انتشار تصاویر جدید فیدل کاسترو برای پایان دادن به شایعات
اردوغان در استراسبورگ اتباع ترکیه را به رای دادن فراخواند
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه روز یکشنبه، در حضور بیش از ۱۲ هزار شهروند ترک در شهر استراسبورگ، نسبت به تهدید تروریست در ترکیه هشدار داد.
مخالفان رئیس جمهوری ترکیه می گویند هدف دیدار وی با شهروندان ترک اروپایی تبلیغ برای حزب عدالت و توسعه در انتخابات زودهنگام ترکیه است.
رجب طیب اردوغان در این دیدار در سخنانی گفت: «ما با تروریسم و تروریست ها مشکل داریم. سازمان تروریستی پ.ک.ک و حامی آن یعنی حزب دموکراتیک خلق ها نمی توانند خود را معرف و نمایندۀ برادران کرد ما بدانند.»
این برنامه توسط اتحاد ترک های اروپا برگزار شده بود و به گفتۀ سخنگوی شاخۀ جوانان این نهاد، حضور رئیس جمهوری ترکیه در جهت تبلیغ برای انتخابات پارلمانی پیش رو نبوده است.
معترضان به سیاست های رجب طیب اردوغان در مقابل هدف از این دیدار را کاملا سیاسی و در جهت تشویق ترک های اروپا به رای دادن به حزب عدالت و توسعه دانسته و تجمعی را در مقابل محل برگزاری این برنامه ترتیب داده اند.
سما کیبیچ کایا، از اعضای فدراسیون فرانسوی علویان ترکیه که در این تجمع اعتراضی شرکت کرده بود، می گوید: «حضور او در اینجا بی مورد است. به عنوانVer video "اردوغان در استراسبورگ اتباع ترکیه را به رای دادن فراخواند"
تصویب قانون پایان دادن به تبعیض در سرعت اینترنت در آمریکا
کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا، قانونی را تصویب کرد که به موجب آن ارائه خدمات اینترنتی با دو سرعت متفاوت برای سرویسهای آنلاین و همچنین بلوکه کردن محتوای برخی خدمات مجاز ممنوع می شود.
این قانون با سه رای موافق و دو رای مخالف به تصویب رسید.
تام ویلر، رییس این کمیسیون، با دفاع از این قانون که اصل بی طرفی اینترنت نیز عنوان شده گفت:“این طرح نه برای قانون مند کردن اینترنت بلکه برای قانون مند کردن آزادی بیان است. کاری که ما امروز کردیم برای حمایت از دسترسی به اینترنت بود.”
قانون مشابهی که سال گذشته توسط همین کمیسیون به تصویب رسیده بود تحت فشار شرکت بزرگ آمریکایی ورایزن با حکم دادگاه لغو شد.
شرکتهای ارائه کننده خدمات آنلاین همچون نتفلیکس، تویتر و یلپ موافق تلاشهای این کمیسیون در این زمینه هستند.Ver video "تصویب قانون پایان دادن به تبعیض در سرعت اینترنت در آمریکا"
نخست وزیر یونان مردم را به دادن رای "نه" در همه پرسی فراخواند
آلکسیس سیپراس، نخست وزیر یونان بر برگزاری همه پرسی روز یکشنبه در مورد پیشنهادات وام دهندگان به این کشور اصرار دارد.
نخست وزیر یونان در یک پیام تلویزیونی خطاب به مردم کشورش از آنها خواست که در همه پرسی به پیشنهادات وام دهندگان رای منفی بدهند.
آلکسیس سیپراس در عین حال بر عزم خود بر مذاکره مجدد با وام دهندگان برای سومین طرح کمک مالی به کشورش تاکید کرد.
نخست وزیر یونان در پیام خود به مردم گفت: «رای “نه” در این همه پرسی مخالفت با اروپا نیست بلکه بازگشت به اروپای ارزشها است. من شما را به تقویت فرایند مذاکرات فرا می خوانم. از شما می خواهم به دستورالعمل های اروپا که در حال تخریب آن هستند، نه بگویید. من شما را به دادن پاسخ مثبت به چشم انداز یک راه حل پایدار فرا می خوانم تا برگی درخشان از دموکراسی ورق بخورد.»
در همین حال روز چهارشنبه پارچه نوشته ای با شعار “نه” از ساختمان وزارت دارایی یونان آویخته شده بود. یانیس واروفاکیس، وزیر دارایی یونان در توئیتر با واکنش نسبت به این موضوع، ارتباط خود با این پارچه نوشته را انکار کرد و آن را اقدام اتحادیه های صنفی عنوان کرد که از وزارتخانه او براVer video "نخست وزیر یونان مردم را به دادن رای "نه" در همه پرسی فراخواند"
مجلس یونان برای رای دادن به اصلاحات پیشنهادی وام دهندگان آماده می شود
پارلمان یونان امروز عصر دومین مرحله رأی گیری برای اصلاحات درخواستی وام دهندگان را در ازای دریافت سومین مجموعه کمکهای مالی انجام می دهد. این اصلاحات که در حال حاضر در کمیسیون های مختلف مجلس این کشور مورد بررسی است، هنوز به رأی گیری سپرده نشده است.
وزیر دارایی یونان در پارلمان این کشور گفت: «ما برای مذاکرات درباره توافق جدید دو هفته فرصت خواهیم داشت، بنابراین بسیار مهم است که این فرآیند اقدامات اولیه را تمام کنیم تا بتوانیم مذاکرات را جمعه آینده شروع کنیم».
یکی از شهروندان می گوید:«حالا تنها گزینه ممکن برای پایان دادن به این وضعیت این است که به لایحه مذکور رای بدهیم تا به درون اروپا برگردیم و راه خودمان را به بازارها باز کنیم و به این ترتیب می توانیم اروپا را هم تغییر بدهیم!»
از سوی دیگر، همزمان با آماده شدن مجلس برای این رأی گیری، الکسیس سیپراس نخست وزیر یونان و بانکداران این کشور، امروز در نشستی که هدف اصلی آن نگهداشتن یونان در حوزه پولی یورو است با هم ملاقات خواهند کرد.
این اصلاحات شامل تغییراتی در نظام قضایی مدنی و نیز گامهایی در راستای شفاف سازی و بهبود بخشنامه های بانکی ایVer video "مجلس یونان برای رای دادن به اصلاحات پیشنهادی وام دهندگان آماده می شود"
طرح رئیس جمهوری مکزیک برای پایان دادن به فساد در بین نیروهای پلیس
رئیس جمهوری مکزیک با هدف پایان دادن به فساد در بین نیروهای پلیس، روز پنج شنبه خواستار اصلاحات در قانون اساسی کشورش شد.
پایان دادن به فعالیت ۱۸۰۰ پلیس شهری که عمدتا به جرائم سازمان یافته آلوده شده اند و ادغام آنها در چارچوب پلیس منطقه ای با هدف کنترل بیشتر بر آنها یکی از پیشنهادات انریکه پنیا نیتو رئیس جمهوری مکزیک است.
رئیس جمهوری مکزیک گفت: «از سالها پیش ما از ضرورت ایجاد پلیس دولتی واحد سخن گفته ایم اما تاکنون نتوانسته ایم به این حرف جامعه عمل بپوشانیم.»
رئیس جمهوری مکزیک تحت فشار مردم خشمگین مکزیک است که از دو ماه پیش و در پی ناپدید شدن ۴۳ دانشجو دست به اعتراض زده اند.
آقای پنیا نیتو افزود: « مردمی که در مکزیک و دیگر نقاط دنیا به خیابان ها ریختند بر سر این موضوع مهم و اساسی توافق دارند که مکزیک نمی تواند یه این شیوه ادامه دهد و البته حق با آنهاست. پس از حادثه شهر ایگوالا مکزیک باید تغییر کند.»
از سوی دیگر ساعاتی قبل از اعلام طرح پیشنهادی دولت، یازده جسد در یکی از جاده های نزدیک ایگوالا، محل ناپدید شدن دانشجویان پیدا شد.
تجمع بیست روز پیش معترضان در برابر کاخ ریاست جمهوری حامل پیام روشنی به آقای پنیا نیتو بود و وی را به تکاپو انداخت.
لایحه پیشنهادی دولت در زمینه اصلاحات در ساختار پلیس روز دوشنبه تقدیم پارلمان خواهد شد.Ver video "طرح رئیس جمهوری مکزیک برای پایان دادن به فساد در بین نیروهای پلیس"
اعتراض در بوداپست؛ شیردادن به نوزادان در رستوران مک دونالد
خبر کوتاه
عدادی از مادران بهمراه نوزادانشان در اعتراض به رفتار مدیران یکی از رستورانهای مک دونالد، یک شعبه مک دونالد در بوداپست را اشغال و شروع به شیر دادن به نوزادانشان کردند.
این اعتراضات در حمایت از مادری برگزار شد که در این رستوران اقدام به شیر دادن به نوزادش کرده بود اما مدیران مک دونالد این اقدام او را کاری نامناسب دانسته و از او خواسته بودند شیر دادن به نوزادش را متوقف کند.Ver video "اعتراض در بوداپست؛ شیردادن به نوزادان در رستوران مک دونالد"
روزانه صدها مهاجر اغلب سوری وارد جزیره کوس یونان می شوند
هر روز صدها مهاجر و پناهجو با قایق های بادی از ترکیه وارد جزیره کوس یونان می شوند. فاصله چند کیلومتری این جزیره با ترکیه و آب های آرام دریای اژه در تابستان، کوس را به مقصدی ایده آل برای پناهجویان اغلب سوری تبدیل کرده است.
در دو ماه اخیر بطور میانگین روزانه حدود ۷۰۰ مهاجر وارد این جزیره و جزایر کوچک پیرامون آن شده اند.
مصطفی و دوستش دو تن از این پناهجویان سوری هستند. آنها که از رسیدن به خاک اروپا خوشحالند می گویند «چهار ساعت طول کشیده است تا خود را از ترکیه به یونان برسانند و بسیار خسته اند.»
دولت یونان برای کنترل بی نظمی های موجود، کشتی مسافربری ونزیزلوس را برای اسکان موقت پناهجویان به جزیره کوس گسیل کرده است. این کشتی ۲۵۰۰ پناهجو را از این جزیره به آتن، پایتخت، منتقل خواهد کرد.
محمود جوان سوری دیگری است که با اشاره به جنگ داخلی وایرانگر در کشورش، ضمن تشکر و قدردانی از کشورهای اروپایی می گوید «می خواهیم به اروپا به آلمان برویم.»
گروه دیگری از سوری ها که امروز وارد جزیره کوس شدند گفتند تصمیم دارند از طریق خاک یونان خود را به مجارستان برسانند.
سوری هایی که از جنگ و ویرانی میVer video "روزانه صدها مهاجر اغلب سوری وارد جزیره کوس یونان می شوند"
«شرایط مهاجران در جزایر یونانی غیرانسانی است»
تجمع هزاران مهاجر در جزیرۀ کوس در یونان به یک بحران تبدیل شده و سازمانهای فعال در زمینۀ بشردوستانه از بروز یک فاجعۀ انسانی در این محل خبر می دهند.
بیش از هفت هزار نفر از مهاجرانی که عمدتا اهل سوریه و افغانستان هستند وارد این جزیرۀ کوچک شده و در انتظار آغاز مراحل ثبت نام قانونی مهاجرت هستند.
محمد زکیا، یک مهاجر اهل شهر حما می گوید: «هوا خیلی گرم و وضعیت اینجا واقعا بد است. کافی است یکی از یکی عصبانی شود، یک مشکل کوچک بلافاصله تبدیل به یک مشکل بزرگ می شود و این مساله [اینجا] طبیعی است. هر کسی هم که در چنین موقعیتی قرار بگیرد، عصبانی خواهد شد.»
شهردار این جزیره که سی هزار نفر جمعیت دارد، نسبت به وضعیت موجود هشدار داده و از «احتمال جاری شدن خون» در این جزیره سخن گفته است. پلیس ضد شورش یونان نیز برای پایان دادن به درگیری میان پناهجویی که در استادیوم فوتبال این شهر گردآمده بودند تا زودتر در ادارۀ مهاجرت ثبت نام کنند، به زور متوسل شده است.
وانجلیس اوفانوداکیس، مسئول سازمان پزشکان بدون مرز در جزیرۀ کوس می گوید:«ما نه فقط از سوی مسئولان محلی، بلکه از جانب مقامات دولت مرکزی نیز انتظار دVer video "«شرایط مهاجران در جزایر یونانی غیرانسانی است»"
انتقال پناهجویان از جزایر شرقی یونان به آتن
خبر خوش برای پناهجویان خارجی در جزیره کوس یونان: یک کشتی که خود زمانی محل اسکان اضطراری پناهجویان بوده، آنها را به پیره در نزدیکی آتن منتقل می کند. این سفر برای بسیاری از پناهجویان، امیدبخش رسیدن به سرزمین های موعودشان است.
علی که یک مهاجر سوری است می گوید: «آلمان، آلمان، من دارم به آلمان می روم. من خیلی خوشحالم از این که به آلمان می روم. یونان تشکر، به من مدارک دادید و من حالا دارم به آلمان می روم. تشکر!»
این روزها گردشگرانی که به این جزیره توریستی یونان می آیند با مشاهده هزاران مهاجری که در چادرها و در کنار خیابان به سر می برند، غافلگیر شده اند. فروشندگان محلی با ازدحام پناهجویان بلاتکلیف در ساحل، نگران از دست دادن مشتریان خود هستند.
مهاجر سوری دیگری به نام عماد می گوید: «چرا ما باید این طور زندگی کنیم؟ چرا؟ فرق من با آنها چیست؟ هیچ، ما همه انسانیم.»
این جزیره هر سال تابستان از حدود یک میلیون گردشگر پذیرایی می کند، ولی هفت هزار پناهجویی که در روزهای اخیر به اینجا رسیدند، مهمانان ناخوانده این مکان بودند.Ver video "انتقال پناهجویان از جزایر شرقی یونان به آتن"
درگیری بین مهاجران در جزیره کوس در یونان
روز شنبه بین مهاجران و پناهجویانی که در جزیره کوس یونان گرفتار شده اند درگیری رخ داد.
بیرون از مقر پلیس در جزیره کوس حدود ۵۰ تبعه افغانستان و پاکستان و ایران به درگیری با یکدیگر و پرتاب سنگ پرداختند.
این در حالی است که یک کشتی مسافری که روز جمعه برای اسکان مهاجران به ساحل جزیره آمده بود همچنان بعد از ۲۴ ساعت از پذیرش مهاجران خودداری می کند.
محمد علی، مهاجر پاکستانی می گوید: «ما امروز نادیده گرفته می شویم. دیروز نیز نادیده گرفته شده بودیم. چرا ما را نادیده می گیرند؟ آیا ما انسان نیستیم؟ می گویند به اردوگاه بروید اما در آنجا برق و آب و غذا وجود ندارد.»
افرادی که در یونان به عنوان مهاجر در نظر گرفته می شوند شانس بسیار کمی در برابر پناهجویان سوری برای اسکان یافتن در کشتی دارند زیرا اولیویت اسکان به پناهجویان داده می شود.
این در حالی است که تمامی این مهاجران و پناهجویان با قایق هایی کوچک خود را از ترکیه به جزیره توریستی کوس رسانده اند.
کمیسیون اروپا روز جمعه وعده داد که به دولت یونان در برابر موج ورود مهاجران کمک مالی کند.
به گفته «سازمان بین المللی برای مهاجرت» حدود ۲۵۰Ver video "درگیری بین مهاجران در جزیره کوس در یونان"
حمله هوایی اسرائیل به غزه در بحبوحه افزایش تنش ها در منطقه
نیروی هوایی ارتش اسرائیل جمعه شب مواضع نظامی حماس را در حوالی خان یونس در جنوب نوار غزه مورد هدف قرار داد.
اسرائیل گفته است که این حملات در پاسخ به شلیک یک راکت از نوار غزه به خاک اسرائیل صورت گرفته که در فضایی باز و در جنوب اسرائیل فرود آمده است. این حملات هوایی کشته یا مجروحی در پی نداشته است.
روز جمعه همچنین، تنش ها و درگیری ها در کرانه باختری جایی که زیاد ابو عین یکی از وزرای دولت فلسطینی در اثر ضرب و شتم نیروهای ارتش اسرائیل جان داد، افزایش یافته است.
روز پنج شنبه فلسطینی ها پیش نویس قطعنامه ای را به شورای امنیت سازمان ملل برای پایان دادن به اشغال اراضی فلسطینی ارائه کردند که اسرائیل آنرا محکوم کرد. وزیر امور استراتژیک دولت اسرائیل در اینباره گفت: «این حرکت فلسطینی ها اقدامی خصمانه و کاملا غیر دوستانه علیه اسرائیل است. این قدمی بسوی صلح نیست بلکه قدمی بسوی جنگ است.»
این پیش نویس از یک سو از دو طرف می خواهد که ظرف یک سال به صلح برسند و از سوی دیگر خواهان پایان دادن به اشغال اراضی فلسطینی تا سال 2017 میلادی است.
یکی از ساکنان رام الله می گوید: «این حرکت، اقدام خوبی برای پایان دادن به اشغال، تحت شرایط امنیتی بسیار پیچیده و تحت اقدامات وحشیانه اسرائیل علیه فلسطینی هاست. انشاء الله به راه حلی برای پایان دادن به این وضعیت و همچنین خاتمه دادن به حضور اسرائیل در سرزمین های فلسطینی، دست خواهیم یافت.»
ارائه این پیش نویس در حالی صورت می گیرد که گفتگوهای میانجیگرانه آمریکا با طرف فلسطینی درباره تشکیل کشور فلسطین در ماه آوریل به شکست انجامید.Ver video "حمله هوایی اسرائیل به غزه در بحبوحه افزایش تنش ها در منطقه"
مهاجران به جزایر یونان در نزدیکی ترکیه هجوم آورده اند
هزاران مهاجر و پناهجو از هر گروه سنی به جزیره «کوس» یونان در نزدیکی ساحل ترکیه هجوم آورده اند.
مردان و زنان اغلب سوری به همراه فرزندانشان و نیز جوانانی که از جنگ داخلی ویرانگر سوریه می گریزند، از مصائب زندگی در سوریه و دشواری های سفر می گویند.
فیراس، جوانی که از شهر جنگزده و ویران شدۀ حلب سوریه گریخته است، می گوید: «همه ما فارغ التحصیلان دانشگاه هستیم، در بین ما دکتر، اقتصاددان و پزشک است، همه ما دانشجو و فارغ التحصیل دانشگاهیم، اما امروز در حلب هیچ کاری نیست، فقط جنگ است و بمب. حلب را ترک کردیم تا زندگی کنیم.»
فاصله ۴ کیلومتری جزیره کوس یونان با ساحل ترکیه، این جزیره را به مقصدی ایده آل برای مهاجران تبدیل کرده است.
حدود ۳۰ هزار مهاجر وارد کوس و جزایر کوچک پیرامون آن شده اند، رقمی که تقریبا برابر با جمعیت حدود ۳۳ هزار و ۵۰۰ نفری جزیره کوس است.
یک شهروند دیگر سوریه با اشاره به دشواری طی مسیر برای کودکان می گوید: «شرایط برای کودکان بسیار دشوار بود، بدون آب و غذا کودکان تمام وقت گریه و ناله می کردند، شش ساعت گریه و ناله.»
از ماه ژانویۀ سال جاری ۱۲۵ هزار مهاجر و پناهجو واVer video "مهاجران به جزایر یونان در نزدیکی ترکیه هجوم آورده اند"
مرگ سگ نماد اعتراضات مردمی در یونان
لوکانیکوس، سگ ولگردی که همواره در صف اول اعتراضات مردمی علیه تدابیر ریاضت اقتصادی در یونان بود، بر اثر سکته قلبی جان خود را از دست داد.
این سگ که به نماد مبارزات مردمی یونان تبدیل شده بود با حضور در مقابل پلیس ضد شورش آتن، به پارس کردن می پرداخت.
مجله تایم در سال 2011 این سگ را بعنوان حیوان سال برگزیده بود.
این سگ بر روی تپه ای در مرکز آتن به خاک سپرده شده است.Ver video "مرگ سگ نماد اعتراضات مردمی در یونان"
رئیس کمیسیون اروپا: باید در این هفته با یونان به توافق برسیم
مقامات اروپایی و یونانی می گویند که مصمم هستند تا پایان هفته جاری راه حلی بلند مدت برای پایان دادن به بحران مالی یونان پیدا کنند.
در پایان اجلاس فوق العاده سران کشورهای حوزه پولی یورو در بروکسل، ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا ضمن مثبت ارزیابی کردن پیشنهادهای یونان، اظهار داشت که وقت رسیدن به توافق است.
او گفت :«مطمئن هستم که در این هفته به توافق نهایی می رسیم، زیرا باید این کار انجام شود و به توافق برسیم. دیگر وقتی بازی نیست. مانند فوتبال وقت اضافه نداریم.»
قرار است که در نشست روز چهارشنبه وزرای دارایی کشورهای عضو حوزه پولی یورو، تصمیمات اساسی برای پایان دادن به پنج سال بحران مالی یونان گرفته شود.Ver video "رئیس کمیسیون اروپا: باید در این هفته با یونان به توافق برسیم"
ونسان لامبر در کشمکش میان بودن یا نبودن
در سالهای اخیر با به جریان افتادن پرونده پزشکی و قضایی ونسان لامبر، موضوع اوتانازی (حق مرگ آسان) در مرکز توجه مخالفان و موافقان قرار گرفته است.
ونسان لامبر سال ۲۰۰۸ میلادی در پی تصادف جاده ای دچار ضایعات مغزی جبران ناپذیر شد. پس از این تصادف او در بیمارستانی در شهر رنس فرانسه در حالت نباتی زنده نگه داشته شده است.
همسر و برخی وابستگان ونسان لامبر موافق پایان دادن به زندگی او هستند حال آنکه پدر و مادر او معتقدند که فرزندشان توانایی بازگشت به زندگی طبیعی را دارد.
ژوئن ۲۰۱۴ دادگاه عالی فرانسه به پزشکان اجازه قطع سیستم مصنوعی و پایان دادن به زندگی بیمار را داد.
ژوئن ۲۰۱۵ دادگاه حقوق بشر اروپا نظر دادگاه فرانسوی را برای پایان دادن به زندگی نباتی ونسان لامبر تاکید کرد.
راشل لامبر همسر او گفت: «گمان می کردم که با تصمیم دادگاه اروپا، به ونسان احترام گذاشته خواهد شد. ولی اینچنین نیست.»
مادر آقای لامبر نظر مخالفی دارد: «بیمارستان و پزشک از دادستانی درخواست بالا بردن شرایط امنیتی را کرده اند. این به این معناست که آنها اعتراف می کنند که فرزندمان زنده است و آنها می خواهند مراقب او باشVer video "ونسان لامبر در کشمکش میان بودن یا نبودن"
یونان ۲۵۰۰ پناهجوی سوری را موقتا در یک کشتی مسافربری اسکان داد
از میان هزاران پناهجوی سرگردان در جزیر کوس در شرق یونان، مهاجران سوری در یک کشتی مسافربری عظیم اسکان داده شدند.
کشتی ونزیزلوس به گفته مقام های یونان برای اسکان موقت ۲۵۰۰ پناهجوی سوری درنظر گرفته شده است. این اقدام انتقاد سایر پناهجویان از کشورهای دیگر نظیر عراق، ایران، افغانستان و پاکستان را برانگیخته است. آنها تصمیم مذکور را تبعیض آمیز می دانند.
در این میان برخی از پناهجویان هویتشان را پنهان می کنند و خود را سوری جا می زنند.
طیب ادیب، پناهجوی عراقی وضعیت خود را اینطور توصیف کرد: «من منتظرم اما آنها به ما کمک نمی کنند فقط به سوری ها توجه دارند. آنها از آنچه در عراق، پاکستان و ایران می گذرد خبر ندارند و این مشکل، جدی است. اگر به آنها بگویم عراقی هستم آنوقت می گویند از اینجا بروم.»
پناهجویان در جزیره کوس در وضعیت بغرنج و تنش آلودی بسر می برند. امکانات این جزیره محدود و تعداد مهمانان ناخوانده بسیار است. نزدیک به پنجاه پناهجو روز شنبه در حین توزیع مواد غذایی با یکدیگر درگیر شدند. پلیس برای آرام کردن آنها به باتوم متوسل شد.
جولیا کورافا از داوطلبان سازمان پزشکان بدون مرز ضمن ابراVer video "یونان ۲۵۰۰ پناهجوی سوری را موقتا در یک کشتی مسافربری اسکان داد"
کنفرانس کمک به بازسازی غزه، بر راه حل سیاسی نیز تاکید کرد
در کنفرانس بین المللی قاهره برای بازسازی غزه که به میزبانی عبدالفتاح السیسی رئیس جمهوری مصر برگزار شده است، روز یکشنبه کشورهای مختلف پرداخت کمک های معینی را تعهد کردند. از جمله قطر یک میلیارد دلار، آمریکا ۲۱۲ میلیون دلار، آلمان ۵۰ میلیون یورو (برابر با ۶۳ میلیون دلار)، و بریتانیا ۳۲ میلیون دلار برای این منظور خواهند پرداخت.
سخنگوی حکومت فلسطین: “ما در انتظار کمک بین المللی بیشتری هستیم. نه تنها کمک مالی بلکه حمایت سیاسی بیشتر برای پایان دادن به محاصره غزه و نیز حمایت از تلاش های ملت فلسطین برای پایان دادن به اشغال غزه.”
جان کری وزیر خارجه آمریکا در این کنفرانس یادآور شد که مردم غزه به شدت به کمک ما نیاز دارند. نه فردا و نه هفته آینده، بلکه همین اکنون.
دزموند سوین، وزیر توسعه بین المللی بریتانیا نیز گفت: “کمک مالی به تنهایی برای غزه آینده ساز نیست. بلکه به راه حل سیاسی و دگرگونی سیاسی نیاز است. ما باردیگر و طی چند سال آینده برای کمک به بازسازی غزه به اینجا باز نخواهیم گشت.”
در جنگ پنجاه روزه غزه، ۲۱۰۰ نفر کشته شدند که به طور عمده شهروندان غیر نظامی بودند و ۱۸ هزار ساختمان ویران شد. فلسطینیان می گویند برای بازسازی به چهار میلیارد دلار ظرف سه سال نیاز دارند.
گزارشگر یورونیوز در قاهره: “روشن است که ابعاد سیاسی تلاش های بین المللی در این کنفرانس، نه تنها متوجه تامین بودجه برای نوار غزه، بلکه متوجه پایان دادن به مناقشه اسرائیل و فلسطین بر مبنای راه حل دو دولت نیز هست.”Ver video "کنفرانس کمک به بازسازی غزه، بر راه حل سیاسی نیز تاکید کرد"
تشویق اقلیتهای قومی به شرکت در انتخابات پارلمان بریتانیا
نهاد رای های سیاه در حال برگزاری یک تور تبلیغاتی فراگیر است تا بتواند اقلیتهای قومی رنگین پوست ساکن بریتانیا را ترغیب به رای دادن در انتخابات عمومی کند.
اتوبوس تبلیغاتی به ناتینگهام، شهر افسانه ای رابین هود رسیده است. تب و تاب تبلیغات با رسیدن این اتوبوس در شهر بالا گرفته است. یکی از برگزارکنندگان در بلندگو فریاد می زند: “بوق دموکراسی را چون گلوله های تپانچه به صدا در آوردند. ما اینجاییم تا مردم را تشویق به رای دادن کنیم.”
یک چهارم جمعیت این شهر را اقلیتهای قومی تشکیل می دهند و قدرت بالقوه ای در انتخابات پیش رو محسوب می شوند.
یکی از نوجوانان شهر در مورد چرایی رای دادن خود می گوید: “اگر رای ندهم نمی توانم در مورد وضعیت سیاسی پیرامونم گلایه ای داشته باشم. حال آنکه اگر رای دهم می توانم حق خودم را مطالبه کنم.”
این انتخابات روز ۷ مه برگزار می شود و حزبی که بیشترین نماینده را به مجلس بفرستد برنده انتخابات خواهد بود.
مدیر این برنامه تبلیغاتی در مورد اهمیت حضور اقلیتهای قومی در انتخابات می گوید: “در بیشتر انتخابات، اکثر مردم رای نمی دهند، بنابراین وضع موجود تغییر نمی کند. نابرابرVer video "تشویق اقلیتهای قومی به شرکت در انتخابات پارلمان بریتانیا"
برگزاری دومین روز از مرحله نخست انتخابات پارلمانی مصر
روز دوم از مرحله نخست انتخابات پارلمانی مصر روز دوشنبه تحت تدابیر شدید امنیتی در چهارده استان این کشور، از جمله اسکندریه آغاز شد.
مقامات مصر با تسهیل شرایط رفت و آمد و قرار دادن شعب سیار، سعی دارند مردم به ویژه جوانترها را به رای دادن تشویق کنند. این در حالیست که به روایت اکثر رسانه ها استقبال عمومی از این انتخابات در روز نخست بسیار ناچیز بوده است.
یکی از رای دهندگان در این باره می گوید: «در بین زنان، میزان مشارکت متوسط است ولی نمی دانم آیا جوانان هم تمایلی به رای دارند دارند یا نه. دیدگاه آنها چیست و با چه چیزی مخالفند؟ چه چیزهای دیگری می خواهند؟ آیا نمی خواهند فرصتی برای پیشرفت کشور مهیا کنند؟ خدا کند ختم به خیر شود.»
حدود بیست و هفت میلیون مصری برای شرکت در این انتخابات واجد شرایط هستند و در فقدان یک اپوزیسیون معتبر، این قشر سالخورده و زنان هستند که تمایل بیشتری برای رای دادن از خود نشان می دهند.
اخوان المسلمین این انتخابات را تحریم کرده و برخی علمای نزدیک به این جریان فکری تا آنجا پیش رفته اند که شرکت در آن را از نظر شرعی حرام دانسته اند.
این نخستین انتخابات از زمان انحلاVer video "برگزاری دومین روز از مرحله نخست انتخابات پارلمانی مصر"
خشم مردم مکزیک از قتل دانش آموزان
صدها نفر از مردم مکزیک که پنج روز پیش برای نشان دادن نارضایتی خود از قتل چهل و سه دانش آموز از شهر ایگوالا به سمت پایتخت حرکت کرده بودند، به مکزیکو سیتی رسیدند.
دانش آموزان ماه گذشته میلادی ربوده شده اند، اما اعتراف های تازه دو مظنون، به کشتن و سوزاندن جسد آنها، خشم مردم را برانگیخته است.
معترضان که خود را جنبش 43 در 43 می نامند دولت را به بی کفایتی در یافتن عاملان این آدم ربایی متهم می کنند و خواستار کناره گیری رییس جمهوری هستند.
یکی از آنها می گوید: «ما با یک دولت بی کفایت طرف هستیم. امیدوارم حداقل اعتراض ها و خشم مردم موجب روی دادن یک اتفاق عمیق شود.»
پیش تر تظاهرات مخالفان دولت مکزیک در پایتخت منجر به درگیری با نیروهای امنیتی شده بود.
معترضان تلاش می کردند مقر ریاست جمهوری را اشغال کنند.
سفر شش روزه، انریکه پنا نیتو، رییس جمهوری مکزیک به چین و استرالیا همزمان با خبر کشتار دانش آموزان نیز آتش خشم مخالفان را شعله ورتر کرده است.Ver video "خشم مردم مکزیک از قتل دانش آموزان"
انتخابات رومانی؛ اعتراض به شیوه اخذ رای در داخل و خارج از کشور
انتقال برگ های رای گیری برای انتخابات ریاست جمهوری روز یکشنبه رومانی در کیسه های پلاستیکی و انتظار طولانی مدت مردم در شعبه های رای به یک رسوایی تبدیل شده است.
در دور اول انتخابات این کشور ویکتور پونتا، نخست وزیر از اصلی ترین رقیب خود کلائوس یوهانیس پیشی گرفته است. دور دوم انتخابات، حدود دو هفته دیگر در روز ۱۶ نوامبر برگزار خواهد شد.
سازماندهی رای گیری در مناطق شهری و خصوصا برای رومانی های خارج از کشور بشدت مورد انتقاد قرار گرفته است. صف های طولانی و نبود زمان کافی رای دادن برای بسیاری از شهروندان باعث نارضایتی و اعتراض شده است.
یکی از معترضان که با فرارسیدن شب، هنوز موفق به رای دادن نشده بود، گفت: «غیر قابل بخشش است که رومانیایی ها از ساعت یک بعد از ظهر تا الآن منتظر بمانند و هنوز هم نتوانند رای دهند.»
در مادرید که جمعیت بزرگی از رومانیایی ها در آنجا زندگی می کنند، مردم در صف های طولانی برای رای دادن ایستاده بودند و بسیاری از آنها نتوانستند رای دهند. در پاریس هنگامی که مردم سعی می کردند بزور وارد سفارت رومانی شوند، نیروهای ویژه مجبور به مداخله شدند و در لندن بیش از هزار نفر امکان رای دادن پیدا نکردند.Ver video "انتخابات رومانی؛ اعتراض به شیوه اخذ رای در داخل و خارج از کشور"
انتخابات بخش شمالی قبرس به دور دوم کشیده شد
دور اول انتخابات رییس بخش ترک نشین قبرس با شرکت نزدیک به نود درصد واجدان شرایط رای دادن پایان یافت.
درویش اروغلو، رییس کنونی بخش شمالی قبرس توانست بیست و هشت و سه دهم درصد آرا را به خود اختصاص دهد.
مصطفی آکینچی از حزب “دموکراسی مشترک” نیز نزدیک به بیست و هفت درصد آرا را کسب کرد.
به این ترتیب این دو نامزد به دور دوم انتخابات راه پیدا کردند.
دور بعدی یکشنبه آینده، بیست و ششم آوریل برگزار خواهد شد.
بخش شمالی قبرس که خود را “جمهوری ترک قبرس شمالی” می خواند تنها از سوی ترکیه به این نام شناخته می شود.Ver video "انتخابات بخش شمالی قبرس به دور دوم کشیده شد"
پیشنهاد ایرفرانس برای خروج از بحران اعتصاب
خبر کوتاه
مدیر عامل شرکت هواپیمایی ایر فرانس برای پایان دادن به اعتصاب خلبانان این شرکت در اعتراض به نحوه گسترش شرکت هواپیمایی ارزان قیمت «ترانساویا» که از هفته پیش آغاز شده، تدابیری اندیشیده است.
بر این اساس پروژه توسعه ترانساویا در اروپا تا ماه دسامبر سال جاری میلادی به حالت تعلیق درخواهد آمد. با این وجود، این پیشنهاد منوط به موافقت سندیکاها با توسعه شاخه ارزان قیمت ایرفرانس در فرانسه خواهد بود.
توسعه ترانساویا در فرانسه از طریق گسترش ناوگان هوایی آن و افزایش تعداد هواپیماها تا سقف ۳۷ فروند پیش بینی شده است.Ver video "پیشنهاد ایرفرانس برای خروج از بحران اعتصاب"
میانجیگری اتحادیه اروپا برای برگزاری انتخابات زودهنگام در مقدونیه
اتحادیه اروپا توافق کرد برای برگزاری انتخابات زودهنگام در مقدونیه میانجیگری کند.
این انتخابات زودهنگام به منظور پایان دادن به تنش سیاسی در این کشور علیه دولت حاکم صورت می گیرد.
طی ماههای گذشته اعتراض ها به دولت نیکولا گرئوفسکی، نخست وزیر مقدونیه به شکل گسترده ادامه داشته است و معترضان خواهان کناره گیری او از قدرت هستند.
دولت مقدونیه به فساد، شنود غیرقانونی مکالمات در سطح گسترده و نیز تجازو به حریم خصوصی شهروندان متهم است.
دولت اقدام های مسلحانه گروههای مخالف را به آلبانیای تبارهای کوزوو نسبت داده است.
احزاب مخالف خواهان انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات زودهنگام هستند اما نخست وزیر مقدونیه اعلام کرده استفعا نمی دهد و از مواضع خود نیز عقب نشینی نخواهد کرد.Ver video "میانجیگری اتحادیه اروپا برای برگزاری انتخابات زودهنگام در مقدونیه"
جستجو برای پیدا کردن ببر سرگردان در حومه پاریس
یکی از ساکنان حومه پاریس صبح پنجشنبه هنگام رفتن سرکار با صحنه عجیبی روبرو شد و قبل از اطلاع به پلیس از آن عکس گرفت.
یک ببر سرگردان که احتمالا از یکی از سیرکها یا باغ وحشهای «دیزنی لند» موفق به فرار شده است.
همسر خانمی که این ببر را دیده، می گوید: «همسرم یک کمی ترسیده بود مخوصا وقتی در پارکینگ بودیم برای اینکه عادت نداریم صبح هنگام رفتن سر کار یکدفعه یک ببر ببینیم.»
تلاش ژاندارمری و پلیس فرانسه برای پیدا کردن این جانور وحشی تاکنون به نتیجه نرسیده است. عملیات جستجو با فرارسیدن شب متوقف شد و صبح جمعه از سر گرفته خواهد شد.
ببر در فرانسه از گونه های محافظت شده بشمار می رود و ماموران تلاش می کنند این حیوان را بصورت زنده به دام بیندازند یا حداکثر بیهوشش کنند.
با توجه به گرسنه بودن این ببر، احتمال حمله او به انسان وجود دارد. به همین دلیل مقامات محلی از ساکنان منطقه خواسته اند حتی المقدور از منزل خارج نشوند.Ver video "جستجو برای پیدا کردن ببر سرگردان در حومه پاریس"
انتخابات یونان و امید جوانان به تغییرات
به گزارش رسانه های یونان جوانانی که امسال ۱۸ ساله می شوند از شرکت در انتخابات یکشنبه آینده (۲۵ ژانویه) منع شده اند. تصمیمی که به باور برخی کارشناسان با هدف تحت الشعاع قرار دادن نتیجه انتخاباتی که احتمالا برنده آن مخالفان هستند اتخاذ شده است. با این همه جوانان یونانی به این انتخابات امید زیادی بسته اند چرا که به شدت از وضعیت نامناسب حاکم رنج می برند.
جیوتا وامواکا، جوان ۲۸ ساله تحصیل کرده جامعه شناسی که از سال ها پیش شغلی جز پیشخدمتی در بار نداشته می گوید: «قبل و طی دوران تحصیلم تنها شغلی که داشته ام کار در بار بعنوان پیشخدمت بوده است: آماده کردن قهوه و سرویس دادن به مشتریان و پشت دخل بودن آن هم تنها برای امرار معاش.»
تالیس پولیتیس، نیز جوان ۲۵ ساله ای است که تحصیلاتش را در رشته گرافیک به پایان رسانده و در حال حاضر برنامه های هنری اجرا می کند. البته کسب و کارش چندان رونقی ندارد و برای هر اجرا تنها ده یورو به دست می آورد. او که به این انتخابات خوش بین است و آن را گامی برای تغییر اوضاع کشور می داند، می گوید: «من حتما رای می دهم و فکر می کنم وظیفه ماست. برای اینکه ما جوانیم و تغییر اوVer video "انتخابات یونان و امید جوانان به تغییرات"
وقوع چندین انفجار همزمان با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در نیجریه
آخرین گزارشها از انتخابات ریاست جمهوری در نیجریه، از کشته شدن حداقل دو نفر در حمله به یکی از شعبه های اخذ رای در شمال شرق نیجریه حکایت دارد.
گروه جهادی بوکو حرام، پیشتر تهدید به حمله به این کشور را در روز انتخابات کرده بود.
دولت نیجریه با اتخاذ تدابیر شدید امنیتی بیرون آمدن شهروندان این کشور از خانه از ساعت هشت صبح تا پنج بعد از ظهر را به جز برای رای دادن ممنوع کرده است.
این انتخابات، گودلاک جاناتان، رییس جمهور مسیحی این کشور را در مقابل محمدو بوهاری، اصلی ترین رقیب مسلمان او قرار داده است.
یکی از شهروندان با شکایت از تاخیر در آغاز رای گیری می گوید که از ساعت هفت صبح برای رای دادن به یک شعبه اخذ رای رفته ولی اکنون که ساعت از هشت هم گذشته هنوز رای گیری آغاز نشده است.
تنش در انتخابات سال 2011 و اعلام شکست محمدو بوهاری در مقابل گودلاک جاناتان، باعث مرگ هشتصد نفر و بی خانمان شدن 65 هزار نفر دیگر در این پر جمعیت ترین کشور آفریقایی شد.Ver video "وقوع چندین انفجار همزمان با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در نیجریه"
واکنش نتانیاهو به درخواست تشکیلات خودگردان برای پیوستن به دیوان بین المللی کیفری
دو روز پس از رد درخواست مقامات فلسطینی برای ملزم کردن اسرائیل به پایان دادن به اشغال سرزمینهای فلسطینی طی سه سال آینده، توسط شورای امنیت، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در واکنش به درخواست دیگر فلسطینیان مبنی بر پیوستن آنها به دیوان بین المللی کیفری، آن را رد کرد.
او گفت: “ما از دیوان بین المللی کیفری می خواهیم که درخواست مزورانه تشکیلات خودگردان فلسطین برای پیوستن به این دیوان را رد کند. چون تشکیلات خودگردان یک کشور نیست، بلکه نهادی وابسته به یک سازمان تروریستی همچون حماس است که مرتکب جنایات جنگی شده است. اما اسرائیل یک کشور قانون مدار است که یک ارتش اخلاق محور دارد و به تمام قوانین بین المللی احترام می گذارد. ما همان طور که سربازان اسرائیلی از ما دفاع می کنند ما هم از آنها دفاع خواهیم کرد.”
اما صائب عریقات، مذاکره کننده ارشد فلسطینیان با نشان دادن نامه درخواست تشکیلات خودگردان برای پیوستن به دیوان بین المللی کیفری، بر تعهد کشورش به قوانین بین المللی تاکید کرد.
او گفت: “فلسطین یک کشور تحت اشغال است. فلسطین به تمام تعهدات خود در قبال کنوانسیونها و عهدنامه های بین المللی که امضا کرده عمل کرده است. ما همچنین خواستار پیوستن به معاهده منع گسترش سلاحهای هسته ای و دیوان بین المللی کیفری، هستیم.”
محمود عباس، رییس تشکیلات خودگردان فلسطین، روز چهارشنبه بیست توافق بین المللی را به امضا رساند.
پیوستن احتمالی این تشکیلات به دیوان بین المللی کیفری، ممکن است راه را برای محاکمه مقامات اسرائیلی به اتهام جنایات جنگی هموار کند.Ver video "واکنش نتانیاهو به درخواست تشکیلات خودگردان برای پیوستن به دیوان بین المللی کیفری"
لوکزامبورگ؛ مخالفت با حق رای خارجی ها
خبر کوتاه
مردم لوکزامبورگ در یک همه پرسی با دادن حق رای به خارجی ها مخالفت کردند.
حدود ۴۵ درصد از جمعیت ۵۴۰ هزار نفری لوکزامبورگ را خارجی ها تشکیل می دهند. تنها ۲۲ درصد رای دهندگان در این همه پرسی به حق رای خارجی ها رای مثبت دادند. بیشتر خارجی های ساکن در لوکزامبورگ را پرتغالی ها و همچنین کارگرانی از آلمان، فرانسه و بلژیک تشکیل می دهند.Ver video "لوکزامبورگ؛ مخالفت با حق رای خارجی ها"
«فمن» به دیدار پاپ از پارلمان اروپا اعتراض کرد
سازمان فمینیستی موسوم به «فمن» علیه دیدار روز سه شنبه پاپ فرانچسکو از پارلمان اروپا اعتراض کرد. یکی از اعضای «فمن» که روی بالاتنه برهنه اش عبارت: “پاپ سیاستمدار نیست” را نقاشی کرده بود، با تکان دادن پرچم اتحادیه اروپا برای دقایقی بروی منبر کلیسای استراسبورگ رفت.
او به گزارشگر یورونیوز گفت: “پاپ به پارلمان اروپا دعوت شده است. این عادی نیست. اینجا جای پاپ نیست.”
معترض «فمن» پس از دقایقی صحن کلیسا را ترک کرد. پلیس در این مورد دخالتی نکرد. «فمن» قبلا در واتیکان علیه آنچه دخالت کلیسا در سیاست می خواند، دست به اعتراض زد.Ver video "«فمن» به دیدار پاپ از پارلمان اروپا اعتراض کرد"
سوریه؛ تحقیق سازمان ملل درباره گرسنگی دادن مردم مضایا بعنوان جنایت جنگی
مقامات سازمان ملل متحد در حال تحقیق درباره این موضوع هستند که آیا گرسنگی دادن مردم در شهر سوری مضایا را می توان مصداق جنایت جنگی دانست.
مردم مضایا تا قبل از رسیدن کمک های غذایی روز دوشنبه گذشته٬ بخاطر نبود غذا به خوردن علف روی آورنده بودند و کودکان از سوء تغذیه شدید رنج می بردند. تصاویر بدن های لاغر کودکان به شدت گرسنه در شبکه های اجتماعی نگرانی های جهانی را برانگیخته است.
پاول کرزیسیک سخنگوی کمیته بین المللی صلیب سرخ در سوریه می گوید: «ما در مرکز پزشکی مان شاهد چندین مورد سوء تغذیه بودیم. همچنین تعداد زیادی مردم بشدت بیمار زیرا آنها فاقد مراقبت ها و امکانات پزشکی مناسب هستند٬ آنها دارو ندارد و باید در شرایطی اقامت کنند که برای بهبودیشان مناسب نیست.»
پائولو پینریو رئیس کمیته تحقیقات سازمان ملل درخصوص جنایات جنگی گفته است که در تماس مستقیم با مردم مضایا هستیم تا مشخص شود آیا از گرسنگی دادن به عنوان تاکتیک های جنگی استفاده شده است.
کارشناسان مستقل می گویند که مدتهاست در سوریه هر دو طرف درگیر از گرسنگی دادن مردم بعنوان تاکتیک های جنگی استفاده می کنند.
پزشکان بدون مرز پیش اVer video "سوریه؛ تحقیق سازمان ملل درباره گرسنگی دادن مردم مضایا بعنوان جنایت جنگی"
تظاهرات مخالفان علیه نخست وزیر رومانی
حزب مخالف جنبش مردمی در رومانی روز یکشنبه اقدام به برگزاری تظاهرات علیه ویکتور پونتا، نخست وزیر این کشور در برابر مقر دولت در بخارست کرد.
ویکتور پونتا که با تحقیقات جنایی دادستانی روبرو است با درخواست استعفای خود مخالفت کرده است.
پانصد تظاهرکننده با دادن شعار و با در دست داشتن پرچم و پلاکارد در برابر مقر دولت در میدان ویکتوریا در بخارست دست به اعتراض زدند.Ver video "تظاهرات مخالفان علیه نخست وزیر رومانی"
دویست پناهجوی دیگر به تونل مانش هجوم بردند
در حدود دویست پناهجو در ساعات پایانی شنبه شب به تونل مانش در نزدیکی بندر کاله فرانسه هجوم بردند. آنها با غافلگیر کردن مرزبانان، ابتدا توانستند چند حصار مرزی را تخریب کنند، اما ده ها مأمور پلیس فرانسه مانع از نزدیک شدن آنها به دهانه تونل شدند.
پناهجویان خطاب به مأموران فریاد می زدند: «مرز را باز کنید، ما حیوان نیستیم!»
آنها در جای دیگری روی پلاکارد نوشته بودند: «دراین مکان واکسن ضد نژادپرستی موجود است!»
چندین شب است که پناهجویان بسیاری در این نقطه از شمال فرانسه تلاش می کنند تا با هر وسیله ممکن و از راه تونل خود را به خاک بریتانیا برسانند.
مقامات فرانسه و بریتانیا هنوز چاره ای برای این بحران نیافته و در این زمینه از اتحادیه اروپا کمک خواسته اند.
در حدود سه هزار پناهجو در جایی در نزدیکی تونل مانش در خاک فرانسه به سر می برند و امیدوارند روزی از این مکان که آن را «جنگل» می نامند به بریتانیا راه پیدا کنند.Ver video "دویست پناهجوی دیگر به تونل مانش هجوم بردند"
کمک کمیسیون اروپا به یونان برای مقابله با بحران پناهجویان
بحران فزاینده پناهجویان هم چنان دغدغه بزرگ کشورهای اروپایی است. کمیسیون اروپا وضعیت کنونی را وخیم ترین بحران مهاجرت به اروپا از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون دانسته است. این کمیسیون قرار است به کشوری که بیشترین دشواری را در پذیرش سیل مهاجران داشته، یعنی یونان، کمک ویژه ای را اختصاص دهد.
مسئول امور مهاجران کمیسیون اروپا گفت: «در ابتدای همین هفته کمیسیون اروپا یک برنامه کمک ۴۷۴ میلیون یورویی به یونان را تصویب کرد. همان طور که نخست وزیر یونان هفته گذشته تأیید کرد، این کشور مدیریت بودجه مصوبه را بر عهده خواهد گرفت. به محض این که مقدمات کار انجام شد، نخستین بخش از این کمک شامل سی میلیون یورو پرداخت خواهد شد.»
صف مهاجرانی که در استادیوم جزیره کوس یونان منتظر دریافت برگه های موقت و انتقال به آتن هستند، تمامی ندارد و مسئولان محلی قادر به کنترل این وضعیت نیستند. هفت هزار پناهجو بدون سرپناه در این جزیره سی هزار نفری زندگی می کنند و به رغم انتقال بعضی از آنها، از تعدادشان کاسته نمی شود چون هر روز تعداد افراد بیشتری به این جزیره می رسند.
تنها در ۲۴ ساعت منتهی به روز جمعه ۵۸۲ پناهجو در شرق یونانVer video "کمک کمیسیون اروپا به یونان برای مقابله با بحران پناهجویان"
گشایش بزرگترین پارک سرپوشیده سگها در دوبی
بزرگترین پارک سرپوشیده سگها چندی پیش در دوبی افتتاح شد؛ یک فضای لوکس با تهویه مطبوع به همراه یک استخر که به صاحبان این حیوانات اجازه می دهد، هنگامِ به گردش بردنِ سگهایشان از گرمای تابستان در امان بمانند.
افراد از این پس می توانند هنگام سفر به دوبی، سگهای خود را به یکی از دویست سوئیت لوکس این پارک بسپارند. تلویزیون های تعبیه شده در این سوئیت ها برنامه های یک کانال تلویزیونی را نشان می دهند که به شکل علمی برای سگها طراحی شده است.
هر سال در دوبی به هنگام شروع تابستان، سگهای بسیاری توسط صاحبانشان، در مدت تعطیلات و یا برای همیشه رها می شوند. چراکه برای ساکنان اکثر آپارتمانهای دوبی، بزرگ کردن سگ در آپارتمانهایی که داشتن حیوان خانگی در آنها قوانین سفت و سختی دارد، دشوار است.
یکی از بنیانگذاران این پارک که خود رفتارشناس حیوانات است می گوید:«جرقه اولیه این کار با حضور سه نفر زده شد. ما کنار یکی از دریاچه های اطراف دوبی به همدیگر برخوردیم و به این نتیجه رسیدیم که هوا برای سگها خیلی گرمتر از آن است که بتوانند در دریاچه بازی کنند، پس تصمیم گرفتیم یک پارک سرپوشیده برای سگها باز کنیم که استخVer video "گشایش بزرگترین پارک سرپوشیده سگها در دوبی"
پیکرهای دو کودک مهاجر در کربلا به خاک سپرده شدند
پیکرهای دو کودک عراقی مهاجر که در راه رسیدن به یونان غرق شده بودند در کربلا به خاک سپرده شدند.
زینب هادی دوازده ساله و بردارش حیدر هشت ساله، هفته پیش به همراه آیلان کردی و والدینشان سفری را آغاز کردند که به جز به مرگ نیانجامید.
ام علی، عمه زینب و حیدر ضمن انتقاد از دولت عراق گفت:«آنها عراق را برای زندگی بهتر ترک کردند و نتیجه این شد. دو کودک آنها کشته شدند و مادرشان از صحنه ای که در دریا شاهد آن بود بخود نیامده است. وقتی چمشانش را می بندد صحنه غرق شدنش جلوی چشمانش مجسم می شود. دختر کوچکش موهای مادرش را گرفت و مادر زنده ماند.»
سرنوشت زینب و حیدر هادی همانند سرنوشت آیلان کردی، کودک سه ساله ای است که انتشار عکسی از پیکر کوچک بیجان او در ساحل ترکیه دنیا را تکان داد.
این کودکان به همراه والدنیشان از آب های ترکیه در تلاش برای رسیدن به جزیره کوس یونان بودند که قایق آنها واژگون شد و جان باختند.Ver video "پیکرهای دو کودک مهاجر در کربلا به خاک سپرده شدند"
رهبران موافقان و مخالفان استقلال اسکاتلند رای خود را به صندوق انداختند
شهروندان اسکاتلندی امروز پنج شنبه پای صندوق های رای می روند تا در مورد استقلال سرزمین شان از بریتانیا تصمیم بگیرند. نزدیک به ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر برای رای دادن در این همه پرسی ثبت نام کرده اند که این رقم، برابر۹۷ درصد واجدان شرایط رای دادن در اسکاتلند است.
نتایج پنج نظرسنجی آخر که قبل از همه پرسی انجام شده از اختلاف چهار درصدی به نفع مخالفان استقلال حکایت دارد. نتیجه این همه پرسی به ۸ تا ۱۴ درصد رأی دهندگان مردد بستگی دارد که امروز نظر نهایی خود را اعلام می کنند.
الکس سالموند، وزیر اول و رهبر حزب ملی اسکاتلند و حامی استقلال و مبتکر این همه پرسی با حضور در یکی از حوزه ها، رای خود را به صندوق انداخت.
در جبهه مخالفان نیز الستر دارلینگ، رهبر مخالفان استقلال اسکاتلند و گوردن براون، نخست وزیر سابق بریتانیا و رهبر پیشین حزب کارگر آرای خود را به صندوق انداختند.
یک شهروند اسکاتلندی که به استقلال رای داده گفت: «من خواهان اسکاتلندی مستقل و متفاوت هستم. جواب نه به همه پرسی استقلال یعنی شکاف جدی میان فقرا و ثروتمندان.»
شهروند دیگری که به ماندن در بریتانیا رای داده گفت: «فکر می کنم کارازر تبلیغاتی موافقان استقلال اسکاتلند درباره مشکلات پیش رو به اندازه کافی قانع کننده نبود. آنها نه از پیامدهای بد بلکه از بهترین پیامدهای آن سخن راندند.»
این همه پرسی که از ساعت ۷ بامداد به وقت محلی آغاز شده تا ساعت ۲۲ ادامه خواهد داشت و انتظار می رود نخستین نتایج آن در ساعات اولیه روز جمعه منتشر شود.Ver video "رهبران موافقان و مخالفان استقلال اسکاتلند رای خود را به صندوق انداختند"
عدم استقبال مردم از انتخابات مصر
مرحله دوم انتخابات پارلمانی در مصر با استقبال کمی از طرف رای دهندگان مواجه شد. بسیاری ازحوزه های رای گیری آن چنان خلوت بودند که افراد حاضر در این حوزه ها، تقریبا هیچ کاری برای انجام دادن نداشتند.
مرحله اول انتخابات هفته گذشته برگزار شد تا پارلمان مصر حدود سه سال پس از انحلال، بار دیگر تشکیل شود. در مرحله اول انتخابات فقط یک چهارم افراد واجد شرایط برای رای دادن شرکت کردند.
پارلمان مصر که عمدتا در اختیار نمایندگان اخوان المسلمین بود، در سال ۲۰۱۲ به حکم دادگاه منحل شد.
پس از انحلال پارلمان، عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری کنونی مصر، با نیروی نظامی رئیس جمهوری منتخب را سرنگون کرد تا راه برای ریاست جمهوری او هموار شود.
یک تحلیلگر سیاسی به خبرنگار یورونیوز می گوید: «مردم مصر از رفتن به پای صندوقهای رای خسته شده اند. از طرفی جوانها این انتخابات را تحریم کرده اند. چون حاکمان مصر پس از دو انقلاب نتوانستند به خواسته های جوانان مثل عدالت اجتماعی، افزایش شغل و مهیا شدن زندگی بهتر پاسخ مناسبی بدهند تا آنها هم حس امیدواری به آینده ای بهتر داشته باشند.»
محمد شیخ ابراهیم، خبرنگار یورونیوز از قVer video "عدم استقبال مردم از انتخابات مصر"
نبرد دیالکتیک پوتین و اوباما بر سر بحران سوریه
رویارویی اوباما و پوتین در سازمان ملل متحد به قدری سرد بود که حتی به هم زدن گیلاس های شراب میهمانی شام هم نتوانست سرپوشی باشد بر تنش و اختلاف میان آمریکا و روسیه به خصوص بر سر بحران سوریه. پوتین و اوباما در زمین بی طرفِ مقر سازمان ملل متحد در نیویورک با یکدیگر روبرو شدند. در مجمع عمومی هر یک از سلاح خود برای این نبرد دیالکتیک استفاده کرد.
پوتین بشار اسد را سدی در مقابل تروریسم معرفی و کنار رفتن او را نادرست اعلام کرد: «ما امروز هم در عراق و هم در سوریه کمک نظامی و فنی می کنیم. فکر می کنیم که امتناع از همکاری با دولت سوریه اشتباه بزرگی است. باید در نهایت اعتراف کرد که غیر از نیروهای مسلح دولت رئیس جمهور اسد و شبه نظامیان کرد هیچکس دیگر واقعا با گروه دولت اسلامی و دیگر سازمان های ترورسیتی در سوریه مبارزه نمی کند.»
به رغم خصومت آمریکا با شخص بشار اسد، اوباما آمادگی خود را برای دادن فرصتی اندک به وی جهت واگذار کردن قدرت نشان داد: «ایالات متحده آمریکا برای حل این مناقشه آماده همکاری با کلیه کشورها از جمله روسیه و ایران است. بله، واقع گرایی ایجاب می کند که مصالحه ای برای پایان دادن به نVer video "نبرد دیالکتیک پوتین و اوباما بر سر بحران سوریه"
دیدار آلکسیس سیپراس و آنگلا مرکل با هدف کاهش تنشها میان دو کشور
الکسیس سیپراس، نخست وزیر یونان در تلاش برای آشتی دادن دو کشور، روز دوشنبه در شهر برلین با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان دیدار خواهد کرد.
در اقدامی غیر منتظره، روزنامه عامه پسند آلمانی «بیلد» به دو زبان آلمانی و یونانی به نخست وزیر یونان خوش آمد گفته است.
اما با توجه به تنش های متعددی که اخیرا میان دو کشور روی داده، احتمال آشتی کمی دور از ذهن به نظر می رسد.
موضوع بدهی های یونان و اصرار الکسیس سیپراس بر پایان دادن به ریاضتهای اعمال شده و در مقابل مخالفت دولت آلمان با هر نوع تغییر در سیاستهای مالی، و سپس از سر گیری یک مناقشه قدیمی درباره اشغال یونان توسط آلمان نازی و بحث پرداخت غرامت برای کشتار، تخریب و دریافت وام از این کشور، از عمده موضوعات تنش برانگیز میان دو کشور بوده است.
یک روز قبل از ملاقات الکسیس سیپراس و آنگلا مرکل، منطقه کالاوریتای یونان سالگرد آزادی خود را جشن گرفت. در سال ۱۹۴۳میلای و در زمان اشغال یونان توسط آلمان نازی، هفتصد نفر از ساکنان این منطقه و روستاهای اطراف توسط نیروهای نازی قتل عام شدند، هزار خانه غارت و سوزانده شد و دو هزار راس دام نابود شدند.
هم اکنون در منطقVer video "دیدار آلکسیس سیپراس و آنگلا مرکل با هدف کاهش تنشها میان دو کشور"
گرامیداشت سالروز پایان جنگ جهانی اول در اروپا
مراسم گرامیداشت سالگرد پایان جنگ جهانی اول، در سراسر اروپا برگزار شد.
در لندن، پایتخت انگلستان، در مراسمی با حضور کهنه سربازان ارتش بریتانیا، نوجوانی سیزده ساله با قرار دادن آخرین شقایقِ سرخِ سفالین در زمین، طرح هنری موسوم به «زمین و دریا به رنگ خون» را تکمیل کرد.
در این اثر هنری، بیش از ۸۸۰ هزار شاخه شقایق سفالین به یاد قربانیان جنگ، به کار رفته است.
در شهر ییپر بلژیک، کهنه سربازان ارتش به همقطاران بریتانیایی خود که برای آزادسازی این کشور جانباختند، ادای احترام کردند.
در فرانسه، فرانسوا اولاند، صبح سه شنبه در پاریس با اهدای شاخه گل به بنای یادبود سرباز گمنام، نسبت به جانباختگان این کشوردر جنگ جهانی اول ادای احترام کرد.
رئیس جمهوری فرانسه در مراسمی دیگر در منطقه نورد پا دو کاله، یکی از میادین اصلی نبرد، شرکت کرد.Ver video "گرامیداشت سالروز پایان جنگ جهانی اول در اروپا"
خرس طلایی جشنواره برلین در دستان کارگردان آلمانی
همزمان با برپایی جشنواره فیلم برلین، خرس طلایی این جشنواره به دلیل یک عمر فعالیت و دستاورد هنری و سینمایی به ویم وندرس، کارگردان و تهیه کننده آلمانی اهدا شد.
او که با خانواده اش روی فرش قرمز جشنواره حاضر شد، پس از دریافت این جایزه به شوخی گفت: «یک خرس طلایی کوچولو، بی نظیر است. خرس حیوان مورد علاقه من است و برای همین بسیار خوشحالم، این تنها چیزی است که می توانم بگویم.»
والتر سالس، کارگردان و تهیه کننده برزیلی نیز که در مراسم اهدای این جایزه حضور داشت، گفت: «او بهتر از هرکسی نمادهایی از اخلاق و زیبایی را ایجاد کرد تا جایی که بفهمیم کجا و چه کسی بوده ایم و در حال حاضر به کجا می رویم. این جایزه جایی بهتر از دستان او نمی تواند داشته باشد.»
وندرس از شخصیت های اصلی در جنبش سینمای نوین آلمان طی دهه های ۶۰ تا ۸۰ میلادی در این کشور به شمار می رود. او امروزه نیز به عنوان یکی از فعالترین کارگردان های آلمانی شناخته می شود.Ver video "خرس طلایی جشنواره برلین در دستان کارگردان آلمانی"
آتنی ها در همبستگی با دولت جدید یونان در میدان مرکزی شهر تجمع کردند
هزاران نفر در حمایت از دولت جدید یونان یکشنبه شب در مقابل پارلمان این کشور در آتن تجمع کردند.
جایی که در گرماگرم بحرن اقتصادی یونان در سال ۲۰۱۲ صحنه ناآرامی ها و تظاهرات خشونت آمیز مخالفان دولت بود حالا تبدیل به محل همبستگی آنها با دولت ضد سیاست های ریاضتی شده است.
این سومین بار طی بیست روز گذشته و از زمان سر کار آمدن دولت جدید است که شهروندان یونانی در مخالفت با ادامه ریاضت های اقتصادی مورد خواست اتحادیه اروپا به خیابان ها ریختند.
تجمع کنندگان با سر دادن شعارهایی علیه آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و حزب پاسوک و حزب دموکراسی نوین، احزاب دولت ائتلافی حاکم پیشین، مخالفت خود را با سیاست های ریاضتی نشان دادند.
یکی از تجمع کنندگان گفت: «ما باید به این تحقیر پایان دهیم و شان و کرامت خود را بازیابیم. بدهی ها را پس می دهیم اما هم اکنون نیاز داریم نفسی تازه کنیم.»
دیگری افزود: «اکثر کشورها در اروپا با مشکلات اقتصادی مشابهی روبرو هستند. امیدوارم نمونه خوبی از پایان دادن به سیاست های ریاضتی باشیم. امیدوارم پیام ما تغییرات برای کل اروپاییان را به همراه داشته باشد.»
جدا از آتن، مخالفان ریاضVer video "آتنی ها در همبستگی با دولت جدید یونان در میدان مرکزی شهر تجمع کردند"
تعدیل نیرو در شرکت ژاپنی شارپ
شرکت صنایع الکترونیکی شارپ، قصد دارد نیروی کار خود را به میزان ۱۲ درصد کاهش دهد. به این ترتیب به کار نزدیک به شش هزار نفر از کارکنان این شرکت بزرگ ژاپنی در سطح بین الملل پایان داده خواهد شد.
نیمی از این تعداد که در ژاپن فعالند، مشمول قوانین بازنشستگی پیش از موعد خواهند شد و هزینه پایان دادن به فعالیت بقیه که در دیگر کشورها مشغول کارند، رقمی معادل ۱ میلیارد و هفتصد میلیون یورو خواهد بود.
اگرچه تاکنون مدیران شارپ هیچ اظهار نظر رسمی درباره این کاهش نیرو نداشته اند، اما به نظر می رسد کاهش تقاضا برای کالاهای این شرکت، بویژه برای نمایشگرهای ال سی دی آن، از عمده ترین دلایل است.
پیش از این نیز طی سالهای ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ میلادی، نزدیک به ۱۰ هزار پست در این شرکت حذف شده بود.Ver video "تعدیل نیرو در شرکت ژاپنی شارپ"
وعده مکتوب رهبران بریتانیا به اسکاتلند در ازای ماندن
در حالیکه تنها دو روز به همه پرسی استقلال اسکاتلند مانده، رهبران سه حزب اصلی بریتانیا با امضای تعهدی مکتوب وعده داده اند که در ازای پاسخ نه به استقلال این سرزمین از بریتانیا، اختیارات پارلمان اسکاتلند را افزایش می دهند.
اعطای اختیار کامل مالی در بخش خدمات درمانی به دولت محلی اسکاتلند و تقسیم عادلانه منابع مالی بریتانیا در سرتاسر این کشور نیز از دیگر وعده های گنجانده شده در این تعهدنامه است.
هفته گذشته نیز آنها در اقدامی مشترک به اسکاتلند رفتند تا هر یک جداگانه شهروندان را به ماندن در بریتانیا ترغیب کنند.
گوردن براون، نخست وزیر سابق بریتانیا و رهبر پیشین حزب کارگر که از مخالفان استقلال اسکاتلند است نیز اعطای قدرت بیشتر به این سرزمین را منوط به پاسخ نه به همه پرسی خواند و گفت: «مردم اسکاتلند در صورت استقلال امتیازات مربوط به واحد پولی بریتانیا و تصمیم گیری در سطح بریتانیا را از دست می دهند. از دست دادن یک میلیون فرصت شغلی که در گرو ماندن در بریتانیاست را نیز باید افزود.»
با افزایش نسبت موافقان استقلال در نظرسنجی ها، مخالفان مبارزات خود را برای متقاعد کردن رای دهندگان به ماندن در بریتانیا را شدت بخشیده اند.
در مقابل موافقان جدایی اسکاتلند، نیز بیکار ننشسته اند و در آخرین روزهای قبل از همه پرسی با یادآوری فواید استقلال رای دهندگان را ترغیب می کنند که به جدایی رای بدهند.
گروهی از آنها در ابتکاری طنزآلود با قرار دادن موانعی در یک بزرگراه، آن را بعنوان مرز نمادین بین اسکاتلند و انگلستان اعلام کرده اند.
در آخرین ساعات باقی مانده به همه پرسی روز پنجشنبه، موافقان و مخالفان استقلال اسکاتلند از بریتانیا می کوشند تا رای دهندگان را با خود همراه سازند، یکی برای رفتن و دیگری برای ماندن.Ver video "وعده مکتوب رهبران بریتانیا به اسکاتلند در ازای ماندن"
آغاز انتخابات محلی در ایتالیا
از نخستین ساعات بامداد روز یکشنبه، میلیون ها نفر از شهروندان ایتالیایی به پای صندوق های رای رفتند تا ۷ فرماندار و بیش از ۱۰۰۰ شهردار را انتخاب کنند. این انتخابات آزمون جدی برای حزب حاکم دموکراتیک به رهبری ماتئو رنزی، نخست وزیر است.
ونتو، اومبریا، توسکانی، مارکه، لیگوریا، کامپانیا و پولیا، ۷ منطقه ازمناطق بیست گانه ایتالیا هستند که در آنها انتخابات در حال برگزاری است.
پیروزی حزب چپ گرای آقای رنزی در ۴ منطقه قطعی به نظر می رسد، اما در ۳ منطقه دیگر به خصوص در لیگوریا امکان دارد حزب حاکم قدرت را به احزاب راست میانه واگذار کند.
بر اساس تازه ترین نظر سنجی ها بیش از ۵۰ درصد از ۲۲ میلیون واجد شرایط رای دادن در این انتخابات شرکت خواهند کرد.Ver video "آغاز انتخابات محلی در ایتالیا"
مجلس ملی فرانسه به دولت مانوئل والس رای اعتماد داد
مجلس ملی فرانسه با 269 رای موافق در مقابل 244 رای مخالف به دولت جدید مانوئل والس، نخست وزیر این کشور، رای اعتماد داد.
در این رای گیری 31 نماینده حزب حاکم سوسیالیست از دادن رای اعتماد به دولت خودداری کردند.
آقای والس صبح روز سه شنبه با ایراد سخنانی در مقابل نمایندگان مجلس فرانسه از آنها خواسته بود به دولت جدید او رای اعتماد دهند.
او قول داد که در سال آینده میلادی مالیات شش میلیون فرانسوی را کاهش خواهد داد.
فرانسوا اولاند، رییس جمهور فرانسه، به دنبال انتقاد ارنو مونتبور، وزیر سابق اقتصاد این کشور از سیاستهای ریاضت اقتصادی دولت، از نخست وزیر خواست که تغییراتی در کابینه ایجاد کند.Ver video "مجلس ملی فرانسه به دولت مانوئل والس رای اعتماد داد"
تعلیق دیلما روسف و پایکوبی خیابانی مردم برزیل
صدها هزار تن از مردم برزیل، یکشنبه شب رای قاطع مجلس نمایندگان را به عزل دیلما روسف، رئیس جمهوری این کشور جشن گرفتند.
میلیون ها تن این تصمیم نمایندگان مجلس را که گامی قاطع در پایان دادن به ۱۳ سال حضور حزب چپ گرای کارگر در قدرت است، به صورت پخش زنده در خیابان تماشا کردند.
ادواردو، دانشجویی در میان جمعیتی که برای پایکوبی به خیابان آمده می گوید: «این تولد یک برزیل جدید است، برزیلی که با احترام به قدرت قانون و به نفع قوانین ما کاملا دموکرات است.» روزا نیز که یک زن بازنشسته است می گوید: «مردم بیدار شده اند. ما آموخته ایم و بر این باوریم که با این کار جرات تازه ای یافته ایم.»
اکنون با ۳۶۷ رای علیه صلاحیت رئیس جمهوری از مجموع ۵۱۳ نماینده مجلس عوام، طرح عزل دیلما روسف به مرحله نهایی در سنا رفته است.Ver video "تعلیق دیلما روسف و پایکوبی خیابانی مردم برزیل"
دوازده کشته بر اثر غرق شدن دو قایق حامل مهاجران در آب های ترکیه
بحران مهاجرت باز هم قربانی گرفت. دوازده پناهجوی سوری روز چهارشنبه بر اثر غرق شدن دو قایق حامل مهاجران در سواحل شبه جزیره بوردوم ترکیه کشته و دو تن نیز ناپدید شده اند.
بر اساس آخرین گزارش های رسیده هفت تن از سرنشینان این دو قایق توسط گارد ساحلی ترکیه نجات داده شدند و دو نفر نیز به وسیله جلیقه های نجات خود را به ساحل یونان رساندند.
این پناهجویان در مسیر کوتاه دریایی میان سواحل ترکیه و جزیره کوس یونان دچار حادثه شدند. هر یک از آنان برای این انتقال ۹۰۰ یورو به قاچاقچیان داده بودند.
دو قایقی که در این حادثه غرق شدند در مجموع بیست و دو پناهجو را با خود حمل می کردند. در میان قربانیان این حادثه جسد پنج کودک و یک زن پیدا شده است.
شمار زیادی از مهاجران که اغلب آنها را پناهجویان افغان، سوری و یا آفریقایی تشکیل می دهند از ماه ها پیش تلاش کرده اند از طریق دریای اژه خود را به جزایر یونان برسانند.Ver video "دوازده کشته بر اثر غرق شدن دو قایق حامل مهاجران در آب های ترکیه"
جمع آوری هدایای کریسمس برای کودکان محروم در بوداپست
در مجارستان و تعدادی از کشورهای شرق اروپا روز ششم دسامبر با نام سانتا کلاوس یا بابانوئل شناخته می شود.این شخصیت اسطوره ای قرار است هدایای کریسمس را به دست کودکان برساند.
هرساله به همین مناسبت یک انجمن خیریه در بوداپست به جمع آوری پول و عروسک های اهدایی برای کودکان خانواده های تهی دست اقدام می کند.
مجارهای مقیم خارج کشور نیز در این کار مشارکت می کنند.برآورد می شود که امسال این هدایا به دست حدود 300 هزار کودک برسد.شمار کودکانی که در مجارستان در فقر زندگی می کنند بالغ بر 620هزار تن تخمین زده می شوند.
خبرنگار یورونیوز از بوداپست گزارش می دهد:»روشن است که این خیریه به تنهایی کار نمی کند، در پشت صحنه تعداد زیادی داوطلبانه در حال انتخاب هدایا و قرار دادن در داخل جعبه هستند تا به دست نیازمندان برسد«.Ver video "جمع آوری هدایای کریسمس برای کودکان محروم در بوداپست"
انتخابات اسپانیا؛ آغاز مذاکرات ائتلاف میان احزاب در نبود اکثریت مطلق
مانوئلا کارمنا و آرا کولائو، شهرداران آینده مادرید و بارسلونا، نمادهای تغییرات سیاسی در اسپانیای امروز هستند.
نقطه مشترک هر دو آنها آن است که از سوی حزب چپگرای افراطی پودموس، پشتبانی شده اند. نخستین برنامه کاری آنها مذاکراه برای شکل دادن به ائتلافی برای مدیریت مناطق تحت کنترلشان است.
پابلو ایگلسیاس، بنیانگذار و رهبر حزب پودموس می گوید: «دستور العمل کار ما بسیار روشن است. ما دستهایمان را بسوی همه دراز می کنیم اما هر کسی که می خواهد با ما به توافق برسد باید در نظر داشته باشد که راه ما در سیاست ورزی آینده باید از آنچه تا کنون انجام شده است متفاوت باشد.»
تمایل به تغییر در میان شهروندان اسپانیایی، نتیجه انتخابات روز یک شنبه را تغییر داد. بازنده واقعی این انتخابات حزب محافظه کار مردم بود که شکستی جدی را تجربه کرد. این حزب در مادرید اکثریت ندارد و برای شکل دادن به اکثریت باید با احزابی مانند حزب شهروند که حزب لیبرال میانه است وارد گفتگو شود. اما آلبرت ریورا رهبر این حزب تمایلی برای ائتلاف با محافظه کاران ندارد.
آلبرت ریورا، رهبر حزب شهروند می گوید: «حزب شهروند وارد دولتی نمی شود که خوVer video "انتخابات اسپانیا؛ آغاز مذاکرات ائتلاف میان احزاب در نبود اکثریت مطلق"
کشتار ارامنه و واکنش اردوغان به تصمیم پارلمان آلمان
پارلمان جمهوری فدرال آلمان درخصوص اطلاق عنوان «نسل کشی» به واقعه کشتار ارامنه در سال ۱۹۱۵ میلادی روز پنجشنبه رای می دهد.
این خبر با واکنش دولت ترکیه رو به رو شده و رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری این کشور در گفت و گویی تلفنی با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان به آن اشاره کرده است.
آقای اردوغان همچنین گفته است: «اگر آلمان این کار را بکند به روابط دوجانبه دیپلماتیک، اقتصادی، تجاری، سیاسی و نظامی ما آسیب می رسد. این در صورتی است که هر دو کشور عضو ناتو هستند. به باورم پیش از رای دادن به آن، درباره همه این موضوعات فکر می شود.»
کشتار یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن از ارامنه به دست حکومت عثمانی موضوعی مورد اختلاف میان دو دولت و نیز مورخان ترکیه و ارمنستان است.
در حالی که ترکیه می گوید شواهدی درباره «فرمان نسل کشی» از سوی مقامات عثمانی در دست نیست، بسیاری از مورخان از این واقعه به عنوان نخستین «نسل کشی» قرن بیستم میلادی یاد می کنند.Ver video "کشتار ارامنه و واکنش اردوغان به تصمیم پارلمان آلمان"
گروه «درتی هدز» درباره سبک گروه صحبت می کند
ترانه «تابستان دلپذیر من» از آلبوم جدید گروه «درتی هدز» است. آلبوم، «صدای تغییر» نام دارد و ژوییه امسال منتشر شد.
جارد واتسون، عضو گروه می گوید: «ترانه تابستان دلپذیر من لذتبخش، تابستانی و ساحلی است، این هویت ما است. آلبوم «صدای تغییر» تمایل بیشتری به جنبه آلترناتیو هیپ هاپ گروه دارد تا اینکه به جنبه رگه.»
او درباره اینکه سبک گروهشان چیست، ادامه می دهد: «به نظرم ما یک گروه آلترناتیو هستیم که از هیپ هاپ و رگه الهام گرفته است. این بهترین شیوه تعریف گروه ماست. به نظرم ما بدون سبک خاصی هستیم و صدای ویژه خودمان را داریم. ما شبیه گروه دیگری نیستیم. وقتی موسیقی ما را می شنوید، تشخیص دادن آن بسیار آسان است.»
گروه «درتی هدز» برای دومین بار برای اجرای کنسرت به اروپا آمده است.Ver video "گروه «درتی هدز» درباره سبک گروه صحبت می کند"
رودخانه ها در شمال کوستاریکا طغیان کردند
باران شدید و طغیان رودخانه ها در منطقۀ ساراپیکی در شمال کوستاریکا صدها نفر را مجبور به ترک خانه هایشان کرد.
به گزارش سازمان ملی حوادث غیرمترقبۀ کوستاریکا، بیش از ۱۵۰۰ منزل مسکونی در اثر این سیلاب آسیب دیده و پل ها و جاده ها نیز تخریب شده اند.
هشت پناهگاه موقت برای اسکان دادن ۶۵۰ نفر از آسیب دیدگان ناشی از طغیان رودخانه ها برپا شده و ارتش با استفاده از هلی کوپتر، توزیع مواد مورد نیاز گرفتاران سیلاب را آغاز کرده است.Ver video "رودخانه ها در شمال کوستاریکا طغیان کردند"
رکورد ورود پناهجویان به کرواسی در روز سه شنبه شکسته شد
تعداد پناهجویانی که از مرز صربستان وارد کرواسی شدند در روز سه شنبه با ورود حدود نه هزار نفر رکورد زد.
به این ترتیب، بنابر گزارش وزارت کشور کرواسی، تعداد کل پناهجویانی که فقط در یک هفته گذشته از صربستان وارد این کشور شده اند، از مرز چهل و چهار هزار نفر گذشت.
بسیاری از این پناهجویان که از جنگ و خشونت در آفریقا و خاورمیانه گریخته و غالبا سوری هستند، می خواهند خود را به کشورهای شمال اروپا همچون آلمان و سوئد برسانند.
همزمان از مرز صربستان و کرواسی گزارش می رسد که کرواسی به تلافی اقدام صربستان در گسیل دادن پناهجویان به سمت این کشور همچنان مانع ورود کامیونها می شود و این امر سبب بروز تنش میان این دو کشور متعلق به یوگسلاوی سابق شده است.
صربستان به کرواسی هشدار داده که اگر تا پایان روز چهارشنبه، مرزش را به روی کامیونها باز نکند، با تبعات سیاسی، اقتصادی و حقوقی آن مواجه خواهد شد.Ver video "رکورد ورود پناهجویان به کرواسی در روز سه شنبه شکسته شد"
بحران در دریای مدیترانه؛۵۰ مهاجر دیگر در آب ها ناپدید شدند
هزاران مهاجر و پناهجو در فصل تابستان، آب های آرام دریای مدیترانه را با پرداخت پول به قاچاقچیان و یا با هر وسیله شناوری که بدست بیاورند می پیمایند تا خود را به سواحل ایتالیا و اروپا برسانند.
تنها در روز چهارشنبه حدود ۱۵۰۰ نفر از آنان از آب ها نجات داد شدند اما از سرنوشت ۵۰ مهاجری که قایق بادی شان غرق شده اطلاعی در دست نیست.
دریای مدیترانه به رغم امواج آرامش در تابستان گرم امسال به مرگبارترین منطقه برای مهاجران تبدیل شده است. تنها در سال جاری بیش از ۲۰۰۰ مهاجر در این دریا جان باخته اند.
در آنسوی دریای مدیترانه در دریای اژه، جزیره کوس و جزایر دیگر یونان در نزدیکی سواحل ترکیه محل ورود مهاجران اغلب خاورمیانه ای است که یا از جنگ و ناآرامی گریخته اند یا به امید زندگی بهتر دل به امواج دریا زده اند.
این گروه از مهاجران و پناهجویان اغلب سوری و افغانی بالطبع از زمانی که پایشان به خشکی جزیره ای در یونان می رسد تا زمانی که با بلاتکلیفی و سردرگمی روبرو شوند، بسیار شادمان و خرسندند.
اتحادیه اروپا روز دوشنبه ۲.۴ میلیارد یوروی دیگر را برای مواجه با بحران مهاجران اختصاص داد. از این مبلغ ۴۷۳ مVer video "بحران در دریای مدیترانه؛۵۰ مهاجر دیگر در آب ها ناپدید شدند"
آزادی دو شهروند آمریکایی زندانی در کره شمالی
کره شمالی از آزادی دو شهروند آمریکایی زندانی در این کشور خبر داد.
کنت بی و متیو میلر، آخرین آمریکایی های زندانی در کره شمالی بودند که پس از آزادی با هدایت رئیس اداره امنیت ملی آمریکا راهی کشورشان شده اند.
کنت بی، کشیش آمریکایی به اتهام استفاده از تورهای گردشگری برای سازمان دادن گروههای ضد حکومت به ۱۵ سال زندان محکوم شده بود و دو سال را در حبس گذراند.
میلر نیز متهم شده بود که با پاره کردن ویزا هنگام ورود تلاش کرده به زندان بیفتد تا از زندان های کره شمالی گزارشی تهیه کند. او به ۶ سال زندان محکوم شده بود که مدت بازداشت او حدود هفت ماه طول کشید.
آزادی این دو شهروند آمریکایی یک روز پیش از سفر رئیس جمهوری آمریکا به آسیا صورت گرفت.Ver video "آزادی دو شهروند آمریکایی زندانی در کره شمالی"
خلبانان پرتغالی: پرواز نمی کنیم
دولت پرتغال از خلبانان «تاپ»، شرکت ملی هواپیمایی این کشور خواست تا برای حفظ این شرکت و صنعت گردشگری از اعتصاب ۱۰ روزۀ خود منصرف شوند.
اعتصاب ۱۰ روزه خلبانان باعث لغو ۳ هزار پرواز، تحت تاثیر قرار دادن برنامه مسافرتی ۳۰۰ هزار مسافر و تحمیل ۷۰ میلیون یورو ضرر به پرتغال خواهد شد.
پائولو پورتاش، معاون نخست وزیر پرتغال خطاب به خلبانان گفت:« به فکر کشور و صنعت توریسم و شرکت خود باشید. تاپ، شرکتی است مهم، نابودش نکنید. اعتصاب ۱۰ روز متوالی در یکماه این شرکت را نابود خواهد کرد.»
خلبانان پرتغالی لحاظ نشدن منافع وعده داده شده به آنان در طرح خصوصی سازی شرکت تاپ را دلیل اصلی اعتصاب خود اعلام و تهدید کرده اند از اولین دقیقه اول ماه مه پرواز نخواهند.Ver video "خلبانان پرتغالی: پرواز نمی کنیم"
کاهش مجدد نرخ بیکاری در اسپانیا
نرخ بیکاری در اسپانیا در سه ماهه سوم سال جاری میلادی به پایین ترین حد خود طی سه سال گذشته رسیده است.
آمار منتشر شده روز پنجشنبه موسسه ملی آمار اسپانیا نشان می دهد نرخ بیکاری در چهارمین قدرت اقتصادی حوزه پولی یورو به رقم ۲۳.۷ درصد جمعیت فعال آن رسیده است. این نرخ نسبت به سه ماهه دوم سال ۰.۸ درصد کاهش یافته است.
با وجود این آمار بیش از ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در اسپانیا دچار معضل بیکاری هستند که این رقم بالاترین آمار در اروپا پس از یونان محسوب می شود.
رشد اقتصادی اسپانیا از ابتدای سال ۲۰۱۴ روند تصاعدی به خود گرفته است. دولت این کشور امیدوار است با شتاب دادن به آهنگ رشد اقتصادی با معضل بیکاری مبارزه موثر کند. دولت ماریانو راخوی پیش بینی می کند نرخ بیکاری در سال ۲۰۱۵ میلادی به رقم ۲۲.۲ درصد جمعیت فعال اسپانیا برسد.Ver video "کاهش مجدد نرخ بیکاری در اسپانیا"
فرانسوا اولاند از احتمال تحویل ناوهای جنگی به روسیه خبر داد
با گذشت نزدیک به پنج ماه از آغاز تنش ها میان مسکو و پاریس در زمینه سرنوشت ناوهای جنگی میسترال، فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه روز چهارشنبه برای نخستین بار از احتمال تحویل دو ناو جنگی سفارشی روسیه به مسکو خبر داد.
آقای اولاند در کنار پترو پوروشنکو، همتای اوکراینش در یک نشست خبری، ضمن اشاره به رایزنی ها با مسکو برای پایان دادن به مناقشات بر سر تحویل ناوهای جنگی «میسترال» گفت: «ما در حال بررسی تمام گزینه ها هستیم. تحویل ناوها در بستر موجود ممکن نیست و موضع ما از این نظر کاملا روشن است. بسته به سناریوهای پیش رو، یا ناوها تحویل داده می شوند یا هزینه پرداخت شده از سوی مسکو پس داده خواهد شد.»
در واکنش به بحران در شرق اوکراین، دولت فرانسه در سال گذشته میلادی اجرای قرارداد ۱.۲ میلیارد یورویی در زمینه تولید و تحویل دو ناو جنگی میسترال را به حالت تعلیق درآورد.
این قرارداد در سال ۲۰۱۱ بین مسکو و پاریس منعقد شده بود.Ver video "فرانسوا اولاند از احتمال تحویل ناوهای جنگی به روسیه خبر داد"
محکومیت شهروند آمریکایی به شش سال حبس در کره شمالی
خبرگزاری رسمی کره شمالی با انتشار تصویری از متیو میلر، شهروند آمریکایی که ماه آوریل گذشته در این کشور بازداشت شده بود از محکومیت وی به شش سال حبس خبر داد.
به گزارش پیونگ یانگ، آقای میلر ۲۴ ساله هنگام ورود به کره شمالی به عمد ویزای خود را پاره کرده و درخواست پناهندگی سیاسی داده است زیرا قصد داشته با این کار به زندان بیفتد و درباره وضعیت زندانیان و نقض حقوق بشر در کره شمالی تحقیق کند.
دادگاه اتهام او را “اقدامات خصمانه” در پوشش یک “گردشگر” عنوان کرده و بر همین اساس او را به شش سال حبس در اردوگاه کار اجباری محکوم کرده است.
علاوه بر وی، در حال حاضر دو شهروند آمریکایی دیگر نیز در زندان های کره شمالی به سر می برند.
در سال ۲۰۱۲ میلادی کنت بی که یک کشیش آمریکایی است به جرم تلاش برای سرنگونی حکومت کره شمالی به ۱۵ سال حبس محکوم شد.
جفری فاول دیگر شهروند آمریکایی است که در ماه مه گذشته با عنوان گردشگر وارد این کشور شده بود و به اتهام قرار دادن کتاب انجیل در یک مکان عمومی بازداشت شد. وی در انتظار رای دادگاه به سر می برد.Ver video "محکومیت شهروند آمریکایی به شش سال حبس در کره شمالی"
کاوشگر "فیله" دوباره به زمین سیگنال فرستاد
آخرین خبرهای منتشر شده از کاوشگر اتحادیه اروپا موسوم به “فیله” دو روز پس از فرود آمدن آن بر روی یک دنباله دار در منظومه شمسی، از ارسال سیگنال به زمین حکایت دارد.
این کاوشگر که گفته می شود باتری آن ضعیف شده، به درخواست برای آغاز کاوش پاسخ مثبت داده است.
بنابر این گزارش، این کاوشگر در جایی در زیر سایه قرار گرفته و برای همین با ضعیف شدن باتری مواجه شده است.
دانشمندان در تلاش هستند تا با تغییر دادن موقعیت این کاوشگر، صفحات خورشیدی آن را برای شارژ باتریها در معرض نور قرار دهند.
بنا بر برخی نظریه های علمی، دنباله دارها عامل شکل گیری منظومه شمسی بوده اند و تحقیق درباره آنها به چگونگی ایجاد و تحول کرات و زندگی کمک خواهد کرد.Ver video "کاوشگر "فیله" دوباره به زمین سیگنال فرستاد"
سگ متعلق به بیمار مبتلا به ابولا در اسپانیا کشته شد
مقاومت شماری از شهروندان مادرید، پایتخت اسپانیا در برابر تصمیم به از بین بردن سگی که صاحبش مبتلا به ویروس ابولا شده بی فرجام ماند.
این سگ متعلق به پرستار اسپانیایی مبتلا به ابولا بود و بعد از ظهر چهارشنبه کشته شد. پیش از آن، مدافعان جان این سگ که گمان می رفت ناقل ابولا شده باشد، از طریق جمع آوری امضا و شبکه های اجتماعی به این تصمیم اعتراض کرده بودند.
این کپمیپن آنلاین از سوی همسر پرستار مبتلا به ویروس ابولا در مادرید راه اندازی شده بود. وی روز سه شنبه با ضبط و انتشار ویدئویی در اینترنت خواستار حفظ جان این سگ شد. وی در این ویدئو گفت: «من همسر ترزا رومرو هستم و در بیمارستانم. از همه می خواهم که برای نجات سگم، اکسکالیبور که می خواهند بدون رعایت قانون او را بکشند کمک کنند.»
بالغ بر ۳۲۵هزار تن درخواستی را در اینترنت علیه تصمیم مقامات محلی مادرید امضا کرده بودند.
همچنین شمار قابل توجهی از صاحبان سگ های خانگی و حتی صاحبان گربه و پرندگان نیز با انتشار تصویری از حیوان خانگی که در اختیار دارند، خواستار نجات جان این سگ «محکوم به اعدام» شده بودند.
دست کم یک مطالعه علمی نشان می دهد که سگ ها می توانند بدون هیچ نشانه ای به ویروس کشنده ابولا مبتلا شوند. آزمایش های صورت گرفته احتمال آغشته بودن بزاق سگ مبتلا به ابولا را به این ویروس تائید می کند.
صاحب اکسکالیبور به دلیل عضویت در گروه درمان و مراقبت از کشیشی که در سیرالئون به ابولا آلوده شده بود مبتلا به این ویروس کشنده شده و تحت درمان قرار دارد.Ver video "سگ متعلق به بیمار مبتلا به ابولا در اسپانیا کشته شد"
موافقت پارلمان آلمان با طرح تمدید کمک مالی به یونان
نمایندگان پارلمان آلمان روز جمعه با ۵۴۲ رای مثبت به تمدید چهار ماهه کمک های مالی اتحادیه اروپا به یونان موافقت کردند.
تنها حدود سی تن از نمایندگان محافظه کار مخالف دولت، علیه آن رای دادند.
ولفگانگ شویبله، وزیر دارایی آلمان از اعضای پارلمان خواست با تصویب طرح نجات مالی یونان موافقت کنند اما اطمینان داد به آتن اجازه «باج گیری» از منطقه یورو داده نخواهد شد.
آقای شویبله گفت: «ما در مورد کمک میلیاردی جدید به یونان صحبت نمی کنیم. ما در مورد هیچگونه تغییر در این برنامه صحبت نمی کنیم. این فقط به ارائه و اعطای وقت اضافه برای پایان دادن با موفقیت به این برنامه است.»
آلمان که از اعمال سیاست های ریاضت اقتصادی در یونان دفاع می کند، خواستار موضع سخت اتحادیه اروپا در مورد پرداخت بدهی های این کشور بود.
همزمان با رای گیری در آلمان، پارلمان استونی هم به ادامه کمک های مالی اتحادیه اروپا به یونان رای مثبت داد.
وزیران دارایی منطقه یورو هفته گذشته پس از مذاکرات دشوار، بر سر تمدید برنامه نجات مالی یونان به توافق رسیدند.Ver video "موافقت پارلمان آلمان با طرح تمدید کمک مالی به یونان"
سفر رییس جدید کمیسیون اروپا به یونان
ژان کلود یونکر، رییس جدید کمیسیون اروپا، با سفر به یونان، بعنوان نماد بحران اقتصادی در منطقه یورو، با نخست وزیر این کشور دیدار و گفتگو کرد.
با پایان طرح نجات اقتصاد یونان که با تدابیر شدید ریاضت اقتصادی علیه اقشار مختلف مردم این کشور همراه بوده، دولت یونان به دنبال راه حلهای بلندمدت تری برای مشکل بدهیهایش است.
همزمان روز پنجشنبه، صدها نفر از بازنشستگان خشمگین یونانی با تظاهرات در آتن، خواستار توقف روند تدابیر ریاضت اقتصادی شدند.
این در حالی است که دولت یونان در نظر دارد هفته آینده از پارلمان این کشور رای اعتماد دریافت کند.
استاماتیس جیانیسیس، خبرنگار یورونیوز در آتن با اشاره به سفر ژان کلود یونکر به یونان می گوید: “کاستن از بدهیهای یونان در راس دستور کار دولت این کشور است که معتقد است رییس جدید کمیسیون اروپا آماده گوش فرا دادن به استدلالهای آنهاست.”Ver video "سفر رییس جدید کمیسیون اروپا به یونان"
ادامه اعتراضات برای استعفای رییس جمهور هائیتی
صدها نفر با تظاهرات در خیابانهای پورتو پرنس، پایتخت هائیتی، خواهان استعفای میشل مارتلی، رییس جمهور این کشور شدند.
این تظاهرات یک روز پس از دیدار رهبران اپوزیسیون با رییس جمهور برای پایان دادن به بی ثباتی سیاسی در این کشور صورت می گیرد.
یکی از اعضای یک حزب سیاسی مخالف دولت با بیان اینکه با رییس جمهور مارتلی مذاکره نخواهند کرد، می گوید: “امروز ریسمان در دست ماست . اگر او را پیدا کنیم، او را با ریسمانمان خواهیم بست.”
برگزاری انتخابات پارلمانی در هایتی در حالی به تاخیر افتاده که ماموریت نمایندگان سنا حدود سه هفته دیگر، یعنی در پنجمین سالگرد زلزله ویرانگر در این کشور، به پایان خواهد رسید.Ver video "ادامه اعتراضات برای استعفای رییس جمهور هائیتی"
جاسازی یک کودک در چمدان برای رسیدن به اسپانیا
خبر کوتاه
کسانی که قصد داشتند یک پسر بچه هشت ساله اهل ساحل عاج را با قرار دادن در چمدان به صورت غیر قانونی وارد اسپانیا کنند، تحت تعقیب قضایی قرار گرفتند.
قرار بود این پسر بچه با عبور از مرز مراکش وارد شهر سئوتای اسپانیا شود.
در این رابطه زن نوزده ساله ای که چمدان را حمل می کرد بازداشت شده است.Ver video "جاسازی یک کودک در چمدان برای رسیدن به اسپانیا"
خیز بلند حزب مخالف سیریزا برای پیروزی در انتخابات زودهنگام یونان
رای منفی پارلمان یونان به نامزد پیشنهادی حزب حاکم برای احراز پست ریاست جمهوری موجب تقویت جایگاه حزب سیریزا، مهمترین جریان مخالف دولت ائتلافی شده است.
آلکسیس تسیپراس، رهبر این حزب در میان هم حزبی هایش این رویداد را به مثابه موفقیتی برای حزب مطبوعش توصیف کرد. او این رویداد را موجب سقوط کابینه ساماراس خواند و گفت حال زمان آن فرا رسیده تا مردم سرنوشت کشور را تعیین کنند.
بر اساس آخرین نظرسنجی ها حزب سیریزا که مخالف ادامه ریاضت های اقتصادی است از حزب حاکم پیشی گرفته است.
با ناکامی روز دوشنبه، آنتونیس ساماراس، نخست وزیر کنونی چاره ای جز استعفا و برگزاری انتخابات زودهنگام ندارد؛ انتخاباتی که به باور بسیاری از کارشناسان به منزله همه پرسی در مورد ادامه تن دادن به خواست اتحادیه اروپا و صندوق بین المللی پول یا رویگردانی از آن توصیف شده است.Ver video "خیز بلند حزب مخالف سیریزا برای پیروزی در انتخابات زودهنگام یونان"
وزیر دفاع کرۀ شمالی با ضد هوایی اعدام شده است
سازمان اطلاعات و امنیت کرۀ جنوبی روز سه شنبه از اعدام وزیر دفاع همسایۀ شمالی خود به دستور کیم اون جونگ خبر داد. به گزارش خبرگزاری یونهاپ و به نقل از مقامات این سازمان، هیون یونگ چول، وزیر دفاع کرۀ شمالی به جرم بی احترامی و سستی در وفاداری به رهبر جوان این کشور با شلیک ضد هوایی اعدام شده است.
این مطلب توسط هان کی بام، رییس این سازمان و در پارلمان کرۀ جنوبی اعلام شده است. به گفتۀ وی، کرۀ شمالی ازاعدام با موشک ضدهوایی در مورد اعضای ارشد حزب و وزرای حکومت استفاده می کند، هر چند این موضوع از سوی کرۀ شمالی تکذیب یا تایید نشده است.
به گفتۀ رییس سازمان اطلاعات و امنیت کرۀ جنوبی، در مراسم اعدام وزیر دفاع کرۀ شمالی که روز سی ام آوریل به اجرا گذاشته شده، صدها نفر از اعضای ارشد حکومت این کشور حضور داشته اند.
بنا به اخبار منتشر شده توسط خبرگزاری یونهاپ و به نقل از سازمان اطلاعات کرۀ جنوبی، وزیر دفاع کرۀ شمالی به دلیل خمیازه کشیدن در جریان یک مانور نظامی که با حضور کیم اون جونگ برگزار شده بود و همچنین پاسخ دادن غیرمودبانه به رهبر کرۀ شمالی اعدام شده است.
در سال ۲۰۱۳ نیز، کیم اون جونگ شوهر عمVer video "وزیر دفاع کرۀ شمالی با ضد هوایی اعدام شده است"
«ناوگان آزادی» به غزه می رود
کشتی های حامل فعالان طرفدار صلح در فلسطین در بندری در یونان آمادۀ حرکت به سمت غزه هستند. هدف از عزیمت این قایق ها به سمت غزه، اعتراض به ادامۀ محاصرۀ این منطقه توسط اسراییل است.
این سومین ماموریت “فریدارم فلوتیلا” یا ناوگان آزادیست که با همکاری نهادهایی مانند “حرکت برای غزۀ آزاد” و “بنیاد کمک های انساندوستانه” سازماندهی می شود.
بنیاد کمک های انساندوستانه موسوم به “IHH” که توسط فعالان صلح طلب ترکیه تاسیس شده، در سال ۲۰۱۰ نیز عملیات اعزام تعدادی از فعالان صلح دوست به غزه را سازماندهی کرده بود که با حمله نیروهای اسراییلی مواجه شد. در آن سال، نزدیک به ۷۰۰ نفر از ۳۷ کشور مختلف برای نشان دادن اعتراض خود با شش کشتی، به آب های غزه نزدیک شدند اما در نتیجۀ مداخلۀ نیروهای اسراییل، ۹ فعال طرفدار صلح بر روی کشتی اصلی به نام مرمره جان باختند.
باصل قاتاس، یکی از اعضای عرب پارلمان اسراییل نیز در جمع سرنشینان این کشتی حضور دارد. وی به خبرنگار یورونیوز می گوید:«تمام احزاب راست اسراییل واکنش های خشنی نسبت به این عمل ما نشان داده اند. بدیهی است که حرکت ناوگان آزادی مساله محاصرۀ غزه را که سالهاست موجVer video "«ناوگان آزادی» به غزه می رود"
اوباما می گوید تهدید داعش را دست کم گرفته بود
باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا در مصاحبه ای تلویزیونی گفت که دولت او تهدید گروه «دولت اسلامی» را «دست کم» گرفته بود.
او در این مصاحبه گفت که راه حل سیاسی که حاصل همزیستی سنیها و شیعیان باشد، مساله کلیدی برای شکست دادن گروه «دولت اسلامی» (داعش) است.
نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا و همراهی چندین کشور غربی و عربی روز دوشنبه هم به حملات خود به مواضع شبه نظامیان افراطی اسلامگرا در عراق و سوریه ادامه دادند.
نیروی زمینی عراق با حمایت جنگنده های آمریکایی که از آسمان به آنها کمک می کنند، توانستند مانع پیشروی شبه نظامیان گروه «دولت اسلامی» به شهر فلوجه در نزدیکی بغداد بشوند.
به گزارش یک گروه ناظر بر اتفاقات این منطقه نیروهای آمریکایی، چند انبار مواد غذایی را در شمال سوریه هدف قرار داده اند. بنا به این گزارش در این حملات فقط غیرنظامیانی که در این انبارها کار می کردند، کشته شدند.
بسیاری از مردان کردی که از سوریه به ترکیه فرار کرده بودند، حالا در مرز ترکیه و سوریه در انتظارند به آنها اجازه داده شود که به سوریه برگردند و از سرزمین خود در برابر شبه نظامیان داعش دفاع کنند.Ver video "اوباما می گوید تهدید داعش را دست کم گرفته بود"
یونانی ها در همه پرسی تاریخی به اروپا پاسخ می دهند
تکلیف شرایط پیشنهادی وام دهندگان برای تمدید کمک مالی به یونان امروز یکشنبه با پاسخ «آری» یا «نه» رای دهندگان روشن می شود.
رهبران یونان و اروپا به این رویداد چشم دوخته اند. نتیجه این همه پرسی تاثیری آشکار بر ثبات اقتصادی و سیاسی یونان، آینده آن در منطقه پولی یورو و نیز اتحادیه اروپا خواهد داشت.
وزیر دارایی یونان وام دهندگان بین المللی را به «ارعاب» یونانی ها برای پذیرش ریاضت اقتصادی متهم کرده است.
یانیس واروفاکیس این اظهارات را یک روز قبل از همه پرسی در مورد پذیرش شرایط وام دهندگان برای تمدید کمک مالی به آتن بیان کرد.
اشاره او به هشدار اخیر اروپاست که رای منفی در همه پرسی را به معنای خروج یونان از منطقه پولی یورو و تحمیل پیامدهای اقتصادی ناگوار بر این کشور ارزیابی کرده بود.
شعبه های اخذ رای در مدارس و سالن های ورزشی در سراسر یونان ساعت هفت صبح امروز به وقت محلی درهای خود را به روی واجدین شرایط رای دادن باز می کنند.
بهبود اقتصادی و رفع مشکل کمبود نقدینگی یونان دغدغه اصلی مخالفان و موافقان در این همه پرسی است.Ver video "یونانی ها در همه پرسی تاریخی به اروپا پاسخ می دهند"
عامل حمله انتحاری سوروچ در ترکیه شناسایی شد
عامل حمله انتحاری سوروچ در ترکیه که به کشته شدن دست کم ۳۲ تن انجامید شناسایی شد.
شیخ عبدالرحم الا گِز، دانشجوی ۲۰ ساله اهل آدیامان در جنوب شرق ترکیه از اعضای وابسته به گروه داعش است روز دوشنبه به مرکز تجمع جوانان هوادار مبارزان کرد کوبانی حمله کرد.
در این حادثه مرگبار دست کم ۱۰۰ نفر زخمی شدند.
اجساد کشته شدگان این حادثه با حضور بستگان قربانیان و صدها نفر از ساکنان سوروچ به خاک سپرده شد. این مراسم در میان خشم عزاران از کوتاهی و سهل انگاری دولت ترکیه در تامین امنیت داخلی و دست کم گرفتن داعش برگزار شد.
ساعاتی پس از نخستین حمله گروه افراطی داعش در ترکیه صدها تن در شهرهای مختلف از جمله سوروچ و استانبول دست به تظاهرات زدند. آنها نیز با سر دادن شعارهایی از دولت ترکیه به خاطر ناتوانی در مقابله با تهدیدهای داعش انتقاد کردند.
این تجمع اعتراضی در استانبول در ابتدا آرام بود اما پس از دقایقی به خشونت گرایید و پلیس برای متفرق کردن تظاهرکنندگان به گاز اشک آور و ماشینهای آب پاش متوسل شد.Ver video "عامل حمله انتحاری سوروچ در ترکیه شناسایی شد"
امیدواری وکلای استراوس کان به صدور حکم تبرئه
وکلای دومینیک استراوس کان، روز چهارشنبه، لایحه آخرین دفاع خود را به قضات دادگاه کیفری شهر لیل فرانسه، تسلیم کردند.
انتظار می رود حکم متهمان پرونده مشهور به «هتل کارلتون» روز جمعه صادر شود.
در این پرونده، رئیس سابق صندوق بین المللی پول به همراه دوستان «صاحب منصبش»، به دلیل ترتیب دادن مهمانی های شبانه با حضور روسپیان، به قوادی متهم شده بودند.
پنج نفر از شش شاکی آقای استاروس کان روز سه شنبه، شکایت خود را از وی پس گرفته و دادستان هم در کیفرخواست، از دادگاه تقاضا کرده تا وی را از اتهام دلالی سکس، تبرئه کند.
هانری لوکلر، وکیل آقای استراوس کان درباره این محاکمه گفت: « پرونده، از اساس فروریخت. استدلال های ما تنها تائیدی بود بر از بین رفتن اتهامات. از این به بعد تنها منتظر رای دادگاهیم و به خودمان اطمینان کامل داریم.»
با وجود احتمال بالای تبرئه آقای استراوس کان از اتهام قوادی، رسانه های فرانسوی گمانه زنی هایی را درباره احتمال محکومیت وی به دلیل رفتار خشونت آمیز با روسپیان مطرح کرده اند.Ver video "امیدواری وکلای استراوس کان به صدور حکم تبرئه"
سقوط شدید ارزش سهام «توماس کوک» در پی استعفای مدیرعامل
گزارشها از سقوط شدید ۲۰ درصدی سهام «توماس کوک»، شرکت بریتانیایی فعال در بخش گردشگری و ارائه خدمات توریستی در بازار بورس لندن حکایت دارد.
استعفای غافلگیر کننده «هاریت گرین»، مدیرعامل این شرکت منشاء این افت ارزش سهام اعلام شده است. بدین ترتیب، پیتر فان کوزر، مدیر عملیاتی این شرکت جانشین خانم گرین می شود.
فعالیتهای هاریت گریت در جان تازه دادن به امور مالی شرکت توماس کوک از طریق اجرای یک برنامه تجدیدساختار قابل توجه است. این شرکت در سال ۲۰۱۲ یعنی تاریخ شروع به کار خانم گریت در آستانه ورشکستگی قرار داشت.Ver video "سقوط شدید ارزش سهام «توماس کوک» در پی استعفای مدیرعامل"
رئیس دولت وحدت ملی لیبی پس از ورود به طرابلس اولویت های دولتش را برشمرد
فایز سراج، رئیس دولت وحدت ملی لیبی روز چهارشنبه وارد طرابلس، پایتخت این کشور شد.
به دلیل تهدیدهای امنیتی٬ فایز سراج به همراه شش تن از اعضای کابینه با کشتی از تونس به لیبی آمده است. یک کشتی های جنگی نیز آنها را اسکورت می کرد.
دولت وحدت ملی لیبی به میانجیگری سازمان ملل متحد چهارماه پیش (دسامبر گذشته) تشکیل شد و رئیس آن پس از ورود به طرابلس در حضور خبرنگاران اولویتهای دولتش را «برقراری آتش بس در سراسر لیبی، آشتی ملی و مبارزه با گروه داعش» خواند و گفت: «به یاری خدا و با مشارکت همه مردم لیبی، ما برای ایجاد دولتی با نهادها و قوانین آن تلاش خواهیم کرد. ما برای رسیدن به یک آتش بس و پایان دادن به خونريزی ها در سراسر لیبی تلاش خواهیم کرد. ما تمام مردم لیبی را برای مقابله با خطر گروه «دولت اسلامی» متحد خواهیم کرد.»
در همین حال٬ شامگاه چهارشنبه گروهی نظامی به زور وارد ساختمان النبا٬ شبکه ماهواره ای لیبی (شبکه ای نزدیک به مقام هایی که کنترل طرابلس را در اختیار دارند) شدند و کنترل آن را به دست گرفتند. به گفته دو خبرنگار محلی٬ آنها پس از بیرون کردن کارکنان این شبکه پخش برنامه های آن را قطع کردنVer video "رئیس دولت وحدت ملی لیبی پس از ورود به طرابلس اولویت های دولتش را برشمرد"
رهبر جنبش پگیدا در آلمان استعفا می کند
لوتز باخمن، رهبر جنبش ضد اسلامی آلمان، موسوم به «پگیدا»، روز چهارشنبه پس از انتشار عکسی که او در آن با ظاهر آدولف هیتلر دیده می شود، از سمت خود استعفا کرد.
این عکس که در یک گروه شبکه اجتماعی فیسبوک منتشر شده بود، سپس در روزنامه های «بیلد» و «درسدنر مورگن پست» چاپ شد.
لوتز باخمن می گوید این عکس را برای شوخی گرفته است.
همچنین آقای باخمن به دلیل اینکه پناهجویان را «کثیف» و«حیوان» توصیف کرده است از سوی دادستان شهر درسدن به دلیل تحریک به نفرت نژادی، تحت پیگرد قضایی قرار می گیرد.
در این حال، حدود ده هزار تن از طرفداران گروه «پگیدا» چهارشنبه شب در شهر لایپزیک آلمان دست به راهپیمایی زدند.
هواداران پگیدا هر دوشنبه در شهر درسدن تظاهرات اعتراضی برگزار می کنند اما دوشنبه گذشته پلیس آلمان بدلایل امنیتی از تجمع آنان جلوگیری کرد.
چهارشنبه شب در لایپزیک هزاران تن از مخالفان جنبش افراطی پگیدا نیز تظاهرات کرده و خواستار لغو تجمعات این گروه شدند.
برای جلوگیری از وقوع درگیری بین دو گروه، صدها تن از نیروهای پلیس در شهر لایپزیک مستقر شدند.Ver video "رهبر جنبش پگیدا در آلمان استعفا می کند"
فرانسه، سوگوار گردشگر گردن زده شده در الجزایر
اولین قربانی مشارکت دولت فرانسه در ائتلاف علیه شبه نظامیان «دولت اسلامی» در عراق و سوریه یک مرد 55 ساله فرانسوی بود که صدها کیلومتر آن سو تر از عراق و فرانسه زمان خود را با غارنوردی در الجزایر سپری می کرد.
در ر وستایی که هروه گوردل دفتر گردشگری خود را اداره می کرد، مردم از واقعه از دست دادن یکی از هموطنانشان که احتمالا هیچ نقشی در سیاست و جنگ نداشت بهت زده اند.
روز پنجشنبه به نشانه احترام به هروه گوردل، پرچمهای کشور فرانسه در سراسر این کشور به حالت بسته به اهتزاز درآمدند.
روزنامه های الجزایر، جایی که هروه گوردل در آنجا ربوده شد و خیلی زود گردن زده شد، هم خبر این رخداد را به طور کامل پوشش داده اند.
شماری از اهالی الجزایر به نشانه همبستگی با خانواده قربانی این آدمربایی و قتل، عکس هروه گوردل را در دست گرفتند و با بازماندگان او همدردی کردند.Ver video "فرانسه، سوگوار گردشگر گردن زده شده در الجزایر"
اختلاف نظر میان مرکل و نخست وزیر مجارستان درباره دموکراسی
آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان در سفر به مجارستان ضمن دیدار با ویکتور اوربان، نخست وزیر این کشور بر لزوم اجرای دموکراسی همراه با آزادی بیان از سوی دولت تاکید کرد.
سفر صدر اعظم آلمان به مجارستان دو هفته پیش از سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه به این کشور صورت گرفت.
دموکراسی، درگیری در شرق اوکراین و انرژی و اقتصاد از مهمترین موضوع های مورد بحث میان روسای دو کشور بود.
نخست وزیر مجارستان در توضیح خود درباره دموکراسی گفت: «به نظر ما هر نوع از دموکراسی لزوما به معنای آزادی نیست و در صورتی که یک نفر به ما بگوید که دموکراسی باید برابر با آزادی باشد این به معنای امتیاز دادن به یک ایدوئولوژی است که ما آن را نمی پذیریم.»
آنگلا مرکل اما با اشاره جدایی ناپذیر بودن دموکراسی از آزادی گفت: «حزب ما یعنی همان حزبی که من از آن آمده ام، حزب اتحاد دموکرات- مسیحی سه ریشه دارد. مسیحیان سوسیالیست، لیبرال و محافظه کار. بر همین اساس برای معنای کلمه “غیر لیبرال” هیچ ربطی به دموکراسی ندارد.»
روز دوشنبه گروهی از مخالفان سیساتهای دولت مجارستان در مقابل ساختمان دانشگاه زبان آلمانی در شهر بوداپست، پایتخت تVer video "اختلاف نظر میان مرکل و نخست وزیر مجارستان درباره دموکراسی"
مهلت مذاکرات و توافق نهایی هسته ای تا ۱۶ تیر تمدید شد
آخرین مهلت دستیابی به توافق نهایی هسته ای ایران و قدرت های جهانی که روز سه شنبه ۳۰ ژوئن (۹ تیرماه) بود در مذاکرات وین، پایتخت اتریش تا ۷ ژوئیه (۱۶ تیرماه) تمدید شد.
این خبر را ماری هارف، مشاور ارشد در وزارت امور خارجه آمریکا اعلام و دلیل آن را در اختیار داشتن وقت کافی برای پیشبرد و دستیابی به توافق جامع عنوان کرد.
پیش تر کولین کال، دستیار جو بایدن، معاون رئیس جمهوری آمریکا، ضرب الاجل واقعی دستیابی به توافق هسته ای را روز ۹ ژوئیه برابر با ۱۸ تیرماه خوانده بود.
نهم ژوئیه روزی است که کاخ سفید در صورت دستیابی به توافق نهایی با ایران، می باید آن را تا این روز برای تایید، تسلیم کنگره آمریکا کند.
قدرتهای جهانی می خواهند تا با کنترل توان هسته ای ایران از عدم دستیابی این کشور به سلاح های اتمی اطمینان یابند.
ایران با دادن اطمینان نسبت به عدم تولید تسلیحات هسته ای، می خواهد ضمن حفظ توان هسته ای برای مصارف صلح آمیز، تحریمهای فلج کنندۀ غرب لغو شود.
ریحانه مظاهری، خبرنگار اعزامی یورونیوز به وین می گوید:«با بازگشت وزیر خارجه ایران به وین پس از سفر کوتاهی که به تهران داشت بار دیگر مذاکراتVer video "مهلت مذاکرات و توافق نهایی هسته ای تا ۱۶ تیر تمدید شد"
ایرلند؛ برگزاری همه پرسی برای قانونی شدن ازدواج همجنسگرایان
شهروندان ایرلندی روز جمعه برای تصمیم گیری درباره قانونی شدن ازدواج همجنسگرایان به پای صندوق های رای رفتند.
شاید رای مثبت دادن به این موضوع در کشوری کاتولیک غیرقابل تصور به نظر برسد ولی نظرسنجی ها گویای آنست که حدود ۷۰ درصد مشارکت کنندگان در این رای گیری به ازواج همجنسگرایان رای مثبت خواهند داد.
دیل مادر یک نوزاد تازه بدنیا آمده که با آن ماری تول شریک زندگی اش به سر می برد می گوید: «من معتقدم که ایرلند برای این موضوع آماده است. می دانید رسیدن به اینجایی که هستیم سالها طول کشیده، سفری دراز از ۱۹۹۳ که از همجنسگرایی جرم زدایی شد تا دستیابی به قانون برابری در سال ۱۹۹۸ و سپس امکان زندگی زوج های همجنسگرا باهم تنها از چند سال قبل. می بینید که این فرایند واقعا قدم به قدم رخ داده و فکر می کنم مردم ایرلند به اندازه کافی رشد کرده اند که ببینند اکنون زمان آن رسیده که خانواده هایی مانند ما جایگاه مناسب شان در پرتو برابری حقوقی بدست آورند.»
کلیسا و مومنان کاتولیک در طرف مخالف قانونی شدن ازدواج همجنسگرایان قرار دارند اما با رسوایی جنسی برخی کشیشان در سالهای اخیر از اعتبار آنها بشدت کاسته شده استVer video "ایرلند؛ برگزاری همه پرسی برای قانونی شدن ازدواج همجنسگرایان"
جو بایدن: رفتار روسیه در شرق اوکراین نقض نظام بین المللی است
همزمان با سالگرد انقلاب میدان در اوکراین، رئیس جمهوری این کشور همراه با جو بایدن، معاون رئیس جمهوری آمریکا در یک نشست خبری حضور یافته و بر همراهی ایالات متحده با اوکراین برای مقابله با جدایی طلبان هوادار روسیه در شرق این کشور تاکید کردند.
سالگرد انقلاب میدان در اوکراین یک روز پیش از روزی است که انقلاب نارنجی اوکراین،۱۰ سال پیش به وقوع پیوست.
جو بایدن، معاون رئیس جمهوری آمریکا در این نشست ضمن هشدار به روسیه برای پایان دادن به کمک به جدایی طلبان در شرق اوکراین گفت: “رفتار روسیه نشان نقض آشکار یک قانون و نظام بین المللی است و به همین دلیل است که جامعه جهانی نیز با یک صدا به آن پاسخ داده اند. این برای برجسته کردن صدای تمام مردم اوکراین است. برای کمک به اوکراینی ها که بتوانند امنیت کشور خود را حفظ کنند.”
به گفته کارشناسان، آقای بایدن در کی یف مذاکرات مهمی را در خصوص ارسال تسلیحات نظامی به اوکراین انجام خواهد داد.
این درحالیست که سخنگوی رسمی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که امکان ارسال تسلیحات نظامی از سوی آمریکا به اوکراین یک عامل بی ثبات کننده جدی در روند اوضاع در اوکراین است.Ver video "جو بایدن: رفتار روسیه در شرق اوکراین نقض نظام بین المللی است"
حمله در بانکوک؛ پلیس در تعقیب یک زوج ترک تبار با ملیت چینی
آخرین نتیجه تحقیقات در مورد حمله اخیر در بانکوک متوجه ترکیه و فردی به نام امراه داووداغلو که دارای گذرنامه چینی است و همسرش شده که آپارتمان خود را در بانکوک به افراد مظنون به دست داشتن در این حمله اجاره داده بودند.
پلیس تایلند اخیرا در آپارتمان مذکور موادی که در ساخت بمب کاربرد دارد، پیدا کرد. بنابر گزارشها، همسر امراه داووداغلو که در ترکیه به سر می برد به اجاره دادن این آپارتمان به دوست همسرش اذعان کرده ولی گفته که در جریان موضوع دیگری نیست.
بمبگذاری حدود دو هفته پیش که در مرکز بانکوک روی داد بیست کشته بر جا گذاشت.
سخنگوی پلیس تایلند با بیان اینکه یک شبکه از اتباع تایلندی و خارجی در این حمله دست داشته اند، گفت: “احتمالا این گروه با آغاز کار پلیس در بستن شبکه غیرقانونی قاچاق تجهیزات جنگی در داخل و خارج از تایلند با مشکلاتی مواجه شده است.”
دومین عضو این گروه روز سه شنبه بازداشت شد.Ver video "حمله در بانکوک؛ پلیس در تعقیب یک زوج ترک تبار با ملیت چینی"
انتخابات بریتانیا؛ روز سرنوشت
به زودی مهلت رای گیری انتخابات پارلمانی بریتانیا به پایان می رسد.
بیش از چهل و پنج میلیون نفر واجد شرایط رای دادن هستند و پنجاه هزار شعبه اخذ رای در سراسر کشور دایر شده است.
استقبال از این انتخابات نسبت به دوره های قبل بیشتر بود و حتی در برابر برخی شعبه های رای گیری صف های طولانی تشکیل شد، اتفاقی که در بریتانیا نادر است.
بیشترین میزان اخذ رای الکترونیکی نیز در این انتخابات ثبت شده است.
بر اساس نظر سنجی ها، رقابت بین دو حزب محافظه کار و کارگر بسیار نزدیک است و به احتمال قوی هیچیک از این دو گروه نخواهند توانست اکثریت مطلق آراء را به دست بیاورند.
همچنین سنجش افکار عمومی نشان می دهد که حزب ملی اسکاتلند به رهبری نیکولا استروجن احتمالا می تواند پنجاه و سه کرسی پارلمان را به دست بیاورد.
لیبرال دموکرات ها نیز احتمالا هشت و هشت دهم درصد آرا به خود اختصاص می دهند و بیست و یک کرسی را از آن خود می کنند.
اما حزب ضد اروپایی استقلال بریتانیا یا یوکیپ به رهبری نایجل فاراژ احتمالا سه کرسی را در پارلمان به دست خواهد آورد.
نتایج اولیه شمارش آراء از ساعت یک و نیم بامداد به وقت ایراVer video "انتخابات بریتانیا؛ روز سرنوشت"
«آتش در دریا» مستند پناهجویان، شایسته خرس طلایی جشنواره فیلم برلین
شصت و ششمین جشنواره فیلم برلین، تنها ضیافت هنر هفتم با حضور ستاره ها نبود. این فستیوال در حالی به پایان رسید که پناهجویان یکی از موضوعات اصلی فستیوال و همچنین فیلم های مختلف در بخش های متفاوت بود. جشنواره در مراسم پایانی، فیلمی درباره پناهجویان را شایسته دریافت جایزه اصلی دانست.
هیت داوران به ریاست مریل استریپ خرس طلایی برلیناله را به فیلم آتش در دریا (با عنوان اصلی Fucoammare و عنوان انگلیسی Fire at Sea) به کارگردانی جان فرانکو روزی اهدا کرد. این فیلم مستند، تصویری از سفر دریایی پرخطر پناهجویان از آن سوی مدیترانه به جزیره کوچک لامپدوزا در جنوب ایتالیاو سر پل ها ورود به اروپا است. کارگردان ایتالیایی که جایزه را به مردم لامپدوزا تقدیم کرد گفت: «هدف من دادن درس اخلاقی و پیام نبود. تلاش کردم اینطور نباشد. هدفم روایت یک حقیقت بود. بندرت یک مستند چنین دستاوردی در یک فستیوال کسب می کند. »
جایزه ویژه هیت داوران به دانیس تانوویچ، کارگردان بوسنیایی تعلق گرفت. موضوع فیلم او به نام «مرگ در سارایو» هشداری در باره رویای اروپایی و اقتباسی آزاد از یک نمایشنامه فرانسوی در همین زمینه است. فیلم پVer video "«آتش در دریا» مستند پناهجویان، شایسته خرس طلایی جشنواره فیلم برلین"
کشف اجساد چهار مهاجر در مرز بلغارستان
روز چهارشنبه اجساد چهار مهاجر در نزدیکی مرز بلغارستان با صربستان، در حاشیه یک روستا پیدا شد.
به گفته پلیس این چهار مرد (سه مرد ۳۳ تا ۳۷ ساله و یک مرد جوان ۱۶ ساله)، مهاجرانی از عراق و سوریه بودند و بررسی ها نشان می دهد که نشانه ای از خشونت بر روی اجساد آنها که گویای رخ دادن جنایت باشد، دیده نشده است.Ver video "کشف اجساد چهار مهاجر در مرز بلغارستان"
جولان حیوانات وحشی در خیابان های تفلیس
در پی بالا آمدن آب رودخانه و جاری شدن سیل در تفلیس، پایتخت گرجستان دست کم هشت نفر جان خود را از دست دادند و دهها تن ناپدید شدند.
طغیان رودخانه “وره” در مرکز شهر تفلیس همچنین موجب تخریب باغ وحش و باز شدن قفس حیوانات شد. در پی این حادثه حیوان های وحشی از جمله ببر، شیر، خرس، تمساح، اسب آبی و پلنگ از باغ وحش فرار کرده و در سطح شهر پخش شده اند.
به گفته شهردار تفلیس تعدادی از حیوانات وحشی توسط پلیس مهار شده اند و شماری از جمله شش گرگ که در نزدیکی بیمارستان کودکان مشاهده شدند، به ضرب گلوله از پای درآمده اند. دهها خانه نیز تخلیه و ساکنان آن به مناطق امن منتقل شده اند.
در پی این حادثه دولت گرجستان ستاد بحران تشکیل داد . وزارت کشور از مردم پایتخت خواست که تا مهار تمام حیوانات، خانه های خود را ترک نکنند. رییس جمهوری گرجستان نیز به خانواده قربانیان تسلیت گفت و وعده داد که به زودی خرابی ها را بازسازی کند.Ver video "جولان حیوانات وحشی در خیابان های تفلیس"
کمیسیون اروپا شرکت «گوگل» را به سوء استفاده از جایگاهش متهم کرد
کمیسیون اروپا شرکت «گوگل» را به سوء استفاده از موقعیتش در بازار اروپا متهم کرد. پس از چهار سال و نیم تحقیقات، بازوی اجرایی اتحادیه اروپا، روز چهارشنبه، رسما با انتشار بیانیه ای به این شرکت آمریکایی هشدار داد. اولویت دادن به محصولات گوگل در صفحات نتیجه جستجوهای اینترنتی، از جمله اتهامات مطرح شده است.
مارگارت وستاگر، کمیسر اروپا در امور رقابت در این زمینه گفت: «به این موضوع سوءظن داریم. بر اساس نتایج اولیه، گوگل در بخش خریدهای اولویت بندی می کند.»
گوگل ۱۰ هفته فرصت دارد تا به نگرانی های مقامات اروپایی پاسخ دهد و رضایت آنها را جلب کند.
آندرس شواب، نماینده آلمانی پارلمان اروپا درباره جریمه های احتمالی اظهار داشت:«روشن است که قوانین مربوط به رقابت در اتحادیه اروپا به کمیسیون امکان اعمال مجازاتهای سنگین را می دهد. به عقیده من این امر موجب ایجاد یک بازار داخلی عادلانه در اثر دیجیتال می شود.»
در صورت قانع نشدن کمیسیون اروپا، گوگل با جریمه ای معادل ۱۰ درصد درآمد سالانه اش که بیش از ۶ میلیارد یورو خواهد بود، رو به رو می شود.
مارگارت وستاگر، کمیسر اروپا در امور رقابت گفت:«برای من مصرVer video "کمیسیون اروپا شرکت «گوگل» را به سوء استفاده از جایگاهش متهم کرد"
آغاز شمارش آرای انتخابات ریاست جمهوری تونس
با بسته شدن شعب اخذ رای، شمارش آرای انتخابات ریاست جمهوری تونس آغاز شد.
نزدیک به پنج میلیون و سیصد هزار نفر واجد شرایط رای دادن هستند. تا یک ساعت مانده به پایان مهلت اخذ رای نزدیک به پنجاه و چهار درصد واجدان شرایط آرای خود را به صندوق ها انداختند. به نظر می رسد استقبال رای دهندگان از این انتخابات نسبت به انتخابات پارلمانی کمتر باشد.
این نخستین انتخابات ریاست جمهوری تونس پس از انقلاب سال 2011 میلادی است. در این انتخابات بیست و هفت نامزد با یکدیگر رقابت می کنند.
نظرسنجی ها نشان می دهد که باجی قائد اسبسی، سیاستمدار 87 ساله سکولار، احتمالا بیش از چهل درصد آرا را از آن خود خواهد کرد و پس از او منصف مرزوقی، رییس جمهوری کنونی بین 27 تا 32 درصد آرا را به خود اختصاص خواهد داد.
همزمان، دهها نفر از مخالفان آقای مرزوقی در برابر یک دفتر اخذ رای در شهر سوسه علیه وی شعار دادند. این تجمع با دخالت پلیس و دستگیری سازماندهندگان پایان یافت.Ver video "آغاز شمارش آرای انتخابات ریاست جمهوری تونس"
رویارویی مجدد معترضان و دولت در هنگ کنگ
رویارویی مجدد معترضان و دولت در هنگ کنگ
همزمان با آغاز بررسی طرح اصلاحات انتخابات در هنگ کنگ که سال گذشته اعتراض های گسترده ای را در میان ساکنین این منطقه به همراه داشت، مخالفان این طرح روز چهارشنبه برای نشان دادن اعتراض خود به سیستم انتخاباتی باردیگر به خیابان ها آمدند.
جنبش اعتراضی موسوم به «چتر» ده ها هزار دمکراسی خواه را سال گذشته برای مدت هفتاد و نه روز به خیابانهای هنگ کنگ کشاند. این جنبش در اعتراض به طرح پیشنهادی مربوط به انتخاب حاکم هنگ کنگ که از سوی پکن حمایت می شود به راه افتاده است.
در حال حاضر انتخاب رئیس دولت منطقه ای در هنگ کنگ که از آن به عنوان «شورای اجرایی» نام برده می شود توسط یک کمیته ویژه هزار و دویست نفره انجام می گیرد. اغلب این افراد تحت نفوذ و یا از حامیان پکن هستند.
بر اساس طرح اصلاحی انتخابات که اعتراض های گسترده را به همراه داشته است سه نامزد از سوی کمیته انتخاباتی معرفی می شوند و حدود پنج میلیون ساکن هنگ کنگ با رای خود یک نفر را از میان سه نامزدِ معرفی شده برای ریاست دولت منطقه ای بر می گزینند.
در واقع با توجه به نفوذ مقامات چینی در میان اعضای کمیVer video "رویارویی مجدد معترضان و دولت در هنگ کنگ"
کنفرانس مونیخ، تحت تاثیر اختلاف نظر آمریکا و روسیه درباره سوریه
کنفرانس امنیتی مونیخ به طور کامل تحت تاثیر بحران سوریه قرار گرفته است. وزیران خارجه قدرتهای بزرگ جهان، که در این نشست حضور دارند درباره نحوه مواجهه با این بحران دچار اختلاف نظر اساسی هستند.
آمریکا، دولت روسیه را متهم می کند که به جای هدف قرار دادن گروه های شبه نظامی وابسته به داعش، مواضع مخالفان دولت سوریه را بمباران می کند.
جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، می گوید: «به نظر ما اکثر حملات روسیه، گروه های مشروع مخالف دولت سوریه را هدف قرار می دهند. بر اساس توافقی که بین ما صورت گرفته است، روسیه باید اهداف حملات خود را عوض کند. کلیه اعضای گروه حمایت بین المللی از سوریه، از جمله روسیه، برای رسیدن به این هدف توافق کرده اند.»
وزیر امور خارجه روسیه، بار دیگر بر موضع کشورش مبنی بر حمایت از بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه تاکید کرد و مخالفان او را متهم کرد که غیرنظامیان را محاصره کرده اند.
سرگی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه می گوید: «به نظر من شما نباید بشار اسد را به شکل یک هیولا تصویر کنید. شما با هیچ کس نباید چنین کاری کنید، به جز با تروریستها. مسائل حقوق بشری باید از طریق همکاری به نتیVer video "کنفرانس مونیخ، تحت تاثیر اختلاف نظر آمریکا و روسیه درباره سوریه"
نخست وزیر اسپانیا: با جدایی طلبان کاتالونیا مذاکره نمی کنیم
ماریانو راخوی، نخست وزیر اسپانیا می گوید با رهبر جدایی طلبان کاتالونیا مذاکره نخواهد کرد. او روز شنبه در نخستین سفر خود طی شش ماه اخیر به بارسلون در جمع اعضای حزب متبوعش گفت اجازه نخواهد داد که یکپارچگی اسپانیا از بین برود.
نخست وزیر اسپانیا با اشاره به اینکه بیش از دو سوم ساکنان کاتالونیا به این همه پرسی پشت کردند بر اهمیت اتحاد کشور تاکید کرد و گفت:«اگر هدف آرتور ماس ایجاد تنش و تفرقه در کشور بوده او موفق شده است. اما اگر هدف او نشان دادن اهمیت جریان جدایی طلب بوده باید گفت که شکست خورده است.»
بیست روز پیش در حالی که دادگاه قانون اساسی اسپانیا برگزاری این همه پرسی را غیرقانونی دانسته بودند، جدایی طلبان با حمایت و به رهبری آرتور ماس، رئیس دولت محلی کاتالونیا، همه پرسیِ نمادین برگزار کردند که نتوانست اکثریت کاتالونیایی ها را به پای صندوق های رای بکشاند.Ver video "نخست وزیر اسپانیا: با جدایی طلبان کاتالونیا مذاکره نمی کنیم"
افزایش قیمت مسکن در اسپانیا
قیمت مسکن و مستغلات در اسپانیا در سه ماهه دوم سال ۲۰۱۵ نسبت به زمان مشابه در سال گذشته ۴ درصد افزایش پیدا کرده است. این بیشترین افزایش قیمت طی ۸ سال اخیر ارزیابی شده است.
پس از سقوط بازار املاک و مستغلات در اسپانیا در سال ۲۰۰۸ اکنون به نظر می رسد این بازار بار دیگر در مسیر رشد قرار گرفته است. بر اساس آمار میزان فروش املاک در ماه ژوئیه سال جاری در بازه زمانی یک ساله ۱۳.۹ درصد رشد داشته است.
خروج اقتصاد اسپانیا از رکود در سال ۲۰۱۳ و رشد نسبی آن نقش مهمی در جان تازه دادن به بخش املاک و مسکن این کشور ایفا کرده است.Ver video "افزایش قیمت مسکن در اسپانیا"
«پیام هایی که مردم ترکیه در انتخابات مجلس به حکومت دادند»
انتخابات پارلمانی ترکیه روز یکشنبه برگزار شد. خبرنگار یورونیوز در تحلیل خود از این انتخابات می گوید: «رای دهندگان در ترکیه امروز حرف آخرشان را زدند و به ۱۳ سال حکومت بلامانع حزب عدالت و توسعه پایان دادند. به نظر می رسد که کشور وارد یک دورۀ گذار شده باشد. حزب عدالت و توسعه ۹ درصد نسبت به انتخابات پیشین کمتر رای آورد و همین امر موجب از دست دادن ۶۸ کرسی برای این حزب در پارلمان شد.
وی در مورد پیروزی احزاب مدافع حقوق کرد و با اشاره به افزایش آرای حزب دموکراتیک خلق می گوید: «برندۀ بزرگ این انتخابات حزب دموکراتیک خلق است که با ۱۳ درصد، نمایندگان بیشتری را به مجلس فرستاد. تنها کردها نبودند که به این حزب رای دادند بلکه تعداد قابل ملاحظه ای از مخالفان دولت نیز به حزب دموکراتیک خلق رای داده اند.»
خبرنگار یورونیوز در آنکارا در مورد پیام رای دهندگان به حزب حاکم و رئیس جمهوری ترکیه می گوید: «آنها در این انتخابات نشان دادند که می خواهند کردها نیز در صحنۀ سیاسی ترکیه ببینند. این انتخابات همچنین مقاومت مردم ترکیه در برابر اقدامات دولت را نشان می دهد. رای دهندگان در این انتخابات به دولت فهماندند کهVer video "«پیام هایی که مردم ترکیه در انتخابات مجلس به حکومت دادند»"
واتیکان فرستاده سابقش به دومینیکن را به اتهام کودک آزاری محاکمه می کند
واتیکان، جوزف وسولوفسکی، فرستاده سابق خود به جمهوری دومینیکن را به اتهام پورنوگرافی و سوء استفاده جنسی از کودکان محاکمه می کند.
محاکمه آقای وسولوفسکی که هم اکنون در واتیکان تحت بازداشت خانگی است یازدهم ماه ژوئیه و در یک دادگاه جنایی واتیکان آغاز می شود.
مارکو پولیتی، شرح حال نویس پاپ ها می گوید:« وسولوفسکی خلع لباس شده با دادرسی کیفری روبروست. این واقعیت که واتیکان تاریخ محاکمه را تعیین کرده نشان از این دارد که پاپ در پایان دادن به سوء استفاده جنسی از کودکان مصمم است.»
اگر جوزف وسولوفسکی بخاطر اتهامات وارده به وی در زمان مسئولیتش در جمهوری دومنیکن در سالهای 2008 تا 2013 میلادی مجرم شناخته شود به شش تا ده سال زندان محکوم خواهد شد.
همزمان، پاپ فرانچسکو، با استعفای یک اسقف اعظم و جانشین او در آمریکا بخاطر چشم پوشی از کودک آزاری کشیشی در مینه سوتا، موافقت کرده است.Ver video "واتیکان فرستاده سابقش به دومینیکن را به اتهام کودک آزاری محاکمه می کند"
«ضرب الاجل مذاکرات و توافق هسته ای ۱۸ تیرماه است»
خبر کوتاه
امروز سه شنبه ۳۰ ژوئن (نهم تیرماه ۱۳۹۴ شمسی) آخرین مهلت دستیابی به توافق نهایی هسته ای ایران و قدرت های جهانی در وین، پایتخت اتریش است.
این در حالی است که کولین کال، دستیار جو بایدن، معاون رئیس جمهوری آمریکا، ضرب الاجل واقعی دستیابی به توافق هسته ای را روز ۹ ژوئیه برابر با ۱۸ تیرماه خوانده است، تاریخی که کاخ سفید باید در صورت توافق با ایران آن را در نهایت تا این روز برای تایید، تسلیم کنگره آمریکا کند.
قدرتهای جهانی می خواهند تا با کنترل توان هسته ای ایران از عدم دستیابی این کشور به سلاح های اتمی اطمینان یابند.
ایران با دادن اطمینان نسبت به عدم تولید تسلیحات هسته ای، می خواهد ضمن حفظ توان هسته ای برای مصارف صلح آمیز، تحریمهای فلج کنندۀ غرب لغو شود.Ver video "«ضرب الاجل مذاکرات و توافق هسته ای ۱۸ تیرماه است»"
حمله به دانشجویان هنگ کنگی، مذاکرات با دولت را قطع کرد
درگیریهای خشونت باری روز جمعه در یکی از مناطق تجاری معروف هنگ کنگ، صدها تن از حامیان دولت چین را در مقابل دانشجویان معترض قرار داد.
دانشجویان حامی دموکراسی که رهبری اعتراضات را به عهده دارند اعلام کردند در مذاکرات با دولت در مورد طرح اصلاح قانون انتخابات شرکت نخواهند کرد، به این دلیل که به گفته آنها پلیس از حمله گروههای «مافیایی» به دانشجویان جلوگیری نمی کند.
یکی از دانشجویان می گوید: «ظاهرا جریان این است که به افرادی پول داده شده، یعنی طرفداران پکن به برخی پول دادند تا در این محل مشکل ایجاد کنند. آنها سعی کردند سنگرهای ما را برچینند. گروهی از مردم هم به سوی آنها رفتند تا جلوی آنها و این دردسرها را بگیرند، چون این مشکلات به پلیس بهانه مداخله می دهد.»
حامیان دولت با هجوم به چادرهای معترضان، قصد برچیدن آنها و پایان دادن به حضور خیابانی دانشجویان را داشتند. بسیاری از دانشجویان مجبور به عقب نشینی از مواضع خود شدند.
دانشجویان خواستار برگزاری انتخابات آزاد و استعفای لئونگ چون یینگ، رئیس دولت منطقه ای هنگ کنگ هستند اما وی می گوید کناره گیری نخواهد کرد و هشدار داده که اشغال ساختمان های دولتی از سوی معترضان عواقب جدی برای آنها خواهد داشت.Ver video "حمله به دانشجویان هنگ کنگی، مذاکرات با دولت را قطع کرد"
تیراندازی نوجوان ۱۳ ساله آمریکایی به برادرانش در سر میز شام
در فلوریدای آمریکا، چهارشنبه شب، پسر ۱۳ ساله ای، در مشاجره با برادرانش و تیراندازی به سوی آنان، برادر ۶ ساله اش را کشت، برادر ۱۶ ساله اش را زخمی کرد و سپس هم جان خود را گرفت.
به گفته کریس نوکو، کلانتر پاسکو کاونتی این حادثه تلخ با مشاجره بر سر غذا و شام آغاز و به تراژدی ختم شده است. مأموران پلیس درگیر در این پرونده و حادثه می گویند که این تراژدی آنقدر تلخ بوده است که به آنها از لحاظ روانی مشاوره داده می شود.
در لحظه حادثه برادر ۱۸ ساله دیگر در خانه نبوده و مادر خانواده هم سر کار بوده است.
این حادثه، یادآور حادثه سال گذشته میلادی است که در آن دختر ۹ ساله ای در ایالت آریزونای آمریکا در حین آموزش تیراندازی مربی خود را کشت.
در مناطقی از آمریکا آموزش تیراندازی به کودکان همچنان امری عادی تلقی می شود.
این حواث تلخ بار دیگر، به بحثا پیرامون فرهنگ نگاهداری اسلحه در آمریکا دامن می زند، فرهنگی که هدیه دادن سلاح به هنگام کریسمس و سال نو بخشی از آن است.Ver video "تیراندازی نوجوان ۱۳ ساله آمریکایی به برادرانش در سر میز شام"
اعتراض دانشجویان و استادان دانشگاه صنعا به ترور یک رهیر سیاسی یمن
دانشجویان و استادان دانشگاه صنعا در یمن، در اعتراض به قتل محمد عبدالمالک المتوکل، رهبر حزب اتحاد نیروهای مردمی این کشور دست به تظاهرات زدند. این رهبر سیاسی روز دوم نوامبر یعنی درست یک روز پس از امضای توافق نامه بین احزاب عمده این کشور توسط یک موتورسوار هدف گلوله قرار گرفت و کشته شد.
یک استاد دانشگاه در این تجمع اعتراضی گفت: “این یک روشنگری برای اذهان مردم است و به درگیری های سیاسی مربوط نیست. پیام به مردمی است که طرفدار جامعه مدنی و دولت مدنی اند و ایده آنها در این زمینه به سال ها قبل باز می گردد.”
و یک استاد دیگر گفت: “ترور محمد عبدالمالک در حقیقت ترور رویاهای مردم یمن است. هر شهروند یمن به دنبال راه های ایمن و عاقلانه برای هدایت جامعه مدنی و ساختن یک دولت مدنی است.”
اول ماه نوامبر، احزاب سیاسی عمده یمن توافقنامه ای را امضا کردند که بر اساس آن رئیس جمهور و نخست وزیر این کشور مامور تشکیل حکومت جدیدی با هدف پایان دادن به تنش های سیاسی شدند که از ماه سپتامبر شدت گرفته بود.Ver video "اعتراض دانشجویان و استادان دانشگاه صنعا به ترور یک رهیر سیاسی یمن"