر برای شرکت راه آهن خصوصی ژاپن ۵.۲ درصد افزایش داشته و به رقم ۱۱ میلیارد و ۹۰۰ میلیون یورو رسیده است. سود خالص این شرکت نیز در سال مالی ۲۰۱۳-۲۰۱۴ میلادی با ۲۷.۹ درصد افزایش یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون یورو اعلام شده است.
شینکانسن در طول حیات پنجاه ساله خود هیچگاه سانحه ای به خود ندیده است. میانگین تاخیر این نوع قطارها که تنها بر روی ریلهای مخصوص حرکت می کنند، ۳۰ ثانیه بوده است.Ver video "اولین قطار سریع السیر جهان پنجاه ساله شد"
چین سومین صادرکننده تسلیحات نظامی در جهان است
به گزارش موسسه بین المللی تحقیقات صلح استکهلم (سیپری) چین سومین صادرکننده تسلیحات نظامی در جهان است. در تازه ترین گزارش این اندیشکده آمده است که نرخ صادرات تسلیحات نظامی چین در چهار سال اخیر در مقایسه با پنج سال پیش از آن، ۱۴۳ درصد رشد کرده است.
چین به این ترتیب برای نخستین بار آلمان را پشت سر می گذارد، در حالی که آمریکا و روسیه همچنان بزرگ ترین صادرکنندگان تسلیحات نظامی در جهان هستند.
هند و عربستان سعودی نیز که به ترتیب ۱۵ و ۵ درصد از بازار واردات تسلیحات نظامی را در اختیار خود دارند، بزرگ ترین خریداران سلاح در جهان هستند.
موسسه بین المللی تحقیقات صلح استکهلم با اشاره به اینکه چین هیچگاه آمار رسمی فروش تسلیحات نظامی خود را اعلام نمی کند، خاطر نشان کرده است که بر اساس تحقیقات آنها، بیش از ۶۸ درصد از صادرات نظامی چین به پاکستان و بنگلادش و میانمار است. پکن همچنین مهم ترین تامین کننده تسلیحات نظامی ۱۸ کشور آفریقایی است.Ver video "چین سومین صادرکننده تسلیحات نظامی در جهان است"
همبستگی کاریکاتوریست های جهان با قربانیان شارلی ابدو
کاریکاتوریستهای جهان در همبستگی با همکارانشان در مجله فکاهی شارلی ابدو قلم و کاغذ بدست گرفتند و کاریکاتورهایی بیاد قربانیان این حمله کشیدند.
Ver video "همبستگی کاریکاتوریست های جهان با قربانیان شارلی ابدو"
انتفاد پاپ از کم توجهی به گرسنگان جهان
پاپ فرانچسکو، رهبر کاتولیکهای جهان در اجلاس مبارزه با سوء تغذیه در مقر سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد در رم، پایتخت ایتالیا، از اتلاف و مصرف بی رویه غذا در جهان در کنار کم توجهی به مساله گرسنگی انتقاد کرد.
وی در سخنرانی اش ضمن توصیف مردم جهان به اعضای یک خانواده، به فقدان همبستگی میان ملل و تجاوزهای نظامی و اقتصادی اشاره کرد.
پاپ فرانچسکو گفت: «همبستگی وجود ندارد. ما بی آنکه بدانیم داریم تلاش می کنیم تا همبستگی را از فرهنگ واژگان حذف کنیم. جوامع ما با رشد فردگرایی و تقسیم بندی تعریف می شوند و این سبب تضعیف زندگی شرافتمندانه می شود و تحریک به خیزش علیه عموم می کند.»
این دومین کنفرانس بین المللی درباره مبارزه با سوء تغذیه است. انتظار می رود که این گردهمایی به تدوین و تصویب سندی سیاسی و نیز ایجاد چارچوبی برای اجرای مفاد این سند منجر شود.Ver video "انتفاد پاپ از کم توجهی به گرسنگان جهان"
جهان اسلام به پیشواز عید فطر می رود
مسلمانان بسیاری از کشورهای خاورمیانه در انتظار عید فطر و پایان ماه رمضان هستند.
پیش بینی می شود که عید فطر امسال در بسیاری از کشورهای مسلمان جمعه و شنبه باشد. تایید روز دقیق عید بستگی به رویت ماه دارد.
بسیاری از مسلمانان در الخلیل واقع در کرانه باختری به پیشواز این عید می روند.
یکی از آنها می گوید: “سال پیش مردم نگران بودند و جنگ در غزه ذهنمان را درگیر کرده بود. شهدای زیاد و به طبع کسی خوشحال نبود. نه سالخورده ها و نه جوانان عید امسال همه خوشحال هستند.”
یکی دیگر از ساکنان الخلیل می گوید: “امسال فضای خیلی خوبی برای رمضان داریم. هر چند بحران اقتصادی فشار زیادی وارد می کند و ایست بازرسیهای زیادی در مسیرمان وجود دارد اما همه چیز عوض خواهد شد. سال گذشته وضع خیلی بدتر بود.”
حملات ارتش اسراییل به غزه و مرگ هزاران تن از ساکنان این شهر در سال ۲۰۱۴ حال و هوای برگزاری عید فطر را از فلسطینی ها گرفته بود.Ver video "جهان اسلام به پیشواز عید فطر می رود"
بورس های جهان روز سختی را پشت سرگذاشتند
بورس های شانگهای و توکیو دوشنبه روز سیاهی را پشت سر گذاشتند. شاخص بورس شانگهای که یکی از مهمترین بازارهای مالی آسیاست، روز دوشنبه ۸.۵ درصد افت داشت. همین امر دیگر بازارهای مالی از جمله بورس توکیو را نیز تحت تاثیر قرار داد. شاخص های بورس توکیو در این روز ۴.۵ درصد با کاهش روبرو بود.
کارشناسان می گویند این امر ناشی از کاهش رشد اقتصادی چین است. این میزان کاهش شاخص بورس شانگهای طی سه سال گذشته بی سابقه بوده است.
مکس ولف، کارشناس بازار مالی می گوید: « در ابتدا شاهد تزلزل ارز بودیم و بعد هم دیدیم که چین، این قدرت اقتصادی بزرگ که با سرعت رشد کرده، و به نوعی تبدیل به موتور رشد اقتصاد جهانی شده بود، ناگهان از یک دلیل برای خوشبینی نسبت به بازارهای مالی، به دلیلی برای ترس و وحشت تبدیل شد. این امر موجب شکسته شدن اعتماد [به بازارهای مالی] شد که تا قبل از آن بیش از حد بود.»
شاخص های بازارهای مالی اروپا و آمریکا نیز با افت شدید مواجه بود. شاخص بورس دواجونز در زمان بازگشایی بورس وال استریت، نزدیک به چهار درصد کاهش نشان می داد. شاخص موسسۀ استاندار اند پورز نیز ۴ درصد کاهش داشت.
بهای نفت و دلار نVer video "بورس های جهان روز سختی را پشت سرگذاشتند"
سال 2015 میلادی در سراسر جهان جشن گرفته شد
سال جدید میلادی در سراسر جهان، از استرالیا تا نیویورک همراه با نور افشانی و برنامه های گوناگون جشن گرفته شد.
در نیویورک میدان تایم مملو از مردمی بود که منتظر آغاز سال 2015 بودند. یک میلیون نفر در سرمای منجمد کننده این شهر با هزاران بوسه داغ به استقبال سال جدید رفتند.
ساکنان لندن، شاهد آتش بازی در کنار رودخانه تیمز بودند و امسال برای اولین بار برای تماشای این برنامه باید بلیط تهیه می کردند. بهای هر صندلی در محل اجرای برنامه ۱۰ پوند بود. هدف از انجام این کار محدود کردن تعداد تماشاچیان و کنترل امنیت اعلام شد.
در پاریس به سنت هرساله خیابان شانزه لیزه نورافشانی شد. از آنجا که اجلاس بین المللی تغییرات آب و هوایی در سال جدید در فرانسه برگزار خواهد شد، موضوع نورافشانی ها در بنای مشهور طاق پیروزی، هنر زندگی و محیط زیست بود.
شهر آمستردام هلند، جشن های آغاز سال ۲۰۱۵ میلادی را با موسیقی و آتش بازی آغاز کرد.
در توکیو مراسم سال نو بگونه ای منحصر بفرد برگزار شد. از جمله این مراسم، ۱۰۸ بار نواخته شدن ناقوس ها در معابد بودایی برای زدودن بدی ها از جسم و روح، و عریان شدن در هوای بسیار سرد زمستانی بود.
استرالیا با توجه به موقعیت جغرافیایی اش، از جمله اولین کشورهایی بود که سال جدید میلادی را جشن گرفت و به سنت هرساله بندر و اپرای مشهور شهر سیدنی در این شب غرق در نور شدند.Ver video "سال 2015 میلادی در سراسر جهان جشن گرفته شد"
آماده شدن برخی کشورهای جهان برای مقابله با ابولا
به دنبال هشدارهای سازمان بهداشت جهانی، مقامات بهداشتی و پزشکی بسیاری از کشورهای اروپایی و غیر اروپایی خود را برای مقابله با ویروس کشنده ابولا آماده می کنند.
از آلمان خبر می رسد که یک کارمند سازمان ملل که در لیبریا کار می کرده، پس از آلوده شدن به ابولا به این کشور انتقال یافته است.
این سومین فردی است که برای درمان ابولا به آلمان منتقل می شود.
یک پزشک بیمارستانی در لایپتسیگ با اعلام این که این بیمار در ساعت پنج صبح روز پنجشنبه بوقت محلی با یک آمبولانس هوایی وارد این شهر شده می گوید: “بخصوص پس از آزمایشاتی که اینجا بر روی او انجام دادیم، دیدیم که شرایط او ثابت ولی بسیار بحرانی است.”
مقامات بهداشتی استرالیا نیز می گویند در حال انجام آزمایشاتی بر روی یک پرستار 57 ساله هستند که به تازگی از سیرالئون بازگشته است.
این پرستار که بطور داوطلبانه برای صلیب سرخ کار می کرده، به درمان بیماران مبتلا به ابولا می پرداخته است.Ver video "آماده شدن برخی کشورهای جهان برای مقابله با ابولا"
عربستان بار دیگر شاهد بزرگترین گردهمایی مسلمان جهان است
عربستان امسال نیز شاهد بزرگترین گردهمایی مسلمانان جهان در مکه برای برگزاری مراسم حج واجب مکه است.
انتظار می رود امسال حدود ۳ میلیون زائر از کشورهای مختلف دنیا در مراسم حج شرکت کنند.
عربستان حدود ۱۰۰ هزار نیروی امنیتی و نظامی را برای تامین امنیت مناسک حج امسال بسیج کرده است.
شریف یکی از زائران مصری گفت:«دنیا در حال حاضر در شرایط دشواری به سر می برد. امروز روز صلح است، همه در اینجائیم تا برای صلح به درگاه خدا دعا کنیم و امید که همگان آماده دعا برای صلح اند.»
یک زن زائر سوری نیز گفت:«خداوندا، تمام مسلمانان را متحد کن، از درگاهت برای تمام سوری ها آمرزش و ترحم و صلح می خواهم.»
پس از صادرات نفت سرمایه ای که زائران برای زیارت، اقامت و خرید هدایا و سوغاتی وارد اقتصاد عربستان سعودی می کنند یکی از بزرگترین منبع درآمد این کشور را تشکیل می دهد.Ver video "عربستان بار دیگر شاهد بزرگترین گردهمایی مسلمان جهان است"
اولین هواپیمای الکتریکی جهان از انگلستان به فرانسه رسید
اولین هواپیمای الکتریکی جهان روز جمعه توسط خلبانی فرانسوی با پرواز از ساحل انگلستان و بر فراز کانال مانش با موفقیت در بندر کاله فرانسه فرود آمد.
خلبان دیدیه استین، مسیر ۷۴ کیلومتری بین لید در کنت انگلستان تا کاله فرانسه را در طول ۳۷ دقیقه پیمود.
این هواپیمای سبک دو موتورۀ ساخت شرکت ایرباس است و ۶۰۰ کیلوگرم وزن دارد و سرعت پرواز آن از ۲۲۰ کیلومتر در ساعت تجاوز نمی کند.
هواپیمای فعلی دو نفره است و ایرباس در صدد ساخت هواپیمای الکتریکی چهار نفره است.
این پروژه موفقیت آمیز عاری از مسائل حاشیه ای نبوده است. هوگ دووال خلبان دیگر فرانسوی ادعا می کند او اولین خلبانی است که پیش تر این هواپیمای الکتریکی را به پرواز در آورده است.Ver video "اولین هواپیمای الکتریکی جهان از انگلستان به فرانسه رسید"
گفتگو با ژان پل گوتیه طراح فرانسوی جهان مد
ژان پل گوتیه تمام قواعد دنیای مد را شکسته است، آثار او هم زیبا است و هم پر از شوخی و طنز. در این برنامه گفتگوی جهانی با این طراح فرانسوی جهان مد در مونیخ آلمان گفتگو کرده ایم.
ژان پل گوتیه ۴۰ سال زندگی حرفه اش را با سفر به دور دنیا و برگزاری نمایشگاه جشن گرفته است. او درباره نمایشگاهی از لباس های قدیمی اش می گوید: «صادقانه باید به شما بگویم که من هیچ گونه نوستالژی در معنای رمانتیک یا اندوهناک در این نمایشگاه حس نمی کنم. این نمایگشاه برای من مانند یک ماجراجویی تازه است: نگاهی دوباره به لباس های قدیمی، تلاش برای اینکه آنها را آنطوری بچینم که پیامی را منتقل کنند که من همیشه می خواسته ام به مخاطبان منتقل کنم.»
ژان پل گوتیه در یک خانواده معمولی فرانسوی رشد کرد. مادرش صندوقدار و پدرتان حسابدار بود. او از مادر بزرگ اش و فیلم «فلبلا» بعنوان منبع الهامش برای ورود به دنیال مد یاد می کند.
نام مدونا خواننده پر آوازه آمریکایی در زندگی حرفه ای و شخصی ژان پل گوتیه جایگاه ویژه ای دارد. طراحی سوتین های مخروطی شکل او برای مدونا از جمله کارهای مشهور اوست. همچنین در گفتگوی خبرنگار یورونیوز با وی،Ver video "گفتگو با ژان پل گوتیه طراح فرانسوی جهان مد"
استانبول؛ آیلان کردی نماد وضعیت تراژیک پناهجویان در جهان
معترضان روز پنج شنبه در استانبول در حالی که پلاکاردهایی حاوی عکسها و نقاشی هایی از آیلان کردی را در دست داشتند در میدان تقسیم دست به تجمع زدند.
آیلان کردی کودک سه ساله غرق شده در حادثه مهاجرت از ترکیه به یونان اکنون به نماد وضعیت غم انگیز پناهجویان در سراسر جهان بدل شده است.
در رسانه های اجتماعی از جمله توییتر طرح های گوناگونی از آیلان از سوی کاربردان منتشر شده است.Ver video "استانبول؛ آیلان کردی نماد وضعیت تراژیک پناهجویان در جهان"
مراسم جوایز میشلن فرانسه در غیاب آشپز برتر جهان
مراسم رونمایی از کتاب راهنمای میشلن برای بهترین رستورانها در سال ۲۰۱۶، روز دوشنبه در غیاب برترین آشپز جهان در پاریس برگزار شد. بنوا ویولیه، آشپز فرانسوی – سوئیسی مالک رستوران ویولیه در شهر کریسیه نزدیک لوزان سوئیس، تنها یک روز پیش از این مراسم در سن ۴۴ سالگی درگذشت. پلیس احتمال می دهد که او خودکشی کرده باشد.
ژان فرانسوا پیژ آشپز یک رستوران فرانسوی که نشان دو ستاره میشلن دارد، می گوید: «به دلیل مرگ بنوا فضا بسیار سنگین و غمزده است. ما در غم همسر و پسرش و نیز پرسنل رستوران شریک هستیم.»
شرکت کنندگان در مراسم به احترام همکار خود یک دقیقه سکوت کردند. بنوا ویولیه چندی پیش عنوان بهترین آشپز جهان را از سوی دولت فرانسه دریافت کرده بود.
شرکت لاستیک سازی میشلن همه ساله کتاب راهنمای بهترین رستوران ها را در فرانسه و چندین کشور دیگر در قالب کتابی به نام «کتاب سرخ» منتشر می کند. به طوری که تعداد ستاره های میشلن هر رستوران نشان دهنده کیفیت غذای آن است. سه ستاره میشلن بالاترین نشان رستوران در فرانسه است.
از جمله برندگان سه ستاره مراسم امسال آلن دوکاس، آشپز رستوران هتل «پلازا آتنه» و کریستیان لوVer video "مراسم جوایز میشلن فرانسه در غیاب آشپز برتر جهان"
تبادل نظر فعالان جوان اجتماعی، راهی برای تغییر جهان
جوانان روزنامه نگار، اهل سیاست و عضو گروهای حقوق بشر از چهار کشور مختلف اسلوونی، فنلاند، بنگلادش و نپال دور هم جمع شده اند تا با برگزاری کارگاههای که موضوع آنها فعالیتهای سیاسی و مسائل حقوق بشر است، صدایشان در جامعه شنیده شود.
اولین جرقه های تشکیل این کارگاهها هشت سال پیش توسط” دمو فنلاند”:http://demofinland.org/tears-laughter-somersaults-erasmus-training-slovenia/?lang=en (تشکل حمایت از دموکراسی) و چند سازمان از نپال زده شد.
بعدها ایده اصلی گسترش پیدا کرد و در حال حاضر آتلیه ها تبدیل به محلی برای تبادل نظرات جوانانی شده که می خواهند اوضاع را تغییر دهند. این جوانان که از چهار کشور مختلف و از زممینه مختلف اجتماعی می آیند و قصد دارند تا برگزاری کلاسها و کارگاههای تعاملی، کاری کنند که دنیا جای بهتری برای زندگی شود.
لئا کشماچ از اسلوونی یکی از جوانانی است که در این طرح شرکت می کند و می گوید: «من همیشه بدنبال آموختن چیزهای جدید هستم. راههای جدیدی که با آن دنیا جای بهتری شود یا اینکه بتوانیم جامعه را عوض کنیم. این شروع خوبی است.»
لئا می گوید با ورود به این برنامه چیزهای زیادی درVer video "تبادل نظر فعالان جوان اجتماعی، راهی برای تغییر جهان"
نقش آموزش در عرضه مواد غذایی سالم در جهان
نمایشگاه ۲۰۱۵ میلان، کارشناسان را برای مقابله با نگرانی های عمده جهانی درباره عرضه مواد غذایی سالم و کافی برای همه ساکنان زمین بسیج کرده است. چالش اصلی عرضه مواد غذایی پایداری است که از تخریب زمین جلوگیری کند. در این برنامه «جهان آموزش» به این موضوع پرداخته ایم که آموزش چه نقشی می تواند در این زمینه داشته باشد.
رژیم غذایی سالم در مدرسه ای در کشور بوتان
یک مدرسه ابتدایی در بوتان از سال ۲۰۰۹ برنامه تغذیه پایدار را اجرا کرده است. برای کودکانی که از خانواده های فقیر می آیند، غذا مهمتر از آموزش است. پیش از آغاز برنامه تغذیه در مدرسه، عملکرد تحصیلی این کودکان بسیار ضعیف بود اما از زمانی که برنامه تغذیه شروع شده، عملکرد تحصیلی دانش آموزانی که از خانواده های فقیر می آیند، بهتر شده است.
آموزش پرورش سبزیجات به کودکان در پرتغال
کاشت زمین، یک فعالیت آموزشی مهم در مهد کودک و مدرسه ابتدایی پرادو است. دانش آموزان، پرورش سبزیجات، گیاهان و حیوانات را در یک باغ ارگانیک می آموزند. این پروژه که توسط معلمان، دانش موزان و والدین آنها در مهد کودک و مدرسه ابتدایی پرادو پرتغال راه اندازی شده در سال ۲۰Ver video "نقش آموزش در عرضه مواد غذایی سالم در جهان"
رهبران جهان به دنبال راهی برای کاهش گرمایش زمین
نشست سازمان ملل متحد بر سر آب و هوا، از امروز سه شنبه در نیویورک آغاز شد. در این اجلاس یکروزه، روسای بیش از ۱۲۰ کشور جهان حضور دارند و قرار است بر سر مباحثی از جمله راههای کاهش گازهای گلخانه ای که عامل اصلی گرمایش زمین است، بحث و تبادل نظر کنند.
این نشست در حالی برگزار می شود که فعالان محیط زیست، با برقراری راهپیمایی در شهرهای مختلف جهان، خواستار توجه به شرایط جوی و اجرای تعهدات برای کاهش گازهای گلخانه ای شدند. در تظاهراتی که روز یکشنبه در نیویورک برگزار شد، بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل نیز حضور داشت.
دبیر کل سازمان ملل در گفتگو با فرستادۀ ویژۀ یورونیوز به نیویورک، با بیان اینکه منتظر تصمیم های مهم از سوی رهبران کشورهای جهان در این نشست است، اظهار داشت: “الان زمان اقدام است. اگر کاری صورت ندهیم، هزینه ها بالاتر می رود. ما باید کرۀ زمین را با شرایط مناسب اقتصادی و محیط زیستی قابل سکونت به نسل های آینده تحویل بدهیم. این دنیای ما و دنیای نسل هایی است که باید جای ما را بگیرند و ما در این میان یک مسوولیت اخلاقی و سیاسی داریم.”
باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا نیز قرار است در این نشست یکروزه، حضور یابد. وی اظهار امیدواری کرده است که نشست سازمان ملل متحد، راههای رسیدن به توافق های اولیه بر سر اتخاذ سیاست هایی برای کاهش گازهای گلخانه ای را هموار کند.
این درحالیست که آمریکا دومین کشور تولید کنندۀ گازهای گلخانه ای جهان است و با وجود اینکه پیمان کیوتو را امضا کرده است، از تصویب آن خودداری می کند. تصویب این پیمان، این کشور را موظف به تلاش برای کاهش گازهای گلخانه ای ناشی از تولیدات صنعتی می کند.
نشست سازمان ملل متحد بر سر آب و هوا پنج سال پس از اجلاس آب و هوا در کپنهاگ برگزار می شود. در آن نشست، کشورهای شرکت کننده به توافقی مهم دست نیافتند و این نگرانی وجود دارد که گفتگوها در نشست حاضر نیز به نتیجۀ قابل توجهی منجر نشود.
در نشست کپنهاگ، کشورها ملزم شدند تولید گاز دی اکسید کربن خود را ۲ درصد کاهش دهند. این تعهد از نظر فعالان محیط زیست برای کاهش گرمایش زمین ناکافی است و از سوی بسیاری از کشورهای حاضر در نشست کپنهاگ، از جمله آمریکا و چین اجرا نشده است.
همزمان با این نشست، ارزیابی جدید توسط محققان “طرح جهانی کربن” نشان از افزایش میزان گازهای گلخانه ای و دی اکسید کربن به میزان دو نیم درصد در سال ۲۰۱۴ خبر می دهد. در این گزارش همچنین تاکید شده است که کشورهای جهان تنها ۳۰ سال زمان دارند تا روند گرم شدن زمین را پیش از رسیدن به ۲ درجۀ سانتیگراد، متوقف کنند یا حداقل کاهش دهند.
ایزابل کومار، فرستادۀ ویژه یورونیوز به نیویورک می گوید: “در این نشست، عدم حضور رهبران کشورهایی نظیر چین، روسیه و هند که از آلوده کننده ترین کشورهای جهان هستند، نشانه های نگران کننده ای برای عدم دستیابی به یک راه حل بمنظور کاهش گرمایش زمین است.”
نشست نیویورک، پیش زمینۀ اجلاس بین المللی بر سر شرایط اقلیمی است که قرار است در سال ۲۰۱۵ در پاریس برگزار شود.Ver video "رهبران جهان به دنبال راهی برای کاهش گرمایش زمین"
عربستان؛ رهبران سیاسی جهان با ملک سلمان دیدار کردند
سران دولتها، نخست وزیران و اعضای خانواده های سلطنتی بسیاری از کشورهای جهان روز شنبه در ریاض، پایتخت عربستان سعودی گردآمدند تا علاوه بر ادای احترام به ملک عبدالله پادشاه متوفی این کشور، جانشین او ملک سلمان را نیز ملاقات کنند.
ملک عبدالله، بامداد جمعه سوم بهمن در بیمارستان ریاض درگذشت و عصر همان روز، پس از نماز جمعه به خاک سپرده شد.
دیمیتری مدودف نخست وزیر روسیه، محمد ششم پادشاه مراکش، پرنس چارلز، پسر ارشد ملکه بریتانیا و دیوید کامرون نخست وزیر این کشور، فرانسوا اولاند رییس جمهوری فرانسه، و عبدالله گل رییس جمهوری پیشین ترکیه تعدادی از میهمانان مراسم شنبه بودند.
کریستیان وولف، رییس جمهوری پیشین آلمان و محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران نیز نماینده دو کشور متبوعشان در این مراسم و حامل پیامهای تسلیت روسای جمهور کشورهای آلمان و ایران بودند.Ver video "عربستان؛ رهبران سیاسی جهان با ملک سلمان دیدار کردند"
بحران سوریه و شکاف رهبران جهان در سازمان ملل متحد
دیدار و سخنرانی رهبران کشورهای جهان در هفتادمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، برغم اظهارات امیدوارانه آنها، نشان از فقدان ارادۀ جمعی و مشترک آنان در حل خشونت های جاری خاورمیانه، خصوصا سوریه دارد.
بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد می گوید بدون اتفاق نظر و سازش پنج کشور ترکیه، آمریکا، روسیه، عربستان سعودی و ایران، انتظار یافتن راه حلی برای بحران سوریه بی ثمر است.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه هم که سال گذشته شبه جزیره کریمه اوکراین را به خاک خود ضمیمه کرد نسبت به یافتن زمینۀ مشترک با ترکیه و شرکای عرب اروپایی روسیه در نبرد علیه تروریسم اظهار امیدواری کرد.
وی همچنین عدم همکاری با دولت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه را اشتباهی بزرگ خواند چرا که به گفته وی عملا «هیچ کس به جز دولت و ارتش سوریه شجاعانه با داعش و ترویست ها نمی جنگد.»
وی با اعلام این که روسیه ممکن است در حملات هوایی علیه داعش به ائتلاف کشورهای غربی و عربی بپوندد پیاده کردن نیروی نظامی روس در خاک سوریه را مردود دانست.
از سوی دیگر آمریکا و فرانسه با هر راه حلی برای بحران سوریه با حضور بشار اسد مخالفت می ورزند.
بVer video "بحران سوریه و شکاف رهبران جهان در سازمان ملل متحد"
صدمین سال وقوع جنگ جهانی اول؛ رهبران جهان در «ایپر»
رهبران جهان در ادامه ویژه برنامه بزرگداشت صدمین سال وقوع جنگ جهانی اول، روز سه شنبه در مراسم گرامیداشت نبردهای بزرگ در منطقه فلاندر بلژیک، شرکت کردند.
دهها رهبر سیاسی، از جمله اعضای خانواده های سلطنتی بلژیک و هلند، صدر اعظم آلمان و رئیس جمهوری مجارستان در شهر «ایپر» بلژیک گردهم آمدند.
منطقه فلاندر بلژیک طی سالهای ۱۹۱۴ تا ۱۹۱۸میلادی شاهد درگیری های خونینی بود. نبرد سنگین میان طرفین برای کنترل بر این منطقه کلیدی، در نهایت منجر به نابودی شهرهای کوچک فلاندر و مرگ دست کم نیم میلیون نفر شد.
مراسم روز سه شنبه در چهل کیلومتری «نیوپورت» برگزار شد، جایی که صدسال پیش ارتش بلژیک منطقه بزرگی را زیر آب برد تا بتواند مانع از پیشروی سربازان آلمانی شود.
به گفته شاندور ژیروس، خبرنگار یورونیوز در بروکسل، در این مراسم، در کنار رهبران اتحادیه اروپا، میهمانانی از کشورهای آفریقایی، آسیایی و آمریکایی نیز حضور داشتند.Ver video "صدمین سال وقوع جنگ جهانی اول؛ رهبران جهان در «ایپر»"
رکورد جایزه مسابقات بخت آزمایی در سطح جهان شکسته شد
به گفته برگزارکنندگان مسابقه بخت آزمایی «پاوربال» در آمریکا، چهارشنبه شب سه نفر برنده حدود یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار جایزه این مسابقه شدند. آنها مبلغ این جایزه را با یکدیگر تقسیم خواهند کرد.
رقم جایزه چهارشنبه شب رکوردی در زمینه مسابقات بخت آزمایی در سطح جهان محسوب می شود.
با اینکه افراد شرکت کننده در این مسابقه بخت آزمایی از بخت بسیار کمی (احتمال یک در ۲۹۲ میلیون) برای برنده شدن برخوردار بودند اما هیجان زیادی برای شرکت در این بخت آزمایی شکل گرفت.
یک نفر از خریداران بلیط این مسابقه بخت آزمایی می گوید: «اگر برنده شوم جایزه ام را با دوستم شریک می شوم. بدهی هایم را پرداخت می کنم و به دانشگاه بر می گردم. ضمن اینکه مقدار زیادی هم در امور خیریه سرمایه گذاری می کنم.»
از آنجا که از روز چهارم نوامبر هیچکدام از شرکت کنندگان موفق به بردن جایزه مسابقه بخت آزمایی پاوربال نشده بودند، رقم این جایزه به شکلی بی سابقه افزایش پیدا کرد. بسیاری از شرکت کنندگان در این بخت آزمایی از کشورهای کانادا و مکزیک به آمریکا آمده بودند تا بلیط ۲ دلاری این مسابقه را تهیه کنند.
یک شهروند کانادایی میVer video "رکورد جایزه مسابقات بخت آزمایی در سطح جهان شکسته شد"
اکران «آقای هولمز»، اقتباس سینمایی جدید از اسطوره کارآگاهان جهان
فیلم «آقای هلمز» به کارگردانی بیل کاندون، اقتباس سینمایی جدید از شرلوک هولمز، کارآگاه خصوصی زیرک و مشهور و اسطوره کارآگاهان جهان است. اکران جهانی این فیلم از تابستان امسال در سینماهای اروپا و ایالات متحده آمریکا آغاز می شود.
در این فیلم، ایان مک کلن نقش هولمز ۹۳ ساله را بازی می کند که در مراحل اولیه ابتلا به بیماری فراموشی است. هلمزی که بازیگر بریتانیایی نقشش را بازی می کند با شرلوک هولمزِ سر آرتور کانن دویل، خالق این شخصیت فرق دارد.
«آقای هولمز» کارآگاهی است که بازنشسته شده و در ساسکس انگلستان به پرورش زنبور مشغول است و می خواهد یکی از معماهای جوانی اش را حل کند که به زنی زیبا مربوط می شود.
سر ایان مک کلن درباره شخصیت هولمز در این فیلم می گوید: «هولمز را در این فیلم هنگامی می بینیم که مدتهاست بازنشسته شده و ۹۳ سال دارد و تلاش می کند آخرین معمای عمرش را حل کند، معمایی که در دوران اوجش نتوانسته است حل کند. در نتیجه، من باید نقش هولمز جوان و هولمز میانسال را بازی می کردم. از این نظر، فیلم “آقای هلمز” بر دیگر اقتباسهای سینمایی این اثر برتری دارد.»
بیل کاندون، کارگردان فیلم میVer video "اکران «آقای هولمز»، اقتباس سینمایی جدید از اسطوره کارآگاهان جهان"
پاپ در شب کریسمس: جهان بوقت خشونت نیازمند عطوفت است
رهبر ۱.۲ میلیارد کاتالولیک جهان همزمان با جشن و مراسم دعای کریسمس پیروان مسیح را در زدودن تاریکی و فساد به نزدیکی به خدا فرا خواند.
فرانچسکو، اولین پاپ غیراروپایی که پس از ۱ هزار و ۳۰۰ سال به این مقام انتخاب شده است روز چهارشنبه گفت دنیا بوقت خشونت «نیازمند عطوفت و مهربانی، صبر خداوند و نزدیکی و رافت اوست.»
مرد ۷۸ ساله ای که در انجام اصلاحات در کلیسای کاتولیک و واتیکان مصمم تر از هر پاپ دیگر ظاهر شده است همچنین گفت کریسمس زمان بخاطر آوردن پیام «صلح» است.
پیش از آغاز مراسم دعا، پاپ در تماس تلفنی غیرمنتظره ای با آوارگان مسیحی ساکن در اوردوگاهی در عراق صحبت کرد.
پاپ برای آرامش خاطر آنان گفت:«شما همانند مسیح در شب کریسمس هستید. برای او هم جایی نبود و باید برای نجات خود به مصر می گریخت.»Ver video "پاپ در شب کریسمس: جهان بوقت خشونت نیازمند عطوفت است"
برگزاری بزرگترین مراسم مذهبی مسیحیان و یهودیان در سراسر جهان
جمعه قبل از عید پاک، روزی برای برگزاری یک از بزرگترین مراسم مذهبی در سراسر جهان است که کاتولیک ها، اوانجلیست ها، پروتستان ها و یهودیان آنرا گرامی می دارند.
بمناسبت روز جمعه نیک یا آدینه مقدس که یادآور مصلوب شدن عیسی مسیح است، پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان در کلیسای سن پیتر واتیکان مراسم نیایش بجا آورد. این مراسم که بمناسبت بزرگداشت مصلوب شدن عیسی مسیح هر ساله برگزار می شود، یکی از معدود مناسکی است که پاپ به مواعظ فرد دیگری گوش می دهد.
در مراسم جمعه نیک که دو روز پیش از عید پاک برگزار می شود هزاران زائر مسیحی از سراسر جهان با راهپیمایی در خیابان ویادولوروسا در بیت المقدس – مسیری که به اعتقاد مسیحیان، عیسی صلیب بر دوش، آخرین قدم هایش را برداشته – مراسم مذهبی به جای می آورند.
همزمان با این مراسم، یهودیان سراسر جهان نیز عید فصح را در بیت المقدس جشن می گیرند. یهودیان این عید را بمناسبت آزاد شدن از یوغ بردگی در مصر باستان جشن می گیرند. همزمان با مراسم امسال، تدابیر امنیتی در اطراف بیت المقدس و بیت اللحم شدیدتر شده است. برای ارتدوکس ها و کلیسای ارمنی، عید پاک کمی دیرتر از راه می رسVer video "برگزاری بزرگترین مراسم مذهبی مسیحیان و یهودیان در سراسر جهان"
واکنش بازارهای بورس جهان به سقوط ارزش سهام در چین
بورسهای اروپایی و آمریکا روز دوشنبه در پی سقوط ارزش سهام در آسیا با افتی شدید مواجه شدند.
بورس فرانکفورت ۴.۷ درصد کاهش یافت و شاخص سهام این بورس به زیر ۱۰ هزار واحد سقوط کرد. امری که از ماه ژانویه سال جاری بی سابقه بوده است.
در حالی که بورس لندن ۴.۶۷ درصد افت کرد، بورسهای پاریس و میلان به ترتیب با کاهش ۵.۳۵ و ۵.۹۶ درصدی روبرو بودند.
در همین حال ارزش واحد پول یورو روز دوشنبه افزایش یافت و به بالاترین حد خود در شش ماه گذشته رسید. هر یورو به ارزش یک دلار و ۱۵ سنت معامله شد.
بورس نیویورک نیز در ساعات اولیه آغاز به کار خود در روز دوشنبه با کاهش شدید ارزش سهام مواجه شد هر چند در ادامه بخش قابل توجهی از ارزش خود را باز یافت.
در بورس نیویورک، شاخص داو جونز در ابتدای روز با کاهشی در حدود ۶ درصد روبرو شد اما تا نیمروز دوشنبه به وقت محلی میزان افت این شاخص به ۱.۳۶ درصد کاهش یافت.Ver video "واکنش بازارهای بورس جهان به سقوط ارزش سهام در چین"
بحرانهای اقتصادی جهان در گفتگوی اختصاصی با رئیس جمهوری اکوادور
رافائل کورآ، رئیس جمهوری اکوادور را در بروکسل و در حاشیه اجلاس مشترک سران اتحادیه اروپا و جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب (سلاک) ملاقات کرده ایم.
اکوادور یکی از اقتصادهای در حال رشد در آمریکای لاتین است که سرمایه گذارانی از سراسر جهان را به خود جذب کرده است. آقای کورآ در مصاحبه ای اختصاصی با یورونیوز از اقداماتش برای تغییر گرایش کمونیستی – بولیواری کشورش به سوی بازار جهانی سخن می گوید و نظرش را درباره بحران اقتصاد جهانی و همچنین بحران اروپا بیان کرده است:
یورونیوز: آقای رئیس جمهور، اقتصاد اکوادر در سال 2014 بیش از چهار درصد رشد داشت، یعنی بیش از سه برابر متوسط رشد اقتصادی کشورهای منطقه. چطور در دوره بحران ساختاری و جهانی چنین موفقیتی کسب کرده اید؟
رافائل کورآ: «سال گذشته، سال دشواری برای آمریکای لاتین بود. این منطقه 2.1 درصد رشد داشت در حالی که اکوادور 3.8 درصد رشد کرد. همچنین اقتصاد غیر نفتی در اکوادر 4.3 درصد رشد کرد. اما اینکه ما چگونه این کار را انجام دادیم؟ ما اقتصاد را می شناسیم، می دانیم که نکته کلیدی حمایت از تولید و اشتغال است. ما به دیدگاههایی که می گفت هر کس بهVer video "بحرانهای اقتصادی جهان در گفتگوی اختصاصی با رئیس جمهوری اکوادور"
پیام بازماندگان آشویتس: نگذاریم جهان نظاره گر هلوکاستی دیگر باشد
بازماندگان اردوگاه مرگ آشویتسِ نازی ها و رهبران جهان، روز سه شنبه با شرکت در مراسمی در لهستان یاد قربانیان و هفتادمین سالگرد آزادسازی این اردوگاه را گرامی داشتند.
پیام بازماندگان این اردوگاه مرگ به جهانیان این بود «نگذاریم جهان نظاره گر هلوکاستی دیگر باشد.»
رونالد لودر، رئیس کنگره جهانی یهودیان در این مراسم گفت:«نمی توانم به آنچه امروز در اروپا می گذرد بی توجه باشم. یهودیان بار دیگر تنها به دلیل یهودی بودنشان در اروپا هدف گرفته می شوند.»
رومن کنت، یکی از نجات یافتگان اردوگاه آشویتس هم گفت:«ما نمی خواهیم گذشته ما آینده فرزندانمان باشد.»
بازدید حدود ۳۰۰ بازماندۀ آشویتس از این اردوگاه که برغم کهولت بسیار سن و در میان برف و سرما در لهستان حاضر شده بودند شاید آخرین بازدید و دیدارشان آنان بود.
در این اردوگاه که در ۲۷ ژانویۀ سال ۱۹۴۵ میلادی توسط سربازان ارتش سرخ شوروی سابق آزاد شد بیش از یک میلیون نفرِ اغلب یهودی توسط نازی های هیتلر به کام مرگ سپرده شدند.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه از رهبران غایب در مراسم امسال بود.
لهستان که بخاطر بحران اوکراین منتقد سیاست های کاخ کرملینVer video "پیام بازماندگان آشویتس: نگذاریم جهان نظاره گر هلوکاستی دیگر باشد"
پایان ریل گذاری طولانی ترین تونل ریلی جهان در سوئیس
خبر کوتاه
ریل گذاری طولانی ترین تونل ریلی جهان به طول 57 کیلومتر در سن گوتار سوئیس به پایان رسید.
انتظار می رود این تونل در ژوئن سال 2016 میلادی به بهره برداری برسد.Ver video "پایان ریل گذاری طولانی ترین تونل ریلی جهان در سوئیس"
پخش مستقیم سخنرانی رهبر کاتولیک های جهان در کنگره آمریکا
یورونیوز، ساعت ۱۶ امروز بوقت اروپای مرکزی، سخنرانی پاپ فرانچسکو، رهبر کاتولیک های جهان در کنگره آمریکا را بطور کامل و زنده تحت پوشش قرار می دهد.
انتظار می رود وی در خصوص موضوعاتی همچون حقوق بشر، تلاش برای ایجاد دنیایی عدالت محور، صلح و دوستی، حمایت از پناهجویان و مهاجران و همچنین تلاش برای حل معضل گرمایش زمین و مشکلات ناشی از تغییرات آب و هوایی صحبت خواهد کرد.Ver video "پخش مستقیم سخنرانی رهبر کاتولیک های جهان در کنگره آمریکا"
پیام رهبران جهان به مردم فرانسه: در کنار شما ایستاده ایم
حملات جمعه شب پاریس یکی از تلخ ترین حوادث تاریخ فرانسه بود. این حادثه پس از بمبگذاری متروی مادرید در سال ۲۰۰۴، مرگبارترین اتفاق اروپا را رقم زد. از همان ابتدا، رهبران کشورها و سازمان های بین المللی با ارسال پیام هایی در شبکه های اجتماعی به این حملات واکنش نشان دادند.
ژان کلود یونکر، رییس کمیسیون اروپا در توییتر خود با مردم فرانسه اعلام همبستگی کرد. فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در پیام مشابهی گفت که اروپا در کنار فرانسه و مردمش ایستاده است. دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا گفت که از این واقعه بهت زده است و هر کاری که از دستش بر بیاید برای فرانسه انجام خواهد داد.
جان کری، وزیر خارجه آمریکا با ارسال توییتی به زبان فرانسه با اشاره به سه اصل “آزادی، برابری و برادری” که شعار جمهوری فرانسه است با مردم این کشور اعلام همبستگی کرد. مطبوعات جهان نیز عناوین نخست خود را به حملات خونین پاریس اختصاص دادند.Ver video "پیام رهبران جهان به مردم فرانسه: در کنار شما ایستاده ایم"
«مسیح روی داس و چکش»، هدیه مورالس به رهبر کاتولیکهای جهان
پاپ در ادامه سفر آمریکای لاتین خود به بولیوی رفت و مورد استقبال رییس جمهوری این کشور، اوا مورالس، با هدیه ای نمادین قرار گرفت.
هدیه ای که عیسی مسیح روی یک داس و چکش کمونیستی به صلیب کشیده شده است. این کار دست یک کشیش مبارز اهل بولیوی است که در سال ۱۹۸۰ توسط دیکتاتورهای نظامی به قتل رسید. پاپ فرانچسکو این موضوع را نمی دانست و ابتدا کمی متعجب شد.
پس از این دیدار به مشتاقان و معتقدان کاتولیک بولیوی دیدار کرد. صدها هزار نفر در مراسم عشای ربانی وی شرکت کردند. او در این مراسم بار دیگر از کمک به نیازمندان گفت و مثالهای زیادی برای مشتاقان آورد که از مصرف گرایی و تجمل گرایی پرهیز کنند.
پاپ فرانچسکو جمعه دیداری خواهد داشت از زندان پالماسولا، یکی از مخوفترین و خطرناکترین زندانهای آمریکای لاتین.Ver video "«مسیح روی داس و چکش»، هدیه مورالس به رهبر کاتولیکهای جهان"
باراک اوباما جهان را به مقابله با افراط گرایی دعوت کرد
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد رهبران کشورهای مختلف جهان را به اتحاد برای رویارویی با چالشهای جهانی دعوت کرد.
بخش عمده ای از سخنرانی آقای اوباما به مساله افراط گرایی مذهبی و خشونتهای صورت گرفته توسط گروه جهادی «دولت اسلامی» در عراق و سوریه اختصاص داشت.
آقای اوباما با تروریست خواندن داعش گفت: «تنها زبانی که آدمکشها آن را می فهمند، زبان زور است. به همین دلیل، آمریکا به همراه ائتلاف گسترده ای به دنبال از کار انداختن این شبکه مرگ است. امروز از جهان می خواهم که در این ماموریت به ما بپیوندد. کسانی که به داعش پیوسته اند باید در اولین فرصتی که می توانند این گروه را ترک کنند.»
آقای اوباما ادامه داد: «امروز نوبت مردم جهان بخصوص در جوامع مسلمان است که باقدرت و به طور پیوسته ایدئولوژی گروه هایی مثل القاعده و داعش را پس بزنند.»
نسبت به سخنرانیهای سالهای اخیر آقای اوباما، او در سخنرانی امسال اشاره ای کوتاه تر به ایران داشت و فقط در بخشی از سخنرانی خود از رهبران ایران خواست که از «فرصت» به وجود آمده برای حل مساله هسته ای استفاده کنند.
اشتفان گروبه، گزارشگر یورونیوز از نیویورک می گوید: «ظهور ناگهانی داعش باراک اوباما را به نقطه ای غیرقابل انتظار کشانده است. درگیری که او نمی خواست وارد آن شود. اما حالا آمریکا در این ماجرای پر کش و قوس وارد شده است. این پیام اوباما برای جهادگرایان، کنگره آمریکا و کسانی است که جایگزین او خواهند شد.»Ver video "باراک اوباما جهان را به مقابله با افراط گرایی دعوت کرد"
پاپ خواستار پایان خشونت علیه کودکان و اقلیتها در جهان شد
پاپ فرانچسکو در سخنرانی سنتی روز کریسمس از جهانیان خواست تا از خشونت علیه کودکان و اقلیتها در سراسر کره خاکی دست بردارند. در میدان سنت پی ر واتیکان نزدیک به صد هطار تن از معتقدان مسیحی و کاتولیم گردهم آمده بودند تا پیام رهبرشان را بشنوند.
رهبر آرژانتینی کاتولیکهای جهان گفت: “ ذهن و خاطر من امروز
برای کودکانی است که بیگناه کشته می شوند و شکنجه، کودکانی که قربانی جنگ می شوند، کودکانی که قربانی سوئ استفاده های جنسی و اقتصادی هستند، کودکان کار، ما هم چشمهایمان را بروی این واقعیت های تلخ بسته ایم و سکوت می کنیم گناهکار هستیم.”
پاپ فرانچسکو از تشدید کشتار و درگیریها در خاورمیانه انتقاد کرد. از اوکراینی ها خواست تا به تنشها در شرق پایان بدهند و خواستار صلح شد برای قاره سیاه، آفریقا.Ver video "پاپ خواستار پایان خشونت علیه کودکان و اقلیتها در جهان شد"
سازمان ملل: سوریه ننگین ترین لکه است بر وجدان انسانی جهان
شورشیان جبهه نصرت در شمال غرب سوریه با تشدید حملات خود در حال پیشروی به سوی سعل الغاب، منطقه ای در کنترل نیروهای دولت بشار اسد هستند.
اما در سوی دیگر، ارتش سوریه و نیروهای کرد پس از یک ماه نبرد سنگین توانستند پیکارجویان داعش را از شهر حسکه در شمال شرق سوریه عقب برانند.
به گفته ناظران حقوق بشری سوریه، این شهر استراتژیک از دست پیکارجویان داعش آزاد شده اما درگیری ها در اطراف آن همچنان ادامه دارد.
در حالی که درگیری ها در دو سوی سوریه در جریان است، استفان اوبراین، مدیر عملیات بشردوستانه سازمان ملل متحد امیدوار است که در دیدار آتی از دمشق بتواند در گفتگویی سازنده با مقام های سوریه موانع موجود در کمک رسانی به غیرنظامیان را از سر راه بردارد.
او با ابراز نگرانی و بهت زدگی از آنچه در سوریه می گذرد گفت: «در میان بخش های زیادی در دنیا و بویژه در این منطقه، سوریه امروز به طرز نگران کننده و روزافزونی به کمکهای بشردوسانه نیاز دارد. سوریه سیاه ترین، ننگین ترین و سبوعانه ترین لکه است بر وجدان انسانی جهان.»
به گفته این مقام سازمان ملل، چهار سال جنگ در سوریه بیش از ۲۲۰ هزار کشته برجا گذاشته اسVer video "سازمان ملل: سوریه ننگین ترین لکه است بر وجدان انسانی جهان"
اوباما: توافق هسته ای مانع گسترش جنگهای بیشتر در جهان است
باراک اوباما، رییس جمهوری ایالات متحده، به توافق هسته ای ایران و کشورهای پنج بعلاوه یک واکنش نشان داد.
او این توافق را مانعی برای جنگهای بیشتر در جهان دانست و گفت این توافق نشان می دهد که تحمل و مدارا و صلح مداری بر جنگ طلبی پیروز است.
وی گفت: “امکان تغییر همیشه وجود دارد. راه خشونت و تهدید همسایه و یا حمله به اسراییل آنطور که دولتهای قبلی مدعی آن بودند خاتمه یافته است. ما راه دیگری در پیش گرفته ایم، حل مسالمت آمیز تنشها، تعهدات بیشتر و کمک به پیشرفت و رفاه در ایران. این توافق ما جهت جدیدی به روابط ما خواهد داد.”
باراک اوباما توافق هسته ای با ایران را پشتوانه جدی برای امنیت ملی آمریکا و همسایگان این کشور می داند.Ver video "اوباما: توافق هسته ای مانع گسترش جنگهای بیشتر در جهان است"
پیشینه کنترل سرمایه های بانکی در جهان پس ازبحران مالی سال ۲۰۰۸
بسته شدن بانک ها، کنترل سرمایه ها و تعیین سقف برای دریافت وجه نقد از خودپردازها. در پی اعلام این گونه تدابیر کنترلی از سوی آلکسیس سیپراس نخست وزیر یونان در روز بیست و نه ژوئن، مردم این کشور برای دریافت پول در مقابل خودپردازها صف کشیدند. سیپراس یوروگروپ را به دلیل تمدید نکردن برنامه کمک مالی به یونان مورد سرزنش قرار داد: «این تصمیم (تصمیم یوروگروپ) بانک مرکزی اروپا را بر آن داشته تا نقدینگی بانک های یونان را افزایش ندهد و بانک (مرکزی) یونان نیز مجبور است تدابیری از جمله تعطیلی و محدودیت در خارج کردن وجه از حساب ها وضع کند.»
یونانی ها از این پس نمی توانند بیش از شصت یورو در روز از کارت و یا حساب بانکی خود برداشت کنند. اقدامی که بسیار سختگیرانه به نظر می رسد. زیرا استفاده از کارت بانکی در یونان به اندازه دیگر کشورهای اروپایی گسترده نیست. پرداخت از طریق کارت اعتباری دارای محدودیت است و کارت های غیراعتباری (دبیت کارت) نیز شارژ نمی شوند. کلیه پرداخت ها از طریق سیستم الکترونیکی بانکی صورت می گیرد و این در حالی است که انتقال وجه به حساب های خارج از کشور ممنوع است. این ممنوعیت به دلیل آن استVer video "پیشینه کنترل سرمایه های بانکی در جهان پس ازبحران مالی سال ۲۰۰۸"
ملاله یوسف زی: جایزه نوبل صلح، جایزه کودکان بی صدای جهان است
ملاله یوسف زی، دختر ۱۷ ساله پاکستانی که روز جمعه دهم اکتبر از طرف کمیته نوبل صلح برنده این جایزه اعلام شد، بعد از ظهر همان روز در مدرسه ای در بیرمنگام انگلستان یعنی محل اقامت خود حضوریافت.
او طی یک سخنرانی در این مدرسه از جمله گفت: “این جایزه برای همه کودکانی است که بی صدا هستند اما باید صدایشان شنیده شود. من برای آنها صحبت می کنم و در حمایت از آنها ایستاده ام. من در کارزار آنها برای اینکه صدایشان شنیده شود و به خاطر برخورداری از حقوقشان به آنها می پیوندم. حق آنهاست که به خاطر قاچاق کودکان و کار در کودکی رنج نکشند. حق آنهاست که زندگی شادمانی داشته باشند.”
ملاله یوسف زی همچنین گفت: “من احساس افتخار می کنم که برای دریافت این جایزه انتخاب شدم. همچنین مفتخرم که اولین پاکستانی و اولین زن جوان و یا اولین جوانی هستم که این جایزه را دریافت می کند.”
ملاله یوسف زی، جایزه نوبل صلح را به طور مشترک با کایلاش ساتیارتی فعال حقوق کودکان از هند دریافت کرد.
کایلاش ساتیارتی نیز در واکنش به دریافت این جایزه و با اشاره به ملاله یوسف زی گفت: “واقعا عالی است.من ملاله را شخصا می شناسم، او بانویی شگفت انگیز است. من به زودی با او صحبت می کنم و او را برای مبارزه ای تازه به خاطر صلح در منطقه دعوت خواهم کرد. امیدوارم که او موافق این کار خواهد بود. ما به مبارزه علیه کار کودکان، علیه بیسوادی و برای حقوق دختران ادامه خواهیم داد.”
کایلاش ساتیارتی از دهه ۱۹۹۰ برای رهایی بیش از ۸۰ هزار تن از کودکان کار مبارزه کرده است.Ver video "ملاله یوسف زی: جایزه نوبل صلح، جایزه کودکان بی صدای جهان است"
شب زنده داری به مناسب عید پاک توسط مسیحیان سراسر جهان
در شامگاه شنبه، ناقوس ها به ستایش عید پاک، رستاخیز مسیح به صدا درآمدند. پاپ فرانسیس طی مراسمی ۱.۲ میلیارد کاتولیک در سراسر جهان را شنبه شب به شب زنده داری و اجتناب از بی تفاوتی دعوت کرد و از آنها خواست ایمانشان را شجاعانه زندگی کنند.
بر طبق سنت معمول، پاپ در این مراسم غسل تعمید را برای گروهی از افراد به جای آورد که یک دختر کامبوجی ۱۳ ساله و یک زن ۶۶ ساله از کنیا در میان آنها بود.
مسیحیان در کلیسای مهد در بیت لحم فلسطین نیز که محل تولد عیسی مسیح دانسته می شود، شنبه شب با روشن کردن شمع، مراسم شب زنده داری عید پاک را برگزار کردند. برای مومنان، عید پاک، روز رستاخیز و بازگشت مسیح است بعد از آنکه به صلیب کشیده شد.Ver video "شب زنده داری به مناسب عید پاک توسط مسیحیان سراسر جهان"
سی و پنج میلیون نفر در جهان همچنان به ایدز مبتلا هستند
برخی گزارشهای منتشر شده بمناسبت سی امین سالگرد نام گذاری روز اول دسامبر بعنوان روز مقابله با ایدز، حکایت از آن دارد که این بیماری از نقطه اوج خود گذشته و اکنون، زنگ آغاز افول این بیماری کشنده نواخته شده است.
این در حالی است که در سال 2013، حدود سی و پنج میلیون نفر در جهان این ویروس را در بدن خود داشته اند.
بنا به گفته سازمان ملل متحد، آفریقا با بیش از شش میلیون مبتلا همچنان بیشترین میزان افراد مبتلا به ویروس «اچ آی وی» عامل بیماری ایدز را داراست.
یکی از فعالان گروه درمان ایدز در آفریقای جنوبی، با ابراز نگرانی از این که هنوز بسیاری از کاندوم استفاده نمی کنند، می گوید: “مشکل این است که همه تمرکزها بر درمان است و مردم را تشویق به پیشگیری نمی کنند.”
همزمان سازمان جهانی بهداشت، از چین بعنوان کشوری که نیم میلیون مبتلا به ایدز دارد خواسته اقدامات موثرتری را در این زمینه انجام دهد.
گوتفرید هرنشال، مسئول بخش ایدز در سازمان جهانی بهداشت، با بیان اینکه افرادی بیش از بقیه با خطر ابتلا به “اچ آی وی” رو به رو هستند، می گوید: “این افراد شامل مردهایی هستند که با مردهای دیگر رابطه جنسی دارند، روسپیها و مشتریانشان و همچنین کسانی که مواد مخدر تزریق می کنند. این افراد همانند بقیه دسترسی به درمان ندارند.”
بنابر گزارشها، طی سی سال گذشته، چهل میلیون نفر در جهان بر اثر ابتلا به ایدز جان خود را از دست داده اند و هم اکنون کمتر از نیمی از افراد مبتلا، به امکانات درمانی دسترسی دارند.Ver video "سی و پنج میلیون نفر در جهان همچنان به ایدز مبتلا هستند"
800 میلیون نفر در سراسر جهان از فقر شدید رنج می برند
به گفته سازمان ملل متحد، با وجود پیشرفت های بدست آمده بر اساس اهداف توسعه هزاره، حدود 800 میلیون نفر در سراسر جهان دچار فقر و گرسنگی شدید هستند. بر اساس گزارش سازمان ملل متحد این تعداد از مردمان فقیر کمتر از 1.25 دلار در روز درآمد دارند.
بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحده گفت: «پیشرفت های صورت گرفته شامل همه مردم نشده است و بسیاری از مردم کنار گذاشته شده اند. زنان و کودکان بسیاری در دوران بارداری و یا از عوارض ناشی از زایمان می میرند. همچنین افراد زیادی بویژه در مناطق روستایی، فاقد امکانات بهداشتی مناسبت هستند.»
گزارش سازمان ملل متحد می گوید که بین سالهای 2011 تا 2015 شاهد افزایش فقر در خاورمیانه بوده ایم. همچنین درگیری ها در سال 2014، 60 میلیون نفر را در کشورهایی ماننده سوریه، عراق، جمهوری آفریقای مرکزی، نیجریه، پاکستان بی خانمان کرده است و کشورهای متاثر از جنگ دارای بالاترین نرخ فقر هستند.
بر اساس گزارش سازمان ملل با اینکه مرگ و میر کودکان قبل از پنج سالگی کاهش داشته اما هنوز هم بطور روزانه 16 هزار کودک از علل عمدتا قابل پیشگیری می میرند.
همچنین این گزارش می گوید، تعVer video "800 میلیون نفر در سراسر جهان از فقر شدید رنج می برند"
نتانیاهو: جهان ترور یهودیان را می بیند اما خواهان توقف آن نیست
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل، روز سه شنبه با حضور در یک کنفرانس خبری به موضع گیری در قبال حمله به کنیسه یهودیان در غرب بیت المقدس پرداخت.
او پس از ابراز تسلیت به بازماندگان قربانیان این حمله گفت: “دنیا شاهد این رویداد است اما متاسفانه از فلسطینیان نمی خواهد که خشونت علیه اسرائیل را متوقف کنند، یعنی عاملی که ریشه این مناقشه است. من همه رهبران جهان متمدن را مورد خطاب قرار می دهم و از آنها خواهان ابراز خشم عمیق و بدون مصلحت جویی در قبال چنین اقدامات یعنی ترور اسرائیلی ها یا یهودیان هستم. هیچ تفاوتی بین خون با خون نباید قائل شد.”
نتانیاهو روز سه شنبه محمود عباس رئیس دولت خودگردان فلسطینی و رهبران سازمان حماس را به تحریک برای اعمال این خشونت ها متهم کرد. اما محمود عباس حمله به کنیسه یهودیان را به شدت محکوم کرد.Ver video "نتانیاهو: جهان ترور یهودیان را می بیند اما خواهان توقف آن نیست"
هشدار صندوق بین الملی پول نسبت به روند کند رشد اقتصاد جهان
صندوق بین المللی پول روز پنجشنبه نسبت به محبوس ماندن حوزه پولی یورو در دام نرخ بسیار پایین تورم و رشد ناچیز اقتصادی هشدار داد و خواهان اقدامات ملموس تر بانک مرکزی اروپا شد.
کریستین لاگارد، رییس این نهاد درباره رشد جهانی اقتصاد می گوید: «علیرغم کاهش قیمت نفت و رشد اقتصادی قوی ایالات متحده آمریکا ما شاهد آن هستیم که رشد جهانی اقتصاد با مانع برخورد می کند. اگر به نقشه نگاهی بیاندازیم تنها ایالات متحده است که امسال مستعد ایجاد تغییر در روند فعلی است. این در حالی است که رشد اقتصادی در منطقه پولی یورو، ژاپن و قدرتهای نوظهور اقتصادی که فراموش نکنیم موتور رشد اقتصاد جهان بودند، ضعیف خواهد بود.»
صندوق بین المللی پول اعتقاد دارد سقوط قیمت نفت نه تنها به نفع اقتصاد حوزه پولی یورو نیست بلکه این منطقه را دچار تورم منفی نیز می کند.Ver video "هشدار صندوق بین الملی پول نسبت به روند کند رشد اقتصاد جهان"
اتحاد بیش از ۵۰ کشور جهان برای مقابله با گروه "دولت اسلامی"
گزارش تفصیلی
پس از آخرین اقدام نظامی ایالات متحده امریکا در عراق در روز هشتم ماه اوت، به نظر می رسد که بار دیگر این کشور موفق شده است اکثر متحدانش را برای مقابله گروه افراطی موسوم به “دولت اسلامی” در این کشور با خود همراه کند.
به گزارش مقام های آمریکا، بیش از ۵۰ کشور از موافقت خود برای همکاری در نبرد علیه شبه نظامیان جهادی، از طریق اعزام نیرو و یا تجهیزات نظامی به عراق خبر داده اند.
جان کری، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا در سفر اخیر خود به جده در عربستان سعودی نیز توانست موافقت ۱۰ کشور عربی را برای مقابله با این گروه اسلامگرای افراطی جلب کند.
از میان این کشورها، عربستان سعودی، قطر، اردن و امارات عربی متحده وعده داده اند، علاوه بر ارسال تجهیزات با ایالات متحده در مقابله با پیکارجویان در عراق همراهی کنند.
از زمان درگیری های سال ۱۹۹۱ میلادی در خلیج فارس تاکنون هیچ کشوری عربی در درگیری های منطقه با نیروهای آمریکایی همکاری نکرده بود.
ایران در حال حاضر مهمترین غایب در بین متحدان جهانی علیه “دولت اسلامی” به شمار می رود. اگرچه نیروهای سپاه پاسداران ایران از ماهها پیش کمک های تجهیزاتی و نظامی خود به دولت عراق برای مقابله با این گروه را آغاز کرده اند.
در این میان، ترکیه طی روزهای گذشته موضع خود را تغییر داده است. آنکارا اعلام کرده که آماده همکاری نظامی و سیاسی با بغداد برای نبرد با این گروه است. بر این اساس، ارتش ترکیه در تدارک ایجاد یک دیوار حایل میان مرزهای مشترک خود با سوریه و عراق است.
در کنار کشورهای حوزه خاورمیانه، فرانسه نخستین کشور اروپایی است که پس از آمریکا نبرد مستقیم علیه پیکارجویان گروه “دولت اسلامی” را آغاز کرده است. دولت بریتانیا نیز در انتظار کارت سبز پارلمان و رای گیری روز جمعه برای اجازه همکاری نظامی در عراق است. همچنین، استرالیا، بلژیک و هلند از آمادگی خود برای ارسال هواپیما، تجهیزات و نیروهای نظامی به عراق خبر داده اند.
ارسال تجهیزات نظامی برای کمک به نیروهای پیشمرگ کرد در شمال عراق از سوی کشورهای اروپایی تاکنون بسرعت پیش رفته است. بسیاری از کشورهای اروپایی از جمله آلمان، علاوه بر ارسال تجهیزات در زمینه ارسال نیروهای کمکی برای آموزش نیروهای کرد فعالیتهایی را آغاز کرده اند.
اکنون مهمترین پرسش این است که این ائتلاف بزرگ جهانی برای مقابله با گروه “دولت اسلامی” تا چه زمانی ادامه خواهد یافت. مقام های آمریکایی احتمال می دهند این ائتلاف ماهها یا حتی سالها ادامه یابد.Ver video "اتحاد بیش از ۵۰ کشور جهان برای مقابله با گروه "دولت اسلامی""
عفو بین الملل سال ۲۰۱۴ را سالی فاجعه بار برای جهان دانست
سازمان عفو بین الملل در گزارش جدید خود، سال گذشته را سالی فاجعه بار برای شهروندان و غیرنظامیان عنوان و شورای امنیت سازمان ملل را به کم کاری در این زمینه متهم کرده است. به گزارش این سازمان غیردولتی، در کشورهایی نظیر عراق و سوریه، شمار جان باختگان از ۲۰۰ هزار نفر گذشته و بیش از ۵۰ میلیون نفر نیز مجبور به مهاجرت شده اند. عفو بین الملل همچنین از قتل و آوارگی ایزدی ها و دیگر غیرمسلمانان در عراق به دست داعش بعنوان یکی از بدترین وقایع سال گذشته نام برده است.
این سازمان در این گزارش، با انتقاد از حق وتوی اعضای دائم شورای امنیت، آن را مانعی برای حل تنش های سیاسی عنوان کرده است. عفو بین الملل اعضای دائم این شورا را متهم کرده است که به جای حل بحران های سیاسی و حمایت از حقوق شهروندی و غیرنظامیان، با استفاده از حق وتو در جهت منافع سیاسی خود گام برمی دارند.
این سازمان همچنین از رهبران کشورها خواسته است تا استفاده از سلاح های انفجاری نظیر بمب، خمپاره یا موشک را در مناطق غیرنظامی و علیه شهروندان توسط گروه های مسلح ممنوع اعلام کنند. در گزارش این سازمان، به استفاده از این سلاح ها توسط اسراییل در عملVer video "عفو بین الملل سال ۲۰۱۴ را سالی فاجعه بار برای جهان دانست"
تلاش برای مبارزه با گرسنگی در جهان در کنفرانس بین المللی تغذیه
دومین کنفرانس بین المللی تغذیه در شهر رم با حضور وزراء و مقام های بلندپایه سیاسی از ۱۷۰ کشور با هدف تعیین راهکارهایی برای مقابله فوری با سوء تعذیه در جهان گشایش یافت.
بر اساس بیانیه این کنفرانس که با همکاری مشترک فائو و سازمان جهانی بهداشت برگزار شده است، کشورهای امضا کننده متعهد شده اند تا سال ۲۰۲۵ میلادی به اهدافی از جمله بهبود شرایط تغذیه برای زنان باردار و مادران، نوزادان و خردسالان دست یابند.
مارگارت چان، مدیر کل سازمان بهداشت جهانی در نخستین روز این کنفرانس گفت:« در این میان چیزی درست نیست. بخشی از جمعیت دنیا غذای بسیار کمی در اختیار دارند و از گرسنگی در رنج هستند و بخشی دیگر نیز از چاقی مفرط رنج می برد. این امر سبب کاهش عمر و نیز تحمیل هزینه های سنگین برای مراقب های بهداشتی است.»
نخستین کنفرانس جهانی تغذیه در سال ۱۹۹۲ میلادی برگزار شد. براساس آمار ارایه شده، از آن زمان تاکنون میزان جمعیت گرسنه جهان، حدود ۲۱ درصد کاهش یافته اما همچنان بیش از ۸۰۰ میلیون نفر در دنیا از گرسنگی و بی غذایی در رنج هستند.
سوء تغذیه عامل مرگ و میر سالانه حدود دو میلیون و هشتصد هزار کودک زیر پنج سال در جهان است.
در مقابل حدود۵۰۰ میلیون نفر در جهان، به بیماری چاقی مبتلا شده اند و تعداد آن ها نیز در حال افزایش است.
کشورهای کنگو، سومالی، اریتره، چاد، اتیوپی، هائیتی، افغانستان و لیبریا جزو بدترین کشورهای جهان از نظر امنیت غذایی و خطر گرسنگی به شمار می روند.
با وجود میلیون ها گرسنه در سراسر جهان، سالانه حدود دو میلیارد تن مواد غذایی که تقریبا معادل نیمی از غذای تولید شده در جهان است، نیز به دلیل مصرف نادرست هدر می رود.Ver video "تلاش برای مبارزه با گرسنگی در جهان در کنفرانس بین المللی تغذیه"
رهبران مذهبی جهان هم خواهان مقابله با تغییرات آب و هوایی شدند
برخی از رهبران مذهبی با حضور در محل اجلاس آب و هوا در پاریس، خواهان یک مبارزه جهانی برای مقابله با تغییرات آب و هوایی شدند.
شعار آنها این بود که می بایست فورا برای آب و هوا کاری کرد.
امام ابراهیم سعدی که از نروژ به پاریس آمده، در این باره می گوید: “جهاد سبز، حفاظت از زندگی، آگاه کردن مردم به خطرات تغییرات آب و هوایی و مبارزه برای داشتن آب و هوایی متعادل است تا جهان را همان طور که خدا خلق کرده به جهانی سبز تبدیل کنیم.”
تابو مکگوبا، اسقف اعظم کیپ تاون ، هم با بیان این که با نماینده هفتاد و هفت میلیون نفر متشکل از کاتولیکها، مسلمانان و پیروان دیگر ادیان به اینجا آمده می گوید: “ما به اینجا آمده ایم چون چالش فقط حصول یک توافق تکنوکراتیک نیست بلکه همان طور که پیشتر هم گفته بودم مسئله صلح مطرح است.”
حصول و یا عدم حصول توافق میان نمایندگان یکصد و نود و پنج کشور جهان برای جلوگیری از ادامه افزایش گرم شدن کره زمین، همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد.Ver video "رهبران مذهبی جهان هم خواهان مقابله با تغییرات آب و هوایی شدند"
تظاهرات عظیم ضد تروریسم با حضور برخی از رهبران جهان در تونس
هزاران نفر از مردم تونس به همراه تعدادی از رهبران جهان، در اعتراض به حمله یازده روز پیش به موزه باردو در این کشور که جان بیست و یک جهانگرد خارجی را گرفت،در خیابانهای پایتخت راهپیمایی کردند.
رییس جمهور فرانسه، رییس جمهور لهستان، نخست وزیر ایتالیا، رییس جمهور گابن و رییس تشکیلات خودگردان فلسطین از جمله شرکت کنندگان در این راهپیمایی بودند.
یکی از راهپیمایان با بیان این که مخالف خشونت و تروریسم است، گفت: “همه ما باردو هستیم. همه ما شارلی هستیم. تونس عاشق آزادی و دموکراسی است. نه به تروریسم.”
دیگری هم می گوید: “ما همه اینجا هستیم تا زخمهای کشور را التیام بخشیم. همه ما بر ضد تروریسم متحدیم.”
رهبران کشورهای شرکت کننده در این مراسم، در مکان یادبود قربانیان این حمله گل گذاشتند.Ver video "تظاهرات عظیم ضد تروریسم با حضور برخی از رهبران جهان در تونس"
رئیس بانک جهانی؛ درگیری های بین المللی بزرگترین خطر برای رشد اقتصاد جهان
به نظر می رسد با وجود چشم انداز عمومی بی ثباتی اقتصادی در سال ۲۰۱۵، یکی از کلیدواژه های سال جاری واژه خطر یا ریسک باشد. برای درک بهتر اینکه این شرایط چه تاثیراتی بر زندگی ما دارد در این برنامه گفتگوی جهانی با دکتر جیم یونگ کیم رئیس بانک جهانی گفتگو کرده ایم.
دکتر جیم یونگ کیم دوازدهمین رئیس گروه بانک جهانی است.
او در سال ۲۰۱۲ به این پست منصوب شد.
او پزشک و انسان شناس است.
دکتر کیم در ۱۹۵۹ در سئول پایتخت کره جنوبی متولد شد.
او در سن پنج سالگی به اتفاق خانواده اش به ایالات متحده آمریکا مهاجرت کرد.
دکتر کیم دراین گفتگو با اظهار نگرانی از بی ثباتی سیاسی و کاهش قیمت نفت درباره وضعیت اقتصاد کشورهای اروپایی می گوید: «اگر دو سیاست اصلاحات ساختاری اقتصادهای ملی و سیاست تسهیل کمی را در زمینه تاریخی کاهش قیمت نفت شاهد باشیم، از این نظر که اروپا وارد کننده نفت است، فرصت و زمان بسیار مناسبی برای اروپا است که شرایط اقتصادی خود را ترمیم کند، اما بدون اقدامات تهاجمی برای اصلاحات، به شما بگویم که من نگرانم.»
دکتر کیم در این گفتگو به پرسش هایی درباره تاثیر بی ثباتی سیاسی خصوصا در اVer video "رئیس بانک جهانی؛ درگیری های بین المللی بزرگترین خطر برای رشد اقتصاد جهان"
نشست رهبران هفت قدرت اقتصادی جهان تحت تدابیر شدید امنیتی برگزار می شود
پلیس و نیروهای امنیتی آلمان برای میزبانی از رهبران هفت قدرت اقتصادی جهان آماده می شوند. نشست «گروه هفت» در حالی یکشنبه و دوشنبه آینده تحت تدابیر شدید امنیتی برگزار خواهد شد که برخی احتمال می دهند که جریان های مخالف طرح های ریاضتی مانند دو ماه پیش در فرانکفورت در محل حاضر شوند و درگیری های با پلیس صورت گیرد.
پی تر رایشل، سخنگوی پلیس بایرن می گوید: «بررسی ها ما حاکی از آن است که اهالی منطقه نگران مسایل حاشیه ای در زمان برگزاری نشست هستند. بسیاری نگران هستند که اتفاقاتی مثل درگیری های فرانکفورت پیش آید. ما از همه می خواهیم که آرامش خود را حفظ کنند.»
انتظار می رود که همزمان با برگزاری این نشست، گروه های سیاسی عمدتا چپ در شهرهای اطراف تظاهرات کنند.
یکی از ساکنان شهر گارمیش پارتنکیرشین می گوید: «با این همه خبر و تصویری که در فضای اجتماعی منتشر شده طبیعتا نگران هستیم.» دیگری می گوید: «فضا یک کم زیادی امنیتی است. ماموران پلیس تمام خیابان ها را بسته اند و مرتب پرس و جو می کند و رفت و آمد را مشکل کرده اند.»
پلیس اعلام کرده است که رفت و آمد در اطراف هتل محل برگزاری نشست به شعاع شانزدهVer video "نشست رهبران هفت قدرت اقتصادی جهان تحت تدابیر شدید امنیتی برگزار می شود"
هشدار بان کی مون درباره گرفتار شدن جهان در یک نوع جنگ سرد
اجلاس سران بیست کشور صنعتی جهان موسوم به “گروه 20” با حضور رهبران این کشورها و همچنین دبیر کل سازمان ملل و رییس شورای اروپا در بریزبن واقع در شرق استرالیا آغاز بکار کرد.
گرچه موضوع بحران اوکراین در دستور کار رسمی این اجلاس نیست، ولی صحبت در این باره در سخنرانیهای مقامات سیاسی حاضر در آن، به خوبی نمایان بود.
بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل، با تشبیه شرایط کنونی به نوعی جنگ سرد در جهان، گفت: “من صادقانه امیدوارم که این مسائل مطابق پروتکل مینسک و توافقات صورت گرفته بوسیله روسیه، اتحادیه اروپا و آمریکا، حل و فصل شود.”
هرمن وان رومپویی، رییس شورای اروپا نیز با بیان این که گرچه موضوع اوکراین در دستور کار گروه بیست نیست ولی افزایش تنشهای نظامی باعث افزایش نگرانیها شده، گفت: “اتحادیه اروپا همچنان معتقد به راه حل سیاسی این بحران است. ما از تمام ابزارهای دیپلماتیک که در اختیار داریم از جمله تحریم استفاده خواهیم کرد.”
تنش میان کشورهای غربی و روسیه با اتهامات اخیر کی یف علیه مسکو مبنی بر ارسال نیروهای نظامی روسیه به اوکراین، بالا گرفته است.
مسکو این اتهام را رد کرده است.Ver video "هشدار بان کی مون درباره گرفتار شدن جهان در یک نوع جنگ سرد"
گفتگوهای هسته ای میان ایران و شش قدرت برتر جهان ادامه می یابد
بنا بر اعلام سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، گفتگوهای هسته ای میان ایران و شش قدرت بزرگ جهان تا روز جمعه ۱۰ ژوئیه ادامه خواهد یافت تا احتمالا به بن بست کنونی پس از سیزده سال پایان داده شود.
پیش از این آخرین مهلت برای گفتگوهای هسته ای و رسیدن به توافق روز سه شنبه ۷ ژوئیه تعیین شده بود اما پس از یازده روز مذاکرات سخت در وین، به گفته لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه هنوز هم اختلاف نظر روی موضوعاتی اساسی باقیست.
در بطن این اختلافات، خواسته ایران مبنی بر لغو تحریم ها وجود داد بویژه لغو تحریمهای تسلیحاتی سازمان ملل متحد که تحریم های مربوط به فنآوری موشکهای بالستیک را نیز شامل می شود.Ver video "گفتگوهای هسته ای میان ایران و شش قدرت برتر جهان ادامه می یابد"
ابراز تنفر و انزجار رهبران جهان از حمله مرگبار به مقر هفته نامه فرانسوی
واکنشها به حمله به مقر هفته نامه فکاهی “شارلی ابدو” در پاریس که به قیمت جان حداقل دوازده نفر تمام شد، یکی پس از دیگری ادامه دارد.
آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان ضمن محکوم کردن این حمله و تنفر آمیز خواندن آن، آن را نه تنها حمله به شهروندان فرانسوی بلکه حمله به آزادی بیان و رسانه ها دانست.
مارتین شولتس، رییس آلمانی پارلمان اروپا هم در حالی که فرانسه صحبت می کرد، ضمن تسلیت وقوع این حمله، گفت: “ما خشونت را محکوم می کنیم. ما همچنین اعلام می کنیم که این افراد نخواهند توانست ارزشهای جامعه ما را زیر سوال ببرند. احترام متقابل و آزادی بیان قابل مذاکره نیستند.”
دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا هم ضمن تاکید بر این که پارلمان و کشورش در کنار مردم فرانسه برای مقابله با هر گونه تروریسم هست، گفت: “ما قویا حامی آزادی بیان و دموکراسی هستیم و این افراد هرگز نخواهند توانست این ارزشها را از ما بگیرند.”
مولود چاوشگلو، وزیر امور خارجه ترکیه هم ضمن تاکید بر مبارزه با هر شکل تروریسم گفت: “متاسفانه امروز مبارزه با تروریسم در جهان کافی نیست. دین ما دین صلح است. ارتباط دادن ترور با اسلام کاملا نادرست است.”
سخنگوی واتیکان هم ضمن تنفر آمیز خواندن این اقدام، گفت: “این حمله یک خشونت مضاعف علیه مردم و علیه آزادی مطبوعات است.”Ver video "ابراز تنفر و انزجار رهبران جهان از حمله مرگبار به مقر هفته نامه فرانسوی"
نشست تغییرات جوی سازمان ملل؛ با کی مون خواستار اقدام عملی رهبران جهان شد
نشست تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد، روز سه شنبه با حضور رهبران بیش از ۱۲۰ کشور جهان در نیویورک آغاز به کار کرد.
بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد در افتتاحیه این نشست از کشورهای جهان خواست با توجه به خطرات پدیده گرم شدن کره زمین، تغییر رویه دهند.
او گفت: «در شهرهای مختلف جهان صدها هزار نفر از مردم خواستار یک اقدام عملی شدند. آنها می خواهند که رهبرانشان این وضعیت را مدیریت کنند. به همین دلیل است که امروز اینجا هستیم. ما برای حرف زدن به اینجا نیامده ایم ما اینجاییم تا تاریخ بسازیم. از شما برای مدیریتتان سپاسگزارم.»
از دیگر سخنرانان نشست روز سه شنبه، لئوناردو دیکاپریو، ستاره هالیوود و از مدافعان مشهور محیط زیست بود.
او گفت: «ما باید برای انتشار کربن یک برچسب قیمت تعیین کنیم و یارانه های دولتی را در تمام شرکتهای فعال در بخش نفت، زغال سنگ و گاز حذف کنیم. ما باید به فعالیتهای آزادانه ای که با نام اقتصاد بازار آزاد انجام می شود و باعث افزایش آلاینده های صنعتی می گردد خاتمه دهیم. آنها سزاوار دریافت دلارهای مالیاتی ما نیستند بلکه باید در مقابل بررسی های موشکافانه ما پاسخگو باشند. اگر اکوسیستم های ما سقوط کند اقتصاد ما هم نابود خواهد شد.»
در شب قبل از برگزاری این نشست، بیش از صد نفر از فعالان محیط زیست که در اعتراض به نقش شرکتها در ایجاد تغییرات جوی، مقابل وال استریت تجمع کرده بودند، به اتهام اختلال، توسط پلیس دستگیر شدند. در میان دستگیر شدگان فردی که لباسی شبیه به خرس های قطبی بر تن داشت نیز مشاهده می شد.Ver video "نشست تغییرات جوی سازمان ملل؛ با کی مون خواستار اقدام عملی رهبران جهان شد"
حسن روحانی: برای ایجاد صلح و ثبات در جهان پای میز مذاکره آمده ایم
روز چهارشنبه ۲۲ بهمن، به سنت هرساله، سالروز پیروزی انقلاب در ایران جشن گرفته شد.
به همین مناسبت در تهران و دیگر شهرهای ایران راهپیمای هایی با حضور طرفداران انقلاب برگزار شد.
امسال نیز شعارهای مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل از شعارهای غالب در راهپیمایی ها بود که تاکید می کرد در سیاست خارجی این کشور نسبت به سالهای گذشته چرخش محسوسی مشاهده نشده است.
حسن روحانی، رییس جمهوری ایران در این مراسم با اشاره به موضوع مذاکرات هسته ای ایران و شش قدرت بزرگ جهان گفت: «ایران به خاطر فشار تحریم پای میز مذاکره نیامده است. ایران بخاطر منطق پای میز مذاکره آمده است. ایران برای ایجاد صلح و ثبات در منطقه و جهان پای میز مذاکره آمده است.»
۳۶ سال از وقوع انقلاب در ایران می گذرد. انقلابی که با شعار برقراری عدالت اجتماعی و به رهبری روح الله خمینی آغاز شد.
ابتدا کشورهای غربی با این رویداد موافق بودند و انقلابیون را همراهی می کردند اما وقوع حوادثی همچون تصرف سفارت آمریکا توسط دانشجویان پیرو خط امام و تایید این حرکت از سوی رهبر انقلاب تیرگی هایی را در روابط ایران و آمریکا بوجود آورد. این رویداد را می توانVer video "حسن روحانی: برای ایجاد صلح و ثبات در جهان پای میز مذاکره آمده ایم"
نمایندگان کشورهای جهان در ژنو برای فراهم کردن زمینه کنفرانس آب و هوا در پاریس
نمایندگان 195 کشور جهان در ژنو گرد هم آمده اند، تا درباره موضوع تغییرات آب و هوایی و فراهم کردن زمینه کنفرانس پاریس که قرار است در اواخر سال جاری میلادی برگزار شود با یکدیگر بحث و گفتگو کنند.
محدود کردن افزایش دمای هوای کره زمین صرفا به دو درجه بیشتر از دوره صنعتی شدن و چگونگی تقسیم آن در میان کشورهای مختلف جهان از اهداف اجلاس پاریس خواهد بود.
مانوئل پولگار ویدال، رییس کنفرانس پاریس در این باره گفت: “ما این هفته می بایست با حس مسئولیت پذیری و توافق با یکدیگر کار کنیم. ما بخشی از یک تیم هستیم و هیچ رقابتی میان ما نیست. ما یک تیم و از یک سیاره هستیم.”
دانشمندان هشدار داده اند که با ادامه روند کنونی، دمای هوای زمین تا پایان قرن جاری بین چهار تا پنج درجه افزایش خواهد یافت.
سازمان جهانی آب و هوا هم سال 2014 را گرم ترین سال زمین عنوان کرده است.Ver video "نمایندگان کشورهای جهان در ژنو برای فراهم کردن زمینه کنفرانس آب و هوا در پاریس"
پاپ در مراسم پاک: امیدوارم تفاهم ایران و قدرتهای جهانی باعث امن تر شدن جهان شود
پاپ فرانچسکو، رهبر کاتولیکهای جهان، بمناسبت عید پاک، روز رستاخیز عیسی مسیح، که مهمترین عید کاتولیکها محسوب می شود، برای برقراری صلح در جهان دعا کرده و تاکید کرد که نباید در برابر تراژدیهایی که در سوریه و عراق اتفاق می افتد، ساکت ماند.
او همچنین ابراز امیدواری کرد که تفاهم سیاسی اخیر ایران و قدرتهای بزرگ بر سر برنامه اتمی این کشور، باعث امن تر شدن جهان شود.
رهبر کاتولیکهای جهان همچنین از جهانیان خواست که برای 148 قربانی کشتار اخیر در کنیا دعا کنند.
او که در ماههای اخیر نسبت به وقوع یک جنگ جهانی هشدار داده بود، افزود: “امروز ما شاهد سربریده شدن و به صلیب کشیده شدن برادرانمان به خاطر اعتقادشان به خدا هستیم.”
این سومین مراسم پاک به رهبری پاپ فرانچسکو است که در کلیسای سن پیر واتیکان برگزار شد.Ver video "پاپ در مراسم پاک: امیدوارم تفاهم ایران و قدرتهای جهانی باعث امن تر شدن جهان شود"
بازگشت گردشگران به مصر
آمار مربوط به میزان گردشگران در مصر نشان می دهد صنعت توریسم این کشور بار دیگر رونق نسبی گرفته است.
مصر در سه ماهه سوم سال جاری میلادی پذیرای دو میلیون ۷۷۰ هزار نفر گردشگر بوده است. این رقم نسبت به زمان مشابه در سال ۲۰۱۳ میلادی ۷۰ درصد رشد دارد.
صنعت گردشگری یکی از مهمترین منابع درآمد مصر است.
یک شهروند مصری می گوید: « کشور ما مصر زیباست و مردم از همه نقاط دنیا به اینجا می آیند. خارجی ها اینجا احساس امنیت دارند. آنها وسایل و حتی پول خود را در قایقهای گردشگری می گذارند، نقاط توریستی را بازدید می کنند و زمانی که باز می گردند وسایلشان همچنان سر جای خود باقی است.»
اما شهروندی دیگر نظر متفاوتی دارد: «فعالیتها در کشور پویایی ندارند، گردشگری نیز متوقف شده مردم دیگر با قایق بر روی رود نیل گردش نمی کنند.»
پس از عزل محمد مرسی از قدرت در ماه ژوئیه سال ۲۰۱۳ و ناآرامی های ناشی از اعتراضات در مصر بیشتر کشورها از جمله کشورهای غربی مسافرت به مصر را برای شهروندان خود توصیه نمی کردند امری که موجب افت قابل توجه تعداد گردشگران به این کشور شد.Ver video "بازگشت گردشگران به مصر"
تظاهرات علیه تروریسم در تونس
یک روز پس از آنکه یک حمله تروریستی از سوی گروه موسوم به دولت اسلامی، جان ۳۹ تن گردشگر را در تونس گرفت، دهها تن شامگاه روز گذشته در مرکز این کشور بر علیه تروریسم دست به تظاهرات زدند.
در این راهپیمایی که به دعوتِ جناه سیاسی مخالف دولت در این کشور برگزار شد، تظاهرکنندگان پرچم های تونس را در دست داشتند و پلاکاردهایی حمل می کردند که شعار «نه به تروریسم» بر روی آنها دیده می شد.
از آنجا که مسلمانان در ماه رمضان به سر می برند این تظاهرات پس از افطار آغاز شد و تظاهرکنندگان در نزدیکی خیابان حبیب بورقیبه، که در جریان سرنگونیِ رئیس جمهوری پیشین این کشوربه مکانی نمادین تبدیل شده است، شعارهایی علیه تروریسم سر دادند.
برخی از این تظاهرکنندگان که از رفتار حزب دست راست حاکم بر این کشور ناخشنود اند، بر این باور اند که رفتار ائتلافِ حاکم، به نوعی لاپوشانی تروریسم است.Ver video "تظاهرات علیه تروریسم در تونس"
بحران اقتصادی و بحران مسافرت در یونان
یونان فصل تعطیلاتی بسیار متفاوت را سپری می کند. مشکلات اقتصادی در این کشور باعث شده تا یونانی ها بسیار کمتر از گذشته راهی سفر شوند. کشتی های مسافرتی در حالی بنادر این کشور را ترک می کنند که نیمی از ظرفیت آن خالی است.
یک شهروند یونانی می گوید: «امسال به دلیل اوضاع موجود مجبور شدیم به جای رفتن به تعطیلات، هزینه آن را صرف تفریح کودکانمان کنیم تا آنها لذت بیشتری ببرند.»
کاپیتان یک کشتی مسافرتی که مسیر آتن به جزیره وابیه را می پیماید، می افزاید: «با مراجعه به دفتر ثبت اطلاعات سفر و مقایسه آن با دوره مشابه در سال گذشته، متوجه می شویم که تعداد مسافران امسال چهل درصد کاهش داشته است.»
لیساندروس تسیلیدیس یکی از اعضای انجمن آژانس های مسافرتی یونان می گوید: «مشتریان ترسیده اند. نگران و مردد هستند. آنها نمی دانند به سفر بروند یا در خانه بمانند و در هزینه هایشان صرفه جویی کنند. به نظر می رسد آنها تصمیم گرفته اند در خانه بمانند. از این نگرانم که با توجه به کاهش شدید درآمد در فصل مسافرت، ما نیز مجبور شویم از تعداد کارکنان خود بکاهیم.»
با توجه به بالا رفتن دما و گرمای چهل درجه ای در شهر آتن،Ver video "بحران اقتصادی و بحران مسافرت در یونان"
سرانجامِ قفلهای پلِ عشاق در پاریس
روز دوشنبه مأموران شروع به برداشتنِ صدها هزار قفلی کردند که عشاق، بر دیواره «پون دز آر»، یا پلِ هنرها در پاریس بسته بودند زیرا سنگینیِ این سمبلهای عشق، بنای قرن نوزدهمی پل را در معرض خطر قرار داده است.
این پل عابر پیاده که به پل عشاق نیز معروف است، مدتهاست زیارتگاه گردشگرانی است که می خواهند با بستن یک قفل به نرده های فلزی آن عشق خود را جاودانه کنند.
شهردارِ پاریس در این باره گفت: «این قفلها، زیبایی پل را خراب می کنند و برای ساختمان آن هم زیانبارند.» تعداد این قفلهای محبت بیش از یک میلیون تخمین زده می شود و تاکنون حجم عظیمی از آنها که وزنی نزدیک به چهل و پنج تن داشته از روی این پل برداشته شده است.
چندی پیش سقوط یکی از قسمت های دیواره این پل در رودخانه سن، زنگ خطر را برای بنای پل و همچنین کشتی هایی که از زیر آن عبور می کنند، به صدا درآورد.
یکی از گردشگران در این باره می گوید: «شنیدم که قرار است آنها را به همین شکل دور بیاندازند. فکر می کنم حداقل باید آنها را در موزه یا جایی مانند آن بگذارند تا مردم بتوانند آنها را ببینند. فکر می کنم فقط می خواهند آنها را دور بیاندازند.»
قرار استVer video "سرانجامِ قفلهای پلِ عشاق در پاریس"
رونق صنعت گردشگری در مجارستان
برغم پایان فصل تابستان، مجارستان همچنان پذیرای گردشگرانی است که برای رفتن به بارهای بوداپست و قدم زدن در کنار رودخانه دانوب به این کشور سفر می کنند.
حجم گردشگران در یک سال گذشته در مجارستان پنج و نیم درصد افزایش یافته است. به گفته وزارت اقتصاد این کشور در هفت ماه سال جاری میلادی نیز بیش از ۵ میلیون گردشگر به مجارستان سفر کرده اند.
نماینده مدیرعامل یک شرکت توریستی در مجارستان می گوید: «درآمد حاصل از اجاره اتاقهای هتل ۸ درصد افزایش داشته است.این بالاترین رقم در منطقه اروپای مرکزی و شرقی است. در پراگ، ورشو و براتیسلاوا بخش گردشگری افت داشته است. در اتریش اندکی بهبود یافته است. بنابراین، رشد هشت درصدی در مجارستان بسیار خوب است.»
بیشتر گردشگران در مجارستان از آلمان، روسیه و آمریکا روانه این کشور می شوند. جشنواره های موسیقی و یا رویدادهای فرهنگی هنری نیز در جذب گردشگران به مجارستان نقش مهمی ایفا می کنند.
بئاتریس آسبوت، خبرنگار یورونیوز در بوداپست، پایتخت مجارستان می گوید: «علاوه بر رویدادهای خاص و جشنواره ها قیمتها در مجارستان بسیار وسوسه انگیز است. بعنوان مثال در مقایسه با اروپای غربی که قیمت یک گلوله بستنی دو یورو ۵۰ سنت است قیمت آن در مرکز بوداپست ۹۰ سنت است.»Ver video "رونق صنعت گردشگری در مجارستان"
شرق گرجستان، زادگاه شراب
ناحیه کاختی در شرق گرجستان مهد شراب به حساب می آید.
باستانشناسان می گویند نهال انگور هشت هزار سال پیش در اینجا به بار آمده است.
میزان انگوری که امروزه در این منطقه کشت می شود بیش از ایتالیا و فرانسه است.
شراب های خانگی مایه افتخار کاختی ها و نشانه میهمان نوازی آنها است.
۱۰۴ نوع تاک انگوری که در صومعه تاریخی آلاوردی هستند از قرن ششم تا کنون حفظ شده اند. شیوه منحصر به فرد شراب سازی در گرجستان توسط راهبان ارتدوکس شروع شده و ادامه یافته است.
یکی از راهبان این صومعه می گوید: “ساخت شراب از اولین روزهای وجود صومعه شروع شده است. این سنت در گرجستان دست نخورده باقی مانده و نقش مهمی در مراسم دینی دارد. حتی پیش از مسیحیت نیز بخش اساسی زندگی مردم بوده است.”
عاملی که شراب این ناحیه را ویژه می سازد، استفاده از خمره های بزرگ گلی برای تخمیر و نگهداری شراب است که از زمان قدیم مانده است.
استادان ماهر هنوز با ایجاد طرح مخصوص به خود بر روی سطح ظرف، آن را امضا می کنند.این علامت نشانه اعتبار محصول به شمار می آید.
صومعه، بعد ها فناوری مدرن را هم بکار گرفت ولی هنوز از سبک قدیم استفاده می شود.
کشیش صومعهVer video "شرق گرجستان، زادگاه شراب"
سخت شدن قوانین راهنمای گردشگری در ایتالیا
نزدیک به پنج هزار راهنمای گردشگری در ایتالیا در اعتراض به قانونی که مجوزهای پیشین را لغو و آنها را مجبور به گذراندن امتحان تازه و سخت تری برای ادامه کارشان می کند، در رم گردهم آمدند.
امتحان جدید اختصاصی است و تنها برای کار در یک شهر تاریخی ایتالیا مجوز می دهد.Ver video "سخت شدن قوانین راهنمای گردشگری در ایتالیا"
تروریست ها، توریست ها را فراری می دهند
کشتی های تفریحی پس از حملۀ تروریستی به موزۀ باردو در شهر تونس، به سواحل این کشور پشت می کنند , به کشورهای خود باز می گردند. “اسپلاندیدا” یکی از این کشتی های تفریحی است که تونس را در حالی به مقصد بارسلون ترک می کند که نه نفر از مسافرانش را در حملۀ تروریستی به این موزه از دست داده است.
کوستا فاسینوزا، کشتی دیگری است که صبح روز جمعه و یکروز بعد از این حملۀ تروریستی برای بازگرداندن مسافرانش به جزیرۀ پالما در ایتالیا رسید، در حالی که ۵ نفر از مسافران آن در میان قربانیان تیراندازی در موزۀ باردو بودند. علاوه بر این دو کشتی که حضور خود را در تونس نیمه تمام رها کرده و به کشورهای مبدا بازگشتند، چندین کشتی تفریحی دیگر نیز سفر به تونس را در ادامۀ مسیر گردشگری خود لغو کرده اند. امنیت مسافران و خدمه، دلیل لغو این سفرها از سوی مسوولان این کشتی هاست.
در حملۀ تروریستی به موزۀ باردو دست کم ۲۲ نفر قربانی شده اند که بیشتر آنها گردشگر فرانسوی بوده اند. این اقدام تروریست ها، ضربۀ محکمی به اقتصاد تونس و بویژه صنعت گردشگری این کشور است که طی سالهای اخیر، نتوانسته رشد خوبی داشته باشد. این کشور نگران است کVer video "تروریست ها، توریست ها را فراری می دهند"
سمرقند، شهر همیشه جاودان
سمرقند یکی از پر بیننده ترین شهرهای قرار گرفته در جاده ابریشم و به نوعی “سیلیکان ولی” قرون وسطی است.
“تیمور“، کشورگشای ترک- مغول و بعدها پسر بزرگ وی، “اولوغ بیک” همه علما و فلاسفه زمان را در اینجا جمع کردند.
این شهر، چهارراه فرهنگ های مختلف و دانش و مذهب و تجارت بود. گذشت زمان این میراث فرهنگی را همواره مورد تهدید قرار داده اما آب و هوای قاره ای تهدید اصلی بوده است، از اینرو کار بازسازی هرگز متوقف نشده است.
سی و پنج سال طول کشید تا “تیمور” سمرقند را به یک پایتخت افسانه ای تبدیل کند. از سال ۱۳۷۰ هنرمندان و معمارها از سراسر امپراتوری به اینجا آمدند تا به این کار بپردازند. امروز هم جذابیت سمرقند با هنر دست متخصصان حفظ می شود.
هر سال یک گروه ۹۰ نفره از تعمیرکاران ماهر ساختمانی برای مرمت آثار ناریخی سمرقند کار می کنند. این تیم پانزده روز برای بازسازی این دیوار با سه هزار کاشی کار کرده اند و بازدهی خوبی داشته اند، تا پایان سال جاری آنها پنج دیوار دیگر را تعمیر می کنند. همه چیز باید شبیه زمان قدیم باشد حتی رنگ با فرمول قدیمی ساخته می شوند.
دولت خاکیموف، تعمیرکار ساختمانی روس می گوید: “کار سخت و دقیقی است زیرا باید مطمئن شویم هر تکه از نظر رنگ و طرح و اندازه سرجای خودش قرار بگیرد. سپس، آن را بر روی یک بدنه ثابت می کنیم و بعد در مکان نهایی قرار می دهیم.”
وی می افزاید: “وقتی در سال ۱۹۸۱ اینجا شروع به کارکردم همه چیز وضعیت بدی داشت. طبقه دوم دیگر وجود نداشت. نمای ساختمان از بین رفته بود. در طی این سالها همه چیز به شکل گذشته بازسازی شد.”
بازسازی های انجام شده، جاذبه شهر را با نمای قدیمی ونمادهای معنی دار حکاکی شده بنا ها زنده نگهداشته است.
سه مدرسه در میدان ریگستان یکی از بهترین نمونه های هنر معماری اسلامی در زمانی است که سمرقند مرکز تجارتی محسوب می شد.
نوشته های روی دیوار قوائد و آداب زندگی را می آموزند. به گفته فیض الدین فخریدینوف ، تاریخدان، نقاشی هایی که از بعضی گیاهان با شاخه هایی بدون انتها و برگ های سبز دیده می شود، نشانه باغ بهشت هستند و کنده کاری های مارپیچ هم نمود زندگی ابدی می باشند.
وی می گوید که شکل های هندسی روی دیوار فقط شکل های منظم تزیینی نیستند. با نگاه دقیق تر می توان دید که نام “محمد” نوشته شده است.
موزاییک هایی با نقش ببر بر دیوار مدرسه “شیردار” یک معمای واقعی هستند. آنها ممنوعیت تصویر جاندران در ساختمانهای مذهبی را به سؤال می کشند و نماد جستجوی انسان برای دانش و روشنایی خداوند هستند.
مرقد امام بخاری یک نمونه معماری اسلامی است که در 25 کیلومتری شهر سمرقند ساخته شده و یکی از اماکن زیارتی مسلمانان است.
این یادبود در سال 1998 بر روی مقبره ای ساخته شده که در قرن شانزدهم بنا شده بود.
امام بخاری عمرش را به سفر و نوشتن دومین کتاب مهم مسلمانان گذراند.
به گفته یک امام سمرقند، کتاب بخاری شامل ۶۰۰ هزار حدیث است و گفته ها و اعمال حضرت محمد را در خود دارد.
امروز سمرقند سومین شهر ازبکستان است و خیال ندارد از گذشته خود جدا شود.در سال ۲۰۰۱ یونسکو این شهر را به لیست میراث فرهنگی جهان افزود و آن را شهر برخورد فرهنگ ها نامید.Ver video "سمرقند، شهر همیشه جاودان"
نمای پاریس از کف شیشه ای برج ایفل
شهرداری پاریس با نوسازی برج ایفل، مبادرت به نصب شیشه در طبقه اول این برج کرده تا بازدیدکنندگان آن بتوانند، زیر پای خود را از ارتفاع 57 متری مشاهده کنند.
این نوسازی همچنین شامل بازسازی دو پاویون این برج معروف و محبوب جهانگردان می شود و سی میلیون یورو هزینه در بر داشته است.
یک جهانگرد آمریکایی می گوید: “ترسناک است. امیدوارم که کار ساخت آن را بخوبی انجام داده باشند. امیدوارم من جزو کسانی نباشم که از اینجا بیفتد. بامزه میشه.”
یک جهانگرد اسپانیایی هم می گوید: “واقعا هیجان انگیزه. نمی دانستم که برج ایفل چنین جایی را هم داشته باشد. واقعا غیر قابل توصیف است.”
برج ایفل با 301 متر ارتفاع، 125 سال پیش و به مناسبت جشنهای یکصدمین سالگرد انقلاب فرانسه ساخته شد و همه ساله حدود هفت میلیون جهانگرد را به خود جذب می کند.Ver video "نمای پاریس از کف شیشه ای برج ایفل"
افسون سوقهای پر پیچ و خم بخارا
مسجد و مدرسه، فرهنگ و هنر دوران جاده ی ابریشم را بازگو می کند و بازار، قلب تپنده جامعه آن دوران بود. اما تجارت در دوران جاده ی ابریشم چگونه بود و بر رشد شهرها چه تأثیری داشت؟ دومین قسمت از سری برنامهای «زندگی در ازبکستان» به تجارت در شهر بخارا اختصاص دارد.
جاده ابریشم هم گذرگاه اندیشه ها، سنن و مذاهب گوناگون، و هم محل عبور کالا بود. بخارا در کنار جاده ریشم، یکی از شهرهای مهم آسیای میانه در سده های میانه به حساب می آید. این شهر یکی از ثروتمندترین شهرهای پذیرای کاروان های حامل کالا بود. بین قرن های ۱۶ تا بیستم میلادی شمار بازارهای بخارا به ۵۰ و شمار کارون سراهای آن به ۷۵ هم می رسیده است.
بخارا شهری است که همراه با تجارت شکل گرفته و رشد کرده است. چهار بازار با سقفهای گنبدنما، تصویری از نقش تجارت بر رشد شهرها در دوران جاده ابریشم به ما می دهد.
زوهرشو کلیچف، معمار می گوید: «شهر یازده دروازه داشت، که همه به مرکز شهر راه داشتند و در تقاطع آنها گذرگاه هایی برای تجارت ساخته شده بودند که به آنها سوق یا بازار می گوییم. در سر راههایی که این سوقها را به هم وصل می کرد، سایه بان وجود داشت تا کارVer video "افسون سوقهای پر پیچ و خم بخارا"
مشکلات گردشگری انبوه در بارسلون
الکساندرا و فدریکا ظاهر و رفتاری مشابه گردشگران دارند اما آنها دو کارآگاه خصوصی هستند که در شهر بارسلون اسپانیا به دنبال آپارتمانهای گردشگری غیرقانونی می روند.
جد پدری آلکساندرا یک آژانس کارآگاهی خصوصی را در سال ۱۹۲۷ پایه گذاری کرد. الکساندرا این سنت خانوادگی را در چهارمین نسل ادامه داده است. او که تحصیلات کارآگاهی خود را به تازگی به اتمام رسانده اینک همراه با فدریکا، جرم شناس از ایتالیا، به یکی از اولین مأموریتهای خودش رفته است.
حدود ۲۷ میلیون گردشگر سالانه از بارسلون بازدید می کنند. برنامه های اینترنتی پررونق (همچون ایر بی اند بی) گردشگران را به طرف آپارتمانهای خصوصی سوق می دهند که بسیاری از آنها اجازه پذیرایی از گردشگران را ندارند.
الکساندرا و فدریکا به دنبال آنها هستند.
الکساندرا الیور، کارآگاه خصوصی در برابر یکی از آپارتمانهای مشکوک به اجاره غیرقانونی می گوید: «روی در این آپارتمان نوشته شده که اینجا دفتر وکالت است اما این با واقعیت منطبق نیست. این آپارتمان به عنوان آپارتمان گردشگران مورد استفاده قرار می گیرد. شما می توانید صدای گردشگران خارجی را در داخل بشنوید. احتمالاVer video "مشکلات گردشگری انبوه در بارسلون"
سفر به فرانسه؛ هدیه شرکت چینی به کارمندانش
شرکت چینی “تینز” بیش از نیمی از کارمندان خود را برای یک تعطیلات ۴ روزه به فرانسه آورده است.
به گفته سخنگوی وزارت خارجه فرانسه، این شرکت حدود ۱۴۰ هتل را برای ۶ هزار و ۴۰۰ تن از کارمندانش در شهر پاریس رزرو کرد.
برآرودها نشان می دهد، این افراد در این سفر مبلغی بین ۱۳ تا ۲۰ میلیون یورو صرف خرید برای خود کرده اند و هزینه ای که این شرکت برای این سفر پرداخت کرده ده ها میلیون یورو بوده است.
همچنین موزه لور پاریس نیز برای بازدید به طور اختصاصی در اختیار این گروه قرار گرفت. این گروه علاوه بر پاریس از شهر نیس نیز بازدید کردند.
این شرکت در سال ۱۹۹۵میلادی تاسیس شده و فعالیت های خود را در سطح بین المللی و در زمینه های بیوتکنولوژی، مدیریت بهداشت، تجارت الکترونیک و گردشگری گسترش داده است.
لی جینون، صاحب این شرکت که فردی ۵۷ ساله است در سال ۲۰۱۱ در فهرست میلیاردهای جهان قرار داشت. وی در این سفر با لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه نیز دیدار کرد.Ver video "سفر به فرانسه؛ هدیه شرکت چینی به کارمندانش"
برگزاری اجلاس سازمان جهانی گردشگری در سمرقند
شهرسمرقند ازبکستان میزبان نود و نهمین اجلاس شورای اجرایی سازمان جهانی گردشگری بود.
انتخاب این شهر با بیش از ۲۵ قرن پیشینه تاریخ برای چنین اجلاسی تصادفی نبود. سمرقند – چهار راه فرهنگ ها- در سال ۲۰۰۱ میلادی به فهرست میراث جهانی یونسکو اضافه شد. بیست سال پیش در همیش شهر بود که «اعلامیه سمرقند برای گردشگری در مسیر جاده ابریشم» به تصویب رسید.
رشد گردشگری بین المللی در نیمه اول سال ۲۰۱۴ میلادی ۵ درصد بیشتر از پیش بینی ها بوده است.توسعه صنعت گردشگری، آسانتر کردن صدور روادید و کشف راههای جدید برای توسعه توریسم از مسائل اصلی در این اجلاس بود.
طالب ریفاعی دبیر کل سازمان جهانی گردشگری می گوید: «گردشگری بخش بسیار مهم و فعالیت انسانی بسیار مهمی در زندگی امروز مردم است. ما تاثیر گردشگری را بر روی زندگی مردم دست کم برآورد کرده ایم. چه مقدار درآمد، منافع و شغل می تواند بواسطه این صنعت ایجاد کرد. این اجلاس چشم همه تصمیم گیران را باز کرد که گردشگری را خیلی جدی تر بگیرند.»
برای ازبکستان این اجلاس فرصتی برای جذب سرمایه گذاری و ارائه جذابیت های تاریخی به جامعه و مهمانان بین المللی بود.
فرخ رضایف، وزیر گردشگری ازبکستان می گوید: «برگزاری این کنفرانس در سمرقند راهی برای جذب گردشگران بیشتر به ازبکستان و بخصوص برای دیدار از سمرقند است. همچنین فرصتی برای آشنایی عمومی از نقش این شهر در زمینه گردشگری و اهمیت آن در پروژه جاده ابریشم بود.»
در آسیای مرکزی بازار تاریخ خاص خودش را دارد. در بازار سمرقند می توان شیرین ترین نوع هندوانه و انگور را یافت و تنها جایی است که می توان زیباترین کلاه های ازبکی را خرید.
یک گردشگر در بازار سمرقند می گوید: «اینجا همه شهرها و خصوصا سمرقند خیلی اسرارآمیزاند. چیزهای زیادی برای دیدن هست و امیدوارم که وقت و پول کافی برای دیدار دوباره از اینجا داشته باشیم.»
تخصص دیگر سمرقند نان مشهوری است که می تواند تا یک هفته تازه بماند. جاده ابریشم که از وسط سمرقند عبور می کرده در طول قرن ها چین را به اروپا وصل می کرده است. این مسیر با آنکه در گذشته پر از خطرات و مشکلات بوده اما امروزه، چشم اندازی امیدبخش برای روابط تجاری و فرهنگی را ارائه می کند.Ver video "برگزاری اجلاس سازمان جهانی گردشگری در سمرقند"
پلیس مصر چند گردشگر مصری را به اشتباه کشت
خبر کوتاه
پلیس مصر روز گذشته و در جریان تعقیب نیروهای داعش، به روی چند خودروی تعدادی از گردشگران مکزیکی و همراهان مصری آنها به اشتباه آتش گشود.
بنا به اعلام وزارت کشور مصر، در جریان این تیراندازی ۱۲ نفر جان خود را از دست داده اند. ۱۰ نفر نیز در این تیراندازی مجروح شده اند.
این حادثه در منطقه ای به نام «واحۀ سیوا» در غرب مصر اتفاق افتاده که گروههای تندروی اسلامگرا از جمله شاخۀ مصری داعش در آن حضور پررنگی دارند.Ver video "پلیس مصر چند گردشگر مصری را به اشتباه کشت"
طالبان مسئولیت حمله به هتل هیتال کابل را بعهده گرفت
پلیس کابل می گوید چهار مهاجم حمله کننده به هتل هیتال در درگیری با نیروهای نظامی کشته شدند. به گفتۀ منابع پلیس این شهر، این چهار مهاجم قصد ورود به این هتل را داشتند اما توسط نیروهای پلیس مورد محاصره قرار گرفته و امکان ورود به این هتل را نیافتند.
طالبان مسئولیت این حمله را به عهده گرفته است. حمله مذکور به این هتل در ساعت ۲۳ به وقت محلی شروع شده و رد و بدل آتش میان مهاجمان و پلیس کابل پنج ساعت به طول انجامیده است.
سخنگوی پلیس کابل اعلام کرد این چهار مهاجم که به سلاح های سنگین از جمله خمپاره مجهز بوده اند، در پی درگیری با نیروهای پلیس کابل کشته شده اند.
هتل مذکور در محلۀ وزیر اکبر خان منطقۀ دیپلمات نشین این شهر واقع است و گفته می شود به خانوادۀ ربانی تعلق دارد. بیشتر ساختمان های دولتی و سفارتخانه ها در این محله قرار دارند.
در طول این درگیری صدای حداقل ۱۲ انفجار بزرگ در محلۀ وزیر اکبر خان شنیده شده اما به گفتۀ مدیر هتل هیتال، به هیچکدام از مهمانان آسیبی وارد نشده است.
این هتل محل استقرار دائمی خارجیانی است که به کابل سفر می کنند و در سال ۲۰۰۹ نیز از سوی طالبان هدف حمله قرار گرفتهVer video "طالبان مسئولیت حمله به هتل هیتال کابل را بعهده گرفت"
افزایش ارزش فرانک، تهدیدی برای اقتصاد سوییس
در سوئیس، میزان استقبال مردم از گردشگاههای زمستانی طی یک ماه اخیر و پس از آنکه نرخ برابری فرانک سوییس در مقابل یورو افزایش یافت، دستخوش تغییراتی شد.
بانک مرکزی سوییس روز پنجشنبه ۲۵ دی اعلام کرد که سیاست حمایتی خود را برای جلوگیری از افزایش بیش از حد ارزش فرانک سوییس در برابر یورو متوقف خواهد کرد. اعلام این تصمیم آثاری جدی بر بازارها داشت زیرا تعیین سقف برابری ۱ فرانک و ۲۰ سنت در ازای یک یورو جهت جلوگیری از بالا رفتن ارزش فرانک که از سال ۲۰۱۱ میلادی درباره آن تصمیم گیری شده بود، رها شد.
این وضعیت بویژه بر صنعت گردشگری سوییس تاثیر جدی گذاشت زیرا باعث شد هزینه استفاده از پیستهای اسکی سوییس دو برابر گرانتر از پیستهای اسکی در منطقه یورو باشد.
برای حل این مشکلات تفریگاههای زمستانی از جمله گراشن راه حل هایی پیدا کردند. برنو استوفل، از موسسه گردشگری گراشن می گوید: «به صنعت گردشگری ضربه بسیار سختی وارد شد. ما نیز به عنوان صادرکننده در نظر گرفته می شویم درحالیکه محصولات ما در سوییس استفاده می شود و ضمنا نمی توانیم جایمان را تغییر دهیم. برای کاهش مشکلات، ما به مشتریانمان پیشنهادهایی دادیم بVer video "افزایش ارزش فرانک، تهدیدی برای اقتصاد سوییس"
جمهوری آذربایجان؛ یک روستا و صنعت کهن مسگری
بخش سوم و پایانی مجموعه «زندگی در آذربایجان»، به معرفی “لاهیچ” و قدمت چندصدساله صنعت مسگری در آن می پردازد.
در روستای قدیمی لاهیچ، خودمان را کاملا جدا از زمان و مکان حس می کنیم. در فاصله فقط ۲۰۰ کیلومتری از باکو پایتخت آذربایجان، انگار زمان متوقف شده است و ریتم زندگی صرفا با صدای چکش و سندان تنظیم می شود. مسگری، تقریبا تمامی هویت تاریخی این روستای قفقاز جنوبی را می سازد.
یکی از ساکنان این روستا آقای “کبلمی” است. او متعلق به نسل هفتم از خانواده ای است که به مسگری مشغول اند. کبلمی، مالک یکی از پنج کارگاه مسگری در لاهیچ است که نامشان در میان تولیدکنندگان سلاح های گرم و جنگی در صده هجدهم به چشم می خورد. اینطور به نظر می رسد که سپس تغییرات کوچکی در پیشه خانوادگی آنها انجام شده و پدربزرگ کبلمی از سال ۱۷۲۵ شروع به تولیدات تجاری کرده است. پدر کبلمی هم مسگری را در کودکی نزد پدر خود یاد گرفته است.
در کارگاه کبلمی افراد زیادی کار می کنند. سر و صدای زیادی هم ایجاد می شود که گوش هر بازدیدکننده ای را پر می کند. اما اینها به گفته کبلمی “مانند یک موسیقی است”.
پدربزرگ مادری کبلمی نعلبند بود و پدرVer video "جمهوری آذربایجان؛ یک روستا و صنعت کهن مسگری"
حمله مرگبار در تونس؛ گردشگران خارجی این کشور را ترک می کنند
تونس در شوک حمله مرگبار به هتلی در شهر ساحلی سوسه است. حمله ای که روز جمعه روی داد و به کشته شدن دست کم ۳۸ تن انجامید. اغلب قربانیان را شهروندان کشورهای اروپایی از جمله بریتانیا، بلژیک، آلمان و فرانسه تشکیل می دهند.
به گفته وزارت کشور تونس عامل حمله یک دانشجوی جوان تونسی است که در درگیری با پلیس جان باخت. گروه داعش مسئولیت این حمله را برعهده گرفته است.
در پی این حمله، حبیب صید، نخست وزیر تونس از اتخاذ تدابیر شدید امنیتی در سراسر کشور خبر داد و گفت: «تقریبا هشتاد مسجد با گرایشات افراطی بطور قانونی بسته می شوند. در تونس داشتن مساجدی که خارج از چارچوب قانون عمل می کنند قابل قبول نیست.»
یک روز پس از مرگبارترین حمله طی سال های اخیر این کشور، گردشگران خارجی که شیرینی سفر به کامشان تلخ شده تونس را ترک می کنند.
یکی از این گردشگران گفت: «فکر می کنم درست نیست بمانم و کنار استخر بنشینم با توجه به اینکه در فاصله دو دقیقه ای اینجا چند نفر کشته شدند. وقتی می بینیم چنین حادثه وحشتناکی رخ داده جایی برای لذت بردن باقی نمی ماند.»
دست کم ۲۵۰۰ گردشگر بریتانیایی آماده برای ترک تونس به مقصد کشVer video "حمله مرگبار در تونس؛ گردشگران خارجی این کشور را ترک می کنند"
پیوند هنر، طبیعت و سنت در جزایر ستوی ژاپن
در قسمت قبلی مجموعه برنامه “زندگی در ژاپن” به بهشت زمستانی ناگانو رفتیم. در این برنامه به جزایر دریای درونی ژاپن می رویم که هم عاشقان دوچرخه سواری، و هم دوستداران هنر را به خود جذب می کند.
دریای داخلی ستو حدود ۳۰۰۰ جزیره کوچک را دربرمی گیرد. به اینجا “مدیترانه ژاپن” هم می گویند.
ایتسوکوشیما، معبد آیین کهن شینتو
معبد ایتسوکوشیما در جزیره میاجیما یکی از محبوب ترین جاذبه های گردشگری ژاپن است. این معبِد آیین شینتو از سده های قدیم محل عبادت پیروان این باور کهن بوده است و امروز هم سرچشمه ای برای معنویت به حساب می آید. بنای کنونی معبد در سده ۱۲ میلادی ساخته شده است و در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد.
آنچه بیش از همه چشم را خیره می کند، دروازه شناور پرستشگاه های شینتو است که “توری ئی” نامیده می شود. یک روحانی آیین شینتو می گوید: «پس از گذر از این دروازه وارد مکانی مقدس می شویم. در گذشته مردم برای عبور از “توری ئی” با قایق به اینجا می آمدند زیرا معبد ایتسوکوشیما بر روی آب واقع شده است.»
پرستشگاه ایتسوکوشیما در جزیره میاجیما واقع شده است و تا قرنها مردم عادی اجازه نداشتند پا برVer video "پیوند هنر، طبیعت و سنت در جزایر ستوی ژاپن"
۲۰هزار یورو مجازات گردشگر روسی به خاطر آسیب زدن به بنای کلوسئوم در ایتالیا
خبر کوتاه
یک گردشگر روسی در ایتالیا به خاطر صدمه زدن به بنای کلوسئوم به پرداخت ۲۰ هزار یورو و چهار سال زندان تعلیقی مجازات شد.
این گردشگر ۴۲ ساله با تکه سنگی حرف اول نام خود را در اندازه ۲۵ سانتی متر بر دیوار کلوسئوم حک کرده بود.
مرمت بخش آسیب دیده این بنای تاریخی انجام شد.Ver video "۲۰هزار یورو مجازات گردشگر روسی به خاطر آسیب زدن به بنای کلوسئوم در ایتالیا"
جلوه هایی از روز پایانی کارناوال تاریخی ونیز
کارناوال ونیز در ایتالیا که یکی از قدیمی ترین کارناوال های جهان است و از روز ۳۱ ژانویه به مدت ۱۷ روز برگزار شده، روز سه شنبه روز پایانی خود را جشن گرفت.
لباس های زیبا به همراه ماسک های ویژه، از جمله نمادهای این کارناوال است. قدیمی ترین اسناد به دست آمده از این کارناوال مشهور و تاریخی، سابقه برگزاری آن را به سال ۱۹۰۴ میلادی باز می گرداند.
یکی از شرکت کنندگان این کارناوال می گوید: “بسیار جادویی و سحرآمیز است. نمی توانید تصور کنید که وقتی لباس کارناوال را می پوشید چگونه خواهد بود. خود را در زمانی دیگر حس می کنید.”
ماسک های به کار رفته در این کارناوال، به معنای برابر بودن انسان ها و چشم پوشی از هرگونه اختلاف به ویژه اختلاف های طبقاتی است و در عین حال فرصتی است برای شوخی با صاحبان قدرت و ثروت. موسیقی و رقص و پایکوبی از اجزای اصلی این کارناوال است.Ver video "جلوه هایی از روز پایانی کارناوال تاریخی ونیز"
ورود وزیر خارجه مکزیک به قاهره در پی مرگ گردشگران این کشور
پس از کشته شدن هشت گردشگر مکزیکی در مصر در اثر حمله اشتباهی نیروهای امنیتی این کشور کلودیا رویز، وزیر خارجه مکزیک به همراه بستگان قربانیان سه شنبه شب وارد قاهره، پایتخت مصر شد.
قرار است او برای روشن شدن ابعاد این حادثه با مقامات ارشد مصری و با شش مجروح مکزیکی بستری شده در بیمارستان، دیدار کند.
قاهره تایید کرده است که نیروی هوایی این کشور روز یکشنبه «به اشتباه» و به گمان اینکه آنها تروریست هستند، به خودروی چهارده گردشگر مکزیکی و همراهانشان شلیک کرده است.
چهار شهروند مصری نیز در این حادثه کشته شده اند.
بنا به اعلام رئیس سیاست خارجی مکزیک، به گردشگران در زمانی که برای صرف نهار در ناحیه واحات توقف کرده بودند توسط نیروی هوایی مصر حمله شده است. مقامات مصری می گویند واحات البحریه، یک منطقه ممنوعه در صحرای غربی مصر است و راهنمای گردشگران اجازه بردن آنها به آنجا را نداشته است.Ver video "ورود وزیر خارجه مکزیک به قاهره در پی مرگ گردشگران این کشور"
تعداد قربانیان حمله تروریستی به بیش از سی تن رسید
صبح جمعه دو هتل، از جمله یک هتل پنج ستاره با نام «امپریال مرحبا» در سواحل سوسه، شاهد حادثه ای خونبار بود.
بر اساس آخرین آمار منتشر شده، در این حمله های تروریستی در مجموع ۳۷ تن کشته و ۳۶ تن زخمی شده اند.
در میان کشته شدگان گردشگران خارجی از کشورهای بریتانیا، بلژیک، آلمان حضور دارند. حال برخی از زخمی شدگان حادثه وخیم اعلام شده است.
شهر سوسه از جاذبه های گردشگری تونس محسوب می شود. دولت تونس علی رغم تهدیدهای تروریستی، سعی در جذب گردشگران برای بالا بردن درآمد سالانه داخلی کشور دارد.Ver video "تعداد قربانیان حمله تروریستی به بیش از سی تن رسید"
ازبکستان؛ سنت ها و قلعه های قدیمی خیوه خوارزم
شهر خیوه خوارزم، در کنار بیابان، نگهبان سنت هایی با قدمت هزاران سال است. در این قسمت از برنامه زندگی ازبک، نگاهی داریم به سنت ها و قلعه های قدیمی بیابان قیزیل قوم در ازبکستان.
خیوه مرکز برای کاروان های برده بوده است. شهری ترسناک که با سفرهای طاقت فرسا در بیابان مترادف بوده است. امروزه خیوه شهری موزه ای است که سه هزار نفر با زندگی در آن جذابیت این سنت های کهن را احیا کرده اند.
هیج مکانی مانند قلعه ایچان، بخشی از شهر که با دیوار محصور شده، شما را به درون فضایی بیابانی نمی برد. دیوارهای آجری با رنگهایی از گل اخرا بخش قدیمی شهر را شکل داده که در جنوب رودخانه آمودریا واقع شده است. خیوه یک واحه و آخرین منزل استراحت کاروان ها قبل از عبور از بیابان برای رفتن به ایران بوده است.
برای اینکه ببینیم چگونه سنت های قدیمی توسط خانواده ها زنده نگه داشته می شوند لازم نیست خیلی دور برویم. پخت سنتی نان از بزرگترین فلسفه های مذهبی قدیمی یعنی سنت زرتشتی می آید.
زینب عبدالله دراینباره می گوید: سنت پخت نان از نسلی به نسل بعد منتقل شده. ما به دخترهایمان یاد می دهیم چطور نان بپزند بخاطر اینکه سنت ملی ماست. مادرم پختن نان را به من یاد داد و مادر بزرگم به مادرم.»
در خیوه، خانواده ها با استفاده از تنور سنتی که در دل زمین ساخته شده نان می پزند و یکی از این تنورها در یکی از میدان های اصلی شهر قرار دارد. خدایبرگانف کامیلیجان، تاریخدان می گوید: «برای مردم ازبک، نان یعنی همه چیز. در اوستا، کتاب زرتشتیان گفته شده که نان مقدس است و می تواند شما را قوی و سالم نگه دارد. در سنت ما نان، برای مدتهای طولانی غذای اصلی بوده است.»
ارتباط بین نان و مذهب زرتشتی در اشکالی که روی نان حک می کنند هویداست. خدایبرگانف کامیلیجان اضافه می کند: «شکل هایی که روی نان می بینید نماد خورشید است که در زمان زرتشتی ها پرستیده می شد. خورشید نماد صلح، اراده خوب و شادی است و شما می توانید الگوهای مشابه آنرا در ساختمان های مذهبی پیدا کنید.»
به آسانی می توان نفوذ عقاید زرتشتی را در نمای ساختمان های خیوه دید. حتی در مساجد و مدارس مذهبی سمبل هایی از مذاهب مختلف را قابل مشاهده است. سمبل هایی که نشان می دهد مراکز شهری بر سر راه جاده ابریشم تقاطع فلسفه ها، مذاهب و فرهنگ ها بوده است.
خدایبرگانف کامیلیجان می گوید: «همواره روابط قویی بین صحرانشینان و ساکنان خیوه برقرار بوده و مبادلات کالایی زیادی میانشان وجود داشته است. عشایر شیر، گوشت و محصولات دیگر را به اینجا می آوردند و ساکنان خیوه محصولات آنها را با نان و محصولات دیگری که در صحرا پیدا نمی شد، مبادله می کردند.»
باید حدود دو ساعت از خیوه دور شوید و در استپ های خشک منطقه خوارزم پیش بروید تا به منطقه توپراک قلعه برسید. این منطقه مهد یکی از تمدن های بزرگ در آسیای مرکزی است. در اینجا می توان خرابه های بیشتر شهرهای و کاخ های منطقه خوارزم را پیدا کرد. در این میان تماشایی ترینشان ایاز قلعه است که از سه قلعه تشکیل شده و دیگری توپراک قلعه. ما از توپراک قلعه به همراه یکی از نخستین باستان شناسانی که روی این قلعه کار کرده، بازدید کردیم.
وادیم یاگودین، باستانشناس می گوید: «سالهاست درباره این قلعه تحقیق شده است. این مطالعات از پیش از جنگ جهانی دوم، 1938 شروع شد و تا پایان جنگ ادامه داشت. بر اساس آخرین تئوری های علمی، این خرابه های عظیم در زمان های قدیم محل اقامت تزارهای خوارزم در طول قرن سوم میلادی بوده است.»
امروزه می توان حدود بیست دیوار گلی این قلعه را در این منطقه شناسایی کرد . قلعه ای که به «پنجاه قلعه» مشهور است اما تعداد قلعه ها تقریبی است.
ما پرده از اسرار سمرقند برداشتیم، شما را به بازارهای بخارا بردیم و برای شما از سنت های خیوه گفتیم. ماجراجویی ما در طول جاده باستانی ابریشم در بیابان قیزیل قوم به پایان می رسد. برای مشاهده داستان های سفر ما به وب سایت یورونیوز مراجعه کنید و قسمت های پیشین زندگی ازبکی را ببینید.»Ver video "ازبکستان؛ سنت ها و قلعه های قدیمی خیوه خوارزم"
دختر بریتانیایی در پرش بانجی از پلی در گرانادای اسپانیا جان باخت
یک دختر ۲۳ ساله بریتانیایی روز سه شنبه در پرش بانجی از پل لانخارون در گرانادای اسپانیا جان باخت.
این حادثه در برابر چشمان یکی از اقوام قربانی روی داده است.
جزئیات این حادثه هنوز منتشر نشده اما به گفته سخنگوی پلیس گرانادا حادثه احتمالا ناشی از انتخاب طناب نامناسب بوده است.Ver video "دختر بریتانیایی در پرش بانجی از پلی در گرانادای اسپانیا جان باخت"
موناکو؛ هویت، زبان و مسابقات اتومبیلرانی
موناکویی ها در سرزمین خودشان در اقلیت اند اما هویت قدرتمندی دارند. حدود ۹ هزار نفر از ۳۷ هزار ساکن موناکو، ملیت موناکویی دارند. احساس تعلق به یک خانواده بزرگ است که آنها را متحد نگه داشته است.
وانتوری شرکت موناکویی ساخت خودرهای الکترونیکی و همچنین خودرهای ویژه مسابقات قهرمانی بین المللی فرمولِ E است. وانتوری در ماه سپتامبر در پکن راه اندازی شده و در ماه مه آینده در موناکو آغاز به کار می کند. موضوعی که مورد علاقه میشل فری مدیر جایزه بزرگ اتومبیلرانی موناکواست.
میشل فری می گوید: «بیشتر از پانزده سال است که ما مسابقات اتومبیلرانی مونته کارلو را با انرژی های جدید برای خودرهای هیبریدی، برقی و هیدروژنی راه اندازی کرده ایم. وقتی فدراسیون بین المللی اتومبیلرانی تصمیم گرفت مسابقاتی قهرمانی خودرهای صد در صد برقی را برگزار کند، ما گفتیم: ما انجامش می دهیم، ما
خواهانش هستیم.»
با متوسط سرعت ۴۹۷ کیلومتر بر ساعت، وانتوری رکورد دار بیشترین سرعت در روی پیست، برای خودرهای برقی است. افتخاری برای موناکو که بیش از یک قرن است با ریتم مسابقات اتومبیل رانی زندگی می کند.
میشل فری می افزاید: «وقتی اصالتا موناکویی هستید، نمی توانید از اتومبیلرانی چشم پوشی کنید، این نوعی تعهد برای شماست.»
بارباجوان؛ خاص موناکو
از نگاه به آینده و اتومبیل های آینده به گذشته می رویم تا اسرار تنقلات سنتی موناکو را کشف کنیم. مارک کوستا متخصص نوعی غذای موناکویی با نام «بارباجوان» است.
مارک کوستا می گوید: «بارباجوان، از اقلام ناب موناکویی است و همانطور که مادرم به ما یاد داد، هنوز هم با دست درست می کنیم.»
این محصول در هشت نانوایی بفروش می رسد اما بارباجوان کوستا از نظر کیفیت بی همتاست. اما این محصول با چه موادی درست می شود؟ الن سزفلیک، مدیر تولید می گوید: «در اصل با برگ چغندر، ژامبون، برنج، پیاز، پنیر و تخم مرغ.»
مواد مخلوط شده با لایه ای از خمیر نازک پوشانده می شود و سپس با روغن سرخ می شود. مارک و الن، به مدت ۳۵ سال است با هم کار می کنند.
مارک کوستا می گوید: «در این عکس، مادرم، پدرم، الن که همین جا کنار من است و سال ۱۹۷۹ کارش را اینجا شروع کرد و مرا می بینید که در حال درست کردن کروسان (نوعی شیرینی فرانسوی)با دست هستیم.»
او می افزاید: «ویژگی موناکویی ها آرامش و ثبات است. تغییرات سیاسی یا تغییر دولت وجود ندارد و نوعی آرامش عمومی برقرار است. همه شرکت های موناکویی اصیل، عمر طولانی یی دارند.»
زبان موناکویی
دومینیک سالوو، عاشق کلمات است. او در تنها کالج عمومی در موناکو، زبان موناکویی تدریس می کند.از ۱۹۷۶ میلادی تاکنون زبان موناکویی تا مقطع دوم راهنمایی درسی اجباری است و بعنوان درسی انتخابی در دوره لیسانس ارائه می شود.
دومینیک سالوو می گوید: «من عاشق زبان موناکویی ام. من واژهای این زبان را دوست دارم. به نظر من زبان شیرینی است.»
برای دانش آموزان در موناکو، آموختن زبان موناکویی راهی برای برسمیت شناختن تفاوت هایشان با کشور همسایه فرانسوی زبانشان است.
دومینیک سالوو، معلم زبان موناکویی می گوید: «همین که کمی این زبان را آموختید، حس می کنید که شما موناکویی هستید. برای خارجی هایی که اینجا می آیند هم آموختن آن راهی برای ادغام در جامعه است.»
از نظر دومینیک سالوو، استمرار زبان موناکویی به شکل گیری هویت ملی کمک می کند.او می افزاید: «این زبان در ابتدا زبان مردم جنوا در ایتالیا بود اما اکنون فقط در اینجا به این زبان صحبت می کنند. بهمین خاطر اگر اجازه بدهیم که این زبان بمیرد یعنی یک ملت زبانشان را از دست داده اند که فقط به این معنی نیست که واژه ها را از دست داده اند بلکه سبک زندگی و شیوه تفکرشان را از دست خواهند داد.»Ver video "موناکو؛ هویت، زبان و مسابقات اتومبیلرانی"
سفر به باتومی، از بندرهای گرجستان در دریای سیاه
باتومی یکی از شهرهای مهم گرجستان در کرانه شرقی دریای سیاه واقع شده و در فصل تابستان پذیرای جهانگرادان بسیاری است که در پی مکانی مناسب برای گذراندن تعطیلات خود هستند.
گردش کردن در شهرباتومی یا مرکز آجاریا، (جمهوری خودمختار جنوب غربی گرجستان) جذابیت خاص خودش را دارد. هتل های مجلل، بارها و رستورانهای بزرگ، مجسمه های مدرن و فواره ها و زمین بازی، همه جای شهر به چشم می خورند.
رزی زویدزه، یکی از برگزارکنندگان موسیقی در شهر باتومی گوید: «مردم باتومی را انتخاب می کنند چون شهر عشق است... دریا رنگ آبی دلنشینی به این شهر سفید و طلایی اضافه می کند. باتومی شهر بیداری است.»
طبیعت آجاریا در گرجستان بی نظیر است. سواحل گرم در کنار قله های پوشیده از برف و گونه های گیاهی و جانوری متعدد است.
باغ گیاه شناسی باتومی، یکی از مکانهای مناسب برای لذت بردن از طبیعت و آرامش است. مارینا تاراشویلی، مسئول این باغ می گوید: «ما همه گیاهان دنیا را اینجا داریم. بعضی از آنها را هیچ جای دیگر در نیمکره شمالی پیدا نخواهید کرد. هوا همیشه اینجا خوب است. اینجا در کنار دریای سیاه، نصف سال تابستان است. حتی در فصل پاییز هم گلهVer video "سفر به باتومی، از بندرهای گرجستان در دریای سیاه"
کشته شدن ۱۲ توریست در حمله اشتباهی نیروهای امنیتی مصر
در نتیجه حمله اشتباهی نیروهای امنیتی مصر به کاروانی از توریستهای مکزیکی و مصری در صحرای غربی این کشور ۱۲ نفر کشته و ۱۰ نفر زخمی شدند. مقامات مکزیکی از کشته شدن ۲ مکزیکی خبر می دهند با این حال منابع مصری می گویند دست کم ۸ توریست مکزیکی و ۴ مصری در این حمله کشته شده اند.
کلودیا رویز مسیو، وزیر خارجه مکزیک با اشاره به ارسال یک یادداشت دیپلماتیک حاوی ابراز خشم مقامات مکزیک، خطاب به دولت مصر گفت: «سفیر ما خورخه آلوارز فوئنتس شخصا با شش تن از زخمی های مکزیکی که به بیمارستان منتقل شده اند صحبت کرده است و همه آنها گفته اند که در حملات هوایی و بوسیله بمبهای شلیک شده از یک هواپیما و هلیکوپتر مورد هدف قرار گرفته اند.»
مکزیک با محکوم کردن این حمله خواستار تحقیقات دولت مصر در این باره شده است. وزارت کشور مصر نیز گفته است که تیمی را برای تحقیق درباره این حادثه تشکیل داده است.
ابراهیم مهلب، نخست وزیر جدید مصر هم دراین باره گفت: «در این تراژدی ما در کنار مردم مکزیک هستیم. شرایطی که باعث این حادثه شد به خاطر عملیاتی بود که مصر علیه تروریسم در دست انجام دارد.»
به گفته وزارت کشور مصر این گروه ۲۲Ver video "کشته شدن ۱۲ توریست در حمله اشتباهی نیروهای امنیتی مصر"
حمله مسلحانه افرادی به ورودی یک هتل در شهر غردقه مصر دست کم سه مجروح بر جای گذاشت
این خبر در حال تکمیل است و بزودی روزآمد خواهد شد
Ver video "حمله مسلحانه افرادی به ورودی یک هتل در شهر غردقه مصر دست کم سه مجروح بر جای گذاشت"
انتقال پیکر تعدادی از قربانیان حادثه تروریستی تونس به انگلستان
اجساد هشت تن از قربانیان بریتانیایی حمله تروریستی چند روز گذشته به یک هتل توریستی در تونس، چهارشنبه به انگلستان انتقال داده شد.
در عین حال، ملیت سی و هشت قربانی حادثه تروریستی اخیر، روز چهارشنبه بصورت رسمی اعلام شد. سی تن از آنان بریتانیایی و هشت نفر، ایرلندی، آلمانی، بلژیکی، پرتغالی و روسی بوده اند.
نیروهای انتظامی تونس برای جلوگیری از تکرار عملیات خونبار اخیر که گردشگران خارجی را هدف قرار داده است اقدامات امنیتی شدیدی در سراسر تونس برقرار کرده اند. اسلامگرایان افراطی وابسته به تشکیلات دولت اسلامی با حمله به اماکن توریستی تونس، صنعت گردشگری و اقتصاد این کشور را هدف قرار داده اند.Ver video "انتقال پیکر تعدادی از قربانیان حادثه تروریستی تونس به انگلستان"
بازگشایی اماکن تاریخی نپال پس از دو زمین لرزه بزرگ
دولت نپال روزِ دوشنبه اکثر اماکن تاریخی خود را که در دو زمین لرزه عظیم اخیر آسیب دیده بودند بازگشایی کرد، با این امید که بتواند گردشگران خارجی را به این کشور بازگرداند.
کریپاسور شِرپا، وزیر گردشگری این کشور اعلام کرده است که به استثنای یک بنا، تمامی بناهای تاریخی نپال که جزو میراث جهانی یونسکو هستند، روز دوشنبه بازگشایی شده اند.
یکی از گردشگران که فرصت ارائه نظر در این مراسم را یافته است، می گوید: «مردم بعد از زلزله، پیگیر چالشهای اخیر این کشور بوده اند، اما افراد بسیاری در سراسر دنیا از دیدنِ مقاومت و بهبود اوضاع مردم نپال خوشحال خواهند شد.»
دیگری می افزاید: «اینجا به نظر امن می آید، اینطور به نظر می رسد، اما مردم باید همه چیز را بازسازی کنند. قطعاً اینطور است. همه جا پر از سنگ و خاک است. کار زیادی مانده است.»
زمین لرزه روزهای ۲۵ آوریل و ۱۲ مه، بیش از ۸۷۰۰ کشته برجای گذاشت.
هرسال نزدیک به هشتصد هزار گردشگر خارجی از نپال بازدید می کنند و دولت نگران آن است که ترس از زمین لرزه ها سبب شود بسیاری از افراد، از تماشای «کشور کوههای هیمالیا» صرف نظر کنند.
۷۴۳ بنای تاریخی در نپالVer video "بازگشایی اماکن تاریخی نپال پس از دو زمین لرزه بزرگ"
سقوط ارزش روبل، بازار کساد گردشگری در فنلاند
بحران روبل گردشگران روسی را از فنلاند دور نگه داشته است. از آن همه گردشگر روسی که به دنبال خریدهای خوب و ارزان بودند، در شرق فنلاند خبری نیست.
روزانه هزاران توریست روس از شهر مرزی لاپنرتا در جنوب شرق فنلاند عبور می کنند. پس از پایان جنگ سرد، در این منطقه فنلاند و در لاپنرتا، درصنعت گردشگری سرمایه گذاری شد. هدف، جذب گردشگر روس از سن پترزبورگ به فنلاند بود، اما از زمان تحریمهای روسیه و افت ارزش روبل، صنعت گردشگری دیگر رونقی در این محل ندارد.
پتریکا رومانیایی تبار است و سالهاست که در فنلاند زندگی می کند. تابستانها به کارهای ساختمانی مشغول است و زمستانها با پرورش گوزن شمالی برای هدایت سورتمه، اموراتش می گذرد. وی گوید که تعداد مشتریانش در دسامبر سال گذشته، نسبتی به سال ۲۰۱۳ نصف شده بودند. این روزها وی از ساعتها انتظار بالاخره موفق شده یک گروه گردشگر روس را برای سورتمه سواری با گوزن پیدا کند.
تی مو ایرتامو، مدیر بازاریابی تور گردشگری “ وایلدز تور” Wild Tours and Safari در لاپنرتا می گوید: «یک سال پیش توریستها برای سورتمه سواری اینجا صف می کشیدند، اما اکنون تعدادشان خیلی کم است.»Ver video "سقوط ارزش روبل، بازار کساد گردشگری در فنلاند"
کامرون: احتمال حمله تروریستی در بریتانیا بالاست، پیروزی از آن ماست
دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا پس از یک دقیقه سکوت در پارلمان این کشور به یاد و احترام قربانیان حملۀ تروریستی در تونس، گفت پیروزی بر افراط گرایی از آن ماست.
آقای کامرون درباره تهدیدات تروریستی در بریتانیا گفت: «سطح تهدید امنیتی اینجا در بریتانیا بالاست، به این معنی که وقوع حملۀ تروریستی بسیار محتمل است، اما تا زمانی که ما این تهدید را از بین ببریم، باید در کنار حل و فصل آن به زندگی خود ادامه دهیم.»
وی در مورد تهدیدات گروه داعش، گفت: «این جنگ، جنگ بین اسلام و غرب همانگونه که داعش در پی القای آن به مردم است، نیست. چالش نسل ماست بین گروه در اقلیت افراط گرایی که خواهان اشاعه نفرت هستند و ما که خواهان اشاعه آزادی هستیم و ما در کنار هم پیروز خواهیم شد.»
اغلب ۳۹ قربانی که در حمله تروریستی روز جمعه پنجم تیرماه در شهر سوسه تونس توسط جوانی ۲۴ ساله با کلاشنیکف به رگبار گلوله بسته شدند، شهروندان بریتانیا بودند.
بریتانیایی ها قرار است روز جمعه در سراسر این کشور بیاد هموطنان قربانی خود یک دقیقه سکوت برگزار کنند.Ver video "کامرون: احتمال حمله تروریستی در بریتانیا بالاست، پیروزی از آن ماست"
موناکو؛ اپرا، باله و ارکستر فیلارمونیک
موناکو با باله و ارکستر فیلارمونیک اش، دولت کوچکی است که در لیگ بزرگان بازی می کند. در این برنامه زندگی در موناکو به دیدار مردان و زنانی رفته ایم که در باله، ارکستر و اپرای مونته کارلو مشغول کارند.
مارینا فرناندز، بالرین می گوید: «من می خواهم بالرین حرفه ای شوم، از دوران کودکی و وقتی به اینجا آمدم، آرزوی همیشگی من بوده. این اولین قدم برای تحقق رویای من است.»
همانند مارینا، ۴۳ شاگرد دیگر آکادمی پرنسس گرس به اینجا آمده اند که رویای شان را تحقق دهند. ۶ تا ۸ ساعت رقص روزانه، شش روز در هفته، به مدت پنج سال.
اینجا خانه ای است که به دیپلمه های جوانش برای یافتن شرکت هایی که در آنجا بتوانند استعدادهایشان را بهتر شکوفا کنند، متعهد است.
میکیو کاتو، ۱۸ ساله، که به تازگی فارغ التحصیل شده، به شرکت باله مونته کارلو پیوسته است. این رقاص جوان ژاپنی علاقمند آفرینش های ژان کریستوف مایو است.
میکیو می گوید: «وقتی با قطعات ژان کریستوف مایو می رقصم که قطعات دقیق و داستانی است، احساس می کنم که با من متناسب اند و احساس آزادی می کنم.»
در باله مونته کارلو،۵۰ رقصنده با ۲۵ ملیت مختلف حضور دارند.۲۰ سال است که ژان کریستوف مایو تلاش می کند که این کمپانی، هویت منحصربفردی پیدا کند. ترکیبی کلاسیک و معاصر در چهار راه برخورد هنرها.
ژوزو زابالا، مدیر برنامه ریزی باله مونته کارلو می گوید: «او همیشه با یک آهنگساز، یک طراح، یک نقاش و یک نویسنده برای بروشورهایش، کار می کند. او ذائقه خوبی از مجموع هنرها و معنای کلی هنر دارد.»
همچنین ژان لویی گرندا، مدیر اپرای مونته کارلو می گوید: «اینجا یک آزمایشگاه بزرگ برای اپرا و باله در قرن بیستم بوده است. ما فضای منحصر بفردی داریم که در آن مجموعه ای از هنر رقص، موزیک، خلاقیت ها و همچنین کارهایی از پیکاسو که پرده سن را نقاشی کرده با هم ترکیب شده اند. هچنین با مجموعه بزرگی از هنرمندان که کار دکور و طراحی لباس ها را انجام می دهند.»
امروزه هم ارکستر فیلارمونیک مونته کارلو بطور همزمان با رقصنده ها و خواننده های اپرا کار می کند. این ارکستر بوسیله مشهورترین ویلونیست های فرانسوی و آمریکایی شکل گرفته و لیزا کروب نوازنده اول ویلون این ارکستر از سال ۲۰۰۰ میلادی تاکنون است.
لیزا کروب، نوازنده ویلون می گوید: «این ارکستر واقعا گزینشی است. ارکستری است که موزیسین هایش از همه جا آماده اند. بخاطر اینکه به نظر من موناکو یک رویاست. بسادگی می توان گفت ارکستر مونته کارلو و بس. وقتی این شانس را بدست می آوریم که عضوی از این ارکستر زیبا باشیم، باید همه توانایی هایمان را بکار ببریم و از جادوی لحظات لذت ببریم.»
آین آخرین قسمت از مجموعه زندگی در موناکو بود. قسمت های قبلی برنامه های ما درباره دریا و اهالی موناکو را می توانید روی وب سایت یورونیوز ببینید.Ver video "موناکو؛ اپرا، باله و ارکستر فیلارمونیک"