Videos relacionados con هوای

Informaciona

Comparte y descubre información

  • حال و هوای آتن یک روز قبل از انتخابات

  • برگزاری نشست مقدماتی بررسی سرفصل های اجلاس آب و هوای پاریس

    نشست غیررسمی وزرای خارجه و محیط زیست کشورهایی که قرار است در کنفرانس آب و هوا در پاریس شرکت کنند، روز دوشنبه در پایتخت فرانسه پایان یافت. بررسی و تعیین سرفصل های اجلاس آب و هوای سازمان ملل که در ماه دسامبر در پاریس برگزار می شود، در دستور کار این نشست دو روزه قرار داشت.

    لورانس فابیوس، وزیر خارجۀ فرانسه در پایان این نشست در یک کنفرانس خبری، با اشاره به خطرات افزایش دمای زمین گفت:«اگر دمای زمین همچنان افزایش یابد، زندگی هزاران میلیون نفر از انسان ها تحت تاثیر قرار می گیرد. تمام کسانی که در این نشست حاضر بودند در مورد دستیابی به یک نتیجۀ قابل اجرا در ماه دسامبر در پاریس متفوق القول هستند.»

    در این نشست دو روزه که نمایندگان ۵۷ کشور در آن حضور داشتند، بار دیگر بر تعهد کشورهای صنعتی دنیا مبنی بر پرداخت سالانه ۱۰۰ میلیارد دلار کمک به کشورهای فقیر تاکید شد. در سال ۲۰۰۹ و در جریان اجلاس آب و هوای سازمان ملل در کپنهاگ، کشورهای صنعتی متعهد شده اند که این مبلغ را از سال ۲۰۲۰ و بمنظور مبارزه با فقر و مقابله با تاثیرات گرمایش زمین در اختیار کشورهای جهان سوم از جمله کشورهای آفریقایی قرار دهند.

    ا

    Ver video "برگزاری نشست مقدماتی بررسی سرفصل های اجلاس آب و هوای پاریس"

  • اولاند و مرکل خواستار توافق بلندپروازانه در کنفرانس آب و هوای پاریس شدند

    فرانسوا اولاند رییس جمهوری فرانسه و آنگلا مرکل صدراعظم آلمان روز سه شنبه در برلین در نشست مقدماتی کنفرانس پاریس درباره آب و هوا، خواستار یک توافق «بلند پروازانه، همه جانبه و الزام آور» در مورد گرم شدن کره زمین شدند.

    در دومین روز این نشست، رهبران آلمان و فرانسه در مقابل نمایندگانی از ۳۵ کشور جهان تاکید کردند که همه تلاش خود را برای دستیابی به توافق در کنفرانس سازمان ملل متحد در پاریس انجام خواهند داد.

    صدراعظم آلمان گفت: «ما در کنفرانس پاریس اعلام خواهیم کرد که هدف بلند مدت جهانی، کاهش حداقل ۶۰ درصد گازهای گلخانه ای در مقایسه با سال ۲۰۱۰ است. این به معنای یک کاهش ۵۰ درصدی در مقایسه با سال ۱۹۹۰ خواهد بود. این هدف بسیار بلند پروازانه است اما ما معتقدیم که اگر متحد شویم، قادریم به آن برسیم.»

    رییيس جمهوری فرانسه یادآوری کرد که کنفرانس پاریس از ۳۰ نوامبر آغاز خواهد شد و فرصت بسیار کوتاهی باقی مانده است.

    او گفت: «بیایید بسیج شویم، بیایید اقدام کنیم. این بسیار فوری و به منافع مشترک ما مربوط است. همانطور که صدراعظم اشاره کرد، گرم شدن کره زمین نه تنها یک تهدید است بلکه همچنین یک فرصت بسیا

    Ver video "اولاند و مرکل خواستار توافق بلندپروازانه در کنفرانس آب و هوای پاریس شدند"

  • عدم کسب توافق در نشست آب و هوای سازمان ملل در لیما

    نشست آب و هوای سازمان ملل که در لیمای پرو برگزار می شود در حالی جمعه بکار خود پایان می دهد که هنوز هیچ توافق جدی بین بزرگترین تولیدکنندگان گازهای گلخانه ای و مسبب اصلی آلودگیهای کره زمین بدست نیامده است و تنها سخنرانی های جذابی همچون سخنرانی جان کری، وزیر امورخارجه ایالات متحده، روز پنج شنبه خوشبینی زیادی را برای هواداران محیط زیست به ارمغان آورد.

    وی گفت: “هر ملتی در برابر بحران اب و هوا و محیط زیست مسئول است، بنابراین هر کشوری که قوانین متعهد می شود می تواند نقش راهبری در این زمینه ایفا کند. اگر شما کشور بزرگی دارید و توسعه یافته هستید کمکی به حل مشکل نمی کنید به طبع خود عامل اصلی بحران خواهید بود.”

    اشاره کشور آمریکا به چینی است که به همراه آمریکا یکی از اصلیترین کشورهای آلاینده محیط زیست محسوب می شوند. این دو کشور مشترکا 45 درصد از دی اکسید کربن جهان را تولید می کنند. دو کشور درماه نوامبر تصمیم گرفتند تا تولید دی اکسید کربن را برای سالهای آینده مهار کنند و به کاهش ان کمک کنند.

    Ver video "عدم کسب توافق در نشست آب و هوای سازمان ملل در لیما"

  • نشست آب و هوای سازمان ملل بدون کسب توافقی جامع به پایان رسید

    آخرین روز نشست آب و هوای سازمان ملل بدون توافق و با تنش شدید بین نماینده چین و آمریکا، بزرگترین کشورهای تولید کننده گازهای گلخانه ای و عاملان اصلی گرمایش زمین برگزار شد.

    نشستی که در آن توافق مهمی بدست نیامد و تنها سخنرانی های زیبایی برای توقف گرمایش زمین انجام گرفت اما کشورهای توسعه یافته نشان دادند که هنوز برای کسب یک توافق جامع زمان زیادی لازم دارند.

    حالا چشم تمامی هواداران و فعالان محیط زیست به نشست مهم پاریس در سال 2015 دوخته شده است تا شاید آنجا کشورهای توسعه یافته، که بیشترین نقش در آلودگی هوا را بازی می کنند به توافقهای مهم و جامع برسند.

    Ver video "نشست آب و هوای سازمان ملل بدون کسب توافقی جامع به پایان رسید"

  • نمایندگان کشورهای جهان در ژنو برای فراهم کردن زمینه کنفرانس آب و هوا در پاریس

    نمایندگان 195 کشور جهان در ژنو گرد هم آمده اند، تا درباره موضوع تغییرات آب و هوایی و فراهم کردن زمینه کنفرانس پاریس که قرار است در اواخر سال جاری میلادی برگزار شود با یکدیگر بحث و گفتگو کنند.

    محدود کردن افزایش دمای هوای کره زمین صرفا به دو درجه بیشتر از دوره صنعتی شدن و چگونگی تقسیم آن در میان کشورهای مختلف جهان از اهداف اجلاس پاریس خواهد بود.

    مانوئل پولگار ویدال، رییس کنفرانس پاریس در این باره گفت: “ما این هفته می بایست با حس مسئولیت پذیری و توافق با یکدیگر کار کنیم. ما بخشی از یک تیم هستیم و هیچ رقابتی میان ما نیست. ما یک تیم و از یک سیاره هستیم.”

    دانشمندان هشدار داده اند که با ادامه روند کنونی، دمای هوای زمین تا پایان قرن جاری بین چهار تا پنج درجه افزایش خواهد یافت.

    سازمان جهانی آب و هوا هم سال 2014 را گرم ترین سال زمین عنوان کرده است.

    Ver video "نمایندگان کشورهای جهان در ژنو برای فراهم کردن زمینه کنفرانس آب و هوا در پاریس"

  • حضور گردشگران در دو جزیره دانمارکی و نروژی برای مشاهده کامل خورشید گرفتگی بیستم مارس

    مجمع الجزایر فارو در دانمارک و سوالبارد در شمال نروژ تنها نقاطی بر روی کره زمین هستند که خورشید گرفتگی صبح جمعه در آنجا به طور کامل قابل مشاهده است. با این حال هوای مه آلود و ابری در این مناطق که مانع اصلی برای دیدن این پدیده به شمار می رود بسیاری از توریست های علاقه مند به پدیده های نجومی را نا امید کرده است.

    یک توریست هفتاد ساله فرانسوی با نا امیدی می گوید : این ریسک وجود دارد که نتوان چیز زیادی را مشاهده کرد جز اندکی سایه ماه. شاید این تنها چیزی باشد که بتوان در صورت ابری بودن هوا دید.

    یک توریست دیگر انگلیسی که از علاقه مندان پدیده های نجومی است می گوید : چهل درصد احتمال دارد که هوای ابری فردا صبح تداوم داشته باشد بنابر این ما سعی می کنیم بهترین مکان در جزیره را برای مشاهده این پدیده نادر و عکس برداری از آن پیدا کنیم.

    خورشید گرفتگی روز جمعه جدا از مناطق یاد شده که به صورت کامل قابل مشاهده است در بقیه نقاط اروپا به صورت جزئی روئیت می شود.

    Ver video "حضور گردشگران در دو جزیره دانمارکی و نروژی برای مشاهده کامل خورشید گرفتگی بیستم مارس"

  • کاتولیک های فیلیپینی برای دیدار با پاپ رکورد زدند

    بیش از شش میلیون فیلیپینی برای دیدار با پاپ فرانچسکو، رهبر کاتولیک های جهان روز یکشنبه در هوای بارانی مانیل به خیابان آمدند.

    مراسم عشای ربانی یکشنبه در«پارک ریزال»، پرجمعیت ترین عشای ربانی تاریخ کلیسای کاتولیک در هوای آزاد بشمار می رود. منابع رسمی فیلیپین تعداد مردم را بیش از شش میلیون نفر، یعنی بیشتر از جمعیت پنج میلیونی حاضر در عشای ربانی پاپ ژان پل دوم گزارش کرده اند؛ مراسمی که بیست سال پیش در همین شهر برگزار شده بود.

    سفر پاپ به فیلیپین، آخرین مرحله از سفر چند روزه
    پاپ به چند کشور آسیایی محسوب می شود. نزدیک پنجاه هزار پلیس و سرباز، امنیت این مراسم را برعهده داشتند.

    پیش از این مراسم، پاپ با حضور در دانشگاه «سانتو توماس» با جمعی از جوانان فیلیپینی دیدار و گفتگو کرد.

    درجریان این مراسم یک دختر نوجوان که والدینش در گذشته او را سرراه گذاشته بودند با چشمانی گریان خطاب به پاپ گفت: «چرا خدا اجازه می دهد کودکان اینقدر رنج بکشند؟»

    پاپ فرانچسکو در واکنش به سخنان این نوجوان گفت: «توجه شما را سئوال این دخترنوجوان جلب می کنم. او امروز پرسشی مطرح کرد که پاسخ ندارد. نتوانست با زبان جمله ا

    Ver video "کاتولیک های فیلیپینی برای دیدار با پاپ رکورد زدند"

  • ایربگهای ناقص شرکت تاکاتا منشاء هزینه میلیونی کمپانی هوندا

    شرکت خودروسازی هوندا خسارات و هزینه های مربوط به فراخوانی اتومبیلهای ساخت این کمپانی به دلیل وجود ایربگهای دارای نقص شرکت «تاکاتا» را ۳۲۲ میلیون یورو ارزیابی کرده است.

    این هزینه ها روی بیلان مالی سال ۲۰۱۴ – ۲۰۱۵ میلادی این شرکت تاثیر منفی خواهد داشت.

    شرکت هوندا بین سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۴ میلادی برای حدود ۷ میلیون دستگاه از خودروهای خود فراخوان داده بود. نقص فنی و عملکرد ناقص کیسه های هوای ساخت شرکت ژاپنی تاکاتا باعث مرگ چندین نفر پس از وقوع تصادف شده است.

    Ver video "ایربگهای ناقص شرکت تاکاتا منشاء هزینه میلیونی کمپانی هوندا"

  • کالاهای مصرفی بر سر میزهای صبحانه ارزان شده اند

    قیمت کالاهایی همچون گندم و قهوه که به شکل عمده بر سر میزهای صبحانه مصرف می شوند در سال جاری کاهش یافته است. دلیل کاهش قیمت این کالاهای مصرفی، آب و هوای مساعد، منابع فراوان و عرضه بیشتر از تقاضا و در نتیجه کاهش قیمت مواد اولیه عنوان می شود.

    میانگین قیمت شش کالای مصرفی از جمله گندم، شیر، قهوه، آب پرتقال و شکر اکنون به کمترین حد خود از سال ۲۰۱۰ میلادی رسیده است.

    قیمت شیر، قهوه، شکر، آب پرتقال و گندم طی یک سال گذشته به ترتیب ۳۳، ۲۸، ۲۲، ۱۰ و ۲۳ درصد کاهش یافته است.

    در حالی که سال گذشته قیمت قهوه به دلیل خشکسالی بی سابقه در برزیل بالا رفته بود، در سال جاری قیمت این کالای مصرفی کاهش یافته است.

    از طرف دیگر پیش بینی ها حاکی است که تولید گندم در استرالیا از ۲۳ میلیون تن به بیش از ۲۵ میلیون تن رسیده است. دلیل اصلی این امر بارش فراوان باران عنوان می شود.

    این در حالی است که قیمت شکر امسال نیز برای چهارمین سال پیاپی کاهش یافت. دلیل اصلی کاهش متداوم قیمت شکر شرایط آب و هوای مناسب و حمایتهای دولتی از تولیدکنندگان عنوان می شود.

    در مقابل، کاهش قیمت شیر مدیون کاهش تقاضا در چین و محدودی

    Ver video "کالاهای مصرفی بر سر میزهای صبحانه ارزان شده اند"

  • فراخوان ۳۵ میلیون خودرو در دنیا بدلیل نقص فنی ایربگهای ساخت شرکت تاکاتا

    وجود نقص فنی در کیسه های هوای «ایربگهای» ساخت شرکت تاکاتای ژاپن موجب شده پنج کمپانی بزرگ سازنده خودرو روز جمعه فراخوان خودرو بدهند.

    پیش از این شرکتهای خودروسازی تویوتا و نیسان با مشکل ایربگهای دچار نقص روبرو شده بودند و برای جمع آوری و رفع نقص ۶ میلیون ۵۶۰ هزار دستگاه از تولیدات خود فراخوان داده بودند. بدین ترتیب با احتساب فراخوانهای جدید شمار خودروها با مشکل نقص ایربگهای ساخت تاکاتا در دنیا به رقم ۳۵ میلیون دستگاه می رسد.

    جذب رطوبت توسط این ایربگها عملکرد آنها را با اختلال همراه کرده است.

    Ver video "فراخوان ۳۵ میلیون خودرو در دنیا بدلیل نقص فنی ایربگهای ساخت شرکت تاکاتا"

  • گرد و غبار ایسلندی در پاریس

    ذرات گرد و غبار آتشفشان «باردابونگای» ایسلند به پاریس رسید.

    این آتشفشان که در یخچال های طبیعی ایسلند واقع شده، از تاریخ ۱۶ اوت فعال شده است.

    وقوع چهل زمین لرزه در روز چهارشنبه در نواحی آتشفشانی، بر جریان خروج گدازه ها افزوده است و هیچ نشانه ای هم از کاهش فعالیت آنها دیده نمی شود.

    گرد و غبار توده های ماگما به مناطقی بسیار دورتر از یخچالهای طبیعی ایسلند، از جمله به پایتخت فرانسه رسیده است.

    از آنجا که هوای آلوده به این ذرات می تواند بیماری های قلبی عروقی و تنفسی بوجود آورد، احتمال می رود طی روزهای آینده فعالیت ساکنان پاریس در فضای باز محدود شود.

    Ver video "گرد و غبار ایسلندی در پاریس"

  • ادامه جستجوها با ورود تیم هلندی به محل سقوط هواپیمای مالزیایی در اوکراین

    تیم هلندی مامور تحقیق درباره هواپیمای مالزیایی که تابستان سال گذشته در شرق اوکراین سقوط کرد، وارد محل حادثه شد.

    دولت هلند اعلام کرده که اولویت این تیم، یافتن عاملان شلیک موشک به این هواپیما که دو سوم قربانیانش هلندی بوده اند، است.

    این در حالی است که بنابر گزارشها، هنوز اجساد دو تن از 298 مسافر و خدمه این هواپیما یافت نشده اند.

    اصلی ترین فرضیه ارائه شده درباره علت سقوط این هواپیما شلیک یک موشک زمین به هوای روس به نام “بوک” است.

    دولت اوکراین و جدایی طلبان طرفدار روسیه، هر یک، یکدیگر را به ساقط کردن، این هواپیما که از آمستردام عازم کوالالامپور بود متهم می کنند.

    Ver video "ادامه جستجوها با ورود تیم هلندی به محل سقوط هواپیمای مالزیایی در اوکراین"

  • اعتصاب فرانسویان در بندر کاله؛ فرصتی برای پناهجویان

    خبر کوتاه

    کارکنان فرانسوی کشتی هایی که تردد و حمل نقل را در دو سوی کانال مانش بین فرانسه و انگلستان ممکن می سازند بار دیگر در بندر کاله فرانسه دست به اعتصاب زده اند. این اعتصاب باعث ترافیک سنگین کامیونها و توقف حمل و نقل در این بندر شده است.

    برای هزاران پناهجویی که در بندر کاله در شرایطی دشوار و با امید رسیدن به بریتانیا زندگی می کنند، این اعتصاب فرصتی را فراهم کرده تا در هوای بسیار گرم تابستان، بختشان را بیازمایند.

    بسیاری از پناهجویانی که وارد کامیونهای راهی انگلستان می شوند، توسط پلیس پیدا شده و از رویای رسیدن به آنسوی کانال مانش باز می مانند، تعدادی اندک اما موافق می شوند.

    Ver video "اعتصاب فرانسویان در بندر کاله؛ فرصتی برای پناهجویان"

  • حمله خونین طالبان به پایگاه هوایی پیشاور

    بین هفت تا ده عضو مسلح گروه تروریستی طالبان بامداد روز جمعه به یک پایگاه نیروی هوای پاکستان در نزدیکی شهر پیشاور حمله کردند. شمار زیادی نیروهای واکنش سریع پاکستان با حضور در منطقه به تبادل آتش با مهاجمان پرداختند. مقامات رسمی پاکستان می گویند در نتیجه درگیری مسلحانه در این منطقه دو نفر از پرسنل امنیتی و چهار نفر از مهاجمان کشته شدند.

    گروه شبه نظامی موسوم به تحریک طالبان مسئولیت این حمله را به عهده گرفته است.
    بلافاصله بعد از این حمله تروریستی، نیروهای نظامی و امنیتی پاکستان منطقه را به محاصره خود درآوردند.

    احتمالا افسران عالی رتبه نظامی که در هنگام حمله در منطقه مسکونی متعلق به پایگاه بادابر حضور داشتند، هدف این حمله بوده اند.

    Ver video "حمله خونین طالبان به پایگاه هوایی پیشاور"

  • موزه غار «شووه» در فرانسه افتتاح می شود

    فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه، روز جمعه موزه غار «شووه» را افتتاح می کند.

    آثار و نقاشی های به جا مانده از انسان های ماقبل تاریخ در غار «شووه» قدمتی ۳۶ هزار ساله دارند. این غار که در جنوب فرانسه واقع شده است، در سال ۱۹۹۴ کشف شد و در تابستان سال گذشته در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفت. اکنون موزه ای در یک کیلومتری این غار ساخته شده است که به علاقه مندان امکان می دهد نه تنها حال و هوای درون غار را حس کنند بلکه نمونه های بازتولید شده ای از تمامی نقاشی های شگفت انگیز آن را نیز از نزدیک ببینند.

    حدود ۵۵ میلیون یورو در این پروژه عظیم سرمایه گذاری شده است. مسئولان امیدوارند که سالانه ۳۵۰ هزار تن از این موزه دیدن کنند.

    Ver video "موزه غار «شووه» در فرانسه افتتاح می شود"

  • کریسمس برفی در مسکو

    اولین بارش سنگین برف، روز پنجشنبه مسکو پایتخت روسیه را با لایه ای به ضخامت بیست سانتیمتر پوشاند.

    برف و طوفان غیرمنتظره، امسال دیرتر از همیشه به مسکو رسید، چرا که معمولا اولین برف و بوران در اواخر ماه اکتبر رخ می دهد.

    مردم از رسیدن آب و هوای زمستانی و بارش برف ابراز خوشحالی کردند.

    یکی از اهالی مسکو گفت: «خیلی خوب و لذت بخش است؛ یک زمستان واقعی و یک سال نوی واقعی.»

    بارش برف در مسکو باعث ترافیک سنگینی شده و هر سه فرودگاه پایتخت روسیه نیز بسیاری از پروازها را لغو کرده یا به تعویق انداخته اند.

    مقامات هواشناسی مسکو گفته اند این وضعیت تا صبح جمعه ادامه خواهد داشت سپس دمای هوا به منفی پانزده درجه سانتیگراد سقوط می کند.

    Ver video "کریسمس برفی در مسکو"

  • ده ها کشته و مجروح در پی سقوط جنگنده ارتش سوریه در استان ادلیب

    سقوط یک جنگنده ارتش سوریه در منطقه مسکونی اریحا در استان ادلیب ده ها کشته و مجروح بر جای گذاشت.

    تعداد کشته شدگان دستکم ۱۲ تن ذکر شده که اغلب آنها شهروندان عادی هستند.

    به گزارش گروه دیده بان حقوق بشر سوریه که در لندن مستقر است، احتمال افزایش شمار کشته و مجروحان طی ساعات آتی وجود دارد.

    ارتش سوریه تاکنون هیچ واکنشی نسبت به این حادثه نداشته است اما رسانه های دولتی دلیل سقوط این هواپیما را وجود “مه غلیظ و هوای بد” عنوان کرده اند.

    محل سقوط این هواپیما منطقه ای مرزی میان سوریه و ترکیه است و از دو ماه پیش به تصرف پیکارجویان گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) درآمده است.

    همزمان جبهه نصرت، وابسته به القاعده مسئولیت سقوط این جنگنده را برعهده گرفته است.

    Ver video "ده ها کشته و مجروح در پی سقوط جنگنده ارتش سوریه در استان ادلیب"

  • تجمع هوادارن پ کا کا در استانبول؛ آنها خواستار از سرگیری گفت و گوهای صلح شدند

    هزاران نفر از هوادارن پ کا کا، حزب کارگران کردستان در استانبول دست به تظاهرات زدند. معترضان با انتقاد از دولت ترکیه به خاطر حملات نظامی علیه پ کا کا در ترکیه و شمال عراق خواستار از سرگیری گفت و گوهای صلح شدند.

    صلاح الدین دمیرتاش، رهبر حزب دموکراتیک خلق با حضور در این تجمع گفت: «مردم خواهان صلح هستند. پ کا کا نیز قبلا گفته که خواهان صلح است و آمادگی خود را برای گفت و گو اعلام کرده. اما آنها (در دولت) می گویند به جنگ ادامه می دهند.»

    رهبر حزب دموکراتیک خلق همزمان از پ کا کا خواسته تا به آتش بس شکننده ای که سه سال پیش به امضا رسید پایبند باشد.

    در حملات هوای ارتش ترکیه به مواضع حزب کارگران کردستان در شمال عراق طی دو هفته گذشته، دست کم چهارصد تن از شبه نظامیان پ کا کا کشته و صدها تن دیگر زخمی شده اند.

    Ver video "تجمع هوادارن پ کا کا در استانبول؛ آنها خواستار از سرگیری گفت و گوهای صلح شدند"

  • سیل در هند، پاکستان و میانمار ده ها قربانی گرفت

    طوفان کومِن و سیل ناشی از باران های موسمی در هند، پاکستان و میانمار (برمه) جان ده ها نفر را گرفته است.

    سیل در هند و پاکستان بیش از ۲۰۰ قربانی گرفته است و ۲۰۰ هزار نفر از ساکنان ایالت بنگال غربی هند به اردوگاه های موقت انتقال داده شده اند.

    در ایالت مانیپور هند رانش زمین روستایی را بلعیده و جان حداقل ۲۰ از روستاییان را گرفته است.

    سیل ناشی از باران و طوفان در بسیاری از مناطق میانمار دولت این کشور را در چند منطقۀ مجبور به اعلام وضعیت اضطراری کرده و جان حداقل ۴۷ نفر را گرفته است.

    بارش باران در چند کشور جنوب شرق آسیا، مزارع، زیر ساخت، جاده ها و پل ها را ویران کرده است.

    بیم این می رود با ادامه بارش باران شمار قربانیان سیل و هوای بد در میانمار افزایش یابد.

    Ver video "سیل در هند، پاکستان و میانمار ده ها قربانی گرفت"

  • نیویورک در انتظار شدیدترین طوفان برفی قرن

    شمال شرق ایالات متحده آمریکا خود را برای یک طوفان برفی شدید و به گفته مقامات آمریکایی احتمالا «تاریخی» آماده می کند.

    در ایالت های نیویورک، نیوجرسی، ماساچوست، کنتیکت و رودآیلند وضعیت اضطراری اعلام شده و چند هزار پرواز لغو شده است. روزهای دوشنبه و سه شنبه مدارس بسته خواهند بود و از میلیون ها شهروندان آمریکایی خواسته شده در خانه هایشان بمانند.

    بیل دو بلازیو، شهردار نیویورک گفت: «تا آنجایی که ما می دانیم این طوفان را نباید دست کم گرفت. این یک طوفان معمولی نیست و مشت محکمی خواهد بود. در فاصله کوتاهی برف شدیدی انباشته خواهد شد. برخی طوفان ها به نحو آرامتری می رسند اما این یکی، بطور ناگهانی و غافلگیر کننده ای می آید.»

    اداره ملی آب و هوای آمریکا اعلام کرده که در برخی مناطق ممکن است تا ۹۰ سانتیمتر برف بر زمین بنشیند.

    رفت و آمد خودروها از ساعت یازده شب دوشنبه ممنوع خواهد بود و تنها خودروهای شهری،امداد و برف روب امکان تردد خواهند داشت.

    Ver video "نیویورک در انتظار شدیدترین طوفان برفی قرن"

  • زلزله نپال؛ افزایش آمار کشته ها به بیش از ۳۲۰۰ نفر

    تصاویر هوایی ارسالی از کاتماندو، پایتخت نپال، عمق خرابیهای ناشی از زلزله ویرانگر هفت و هشت دهم ریشتری روز شنبه را نشان می دهد.

    آخرین آمار تلفات این زلزله، از کشته شدن بیش از ۳۲۰۰ نفر و زخمی شدن بیش از ۶۵۰۰ نفر دیگر حکایت دارد.

    طی دو روز گذشته آمار قربانیان این حادثه ساعت به ساعت افزایش یافته است.

    عملیات امداد و جستجو همچنان ادامه دارد و انتظار می رود آمار قربانیان باز هم افزایش یابد.

    پس لرزه های شدید همچنان این شهر را به لرزه در می آورد و ساکنان آن هم یا شبها را در هوای بارانی یا زیر چادر می گذرانند و یا این شهر را ترک می کنند.

    تصاویر ارسالی از فرودگاه بین المللی کاتماندو هم، هزاران نفر را که در این فرودگاه گرفتار شده اند نشان می دهد.

    آنها تا برقراری پروازها، از این فرودگاه که از زلزله در امان مانده، بعنوان پناهگاه نیز استفاده می کنند.

    این زلزله طی هشتاد سال گذشته در نپال بی سابقه بوده است.

    Ver video "زلزله نپال؛ افزایش آمار کشته ها به بیش از ۳۲۰۰ نفر"

  • سال ۲۰۱۴ گرمترین سال طی سدۀ گذشته است

    افزایش دمای هوا همچنان ادامه دارد و بر اساس گزارش موسسۀ تحقیقاتی اقیانوس شناسی و جوی آمریکا، دمای هوا امسال ۱.۲۲ دهم درصد بیشتر از میانگین دمای هوا در قرن گذشته بود.

    بر اساس این تحقیقات، سال ۲۰۱۴، گرمترین سال از سال ۱۸۸۰ به اینسو اعلام شده است.

    مهمترین تاثیر افزایش گرما، آب شدن یخچال های قطبی بوده است که بر اساس مطالعات صورت گرفته، ۳۳ یخچال از ۳۸ یخچال موجود، بر اثر آب شدن، کوچکتر شده اند. برخی از این یخچال ها از جمله یخچال “گرافجل” در نروژ در حدود ۱۲۰ متر از حجم خود را از سال ۲۰۰۰ به اینسو از دست داده است.

    جاستین باکه، محقق و استاد دانشگاه برگن، کوچک شدن این یخچال ها طی ده سال گذشته چشم انداز غم انگیزی نسبت به اینده در پیش چشمان ما می گذارد.

    تفاوت حجم یخچال های قطبی به وضوح در تصاویر ماهواره ای و هوایی دیده می شود و باید خاطرنشان کرد که تنها این یخچالها نیستند که از افزایش دمای هوا آسیب دیده اند.

    بالا رفتن دمای کرۀ زمین، در جاهای دیگر نیز کاملا مشهود است و وارونگی هوا را به دنبال داشته است. در مناطقی از زمین که به طور معمول دمای هوای گرمی دارد، زمستان ها سردتر شده که از آنجمله می توان به شرق آمریکا اشاره کرد.

    ضمن آنکه، گرم شدن هوا، پدیدۀ موسوم به ال نینو را تشدید کرده است. جاری شدن سیل و طغیان رودخانه ها براثر این پدیده در کشورهایی مانند مراکش که عموما آب و هوای خشکی دارند، خسارات اقتصادی و تلفات زیادی برجای گذاشته است.

    افزایش بارندگی نیز در فصول خارج از بارش و بویژه در مناطقی که آب و هوای استوایی ندارند، ناشی از افزایش غیرمعمول دمای هواست. کارشناسان آب و هوا، افزایش بارندگی های شدید در شمال ایتالیا را ناشی از بالا رفتن غیرمعمول دمای هوا در مدیترانه می دانند.

    ریچل کایت، معاون بانک جهانی و نمایندۀ ویژه این بانک برای توسعه و آب و هوا، می گوید: “همۀ این زباله هایی که ما طی دهه های گذشته در اتمسفر زمین رها کرده ایم، ما را در فضایی که دمای هوا یک و نیم درجه افزایش یافته، قفل کرده است. این به این معناست که اقدامات کمی می توانیم برای بیرون آمدن از این وضعیت انجام دهیم و بنابراین باید طرح های انعطاف پذیرتری با این وضعیت اجرا کنیم.”

    کارشناسان هشدار می دهند که علاوه بر آب شدن یخچال های قطبی و وارونگی هوا، خشکسالی نیز کرۀ زمین را تهدید می کند. بخش های زیادی از زمین های واقع شده در آمریکای لاتین، آفریقا و آسیای شرقی به دلیل خشکسالی، قدرت بازپروری خود را از دست داده اند.

    از بین بردن جنگل ها بویژه در آمازون، از دلایل کاهش رطوبت در مناطقی از آمریکای لاتین عنوان شده است و بالا رفتن دمای اقیانوس ها، بارش های شدید را در مناطقی از آسیای جنوبی و شرقی موجب شده که تمامی اینها به دلیل از بین رفتن تعادل و ثبات آب و هوایی است.

    سال هاست که زنگ خطر برای ساکنان زمین به صدا در آمده اما تاکنون اقدامات موثری برای خروج از بحران آب و هوایی و اقلیمی صورت نگرفته است.

    Ver video "سال ۲۰۱۴ گرمترین سال طی سدۀ گذشته است"

  • رهبران اروپا مخالف سهمیه بندی پناهجویان اند و به پذیرش داوطلبانه رضایت دادند

    رهبران اتحادیه اروپا به طرح پیشنهادی ایتالیا در زمینه سهمیه بندی مهاجران پاسخ منفی دادند.

    پس از هفت ساعت بحث و گفتگوی نفس گیر برای یافتن راه حلی به مساله مهاجران غیرقانونی، دولت های عضو اتحادیه اروپا تصمیم گرفتند تا بصورت داوطلبانه پذیرای مهاجرانی باشند که به یونان و ایتالیا رسیده اند.

    ماتئو رنزی، نخست وزیر ایتالیا ضمن ابراز ناخرسندی از اختلاف نظر در زمینه طرح سهمینه بندی اجباری مهاجران گفت: «این واقعیت که در مورد رقم پایینی چون ۴۰ هزار نفر به اجماع و همبستگی نرسیده ایم ریشخندی است به اروپا. وقتی اتحادیه اروپا بوجود آمد ایتالیا به همراه پنج کشور دیگر با اندیشه آزادی دموکرسی، ارزشها را به اشتراک گذاشت و درنظرگرفتن آن بعنوان جایی برای خودخواهی غیرقابل تصور بود. اروپا محل به اشتراک گذاشت ارزشهاست.»

    مجارستان و بلغارستان همانطور که قبلا به دلیل وضعیت نامساعدشان مخالفت خود را با این طرح اعلام کرده بودند، از پذیرش داوطلبانه مهاجرانی که به خاک ایتالیا و یونان رسیده اند معاف شدند.

    ورنر فایمن، صدراعظم اتریش حال و هوای این نشست را چنین توصیف کرد: «در مجموع هفت کشور مخالف طرح پیشنهادی سهم

    Ver video "رهبران اروپا مخالف سهمیه بندی پناهجویان اند و به پذیرش داوطلبانه رضایت دادند"

  • برپایی بیست و ششمین اجلاس اَپک در پکن

    بیست و ششمین اجلاس سالانه سازمان همکاری های اقتصادی آسیا-اقیانوسیه، اَپِک روز جمعه در پکن با حضور وزیران امورخارجه کشورهای حاشیه اقیانوس آرام گشایش یافت.

    در نخستین روز این اجلاس بر سر موضوع هایی همچون ساختار منطقه آزاد تجاری آسیا-اقیانوسیه، سرمایه گزاری زیربنایی و نیز ایجاد روابط اقتصادی درون منطقه ای بحث شد.

    جان کری، وزیر امورخارجه ایالات متحده آمریکا نیز با شماری از همتایان خود دیدار کرد. وی دوشنبه و سه شنبه هفته آینده نیز باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا را در سفر به پکن همراهی می کند.

    همزمان با حضور وزیران امورخارجه کشورهای عضو اپک، دولت چین برای کاهش آلودگی هوای پکن ضمن مسدود کردن شماری از جاده ها، به تعطیلی کارخانه های واقع در حومه پایتخت تا چهارشنبه هفته آینده برابر با 12 نوامبر دستور داده است.

    سازمان همکاری های اقتصادی آسیا-اقیانوسیه 21 اقتصاد جهان را با 40 درصد جمعیت جهان شامل می شود. این اعضا 44 درصد تجارت بین المللی را در دست دارند.

    Ver video "برپایی بیست و ششمین اجلاس اَپک در پکن"

  • جهان اسلام به پیشواز عید فطر می رود

    مسلمانان بسیاری از کشورهای خاورمیانه در انتظار عید فطر و پایان ماه رمضان هستند.
    پیش بینی می شود که عید فطر امسال در بسیاری از کشورهای مسلمان جمعه و شنبه باشد. تایید روز دقیق عید بستگی به رویت ماه دارد.

    بسیاری از مسلمانان در الخلیل واقع در کرانه باختری به پیشواز این عید می روند.

    یکی از آنها می گوید: “سال پیش مردم نگران بودند و جنگ در غزه ذهنمان را درگیر کرده بود. شهدای زیاد و به طبع کسی خوشحال نبود. نه سالخورده ها و نه جوانان عید امسال همه خوشحال هستند.”

    یکی دیگر از ساکنان الخلیل می گوید: “امسال فضای خیلی خوبی برای رمضان داریم. هر چند بحران اقتصادی فشار زیادی وارد می کند و ایست بازرسیهای زیادی در مسیرمان وجود دارد اما همه چیز عوض خواهد شد. سال گذشته وضع خیلی بدتر بود.”

    حملات ارتش اسراییل به غزه و مرگ هزاران تن از ساکنان این شهر در سال ۲۰۱۴ حال و هوای برگزاری عید فطر را از فلسطینی ها گرفته بود.

    Ver video "جهان اسلام به پیشواز عید فطر می رود"

  • امیدهای تازه برای یافتن جعبه سیاه هواپیمای ایرباس خطوط هوایی ایرآسیا

    در نهمین روز از عملیات جستجوی لاشه هواپیمای ایرباس خطوط هوایی ایرآسیا، سه جسد دیگر از دریای جاوه بیرون آورده شد. تاکنون از 162 مسافر و خدمه این هواپیما 37 جسد پیدا شده اند.

    دولت اندونزی شرکت هوایی ایرآسیا و خلبان پرواز سورابایا به سنگاپور را متهم کرده که بدون مجوز از یک مسیر هوایی بر فراز دریای جاوه استفاده کرده اند. وزیر حمل و نقل اندونزی خواسته تا تمام افرادی که از فرودگاه سورابایا با خلبان همکاری کرده اند از کارشان معلق شوند.

    همزمان عملیات جستجوی جعبه سیاه هواپیما همچنان ادامه دارد اما هنوز هیچ کدام از جعبه های سیاه سیگنالی به مرکز جستجو ارسال نکرده اند.

    با این حال، به گفته مقامات ارتش اندونزی، دو غواص موفق شده اند جای تقریبی بخش انتهایی هواپیما را شناسایی کنند اما بدلیل آب و هوای بد نتوانسته اند دوباره به این منطقه سرکشی کنند. یافتن دم هواپیما از آن جهت اهمیت دارد که احتمالا یکی از جعبه های سیاه در آن نهفته است.

    Ver video "امیدهای تازه برای یافتن جعبه سیاه هواپیمای ایرباس خطوط هوایی ایرآسیا"

  • آلودگی کم سابقه هوا در لندن و جنوب بریتانیا

    لندن و جنوب بریتانیا در روزهای اخیر شاهد آلودگی بالا و در برخی مناطق آلودگی بسیار بالای هوا بوده است.

    غباری آلوده بسیاری از بناهای تاریخی و یا تجاری در پایتخت بریتانیا را تیره و تار کرده است.

    مقامات این کشور از کسانی که مشکلات قلبی و تنفسی دارند خواسته اند تا حد امکان از خارج شدن از خانه پرهیز کنند.

    کالت هریس، رییس گروه ارائه دهنده مشاوره به بیماران مبتلا به آسم در بریتانیا، با اشاره به این که بیش از پنج میلیون نفر در این کشور به این بیماری مبتلا هستند، می گوید: “دو سوم آنها به ما می گویند که آلودگی هوا باعث وخیم تر شدن حالشان شده است. بسیاری از آنها امروز صبح با ما تماس گرفتند و گفتند واقعا با مشکل مواجهند و بیش از حد معمول به اسپرهای مسکن خود نیاز دارند.”

    آلودگی ناشی از تردد خودروها و دود کارخانه ها، ورود هوای آلوده از اروپا و گرد و غبار از صحرای بزرگ آفریقا، از دلائل این آلودگی کم سابقه در بریتانیا عنوان شده است.

    Ver video "آلودگی کم سابقه هوا در لندن و جنوب بریتانیا"

  • دیلما روسف به مناسبت آغاز دومین دور ریاست جمهوری ادای سوگند کرد

    همزمان با آغاز سال نوی مسیحی، برازیلیا پایتخت برزیل سرگرم تدارک مراسم ادای سوگند دیلما روسف به مناسبت آغاز دومین دوره چهارساله ریاست جمهوری او بود. این مراسم در ساعت ۲.۴۵ بعد از ظهر روز پنجشنبه اول ژانویه، به وقت محلی، در ساختمان کنگره برگزارشد.

    او هنگام ادای سوگند از جمله گفت: “سوگند یاد می کنم که از قانون اساسی دفاع کنم و آن را عملی سازم. به قوانین احترام بگذارم و رفاه مردم برزیل را ارتقا دهم. از اتحادیه های صنفی و یکپارچگی و استقلال برزیل حمایت کنم.”

    در دومین دور انتخابات ریاست جمهوری برزیل، رقابت بسیار نزدیک و فشرده بود و در شرایطی که جامعه کاملا دو قطبی شده بود، دیلما روسف توانست با کسب ۵۱.۴۵ درصد آرا بر رقیب خود آئسیو نیوس که ۴۸.۵۵ درصد آرا را به دست آورده بود پیروز شود.

    اگرچه حال و هوای مراسم ادای سوگند با آمیزه ای از نشاط و امید همراه بود، اما دومین دور ریاست جهوری دیلما روسف، زیر فشار فضایی از دشواری ها و شرایط متناقض قرار دارد.

    Ver video "دیلما روسف به مناسبت آغاز دومین دور ریاست جمهوری ادای سوگند کرد"

  • نگرانی ساکنان تیانجین چین از آلودگی شیمیایی و سمی در این بندر

    چینی ها روز سه شنبه به قربانیان دو انفجار مهیبی که شش روز پیش در انبار نگهداری مواد شیمیایی سمی و خطرناک روی داد و شهر تیانجین را لرزاند، ادای احترام کردند.

    همزمان و در حالی که تحقیقات پیرامون این حادثه ادامه می یابد، نگرانی ساکنان تیانجین از آلودگی آب و هوای این بندر با مواد شیمیایی و سمی نیز افزایش می یابد.

    یکی از ساکنان این بندر می گوید:«همه باید اقدامات احتیاطی را رعایت کنند. به عنوان مثال اگر بدنبال وسایل خود به خانه هایشان باز می گردند باید لباس و شلوار بلند به تن کنند، کفش با کفی سخت بپوشند و از ماسک استفاده کنند. این اقدامات ایمنی اولیه باید رعایت شود.»

    دولت چین شمار جان باختگان را ۱۱۴ نفر اعلام کرده است. از سرنوشت ۷۰ نفر دیگر نیز که اغلب آتش نشانان هستند همچنان اطلاعی در دست نیست و ۷۰۰ نفر هم در بیمارستان بستری هستند.

    نگرانی عمده ساکنان تیانجین همزمان با بارش باران از پراکنش سدیم سیانید است، ماده ای کشنده بشکل کریستال یا پودر که در صنایع شیمیایی و معدن و استخراج طلا و نقره کاربرد دارد.

    بائو جینگلینگ، از مسئولان اداره محیط زیست تیانجین می گوید:«در مجموع از ۲۹ سایت آ

    Ver video "نگرانی ساکنان تیانجین چین از آلودگی شیمیایی و سمی در این بندر"

  • رونمایی از تازه ترین اثر معماری رنزو پیانو

    رنزو پیانو، معمار نام آشنای ایتالیایی، روز جمعه از تازه ترین اثر خود رونمایی کرد. این آسمانخراش که دفتر اصلی بانک «اینتزا سان پائولو» خواهد بود با ۱۶۶ متر ارتفاع در ۳۷ طبقه ساخته شده و بلندترین ساختمان مدرن شهر تورین است.

    رنزو پیانو که تاکنون آثار فراموش نشده ای از جمله مرکز فرهنگی هنری معروف «ژرژ پمپیدو» پاریس را در کارنامه خود دارد، در مورد این ساختمان می گوید: «به باور من آثار معماری باید با آداب و رسوم روزانه مردم هماهنگ و همراه باشند. یک ساختمان باید مورد قبول و استفاده مردم قرار گیرد. به این دلیل است که سه طبقه آخر را برای استفاده همگان در نظر گرفته ایم.»

    فضای سبز، رستوران و تراسی در ارتفاع یکصد و پنجاه متری از سطح زمین ساخته شده که از جمله امکان دیدنی این ساختمان است. معمار با استفاده از تازه ترین فناوری ها موفق شده سامانه تهویه هوای این ساختمان را به گونه ای بسازد که سرما و گرما فضای داخلی تا حد زیادی به روش طبیعی تامین شود.

    بیش از ۵۰۰ میلیون یورو برای ساخت این برج سرمایه گذاری شده است.

    Ver video "رونمایی از تازه ترین اثر معماری رنزو پیانو"

  • تلاش برای دستیابی به توافق درباره صادرات گاز مسکو به کیف

    دور تازه گفتگوهای سه جانبه میان روسیه، اوکراین و اتحادیه اروپا برای دستیابی به توافق درباره صادرات گاز مسکو به کی یف روز چهارشنبه در بروکسل آغاز شد. دور پیشین این مذاکرات در هفته گذشته بدون نتیجه پایان یافت.

    گوینتر اوتینگر، کمیسر اروپا در امور انرژی که نقش میانجی را بر عهده دارد اعلام کرد که شانس دستیابی به توافق میان طرفین پنجاه-پنجاه است. او گفت: “هدف واحد ما دستیابی به راه حلی موقت و توافق بر روی یک بسته زمستانی است. این توافق باید امنیت عرضه برای زمستان پیش رو، یعنی از هم اکنون تا آخر ماه مارس سال ۲۰۱۵ میلادی را تضمین کند.”

    در ماه ژوئن سال جاری میلادی، مسکو ضمن اعلام بدهی پنج میلیارد و سیصد میلیون دلاری کشور اوکراین، روند صادرات گاز به این کشور را متوقف کرد.

    مقامات کی یف در تلاش هستند که واردات گاز از روسیه حداقل برای زمستان پیش رو از سر گرفته شود و مردم این کشور سرمای زمستان را بدون مشکل پشت سر بگذرانند. امشب دمای هوای کی یف، پایتخت اوکراین به سه درجه زیر صفر خواهد رسید.

    Ver video "تلاش برای دستیابی به توافق درباره صادرات گاز مسکو به کیف"

  • نشست چهارجانبه پاریس برای گفتگو در مورد بحران اوکراین

    فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه روز جمعه در کاخ الیزه پاریس، میزبان همتایان روس و اوکراینی خود ولادیمیر پوتین و پترو پوروشنکو و صدر اعظم آلمان، آنگلا مرکل بود. این چهارمین نشست رهبران چهار کشور برای گفتگو در زمینه بحران اوکراین است.

    آندری بکتوف، خبرنگار یورونیوز که در الیزه حضور دارد، می گوید: «اول از همه ولادیمیر پوتین سر وقت به کاخ الیزه رسید و خلاصه ای از عملیات هوایی سوریه را به اطلاع اولاند رساند. شاید رئیس جمهوری روسیه با قول حمله به داعش، می خواهد به توافق بهتری در مورد اوکراین دست یابد و از بار تحریم های تحمیل شده به خاطر ضمیمه کردن کریمه بکاهد.»

    فیلیپ دولارا، تحلیل گر فرانسوی می گوید: «در واقع روسیه در اوکراین به نوعی در موضع قدرت است. معلوم نیست اوکراین چگونه می تواند کریمه را پس بگیرد، با استفاده از زور یا از راه گفتگو. روشن نیست که درگیری ها در دونباس چگونه می خواهد پایان بگیرد اگزیرار پایان هم بگیرد، باز هم به معنی پیروزی برای اوکراین نخواهد بود.»

    رهبران چهار کشور در حالی برای گفتگو در مورد بحران در شرق اوکراین گرد هم آمده اند که اخبار جهان زیر سایه خبر حمله هوای

    Ver video "نشست چهارجانبه پاریس برای گفتگو در مورد بحران اوکراین"

  • کشاورزی چرخهای اقتصادی سنگال را به حرکت درآورده است

    در سنگال معمولا گفته می شود وقتی کشاورزی خوب پیش می رود، همه چیز خوب پیش می رود. از دو سال گذشته حجم تولید محصولات کشاورزی در این کشور بی سابقه بوده است. کشاورزی سنگال اولین منبع طبیعیِ در حال مدرن این کشور است. رونق اقتصاد سبز در سنگال موضوع برنامه زیر ذره بین است.

    فعالیت در زمینه کشاورزی، موتور رشد اقتصادی را در سنگال به حرکت آورده است. هدف: رسیدن به خودکفایی در زمینه محصولات غذایی و افزایش صادرات است. فرصتهای اقتصادی پیش رو چه هستند و چرا سرمایه گذاری در این حوزه سودآور است؟

    دو سوم برنج کل کشور در شالیزارهای کنار رودخانه سنگال کشت و تولید می شود. در این منطقه «شرکت کشاورزی سن لویی» پنجاه و پنج میلیون یورو در یک کارخانه برنج با فناوری پیشرفته سرمایه گذاری کرده است. این کارخانه یکی از بزرگترین کارخانه های غرب آفریقا به شمار می آید. هدف این است که پس از گذشت سه سال، توان تولیدی سالانه کارخانه به یکصد هزار تن برنج برسد.

    برونو ردون، مدیر عملیاتی این واحد تولیدی می گوید: «ما همه عناصر و ملزومات را در اختیار داریم خاک خوب، نزدیکی به رودخانه، آب و هوای مناسب وهمه چیزهایی را که برا

    Ver video "کشاورزی چرخهای اقتصادی سنگال را به حرکت درآورده است"

  • مجموعه لباسهای بهار-تابستان سال ۲۰۱۶ در هفته مد برزیل

    ایگی پاپ خواننده، ترانه سرا و بازیگر آمریکایی هفته مد سائوپائولو در برزیل را افتتاح کرد. در این رویداد چهار روزه، بیش از ۴۰ مارک و خانه مد، جدیدترین مجموعه بهار تابستان خود برای سال ۲۰۱۶ را به نمایش می گذارند.

    مارک برزیلی “آنیماله” (American) در اولین شب این رویداد، مجموعه لباسهای زنانه خود را برای این فصل ارائه کرد. در این مجموعه پیراهنها و دامنهای بلند، با برشهای هندسی دیده می شود و از سایه رنگهای نارنجی و قرمز هم استفاده شده است. پارچه هایی از جنس حریر و بالاتنه های باز و گلدار این مجموعه نیز، بسیار جلب توجه می کرد.

    یکی دیگر از مارکهایی که در هفته مد سائو پائولو حضور دارد، مارک “تی ان جی” (TNG) است. استفاده از بالاتنه های گلدار، رنگ آمیزیهای ملایم و کاپشنهایی به سبک دهه ۴۰ میلادی در مجموعه لباسهای زنانه و مردانه این مارک، حال و هوای گشت و گذار و پیک نیک در بیرون شهر را القاء می کند.

    امسال، هفته مد سائو پائولو بیستمین سال برگزاری خود را جشن می گیرد و روز جمعه هفدهم آوریل (۲۸ فروردین ماه) به کار خود پایان می دهد. قرار است ژیزل بوندشن، سوپرمدل برزیلی و پردرآمدترین مانکن جهان نی

    Ver video "مجموعه لباسهای بهار-تابستان سال ۲۰۱۶ در هفته مد برزیل"

  • سفر پاپ فرانچسکو به سه کشور فقیر آمریکای جنوبی

    پاپ فرانچسکو صبح یکشنبه رم را برای سفری یک هفته ای به کشورهای آمریکای جنوبی ترک کرد.

    پاپ فرانچسکو که خود اولین پاپ از یک کشور آمریکای جنوبی است در این سفر حامل پیام همبستگی با فقرای کشورهای منطقه آمریکای جنوبی خواهد بود.

    انتظار می رود که فقرا به شکلی انبوه از او در این سفر استقبال کنند و تخمین زده می شود که روز سه شنبه یک میلیون نفر در مراسم عشای ربانی در کیتو پایتخت اکوادور با حضور پاپ که به “پاپ فقرا” معروف شده است، شرکت کنند.

    بیش از هشت هزار نیروی پلیس وظیفه حفظ امنیت را در جریان سفر پاپ به اکوادور برعهده دارند.

    یک شهروند اکوادور می گوید: «این دیدار امری فوق العاده برای کشور است. افتخار بزرگی برای همه ما مسیحیان است. دیدار پاپ برای کشور پربرکت است.»

    یک شهروند دیگر می گوید: «امیدوارم که سفر پاپ باعث اتحاد اکوادور شود و به ما کمک کند که مناقشات سیاسی را فراموش کنیم. ما به امید پیامی وحدت بخش هستیم.»

    بولیوی که مقصد دوم پاپ فرانچسکو در این سفر است، علی رغم هوای زمستانی و بارش مداوم برف از هم اکنون خود را برای سفر پاپ آماده می کند. قرار است پاپ فرانچسکو در سفر به بو

    Ver video "سفر پاپ فرانچسکو به سه کشور فقیر آمریکای جنوبی"

  • آخرین طرحهای بِربِری، مک کوئین و دانهیل در هفته مد مردانه لندن

    در ادامه هفته مد پوشاک مردانه لندن، کریستوفر بیلی، طراح بِربِری، کلکسیون جدید تن پوش های پاییزه- زمستانی خود را با نام «کلاسیکالی بوهمیَن» به نمایش گذاشت.

    در تن پوش های مجموعه جدید بِربِری، پارچه هایی با طرح های بته جقه، پلنگی و کولی اروپای شرقی، نگاهها را به خود جلب می کرد. به علاوه این نمایش مد، فرصتی برای بِربِری بود تا آخرین مدل قاب عینک های طبی خود را هم ارائه کند.

    مد پانک سارا برتون

    آخرین مجموعه پوشاک مردانه الکساندر مک کوئین هم در همین روز در لندن به نمایش گذاشته شد.

    لباسهای مردانه پاییز و زمستان مک کوئین را سارا برتون طراحی کرده بود. این نمایشِ مد در سالنی قدیمی در منطقه آلبرت امبانکمنت، در حومه لندن برگزار شد.

    در مجموعه جدید سارا برتون، تلفیقی از لباس های نظامی با ژاکت های نقش دار، شلوار های کوتاه و کفش های پهن، حال و هوای پانک دهه هشتاد را ایجاد کرده بود.

    لندن قدیم در آخرین مجموعه دانهیل

    دانهیل هم در همین هفته مجموعه تازه ترین طراحی های مد فصل خود را به نمایش گذاشت.

    کلکسیون جدید دانهیل، با پیراهن های چهارخانه، کروات و شالهای کوتاه بر گردن مدلها

    Ver video "آخرین طرحهای بِربِری، مک کوئین و دانهیل در هفته مد مردانه لندن"

  • خیز بلند چپ های رادیکال در اسپانیا

    با پیروزی حزب پودموس یا «ما می توانیم» در انتخابات محلی اسپانیا و انتخاب مانوئلا کارمنا به عنوان شهردار مادرید، احزاب چپ برای انتخابات پارلمانی که در ماه نوامبر برگزار می شود خیز بلندی برداشته اند.

    حزب محافظه کار حاکم اسپانیا که «حزب مردم» نام دارد از رأی دهندگان این کشور خواسته است تا در انتخابات آتی سد راه احزاب رادیکال چپ بشوند.

    پابلو ایگلسیاس توریون، رهبر حزب پودموس اسپانیا گفت: «امروز در نهادهای مدنی هوای تازه ای دمیده شد و احتمالا این آغاز تغییر در کشور ما خواهد بود. اکنون ما حس می کنیم قوی تریم و توان بیشتری برای پیروزی بر حزب مردم در انتخابات پارلمانی ماه نوامبر داریم.»

    در انتخابات اخیر شهرداری ها در شهر بارسلون نیز آدا کولائو که نماینده احزاب چپ موسوم به «خشمگینان» بود، به پیروزی رسیده است. خانم کولائو نخستین زنی است که به مقام شهرداری بارسلون می رسد.

    حزب پودموس از دل یک جنبش اعتراضی به همین نام به وجود آمد که از چهار سال پیش دست به اعتراض علیه سیاست های ریاضتی دولت راستگرا زده بود.

    جابجایی مدیریت در شهرهای بزرگ اسپانیا تغییری کم سابقه در ساختار سیاسی این کشور محسوب

    Ver video "خیز بلند چپ های رادیکال در اسپانیا"

  • انتشار ترانه سام اسمیت برای فیلم تازه جیمز باند

    سام اسمیت خواننده بریتانیایی، ترانه تازه ترین فیلم جمیز باند را منتشر کرد. «نوشته روی دیوار» ترانه متن بیست چهارمین فیلم جیمز باند، کار مشترک سام اسمیت و همکار همیشگی او جیمی ناپز، یک ترانه قوی عاشقانه است.

    خواننده جوان با تاکید براینکه جنبه عاشقانه ترانه بر جاسوسی پیشی گرفته می گوید: «می خواستم ترانه مملو از عشق باشد و بعد آن را با حال و هوای باند منطبق کنم. من ترانه های عاشقانه می نویسم و می خوانم و اینکاری است که در این ترانه کردم.»

    چند روز پس از انتشار، منتقدان «نوشته روی دیوار» را با «اسکال فال» ترانه فیلم سال ۲۰۱۲ جیمز باند مقایسه کرده اند. «اسکال فال» به خوانندگی ادل، برنده جایزه گرمی و اسکار موسیقی متن فیلم شد.

    اما برای این خواننده ۲۳ ساله خواندن برای فیلم جیمز باند یکی از مهمترین رویدادهای کار هنری او است. او می گوید: «خواندن موسیقی باند یکی از آن چیزهای مهم است. اما ترانه باند بعنوان یکی از ترانه های اولین آلبوم من چیز دیگری است. فکر می کنم زندگی من در دو سال گذشته را کاملا بیان می کند. اصلا انتظارش را نداشتم اما پیش آمدن این موقعیت همزمان با اولین آلبومم باعث افتخار

    Ver video "انتشار ترانه سام اسمیت برای فیلم تازه جیمز باند"

  • برگزاری کارناوال «دراویش» در قاهره برای ادای احترام به ادیان ابراهیمی

    کارناوال موسوم به “دراویش” در روز دوازدهم ژوئن (۲۲ خردادماه) در قاهره برگزار شد. هدف از برگزاری این کارناوال که به خیابانهای پایتخت مصر حال و هوای جشن بخشید، ادای احترام به سه دین توحیدی مسیحیت، اسلام و یهودیت بود. برگزار کنندگان این کارناوال قصد داشتند احترام و درک متقابل بین مسلمانان، مسیحیان، و یهودی ها را بويژه در میان جوانان این سه دین رواج دهند.

    شرکت کنندگان در این کارناوال به دیدن مسجد عمربن عاص، کلیسای سن ژرژ (یکی از قدیمی ترین کلیساهای دنیا) و کنیسه بن عزرا رفتند.

    در برنامه موسیقی این کارناوال، چندین گروه مصری رقص های سنتی مثل “تحطیب” را اجرا کردند، که نوعی هنر رزمی قدیمی مصر است و با چوب اجرا می شود.

    برگزار کننده کارناول می گوید: «در اینجا از مردمی را می بینید که دینهای مختلف دارند. به این مکان های دینی سر زدیم و چیزهایی تازه در باره ادیان یاد گرفتیم.»

    یکی دیگر از برنامه های این جشنواره کنسرت «نوبا نور» بود که گروهی از خوانندگان و استادان نواختن ضرب های خاص نوبیا هستند. نوبا به مردمی اطلاق می شود که در کوه های نوبا در جنوب مصر در مرز سودان زندگی می کنند. گروه ن

    Ver video "برگزاری کارناوال «دراویش» در قاهره برای ادای احترام به ادیان ابراهیمی"

  • برف همیشگی در پیست های اسکی

    وقتی برف کافی در پیست اسکی نباشد، ازدستگاه ساخت برف مصنوعی استفاده می شود. ولی این روش گران تمام می شود و هنگامی که درجه هوا بالاتر از صفر است دستگاه قادر به ساخت برف نمی شود.

    دو مهندس ایتالیایی که در کوه های آلپ ایتالیا زندگی می کنند، دستور ساخت تبدیل آب به برف را به تکامل رسانده اند. آنها تنها در چند ثانیه آب را بدون استفاده از مواد شیمیایی به کریستال برف تبدیل می کنند. آنها نام این برف را «نوه اکس ان» گذاشته اند که به معنای برف همیشگی است.

    فرانچسکو بزانا، مهندس و مخترع می گوید: «دستگاه ما به دو دلیل از دستگاه قبلی متفاوت است. اول اینکه دستگاه ما فقط یک دهم نیروی برق دیگر دستگاه، انرژی مصرف می کند و دوم اینکه دستگاه ما در هر گونه شرایط آب و هوایی قادر به تولید همان مقدار برف است.»

    در داخل دستگاه، بخار با فشار بالا خلایی ایجاد می کند که باعث تبدیل آب به برف آبکی می شود. وقتی این برف آبکی از دستگاه خارج می شود، اکسیژن هوای آزاد آنرا به کریستال برف تبدیل می کند، حتی در دمای پانزده درجه بالای صفر.

    این دستگاه با مصرف ۲۷ کیلو وات نیرو (چهار کیلو وات برق و بقیه از نیروی حرارتی) نیم

    Ver video "برف همیشگی در پیست های اسکی"

  • جنجال بر سر طرح استارباکس برای لیوانهایش در ایام کریسمس

    طرح جدید فروشگاه زنجیره ای استارباکس برای لیوانهای نوشیدنی اش، در شبکه های مجازی جنجال برانگیز شده است. این فروشگاه لیوانهایی کاملا قرمز با درپوشی سفید را به مناسبت کریسمس به مشتریان عرضه می کند.

    معترضان به این طرح از جمله یک مبلغ مسیحی آمریکایی که آغاز کننده این جنجال بود، می گویند این طرح به اندازه کافی بازگو کننده حال و هوای کریسمس نیست.

    با این وجود همه آمریکایی ها با نظر معترضان همراه نیستند.

    یاسمین، از مشتریان این فروشگاه می گوید: «من آن را به هر حال دوست دارم. فکر می کنم بعضی ها به اندازه کافی مشکل ندارند، به همین دلیل در مورد چیزی شبیه به این نگرانند. خوب، من دوستش دارم. رنگش قرمز است و به رنگ کریسمس. این رنگ، رنگ کریسمس است. بنابراین مهم نیست که دانه های برف روی آن باشد یا نه.»

    برندان، مشتری دیگری می گوید: «من دقیقا برعکس فکر می کنم. به نظرم مردم اعتراض کردند زیرا بیش از حد کریسمسی شده است زیرا رنگش کاملا قرمز است. خیلی تعجب کردم وقتی دیدم برخی می گویند به اندازه کافی کریسمسی نیست.»

    و دبی نیز می گوید: «فکر نمی کنم شما به دنبال کریسمس در دور یک لیوان باشید. به نظر من

    Ver video "جنجال بر سر طرح استارباکس برای لیوانهایش در ایام کریسمس"

  • فراخوان بی سابقه خودرو در آمریکا بدلیل نقص کیسه های هوا

    مقامات وزارت راه و ترابری ایالات متحده آمریکا روز چهارشنبه اعلام کردند کیسه های هوا (ایربگ) در جمعا حدود ۳۴ میلیون دستگاه خودرو دچار نقص بوده و نسبت به جمع آوری و رفع نقص آنها فراخوان داده شده است.

    این وزارتخانه، کیسه های هوا (ایربگ) ساخت شرکت ژاپنی «تاکاتا» را مسئول مرگ ۵ تن و زخمی شدن تعدادی از افراد بر اثر بد عمل کردن این تجهیزات در هنگام تصادف معرفی کرده است.

    جک نراد، کارشناس صنعت خودرو گفت: «این بزرگترین فراخوان خودرو محسوب می شود. ممکن است سالها طول بکشد تا این فراخوانها تکمیل شوند و احتمالا هیچگاه صد در صد نسبت به همه خودروهای دچار نقص فراخوان داده نخواهد شد.»

    شرکت تاکاتا، دومین شرکت بزرگ بخش ساخت تجهیزات ایمنی خودرو برای اولین بار وجود مشکل فنی در ایربگهای خود را تایید کرده است.

    ایربگهای دچار نقص قابلیت بازشدن حتی در هنگام تصادفهای نه چندان شدید را دارند و بازشدن آنها با پرتاب تکه های فلزی و پلاستیکی بر روی سرنشینان خودرو همراه است.

    پیش از این شرکتهای خودروسازی نیسان و تویوتا نیز برای جمع آوری و رفع نقص ۶ میلیون ۵۶۰ هزار دستگاه از تولیدات خود بدلیل نقص کیسه های هوای س

    Ver video "فراخوان بی سابقه خودرو در آمریکا بدلیل نقص کیسه های هوا"

  • ساختن شهرهای سازگار با محیط زیست توسط پروژه «سیتی فاید» اتحادیه اروپا

    سی و یک ساختمان و ۱۵۰۰ خانه مسکونی در این ناحیه به وسعت ۱۴۰هزار متر مربع وجود دارد وعایق بندی جدید این ساختمانها باعث می شود نیاز خانه ها به دستگاه های گرماساز کمتر و زندگی درون ساختمان راحت تر شود. کار نوسازی این ساختمانها یک سال پیش در چارچوب پروژه موسوم به “سیتی فاید” (CITyFiED) اتحادیه اروپا آغاز و در سال ۲۰۱۷ تکمیل خواهد شد.

    علی واسالو، مسئول هماهنگ کننده پروژه “سیتی فاید” می گوید: «از سی و یک ساختمان ناحیه تورلاگو تاکنون، نمای هفت ساختمان تغییر یافته و عایق بندیِ گرمایی شده است. می بینیم که هوای درون ساختمان بسیار مطبوع تر شده و مصرف انرژی هم ۴۰ درصد کاهش یافته است.»

    پروژه بازسازی در تورلاگو شامل بازسازی شبکه لوله های گرماساز، آب گرم و تعویض دیگهای آب جوش و نصب دیگهایی است که با سوخت زیست جرم کار کنند. استفاده از شبکه های انرژی هوشمند در این مجموعه ساختمانها، نیز برای آینده پیش بینی شده است.

    خاویه مارتین سانز، یکی از مهندسان این پروژه می گوید: «سیستم گرماساز ما از سوختهای مختلف استفاده می کند: در آینده ۸۰ درصد سوخت ما از نوع زیست جرم خواهد بود و ۲۰ درصد آن گاز طبیعی. پی

    Ver video "ساختن شهرهای سازگار با محیط زیست توسط پروژه «سیتی فاید» اتحادیه اروپا"

  • کاجهای کریسمس در اروپا بدون برف می مانند

    جشنهای کریسمس امسال در بسیاری از نقاط اروپا بدون برف برگزار می شود. در برلین، درختان گیلاس به شکوفه نشسته اند، و بنا به پیش بینی اداره هواشناسی آلمان، در روزهای آینده فقط ارتفاعات کوهستانی این کشور شاهد بارش برف خواهد بود.

    سوئیس نیز امسال در مقایسه با سالهای گذشته شاهد بارش برف کمتری بوده، و بسیاری از پیستهای اسکی آن با کمبود برف مواجه اند. یک شهروند سوئیسی در این باره می گوید: «هوای گرم حس خوبی دارد اما قدری نگران کننده هم هست. هر سال، زمستان برف کمتری می بارد. اوضاع مناسبی برای اسکی بازی نیست.»

    در همین حال، در روسیه نیز دمای هوا به طرز کم سابقه ای بالاست و کاجهای کریسمس بدون برف مانده اند. یکی از ساکنان مسکو می گوید: «این زمستان روسی نیست. از دیدن آذین بندیها و درختهای کریسمس خوشحالیم، اما دلمان برای برف هم تنگ شده، برای آن حال عجیب و آن حس پاکی که فقط بارش برف به آدم می دهد.»

    گرمای هوا در روسیه به آب شدن یخهای بسیاری از پیستهای پاتیناژ منجر شده و سرسره یخی مسکو، از دیدنیهای مهم این شهر در موسم کریسمس، چهار روز پس از افتتاح آن آب شده است.

    Ver video "کاجهای کریسمس در اروپا بدون برف می مانند"

  • انتشار اولین آلبوم ستاره نوظهور پاپ «مگان ترینور»

    کمتر از یک سال پیش «مگان ترینور» پدیده پاپ آمریکایی، برای بستن قرارداد ضبط صدا امتحان می داد و حالا این خواننده ۲۱ساله جدولهای ترانه ها و آلبومها را در سراسر جهان تسخیر کرده است.

    آلبوم اول ترینور به نام «عنوان» (title) به تازگی منتشر شده است.

    مگان ترینور می گوید: «آلبوم “عنوان” آلبومی متفاوت و مفرح و با قابلیت ارتباط گیری است. موضوعاتی در آن هست که هنرمندان زیادی آنها را مطرح نمی کنند ولی من در مورد آنها صحبت کرده ام. ترانه ای به نام “قدم سرافکنده” در آن هست که به خوبی این موضوع را توضیح می دهد. ژانرها و احساسات متفاوتی در این آلبوم وجود دارند که سرگرم کننده هستند.»

    ترینور توجه عمومی را با تک ترانه اولش به نام «همه چیز در مورد آن صدای بم» به خود جلب کرد که حال و هوای ترانه های پاپ دهه
    ۱۹۶۰ میلادی را داشت و در مورد انواع بدن زنانه در تابستان ۲۰۱۴ بود. ترانه ای که در ۵۸ کشور به بالای جدول رفت.

    با این ترانه بسیاری احتمال می دادند که ترینور تنها پدیده ای زودگذر با تنها یک ترانه باشد. اما ترینور می گوید: «من یک پدیده تک ترانه ای نبودم و آمدم که باقی بمانم و نتایجش هم مشخص شده اند.

    Ver video "انتشار اولین آلبوم ستاره نوظهور پاپ «مگان ترینور»"

  • رمضانی با عطر دعا و طعم خوراکیها در مصر

    مردم مصر هم مانند همه مسلمانهای دنیا با احساس شادمانی، معنویت و میل به پاسداری از سنتها به استقبال ماه رمضان می روند. در آغاز این ماه کمتر پیش می آید که شما خانه و خیابانی را در قاهره پایتخت مصر بیابید که با چراغهای روشن تزیین نشده باشد. پرچمهای سنتی برافراشته و فانوسهای آویزان بر خانه و مغازه ها، بیانگر فرا رسیدن ماه رمضان هستند.

    بهاء الوعدی یک شهروند مصری می گوید: «ما این روزها نسبت به سالهای گذشته احساس امنیت بیشتری داریم. اکنون مردم از منزل خارج می شوند و زندگی عادیشان را پی می گیرند. زندگی عادی بتدریج به سمت ما باز می گردد.»

    مردم در قهوه خانه ها پس از یک روز روزه داری، از نوشیدنیهای داغ لذت می برند. آنها همانطور که برای خواندن نماز و نزدیک شدن به خدا روزانه پنج وعده در مسجدها حاضر می شوند، به آماده کردن غذاهای محبوب و شیرینیهای ویژه این ماه نیز علاقه نشان می دهند.

    یک مرد اردنی که در قاهره زندگی می کند می گوید: «مردم در اینجا با وجود هوای گرم بی صبرانه منتظر ماه رمضان هستند. آنها از تحمل گرسنگی و تشنگی احساس رضایت می کنند. رمضان معانی بسیاری به ما عرضه می کند، همچنان که یک

    Ver video "رمضانی با عطر دعا و طعم خوراکیها در مصر"

  • دریاچه آب شور سالتون در ایالت کالیفرنیا رو به خشکی است

    دریای سالتون، بزرگترین دریاچه کالیفرنیا رو به خشکی می رود. پس از چهار سال خشکسالی، دریاچه آب شور سالتون کوچکتر شده است.

    آب این دریاچه از آبهای کشاورزی سطحی کشاورزی تامین می شود اما با گرمای شدید صحرا، آبی که به آن می رسد کمتر از آبی است که از دریاچه بخار می شود.

    در حالی که هوای آلوده این ناحیه پایین تر از استانداردهای فدرال است، ساکنان این منطقه نگران تاثیر منفی گرد ناشی از بستر خشک شده دریاچه بر روی دستگاه تنفسی ساکنان منطقه هستند. یک کارشناس در کلینیک بهداشت منطقه می گوید: «آلودگی روی من تاثیر گذاشته. من و خانواده ام به آسم مبتلا شده ایم. هیچوقت چنین مشکلی نداشتیم.»

    دریاچه سالتون سال ۱۹۰۵ بطور تصادفی شکل گرفت. پس از دو سال متوالی سیلاب، سد رود کلرادو شکسته شد و زمینهای داغ اطراف را پر از آب کرد. این در حالی است که بیشتر منابع آبی منطقه به شهر سن دیگو اختصاص داده شده است. با کم شدن مقدار آب، به درصد نمک افزوده می شود. وزش گرد و نمک کناره های خشک دریاچه، موجب بروز نگرانی نسبت به سلامت ساکنان مناطق اطراف شده است.

    یکی از کارشناسان محیط زیست منطقه می گوید: «گرد سفید رنگ روی کناره

    Ver video "دریاچه آب شور سالتون در ایالت کالیفرنیا رو به خشکی است"

  • تعطیلات اجباری در ونزوئلا برای صرفه جویی در مصرف برق

    نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا برای کمک به جلوگیری از بحران انرژی در این کشور مرخصی سه روزه برای کارمندان بخش عمومی ونزوئلا در نظر گرفت. این مرخصی سه روزه که به دنبال آن تعطیلات عید پاک است، در مجموع یک تعطیلی یک هفته ای را در این کشور فراهم می کند.

    این اقدام دولت سوسیالیست ونزوئلا در پی آن صورت گرفت که وزیر انرژی این کشور نسبت به کاهش سطح آب در بزرگترین سد ونزوئلا هشدار داده بود.

    آقای مادورو پیش تر در سخنانی برای مقابله با جیره بندی برق از زنان این کشور خواسته بود تا موهای خود را در هوای آزاد خشک کنند و از سشوار استفاده نکنند.

    همزمان، گروههای مخالف دولت به جمع آوری امضا برای برپایی همه پرسی با هدف کناره گیری نیکلاس مادورو از قدرت اقدام کرده اند.

    خسوس تورآلبا، رهبر ائتلاف مخالفان می گوید: «ما خواهان تغییر دولت هستیم . مردم ونزوئلا می خواهند این خواسته آنها در آرامش و صلح صورت گیرد. گام اول جمع آوری ۱۹۵ هزار امضاء در این فرم است که یک درصد از امضای مورد نیاز می شود و پس از آن اجازه خواهیم یافت تا ۲۰ درصد امضای مورد نیاز را برای برکناری او جمع آوری کنیم که ۴ میلیون امضا می

    Ver video "تعطیلات اجباری در ونزوئلا برای صرفه جویی در مصرف برق"

  • شهر هالترن آم زه در سوگ دانش آموزان و معلمان جان باخته در سقوط هواپیمای ایرباس

    شهر هالترن آم زه در شمال آلمان، در غم از دست دادن ۱۶ دانش آموز و دو معلم بر اثر سانحه سقوط هواپیمای ایرباس در فرانسه به سوگ نشسته است.

    شاگردان دبیرستان یوزف کونیگ با روشن کردن شمع یاد همکلاسی های دیروزشان را گرامی داشتند؛ آنهایی که تنها برای یک هفته به اسپانیا سفر کرده بودند اما از بد حادثه دیگر بازنگشتند.

    توماس جرک، از خیرین کلیسا در توضیح حال و روز مردم این شهر گفت: «مردم از آنچه روی داده حیرت زده اند. چطور چنین چیزی می تواند رخ دهد؟ این حادثه چیزی نیست که بتوان تصورش را هم کرد. حوادثی از این دست هر روزه این سو و آن سو روی می دهند و حالا که چنین موضوعی برای مردم این شهر پیش آمده، آنها نمی دانند چطور با آن کنار بیایند. آنها اینطور حس می کنند که زندگی پس از این مثل گذشته نخواهد بود.»

    گروه های مختلف از جمله خیرین کلیسا، واعظان، روانشناسان و مددکاران همه جمعند تا به هر شکلی که ممکن است از غم خانواده های داغدار اندکی بکاهند.

    اولاف، برونز، خبرنگار یورونیوز در هالترن آم زه حال و هوای شهر را چنین گزارش کرد: «کل شهر در شوک فرو رفته و مردم حرفی برای گفتن ندارند و کسی مایل نیست در برابر

    Ver video "شهر هالترن آم زه در سوگ دانش آموزان و معلمان جان باخته در سقوط هواپیمای ایرباس"

  • نظر کارشناس و خلبان سابق در خصوص سقوط ایرباس در فرانسه

    یورونیوز: برتراند ویلمر، شما خلبان سابق و متخصص در امور هوایی هستید. آیا زمان نتیجه گیری در خصوص آنچه که صبح سه شنبه در آلپ دو اوت پرووانس فرانسه روی داد، زود است؟

    برخی داده ها را در دست داریم، این که خلبان وضعیت اضطراری اعلام نکرده و ارتفاع هواپیما کم می شده است، این داده ها به ما چه می گویند؟

    برتراند ویلمر: دو روش اعلام وضعیت اضطراری وجود دارد، تماس رادیویی با تکرار می دی می دی می دی و یا فعال کردن یک فرستنده که به رادار برج مراقبت بطور بسیار شفاف پیام و نشان می دهد که هواپیما در وضعیت بحرانی است.

    نکته اینجاست که از ارتفاع ۳۸ هزار فوتی بمدت ۱۲ دقیقه که هواپیما مرتب ارتفاع کم می کرد و نهایتا هم به زمین اصابت کرده، هیچ تماسی صورت نگرفته و سیگنال وضعیت اضطراری هم مخابره نشده است. شاید این جای تعجب نداشته باشد چرا که وقتی مشکلی روی میدهد اولین کاری که در کابین انجام می دهیم تحت کنترل در آوردن هواپیماست. پس از این مرحله است که اگر فرصتی باقی بود، ما خلبانان به سراغ دستگاه های ارتباطاتی می رویم.

    یورونیوز: آیا احتمالا فشار هوای داخل کابین افت کرده است؟

    برتراند ویلمر: در هر حادثه ه

    Ver video "نظر کارشناس و خلبان سابق در خصوص سقوط ایرباس در فرانسه"

  • سازمان بهداشت جهانی: سوسیس و کالباس سرطان زا هستند

    سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که محصولات فرآوری شده گوشتی مثل سوسیس و کالباس باعث بروز برخی انواع سرطان می شوند. بنا به گزارش این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد، خطر بروز سرطان روده بزرگ با مصرف این محصولات بیشتر از سرطان های دیگر است.

    دکتر کورت اشترایف، رئیس مرکز تحقیقات سرطان وابسته به سازمان ملل می گوید: «نتایج چندین آزمایش نشان می دهد که مصرف روزانه فقط پنجاه گرم گوشت فرآوری شده خطر ابتلا به سرطان را تا ۱۷ درصد افزایش می دهد. در مورد گوشت قرمز درصد این خطر تقریباً نصف می شود. در عین حال در مورد گوشت قرمز هنوز نمی توان با قاطعیت سخن گفت.»

    در این گزارش تاکید شده است که با وجود مضرات مورد اشاره، گوشت فوایدی دارد که نباید از آنها چشم پوشید.

    دکتر دانا لومیس، دانشمند آژانس بین المللی پژوهش های سرطان می گوید: «گوشت فرآوری شده به همراه چیزهای شناخته شده تری مثل سیگار، پشم شیشه و هوای آلوده، در دسته عوامل سرطان زا طبقه بندی می شود. اما باید دانست که این طبقه بندی ها بر اساس قطعیت علمی صورت می گیرند، نه بر اساس درجه خطر سرطان زایی. به عبارت دیگر، همه این عوامل سرطان زا در یک دسته هستند

    Ver video "سازمان بهداشت جهانی: سوسیس و کالباس سرطان زا هستند"

  • نمایشگاه «مجسمه سازی کنار دریا» در استرالیا برگزار شد

    «مجسمه سازی کنار دریا» بزرگ ترین رویداد سالانه ی هنر در استرالیا است که در فضای آزاد برگزار می شود. امسال آثار حدود یکصد هنرمند در سواحل سیدنی به نمایش گذاشته شد.

    جایزه ویژه امسال به یورگ پلیکات٬ هنرمند آلمانی اهدا شد. بن مایه اصلی آثار این هنرمند متعهد، مشکلات محیط زیستی و افزایش فقر در جامعه بشری است.

    او که برای شرکت در مراسم اهدای جایزه به محل نمایشگاه آمده بود باوجود بارش باران و وزش باد شدید به دیدن آثار رفت و به طنز گفت: «در این شرایط حال و هوای مجمسه سازی در فضای آزاد را بهتر را درک می کنیم.»

    وی همچنین درباره یکی از آثار خود اینگونه توضیح داد: «این به کره خاکی ما می ماند که پاره پاره و تقسیم شده است به بخش های مختلف؛ بخشی سیاسی٬ بخشی قومی و بخشی اقتصادی.»

    پلیکات سال ۱۹۵۴ در هامبورگ متولد شد و در دانشگاه حقوق تحصیل کرد٬ اما در نهایت مجمسه سازی را در پیش گرفت. او اکنون با بیش از ۲۵۰ نمایشگاه و ۶۰ چیدمان عمومی هنرمند مطرح و معرفی در آلمان است.

    دیوید هندلی٬ مدیر اجرایی نوزدهمین دوره نمایشگاه مجمسه سازی کنار دریا با اشاره به اینکه هنرمندان مجسمه ها و چیدمان های خود را د

    Ver video "نمایشگاه «مجسمه سازی کنار دریا» در استرالیا برگزار شد"

  • موج گرما در غرب اروپا، کارشناسان درباره حفظ سلامت شهروندان هشدار داده اند

    موج گرما در غرب قاره اروپا رو به افزایش است. این گرما حاصل حرکت توده هوای گرمی است که از شمال آفریقا بسوی اروپا می آید.

    دمای هوا روز دو شنبه در شهر کوردوبا در جنوب اسپانیا تا ۴۷ درجه و در شهر سویا تا ۴۳ درجه سانتیگراد افزایش یافت. پیش بینی می شود این موج گرما تا هفته آینده فرانسه و بریتانیا را نیز در بر بگیرد.

    به این ترتیب دمای هوا در کشورهای اسپانیا، پرتغال، ایتالیا، بلژیک، هلند، سوئیس و بریتانیا به بیش از ۴۰ درجه سانتیگراد و در کشورهایی همچون سوئد، دانمارک، نروژ و فنلاند نیز تا ۳۰ درجه سانتیگراد افزایش خواهد یافت.

    در صورت تداوم افزایش دمای هوا، بخش عمده ای از کشورهای غرب اروپا وارد مرحله هشدار خواهند شد و در این حالت، بسیاری از رویدادهای ورزشی و فرهنگی لغو شده و محدودیت هایی در استفاده از وسایل حمل و نقل بوجود خواهد آمد. از دیگر تدابیر مورد استفاده می توان به کاهش سرعت قطارها به دلیل تغییر شکل ریل های آهن و توزیع آب و یخ هر نیم ساعت در خانه های سالمندان نیز اشاره کرد.

    یکی از شهروندان اسپانیا می گوید: «بسیار بد است. اینجا در شهر سویا، در این گرما و بدون تهویه مطبوع نمی توانید

    Ver video "موج گرما در غرب اروپا، کارشناسان درباره حفظ سلامت شهروندان هشدار داده اند"

  • ساکنان شهر تیانجین نگران انتشار گازهای سمی هستند

    مقامات چین از وجود سموم خطرناک در انبارهایی که هفتۀ گذشته در شهر بندری تیانجین منفجر شده اند، خبر می دهند. به گزارش منابع دولتی چین، صدها تن از مادۀ شیمیایی بسیار خطرناک به نام «سدیم سیانید» در این انبارهای منفجر شده نگهداری می شده است. میزان دقیق این سموم مشخص نیست اما رسانه های چینی از رقم ۷۰۰ تن سخن گفته اند.

    انفجارهایی که روز چهارشنبۀ هفتۀ گذشته در این انبارها رخ داد، تاکنون جان ۱۱۲ نفر را گرفته و دهها نفر از جمله ۸۰ آتش نشان نیز مفقود شده اند. دست کم هفتصد نفر نیز در نتیجۀ این انفجارها و گازهای سمی منتشر شده در بیمارستان بستری شده اند.

    روز یکشنبه و همزمان با اعلام خبر وجود سموم شیمیایی خطرناک در این انبارها، لی که چیانگ، نخست وزیر چین در این شهر حضور یافت. همزمان، بیش از دو هزار متخصص ارتش در زمینۀ آلودگی های رادیو اکتیو و بیوشیمی نیز برای پاکسازی محل انفجارها به شهر تیانجین اعزام شده اند.

    نزدیک به هفت هزار نفر از ساکنان اطراف این دو انبار از محل انفجارها تخلیه شده اند و مقامات این شهر ضمن تاکید بر ادامۀ انتقال ساکنان این منطقه، اعلام کرده اند هوای این شهر مسموم نشده و خطری

    Ver video "ساکنان شهر تیانجین نگران انتشار گازهای سمی هستند"

  • موج جدید برف و یخبندان بخش هایی از آمریکا را فرا گرفت

    کولاک و برف سنگین در بخش هایی از شمال آمریکا، بویژه در منطقه شیکاگو باعث لغو صدها پرواز شده است.

    این دومین طوفان برف در طول یک هفته در این کشور است.

    تا کنون بیش از دو هزار پرواز در آمریکا لغو شده است.

    در شیکاگو، صدها هزار مسافر به علت بارش حدود سی سانتیمتر برف و وزش بادهای قوی و فلج شدن دو فرودگاه اصلی این شهر از روز یکشنبه سرگردان اند.

    یکی از مسافران گفت: «ما تلاش می کنیم امروز برگردیم. متاسفانه ما به دلیل آب و هوای بد، خیلی زود اینجا آمدیم و آنها تازه به ما خبر لغو پروازمان را دادند. بدتر اینکه تا روز سه شنبه کاری نمی توانند برای ما بکنند.»

    مسافر دیگری گفت: «ما فکر می کردیم که امروز به خانه مان برمی گردیم، اما با این وضعیت اینطور نشد. اینجا در صف ایستاده ایم تا برگه هتل بگیریم.»

    مدارس در بسیاری از مناطق ایالت های غرب میانه آمریکا تعطیل اند اما وضعیت وخیم در بزرگراهها دیده می شود.

    یخبندان در جاده های نبراسکا باعث کشته شدند یک راننده کامیون و یک زن ۶۲ ساله در دو حادثه جداگانه شد.

    در ایلینوی، واژگون شدن یک کامیون که مواد خطرناک حمل می کرد باعث تخلیه حدود هفتاد خانه مسکون

    Ver video "موج جدید برف و یخبندان بخش هایی از آمریکا را فرا گرفت"

  • سرمای زمستان و مشکلات پیش روی اوکراینی ها

    هرچند مذاکرات بر سر ادامه انتقال گاز روسیه به اوکراین به نتیجه مثبت رسید، اما واقعیت زندگی روزمره در کی یف و شهرهای دیگر حکایت از سختی راه برای شهروندان اوکراینی دارد.

    دمای هوای پایتخت طی چند شب گذشته به زیر صفر درجه سانتیگراد رسیده است.

    یکی از شهروندان کی یف می گوید: «رادیاتورهایی که از قبل سرد باشند، سرد هم باقی می مانند. وقتی غروب به خانه بر می گردید و هیچکس تا آن ساعت نه گاز آشپزخانه را روشن کرده نه بخاری را، ماندن در چنین مکانی خیلی سخت می شود. حتی می ترسم لباس هایم را از تن در بیاورم برای اینکه واقعا می شود سرما را احساس کرد.»

    اما مشکلات شرق اوکراین، محدود به سرمای پیش رو نیست. واحد های مسکونی و زیرساخت های شهری هم در جریان درگیری ها آسیب فراوانی دیده اند و بدون مرمت آنها، سرمای زمستان چند برابر احساس خواهد شد.

    آناستازیا گوشچینا، یکی از ساکنان دونتسک می گوید: «اگر تا قبل از شروع زمستان تعمیرات نکنیم همه سقف ها زیر بار برف می ریزند. بعد از برف و یخبندان هم همه چیز با هم آب می شود و فرو می ریزد.»

    بیش از ده درصد از ساختمان های دوتنسک بر اثر جنگ داخلی میان جدایی طلبان هوادار روسیه و نیروهای دولتی ویران شده اند.

    Ver video "سرمای زمستان و مشکلات پیش روی اوکراینی ها"

  • زمستان گرم امسال، محور ماموریت ناسا

    افزایش غیرمعمول دمای هوا در زمستان امسال و پایین آمدن حجم یخ های قطب شمال ناسا را بر آن داشته تا دانشمندان خود را طی دو ماموریت جداگانه عازم این منطقه کند.

    طبق داده های منتشر شده توسط ناسا میانگین دمای هوا طی سه ماه گذشته بالارفته، بطوریکه فوریه ۲۰۱۶، گرمترین ماه فوریه دستکم طی ۴۰ سال گذشته بوده است. (۱.۳۵ درجه سانتیگراد بالاتر از میانگین معمول)

    مساحت یخ هایی که قطب شمال را پوشانده اند به ۲.۳۱ میلیون مایل مربع می رسد اما بر اثر گذشت زمان بین تکه های عظیم یخ فاصله افتاده است. مشاهدات دانشمدان ثابت می کند از سال ۲۰۱۰ میلادی تاکنون حدود ۱۸ درصد از حجم یخ ها کاسته شده است.

    دکتر والتمایر، یکی از دانشمندان ناسا بیشتر توضیح می دهد: «هوای قطب شمال همیشه طوری بوده که انگار دستگاه خنک کننده هوا دائما در آنجا روشن است. یک منطقه سرد که کمک کرده کره زمین سردتر بماند ولی در حال از دست دادن تاثیر این منطقه هستیم برای اینکه اختلاف دما پایین آمده و قطب جنوب در عرض های جغرافیایی پایین تر گرمتر شده است. شاهد تغییر در مدل های وزش باد و پدیده هایی نظیر جریان جتی، توفانهای دریایی و بر هم خوردن توازن ب

    Ver video "زمستان گرم امسال، محور ماموریت ناسا"

  • هشدار سازمان ملل درباره خطرات ناشی از افزایش دما در اروپا

    با توجه به افزایش قابل توجه دمای هوا در غرب اروپا، سازمان ملل متحد درباره خطرات حاصل از آن بویژه برای کودکان و افراد مسن هشدار داد.

    در فرانسه برنامه اضطراری ملی به اجرا گذاشته شد و بر اساس آن سرعت قطارهای داخلی این کشور کم شد تا با توجه به تاثیری که گرمای بیش از حد بر شکل ریلهای فلزی می گذارد از وقوع حوادث احتمالی جلوگیری شود. امری که برای مسافران، مشکلات زیادی را بوجود آورده است.

    مسافری در پاریس می گوید: «قطارها به کندی حرکت می کنند و با تاخیر می رسند. هیچ اطلاعاتی در این باره داده نمی شود. مردم به سمت قطارهایی که گمان می کنند قطار آنهاست هجوم می آورند و دوباره مجبور می شوند سکو را عوض کنند.»

    در منطقه بروتاین فرانسه موج گرما و تاثیر آن بر کابلهای برق فشار قوی، منجر به قطع برق شد و به این ترتیب ساکنان بیش از یک میلیون خانه چهارشنبه شب را در تاریکی گذراندند.

    موج گرمایی که از شمال آفریقا بسوی اروپا در حرکت است، روز چهارشنبه دمای هوای لندن را به بیش از ۳۶ درجه سانتیگراد و دمای هوا ژنو را به ۳۸ درجه سانتیگراد رساند. در اسپانیا در این روز، دمای هوا در برخی شهرستانها از مرز ۴۰ درجه ن

    Ver video "هشدار سازمان ملل درباره خطرات ناشی از افزایش دما در اروپا"

  • سال ۲۰۱۴ میلادی، گرمترین سال جهان

    سازمان ملی اقيانوسی و جوی آمريکا و ناسا، آژانس فضای آمریکا اعلام کردند که سال ۲۰۱۴ میلادی، گرمترین سال از زمان شروع ثبت دما در سال ۱۸۸۰ میلادی تا به امروز بوده است.

    فعالیت انسان و مصرف سوخت های فسیلی، دلیل اصلی این پدیده عنوان شده است.

    به گفته این دو سازمان آمریکایی، متوسط دمای سال ۲۰۱۴ حدود ۰.۶۹ درجه سانتیگراد بالاتر از دمای متوسط در قرن بیستم بوده است.

    جان تاکر، دانشمند آب و هواشناسی در ناسا گفت: «انسانها با سوزاندن سوخت های فسیلی، به این مسئله کمک می کنند. ما با افزایش دی اکسید کربن در جو زمین روبرو هستیم که یک گاز گلخانه ای است. این گاز امواج تابش موج بلند برگشتی را جذب می کند و باعث گرم شدن زمین و اقیانوس ها می شود.

    آقای تاکر افزود: «امیدواریم که رهبران جهان مشاهدات ما را جدی بگیرند و متوجه شوند که برخورداری از یک آب و هوای ثابت در این سیاره بسیار مهم است. این برای تمدن ما بسیار مهم است.»

    هیات میان دولتی تغییرات آب و هوا، موسوم به آی پی سی سی (IPCC) در گزارشی اخیر خود هشدار داده اگر اقدامات جدیدی برای مبارزه با انتشار دی اکسید کربن صورت نگیرد، تا سال ۲۱۰۰ میلادی، دمای ک

    Ver video "سال ۲۰۱۴ میلادی، گرمترین سال جهان"

  • ناامیدی از زنده بودن کوهنوردان گرفتار درهیمالیا

    با گذشت چند روز از حادثه کولاک غیرمنتظره در کوههای هیمالیا، احتمال زنده بودن ناپدید شدگان بشدت کاهش پیدا کرده است.

    با اینحال عملیات نیروهای امداد برای پیدا کردن بیش از چهل مفقود الاثر دیگر این حادثه، در روز یکشنبه هم ادامه یافت. هلی کوپترهای ارتش نپال سعی دارند اجساد قربانیان را از کوهستان جمع آوری کنند، اما در این راه با مشکلاتی روبروهستند.

    نیرانجان کومار، سخنگوی ارتش نپال و فرمانده تیم امدادی در این باره بیشتر توضیح می دهد: «مشکلی روی زمین وجود ندارد اما بدی هوا و ارتفاع برف مانع پیشروی ما در منطقه است. هوا نسبت به روز گذشته بهتر شده ولی اگر بارش برف متوقف شود آنوقت وزش بار شدت خواهد گرفت. رابطه برف و باد اینچنین است. هر وقت باد شدید شود عملیات هوایی هلی کوپترها خیلی دشوار می شود.»

    مرگ چهل و سه نفر در این کولاک تایید شده و نزدیک چهارصد نفر هم از مرگ حتمی نجات یافته اند.کوهنوردان و جهانگردان خارجی از جمله هفت اسرائیلی، بعد از کنترلهای اولیه در مراکز درمانی نپال، بلافاصله به کشورهای خود بازگشته اند.

    یکی از آنها بیشتر توضیح می دهد: «من دو روز را در هوای آزاد گذراندم. شب اول حدود پانزده، شانزده ساعت برف می بارید و زیر آن دفن شده بودم. شب دوم هم در سرما بودم تا اینکه گروه امداد مرا نجات داد.»

    سایر مجروحان حادثه هم به مراکز درمانی شهرهای «کاتماندو» و «پوخارا» در نپال منتقل شده اند. برخی از آنها بعد از مداوای سرپایی مرخص شدند.

    Ver video "ناامیدی از زنده بودن کوهنوردان گرفتار درهیمالیا"

  • الهام از اقیانوس و راک اند رول در هفته مد نیویورک

    کارولینا هررا با طرح هایی که از آب الهام گرفته، موجهای بلندی در هفته مد نیویورک به پا کرده است.

    کارهای این طراح مد که روز دوشنبه به نمایش درآمد با ترکیبی از قطره های فلزی آب بر روی لباس ها و با طرح های موج داری که فضایی از اقیانوس ها را به نمایش می گذاشتند، همراه بود.

    کارولینا هررا می گوید: «این مجموعه از آب و چرخش و حرکت آب در اقیانوس الهام گرفته است. همه این لباس ها با فرمی موجی شکل که یادآور دریاست طراحی شده اند. در لباس های این مجموعه، رنگ های خاکستری، آبی و همه رنگ هایی که در دریا می توان دید را می توان مشاهده کرد.»

    لایه های نازکی از رنگ قرمز در میان رنگ های سفید، آبی و خاکستری و همراه با لایه های نازکی از رنگ پوست تمساح در پارچه هایی با بافت های چند لایه در طراحی های این مجموعه خودنمایی می کنند. همچنین برای در امان بودن از سرمای زمستان در آب و هوای سرد، هررا ژاکت های گرمی با شلوار های گرم کشمیری و دستکش های سبک روباه طراحی کرده است.

    او همچنین طرح هایی قو مانند را بر روی پارچه ها گلدوزی کرده با شلوارهایی که احساس می کنید به سفیدی رنگ عاج اند. این طراح مد می گوید که دو

    Ver video "الهام از اقیانوس و راک اند رول در هفته مد نیویورک"

  • اندرلیختسیل و رانش زمین در مرز ایتالیا و سوئیس ۴ قربانی گرفت

    بر اثر رانش زمین و سیل در شمال ایتالیا و سوئیس دستکم چهار نفر جان خود را از دست دادند.

    در کانتون تیچینو در سوئيس، به گفته مقامات پلیس جسد دو زن ۳۴ و ۳۸ ساله از زیر آوارهای یک خانه سه طبقه در شهر مرزی «داوسکو سورانو» بیرون کشیده شد. چهار تن دیگر نیز در این منطقه مجروح شده اند.

    بارش باران های سنگین در دو هفته گذشته باعث طغیان رودخانه ها و بالا آمده سطح دریاچه ها شده است.

    در ایتالیا نیز یک مرد ۷۰ ساله و نوه ۱۶ ساله اش به دلیل تخریب یک خانه در اطراف روستای «لاونو مومبلو» نزدیک مرز سوئیس جان باختند.

    در یکماه گذشته، در مجموع یازده نفر به دلیل آب و هوای بد در مناطق شمال ایتالیا جان خود را از دست داده اند.

    بخش های گسترده ای از شهر میلان هم دچار آب گرفتگی و جاری شدن سیل شده و مردم باید مشکلات ناشی از آن دست و پنجه نرم کنند.

    یک زن با انتقاد از مقامات گفت: «آنها قول می دهند کارهایی کنند اما کوچکترین کاری انجام نمی دهند. ما باید چکار کنیم؟ در خانه هایمان زندانی بمانیم؟»

    بسیاری از مدارس در میلان تعطیل شده است. در فرانسه نیز، جمعه شب، جاری شدن سیل در جنوب شرقی این کشور، پنج تن از جمله یک زن و دو کودک چهار و یک ساله اش را به کام مرگ کشاند.

    Ver video "اندرلیختسیل و رانش زمین در مرز ایتالیا و سوئیس ۴ قربانی گرفت"

  • سال 2015 میلادی در سراسر جهان جشن گرفته شد

    سال جدید میلادی در سراسر جهان، از استرالیا تا نیویورک همراه با نور افشانی و برنامه های گوناگون جشن گرفته شد.

    در نیویورک میدان تایم مملو از مردمی بود که منتظر آغاز سال 2015 بودند. یک میلیون نفر در سرمای منجمد کننده این شهر با هزاران بوسه داغ به استقبال سال جدید رفتند.

    ساکنان لندن، شاهد آتش بازی در کنار رودخانه تیمز بودند و امسال برای اولین بار برای تماشای این برنامه باید بلیط تهیه می کردند. بهای هر صندلی در محل اجرای برنامه ۱۰ پوند بود. هدف از انجام این کار محدود کردن تعداد تماشاچیان و کنترل امنیت اعلام شد.

    در پاریس به سنت هرساله خیابان شانزه لیزه نورافشانی شد. از آنجا که اجلاس بین المللی تغییرات آب و هوایی در سال جدید در فرانسه برگزار خواهد شد، موضوع نورافشانی ها در بنای مشهور طاق پیروزی، هنر زندگی و محیط زیست بود.

    شهر آمستردام هلند، جشن های آغاز سال ۲۰۱۵ میلادی را با موسیقی و آتش بازی آغاز کرد.

    در توکیو مراسم سال نو بگونه ای منحصر بفرد برگزار شد. از جمله این مراسم، ۱۰۸ بار نواخته شدن ناقوس ها در معابد بودایی برای زدودن بدی ها از جسم و روح، و عریان شدن در هوای بسیار سرد زمستانی بود.

    استرالیا با توجه به موقعیت جغرافیایی اش، از جمله اولین کشورهایی بود که سال جدید میلادی را جشن گرفت و به سنت هرساله بندر و اپرای مشهور شهر سیدنی در این شب غرق در نور شدند.

    Ver video "سال 2015 میلادی در سراسر جهان جشن گرفته شد"

  • «ویجا»: فیلمی ترسناک برای جشن هالوین و قسمت جدید سری فیلمهای «انتقامجویان»

    اواخر ماه اکتبر و همزمان با حال و هوای ترس و وحشت جشنهای هالوین، زمان خوبی برای اکران فیلمهای ترسناک است. فیلم ترسناک «ویجا» (OUIJA) یا لوح ارواح که با بودجه ای کم ساخته شده، طی هفته گذشته منتقدان سینما را شگفت زده کرده است. فیلم با فروش ۲۰ میلیون دلاری آخرهفته خود، توانست گیشه سینماهای ایالات متحده و کانادا را فتح کند.

    ویجا تخته ای صاف است که برای احضار روح استفاده می شود. فیلم داستان گروهی جوان را روایت می کند که از طریق ارتباط با عالم ارواح سعی می کنند از راز مرگ مشکوک دوست خود سر در بیاورند.

    فیلم «ویجا» چندان مورد استقبال منتقدان قرار نگرفته و سایت نقد فیلم موسوم به «گوجه فرنگی گندیده»(راتن تومیتوز) تنها ۱۰ درصد به فیلم امتیاز مثبت داده است.

    پیش پرده قسمت جدید سری فیلمهای «انتقام جویان» با عنوان فیلم «انتقام جویان: عصر اولترون» منتشر شد و طی ۲۴ ساعت اول انتشار، بیش از ۳۴ میلیون نفر آن را دیدند.

    سری فیلمهای «انتقام جویان» بر اساس ابرقهرمانهای کتابهای مصور انتشارات ماروِل با همین نام ساخته شده اند. کارگردانی و نویسندگی این قسمت جدید را همانند قسمتهای پیشین جاس ویودن، کارگردان آمریکایی برعهده دارد.

    استودیو فیلم برداری اعلام کرده است که طی ۵ سال آینده تعداد دیگری فیلم براساس این داستانهای مصور ساخته خواهد شد. فیلم «انتقام جویان: عصر اولتران» بهار آینده در به صورت سه بعدی و دوبعدی بر پرده سینماهای جهان خواهد رفت.

    Ver video "«ویجا»: فیلمی ترسناک برای جشن هالوین و قسمت جدید سری فیلمهای «انتقامجویان»"

  • ادامه مذاکرات تا رسیدن به توافق در نشست تغییرات آب و هوایی

    نشست تغییرات آب و هوای سازمان ملل متحد در شهر لیما، پایتخت پرو در حالی روز پایانی خود را طی می کند که برخی گزارشها با اشاره به عدم توافق میان چین و آمریکا به عنوان بزرگترین تولیدکنندگان گازهای گلخانه ای از احتمال ادامه نشست تا روز شنبه خبر می دهند.

    همزمان با برپایی این نشست، معترضان نیز در محوطه بیرونی محل مذاکرات با در دست داشتن پلاکاردهایی بر لزوم توقف فعالیتهایی که منجر به گرم شدن بیشتر کره زمین می شود، تاکید کردند.

    یکی از معترضان می گوید: «اینجا هستم تا به مقامهای دولت آمریکا بگویم تا اولین گام را از کشور خود آغاز کنند. این به معنی کاهش استفاده از سوختهای فسیلی و سرمایه گذاری و جایگزینی آنها با انرژی های تجدید پذیر است.»

    همزمان جان کری، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا نیز که برای شرکت در این نشست به پرو سفر کرده پس از دیدار با مقام های چین از وجود نکات مشترکی میان دو کشور خبر داد و از دیگر کشورها نیز خواست تا از مقصر دانستن یکدیگر دست بردارند و بمنظور اجماع برای یک اقدام جدی حرکت کنند.

    وی گفت: « ما واقعا فرصتی برای برگشتن به قبل و اینکه بفهیمم مسئولیت این اقدامات با چه کسی است را نداریم. راحت بگویم این مسئولیتی برعهده همه ما است.»

    بر اساس گزارش سازمان جهانی آب و هوا، سال ۲۰۱۴ میلادی به عنوان گرمترین سال از اواخر
    قرن نوزدهم تاکنون به ثبت رسیده است.

    همچنین بر اساس گزارش این سازمان از میان ۱۵ سالی که تاکنون به عنوان گرمترین زمان به ثبت رسیده، ۱۴ سال در قرن ۲۱ میلادی بوده است.

    این سازمان همچنین در گزارش خود آورده است که حدود ۹۳ درصد از انرژی های ناشی از گازهای گلخانه ای که در جو زمین حبس شده از فعالیتهای انسان و سوختهای فسیلی نشات گرفته است.

    Ver video "ادامه مذاکرات تا رسیدن به توافق در نشست تغییرات آب و هوایی"

  • گزارش خبرنگار اعزامی یورونیوز از کانون درگیریها در شرق اوکراین

    ارتش اوکراین و جدایی طلبان هوادار روسیه با قبول معاوضه اسرا گامی جدید در راه صلح در شرق اوکراین برداشته اند.

    با این حال خبرنگار ما که به مقر ناظران صلح در دبالتسوو رفته است شرایط را بگونه ای دیگر توصیف می کند.

    در این مقر سربازان اوکراینی و روس و نمایندگان سازمان امنیت و همکاریهای اروپایی بر روند صلح در شرق اوکراین نظارت می کنند اما هر سوی این نزاع شرایط برای رسیدن به صلحی پایدار را ناممکن می داند. سرباز روس به خبرنگار ما می گوید: “روسیه بخشی از این نزاع نیست و تنها باری کمک به دو طرف از جمله جمهوریخواهان دونتسک در اینجا حضور دارد.”

    نظامیان اوکراینی هم از شرایط شکایت دارند و می گویند زمانی که به شما حمله می کنند راهی برای آتش بش نمی ماند و باید از خود دفاع کنید.

    الکساندرمی گوید: “سختترین کار زمانی است که به شما حمله می کنند و نمی توانید جوابشان را بدهید و باید به مفاد آتش بس وفادار بمانید.”

    خبرنگارما که به محل اصلی تنشها رفته است می گوید: “جنگ در دویست متری همین محلی که ایستاده ایم جریان دارد اگر قرار باشد طرفین تن به مفاد آتش بس مینسک بدهند می بایست هر دو طرف تجهیزات نظامیشان را به 15 تا 20 کیلومتری ببرند.”

    همزمان تصاویری از شهری که قرار است از ماه اکتبر کانون آتش بس باشد نشان می دهد برخلاف تصورات این شهر به مرکز درگیری و تنشها بدل شده است و به جز ویرانه ای از خانه ها چیزی بر جای نمانده و معدود ساکنان شهر به گفته خبرنگار ما به هیچ روی حال و هوای برگزاری جشنهای سال نو را ندارند.

    Ver video "گزارش خبرنگار اعزامی یورونیوز از کانون درگیریها در شرق اوکراین"

  • شرایط دشوار پناهجویان جدید کرد در مرز ترکیه و سوریه

    شمار پناهجویان کرد سوریه که به تازه گی به ترکیه گریخته اند، از مرز ۱۵۰ هزار نفر گذشته است. در شهر مرزی سوروچ، آنها در کمپ های پناهندگی، مدرسه ها و دیگر ساختمان های عمومی اسکان داده شده اند. خطر طاعون و دیگر بیماری ها این پناهجویان را تهدید می کند.

    یک پزشک داوطلب در کمپ پناهندگی می گوید: “ما داروی کافی نداریم. با کمبود تجهیزات برای کمک های اولیه روبرو هستیم. با وجود چنین محدودیت هایی برای درمان مردم تلاش می کنیم. مجروحان تازه در مرز سوریه نیز در راه اند.
    در این اردوگاه، جمع داوطلبانی که به ارائه خدمات پزشکی و پرستاری مشغولند ۷۰ نفر هستند و ۲۵۰ بیمار را که به طور عمده زنان، کودکان و افراد سالخورده هستند را سرپرستی می کنند. ما از همه داروخانه ها و انبارهای دارو می خواهیم که به ما کمک کنند. و نه فقط دارو. مردم در هوای آزاد می خوابند. بچه ها و نوزادان به پتو و بالش نیاز دارند. آنها به جای گرم نیاز دارند. همانگونه که می بینید ما به نام بشریت در حال تلاش و تقلا هستیم.”

    بیشترین بیماری های معمول در این اردوگاه، بیماری های مربوط به سیستم ایمنی بدن و سوء تغذیه کودکان به خاطر فقدان شیر مادر است. زیرا مادران بر اثر نگرانی و فشار شدید قادر به شیر دادن به کودکان نیستند.

    بورا بایراکتار، خبرنگار یورونیوز در شهر مرزی سوروچ: “کردهای پناهجویی که به خاطر تهدید داعش از خانه هایشان گریخته اند، سفر طولانی و دشواری داشته اند و اکنون مجبورند تحت شرایط سخت و همراه با خطر بیماری با هم زندگی کنند. آنها اکنون با مشکلات سلامتی و بهداشت روبرو و در انتظار هر گونه کمکی هستند.”

    Ver video "شرایط دشوار پناهجویان جدید کرد در مرز ترکیه و سوریه"

  • پنجمین آلبوم گروه کانتری «لیدی آنتبلوم»

    گروه موسیقی آمریکایی «لیدی آنتبلوم» آلبوم جدید خود به نام “۷۴۷” را روانه بازار کرده است. این آلبوم متشکل از یازده ترانه جدید، پنجمین آلبوم این گروه سه نفره موسیقی کانتری است. ترانه های این آلبوم نسبت به آلبوم قبلی شادتر هستند.

    چارلز کلی، خواننده ۳۳ ساله گروه در مورد ضبط این آلبوم جدید می گوید:« این آلبوم یکی از سرزنده ترین آلبومهایی است که تا کنون ضبط کرده ایم. می خواستیم کاری متفاوت خلق کنیم که پر سر و صدا باشد. چون فکر می کنم آهنگهای آلبومهای قبلی مان خیلی ملایم بودند.»

    گروه «لیدی آنتبلوم» با دومین آلبوم خود به نام “به تو نیاز دارم” که ۵ سال پیش منتشر شد و بیش از دو میلیون نسخه از آن در سراسر جهان به فروش رفت، به شهرت رسید.

    البته اعضای گروه همان زمان می دانستند که باید تغییراتی درسبک کار خود بوجود آورند تا موسیقی شان بیشتر با حال و هوای موسیقی کانتری جور باشد.

    چارلز کلی در اینباره می گوید: «می خواستیم گروه مان شهرت بیشتری کسب کند. به نظرمان دوره ای بود که به کندی پیش می رفتیم. و در کارمان دیگر ابتکار نبود. برای مطرح بودن باید مبارزه کنید. آن موقع موسیقی کانتری کمی تغییر کرده بود. بعد به خودمان گفتیم برای باقی ماندن در چنین فضایی باید چه کار کنیم. موسیقی ما چگونه می تواند در این فضا زنده بماند و اصالت کار خود را هم حفظ کند؟»

    برای ایجاد تغییر درسبک، گروه شروع به همکاری با نیتن چاپمان، موسیقیدان و تهیه کننده آمریکایی کرد. چاپمن کسی است که تیلور سیفت را تبدیل به یک ستاره موسیقی پاپ کرد.

    ترانه «بارتندر»(Bartender) یا ساقی که اولین ترانه آلبوم ۷۴۷ است، در صدر جدول ترانه های کانتری در ایالات متحده آمریکاست.

    گروه لیدی آنتبلوم در پنجاه و چهارمین دوره مراسم جوایز گرمی در سال ۲۰۱۲، جایزه بهترین آلبوم کانتری را از آن خود کرد.

    Ver video "پنجمین آلبوم گروه کانتری «لیدی آنتبلوم»"

  • مروری بر آثار «ژیوانشی» طراح فرانسوی مد

    موزه “تیسن بورنِمیزا” شهر مادرید اسپانیا میزبان نمایشگاهی از مرور بر آثار هوبرت دو ژیوانشی، طراح مد فرانسوی است.

    ژیوانشی شهرتش را مدیون طراحی لباس برای بانوان فریبنده دهه ۵۰ و ۶۰ میلادی از جمله ژاکلین کندی، همسر جان اف کندی و گریس کلی، ملکه موناکو است. اودری هپبورن، نیز از هنرپیشگانی است که در فیلمهای «صبحانه در تیفانی» (۱۹۶۱) و «سابرینا» (۱۹۵۴) در پیراهنهای طراحی شده توسط ژیوانشی درخشیده است.

    پیراهنهای ساده و شیکی که ژیوانشی در این سالها طراحی کرد، تاثیری زیادی بر حال و هوای مدهای زنانه در سالهای ۱۹۵۰ میلادی داشت. این ایده که در کمد لباس هر خانمی، باید یک «پیراهن ساده مشکی» پیدا شود، ایده ای بود که با طرح های ژیوانشی در این سالها فراگیر شد.

    ژیوانشی همچنین نقش زیادی در شکستن قوانین رایج مد در سالهای پس از جنگ جهانی دوم داشت. همانطور که ماتینز دلا پِرا، مسئول این نمایشگاه می گوید: «ژیوانشی طراحی نامتعارف و نوآور بود. طراحی شومیز موسوم به «بِتینا» در سال ۱۹۵۲، شومیزی که ژیوانشی نام یکی از مانکنهایش به نام بتینا گرازیانی را روی آن گذاشت، شکستن قالبهای رایج مد زمانه بود.

    وی در نقش دوزی های روی پارچه از پلاستیک و چرم استفاده کرد و به این ترتیب، حتی در نحوه برخورد با پارچه هم تحولی در مد رایج ایجاد کرد. در عین حال ژیوانشی اولین طراحی بود که از مدلهای قومی در نمایشهای مد استفاده کرد.

    در این نمایشگاه حدود ۹۵ مدل لباس زنامه طراحی ژیوانشی و مجموعه ای از نقاشی های متعلق به موزه و اثر نقاشان الهام بخش ژیوانشی در معرض دید بازدید کنندگان قرار گرفته است.

    نمایشگاه از ۲۲ اکتبر (۳۰ مهرماه) آغاز شده است و درهای آن تا ۸ ژانویه (۱۸ دیماه) آینده به روی بازدید کنندگان باز خواهد بود.

    Ver video "مروری بر آثار «ژیوانشی» طراح فرانسوی مد"

  • گشتی در عالم مُد

    روسیه

    اسلاوا زئیتزف، طراح روسی، آخرین مجموعه بهاره-تابستانه خود را در جریان بیست و نهمین هفته مد مرسدس بنز در مسکو رونمایی کرد. مجموعه ای که به قول خود اسلاوا زئیتزف از عشق او به زنان الهام گرفته و پر از رنگ های گوناگون است.

    اسلاوا زئیتزف که در روسیه با نام واچسلاو زئیتزف شناخته می شود، طراحی ۷۶ ساله است که از دهه شصت میلادی تا کنون فعالیت داشته است. با اینکه او طراحانی چون کوکو شانل، کریستین دیور، جیانفرانکو فره و اوبر دو ژیوانشی را بت های خود می خواند، اما کارهای او شدیدا تحت تاثیر مدهای سنتی روسی و اسلاو هستند.

    زئیتزف تا کنون برای لباس دو بانوی اول روسیه، یعنی همسران ولادیمیر پوتین و دمیتری مدودف، لباس طراحی کرده است.

    هفته مد روسیه با حضور بیش از هفتاد طراح از سراسر جهان در سالن نمایشگاه مانِژ در نزدیکی کاخ کرملین برگزار می شود.

    پرتغال

    هفته مد پرتغال همزمان در لیسبون و پورتو آغاز به کار کرده است. طراحان در جریان این هفته مد نیز لباس های بهاره-تابستانه خود را عرضه می کنند.

    طراحان جوانی چون دانیلا باروس آغازگر کار بودند و استعدادهای فرامرزی خود را در معرض دید همگان قرار دادند. مجموعه تازه باروس برای بهار و تابستان، طرح هایی نامتقارن را در بر می گرفت که همه با پارچه هایی لخت و مواج دوخته شده بودند و بدن را در حرکت کاملا آزاد می گذاشتند. این مجموعه که به لحاظ طراحی ساختارشکنانه بود، هم برای آقایان و هم خانم ها لباس ارائه کرد.

    آنابلا بالداک هم از مجموعه تازه خود رونمایی کرد. این طراح که در پرتو خانه دارد، طرح هایی کاملا زنانه را به نمایش درآورد. بالداک به دنبال احیای حال و هوای دهه های سی و شصت میلادی است، هرچند هدف نخست او زیبایی لباس ها بوده است. بیش از دو دهه از آغاز فعالیت آنابلا بالداک در عرصه مد می گذرد. او در نخستین هفته مد پرتغال در سال ۱۹۹۵ نیز حضور داشته است.

    هفته مد پرتغال یا «پرتغال فشِن» از آغاز ایجاد، به پایتخت های مهم مد جهان، از لندن تا سائوپائولو، سفر کرده است.
    .

    Ver video "گشتی در عالم مُد"

  • پناهجویان سوری و خوانندگان اپرا، برای صلح می خوانند

    طرحی در آلمان، گروهی از خوانندگان جهانی اپرا و موسیقیدانهای موسیقی مجلسی و حدود۳۰ تن از پناهجویان سوری را گرد هم آورده است تا با اجرای اثری از موتسارت پیام آوران صلح باشند.

    برنت اشمیت، مدیر صحنه و مبتکر طرح با اجرای اپرای “کوزتی فان توته” (Così fan tutte) در خوابگاههای پناهجویان قصد دارد با اجرای این برنامه، با سکوت و جهل و رنج مبارزه کند.

    صومعه فرانسیسکن متعلق به قرن ۱۴میلادی در جنوب آلمان، این پناهندگان سوری را در خود جای داده است.

    کورنِلیا لانتز، خواننده متزو- سوپرانوی ۳۳ ساله و مدیر این طرح می گوید: «در تمام طول زندگی ام در آلمان هیچگاه جنگ سوریه را حس نکردم. اما حال که با این پناهجویان حرف می زنم، معاشرت می کنم و به فیلمها نگاه می کنم، از بلایی که جنگ بر سر این افراد آورده است، واقعا متاثر و غمگین شده ام. با این طرح جنگ به اینجا آمده است.هدفمان این است که این برنامه پیام آور صلح هم برای مردم سوریه و هم مردم سراسر جهان باشد.»

    برخی از پناهندگان سوری که در اینجا حضور دارند هیچ تجربه و پیشنیه ای در آواز خواندن در اپرا ندارند و کاملا مبتدی هستند. اما شرکت در این برنامه حال و هوای غمگین زندگی شان را تغییر داده است.

    مایسه شمالی پناهجوی سوری می گوید که از وقتی در این برنامه شرکت کرده، زندگی در آلمان برایش جالب تر شده است. وی می افزاید: «اول که به آلمان آمده بودم، فکر می کردم کشور خوبی نیست و حوصله ام اینجا سر می رود. فکر می کردم اینجا آینده ای نخواهد داشت. اما بعد از شرکت در این طرح و آواز خواندن در اپرا دیدم می توانیم در آلمان آینده ای داشته باشیم. الان از اینکه در این کشور هستم خیلی خوشحالم.»

    برخی از سرودهای انقلابی عربی، مانند ترانه «جنت» نیز در اپرا گنجانده شده است. احمد عثمان، یک پناهجوی سوری می گوید که امیدوار است این سرود در جهان طنین انداز شود: «جنت یعنی بهشت. این ترانه پیامی دارد و می خواهیم پیام این ترانه را به گوش تمام دنیا برسانیم. پیام ما جستجوی صلح و پایان دادن به جنگ است. پیام ما این است که جنگ و خونریزی دیگر بس است.»

    اشتوتگارت، اولین شهری است که این برنامه در آن اجرا شد. پس از اجرا در شهرهای مختلف آلمان، آخرین اجرا اواخر ماه فوریه آینده در برلین انجام می شود.

    Ver video "پناهجویان سوری و خوانندگان اپرا، برای صلح می خوانند"

  • پایتخت اسکاتلند، یک روز قبل از همه پرسی استقلال

    در آخرین روز تلاشها برای جلب نظر مردم اسکاتلند، الیسدر سنفورد با جوانا گیل، گزارشگر یورونیوز از ادینبورگ مصاحبه کرد.

    الیسدر سنفورد: جوانا، از حال و هوای حاکم بر شهر با ما بگو.

    جوانا گیل: جو حاکم بر اینجا بسیار تبدار است. کمتر از 24 ساعت به آغاز همه پرسی زمان باقی مانده است. به همین دلیل فعالان انتخاباتی در هر دو طرف آخرین تلاشهای خود را به کار می بندند تا افرادی را که هنوز تصمیم نگرفته اند به طرف خود جلب کنند. من با چند نفر امروز صحبت می کردم که هنوز با تبلیغات هیچ یک از دو گروه قانع نشده اند. ما روز بسیار فشرده ای را در پایتخت اسکاتلند در پیش رو داریم. برای هر دو طرف.

    الیسدر سنفورد: کمتر از 24 ساعت مانده به رای گیری، چند نفر هنوز تصمیم نگرفته اند؟

    جوانا گیل: به گفته کارشناسان بین هشت تا ده درصد افراد واجد شرایط برای رای دادن، هنوز تصمیم قطعی نگرفته اند. اینها همان دسته ای هستند که رایشان سرنوشت ساز است. چرا که نظرسنجیها نشان می دهد که 51 درصد مخالف استقلال اسکاتلند هستند و 49 درصد حامی استقلال هستند. رقابت همچنان شانه به شانه پیش می رود. نظرسنجیها نشان می دهند که افرادی که هننوز تصمیم نگرفته اند می توانند نتیجه آرا را عوض کنند و اغلب آنها زنان هستند. از طرفی زنان رای دهنده معمولا کمتر اهل ریسک پذیری هستند. آنها نمی خواهند در مسائلی مانند واحد پول ریسک کنند. یا در مسائلی مثل نظام خدمات درمانی. به همین دلیل آنها ممکن است به طرف رای نه تمایل پیدا کنند. اما در این مرحله واقعا نمی توانیم با قطعیت چیزی را بگوییم. من با هر کارشناسی که صحبت می کردم، فقط می توانست درباره نتیجه همه پرسی حدس بزند.

    الیسدر سنفورد: آیا حس تاریخ سازی در این رخداد وجود دارد؟ این که اگر نتیجه همه پرسی هر چه باشد، راه بازگشت نیست. این رایی است که هر کس فقط یک بار در طول عمر خود می تواند بدهد. رایی که چهره کشور، چهره اسکاتلند و بریتانیا را برای همیشه عوض می کند.

    جوانا گیل: القای چنین حسی هدف رهبران دو سوی همه پرسی است. دیوید کامرون، سخنرانی احساسی داشت و به مردم گفت که آری به استقلال منجر به جدایی و طلاق تلخ اسکاتلند می شود. او نزدیک بود که گریه کند. به طور مشابه الکس ساموند، وزیر اول اسکاتلند گفت که راه برگشتی وجود ندارد و این بختی است که در اختیار یک نسل قرار گرفته است تا نظر خود را درباره استقلال کشور ثبت کند. او مدت زیادی با حزب ملی اسکاتلند بوده است و برای رسیدن به چنین نقطه ای زمان زیادی صرف کرده است. به همین دلیل حس تاریخ سازی بزرگی بر این همه پرسی حاکم است. اسکاتلندیها بخوبی از این موضوع آگاه هستند و به نظر من به همین دلیل هنوز شمار زیادی از مردم اسکاتلند تصمیم قطعی نگرفته اند. حتی خیلی ها می گویند که رای نمی دهند، چرا که به نظر آنها رای دادن مسئولیت سنگینی را به دوش آنها می گذارد.

    Ver video "پایتخت اسکاتلند، یک روز قبل از همه پرسی استقلال"

  • سمرقند، شهر همیشه جاودان

    سمرقند یکی از پر بیننده ترین شهرهای قرار گرفته در جاده ابریشم و به نوعی “سیلیکان ولی” قرون وسطی است.

    “تیمور“، کشورگشای ترک- مغول و بعدها پسر بزرگ وی، “اولوغ بیک” همه علما و فلاسفه زمان را در اینجا جمع کردند.

    این شهر، چهارراه فرهنگ های مختلف و دانش و مذهب و تجارت بود. گذشت زمان این میراث فرهنگی را همواره مورد تهدید قرار داده اما آب و هوای قاره ای تهدید اصلی بوده است، از اینرو کار بازسازی هرگز متوقف نشده است.

    سی و پنج سال طول کشید تا “تیمور” سمرقند را به یک پایتخت افسانه ای تبدیل کند. از سال ۱۳۷۰ هنرمندان و معمارها از سراسر امپراتوری به اینجا آمدند تا به این کار بپردازند. امروز هم جذابیت سمرقند با هنر دست متخصصان حفظ می شود.

    هر سال یک گروه ۹۰ نفره از تعمیرکاران ماهر ساختمانی برای مرمت آثار ناریخی سمرقند کار می کنند. این تیم پانزده روز برای بازسازی این دیوار با سه هزار کاشی کار کرده اند و بازدهی خوبی داشته اند، تا پایان سال جاری آنها پنج دیوار دیگر را تعمیر می کنند. همه چیز باید شبیه زمان قدیم باشد حتی رنگ با فرمول قدیمی ساخته می شوند.

    دولت خاکیموف، تعمیرکار ساختمانی روس می گوید: “کار سخت و دقیقی است زیرا باید مطمئن شویم هر تکه از نظر رنگ و طرح و اندازه سرجای خودش قرار بگیرد. سپس، آن را بر روی یک بدنه ثابت می کنیم و بعد در مکان نهایی قرار می دهیم.”

    وی می افزاید: “وقتی در سال ۱۹۸۱ اینجا شروع به کارکردم همه چیز وضعیت بدی داشت. طبقه دوم دیگر وجود نداشت. نمای ساختمان از بین رفته بود. در طی این سالها همه چیز به شکل گذشته بازسازی شد.”

    بازسازی های انجام شده، جاذبه شهر را با نمای قدیمی ونمادهای معنی دار حکاکی شده بنا ها زنده نگهداشته است.

    سه مدرسه در میدان ریگستان یکی از بهترین نمونه های هنر معماری اسلامی در زمانی است که سمرقند مرکز تجارتی محسوب می شد.

    نوشته های روی دیوار قوائد و آداب زندگی را می آموزند. به گفته فیض الدین فخریدینوف ، تاریخدان، نقاشی هایی که از بعضی گیاهان با شاخه هایی بدون انتها و برگ های سبز دیده می شود، نشانه باغ بهشت هستند و کنده کاری های مارپیچ هم نمود زندگی ابدی می باشند.

    وی می گوید که شکل های هندسی روی دیوار فقط شکل های منظم تزیینی نیستند. با نگاه دقیق تر می توان دید که نام “محمد” نوشته شده است.

    موزاییک هایی با نقش ببر بر دیوار مدرسه “شیردار” یک معمای واقعی هستند. آنها ممنوعیت تصویر جاندران در ساختمانهای مذهبی را به سؤال می کشند و نماد جستجوی انسان برای دانش و روشنایی خداوند هستند.

    مرقد امام بخاری یک نمونه معماری اسلامی است که در 25 کیلومتری شهر سمرقند ساخته شده و یکی از اماکن زیارتی مسلمانان است.
    این یادبود در سال 1998 بر روی مقبره ای ساخته شده که در قرن شانزدهم بنا شده بود.

    امام بخاری عمرش را به سفر و نوشتن دومین کتاب مهم مسلمانان گذراند.

    به گفته یک امام سمرقند، کتاب بخاری شامل ۶۰۰ هزار حدیث است و گفته ها و اعمال حضرت محمد را در خود دارد.

    امروز سمرقند سومین شهر ازبکستان است و خیال ندارد از گذشته خود جدا شود.در سال ۲۰۰۱ یونسکو این شهر را به لیست میراث فرهنگی جهان افزود و آن را شهر برخورد فرهنگ ها نامید.

    Ver video "سمرقند، شهر همیشه جاودان"

  • زهره، سیاره ای ناشناخته در منظومه شمسی

    از رصدخانه پاریس اینبار همکارمان نیم نگاهی به سیاره ونوس انداخته است. سیاره ای ناشناخته، سیاره ای که در آن خورشید از مغرب طلوع می کند و در شرق غروب و یک روز آن نزدیک به یکسال می گذرد.

    تاریخ بنانهادن رصدخانه پاریس به ۱۶۶۷ میلادی بازمی گردد. در این رصد خانه منظومه شمسی بطور کامل مورد مطالعه دانشمندان و کاوشگران است و بخش مهمی از این مطالعات به شناخت سیاره عجیب و غریب ونوس، یا همان زهره، می گذرد.

    رصد خانه پاریس، تبدیل به یکی از مهمترین مکانها در جهان برای مطالعه سیاره های منظومه شمس شده است. توماس ویدمن، یکی از دانشمندانی است که زندگی اش را وقف مطالعه روی سیاره رمزآلود زهره کرده است. وی می گوید:” زهره و زمین، دو سیاره خواهر هستند. آنها در یک ساختار شمسی بوجود آمده اند. نزدیکی آنها بیشتر از نزدیکی زمین و مریخ نیز هست، در واقع پوسته های تشکیل دهنده دو سیاره کاملا مشابه هستند، گازهایی مشابه، صخره هایی مشابه. با این حال دو سیاره با سرنوشتی کاملا متفاوت مواجه شده اند.”

    در واقع سیاره زهره در آغاز پیدایش کاملا مانند زمین ما بوده است، اما امروز بدلیل تحولاتی ناشناخته تبدیل به سیاره ای شده که هوای آن مملو است از اسید سولفوریک و دی اکسید کربن. یکی از کاوشگران پروژه ونوس اکسپرس می گوید: “فضای جوی ونوس بسیار متراکم است، هوایی که ۹۷ درصد آنرا دی اکسید کربن تشکیل می دهد، حضور وحشتناک گازهای گلخانه ای، دمای سطح این سیاره را به ۴۵۰ درجه سانتی گراد هم می رساند، فشار جوی به ۹۲ بار نزدیک می شود،یعنی معادل ۱۰۰ برابر سیاره ما، محیطی کاملا ناخوشایند برای زندگی، یک جهنم واقعی. “

    ناخوشایند و شگفت انگیز، ونوس تنها سیاره ای است که در جهت عقربه های ساعت می چرخد.

    مسئول عملیات ونوس اکسپرس: “سیاره زهره تنها سیاره منظومه شمسی است که نیاز بیشتری به زمان برای چرخش و گردش بدور محور اصلی خود و گردش دور خورشید دارد. ۲۴۳ روز برای چرخش بدور خود و ۲۲۴ روز برای چرخش بدور خورشید.”

    در سال ۲۰۰۵ دانشمندان آژانس فضایی اروپا، با پرتاب کاوشگر ونوس اکسپرس تلاش کردند نگاهی دقیق تر به سیاره عجیب و غریب زهره داشته باشند. پس از ۸ سال کاوشهای طاقت فرسا، تیم وِیژه ونوس اکسپرس با استفاده از سیستم اصطکاک فضایی موفق به پرتاب کاوشگر زهره به فضا شد.

    نتایج اولین تحقیقات عملی بسیاری از پیش فرضهای دانشمندان روی زهره را رد می کرد. هماهنگ کننده عملیات ونوس اکسپرس: “اولین نکته ای که نظر ما روی این سیاره را جلب کرد، که کاملا غیر طبیعی بود، تغیرات نیروی فشار جوی بود. انگار که در جو این سیاره امواجی با فشارهای متنوع موجود بود و ساختارهای این سیاره آنگونه که انتظار می رفت نبود. به همین دلیل تجزیه و تحلیل این سیاره هنوز نیاز به کمی زمان دارد تا دانشمندان نتایج تحقیقاتشان را اعلام کنند.”

    اما بواسطه اطلاعات بدست آمده از کاوشگر زهره، دانشمندان با اسرار تازه ای درباره این سیاره مواجه شده اند.

    هماهنگ کننده عملیات ونوس اکسپرس می گوید: “زمانی که ۸ سال پیش به زهره رسیدیم، متوجه حضور بادهای شدید با سرعت ۳۰۰ کیلومتر در ساعت شدیم، اما تفاوت اساسی که از آن زمان بوجود آمده است، افزایش سرعت بادها تا ۴۰۰ کیلومتر در ساعت است. هنوز نمی توانیم دلیل آنرا تشریح و توصیف کنیم.”

    رمز و رازهای زیادی در سیاره ونوس نهفته است، یکی از تصاویر نادر از این سیاره، که بوسیله فضانوردان روس گرفته شده نشان می دهد، هیچ آثاری از آتشفشان در این سیاره ندارد اما در عین حال صخره های آتش فشانی زیادی روی این سیاره موجود هستند. توماس ویدمان از رصدخانه پاریس می گوید: “سطح زهره کمابیش جوان است با این حال هیچ گونه فعالیت آتشفشانی در این سیاره دیده نمی شود و این عامل اصلی شگفتیهای ماست. در حالی که سطح سیاره کاملا جوان است. به همین دلیل ایده یک فاجعه نادر در این سیاره که آنرا طی یک روند ژئولوژیک تبدیل به سیاره امروزی کرده است وجود دارد ایده ایی که در واقع ما با یک روکش و پوششی جدید از این سیاره مواجه ایم.”

    اما چه اتفاقی، سیاره زهره را بدل به چنین سیاره ای روشن و جهنمی کرده است؟

    هماهنگ کننده عملیات ونوس اکسپرس می گوید: “در آغاز پیدایش سیاره زهره، یک فاجعه عظیم رخ داده است، ونوس با یک شی در فضا برخورد کرده و باعث انفجار فضایی شده است و به همین دلیل نوع گردش خود را از دست داده است. این یک آغاز مهم در زندگی سیاره زهره است.”

    زهره روشنترین سیاره های منظومه شمسی است. این سیاره پس از خورشید و ماه همیشه می درخشد. زهره بخشی از فرهنگ و تاریخ ما نیز هست.

    Ver video "زهره، سیاره ای ناشناخته در منظومه شمسی"

  • طرح اروپایی «سوفی»؛ سبزیجات تر و تازه از مزرعه تا سفره

    برای به حداقل رساندن خطرات ناشی از فاسد بودن سبزیجات بسته بندی شده، پژوهشگران اروپایی در یک کارخانه فرآوری و بسته بندی سبزیجات در نزدیکی برمن در آلمان مشغول انجام تحقیقات هستند.

    دغدغه هر روز مدیر کارخانه این است که محصولاتش را تازه و بدون استفاده از مواد نگهدارنده به دست مشتری برساند.

    بنجامین هینمان، مدیرعامل این کارخانه، می گوید: «برای حفظ مواد غذایی موجود در کاهو و جلوگیری از انبساط و انقباض آنها، دمای نگهداری طی مراحل فرآوری بسیار پایین است. می خواهیم مطمئن باشیم محصول وقتی به دست مشتری می رسد، ترد باشد. اما عمر این محصولات در قفسه های فروشگاه، بسته به نوع محصول ۳ تا ۵ روز است.»

    وی می افزاید: «می خواهیم این زمان را بیشتر کنیم. مثلاً مهم است که کاهو مدت طولانی ترد بماند، بافت مواد موجود در آن یک دست مانده و کاهو نرم نشود. برای هویج هم همین طور، نمی خواهیم نرم و سست شود و مزه اش را از دست بدهد.»

    دانشمندان یک طرح اروپایی موسوم به “سوفی” (SOPHY)، بر روی طراوت و سلامت سبزیجات بسته بندی شده کار می کنند.

    تحلیل وضعیت سبزی های بسته بندی شده به کمک ابزارهای حسگر اولین گام است: اینکه حجم مواد، بافت، مزه، طعم و بوی آنها طی مدتی که در بسته بندی هستند، چه تغییراتی می کند و این تغییرات در بسته بندی های مختلف و برحسب ترکیب گازهای درون بسته بندی چه تفاوت هایی دارد.

    ایمکه ماتولات، متخصص تغذیه و مواد غذایی که در تیم تحقیقاتی این کارخانه کار می کند، می گوید: «در تحقیقاتمان نشان داده ایم مدت زمانی که مواد غذایی در بسته بندی می مانند، مهم است اما دمای انبار کردن مواد هم اهمیت دارد و همین طور میزان رطوبت. تغییرات جوی به خصوص برای کاهو مهم است. مواد در خلأ بسته بندی شده اند. تمام اینها بر خصوصیات مواد غذایی که در معرض حسگرها قرار می گیرند و در بیشتر موارد بر ظاهر، بافت و بوی آنها اثر می گذارد.»

    محققان با کمک تجزیه و تحلیل های شیمیایی و میکروبیولوژیک متوجه می شوند که سبزیجات بسته بندی شده در طول زمان چه تغییری می کنند و میکرو ارگانیسم ها یا تغییرات ناخواسته چگونه کیفیت آنها را تغییر می دهند.

    با استفاده از جمع آوری داده ها، محققان اروپایی طرح “سوفی” موفق شده اند، نرم افزاری طراحی کنند که طی تمام مراحل تولید، سلامت و کیفیت سبزیجات مختلف را تخمین می زند.

    الکساندر البرخت، مهندس کشاورزی، در مورد این نرم افزار می گوید:«هدف این است که کاربر با این نرم افزار به سادگی کار کند. می خواهیم شرکت های تولیدی روش های فرآوریشان را با استفاده از مدل سازی، به راحتی بهینه کنند. قصد داریم برای شرکت های تولیدی، چارچوب نرم افزاری فراهم کنیم که نیازی به آموزش های خاص و پشتیبانی گسترده نداشته باشد.»

    بنجامین هینمان، مدیر کارخانه در مورد مزایای استفاده از این نرم افزار می گوید: «این نرم افزار کار مرا تسریع می کند. اگر مشکلی پیش آید، می توانم وضعیت را شبیه سازی کنم و با کمک برنامه بفهمم مشکل کجا است و اینکه کدام جزء یا کدام روش را می توانم تغییر دهم تا محصول نهایی تازه بماند. امیدواریم به کمک نرم افزار هر چه سریعتر بتوانیم فرمول های جدید برای فرآوری محصولات پیدا کنیم و محصولات ما مزه و طعم خود را بدون استفاده از مواد نگهدارنده، مدت طولانی تر حفظ کنند و زمان بیشتری در قفسه فروشگاه دوام بیاورند.»

    از سوی دیگر تغییرات آب و هوایی هم بر بهداشت مواد غذایی و سبزیجات تاثیر می گذارد. محققان اروپای در کِشتگاهی در جنوب اسپانیا این اثرات اقلیمی را بررسی می کنند. این کشتگاه مانند یک آزمایشگاه روباز است.

    چنانچه مدل های کنونی پیش بینی آب و هوا درست باشد، نواحی جنوب اروپا دچار کم آبی قابل توجهی خواهد شد. دانشمندان می خواهند ببینند این مساله چه تغییری در کیفیت و بهداشت سبزیجات خواهد داشت.

    مابل ژیل، میکروبیولوژیست مواد غذایی از این تیم تحقیقاتی در جنوب اسپانیا می گوید: «به این نتیجه رسیده ایم که آبیاری محصولات، یک چهارم کمتر از میزان موجود هم می تواند مفید باشد. برای محیط زیست هم بهتر است، چون آب کمتری مصرف می شود. برای برخی سبزیجات هم همین طور، زیرا بعدا مدت بیشتری در قفسه فروشگاه می مانند.»

    پژوهشگران این طرح می گویند که کم آبی را می توان با اقدامات دیگری که هم اکنون تحت بررسی دقیق هستند، جبران کرد.

    خانم ژیل در این باره می گوید: «می توان گونه هایی پیدا کرد که در برابر کمبود آب مقاوم باشند. می توان موادی که به محصول می رسد تغییر داد. مثلاً می توانید به آن نیتروژن بیشتری برسانید، تا کیفیتش حفظ شود. در نهایت می خواهیم ببینیم آیا می توان از منابع آبِ جایگزین استفاده کرد؟ مثلاً از آبی که از تصفیه خانه ها می آید؟ چنانچه با این آب محصولات را آبیاری کنیم، آیا محصول بهداشتی خواهد بود و عمرش در قفسه فروشگاه هم طولانی است یا نه.»

    دانشمندان می خواهند بدانند کاهش میزان بارندگی که برای جنوب اروپا پیش بینی می شود یا هوای گرمتر و مرطوبتر که برای شمال اروپا پیش بینی شده است، سبب چه تغییر و تحولی در میکروب های بیماریزا، مواد سمی، مواد آفت کش و عوامل دیگر، قبل و بعد از کشت سبزیجات خواهد شد.

    یکی دیگر از محققان این تیم می گوید: «قبلا فکر می کردیم هر چه رطوبت بیشتر باشد برای بهداشت و کیفیت محصولات بهتر است. اما الان فهمیدیم که رطوبت باعث دوام برخی میکروب های بیماریزا می شود. پیشنهاد ما این است که از میزان رطوبت حاد (بین ۹۵ تا ۹۶ درصد) که در فرآوری این محصولات به کار برده می شود، تا حدی کاسته شود.»

    تحقیقات در مورد تاثیر تغییرات آب و هوایی بر روی کیفیت و بهداشت محصولات در دانشگاه گنت بلژیک نیز انجام می شود. گروهی از پژوهشگران در این دانشگاه گردهم آمده اند تا ببینند چگونه کپک های موجود در گوجه فرنگی های تازه، به دنبال تغییرات آب و هوایی شدید رشد می کنند.

    یک مهندس علوم زیستی در این دانشگاه می گوید: «به دلیل تغییرات آب و هوا، دما بیشتر شده و مواد غذایی زودتر کپک می زنند و همین کپ

    Ver video "طرح اروپایی «سوفی»؛ سبزیجات تر و تازه از مزرعه تا سفره"

  • گفتگوی یورونیوز با فرزند مهدی کروبی: «محبوبیت رهبران جنبش سبز افزایش یافته است»

    بیش از هزار و ۲۰۰ روز از حصرخانگی میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد سه رهبر جنبش اعتراضی ایران موسوم به جنبش سبز می گذرد. این حصرخانگی بدون حکم قضایی صورت گرفته و تاکنون نیز دادگاهی درخصوص رسیدگی به اتهامات مطرح علیه این سه تن برپا نشده است. علی خردپیر، خبرنگار یورونیوز با محمد تقی کروبی، فرزند مهدی کروبی و مدرس حقوق بین الملل در دانشگاه وست مینستر انگلستان گفتگویی کرده است که در پی می آید.

    یورونیوز: می دانیم که پدر شما از زمستان ۱۳۸۹در حصرخانگی به سر می برد. وزیر دادگستری و شهردار تهران هر دو در سال گذشته گفته بودند که مسوولیت این حصر با شورای امنیت ملی است اما به تازگی نقل قولی از سوی یکی از نمایندگان مجلس از رهبر حکومت، مسوولیت را متوجه علی خامنه ای می کند. پرسش این است که چرا حکومت جمهوری اسلامی ایران نمی خواهد درباره این موضوع شفاف سازی شود؟

    محمد تقی کروبی: از ابتدا حکومت رفتاری شفاف در قبال رهبران جنبش اعتراضی نداشت. یک بخش از رفتارهایی که حکومت می کرد بر می گشت به نیروهای خودسر و لباس شخصی که تحت امر حکومت بودند و می دانید که از منظر حقوق بین الملل مسوولیت آن باز برعهده حاکمیت است. این رفتارها گاهی شامل خشونت هایی مانند حمله به منزل، آتش زدن در منزل، انداختن بمب صوتی درون خانه می شد.

    حکومت با تقسیم کار بین مجموعه ای از نیروهای مورد اعتماد خود و بخش رسمی سعی کرد نوع برخورد از ابتدا برخورد رسمی نباشد. از زمانی که این رهبران در حصر قرار گرفته اند تاکنون نیز هیچ مقام رسمی کشور مطابق قوانین و مقررات جاری کشور مسوولیت حصر را برعهده نگرفته است. به استثنای نقل قول هایی که از سوی برخی از مقامات از جمله فرمانده نیروی انتظامی و رئیس قوه قضائیه که به تلویح گفته بود مسوولیت این امر به عهده ما نیست و اخیرا اظهار نظر صریحی که رهبری داشته است و مشخص می کند که پرونده حصر در اختیار شخص رهبری است. برای ما موضوع جدیدی نبود اما به اعتقاد من مطرح کردن این موضوع به طور علنی ورود به یک نوع فاز جدید است.

    یورونیوز: پدر شما تاکید داشته که در هر دادگاهی، برای رسیدگی به اتهاماتی که به وی نسبت داده شده آمادگی دارد حضور یابد. اما در همین نقل قول از رهبر حکومت ایران، گفته شده که جرم بسیار سنگین است و با آقای کروبی و دو چهره دیگر در حصر با ملاطفت برخورد شده است. آیا این به شما گوشزد نمی کند که رهبری تصمیم خود را درباره این اشخاص گرفته است؟

    محمد تقی کروبی: از نظر قانون اساسی اصل بر برائت است مگر کسی اتهامش در دادگاه ثابت شود و رای قضایی برای نگهداری وی صادر شود. پدر من با علم و آگاهی از شرایط کشور بارها از بدو حصر تاکنون اعلام کرده اند که آمادگی محاکمه در هر دادگاه علنی طبق اصل ۱۶۸ قانون اساسی دارند و تنها شرطشان علنی بودن دادگاه و سخن گفتن با مردم و افکار عمومی است. حکومت از این موضوع سر باز می زند و تاکنون تن به روند قانونی نداده است.

    رهبری در همین عبارت گفته است که این ها مجرم اند در حالی که اتهام باید در دادگاه مطرح شود و اگر در پی دادرسی رای صادر شد آنگاه فرد، عنوان مجرم پیدا می کند و پس از آن مجازات تعیین می شود. ایشان مجازات را تحمیل کرده و حال پس از چند سال معتقد است که ملاطفت در قبال آنان صورت گرفته است. این ها همه نشان از عدم پیگیری مجموعه قضایی کشور و فقدان استقلال دستگاه قضایی در قبال این دو رهبر دارد. دلیل اصلی اش هم برمی گردد به پایگاه نفوذ و قدرت معنوی آنان [رهبران جنبش سبز] نزد افکار عمومی مردم ایران.

    یورونیوز: سال گذشته و پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری، مردمی که از روی کار آمدن دولتی میانه رو خوشحال بودند به خیابان ها آمده و دوباره نام رهبران جنبش سبز را در شعارهای خود فریاد زدند. پرسش این است که از حصر صورت گرفته و برخوردی که با رهبران جنبش سبز شد حاکمیت چه دستاوردی داشته است؟

    محمد تقی کروبی: به دنبال دستگیری رهبران جنبش سبز، حاکمیت تلاش کرد با تبلیغ یکطرفه و استقاده از رسانه ملی و سایر امکاناتی که در اختیار داشت ذهن مردم ایران را نسبت به رهبران در حصر بد بین کند. اتهام ها و فرافکنی فراوانی را مطرح کرد و از طرف دیگر قدرت دفاع به مجموعه مقابل نداد. فعالان دانشجویی و افراد سیاسی هم در زندان ها بودند.

    حاکمیت اشتباه بزرگ تاریخی اش در این بود که تصور می کرد می تواند با ابزار تبلیغاتی و رسانه هایی که در اختیار دارد جامعه را نسبت به این رهبران بد بین کند. اما می بینیم که این خیال حاکمیت در انتخابات گذشته تحقق پیدا نکرد و امروز نه تنها حساسیت جامعه نسبت به این دو رهبر بیشتر شده، بلکه محبوبیتشان دایما رو به افزایش است.

    یورونیوز: و اما درباره وضعیت پدر شما در حصرخانگی؛ می دانیم که آقای کروبی جا به جا شده اند. ابتدا در خانه خود در حصر بوده و سپس به یک خانه امنیتی منتقل شدند و امروز باز در خانه خود محبوس هستند. دلیل این جا به جایی چه بود؟. چراکه برای آقای موسوی و خانم رهنورد چنین اتفاقی نیافتاد.

    محمد تقی کروبی: پدر ما ابتدا در منزل بود و بعد از چند ماه به یکی از ساختمان های وزارت اطلاعات منتقل شد که از نظر ما این، نوعی فشار بیشتر بر ایشان بود. ایشان دو سال و نیم در یک آپارتمان کوچک، در کمترین امکانات و به تنهایی نگهداری شدند. مادر من از حصر خارج شدند و ایشان در آنجا ماندند. به دلیل همین محرومیت از نور آفتاب و هوای تازه و تنها ماندن بیماری هایی از جمله تنگی نفس و نرمی استخوان بر ایشان عارض شد.

    تنها در هفت هشت ماه گذشته ایشان چهار عمل جراحی داشتند. بعد از همین موارد بود که حاکمیت درک کرد این نوع نگهداری یعنی از بین بردن سلامت کامل ایشان. در نهایت توافق کردند که ایشان مجددا به منزلشان بازگردند و حصرشان در منزل خودشان ادامه دارد.

    یورونیوز: در این موارد وقتی ارتباط چهره های سیاسی با جامعه قطع می شود، یکی از نگرانی ها درباره غذای آنهاست. چه کسانی اجازه دارند مواد غذایی را برای پدر شما تهیه کن

    Ver video "گفتگوی یورونیوز با فرزند مهدی کروبی: «محبوبیت رهبران جنبش سبز افزایش یافته است»"

Esta Pagina participa en el Programa de Afiliados de Amazon EU y Amazon Services LLC, un programa de publicidad para afiliados diseñado para ofrecer a sitios web un modo de obtener comisiones por publicidad, publicitando e incluyendo enlaces a Amazon.es y Amazon.com

Utilizando el siguiente enlace podrás encontrar una página en la que se muestra la política de privacidad de esta web. Puedes usar el siguiente enlace para ver nuestras normas de uso. Si encuentras algún contenido inadecuado, puedes denunciarlo utilizando el siguiente enlace. Haciendo click en el siguiente enlace puedes ver el Aviso Legal de este sitio web.

Utilizamos cookies para medir y analizar el tráfico de este sitio web. Más información.